P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  Manus manege

  Manus manege: Benhårdt at date i en moden alder

  Der har sandsynligvis aldrig været så mange singler i Danmark som nu. Og når den første eller anden skilsmisse er overstået, vil mange gerne finde en ny partner. Men det er som om, det bliver sværere i anden eller tredje omgang. I Manus manege i dag taler Manu Sareen med tre danskere med stor datingerfaring og en parterapeut om de udfordringer og forhindringer som de voksne, modne singler løber ind i på datingmarkedet. Medvirkende: Michelle Hviid, foredragsholder og forfatter. Camilla Lindemann, journalist og forfatter. Mikke Braginsky, debattør og podcaster. Martin Østergaard, parterapeut. Vært: Manu Sareen.

  Kultur
 • 2:45:11
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad kom der ud af mødet mellem Donald Trump og Mette Frederiksen om Arktis? Skal sociale medier stilles til ansvar for deres indhold? Og hvad kan kunstnere bidrage med i børnepasningen? Medvirkende: Tinne Hjersing Knudsen og Jan Falkentoft. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:09
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Det besværlige Radikale Venstre

  Morten Østergaard og de radikale blev kaldt stædige og besværlige af andre partier under de netop overståede finanslovsforhandlingerne. Slotsholmen går i dybden med selvforståelsen hos Radikale Venstre, der er vant til magt og indflydelse, men nu må nøjes med rollen som støtteparti. Og ser på, hvad det kommer til at betyde for regeringen fremadrettet. Programmet giver dig også lobbyistens ABC over, hvordan man kommer på finansloven. Og ser på kritik af Socialdemokratiets planer om at spare milliarder på konsulenter. Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:16
  Så vidt vi ved

  Så vidt vi ved: Arktis, aldring, hundebid, vampyrer, chokolade og COP25

  Hvad skal der blive af arktiske isbjørne, narhvaler og hvidhvaler, når isen smelter? Den globale CO2-udledning stiger igen i 2019. Klimaforsker har opgivet at nå Parisaftalens mål. Mundbakterie fra hunde kan dræbe mennesker, men forskere nedtoner risikoen. Leukæmipatienters symptomer kan have inspireret til vampyrhistorier om Dracula. Udfordringer med julekonfekten: At smelte chokolade er en videnskab. Kosttilskud kan måske hjælpe patienter med sjældent syndrom, som ældes før tid. Vært: Carsten Nielsen.

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Tidsånd

  Tidsånd: Om ondskab og ære

  Dommedag nu, Coppolas filmklassiker fra 1979, udkommer endnu engang og i en ny version, og vi bruger anledningen til at dykke ned i det litterære forlæg for bogen, nemlig "Mørkets Hjerte" af Joseph Conrad. Det handler om begivenhederne i Congo omkring forrige århundrede skifte, hvor en massiv rovdrift på råmaterialer førte til bestialske metoder. Vi undersøger hvad der skete i Congo, og forsøger at blive klogere på hvordan det kunne ske. Og så ser vi nærmere på hvordan vi håndterer ærekrænkelser i en moderne verden. Engang kunne man udfordre til duel, hvis man følte sig trådt for nært; men hvad gør man i dag? Vært: Mikkel Frey Damgaard.

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Bøllemetoder?

  Er det bøllemetoder, når stilladsarbejdere vælter hegn og kaster sten mod en byggeplads i København? Afbrændte og væltede biler, er det et nødvendigt våben for at stoppe social dumping og underbetalt udenlandsk arbejdskraft? P1Debattører: Thomas Strømsholt stilladsarbejder, Louis Jacobsen murer, Bjørn Brandenborg (S) social dumping ordfører, Alex Vanopslagh (LA), Nikolaj Bøgh (K). Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service Menstruation - kampen mod et tabu og større krav til Facebook

  Hvordan undgår man, at ulovligt materiale bliver delt på sociale medier, hvor der ikke altid er langt fra tanke til handling? Facebook, Twitter og Snapchat skal tage et langt større ansvar, når det kommer til at fjerne ulovligt indhold som terrorisme og seksuelle optagelser uden samtykke. Og så skal vi besøge en virksomhed, der stiller gratis bind og tamponer til rådighed for sine kvindelige ansatte i et forsøg på at aftabuisere menstruation. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:28
  Skønhedskontrakten

  Skønhedskontrakten 3:5

  Efter de to første udsendelser får journalisterne en bunke henvendelser fra tidligere deltagere, der vil fortælle om deres oplevelser med Miss Danmark og udenlandske skønhedskonkurrencer. Blandt andet har flere piger oplevet at blive opkrævet opstillingsgebyr for konkurrencer, der var gratis, og så opdager de to journalister, at boden for at bryde reglerne i Miss Danmark kontrakten nu er blevet fordoblet. Tilrettelagt af Gry Hoffmann og Mille Ørsted.

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Børnekoncert med barske tekster: "En panser skal ligge i graven" og "Knytnæver til du spytter tænder. Stikker bliver stukket, til de ikke bløder længere." Sådan lyder det i rocker-rapperen ATYPISKs musikalske bagkatalog - og i februar 2020 står han på scenen i bydelen Løget i Vejle til en koncert for børn og unge mellem 15 og 19 år. Kulturen på P1 portrætterer en musiker, der for tiden trækker overskrifter og debat i Vejle. Tøj med god miljø-samvittighed: Det tøj, vi har på, og som ofte produceres i fjerne lande under kummerlige forhold, er blandt denne verdens allerstørste miljøsyndere. Nu mener et dansk firma at have fundet den trylleformular, der kan gøre tøjet både holdbart og bæredygtigt. Poesi der taler jysk: "Hendes feminisme er hårdtslående, men sjov. Hendes poesi er præget af en stor musikalitet og en leg med ordene. Og så taler den jysk". Sådan lyder en del af begrundelsen for, at digteren Mette Moestrup netop har fået tildelt Statens Kunstfonds livslange hædersydelse. Mette Moestrup er portrætgæst i Kulturen på P1. Fra hegnspæl-beskyttelse til musikinstrument: Når verdensstjernen Björk giver koncert i Royal Arena i København i aften, har hun et dansk opfundet instrument med på scenen. Hør i Kulturen på P1, hvordan en sydfynsk fabrikant opdagede, at de aluminiums-toppe, han producerede til hegnspæle, kunne bruges til langt mere kunstneriske formål. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

  Kultur
 • Kl. 15:30-16:05
  Endnu en jul med Poul Nesgaard

  Endnu en jul med Poul Nesgaard II - 5. december - Ole Fogh Kirkeby og Lars H.U.G.

  Sidste år skete der det, der bare ikke måtte ske. Poul Nesgaard havde brugt hele december på at lave ét godt juleprogram, der skulle sendes juleaftensdag. Men udsendelsen blev sat for sent på, og alt gik i vasken på grund af en intern fejl. Derfor har DR givet Poul Nesgaard lov til at fortsætte udviklingen for åben mikrofon frem mod juleaften. Poul stoler ikke længere på DR's algoritmer og sætter i stedet i år sin lid til sine to medværter og en ny, intelligent superpult, der måske kan redde julen.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Danmark skal være med i en fransk-ledet flådemission i Hormuz-strædet, erfarer Orientering. Missionen går ud på at beskytte den internationale skibsfart mod angreb og kapring. Rigsfællesskabet skal arbejde tættere sammen med USA i Arktis - det fortalte statsminister Mette Frederiksen i går efter sit møde med USAs præsident Trump i forbindelse med mødet i NATO. Vi ser nærmere på, hvad det samarbejde går ud på. Hvad går man og tumler med i teenageårene? Og hvor går man hen, når det hele brænder? Flere unge piger sender beskeder med alt fra kærestesorger til selvmordstanker til deres idoler på nettet - influencerne. De unge mennesker søger hjælp hos deres idoler til både sociale og psykiske problemer. Og det kan volde problemer, fordi influencerne ikke ønsker at stå med et så stort ansvar. Louise Windfeld-Høeberg og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Bøllemetoder?

  Er det bøllemetoder, når stilladsarbejdere vælter hegn og kaster sten mod en byggeplads i København? Afbrændte og væltede biler, er det et nødvendigt våben for at stoppe social dumping og underbetalt udenlandsk arbejdskraft? P1Debattører: Thomas Strømsholt stilladsarbejder, Louis Jacobsen murer, Bjørn Brandenborg (S) social dumping ordfører, Alex Vanopslagh (LA), Nikolaj Bøgh (K). Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • Danmark kort

  Danmark kort

  Sanglegens historie: Den første sangleg kan spores ca. 300 år tilbage, da en flok sømænd legede "Adam har syv sønner" ombord på et dansk skib, der lå for anker i vestindien. Senere kom mange andre til, men i 1960erne og 70erne forsvinder sanglegen stort set fra skolegårde og forsamlingshuse og erstattes af klappesangen. Tilrettelæggelse: Hanne Brandt. (Sendt første gang 12. marts 2009).

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk. Radio

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service Menstruation - kampen mod et tabu og større krav til Facebook

  Hvordan undgår man, at ulovligt materiale bliver delt på sociale medier, hvor der ikke altid er langt fra tanke til handling? Facebook, Twitter og Snapchat skal tage et langt større ansvar, når det kommer til at fjerne ulovligt indhold som terrorisme og seksuelle optagelser uden samtykke. Og så skal vi besøge en virksomhed, der stiller gratis bind og tamponer til rådighed for sine kvindelige ansatte i et forsøg på at aftabuisere menstruation. P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:28
  Skønhedskontrakten

  Skønhedskontrakten 3:5

  Efter de to første udsendelser får journalisterne en bunke henvendelser fra tidligere deltagere, der vil fortælle om deres oplevelser med Miss Danmark og udenlandske skønhedskonkurrencer. Blandt andet har flere piger oplevet at blive opkrævet opstillingsgebyr for konkurrencer, der var gratis, og så opdager de to journalister, at boden for at bryde reglerne i Miss Danmark kontrakten nu er blevet fordoblet. Tilrettelagt af Gry Hoffmann og Mille Ørsted.

  Dokumentar
 • 56:16
  Så vidt vi ved

  Så vidt vi ved: Arktis, aldring, hundebid, vampyrer, chokolade og COP25

  Hvad skal der blive af arktiske isbjørne, narhvaler og hvidhvaler, når isen smelter? Den globale CO2-udledning stiger igen i 2019. Klimaforsker har opgivet at nå Parisaftalens mål. Mundbakterie fra hunde kan dræbe mennesker, men forskere nedtoner risikoen. Leukæmipatienters symptomer kan have inspireret til vampyrhistorier om Dracula. Udfordringer med julekonfekten: At smelte chokolade er en videnskab. Kosttilskud kan måske hjælpe patienter med sjældent syndrom, som ældes før tid. Vært: Carsten Nielsen.

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Tidsånd

  Tidsånd: Om ondskab og ære

  Dommedag nu, Coppolas filmklassiker fra 1979, udkommer endnu engang og i en ny version, og vi bruger anledningen til at dykke ned i det litterære forlæg for bogen, nemlig "Mørkets Hjerte" af Joseph Conrad. Det handler om begivenhederne i Congo omkring forrige århundrede skifte, hvor en massiv rovdrift på råmaterialer førte til bestialske metoder. Vi undersøger hvad der skete i Congo, og forsøger at blive klogere på hvordan det kunne ske. Og så ser vi nærmere på hvordan vi håndterer ærekrænkelser i en moderne verden. Engang kunne man udfordre til duel, hvis man følte sig trådt for nært; men hvad gør man i dag? Vært: Mikkel Frey Damgaard.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Danmark skal være med i en fransk-ledet flådemission i Hormuz-strædet, erfarer Orientering. Missionen går ud på at beskytte den internationale skibsfart mod angreb og kapring. Rigsfællesskabet skal arbejde tættere sammen med USA i Arktis - det fortalte statsminister Mette Frederiksen i går efter sit møde med USAs præsident Trump i forbindelse med mødet i NATO. Vi ser nærmere på, hvad det samarbejde går ud på. Hvad går man og tumler med i teenageårene? Og hvor går man hen, når det hele brænder? Flere unge piger sender beskeder med alt fra kærestesorger til selvmordstanker til deres idoler på nettet - influencerne. De unge mennesker søger hjælp hos deres idoler til både sociale og psykiske problemer. Og det kan volde problemer, fordi influencerne ikke ønsker at stå med et så stort ansvar. Louise Windfeld-Høeberg og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:09
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Det besværlige Radikale Venstre

  Morten Østergaard og de radikale blev kaldt stædige og besværlige af andre partier under de netop overståede finanslovsforhandlingerne. Slotsholmen går i dybden med selvforståelsen hos Radikale Venstre, der er vant til magt og indflydelse, men nu må nøjes med rollen som støtteparti. Og ser på, hvad det kommer til at betyde for regeringen fremadrettet. Programmet giver dig også lobbyistens ABC over, hvordan man kommer på finansloven. Og ser på kritik af Socialdemokratiets planer om at spare milliarder på konsulenter. Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg er værter.

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Børnekoncert med barske tekster: "En panser skal ligge i graven" og "Knytnæver til du spytter tænder. Stikker bliver stukket, til de ikke bløder længere." Sådan lyder det i rocker-rapperen ATYPISKs musikalske bagkatalog - og i februar 2020 står han på scenen i bydelen Løget i Vejle til en koncert for børn og unge mellem 15 og 19 år. Kulturen på P1 portrætterer en musiker, der for tiden trækker overskrifter og debat i Vejle. Tøj med god miljø-samvittighed: Det tøj, vi har på, og som ofte produceres i fjerne lande under kummerlige forhold, er blandt denne verdens allerstørste miljøsyndere. Nu mener et dansk firma at have fundet den trylleformular, der kan gøre tøjet både holdbart og bæredygtigt. Poesi der taler jysk: "Hendes feminisme er hårdtslående, men sjov. Hendes poesi er præget af en stor musikalitet og en leg med ordene. Og så taler den jysk". Sådan lyder en del af begrundelsen for, at digteren Mette Moestrup netop har fået tildelt Statens Kunstfonds livslange hædersydelse. Mette Moestrup er portrætgæst i Kulturen på P1. Fra hegnspæl-beskyttelse til musikinstrument: Når verdensstjernen Björk giver koncert i Royal Arena i København i aften, har hun et dansk opfundet instrument med på scenen. Hør i Kulturen på P1, hvordan en sydfynsk fabrikant opdagede, at de aluminiums-toppe, han producerede til hegnspæle, kunne bruges til langt mere kunstneriske formål. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

  Kultur
 • 30:23
  Endnu en jul med Poul Nesgaard

  Endnu en jul med Poul Nesgaard II - 5. december - Ole Fogh Kirkeby og Lars H.U.G.

  Sidste år skete der det, der bare ikke måtte ske. Poul Nesgaard havde brugt hele december på at lave ét godt juleprogram, der skulle sendes juleaftensdag. Men udsendelsen blev sat for sent på, og alt gik i vasken på grund af en intern fejl. Derfor har DR givet Poul Nesgaard lov til at fortsætte udviklingen for åben mikrofon frem mod juleaften. Poul stoler ikke længere på DR's algoritmer og sætter i stedet i år sin lid til sine to medværter og en ny, intelligent superpult, der måske kan redde julen.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Danmark skal være med i en fransk-ledet flådemission i Hormuz-strædet, erfarer Orientering. Missionen går ud på at beskytte den internationale skibsfart mod angreb og kapring. Rigsfællesskabet skal arbejde tættere sammen med USA i Arktis - det fortalte statsminister Mette Frederiksen i går efter sit møde med USAs præsident Trump i forbindelse med mødet i NATO. Vi ser nærmere på, hvad det samarbejde går ud på. Hvad går man og tumler med i teenageårene? Og hvor går man hen, når det hele brænder? Flere unge piger sender beskeder med alt fra kærestesorger til selvmordstanker til deres idoler på nettet - influencerne. De unge mennesker søger hjælp hos deres idoler til både sociale og psykiske problemer. Og det kan volde problemer, fordi influencerne ikke ønsker at stå med et så stort ansvar. Louise Windfeld-Høeberg og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet