P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Ping Pong

  Ping Pong - med Dy Plambeck og Morten Pape

  Mange ser mig som mønsterbryder og mælkebøttebarn. Men der er mange usynlige ting fra min opvækst, der hænger ved. Min mors sygdom og fars manglende interesse, mobning og andet sidder stadig i kroppen. Jeg ser ikke mig selv som mønsterbryder, men som mønsterforløser. Sådan siger forfatter Morten Pape i samtale med Dy Plambeck. Dy Plambeck har skrevet flere bøger, der også bliver set som portrætter af mennesker på kanten af samfundet. Men måske balancerer vi alle på kanten, spørger hun i denne Ping Pong, der handler om opvækst, drivkraft og forskellen på at klare sig og falde ud over kanten. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 11. november 2019). (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 57:11
  Supertanker

  Supertanker: Alle alene i verden

  Vores behov for at indgå i fællesskaber og føle nærhed med vores medmennesker er sat på prøve. Fra øverste instanser bliver vi rådet til at undgå håndtryk, kindkys og kram, og de fleste af vores fællesskaber er sat på pause. Hvad det gør ved os som mennesker, og i særdeleshed ved dem, der er alene, ser vi på, i dagens Supertanker. Medvirkende: Christian Graugaard, læge og professor i sexologi ved Aalborg Universitet. Claus Andersen, sociolog og direktør i det kreative bureau DRUM CPH. Vært: Carsten Ortmann. Redaktion: Bettina Ohlsen, Johanne Foersom og Mette Willumsen. (Genudsendele fra onsdag). (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Virus og vaccine

  Hvad sker der, når man bliver smittet med coronavirus? Hvordan er det at være hårdt angrebet af covid-19? Hvordan udvikler man en vaccine? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • 56:34
  Tal til mig

  Tal til mig - Jacob Skyggebjerg: Ayahuascarejsen

  Forfatter Jacob Skyggebjerg voksede op i socialt og åndeligt armod, og manglede som barn derfor både tro og håb. Men ved en ayahuasca-ceremoni i Perus jungle genfinder han håbet og sin plads i et kærligt og beåndet kosmos. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 16. februar).

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  P1 Direkte

  P1 Direkte

  I anledning af Mariæ Bebudelse opholder vi os ved Maria-figuren og dens skæbne efter Reformationen og kigger nærmere på, hvad Jomfru Maria siger os i dag. Mange tager nadver derhjemme disse uger, fordi kirkerne er lukkede. Men det er ikke teologisk forsvarligt, mener Indre Mission. Vært Christoffer Emil Bruun- (Sendes også 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Gudstjeneste på P1

  Gudstjeneste på P1

  Københavns Domkirke. Københavns stift. Mariæ Bebudelse. Prædikant: Stine Much. Organist: Hanne Kuhlmann. Salmer: 12: "Min sjæl, du Herren love". 71: "Nu kom der bud". 73: "Vi synger med Maria". 80: "Tak og ære være Gud". Præludium: Min sjæl ophøjer Herren. Komponist: Johann Sebastian Bach. www.dr.dk/tro

  Kultur
 • 56:59
  P1 Direkte

  P1 Direkte

  For det jødiske samfund i Danmark har coronasmitten fået en række uforudsete konsekvenser, forklarer overrabbiner Jair Melchior. Imam Waseem Hussein bekymrer sig om åndsfriheden under coronakrisen og kirkeminister Joy Mogensen forklarer, hvordan hun ser kirkens rolle i samfundet i en tid som denne. Historiker Bo Lidegaard sætter fokus på forholdet mellem stat og borger og trækker paralleller til tidligere tider. Vært Christoffer Emil Bruun. (Sendes også 1.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:40
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  De danske myndighederne har valgt en afbødningsstrategi, som går ud på at få smittet 60 pct af os alle sammen. Det er 3,5 millioner mennesker. Men det vil også betyde langt flere af os danskere skal dø, før det her er overstået. Vi ser på de virologiske og etiske dilemmaer myndigheder og politikere står i. Vi tjekker også folkestemningen, som skifter fra dag til dag, pensionsopsparingen, som styrtbløder, corona-stemningen på USA's østkyst, romerrigets fald, corona-krisen i dansk fodbold og debat om vores frihedsrettigheder, som indskrænkes under krisen. Gæster: Trine Mogensen, professor i virusinfektioner, Eske Willerslev, professor og medlem af etisk råd, Henrik Lyng, psykolog, Carsten Holdum, økonom i PFA, Sine Plambech, antropolog, Jeannette Varberg, museumsinspektør, Simon Skou Jakobsen, fodboldspiller i Hobro, Claus Steinlein, direktør i FC Midtjylland, fodboldøkonom Jesper Jørgensen, Lars Boje Mathiesen, Nye Borgerlige og Peder Hvelplund, Enhedslisten Værter: Rasmus Mark Pedersen og Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Tal til mig

  Tal til mig - med Iben Maria Zeuthen

  "Jeg tænkte "vis mig hvem der er min Gud" og i samme øjeblik tonede en torshammer frem fra den ene ende af himlen, til den anden". Foredragsholder Andrea Hejlskov mistede sin søster i et biluheld og fandt derefter sin Gud, Thor, ved en ofring. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 8. marts). (Sendes også 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:23
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Narret af naturen

  Snyd og bedrageri findes også i naturen. Det vrimler med arter, som efterligner andre for at narre deres bytte, fjende eller partner. Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen genkender dyrenes snedige metoder i deres egen adfærd. Nogle gange prøver vi at se seje og farlige ud, selv om vi slet ikke er det. Andre gange lader vi som om, vi er helt harmløse, selv om vi går efter struben. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Seniorforsker Thomas J. Simonsen, Naturhistorisk Museum i Aarhus. (Sendt første gang 12. marts). (Sendes også 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 26:35
  Kærlighed i karantæne

  Kærlighed i karantæne 1:3

  I første program skal du møde Ditte, som har måttet aflyse sit bryllup. Mathias der har slettet alle sine dating apps, nu hvor han alligevel ikke kan mødes med nogen i virkeligheden. Line, som er i et kæmpe dillemma fordi hendes onkel døde i sidste uge og Simone, der lige har fået en ny kæreste, som hun ikke må se. Redaktion: Mads Petter Kühnel, Celine Klint, Nicholas Durup Thomsen, Mikkel Rönnau, Anne Pilegaard Petersen og Lucas Francis Claver. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 2.03).

  Kultur
 • 27:29
  Feature

  Feature: Vores ven var spion 2:2

  I 2010 blev den engelske undercover-agent, Mark Kennedy afsløret i at have infiltreret den europæiske venstrefløj. I forklædning som klimaaktivist indledte han venskaber og kærlighedsforhold til de mennesker, han overvågede. I Danmark deltog han i demonstrationer, Ungdomshusets rydning og planlagde protester til klimatopmødet i København - alt sammen med en skjult agenda. Fire unge danskere fortæller for første gang om de menneskelige konsekvenser ved overvågningen og The Guardian journalist, Rob Evans, forklarer, hvorfor sagen rystede den engelske offentlighed, og om følgerne for det engelske politi. Tilrettelæggelse: Cecilie Kubert og Laura Na Blankholm. Redaktør: Louise Witt-Hansen. (Sendt første gang 24. september 2017). (Sendes også 2.33).

  Kultur
 • 55:09
  Orientering

  Orientering

  Orientering rapporterer om den aktuelle udvikling i Coronakrisen med danske og globale perspektiver www.dr.dk/orientering (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 1:54:40
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  De danske myndighederne har valgt en afbødningsstrategi, som går ud på at få smittet 60 pct af os alle sammen. Det er 3,5 millioner mennesker. Men det vil også betyde langt flere af os danskere skal dø, før det her er overstået. Vi ser på de virologiske og etiske dilemmaer myndigheder og politikere står i. Vi tjekker også folkestemningen, som skifter fra dag til dag, pensionsopsparingen, som styrtbløder, corona-stemningen på USA's østkyst, romerrigets fald, corona-krisen i dansk fodbold og debat om vores frihedsrettigheder, som indskrænkes under krisen. Gæster: Trine Mogensen, professor i virusinfektioner, Eske Willerslev, professor og medlem af etisk råd, Henrik Lyng, psykolog, Carsten Holdum, økonom i PFA, Sine Plambech, antropolog, Jeannette Varberg, museumsinspektør, Simon Skou Jakobsen, fodboldspiller i Hobro, Claus Steinlein, direktør i FC Midtjylland, fodboldøkonom Jesper Jørgensen, Lars Boje Mathiesen, Nye Borgerlige og Peder Hvelplund, Enhedslisten Værter: Rasmus Mark Pedersen og Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  Et andet Kreta Natascha Ree Mikkelsen har besøgt nogle af øens mange tidslommer. (Genudsendelse fra i går).

 • 1:54:40
  P1 Debat

  P1 Debat Special (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 20:03-21:03
  Supertanker

  Supertanker: Alle alene i verden

  Vores behov for at indgå i fællesskaber og føle nærhed med vores medmennesker er sat på prøve. Fra øverste instanser bliver vi rådet til at undgå håndtryk, kindkys og kram, og de fleste af vores fællesskaber er sat på pause. Hvad det gør ved os som mennesker, og i særdeleshed ved dem, der er alene, ser vi på, i dagens Supertanker. Medvirkende: Christian Graugaard, læge og professor i sexologi ved Aalborg Universitet. Claus Andersen, sociolog og direktør i det kreative bureau DRUM CPH. Vært: Carsten Ortmann. Redaktion: Bettina Ohlsen, Johanne Foersom og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • 56:23
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Narret af naturen

  Snyd og bedrageri findes også i naturen. Det vrimler med arter, som efterligner andre for at narre deres bytte, fjende eller partner. Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen genkender dyrenes snedige metoder i deres egen adfærd. Nogle gange prøver vi at se seje og farlige ud, selv om vi slet ikke er det. Andre gange lader vi som om, vi er helt harmløse, selv om vi går efter struben. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Seniorforsker Thomas J. Simonsen, Naturhistorisk Museum i Aarhus. (Genudsendelse fra 15.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Tal til mig

  Tal til mig - med Iben Maria Zeuthen

  "Jeg tænkte "vis mig hvem der er min Gud" og i samme øjeblik tonede en torshammer frem fra den ene ende af himlen, til den anden". Foredragsholder Andrea Hejlskov mistede sin søster i et biluheld og fandt derefter sin Gud, Thor, ved en ofring. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 14.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:09
  Orientering

  Orientering

  Orientering rapporterer om den aktuelle udvikling i Coronakrisen med danske og globale perspektiver www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  P1 Direkte

  P1 Direkte

  I anledning af Mariæ Bebudelse opholder vi os ved Maria-figuren og dens skæbne efter Reformationen og kigger nærmere på, hvad Jomfru Maria siger os i dag. Mange tager nadver derhjemme disse uger, fordi kirkerne er lukkede. Men det er ikke teologisk forsvarligt, mener Indre Mission. Vært Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra 9.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  P1 Direkte

  P1 Direkte

  For det jødiske samfund i Danmark har coronasmitten fået en række uforudsete konsekvenser, forklarer overrabbiner Jair Melchior. Imam Waseem Hussein bekymrer sig om åndsfriheden under coronakrisen og kirkeminister Joy Mogensen forklarer, hvordan hun ser kirkens rolle i samfundet i en tid som denne. Historiker Bo Lidegaard sætter fokus på forholdet mellem stat og borger og trækker paralleller til tidligere tider. Vært Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:35
  Kærlighed i karantæne

  Kærlighed i karantæne 1:3

  I første program skal du møde Ditte, som har måttet aflyse sit bryllup. Mathias der har slettet alle sine dating apps, nu hvor han alligevel ikke kan mødes med nogen i virkeligheden. Line, som er i et kæmpe dillemma fordi hendes onkel døde i sidste uge og Simone, der lige har fået en ny kæreste, som hun ikke må se. Redaktion: Mads Petter Kühnel, Celine Klint, Nicholas Durup Thomsen, Mikkel Rönnau, Anne Pilegaard Petersen og Lucas Francis Claver. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 16.03).

  Kultur
 • 27:29
  Feature

  Feature: Vores ven var spion 2:2

  I 2010 blev den engelske undercover-agent, Mark Kennedy afsløret i at have infiltreret den europæiske venstrefløj. I forklædning som klimaaktivist indledte han venskaber og kærlighedsforhold til de mennesker, han overvågede. I Danmark deltog han i demonstrationer, Ungdomshusets rydning og planlagde protester til klimatopmødet i København - alt sammen med en skjult agenda. Fire unge danskere fortæller for første gang om de menneskelige konsekvenser ved overvågningen og The Guardian journalist, Rob Evans, forklarer, hvorfor sagen rystede den engelske offentlighed, og om følgerne for det engelske politi. Tilrettelæggelse: Cecilie Kubert og Laura Na Blankholm. Redaktør: Louise Witt-Hansen. (Genudsendelse fra 16.33).

  Kultur
 • 56:59
  Ping Pong

  Ping Pong - med Dy Plambeck og Morten Pape

  Mange ser mig som mønsterbryder og mælkebøttebarn. Men der er mange usynlige ting fra min opvækst, der hænger ved. Min mors sygdom og fars manglende interesse, mobning og andet sidder stadig i kroppen. Jeg ser ikke mig selv som mønsterbryder, men som mønsterforløser. Sådan siger forfatter Morten Pape i samtale med Dy Plambeck. Dy Plambeck har skrevet flere bøger, der også bliver set som portrætter af mennesker på kanten af samfundet. Men måske balancerer vi alle på kanten, spørger hun i denne Ping Pong, der handler om opvækst, drivkraft og forskellen på at klare sig og falde ud over kanten. Tilrettelægger: Diana Bach. (Genudsendelse fra 5.03).

  Kultur
 • 55:09
  Orientering

  Orientering

  Orientering rapporterer om den aktuelle udvikling i Coronakrisen med danske og globale perspektiver www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet