Stjernespækket festforestilling på DR1

Fra opera med mezzosopran Susanne Resmark til satire med ’Rytteriet’. Programmet er bredt og varieret, når DR fejrer Dronningens regeringsjubilæum.

Bournonvilleballet, opera med mezzosopran Susanne Resmark, Anne Linnet og satiregruppen ’Rytteriet’. Programmet er bredt og varieret, når DR fejrer H.M. Dronningens regeringsjubilæum med en stjernespækket festforestilling fra Koncerthuset - lørdag 14. januar kl. 20.00 på DR1.

DR kan nu løfte lidt af sløret for programmet ved den store festforestilling i anledningen af Dronningens 40 år regeringsjubilæum, som sendes direkte på DR1 lørdag 14. januar kl. 20.00 - fra Koncerthuset i DR Byen. Når DR tager H.M. Dronningen, den kongelige familie, gæsterne og seerne med på en musikalsk og historisk rejse gennem de fire årtier, bliver det blandt andet med optræden af Anne Linnet, der synger ’Shit og Chalou’s legendariske hit fra 70’erne - ’Smuk og dejlig’.

Fra satire til ballet

Aftenens værter Ditte Hansen og Nikolaj Koppel kan også præsentere en anden rockmama for publikum og seere, nemlig Sanne Salomonsen, der blandt andet optræder med sit hit fra 80’erne ’Jeg’ i live’, mens Safri Duo slår rytmen an til 90´erne med deres kæmpehit ’Played Alive’. Makkerparret Martin Buch og Rasmus Botoft, der står bag DRs populære satireprogram ’Rytteriet’ er blandt aftenens morsomme indslag. Derudover byder aftenen på bournonvilleballet, opera med mezzosopran Susanne Resmark og DRs Symfoniorkester og DRs pige– og voksenkor.

Alt dette og meget mere på en festlig aften i Koncerthuset, der også byder på flere overraskelser…

En tidsrejse gennem 40 år

Festforestillingen fra Koncerthuset i DR Byen tager udgangspunkt i H.M. Dronning Margrethes regeringstid. En tidsrejse gennem 40 år er for mange danskere en rejse i lyd og billeder, og derfor er generaldirektør Maria Rørbye Rønn glad for, at det netop er DR, der lægger rammer til Dronningens regeringsjubilæum:

- Verden og Danmark har forandret sig voldsomt gennem de seneste fire årtier og - ikke mindst takket være tv – er det de bedst dokumenterede fyrre år i verdens- og Danmarkshistorien. En af DRs fornemste opgaver er at samle hele befolkningen om fælles oplevelser og begivenheder. Derfor er det både en selvfølgelighed og en meget stor ære for DR at lægge hus, ensembler og sendeflade til H. M. Dronningens regeringsjubilæum. Vi byder jubilaren, kongefamilien, publikum og tv-seerne velkommen til en musikalsk og mindespækket rejse gennem det danske dronningerige i 40 år, siger DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

  • Lørdag 14. januar kl. 20.00 på DR1: Dronning i 40 år. Festforestilling fra Koncerthuset i DR Byen                                  
  • For det samlede overblik over DRs markering af Dronningens 40 års jubilæum som regent se HER.