Stormslag - A tale that has to be told...

En episk rock-saga om metalbandet Stormslag, der drømmer om at blive verdens største. Oplev en verden fyldt med hash, sprut og for megen opvask, og følg historien om et band, der får Spinal Tap til at fremstå som dilletanter. Følg et liv, der leves på kanten!

En episk rock-saga om metalbandet Stormslag, der drømmer om atblive verdens største. Oplev en verden fyldt med hash, sprut og formegen opvask, og følg historien om et band, der får Spinal Tap tilat fremstå som dilletanter. Følg et liv, der leves på kanten!

Alle virkeligheder er sande, men noglevirkeligheder er vildere end andre. I seks programmer er seerenflue på væggen hos Danmarks mest kompromisløse metalband,Stormslag, som DR2 har fulgt gennem det sidste år i deres jagt påat få udgivet en plade. I løbet af udsendelserne følger viStormslags dagligdag, med alt hvad det indebærer af konflikter,stræben efter succes, jobs, fester, morgenbajere og almindeligedagligdags situationer.

Men hvem gemmer sig egentlig bag det langehår, det sorte tøj og den øredøvende støj?  

Stormslag består af komponist og sanger JimChristensen og guitarist Tao Turéll. J.P. Simonsen er nytprøvemedlem i bandet som trommeslager.

Bandets to hovedmedlemmer, Jim og Tao, borsammen i en tre-værelses lejlighed på Amager, mens trommeslagerJ.P. bor i en ungdomsbolig i Søllerød. Jim leder efter arbejde ogarbejder ind i mellem som fabriksarbejder, mens Tao i perioder eransat som jord - og betonarbejder. J.P. er i aktivering for sinkontanthjælp, hvor han slår græs for ældre mennesker i kommunen.Tre dage om ugen mødes de tre metalhoveder i øvelokalet påRefshaleøen ved B&W-hallerne, hvor de øver numrene igennem ogdrikker bajere.

Stormslag er oprindeligt Jims projekt ogbandet har eksisteret de sidste tre år med Jim og Tao som bagmænd.I den tid har Stormslag spillet tre koncerter, som på grund afuduelige lydmænd, uforstående spillestedsejere og umådeholdenindtagelse af diverse stimulanser, alle er gået mere eller mindregalt!

Nu er drømmen at de snart skal ud og spillederes første vellykkede koncert.

Afsnit 1:

Det er mandag morgen iøvelokalet og Jim sover på sofaen efter fire dage i byen, mens Taoog J.P. øver numrene igennem. Jim har ingen penge og tager i etaktiveringscenter for at få hjælp til at skrive en jobansøgning tilbrødfabrikken Kohberg. Imens diskuterer Tao og J.P. hvordan de skalfå råd til nogle kæmpestore højttalere til øvelokalet. Tao kenderet sted, hvor han kan låne penge uden renter…

Afsnit 2: Fredag

2. december kl.21.50Der dukker problemer op med trommeslageren J.P., derer ret ny i bandet. Hverken Tao eller Jim mener, at trommeslagerenøver nok og derfor ikke er oppe på deres spilleniveau. Men J.P. erogså en god ven, og det sætter resten af bandet i et moralskdilemma. Samtidig vokser rod og opvask i lejligheden på Amager, oglørdag formiddag begynder Tao at støvsuge, mens Jim går i gang medopvasken. Men snart mister Tao interesse for de hjemlige gøremål ogvil hellere på Christiania for at feste…

Følg den utrolige historie om Stormslag, nårJim og Tao vakler rundt i den københavnske metalverden, og kom påfornavn med JP, Mads, Bella, Geier, Bongtrolden og resten afslænget omkring drengene. En verden fyldt med sprut, hash og formegen opvask! Et metalliv leves altid på kanten, men som Tao siger:”Det er sjovere end at lade være!”

Stormslag biografi:

Stormslag blevgrundlagt i 1997 af Jim Christensen. Fra starten var ambitionen, atarbejde med lyde som andre muligvis ville finde afskyvækkende, mensom han selv kunne falde i søvn til.

Gennem tiden har 12 forskellige personer værettilknyttet Stormslag. Alle blev dog hurtigt fyret igen pga.inkompetence. Stormslag forblev derfor en enmandshær helt frem til2001, hvor Christensen i guitaristen Tao Túrell fandt denkunstneriske makker og udfordring han havde søgt efter. Taos inputmuterede musikken til en helvedesbastard som ikke mindede om noget,der endnu var hørt i Danmark, måske endda noget sted overhovedet.Christensen tabte kæben og udtalte de nu legendariske ord: ”Du ogjeg laver band nu!” Et tohovedet uhyre var født.

Christensen og Túrell red på bølgen af en nærmest telepatisk fællesforståelse. De indspillede hurtigt det selvbetitlede debutalbum”Stormslag”, som blev udgivet på eget selskab. Bandet nåede gennemtre nu sagnopspundne koncerter i 2004, at flå sikkerhedsnettet vækunder publikum med deres nærmest kamikazeagtige fysiske bidrag tilmusikken.

Jim Christensen

 er 29 og inkarneretkøbenhavner. Hans yndlingsbands er bl.a. Jean Michel Jarre ogCannibal Corpse. Hans yndlingsfilm er den japanske splatter ”Ichithe Killer”. Til gengæld hader han TV og dyr - specielt marsvin,som han synes er nogle usympatiske små svin! Hans interesser erwebdesign, Warhammer og sin kæreste. Han er i øjeblikket sygemeldtfra et vikarbureau for lagerarbejdere.

Tao Turéll

 er 24 og fra Frederiksberg.Hans yndlingsmusik spænder fra Pink Floyd over Black Sabbath tilBlack Metal. Det eneste han drikker, er bajer, cola og vand. En afhans yndlingsfilm er ”Motorsavsmassakren” og generelt mener han, atfilm skal være hårde, ellers kan det være lige meget. Tao arbejderind i mellem som jord- og betonarbejder, men i øvrigt gider hanikke svare på flere ”yndlings-spørgsmål”, da han synes de erlatterlige.

J.P.

 er 26 og er opvokset i det mondæneSøllerød. Hans yndlingsbands er Metallica og Slayer og dødsmetalsom f.eks. Cannibal Corpse. Som sin yndlingsfilm nævner han”Interview with a Vampire”, og han savner Metalfabrikken med Clausog Laila på Kanal København. Udover sin interesse for musik skriverhan også digte og har bl.a. skrevet et digt til sin kat Belua, somhan har fået killinger med tre gange! Er i kontanthjælpsaktivering,men er pt. sygemeldt pga. tilbagevendende maveproblemer, som harstået på i 1½ år.

Læs mere om Stormslag påwww.dr.dk/stormslag

Facebook
Twitter