Vinderne af Orla-prisen 2008 er fundet

Manu Sareen, Jakob Martin Strid, Sanne Munk Jensen, Peter Madsen og Henning Kure er børnenes og de unges bogfavoritter. Lørdag aften blev årets Orla-priser uddelt for 4. gang, og vinderne fik hæklede statuetter.

  • Afstemningen om Orla-prisen 2008 er i gang (Foto: DR © Type 1)
  • Forfatteren Sanne Munk Jensen modtog Orla Prisen 2008 for bedste ungdomsbog, nemlig 'En dag skinner solen også på en hunds røv' (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
1 / 2

Manu Sareen, Jakob Martin Strid, Sanne Munk Jensen, Peter Madsenog Henning Kure er børnenes og de unges bogfavoritter. Lørdag aftenblev årets Orla-priser uddelt for 4. gang, og vinderne fik hækledestatuetter.

Vinderne af børnebogsprisen Orla 2008 er nu fundet. Den fjerdeudgave af prisen har været i gang siden september, hvor Danmarksbørnebogs- og tegneserieforfattere har været i betragtning tilprisen. Orla-prisen er den eneste bogpris i Danmark, hvor børn ogunge selv vælger, hvilke bøger og tegneserier, der er deresforetrukne, og som skal belønnes. Prisen er et samarbejde mellem DRog Læselyst, der er tre ministeriers program for bøger oglæsning.

Alle Danmarks børn har fra den 15. januar kunnet læse, vurdereog stemme på de bedste i kategorierne billedbog, børnebog,ungdomsbog og tegneserie på dr.dk/orla. Lørdag aften blev vinderneså afsløret på Orlas hjemmeside samt i ungdomsshowet Boogieprisenpå DR1.

11.400 stemte

11.400 deltog i årets afstemning om prisen, der er opkaldt efterforfatteren Ole Lund Kirkegaards frække figur Orla Frøsnapper.Prisen er da også netop en stor, hæklet Orla-statuette og etdiplom, som vinderne får som bevis på, at netop deres bog varbørnenes og de unges favorit.

Vinderne af Orla-prisen 2008 blev:*Bedste billedbog: 'Min mormors gebis' af JakobMartin Strid, forlag: Borgen

* Bedste børnebog: 'Iqbal Farooq og den sortepjerrot' af Manu Sareen, forlag: Sesam

* Bedste ungdomsbog: 'En dag skinner solen ogsåpå en hunds røv' af Sanne Munk Jensen, forlag: Gyldendal

* Bedste tegneserie: 'Valhalla, Muren' af PeterMadsen og Henning Kure, forlag: Carlsen

Ud over priserne til de voksne forfattere blev der atter uddelten Talentpris i form af en Bette Orla. Den blev givet til MathildeSejer Hansen, der er 12 år og fra Farum. Hun vandt Bette Orlaen forhistorien "En ny begyndelse", som hun har skrevet og sendt ind viadr.dk/orla, hvor den - og øvrige vinderindslag - også kanlæses.

Forfattere bedømte børn

Juryen, der vurderede de indsendte talenthistorier bestod afforfatterne Alberte Winding, Bente Clod og Kirsten Sonne Harild,der også alle selv var nomineret til Orla-prisen i år.

Udover DR og Læselyst deltager en række samarbejdspartnere iOrla-projektet: nemlig Forlæggerforeningen, Den DanskeBoghandlerforening, Danmarks Skolebibliotekarer,Bibliotekarforbundet, Netbibliotekerne, spoergolivia.dk ogboggnasker.dk.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk