Temalørdag: Med på moden

Det handler om mode. Temalørdags værter, Dorte Fals og Lise Mühlhausen, er taget på shopping. De er ude og spotte de sidste modetrends. Ser på mode, når den er smukkest og grimmest. Går på jagt efter den metrosexuelle mand. Og så byder de på spændende blik ind bag kulisserne i modens højborg i Paris.

Det handler om mode. Temalørdags værter, Dorte Fals og LiseMühlhausen, er taget på shopping. De er ude og spotte de sidstemodetrends. Ser på mode, når den er smukkest og grimmest. Går påjagt efter den metrosexuelle mand. Og så byder de på spændende blikind bag kulisserne i modens højborg i Paris.

Hvad er det, der rører sig lige nu? En af de tydelige trends ertrangen til luksus. Den luksus, der tidligere var forbeholdt derige, men som vi alle har mulighed for at købe en flig af i dag.Hvad gør det, at tøjet er fra Hennes & Mauritz, hvis tasken erfra Chr. Dior og solbrillerne fra Gucci.

Lækre sko er også en luksus, som især mange kvinder tilladersig. Nogen af dem - bare tænk på den fillipinske ex-præsidentfrueImelda Marcos - kan aldrig få nok. Temalørdag har mødt enpassioneret dansk sko-maniker med mere end 300 par sko og 200 parstøvler i skabet.

Og hun er måske endda ikke så enestående. Faktisk har kvinder iårhundreder haft et eller andet med sko. Temalørdag prøver at givesvaret på, hvad det er, der gør skoene så hedt attraktive for noglekvinder.

Men det er ikke bare kvinder, der elsker mode. Mænd gør detogså, og med introduktionen af begrebet den metrosexuelle mand erdet blevet helt legalt for en mand at købe dyre ansigtscremer ogbruge mange tusinde kroner på smart modetøj hver måned. Eller erdet virkelig noget for en rigtig mand?

Dorte Fals og Lise Mühlhausen går på jagt efter denmetrosexuelle mand for at se, hvad han er for en.

Karl og Coco

Men hvem er det egentlig, der bestemmer, hvordan vi skal se ud?I årtier har modens højborg været Paris, og en af moderverdenensklassiske ikoner er Yves Saint Laurent, der lavede revolution imoden i begyndelsen af 60'erne.

Temalørdag viser et portræt af manden, der opfandt jakkesættettil kvinder, og som for alvor hev den dyre og for de fleste heltuopnåelige haute de couture ned fra catwalken og modehuseneseksklusive prøverum og ud i butikkerne som prét á porter.

Coco Chanel er en anden af de lysende stjerner på den parisiskemodehimmel. Hun var ikke bare en af de største, men også en af deførste - en modens provokatrice, der også turde leve sit liv på enanden måde end den af borgerskabet vedtagne.

Dokumentaren "Coco, Karl og de andre" fortæller om den parisiskemodegigant Chanel, hvis chefdesigner i de sidste 20 år har væretKarl Lagerfeld - et andet af modens superikoner. Karl Lagerfeldbegyndte allerede som 17-årig og har efter 50 år i modens tjenesteprøvet alt.

Seneste udspil er en kollektion, som han har skabt sammen medHennes & Mauritz. Karl Lagerfeld for H&M hedderkollektionen, der endnu engang gør oprør mod det ophøjede ogbringer designer-luksus helt ud i H&M-butikkerne, hvor alle kanvære med.

Og så er der vel bare tilbage at spørge om, hvad det er vi skalgå med, når foråret engang igen gør sit indtog. Også her harTemalørdag et bud: Det skal være ladylike og romantisk, og farvenskal være aqua med masser af grønt og turkis!

Også mode i VIVA

Men temalørdagen er ikke det eneste tilbud, som DR2 har til demodebevidste og -interesserede seere. To dage senere - 11. oktoberkl. 22 - har kulturmagasinet VIVA en særudgave opm moden. Hersætter man spot på de nye danske designtalender og deres mulighederfor at bryde igennem internationalt.