’Sangskriver’ - nyt musikprogram på P7 MIX

I et nyt program på P7 MIX omdanner vært Jonas Gülstorff radiostudiet til et musikstudie, hvor han får skiftende danske musikere på besøg hver lørdag og skriver en sang til en lytter.

  • Jonas Gülstorff er vært på det nye P7 MIX-program 'Sangskriver', som sendes første gang lørdag den 7. januar kl. 12. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Jonas Gülstorff omdanner radiostudiet til et musikstudie, når han hver lørdag skriver en sang sammen med en kendt dansk musiker til en lytter på P7 MIX. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

I det nye program ’Sangskriver’ lukker P7 MIX-værten Jonas Gülstorff lytterne med ind i sangskrivernes maskinrum. På kun to timer skal Jonas skrive en sang baseret på en henvendelse fra en lytter. Til at hjælpe sig får han hver uge en kendt musiker i studiet til at skrive sangen sammen med sig, og i januar gæster både Rasmus Walther, Thomas Buttenshön og Wafande sangskriverstudiet.

Det er et håndværk at skrive en sang. Jonas og de forskellige kunstnere låner hver lørdag deres færdigheder ud til lytterne, hvor de tager deres ord og omsætter det til poesi. De vil i lytternes tjeneste skrive en sang ud fra, hvad der lige præcis rører sig i deres liv. ’Sangskriver’ er også et program, hvor lytterne bliver klogere på, hvad et omkvæd, C-stykke og bro er for noget, og samtidig komme tættere på nogle af Danmarks bedste sangskrivere. Som lytter vil du få et unikt indblik i en sangskrivers allerhelligste rum, og i den svære, men også livgivende sangskrivningsproces, og samtidig være den første til at høre en ny sang blive fremført af ugens gæst.

Nyt og modigt program

Når der åbnes for mikrofonerne i ’Sangskriver’ er det ikke til at vide på forhånd, hvad de næste to timer vil bringe. Sangene skrives ud fra lytternes liv, og programmet kommer vidt omkring i lytternes personlige tilværelse, når der skrives sange om dét, der rør sig i deres liv. Om det er Jonas, ugens gæst eller lytteren, der bliver mest spændt og nervøs for, hvordan det går, må tiden vise.

”Det er en helt unik programserie, vi nu lancerer på P7 MIX, som med nye og originale greb sætter fokus på dansk musik og selve den proces, det er at skrive en sang. ’Sangskriver’ er et modigt program, og jeg hylder det mod, som både Jonas og hans ugentlige gæster viser ved at skulle skrive en sang på kun to timer, mens tusindvis lytter med,” siger Lasse Roldkjær, der er kanalredaktør for P7 MIX.

Radiovært og sangskriver i én

Programmet er en naturlig kombination for Jonas Gülstorff, da han i mange år både har lavet radio og skrevet sange. Han har tidligere skrevet for kunstnere som Szhirley og Rasmus Nøhr, og han er derfor erfaren ud i disciplinen.

I musikhistorien er der skrevet mange sange på et kvarter, så tidsbegrænsningen på to timer skræmmer ham ikke, men den helt store udfordring bliver derimod både at skrive en sang og styre et radioprogram samtidigt.

”’Sangskriver’ er mit drømmeprogram, for jeg får her lov til at kombinere det bedste fra begge verdener. Sangskrivningsprocessen er smuk, og jeg håber, vi i programmet kan inspirere lytterne til finde deres indre sangskriver frem og selv give sig i kast med det. Derudover er det også en gave, man ikke kan købe for penge, at få lov til at give en lytter en personlig sang skrevet specielt til dem,” fortæller værten Jonas Gülstorff.

Danske musikere i kø for at skrive sange

Der har været meget positiv respons fra danske musikere i forhold til at skulle være uges gæst i ’Sangskriver’ på P7 MIX. Den første medskribent er Rasmus Walter, der tager sin guitar med under armen i det allerførste program, som sendes lørdag den 7. januar. Rasmus Walter er aktuel med albummet ’Himmelflugt’ med blandt andet hitsinglerne ’Løber’ og ’Ingenmandsland’ med Niclas fra Nik & Jay.

Spot på dansk musik

Den nye programserie er en del af udmøntningen af DRs musikhandlingsplan, ’Nye veje for musikken’, som er blevet til på baggrund af dialog med det danske musikliv og går på tværs af både radio, tv og web i DR. Musikhandlingsplanen har ambitioner om blandt andet at sikre en stærkere dialog med dansk musikliv og gennemslagskraft for dansk musik. Blandt de nyeste initiativer, som sætter spot på dansk musik, kan udover ’Sangskriver’ også nævnes programmet ’Pladeselskabet’ på P3 med Mads Axelsen, hvor fokus er ny musik, især ny dansk musik.

  • ’Sangskriver’ kan høres hver lørdag kl. 12:03 – 14:00 på P7 MIX.

Facebook
Twitter