Tilbage til Nancherrow - romantisk miniserie

Hun var villig til at ofre alt for at bevare familiegodset Nancherrow. Og det kom hun til... Engelsk/tysk romantisk miniserie fra 1999.

Hun var villig til at ofre alt for at bevare familiegodsetNancherrow. Og det kom hun til... Engelsk/tysk romantisk miniseriefra 1999.

Filmatiseringen af Rosamunde Pilchersbestseller ’Vejen hjem’ lagde gaderne øde, da den første gang blevvist i England, og siden har også danske tv-seere haft mulighed forat forelske sig i den gribende og storslåede historie om livets op-og nedture i krigsårene på familien Carey-Lewis’ store, engelskelandsted Nancherrow.

Men hvad skete der på Nancherrow efter krigen?Hvem fik hinanden, hvem faldt i kamp? Det får seerne svar på, nårDR1 tager dem med ”Tilbage til Nancherrow” i en selvstændigfortsættelse af ”Vejen hjem”.

Og mens ”Vejen hjem” koncentrerede sig om denunge Judiths indtræden i den charmerende Carey-Lewis-familie,fokuserer ”Tilbage til Nancherrow” på veninden Loveday, familiensyngste datter, der nægtede at blive voksen.

Da hendes far dør, arver Loveday Nancherrow.Men krigen har tæret hårdt på familieformuen, og spørgsmålet er, omLoveday overhovedet er i stand til at drive så stort og dyrt etgods? Stædig som altid forsøger hun at bevare det på familienshånd, til trods for at det koster hende ægteskabet med landmandenWalter. Og det er kun starten på de problemer, der efterhåndenhjemsøger Nancherrow, hvor også Judiths ægteskab knager, og hvorJudiths genfundne søster Jess, sin unge alder til trods, forelskersig og får barn – noget der aldrig er lykkedes for Judith.

”Tilbage til Nancherrow” er et glimrendeeksempel på, hvor godt Rosamunde Pilchers omfangsrige romanerfungerer på tv-skærmen, især i de afsluttede miniserier, der harplads til at rumme både historiernes mange handlingsforløb og derescharmerende bipersoner. Hendes fortællinger om kærlighed ogfamiliefejder, placeret i den traditionsrige, engelske landidyl,har været en succes verden over, både som romaner og tv-film, oghar givet Pilcher status som en af vor tids storehistoriefortællere.

”Tilbage til Nancherrow” er som ”Vejen hjem”en smuk og imponerende gennemført produktion, der både mestrer detstore overblik og de små, historiske detaljer. Også denne gang erder lagt et beundringsværdigt researcharbejde i at genskabe dethelt korrekte tidsbillede.

Filmen byder også på et herligt gensyn medmange af skuespillerne fra ”Vejen hjem”, ikke mindst Katie RyderRichardson som Loveday og Joanna Lumley som hendes mor, Diana.Desuden kan man blandt mange andre møde Patrick Macnee – Lumleysgamle ven fra den populære, engelske tv-serie ”The New Avengers” -og shakespeareskuespilleren Robert Hardy. Og for at fuldende dethele  er instruktøren Simon Langton en herre, der færdes hjemmevantpå de store engelske herresæder. Han startede nemlig karrieren medat instruere tv-serien ”Herskab og tjenestefolk”.

Originaltitel: ”Nancherrow”

Facebook
Twitter