Torsdagskoncerterne genopstår

Efter to måneders pause genopstår Torsdagskonceterne 29. januar i Koncerthuset meget passende med Mahlers 2. Symfoni, Opstandelsessymfonien, samt en uropførelse af Per Nørgårds 7. Symfoni.

  • Koncerthuset er landet - og åbnet. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
  • Koncerthuset i DR Byen (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, Type 1)
1 / 2

Efter to måneders pause genopstår Torsdagskonceterne 29. januari Koncerthuset meget passende med Mahlers 2. Symfoni,Opstandelsessymfonien, samt en uropførelse af Per Nørgårds 7.Symfoni.

En gave til DRSymfoniOrkestret

Per Nørgårds 7. Symfoni er skrevet iårene 2004-2006 på bestilling af DR. Det har hele tiden væretplanen, at 7. Symfoni skulle uropføres ved den førsteTorsdagskoncert i DR Byens nye Koncerthus, og sådan er det ogsåblevet, selv om det har betydet, at uropførelsen er blevet udskudtto gange p.gr.a. byggeriets velkendte forsinkelse.

Den blev for nogle måneder siden indspillet påcd af DR SymfoniOrkestret. Det foregik i det gamle Radiohus – og istor diskretion! Cd’en er indspillet på Dacapo og er klar på dagenfor uropførelsen, hvor man også kan købe cd’en - og få den signeretaf Per Nørgård i pausen.

Koncertintroduktion

Der er introduktion til Torsdagskoncerten kl. 19med Agneta Mei Hytten og Per Nørgård

 

Opstandelse

Aftenes andet værk erGustav Mahlers 2. Symfoni, der tematiserer død og opstandelse. Denbevæger sig gennem sorg, skræk, ærefrygt og rædsel tilgenopstandelsen almægtige kærlighedsfølelse. Det er DRVokalEnsemblet og DR KoncertKoret, der står på scene sammen med ensopransolist, Inger Dam-Jensen og altsolist, Iris Vermillion.

Chefdirigent Thomas Dausgaard styrer slagetsgang.

Torsdagskoncert

Torsdag 29. januar kl. 20 Koncerthuset, Koncertsalen (Studie 1)

Per Nørgård: Symfoni nr. 7 Mahler: Symfoni nr. 2

DR SymfoniOrkestret DR VokalEnsemblet DR KoncertKoret Thomas Dausgaard, chefdirigent Inger Dam-Jensen, sopran Irir Vermillion, alt

 

P2 fokus

I anledning afuropførelsen af Per Nørgårds 7. Symfoni sætter P2 særlig fokus påPer Nørgård og hans række af symfonier. I forbindelse medTorsdagskoncerten 29. januar og i dagene op til kan der høresinterview med Per Nørgård, der fortæller om sit livslange arbejdemed symfonier. Fra Symfoni nr. 1, Sinfonia austera (1955), til denhelt nye symfoni. Hør også musikere og Nørgård-kendere fortælle omoplevelser med Per Nørgårds symfonier dengang og nu. I P2 og pådr.dk/P2