Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:12
  Supertanker

  Supertanker: Livslang læring - Til hvad?

  Vi går i skole, nogle i gymnasiet, nogle på universitetet. Men måden vores skole er bygget op, og forventningerne til hvordan, vi går i skole, og hvad vi lærer hvornår, er blevet reformeret nogle gange i de seneste årtier. Det giver både en anden type uddannelse og en anden oplevelse af dannelse af de generationer, som kommer gennem dét skolesystem. Det er sket på en måde så nogle spørger, om det lever op til Danmarks udsagn om, at vi som nation skal leve af hovederne. Ifølge den hollandske pædagogiske filosof, Gert Biesta er dannelse trængt i baggrunden til fordel for employability. Og hvor det før var fx vores hænder, der udførte et arbejde er det i dag hele vores person hele livet (human ressource) der er ansat. Medvirkende: Jens Erik Kristensen: Lektor på DPU, Danmarks institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet. Ning de Coninck-Smith: Professor på DPU, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann: Tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor er der opstået misvisende dna-resultater i kriminalsager og hvilke konsekvenser har det haft? Hvad kan politikerne gøre for at komme ulovlig deling af nøgenbilleder til livs? Og hvad er det for en udfordring, Løkkes nye planer om et midterparti vil møde? Værter: Kirstine Dons Christensen og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:09
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Højdesyge

  Hvad er højdesyge? Hvordan får man højdesyge? Hvordan undgår man at få højdesyge? Hvordan er det at forske i flere kilometers højde? Vi har eksperter i studiet samt Sidste nyt fra Mars på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:07
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Atomkraft, ja tak

  Løsningen er 100% klimavenlig, men også sprængfarligt kontroversiel: Det danske firma Seaborg Technologies tilbyder en ny og revolutionerende form for atomkraft. Deres mobile reaktorer i små skibscontainere vil kunne genere lige så meget strøm som kæmpe, sorte og svinende kulkraftværker. Men er teknologien sikker? Og er der overhovedet nogen, der kan og vil købe dem? Hør direktøren fra Seaborg Technologies fortælle om sit vidtløftige, og altså også radioaktive forretningseventyr, der ikke udleder drivhusgasser, men til gengæld skaber skræk og rædsel hos mange. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Sendes også onsdag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 56:45
  Public Service

  Public Service - Hyldest til hverdagshelten

  P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:08
  P1 Debat

  P1 Debat: Flere cyklister på motorvejen?

  Regeringen vil have os til at tage toget, cyklen, metroen eller letbanen. Er det derfor, den vil investere knap 50 milliarder kroner i nye og bedre motorveje? Er det grønt, sort eller blåt at bruge flere milliarder på bedre veje end på kollektiv trafik? Skal trængselsproblemer løses mere bredere veje eller færre biler? Og er det tiden, trygheden eller prisen, der kan lokke flere over i toget? P1 Debat inviterer lytterne med i diskussionenen om regeringens plan for bedre, hurtigere og grønnere trafik for 100 milliarder kroner. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:41
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Præsidentens fortabte søn

  Den fortabte søn. Den utro ægtemand. Et menneske i opløsning under et massivt misbrug. Hunter Bidens liv er lige dele tragedie og skandale. Og han har altid været Joe Bidens politiske akilleshæl. Men nu er han ifølge eget udsagn clean, og som en del af soningen lufter Biden-familiens sorte får sit særdeles snavsede vasketøj. USA-journalist David Trads udlægger Hunter Bidens eskapader, og giver et bud på, om skandalebogen kan blive et problem for USA's nye præsident - eller måske det modsatte. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:39
  Radiofortællinger

  Satans syndsforladelse 6:7 - Universets gudinde

  Det er en kamp mod uret at lave de nye afsnit, for Hannes liv lakker mod enden. Hanne afslører en stor hemmelighed, og Kirsten åbner op om hvordan hun selv har kæmpet med døden for en del år siden. Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Turell er fundet! - En håndskreven digtsamling fra 1970 er dukket op på Hald Hovedgaard. Forfatteren er Dan Turell, og digtsamlingen Changes of Light er udkommet i cirka 20 håndskrevne eksemplarer. Vi holder digtsamlingen i hånden i studiet - og gør det sammen med en mand, der har jagtet eksemplarer af digtene i mange år. Dengang sex var sjovt - I middelalderen var det forbudt med al mulig løssluppen sex. Men det var folk egentlig ret ligeglade med, så sex var allerede dengang kommet for at blive. Og mens vi i dag gennemtænker, gennemtaler og problematiserer sex, så var det hele lidt mere lige på og sjovt dengang. En ny bog om middelalderen og den tids sexlyst har set dagen, og forfatteren gæster os i dag. Podcast for babyer - Der findes efterhånden podcast til det meste - og for de fleste, og i dag skal vi se på en speciel en af slagsen. I Sverige har de allerede i en årrække haft en podcast til babyer, Bebispodden, der er fyldt med pludre-lyde, plasken, smasken og miau. Vi undersøger, hvad sådan en podcast kan give de helt små. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:08
  P1 Debat

  P1 Debat: Flere cyklister på motorvejen?

  Regeringen vil have os til at tage toget, cyklen, metroen eller letbanen. Er det derfor, den vil investere knap 50 milliarder kroner i nye og bedre motorveje? Er det grønt, sort eller blåt at bruge flere milliarder på bedre veje end på kollektiv trafik? Skal trængselsproblemer løses mere bredere veje eller færre biler? Og er det tiden, trygheden eller prisen, der kan lokke flere over i toget? P1 Debat inviterer lytterne med i diskussionenen om regeringens plan for bedre, hurtigere og grønnere trafik for 100 milliarder kroner. Vært: Marie Louise Toksvig. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:41
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Præsidentens fortabte søn

  Den fortabte søn. Den utro ægtemand. Et menneske i opløsning under et massivt misbrug. Hunter Bidens liv er lige dele tragedie og skandale. Og han har altid været Joe Bidens politiske akilleshæl. Men nu er han ifølge eget udsagn clean, og som en del af soningen lufter Biden-familiens sorte får sit særdeles snavsede vasketøj. USA-journalist David Trads udlægger Hunter Bidens eskapader, og giver et bud på, om skandalebogen kan blive et problem for USA's nye præsident - eller måske det modsatte. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:39
  Radiofortællinger

  Satans syndsforladelse 6:7 - Universets gudinde

  Det er en kamp mod uret at lave de nye afsnit, for Hannes liv lakker mod enden. Hanne afslører en stor hemmelighed, og Kirsten åbner op om hvordan hun selv har kæmpet med døden for en del år siden. Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 56:38
  Filmland

  Filmland: Ensomme cowboys og andre westernmyter i det nordligste Norge

  For 10-15 år siden mukkede medierne over at Kim Fupz Aakesons mange manuskripter fyldte for meget. De danske film lignede hinanden. Siden har Fupz nænsomt fordelt sin indsats på dansk børnefilm, svenske og norske film ... og serier. Knap er 'Ulven kommer' pillet af DR's sendeplan før 'Welcome to Utmark' ankommer på streamingtjenesten HBO. Filmland taler med Fupz om at omplante westernmyter til Nordnorge og om den evige fejde mellem natur og civilisation. Derudover anmeldelser af amerikanske 'Sound of Metal' og den indonesiske superheltefilm, 'Gundala'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 56:45
  Public Service

  Public Service - Hyldest til hverdagshelten

  Vi skal huske at sige tak til dem, der gør en ekstra indsats. Og det er vi faktisk blevet rigtig gode til - altså at sige tak. Frivilligpris, Ildsjælepris eller Hverdagshelten. Forskellige ord for det samme: En fejring af dem, der gør noget ekstra for andre. For forsvarsministeriet gør det. Region Syddanmark gør det. Og de fleste kommuner og rigtig mange landsbyer gør det: Hylder de frivillige. Men hvorfor giver vi de frivillige heltestatus? Og hvilken effekt har al den hyldest og er der en bagside af medaljen? P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:09
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Højdesyge

  Hvad er højdesyge? Hvordan får man højdesyge? Hvordan undgår man at få højdesyge? Hvordan er det at forske i flere kilometers højde? Vi har eksperter i studiet samt Sidste nyt fra Mars på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Turell er fundet! - En håndskreven digtsamling fra 1970 er dukket op på Hald Hovedgaard. Forfatteren er Dan Turell, og digtsamlingen Changes of Light er udkommet i cirka 20 håndskrevne eksemplarer. Vi holder digtsamlingen i hånden i studiet - og gør det sammen med en mand, der har jagtet eksemplarer af digtene i mange år. Dengang sex var sjovt - I middelalderen var det forbudt med al mulig løssluppen sex. Men det var folk egentlig ret ligeglade med, så sex var allerede dengang kommet for at blive. Og mens vi i dag gennemtænker, gennemtaler og problematiserer sex, så var det hele lidt mere lige på og sjovt dengang. En ny bog om middelalderen og den tids sexlyst har set dagen, og forfatteren gæster os i dag. Podcast for babyer - Der findes efterhånden podcast til det meste - og for de fleste, og i dag skal vi se på en speciel en af slagsen. I Sverige har de allerede i en årrække haft en podcast til babyer, Bebispodden, der er fyldt med pludre-lyde, plasken, smasken og miau. Vi undersøger, hvad sådan en podcast kan give de helt små. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Turell er fundet! - En håndskreven digtsamling fra 1970 er dukket op på Hald Hovedgaard. Forfatteren er Dan Turell, og digtsamlingen Changes of Light er udkommet i cirka 20 håndskrevne eksemplarer. Vi holder digtsamlingen i hånden i studiet - og gør det sammen med en mand, der har jagtet eksemplarer af digtene i mange år. Dengang sex var sjovt - I middelalderen var det forbudt med al mulig løssluppen sex. Men det var folk egentlig ret ligeglade med, så sex var allerede dengang kommet for at blive. Og mens vi i dag gennemtænker, gennemtaler og problematiserer sex, så var det hele lidt mere lige på og sjovt dengang. En ny bog om middelalderen og den tids sexlyst har set dagen, og forfatteren gæster os i dag. Podcast for babyer - Der findes efterhånden podcast til det meste - og for de fleste, og i dag skal vi se på en speciel en af slagsen. I Sverige har de allerede i en årrække haft en podcast til babyer, Bebispodden, der er fyldt med pludre-lyde, plasken, smasken og miau. Vi undersøger, hvad sådan en podcast kan give de helt små. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet