P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 03:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Manus manege

  Manus manege: Solomor M/K

  Det bliver mere og mere almindeligt, at vælge at få børn alene. Enten fordi den rigtige partner lader vente på sig, eller fordi man ikke nødvendigvis har lyst til at være fast partner med den anden forældre - eller med nogen som helst. Det vækker stærk modstand hos nogle, mens samfundet generelt anerkender forældres lyst til at få bør alene, af lyst frem for -nød. Manu Sareen undrer sig over, om vi mon er på vej ind i en fremtid, hvor køn ikke betyder noget og hvor vi ikke har brug for hinanden til reproduktionen. Og om det betyder, at han selv og andre mænd i fremtiden bliver overflødige? Måske bliver det, at sætte børn i verden et personligt selvrealiserings- og frigørelsesprojekt - for den enkelte far eller mor? Og hvad kræver det egentlig at være soloforældre frem for at være i et ligeværdigt partnerskab om opgaven? Manu har inviteret gæster i studiet, for at finde svar på sine spørgsmål. Medvirkende: Anne Nim Pedersen, journalist og forfatter til bogen Solomor. Per Schultz Jørgensen, professor, forfatter og tidligere formand for Børnerådet. Anthony Aconis, direktør for Fireball Marketing. Rasmus Ulstrup Larsen, cand. merc. i filosofi og redaktør på Årsskriftet Critique. Kathrine Birch, overlæge og leder af fertilitetsklinikken i Køge og formand for Dansk Fertilitetsselskab. Vært: Manu Sareen.

  Kultur
 • 2:55:00
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  USA's præsident Donald Trump har valgt at aflyse sit ellers nærtforestående statsbesøg i Danmark. Efterfølgende har flere politikere været ude at sige, at vi nu skal orientere os mere mod EU, fordi vi ikke længere kan regne med USA som samarbejdspartner. Det er Peter Viggo Jakobsen, lektor ved Forsvarsakademiet, lodret uenig i. Udenrigsordfører Martin Lidegaard fra det Radikale Venstre og Jakob Ellemann-Jensen, Venstres politiske ordfører, diskuterer Danmarks samarbejde med USA og den sikkerhedspolitiske situation i Arktis. Flere kvinder vil være værnepligtige. Vi får besøg af en, som er trukket i trøjen. Værter: Eva Dalgaard Andreasen og Anders Bech Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:00
  Slotsholmen

  Slotsholmen

  Sjældent har en spindoktor udløst så stor debat som Mette Frederiksens tro følgesvend, Martin Rossen, der som den første ikke-minister sidder blandt topministre i de centrale regeringsudvalg, hvor alle de vigtigste beslutninger træffes. "Alle vil herrer være, ingen vil sækken bære", lyder et af mange fyndord man finder i den 100 år gamle blomsterfrise i Folketingets Vandrehal, som lige nu er ved at blive restaureret. Og så fortæller SF-formand Pia Olsen Dyhr, hvad der skal til, for at SF stemmer for regeringens første finanslov - det er nemlig ikke givet. Det er alt sammen i Slotsholmen på P1. Værter: Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:31
  Så vidt vi ved

  Så vidt vi ved: Gorilla-gener, fusionsenergi, IQ-test og stjernekiggeri

  Danske genetik-forskere hjælper aber tilbage til deres rette natur efter dyresmugling. Vores intelligens er begyndt at falde - men er det bare målemetoden, der er forældet? DTU Fysik har fået egen fusionsreaktor, som bliver lige så varm som solen under forsøg. Astronom vil forvandle jorden og dens atmosfære til en kæmpe stjernekikkert. Bliver UK slaraffenland for genredigering, når Brexit "befrier" Storbritanniens biotech-sektor for EU's strenge regler? Værter: Dan Grønbech og Maja Hald.

  Videnskab & Teknologi
 • 56:08
  Tidsånd

  Tidsånd: Åh at være kirkeminister

  Christoffer Emil Bruun får besøg af Danmarks nye kirkeminister Joy Mogensen til en samtale om hendes syn på for holdet mellem stat og kirke. Og så lytter programmet til den amerikanske musiker Kanye West, der med sine Sunday Services leger med rollen som en ny messias.

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Ytringsfrihed i kunsten?

  Er der ytringsfrihed i kunst og kultur? Har krænkelseskulturen stækket ytringsfrihed og provokationer? Skabt mere kultur-censur? Er akademikere og venstrefløj Danmarks nye censurkomité? P1 Debattører: Nikoline, rapper/kunstner, Jens Galschiøt, kunstner, Michael Thouber, direktør Kunsthal Charlottenborg, Julie Rokkjær Birch, direktør Kvindemuseet, Henrik Sejerkilde, opinionsredaktør Avisen Danmark og Meiner Nørgaard (DF) 2. viceborgmester Morsø Byråd. Værter: Gitte Hansen & Mads Aagaard. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:52
  Public service

  Public Service - rotter og rastepladser

  Vi hører ofte om kommuner, der oplever markante stigninger i antallet af rotter. Men i Gribskov går det den anden vej. En ambitiøs satsning på rottebekæmpelse giver gode resultater. Der mangler stadig p-pladser til lastbiler på rastepladserne. Den nye transportminister har ikke tænkt sig at løse problemet lige med det samme. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:27
  P1 Dokumentar

  Asbestlaboratoriet

  292 dage om året kommer vinden fra sydvest og blæser ind over Aalborgs tage. I et halvt århundrede betød det, at skyer af gråhvidt asbeststøv fra Dansk Eternitfabrik blæste ind over boligblokkene og de folkeskoler, der lå i vindretningen. Et nyt studie fra Aalborg Universitetshospital viser, at ikke bare arbejdere og deres nærmeste familier risikerer at få den sjældne, men ekstremt aggressive sygdom lungehindekræft - men også personer, som har boet eller gået i skole omkring eternitfabrikken har 7 gange større risiko for at udvikle sygdommen end andre danskere. Tilrettelagt og klippet af Karen Sigrid Jacobsen. Redaktør: Jesper Hyhne. (Sendt første gang 11. april).

  Dokumentar
 • Kl. 14:03-16:05
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturmødet: Mors lægger igen i år jord til Kulturmødet, hvor nogle tusinde kulturpinger, journalister, kunstnere og tilskuere sætter hinanden i stævne og snakker om kulturens udfordringer. Vi har vores egen korrespondent med på Kulturmødet, og han fanger i dag både landets nye kulturminister Joy Mogensen og ser på et af de større, lokale kulturprojekter i området omkring Limfjorden. Dansk forlag vil indtage verden med e-bøger: Lindhardt & Ringhof poster adskillige millioner i deres digitale forlag Saga, for nu vil det danske forlag ud i 20 lande med digitale bøger og erobre de markeder, der bare ligger og venter. Og det er ikke 20 små lande. Både Kina og Indien er med på listen. Men hvad har Lindhardt & Ringhof at byde på, som f.eks. inderne vil betale for? Vi kigger satsningen efter i sømmene? Hvad er et museum? Sammenslutningen af museer rundt i verden har i næsten 50 år brugt den samme definition af, hvad et museum er. Men museerne har udviklet sig meget siden, og derfor har organisationen været i tænkeboks og nu er en ny definition klar. En definition, der inddrager hele det omgivende samfund - og en definition, der har skabt debat blandt museerne frem til, den nye definition endelig skal vedtages i september i Kyoto. Det er danske Jette Sandahl, der har stået i spidsen for arbejdet med at redefinere museerne, og hun er med hos os i dag. Nasty vs. Absurd: Der udspiller sig en krig på ord de her dage. I det ene ringhjørne har vi Absurd - præsenteret af den danske statsminister. I det andet hjørne står Nasty - og det er den amerikanske præsident, der har sendt det ord i ringen. Og mens politikere og journalister nu diskuterer, hvordan vi overvinder denne ordkrig - og dermed en slags diplomatik krise - tager vi tyren ved hornene, sætter rytmer bag ordene og lader Nasty og Absurd danse ud i midten af ringen for at møde hinanden head-to-head. Vært: Jesper Dein.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Det har været et par turbulente døgn for den danske regering efter, at Danmark - i skikkelse af den danske statsminister Mette Frederiksen - uden varsel skrev sig ind på den absolutte verdensscene i konflikten med præsident Trump. Samtidigt var det også den relativt nyslåede statsministers ilddåb udi at tackle en stor, diplomatisk krise med den måske allervigtigste med- og nu også modspiller, nemlig USA. Hør hvad tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft mener om konflikten og Mette Frederiksens måde at takle samme på. "Bor du i Lundtoftegade og har du en uddannelse fra udlandet? Så har vi brug for dig!" Sådan begynder en lidt usædvanlig efterlysning man i disse dage kan finde på Facebook. Bag efterlysningen står beboerforeningen i det almene boligområde Lundtoftegade, der ligger på Nørrebro i København. Boligområdet er i dag på ghetto-listen, men hvis man kan finde 16 beboere, som har en udenlandsk uddannelse over grundskole niveau - ja, så kan boligområdet komme af ghettolisten. Kosher sex... Hvad i alverden er det nu for noget, kan man roligt spørge sig. Og det har Orienterings Hanne Foighel også gjort, da hun i Tel Aviv kom forbi en forretning, der hed sådan. Derfor har hun stillet spørgsmålet videre til grundlæggeren og ejeren af forretningen Chana Boteach. Men først skal vi med Hanne Foighel en tur i Tel Avivs gader. Så hvis du vil høre mere om Kosher Sex - så er det i eftermiddag - i Orientering. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er værter. Erik Weir redigerer løjerne. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Ytringsfrihed i kunsten?

  Er der ytringsfrihed i kunst og kultur? Har krænkelseskulturen stækket ytringsfrihed og provokationer? Skabt mere kultur-censur? Er akademikere og venstrefløj Danmarks nye censurkomité? P1 Debattører: Nikoline, rapper/kunstner, Jens Galschiøt, kunstner, Michael Thouber, direktør Kunsthal Charlottenborg, Julie Rokkjær Birch, direktør Kvindemuseet, Henrik Sejerkilde, opinionsredaktør Avisen Danmark og Meiner Nørgaard (DF) 2. viceborgmester Morsø Byråd. Værter: Gitte Hansen & Mads Aagaard. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • Danmark kort

  Danmark kort

  Da der var menneskeædere i København. Da københavnerne rystede af rædsel... Men det var kun en practical joke. Tilrettelæggelse: Vagn Jensen. (Sendt første gang 17. februar 2006).

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk. Radio

  Nyheder & Aktualitet
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk. Radio

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:52
  Public service

  Public Service - rotter og rastepladser

  Vi hører ofte om kommuner, der oplever markante stigninger i antallet af rotter. Men i Gribskov går det den anden vej. En ambitiøs satsning på rottebekæmpelse giver gode resultater. Der mangler stadig p-pladser til lastbiler på rastepladserne. Den nye transportminister har ikke tænkt sig at løse problemet lige med det samme. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:27
  P1 Dokumentar

  Asbestlaboratoriet

  292 dage om året kommer vinden fra sydvest og blæser ind over Aalborgs tage. I et halvt århundrede betød det, at skyer af gråhvidt asbeststøv fra Dansk Eternitfabrik blæste ind over boligblokkene og de folkeskoler, der lå i vindretningen. Et nyt studie fra Aalborg Universitetshospital viser, at ikke bare arbejdere og deres nærmeste familier risikerer at få den sjældne, men ekstremt aggressive sygdom lungehindekræft - men også personer, som har boet eller gået i skole omkring eternitfabrikken har 7 gange større risiko for at udvikle sygdommen end andre danskere. Tilrettelagt og klippet af Karen Sigrid Jacobsen. Redaktør: Jesper Hyhne. (Sendt første gang 11. april).

  Dokumentar
 • 56:31
  Så vidt vi ved

  Så vidt vi ved: Gorilla-gener, fusionsenergi, IQ-test og stjernekiggeri

  Danske genetik-forskere hjælper aber tilbage til deres rette natur efter dyresmugling. Vores intelligens er begyndt at falde - men er det bare målemetoden, der er forældet? DTU Fysik har fået egen fusionsreaktor, som bliver lige så varm som solen under forsøg. Astronom vil forvandle jorden og dens atmosfære til en kæmpe stjernekikkert. Bliver UK slaraffenland for genredigering, når Brexit "befrier" Storbritanniens biotech-sektor for EU's strenge regler? Værter: Dan Grønbech og Maja Hald.

  Videnskab & Teknologi
 • 56:08
  Tidsånd

  Tidsånd: Åh at være kirkeminister

  Christoffer Emil Bruun får besøg af Danmarks nye kirkeminister Joy Mogensen til en samtale om hendes syn på for holdet mellem stat og kirke. Og så lytter programmet til den amerikanske musiker Kanye West, der med sine Sunday Services leger med rollen som en ny messias.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Det har været et par turbulente døgn for den danske regering efter, at Danmark - i skikkelse af den danske statsminister Mette Frederiksen - uden varsel skrev sig ind på den absolutte verdensscene i konflikten med præsident Trump. Samtidigt var det også den relativt nyslåede statsministers ilddåb udi at tackle en stor, diplomatisk krise med den måske allervigtigste med- og nu også modspiller, nemlig USA. Hør hvad tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft mener om konflikten og Mette Frederiksens måde at takle samme på. "Bor du i Lundtoftegade og har du en uddannelse fra udlandet? Så har vi brug for dig!" Sådan begynder en lidt usædvanlig efterlysning man i disse dage kan finde på Facebook. Bag efterlysningen står beboerforeningen i det almene boligområde Lundtoftegade, der ligger på Nørrebro i København. Boligområdet er i dag på ghetto-listen, men hvis man kan finde 16 beboere, som har en udenlandsk uddannelse over grundskole niveau - ja, så kan boligområdet komme af ghettolisten. Kosher sex... Hvad i alverden er det nu for noget, kan man roligt spørge sig. Og det har Orienterings Hanne Foighel også gjort, da hun i Tel Aviv kom forbi en forretning, der hed sådan. Derfor har hun stillet spørgsmålet videre til grundlæggeren og ejeren af forretningen Chana Boteach. Men først skal vi med Hanne Foighel en tur i Tel Avivs gader. Så hvis du vil høre mere om Kosher Sex - så er det i eftermiddag - i Orientering. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er værter. Erik Weir redigerer løjerne. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Slotsholmen

  Slotsholmen

  Sjældent har en spindoktor udløst så stor debat som Mette Frederiksens tro følgesvend, Martin Rossen, der som den første ikke-minister sidder blandt topministre i de centrale regeringsudvalg, hvor alle de vigtigste beslutninger træffes. "Alle vil herrer være, ingen vil sækken bære", lyder et af mange fyndord man finder i den 100 år gamle blomsterfrise i Folketingets Vandrehal, som lige nu er ved at blive restaureret. Og så fortæller SF-formand Pia Olsen Dyhr, hvad der skal til, for at SF stemmer for regeringens første finanslov - det er nemlig ikke givet. Det er alt sammen i Slotsholmen på P1. Værter: Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturmødet: Mors lægger igen i år jord til Kulturmødet, hvor nogle tusinde kulturpinger, journalister, kunstnere og tilskuere sætter hinanden i stævne og snakker om kulturens udfordringer. Vi har vores egen korrespondent med på Kulturmødet, og han fanger i dag både landets nye kulturminister Joy Mogensen og ser på et af de større, lokale kulturprojekter i området omkring Limfjorden. Dansk forlag vil indtage verden med e-bøger: Lindhardt & Ringhof poster adskillige millioner i deres digitale forlag Saga, for nu vil det danske forlag ud i 20 lande med digitale bøger og erobre de markeder, der bare ligger og venter. Og det er ikke 20 små lande. Både Kina og Indien er med på listen. Men hvad har Lindhardt & Ringhof at byde på, som f.eks. inderne vil betale for? Vi kigger satsningen efter i sømmene? Hvad er et museum? Sammenslutningen af museer rundt i verden har i næsten 50 år brugt den samme definition af, hvad et museum er. Men museerne har udviklet sig meget siden, og derfor har organisationen været i tænkeboks og nu er en ny definition klar. En definition, der inddrager hele det omgivende samfund - og en definition, der har skabt debat blandt museerne frem til, den nye definition endelig skal vedtages i september i Kyoto. Det er danske Jette Sandahl, der har stået i spidsen for arbejdet med at redefinere museerne, og hun er med hos os i dag. Nasty vs. Absurd: Der udspiller sig en krig på ord de her dage. I det ene ringhjørne har vi Absurd - præsenteret af den danske statsminister. I det andet hjørne står Nasty - og det er den amerikanske præsident, der har sendt det ord i ringen. Og mens politikere og journalister nu diskuterer, hvordan vi overvinder denne ordkrig - og dermed en slags diplomatik krise - tager vi tyren ved hornene, sætter rytmer bag ordene og lader Nasty og Absurd danse ud i midten af ringen for at møde hinanden head-to-head. Vært: Jesper Dein.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Det har været et par turbulente døgn for den danske regering efter, at Danmark - i skikkelse af den danske statsminister Mette Frederiksen - uden varsel skrev sig ind på den absolutte verdensscene i konflikten med præsident Trump. Samtidigt var det også den relativt nyslåede statsministers ilddåb udi at tackle en stor, diplomatisk krise med den måske allervigtigste med- og nu også modspiller, nemlig USA. Hør hvad tidligere udenrigsminister Mogens Lykketoft mener om konflikten og Mette Frederiksens måde at takle samme på. "Bor du i Lundtoftegade og har du en uddannelse fra udlandet? Så har vi brug for dig!" Sådan begynder en lidt usædvanlig efterlysning man i disse dage kan finde på Facebook. Bag efterlysningen står beboerforeningen i det almene boligområde Lundtoftegade, der ligger på Nørrebro i København. Boligområdet er i dag på ghetto-listen, men hvis man kan finde 16 beboere, som har en udenlandsk uddannelse over grundskole niveau - ja, så kan boligområdet komme af ghettolisten. Kosher sex... Hvad i alverden er det nu for noget, kan man roligt spørge sig. Og det har Orienterings Hanne Foighel også gjort, da hun i Tel Aviv kom forbi en forretning, der hed sådan. Derfor har hun stillet spørgsmålet videre til grundlæggeren og ejeren af forretningen Chana Boteach. Men først skal vi med Hanne Foighel en tur i Tel Avivs gader. Så hvis du vil høre mere om Kosher Sex - så er det i eftermiddag - i Orientering. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er værter. Erik Weir redigerer løjerne. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet