Valgdag fra hele Danmark på P4, DR1 og dr.dk

DR dækker valgaftenen fra syv valgcentre i hele Danmark og følger de afgørende timer fra tidlig morgen på valgdagen til sen aften dagen efter. Allerede fra søndag den 14. november begynder DR nedtællingen til valgdagen med ’Demokratiets Dag’ for de vælgere, der stadig er i tvivl.

Værtsparrene på valgaftenen er i DR’s syv valgcentre over hele landet samt i DR Byen. Billederne kan hentes enten samlet eller med de enkelte værtspar i DR's billedarkiv på drbilleder.dr.dk

Fra syv valgcentre rundt omkring i hele landet og et studie i DR Byen er DR klar til at give danskerne en valgaften fyldt med resultater, analyser og reaktioner - både fra den kommune, man selv bor i, og landets øvrige 97 kommuner samt regionerne.

- Vores ambition er helt klart, at valgaftenen på DR skal være en oplevelse, man som lytter, seer og bruger umuligt kan slukke for. Vi håber at ramme den helt rigtige balance mellem politisk indsigt, godt selskab, underholdning og respekt for den vigtige, demokratiske proces, som kommunal- og regionsrådsvalget er, siger Sandy French, nyhedsdirektør i DR.

Der er tale om en af de mest omfattende valgdækninger i DR’s historie, hvor DR1, P4-distrikterne og dr.dk er med uafbrudt fra tidlig morgen på valgdagen til sen aften dagen efter.

’Demokratiets Dag’ for tvivlere

Men allerede søndag den 14. november begynder DR for alvor at tælle ned til valgaftenen. Det sker med ’Demokratiets Dag’ på P4 og ’Demokratiets Aften’ på DR1.

- Vi ved, at det er de sidste 72 timer før valget, at mange vælgere først for alvor tuner ind og søger oplysninger om, hvem de skal stemme på, hvis de er i tvivl. Derfor har vi i søndagens programmer på P4 og DR1 særligt fokus på tvivlerne og de svære dilemmaer og prioriteringer, der er, når man skal beslutte sig for, hvor man vil sætte sit kryds, siger Sandy French.

Som det har været gennemgående for DR’s dækning af valget, er udgangspunktet i søndagens udsendelser også de helt lokale og nære historier dér, hvor folk bor.

’Demokratiets Dag’ på P4 sendes lokalt i DR’s ni distrikter fra klokken 16.00 til 18.00. Reporterne er rundt i distriktets kommuner og tager fat i nogle af de sager, der lokalt har fyldt meget under valgkampen. Her er vælgerne i fokus med deres tanker og overvejelser om, hvad de gerne vil vide mere om, inden de skal sætte deres kryds.

I ’Demokratiets Aften’ på DR1 fra klokken 21.00 til 22.30 er værterne Stéphanie Surrugue og Kåre Quist sammen med DR’s politiske analytiker Jens Ringberg for første gang i valgstudiet i DR Byen, hvor de også stiller skarpt på nogle af valgets store dilemmaer og prioriteringer. Her møder seerne for første gang også nogle af de valgværter, der skal dække valgaftenen fra de syv valgcentre rundt omkring i landet.

Værtsparrene i DR’s syv valgcentre er: Ulla Essendrop og journalist hos P4 Nordjylland Simon Krogh i STUBhuset i Støvring, Tina Müller og journalist hos P4 Østjylland Bente Hansen på Silkeborg Rådhus, Nina Much-Perrin og journalist hos P4 Midt & Vest Rasmus Gade Østergaard i ROFI-centret i Ringkøbing, P4 Trekanten-journalist og distriktschef Camilla Rozenfeld og Johannes Langkilde på Tønder Rådhus, journalist hos P4 Fyn Mads Thyrsted og Mette Bluhme Reick på Odense Rådhus, journalist hos P4 Sjælland Maria Hollænder og Maria Yde på Nykøbing Falster Rådhus og Niels Krause-Kjær sammen med journalist hos P4 København Maja Rosager på Frederiksberg Rådhus.

På dr.dk kan kandidattesten også hjælpe tvivlere på vej med et fingerpeg om, hvilken kandidat man er mest enig med. Et helt område på dr.dk er reserveret til valget, og her er der blandt meget andet også et overblik over alle de opstillede kandidater.

DR1 og P4 forener kræfterne på valgaftenen

På selve valgdagen er både DR1 og de faste regionale programmer på P4 med fra tidlige morgen, når valgstederne åbner.

Dækningen af valgaftenen sker med udgangspunkt i DR’s syv valgcentre, der er placeret i Støvring, Silkeborg, Ringkøbing, Tønder, Odense, Nykøbing Falster og på Frederiksberg (se kort). Her slår DR1 og P4 kræfterne sammen om formidling af resultater, analyser og reaktioner fra kommuner og regioner. Cirka 35 tv-reportere og 79 radioreportere er undervejs klar til at byde ind med direkte reportager fra de lokale valgdramaer og det politiske spil, når stemmerne er talt op.

På DR1 holder et værtspar i hvert valgcenter hele aftenen øje med kommunerne i deres område og sørger løbende for at fortælle om valgresultaterne efterhånden, som de tikker ind. De syv værtspar er sat sammen af en P4-medarbejder, der er ekspert i netop sin egen region, og en af DR’s kendte tv-værter (se kortet her på siden).

Erfarne eks-borgmestre i valgstudiet

Fra valgstudiet i DR Byen tager Stéphanie Surrugue, Kåre Quist og Jens Ringberg sig af at udlede de mere overordnede tendenser i valget. De er flankeret af de tre forhenværende borgmestre Ritt Bjerregaard, Søren P. Rasmussen og Sonja Rasmussen, som ud fra egne erfaringer skal sætte ord på de følelser, der er på spil og de intense forhandlinger, der foregår, når magten skal fordeles i landets kommuner.

Også dr.dk følger valget tæt og er stedet, hvor valgresultatet fra hvert eneste afstemningssted i Danmark kan ses i samme øjeblik, det er klar.

Natten igennem og hele dagen efter dækker DR1 fortsat valget og samler op i TV-Aviserne. Det samme gør P4-distrikterne i morgen- og eftermiddagsudsendelserne og de regionale nyheder dagen igennem.

DR1 har også en særudsendelse fra klokken 19.00 til 21.00, der giver det store overblik over valget med reaktioner, analyser og interview med valgets hovedpersoner. På tv rundes valgdækningen af i TV-Avisen på DR1 klokken 21,00 og i Deadline på DR2 klokken 22.30.

FacebookTwitter