Temaaften: Den vise popmusiker

Kristi Himmelfartsdag indtages DR2 af TV-2.

Kristi Himmelfartsdag indtages DR2 af TV-2.

Kristi Himmelfartsdag sætter DR2 fokus pårockbandet TV-2 i en særlig temaaften. Aftenen er tilrettelagt afJens Blauenfeldt og består af to programmer - en portrætudsendelseog en koncert fra 2003.

TV-2 - nærmest rigtige mænd

I aftenens første program tegner JensBlauenfeldt et varmt og personligt portræt af Steffen Brandt ogorkestret TV-2, der siden starten af 80erne har beriget og revsetdanskerne med sange om rigtige mænd, tidens kvinder, klasselærereog nutidens unge.

De kalder sig selv Danmarks kedeligsteorkester, men hvis en festivalaften skal slutte med et brag, er detTV-2, der sættes på programmet.

”Vi har vist fået ry for at være et godtlive-band”, siger bandet med jysk beskedenhed.

Men samtidig har TV-2 og især sangskriverenSteffen Brandt haft en evne til at sætte ord på tendenser i tiden:80ernes yuppier, der kun interesserede sig for sig selv, mændene,der ikke gad høre mere vrøvl, og danskerne, der allerhelst brokkersig, fordi det er samfundets skyld.

”Steffen Brandt er jo meget mere endsatiriker. Han er også ’den vise popmusiker’, der poetisk sætterord på sit og vores liv”, siger dokumentarens tilrettelægger JensBlauenfeldt.

”Mange af mine sange handler om at være tilstede og tage kampen op. Om det så er tabet af en kæreste eller denstore uforståelige verden omkring os”, siger Steffen Brandt.

”Jeg vil ikke se tilbage på mit liv som enmand, der langsomt synker ned i sin sofa, mens livet passerer forbiudenfor”, siger Steffen Brandt i dokumentaren. 

Danskerne kender også Steffen Brandt som denspidsfindige ironiker med ulvesmilet, der sjældent afslører formeget af sig selv. Men i ”TV-2 – nærmest rigtige mænd” åbner han endør på klem for seerne.

”Det var faktisk svært at finde arkivklip,hvor Steffen Brandt ikke har været ironisk og iscenesættende”,siger tilrettelægger Jens Blauenfeldt. ”Det var derfor min ambitionat skrue op for alvoren og holde ironien nede på et minimum…og deter vist lykkedes meget godt”, siger han.

TV-2 live

Temaftenen afrundes med Grøn Koncert 2003. Enspudlende koncert med TV-2, der spiller en masse københavner-snudervarme med numre som "Be bap a lula", "Tidens kvinder", "Bag duggederuder" og "Der går min klasselærer".

Aftenens forløb:

21.00 - 22.30 Temaaften: Den visepopmusiker 21.00 TV-2 - nærmest rigtige mænd 21.45 TV-2 - Grøn Koncert 2003