Stor interesse for DRs Talentværksted

Forleden var der ansøgningsfrist til DRs eftertragtede Talentværksted, og det har ikke skortet på hverken antallet af ansøgninger eller kreativiteten af ’indpakninger’. Der er kommet franskbrød, barnevogne og papirflyvere.

  • Det er væltet ind med ansøgninger til DRs talentværksted. Faktisk er det blevet til cirka 800. (Foto: Rasmus Lind © Type 1)
  • Talentværkstedet 2008 i DR: På billedet er det fra venstre: René Riis Rasmussen, Camilla Gudmand Lange, Augusta Glahn-Abrahamsen og Jonas Hansen. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

Forleden var der ansøgningsfrist til DRs eftertragtedeTalentværksted, og det har ikke skortet på hverken antallet afansøgninger eller kreativiteten af ’indpakninger’. Der er kommetfranskbrød, barnevogne og papirflyvere.

Lederen for DRs Talentværksted, Christian Volfing, og hanskollegaer har rigeligt at se til for tiden. Den 4. maj var deransøgningsfrist til næste hold talenter, og der er rift om at kommepå det to-årige udviklingsforløb i DR. I år har 800 ansøgt til dethold på fire, som starter til august, mod 500 ansøgere sidsteår.

Og det er ikke småting, folk har gjort, for at vise dereskreativitet.

"Ansøgningerne til værkstedet er kommet i mange spøjseindpakninger. Som for eksempel franskbrødet, som vi skulle udhule,for at finde ansøgningen, som lå inde midt i brødet. Vi har ogsåfået ansøgninger sendt i papirflyvere, skraldespande og lagkager,"siger Christian Volfing, som er leder af Talentværkstedet.

Mange typer ansøgere

Han fortæller også, at der ikke er nogen egentligansøgerprofil:

"Der er mange forskellige typer ansøgere. Vi har blandt andetfået flere ansøgninger fra folk, som er over 60 år, men flertalleter dog mellem 18 og 30," siger Christian Volfing, der dogunderstreger, at alder ikke nødvendigvis er nogen hindring.

Christian Volfing får dog svært ved at vælge hvilke firehåbefulde talenter, som får lov til at snige sig igennemnøglehullet til Talentværkstedet.

Ansøgere går nogle gange videre

"Niveauet er meget højt i år. Der er flere oplagte "ja’er", endder er "måske’er". Jeg er i hvert fald glad for, at jeg ikke eralene om at vælge," siger han.

Men selvom 796 skal vælges fra, er det ikke ensbetydende med, atresten ikke skal tage turen ind igennem døren til DR.

Ligesom tidligere år anbefaler Christian Volfing og hanskollegaer i Talentværkstedet gerne deres ansøgere til andreprojekter i DR.

"Selvom nogle måske ikke passer ind i Talentværkstedet, kan degodt passe ind i andre projekter. Nogle af dem, som søgte sidsteår, fik for eksempel job som værter på børne-tv," fortællerhan.

Svar i næste uge

Der er altså travlt i Talentværkstedets kontor for tiden, hvorde mange ansøgninger skal læses igennem. Men ansøgerne skal ikkebide negle meget længere. Christian Volfing regner nemlig med, atder bliver sendt svar ud i løbet af næste uge.

Her vil omkring 20 personer blive kaldt til en samtale ogefterfølgende bliver 10 udvalgt til at deltage i en fire-dagesworkshop i midten af juni og derefter bliver de fire, som starter iTalentværkstedet til august, fundet.

Blandt tidligere deltagere i Talentværkstedet er MikaelBertelsen, Iben Maria Zeuthen og Kristian Leth.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter