TV Avisen sender direkte fra grænsen til Ukraine

En særudgave af TV Avisen i aften er dedikeret krigen i Ukraine. Med Stéphanie Surrugue som vært ved grænsen mellem Ukraine og Polen går otte DR-korrespondenter og -reportere helt tæt på krigen og de mennesker, der er direkte berørt af den.

DR’s internationale korrespondent Stéphanie Surrugue er rejst til grænseområdet for at være vært for særudgaven af TV Avisen i aften. (Foto: Lasse Berg Sørensen)

I aften fra klokken 21.00 til 22.00 sender TV Avisen en udvidet særudgave direkte fra Medyka på grænsen mellem Ukraine og Polen.

- Vi dedikerer hele TV Avisen til at handle om situationen i Ukraine. Formålet med at være til stede ved grænsen er at give vores seere mulighed for at komme så tæt som muligt på krigen og konsekvenserne for de mennesker, som er direkte ramt af den, siger ledende redaktionschef i DR Nyheder Marie Buss.

DR’s internationale korrespondent Stéphanie Surrugue er rejst til grænseområdet for at være vært for særudgaven af TV Avisen i aften. Fra Medyka vil hun selv rapportere om den flygtningestrøm, der kun langsomt kommer over grænsen til Polen, ligesom hun løbende stiller om til otte af DR’s korrespondenter og reportere rundt omkring i Ukraine og nabolandene.

I Ukraine er det Michael S. Lund i Vinnytsia, Jakob Krogh i Lviv og Puk Damsgård i Odessa. Søren Bendixen er i Rumænien, David Blach i Moldova, Lasse Engelbrecht i Ungarn, Cecilie Kallestrup i Polen og Tinne Hjersing Knudsen i Letland.

Kort efter sin ankomst i går siger Stéphanie Surrugue:

Når man vil formidle krigens skæbner og konkrete konsekvenser, så er man nødt til at være der, hvor det sker. Det er afgørende, at vi er her.

Marie Buss forklarer, at det er helt bevidst, at der for eksempel ikke medvirker politikere i torsdagens særudgave af TV Avisen:

- Dem har vi selvfølgelig med i vores almindelige nyhedsudsendeseler. Her en uge inde i krigen, som optager alle danskere, vil vi gennem vores tilstedeværelse i området rykke så tæt på begivenhederne som overhovedet muligt og skildre krigen via vores korrespondenter og de mange, mange tusinde ukrainere, som er midt i den.

Udvidet nyhedsdækning på DRTV

DR har i forbindelse med krigen i Ukraine udvidet nyhedsdækningen og sender nyheder live på DRTV fra morgen til aften.

I ’Krigens Døgn’ zoomer vært Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer med udgangspunkt i de seneste 24 timer. Udover på DRTV kan programmet også ses på DR1 fra klokken 18.00-18.30.

P1 har de kommende uger ændret sin sendeplan, så ’Orientering’ sender alle ugens dage klokken 15.00-18.00 og ’P1 Morgen’ sender de to kommende søndage klokken 8.00-10.00.