Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:12
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Grønneste ø i Europa

  Klimapolitik handler om kolde kontanter. Og lige nu kribler og krabler den grønne omstilling mest frem fra neden. Flere og flere iværksættere har således succes med at skabe bæredygtige forretninger, ikke mindst på Bornholm, hvorfra 'Guld og grønne skove' sender en special-udgave i forbindelse med årets Folkemødet. Hør en række iværksættere - og miljøminister Lea Wermelin (S), som selv er valgt på Bornholm - diskutere mulighederne for at drive klima-business på øen, som netop blevet kåret som den mest bæredygtige ø i hele Europa. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Genudsendelse fra fredag).

  Natur & Miljø
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Vi fejrer at Danmark vandt 4-1 over Rusland og er videre i EM-turneringen. Men der er også andre ting på programmet: Hvordan kan ny teknologi reducere kommunernes tømning af skrald i hele Danmark? Og hvordan svindles danskere til at investere i kryptovaluta? Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:12
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Bidens globale skakspil

  Joe Biden har blæst til kamp mod autokraterne: Kinas Xi Jinping og Ruslands Putin. Hans allierede er de vestlige demokratier. Men hvordan har de vestlige demokratier det egentlig - og det amerikanske? Er de europæiske vælgere og politikere med på Bidens endelige mål, nemlig at dæmme op for et Kina, som omverdenen oplever som stadig mere aggressivt? Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Livet som livestreamer

  Mikkel og Esben prøver kræfter med en disciplin, der er eksploderet i popularitet: Livestreaming af computerspil. Det sker især på platformen Twitch, der startede som et obskurt eksperiment, men nu er et nyt massemedie. Du kan også møde en streamer, der i seks år har levet af at streame sin hverdag - den seneste tid fra en campingvogn i det Sydfranske. Derudover: Et digitalt kæledyr fra 90'erne vender tilbage. Medvirkende: Foad Darwich. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Kvantespring - mellem fysik og filosofi

  I daglig tale bruger vi vendingen "et kvantespring" om pludselige, store fremskridt inden for et vidensområde. I fysikken er det når en lillebitte, mikroskopisk, subatomar partikel (elektron) springer fra et niveau/en bane uden om atomkernen til et andet. Uden kvanteteori havde vi ikke computere, mobiltelefoner eller atombomber. "Den som ikke er rystet ved at høre om kvanteteorien, har ikke forstået den" (Niels Bohr). I processen med at blive rystet møder vi filosoffen Immanuel Kants "Das Ding An Sich" og "Das Ding Für Uns" og Schrödingers kat der er både levende og død - på samme tid. Medvirkende: Benjamin Christensen; phd.-stipendiat i filosofi, Aarhus Universitet. Jan Faye; lektor emeritus i filosofi, KU. Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Nej tak til vindmøller?

  I Svendborg, i Hjørring, i Ikast-Brande er der højlydte protester og konflikter på borgermøder. Regeringen og klimaaktivister i København er vilde med at få sat vindmøller op i hele landet, for at Danmark kan nå sit klimamål. Men de danskere, der er nabo til de snurrende hvide vinger, siger NEJ, vindmøllerne skal ikke stå hos os! Så hvordan når vi klimamålet? Hvem bestemmer? Folketinget eller folket? P1Debattører: Søren Bo Jørgensen "Nej tak til vindmøller" Skallerup Klit, Flemming Larsen medstiller af borgerforslag "Indfør bedre beskyttelse af naboer til kæmpevindmøller", Simon Vanggaard (df) 1. Viceborgmester Ikast-Brande, Annette Mosegaard (k) Ikast Brande byråd, Bjørn Brandenborg (S), Peder Hvelplund (Ø). Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 13:03-13:33
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Manden med de mange liv

  Lederen af den nigerianske terrorgruppe Boko Haram er igen og igen blevet meldt dræbt for så at genopstå og recirkulere i videoer, hvor han udspyr flammetaler mod vesten og sine fjender i Nigeria. Nu er han igen meldt død, men denne gang tyder meget på, at Boko Haram-lederens niende liv faktisk er udrindet. Hvem var den mytiske lederfigur Abubakar Shekaus, og hvilken betydning får hans angivelige endeligt? Historiker Niels Kastfelt, der har rejst i Nigeria siden 1978, fortæller om manden med de mange liv. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Baglandet

  Baglandet: De sidste uledsagede

  Nagieb gik til fods med med en stor gruppe andre børn og unge hele vejen fra Afghanistan til Danmark. Sofia tog flugten fra Somalia mod Danmark med to veninder, og undervejs døde den ene veninde i Saharaørkenen. Nagieb og Sofia endte på opholdsstedet Lindhøjgaard i Lynge, nord for København. Lindhøjggard har taget imod hundredevis af børn og unge siden 1998, der af den ene eller anden grund har taget den farlige flugt mod nord alene. Men på grund af politiske forandringer og et stærkere værn mod asylansøgere, kommer færre og færre uledsagede flygtningebørn til Danmark. BagIandet har besøgt Lindhøjgaard, hvor de seks unge flygtninge i huset lærer dansk, får en uddannelse og bliver rustet til at bo alene. Reporter og tilrettelægger: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Ny formand for skole i storm - Den europæiske filmhøjskole i Ebeltoft har været i gevaldigt stormvejr, efter at skolen i flere år holdt hånden over en krænkende lærer. Tidligere elever sendte skriftlig klage, rektor fra skolen gik - og de tidligere elever krævede en helt ny bestyrelse. Det har de ikke fået - men en ny formand for bestyrelsen er trådt til. Vi spørger ham i dag, hvordan han vil stilne stormen. Hang On genbesøgt - For 21 år siden indspillede DJ Freedom nummeret Hang On, som blev et kæmpe hit. Men manden bag fik stort set ikke en krone ud af hittet, for han havde skrevet under på en kontrakt, der gav det hele væk. Nu gør han som den amerikanske superstjerne Taylor Swift og genindspiller nummeret, hvor han selv beholder alle rettigheder. Vi ser på sagen om Hang On og taler om musikbranchens lunkne kontrakter. For nøgen til Herning - På ydersiden af Kunstmuseet Heart i Herning hænger en kæmpe poster med en nøgen kvinde, som skal reklamere for den udstilling, der lige nu er inde på museet. Plakaten er taget fra værket 'La Venere' (1973) af den italienske kunstner Michelangelo Pistoletto, og forestiller en piberygende, nøgen kvinde, der med krydsede ben slænger sig på en blomstret divan. Hun hang også overalt i bybilledet for at gøre opmærksom på udstillingen. Men nogle har klaget, og nu er hun pillet ned fra gadelygterne. Men hvornår er nøgenhed ok i bybilledet? Værter: Tore Leifer og Jesper Dein (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Nej tak til vindmøller?

  I Svendborg, i Hjørring, i Ikast-Brande er der højlydte protester og konflikter på borgermøder. Regeringen og klimaaktivister i København er vilde med at få sat vindmøller op i hele landet, for at Danmark kan nå sit klimamål. Men de danskere, der er nabo til de snurrende hvide vinger, siger NEJ, vindmøllerne skal ikke stå hos os! Så hvordan når vi klimamålet? Hvem bestemmer? Folketinget eller folket? P1Debattører: Søren Bo Jørgensen "Nej tak til vindmøller" Skallerup Klit, Flemming Larsen medstiller af borgerforslag "Indfør bedre beskyttelse af naboer til kæmpevindmøller", Simon Vanggaard (df) 1. Viceborgmester Ikast-Brande, Annette Mosegaard (k) Ikast Brande byråd, Bjørn Brandenborg (S), Peder Hvelplund (Ø). Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:26
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Manden med de mange liv

  Lederen af den nigerianske terrorgruppe Boko Haram er igen og igen blevet meldt dræbt for så at genopstå og recirkulere i videoer, hvor han udspyr flammetaler mod vesten og sine fjender i Nigeria. Nu er han igen meldt død, men denne gang tyder meget på, at Boko Haram-lederens niende liv faktisk er udrindet. Hvem var den mytiske lederfigur Abubakar Shekaus, og hvilken betydning får hans angivelige endeligt? Historiker Niels Kastfelt, der har rejst i Nigeria siden 1978, fortæller om manden med de mange liv. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Baglandet

  Baglandet: De sidste uledsagede

  Nagieb gik til fods med med en stor gruppe andre børn og unge hele vejen fra Afghanistan til Danmark. Sofia tog flugten fra Somalia mod Danmark med to veninder, og undervejs døde den ene veninde i Saharaørkenen. Nagieb og Sofia endte på opholdsstedet Lindhøjgaard i Lynge, nord for København. Lindhøjggard har taget imod hundredevis af børn og unge siden 1998, der af den ene eller anden grund har taget den farlige flugt mod nord alene. Men på grund af politiske forandringer og et stærkere værn mod asylansøgere, kommer færre og færre uledsagede flygtningebørn til Danmark. BagIandet har besøgt Lindhøjgaard, hvor de seks unge flygtninge i huset lærer dansk, får en uddannelse og bliver rustet til at bo alene. Reporter og tilrettelægger: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33, søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Livet som livestreamer

  Mikkel og Esben prøver kræfter med en disciplin, der er eksploderet i popularitet: Livestreaming af computerspil. Det sker især på platformen Twitch, der startede som et obskurt eksperiment, men nu er et nyt massemedie. Du kan også møde en streamer, der i seks år har levet af at streame sin hverdag - den seneste tid fra en campingvogn i det Sydfranske. Derudover: Et digitalt kæledyr fra 90'erne vender tilbage. Medvirkende: Foad Darwich. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Sendes også 20.03 og torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Kvantespring - mellem fysik og filosofi

  I daglig tale bruger vi vendingen "et kvantespring" om pludselige, store fremskridt inden for et vidensområde. I fysikken er det når en lillebitte, mikroskopisk, subatomar partikel (elektron) springer fra et niveau/en bane uden om atomkernen til et andet. Uden kvanteteori havde vi ikke computere, mobiltelefoner eller atombomber. "Den som ikke er rystet ved at høre om kvanteteorien, har ikke forstået den" (Niels Bohr). I processen med at blive rystet møder vi filosoffen Immanuel Kants "Das Ding An Sich" og "Das Ding Für Uns" og Schrödingers kat der er både levende og død - på samme tid. Medvirkende: Benjamin Christensen; phd.-stipendiat i filosofi, Aarhus Universitet. Jan Faye; lektor emeritus i filosofi, KU. Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Sendes også 21.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:12
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Bidens globale skakspil

  Joe Biden har blæst til kamp mod autokraterne: Kinas Xi Jinping og Ruslands Putin. Hans allierede er de vestlige demokratier. Men hvordan har de vestlige demokratier det egentlig - og det amerikanske? Er de europæiske vælgere og politikere med på Bidens endelige mål, nemlig at dæmme op for et Kina, som omverdenen oplever som stadig mere aggressivt? Vært: Steffen Gram. (Sendes også 00.05, lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Ny formand for skole i storm - Den europæiske filmhøjskole i Ebeltoft har været i gevaldigt stormvejr, efter at skolen i flere år holdt hånden over en krænkende lærer. Tidligere elever sendte skriftlig klage, rektor fra skolen gik - og de tidligere elever krævede en helt ny bestyrelse. Det har de ikke fået - men en ny formand for bestyrelsen er trådt til. Vi spørger ham i dag, hvordan han vil stilne stormen. Hang On genbesøgt - For 21 år siden indspillede DJ Freedom nummeret Hang On, som blev et kæmpe hit. Men manden bag fik stort set ikke en krone ud af hittet, for han havde skrevet under på en kontrakt, der gav det hele væk. Nu gør han som den amerikanske superstjerne Taylor Swift og genindspiller nummeret, hvor han selv beholder alle rettigheder. Vi ser på sagen om Hang On og taler om musikbranchens lunkne kontrakter. For nøgen til Herning - På ydersiden af Kunstmuseet Heart i Herning hænger en kæmpe poster med en nøgen kvinde, som skal reklamere for den udstilling, der lige nu er inde på museet. Plakaten er taget fra værket 'La Venere' (1973) af den italienske kunstner Michelangelo Pistoletto, og forestiller en piberygende, nøgen kvinde, der med krydsede ben slænger sig på en blomstret divan. Hun hang også overalt i bybilledet for at gøre opmærksom på udstillingen. Men nogle har klaget, og nu er hun pillet ned fra gadelygterne. Men hvornår er nøgenhed ok i bybilledet? Værter: Tore Leifer og Jesper Dein (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Ny formand for skole i storm - Den europæiske filmhøjskole i Ebeltoft har været i gevaldigt stormvejr, efter at skolen i flere år holdt hånden over en krænkende lærer. Tidligere elever sendte skriftlig klage, rektor fra skolen gik - og de tidligere elever krævede en helt ny bestyrelse. Det har de ikke fået - men en ny formand for bestyrelsen er trådt til. Vi spørger ham i dag, hvordan han vil stilne stormen. Hang On genbesøgt - For 21 år siden indspillede DJ Freedom nummeret Hang On, som blev et kæmpe hit. Men manden bag fik stort set ikke en krone ud af hittet, for han havde skrevet under på en kontrakt, der gav det hele væk. Nu gør han som den amerikanske superstjerne Taylor Swift og genindspiller nummeret, hvor han selv beholder alle rettigheder. Vi ser på sagen om Hang On og taler om musikbranchens lunkne kontrakter. For nøgen til Herning - På ydersiden af Kunstmuseet Heart i Herning hænger en kæmpe poster med en nøgen kvinde, som skal reklamere for den udstilling, der lige nu er inde på museet. Plakaten er taget fra værket 'La Venere' (1973) af den italienske kunstner Michelangelo Pistoletto, og forestiller en piberygende, nøgen kvinde, der med krydsede ben slænger sig på en blomstret divan. Hun hang også overalt i bybilledet for at gøre opmærksom på udstillingen. Men nogle har klaget, og nu er hun pillet ned fra gadelygterne. Men hvornår er nøgenhed ok i bybilledet? Værter: Tore Leifer og Jesper Dein (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet