Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:10
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Dronning Margrethe støver sproget af i fødselsdagsinterview

  "Jeg prøver at finde et friskt udtryk, så der ikke er støv på de ord, man kommer med". Sådan siger Dronning Margrethe om sit sprog i et interview til Klog på Sprog i anledning af Dronningens 81-års fødselsdag. Dronningens sprog har gennem årene været exceptionelt nuanceret og idérigt, hvilket bevises i lydklip og samtale mellem Adrian Hughes og Majestæten. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også søndag 22.03).

  Kultur
 • 56:13
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Kan vi genskabe arter i gen-laboratoriet?

  Vicky og Johan leger med tanken om, hvad moderne genredigering kan bruges til ude i naturen. Teknologier, der i princippet kan genskabe mammut og sabeltiger, kan vel også hjælpe arter, der stadig er her, men bare har det svært? Fx ved at øge deres tolerance over for klimaforandringer? Eller ved at løse indavlsproblemer? Eller ved at klone løs, så de ikke længere er så sjældne og truede. Biolog Louise von Gersdorff Jørgensen, som selv bruger den nobelprisbelønnede CRISPR-gensaks til at eksperimentere med mutationer i zebrafisk, fortæller om fantastiske muligheder og enorme etiske dilemmaer. Værter: Johan Olsen (kittelbiolog) & Vicky Knudsen (gummistøvlebiolog). Gæst: Louise von Gersdorff Jørgensen, biolog og lektor på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab ved Københavns Universitet. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 19.03 og 3.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:30
  Tal til mig

  Tal til mig - Katrine Muff: Stil din tro i solen, giv den vand og giv tid

  Dette er historien om at have fået troen ind med modermælken, men at være nødt til at lægge den på hylden for at starte på en frisk. Musiker og sangskriver, Katrine Muff Enevoldsen er vokset op i et præstehjem. Hun kunne salmerne og bibelhistorierne udenad og gik hele sin folkeskoletid på en kristen skole. Men desværre fik Katrine en opfattelse af, at hun skulle tro på en bestemt måde, for at være en "rigtig god kristen". Katrine ledte og ledte efter svar og efter Gud, og jo mere forvirret hun blev omkring hvem han er, desto flere regler satte hun op for sig selv. De unge år der skulle være magiske og frie, blev det modsatte i skyggen af hendes restriktive måde at tro på. Og en dag måtte Katrine sætte det hele på pause, for at starte på en frisk. "Lade en lille ny tro spire", som hun siger. Og hvordan gør man så det? Ja, måske kan svaret ligge i et godt gammeldags slag rundbold. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 9.05).

  Kultur
 • 1:50:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:57:00
  Bagklog på P1

  SommerBagklog på P1 4:5

  Resten af året får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. Men henover sommeren får han besøg af sin producer Rikke Fink. Sammen spiller de highlights med 2021s bedste gæster og største historier - og mon ikke også der bliver tid til at se frem mod det kommende efterår. Garanteret agurkefri radio til din sommerferie. Værter: Esben Kjær og Rikke Fink bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03 og i morgen 2.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  Mænd der knækker - med Abdel Aziz Mahmoud

  Mænd der knækker 3:5 - Nicolas Dalby

  MMA-fighteren Nicolas Dalby har været blandt de bedste i verden til at slås. Men inden de store, vigtige tv-transmitterede kampe, har han stået i kulissen og haft lyst til at tude. For samtidig med karrierens højdepunkter, var han ramt af stress og depression. Istedet for at tale om det, festede han. Abdel Aziz Mahmoud taler med Nicolas Dalby om manderoller og hvorfor det er så svært at tale med andre mænd om sine følelser. Vært: Abdel Aziz Mahmoud. Medvirkende: MMA-fighter Nicolas Dalby og psykolog Randi Øibakken. Tilrettelægger: Iben Foss. I redaktionen: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 18.03).

  Kultur
 • 57:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Michael

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Københavns sydhavn hos Michael, som lever med paranoid skizofreni. (Sendes også 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:40
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Stina Vrang Elias

  Zissel møder Stina Vrang Elias, der er administrerende direktør i tænketanken DEA. Stina fortæller Zissel, hvordan hun lærte at hvile mere i sig selv, da hun blev 50. (Sendt første gang 24. april). (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 30:05
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Madame Nielsen

  Lamento er en roman om et par, der forelsker sig lidenskabeligt og tilbringer alle ugens dage sammen. De forlader kun lejligheden hånd i hånd og med fælles mål. Og da det uundgåelige sker, og den ene må forlade tosomheden for en stund, opleves det som forræderi og forelskelsen udfordres. Mød Madame Nielsen i en samtale om en forelskelse, der minder om en revolution. Anbefalinger: Madame Nielsen, Lamento. Og H.C. Andersens dagbøger. Medvirkende Madame Nielsen og Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Sendt første gang 30. januar). (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 57:08
  Filmland

  Filmland: Er filmen som kunstart døende? Eller er filmtosserne bare blevet gamle?

  'Filmkunsten devalueres systematisk, køres ud på et sidespor, nedværdiges og reduceres til dens laveste fællesnævner, nemlig indhold'. Sådan skrev den måske mest beundrede nulevende filminstruktør, Martin Scorsese, fornylig i et essay, hvor han hyldede filmen som kunstart i en tid præget af streamingtjenester og superhelte. Men er Scorsese bare en nostalgisk filmtosse? Eller har han ret i at filmkunsten lider i vore dages ufattelige film- og seriebombardement? Det ser Filmland nærmere, midt mellem anmeldelser af en film, Scorsese må elske, 'Nomadland', og en superhelteserie, han formentlig afskyr, 'Falcon and the Winter Soldier'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendt første gang 1. maj). (Sendes også søndag 20.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • 27:07
  Carsten Jensen i krise

  Carsten Jensen i krise 3:4 - Farvel til den gamle verden

  I dyb sorg isolerer Carsten og Liz Jensen sig i lejligheden i København, alt imens de danske myndighederne lukker landet ned. Carsten har svært ved at koncentrere sig, og bliver kun fanget af dystopier og bøger om global opvarmning. Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen. Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen. Klip og mix: Jacob Heldt. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • 30:11
  Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 8:12 - Med Fryd Frydendahl i Hvide Sande

  Videre i de danske sandlandskaber er Caspar denne gang kommet til Hvide Sande, for at mødes med Fryd. Hun er fotograf og rektor for kunstskolen Fatamorgana. Og så har hun et personligt forhold til næsten alle bygninger i Hvide Sande. I dag har hun inviteret Caspar ned på havnen for at få en øl og en snak om skønhedsidealer og om at føle sig grim. Det gør Fryd nemlig, eller det har hun gjort, og måske er det et af de sidste store tabuer vi har. Men er grimhed faktisk et slags handicap i dagens Danmark, og kan vi gøre noget for at flere af os kan komme til at føle os smukke? Og viser det sig, at de også begge to ligefrem skal være glade for deres outsider position? Nu hvor den også har været så vigtig for at de nu sidder her og får lov at tale i radioen og drikke en øl på DRs regning? Vært og tilrettelægger: Caspar Eric. Producer og lyddesigner: Kim G. Hansen. Komponist og assisterende lyddesigner: Frederik Bjørn. Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck for DR. (Genudsendelse fra fredag).

  Fritid & Livsstil
 • 55:12
  Orientering

  Orientering Weekend: Et udsat og udskældt OL går i gang

  Dopingkontrollen har ikke været nær så finmasket som ellers frem mod OL denne gang. På grund af corona er langt færre uvarslede kontroller gennemført. Til gengæld har corona betydet, at alternative testmetoder er udviklet hurtigere end ellers. Hør hvordan OL er kommet fra start, og hvad kombinationen af corona og doping har betydet. Billederne fra Tyskland af sammenstyrtet bindingsværksidyl og spande fyldt med brunt mudder fylder medierne. Hjælpen strømmer til, og til et af de allerhårdest ramte områder er tyske vinbønder kommet til undsætning. For Ahr-regionen er Tysklands internationalt stærkeste rødvinsregion, og nu ligger de sidste tre års høst i ruiner. De seneste uger har Ungarn igen været midtpunkt i en strid med EU. De konkrete stridspunkter var et tysk ønske om at lyse et fodboldstadium op i regnbuefarver og en lov, der ifølge EU-kommissionen er i strid med EUs grundlæggende værdier. Loven forbyder ungarske skoler og tv-stationer at fortælle børn og unge om homoseksuelle eller transpersoner. Selvom Ungarn ikke virker som et sted, hvor LGBT rettigheder er i høj kurs, bliver der i weekenden ikke desto mindre gennemført en Pride i Budapest. En dansk EU parlamentariker er taget med for at slå et slag for demokratiet. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:59
  Mænd der knækker - med Abdel Aziz Mahmoud

  Mænd der knækker 3:5 - Nicolas Dalby

  MMA-fighteren Nicolas Dalby har været blandt de bedste i verden til at slås. Men inden de store, vigtige tv-transmitterede kampe, har han stået i kulissen og haft lyst til at tude. For samtidig med karrierens højdepunkter, var han ramt af stress og depression. Istedet for at tale om det, festede han. Abdel Aziz Mahmoud taler med Nicolas Dalby om manderoller og hvorfor det er så svært at tale med andre mænd om sine følelser. Vært: Abdel Aziz Mahmoud. Medvirkende: MMA-fighter Nicolas Dalby og psykolog Randi Øibakken. Tilrettelægger: Iben Foss. I redaktionen: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 12.15).

  Kultur
 • 12:00
  Panorama

  Panorama

  Sangfestival i Letland. Hvert 5. år er der skønsang fra de mange kor til den store sangfest i Riga. Karin Larsen. (Sendt første gang 2. juli 2008). (Sendes også i morgen 18.48).

 • Kl. 19:03-20:03
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Kan vi genskabe arter i gen-laboratoriet?

  Vicky og Johan leger med tanken om, hvad moderne genredigering kan bruges til ude i naturen. Teknologier, der i princippet kan genskabe mammut og sabeltiger, kan vel også hjælpe arter, der stadig er her, men bare har det svært? Fx ved at øge deres tolerance over for klimaforandringer? Eller ved at løse indavlsproblemer? Eller ved at klone løs, så de ikke længere er så sjældne og truede. Biolog Louise von Gersdorff Jørgensen, som selv bruger den nobelprisbelønnede CRISPR-gensaks til at eksperimentere med mutationer i zebrafisk, fortæller om fantastiske muligheder og enorme etiske dilemmaer. Værter: Johan Olsen (kittelbiolog) & Vicky Knudsen (gummistøvlebiolog). Gæst: Louise von Gersdorff Jørgensen, biolog og lektor på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab ved Københavns Universitet. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 3.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:40
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Stina Vrang Elias

  Zissel møder Stina Vrang Elias, der er administrerende direktør i tænketanken DEA. Stina fortæller Zissel, hvordan hun lærte at hvile mere i sig selv, da hun blev 50. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 30:05
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Madame Nielsen

  Lamento er en roman om et par, der forelsker sig lidenskabeligt og tilbringer alle ugens dage sammen. De forlader kun lejligheden hånd i hånd og med fælles mål. Og da det uundgåelige sker, og den ene må forlade tosomheden for en stund, opleves det som forræderi og forelskelsen udfordres. Mød Madame Nielsen i en samtale om en forelskelse, der minder om en revolution. Anbefalinger: Madame Nielsen, Lamento. Og H.C. Andersens dagbøger. Medvirkende Madame Nielsen og Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 14.30). (Sendes også 1.30).

  Kultur
 • 1:57:00
  Bagklog på P1

  SommerBagklog på P1 4:5

  Resten af året får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. Men henover sommeren får han besøg af sin producer Rikke Fink. Sammen spiller de highlights med 2021s bedste gæster og største historier - og mon ikke også der bliver tid til at se frem mod det kommende efterår. Garanteret agurkefri radio til din sommerferie. Værter: Esben Kjær og Rikke Fink bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 2.03).

  Kultur
 • 55:12
  Orientering

  Orientering Weekend: Et udsat og udskældt OL går i gang

  Dopingkontrollen har ikke været nær så finmasket som ellers frem mod OL denne gang. På grund af corona er langt færre uvarslede kontroller gennemført. Til gengæld har corona betydet, at alternative testmetoder er udviklet hurtigere end ellers. Hør hvordan OL er kommet fra start, og hvad kombinationen af corona og doping har betydet. Billederne fra Tyskland af sammenstyrtet bindingsværksidyl og spande fyldt med brunt mudder fylder medierne. Hjælpen strømmer til, og til et af de allerhårdest ramte områder er tyske vinbønder kommet til undsætning. For Ahr-regionen er Tysklands internationalt stærkeste rødvinsregion, og nu ligger de sidste tre års høst i ruiner. De seneste uger har Ungarn igen været midtpunkt i en strid med EU. De konkrete stridspunkter var et tysk ønske om at lyse et fodboldstadium op i regnbuefarver og en lov, der ifølge EU-kommissionen er i strid med EUs grundlæggende værdier. Loven forbyder ungarske skoler og tv-stationer at fortælle børn og unge om homoseksuelle eller transpersoner. Selvom Ungarn ikke virker som et sted, hvor LGBT rettigheder er i høj kurs, bliver der i weekenden ikke desto mindre gennemført en Pride i Budapest. En dansk EU parlamentariker er taget med for at slå et slag for demokratiet. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 57:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Michael

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Københavns sydhavn hos Michael, som lever med paranoid skizofreni. (Genudsendelse fra 13.03). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 7:8 - Der var så dejligt der ude på landet

  Og det synes præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening da også. Derfor kæmper hun for at få den vilde natur tilbage. Samtidig skal vi også have plads til græssende landbrugsdyr og økologiske marker. Hun bygger sit håb for fremtiden på, at det nytter noget at være et godt eksempel for resten af verden. Derfor skal Danmark gå forrest i kampen for at redde naturen og dyrene. Og måske kan vi på den måde inspirere andre (præsidenter)? Medvirkende: Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding og bioetiker Mickey Gjerris. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Natur & Miljø
 • 30:05
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Madame Nielsen

  Lamento er en roman om et par, der forelsker sig lidenskabeligt og tilbringer alle ugens dage sammen. De forlader kun lejligheden hånd i hånd og med fælles mål. Og da det uundgåelige sker, og den ene må forlade tosomheden for en stund, opleves det som forræderi og forelskelsen udfordres. Mød Madame Nielsen i en samtale om en forelskelse, der minder om en revolution. Anbefalinger: Madame Nielsen, Lamento. Og H.C. Andersens dagbøger. Medvirkende Madame Nielsen og Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • 57:02
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - Du kan ikke sidde eller løfte forkert

  Husker du at bøje i benene, når du løfter - og at hvile dig, når det gør ondt i ryggen? Ved du hvad, det er faktisk lige meget! For den viden om ryggen, som mange af os er opdraget med, holder slet ikke, viser den nyere forskning. Rygsmerter er dog stadig den lidelse, der plager allerflest mennesker i hele verden - og i Danmark har omkring 900.000 mennesker ondt i ryggen hvert år. Det koster kassen i sygemeldinger og behandlinger. Problemet er bare, at hverken korrekt holdning, smertestillende piller eller operationer hjælper. Noget af det bedste, man kan gøre, er derimod at tale om smerterne. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også mandag 6.05 og 00.05).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:13
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Kan vi genskabe arter i gen-laboratoriet?

  Vicky og Johan leger med tanken om, hvad moderne genredigering kan bruges til ude i naturen. Teknologier, der i princippet kan genskabe mammut og sabeltiger, kan vel også hjælpe arter, der stadig er her, men bare har det svært? Fx ved at øge deres tolerance over for klimaforandringer? Eller ved at løse indavlsproblemer? Eller ved at klone løs, så de ikke længere er så sjældne og truede. Biolog Louise von Gersdorff Jørgensen, som selv bruger den nobelprisbelønnede CRISPR-gensaks til at eksperimentere med mutationer i zebrafisk, fortæller om fantastiske muligheder og enorme etiske dilemmaer. Værter: Johan Olsen (kittelbiolog) & Vicky Knudsen (gummistøvlebiolog). Gæst: Louise von Gersdorff Jørgensen, biolog og lektor på Institut for Veterinær- og Husdyrvidenskab ved Københavns Universitet. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:12
  Orientering

  Orientering Weekend: Et udsat og udskældt OL går i gang

  Dopingkontrollen har ikke været nær så finmasket som ellers frem mod OL denne gang. På grund af corona er langt færre uvarslede kontroller gennemført. Til gengæld har corona betydet, at alternative testmetoder er udviklet hurtigere end ellers. Hør hvordan OL er kommet fra start, og hvad kombinationen af corona og doping har betydet. Billederne fra Tyskland af sammenstyrtet bindingsværksidyl og spande fyldt med brunt mudder fylder medierne. Hjælpen strømmer til, og til et af de allerhårdest ramte områder er tyske vinbønder kommet til undsætning. For Ahr-regionen er Tysklands internationalt stærkeste rødvinsregion, og nu ligger de sidste tre års høst i ruiner. De seneste uger har Ungarn igen været midtpunkt i en strid med EU. De konkrete stridspunkter var et tysk ønske om at lyse et fodboldstadium op i regnbuefarver og en lov, der ifølge EU-kommissionen er i strid med EUs grundlæggende værdier. Loven forbyder ungarske skoler og tv-stationer at fortælle børn og unge om homoseksuelle eller transpersoner. Selvom Ungarn ikke virker som et sted, hvor LGBT rettigheder er i høj kurs, bliver der i weekenden ikke desto mindre gennemført en Pride i Budapest. En dansk EU parlamentariker er taget med for at slå et slag for demokratiet. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet