Wikke & Rasmussen og musikken

Tonny Toupé, Sonny Soufflé og Ronnie Rosé. Det er kult. Det er Voldsom Volvo. Og det er god musik for hele familien. I 20 år har Wikke & Rasmussen skrevet musik til fjernsyn og film. Nu ser makkerparret tilbage og fortæller anekdoter på P4 11. marts kl. 21.03.

Mød Isabella Miehe-Renard, Mimi Jakobsen, Michael Wikke og Steen Rasmussen i dysten om det gode humør, den sjove historie og den dårlige hukommelse fra året 1986. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © Type 1)

Tonny Toupé, Sonny Soufflé og Ronnie Rosé. Det er kult. Det erVoldsom Volvo. Og det er god musik for hele familien. I 20 år harWikke & Rasmussen skrevet musik til fjernsyn og film. Nu sermakkerparret tilbage og fortæller anekdoter på P4 11. marts kl.21.03.

”Vi skulle oprindeligt selv synge nummeret’Voldsom Volvo’ og knoklede på i studiet, mens producer Billy Crossblev mere og mere mærkelig i ansigtet. Alligevel sagde han igen ogigen: ”Great guys, great guys”. Og så kom det: ”You know guys, jegkender en mand, der hedder Allan Mortensen. Vi prøver bare ham –just for fun”. Og på den måde kom Allan til at synge ’VoldsomVolvo’, mens vi som Brødrene Bips synger kor – hvilket vi dog erutrolig glade for i dag”, fortæller Mikael Wikke i udsendelsen påP4.

Mikael Wikke og Steen Rasmussen mødtehinanden for første gang under et bord ved en julefrokost i DR, ogsiden har de arbejdet sammen med en perlerække af danske musikere,såsom Rugsted og Kreutzfeldt, Al Agami, Poul Halberg, Daimi, LaidBack, Martin Brygmann, Henning Stærk, Dodo, Bamse, Dario Campeottoog Peter Belli.

Alligevel er der én, som har gjort særligtindtryk: ”Monica Zetterlund – hende er vi begge betaget af. Ligesiden den julefrokost i DR, så har vores forbillede været desvenske humørspredere Hasse og Tage, og de brugte altid MonicaZetterlund i deres film. Det ville vi også, og da hun sagde ja tilat medvirke i Russian Pizza Blues, jamen så græd vi bare begge to”,konstaterer Steen Rasmussen.

”Undskyld – det var ikkemeningen”

Star Wars, Ben Webster, Peter Belli og ’RockBulldog’ med Sven Svin Band. Musikalsk set har Wikke &Rasmussen spundet vidt i deres brug af lyde og musik, men det haraltid været bevidst: ”Vi bruger nærmest musikken til at sætte afpå. Russian Pizza Blues er en filmblues. Lige fra den farvefilmen har, til det at den er optaget om natten. Musikken sættersimpelthen en grundstemning”, fortæller Steen Rasmussen ogtilføjer, ”men nogle gange måske for meget!”.

I P4's musiktema torsdag 11. marts kl.21.03 kommer Wikke & Rasmussen også med undskyldning tillytterne: Nemlig for brugen af Neil Youngs fræsende guitar i deresautoradiodrama ’Særløse Overdrev’, hvilket skræmte en delP4-lyttere i foråret 2003. Men derudover – så tilbyder de herreropskriften på et billigt lyssværd, god musik for hele familien samtnaturligvis en lille godnathistorie om Kaninmanden.

  • P4Torsdag 11. marts kl. 21.03Wikke & Rasmussen på P4Brian Christensen, DR Bornholm, har tilrettelagt ogproduceret udsendelsen.

Facebook
Twitter