Spot - Elisabeth Gjerluff Nielsen

Elisabeth Gjerluff Nielsen startede sin offentlige karriere som progressiv new-wave rocksanger i det navnkundige band ’Voxpop’. Og hun kan stadig lide at optræde. I dag foregår det sammen med sin lille trup ’The Dingelings’, og hun har endvidere kastet sig over forfattergerningen. En helt naturlig udvikling i Elisabeths liv.

Elisabeth Gjerluff Nielsen startede sin offentlige karriere somprogressiv new-wave rocksanger i det navnkundige band ’Voxpop’. Oghun kan stadig lide at optræde. I dag foregår det sammen med sinlille trup ’The Dingelings’, og hun har endvidere kastet sig overforfattergerningen. En helt naturlig udvikling i Elisabethsliv.

ffEngang gjaldt det de større danske scener ogstor lastvogn, når Elisabeth med efternavnet Gjerluff Nielsen togud for at optræde. I dag kan udstyret være i et par tasker ogpapkasser, når hun opfører sit familie-børneshow ”DingelingsDansemus”, som indeholder oplæsning, sang og dans hentet fra hendesbog og CD med samme titel.

Børneforestillingerne er etfamilieforetagende

Truppen ”The Dingelings” består af hende selvog de 3 små dansemus: børnene Barbara, Rosa og Rosas veninde Mette.Når de tager ud på landevejen for at optræde, sidder Elisabethsmand Kristoffer ved rattet. For når ”The Dingelings” er på tur erdet på en gang arbejde og en familieudflugt, hvor det sjove oghyggelige skal forenes med en professionel optræden foran børn ogvoksne - ofte på et børnebibliotek et eller andet sted ilandet.

Børnene forandrede Elisabethskarriere

At få familieliv og arbejde til at hængesammen er vigtigt for Elisabeth. Noget der for alvor blev aktuelt,da hun blev mor for første gang i 1988, og turneerne rundt i landetmed egne sange og orkester blev færre. Hun udgav dog stadig fleresoloplader og var i øvrigt flittig leverandør af store hits tilbl.a Søs Fenger, Lis Sørensen og Ray Dee Ohh. Foruden musik ogsange til TV, film og teater. Da barn nummer to var kommet tilverden i 1993, blev arbejdet med børneuniverset en vigtigere del afElisabeths virke. Hun komponerede og sang flere sange til ”Åhabe”-seriens cd’ere.

Findes det ikke, laver hun det selv

Men hun savnede noget for børn: en børnebogmed tilhørende sange eller et samtidseventyr, man kunne danse til ihele familien. Og når Elisabeth savner en sang eller en bog, er derkun en ting at gøre : skrive den selv ! Og det blev til hendesførste børnebog ”Dr. Dingeling” med en sang til hvert kapitelindspillet på cd. Den udkom i 1999, og blev fulgt op sidste år af”Dingelings Dansemus” - efter Elisabeth i 2001 havde udgivetvoksenromanen ”Isdronningen”.

Elisabeth on tour

Nu kan seerne så komme med på tur, når visætter spot på Elisabeth og bl.a. følger med familietruppen tilAalborg og Hjørring, hvor de optræder i flotte kostumer og sjoveparykker til tonerne fra ”Dingelings Dansemus”.

Tilrettelæggelse: Steen Henriksen fra DRKultur

Næste uge er der Spot på Ib Tardini. Læs mereom det hér.

Facebook
Twitter