Ung dirigent i spidsen for DR PigeKoret

Phillip Faber, der tidligere har dirigeret koret, overtager posten som chefdirigent fra den 1. august i år.

  • Lederen af DRs korskole, Susanne Wendt, bliver nu også assisterende dirigent for pigekoret. (Foto: Rasmus Lind © Type 1)
  • DR Pigekoret har faktisk 75 års jubilæum i år, da det blev startet i 1938. (Foto: Per Morten Langkilde)
1 / 2

Det bliver den unge, fremadstormende komponist og dirigent Phillip Faber, der fra 1. august overtager posten som chefdirigent for DR PigeKoret.

Phillip Faber er uddannet komponist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og afslutter sin master i kordirektion hos Fredrik Malmberg på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm i 2014.

Phillip Faber, der senest dirigerede DR PigeKoret ved en koncert i december 2012, kommer fra posten som dirigent for Värmlands Nations Kör i Uppsala og har tidligere stået i spidsen for både FUK Landskoret og Det Danske Drengekor.

DRs ensemblechef Kim Bohr siger om udnævnelsen:

”Valget af Phillip Faber har ikke været vanskeligt. Med ham i front får DR PigeKoret en kompetent og inspirerende chefdirigent. Philip er en efterspurgt komponist og dirigent, og han har en klar vision for, hvordan DR PigeKoret kunstnerisk og klangligt sikres en ambitiøs fremtid i det musikalske landskab - ikke kun nationalt, men også internationalt.”

Stiller krav til dirigentrollen

En ny chefdirigent til DR PigeKoret skal være i besiddelse en række særlige kompetencer:

DR PigeKoret er et helt særligt ensemble, fordi vores krav til pigerne og deres koncerter ligger fuldt på højde med de krav, vi stiller til vores professionelle sangere og musikere. Samtidig er pigerne jo ganske unge. De går endnu i skole og har også deres liv uden for koret. Det stiller særlige krav til dirigentrollen,” siger Kim Bohr.

Phillip Faber, der glæder sig til det kommende samarbejde, er helt bevidst om de krav, der følger med jobbet:

”Jeg glæder mig rigtig meget til at begynde mit arbejde. Det er en spændende opgave at træde til som dirigent for et kor som DR Pigekoret, der har så markant en profil, og som så mange har en holdning og et forhold til. Min ambition er at træde respektfuld ind i traditionen men udføre arbejdet på min personlige måde, ” siger Phillip Faber med et eftertryk, der vidner om, at der venter pigerne fra DR PigeKoret en ny top-engageret chefdirigent, når de vender tilbage fra sommerferien.

DR har sideløbende med udnævnelsen af Phillip Faber valgt at udnævne Susanne Wendt, lederen af DRs Korskole siden 2005, til assisterende dirigent for DR Pigekoret. Susanne Wendt har været den bærende kraft i udviklingen af DRs Korskole siden skolens start, og hun vil samtidig fortsat være tilknyttet korskolen.

Om Phillip Faber

Phillip Faber (født 1984) er uddannet komponist fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (2011) og afslutter en master som kordirigent ved Fredrik Malmberg på Kungliga Musikhögskolan i Stockhom i 2014.

Phillip har tidligere været fast dirigent for Värmlands Nations Kör i Uppsala og har tidligere også været dirigent for blandt andre FUK Landskoret Det Danske Drengekor, Glostrup Sangforenings Mandskor af 1883, Gentofte og Jægersborg kirkers Pigekor og Kammerkoret Cantabile.

Læs mere om Phillip Faber på hans hjemmeside:  www.PhillipFaber.dk

Om DR PigeKoret

DR Pigekoret har eksisteret siden 1938, og det består af 48 piger i alderen mellem 16 og 21 år. Siden begyndelsen har DR Pigekoret i høj grad været synonym med den danske sang og den nordiske korklang, og i gennemsnit giver koret omkring 60 koncerter om året. Derudover vil mange også kende dem fra DRs radio- og tv-udsendelser, Dagens Sang på DR K og meget andet.

 

1. Nicolai Michelsen Pressekontakt: Yderligere oplysninger

Facebook
Twitter