Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Gør-det-selv computerspil

  Mikkel og Esben prøver kræfter med en af tidens hotte tendenser: Hjemmelavede computerspil. Blandt andet i det ultrapopulære Roblox kan spillerne selv designe både baner, verdener og ikke mindst de regler, der gælder i dem. Men hvor svært er det? Og hvad er egentlig det fede ved at spille noget, der er lavet af en 15-årig amatør? Derudover: Forskere forbinder ting til internettet - uden brug af elektronik, og app ved, hvad du nynner. Medvirkende: Preben E. Mogensen, Daniel Brandt, Jesper Juul. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:52
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvor stort er omfanget af menneskehandel, og hvem er ofrene? Er hjælpepakkerne nok til at redde kulturlivet? Og hvordan har forholdet mellem Europa og USA udviklet sig de seneste fire år under Trump? Værter: Bjarne Steensbeck og Mette Vibe Utzon. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 53:53
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Truer regeringens corona-håndtering demokratiet?

  Regeringen optræder magtfuldkommen og sætter reelt demokratiet ud af kraft. Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkepartis formand efter regeringens seneste udmelding om nye corona-restriktioner. Kristian Thulesen Dahl er gæst hos Issa Mahmoud Jeppesen i Slotsholmen og svarer på kritiske spørgsmål efter sit frontalangreb på regeringen. Pernille Vermund fra Nye Borgerlige vil forsætte med at sige "god røv" til sine medarbejdere. Hun mener, at sexismedebatten er ude af proportioner. Hør hvorfor i Slotsholmen, der også kommer omkring en ny bog om danske statsministre gennem tiderne. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:16
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Vulkaner og kviksølv smadrede livet

  Planterester fra muterede bregner og boringer dybt nede i undergrunden sladrer om, hvad der egentlig skete for 200 millioner år siden, da jorden blev ramt af endnu en stor masseuddøen. Voldsomme vulkanudbrud og udslip af CO2, kviksølv og andet giftigt stads lader til at være vigtige dele af svaret på, hvorfor det gik så galt. Dengang gik det for stærkt til, at alle arter kunne nå at omstille sig. Det ligger der også en pointe i til os i dag, advarer seniorforsker Sofie Lindström, som besøger biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen. Johan sammenligner med fester i teenageårene. Nogen er nødt til at sige til de andre, at nu er festen vist slut. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Sofie Lindström, seniorforsker ved GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland). Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:00
  Tal til mig

  Tal til mig - Morten Messerschmidt: Da vi stod i kapellet og tog afsked med min søster, bad jeg fade

  Politiker Morten Messerschmidt, er ikke bange for at bruge eller udtale sin tro. Og han er heller ikke bange for at tale med Gud. Det har hjulpet ham i det liv der allerede har budt på mange kriser og voldsomme situationer. Og det er godt. For "livet er- og har altid været- voldsomt og brutalt". Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også 21.03, lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:32
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvad koster mindsteløn?

  Skal den danske model stå i vejen for, at EU vil sikre alle lønmodtagere en mindsteløn, man kan leve af? Og hvad skal underbetalte rumænere leve af derhjemme, mens de venter på at få overenskomster a la Skandinavien? Kunne en ordentlig løn i Østeuropa måske oven i købet begrænse social dumping i Danmark? EU-kommissionen lover at holde den danske model helt udenfor, når den foreslår at lovgive om mindsteløn i hele Europa. Men kan vi stole på Kommissionens intentioner? Det er emnet for dagens P1 Debat med bekymrede og begejstrede EU-parlamentarikere, fagforeningsfolk og lyttere, der vil blande sig i debatten. Vært: Marie Louise Toksvig. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:41
  Public Service

  Public Service - genanvendeligt skrald og bevaringsværdige huse

  Hist hvor vejen slår en bugt - ligger der et bevaringsværdigt hus - til stor glæde for ikke bare de mennesker der bor i det, men også for naboer - omgivelser. Så meget at de har en positiv indvirkning på bosættelsen i et område. Men den slags huse er ofte meget dyre at vedligeholde - og derfor risikrer de gamle historiske bygninger at gå i forfald. Regeringen drømmer om mere affaldssortering, genanvendelse, opcycling, cirkulær økonomi og jeg skal komme efter dig. Men hvad sker der egentlig konkret derude på genbrugsstationerne, hvor vores affald ender? Ja, der er noget i gang, hvor affald bliver til nyt. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:12
  Den grusomme mand

  Den grusomme mand 4:5 - Fra dyrplagere til drabsmænd

  Om Hemingway og mænds evne til at slå dyr og mennesker ihjel. Medvirkende Sebastian Klein, Mickey Gjerris, Christian Legind. Tilrettelagt af Georg Larsen. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Joy i opråb til kulturen - Kom så, siger kulturminister joy Mogensen til kulturlivet. I har fået hjælpepakker og opmærksomhed, så KOM SÅ. Vi sender opfordringen ud i kulturverden - hvad kan I gøre, hvordan vil I gøre det? Sexisme i kunstverden - I går fortalte formanden for Billedkunstnernes Forbund Nis Rømer om nogle af de mange vidnesbyrd om sexisme i kunstverden, de har indsamlet. Særligt på kunstuddanelserne trænger man til at få grebet fat om problemet, sagde han. Vi griber fat i kunstakademierne i dag. Albertes brændbare bog - Alberte Winding taler ud om sin vej fra stort barn til ung voksen i sin nye bog 'Småt Brændbart', og i dag gæster hun vores studie. Filmland - Og på sådan en torsdag giver vi dig også to spritnye filmanmeldelser ved vores filmanmelder Per Juul Carlsen. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  Frankrig og resten af verden blev igen i dag vidne til et nyt terrorangreb på fransk jord. Denne gang blev tre personer knivdræbt ved Notre Dame kirken i Nice. Vi følger begivenhederne i Frankrig. Et bredt flertal i folketinget har forpligtet sig på at nedbringe Danmarks udledning af drivhusgasser med 70 procent frem til 2030. Og det skal ske ved en omstilling af samfundet og økonomien. I øjeblikket er det transportområdet, der står for tur. Med Venstre, Konservative, De Radikale, SF og Enhedslisten, der ønsker 1 mio. elbiler eller flere, er der et flertal for 1 mio. elbiler. Men foreløbig mangler der en enighed om finansieringen. NATO er historisk skarp i sin kritik af det danske forsvar. Vi kan ikke forsvare os selv længe nok til, at forstærkninger kan nå frem, og vi lever ikke op til det, vi har lovet. NATO har helt ret, siger en ekspert, vi taler med. Karen Hjulmand og Karin Axelsson er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Kl. 18:05-18:50
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvad koster mindsteløn?

  Skal den danske model stå i vejen for, at EU vil sikre alle lønmodtagere en mindsteløn, man kan leve af? Og hvad skal underbetalte rumænere leve af derhjemme, mens de venter på at få overenskomster a la Skandinavien? Kunne en ordentlig løn i Østeuropa måske oven i købet begrænse social dumping i Danmark? EU-kommissionen lover at holde den danske model helt udenfor, når den foreslår at lovgive om mindsteløn i hele Europa. Men kan vi stole på Kommissionens intentioner? Det er emnet for dagens P1 Debat med bekymrede og begejstrede EU-parlamentarikere, fagforeningsfolk og lyttere, der vil blande sig i debatten. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:41
  Public Service

  Public Service - genanvendeligt skrald og bevaringsværdige huse

  Hist hvor vejen slår en bugt - ligger der et bevaringsværdigt hus - til stor glæde for ikke bare de mennesker der bor i det, men også for naboer - omgivelser. Så meget at de har en positiv indvirkning på bosættelsen i et område. Men den slags huse er ofte meget dyre at vedligeholde - og derfor risikrer de gamle historiske bygninger at gå i forfald. Regeringen drømmer om mere affaldssortering, genanvendelse, opcycling, cirkulær økonomi og jeg skal komme efter dig. Men hvad sker der egentlig konkret derude på genbrugsstationerne, hvor vores affald ender? Ja, der er noget i gang, hvor affald bliver til nyt. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:12
  Den grusomme mand

  Den grusomme mand 4:5 - Fra dyrplagere til drabsmænd

  Om Hemingway og mænds evne til at slå dyr og mennesker ihjel. Medvirkende Sebastian Klein, Mickey Gjerris, Christian Legind. Tilrettelagt af Georg Larsen. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 56:16
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Vulkaner og kviksølv smadrede livet

  Planterester fra muterede bregner og boringer dybt nede i undergrunden sladrer om, hvad der egentlig skete for 200 millioner år siden, da jorden blev ramt af endnu en stor masseuddøen. Voldsomme vulkanudbrud og udslip af CO2, kviksølv og andet giftigt stads lader til at være vigtige dele af svaret på, hvorfor det gik så galt. Dengang gik det for stærkt til, at alle arter kunne nå at omstille sig. Det ligger der også en pointe i til os i dag, advarer seniorforsker Sofie Lindström, som besøger biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen. Johan sammenligner med fester i teenageårene. Nogen er nødt til at sige til de andre, at nu er festen vist slut. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Sofie Lindström, seniorforsker ved GEUS (De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland). Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:00
  Tal til mig

  Tal til mig - Morten Messerschmidt: Da vi stod i kapellet og tog afsked med min søster, bad jeg fade

  Politiker Morten Messerschmidt, er ikke bange for at bruge eller udtale sin tro. Og han er heller ikke bange for at tale med Gud. Det har hjulpet ham i det liv der allerede har budt på mange kriser og voldsomme situationer. Og det er godt. For "livet er- og har altid været- voldsomt og brutalt". Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  Frankrig og resten af verden blev igen i dag vidne til et nyt terrorangreb på fransk jord. Denne gang blev tre personer knivdræbt ved Notre Dame kirken i Nice. Vi følger begivenhederne i Frankrig. Et bredt flertal i folketinget har forpligtet sig på at nedbringe Danmarks udledning af drivhusgasser med 70 procent frem til 2030. Og det skal ske ved en omstilling af samfundet og økonomien. I øjeblikket er det transportområdet, der står for tur. Med Venstre, Konservative, De Radikale, SF og Enhedslisten, der ønsker 1 mio. elbiler eller flere, er der et flertal for 1 mio. elbiler. Men foreløbig mangler der en enighed om finansieringen. NATO er historisk skarp i sin kritik af det danske forsvar. Vi kan ikke forsvare os selv længe nok til, at forstærkninger kan nå frem, og vi lever ikke op til det, vi har lovet. NATO har helt ret, siger en ekspert, vi taler med. Karen Hjulmand og Karin Axelsson er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:53
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Truer regeringens corona-håndtering demokratiet?

  Regeringen optræder magtfuldkommen og sætter reelt demokratiet ud af kraft. Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkepartis formand efter regeringens seneste udmelding om nye corona-restriktioner. Kristian Thulesen Dahl er gæst hos Issa Mahmoud Jeppesen i Slotsholmen og svarer på kritiske spørgsmål efter sit frontalangreb på regeringen. Pernille Vermund fra Nye Borgerlige vil forsætte med at sige "god røv" til sine medarbejdere. Hun mener, at sexismedebatten er ude af proportioner. Hør hvorfor i Slotsholmen, der også kommer omkring en ny bog om danske statsministre gennem tiderne. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Joy i opråb til kulturen - Kom så, siger kulturminister joy Mogensen til kulturlivet. I har fået hjælpepakker og opmærksomhed, så KOM SÅ. Vi sender opfordringen ud i kulturverden - hvad kan I gøre, hvordan vil I gøre det? Sexisme i kunstverden - I går fortalte formanden for Billedkunstnernes Forbund Nis Rømer om nogle af de mange vidnesbyrd om sexisme i kunstverden, de har indsamlet. Særligt på kunstuddanelserne trænger man til at få grebet fat om problemet, sagde han. Vi griber fat i kunstakademierne i dag. Albertes brændbare bog - Alberte Winding taler ud om sin vej fra stort barn til ung voksen i sin nye bog 'Småt Brændbart', og i dag gæster hun vores studie. Filmland - Og på sådan en torsdag giver vi dig også to spritnye filmanmeldelser ved vores filmanmelder Per Juul Carlsen. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  Frankrig og resten af verden blev igen i dag vidne til et nyt terrorangreb på fransk jord. Denne gang blev tre personer knivdræbt ved Notre Dame kirken i Nice. Vi følger begivenhederne i Frankrig. Et bredt flertal i folketinget har forpligtet sig på at nedbringe Danmarks udledning af drivhusgasser med 70 procent frem til 2030. Og det skal ske ved en omstilling af samfundet og økonomien. I øjeblikket er det transportområdet, der står for tur. Med Venstre, Konservative, De Radikale, SF og Enhedslisten, der ønsker 1 mio. elbiler eller flere, er der et flertal for 1 mio. elbiler. Men foreløbig mangler der en enighed om finansieringen. NATO er historisk skarp i sin kritik af det danske forsvar. Vi kan ikke forsvare os selv længe nok til, at forstærkninger kan nå frem, og vi lever ikke op til det, vi har lovet. NATO har helt ret, siger en ekspert, vi taler med. Karen Hjulmand og Karin Axelsson er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet