Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  Sygt nok

  Sygt nok: Hvor i kroppen sidder kønnet?

  Ville du nogle gange ønske, at du kunne skifte køn fra dag til dag? Muldvarpen skruer selv op for sit testosteron, når hun skal være stærk og bygge lange tunneler. Når hun skal have unger, skruer hun op for østrogenet. En særlig orm vælger først, om den skal være en han eller hun, når den slår sig ned og ser på, om der er flest hunner eller hanner i området. Alle mennesker starter med at være intet-køn indtil flere uger inde i mors mave. "Sygt nok" undersøger, hvordan vi har fået det køn, vi har i dag. Medvirkende: Katharina Main, professor i pædiatri på Rigshospitalet. Jørn Madsen, evolutionsbiolog. Astrid Højgaard, klinisk lektor på Sexologisk Center på Aalborg Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Tilrettelægger: Victoria Touveneau Petersen. Producer: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra fredag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Statens Serum Institut har delt danskeres biologiske materiale med forskningsprojekter i Danmark uden tilladelse fra Datatilsynet. Hvorfor bør netop biologisk materiale være særligt beskyttet? Ny hjemrejselov fra regeringens hånd skal få flere afviste asylansøgere til at rejse hjem, men kan "go prepare"-ordningen få flere afviste asylansøgere til frivilligt at rejse hjem? Og så er økonomien langt fra så slem som frygtet under corona-epidemien. Hvorfor er der behov for flere feriepenge? Værter: Jan Falkentoft og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Bidens nye hold

  Mens Trumps desperate forsøg på at undgå det uundgåelige nederlag slår fejl, fortæller persongalleriet i kommende præsident Bidens nye administration allerede nu om et opgør med Trump-perioden, om nye prioriteringer, om ny klimapolitik, om ny økonomisk politik - hvis det hele lykkes. Vært: Steffen Gram. (Sendes også 00.05, lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Julen er nørdernes fest

  Mikkel og Esben springer ind i julemåneden med nørdet, hjemmedesignet julepynt. Maskiner som 3D printere og laserskærere er blevet fast inventar på biblioteker og medborgerhuse, og med dem kan du fremstille de julede nørderier. Men kan du også blive klogere, mens du gør det? Og kan du lave noget, der sprænger rammerne for, hvor personligt et stykke pynt kan blive? Derudover: Et nyt tiltag gør overvågning på din arbejdspc til en leg. Medvirkende: Peter Dahl, Vanessa Julia Carpenter. Værter Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Sendes også 20.03 og torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Verden er syg

  Coronapandemien er over det hele. Igen. Det er det der gør den til en pandemi. En usynlig fjende som ingen nulevende har oplevet på samme måde tidligere. Og med indgreb og restriktioner, som vi heller ikke har oplevet tidligere, på samme måde. Men vi har jo set pandemier før i historien, og mennesker har reageret på dem. Med en stor del af de samme tiltag, som vi benytter os af i dag. Karantæne, isolation, konspirationsteorier, beskyldninger. Og innovation. Hvad vi kan lære af historien om håndteringen af og vores færden i en pandemi er på Supertankerprogrammet. Medvirkende: Jeanette Varberg, museumsinspektør, arkæolog. Poul Duedahl, professor i historie, Aalborg Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Sendes også 21.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:04
  P1 Debat

  P1 Debat: Strukturel racisme?

  Der falder dom i drabssagen på Bornholm tirsdag. Politi og anklager afviser, at racisme er et motiv i sagen, hvor to brødre en sommernat i juni mishandler en 28-årig mand til døde i Nordskoven. Rosa Lund fra Enhedslisten har ikke fortrudt, at hun i sommer antyder en mulig hadforbrydelse. Antiracister fra bevægelsen Black Lives Matter arrangerer demonstration på Bornholm og kræver retfærdighed for det, de kalder lynching af den afdøde. Er der brug for, at vi taler meget mere om strukturel racisme i Danmark? Skal politiet i højere grad uddannes i hadforbrydelser? Dømmer folkedomstolen udenfor retssalene? P1 Debattører: Rosa Lund (Ø) retsordfører, Roger Courage direktør Courage Institute, Rasmus Stoklund (S) udlændingeordfører, Naser Khader (K) retsordfører og Morten Messerschmidt (DF). Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Muldvarpen

  Muldvarpen 2:4

  Muldvarpen og 'Mr. James' rejser til Pyongyang for at tale med nordkoreanerne om køb af våben. Men de bliver alligevel rystede, da de sort på hvidt ser, hvad nordkoreanerne har på menukortet. Medvirkende: Ulrich Larsen, Muldvarpen. Mads Brügger, Filminstruktør. Peter Engel, Producer. Jim LaTrache-Qvortrup, Mr. James og fotograferne: Jonas Berlin og Heine Kaarsberg. Udsendelsen er et uddrag af podcastserien Muldvarpen og bygger på Mads Brüggers nye dokumentar. Produceret for DR af Wingman Media. (Sendes også 19.03).

  Dokumentar
 • 26:49
  Baglandet

  Baglandet: Larm og meditation mod epidemiloven

  Tusindvis af borger har protesteret foran Christiansborg mod epidemiloven på det seneste. De er en broget flok og meget uenige internt - mediterende kvinder, unge liberalister, og folk der mener, at 5G netværket er indblandet i coronavirus og vacciner er lavet af døde aber og kyllinger. Men hvem er demonstranterne, og hvad vil de? Reporter: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33 og søndag 5.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:24:05
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Ulandskalender-land i krise - I dag er første låge åbnet i DR's julekalender, og vanen tro går overskuddet til at støtte projekter i et Uland. Samtidig produceres der undervisningsmateriale til folkeskolen, så 150.000 elever kan lære om landet, dets traditioner, udfordringer og indbyggere. I år er landet Etiopien, og det er blevet en udfordring. Det seneste år er Etiopien nemlig gået fra at være en løfterig historie om fremgang og forsoning - reformer, fred og Nobels fredspris - til et land med millioner fanget i krig. En tegnet julegave per dag - Tegneserier er gået fra at være ildeset til at opleve en storhedstid i 80'erne, så blev der stille om mediet i mange år, men nu er de tegnede fortællinger poppet op i alskens nye former og har fået sig noget af en revitalisering. Hver gang vi sender i december, vil vores største entusiast fortælle om en ny - eller smukt genudgivet - tegneserie, du kan pakke ind og lægge under træet. Vi giver dig tilmed bud på, hvem i din familie, der kunne have glæde af den. Digter-kvinden over alle - I vores serie om kvinder, der nok kunne fortjene en plads i skolernes litteraturkanon, taler vi i dag om Danmarks vel nok største digter Inger Christensen. Og der er så meget godt og spændende at sige, at det er med nød og næppe, vi har fået det kogt ned, så der var plads til i dagens program. Julekalender - Den sidste halve time af vores sendetid i dag siger vi goddag til årets julekalender på P1. Og jo, bare rolig. Det er igen Poul Nesgaard, der i vanlig stil vil dirigere os frem mod julen. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 29:57
  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard

  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard - Philip Faber, Povl Dissing og Henrik Bo Nielsen 1:24

  Tredje gang er lykkens gang for Poul Nesgaard, der har fået ansvaret for endnu en julekalender på P1 efter de sidste to tvivlsomme år. Af hensyn til covid-19 sender Poul i år helt alene fra sit lysthus i haven. Til at hjælpe sig har han fået stillet en højteknologisk pult til rådighed af DR. Af pulten får han til sin store overraskelse en ny medvært, Lise Præstgaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning. På trods af forskellighederne prøver de sammen at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020 ved at skabe verdens bedste julekalender - der er i dén grad brug for det. Medvirkende: Henrik Bo Nielsen, Philip Faber og Povl Dissing. (Sendes også 2.30).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Orientering sender direkte fra dagens pressemøde og er klar med kommentarer og reaktioner. 15 af de 28 boligområder på ghettolisten er taget af. Hvad er det for en indsats, der kan hjælpe boligområder til at få fjernet etiketten " ghetto" ? Vi taler med borgmesteren i Holbæk, hvor et område efter 10 år på listen nu slipper for at blive kaldt ghetto. Krigen i Tigray i det nordlige Etiopien får flere og flere konsekvenser for landets naboer. Vi ser nærmere på hvordan og på den voksende bekymring i den afrikanske union, hvis forsøg på at mægle i konflikten foreløbig ikke er lykkes. Karen Hjulmand og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:04
  P1 Debat

  P1 Debat: Strukturel racisme?

  Der falder dom i drabssagen på Bornholm tirsdag. Politi og anklager afviser, at racisme er et motiv i sagen, hvor to brødre en sommernat i juni mishandler en 28-årig mand til døde i Nordskoven. Rosa Lund fra Enhedslisten har ikke fortrudt, at hun i sommer antyder en mulig hadforbrydelse. Antiracister fra bevægelsen Black Lives Matter arrangerer demonstration på Bornholm og kræver retfærdighed for det, de kalder lynching af den afdøde. Er der brug for, at vi taler meget mere om strukturel racisme i Danmark? Skal politiet i højere grad uddannes i hadforbrydelser? Dømmer folkedomstolen udenfor retssalene? P1 Debattører: Rosa Lund (Ø) retsordfører, Roger Courage direktør Courage Institute, Rasmus Stoklund (S) udlændingeordfører, Naser Khader (K) retsordfører og Morten Messerschmidt (DF). Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 04:55
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Muldvarpen

  Muldvarpen 2:4

  Muldvarpen og 'Mr. James' rejser til Pyongyang for at tale med nordkoreanerne om køb af våben. Men de bliver alligevel rystede, da de sort på hvidt ser, hvad nordkoreanerne har på menukortet. Medvirkende: Ulrich Larsen, Muldvarpen. Mads Brügger, Filminstruktør. Peter Engel, Producer. Jim LaTrache-Qvortrup, Mr. James og fotograferne: Jonas Berlin og Heine Kaarsberg. Udsendelsen er et uddrag af podcastserien Muldvarpen og bygger på Mads Brüggers nye dokumentar. Produceret for DR af Wingman Media. (Genudsendelse fra 13.03).

  Dokumentar
 • 26:49
  Baglandet

  Baglandet: Larm og meditation mod epidemiloven

  Tusindvis af borger har protesteret foran Christiansborg mod epidemiloven på det seneste. De er en broget flok og meget uenige internt - mediterende kvinder, unge liberalister, og folk der mener, at 5G netværket er indblandet i coronavirus og vacciner er lavet af døde aber og kyllinger. Men hvem er demonstranterne, og hvad vil de? Reporter: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Julen er nørdernes fest

  Mikkel og Esben springer ind i julemåneden med nørdet, hjemmedesignet julepynt. Maskiner som 3D printere og laserskærere er blevet fast inventar på biblioteker og medborgerhuse, og med dem kan du fremstille de julede nørderier. Men kan du også blive klogere, mens du gør det? Og kan du lave noget, der sprænger rammerne for, hvor personligt et stykke pynt kan blive? Derudover: Et nyt tiltag gør overvågning på din arbejdspc til en leg. Medvirkende: Peter Dahl, Vanessa Julia Carpenter. Værter Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Verden er syg

  Coronapandemien er over det hele. Igen. Det er det der gør den til en pandemi. En usynlig fjende som ingen nulevende har oplevet på samme måde tidligere. Og med indgreb og restriktioner, som vi heller ikke har oplevet tidligere, på samme måde. Men vi har jo set pandemier før i historien, og mennesker har reageret på dem. Med en stor del af de samme tiltag, som vi benytter os af i dag. Karantæne, isolation, konspirationsteorier, beskyldninger. Og innovation. Hvad vi kan lære af historien om håndteringen af og vores færden i en pandemi er på Supertankerprogrammet. Medvirkende: Jeanette Varberg, museumsinspektør, arkæolog. Poul Duedahl, professor i historie, Aalborg Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  Orientering sender direkte fra dagens pressemøde og er klar med kommentarer og reaktioner. 15 af de 28 boligområder på ghettolisten er taget af. Hvad er det for en indsats, der kan hjælpe boligområder til at få fjernet etiketten " ghetto" ? Vi taler med borgmesteren i Holbæk, hvor et område efter 10 år på listen nu slipper for at blive kaldt ghetto. Krigen i Tigray i det nordlige Etiopien får flere og flere konsekvenser for landets naboer. Vi ser nærmere på hvordan og på den voksende bekymring i den afrikanske union, hvis forsøg på at mægle i konflikten foreløbig ikke er lykkes. Karen Hjulmand og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Bidens nye hold

  Mens Trumps desperate forsøg på at undgå det uundgåelige nederlag slår fejl, fortæller persongalleriet i kommende præsident Bidens nye administration allerede nu om et opgør med Trump-perioden, om nye prioriteringer, om ny klimapolitik, om ny økonomisk politik - hvis det hele lykkes. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:24:05
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Ulandskalender-land i krise - I dag er første låge åbnet i DR's julekalender, og vanen tro går overskuddet til at støtte projekter i et Uland. Samtidig produceres der undervisningsmateriale til folkeskolen, så 150.000 elever kan lære om landet, dets traditioner, udfordringer og indbyggere. I år er landet Etiopien, og det er blevet en udfordring. Det seneste år er Etiopien nemlig gået fra at være en løfterig historie om fremgang og forsoning - reformer, fred og Nobels fredspris - til et land med millioner fanget i krig. En tegnet julegave per dag - Tegneserier er gået fra at være ildeset til at opleve en storhedstid i 80'erne, så blev der stille om mediet i mange år, men nu er de tegnede fortællinger poppet op i alskens nye former og har fået sig noget af en revitalisering. Hver gang vi sender i december, vil vores største entusiast fortælle om en ny - eller smukt genudgivet - tegneserie, du kan pakke ind og lægge under træet. Vi giver dig tilmed bud på, hvem i din familie, der kunne have glæde af den. Digter-kvinden over alle - I vores serie om kvinder, der nok kunne fortjene en plads i skolernes litteraturkanon, taler vi i dag om Danmarks vel nok største digter Inger Christensen. Og der er så meget godt og spændende at sige, at det er med nød og næppe, vi har fået det kogt ned, så der var plads til i dagens program. Julekalender - Den sidste halve time af vores sendetid i dag siger vi goddag til årets julekalender på P1. Og jo, bare rolig. Det er igen Poul Nesgaard, der i vanlig stil vil dirigere os frem mod julen. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 29:57
  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard

  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard - Philip Faber, Povl Dissing og Henrik Bo Nielsen 1:24

  Tredje gang er lykkens gang for Poul Nesgaard, der har fået ansvaret for endnu en julekalender på P1 efter de sidste to tvivlsomme år. Af hensyn til covid-19 sender Poul i år helt alene fra sit lysthus i haven. Til at hjælpe sig har han fået stillet en højteknologisk pult til rådighed af DR. Af pulten får han til sin store overraskelse en ny medvært, Lise Præstgaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning. På trods af forskellighederne prøver de sammen at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020 ved at skabe verdens bedste julekalender - der er i dén grad brug for det. Medvirkende: Henrik Bo Nielsen, Philip Faber og Povl Dissing. (Genudsendelse fra 15.30).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Orientering sender direkte fra dagens pressemøde og er klar med kommentarer og reaktioner. 15 af de 28 boligområder på ghettolisten er taget af. Hvad er det for en indsats, der kan hjælpe boligområder til at få fjernet etiketten " ghetto" ? Vi taler med borgmesteren i Holbæk, hvor et område efter 10 år på listen nu slipper for at blive kaldt ghetto. Krigen i Tigray i det nordlige Etiopien får flere og flere konsekvenser for landets naboer. Vi ser nærmere på hvordan og på den voksende bekymring i den afrikanske union, hvis forsøg på at mægle i konflikten foreløbig ikke er lykkes. Karen Hjulmand og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet