Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Få max ud af din internetforbindelse

  Mikkel og Esben er på jagt efter det absolut bedste internetabonnement. De vil finde ud af, hvad du skal tænke over, før du vælger den forbindelse du bruger, når der surfes, streames og games. Det handler nemlig ikke kun om hastighed, men også om ekstra services, stabilitet, sikkerhed - og ikke mindst dig selv og dine behov. Derudover: Apple har lanceret nye telefoner, men går vi overhovedet op i det længere? Og så vender vi tilbage til arkademaskinernes verden i håb om at genopleve den autentiske grillbar-spille-stemning. Medvirkende: Martin Salamon, Jakob Nordstrøm, Patricio Juarez. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:01
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad er historien om det årelange svigt på Havregård Kostskole i Gilleleje? Skal lærerne kunne bruge Muhammed-tegningerne i deres undervisning? Og hvad kan vi forvente af den sidste tv-debat mellem Trump og Biden? Værter: Bjarne Steensbeck og Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:06
  Slotsholmen

  Slotsholmen: 21-årig ungdomspolitiker fik hovedrolle i Frank Jensens fald

  21-årige Cecilie Sværke Priess tog kampen op mod Københavns overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet, Frank Jensen. Få dage senere måtte han gå af. Slotsholmens Issa Mahmoud Jeppesen får besøg af ungdomspolitikeren fra Socialdemokratiet, der mistede tilliden til sin bykonge og partifælle efter en række krænkelsessager. Hun er del af den MeToo-bølge, der er i gang med at ændre spillereglerne i dansk politik. DR's politiske eksperter, Jens Ringberg og Christine Cordsen, kigger forbi og analyserer, hvad det kommer til at betyde. Og så spørger Slotsholmen Enhedslistens strateg Pelle Dragsted, hvad der skal til for at partiet vil vælte regeringen og udløse valg. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hajer, tun og delfiner i dansk farvand

  Hvorfor er der pludselig flere slags delfiner og kæmpestore tun i Danmark? Og er det rigtigt, at hvidhajen med dens dødsgab kan blive næste eksotiske badegæst? Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen undrer sig over udviklingen. Lars Skou Olsen, kurator og teknisk chef på Den Blå Planet, kommer dem til undsætning med flere bud på forklaringer. Temperaturændringer og adgangen til føde spiller ind. Desuden er der enkeltstående tilfælde, hvor havskildpadder bare er kommet helt ud af kurs og havner oppe hos os ved en fejl. Men der er ingen grænsebomme under overfladen, så i fremtiden kan vi godt komme til at dele badevand med nogen, der er større og har flere tænder end os... Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Lars Skou Olsen, kurator og teknisk chef på Den Blå Planet. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:48
  Tal til mig

  Tal til mig - Casper Christensen: En dag bad jeg til Gud. Og så skete der det, at det virkede

  Casper Christensen havde på papiret alt hvad han ønskede sig. Et forhold han var glad for, og børn og rigdom. Han var alligevel ikke helt lykkelig. En dag da han var ude og gå, bad han til Gud. Og det ændrede noget meget fundamentalt i hans liv. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også 21.03, lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat: Muhammed på skemaet?

  Skal Muhammed-tegningerne være pensum på skoleskemaet? Er det i givet fald ytringsfrihed eller krænkelse af en befolkningsgruppe? Skal underviserne i folkeskolen og på gymnasier frygte for deres liv, efter drabet på den 47-årige skolelærer Samuel Paty udenfor Paris? P1 Debattører: Mai Mercado (K), undervisningsordfører, John Rydahl, formand for Religionslærerforeningen, Esther Vyff Petersen, formand Danske Skoleelever, Jannie Bøgh skolelærer. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:46
  Public Service

  Public Service

  P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:55
  Den grusomme mand

  Den grusomme mand 3:5 - Den voldelige mand

  Om filmens og virkelighedens vold, med beretninger fra bandernes baghave, hvor volden er hverdagen. Medvirkende Christian Legind, Ignazio Howaniak, Mikkel Thorup. Tilrettelagt af Georg Larsen. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Tyske museer udsat for hærværk - En stribe af de mest betydende museer i Berlin er blevet udsat for en kæmpe hærværks-aktion, der har skadet adskillige betydende kunstværker. Alligevel er der gået tre uger fra det skete, til offentligheden har fået kendskab til det. Vi ser i dag på sagen fra Berlin - hvilke værker, hvilke motiver og hvorfor skulle der gå så lang tid, før vi fik noget at vide. De kunstneriske uddannelser er gammeldags - De minder om universiteterne for 50 år siden, siger Danske Studerendes Fællesråd om de kunstneriske uddannelser. Nu har de så været til møde med Folketingets Kulturudvalg, og vi hører i dag om, hvordan det møde gik. Kvinder tisser, mænd pisser - Velkommen til den helt store retssag i Norge pt, hvor den tidligere justitsministers kone er anklaget for at have afsendt trusler og påsat brande...mod sig selv. Angiveligt for at mistænkeliggøre folk fra et venstreorienteret teater. Nuvel, i et af trusselsbrevene, der indgår i retssagen, har en norsk retslingvist påpeget, at det må være skrevet af en kvinde (altså den anklagede), fordi brevet bruger ordet 'tisse', og det ville en mand ikke skrive. Han ville skrive 'pisse'. Vi taler med en retslingvist om det - og om, hvor meget vægt man kan lægge på sådanne iagttagelser i f.eks. et trusselsbrev. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Samme dag hvor det hidtil højeste antal smittede på et døgn - 760 - blev konstateret, er det blevet nærmest umuligt at rejse nogle steder hen uden for Danmarks grænser uden at have et anerkendelsesværdigt formål. For verden er blevet corona-rød, og Udenrigsministeriet fraråder i dag rejser til næsten hele verden. Seksuelle krænkelser, overgreb og chikane har været hverdag i de danske ungdomspartier i mange år. I en ny dokumentarserie, der sendes i aften på TV2, kan man få et indblik i kulturen i ungdomspartierne, som flere unge kvinder i dag står frem og kalder syg og usund. Selvom præsidenten nærmest trygler om at få deres kærlighed, så vender kvindelige vælgere i USA i stigende grad ryggen til Trump. Vi besøger en af de stater, hvor kvinderne kan være med til at vælte Trump af pinden. Mathias Bay-Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  P1 Debat: Muhammed på skemaet?

  Skal Muhammed-tegningerne være pensum på skoleskemaet? Er det i givet fald ytringsfrihed eller krænkelse af en befolkningsgruppe? Skal underviserne i folkeskolen og på gymnasier frygte for deres liv, efter drabet på den 47-årige skolelærer Samuel Paty udenfor Paris? P1 Debattører: Mai Mercado (K), undervisningsordfører, John Rydahl, formand for Religionslærerforeningen, Esther Vyff Petersen, formand Danske Skoleelever, Jannie Bøgh skolelærer. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:46
  Public Service

  Public Service

  P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:55
  Den grusomme mand

  Den grusomme mand 3:5 - Den voldelige mand

  Om filmens og virkelighedens vold, med beretninger fra bandernes baghave, hvor volden er hverdagen. Medvirkende Christian Legind, Ignazio Howaniak, Mikkel Thorup. Tilrettelagt af Georg Larsen. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 56:11
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hajer, tun og delfiner i dansk farvand

  Hvorfor er der pludselig flere slags delfiner og kæmpestore tun i Danmark? Og er det rigtigt, at hvidhajen med dens dødsgab kan blive næste eksotiske badegæst? Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen undrer sig over udviklingen. Lars Skou Olsen, kurator og teknisk chef på Den Blå Planet, kommer dem til undsætning med flere bud på forklaringer. Temperaturændringer og adgangen til føde spiller ind. Desuden er der enkeltstående tilfælde, hvor havskildpadder bare er kommet helt ud af kurs og havner oppe hos os ved en fejl. Men der er ingen grænsebomme under overfladen, så i fremtiden kan vi godt komme til at dele badevand med nogen, der er større og har flere tænder end os... Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Lars Skou Olsen, kurator og teknisk chef på Den Blå Planet. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:48
  Tal til mig

  Tal til mig - Casper Christensen: En dag bad jeg til Gud. Og så skete der det, at det virkede

  Casper Christensen havde på papiret alt hvad han ønskede sig. Et forhold han var glad for, og børn og rigdom. Han var alligevel ikke helt lykkelig. En dag da han var ude og gå, bad han til Gud. Og det ændrede noget meget fundamentalt i hans liv. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering

  Samme dag hvor det hidtil højeste antal smittede på et døgn - 760 - blev konstateret, er det blevet nærmest umuligt at rejse nogle steder hen uden for Danmarks grænser uden at have et anerkendelsesværdigt formål. For verden er blevet corona-rød, og Udenrigsministeriet fraråder i dag rejser til næsten hele verden. Seksuelle krænkelser, overgreb og chikane har været hverdag i de danske ungdomspartier i mange år. I en ny dokumentarserie, der sendes i aften på TV2, kan man få et indblik i kulturen i ungdomspartierne, som flere unge kvinder i dag står frem og kalder syg og usund. Selvom præsidenten nærmest trygler om at få deres kærlighed, så vender kvindelige vælgere i USA i stigende grad ryggen til Trump. Vi besøger en af de stater, hvor kvinderne kan være med til at vælte Trump af pinden. Mathias Bay-Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:06
  Slotsholmen

  Slotsholmen: 21-årig ungdomspolitiker fik hovedrolle i Frank Jensens fald

  21-årige Cecilie Sværke Priess tog kampen op mod Københavns overborgmester og næstformand i Socialdemokratiet, Frank Jensen. Få dage senere måtte han gå af. Slotsholmens Issa Mahmoud Jeppesen får besøg af ungdomspolitikeren fra Socialdemokratiet, der mistede tilliden til sin bykonge og partifælle efter en række krænkelsessager. Hun er del af den MeToo-bølge, der er i gang med at ændre spillereglerne i dansk politik. DR's politiske eksperter, Jens Ringberg og Christine Cordsen, kigger forbi og analyserer, hvad det kommer til at betyde. Og så spørger Slotsholmen Enhedslistens strateg Pelle Dragsted, hvad der skal til for at partiet vil vælte regeringen og udløse valg. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Tyske museer udsat for hærværk - En stribe af de mest betydende museer i Berlin er blevet udsat for en kæmpe hærværks-aktion, der har skadet adskillige betydende kunstværker. Alligevel er der gået tre uger fra det skete, til offentligheden har fået kendskab til det. Vi ser i dag på sagen fra Berlin - hvilke værker, hvilke motiver og hvorfor skulle der gå så lang tid, før vi fik noget at vide. De kunstneriske uddannelser er gammeldags - De minder om universiteterne for 50 år siden, siger Danske Studerendes Fællesråd om de kunstneriske uddannelser. Nu har de så været til møde med Folketingets Kulturudvalg, og vi hører i dag om, hvordan det møde gik. Kvinder tisser, mænd pisser - Velkommen til den helt store retssag i Norge pt, hvor den tidligere justitsministers kone er anklaget for at have afsendt trusler og påsat brande... mod sig selv. Angiveligt for at mistænkeliggøre folk fra et venstreorienteret teater. Nuvel, i et af trusselsbrevene, der indgår i retssagen, har en norsk retslingvist påpeget, at det må være skrevet af en kvinde (altså den anklagede), fordi brevet bruger ordet 'tisse', og det ville en mand ikke skrive. Han ville skrive 'pisse'. Vi taler med en retslingvist om det - og om, hvor meget vægt man kan lægge på sådanne iagttagelser i f.eks. et trusselsbrev. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Samme dag hvor det hidtil højeste antal smittede på et døgn - 760 - blev konstateret, er det blevet nærmest umuligt at rejse nogle steder hen uden for Danmarks grænser uden at have et anerkendelsesværdigt formål. For verden er blevet corona-rød, og Udenrigsministeriet fraråder i dag rejser til næsten hele verden. Seksuelle krænkelser, overgreb og chikane har været hverdag i de danske ungdomspartier i mange år. I en ny dokumentarserie, der sendes i aften på TV2, kan man få et indblik i kulturen i ungdomspartierne, som flere unge kvinder i dag står frem og kalder syg og usund. Selvom præsidenten nærmest trygler om at få deres kærlighed, så vender kvindelige vælgere i USA i stigende grad ryggen til Trump. Vi besøger en af de stater, hvor kvinderne kan være med til at vælte Trump af pinden. Mathias Bay-Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet