’Vidunderbørn’ vender tilbage på DR1

Seerne har udsigt til at møde nogle af Danmarks dygtigste børn i klassiske kunstarter som klaver, violin, sang, slagtøj og ballet, når ’Vidunderbørn’ får en anden sæson.

  • Rune fra Randers øste af sine klavertalenter og blev vinder af første sæson af 'Vidunderbørn'. Nu kommer der en ny. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)
  • Vinderen Rune havde pianisten Katrine Gislinge som læremester i 1. sæson. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen, dr)
  • DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)
1 / 3

Hundredtusindvis af seere fulgte med, da 12-årige Rune fra Randers i 2015 øste af sine klavertalenter og blev den endelige vinder af ’Vidunderbørn’ - DR1’s underholdningsshow for hele familien.

Nu er der udsigt til, at showet vender tilbage, og at nye talenter får en tur i rampelyset. For DR har planer om en ny runde af programserien, hvor nogle af Danmarks dygtigste børn i klassiske kunstarter som klaver, violin, sang, slagtøj og ballet dyster. Sæson 2 bliver sendt på DR1 om lørdagen fra efteråret – den endelige dato ligger endnu ikke helt fast.

Det er DR og Nordisk Film TV, der i fællesskab har udviklet ’konceptet til Vidunderbørn’-programmerne.

”Vi planlægger en ny runde, fordi vi var rigtig glade for første sæson. Samtidig fik vi utroligt mange positive tilbagemeldinger fra seerne. Både børn og voksne var glade for at blive introduceret til den klassiske musik på en ny måde og over at møde en stribe hamrende dygtige talenter,” siger DRs underholdningschef Jan Lagermand Lundme.

Børn bliver ikke sendt hjem

Vidunderbørnene får hver deres læremester, som er kendt fra samme kunstart, som barnet optræder med. Læremesteren har i hele forløbet ansvaret for at udfordre og guide børnene, så de skinner mest muligt med deres særlige talent.

”Programmerne vil stort set være som i første sæson, men i den nye sæson vil der ikke blive sendt et vidunderbarn hjem hver gang. Børnene er med fra start til slut, da vi mener, at det giver en bedre mulighed for at vise, hvordan børnene udvikler sig i samarbejdet med deres læremestre,” forklarer Jan Lagermand Lundme.

Hvem, der bliver vært, fagdommere og gæstedommere i ’Vidunderbørn’, offentliggør DR senere på året.

Forældre til interesserede børn kan i den kommende tid tilmelde mulige kandidater til ’Vidunderbørn’. Det kan man på vidunderboern@nordiskfilmtv.com