Yallahrup Færgeby - ornli’ syg gangster-krønike på DR2

’Yallahrup Færgeby’ er dette års julekalender for voksne på DR2. Det er en fortælling om sex, drugs og… stressrelateret depression - samt ikke mindst drømmen om at blive til noget stort, selvom man har små boller!

 • LIlle Knud (5) er hele skolens prügelknabe. Han bliver mobbet og terroriseret fra morgen til aften og skoleinspektøren ser ud til at være ligeglad. (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • En ornli' syg gangster-krønike om de to venner Ali og Hassan (12 og 13), som drømmer om et liv som gangstere i betonforstaden Yallahrup Færgeby. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • Pigebanden Crazy Girls. Ali er hemmeligt forelsket i bandens leder, Louise, og han og Hassan vil gøre hvad som helst for at opnå deres respekt. Fra venstre mod højre: Dilan, Louise, Den Stille Pige (Foto: Agnete Schlichtkrull © Type 1)
 • Tupac Shakur (1971-1996). Verdens største gangsterrapper. Tupac lærte de sorte amerikanere at være stolte af at de var ¿niggas¿. Døde i et skudopgør i Las Vegas i en alder af 25. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • Abu Babu, 29 år og fra Pakistan. Abu Babu er Yallahrups lokale terrorist. Han ses tit på gadehjørner, hvor han forsøger at hverve kønne unge drenge til sin martyr-geschæft. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • Ali er 12 år og af palæstinensisk oprindelse. Hans drøm er at blive Yallahrups sygeste gangster, men det er svært at sætte sig i respekt, når man som Ali er langt bagud i sin hormonelle udvikling. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • Hassan er 13, 2.g'er fra Marokko, og Alis bedste ven. Han vil gøre alt for Ali og er i det hele taget god som dagen er lang. Hvilket også er hans største problem. For det er ikke særlig gangster at være en flink fyr. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • Hanne, 47, er skoleinspektør på Yallahrup Byskole. På overfladen en sanselig og kreativ, humanistisk indstillet kvinde. Men inderst inde gemmer Hanne på et intenst og uerkendt had mod "unge af anden etnisk herkomst end dansk". (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • Morten, 38, er Yallahrups skolebibliotekar. Han lider af en mangeårig stressrelateret depression, som han forsøger at dulme med diverse psykofarmaka og lange telefonsamtaler med terapeuten Niels Peter. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • De to venner Ali og Hassan (12 og 13) drømmer om et liv som ornli' syge gangstere i betonforstaden Yallahrup Færgeby. Desværre døjer Ali med pubertetsproblemer af den kedelige slags og må sætte sig i respekt i bydelen. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • En ornli' syg gangster-krønike om de to venner Ali og Hassan (12 og 13), som drømmer om et liv som gangstere i betonforstaden Yallahrup Færgeby. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • De to venner Ali og Hassan (12 og 13) drømmer om et liv som ornli' syge gangstere i betonforstaden Yallahrup Færgeby. Desværre døjer Ali med pubertetsproblemer af den kedelige slags og må sætte sig i respekt i bydelen. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • Alkoholikeren er en tragisk skæbne i Yallahrups bybillede. Han kan ikke holde ud at være i sin lejlighed, så han raver sanseløst omkring i byen med tis i bukserne og opkast på termovesten. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
 • Dennis, 15 år. Dennis er ikke særlig kvik, men til gengæld har han en knallert. Han er Yallahrups lokale pusher og pigerne er vilde med ham. (Foto: DR- Sune Gamst © Type 1)
1 / 14

’Yallahrup Færgeby’ er dette års julekalender for voksne på DR2.Det er en fortælling om sex, drugs og… stressrelateret depression -samt ikke mindst drømmen om at blive til noget stort, selvom manhar små boller!

Yallahrup Færgeby er en satirisk dukkeserie i24 afsnit. Den handler om vennerne Ali og Hassan på hhv. 12 og 13år, der drømmer om et liv som ornli’ syge gangstere. Desværre døjerAli med det problem, at han er utrolig sent udviklet i forhold tilsin alder. Så meget desto vigtigere er det for ham at sætte sig irespekt over for pigebanden Crazy Girls og bydelens hårde fyr, dentre år ældre Dennis.

Når de ikke er i skole hænger Ali og Hassan udi deres rygerklub. Som ganske vist ligger i skolebiblioteket, mensom alligevel er en tjotalt rygeren rygerklub. Skolebiblioteketbestyres af den depressive Morten, der også fungerer som drengenesprøveklud, når de forsøger sig med diverse gangsterøvelser, som foreksempel hundekamp, narkohandel og mord. Og Morten har også enanden grund til at være deprimeret: Hans chef, den sanseligeskoleinspektør Hanne, presser ham ud i diverseintegrationsprojekter, hvor Morten tvinges til at spille rollespilog male gavlmalerier med de unge af anden etnisk herkomst enddansk.

Ali kæmper for at få den danske betonforstad,Yallahrup Færgeby, til at ligne Florida og L.A. - med ham selv irollen som et godt mix af Tony Montana og Tupac Shakur. Han harmeget imod sig, men hans selvtillid sidder lige som den skal. ForAli ved noget, som alle andre måske har svært ved at tro på: athele hans slægt i lige linie nedstammer fra gangster-ikon ogdrømmeprins, Tupac Shakur.

Yallahrup Færgeby er i sit visuelle udtryk enparodi på DRs klassiske dukkejulekalender ’Jullerup Færgeby´ - mensat ind i en ny og tidssvarende kontekst, der bl.a. afspejlerdagens multi-kulturelle Danmark. Serien tager satirisk livtag meden række tabuer og fordomme om bl.a. integration, 2.generationsindvandrere, euforiserende stoffer og stress. Og bag denbarske og burleske overflade, gemmer sig også en fortælling ompubertet, kærlighed, venskab og voksenmobning - og om at finde sigselv, og opnå anerkendelse fra omverdenen.

Stemmerne i YallahrupFærgeby:Ali: Özlem Saglanmak Hassan: Hadi Ka-Koush Morten: Esben Pretzmann Hanne: Vibeke Hastrup Louise: Annevig Schelde Ebbe Dilan: Louise Hart Den stille pige: Cecilie Enevold Dennis: Vibeke Dueholm Abu Babu: Farshad Kholgi Skolelægen: Pauline Rehné Pizzamanden/2Pac: Kuku Agami Lille Knud: Otto Mølgaard Jacobsen Alkoholikeren: Rune "Kalle" Bjerkø

Yallahrup Færgeby sendes hver dag på DR2 fra1. - 24. december kl. 22.20.

Se merepå dr.dk/yallahrup

Om karakterene i Yallahrup

Ali

Ali er 12 år og afpalæstinensisk oprindelse. Hans drøm er at blive Yallahrups sygestegangster, men det er svært at sætte sig i respekt, når man som Alier langt bagud i sin hormonelle udvikling.

Ali: Hallo, jeg er ikke sentudviklet. Fat det. 

Hassan

Hassan er 13, 2.g’er fraMarokko, og Alis bedste ven. Han vil gøre alt for Ali og er i dethele taget god som dagen er lang. Hvilket også er hans størsteproblem. For det er ikke særlig gangster at være en flink fyr.

Ali: Hassan. Du er nødt til at vælge: entendu skriver digte eller også du er Alis habibi. Forstået?

Morten

Morten, 38, er Yallahrupsskolebibliotekar. Han lider af en mangeårig stressrelateretdepression, som han forsøger at dulme med diverse psykofarmaka oglange telefonsamtaler med terapeuten Niels Peter.

Ali: Hva’ så, Morten, din nigger. Kører detfor dig? Jeg sværger, Morten er en fucking bøsse. Bogluder.

Hanne

Hanne, 47, er skoleinspektørpå Yallahrup Byskole. På overfladen en sanselig og kreativ,humanistisk indstillet kvinde. Men lige under det store smil gemmerHanne på et intenst og uerkendt had mod ”unge af anden etniskherkomst end dansk”.

Ali: Uuh den Hanne, fuck hun er skummel.Wollah Koran jeg sværger den kælling er tjotalt hostile.

Tupac

Tupac Shakur (1971-1996).Verdens største gangsterrapper. Tupac lærte de sorte amerikanere atvære stolte af at de var ”niggas”. Døde i et skudopgør i Las Vegasi en alder af 25.Ali: Hallo, hvem sagde at Tupac er død? Selvfølgelig Tupac leverstadigvæk. Hallo, jeg tror nok, jeg ville vide det, hvis han vardød: hele min familie nedstammer fra Tupac Shakur.

Alkoholikeren

Alkoholikeren er entragisk skæbne i Yallahrups bybillede. Han kan ikke holde ud atvære i sin lejlighed, så han raver sanseløst omkring i byen med tisi bukserne og opkast på termovesten.

Ali: Syg type. Når jeg blir voksen, jeg vil være ligesom ham.Selvfølgelig jeg drikker kun Hennesey, men ellers han er ornli’gangster, den alkoholiker.

Dennis

15 år. Dennis er ikkesærlig kvik, men til gengæld har han en knallert. Han er Yallahrupslokale pusher og pigerne er vilde med ham.

Ali: Arh, hvad, Dennis er en ornli’ syg gangster. Han er ornli´pusher den Dennis og har siddet i fængsel og alt muligt. Jegsværger, seriøst, han har siddet i fængsel for mord. Dobbeltmord,faktisk. Respekt.

Louise

Louise, 12 år, er leder afden frygtede og respekterede pigebande Crazy Girls. Hun er smuk somen drøm.

Ali: Shuf Louise. Hun er tjotalt vild med Ali. Hvis Dennis ikkevar her, hun ville helt sikkert være Alis kælling. Hun er densmukkeste luder i hele verden.

Dilan

14 år. Louises højrehånd iCrazy Girls. Dilan nedstammer fra en familie af kurdiskeguerillasoldater. Hun er stenhård og stærk som en okse.

Ali: Seriøst, den Dilan er en farlig guzz. Hun er tjotaltpsykopat og allesammen er bange for hende. Hun er tjotalt vild medAli.

Den Stille Pige

Tredje medlem afpigebanden Crazy Girls. Siger aldrig andet end TSS!

Ali: Tjotalt lækker guzz. Hun er tjotalt vild med Ali.

Abu Babu

29 år og fra Pakistan.Abu Babu er Yallahrups lokale terrorist. Han ses tit pågadehjørner, hvor han forsøger at hverve kønne unge drenge til sinmartyr-geschæft. Som Abu Babu siger: det gør jo ikke noget at manser lidt godt ud, selvom man snart skal lide martyrdøden.

Ali: Ham Abu Babu siger han kender tyve jomfru-guzzlar, menalligevel, han er sgu for bøsset til at være ornli’gangster.

Skolelægen

33 år. Skolelægen erden eneste normale person i hele Yallahrup. Muslim og mor tilto.

Ali: Seriøst, den skolelæge er tjotalt liderlig. Hun vil heletiden stikke hånden ned i Alis underbukser.

Pizzamanden

Pizzamanden, indehaveraf ”Ghandi Pizza og Sexkino”, er bådflygtning fra Somalia. Bag demørke solbriller gemmer sig en sørgelig historie og Pizzamandendæmper sine sorger med masser af kath.

Ali: En dobbelt Calzone med ekstra alt. Og nej. Jeg skal ikke hakath på pizza.

Lille Knud

Lille Knud, 5 år, erhele skolens prygelknabe. Han bliver mobbet og terroriseret framorgen til aften og skoleinspektøren ser ud til at væreligeglad.

Ali: Ta-HA! Se den lille Knud. Han er tjotalt lille. Prøv at seham! Han skal ha en vasker for at være så lille. Seriøst, han ermindre end mig!

Bad dog

Kamphund.

Ali: Tjotalt gangster kamphund.

Fifi

Hannes hund

Ali: Syg hund. Tjotalt respekt. Det kan godt være den er lille,men det var Tony Montana også.

Facebook
Twitter