Seks x Streep: The Hours indleder Meryl Streep-kavalkade på DR2

En skæbnesvanger dag i tre kvinders tilværelse, hvor de må afgøre, om livet er værd at leve. Meryl Streep, Nicole Kidman og Julianne Moore tager sig af hovedrollerne i ”The Hours”, der indleder en serie på seks Meryl Streep-film på DR2.

En skæbnesvanger dag i tre kvinders tilværelse, hvor de måafgøre, om livet er værd at leve. Meryl Streep, Nicole Kidman ogJulianne Moore tager sig af hovedrollerne i ”The Hours”, derindleder en serie på seks Meryl Streep-film på DR2.

Med sin evne til at sætte sig ind i vidtforskellige personligheder, sit enorme arsenal af accenter og sininsisteren på at vælge roller, der er teknisk og følelsesmæssigtudfordrende, er den efterhånden 57-årige Meryl Streep ikke blotblevet sin generations mest flittige og alsidigekarakterskuespiller, men også en af de få karakterskuespillere, derfår sit navn øverst på plakaten, hver gang hun laver en ny film. Imaj og juni kan hun opleves i seks meget forskellige film på DR2 -“The Hours”, ”The River Wild”, “Smil - vi er på”, ”Døden klæ’rhende”, ”Hun-djævelen” og “Orkidé-tyven”.

DR2s Meryl Streep-kavalkade indledes medStephen Daldrys meget roste drama ”The Hours”, der foruden Streephar Nicole Kidman og Julianne Moore i de bærende roller. Den storeengelske forfatter Virginia Woolf begik selvmord i 1941 efter etliv, ægteskab og forfatterskab præget af truende sindssyge. ”TheHours” er en filmatisering af Michael Cunninghams roman af sammenavn, der fortæller historien om den woolfske livskrise. Heroptræder Woolf selv samt to andre kvinder fra andre tider, hvor deer i en lignende situation, men påvirkes af Woolfs roman "Mrs.Dalloway".

Tre kvinder

Virginia Woolf (Nicole Kidman) bor sammen medsin mand i en forstad til London, hvor hun i begyndelsen af1920'erne arbejder på det, der skal blive hendes første storeroman, "Mrs. Dalloway". Men hun er på kanten af nervesammenbrud ogselvmord, har mareridt og er ude af stand til at fungere sammen medandre mennesker. Hun holder alene fast i livet med de yderstefingerspidser, som fatter om den pen, hun skriver med.

Laura Brown (Julianne Moore) bor sammen medsin rare mand og udflippede søn i et villakvarter uden for LosAngeles i 1951. Mens hun venter på, at manden skal komme hjem fraarbejde, læser hun "Mrs. Dalloway", der vækker den desperation, somhun har begravet inden i sig selv.

Clarissa Vaughan (Meryl Streep) bor i NewYork i dag. Hun er fraskilt og deler liv og seng med en kvindeligpartner. Men hun holder stadig meget af sin eksmand Richard, som erdigter og er ved at miste kontakten til livet, ganske som VirginiaWoolf. Han har lige vundet en fin litterær pris, og Clarissa piskerrundt for at arrangere en fest for ham, mens han har lukket siginde og overvejer at begå selvmord.

Hver historie foregår over en dag, hvor krisentilspidses, og der må træffes afgørende beslutninger. Alle trekvinder er en Mrs. Dalloway, som med varierende held forsøger atopretholde den ydre facade af et godt liv, et godt hjem, et godtægteskab. Men som er udbrændte og desperat længes efter en lykke ogkærlighed, som ikke er i deres liv, hjem og ægteskab. De trehistorier er variationer over en fælles indre konflikt. Ensomhedenog kvindens placering på et sidespor i livet er det samme trods destore sociale ændringer gennem de tre perioder. Men de tre kvinderer forskellige og træffer forskellige beslutninger, ligesom de harforskellige indgange til romanen. Virginia skriver den idesperation, Laura læser den og genkender sig selv i den, mensClarissa lever den som en moderne Mrs. Dalloway.

Et væld af priser

”The Hours” har modtaget et væld af priser.Nicole Kidman, Julianne Moore og Meryl Streep delte skuespilprisenved filmfestivalen i Berlin, mens Nicole Kidman tillige modtog enOscar for sin præstation i rollen som Virginia Woolf. ”The Hours”modtog også den danske Robert-pris som årets amerikanske filmforuden en Golden Globe for bedste drama.

DR2s Meryl Streep-kavalkade:

The Hours – onsdag den 17. maj kl.20.00The River Wild – onsdag den 24. maj kl. 20.00Smil - vi er på – onsdag den 31. maj kl. 20.00Døden klæ’r hende – onsdag den 7. juni kl. 20.00Hun-djævelen – onsdag den 14. juni kl. 20.00Orkidé-tyven – onsdag den 21. juni kl. 20.00

Facebook
Twitter