Stort Gasolin'-tema på dr.dk/musik

DR går i dybden med Gasolin' i anledning af den nye film om fænomenet. Det sker med et stort tema på dr.dk/musik, og Musikprogrammets visning af Gasolin'-portrættet "Benzin-drengene" på DR2.

Et portræt af gruppen Gasolin. DR-TV fulgte gruppen Gasolin i fem dage i forbindelse med radiooptagelser til Beat-rapport, pressemøde i anledning af en ny pladeudgivelse og endelig til koncert i Revolution et af Københavns centre for beat musik. (Foto: DRarc © Type 1)

DR går i dybden med Gasolin' i anledning af den nye film omfænomenet. Det sker med et stort tema på dr.dk/musik, ogMusikprogrammets visning af Gasolin'-portrættet "Benzin-drengene"på DR2.

DR tager forskud på den nye Gasolin’ film, derfår premiere den 10. marts. For allerede fra den 6. marts vil mankunne se, høre og debattere Gasolin’på dr.dk/musik.

Ugen står helt i Gasolin’s tegn. Udover atAnders Østergaards nye dokumentar Gasolin’ får premiere, viserMusikprogrammet på DR2 samme aften DR’s portræt fra 1972”Benzin-drengene” om et af de mest legendariske danske rockbandsoverhovedet.

Men allerede inden da – fra på mandag – erdr.dk/musik klarmed et nyt stort tema om Gasolin’.

- Temaet bliver et dyk ned i fænomenetGasolin’, og der vil være stof både til Gasolin’-kendere, som vilkunne finde sjældne lækkerier, og også til den almindeligemusikfan, som har lyst til at få et indblik i et afdanmarkshistoriens vigtigste rockbands, siger Anya MathildePoulsen, der er indholdsredaktør på dr.dk/musik.

Anmeldelse, quiz ogdebat

Udover en biografi om gruppen vil man blandtandet kunne læse musikjournalist Erik Kramshøjs bud på, hvad der erGasolin’s tre bedste albums og hvorfor. Desuden vil man kunne testesig selv i sin Gasolin’-viden.

Det bliver en quiz med 15 spørgsmålfuld af underholdende anekdoter og sjove facts, men der bliver ogsånoget at bide skeer i for de inkarnerede kendere: Ved du foreksempel hvad gården Trente Mølle, hvor Gasolin’ forberedte sig tilindspilningerne af ”Efter endnu en dag”, til daglig er kendtfor?

Skulle man også få lyst til at give sin meningom Gasolin’ til kende, kan det ske påwww.dr.dk/musik/rock/debat,der i anledning af Gasolin’ temaet åbner en ny debat om Gasolin’,deres musik og deres betydning for dansk rock.

- Vi arbejder også på at opbygge etbilledgalleri med et udvalg af fotos fra gruppens karriere, og såbliver der helt sikkert en eller flere overraskelser, slutter AnyaMathilde Poulsen.

Portræt afbenzin-drengene

Husk også Musikprogrammet på DR2fredag den 10. marts, der sender DR’s portræt ”Benzin-drengene” fra1972. Filmen følger de dengang helt unge Kim Larsen, FranzBeckerlee, Wili Jönsson og Søren Berlev i øvelokalet, derhjemme, påindkøb og til bandets fællesmøder, hvor diskussionerne spidser til.Et unikt indblik i de unge år for et af Danmarks størsterockbands.

Facebook
Twitter