Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:34
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Mor

  Din mor er en af de mest afgørende personer i dit liv. Og hvis du selv bliver mor, overtager du ansvaret for et andet menneske. Det siges at være den største glæde at blive forældre, men det kan også være et pres af forventninger, fysisk og psykisk forandring og så indgår du pludseligt i en lang biologisk historie. I dag handler det om, hvad en mor er i 2020. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Gæster: Ulla Dyrløv, psykolog. Laura Vilsgaard, direktør og stifter af Jegermor. Stine Pilgaard, forfatter. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor er der behov for et krisecenter for børn og unge? Hvor overraskende er det, at De Forenede Arabiske Emirater har indgået fredsaftale med Israel? Og hvordan håndterer gymnasieeleverne opholdsforbuddet i Dyrehaven nord for København? Værter: Tinne Hjersing Knudsen og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:07
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Smitte-hetz mod somaliere?

  Efter den seneste uges voldsomme corona-spredning bliver medier kritiseret for at udskamme aarhusianere med somalisk baggrund. Men er det udskamning at videregive fakta? Og hvilken betydning har det, om etnicitet bliver nævnt eller ej? Det diskuterer skoleleder Rani Hørlyck fra Søndervangsskolen i Aarhus med Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby og Berlingske-chefredaktør Tom Jensen. Historisk trekantdrama: Der er fiktion baseret på fakta, dokumentariske klip og uforløst kærlighed i den premiereaktuelle "Vores mand i Amerika. Filmen om Danmarks USA-ambassadør Henrik Kaufmann, som under Anden Verdenskrig gav amerikanerne ubegrænsede baserettigheder i Grønland. Instruktør Christina Rosendahl og historiker Bo Lidegaard - forfatter til en ny Kaufmann-biografi - om muligheder og fristelser, når virkeligheden overgår fantasien. Hedebølge i tv: Temperaturerne er højere på TV2 end på DR1, når vejrudsigterne i disse dage varsler mere sol og varme. Og begge tv-stationer lover bedre vejr end aviserne. Men der er en go' forklaring... Vejrværterne Per Christiansen fra TV2 og Søren Jacobsen fra DR1 åbner dørene til de meteorologiske maskinrum i Odense og Aarhus. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:12
  Sygt nok

  Sygt nok: Sjældne sygdomme

  Der er sygdomme, vi alle skal igennem: Forkølelse, influenza og almindelige børnesygdomme. De er næsten universelle. Og så er der den anden ekstrem: De sjældne sygdomme, der er så usædvanlige, og som så få lider af, at de er næsten umulige at opdage. Særlige læger er specialiserede i at opdage og diagnosticere dem. Og en danskudviklet søgemaskine hjælper i dag praktiserende læger verden over med at opdage, når de står med noget usædvanligt. Med moderne genteknologi er opgaven med at diagnosticere sygdommene blevet lettere for specialisterne. Medvirkende: Sabine Grønborg, overlæge ved Center for Sjældne Sygdomme på Rigshospitalet. Ole Winther, professor ved DTU Compute og Computational Biology på Københavns Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker i leversygdomme. Produceret af: Søren Bjørn-Hansen. (Sendes også 20.03, søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:05
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Sproget om bæredygtighed påvirker de valg vi træffer hver eneste dag. Både i supermarkedet, på arbejdet, i boligen og ved affaldscontainerne. Samtidig kæmper både politikere og firmaer om at være grøn, grønnere, grønnest når de kommunikerer til danskerne. Vi manøvrer i junglen mellem varm luft og reel bæredygtighed. Medvirkende: Maria Reumert Gjerding, Formand for Danmarks Naturfredningsforening. Heidi von Bülow, stifter af Maistic bio group. Thomas Hestbæk Andersen, Direktør fir Dansk Sprognævn. (Sendes også 21.03, lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Jacob Bundsgaard

  På få uger er Aarhus gået fra to smittede om ugen til Corona hotspot. Fra glade feriegæster til at gå i rødt for norske turister. Der er masker i busserne og tomme stole på cafeerne. Somaliske borgere føler sig udskammet, mens andre kræver at vide, om der er områder, man skal være varsom med at besøge. Samtidig er borgmesteren kommet i skudlinjen for sine udmeldinger om Aarhus Festuge: først skulle der være fest, så blev festen lidt mindre og nu er den helt aflyst. Jacob Bundgaard er Ugens Gæst, stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public Service

  Public Service - fra tårn til torv, forandringer i journalistik

  TV2 Nyhederne har "19 Inspiration," BBC har "My Perfect Country" og vi her på P1 har "Public Service." Alle sammen programmer, der laver konstruktiv journalistik. Men hvordan adskiller det sig fra traditionel journalistik og hvad er egentlig meningen med at lave denne adskillelse? Jesper Borup får besøg af Gerd Maria May, der i dag udgiver bogen "Fra Tårn til Torv" om netop konstruktiv journalistik. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:13
  Detektor

  Detektor: Får vi testet, opsporet og isoleret nok i Danmark?

  De seneste uger er covid 19-smitten igen steget. Vi undersøger, hvor gode myndighederne egentlig er til at få opsporet og testet de smittede og deres tætte kontakter. Har sundhedsminister Magnus Heunicke ret i, at den danske smitteopsporing er "effektiv"? Vært: Camilla Stampe. (Sendes også 19.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:05
  4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:04
  Orientering

  Orientering

  Kritikken fortsætter af en ny rapport om social kontrol, der efterlyser en ny og mere nuanceret måde at anskue problematikken på. Nu svarer forfatterne bag rapporten på kritikken. De Forenede Arabiske Emirater og Israel har indgået en aftale om at normalisere forholdet mellem de to lande. De to lande vil blandet oprette ambassader hos hinanden, etablere handels, forsknings og militært samarbejde. Vi ser nærmere på, hvorfor den lille golfstart rykker tættere på Israel. Men aftalen er også en udenrigspolitisk sejr for USA, så hvordan passer aftalen ind i Trumpadministrationens mellemøstpolitik? Coronakrisen har sendt dansk økonomi ud i en alvorlig nedtur. Danmarks Statistik kom i dag med en opgørelse, der viser, at BNP er faldet med 7,4% fra første til andet kvartal i år. Og et så brat fald i økonomien er intet mindre end historisk. Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:05
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Jacob Bundsgaard

  På få uger er Aarhus gået fra to smittede om ugen til Corona hotspot. Fra glade feriegæster til at gå i rødt for norske turister. Der er masker i busserne og tomme stole på cafeerne. Somaliske borgere føler sig udskammet, mens andre kræver at vide, om der er områder, man skal være varsom med at besøge. Samtidig er borgmesteren kommet i skudlinjen for sine udmeldinger om Aarhus Festuge: først skulle der være fest, så blev festen lidt mindre og nu er den helt aflyst. Jacob Bundgaard er Ugens Gæst, stil spørgsmål på 7021 1919 eller send en sms til 1212. Vært: Pia Røn. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 04:17
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public Service

  Public Service - fra tårn til torv, forandringer i journalistik

  TV2 Nyhederne har "19 Inspiration," BBC har "My Perfect Country" og vi her på P1 har "Public Service." Alle sammen programmer, der laver konstruktiv journalistik. Men hvordan adskiller det sig fra traditionel journalistik og hvad er egentlig meningen med at lave denne adskillelse? Jesper Borup får besøg af Gerd Maria May, der i dag udgiver bogen "Fra Tårn til Torv" om netop konstruktiv journalistik. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:13
  Detektor

  Detektor: Får vi testet, opsporet og isoleret nok i Danmark?

  De seneste uger er covid 19-smitten igen steget. Vi undersøger, hvor gode myndighederne egentlig er til at få opsporet og testet de smittede og deres tætte kontakter. Har sundhedsminister Magnus Heunicke ret i, at den danske smitteopsporing er "effektiv"? Vært: Camilla Stampe. (Genudsendelse fra 13.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 20:03-21:03
  Sygt nok

  Sygt nok: Sjældne sygdomme

  Der er sygdomme, vi alle skal igennem: Forkølelse, influenza og almindelige børnesygdomme. De er næsten universelle. Og så er der den anden ekstrem: De sjældne sygdomme, der er så usædvanlige, og som så få lider af, at de er næsten umulige at opdage. Særlige læger er specialiserede i at opdage og diagnosticere dem. Og en danskudviklet søgemaskine hjælper i dag praktiserende læger verden over med at opdage, når de står med noget usædvanligt. Med moderne genteknologi er opgaven med at diagnosticere sygdommene blevet lettere for specialisterne. Medvirkende: Sabine Grønborg, overlæge ved Center for Sjældne Sygdomme på Rigshospitalet. Ole Winther, professor ved DTU Compute og Computational Biology på Københavns Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker i leversygdomme. Produceret af: Søren Bjørn-Hansen. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:05
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Sproget om bæredygtighed påvirker de valg vi træffer hver eneste dag. Både i supermarkedet, på arbejdet, i boligen og ved affaldscontainerne. Samtidig kæmper både politikere og firmaer om at være grøn, grønnere, grønnest når de kommunikerer til danskerne. Vi manøvrer i junglen mellem varm luft og reel bæredygtighed. Medvirkende: Maria Reumert Gjerding, Formand for Danmarks Naturfredningsforening. Heidi von Bülow, stifter af Maistic bio group. Thomas Hestbæk Andersen, Direktør fir Dansk Sprognævn. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 1:50:04
  Orientering

  Orientering

  Kritikken fortsætter af en ny rapport om social kontrol, der efterlyser en ny og mere nuanceret måde at anskue problematikken på. Nu svarer forfatterne bag rapporten på kritikken. De Forenede Arabiske Emirater og Israel har indgået en aftale om at normalisere forholdet mellem de to lande. De to lande vil blandet oprette ambassader hos hinanden, etablere handels, forsknings og militært samarbejde. Vi ser nærmere på, hvorfor den lille golfstart rykker tættere på Israel. Men aftalen er også en udenrigspolitisk sejr for USA, så hvordan passer aftalen ind i Trumpadministrationens mellemøstpolitik? Coronakrisen har sendt dansk økonomi ud i en alvorlig nedtur. Danmarks Statistik kom i dag med en opgørelse, der viser, at BNP er faldet med 7,4% fra første til andet kvartal i år. Og et så brat fald i økonomien er intet mindre end historisk. Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:07
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Smitte-hetz mod somaliere?

  Efter den seneste uges voldsomme corona-spredning bliver medier kritiseret for at udskamme aarhusianere med somalisk baggrund. Men er det udskamning at videregive fakta? Og hvilken betydning har det, om etnicitet bliver nævnt eller ej? Det diskuterer skoleleder Rani Hørlyck fra Søndervangsskolen i Aarhus med Århus Stiftstidendes chefredaktør Jan Schouby og Berlingske-chefredaktør Tom Jensen. Historisk trekantdrama: Der er fiktion baseret på fakta, dokumentariske klip og uforløst kærlighed i den premiereaktuelle "Vores mand i Amerika. Filmen om Danmarks USA-ambassadør Henrik Kaufmann, som under Anden Verdenskrig gav amerikanerne ubegrænsede baserettigheder i Grønland. Instruktør Christina Rosendahl og historiker Bo Lidegaard - forfatter til en ny Kaufmann-biografi - om muligheder og fristelser, når virkeligheden overgår fantasien. Hedebølge i tv: Temperaturerne er højere på TV2 end på DR1, når vejrudsigterne i disse dage varsler mere sol og varme. Og begge tv-stationer lover bedre vejr end aviserne. Men der er en go' forklaring... Vejrværterne Per Christiansen fra TV2 og Søren Jacobsen fra DR1 åbner dørene til de meteorologiske maskinrum i Odense og Aarhus. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:05
  4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:04
  Orientering

  Orientering

  Kritikken fortsætter af en ny rapport om social kontrol, der efterlyser en ny og mere nuanceret måde at anskue problematikken på. Nu svarer forfatterne bag rapporten på kritikken. De Forenede Arabiske Emirater og Israel har indgået en aftale om at normalisere forholdet mellem de to lande. De to lande vil blandet oprette ambassader hos hinanden, etablere handels, forsknings og militært samarbejde. Vi ser nærmere på, hvorfor den lille golfstart rykker tættere på Israel. Men aftalen er også en udenrigspolitisk sejr for USA, så hvordan passer aftalen ind i Trumpadministrationens mellemøstpolitik? Coronakrisen har sendt dansk økonomi ud i en alvorlig nedtur. Danmarks Statistik kom i dag med en opgørelse, der viser, at BNP er faldet med 7,4% fra første til andet kvartal i år. Og et så brat fald i økonomien er intet mindre end historisk. Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet