Steno & Stilling - DR2-pakkekalender

Hver dag frem til juleaften aflægger Steno & Stilling besøg ved et af Danmarks mere end 11.000 monumenter og mindesmærker.

I år forkæler DR2 seerne med hele to julekalendere. En pakkekalender i 24 afsnit, hvor Steno & Stilling hver aften præsenterer og fabulerer over et monument fra et sted i Danmark. Derudover kan seerne følge Mikael Bertelsen, der i 24 afsnit vandrer på Caminoen for at søge de indre værdier og en dybere mening med livet.

Steno & Stilling

Hver dag møder de fleste af os nogle af de mere end 11.000 mindesmærker, som står på torve og pladser rundt om i Danmark.

Hvert monument markerer måske en skelsættende begivenhed eller en stor person i den danske historie.

Men hvor mange af os kender egentlig historien bag monumenterne ? Og hvilken relevans har de for os i dag?

DR2 har sendt den 51-årige Torben Steno og 64-årige maler og billedhugger Kenn André Stilling på jagt efter de historier og de skæbner, der ligger gemt - og glemt - i de monumenter, som kun duerne ænser.   Følg med når Steno og Stilling bringer nyt liv til nationens stenfæstede historie 24 dage i december.

Juleaften

Den 24. december afslører Steno & Stilling deres eget bud på, hvad de kunne forstille sig som et nyt nationalt monument. Hvem eller hvad repræsenterer eller symboliserer noget, der er vigtigt for os i dag, og som peger fremad? Du kan give dit eget bud på hvilken personlighed, der efter din mening, fortjener Danmarks næste mindesmærke. Klik ind på dr.dk/stenostilling

Programmet sendes på DR2 fra første december og 24 dage frem kl. 22.20

Værterne

Torben Steno er journalist, foredragsholder og musiker. Han står bag DR2 serier som DDR2, Uden Skyld & Skam. Han var i mange år "hjælperytter" og organist i Mik Schacks Hjemmeservice.

Kenn André Stilling er maler og billedhugger. Har arbejder pt. på en monument over digteren Dan Turell. I snart en menneskealder har han stået bag kulturtidsskriftet "Viktor B. Andersens Maskinfabrik".

I den brede offentlighed er han nok bedst kendt, som manden, der bragte den franskinspirerede cafékultur til Danmark. Stilling var manden bag tre af de mest berømte; Cafe Sommersko, Cafe Viktor og Cafe Dan Turell.

1. Anne Sofie Christensen Bau Pressekontakt: Yderligere oplysninger