Slaraffenland - nyt P1-magasin om velfærdssamfundet

Hvor mange sagsbehandlere ville miste deres job, hvis der ikke var nogen arbejdsløse? Det nye P1-magasin Slaraffenland er reportageradio, der træder på velfærdssamfundets ømme punkter.

  • Slaraffenland (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Slaraffenland (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Slaraffenland (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 3

Hvor mange sagsbehandlere ville miste deres job, hvis der ikkevar nogen arbejdsløse? Det nye P1-magasin Slaraffenland erreportageradio, der træder på velfærdssamfundets ømme punkter.

Slaraffenland er P1's nye programserie omindretningen af verdens bedste velfærdssamfund. Om fordelingenaf goder -skattetryk, ældrebyrder og dagpenge. Men også omfattigdom, integration, pligter og profit. Slaraffenland spørger:Hvordan skal vi prioritere i fremtidens velfærdssamfund - og hvemskal betale for det?

Udgangspunktet er altid aktuelleproblemstillinger - fortalt af og hos de mennesker, der lever meddem. Slaraffenland er reportageradio, men undervejs invitererjournalisterne Ane Saalbach og Hanne Fokdal Barnekow eksperter,meningsdannere og andre til at provokere, flytte holdninger ellerperspektivere dagens emne. Lytterne er velkomne til at give deresbesyv med - gerne på nettet.

  • Slaraffenland har premiere tirsdag 3. februar kl.14.00-14.30 og sendes herefter hver tirsdag samme tid.   

  • Udsendelsen kan også høres på hjemmesiden www.dr.dk/slaraffenland

Slaraffenland om glæden ved atarbejde

Premiereprogrammet 3.februar fortæller historien om at sige farvel til et langt liv påden samme arbejdsplads. Slaraffenland er taget til Stålvalseværketi Frederiksværk. For godt to år siden lukkede det, og 1000medarbejdere mistede deres arbejde. I dag er nogle af dem vendttilbage for at få værket til at køre igen. Slaraffenland møder etpar ældre herrer, som næsten havde vænnet sig til et liv pådagpenge og pension, da telefonen ringede, og de fik tilbuddet omat komme tilbage til den gamle arbejdsplads.

FacebookTwitter