Sneen på cedertræerne - drama med Ethan Hawke

Ishmael og Hatsue var kærester, men hun giftede sig med en anden. Nu er hendes mand anklaget for mord, og Ishmael finder beviser. Men kærligheden lever stadig. Drama med Ethan Hawke.

Ishmael og Hatsue var kærester, men hun giftede sig med enanden. Nu er hendes mand anklaget for mord, og Ishmael finderbeviser. Men kærligheden lever stadig. Drama med Ethan Hawke.

Mens sneen falder tæt, udfoldes inden døre enretssag på en lille ø i det nordvestlige USA. Året er 1950, ogsagen har rødder tilbage til 2. verdenskrig. Den anklagede er afjapansk afstamning, og han blev som så mange andre anbragt ikoncentrationslejr efter det japanske angreb på Pearl Harbor i1941. I retssalens presseloge sidder en ung journalist, som ikkekan holde øjnene fra den anklagedes kone på tilhørerrækkerne. Hunvar hans kæreste dengang, før krigen kom imellem dem.

Fortiden

Ligesom så mange andre mistede Kazuo alt, hvadhan ejede. Efter krigen har han forsøgt at genkøbe sit lillelandbrug, som patriotiske amerikanere huggede fra ham, og somsenere blev overtaget af hans barndomsven. En nat i tyk tågeomkommer barndomsvennen på havet og findes viklet ind i sitfiskegarn. Kazuo havde lige forhandlet med ham. Og han havde ogsåværet på havet den nat. Endda ombord på afdødes båd.

Nu er Kazuo anklaget for mord og oplever helemareridtet fra krigens tid igen. Også den unge journalist, Ishmael,genoplever fortiden, mens han betragter Kazuos kone Hatsue. Hun varIshmaels første kærlighed. Hans mor forsøgte at hindre det, ligesomhendes mor tordnede imod ægteskab mellem racerne. Følelserneblomstrede uanfægtet, men hvad mødrene ikke evnede, det tog denstore verden hånd om. Hatsue og Kazuo blev gift i kz-lejren.

Kærligheden

Synet af Hatsue sætter ikke kun minder i ganghos Ishmael. Hans far, avisens redaktør og lillebyens humanist,havde stået op imod patrioternes angreb på japansk-amerikanerne.Det kom til at koste ham hans forretning og formentlig hans liv.Ishmael er gået i hans fodspor og ser nu, hvordan fremmedhadet hardømt Kazuo på forhånd, ganske som det skete dengang. Det her ersituationen, hvor det skal vise sig, om Ishmael er lige så megetmand som sin far.

Ishmael undersøger sagen på egen hånd ogfinder bevismateriale. Men problemet er, at han stadig elskerHatsue. Er det vigtigste kærligheden eller retfærdigheden?

Ethan Hawke er en af disse mærkelige ungeskuespillere, som hellere vil have krævende roller i interessantefilm end være superstjerne. Derfor kendes han fra film som"Gettaca" og "Before Sunrise", der i øvrigt netop har fået enopfølger med titlen ”Before Sunset”, hvor Hawke er medforfatter tilmanuskriptet. Multitalentet Hawke, der brød igennem i ”Døde poetersklub”, har også instrueret to spillefilm, senest ”Chelsea Walls”,der foregår på det berømte Chelsea Hotel i New York.

Scott Hicks, instruktøren bag ”Sneen påcedertræerne”, slog sit navn fast med den prisbelønnede "Shine" oghar siden stået for den lavmælte "Hearts in Atlantis" med AnthonyHopkins. Manuskriptforfatteren Ron (Ronald) Bass har stået for enlang perlerække af kvalitetsfilm, bl.a. "Rain Man", "When a ManLoves a Woman" og "What Dreams May Come".

Originaltitel: Snow Falling on Cedars.

Facebook
Twitter