Thomas Helmig - ”Jeg vil ikke være et ringvrag”

I 1986 var den 21-årige Thomas Helmig en sensation i Danmark. DR lavede dengang et tæt portræt af den sexede - men også tænksomme unge mand. Musikprogrammet viser nu dokumentaren.

I 1986 var Thomas Helmig (nr. 2 f.v. bagest) nyslået rockstjerne i Danmark. Hans tur mod toppen er foregået i rekordfart og kameraet følger Thomas og hans 'Brothers' på hyldest-agtig turné i Danmark. (Foto: Lars Schou © Type 1)

I 1986 var den 21-årige Thomas Helmig en sensation i Danmark. DRlavede dengang et tæt portræt af den sexede - men også tænksommeunge mand. Musikprogrammet viser nu dokumentaren.

I 1985 udkom Thomas Helmigs debutalbum.Pladens kombination af amerikansk lyd, danske tekster og ettroskyldigt babyface, gik rent hjem hos det yngre kvindeligepublikum. A star was born.

DRs B&U-afdeling var dengang på pletten ogfangede drengerøvsstemningen og pigehvinene i dokumentaren “Jeg vilikke være ringvrag”. Unge Helmig og hans ’Brothers’, der kortforinden tilsammen havde kaldt sig ’Elevatordrengene’, bliver fulgti omklædningsrummet, i bussen, på færgen mellem landsdelene, påfodboldbanen og naturligvis på scenen. Og der er tryk på, både påmusikken og hormonerne.

Stakåndede kvinder

Under dentilsyneladende pæne overflade, fornemmer man sex i lange baner –dygtigt afsløret af bandets skælmske glimt i øjet og særdeles bredesmil...

Stakåndede småpiger lader sig villigtinterviewe til fjernsynet, og vi er hjemme hos en fan, dertilsyneladende har revet alle familiebillederne ud afkonfirmationsalbummet for at gøre plads til de nye brødre.

Velovervejede ord

Ind imellemfortæller den smukke hovedperson med sin allerede dengangimponerende ro og velovervejede ord, om livet på landevejen og sinemusikalske brødre. Han filosoferer over karrierens udvikling, oghvad han skal gøre for ikke at ende som ringvrag. Og set i etbakspejl der kigger 20 år baglæns, har hans egen erhvervsvejledningda virket meget godt.

Se, eller gense, Thomas Helmig i ’Jeg vil ikkevære ringvrag’ i Musikprogrammet på DR2, fredag den 21. januar kl23:00.

Facebook
Twitter