Sommer i godt selskab

Det er endelig blevet sommer, og ligegyldigt om du vil nyde den danske sommer i fulde drag eller ud at opleve verden, så har DR masser af gode sommertilbud.

  • Cecilie Nielsen er ny vært på 'Guld i købstæderne' . (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Kokken Thomas Herman tager rundt i verden og svinger panden i 'Hermans verdenskøkken'. (Foto: John Boman, Copenhagen film & TV ApS © Type 2)
  • I fire sommertemaer rejser tv-journalisten Anders Agger og tv-kokken Anne Hjernøe til USA. (Foto: Egon Rix © Type 2)
  • Liv Thomsen er vært på DR K's serie 'Grever, godsejere og gullaschbaroner'. (Foto: Klaus Nedergaard © Type 2)
  • DR2 sætter yderligere fokus på USA, når de dækker republikanernes og demokraternes konventer samt sender en række film og dokumentarer henover sommeren, der på forskellig vis giver et blik ind i landet og dets kultur. Eksempelvis den banebrydende og helt nye amerikanske dokumentarserie ’OJ: Made in America – det splittede USA’. (Foto: ESPN © Type 2)
  • 'En halv højde gange bundlinje' er titlen på P1's sommerquiz med stand up-komiker Carsten Eskelund som vært. I hvert program deler to kendte samfundsborgere deres personlige fortællinger og dyster i viden om vores store fælleskasse. Her Per Larsen og Hans Jørgen Bonnichsen. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)
  • Se med på DR Ramasjang, DR Ultra, på Ultra app'en eller kom selv ud og vær med - når Sommer Summarum, med Silja og Bubber, går i luften - første gang den 27. juni klokken 9.00. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 7

Sommeren er over os, og uanset om det er med havearbejde og Midsommervisen, ture ud i det danske land eller store udland, et dyk ned i kødgryderne, ind i historien eller i musikkens verden, på arbejde, i forsamlingshuset eller til fest, så har DR masser af friske tilbud med garanti for godt selskab.

Sommer i Danmark

Få ting kan måle sig med en rigtig midsommeraften i Danmark. Den 23. juni går Søren Ryge ud på marken på Djursland, hvor alle er inviteret med til sankthansaften på DR1 med bål og båltale, Midsommervisen, samt masser af gæster og overraskelser. Her er regnvejr ingen hindring. Om vi får sol eller regn – og hvad det betyder for sommerlivet - bliver opklaret, når DR1 byder på ’Sommervejret’. Den helt nye vejrreporter, Søren Rebbe, som mange sikkert kender fra P4, kommer ud til alle kroge af landet for at undersøge, hvilken indflydelse sommerens vejr har på livet på strandene, i havnene, til festivalerne og på campingpladserne. Sommervejrs-touren begynder på Bornholm i uge 26 og slutter i Skanderborg i uge 31. Når nu sommeren endelig er skudt godt i gang, er det med at få det meste ud af den. I ’Aftenshowet’ på DR1 er der hver aften hen over sommeren noget helt særligt til seerne. Oplev nye sider af kendte danske forfattere og politikere samt nye vinkler på de bedste danske musikalske sommerhits - og selvfølgelig skal vi også ud under åben himmel, når Mikkel Fønsskov tager rundt i landet. I det hele taget byder DR på masser af gode ture ud i sommerlandet i godt selskab. Fem fredag aftener i juli rykker Sisse Fisker ud med campingvognen i ’Mit Sommerliv’ på DR1 og sender live fra forskellige steder i Danmark for at tegne et sommerportræt af fem vidt forskellige, kendte danskere. Omdrejningspunktet er hygge, sommerminder fra egnen og lækker sommermad tilberedt af lokale kokke. Første stop er skønne Samsø, hvor Pia Kjærsgaard, er gæst. GPS’en er sat på sommerradio, når Søren Dahl og ’Café Hack’ forlader caféens trygge rammer og drager ud på eventyr for at møde lytterne i alle P4's ni regioner. ’Café Hack - Nu går den vilde skattejagt’ optages på ni særligt udvalgte steder, der på hver sin måde repræsenterer sommeren i området.

Arvestykker og overklassen gennem 300 år

’Guld i Købstæderne’ på DR1 besøger denne sommer fem danske købstæder. Her står nogle af landets dygtigste eksperter klar til at vurdere alle de medbragte arvestykker, antikviteter og andre spændende ting fra gemmerne. Den første købstad, vi besøger i de alt 10 programmer, er Køge. Sommeren byder også på ’Grever, godsejere og gullaschbaroner’, når DR K i seks programmer fortæller overklassens historie gennem 300 år i Danmark. Det er historier om ufattelige privilegier, hemmeligheder og meget stærke traditioner og værdier. Fra den farverige godsejer Adolph Wilhelm Dinesen (Karen Blixens farfar) til Lars Larsen, der har skabt sin formue på discountdyner.

