Sandy French bliver nyhedsdirektør i DR

Hun overtager posten efter Ulrik Haagerup den 1. august.

  • Sandy French bliver DRs nyhedsdirektør fra 1. august (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)
  • Sandy French bliver DRs nyhedsdirektør fra 1. august (Foto: Lars E Andreasen © Type 1)
1 / 2

Det bliver Sandy French, der den 1. august overtager posten som nyhedsdirektør efter Ulrik Haagerup. Sandy French er 42 år og har været i DR de seneste godt seks år. Hun har indtaget forskellige poster, senest som indholdschef. Her har hun været overordnet ansvarlig for en række redaktioner og korrespondenter samt været en del af DR Nyheders øverste ledelse.

Michael Christiansen, der er bestyrelsesformand i DR, begrunder valget af Sandy French:

”Jeg er meget glad for, at en enig bestyrelse har peget på Sandy French som den rette til at lede DR Nyheder. Nyhedsområdet er kerne public service-stof, og troværdige nyheder til den brede befolkning er vigtigere end nogensinde. Vi har valgt Sandy French, fordi hun netop har bevist i praksis, at hun kan skabe langsigtede resultater og transformation på det journalistiske område. Hun har dybe rødder i klassiske public service-værdier og er garanten for, at netop disse værdier også tages med ind i den fremtidige udvikling af DR Nyheder,” siger han.

DR skal være en sikker havn

Selv siger Sandy French:

”Falske nyheder og irrelevante historier truer mediernes legitimitet og gennemslagskraft og en stadig større del af befolkningen føler sig afkoblet fra den fælles samtale. DR er en af de institutioner, der kan gøre en positiv forskel. Jeg ser det som min vigtigste opgave at levere danskerne kvalitetsnyheder, som de kan stole på – uanset hvad deres foretrukne platform er. Det vigtigste er kvaliteten og troværdigheden, for man skal kunne stole på DR. Jeg er både stolt og glad over at skulle stå i spidsen for en gruppe medarbejdere og chefer, som hver dag går på arbejde for at gøre DR til en sikker havn i nyhedsstrømmen.”

Sandy French stammer oprindeligt fra Nordjylland og startede sin journalistiske karriere på Dagbladet Information - først som politisk reporter og siden som leder af den politiske redaktion. Herefter gik turen til Ekstra Bladet, hvor hun blev politisk redaktør, redaktionschef og til sidst medlem af bladets øverste ledelse. I 2009 blev hun ansat som særlig rådgiver for daværende justitsminister og sidenhen økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen. Siden 2010 har hun været ansat i DR.

Sandy French tiltræder formelt posten som nyhedsdirektør 1. august, hvor Ulrik Haagerup fratræder. Ulrik Haagerup valgte efter 10 år i DR en stilling som direktør i Constructive Institute.

FacebookTwitter