P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:13
  Småborger

  Småborger: I lære som reporter

  Yoko og Mattias undersøger, om der overhovedet er nogen, der vil lytte til dem. De spørger folk på gaden og taler med børnepsykolog John Aasted Halse. Og så besøger de journalist Asger Juhl, for at få gode råd til at stille kritiske spørgsmål til politikere. Værter: Yoko og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 29:41
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Jeanette Varberg ved Agger

  Jeanette Varberg er arkæolog og museumsinspektør - kendt som en aktiv og skarp formilder af vores forhistorie og for at levere historiske vinkler på nutidige udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration. Hendes yndlingsplet i naturen er kysten ud for ferie- og fiskerbyen Agger i Thy i Nordjylland - et sted i Danmark, hvor det er havets kamp mod landet, der præger historien. Og det er netop noget af det Jeanette Varberg elsker ved stedet - naturens kræfter og elementernes rasen, som for hende sætter mennesket rolle i perspektiv. Og så er hun vild med at samle fossiler. Derfor glæder hun sig til at møde geolog Jan Audun Rasmussen, som er ekspert i uddøde organismer. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 2:54:59
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:14
  Følg pengene

  Følg pengene: Mindre champagne og mere postevand i 2020'erne?

  Bliver der mindre champagne og mere postevand i 2020'erne? Noget tyder på det, for efter et årti med buldrende bundlinjer hos danske virksomheder, er kurven nu knækket. Hundredtusinder af pruttende køer rimer ikke ligefrem på grøn omstilling, men det vil mejerigiganten, Arla, lave om på. Topchefen forklarer og præsenterer også sit dugfriske regnskab. Er det der kryptovaluta ikke 'so last year'? Bestemt ikke, hvis man spørger Rune Christensen, der som 29-årig iværksætter er ved at revolutionere branchen med en ny kryptovaluta. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:08
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Sex

  Sex påvirker os på mange måder - både det der får dig til at sige Åh og Arhg... Men forståelsen af seksualitet er under forandring, og jeg har svært ved at følge med. Derfor vil jeg vide mere om vores sexliv. Hvad er vi for nogle, når vi kigger under dynen? Velkommen til en times seksualundervisning, hvor jeg strutter af spørgelyst til mine gæster. Vært: Svend Brinkmann: Gæster: Bo Møhl, professor i klinisk psykologi ved Aalborg Universitet. Astrid Højgaard, ledende overlæge ved sexologisk klinisk ved Aalborg Universitetshospital. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:43
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: "En ny bog truer"

  Hvad ville du gøre, hvis den samme dag gentog sig igen og igen og igen? Hvis du var den eneste, der blev ved med at huske, at i går også var i dag, mens alle andre glemte, at i dag ikke var en ny dag? Det er, hvad der sker for hovedpersonen, Tara Selter, i Solvej Balles nye roman "Om udregning af rumfang". Det er den første ud af planlagte syv bind, og den har været mere end 30 år undervejs. Nu er den omsider udkommet på Balles eget forlag Pelagraf og i dagens udsendelse er hun i studiet for at fortælle om bogen. I litteraturens helt små formater finder man Rasmus Nikolajsens lille fikse udgivelse, "Barnevognshaiku". Man finder ham også i Østre Anlæg til en snak om netop disse haikudigte, som han skrev, mens han vuggede sin datter i søvn i barnevognen. Medvirkende: Solvej Balle, Rasmus Nikolajsen. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Kortere skoledage?

  Eleverne er uoplagte, koncentrationen er for lav og indlæringen tager skade af de lange skoledage, der var et resultat af den seneste folkeskolereform. Sådan har kritikken lydt - men nu skal det være slut ifølge de Konservative og Mai Mercado, der vil gøre det muligt for skolerne at forkorte skoledagen og i højere grad prioritere fagligt indhold. De Konservative vil afskaffe den såkaldte "understøttende undervisning", men er det samtidig et opbrud med den varierede skoledag, eleverne er blevet lovet? Burde politikerne tage et overordnet opgør med en forfejlet reform i stedet for at lave småjusteringer? Skal vi have kortere skoledage? P1 Debattører: Mai Mercado (K), Henrik Dahl (LA), Kasper Sand Kjær (S), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Anne Hammer, lærer på Elsted skole. Vært: Mads Aagaard. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:07
  Public service

  Public Service: Hvordan får vi has på husmåren?

  Husmåren er en uvelkommen gæst i mange hjem. Den lille, sky gnaver hærger på loftet, men den er enormt svær at slippe af med, når først den er flyttet ind. I dag vil Public Service gerne høre fra dig, hvis du har afprøvet en metode, som virker. Giv dit gode råd videre - ring til os på 70 21 19 19 eller send os en mail på publicservice@dr.dk Med i programmet har vi også seniorrådgiver på Institut for Biodiversitet ved Aarhus Universitet, Morten Elmeros. Vært: Henrik Mikaelsen. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:12
  Radiofortællinger

  Far har været i krig

  Anne er vred, Amalie tager cannabisdråber, og Peter har gemt sig på sit værelse. I Danmark har vi sparsom viden om, hvordan børn af veteraner med psykiske krigsskader generelt har det. Men Anne på 11, Amalie på 15 og Peter på 17 ved det. De kan fortælle, hvordan det er at leve med en far, der kommer hjem fra krigen med posttraumatisk stresssyndrom. Selvom det efterhånden er mange år siden, deres fædre kom hjem fra krig, mærker de dagligt konsekvenserne. Tilrettelæggelse: Anders Aamand. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.33).

  Dokumentar
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Teater belønnes for at forhindre radikalisering: På femårsdagen for skudattentatet på Krudttønden blev Finn Nørgaard Prisen uddelt til C:NTACT - et teater, hvor de medvirkende fortæller deres personlige historier i stedet for at spille skuespil på scenen. Kulturen på P1 får besøg af to af de medvirkende fra C:NTACT og hører deres stærke fortællinger. Boris Johnson sløjfer licensen: Hovedstenen i Europas radiofoniske historie, British Broadcasting Corporation, står overfor voldsomme nedskæringer. Vi ser nærmere på, hvad det betyder, og hvilket aftryk BBC har sat - også på dansk tv og radio. Kommunale kunstkroner: Der er stor forskel på, hvor mange penge landets største kommuner bruger på kunstnerisk udsmykning. Billedkunstudvalgene i Aarhus og Odense får ros af Billedkunstnernes Forbund for at bruge mange penge på kunsten, mens de er mere nærige i København og Aalborg. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:59
  Orientering

  Orientering

  Kristian Thulesen Dahl opfordrer nu regeringen til at starte forfra med sin udligningsreform: Statsministeren har skabt en for giftig stemning mellem københavnerkommunerne og provinsen. Og udspillet løser ikke udkantskommunernes reelle problemer, siger Dansk Folkepartis formand. Men har han ret? Nej, siger Socialdemokratiet - vi tager en debat med parterne. Slagsmålet om EU's budget er i fuld gang. Den danske regering slås for et slankt budget og at de mange penge i EU's strukturfonde skal skæres ned. Og rige lande som Danmark, behøver slet ikke få del i de midler, siger regeringen. Men EU's strukturfonde er til eksempel med til at betale for, at danske virksomheder kan udvikle sig og skabe nye produkter, eller at udsatte borgere kan komme i job. Så kan de penge undværes? Det taler vi om. I den tyske delstat Thüringen vrider alle partierne, uden om Alternative für Deutschland, hjernerne for at finde ud af, hvordan de kan holde det højrenationale parti Afd uden for indflydelse. Lige nu har delstaten kun en fungerende ministerpræsident men ingen regering. Problemerne i Thüringen holder hele det politiske Tyskland fanget og fik i sidste uge den konsekvens at formanden for De Konseravtive meddelte, at partiet skal finde en anden formand og kanslerkandidat. I Thüringen forhandlede partierne i timer i går, men de er ikke enige endnu, og i går kom den tidligere ministerpræsident med et overraskende forslag. Værter er Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen. Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Kortere skoledage?

  Eleverne er uoplagte, koncentrationen er for lav og indlæringen tager skade af de lange skoledage, der var et resultat af den seneste folkeskolereform. Sådan har kritikken lydt - men nu skal det være slut ifølge de Konservative og Mai Mercado, der vil gøre det muligt for skolerne at forkorte skoledagen og i højere grad prioritere fagligt indhold. De Konservative vil afskaffe den såkaldte "understøttende undervisning", men er det samtidig et opbrud med den varierede skoledag, eleverne er blevet lovet? Burde politikerne tage et overordnet opgør med en forfejlet reform i stedet for at lave småjusteringer? Skal vi have kortere skoledage? P1 Debattører: Mai Mercado (K), Henrik Dahl (LA), Kasper Sand Kjær (S), Jens Henrik Thulesen Dahl (DF), Anne Hammer, lærer på Elsted skole. Vært: Mads Aagaard. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:28
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:07
  Public service

  Public Service: Hvordan får vi has på husmåren?

  Husmåren er en uvelkommen gæst i mange hjem. Den lille, sky gnaver hærger på loftet, men den er enormt svær at slippe af med, når først den er flyttet ind. I dag vil Public Service gerne høre fra dig, hvis du har afprøvet en metode, som virker. Giv dit gode råd videre - ring til os på 70 21 19 19 eller send os en mail på publicservice@dr.dk Med i programmet har vi også seniorrådgiver på Institut for Biodiversitet ved Aarhus Universitet, Morten Elmeros. Vært: Henrik Mikaelsen. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:12
  Radiofortællinger

  Far har været i krig

  Anne er vred, Amalie tager cannabisdråber, og Peter har gemt sig på sit værelse. I Danmark har vi sparsom viden om, hvordan børn af veteraner med psykiske krigsskader generelt har det. Men Anne på 11, Amalie på 15 og Peter på 17 ved det. De kan fortælle, hvordan det er at leve med en far, der kommer hjem fra krigen med posttraumatisk stresssyndrom. Selvom det efterhånden er mange år siden, deres fædre kom hjem fra krig, mærker de dagligt konsekvenserne. Tilrettelæggelse: Anders Aamand. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.33).

  Dokumentar
 • 57:08
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Sex

  Sex påvirker os på mange måder - både det der får dig til at sige Åh og Arhg... Men forståelsen af seksualitet er under forandring, og jeg har svært ved at følge med. Derfor vil jeg vide mere om vores sexliv. Hvad er vi for nogle, når vi kigger under dynen? Velkommen til en times seksualundervisning, hvor jeg strutter af spørgelyst til mine gæster. Vært: Svend Brinkmann: Gæster: Bo Møhl, professor i klinisk psykologi ved Aalborg Universitet. Astrid Højgaard, ledende overlæge ved sexologisk klinisk ved Aalborg Universitetshospital. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:43
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: "En ny bog truer"

  Hvad ville du gøre, hvis den samme dag gentog sig igen og igen og igen? Hvis du var den eneste, der blev ved med at huske, at i går også var i dag, mens alle andre glemte, at i dag ikke var en ny dag? Det er, hvad der sker for hovedpersonen, Tara Selter, i Solvej Balles nye roman "Om udregning af rumfang". Det er den første ud af planlagte syv bind, og den har været mere end 30 år undervejs. Nu er den omsider udkommet på Balles eget forlag Pelagraf og i dagens udsendelse er hun i studiet for at fortælle om bogen. I litteraturens helt små formater finder man Rasmus Nikolajsens lille fikse udgivelse, "Barnevognshaiku". Man finder ham også i Østre Anlæg til en snak om netop disse haikudigte, som han skrev, mens han vuggede sin datter i søvn i barnevognen. Medvirkende: Solvej Balle, Rasmus Nikolajsen. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  Kristian Thulesen Dahl opfordrer nu regeringen til at starte forfra med sin udligningsreform: Statsministeren har skabt en for giftig stemning mellem københavnerkommunerne og provinsen. Og udspillet løser ikke udkantskommunernes reelle problemer, siger Dansk Folkepartis formand. Men har han ret? Nej, siger Socialdemokratiet - vi tager en debat med parterne. Slagsmålet om EU's budget er i fuld gang. Den danske regering slås for et slankt budget og at de mange penge i EU's strukturfonde skal skæres ned. Og rige lande som Danmark, behøver slet ikke få del i de midler, siger regeringen. Men EU's strukturfonde er til eksempel med til at betale for, at danske virksomheder kan udvikle sig og skabe nye produkter, eller at udsatte borgere kan komme i job. Så kan de penge undværes? Det taler vi om. I den tyske delstat Thüringen vrider alle partierne, uden om Alternative für Deutschland, hjernerne for at finde ud af, hvordan de kan holde det højrenationale parti Afd uden for indflydelse. Lige nu har delstaten kun en fungerende ministerpræsident men ingen regering. Problemerne i Thüringen holder hele det politiske Tyskland fanget og fik i sidste uge den konsekvens at formanden for De Konseravtive meddelte, at partiet skal finde en anden formand og kanslerkandidat. I Thüringen forhandlede partierne i timer i går, men de er ikke enige endnu, og i går kom den tidligere ministerpræsident med et overraskende forslag. Værter er Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen. Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:14
  Følg pengene

  Følg pengene: Mindre champagne og mere postevand i 2020'erne?

  Bliver der mindre champagne og mere postevand i 2020'erne? Noget tyder på det, for efter et årti med buldrende bundlinjer hos danske virksomheder, er kurven nu knækket. Hundredtusinder af pruttende køer rimer ikke ligefrem på grøn omstilling, men det vil mejerigiganten, Arla, lave om på. Topchefen forklarer og præsenterer også sit dugfriske regnskab. Er det der kryptovaluta ikke 'so last year'? Bestemt ikke, hvis man spørger Rune Christensen, der som 29-årig iværksætter er ved at revolutionere branchen med en ny kryptovaluta. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Teater belønnes for at forhindre radikalisering: På femårsdagen for skudattentatet på Krudttønden blev Finn Nørgaard Prisen uddelt til C:NTACT - et teater, hvor de medvirkende fortæller deres personlige historier i stedet for at spille skuespil på scenen. Kulturen på P1 får besøg af to af de medvirkende fra C:NTACT og hører deres stærke fortællinger. Boris Johnson sløjfer licensen: Hovedstenen i Europas radiofoniske historie, British Broadcasting Corporation, står overfor voldsomme nedskæringer. Vi ser nærmere på, hvad det betyder, og hvilket aftryk BBC har sat - også på dansk tv og radio. Kommunale kunstkroner: Der er stor forskel på, hvor mange penge landets største kommuner bruger på kunstnerisk udsmykning. Billedkunstudvalgene i Aarhus og Odense får ros af Billedkunstnernes Forbund for at bruge mange penge på kunsten, mens de er mere nærige i København og Aalborg. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:54:59
  Orientering

  Orientering

  Kristian Thulesen Dahl opfordrer nu regeringen til at starte forfra med sin udligningsreform: Statsministeren har skabt en for giftig stemning mellem københavnerkommunerne og provinsen. Og udspillet løser ikke udkantskommunernes reelle problemer, siger Dansk Folkepartis formand. Men har han ret? Nej, siger Socialdemokratiet - vi tager en debat med parterne. Slagsmålet om EU's budget er i fuld gang. Den danske regering slås for et slankt budget og at de mange penge i EU's strukturfonde skal skæres ned. Og rige lande som Danmark, behøver slet ikke få del i de midler, siger regeringen. Men EU's strukturfonde er til eksempel med til at betale for, at danske virksomheder kan udvikle sig og skabe nye produkter, eller at udsatte borgere kan komme i job. Så kan de penge undværes? Det taler vi om. I den tyske delstat Thüringen vrider alle partierne, uden om Alternative für Deutschland, hjernerne for at finde ud af, hvordan de kan holde det højrenationale parti Afd uden for indflydelse. Lige nu har delstaten kun en fungerende ministerpræsident men ingen regering. Problemerne i Thüringen holder hele det politiske Tyskland fanget og fik i sidste uge den konsekvens at formanden for De Konseravtive meddelte, at partiet skal finde en anden formand og kanslerkandidat. I Thüringen forhandlede partierne i timer i går, men de er ikke enige endnu, og i går kom den tidligere ministerpræsident med et overraskende forslag. Værter er Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen. Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet