Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:13
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - det må du lære at leve med

  900.000 danskere døjer med smerter i ryggen. Og det må mange af dem nok bare lære at leve med. Smerten er nemlig ikke til at finde og fjerne. Derfor er videnskaben holdt op med at bruge al krudtet på at forklare smerten, for i stedet at finde ud af, hvad der rent faktisk virker for den enkelte. Og da hverken operationer eller piller hjælper i de fleste tilfælde, findes der desværre ikke nogen magisk kur mod rygsmerter. Det bedste, rygpatienter kan gøre, er at lære sig selv at tage kontrol over smerterne - og at finde nogle øvelser, de selv tror på virker. Programmet er del 2 af en miniserie om ondt i ryggen. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre Andersen. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag).

  Videnskab & Teknologi
 • P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Et selvsikkert Kina træder frem

  Stabil vækst! Total loyalitet! Kamp mod forurening. Og et budskab til USA: Hold jer fra Hongkong og Taiwan! Indblanding vil ikke blive accepteret - heller ikke når det handler om Uighurerne. Efter flere dages partikongresser er Kinas præsident Xi Jinping trådt frem som Kinas absolutte magthaver. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kortsluttet

  Kortsluttet: Ny net-teknologi redder kunstnerne men kvæler klimaet

  Mikkel og Esben er besat af et nyt fænomen, der i disse dage tager kunstverdenen med storm. NFT hedder teknologien, der gør det muligt for kunstnere at sælge deres digitale værker og potentielt tjene millioner. Men teknologien har slagsider og det betyder blandt andet, at hver kunsthandel koster miljøet dyrt. Derudover: Nye EU-regler kræver at forbrugerelektronik skal kunne repareres i ti år. Men nogle af vores mest brugte dimser er ikke omfattet af reglerne. Medvirkende: Troels Abrahamsen. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Supertanker

  Supertanker: Filosofi = kærlighed til visdom

  Den græske filosof Epikur sagde: " Den filosofi der ikke lindrer nogen lidelse, er falsk." Det er ikke bare lindrende og nyttigt at tænke sig om og vide noget, det er også supersjovt. At have en viden, som gør en i stand til at manøvrere i livet og verden - og forbinde punkterne - mindsker lidelse. I en ny bog, spørger filosof, Ole Fogh Kirkeby, "Hvad kan filosofi?" og svarer bl.a., at det kan helbrede dit liv, det kan lære dig at kende dig selv. Og det kan bringe dig i bedre kontakt med eksistensen, erkendelsen og etikken. Filosofi er supertanker. Medvirkende: Ole Fogh Kirkeby, professor emeritus i filosofi, CBS. Pia Søltoft, sognepræst og phd. i teologi. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat

  Hver dag tager P1 et af tidens aktuelle spørgsmål og sætter det til debat i tre kvarter med eksperter, politikere og interessenter. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Søren på savannen

  Efter mange magre år buldrer Søren Pape Poulsen og de konservative frem i meningsmålingerne, og de truer sågar Venstre på positionen som det største parti, og 'det store dyr på savannen' i blå blok, i visse målinger. Hvad skyldes det konservative comeback? Og hvad vil Søren Pape Poulsen bruge det til? Det spørger vi den konservative formand om i dag. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:25
  Det terapeutiske løg

  Det terapeutiske løg 4:5 - Nanna Simonsen

  Køkkenet er der, hvor min angst, mine bekymringer og mine mangler som menneske forsvinder, siger madskribenten Nanna Simonsen. Her bliver livet enkelt, konkret og selvfølgeligt. Man lærer tålmodighed og man kan ikke bluffe. Nanna og Mikkel laver omelet med svampe. Gæst: Nanna Simonsen, madskribent og kogebogsforfatter. Vært og tilrettelægger: Mikkel Rønnau. I redaktionen: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. Omelet med svampe. 4 personer. 200-300 g svampe. olivenolie. vineddike. fint havsalt. omelet: 6-8 friske æg. ca. ½ tsk. vand. 1½ spsk. smør. 1 lille fed hvidløg. evt. friskreven parmesanost. friskkværnet sort peber. Rens svampene, undgå vand. Skær eller bræk dem i mindre stykker. Hvis svampene virker våde ristes de kort på en tør pande. Kom olie på panden til svampene og skru op på fuldt blus. Rist svampene gyldne - ryst panden jævnligt eller vend rundt i svampene undervejs. Dryp 1-2 tsk. vineddike over og krydr med salt undervejs. Det tager 6-8 minutter i alt at riste svampene. Tag svampene af panden og hold dem lune. Omelet: Pisk æg, salt og vand sammen med en gaffel. Smelt smørret forsigtigt (det må ikke blive brunt) på panden. Pisk det smeltede smør i æggemassen. Pil hvidløgsfeddet og skær det i 4-5 splitter. Hæld 2-3 spsk. olie på panden, tilsæt hvidløg, lad det riste gyldent over moderat varme. Fjern hvidløgssplitterne (smid dem ud) når de er lyst brune. Skru op for panden og hæld æggemassen på når olien er godt varm. Hold temperaturen oppe så omeletten steger hurtigt. Vip panden og lav lidt "revner" så flydende æggemasse kan løbe ned og blive stegt. Når der kun er lidt flydende æg tilbage, foldes omeletten sammen på midten og panden tages af blusset. Server med det samme, med svampene til og måske lidt friskrevne parmesan revet over. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33 og 16.33).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  P1 Debat

  Hver dag tager P1 et af tidens aktuelle spørgsmål og sætter det til debat i tre kvarter med eksperter, politikere og interessenter. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Søren på savannen

  Efter mange magre år buldrer Søren Pape Poulsen og de konservative frem i meningsmålingerne, og de truer sågar Venstre på positionen som det største parti, og 'det store dyr på savannen' i blå blok, i visse målinger. Hvad skyldes det konservative comeback? Og hvad vil Søren Pape Poulsen bruge det til? Det spørger vi den konservative formand om i dag. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:25
  Det terapeutiske løg

  Det terapeutiske løg 4:5 - Nanna Simonsen

  Køkkenet er der, hvor min angst, mine bekymringer og mine mangler som menneske forsvinder, siger madskribenten Nanna Simonsen. Her bliver livet enkelt, konkret og selvfølgeligt. Man lærer tålmodighed og man kan ikke bluffe. Nanna og Mikkel laver omelet med svampe. Gæst: Nanna Simonsen, madskribent og kogebogsforfatter. Vært og tilrettelægger: Mikkel Rønnau. I redaktionen: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. Omelet med svampe. 4 personer. 200-300 g svampe. olivenolie. vineddike. fint havsalt. omelet: 6-8 friske æg. ca. ½ tsk. vand. 1½ spsk. smør. 1 lille fed hvidløg. evt. friskreven parmesanost. friskkværnet sort peber. Rens svampene, undgå vand. Skær eller bræk dem i mindre stykker. Hvis svampene virker våde ristes de kort på en tør pande. Kom olie på panden til svampene og skru op på fuldt blus. Rist svampene gyldne - ryst panden jævnligt eller vend rundt i svampene undervejs. Dryp 1-2 tsk. vineddike over og krydr med salt undervejs. Det tager 6-8 minutter i alt at riste svampene. Tag svampene af panden og hold dem lune. Omelet: Pisk æg, salt og vand sammen med en gaffel. Smelt smørret forsigtigt (det må ikke blive brunt) på panden. Pisk det smeltede smør i æggemassen. Pil hvidløgsfeddet og skær det i 4-5 splitter. Hæld 2-3 spsk. olie på panden, tilsæt hvidløg, lad det riste gyldent over moderat varme. Fjern hvidløgssplitterne (smid dem ud) når de er lyst brune. Skru op for panden og hæld æggemassen på når olien er godt varm. Hold temperaturen oppe så omeletten steger hurtigt. Vip panden og lav lidt "revner" så flydende æggemasse kan løbe ned og blive stegt. Når der kun er lidt flydende æg tilbage, foldes omeletten sammen på midten og panden tages af blusset. Server med det samme, med svampene til og måske lidt friskrevne parmesan revet over. (Sendes også 19.33, søndag 5.33 og 16.33).

  Kultur
 • Kortsluttet

  Kortsluttet: Ny net-teknologi redder kunstnerne men kvæler klimaet

  Mikkel og Esben er besat af et nyt fænomen, der i disse dage tager kunstverdenen med storm. NFT hedder teknologien, der gør det muligt for kunstnere at sælge deres digitale værker og potentielt tjene millioner. Men teknologien har slagsider og det betyder blandt andet, at hver kunsthandel koster miljøet dyrt. Derudover: Nye EU-regler kræver at forbrugerelektronik skal kunne repareres i ti år. Men nogle af vores mest brugte dimser er ikke omfattet af reglerne. Medvirkende: Troels Abrahamsen. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Sendes også 20.03 og torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Supertanker

  Supertanker: Filosofi = kærlighed til visdom

  Den græske filosof Epikur sagde: " Den filosofi der ikke lindrer nogen lidelse, er falsk." Det er ikke bare lindrende og nyttigt at tænke sig om og vide noget, det er også supersjovt. At have en viden, som gør en i stand til at manøvrere i livet og verden - og forbinde punkterne - mindsker lidelse. I en ny bog, spørger filosof, Ole Fogh Kirkeby, "Hvad kan filosofi?" og svarer bl.a., at det kan helbrede dit liv, det kan lære dig at kende dig selv. Og det kan bringe dig i bedre kontakt med eksistensen, erkendelsen og etikken. Filosofi er supertanker. Medvirkende: Ole Fogh Kirkeby, professor emeritus i filosofi, CBS. Pia Søltoft, sognepræst og phd. i teologi. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Sendes også 21.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Et selvsikkert Kina træder frem

  Stabil vækst! Total loyalitet! Kamp mod forurening. Og et budskab til USA: Hold jer fra Hongkong og Taiwan! Indblanding vil ikke blive accepteret - heller ikke når det handler om Uighurerne. Efter flere dages partikongresser er Kinas præsident Xi Jinping trådt frem som Kinas absolutte magthaver. Vært: Steffen Gram. (Sendes også 00.05, lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet