SPOT: Søren Solkær Starbird

36 årige Søren Solkær Starbird er en af de mest benyttede musikfotografer herhjemme, men nu fører karrieren ham oftere og oftere til udlandet, hvor han arbejder med med nogle af tidens største rockstjerner. SPOT tegner et portræt.

36 årige Søren Solkær Starbird er en af de mest benyttedemusikfotografer herhjemme, men nu fører karrieren ham oftere ogoftere til udlandet, hvor han arbejder med med nogle af tidensstørste rockstjerner. SPOT tegner et portræt.

Den danske fotograf er kommet så langt iudlandskarrieren, at han også er i spil, når der skal vælgesfotograf til kendte bands som U2. Han har leveret billeder ogforsidecovers til store udenlandske magasiner som Q, GQ, Flaunt,Dazed and Confused, Arena og Rolling Stone.

Herhjemme er han blandt andet fast fotograffor The Raveonettes - forsangeren Sune Wagner er en gammel ven fradet sønderjyske, og Søren har fotograferet Sune gennem mange år. ISPOT programmet møder vi Sune Wagner i London, hvor han fortællerom samarbejdet med Søren.

Vi følger desuden Søren Starbird på enfotooptagelse i London, hvor han skal han skabe et image til et nytbritisk rockband, som står overfor udgivelsen af deres nye CD.Søren Starbird har hørt musikken gennem et halvt år, og har dannetsig et billede af, hvad han gerne vil tilføre de fire ungeLondon-drenge. Men det er først, når han står midt i dagensoptagelser, at han ved, hvad billederne præcist skal indeholde. Vifølger dagens proces fra en mørk og skummel natklub i det nordligeLondon til udendørsoptagelser på et tag i Soho. Og så er vi ogsåmed, når dagen rundes af med nattebilleder i storbyen, stemningener rolige og behagelig, hvilket er meget karakteristisk for Sørensarbejde. 

Bag Søren Solkær Starbirds stille sønderjyskeydre gemmer der sig en meget anderledes fotograf. Han er megetoptaget af at tingene skal have kvalitet, og så er hans billederstøvsugede for rekvisitter og pjank. Det handler om musikken bagbillederne og det psykologiske portræt af kunstneren. Det er mødetmellem mennesker, der interesserer ham. Det er også baggrunden foret helt andet projekt, som ikke har meget med rockmusik at gøre,nemlig hans interesse for meditation, Vi ser billeder fraudstillingen "Souls", hvor Søren Solkær Starbird har lavetportrætter af en lang række indiske yogier - mens de mediterer.

I programmet fortæller Søren også om sitarbejde med bogen "Beat City" som udkommer fredag d. 25.november.

Tilrettelægger er Susanne Blomqvist.