Udeliv - Inspiration til mere liv i haven

Ny havebog inspireret af DR2s sjove og anderledes haveprogrammer ’Udeliv’. Bogen er fuld af ideer til, hvordan man får skabt en masse liv og aktivitet i sin have.

Ny havebog inspireret af DR2s sjove og anderledes haveprogrammer’Udeliv’. Bogen er fuld af ideer til, hvordan man får skabt enmasse liv og aktivitet i sin have.

De fleste danskere elsker sommer og forår,fordi det er den tid, der giver os bedst mulighed for at være ihaven. Mange farer ud, straks de første solstråler har vist sig ihaven. For så skal de visne blade fjernes, og havemøblerne rykkesud. Tiden er kommet til havearbejde, solbadning og bøffer pågrillen. Men mange mennesker keder sig hurtigt ved at sidde ogstege i solen, og hvad skal man så lave, hvis man ikke har lyst tilat luge ukrudt?

Den nye havebog, som er inspireret af DR2ssjove og anderledes haveprogrammer ’Udeliv’, er fuld af ideer til,hvordan man får skabt en masse liv og aktivitet i sin have. Bogenfortæller i ord og billeder, hvordan det hele skal gribes an, nårman gerne vil have gang i et bål i haven og sat nogle gryder overilden. For hyggelig er haven, når bålet er tændt, der er lys ilanternerne, og maden simrer over ilden. 

Der er også arbejdstegninger, så man kan findeinspiration til at bygge sit eget udekøkken, så det bliver muligtat stå i det fri og lave sine salater, desserter og hovedretter,mens gæster hygger sig i haven, og børn måske leger eller er med imadlavningen. Skulle man have brug for at byde sine gæster endrink, kan man lære at lave mjød og forskellige snapse samt dejligedrinks baseret på hyldesaft. Børnene skal der også være lidt til, så her kan man få godeopskrifter på, hvordan man laver lækre pandekager svunget overilden eller bagte, friterede hyldeblomster.

I det hele taget henvender bogen sig til denafslappede havedyrker, som gerne vil lege og eksperimentere i sinhave, snarere end at gå op i at fjerne ukrudt og holde haven som enpryd for øjet.  Der er anvisninger på at være i haven udenoveran-strengelse, men med hyggelig aktivitet. Der er gode ideertil anderledes havemøbler, hyggelige væresteder, praktiske skure oghvordan man tiltrækker sommer- og sangfugle. Hvordan man får enhave fuld af det liv, der skabes, når man har høns og kaniner ogrum til børn, der leger.

Fra den 31. maj sender DR2 16 nye udsendelseraf det alternative og populære haveprogram ’Udeliv’ med værterneAnne Hjernøe og Jørgen Skouboe. I de nye udsendelser er der isærfokus på udekøkken og madlavning. Læs mere omudsendelserne her

Det er også Anne Hjernøe der har skrevet bogen'Udeliv - Inspiration til mere liv i haven'. Bogener netop udkommet og kan købes hos landets boghandlere og på DRsNetbutik. Vejl. pris kr. 299,-

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk