P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:12
  Ping Pong

  Ping Pong - med Christian Tafdrup og Maren Louise Käehne

  Selv om jeg elsker at skrive, så hader jeg det også, for jeg synes det er virkelig svært. Sådan beskriver Christian Tafdrup sit arbejde med filmmanuskripter. Han har inviteret Maren Louise Käehne, der stod bag manuskriptet til filmen Dronningen til Ping Pong i P1. Dronningen med Trine Dyrholm i hovedrollen blev set af mere end 300.000 biografgængere og har trukket både priser og international anerkendelse. - Jeg så Dronningen med både misundelse og en følelse af lykke over, at ideen blev forløst så smukt, siger Christian Tafdrup i samtalen om at være opslugt af skrivearbejdet og betale med sit liv. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendt første gang 23. september).

  Kultur
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Den kinesiske ambassadør i Danmark lagde tilbage i november pres på den færøske landsstyreformand i sagen om Huaweis levering af 5G-netværk. Færøerne kunne glemme alt om handelsaftaler med Kina, hvis teleskabet Føroya Tele ikke indgik en aftale om 5G-netværk med den kinesiske telegigant, Huawei. Det fremgår af den lydfil, som der er blevet nedlagt fogedforbud mod på Færøerne. Vi ser på, hvad lydfilen har af betydning. Sagen om svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsservice får vidtrækkende konsekvenser, sådan lød det i går fra forsvarsminister Trine Bramsen på et pressemøde. I aftes diskuterede forsvarsordførerne så, hvordan sagen skal undersøges. Er der tale om korruption? Værter: Tinne Hjersing Knudsen og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  Følg pengene

  Følg pengene: Toppolitiker tjente millioner på Shah

  Sagen om svindel med udbytteskat rækker nu helt ind i toppen af de myndigheder, der leder den dansk-britiske efterforskning. Den øverste ansvarlige for retsforfølgelsen i Storbritannien har tidligere tjent millioner af kroner på at rådgive den hovedmistænkte Sanjay Shah. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:39
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Teenager til salg

  Jeg har teenagebørn! Det går op og ned. Jeg forsøger med al min viden, erfaring og kærlighed at opdrage mine børn, men det er ikke altid godt nok. For nyligt hørte jeg noget, der fik mig til at tænke anderledes om min rolle som opdrager. En teenager vendte tingene på hovedet og spurgte, "måske er det forældrene, der er de besværlige?" I dag finder jeg ud af, hvor besværlige vi forældre kan være, når vi opdrager vores børn. Gæster: Forfatter og teenager Nina Lynggaard Jørgensen. Grafiker og mor Inge Lynggaard. Lektor i familieforskning ved Roskilde Universitetscenter Allan Westerling. Tilrettelægger: Christoffer Heide. Vært: Svend Brinkmann.

  Videnskab & Teknologi
 • 55:59
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: I tilværelsens svagt belyste kroge

  En mand, der gjorde tjeneste ved Tjernobyl, fortæller en prostitueret om sin mormors katte. Måske blev de dræbt af jægerne, der blev sendt ind for at skyde de kontaminerede dyr i zonen. En psykiater tegner mærkelige fugle på sin blok, mens han lytter halvhjertet til sin klient. En naturhistorisk håndbog tilbyder både troværdige og vidtløftige beskrivelser af dyr og planter... Skønlitteratur på P1 handler i dag om det, der findes i tilværelsens svagt belyste kroge. Gæster er forfatterne Anne Cathrine Bomann og Carsten Müller Nielsen. Som forfattere har de også været henvist til de dunkle hjørner af den litterære offentlighed. Men nu er de på vej ud i lyset. Vært: Klaus Rothstein.

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Kan vi stole på staten?

  En medarbejder i Forsvarets Ejendomsstyrelse har fået sat sit hus i stand for over 1,7 millioner, og to chefer i Forsvaret er indtil videre sendt hjem. Britta Nielsen lænsede Socialstyrelsen for 117 millioner. I Bygningsstyrelsen er otte ansatte bortvist og meldt til politiet. Og i SKAT fik Sven fem års fængsel for bedrageri. Kan vi stole på staten? Og nytter det at kulegrave alle styrelser og kontorer? Deltagere: Britt Bager, statsrevisor og MF for V, Flemming Møller Mortensen, statsrevisor og gruppeformand for S, Rosa Lund, retsordfører i Ø, David Rehling, lederskribent på Information, og Martin Ågerup, direktør i Cepos. Vært: Bille Sterll. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Public Service - udvikling i strandkanten?

  I dag får kommunerne at vide, om de kan få lov til at ophæve strandbeskyttelseslinien 166 konkrete steder over hele landet. Hvordan kan vi udnytte mulighederne for at udvikle tættere på stranden og havet uden at det går udover vores fælles værdier? Hvad kan vi sætte i værk, så der bliver skabt ny udvikling og nye arbejdspladser - også udenfor de store byer? Ring med din idé til Public Service - på tlf. 7021 1919 - eller skirv til Publicservice@dr.dk. Panel: Michael Brautsch og Peter Nørgaard. Vært: Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:20
  Radiofortællinger

  I en danskers blodspor 3:5 - Kønsdele som trofæer - og måltid

  Den danske tækkemand og våbenhandler Peter Frederiksen er voldsomt optaget af omskæring af kvinder. Han har udviklet sine helt egne ritualer under disse - og alt peger i retning af kannibalisme. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj. Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn. Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar. Producer: Torben Brandt. Kontakt radiofortaellinger@dr.dk

  Dokumentar
 • 1:23:31
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Arne is back! - Arne Bro er tilbage på Filmskolen som leder af dokumentar-linjen. Han blev ellers sendt hjem med piber og trommer og blev dermed et af omdrejningspunkterne i konflikten mellem rektor Vinca Wiedemann og skolens elever. Men først blev Vinca fyret som rektor, og nu er Arne Bro altså tilbage på Filmskolen. Vi besøger skolen og mærker stemningen. Noter om angst - 23,8% af yngre kvinder lider af angst. En af dem er i studiet hos os i dag. Og det er hun blandt andet fordi hun er ved at komme ud på den anden side. Og har lavet en bog om det - en bog til alle de andre yngre kvinder, der bliver ramt af angsten og har brug for nogle gode kneb til at lære hjernen at styre sig. Vilde Peter Adolphsen - han er vildskab. Han er Punk. Han er manden der gav os Rynkekneppesygen... Og så er han også en af de yngste forfattere blandt de dygtige og vigtige af slagsen der har fået tildelt Statens Kunstfonds hædersydelse. Og i dag er han også gæst hos os. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

  Kultur
 • 29:13
  Endnu en jul med Poul Nesgaard

  Endnu en jul med Poul Nesgaard II - 11. december - Lasse Spang Olsen og Nulle Øigaard

  Sidste år skete der det, der bare ikke måtte ske. Poul Nesgaard havde brugt hele december på at lave ét godt juleprogram, der skulle sendes juleaftensdag. Men udsendelsen blev sat for sent på, og alt gik i vasken på grund af en intern fejl. Derfor har DR givet Poul Nesgaard lov til at fortsætte udviklingen for åben mikrofon frem mod juleaften. Poul stoler ikke længere på DR's algoritmer og sætter i stedet i år sin lid til sine to medværter og en ny, intelligent superpult, der måske kan redde julen.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Afghanistan er den største modtager af dansk udviklingsbistand med over en halv milliard kroner om året. Men skal vi fortsætte med den store støtte, nu hvor avisen Washington Post har afsløret, at amerikanske topfolk og diplomater udmærket godt vidste, at situationen i landet var langt mere alvorlig end de gav udtryk for offfentligt? Og at de mange penge, som USA brugte på at opbygge landet, i virkeligheden øgede korruptionen og problemerne? Vi taler med en tidligere dansk udviklingsminister. Oprøret mod udlejerne i storbyerne fortsætter. Denne gang drejer det sig om protester mod de to pensionskassser, MP pension og DIP. Lejerne i ejendommen Christians Brygge 24 har fået tilbudt at købe ejendommen som andel. Men siger, at pensionskasserne tilbyder på skrømt. Guldborgsund Kommune undskylder nu hvad den kalder for "uretmæssig tvang". Det gør den, efter at kammeradvokaten har vurderet, at der ikke var lovhjemmel til at fjerne en 14-årige pige, som myndighederne i en sag for nylig fandt alene hjemme, fordi hendes mor og søster var taget væk fra hjemmet af frygt for tvangsfjernelse af søsterens nyfødte baby. Kommunen kalder fjernelsen af den 14-årige for "bestræbelser på omsorg", der "gik for vidt". Og kommunen har tilbudt at godtgøre det, den kalder "en misforståelse" med 5000 kr. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktøren. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Kan vi stole på staten?

  En medarbejder i Forsvarets Ejendomsstyrelse har fået sat sit hus i stand for over 1,7 millioner, og to chefer i Forsvaret er indtil videre sendt hjem. Britta Nielsen lænsede Socialstyrelsen for 117 millioner. I Bygningsstyrelsen er otte ansatte bortvist og meldt til politiet. Og i SKAT fik Sven fem års fængsel for bedrageri. Kan vi stole på staten? Og nytter det at kulegrave alle styrelser og kontorer? Deltagere: Britt Bager, statsrevisor og MF for V, Flemming Møller Mortensen, statsrevisor og gruppeformand for S, Rosa Lund, retsordfører i Ø, David Rehling, lederskribent på Information, og Martin Ågerup, direktør i Cepos. Vært: Bille Sterll. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • Danmark kort

  Danmark kort

  Røget sild. Nogle tanker om en af Danmarks nationalretter - den helt specielle røgede sild. Forbundet med Bornholm, skønt sildene efterhånden sjældent kommer derfra. Tilrettelæggelse: Claus Johansen. (Sendt første gang 12. juni 2009).

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk. Radio

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Public Service - udvikling i strandkanten?

  I dag får kommunerne at vide, om de kan få lov til at ophæve strandbeskyttelseslinien 166 konkrete steder over hele landet. Hvordan kan vi udnytte mulighederne for at udvikle tættere på stranden og havet uden at det går udover vores fælles værdier? Hvad kan vi sætte i værk, så der bliver skabt ny udvikling og nye arbejdspladser - også udenfor de store byer? Ring med din idé til Public Service - på tlf. 7021 1919 - eller skirv til Publicservice@dr.dk. Panel: Michael Brautsch og Peter Nørgaard. Vært: Jesper Borup.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:20
  Radiofortællinger

  I en danskers blodspor 3:5 - Kønsdele som trofæer - og måltid

  Den danske tækkemand og våbenhandler Peter Frederiksen er voldsomt optaget af omskæring af kvinder. Han har udviklet sine helt egne ritualer under disse - og alt peger i retning af kannibalisme. Tilrettelæggelse: Jørn Stjerneklar og Helle Maj. Oplæsning af dagbog: Jørgen Ravn. Lyddesign: Torben Brandt og Jørn Stjerneklar. Producer: Torben Brandt. Kontakt radiofortaellinger@dr.dk

  Dokumentar
 • 57:39
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Teenager til salg

  Jeg har teenagebørn! Det går op og ned. Jeg forsøger med al min viden, erfaring og kærlighed at opdrage mine børn, men det er ikke altid godt nok. For nyligt hørte jeg noget, der fik mig til at tænke anderledes om min rolle som opdrager. En teenager vendte tingene på hovedet og spurgte, "måske er det forældrene, der er de besværlige?" I dag finder jeg ud af, hvor besværlige vi forældre kan være, når vi opdrager vores børn. Gæster: Forfatter og teenager Nina Lynggaard Jørgensen. Grafiker og mor Inge Lynggaard. Lektor i familieforskning ved Roskilde Universitetscenter Allan Westerling. Tilrettelægger: Christoffer Heide. Vært: Svend Brinkmann.

  Videnskab & Teknologi
 • 55:59
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: I tilværelsens svagt belyste kroge

  En mand, der gjorde tjeneste ved Tjernobyl, fortæller en prostitueret om sin mormors katte. Måske blev de dræbt af jægerne, der blev sendt ind for at skyde de kontaminerede dyr i zonen. En psykiater tegner mærkelige fugle på sin blok, mens han lytter halvhjertet til sin klient. En naturhistorisk håndbog tilbyder både troværdige og vidtløftige beskrivelser af dyr og planter... Skønlitteratur på P1 handler i dag om det, der findes i tilværelsens svagt belyste kroge. Gæster er forfatterne Anne Cathrine Bomann og Carsten Müller Nielsen. Som forfattere har de også været henvist til de dunkle hjørner af den litterære offentlighed. Men nu er de på vej ud i lyset. Vært: Klaus Rothstein.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Afghanistan er den største modtager af dansk udviklingsbistand med over en halv milliard kroner om året. Men skal vi fortsætte med den store støtte, nu hvor avisen Washington Post har afsløret, at amerikanske topfolk og diplomater udmærket godt vidste, at situationen i landet var langt mere alvorlig end de gav udtryk for offfentligt? Og at de mange penge, som USA brugte på at opbygge landet, i virkeligheden øgede korruptionen og problemerne? Vi taler med en tidligere dansk udviklingsminister. Oprøret mod udlejerne i storbyerne fortsætter. Denne gang drejer det sig om protester mod de to pensionskassser, MP pension og DIP. Lejerne i ejendommen Christians Brygge 24 har fået tilbudt at købe ejendommen som andel. Men siger, at pensionskasserne tilbyder på skrømt. Guldborgsund Kommune undskylder nu hvad den kalder for "uretmæssig tvang". Det gør den, efter at kammeradvokaten har vurderet, at der ikke var lovhjemmel til at fjerne en 14-årige pige, som myndighederne i en sag for nylig fandt alene hjemme, fordi hendes mor og søster var taget væk fra hjemmet af frygt for tvangsfjernelse af søsterens nyfødte baby. Kommunen kalder fjernelsen af den 14-årige for "bestræbelser på omsorg", der "gik for vidt". Og kommunen har tilbudt at godtgøre det, den kalder "en misforståelse" med 5000 kr. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktøren. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Følg pengene

  Følg pengene: Toppolitiker tjente millioner på Shah

  Sagen om svindel med udbytteskat rækker nu helt ind i toppen af de myndigheder, der leder den dansk-britiske efterforskning. Den øverste ansvarlige for retsforfølgelsen i Storbritannien har tidligere tjent millioner af kroner på at rådgive den hovedmistænkte Sanjay Shah. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:23:31
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Arne is back! - Arne Bro er tilbage på Filmskolen som leder af dokumentar-linjen. Han blev ellers sendt hjem med piber og trommer og blev dermed et af omdrejningspunkterne i konflikten mellem rektor Vinca Wiedemann og skolens elever. Men først blev Vinca fyret som rektor, og nu er Arne Bro altså tilbage på Filmskolen. Vi besøger skolen og mærker stemningen. Noter om angst - 23,8% af yngre kvinder lider af angst. En af dem er i studiet hos os i dag. Og det er hun blandt andet fordi hun er ved at komme ud på den anden side. Og har lavet en bog om det - en bog til alle de andre yngre kvinder, der bliver ramt af angsten og har brug for nogle gode kneb til at lære hjernen at styre sig. Vilde Peter Adolphsen - han er vildskab. Han er Punk. Han er manden der gav os Rynkekneppesygen... Og så er han også en af de yngste forfattere blandt de dygtige og vigtige af slagsen der har fået tildelt Statens Kunstfonds hædersydelse. Og i dag er han også gæst hos os. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein.

  Kultur
 • 29:13
  Endnu en jul med Poul Nesgaard

  Endnu en jul med Poul Nesgaard II - 11. december - Lasse Spang Olsen og Nulle Øigaard

  Sidste år skete der det, der bare ikke måtte ske. Poul Nesgaard havde brugt hele december på at lave ét godt juleprogram, der skulle sendes juleaftensdag. Men udsendelsen blev sat for sent på, og alt gik i vasken på grund af en intern fejl. Derfor har DR givet Poul Nesgaard lov til at fortsætte udviklingen for åben mikrofon frem mod juleaften. Poul stoler ikke længere på DR's algoritmer og sætter i stedet i år sin lid til sine to medværter og en ny, intelligent superpult, der måske kan redde julen.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Afghanistan er den største modtager af dansk udviklingsbistand med over en halv milliard kroner om året. Men skal vi fortsætte med den store støtte, nu hvor avisen Washington Post har afsløret, at amerikanske topfolk og diplomater udmærket godt vidste, at situationen i landet var langt mere alvorlig end de gav udtryk for offfentligt? Og at de mange penge, som USA brugte på at opbygge landet, i virkeligheden øgede korruptionen og problemerne? Vi taler med en tidligere dansk udviklingsminister. Oprøret mod udlejerne i storbyerne fortsætter. Denne gang drejer det sig om protester mod de to pensionskassser, MP pension og DIP. Lejerne i ejendommen Christians Brygge 24 har fået tilbudt at købe ejendommen som andel. Men siger, at pensionskasserne tilbyder på skrømt. Guldborgsund Kommune undskylder nu hvad den kalder for "uretmæssig tvang". Det gør den, efter at kammeradvokaten har vurderet, at der ikke var lovhjemmel til at fjerne en 14-årige pige, som myndighederne i en sag for nylig fandt alene hjemme, fordi hendes mor og søster var taget væk fra hjemmet af frygt for tvangsfjernelse af søsterens nyfødte baby. Kommunen kalder fjernelsen af den 14-årige for "bestræbelser på omsorg", der "gik for vidt". Og kommunen har tilbudt at godtgøre det, den kalder "en misforståelse" med 5000 kr. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktøren. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet