'Tabersagen' på DR3

Emil Thorup er vært, når DR3 i en ny programserie sætter spørgsmålstegn ved vores syn på velgørenhed.

Emil Thorup er vært, når DR3 i en ny programserie sætter spørgsmålstegn ved vores syn på velgørenhed. Er det de rigtige sager, vi støtter? Og hvad er det, der får os til at give penge til den ene sag frem for en anden?

I Danmark er vi rigtig gode til at stå sammen og samle ind, når katastrofen rammer rundt om i verden, eller når der skal doneres til store landsdækkende kampagner.

Men er det de rigtige sager, vi støtter, eller er der andre velgørenhedsformål, som kunne have mindst lige så megen gavn af vores penge? Og burde vi frem for enkeltsager i højere grad støtte mere permanente problemer som for eksempel sultkatastrofen i Sahel i Afrika og sygdommen tuberkulose, som årligt forårsager tre millioner dødsfald på verdensplan?

I 'Tabersagen' ser Emil Thorup nærmere på, hvad det er, der gør den ene sag til en vindersag og den anden til en tabersag. Hvilke markedsføringsmekanismer ligger til grund for vores valg, og i hvor høj grad spiller vores følelser ind på vores beslutninger?

"Vi synes naturligvis, det er dejligt, at der i Danmark er en stor tradition for, at vi donerer penge til velgørende formål. Men vi vil med programmet 'Tabersagen' prøve at vende indsamlingstankegangen på hovedet, og gå bag om vores traditionelle måder at give støttekroner på", siger redaktør Julie Schytte.

Den ultimative tabersag'Tabersagen' sætter i fem programmer fokus på 30 værdigt trængende sager, der af den ene eller den anden grund har svært ved at trænge igennem i offentligheden.

I hvert af programmerne udvælger et dommerpanel en tabersag indenfor kategorierne: sygdomme, krig & katastrofer, børn, løsninger, natur & dyr.

De tre dommere vil ud fra hver deres individuelle kompetencer vurdere, hvilke sager der skal dyste om at blive Danmarks mest værdige tabersag.

Dommerpanelet består af:

Bjørn Lomborg: forfatter, foredragsholder og leder af Copenhagen Consensus Gry Rambusch: selvstændig advokat med børneret som speciale Morten Angelo: medstifter af reklamebureauet Brandhouse

Programmet kulminerer med et direkte finaleshow, hvor den ultimative tabersag kåres.

Som præmie får den vindende tabersag hjælp fra DR3's seere til at opnå den opmærksomhed og gennemslagskraft, den har brug for.

'Tabersagen' sendes onsdage klokken 22.00 på DR3 - første gang onsdag den 5. februar.

  E-mail-adresse: kiej@dr.dk   Telfonnummer: 31444570   Afdeling: DR Kommunikation og Presse   Navn: Kirstine Østerby Ejlertsen Anden kontaktperson Pressekontakt: Yderligere oplysninger