Sneengle: Nyt søndagsdrama på DR

I en emotionel drama-thriller om familie, hemmeligheder og forældreskab ser ny tv-serie fra 4. april på, hvem der i sidste ende bedst kan dømme ens handlinger. Er det samfundet, politiet, dig selv eller måske din mor?

Livet bliver vendt på hovedet for Jenni (Josefin Asplund), da hun en morgen vågner og hendes fem uger gamle baby er væk. Foto: Johan Paulin. (Foto: Johan Paulin © SVT)

Dit barn er på uforklarligvis væk, og der er ingen ledetråde, ingen vidner og intet motiv. Det er virkeligheden for Jenni (Josefin Asplund, blandt andet kendt for ’Vikings’ og ’Top Dog’) og Salle (Ardalan Esmaili, blandt andet kendt for ’Gråzone’ og ’Charmøren’) en iskold morgen juleaftensdag.

Herfra starter danske manuskriptforfatter Mette Heenos, som også står bag DR’s kommende storsatsning ’Carmen Curlers’, historie, der trin for trin optrevler hændelsesforløbet, der leder op til, hvordan et lille barn pludselig kan forsvinde. For Heeno er serien først og fremmest en medrivende karakterdrevet thriller, men den dykker også ned i mere dybe essentielle forhold omkring forældreskab.

- Hvad vil det sige at være mor og så igen miste den gave eller forbandelse, som det kan føles som, når man bliver mor? Hvad er det for nogle følelser af håb og kærlighed, men også desperation og rædsel, der knytter sig til forældrerollen, og hvor kan de følelser ultimativt føre dig hen? Det er nogle af de underliggende relaterbare temaer, som serien undersøger, mens alle leder efter den forsvundne baby, siger Mette Heeno.

Hvem har ansvaret?

Det er dog ikke kun forældreparret, der søger efter sandheden i ’Sneengle’. Det gør den danske sygeplejerske Maria (Maria Rossing, blandt andet kendt for ’Bedrag’, ’Livvagterne’ og ’Bedre Skilt end Aldrig’) også.

Med en hjerneskadet bror på grund af en voldelig barndom, har hun dedikeret sit liv til at hjælpe børn, der har det svært, og hun har i den forbindelse Jenni og Salle og deres børn i kikkerten. Det samme har politikvinden Alice (spillet at Eva Melander, blandt andet kendt for Grænse og Flokken). Hun tilsidesætter sin egen familie i jagten på at finde ud af, hvad der sker i Jenni og Salles familie, hvor også Jennis ellers ret fraværende mor Kajsa (Cecilia Nilsson) begynder at få en ny rolle. De forskellige kvinder begynder således en jagt efter afklaring, men hvor de i jagten efter andres ansvar risikerer at glemme deres eget. I andre roller ses også flere danske skuespilere, blandt andre Amanda Collin, Johanne Louise Schmidt og Niklas Herskind.

’Sneengle’ er en co-produktion mellem DR og den svenske public service-station SVT og en del af det såkaldte Nordic 12-samarbejde. Samarbejdet går ud på at understøtte nordisk fiktion mellem Nordens public service-stationer ved at arbejde sammen om fiktion og herved kunne give et bedre modspil til de internationale streaming-giganter.

Serien er udtaget til film og tv-festivalen Berlinalen, som den ene af i alt seks serier på verdensplan.

Serien er en miniserie på seks afsnit af 60 minutter og har premiere søndag den 4. april klokken 20.00 på DR1 og DRTV.

FacebookTwitter