Troels Lyby er ved roret, når DR sætter sejl for fuld musik

Troels Lyby stævner ud, når han for første gang optræder i rollen som vært i ’Sommertogtet – lyden af vores land’. Her kan danskerne se frem til masser af sang og smukke scener fra det danske sommerland. Programmet er en del af ’Musiksommer 2020’, hvor DR skruer markant op for musikken over sommeren.

 • Troels Lyby er vært i ’Sommertogtet – lyden af vores land’, hvor danskerne kan se frem til at opleve det danske sommerland fra søsiden og at store, danske musikere præsenterer en sang med særlig betydning for dem. (Foto: Carsten Andersen © NordiskFilm)
 • Her er sommertogtet nået til Juelsminde med Troels Lyby, Bro, Lina Rafn og Katrine Gislinge. (Foto: Carsten Andersen © NordiskFilm)
 • Sommertogtet i Fåborg med Søren Sko, Mette Lindberg og Malte Ebert. Vært Troels Lyby (Foto: Carsten Andersen © NordiskFilm)
1 / 3

Seerne kan se frem til masser af musik og dansk sommerstemning, når Troels Lyby i seks programmer inviterer danskerne og en række store, danske musikere med ombord på en todages sejlads i det danske øhav på skonnerten ’Aron af Svendborg’. Det sker i programmet ’

Sommertogtet
– lyden af vores land’, som har premiere søndag den 5. juli klokken 20.00 på DR1 og på DRTV.

For seerne bliver det første gang, de skal opleve Troels Lyby som vært. I den rolle har han taget udgangspunkt i egne erfaringer.

- Jeg har i høj grad brugt min nysgerrighed og taget udgangspunkt i min egen erfaring med musikken. Det har været ekstremt spændende at prøve rollen som vært på den her måde, for jeg er enormt passioneret omkring musikken, og jeg stod faktisk ved en skillevej mellem den og skuespillet, da jeg i sin tid blev optaget på Skuespillerskolen, siger Troels Lyby.

Lyden af vores land

Undervejs på sejladsen i blandt andet Det Sydfynske Øhav og på øerne omkring præsenterer kunstnerne en sang, de ikke normalt optræder med, og fortæller hvorfor sangene har en særlig og personlig betydning.

- Man bliver både rørt og begejstret, når musikerne fortæller om numrene. Fx når man ser Chief 1 stå på en æbleplantage på Fejø og fyre den af med en Gasolin-sang og fortælle, hvorfor den sang betyder noget specielt for ham, siger Troels Lyby. Træskibet lægger også til kaj i mindre, danske havnebyer som Stubbekøbing, Svendborg og Juelsminde. Her blev de lokale pludselig mødt af Troels Lyby og de tre musikere, som øver og spiller et fællesnummer.

Troels Lyby fortæller, at det blandt fællesnumrene især var de dansksprogede sange, som rørte noget i ham.

- Det danske sprog rummer en poesi, hvis man tør at arbejde med det og tage det ind. Dét med at høre stærke, danske tekster gør oplevelsen meget mere alvorlig. I første program synger vi 'Frit land' som fællessang, og det er bare sådan et mystisk, poetisk nummer, som rammer følelsen af sommer og forelskelse, fortæller Troels Lyby om det fællesnummer, han sammen med Lis Sørensen, Mads Langer og Peter Sommer optræder med i Stubbekøbing Havn i første program.

Sangene var ikke det eneste, som Troels Lyby tog med sig videre af store oplevelser. Det danske øhav gjorde nemlig, at han så Danmark på en helt ny måde.

- Jeg føler, at jeg oprigtigt har opdaget Danmark for første gang. Når man kommer via vandvejen, ser man havnebyerne fra deres allerbedste side. Møns Klint lignede Amalfi-kysten, i Svendborg Havn så vi en delfin, og så er det jo helt

unikt
, at vi om sommeren i Danmark nærmest har sol til midnat, så det aldrig rigtigt bliver mørkt, siger Troels Lyby. Og det er netop meningen med programmet, at danskerne skal opleve, hvilket vidunderligt land, vi lever i.

Oplever Danmark fra søsiden

- Rigtig mange danskere holder ferie herhjemme i år, og derfor vil vi gerne være med til at vise vores skønne land. Vi oplever Danmark fra søsiden og ser, hvad nogle af de mindre havnebyer rundt omkring i landet byder på. Samtidig kommer vi tæt på og lærer nogle af de store, danske musikere endnu bedre at kende, når vi i denne usædvanlige sommer ikke har mulighed for at opleve dem, som vi plejer, siger underholdningsredaktør i

DR
Jan Lagermand Lundme.

Sommertogtet
– lyden af vores land’ er en del af Musiksommer 2020, hvor
DR
samler danskerne om den danske musik i en bred vifte af musikalske tilbud på både tv, radio og
digitalt
på tværs af genrer og formater i et år, hvor danskernes sædvanlige sommermusikoplevelser og traditionsrige events og tilbud er aflyst.

Denne sommer kan du også se masser af nyproduceret dansk tv, når

DR
over hele sommeren sender en perlerække af helt nye, danske tv-programmer.

Disse danske kunstnere kan du glæde dig til at opleve i ’

Sommertogtet
– lyden af vores land’:

Sommertogtet – lyden af vores land, 5. juli klokken 20.00 på DR1 og DRTV:

 • Lis Sørensen

 • Mads Langer

 • Peter Sommer

Her sejler besætningen forbi Klintholm, Stubbekøbing og Vordingborg.

Sommertogtet – lyden af vores land, 12. juli klokken 20.00 på DR1 og DRTV:

 • Barbara Moleko

 • Kim Sjøgren

 • Chief 1

Her sejler besætningen forbi Vordingborg, Fejø og Kragenæs.

Sommertogtet – lyden af vores land, 19. juli klokken 20.00 på DR1 og DRTV:

 • Jørgen Klubien

 • Andrea Pelligrini

 • Silas Bjerregaard

Her sejler besætningen forbi Marstal, Ærøskøbing og Svendborg.

Sommertogtet – lyden af vores land, 26. juli klokken 20.00 på DR1 og DRTV:

 • Søren Sko

 • Mette Lindberg

 • Malthe Ebert

Her sejler sætningen forbi Svendborg, Skaarø og Fåborg.

Sommertogtet – lyden af vores land, 2. august klokken 20.00 på DR1 og DRTV:

 • Lina Rafn

 • Katrine Gislinge

 • Bro

Her sejler besætningen forbi Middelfart, Bogense og Juelsminde.

Sommertogtet – lyden af vores land, 9. august klokken 20.00 på DR1 og DRTV:

 • Michael Falch

 • Kwamie Liv

 • Mathias Kolstrup

Her sejler besætningen forbi Juelsminde, Hou og Aarhus

Facebook
Twitter