Skudt ud af kanonen: Her er vinderne af KarriereKanonen 2020

Føl som og Såforsatan er navnene på de to artister, der nu kan kalde sig vindere af KarriereKanonen 2020.

  • Føl som var den ene af de to vindere af KarriereKanonen 2020. Duoen Føl som består af Emmanuel Matongo på 24 fra Congo og Brønderslev og 26-årige Frederik Marius Reese fra Herning. De bor begge i Aarhus. De begyndte at lave musik sammen i starten af 2019. (© Framegrab)
  • Såforsatan var den ene af vinderne af Karrierekanonen 2020. Bag aliasset Såforsatan gemmer sig 21-årige Sofus Bryld Staunæs fra København. Han er den ene af de to vindere af KarriereKanonen 2020. Såforsatan begyndte at lave musik i 8. klasse og har tidligere lavet musik og optrådt under navnet JUDA$$. Nu hedder Sofus Såforsatan og skriver sange og rapper om at være ung i en lille storby.
1 / 2

Fredag aften løb finalen i KarriereKanonen 2020 af stablen i

DR
Koncerthuset, hvor de fem finalister BAADS, Bbybites, TERESE, Føl som og Såforsatan var på scenen i Studie 2. Juryen lyttede med fra kulissen, mens publikum grundet dette års særlige omstændigheder var erstattet af rullende kameraer.

Spændingen og intensiteten på aftenen blev dog ikke mindre af den grund:

- Alle musikere har, på et tidspunkt i deres karriere, prøvet at spille for et lille publikum – men at spille for intet publikum er virkelig en stor udfordring. Men alle finalisterne blæste mig bagover! Man kan se, at de virkelig har øvet sig, og at de har lyttet og lært. De har forvandlet sig til små stjerner, siger Ditte Kræn Østergaard, projektleder i KarriereKanonen. Efterfølgende kunne juryen offentliggøre de to vindere, hiphopduoen Føl som og rapperen Såforsatan, der begge imponerede juryen med deres showcase-koncerter fredag aften.

Vindere blev udråbt ved et arrangement for alle finalisterne i lørdags. Her holdt jurymedlem og P3-vært Pelle Peter Jencel tale for de fem finaledeltagere:

- Det her forløb skal gerne virke som en affyringsrampe for jeres talent. Vi kan hjælpe med at finde et mål, noget at sigte efter, med at finde at retningen og give jeres udvikling en fart, som gør, at I hurtigere rammer de mål. Men ingen af de ting giver mening, hvis vi skyder med løst krudt – hvis der ikke er talent, eller man ikke er klar til at blive skudt ud i den store danske stjernehimmel. Vi (bag KarriereKanonen, red.) glæder os rigtig meget over hvor pissedygtige I er, og hvor meget I rykker jer hele tiden.

Til offentliggørelsen kom også tidligere KarriereKanonen-deltagere Benjamin Hav fra Benal og Niels Brandt fra The Minds of 99 forbi og holdt taler til årets finalister.

Niels Brandt gav i den sammenhæng artisterne følgende råd:- Til dem, der vinder KarriereKanonen, og også til alle jer andre, der er nået hertil. Det er pissestort at nå hertil. Men det er rigtig vigtigt, at man husker på, at det her kun er det første skridt på vejen. Det er dét, KarriereKanonen er. Det er jer, der laver tingene, det er jeres sange, og det er vigtigt at huske på, at dét arbejde starter nu – og at man skal bruge al sin tid.

Vinder et skræddersyet forløb

Efter

ceremonien
kan den aarhusianske hiphop-duo Føl som, der består af Emmanuel Matongo og Frederik Marius Reese, altså kalde sig vindere af KarriereKanonen 2020. Det samme kan den københavnske rapper Såforsatan, der i virkeligheden hedder Sofus Bryld Staunæs.

De kan se frem til at fortsætte det intense talentudviklingsforløb hos Bandakademiet, som de i løbet af foråret har været en del af med KarriereKanonen. Begge artister vinder nemlig et skræddersyet forløb med håndplukkede branchefolk samt koncerter på

SmukFest
og Spot Festival næste år.

Uanset om man vinder eller ej, håber Ditte Kræn Østergaard dog, at forløbet har givet samtlige artister blod på tanden og redskaber til at komme videre med musikkarrieren:

- Nu er det er tid til at sende dem ud i verden på egen hånd - med den viden, KarriereKanonen har givet dem med i bagagen. Jeg krydser fingre for, at de snart får mulighed for at spille for et publikum, for alle musikere fortjener at kunne mærke og se sine fans.

Facebook
Twitter