Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:14
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Penge er aldrig kun papir

  Penge er bare papir, siger nogen, og det er nok omtrent så forkert, som det kan blive. For i det samfundssystem, vi har - det kapitalistiske, spiller penge en rolle for næsten alting. Og alligevel er der en berøringsangst over for at tale om penge, og måske også over for at studere pengenes indflydelse på vores liv. I dag kigger jeg på pengenes betydning for vores mentale helbred. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Gæster: Forbrugerøkonom hos Nordea Ann Lehmann og professor i antropologi på Københavns Universitet Pernille Hohnen. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:44:29
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Situationen i Israel/Palæstina eskalerer fortsat og kan ende meget voldsomt, men hvorfor er konflikten blevet så alvorlig? Linjen er for hård og for præget af symbolpolitik. Sådan har kritikken af regeringens linje på udlændingeområdet lydt. Men har Socialdemokratiet ramt muren for, hvor hård udlændingepolitikken kan blive? Og så har Udenrigsministeriet tidligere frarådet rejser til mange lande, og nu lempes restriktionerne, men betyder det, at danskerne igen komme på ferie i udlandet? Værter: Kirstine Dons Christensen og Ole Brink. Anders Nyholm redigerer. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 28:07
  Detektor

  Detektor: Snyd med eksamensbevis

  I denne uge fortsætter Detektor med at afdække, hvem der nu bliver udelukket fra dansk statsborgskab, fordi de tidligere er har fået en fængselsdom. En af dem er Benjamin, der som 19-årig ændrede nogle karakterer på sit eksamensbevis fra folkeskolen for at komme på gymnasiet. Vært: Camilla Stampe. (Genudsendelse fra lørdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:35
  P1 Dokumentar

  P1 Dokumentar - Min bedste ven har slået ihjel

  Bo og Marie mødte hinanden for syv år siden. Han var 37 år og afsonede en fængselsdom på 12 år for drab. Hun var 19, lige flyttet hjemmefra, og skulle i gang med at læse molekylær medicin. De blev naboer på Pension Skejby i Aarhus, et usædvanligt bofællesskab, hvor kriminelle og ikke-kriminelle bor sammen. Det blev starten på et tæt, og for mange uforståeligt, venskab. I dag bor de sammen i en lejlighed i Aalborg. Medvirkende: Bo og Marie, Klaus Schelander, enhedschef på Pension Skejby. I redaktionen: Galit Malkiel Nielsen og Anders Aamand. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen. Redaktør: Mette Willumsen. (Sendt første gang 9. maj 2020).

  Dokumentar
 • 56:33
  Sygt nok

  Sygt nok: Kristis himmelfart var en lang nærdødsoplevelse

  Hvad sker der, lige inden vi dør? Hvordan dør vi? Og kan forskning i nærdødsoplevelser forklare Jesu genopstandelse og himmelfart? Tro og videnskab lever fint adskilt, men meget af den videnskab, vi har fra nærdødsoplevelser, kan måske forklare en ting eller to i bibelen. For i virkeligheden var Kristis himmelfart måske en lang nærdødsoplevelse for hovedpersonen. Medvirkende: Daniel Kondziella, overlæge på Rigshospitalet og klinisk forskningslektor på Københavns Universitet. Asser Thomsen, retsmediciner på Aarhus Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:12
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Gadens hær: Dommedagen er nær!

  Aktivister er kendt for at føre en hård retorik, men hvordan når man kompromisser når man er kompromisløs? Hvordan aktiverer og mobiliserer man borgere til en hær på gaden og hvordan åbenbarer man andre for lyset man selv har set? I dagens udgave tager vi på workshop og lærer at tale aktivismens sprog med instruktør Phie Ambo, lektor i retorik Kristine Marie Berg og seniorforsker ved Dansk Sprognævn Eva Skafte Jensen. Medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse Esther Kjeldahl er med på en telefonforbindelse. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Ugens gæst

  Ugens gæst: Sophie Hæstorp Andersen

  Københavner med stort K? Sophie Hæstorp Andersen vil være overborgmester i København, efter at metoo-bølgen og års understrøm af krænkelses-anklager skyllede Frank Jensen fra posten i efteråret. Bliver hun den socialdemokrat, der får rådhus-sexismen undersøgt til bunds? Kan hun føre valgkamp i en multietnisk hovedstad midt i en eksplosiv intern S-strid om ubøjelig udlændingepolitik? Kan hun skabe albuerum i et kommunalt selvstyre, som Christiansborg helst vil styre ned til mindste håndtryk? Og skal København til kamp mod udflytning, udligning og det Udkants-Danmark, regeringen så gerne vil kræse om? Hør, hvad Sophie Hæstorp Andersen vil med København og det parti, hun har været i, siden hun var teenager, når hun er Ugens Gæst på P1. Vært: Marie Louise Toksvig. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Ros til Rwanda

  Et billede og en video med to danske ministre dukker op på Twitter. Afsenderen er Rwandas udenrigsministerium og mediet Rwanda Today. I videoen roser de danske ministre Rwanda. Ingen har kendt til mødet, men da ministrene har sat fusserne på dansk jord, offentliggøres en diffus og ukonkret aftale med Rwanda. Regeringen har længe haft et ønske om at oprette et modtagecenter for asylansøgere i et tredjeland. Kan det være Rwanda? Spekulationen går i gang. Hvad ved vi egentlig om aftalen med Rwanda? Og hvad er det for et land, Danmark samarbejder med? Journalist Johanne Højberg Møller, der har boet i landets hovedstad, fortæller. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Dokumentar

  Kostskolen 2:8 - "Du skulle kæmpe for dit liv"

  En gruppe elever forsøger at sparke døren ind til et værelse. De vil have fat i 13-årige Benjamin, der er ny elev på kostskolen. En lærer kommer Benjamin til undsætning gennem et vindue, og da læreren åbner hans dør ud til gangen, bliver han mødt af en stikflamme. Benjamin starter ud som mobbeoffer, men på kostskolen ændrer han sig nu til at blive det, som han selv frygtede. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Ugens gæst

  Ugens gæst: Sophie Hæstorp Andersen

  Københavner med stort K? Sophie Hæstorp Andersen vil være overborgmester i København, efter at metoo-bølgen og års understrøm af krænkelses-anklager skyllede Frank Jensen fra posten i efteråret. Bliver hun den socialdemokrat, der får rådhus-sexismen undersøgt til bunds? Kan hun føre valgkamp i en multietnisk hovedstad midt i en eksplosiv intern S-strid om ubøjelig udlændingepolitik? Kan hun skabe albuerum i et kommunalt selvstyre, som Christiansborg helst vil styre ned til mindste håndtryk? Og skal København til kamp mod udflytning, udligning og det Udkants-Danmark, regeringen så gerne vil kræse om? Hør, hvad Sophie Hæstorp Andersen vil med København og det parti, hun har været i, siden hun var teenager, når hun er Ugens Gæst på P1. Vært: Marie Louise Toksvig. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Ros til Rwanda

  Et billede og en video med to danske ministre dukker op på Twitter. Afsenderen er Rwandas udenrigsministerium og mediet Rwanda Today. I videoen roser de danske ministre Rwanda. Ingen har kendt til mødet, men da ministrene har sat fusserne på dansk jord, offentliggøres en diffus og ukonkret aftale med Rwanda. Regeringen har længe haft et ønske om at oprette et modtagecenter for asylansøgere i et tredjeland. Kan det være Rwanda? Spekulationen går i gang. Hvad ved vi egentlig om aftalen med Rwanda? Og hvad er det for et land, Danmark samarbejder med? Journalist Johanne Højberg Møller, der har boet i landets hovedstad, fortæller. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Dokumentar

  Kostskolen 2:8 - "Du skulle kæmpe for dit liv"

  En gruppe elever forsøger at sparke døren ind til et værelse. De vil have fat i 13-årige Benjamin, der er ny elev på kostskolen. En lærer kommer Benjamin til undsætning gennem et vindue, og da læreren åbner hans dør ud til gangen, bliver han mødt af en stikflamme. Benjamin starter ud som mobbeoffer, men på kostskolen ændrer han sig nu til at blive det, som han selv frygtede. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken: Aldring, Cis-kvinner og polariserende emojis

  Hvem er mest nationalistisk af norske Hilde Sandvik, danske Hassan Preisler og svenske Åsa Linderborg? Tolker de i det hele taget begrebet ens? Og hvordan takler de at blive ældre? Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:12
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Gadens hær: Dommedagen er nær!

  Aktivister er kendt for at føre en hård retorik, men hvordan når man kompromisser når man er kompromisløs? Hvordan aktiverer og mobiliserer man borgere til en hær på gaden og hvordan åbenbarer man andre for lyset man selv har set? I dagens udgave tager vi på workshop og lærer at tale aktivismens sprog med instruktør Phie Ambo, lektor i retorik Kristine Marie Berg og seniorforsker ved Dansk Sprognævn Eva Skafte Jensen. Medstifter af Den Grønne Studenterbevægelse Esther Kjeldahl er med på en telefonforbindelse. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk (Sendes også 21.03 og lørdag 5.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 56:26
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Den store CO2-støvsuger

  CO2-fangst tegner til at blive big business. Her i Danmark har regeringen afsat 16 milliarder til teknologien i de kommende år. I virkelighedens verden ser det dog umådeligt svært ud med en så overvældende CO2-fangst, som der i dag lægges op til. Men der er faktisk allerede store projekter i gang: på Amager i København er man i fuld gang med at forberede Danmarks største pilotprojekt med CO2-fangst, ligesom virksomheden Ineos har bygget en forretning op om teknologien. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03.

  Natur & Miljø
 • 4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 4. division

  4. division (fortsat)

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet