Spis Skraldet på DR2

DR2 sætter fokus på danskernes madspild lørdag den 12. november.

Danskerne har dårlige vaner, når det gælder overforbrug og madspild, og det koster milliarder i de små hjem. DR2 temaet ’Spis Skraldet’ sætter fokus på problemet og kommer med tips til, hvordan vi kan spare mange penge i husholdningen, hvis vi justerer på vores skraldevaner.

Hvert år smider hver dansker mere end 63 kilo mad i skraldespanden. For supermarkedernes vedkommende er der tale om flere ton – og det er vel at mærke mad, som sagtens kunne være spist. Det enorme overforbrug skaber et kæmpe madspild, der koster den danske husholdning 16 milliarder om året. Men hvordan kommer vi de dårlige vaner til livs? I temaet ’Spis Skraldet’, der sendes 12. november går DR2 tæt på danskerne – både dem der går op i at udnytte råvarer til det yderste, dem der ikke skænker det en tanke og dem der prøver med begrænset held.

Fra skraldere til forbrugssvin

Seerne kan blandt andet møde de mennesker, der går linen ud og lever af den mad, supermarkederne har smidt ud i affaldscontainere. De kaldes skraldere og kommer først frem efter mørkets frembrud. I temaet får seerne også lov til at snage i køleskab og skraldespand hjemme hos forfatter Signe Wenneberg, stylist og makeup artist Kenny Alexandr og den ’slemme pige’ Kia Liv Fischer, der har hver deres tilgang til forbrug og genanvendelse.

Brødrene Adam og James Price har taget imod udfordringen om at lave tre retter af råvarer, der er på vej ud i affaldscontaineren. Mens den Michelin-hædrede kok Thomas Rode tager hjem til en familie for at give dem idéer til, hvordan de kan udnytte deres madrester i stedet for at smide dem ud. I temaet medvirker også livsstilsekspert Christine Feldthaus og stifter af ’Stop Spild af Mad’ Selina Juul.

1. Iben Haugaard
Pressekontakt: Yderligere oplysninger