P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Giv os ro

  Det kan godt være, vi nyder og elsker fest og glade dage, men er der noget, vi VIRKELIG higer efter og stræber efter, så er det ro. Det være sig ferie, en god lur, en spadseretur i skoven eller en havesyssel. Og vi mediterer, dyrker yoga og mindfulness, og tager på retreats. Vi finder roen i aktiviteter. Ikke i fraværet af lyd, fraværet af bevægelse. For hvis det bliver FOR roligt, så bliver vi bange for, om der er noget galt - om det er sådan døden opleves. Supertanker bevæger sig ind i roens paradokser. Medvirkende: Iben Have, lektor i Medievidenskab på Aarhus Universitet og forfatter til "Tænkepauser: Ro". Andreas Roepstorff, professor i Kognition, Kommunikation og Kultur og Centerleder på IMC, Århus Universitet. Vært og tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad bør Instagram gøre ved selvskadenetværk som Priv? Har radio-og tv-nævnet levet op til armslængdeprincipperne? Og hvor kommer forsyningerne til det danske kokainmarked fra? Værter: Ole Brink og Tinne Hjersing Knudsen www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Elektricitet

  Hvad er elektricitet? Hvor megen strøm skal vi bruge i fremtiden, og hvor skal den komme fra? Hvad er elektromagnetisme, og hvad bruges det til? Hvordan kan vi lagre strøm? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:13
  Småborger

  Småborger: I lære som reporter

  Yoko og Mattias undersøger, om der overhovedet er nogen, der vil lytte til dem. De spørger folk på gaden og taler med børnepsykolog John Aasted Halse. Og så besøger de journalist Asger Juhl, for at få gode råd til at stille kritiske spørgsmål til politikere. Værter: Yoko og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 29:41
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Jeanette Varberg ved Agger

  Jeanette Varberg er arkæolog og museumsinspektør - kendt som en aktiv og skarp formilder af vores forhistorie og for at levere historiske vinkler på nutidige udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration. Hendes yndlingsplet i naturen er kysten ud for ferie- og fiskerbyen Agger i Thy i Nordjylland - et sted i Danmark, hvor det er havets kamp mod landet, der præger historien. Og det er netop noget af det Jeanette Varberg elsker ved stedet - naturens kræfter og elementernes rasen, som for hende sætter mennesket rolle i perspektiv. Og så er hun vild med at samle fossiler. Derfor glæder hun sig til at møde geolog Jan Audun Rasmussen, som er ekspert i uddøde organismer. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Sendes også onsdag 5.30, lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 53:22
  Tidsånd

  Tidsånd

  Den muslimske aktivist Özlem Cekic og tidligere overrabbiner Bent Melchior er gæster hos Christoffer Emil Bruun til en samtale om troen i verden og verden i troen. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:12
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvad skal de rige give til de fattige?

  Nu er det også blevet nok for socialdemokratiske borgmestre. Regeringens forslag til en ny fordeling af penge til kommunerne skaber også utilfredshed i egne rækker. Både fordi regeringen tilbageholder sine beregninger, og fordi fordelingen af penge er urimelig. P1 Debat skærer gennem udligningsdebatten og spørger: Hvad er egentlig problemet? P1 debattører: Christian Rabjerg Madsen, kommunal udligningsordfører (S), Anni Mathisen, kommunalordfører (V), Frands Fischer, borgmester i Skanderborg (S), Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj (S) og Sofia Osmani, borgmester i Lyngby-Taarbæk (K). Vært: Rasmus Mark Pedersen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:48
  Public service

  Public Service - Verdensmål 8: Bæredygtig vækst i turistindustrien

  Turister giver masser af indtægter til hoteller og restauranter og statskassen. Men med flyrejser og bilferier er turismen også en co2-udleder, så det vil noget. Hvad skal turismen gøre for at blive en del af en grøn omstilling? Vi zoomer ind på Verdensmål 8 om bæredygtig vækst i turistindustrien. Send dit input til publicservice@dr.dk. Vært: Jesper Borup. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Kvinderne på kvisten

  Kvinderne på kvisten 2:2

  Alle talte vi om det: A-kraft eller ej? I dette afsnit tager Kvinderne på Kvisten os med om bag linjerne. For hvad var det for en politisk proces, der afgjorde, at Danmark ikke blev et kernekraftland? (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:12
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Sigurd fortæller om Genforeningen: Sammen med Grænseforeningen har musiker Sigurd Barrett lavet en opdateret version af den sønderjyske vise "Det haver så nyligen regnet". Men den nye tekst har "groft forulempet" sønderjyderne. Hør hvorfor, når vi får besøg af Sigurd Barrett i "Kulturen på P1" i dag. Arkitekternes dilemma: Bjarke Ingels har fået kritik i internationale medier for at arbejde i lande, hvor menneskerettigheder, ligestilling og ytringsfrihed er under pres. Men BIG er ikke alene om at lave store prestigeprojekter i blandt andet Saudi-Arabien. Vi zoomer ind på arkitektbranches etiske dilemmaer. Babylebbe til Berlin: Filminstruktør Tone Ottilie er i en alder af bare 24 år blevet udtaget til Berlin International Film Festival med kortfilmen "Babylebbe". Vi får besøg af Tone Ottilie inden hun rejser til Tyskland. Det skal blandt andet handle om repræsentation og mangfoldighed på film, og så får du svar på, hvad babylebbe betyder. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  I Al Hawl lejren i Syrien sidder omkring 70.000 mennesker med forbindelse til Islamisk stat fængslet, heraf er to-tredjedele under 12 år. To af dem er en dreng og en pige på henholdsvis tre og fire år. Deres mor er dansk, børnene lider under massive traumer, begge børn har udviklet angst, og de har et øget alarmberedskab og store søvnproblemer. Men har den danske stat en forpligtelse til at hente børnene hjem? Ja, siger deres advokat Knud Foldschack. Og vi spørger i dag Frederik Harhoff, tidligere dommer ved den internationale krigsforbryderdomstol for krigen i Jugoslavien og professor emeritus ved juridisk institut på Syddansk Universitet. Her til morgen lykkedes det finansforbundet at blive enige med deres arbejdsgivere om løn og arbejdsforhold for de 43.000 ansatte i blandt andet bankerne. Dermed er den anden overenskomstaftale 2020 landet. Vi gør status over resten af de store områder, som stadig forhandler: Transportområdet, HK Handel og ikke mindst byggeriet. EU presser på for at genoplive den militære operation Sophia i Middelhavet. EU ønsker at fly og flåde-fartøjer igen skal overvåge Middelhavet og sikre at våbenembargoen for Libyen bliver overholdt. For som det er i dag, er våbenembargoen en joke, lød det i går fra FN. Karen Hjulmand og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:12
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvad skal de rige give til de fattige?

  Nu er det også blevet nok for socialdemokratiske borgmestre. Regeringens forslag til en ny fordeling af penge til kommunerne skaber også utilfredshed i egne rækker. Både fordi regeringen tilbageholder sine beregninger, og fordi fordelingen af penge er urimelig. P1 Debat skærer gennem udligningsdebatten og spørger: Hvad er egentlig problemet? P1 debattører: Christian Rabjerg Madsen, kommunal udligningsordfører (S), Anni Mathisen, kommunalordfører (V), Frands Fischer, borgmester i Skanderborg (S), Ole Bjørstorp, borgmester i Ishøj (S) og Sofia Osmani, borgmester i Lyngby-Taarbæk (K). Vært: Rasmus Mark Pedersen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:48
  Public service

  Public Service - Verdensmål 8: Bæredygtig vækst i turistindustrien

  Turister giver masser af indtægter til hoteller og restauranter og statskassen. Men med flyrejser og bilferier er turismen også en co2-udleder, så det vil noget. Hvad skal turismen gøre for at blive en del af en grøn omstilling? Vi zoomer ind på Verdensmål 8 om bæredygtig vækst i turistindustrien. Send dit input til publicservice@dr.dk. Vært: Jesper Borup. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Kvinderne på kvisten

  Kvinderne på kvisten 2:2

  Alle talte vi om det: A-kraft eller ej? I dette afsnit tager Kvinderne på Kvisten os med om bag linjerne. For hvad var det for en politisk proces, der afgjorde, at Danmark ikke blev et kernekraftland? (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 57:10
  Filmland

  Filmland: Far er mor til to

  Far til fire? Nej, far er mor til to. 'En helt almindelig familie' er ikke en normal dansk familiefilm, men en i mange henseender ualmindelig film om Emma, hvis far skifter køn. Det skal Emma lige finde ud af - og det er ikke ligetil. Filmland taler med Malou Reymann, der har skrevet og instrueret filmen på baggrund af egne oplevelser. Derudover anmeldelser af bl.a. 'A Hidden Life', en storslået film om en østrigsk pacifist, der nægtede at gå i krig for Hitlers storrige. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 53:22
  Tidsånd

  Tidsånd

  Den muslimske aktivist Özlem Cekic og tidligere overrabbiner Bent Melchior er gæster hos Christoffer Emil Bruun til en samtale om troen i verden og verden i troen. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  I Al Hawl lejren i Syrien sidder omkring 70.000 mennesker med forbindelse til Islamisk stat fængslet, heraf er to-tredjedele under 12 år. To af dem er en dreng og en pige på henholdsvis tre og fire år. Deres mor er dansk, børnene lider under massive traumer, begge børn har udviklet angst, og de har et øget alarmberedskab og store søvnproblemer. Men har den danske stat en forpligtelse til at hente børnene hjem? Ja, siger deres advokat Knud Foldschack. Og vi spørger i dag Frederik Harhoff, tidligere dommer ved den internationale krigsforbryderdomstol for krigen i Jugoslavien og professor emeritus ved juridisk institut på Syddansk Universitet. Her til morgen lykkedes det finansforbundet at blive enige med deres arbejdsgivere om løn og arbejdsforhold for de 43.000 ansatte i blandt andet bankerne. Dermed er den anden overenskomstaftale 2020 landet. Vi gør status over resten af de store områder, som stadig forhandler: Transportområdet, HK Handel og ikke mindst byggeriet. EU presser på for at genoplive den militære operation Sophia i Middelhavet. EU ønsker at fly og flåde-fartøjer igen skal overvåge Middelhavet og sikre at våbenembargoen for Libyen bliver overholdt. For som det er i dag, er våbenembargoen en joke, lød det i går fra FN. Karen Hjulmand og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Elektricitet

  Hvad er elektricitet? Hvor megen strøm skal vi bruge i fremtiden, og hvor skal den komme fra? Hvad er elektromagnetisme, og hvad bruges det til? Hvordan kan vi lagre strøm? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 1:54:12
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Sigurd fortæller om Genforeningen: Sammen med Grænseforeningen har musiker Sigurd Barrett lavet en opdateret version af den sønderjyske vise "Det haver så nyligen regnet". Men den nye tekst har "groft forulempet" sønderjyderne. Hør hvorfor, når vi får besøg af Sigurd Barrett i "Kulturen på P1" i dag. Arkitekternes dilemma: Bjarke Ingels har fået kritik i internationale medier for at arbejde i lande, hvor menneskerettigheder, ligestilling og ytringsfrihed er under pres. Men BIG er ikke alene om at lave store prestigeprojekter i blandt andet Saudi-Arabien. Vi zoomer ind på arkitektbranches etiske dilemmaer. Babylebbe til Berlin: Filminstruktør Tone Ottilie er i en alder af bare 24 år blevet udtaget til Berlin International Film Festival med kortfilmen "Babylebbe". Vi får besøg af Tone Ottilie inden hun rejser til Tyskland. Det skal blandt andet handle om repræsentation og mangfoldighed på film, og så får du svar på, hvad babylebbe betyder. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  I Al Hawl lejren i Syrien sidder omkring 70.000 mennesker med forbindelse til Islamisk stat fængslet, heraf er to-tredjedele under 12 år. To af dem er en dreng og en pige på henholdsvis tre og fire år. Deres mor er dansk, børnene lider under massive traumer, begge børn har udviklet angst, og de har et øget alarmberedskab og store søvnproblemer. Men har den danske stat en forpligtelse til at hente børnene hjem? Ja, siger deres advokat Knud Foldschack. Og vi spørger i dag Frederik Harhoff, tidligere dommer ved den internationale krigsforbryderdomstol for krigen i Jugoslavien og professor emeritus ved juridisk institut på Syddansk Universitet. Her til morgen lykkedes det finansforbundet at blive enige med deres arbejdsgivere om løn og arbejdsforhold for de 43.000 ansatte i blandt andet bankerne. Dermed er den anden overenskomstaftale 2020 landet. Vi gør status over resten af de store områder, som stadig forhandler: Transportområdet, HK Handel og ikke mindst byggeriet. EU presser på for at genoplive den militære operation Sophia i Middelhavet. EU ønsker at fly og flåde-fartøjer igen skal overvåge Middelhavet og sikre at våbenembargoen for Libyen bliver overholdt. For som det er i dag, er våbenembargoen en joke, lød det i går fra FN. Karen Hjulmand og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet