Temasøndag om dansk revys guldalder

I et eksklusivt interview fortæller Birgitte Reimer og Bodil Udsen om de festlige år i dansk revys guldalder i 1950’erne. P2’s temaaften byder desuden på revyhøjdepunkter fra dengang, bl.a. med Osvald Helmuth og Dirch Passer.

Lis er laboratorieassistent hos en verdensfjern videnskabsmand, men drømmer om at komme til scenen og spille revy. (© Type 1)

I et eksklusivt interview fortæller Birgitte Reimer og BodilUdsen om de festlige år i dansk revys guldalder i 1950’erne. P2’stemaaften byder desuden på revyhøjdepunkter fra dengang, bl.a. medOsvald Helmuth og Dirch Passer.

1950’ernes danske revy var befolket med nogleaf de største revykunstnere, som Danmark har fostret: Navne somOsvald Helmuth, Dirch Passer, Kjeld Petersen, Jørgen Ryg, PrebenKaas og Buster Larsen, der alle gennem deres revykunst gjorde livetfestligt og fornøjeligt i et ellers noget gråt årti.

P2 tager lytterne med tilbage til detvæsentligste kapitel i dansk revyhistorie i en tre timerstemaaften, der retter spotlyset mod 1950’ernes store revykunstnereog livet på og bag scenen. Alt sammen genoplevet af to af den tidsfestligste repræsentanter, Birgitte Reimer og Bodil Udsen - deeneste to der er tilbage fra dengang.

Eksklusive interviews

P2’s Hans Skaarup har besøgt den i dag80-årige Birgitte Reimer i hendes hjem i Sydfrankrig, og for førstegang i mere end 40 år fortæller hun om de festlige revyår i1950erne.

”Birgitte Reimer er i dag den samme somdengang - piget ungdommelig, pikant og morsom. Hun tager os med bagkulisserne i Cirkus Revyen og fortæller også om den sensationellerevy ’Cranks’, der dengang var en nyskabelse”, siger Hans Skaarup,som har tilrettelagt temaaftenen.

Hans Skaarup har også besøgt Bodil Udsen, deri januar passerede de 81 år. Til trods for at helbredet har vakletnoget i de senere år, er hun stadig fuld af godt humør, oghukommelsen fejler ikke noget.

”Disse herlige piger er vores guider gennem enaften, der byder på genhør med de kendte viser ’Så ta’r vi den engang til for Prins Knud’ og ’Fløjtetønden Victoria’, men ogsåukendte optagelser fra ABC-Teatret, hvor vi oplever Bodil Udsensrevydebut i ubetaleligt morsomt samspil med Osvald Helmuth”,fortæller Hans Skaarup.

  • P2, søndag 2. april kl. 20-23Temasøndag: Revyens guldalderKl. 20-21 Højdepunkter fra 1950’ernes revyer med OsvaldHelmuth, Ib Schønberg, Dirch Passer, Jørgen Ryg, Buster Larsen ogmange flere.

    Kl. 21-23 Birgitte Reimer og Bodil Udsen fortæller, og man kan høreen række såvel kendte som ukendte optagelser med dem.

    Tilrettelæggelse: Hans Skaarup

Facebook
Twitter