Smag på verden

I ’Anne og Anders i USA’ på DR2 tages seerne i fire programmer med til virkelighedens USA for at besøge fire forskellige dansk-amerikanske familier i fire forskellige stater. Anders og Anne lytter, dufter, smager og udforsker for at forstå det USA, vi ikke normalt møder, men også for at blive klogere på hvad det vil sige at forlade Danmark og slå nye rødder i USA. Hvordan er deres tilværelse med drømme og savn, og kan man sætte et dansk aftryk i et liv på amerikansk? Anne og Anders besøger Arizona, South Carolina, Montana og Michigan. Som altid, når Anne tryller i køkkenet, kan opskrifterne findes på dr.dk/mad. DR2 sætter yderligere fokus på USA, når de dækker Republikanernes og Demokraternes konventer samt sender en række film og dokumentarer hen over sommeren, der på forskellig vis giver et blik ind i landet og dets kultur. Eksempelvis den banebrydende og helt nye amerikanske dokumentarserie ’OJ: Made in America – det splittede USA’ fra 2016, samt dokumentarserien om Barack Obama ‘Otte år med Obama’ (Barack Obama: Inside his Presidency) fra 2016. Der er også inspiration fra det store udland i ’Hermans Verdenskøkken’ på DR1, hvor Thomas Herman blandt andet svinger panden på Karen Blixens afrikanske farm, besøger fairtrade-kakaofarmere i Nicaragua, hvor han forvandler kakaobønner til fantasifulde retter, og i krydderiernes paradis, Sri Lanka, hvor han finder opskriften på naturlig viagra.

Nye vinkler på samfundsstoffet

Har du mere appetit på den store verden, byder DR1 på forlængede udgaver af ’Horisont’, blandt andet med en undersøgelse af, hvad der egentlig skete, da passagerflyet MH 17 for to år siden blev skudt ned over Ukraine. Vi går også undercover i et af verdens mest lukkede lande, Saudi-Arabien, og tager på en rejse til USA for at se på et adoptionssystem, hvor unge mennesker ender som salgsvarer. Sommeren igennem gør P1 noget ved den træthed og de spørgsmål, der dukker op i mange af os, når vi hører udtrykket ”den offentlige sektor”. Standup-komiker Carsten Eskelund bestyrer den nye quiz ’En halv højde gange bundlinje’, hvor to kendte samfundsborgere deler deres personlige fortællinger og dyster i viden om vores store fælleskasse. På P1 kan man også møde mennesker med stærke meninger og noget på hjertet, når Dorte Krogsgaard hele sommeren i ’Sommergæsten’ taler med mange af de mænd og kvinder, vi kender fra medierne, om både deres liv og deres arbejde. I den første uge er sommergæsten blandt andet Solrun Løkke Rasmussen, formand for Løkkefonden, stjernekokken bag 'Geranium', Rasmus Kofoed, forfatter Morten Pape og tidligere direktør i Kvinfo, Elisabeth Møller Jensen.

Masser af musik til sommeren

Der er sommerstemning i radioen, når P4 hver formiddag tester danskernes gæstfrihed og besøger en ny have, byfest, havn eller familie i programmet ’Er vi der ikke snart?’. Samtidig fortæller værterne Ole Jacobsen, Stine Bram og Sanne Rossen sammen med lytterne historierne om de 25 steder, vi helst rejser hen, når vi rejser ud. Og nu vi er ved rejserne ud i verden, ved du så, hvordan Spanien, Tyskland, Sverige, Frankrig og Italien lyder? I ’Sådan Lyder Landet’ tager fem P2-værter, der elsker netop et af hver af de fem lande, dig på en guidet lytte-tur blandt landenes største klassiske hits, deres mest betydningsfulde komponister og deres nationale lyd. Og så en masse historier, du garanteret ikke kendte. Uanset om du er i bilen, på båden, i haven, på altanen, i kælderen, på arbejde eller noget helt syvende, så er der i det hele taget masser af god musik og historier om musik i din radio. Hver formiddag sender P7 Mix-værterne Sandie Westh og Jonas Gülstorff ’Sommer på P7 Mix’ med sommerhitbaromeret, musik til gode og dårlige ferieminder og musik, til dem der arbejder sommeren igennem. På P6 BEAT vil Camilla Jane Lea og skiftende P6 BEAT-værter sende ’Sommerformiddagen på P6 BEAT’, hvor de sammen med lytterne vil skabe en lang musikstafet og få lytternes egne musikhistorier. Programmet får besøg af forskellige gæster, som tager musik med, og så vil der som altid være plads til musiknørderi og alle de gode anekdoter om musikken. Eftermiddagene kan bruges i behageligt selskab med Jørgen de Mylius i ’Musiktema’ på P5, hvor han portrætterer musikalske navne som Moody Blues og Barry White med historier om kunstnerne og musikken. Og selvfølgelig spiller han en masse af den populære musik. Der bliver også plads til sjove anekdoter og enkelte mere ukendte numre fra kunstnerens hånd. Er man mere til jazz, spreder Jazzoom-værterne på P8 sommerstemning i ’Sommerjazzoom’ med den sprødeste jazz og seneste nyt fra jazzbegivenheder i det ganske land. Og under Copenhagen Jazz Festival sætter kanalen fokus på de fedeste koncerter, musikere, spillesteder, ildsjæle og de nyeste tendenser. Fem søndage hen over sommeren inviterer Julie Bundgaard nogle af Danmarks mest populære musikere på ’Musikvisit’ på P4, hvor hun får dem til at afsløre, hvilke sange, de selv forbinder med deres barndom, hvilke, der er de pinligste i samlingen derhjemme, og hvilken sang, der skal spilles til deres begravelse. Sommeren er selvfølgelig også festivaltid, men orker man ikke smat, tomme øldåser og væltede telte, eller har man bare ikke nået at få billet, så bringer DR festivalstemningen fra fire af årets største festivaler helt ind i stuen - læs mere her Rundt omkring i sommerlandet samler også de klassiske musikfestivaler musikere og publikum til intense musikoplevelser i landets kirker, kulturhuse og på herregårde og andre – ofte utraditionelle - koncertsteder. P2 sender koncerter fra flere end 25 af sommerens festivaler - læs mere her

Til børnene i skyggen og på farten

Gode sommerminder fra barndommen skal jo komme et sted fra, og derfor er Bubber og Silja fra 'Sommer Summarum', på vej ud i sommerlandet for at tage på sommerlejr og møde landets børn. Det betyder underholdning fra morgenstunden med sjove konkurrencer, skattejagt, lokale oplevelser og gakkede indslag hele sommeren. Se mere her Uanset om børnene er på bagsædet af bilen, i teltet eller i skyggen derhjemme, har Ramasjangs univers åbent. Download sommer-podcasts med succesrige serier som ’Motor Mille & Børnebanden’, ’Sovedyr på Eventyr’ med Rosa og ’MikroMakkerne’ fra Krible Krable-ugen, og se dem når som helst, hvor som helst. Og så byder Ramasjang app'en på et spritnyt spil fra d. 24. juni. Det hedder ’Ramasjang Hospitalet’, og her kan de små sammen med Motor Mille lære om kroppen; Slå feber og baciller ned, tage røntgen, lægge forbindinger og blive belønnet med plaster og saftevand. Sommeren på Ultra byder på en helt ny special effects-spækket udgave af den engelske børne-tv-klassiker, Thunderbirds, der ryddede gaderne i 1960’erne, og nu er tilbage i en moderne udgave - i 26 nervepirrende afsnit. Er børnene ramt af EM-feber, er der masser af fodboldmedicin på DR Ultra henover sommeren. Blandt andet ’Tørret’, ’Fodboldpigen Olivia’, ’Tips og tricks’ samt alle 11 episoder af Ultras ’Jeg vil være fodboldstjerne’. Sidst men ikke mindst er der noget for hele familien i ’So-ferie-linde show’ – en sommeroptakt til Sofie Linde Show, hvor Sofie i mangel på gæster inviterer Bubber ind i forklædning hver uge. Gæstelisten tæller derfor prominente navne som Christopher, Barack Obama, Thomas Blachman, Daniel Agger m.fl.

Drama, humor og sport

Trænger man bare til at læne sig tilbage i sofaen, byder dr.dk/drtv henover sommeren på de første to sæsoner af ’Arvingerne’ on demand. Er det lattermusklerne, som skal røres, kan du overgive dig til det skingrende skøre og absurde univers i Monty Pythons Flyvende Cirkus, når DR K viser sketchserien fra 2006: ’Monty Python's Personal Best’. DR3 kaster til gengæld sin kærlighed på de grimme dyr i ’Verdens grimmeste dyreprogram’. Alle dem, som ikke kan finde et hjem, ikke bliver Instagramstjerner, og som naturen ikke har begavet med naturlig nuttethedsfaktor. På dr.dk/drtv kan man derudover se eller gense nogle af DR3’s øvrige bedste og mest markante programmer for unge og ligesindede. Sidst men ikke mindst er der ingen tvivl om, at der er sport på sommerens program. EM er fløjtet i gang, og udover store fodboldaftener på P3 og DR1 inviterer DR danskerne med på Bryggen i København, hvor alle EM-kampe kan opleves på storskærm, og på dr.dk/em er der både livedækning og højdepunkter fra alle kampe, det fulde kampprogram, de seneste nyheder, holdanalyser samt kommentarer fra DR Sportens fodboldeksperter. Se mere her Når Tour de France skydes i gang d. 2. juli, sidder vi på hjul – blandt andet med live-tekstopdatering fra start til finalen i Paris på dr.dk og 'Aftentouren' på DR1, som giver dig alle højdepunkterne fra etaperne. Og så glæder vi os selvfølgelig til at bringe danskerne alt det bedste fra OL i Rio til august.

Noget af det du kan se og høre hen over sommeren:

DR1

’Søren Ryge Direkte - Skt. Hans’ den 23. juni kl. 20.30-21.30

’Sommervejret’ i uge 26 -31

’Aftenshowet’ mandag til torsdag kl. 19.05-20.00 i uge 27-31

’Mit Sommerliv’ med Sisse Fisker, alle fredage i juli fra kl. 20.00-21.00

’Guld i Købstæderne’, første udsendelse onsdag den 29. juni kl. 20-21

’Sommerhorisont’ fra mandag den 4. juli kl. 21.55

’Hermans Verdenskøkken’ fra den 4. juli kl. 20.30

DR2

’Anne og Anders i USA’ fra lørdag den 9. juli kl. 20

Republikanernes og Demokraternes partikonventer i uge 29 og 30

’OJ: Made in America. Fem afsnit a 90 min. Fra den 12. juli kl. 20.45 samt på dr.dk/drtv

‘Otte år med Obama’ (Barack Obama: Inside his Presidency) fra 2016. Første afsnit sendes 24. juli kl. 20.00.

DR3

’Verdens grimmeste dyreprogram’ i uge 30

DR K

’Grever, godsejere og gullaschbaroner’ fra den 28. juni kl. 20.00

’Monty Python's Personal Best’ (sketchserien fra 2006) fra den 1. juli kl 20.00

DR Ramasjang

'Sommer Summarum' fra den 27. juni klokken 9.00

Download sommer-podcasts med succesrige serier som ’Motor Mille & Børnebanden’, ’Sovedyr på Eventyr’ med Rosa og ’MikroMakkerne’ fra Krible Krable-ugen

’Ramasjang Hospitalet’ på Ramasjang app'en fra d. 24. juni

DR Ultra

'Sommer Summarum' fra den 27. juni klokken 9.00

Thunderbirds - i 26 nervepirrende afsnit. Første gang den 25. juni

’So-ferie-linde show’ fra uge 26

P1

’En halv højde gange bundlinje’ med Carsten Eskelund fra tirsdag til fredag kl 11.30. Begynder i uge 27

’Sommergæsten’ fra den 4. juli fra kl. 9.00

P2

’Sådan Lyder Landet’ fra den 10.juli til den 7.august kl. 9:07

Koncerter fra mere end 25 af sommerens klassiske festivaler: https://www.dr.dk/presse/p2-rykker-ud-i-sommerlandet

P3

Festivalstemningen fra fire af årets største festivaler: https://www.dr.dk/om-dr/nyheder/dr-tager-paa-fire-af-aarets-stoerste-festivaler

EM bl.a. ’Liga på Bryggen’ https://www.dr.dk/presse/uefa-em-2016-paa-dr-vive-la-bryggen

P4

’Er vi der ikke snart?’ sendes alle hverdagsformiddage fra 27. juni og fem uger frem

’Musikvisit’ sendes første gang søndag 2. juli klokken 14

’Cafe Hack - Nu går den vilde skattejagt’ alle søndage kl. 10-12 i uge 24-31

P5

’Musiktema’ med Jørgen de Mylius på hverdage fra kl. 13.00 til 14.00 i uge 27-30

P6 Beat

’Sommerformiddagen’ med Camilla Jane Lea, hver formiddag fra 9-12

P7 Mix

’Sommer på P7 Mix’ med Sandie Westh og Jonas Gülstorff, hver eftermiddag fra 15-18

P8 Jazz

’Sommerjazzoom’ mandag-fredag kl. 15-17

Under Copenhagen Jazzfestival den 4. juli-8.juli sendes der direkte fra DR Koncerthuset hver dag kl. 19-21

Dr.dk/drtv

’Arvingerne’ sæson 1 og 2

Hitsommer – pakker med noget af det bedste fra DR3

’OJ: Made in America – det splittede USA’ fra 2016. Fem afsnit a 90 min.