Tung-Chieh Chuang er vinder af Malko Konkurrencen 2015

Tung-Chieh Chuang fra Taiwan blev her til aften kåret til vinder af Malko Konkurrencen 2015. Ud over præmiechecken på 20.000 Euro følger også engagementer hos 27 af de førende orkestre i Europa.

317 ansøgere tilmeldte sig Malko Konkurrencen 2015, 24 kandidater slap igennem nåleøjet til 1. runde og efter fem intense dage i DR Koncerthuset er den endelige vinder kåret her til aften.

Det var konkurrencens protektor H.K.H. Prinsgemalen, der kunne offentliggøre 32-årige Tung-Chieh Chuang fra Taiwan som årets vinder. 2. prisen gik til David Niemann fra Tyskland, mens Jesko Sirvend ligeledes fra Tyskland modtog årets 3. pris.

Tung-Chieh Chuang kan nu glæde sig over en præmiecheck på 20.000 euro og tilknytningen af jury-præsident Sakari Oramo som personlig mentor i de kommende tre år. Ydermere sikrer titlen også engagementer hos 27 af de førende orkestre i hele Europa, heriblandt Stockholm Filharmonikerne, Oslo Filharmonikerne og Münchens Filharmoniske Orkester, samt - konkurrencens værter - DR Symfoniorkestret.

Jury-præsident maestro Sakari Oramo udtaler:
"Konkurrencen i år har haft et enormt højt niveau; hver eneste af de 24 startende deltagere har vist, at de allerede nu besidder den professionelle evne til at dirigere et orkester. Forskellene har ligget i deres respektive måde at lede, inspirere og begejstre orkestret, såvel som i nuancerne af deres musikalitet."

Om Malko Konkurrencen 2015 siger Sakari Oramo:
"De feedback-sessions alle deltagere har fået med hvert jurymedlem efter runderne, har vist sig, at være noget af det mest værdifulde og et af de vigtigste elementer i denne konkurrence. Og så ser jeg meget frem til at arbejde som mentor for Tung-Chieh Chuang."

Om vinderen: Tung-Chieh Chuang (Taiwan)
Tung-Chieh Chuang, 32, fra Taiwan fik sit gennembrud, da han i 2013 fik 2. pladsen i Gustav Mahler-konkurrencen i Bamberg. Siden vandt han desuden 2. prisen samt publikumsprisen ved den senest afholdte Solti-konkurrence, og priserne har resulteret i adskillige engagementer over hele verden for Chuang. Han har arbejdet med Berliner Filharmonikernes cellistgruppe, Bamberg Symfonikerne, Taiwain Nationalorkester og Taipeis Symfoniorkester. Nu kan også skrive vinder af verdens største dirigent-konkurrencen på cv'et.

Prisoverrækkelse

Priserne fordelte sig således:

1. præmie:

Tung-Chieh Chuang (Taiwan)
€ 20.000
Engagementer hos 27 europæiske orkestre
Maestro Sakari Oramo som personlig mentor

2. præmie:

David Niemann (Tyskland)
€ 10.000

3. præmie:

Jesko Sirvend (Tyskland)
€ 7.000

4. præmie:

Risto Joost (Estland)
€ 4.000

5. præmie:

Stilian Kirov (Bulgarien)
€ 3.000

6. præmie:

Giedré Šlekyté (Litauen)
€ 2.000

Publikumspris:

Jesko Sirvend
€ 1.500

Børnejurypris:

David Niemann

Særprisen:

Tung-Chieh Chuang
Koncert med Wiener Filharmonikerne

 

Malko Konkurrencen 2015 kunne ikke være afviklet uden generøs støtte fra Nordea-fonden

1. Nicolai Michelsen
Pressekontakt: Yderligere oplysninger