'Ultra Nyt' går digitalt fra klokken 7 om morgenen

'Ultra Nyt' går ud i et nyt format på de digitale platforme. Det betyder flere nyheder for børn i øjenhøjde udgivet flere gange om dagen på snap, instagram, app og web.

  • 'Ultra Nyt's vært Maja Adjoa laver en snap om protesterne i Iran til forberedelserne af 'Ultra Nyt's nye format (Foto: Thea Konings © Type 1)
  • 'Ultra Nyt' fulgte VM i håndbold tæt - og børnene var selvfølgelig klar med opmuntrende håndtegn, da Danmark røg ud.Her er en såkaldt explainer i den forbindelse. (Foto: DR Ultra © Type 1)
  • Kødfrit fars lander i butikkerne. Ikke alle børn er lige begejstrede, viser 'Ultra Nyt's afstemning, og det forklarede man sådan her. (Foto: DR Ultra © Type 1)
  • Forskere har fundet en ravklump med skovflåter, der har suget dinoblod. Kan børnene gætte hvor gammel, den er? Her er en såkaldt explainer i den forbindelse. (Foto: DR Ultra © Type 1)
1 / 4

Når 'Ultra Nyt' fra i dag, mandag den 8. januar, går digitalt vil DRs nyheder for de 7-12-årige i højere grad end tidligere kunne involvere sin målgruppe. 'Ultra Nyt's første nyheder udkommer allerede på de sociale medier klokken 7.00, så børnene kan se dem, inden de skal i skole. Klokken 10.00 ligger der en dugfrisk nyhedspakke klar til stream i app’en og på websitet, som børnene kan se sammen i frikvarteret. Foretrækker de at se den på flow-tv klokken 18.00, er det fortsat en mulighed.

”Med 'Ultra Nyt' som digital nyhedstjeneste kan vi blive endnu bedre til at møde børnene, hvor de er - når de er der, det vil sige prime time på de digitale platforme”, fortæller kanalredaktør for DR Ultra og Ramasjang, Morten Skov Hansen, og fortsætter: ”Erfaringerne viser, at vi i højere grad involverer de 7-12-årige i vores nyhedsformidling på de digitale platforme. Vi er ikke længere så fastlåste omkring en fast sendetid fra et tv-studie, men kan følge dagsrytmen og sende og producere ude fra locations i løbet af dagtimerne. Det betyder også, at skolerne nu kan vise aktuelle nyheder allerede i formiddagstimerne, hvor man tidligere har vist indslag fra udsendelsen aftenen forinden.”

Det nye digitale format bygger på de erfaringer, som 'Ultra Nyt' har opnået gennem det seneste år, hvor redaktionen har styrket den digitale nyhedsformidling. Og der vil stadig være rum for eksperimenter i 'Ultra Nyt's arbejde for at sætte nye standarder for formidlingen af nyheder til børn.

Substansen forbliver

Formatet ændrer sig, men substansen forbliver. En af de succeser, som 'Ultra Nyt' fortsætter videreudviklingen af, er de grafiske elementer, heriblandt de populære explainers og instastories.

Digitalt indhold er andet og meget mere end søde dyrevideoer og clickbait. Vi oplever ofte, at tungere emner som finanslovsforhandlinger, terror og skolepolitik er med til at øge vores engagement på de sociale medier. På Snapchat deler børnene deres holdninger til alt lige fra skolernes toiletforhold til kødfri fars. Og på Instagram lavede vi for nylig et opslag om finansloven, der gav 880 kommentarer. Børnene er der – og de vil gerne tage del i samfundsdebatten. Indholdet skal bare serveres på den rigtige måde og på den rigtige platform,” siger konstitueret redaktør for 'Ultra Nyt', Christina Johansen, der har lavet digitalt indhold til målgruppen de seneste tre år.

'Ultra Nyt' er blevet et stærkt brand blandt børn og deres familier, men også i skoler og undervisningsmiljøer.

Kanalchef Morten Skov Hansen udtaler:

”'Ultra Nyt' vil gerne være med til at sætte dagsorden, og den ambition, mener vi, bliver styrket med de digitale muligheder. Vi har tidligere arbejdet ud fra den klare ambition at oversætte de nyheder, børnene møder i deres hverdag, så de kan forstå dem og forholde sig til vigtige samfundsaktuelle emner. Det vil vi fortsat gøre, men vil samtidig brede perspektivet ud og se på: hvad vil være det bedste at udkomme med til børnene lige nu? Før lavede vi først og fremmest tv, som vi udviklede til de digitale formater. Nu bliver det den anden vej rundt – det digitale har forrang, og det skaber andre muligheder for udvikling af public service-indhold sammen med målgruppen.”

I mange familier har der været tradition for at se 'Ultra Nyt' sammen klokken 18, og det vil stadig være en mulighed, når opsamlingen af døgnets højdepunkter fra 'Ultra Nyt' vises på Ultra app’en og flow-tv.

FacebookTwitter