Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:02
  Supertanker

  Supertanker: Sårbare, skrøbelige, udsatte

  "Vi skal være opmærksomme på de særligt udsatte grupper i befolkningen", sådan lød og lyder et mantra ifm. den verserende corona-epidemi. Og vi har øget vores fokus på at tage hensyn til mennesker som er særligt udsatte af diverse årsager; fysiske såvel som psykiske. Og ikke mindst de psykiske diagnoser synes at være tiltagende, muligvis som resultat af præstationssamfundet, som beskrevet af bl.a. den tyske filosof, Hartmut Rosa. Vi må spørge os selv, om vi kan holde fast i et nødvendigt fokus på og hensyn til de sårbare, også når pandemi-krisen er forbi. Medvirkende: Marit Benthe Norheim, billed- og rumkunstner. Anders Petersen, lektor i Sociologi, Aalborg Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad siger støttepartierne til regeringens udspil til en skattereform? Hvad er den seneste udvikling i urolighederne i Etiopien? Hvorfor skaber Inger Støjbergs kommentar "Vi skal have drænet sumpen" så stor ballade? Værter: Maria Dohn og Anders Bech Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:44
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Stenalderen

  Hvorfor er stenalderen en af de mest interessante epoker i menneskehedens historie? Hvad lavede man i stenalderen? Hvordan har det været at leve i stenalderen? Vi tager ud af studiet og tilbage i tiden. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:40
  Småborger

  Småborger: Bodyshaming

  Er det blevet ok at kommentere på andres kroppe? I en tid med meget fokus på udseende og krop prøver mange forbilleder på sociale medier at frigøre sig fra, hvad andre synes om dem, ved at vise sig selv frem, som de er. Småborgers studieværter, som selv har erfaring med bodyshaming, graver dybere ned i, hvordan man kan håndtere nedladende kommentarer på sociale medier og i virkelighedens verden. Værter: Alma og Mattias. Medvirkende: Sara Bro - radiovært, Ida Hilario - børnefaglig konsulent hos Børns Vilkår, Ida Rud - journalist og debattør. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 29:51
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Emma Holten ved Søerne

  Emma Holten er født, opvokset og bosat i København. Naturen i hendes liv er derfor bynatur. Størst tilknytning har hun til området ved Søerne, hvor synet af Fugleøen i Sortedams Sø havde en magisk tiltrækning på hende som barn. Emma Holten fik dengang at vide, at der er fuglearter, der kun eksisterer på Fugleøen. I 'Naturen kalder' møder hun fugleekspert Sebastian Klein for at få opklaret mysteriet og blive klogere på nogle af dyrene ved Søerne: Skarv, ænder og rotter. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktion: Simone Kamp. (Sendes også onsdag 5.30, lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 55:41
  Tidsånd

  Tidsånd: Bjælken i øjet

  Skal ledere gå foran med et godt eksempel, før de kan bede os andre om det samme? Dilemmaet er blevet aktualiseret af ugens begivenheder om lovbrud på magtens tinde, og er evigt relevant for den, der prædiker. Gæster: Domprovst Anders Gadegaard, sognepræst Charlotte Dyremose. Vært: Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:07
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Lea Wermelin

  Er grundvandet truet af døde mink i massegrave? Skal en tredjedel af landbruget lægges om til skov og eng? Fugle, frøer og insekter forsvinder, svigter Regeringen naturen? Ring til Regeringen og miljøminister Lea Wermelin, den direkte vej til magten på P1, stil dit kritiske spørgsmål på tlf. 7021 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:41
  Public Service

  Public Service - Hvad gør du selv?

  Hvis nu man tænkte ungdomspolitik, boligpolitik og integtrationspolitik sammen - kunne man så slå flere fluer med et smæk? Det er ihvertfald det, de prøver på Frederiksberg, hvor unge, der har svært ved at finde bolig, de kan betale og flygtninge, der har svært ved at integrere sig - hjælper hinanden. Hvad gør du selv? I dag skal vi møde én af dem - der rent faktisk gør noget selv. Nemlig Mathias Thorsen. Efter igen og igen at have passeret den samme gamle, nedslidte stationsbygning, på vej til arbejde om morgenen - besluttede han sig for, at det skulle være løgn. Sådan en bygning - kan blive til glæde for hele det lille bysamfund - tænkte han. Så han har nu sat sig for at skabe et kulturhus drevet af frivillige. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:39
  Ikonet ingen husker

  Ikonet ingen husker - 4:4 Ude i kulden

  Grænsearkitekten H.P. Hanssen er blevet sat ud på et sidespor, da genforeningen skal fejres i sommeren 1920. Ham der stod forrest i kampen for en ny grænse, er pludselig fjernet fra festlighederne. Journalist Niklas Møller Jørgensen får et tip om, at den danske konge står bag H.P. Hanssens nedtur. Men kan det virkelig passe, at kongen har været så sur på H.P. Hanssen, at grænsearkitekten har været udsat for et royalt attentat? Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen. Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter. Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm. Redaktør: Anne Skjerning. Programansvarlig: Jens Conrad. (Sendt første gang 9. juli). (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03).

  Dokumentar
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hel branche diskuterer krænkelse: Denne ene MeToo-sag efter den anden har plettet både den rytmiske og den klassiske musik, men nu skal det være slut: Målet med et digitalt stormøde i hele musikbranchen i dag var intet mindre end at gøre op med sexismen. Kom de i mål? Kulturen på P1 fulgte mødet og gør status. Minkavl på museum: Som regel foregår det i et nogenlunde roligt tempo, når et museum udfører sine opgaver. Men på Det Grønne Museum på Djursland arbejdes der i disse dage om kap med tiden: Det nationale landbrugsmuseum skal nå at dokumentere dansk minkavls nutidshistorie, før det er for sent. Kulturen på P1 runder et museum, der har meget, meget travlt. Farvel til århusiansk spillested: Eksperimenterende kunstneriske fællesskaber. Musik, der i nogles ører er for underligt. Den nyeste musik og kunst har siden 2016 haft et fristed i Aarhus, men snart er det slut: Spille- og kulturstedet Tape lukker og slukker. Kulturen på P1 rister en rune over musik-mødestedet i Mejlgade. Det magiske prik: Corona-epidemien er forfærdelig, men der er dog lys for enden af tunnelen: Vaccination. Vacciner har vi kendt i næsten 250 år, men det lille prik har udløst - og udløser stadig - mistro og ophedet debat. Kulturen på P1 fortæller vaccinationens kulturhistorie og ser også nærmere på det firma, der først har meldt sig klar med covid-19 mirakelmidlet: Amerikanske Pfizer. Tanker om covid-19 og afsked: Da coronaen brød ud, gik forfatteren Carsten Jensen i selvisolation. Kort forinden havde han mistet sin kun 25-årige stedsøn, og af sorg, savn og pandemi udsprang en bog, "Øvelser i afsked". Carsten Jensen er gæst i i Kulturen på P1 i dag. Vært: Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:02
  Orientering

  Orientering

  Tidligere har vi i Orientering fortalt, at gravide og nybagte mødre i årevis er blevet snydt, når de har ønsket at gøre brug af deres sundhedsforsikringer, rejseforsikringer og ulykkesforsikringer. I dag vokser forsikringssagen yderligere. For vi kan fortælle, at kvinder OGSÅ er blevet undtaget - ulovligt - fra dækning, når de har ønsket at gøre brug af deres arbejdsløsforsikring, det som også bliver kaldt en lønsikring. Regeringen fremlagde i dag sit udspil til en grøn skattereform. Den er en vigtig brik for at nå Klimalovens mål om at reducere med 70 procent CO2 inden 2030. Men allerede fra starten kritiseres udspillet af både støttepartier, opposition, regeringens eget ekspertorgan Klimarådet og de økonomiske vismænd, Det Økonomiske Råd, for ikke at indeholde en ensartet CO2-afgift. I Hongkong er en af demokratibevægelsens mest velkendte ansigter i dag blevet varetægtsfængslet. 24-årige Joshua Wong risikerer tre års fængsel. Han er den seneste ud af en række af prodemokratiske politikere, der enten er blevet anholdt eller udelukket fra at stille op til politiske hverv. Hongkong er i dag uden en opposition i byens parlament, men hverken politikere eller aktivister har tænkt sig at give op. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:07
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Lea Wermelin

  Er grundvandet truet af døde mink i massegrave? Skal en tredjedel af landbruget lægges om til skov og eng? Fugle, frøer og insekter forsvinder, svigter Regeringen naturen? Ring til Regeringen og miljøminister Lea Wermelin, den direkte vej til magten på P1. Vært: Gitte Hansen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 06:02
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:41
  Public Service

  Public Service - Hvad gør du selv?

  Hvis nu man tænkte ungdomspolitik, boligpolitik og integtrationspolitik sammen - kunne man så slå flere fluer med et smæk? Det er ihvertfald det, de prøver på Frederiksberg, hvor unge, der har svært ved at finde bolig, de kan betale og flygtninge, der har svært ved at integrere sig - hjælper hinanden. Hvad gør du selv? I dag skal vi møde én af dem - der rent faktisk gør noget selv. Nemlig Mathias Thorsen. Efter igen og igen at have passeret den samme gamle, nedslidte stationsbygning, på vej til arbejde om morgenen - besluttede han sig for, at det skulle være løgn. Sådan en bygning - kan blive til glæde for hele det lille bysamfund - tænkte han. Så han har nu sat sig for at skabe et kulturhus drevet af frivillige. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:39
  Ikonet ingen husker

  Ikonet ingen husker - 4:4 Ude i kulden

  Grænsearkitekten H.P. Hanssen er blevet sat ud på et sidespor, da genforeningen skal fejres i sommeren 1920. Ham der stod forrest i kampen for en ny grænse, er pludselig fjernet fra festlighederne. Journalist Niklas Møller Jørgensen får et tip om, at den danske konge står bag H.P. Hanssens nedtur. Men kan det virkelig passe, at kongen har været så sur på H.P. Hanssen, at grænsearkitekten har været udsat for et royalt attentat? Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen. Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter. Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm. Redaktør: Anne Skjerning. Programansvarlig: Jens Conrad. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03).

  Dokumentar
 • 57:05
  Filmland

  Filmland: Danskernes barnlige dæmoner

  Hvorfor har vi danskere ikke lyst til at se vores skyggesider i øjnene? Hvorfor synes vi endda, der er noget småbarnligt ved at konfrontere dæmonerne på film? De spørgsmål - og flere til - stiller Filmland i anledning af to nye danske gyserfilm, der er skabt for få penge og som bliver sendt ud i 'hemmelig' distribution, udenom de store biografkæder. Mens amerikanerne pumper deres gysere ud i danske biografer, er der tilsyneladende ikke den store trang til at lukke danske spøgelser og dæmoner ud til den brede offentlighed. Hvorfor ej? Derudover anmeldelser af bl.a. Anders Thomas Jensens 'Retfærdighedens ryttere'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • Kl. 21:03-22:03
  Tidsånd

  Tidsånd: Bjælken i øjet

  Skal ledere gå foran med et godt eksempel, før de kan bede os andre om det samme? Dilemmaet er blevet aktualiseret af ugens begivenheder om lovbrud på magtens tinde, og er evigt relevant for den, der prædiker. Gæster: Domprovst Anders Gadegaard, sognepræst Charlotte Dyremose. Vært: Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • 1:50:02
  Orientering

  Orientering

  Tidligere har vi i Orientering fortalt, at gravide og nybagte mødre i årevis er blevet snydt, når de har ønsket at gøre brug af deres sundhedsforsikringer, rejseforsikringer og ulykkesforsikringer. I dag vokser forsikringssagen yderligere. For vi kan fortælle, at kvinder OGSÅ er blevet undtaget - ulovligt - fra dækning, når de har ønsket at gøre brug af deres arbejdsløsforsikring, det som også bliver kaldt en lønsikring. Regeringen fremlagde i dag sit udspil til en grøn skattereform. Den er en vigtig brik for at nå Klimalovens mål om at reducere med 70 procent CO2 inden 2030. Men allerede fra starten kritiseres udspillet af både støttepartier, opposition, regeringens eget ekspertorgan Klimarådet og de økonomiske vismænd, Det Økonomiske Råd, for ikke at indeholde en ensartet CO2-afgift. I Hongkong er en af demokratibevægelsens mest velkendte ansigter i dag blevet varetægtsfængslet. 24-årige Joshua Wong risikerer tre års fængsel. Han er den seneste ud af en række af prodemokratiske politikere, der enten er blevet anholdt eller udelukket fra at stille op til politiske hverv. Hongkong er i dag uden en opposition i byens parlament, men hverken politikere eller aktivister har tænkt sig at give op. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:44
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Stenalderen

  Hvorfor er stenalderen en af de mest interessante epoker i menneskehedens historie? Hvad lavede man i stenalderen? Hvordan har det været at leve i stenalderen? Vi tager ud af studiet og tilbage i tiden. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hel branche diskuterer krænkelse: Denne ene MeToo-sag efter den anden har plettet både den rytmiske og den klassiske musik, men nu skal det være slut: Målet med et digitalt stormøde i hele musikbranchen i dag var intet mindre end at gøre op med sexismen. Kom de i mål? Kulturen på P1 fulgte mødet og gør status. Minkavl på museum: Som regel foregår det i et nogenlunde roligt tempo, når et museum udfører sine opgaver. Men på Det Grønne Museum på Djursland arbejdes der i disse dage om kap med tiden: Det nationale landbrugsmuseum skal nå at dokumentere dansk minkavls nutidshistorie, før det er for sent. Kulturen på P1 runder et museum, der har meget, meget travlt. Farvel til århusiansk spillested: Eksperimenterende kunstneriske fællesskaber. Musik, der i nogles ører er for underligt. Den nyeste musik og kunst har siden 2016 haft et fristed i Aarhus, men snart er det slut: Spille- og kulturstedet Tape lukker og slukker. Kulturen på P1 rister en rune over musik-mødestedet i Mejlgade. Det magiske prik: Corona-epidemien er forfærdelig, men der er dog lys for enden af tunnelen: Vaccination. Vacciner har vi kendt i næsten 250 år, men det lille prik har udløst - og udløser stadig - mistro og ophedet debat. Kulturen på P1 fortæller vaccinationens kulturhistorie og ser også nærmere på det firma, der først har meldt sig klar med covid-19 mirakelmidlet: Amerikanske Pfizer. Tanker om covid-19 og afsked: Da coronaen brød ud, gik forfatteren Carsten Jensen i selvisolation. Kort forinden havde han mistet sin kun 25-årige stedsøn, og af sorg, savn og pandemi udsprang en bog, "Øvelser i afsked". Carsten Jensen er gæst i i Kulturen på P1 i dag. Vært: Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:02
  Orientering

  Orientering

  Tidligere har vi i Orientering fortalt, at gravide og nybagte mødre i årevis er blevet snydt, når de har ønsket at gøre brug af deres sundhedsforsikringer, rejseforsikringer og ulykkesforsikringer. I dag vokser forsikringssagen yderligere. For vi kan fortælle, at kvinder OGSÅ er blevet undtaget - ulovligt - fra dækning, når de har ønsket at gøre brug af deres arbejdsløsforsikring, det som også bliver kaldt en lønsikring. Regeringen fremlagde i dag sit udspil til en grøn skattereform. Den er en vigtig brik for at nå Klimalovens mål om at reducere med 70 procent CO2 inden 2030. Men allerede fra starten kritiseres udspillet af både støttepartier, opposition, regeringens eget ekspertorgan Klimarådet og de økonomiske vismænd, Det Økonomiske Råd, for ikke at indeholde en ensartet CO2-afgift. I Hongkong er en af demokratibevægelsens mest velkendte ansigter i dag blevet varetægtsfængslet. 24-årige Joshua Wong risikerer tre års fængsel. Han er den seneste ud af en række af prodemokratiske politikere, der enten er blevet anholdt eller udelukket fra at stille op til politiske hverv. Hongkong er i dag uden en opposition i byens parlament, men hverken politikere eller aktivister har tænkt sig at give op. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet