Tegneserie møder opera i Piccolo

Der er fuld knald på dramatikken og masser af spas, når P2s børneprogram for klassisk musik søndag 8. maj får premiere på Nibelungens ring som radiotegneserie.

  • Wagners storværk får en noget anden lyd, når det sendes som radiotegneserie i Piccolo fra søndag 8. maj. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
  • Manden bag Nibelungens ring, André Andersen, er professionel historiefortæller. (Foto: Tilla Møller © Type 1)
1 / 2

Der er fuld knald på dramatikken og masser af spas, når P2sbørneprogram for klassisk musik søndag 8. maj får premiere påNibelungens ring som radiotegneserie.

”Vi skal lige ha’ lyden af et sværd, derstikker helt ind i hjertet - aaargh” raller André Andersen, menshan med højre arm stikker dybt i en imaginær brystkasse foran sig.Tekniker Søren Krabbe giver sig til at rode i stablerne af cd’ermed alverdens lyde.

Og lyde er der masser af i P2s nye børneudgaveaf ’Nibelungens Ring’, som de to er ved at klippe sammen. Herblander Wagners storladne musik sig med ’boink’ og ’ush’ og ’plaff’i bedste tegneseriestil. Handlingen i den fjorten timer lange operaer kortet ned til fire gange en halv time, men ellers er AndréAndersen tro ved originalen.

For børn og andreopera-elskere

”Det er vigtigt for mig, at det her også ersjovt for folk, der kender operaen. Så selv om det er for børn, ogselv om vi skaber et sjovt og nutidigt udtryk, så må der ikke værenoget at udsætte på handlingens forløb eller placeringen afmusikken,” siger den 38-årige multikunstner oghistoriefortæller.

Samtlige roller i det enorme persongalleri ermed i radioversionen, omend ikke altid helt som i originalen. Foreksempel er de ni valkyrier repræsenteret som en pludrendehønsegård.

André Andersen har tidligere lavetradiofortællinger uden musik til P2s yngste lyttere, bl.a.Kejserens nye klæder, Carmen og Tryllefløjten. Han er leder afbørne- og ungdomsteateret Limenas i Birkerød, og derfra har hanmedbragt de tre skuespillere, som sammen med ham lægger stemmer tilde mange roller.

Læs mere om AndréAndersen på www.historiebryggeriet.dk.

'Nibelungens ring' får premiere i P2smusikprogram for børn Piccolo, der sendes hver søndag kl.18.30-19.00. Første afsnit sendes søndag 8. maj.

Læs mere om Piccolopå www.dr.dk/piccolo.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk