Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:07
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Mobning

  Det kan lyde utroligt, men faktisk mobber børn hinanden væsentligt sjældnere i dag, end de gjorde for 25 år siden. Desværre kan vi ikke sige det samme om de voksne. Mobning på arbejdspladsen er et alvorligt problem, der kan ende med alvorlige konsekvenser for den enkelte. Men hvis skyld er det, at vi ikke kan behandle hinanden med respekt og tillid? Det undersøger jeg i dag. Gæster: Psykolog og lektor i arbejds- og organisationspsykologi ved Syddansk Universitet, Eva Gemzøe Mikkelsen. Tidligere virksomhedskonsulent i mobning, forfatter og i dag pensionist, Inger Lise Eriksen-Jensen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Vært: Svend Brinkmann. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:04
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  I går mødtes Mette Frederiksen med Østrigs forbundskansler Sebastian Kurz og Israels premierminister Benjamin Netanyahu i Jerusalem, men hvad fik Mette Frederiksen ud af turen? Næsten hele den voksne befolkning skal massevaccineres og mange vil opleve bivirkninger, men hvilke bivirkninger er egentlig normale og forventelige efter en Covid-19-vaccine? Og så skal paven for første gang nogensinde besøge katolikkernes religiøse overhoved i Irak, men hvad er formålet med rejsen? Værter: Ole Brink og Kirstine Dons Christensen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:09
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Forfaldshistorie om DR

  Et markant anderledes DR mødte journalist Anna Elisabeth Jessen, da hun trådte ind i Radiohuset for 40 år siden. I næste uge udsender hun "Huset"; en roman med genkendelige nøglefigurer, begivenheder og politiske opgør om det, der engang var Danmarks måske vigtigste kulturinstitution. Podcasthit: Da DR's "Genstart" gik i luften for et år siden, forudså ingen, at den ville blive blandt de mest lyttede. Flere andre nyhedspodcast klarer sig også godt, for efterspørgslen på baggrund og forklaringer er voksende. DR-redaktionschef Claus Cancel og podcastproducer Katrine Vejby perspektiverer. Debat-fornyelse: De publicistiske medier skal gå sammen om at skabe kurrateret debat - modsat hvad der foregår på Facebook. Sådan lyder et konkret forslag fra Berlingskes chefredaktør Tom Jensen, som tirsdag aften diskuterede mediernes ansvar for polarisering med filosofiprofessor Vincent Hendricks. Doping-fuser: For et år siden afslørede DR og Politiken doping-efterforskning af cykelrytter Jakob Fuglsang. Begge medier bebudede opfølgning af det, der blev opfattet som alvorlige anklager. Men siden da er intet sket. De ansvarlige for de to mediers dækning forklarer hvorfor. Og siger måske "undskyld"? Forkert nyhed: Ugens store historie er "genåbningen" af Danmark. Men Danmark har kun været "nedlukket" i medierne, så hvad er der egentlig at "åbne op"? Statistik med tal om lastbiltrafikken på Storebælt fortæller nemlig om en ganske anden virkelighed end den, der fandt vej til overskrifter og nyhedsintroer. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:13
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - det må du lære at leve med

  900.000 danskere døjer med smerter i ryggen. Og det må mange af dem nok bare lære at leve med. Smerten er nemlig ikke til at finde og fjerne. Derfor er videnskaben holdt op med at bruge al krudtet på at forklare smerten, for i stedet at finde ud af, hvad der rent faktisk virker for den enkelte. Og da hverken operationer eller piller hjælper i de fleste tilfælde, findes der desværre ikke nogen magisk kur mod rygsmerter. Det bedste, rygpatienter kan gøre, er at lære sig selv at tage kontrol over smerterne - og at finde nogle øvelser, de selv tror på virker. Programmet er del 2 af en miniserie om ondt i ryggen. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre Andersen. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Profit på jysk

  De jyske bonderøve og de storsnudede københavnere. Hvilke stereotyper knytter sig til jyder og hvad har de af betydning? Hvordan kan det fremhæves strategisk i politik eller på markedet? Vi bliver klogere på sproget om jyder i dag, hvor vi med os i studiet har dialektforsker ved Københavns Universitet Malene Monka og fra studiet i Århus kulturredaktør ved Jyllands-Posten Louise Pettersson og lektor ved Peter Skautrup Centret for Jysk Dialektforskning ved Aarhus Universitet Inger Schoonderbeek Hansen. Med på en telefonforbindelse har vi Carl-Erik Stubkjær, medie og event-manager ved JYSK. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan sende dine sprogspørgsmål ind til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:34
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Martin Lidegaard

  Det lignede en vindersag for statsministeren, men så kom kritikken. Som tidligere udenrigsminister undrer Martin Lidegaard sig over timingen og kalder rejsen til Israel "besynderlig". Var det turen værd eller er statsministeren gået i fælden som bytte i den israelske valgkamp? Martin Lidegaard er tilbage som kampklar næstformand hos De Radikale. I tre måneder undgik han Christiansborg. Han havde navnet på et nyt parti parat, men en timelang gå-tur med Sofie Carsten Nielsen fik ham på andre tanker. Ugens Gæst om en tur til Israel, om turen væk fra og tilbage til det parti, der vil mødes på midten og om at se Radikale Venstre ryge på forsiden som "Gramsepartiet". Vært: Pia Røn. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:10
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Ole Birk Olesens hund bliver angrebet af hundesherif, men liberalisten Lulu svarer igen: "Min frihed, mit ansvar". 2+2 er ikke altid kun 4, det kan også være racisme. Heldigvis er alting bare en social konstruktion - konstaterer Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal, når de griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:08
  4. division

  4. division: Hvad kan man kræve af en oversætter? Og hvordan ældes vi?

  Amanda Gormans digtoplæsning ved Joe Bidens indsættelse som præsident vakte stor opsigt, og hendes digtsamling er derfor ved at blive oversat i store dele af verden. Men i Holland har processen ikke været problemfri: Oversætteren er non-binær og hvid, og efter forlagets eget udsagn efterspurgt af Gorman selv. Men det var ikke godt nok, og den hollandske oversætter har trukket sig efter kritik. Hvad kan vi kræve af vores oversættere? Mennesket har altid jagtet evig ungdom. Eller i det mindste en stopklods mod alderdom. En ny bog dykker ned i videnskabens lange kamp mod aldring, som forfatteren selv kalder for en af menneskehedens største gåder. Vi får besøg af forfatteren og taler om, hvad det vil sige at blive gammel. Vi skal blandt meget andet også forbi en aktuel bevægelse blandt tyske skuespillere, Youtube-psykologen Jordan Petersons nye bog og en såkaldt 'foxificering' af det britiske medielandskab. Værter: Adam Holm, Cecilie Nielsen og Mikael Jalving. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Statsminister Mette Frederiksen overraskede i går ved at foreslå, at Danmark skal bruge borgernes sundhedsdata i byttehandel med medicinalvirksomheder for at få fordele i adgangen til vacciner. Men faktisk har danske sundhedsmyndigheder allerede forsøgt sig. Det oplyste Statens Seruminstituts direktør til mediet Medwatch i januar. Vi er nødt til at rense mere drikkevand. For selvom vi har været vant til at have nok så rent grundvand, så er forureningen med pesticidrester og deres nedbrydningsprodukter blevet for stort et problem i mange af landets kommuner. Så nu vil over halvdelen af dem rense vandet. Antallet af jobopslag stiger og rammer det højeste niveau siden finanskrisen. Vi undersøger, HVOR de nye jobs bliver skabt, og om de giver håb for de tusindvis af mennesker, der er blevet ledige under corona-krisen. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:34
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Martin Lidegaard

  Det lignede en vindersag for statsministeren, men så kom kritikken. Som tidligere udenrigsminister undrer Martin Lidegaard sig over timingen og kalder rejsen til Israel "besynderlig". Var det turen værd eller er statsministeren gået i fælden som bytte i den israelske valgkamp? Martin Lidegaard er tilbage som kampklar næstformand hos De Radikale. I tre måneder undgik han Christiansborg. Han havde navnet på et nyt parti parat, men en timelang gå-tur med Sofie Carsten Nielsen fik ham på andre tanker. Ugens Gæst om en tur til Israel, om turen væk fra og tilbage til det parti, der vil mødes på midten og om at se Radikale Venstre ryge på forsiden som "Gramsepartiet". Vært: Pia Røn. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 04:47
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:10
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Ole Birk Olesens hund bliver angrebet af hundesherif, men liberalisten Lulu svarer igen: "Min frihed, mit ansvar". 2+2 er ikke altid kun 4, det kan også være racisme. Heldigvis er alting bare en social konstruktion - konstaterer Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal, når de griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:38
  Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken: Faldende fødselsrater, sortklædte mænd og nyfundet diagonalisme

  Hassan Preisler (DK) mener, at vi burde få flere børn, Åsa Linderborg (S) mener, at flere vil flytte på landet efter coronaen, mens Hilde Sandvik (N) introducerer spalten "Identitetspolitisk kvartal". Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Profit på jysk

  De jyske bonderøve og de storsnudede københavnere. Hvilke stereotyper knytter sig til jyder og hvad har de af betydning? Hvordan kan det fremhæves strategisk i politik eller på markedet? Vi bliver klogere på sproget om jyder i dag, hvor vi med os i studiet har dialektforsker ved Københavns Universitet Malene Monka og fra studiet i Århus kulturredaktør ved Jyllands-Posten Louise Pettersson og lektor ved Peter Skautrup Centret for Jysk Dialektforskning ved Aarhus Universitet Inger Schoonderbeek Hansen. Med på en telefonforbindelse har vi Carl-Erik Stubkjær, medie og event-manager ved JYSK. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan sende dine sprogspørgsmål ind til os på klogpaasprog@dr.dk. (Sendes også 21.03, lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Statsminister Mette Frederiksen overraskede i går ved at foreslå, at Danmark skal bruge borgernes sundhedsdata i byttehandel med medicinalvirksomheder for at få fordele i adgangen til vacciner. Men faktisk har danske sundhedsmyndigheder allerede forsøgt sig. Det oplyste Statens Seruminstituts direktør til mediet Medwatch i januar. Vi er nødt til at rense mere drikkevand. For selvom vi har været vant til at have nok så rent grundvand, så er forureningen med pesticidrester og deres nedbrydningsprodukter blevet for stort et problem i mange af landets kommuner. Så nu vil over halvdelen af dem rense vandet. Antallet af jobopslag stiger og rammer det højeste niveau siden finanskrisen. Vi undersøger, HVOR de nye jobs bliver skabt, og om de giver håb for de tusindvis af mennesker, der er blevet ledige under corona-krisen. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 23:03-00:05
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  Statsminister Mette Frederiksen overraskede i går ved at foreslå, at Danmark skal bruge borgernes sundhedsdata i byttehandel med medicinalvirksomheder for at få fordele i adgangen til vacciner. Men faktisk har danske sundhedsmyndigheder allerede forsøgt sig. Det oplyste Statens Seruminstituts direktør til mediet Medwatch i januar. Vi er nødt til at rense mere drikkevand. For selvom vi har været vant til at have nok så rent grundvand, så er forureningen med pesticidrester og deres nedbrydningsprodukter blevet for stort et problem i mange af landets kommuner. Så nu vil over halvdelen af dem rense vandet. Antallet af jobopslag stiger og rammer det højeste niveau siden finanskrisen. Vi undersøger, HVOR de nye jobs bliver skabt, og om de giver håb for de tusindvis af mennesker, der er blevet ledige under corona-krisen. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:09
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Forfaldshistorie om DR

  Et markant anderledes DR mødte journalist Anna Elisabeth Jessen, da hun trådte ind i Radiohuset for 40 år siden. I næste uge udsender hun "Huset"; en roman med genkendelige nøglefigurer, begivenheder og politiske opgør om det, der engang var Danmarks måske vigtigste kulturinstitution. Podcasthit: Da DR's "Genstart" gik i luften for et år siden, forudså ingen, at den ville blive blandt de mest lyttede. Flere andre nyhedspodcast klarer sig også godt, for efterspørgslen på baggrund og forklaringer er voksende. DR-redaktionschef Claus Cancel og podcastproducer Katrine Vejby perspektiverer. Debat-fornyelse: De publicistiske medier skal gå sammen om at skabe kurrateret debat - modsat hvad der foregår på Facebook. Sådan lyder et konkret forslag fra Berlingskes chefredaktør Tom Jensen, som tirsdag aften diskuterede mediernes ansvar for polarisering med filosofiprofessor Vincent Hendricks. Doping-fuser: For et år siden afslørede DR og Politiken doping-efterforskning af cykelrytter Jakob Fuglsang. Begge medier bebudede opfølgning af det, der blev opfattet som alvorlige anklager. Men siden da er intet sket. De ansvarlige for de to mediers dækning forklarer hvorfor. Og siger måske "undskyld"? Forkert nyhed: Ugens store historie er "genåbningen" af Danmark. Men Danmark har kun været "nedlukket" i medierne, så hvad er der egentlig at "åbne op"? Statistik med tal om lastbiltrafikken på Storebælt fortæller nemlig om en ganske anden virkelighed end den, der fandt vej til overskrifter og nyhedsintroer. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:08
  4. division

  4. division: Hvad kan man kræve af en oversætter? Og hvordan ældes vi?

  Amanda Gormans digtoplæsning ved Joe Bidens indsættelse som præsident vakte stor opsigt, og hendes digtsamling er derfor ved at blive oversat i store dele af verden. Men i Holland har processen ikke været problemfri: Oversætteren er non-binær og hvid, og efter forlagets eget udsagn efterspurgt af Gorman selv. Men det var ikke godt nok, og den hollandske oversætter har trukket sig efter kritik. Hvad kan vi kræve af vores oversættere? Mennesket har altid jagtet evig ungdom. Eller i det mindste en stopklods mod alderdom. En ny bog dykker ned i videnskabens lange kamp mod aldring, som forfatteren selv kalder for en af menneskehedens største gåder. Vi får besøg af forfatteren og taler om, hvad det vil sige at blive gammel. Vi skal blandt meget andet også forbi en aktuel bevægelse blandt tyske skuespillere, Youtube-psykologen Jordan Petersons nye bog og en såkaldt 'foxificering' af det britiske medielandskab. Værter: Adam Holm, Cecilie Nielsen og Mikael Jalving. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:08
  4. division

  4. division: Hvad kan man kræve af en oversætter? Og hvordan ældes vi? (fortsat)

  Amanda Gormans digtoplæsning ved Joe Bidens indsættelse som præsident vakte stor opsigt, og hendes digtsamling er derfor ved at blive oversat i store dele af verden. Men i Holland har processen ikke været problemfri: Oversætteren er non-binær og hvid, og efter forlagets eget udsagn efterspurgt af Gorman selv. Men det var ikke godt nok, og den hollandske oversætter har trukket sig efter kritik. Hvad kan vi kræve af vores oversættere? Mennesket har altid jagtet evig ungdom. Eller i det mindste en stopklods mod alderdom. En ny bog dykker ned i videnskabens lange kamp mod aldring, som forfatteren selv kalder for en af menneskehedens største gåder. Vi får besøg af forfatteren og taler om, hvad det vil sige at blive gammel. Vi skal blandt meget andet også forbi en aktuel bevægelse blandt tyske skuespillere, Youtube-psykologen Jordan Petersons nye bog og en såkaldt 'foxificering' af det britiske medielandskab. Værter: Adam Holm, Cecilie Nielsen og Mikael Jalving. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Statsminister Mette Frederiksen overraskede i går ved at foreslå, at Danmark skal bruge borgernes sundhedsdata i byttehandel med medicinalvirksomheder for at få fordele i adgangen til vacciner. Men faktisk har danske sundhedsmyndigheder allerede forsøgt sig. Det oplyste Statens Seruminstituts direktør til mediet Medwatch i januar. Vi er nødt til at rense mere drikkevand. For selvom vi har været vant til at have nok så rent grundvand, så er forureningen med pesticidrester og deres nedbrydningsprodukter blevet for stort et problem i mange af landets kommuner. Så nu vil over halvdelen af dem rense vandet. Antallet af jobopslag stiger og rammer det højeste niveau siden finanskrisen. Vi undersøger, HVOR de nye jobs bliver skabt, og om de giver håb for de tusindvis af mennesker, der er blevet ledige under corona-krisen. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  Statsminister Mette Frederiksen overraskede i går ved at foreslå, at Danmark skal bruge borgernes sundhedsdata i byttehandel med medicinalvirksomheder for at få fordele i adgangen til vacciner. Men faktisk har danske sundhedsmyndigheder allerede forsøgt sig. Det oplyste Statens Seruminstituts direktør til mediet Medwatch i januar. Vi er nødt til at rense mere drikkevand. For selvom vi har været vant til at have nok så rent grundvand, så er forureningen med pesticidrester og deres nedbrydningsprodukter blevet for stort et problem i mange af landets kommuner. Så nu vil over halvdelen af dem rense vandet. Antallet af jobopslag stiger og rammer det højeste niveau siden finanskrisen. Vi undersøger, HVOR de nye jobs bliver skabt, og om de giver håb for de tusindvis af mennesker, der er blevet ledige under corona-krisen. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet