Store forretninger

Harry Selfridge er Londons svar på Mads Skjern i den engelske dramaserie 'Store forretninger', som afløser Downton Abbey på DR1.

Fra lørdag den 18. maj kl 19.55 sender DR1 første sæson af den stort anlagte engelske dramaserie 'Store forretninger'.

Den engelske titel er 'Mr. Selfridge', og serien fortæller historien om amerikaneren Harry Selfridge, der kommer til London i 1908, og i 1909 åbner Londons største og fineste stormagasin, 'Selfridges'. Hans ambition er at gøre shopping ligeså attraktivt som sex.

Den moderne kvinde

Serien foregår i London i en periode, hvor kvinderne slog sig løs i en ny form for frihed og modernitet. Harry Selfridge ønskede at styrke og fremhæve denne nye kvindetype, og derfor åbnede han sit overdådige stormagasin, som stadig ligger på Oxford Street i London. Gennem hans forretningsmæssige nytænkning og spektakulære events kaster fortællingen lys over skjulte sider af den moderne kvindes historie - det være sig både mode, kosmetik, teknologi og rollen i hjemmet.

Handlingen

I 1908 ankommer amerikaneren Harry Selfridge til London med en ambitiøs plan i lommen. Harry vil skabe det største og fineste stormagasin nogensinde. Harrys projekt løber dog ind i modvind, da hans forretningspartner trækker sig ud i sidste øjeblik. Men Harry lader sig ikke slå ud af en smule modgang. Og da hans kone og børn ankommer fra USA, sætter den farverige forretningsmand alt ind på få sin drøm til at gå i opfyldelse.

Serien er skabt af Andrew Davies, og hovedrollen som Harry Selfridge bliver spillet af Jeremy Piven. Frances O'Connor spiller hans kone Rose og Katherine Kelly spiller Lady Mae, som er en attraktiv og velbevandret society kvinde, der viser sig at have nogle meget gode forretningsforbindelser, som Harry gør brug af i opbyggelsen af sit imperium. Zoe Tapper spiller showdanseren Ellen Love, som også får en nær relation til Harry Selfridge.

Serien er på 10 afsnit og sendes lørdage klokken 19.55 på DR1, første gang den 18. maj - lige inden Det Internationale Melodi Grand Prix.

1. Anne Sofie Christensen Bau
Pressekontakt: Yderligere oplysninger