Tidligere topchef rykker ud til ledelsesudfordringer

Jens Moberg og nogle af landets bedste ledelseskonsulenter rykker offentlige chefer til undsætning i en ny programserie. Nogle af udfordringerne har direkte betydning for vores hverdag.

  • Mission Ledelse hedder en ny programserie på fem på DR2 - og med genudsendelser på DR1. (Foto: DR © Type 1)
  • Jens Moberg står i spidsen for et hold af landets bedste ledelseskonsulenter i Mission Ledelse, der starter på DR2 den 1. november. (Foto: DR © Type 1)
1 / 2

”Jeg føler det som en ild, der hele tiden løber efter mig. Og når jeg tror, ilden er slukket, så dukker den altid op igen”.

Sådan siger Pia Nordstrøm fra Børnehaven Kollektivhuset Bella i København, der er en af de fem offentlige ledere, som DR2 nu kommer til undsætning i den kommende programserie ’Mission Ledelse’. Den bliver sendt på DR2 fra på mandag den 1. november og alle mandage i november klokken 23.00, og serien bliver derefter sendt flere gange på DR1 og DR2 i løbet af ugen.

DR har fået den tidligere Microsoft-topchef og administrerende direktør for el-bil-projektet Better Place, Jens Moberg, til at stå i spidsen for et hold af landets bedste ledelseskonsulenter. Og i fem tv-programmer lægger de arm med nogle af de store udfordringer, som landets offentlige arbejdspladser og deres ledere står overfor.

Stress, besparelser, sammenlægninger og dårligt samarbejde er blot nogle af problemerne, som konsulenterne sammen med lederne forsøger at få styr på, og undervejs ser de nærmere på Tangensbo Skole i København, DSB, Odense Brandvæsen og Akut Modtagelse på Odense Universitetshospital.

Moberg laver mere

Med rollen som ledelsesguru på tv løfter Jens Moberg samtidig sløret for nogle af de aktiviteter, han har kastet sig over efter sin exit fra Better Place tidligere på året. Udover ’Mission Ledelse’ er Jens Moberg lige nu også i gang med optagelser til en DR-programserie om ejerskifte, der kommer på skærmen i 2011.

”Det er jo en af Danmarks helt store udfordringer, vi giver os i kast med – nemlig hvordan vi får endnu bedre og mere effektive offentlige virksomheder i en tid, hvor der er pres på de offentlige budgetter,” siger Jens Moberg.

Og bedre ledelse er, ifølge ham og konsulenterne i tv-programmerne, en af de veje, hvor der skal mere fart på, for at vi også fremover kan regne med at have de velfungerende offentlige ydelser, vi alle er afhængige af. De øvrige konsulenter i ’Mission Ledelse’ er Jannik B. Pedersen, Birgit Jung, Tune Hein, Linda Larsen og Søren Brandi.

Den nye programserie er blevet til i et samarbejde med Finansministeriet, Socialministeriet, Danske Regioner, Kommunernes Landsforening og Personalestyrelsen.

  Telfonnummer: 40105288   Afdeling: DR Kampagner   Navn: Niels Hagen Rasmussen   Titel: Redaktør Anden kontaktperson 1. Jan Dohrmann Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter