Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:40
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Nettet er hullet som en si

  De seneste uger er data om mere end en milliard brugere af Facebook og LinkedIn blevet sat til salg på nettet og nogle af dem endda tilbudt gratis. Hvad bør du gøre, hvis dine data er blevet lækket? Og kan problemet løses ved, at vi ændrer vores adfærd, eller må vi lære at leve med, at nettet er lige så hullet som en gammel skisok? Mikkel og Esben kæmper en kamp, der måske allerede er tabt: Kampen for at holde vores personlige data private. Medvirkende: Jens Myrup Pedersen. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  40.000 doser af den amerikanske Johnson & Johnson-vaccine er ankommet, men kan den ende det samme sted som vaccinen fra AstraZeneca? Manifest med 42 punkter forsøger at slå hul på de svære emner, som muslimer bør være bedre til at tale om, men i hvilket omfang nedbryder manifestet tabuer? Og så har der i løbet af de sidste 20 år været godt 11.000 danske soldater i Afghanistan - nu bliver de sidste 135 kaldt hjem, men hvad opnåede vi med krigen? Værter: Maria Dohn og Bjarne Steensbeck. Jan Falkentoft redigerer. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Zenia Stampe: Afstumpet flygtningeretorik i Socialdemokratiet

  Radikale Venstres Zenia Stampe kalder tanken om at drikke en øl med Socialdemokratiets udlændingeordfører for utålelig og siger, at regeringen kører udlændingepolitik uden om sine støttepartier. Hvad skal Radikale Venstre gøre ved det? Og lever partiet selv op til sine løfter om kun at støtte en regering, der fremmer integrationen? Det spørger Issa Mahmoud Jeppesen om, når Zenia Stampe er gæst i Slotsholmen. Programmet byder også på en grundig analyse af Lars Løkke Rasmussens chancer med et nyt parti. Og så får Slotsholmen besøg af en af de mange debattører og embedsfolk, der har oplevet, at de konservatives Naser Khader har forsøgt at true dem til tavshed. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 10:03-11:03
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Edderkoppekvindens tricks

  Edderkoppers spind er tyndt, stærkt, elastisk og fantastisk. Hvis vi kan efterligne dem og producere et lignende supermateriale, kan det bruges i alt fra tøj til flyvemaskiner, så det har ph.d.-studerende Irina Iachina sat sig for at gøre. Hun er del af en regulær trend med at stjæle og genbruge de bedste idéer fra biologien til smarte ingeniøropfindelser. Princippet er fx brugt med succes i højhastighedstog, vindmøllevinger, vandskyende stof og solceller. Irina fortæller Vicky og Johan om besværet med at putte aggressive forsøgsedderkopper i spændetrøjer af lyserødt tyl for at kunne trække deres spind på spole. Nu er hun nået til den sværere opgave med at aflure dem hemmeligheden og prøve at genskabe det syntetisk i laboratoriet. Men det er ikke helt let at kopiere noget, som evolutionen har brugt millioner af år på at nå frem til. Gæst: Irina Iachina, ph.d.-studerende på Syddansk Universitet (nanoteknologi). Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Hver uge ser De Konstruktive Nyheder tilbage på ugen og giver nyhedsstrømmen et konstruktivt vrid. For Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal er intet for grusomt eller for dårligt. De griber fat om roden og klemmer til, lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Sendes også lørdag 6.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat: Vaccinestop - vaccinefrygt?

  Danmark skrotter AstraZeneca-vaccinen, een ud af 40.000 risikerer at få en blodprop. Hvad nu med vaccineplanen? Og de der har fået første stik? Er der ikke altid bivirkninger ved medicin? Havde du gerne taget risikoen og en AstraZeneca vaccine? For hurtigere at komme om på den anden side af nedlukning og corona restriktioner? P1Debattører: Lars Boje (NB), Peder Hvelplund (Ø), Rasmus Jarlov (K), Klaus Lunding formand Danske Patienter, Michael Bang Petersen professor i statskundskab på Aarhus Universitet. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:18
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Skrotbunkens hemmelighed

  Det er skandalen, der ikke vil dø ud. Hele ni år efter, at politiet ulovligt fratager demonstranters flag ved et kinesisk statsbesøg, slår Tibet-sagen sidste uge endnu en krølle. På magnetbånd, fundet i en container med skrottede computere, gemmer sig en mail, der mere end antyder, at ordren om at fjerne Tibet-flaget har rødder i Udenrigsministeriet. Tidligere placerer Tibetkommissionen ellers ansvaret hos to menige betjente. Jesper Tynell, der stod bag afsløringer, der tilbage i 2018 fik den ellers afsluttede kommission genåbnet, fortæller om kontroverser og kommissioner. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Booster

  Booster: Hvordan får iværksætteren remote arbejdskultur til at spille?

  Dennis Drejer er stifter af den 100 mand store virksomhed, Rito Garn, der ligger i Skive. Iværksættersuccesen står overfor endnu en ekspansion, og denne gang kræver det nye ansatte, som bor langt fra kontoret. Vært, Mads Peder Veiby, hjælper derfor denne uges iværksætter med at blive klogere på, hvordan man sikrer en god remote arbejdskultur og trækker på viden fra direktør for firmaet Sleeknote, Mogen Møller, der har mange års erfaring med at skabe remote arbejdspladser. Vært: Mads Peder Veiby. Medvirkende: Dennis Drejer, iværksætter og stifter af Rito Garn. Mogens Møller, direktør Sleeknote. Tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. (Genudsendelse fra 13.30).

  Fritid & Livsstil
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  P1 Debat: Vaccinestop - vaccinefrygt?

  Danmark skrotter AstraZeneca-vaccinen, een ud af 40.000 risikerer at få en blodprop. Hvad nu med vaccineplanen? Og de der har fået første stik? Er der ikke altid bivirkninger ved medicin? Havde du gerne taget risikoen og en AstraZeneca vaccine? For hurtigere at komme om på den anden side af nedlukning og corona restriktioner? P1Debattører: Lars Boje (NB), Peder Hvelplund (Ø), Rasmus Jarlov (K), Klaus Lunding formand Danske Patienter, Michael Bang Petersen professor i statskundskab på Aarhus Universitet. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:18
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Skrotbunkens hemmelighed

  Det er skandalen, der ikke vil dø ud. Hele ni år efter, at politiet ulovligt fratager demonstranters flag ved et kinesisk statsbesøg, slår Tibet-sagen sidste uge endnu en krølle. På magnetbånd, fundet i en container med skrottede computere, gemmer sig en mail, der mere end antyder, at ordren om at fjerne Tibet-flaget har rødder i Udenrigsministeriet. Tidligere placerer Tibetkommissionen ellers ansvaret hos to menige betjente. Jesper Tynell, der stod bag afsløringer, der tilbage i 2018 fik den ellers afsluttede kommission genåbnet, fortæller om kontroverser og kommissioner. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Booster

  Booster: Hvordan får iværksætteren remote arbejdskultur til at spille?

  Dennis Drejer er stifter af den 100 mand store virksomhed, Rito Garn, der ligger i Skive. Iværksættersuccesen står overfor endnu en ekspansion, og denne gang kræver det nye ansatte, som bor langt fra kontoret. Vært, Mads Peder Veiby, hjælper derfor denne uges iværksætter med at blive klogere på, hvordan man sikrer en god remote arbejdskultur og trækker på viden fra direktør for firmaet Sleeknote, Mogen Møller, der har mange års erfaring med at skabe remote arbejdspladser. Vært: Mads Peder Veiby. Medvirkende: Dennis Drejer, iværksætter og stifter af Rito Garn. Mogens Møller, direktør Sleeknote. Tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. (Sendes også 19.30).

  Fritid & Livsstil
 • 56:24
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Edderkoppekvindens tricks

  Edderkoppers spind er tyndt, stærkt, elastisk og fantastisk. Hvis vi kan efterligne dem og producere et lignende supermateriale, kan det bruges i alt fra tøj til flyvemaskiner, så det har ph.d.-studerende Irina Iachina sat sig for at gøre. Hun er del af en regulær trend med at stjæle og genbruge de bedste idéer fra biologien til smarte ingeniøropfindelser. Princippet er fx brugt med succes i højhastighedstog, vindmøllevinger, vandskyende stof og solceller. Irina fortæller Vicky og Johan om besværet med at putte aggressive forsøgsedderkopper i spændetrøjer af lyserødt tyl for at kunne trække deres spind på spole. Nu er hun nået til den sværere opgave med at aflure dem hemmeligheden og prøve at genskabe det syntetisk i laboratoriet. Men det er ikke helt let at kopiere noget, som evolutionen har brugt millioner af år på at nå frem til. Gæst: Irina Iachina, ph.d.-studerende på Syddansk Universitet (nanoteknologi). Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:45
  Tal til mig

  Tal til mig - Morten Sabroe: "God is a concept"

  'God is a concept' sang John Lennon og den unge journalist og forfatter Morten Sabroe var helt enig og han råhørte sangen igen og igen. Han tror ikke på Gud. Måske fordi hans mor ikke troede på noget OVERHOVEDET: 'måske er det en blokering' som han siger. Alligevel har Morten Sabroe kredset omkring himlen, Gud og efterlivet igennem sit forfatterskab. Og hvorfor det, når man nu ikke tror? Med scener fra Panum Instituttet hvor Mortens mor 'svømmer rundt i et badekar' i forskningens tjeneste, og en scene fra horisontlinjen på Ærø der en dag, i Mortens fantasi, blev til en kæmpestor hjerne, tales der om dødslejer, den kollektive bevidsthed og dødsangst. Og ikke mindst om den pligtfølelse, der gør at Morten har fulgt sin nærmeste familie hele vejen til dødens dørtærskel. For religionerne må ikke have patent på samvittighedsfølelsen. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Zenia Stampe: Afstumpet flygtningeretorik i Socialdemokratiet

  Radikale Venstres Zenia Stampe kalder tanken om at drikke en øl med Socialdemokratiets udlændingeordfører for utålelig og siger, at regeringen kører udlændingepolitik uden om sine støttepartier. Hvad skal Radikale Venstre gøre ved det? Og lever partiet selv op til sine løfter om kun at støtte en regering, der fremmer integrationen? Det spørger Issa Mahmoud Jeppesen om, når Zenia Stampe er gæst i Slotsholmen. Programmet byder også på en grundig analyse af Lars Løkke Rasmussens chancer med et nyt parti. Og så får Slotsholmen besøg af en af de mange debattører og embedsfolk, der har oplevet, at de konservatives Naser Khader har forsøgt at true dem til tavshed. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet