Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Den nødvendige refleksion

  Den nødvendige refleksion

  'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også torsdag 11.03, 23.03 og 4.03).

  Kultur
 • 3:40:08
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Danmark skal åbne igen - langsomt og forsigtigt, og de første skridt i genåbningen bliver taget efter påske. Sådan lød budskabet fra statsminister Mette Frederiksen, da hun i aftes holdt pressemøde. Det bliver de yngste, der først kan få lov at vende tilbage til dagligdagen - fra onsdag den 15. april vil vuggestuer, børnehaver, fritidsordninger og 0.-5. klasse på folkeskolerne genåbne. Vi dykker ned i, hvorfor man har valgt netop den strategi, de sundhedsfaglige vurderinger bag, politiske reaktioner og hvad en delvis genåbning vil betyde for de yngste og dem, som skal passe på dem. Værter er Tinne Hjersing Knudsen og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 56:59
  Den nødvendige refleksion

  Den nødvendige refleksion

  'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion. (Sendes også 21.03, i morgen 5.03 og fredag 15.03, 22.03 og 2.03).

  Kultur
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Hjemløs og smittet

  Hvordan er det at være hjemløs i denne tid? Har hjemløse større risiko for at blive smittet? Hvad gør man for at hjælpe de hjemløse? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 20.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:44:59
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Værter Camilla Stampe og Adam Holm. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Alt aflyst: Chokbølge for kulturarrangører. Forbuddet mod større arrangementer til og med august betyder at alle sommeren festivaler, Genforeningsjubilæet, pride-parader, markeder og alle andre kulturarrangementer er aflyst eller skal flyttes til et senere tidspunkt. Vi får reaktioner fra kulturlivet ovenpå gårsdagens pressemøde. Hyldestdag til verdens sygeplejerske: Den 7. april er FN's Internationale sundhedsdag. I år bliver dagen brugt til at hylde verdens sygeplejersker og jordemødre, der spiller en afgørende rolle for verdens sundhedstilstand og lige nu danner fælles front mod COVID-19. WHO opfordrer os alle sammen til at sige "tak" til en sygeplejerske i løbet af dagen. Det gør vi også på "Kulturen på P1" sammen med Dansk Sygeplejehistorisk Museum. Hjælpepakke til kunstnere: Kulturministeren har fået kritik for ikke at gøre nok for at hjælpe kunstnerne igennem krisen. I dag præsenterer Joy Mogensen en ny hjælpepakke til kunstnerne med lave- eller kombinationsindkomster inden hun forhandler videre med de andre kulturordførere om nye hjælpeordninger. I dagens program kan du også høre om det konkurstruede Helsingør Dagblad, om musikken til DR's Scandinavian Star-dokumentar og så sender vi sidste afsnit af vores serie fra grænselandet. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Regeringens besked om, at de mindste elever skal i skole igen rejser en hel masse spørgsmål og tvivl - hos forældre - og hos lærere. Vi taler med begge parter. Og når daginstitutionerne åbner igen efter påske er så er det vigtigt at pædagogerne ikke går rundt og leger politibetjente, når børnene kommer tæt på hinanden - det kan nemlig skade børnenes udvikling på sigt. Hver tredje medlem af FOA, der blandt andet organiserer hjemmehjælpere og plejehjemsassistenter, fortæller at de har manglet de nødvendige værnemidler på deres arbejdsplads. Det skaber usikkerhed og utryghed blandt medlemmerne, der frygter at komme til at smitte de ældre og svage med corona. Dagens værter er Brita Kvist og Louise Windfeld-Høeberg, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering. (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 1:44:59
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Værter Camilla Stampe og Adam Holm. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:44:59
  P1 Debat

  P1 Debat Special (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Hjemløs og smittet

  Hvordan er det at være hjemløs i denne tid? Har hjemløse større risiko for at blive smittet? Hvad gør man for at hjælpe de hjemløse? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 11.03).

  Kultur
 • 56:59
  Den nødvendige refleksion

  Den nødvendige refleksion

  'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 5.03 og fredag 15.03, 22.03 og 2.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Regeringens besked om, at de mindste elever skal i skole igen rejser en hel masse spørgsmål og tvivl - hos forældre - og hos lærere. Vi taler med begge parter. Og når daginstitutionerne åbner igen efter påske er så er det vigtigt at pædagogerne ikke går rundt og leger politibetjente, når børnene kommer tæt på hinanden - det kan nemlig skade børnenes udvikling på sigt. Hver tredje medlem af FOA, der blandt andet organiserer hjemmehjælpere og plejehjemsassistenter, fortæller at de har manglet de nødvendige værnemidler på deres arbejdsplads. Det skaber usikkerhed og utryghed blandt medlemmerne, der frygter at komme til at smitte de ældre og svage med corona. Dagens værter er Brita Kvist og Louise Windfeld-Høeberg, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering. (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 27:38
  Radiofortællinger

  Williams død 2:3 - Sorgen

  I døgnet op til begravelsen, ligger William i åben kiste i Christianias biograf, Byens Lys. Alle må komme og se ham, før låget lægges på. Christiania står sammen i sorgen, det er smukt. Men det, William gjorde, var forkert. Det slår præsten fast til begravelsen. Ikke for at bebrejde William, men for at passe på dem, der skal leve videre. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen. Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 2. oktober 2019).

  Dokumentar
 • 26:53
  Baglandet

  Baglandet: En times omsorg

  Coronakrisen rammer os alle, men dem den nok rammer hårdest er de udsatte. Mange herberger, behandlingstilbud og væresteder er lukket ned, og de udsattes ofte ensomme liv er blevet endnu mere ensomt. Men der er dukket tilbud op, som skal give en håndsrækning, for eksempel det midlertidige værested HUSK i Holbæk. Her kan man få lidt mad og en times omsorg. Reporter: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også søndag 7.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Alt aflyst: Chokbølge for kulturarrangører. Forbuddet mod større arrangementer til og med august betyder at alle sommeren festivaler, Genforeningsjubilæet, pride-parader, markeder og alle andre kulturarrangementer er aflyst eller skal flyttes til et senere tidspunkt. Vi får reaktioner fra kulturlivet ovenpå gårsdagens pressemøde. Hyldestdag til verdens sygeplejerske: Den 7. april er FN's Internationale sundhedsdag. I år bliver dagen brugt til at hylde verdens sygeplejersker og jordemødre, der spiller en afgørende rolle for verdens sundhedstilstand og lige nu danner fælles front mod COVID-19. WHO opfordrer os alle sammen til at sige "tak" til en sygeplejerske i løbet af dagen. Det gør vi også på "Kulturen på P1" sammen med Dansk Sygeplejehistorisk Museum. Hjælpepakke til kunstnere: Kulturministeren har fået kritik for ikke at gøre nok for at hjælpe kunstnerne igennem krisen. I dag præsenterer Joy Mogensen en ny hjælpepakke til kunstnerne med lave- eller kombinationsindkomster inden hun forhandler videre med de andre kulturordførere om nye hjælpeordninger. I dagens program kan du også høre om det konkurstruede Helsingør Dagblad, om musikken til DR's Scandinavian Star-dokumentar og så sender vi sidste afsnit af vores serie fra grænselandet. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Regeringens besked om, at de mindste elever skal i skole igen rejser en hel masse spørgsmål og tvivl - hos forældre - og hos lærere. Vi taler med begge parter. Og når daginstitutionerne åbner igen efter påske er så er det vigtigt at pædagogerne ikke går rundt og leger politibetjente, når børnene kommer tæt på hinanden - det kan nemlig skade børnenes udvikling på sigt. Hver tredje medlem af FOA, der blandt andet organiserer hjemmehjælpere og plejehjemsassistenter, fortæller at de har manglet de nødvendige værnemidler på deres arbejdsplads. Det skaber usikkerhed og utryghed blandt medlemmerne, der frygter at komme til at smitte de ældre og svage med corona. Dagens værter er Brita Kvist og Louise Windfeld-Høeberg, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering. (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet