Super Size Me - stor dokumentarfilm på DR1

Fed på den fede måde - den Oscar-nominerede dokumentarfilm Super Size Me er en humoristisk og tankevækkende skildring af amerikanernes spisevaner og deres hang til fastfood.

Fed på den fede måde - den Oscar-nominerede dokumentarfilm SuperSize Me er en humoristisk og tankevækkende skildring afamerikanernes spisevaner og deres hang til fastfood.

I USA er omkring 37 procent af alle børn ogunge for tykke, og to ud af tre voksne er overvægtige eller lideraf fedme. Skyldes det mangel på selvkontrol, eller kanfastfood-kæderne holdes ansvarlig for de mange overflødige kilo? Tofede teenagepigers sagsanlæg mod den verdensomspændendefastfood-kæde McDonald's inspirerer den amerikanske filminstruktørMorgan Spurlock til at gennemføre, hvad der viser sig at være etlivstruende eksperiment. I en måned skal han spise tre måltider omdagen fra McDonald's. Hvis ekspedienten tilbyder hamsupersize-størrelsen, skal han slå til, og han skal spise alleretter på menuen mindst en gang.

Inden eksperimentet viser enhelbredsundersøgelse, at Morgan er ualmindelig rask og rørig, mendet varer ikke ved. Eksperimentet udvikler sig til noget af etmareridt, efterhånden som han får det dårligere og dårligere af densærprægede diæt. Efter tre uger fraråder hans læge ham atfortsætte, og kæresten Alexandra, der er veganerkok, er heller ikkebegejstret!

Mens han tygger sig gennem utrolige mængderbig macs, quarter pounders og pomfritter – somme tider isupersize-størrelser – rejser Spurlock gennem USA for at spørgeeksperter og amerikanere på gaden om nationens forhold tilfastfood.

’Super Size Me’ er en uhøjtidelig, humoristiskog tankevækkende film, der giver et interessant indblik i denamerikanske madkultur, hvor fastfood findes overalt – selv påhospitaler og i skolernes kantiner. Filmen, der blev nomineret tilen Oscar for bedste dokumentar, tegner et billede af et samfund,hvor alt efterhånden er i supersize: madportionerne, kopholderne ibilerne - og menneskene.

FacebookTwitter