’Vildnis’ fik P4-prisen ved DMA-Folk

Den danske gruppe ’Vildnis’ fik lørdag aften overrakt P4-prisen i Tønder ved folkemusikkens prisfest 'Danish Music Awards - Folk'.

P4-prisen - uddelt i forbindelse med Dansk FolkeMusik Pris/Danish Folk Awards 2003 - til den mest spillede kunstner på P4 i 2002. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)

Den danske gruppe ’Vildnis’ fik lørdag aften overrakt P4-priseni Tønder ved folkemusikkens prisfest 'Danish Music Awards -Folk'.

”Vildnis er noget så sjældent som et orkester, der trodser tidog trends. På to vellykkede og legesyge cd’er har de opdateretvisetraditionen til dette årtusinde og kan byde på en række sange,der har respekt for fortiden,” sagde DRs P4-redaktør Ole Damgaard,da han overrakte prisen - en vasepokal udformet af glaskunstnerenJason Svendsen til hver af gruppens fire medlemmer.

”Tilsammen udgør poesien og musikaliteten i Vildnis en helhed,der klæder en radiokanal som P4. Vi har spillet dem ofte. Det vilvi fortsætte med at gøre. Og vi er glade for at kunne tildele demP4-prisen 2006,” sagde Ole Damgaard   Københavner-bandet udgav sidste år deres andet album ’København bynight’ og spillede selv ved prisfesten i Tønder. Dagen efterprisfesten havde DR sørget for en Limousine og chauffør, som kunnebringe bandet i standmæssigt orden ind til radiostudiet i Århus,hvor de skulle være gæster hos Søren Dahl i radioprogrammet CaféHack.

P4-prisen gives hvert år til en dansk kunstner, der har bemærketsig på P4 og haft betydning for P4-lytterne og for den danskemusik. Tidligere modtagere af P4-prisen er Lars Lilholt, AnnetteBjergfeldt og Allan Olsen.

Ved prisfesten Tønder fik sangeren Kristian Bugge med sindebut-cd ’Kristian Bugge’ ligeledes priserne for ’Årets DanskeDebut’ og ’Årets Danske Folk Instrumentalist’. Kristian Bugge vandti 2004 P2’s Radium pris, og med den fulgte som gevinst, at DR villegive ham en pladeudgivelse. Det er nu sket med stor succes.

Facebook
Twitter