Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:04
  Supertanker

  Supertanker: Hvordan oplever jeg mig?

  I 1637 sagde René Descartes: "Jeg tænker, derfor er jeg." Jeg har en bevidsthed, derfor oplever jeg at være. Siden er der tænkt meget over og forsket i, hvad bevidsthed er, og hvor og hvordan den opstår. Vi er ikke i tvivl om, at mange dyr har en bevidsthed, men gælder det alle dyr? Og de senere år er de såkaldte panpsykister begyndt at spørge om også et træ, en stol eller en sten har en oplevelse af at være. Supertanker kaster sig over bevidsthed om og erkendelse af at være. Medvirkende: Benjamin Christensen, phd.-studerende på filosofi, Aarhus Universitet. Dan Zahavi, professor i filosofi på Københavns Universitet og Oxford Universitet, leder af Center for Subjektivitetsforskning. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Man hører mange navne på de højreorienterede militser i USA i de her dage, fx Boogaloo Boys og Proud Boys. Hvem er de og hvor kommer de fra? Er der brug for lovgivning, der forpligter alle virksomheder til at vise, at de arbejder mod seksuel chikane? Og så spørger vi en herboende hviderusser, om folk er villige til at satse alt og være en del af den forestående generalstrejke vendt mod præsident Lukasjenko. Værter: Anders Bech-Jessen og Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Konfliktsky

  Hvad vil det sige at være konfliktsky? Hvorfor er nogle mennesker konfliktsky og andre konfliktsøgende? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:37
  Småborger

  Småborger: Hvordan bliver man egentlig dansk?

  Hvem er det, at Mette Frederiksen taler om, når hun skælder ud på indvandrere i s-togene? Er man indvandrer, selvom man er født i Danmark? Det vil Småborgers studieværter Rahmi og Mattias gerne finde ud af i dagens program. Værter: Mattias, Rahmi. Medvirkende: Rasmus Stoklund (S) - Integrations-, og Udlændingeordfører. Umut Sakarya - kok. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 29:28
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Stine Bosse ved og på Øresund

  "Jeg har altid brugt havet til at løfte min sindsstemning". Sådan siger erhvervskvinden Stine Bosse, som bor ud til Øresund, hvor hun dagligt og året rundt bader. I "Naturen kalder" bevæger hun sig også ud på det åbne, på en gyngede og blæsende sejltur på Øresund og i selskab med biologer, der kan gøre hende klogere på dyrelivet under og over havoverfladen. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Sendes også onsdag 5.30, lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 55:04
  Tidsånd

  Tidsånd

  Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes. Værter: Christoffer Emil Bruun og Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:06
  P1 Debat

  P1 Debat: Corona-demokrati?

  Fra i dag må max 10 personer være samlet. Fra på torsdag skal vi bruge mundbind indendørs alle offentlige steder. Salg af alkohol forbudt fra kiosker og supermarkeder efter 22.00. Regeringen får hård kritik for de nye corona-restriktioner fra de borgerlige partier. For at gå enegang, for at begrænse danskernes frihed voldsomt, fordi erhvervslivet bløder. Hvem har ret? Regeringen eller kritikerne? P1Debattører: Troels Lund Poulsen (V), Rasmus Jarlov (K), Pernille Vermund (NB), Josephine Fock (Å), Pia Olsen Dyhr (SF). Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:29
  Public Service

  Public Service - paradigmeskifte på køkkenbordet, spøgelsesgarn og plussiden ved nedlukning

  Hej Public Service, skriver en lytter til os, er der snart noget nyt i sagen om spøgelsesgarn? Ja! det er der. Nu går nemlig både erhvervsfiskere og fritidsfiskere ind i arbejdet med at få ryddet op. Vores madkultur står midt i et paradigmeskifte. For at redde klimaet bliver flere unge flexitarer - og de tager familien med i omstillingen. Men er frikadellen helt på vej ud? Erfarignerne fra coronanedlukningen i foråret er ikke kun negative. De små i børnehaverne mødte op til en ny hverdag, som på mange måder endte med at være en fordel for både børn og voksne. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært: Jesper Borup. Send dit input til publicservice@dr.dk. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  Kierkegaard på egen krop 5:5 - Tvivl

  "Jeg har brugt 10.000 timer på at være i tvivl". Når Thomas og en masse andre mennesker idag paralyseres af stress, skyldes det ofte, hvad Kierkegaard ville kalde, mulighedsfortvivlelse. Christian giver Thomas den sidste opgave, som bringer ham lidt tættere på sit livs mening. Produceret for DR af Buddy Buddy. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Fra asken til ilden? Skærpet forsamlingsforbud. Krav om mundbind i alle offentligt tilgængelige bygninger. Kulturlivets arrangører var allerede inden de seneste corona-stramninger i store problemer, så hvad nu? Kulturen på P1 ser på konsekvenserne for kulturlivet af de seneste Covid-19-restriktioner. Spil Dansk i coronaens skygge: Dansk musik skal fejres, og det skal ske over hele landet. Men hov - hvordan gør man det midt i en pandemi? Kulturen på P1 stiller skarpt på årets Spil Dansk-uge, der finder sted samtidig med at Covid-19-smitten sætter rekord. Sygdom stopper tangentvirtuos: Han har bjergtaget verden med sine fantastiske kompositioner og improvisationer og sin tangent-ekvilibrisme. Men to blodpropper har delvist lammet virtuosens venstre arm, og han tvivler selv på, at han nogensinde kommer til at spille offentligt igen. Kulturen på P1 tegner et portræt af Keith Jarrett. Dansk instruktør i vælten: Hun koster rundt med superskuespillere som Nicole Kidman og Hugh Grant, ejer en Oscar-statuette og har instrueret den mest streamede film i Netflix' historie. Nu er Susanne Bier serie-aktuel på streamingtjenesten HBO - mød hende i Kulturen på P1. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Regeringen tager for let på corona, skriver oppositionslederen Jakob Ellemann Jensen på Facebook i går. Han mener, at regeringen ikke har leveret det stykke arbejde, som man lovede i foråret. Resultatet er, at danske familier og ikke mindst erhvervslivet lever med stor uforudsigelighed. Det europæiske grænseagentur Frontex er kommet under pres, efter flere internationale medier har dokumenteret, at Frontex angiveligt er involveret i eller har haft kendskab til operationer i det Ægæiske hav, hvor migrantbåde er blevet tvunget tilbage i tyrkisk farvand. Helt almindelige borgere har gennem to uger arbejdet på at finde fælles anbefalinger, som forhåbentligt bliver grebet af politikere og erhvervslivet. Havet skal nemlig opprioriteres og formidles på en måde, så man kan tale med. For alle er tættere på havet, end man lige først tror, siger en deltager fra borgerpanelet. Marianne Skovlund og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:06
  P1 Debat

  P1 Debat: Corona-demokrati?

  Fra i dag må max 10 personer være samlet. Fra på torsdag skal vi bruge mundbind indendørs alle offentlige steder. Salg af alkohol forbudt fra kiosker og supermarkeder efter 22.00. Regeringen får hård kritik for de nye corona-restriktioner fra de borgerlige partier. For at gå enegang, for at begrænse danskernes frihed voldsomt, fordi erhvervslivet bløder. Hvem har ret? Regeringen eller kritikerne? P1Debattører: Troels Lund Poulsen (V), Rasmus Jarlov (K), Pernille Vermund (NB), Josephine Fock (Å), Pia Olsen Dyhr (SF). Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:29
  Public Service

  Public Service - paradigmeskifte på køkkenbordet, spøgelsesgarn og plussiden ved nedlukning

  Hej Public Service, skriver en lytter til os, er der snart noget nyt i sagen om spøgelsesgarn? Ja! det er der. Nu går nemlig både erhvervsfiskere og fritidsfiskere ind i arbejdet med at få ryddet op. Vores madkultur står midt i et paradigmeskifte. For at redde klimaet bliver flere unge flexitarer - og de tager familien med i omstillingen. Men er frikadellen helt på vej ud? Erfarignerne fra coronanedlukningen i foråret er ikke kun negative. De små i børnehaverne mødte op til en ny hverdag, som på mange måder endte med at være en fordel for både børn og voksne. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært: Jesper Borup. Send dit input til publicservice@dr.dk. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  Kierkegaard på egen krop 5:5 - Tvivl

  "Jeg har brugt 10.000 timer på at være i tvivl". Når Thomas og en masse andre mennesker idag paralyseres af stress, skyldes det ofte, hvad Kierkegaard ville kalde, mulighedsfortvivlelse. Christian giver Thomas den sidste opgave, som bringer ham lidt tættere på sit livs mening. Produceret for DR af Buddy Buddy. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • 57:05
  Filmland

  Filmland: Portræt af små danskere i store krige

  Vi danskere slap nådigt fra de to verdenskrige - men derfor vi kan jo godt kæmpe med et mindre PostTraumatisk StressSyndrom. I hvert fald pibler det frem med nye film om krigene, især 2. verdenskrig, men også den første store krig trænger sig på. I næste uge er der premiere på filmatiseringen af Erling Jepsens 'Erna i krig' med Trine Dyrholm i hovedrollen som en sønderjysk mor, der hjælper sin 17-årige søn gennem tilværelsen som tysk soldat ved 1. verdenskrigs front. Filmland taler med instruktøren Henrik Ruben Genz og ser på hvordan vi danskere fortæller om os selv med de store krige som bagtæppe. Derudover anmeldelse af bl.a. danske 'Madklubben'. Filmland anmelder: Den sorte jord. Madklubben. Rebecca. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 55:04
  Tidsånd

  Tidsånd

  Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes. Værter: Christoffer Emil Bruun og Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Regeringen tager for let på corona, skriver oppositionslederen Jakob Ellemann Jensen på Facebook i går. Han mener, at regeringen ikke har leveret det stykke arbejde, som man lovede i foråret. Resultatet er, at danske familier og ikke mindst erhvervslivet lever med stor uforudsigelighed. Det europæiske grænseagentur Frontex er kommet under pres, efter flere internationale medier har dokumenteret, at Frontex angiveligt er involveret i eller har haft kendskab til operationer i det Ægæiske hav, hvor migrantbåde er blevet tvunget tilbage i tyrkisk farvand. Helt almindelige borgere har gennem to uger arbejdet på at finde fælles anbefalinger, som forhåbentligt bliver grebet af politikere og erhvervslivet. Havet skal nemlig opprioriteres og formidles på en måde, så man kan tale med. For alle er tættere på havet, end man lige først tror, siger en deltager fra borgerpanelet. Marianne Skovlund og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Konfliktsky

  Hvad vil det sige at være konfliktsky? Hvorfor er nogle mennesker konfliktsky og andre konfliktsøgende? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Fra asken til ilden? Skærpet forsamlingsforbud. Krav om mundbind i alle offentligt tilgængelige bygninger. Kulturlivets arrangører var allerede inden de seneste corona-stramninger i store problemer, så hvad nu? Kulturen på P1 ser på konsekvenserne for kulturlivet af de seneste Covid-19-restriktioner. Spil Dansk i coronaens skygge: Dansk musik skal fejres, og det skal ske over hele landet. Men hov - hvordan gør man det midt i en pandemi? Kulturen på P1 stiller skarpt på årets Spil Dansk-uge, der finder sted samtidig med at Covid-19-smitten sætter rekord. Sygdom stopper tangentvirtuos: Han har bjergtaget verden med sine fantastiske kompositioner og improvisationer og sin tangent-ekvilibrisme. Men to blodpropper har delvist lammet virtuosens venstre arm, og han tvivler selv på, at han nogensinde kommer til at spille offentligt igen. Kulturen på P1 tegner et portræt af Keith Jarrett. Dansk instruktør i vælten: Hun koster rundt med superskuespillere som Nicole Kidman og Hugh Grant, ejer en Oscar-statuette og har instrueret den mest streamede film i Netflix' historie. Nu er Susanne Bier serie-aktuel på streamingtjenesten HBO - mød hende i Kulturen på P1. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Regeringen tager for let på corona, skriver oppositionslederen Jakob Ellemann Jensen på Facebook i går. Han mener, at regeringen ikke har leveret det stykke arbejde, som man lovede i foråret. Resultatet er, at danske familier og ikke mindst erhvervslivet lever med stor uforudsigelighed. Det europæiske grænseagentur Frontex er kommet under pres, efter flere internationale medier har dokumenteret, at Frontex angiveligt er involveret i eller har haft kendskab til operationer i det Ægæiske hav, hvor migrantbåde er blevet tvunget tilbage i tyrkisk farvand. Helt almindelige borgere har gennem to uger arbejdet på at finde fælles anbefalinger, som forhåbentligt bliver grebet af politikere og erhvervslivet. Havet skal nemlig opprioriteres og formidles på en måde, så man kan tale med. For alle er tættere på havet, end man lige først tror, siger en deltager fra borgerpanelet. Marianne Skovlund og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet