Stéphanie Surrugue og Kåre Quist værter ved Kronprinsparrets Priser 2016

Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter, når H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen skal uddele deres priser i Musikteatret Holstebro lørdag den 8. oktober.

  • Kronprinsparrets Priser bliver i år uddelt i Musikteatret Holstebro, hvor omdrejningspunktet for showet som altid er en stor hyldest til det danske kulturliv. Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Kronprinsparrets Priser bliver i år uddelt i Musikteatret Holstebro, hvor omdrejningspunktet for showet som altid er en stor hyldest til det danske kulturliv. Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Kronprinsparrets Priser bliver i år uddelt i Musikteatret Holstebro, hvor omdrejningspunktet for showet som altid er en stor hyldest til det danske kulturliv. Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter. (Foto: © Jakob Boserup, Type 2)
  • Kronprinsparrets Priser bliver i år uddelt i Musikteatret Holstebro, hvor omdrejningspunktet for showet som altid er en stor hyldest til det danske kulturliv. Stéphanie Surrugue og Kåre Quist er værter. (Foto: © Jakob Boserup, Type 2)
1 / 4

For andet år i træk er Stéphanie Surrugue og Kåre Quist værter, når H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen skal uddele deres priser i Musikteatret Holstebro lørdag den 8. oktober. Her vil Pernille Rosendahl, rockbandet Dúné, dansekompagniet Black Box Dance Company og flere andre kulturnavne optræde. Det er 12. gang, H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen hædrer ekstraordinære præstationer inden for kultur og sociale indsatser. Det sker ved det store liveshow Kronprinsparrets Priser 2016 på DR1 lørdag den 8. oktober kl. 21.00. Holstebro er værtsby for årets udgave af Kronprinsparrets Priser, og Musikteatret Holstebro kommer til at danne den smukke ramme om prisuddelingen. Holstebro Kommune har et særligt fokus på, at kunst og kultur skal ud til borgerne og opleves af alle, og fejrer netop i år 50 års jubilæum som kulturby.

Erfarent værtspar

Aftenens værter er igen i år Stéphanie Surrugue og Kåre Quist, der sammen vil guide seerne gennem en festaften med liveoptrædener inden for flere kunstarter:

”Jeg glæder mig som en lille knægt til at være vært på Kronprinsparrets Priser 2016. Det er en fantastisk aften, hvor glæden over dansk kultur og sociale indsatser er til at få øje på. En aften, hvor Kronprinsparrets store engagement er med til at give en helt særlig stemning i salen og foran skærmene. Og en aften hvor selv garvede værter kan få svedige håndflader lige før tæppet går,” siger Kåre Quist.

Fra Washington til Holstebro

Kåre Quist bliver endnu en gang flankeret af medvært Stéphanie Surrugue, der som DRs udenrigskorrespondent i USA har travlt med det forestående præsidentvalg. Værtsrollen i forbindelse med Kronprinsparrets Priser kalder imidlertid så højt, at hun har ryddet kalenderen og tager turen fra Washington til Holstebro:

"Jeg har et blødt punkt for Kronprinsparrets Priser, fordi hæderen gør en reel forskel for både kunsten, kulturlivet og det sociale arbejde her i Danmark – og dét er noget, der kommer os alle til gode," siger Stéphanie Surrugue.

De to værter glæder sig meget til at genoptage deres samarbejde i år:

”I mit daglige liv i USA savner jeg flere ting ved Danmark – for eksempel salmiaklakrids og Kåres vittigheder! Så jeg glæder mig – som et barn til juleaften – til at vi skal være makkere igen i år, for han er både en virkelig sjov og topprofessionel kollega,” siger Stéphanie Surrugue og suppleres af Kåre Quist:

”Jeg er én af Stéphanies største fans. Vi griner, mens vi knokler. Og vi er enige om, at salen og seerne både skal smile og grine undervejs. Vi kan slet ikke lade være med at tage humoren med på scenen.”

Store kulturnavne på scenen

På scenen i Musikteatret Holstebro vil Kronprinsparret traditionen tro uddele fire priser: Kronprinsparrets Sociale Pris til en banebrydende indsats med internationalt format inden for det sociale område, og Kronprinsparrets Kulturpris til en ekstraordinær præstation med internationalt format inden for kunst og kultur. Og ikke mindst Kronprinsparrets Stjernedryspriser, som gives til to unge kunstneriske talenter, der viser stort potentiale.

Derudover vil flere af Danmarks store og fremadstormende kulturnavne optræde, heriblandt Pernille Rosendahl og rockbandet Dúné, hvor sidstnævnte selv kommer fra Vestjylland. Et andet lokalt indslag er dansekompagniet Black Box Dance Company, der vil opføre et uddrag af deres Reumert-nominerede danseforestilling ”7EVEN”. Og så kan seere og publikum også se frem til at høre et af de nye talenter i dansk musik på scenen: sangeren Karl William.

Derudover vil Saveus, som mange sikkert kender som Martin fra den første udgave af ’X Factor’, spille en af sine nye sange, ligesom én af Stjernedrysprismodtagerne vil betræde scenen.

Hvilken kunstart, denne Stjernedrysprismodtager udfolder sig indenfor, vil blive afsløret i ugen op til showet – der i det hele taget har flere overraskelser i ærmet. Et er dog helt sikkert, og det er, at det bliver en fantastisk hyldestaften, hvor det danske kulturliv og det sociale arbejde bliver hædret med et brag af en fest.

Om Kronprinsparrets Priser

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret. Formålet med prisuddelingen er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Blandt de tidligere modtagere af Kronprinsparrets Kulturpris kan nævnes Olafur Eliasson og holdet bag dramaserierne ’Borgen’ og ’Forbrydelsen’, mens Kronprinsparrets Sociale Pris tidligere er gået til blandt andre Natteravnene og Ungdommens Røde Kors. MØ og Oh Land er blandt de tidligere modtagere af Kronprinsparrets Stjernedryspriser.

Sidste år gik Kronprinsparrets Sociale Pris til ’Mind Your Own Business’, som styrker etniske minoritetsdrenge fagligt og socialt, Kronprinsparrets Kulturpris gik til teaterinstruktør Elisa Kragerup, mens Kronprinsparrets to Stjernedryspriser gik til forfatter og billedkunstner Amalie Smith og designer Mark Tan.

  • Kronprinsparrets Priser holdes lørdag den 8. oktober 2016 i Musikteatret Holstebro og sendes direkte på DR1 klokken 21.00