Udlandet har opdaget 'Absalons Hemmelighed'

Nordmændene og svenskerne samt polakker over hele verden skal nu se DRs tv-julekalender fra sidste år. I forvejen har slovensk tv købt den. Også Taxa og Edderkoppen er blevet solgt.

Tilbage i middelalderen beder Margrete (Nanna Eide) hver nat om, at Hans må blive rask, så de kan være sammen. (Foto: Mike Kollöffel- DR © Type 1)

Nordmændene og svenskerne samt polakker over hele verden skal nuse DRs tv-julekalender fra sidste år. I forvejen har slovensk tvkøbt den. Også Taxa og Edderkoppen er blevet solgt.

DRs tv-julekalender fra sidste år, Absalons Hemmelighed, er vedat blive lidt af et eksporthit.

Traditionelt bliver DRs 24 nedtællings-udsendelser til juleaftenikke vist på udenlandske tv-kanaler, men det tegner anderledes forjulefortællingen fra 2006. Her kunne seerne stifte bekendtskab medCecilie, Hubert og Ida, der bor på toppen af et stormagasin i detindre København.

For godt en måned siden skrev DR Internationalt Salg kontraktmed Sloveniens tv, om at stationen kan vise serien, og nu haryderligere tre tv-stationer sat deres autograf på en kontrakt.

NRK i Norge har købt ’Absalons Hemmelighed’ til deres hovedkanalNRK1 og som julehistorie på en børnekanal, mens SVT i Sverige vilvise de 24 afsnit på deres Barnkanalen.

Også polakker over store dele af verden har nu udsigt til atskulle følge Cecilies jagt på mirakelkuren, der kan gøres hendessvagelige lillesøster rask.

Den polske tv-station TVN i Warszawa har netop skrevet kontraktmed DR, om at ’Absalons hemmelighed’ skal vises på deres kabel- ogsatellitkanal, der sender programmer til polakker over helekloden.

Dermed vil ’Absalons hemmelighed’ nu kunne ses i en version medpolsk tale i for eksempel Canada, Spanien, Frankrig, Tyskland,Storbritannien, Tyrkiet, Israel, Sydafrika, Rusland, de baltiskelande og Kasakhstan for blot at nævne nogle af stederne, hvor TVNsender eller er på vej til at sende.

Også de 56 afsnit af DR-serien ’Taxa’ og serien ’Edderkoppen’ ermed i DRs handel med den polske tv-kanal, og dermed har Herman fraCity-Bilen, Lizzie og Taxa-Mike også udsigt til at skulle talepolsk.

’Absalons Hemmelighed’ er produceret af DR TV-Drama, og MayaIlsøe var hovedforfatteren bag den.

Havde store forventninger

"Selv om tv-kalenderudsendelser er et meget nordisk fænomen,havde vi store forventninger til salget af ’Absalons Hemmelighed’på forhånd, og det er dejligt at se, at de nu bliver indfriet.Generelt er der internationalt stor efterspørgsel efter programmertil en yngre målgruppe. Samtidig indeholder serien spænding, mystikog en beskrivelse af søskendes forhold til hinanden, og dencocktail kan de udenlandske tv-stationer godt lide. De roser ogsåkvaliteten af ’Absalons Hemmelighed’ til skyerne," siger chefen forDR Internationalt Salg, Helene Aurø, der tror på, at flere landeskriver under i nærmeste fremtid.

Tv-stationer i Frankrig, Italien, Finland, Tyskland, Tjekkiet ogHolland har for øjeblikket bånd til gennemsyn og overvejer, om devil købe serien.

Facebook
Twitter