TV!TV!TV! - nyt program om TV på DR2

Vil du se tv med nye øjne? Så har DR2 et tilbud til dig! Tag med Ane Cortzen på en kritisk-begejstret rundtur i tv-land med klip og markante meninger hver mandag på DR2 kl 20.00.

Danskernes forbrug af tv er rekordhøjt. Vi ser i gennemsnit 3 timer og 20 min tv hver dag. Det betyder at tv har en kolossal betydning som kulturkraft i Danmark. Tv skaber identifikation, fascination og fordømmelse og er nationens mest benyttede spejl. Hvad er det vi ser i spejlet? Hvad er godt og dårligt tv? Og hvad kan tv-mediet? Det er noget af det, der bliver undersøgt i TV!TV!TV!

Programmet viser klip fra alverdens former for tv og afprøver også selv nogle af tv's mange virkemidler. TV!TV!TV! ser også på tendenser i både danske og udenlandske tv-programmer og konfronterer de mennesker, der laver tv hver dag.

- Vi vil lave et tv-program, der tager andre tv-programmer alvorligt på en kritisk, kærlig og underholdende måde. Det kommer til at handle om tv som verdens stærkeste kulturkraft og de metoder vi bruger, når vi laver både det gode og det mindre gode tv, siger Arne Notkin, Kanalchef DR2.

Værten

Ane Cortzen er grafisk designer. Hun har arbejdet professionelt med tv-mediet i 12 år og har stået bag den visuelle indpakning af en stor mængde tv-programmer. Derudover har Ane lavet visuel identitet til flere tv-kanaler, heriblandt DR og SBS.

Ane vil med kærlighed, kritik og humor opsøge, kommentere og anmelde tv-programmer fra alle kanaler og genrer. Og DR er bestemt igen undtagelse!

- Jeg har en stor kærlighed til tv-mediet, og jeg kunne godt tænke mig at smitte seerne med den begejstring. Jeg er lidt træt af den meget politisk korrekte holdning, der præger debatten i dag. Jeg elsker både Kulturgeist og Luksusfælden. Det ene udelukker ikke det andet, siger Ane Cortzen.

TV!TV!TV! - første program

Vi frydes sammen af væmmelse, når vi ser Paradise Hotel. Og det er vi rigtig mange, der gør hver uge. Hvorfor gør vi det? Tag med til Paradise Hotel, oplev en nyhedsvært som du ikke har set ham før og se flere højdepunkter fra ugens tv.

- Jeg er god til at gå i detaljen og lægger ofte mærke til noget helt andet end andre gør når de ser tv. Min ambition er at få seerne til at skifte kanal - og se tv med nye øjne, siger Ane Cortzen.

TV!TV!TV! sendes hver mandag kl 20.00 på DR2 -  første gang mandag den 7. februar.

1. Anne Sofie Christensen Bau Pressekontakt: Yderligere oplysninger