VM i indendørs atletik

Så er det atter tid til atletik i verdensklasse på DR2, når der 5.-7. marts afvikles indendørsverdensmesterskaber i Budapest.

Så er det atter tid til atletik i verdensklasse på DR2, når der5.-7. marts afvikles indendørsverdensmesterskaber i Budapest.

DR2 er med, når det indendørs atletik VMafvikles i starten af marts. To danskere skal i aktion i denungarske hovedstad, og de største forventninger knytter sig tilkuglestøderen Joachim B. Olsen. Han har vist forrygende form her istarten af sæsonen og er tilsyneladende kommet sig over denhåndskade, der spolerede det meste af sidste år. Selv omkonkurrencen er hård og flere af Joachim B. Olsens rivaler også harvist fine takter, så er der begrundet håb om, at den danskeEM-sølvvinder både indendørs og udendørs henter sig en VM-medalje iBudapest.

Den anden danske deltager er stangspringerenPiotr Buciarski, der er i sit livs form. Han har i år sat ny danskrekord med 5,65 m. Han har også præsteret både 5,60 m og 5,61 m ogved flere lejligheder sprunget lige op med eller slået flere af destærke amerikanske navne i disciplinen. En finaleplads er inde forrækkevidde i Budapest, hvorimod Piotr Buciarski skal overgå sigselv, hvis han skal på præmieskamlen.

Svenske stjernerDerudover bliverdet spændende at følge de svenske højdspringsstjerner KajsaBergkvist og Stefan Holm samt trespringsverdensmesteren ChristianOlsson. Holm har sprunget 2,37 m i år og har været meget tæt på2,40 m. Han jagter sit tredje indendørs-verdensmesterskab påstribe. Christian Olsson er storfavorit til trespringsguldet ogsatser desuden på at slå indendørs-verdensrekorden på 17.83 m, somhan har været tæt på flere gange.

Desværre stiller den danske 800 meter løberWilson Kipketer ikke op til stævnet. Han fokuserer i stedet for påat ramme topformen til OL i august, som DR også sender.

DR2 sender direkte fra Budapest:Fredag d. 5. marts, kl. 16.10 - 20.15Lørdag d. 6. marts, kl. 15.55 - 20.00Søndag d. 7. marts kl. 15.10 - 18.50.

FacebookTwitter