Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:40
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Kapitalisme, computerkunst og kill-switches

  Mikkel og Esben har indbakken fuld af feedback og diskuterer nogle af pointerne sammen med udvalgte nyheder fra teknologiens verden. Du kan blandt andet høre om problemerne med at komme væk fra Facebook, personlige vejrudsigter og Mikkels eksperimenter med den hypede og hadede NFT-teknologi. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad lægger Margrete Vestager op til med sit bud på et nyt regelsæt om kunstig intelligens? Er det sidste gang, vi ser et forsøg på at starte en European Super League eller et lignende initiativ? Er et loft over anbragte elever på landets kostskoler en god ide? Værter er Ole Brink og Kirstine Dons Christensen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:29
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Fremragende eller svineri? Vild debat om aftale om statsborgerskab

  Mens de konservative jubler over en aftale, der strammer kravene for at få statsborgerskab, kalder Enhedslisten aftalen for svineri. Marcus Knuth fra de konservative og Enhedslistens Peder Hvelplund tørner sammen i Slotsholmen, hvor Issa Mahmoud Jeppesen styrer debatten. Hvad betyder tiltalen mod Morten Messerschmidt for dokumentfalsk og misbrug af EU-midler for ham selv og partiet? Altingets politiske redaktør og DF-kender Erik Holstein leverer analysen. Dansk Folkepartis Mr. Transport, Kim Christiansen, fortæller om mafiametoder, smørrebrød og testosteron forud for partiernes forhandling om infrastruktur for milliarder. Og så er forfatter Lars Olsen inviteret i programmet for at fortælle om sin nye bog, "Rige børn leger bedst - Et portræt af det danske klassesamfund". Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvor mange arter er der i Danmark?

  Naturelskerne Lars & Linda tonser land og dyrerige rundt i håb om at få øje på nye dyr og planter, de ikke har set før. På den måde er de to superkratluskere nået op på at have observationer af over 8.000 vilde arter på pralelisten. Men hvordan kender man én slags kryb fra et andet? Hvor mange arter er der i det hele taget i Danmark? Og hvad er en bio-blitz? Det svarer de to fredsommelige artsjægere på, når biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen får besøg af dem i studiet. Gæster: Linda Kjær-Thomsen og Lars Thomas, artsjægere og superkratluskere. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:09
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Nemlig.com skåner medarbejdere for livsstilssygdomme, i 2900 Hellerup gør renoveringsafrikanere sort til hvidt, og Bubbers ekskone siger "Mit hjerte, mit forretningseventyr". Sådan lyder det, når Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal giver ugens nyheder et konstruktivt vrid - og fejrer at pikkens tur er ovre. Fold fissens faner ud! (Sendes også lørdag 6.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvilke vinger er vigtigst?

  Vi vil gerne have den grønne strøm fra vindmøller på havet. Men også hvis det koster fugleliv? I Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland kæmper to projekter om den samme luft: En havvindmøllepark, som har kostet otte år og 20 millioner kroner at planlægge, og et fuglebeskyttelsesområde, som edderfugle, ænder og lappedykker har ventet på i årtier. Samme dilemma udfordrer udvikling af grøn energi flere steder i landet. Giver det overhovedet mening at beskytte dyrene, hvis vi ikke redder klodens klima? Skal de grønne investorer have lov at skubbe dyrene til side? Eller kan vi gøre begge dele samtidig? I P1 Debat mødes den grønne energi-investor med fuglenes forsvarer og de politikere, der skal vælge hvilke vinger, der er vigtigst. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:22
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Mordet på Malta

  Et mord på en journalist har siden 2017 runget som et dystert ekko på Malta - et af EU's mest korrupte lande. Efterforskningen trækker tråde til toppen af maltesisk politik og presser selve statsministeren til at gå. Alligevel er der gået 3,5 år, før den første dom nu endelig falder. Men hvorfor er der stadig ingen retssag mod de formodede bagmænd? Vi får besøg af journalist og dokumentarist Mads Brügger, der kendte den myrdede journalist og følger med i Maltas kamp for genrejsning. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:33
  Booster

  Booster: Kan en bestyrelse give tang-virksomheden vind i sejlene?

  Jens Helt Jessen henter sin råvare ved kysterne på Langeland, for han laver mad med tørret tang i virksomheden Tangsnedkeren. Det går godt med at få ideer til velsmagende produkter, men han er ved at drukne i alt det andet, som også er nødvendigt for at vækste med virksomheden. Derfor overvejer han nu at få en bestyrelse. Vært Trine Hansen ridser hans muligheder op og kigger på fordele og ulemper sammen med forretningsudvikler Lena Boel fra Boel Brand & Business. Vært: Trine Hansen. Medvirkende: Jens Helt Jessen, iværksætter; Lena Boel, forretningsudvikler. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra 13.30).

  Fritid & Livsstil
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Alle venter på ekspertgruppen - Det var forventet, at kulturministeriets ekspertgruppe skulle udkomme med anbefalinger til genåbning af større arrangementer som festivaler og open air-arrangementer allerede i mandags. Men der kommer ikke noget. Heller ikke en klar melding om, hvornår der kommer noget. Tavsheden larmer, men nu sætter vi noget lyd på frustrationerne. Da krigen ændrede Hollywood - For 80 år siden gik USA ind i 2. verdenskrig, og det ændrede Hollywood totalt. I forvejen var filmbyen blevet beriget med alskens flygtede skuespillere fra Europa, og da USA kom med i krigen, startede en strøm af film, der viste sit publikum, hvorfor det var så vigtigt at melde sig til at tage til fronten. Vi tager en tur i tidsmaskinen. Koncert for plejehjem - Symfoniorkestret Copenhagen Phil fejrer genåbningen ved at lave en storstilet turné til en række af Sjællands plejehjem. Musikere fra orkestret tropper op, spiller både klassisk musik og fællessange - og vi er taget med et stop på turneen. Værter: Tore Leifer og Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Er en ny amerikansk præsident nok til at vende klimakrisen?

  USAs præsident Joe Biden er vært for et klimatopmøde, som skal speede processen op for at nå de mål, der er sat i Paris klimaaftalen. Sagen er nemlig, at corona har presset klimakrisen til side i mange lande. Det vil Biden rette op på, og derfor har han inviteret 40 statsledere til virtuelt topmøde med en opfordring til, at de fremlægger klimamål, der er mere ambitiøse end de hidtidige. Men er det nok til at forhindre en verdensomspændende klimakrise? Sygeplejerskerne har varslet konflikt, fordi de er utilfredse med deres løn. Det kan meget vel betyde, at der her, midt i coronakrisen, kommer til at mangle titusindvis af sygeplejersker på landets hospitaler, når varslet træder i kraft om mindre end en måned. EU-kommissionen præsenterede i går et udkast til regulering af kunstig intelligens. Kommissionen vil skabe klarhed over, hvad der er tilladt og ikke tilladt, når for eksempel virksomheder bruger data og algoritmer, men mange frygter et unødigt bureaukrati. Vi kigger på forslaget og på, hvorfor kunstig intelligens har så stort et økonomisk potentiale. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvilke vinger er vigtigst?

  Vi vil gerne have den grønne strøm fra vindmøller på havet. Men også hvis det koster fugleliv? I Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland kæmper to projekter om den samme luft: En havvindmøllepark, som har kostet otte år og 20 millioner kroner at planlægge, og et fuglebeskyttelsesområde, som edderfugle, ænder og lappedykker har ventet på i årtier. Samme dilemma udfordrer udvikling af grøn energi flere steder i landet. Giver det overhovedet mening at beskytte dyrene, hvis vi ikke redder klodens klima? Skal de grønne investorer have lov at skubbe dyrene til side? Eller kan vi gøre begge dele samtidig? I P1 Debat mødes den grønne energi-investor med fuglenes forsvarer og de politikere, der skal vælge hvilke vinger, der er vigtigst. Vært: Marie Louise Toksvig. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:22
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Mordet på Malta

  Et mord på en journalist har siden 2017 runget som et dystert ekko på Malta - et af EU's mest korrupte lande. Efterforskningen trækker tråde til toppen af maltesisk politik og presser selve statsministeren til at gå. Alligevel er der gået 3,5 år, før den første dom nu endelig falder. Men hvorfor er der stadig ingen retssag mod de formodede bagmænd? Vi får besøg af journalist og dokumentarist Mads Brügger, der kendte den myrdede journalist og følger med i Maltas kamp for genrejsning. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:33
  Booster

  Booster: Kan en bestyrelse give tang-virksomheden vind i sejlene?

  Jens Helt Jessen henter sin råvare ved kysterne på Langeland, for han laver mad med tørret tang i virksomheden Tangsnedkeren. Det går godt med at få ideer til velsmagende produkter, men han er ved at drukne i alt det andet, som også er nødvendigt for at vækste med virksomheden. Derfor overvejer han nu at få en bestyrelse. Vært Trine Hansen ridser hans muligheder op og kigger på fordele og ulemper sammen med forretningsudvikler Lena Boel fra Boel Brand & Business. Vært: Trine Hansen. Medvirkende: Jens Helt Jessen, iværksætter; Lena Boel, forretningsudvikler. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Jesper Langballe. (Sendes også 19.30).

  Fritid & Livsstil
 • 56:11
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvor mange arter er der i Danmark?

  Naturelskerne Lars & Linda tonser land og dyrerige rundt i håb om at få øje på nye dyr og planter, de ikke har set før. På den måde er de to superkratluskere nået op på at have observationer af over 8.000 vilde arter på pralelisten. Men hvordan kender man én slags kryb fra et andet? Hvor mange arter er der i det hele taget i Danmark? Og hvad er en bio-blitz? Det svarer de to fredsommelige artsjægere på, når biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen får besøg af dem i studiet. Gæster: Linda Kjær-Thomsen og Lars Thomas, artsjægere og superkratluskere. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:44
  Tal til mig

  Tal til mig - Annette Heick: Jeg føler mig forladt

  Journalist og sangerinde Annette Heick har altid troet på Gud. Ideen om manden på skyen har ændret sig, men følelsen af at have hjemme et sted, har altid været der. Lige indtil for seks år siden hvor hendes mand kom ud for en ulykke på en badeferie i Thailand. Den intuitive tro på Gud er falmet, for hvordan kan noget sådant ske i en verden hvor en kærlig, guddommelig kraft er tilstede? Jesus derimod, er med hende stadig. Som en ledsager og en moralens mand, mere end en mirakelmager. Men som Annette siger: "Jeg er glad for Jesus. Men jeg håber sådan, at jeg i dette liv når at finde hjem til Gud igen". Et program om at finde mening uden Gud, og finde Gud uden mening. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Er en ny amerikansk præsident nok til at vende klimakrisen?

  USAs præsident Joe Biden er vært for et klimatopmøde, som skal speede processen op for at nå de mål, der er sat i Paris klimaaftalen. Sagen er nemlig, at corona har presset klimakrisen til side i mange lande. Det vil Biden rette op på, og derfor har han inviteret 40 statsledere til virtuelt topmøde med en opfordring til, at de fremlægger klimamål, der er mere ambitiøse end de hidtidige. Men er det nok til at forhindre en verdensomspændende klimakrise? Sygeplejerskerne har varslet konflikt, fordi de er utilfredse med deres løn. Det kan meget vel betyde, at der her, midt i coronakrisen, kommer til at mangle titusindvis af sygeplejersker på landets hospitaler, når varslet træder i kraft om mindre end en måned. EU-kommissionen præsenterede i går et udkast til regulering af kunstig intelligens. Kommissionen vil skabe klarhed over, hvad der er tilladt og ikke tilladt, når for eksempel virksomheder bruger data og algoritmer, men mange frygter et unødigt bureaukrati. Vi kigger på forslaget og på, hvorfor kunstig intelligens har så stort et økonomisk potentiale. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Er en ny amerikansk præsident nok til at vende klimakrisen? (fortsat)

  USAs præsident Joe Biden er vært for et klimatopmøde, som skal speede processen op for at nå de mål, der er sat i Paris klimaaftalen. Sagen er nemlig, at corona har presset klimakrisen til side i mange lande. Det vil Biden rette op på, og derfor har han inviteret 40 statsledere til virtuelt topmøde med en opfordring til, at de fremlægger klimamål, der er mere ambitiøse end de hidtidige. Men er det nok til at forhindre en verdensomspændende klimakrise? Sygeplejerskerne har varslet konflikt, fordi de er utilfredse med deres løn. Det kan meget vel betyde, at der her, midt i coronakrisen, kommer til at mangle titusindvis af sygeplejersker på landets hospitaler, når varslet træder i kraft om mindre end en måned. EU-kommissionen præsenterede i går et udkast til regulering af kunstig intelligens. Kommissionen vil skabe klarhed over, hvad der er tilladt og ikke tilladt, når for eksempel virksomheder bruger data og algoritmer, men mange frygter et unødigt bureaukrati. Vi kigger på forslaget og på, hvorfor kunstig intelligens har så stort et økonomisk potentiale. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:29
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Fremragende eller svineri? Vild debat om aftale om statsborgerskab

  Mens de konservative jubler over en aftale, der strammer kravene for at få statsborgerskab, kalder Enhedslisten aftalen for svineri. Marcus Knuth fra de konservative og Enhedslistens Peder Hvelplund tørner sammen i Slotsholmen, hvor Issa Mahmoud Jeppesen styrer debatten. Hvad betyder tiltalen mod Morten Messerschmidt for dokumentfalsk og misbrug af EU-midler for ham selv og partiet? Altingets politiske redaktør og DF-kender Erik Holstein leverer analysen. Dansk Folkepartis Mr. Transport, Kim Christiansen, fortæller om mafiametoder, smørrebrød og testosteron forud for partiernes forhandling om infrastruktur for milliarder. Og så er forfatter Lars Olsen inviteret i programmet for at fortælle om sin nye bog, "Rige børn leger bedst - Et portræt af det danske klassesamfund". Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Alle venter på ekspertgruppen - Det var forventet, at kulturministeriets ekspertgruppe skulle udkomme med anbefalinger til genåbning af større arrangementer som festivaler og open air-arrangementer allerede i mandags. Men der kommer ikke noget. Heller ikke en klar melding om, hvornår der kommer noget. Tavsheden larmer, men nu sætter vi noget lyd på frustrationerne. Da krigen ændrede Hollywood - For 80 år siden gik USA ind i 2. verdenskrig, og det ændrede Hollywood totalt. I forvejen var filmbyen blevet beriget med alskens flygtede skuespillere fra Europa, og da USA kom med i krigen, startede en strøm af film, der viste sit publikum, hvorfor det var så vigtigt at melde sig til at tage til fronten. Vi tager en tur i tidsmaskinen. Koncert for plejehjem - Symfoniorkestret Copenhagen Phil fejrer genåbningen ved at lave en storstilet turné til en række af Sjællands plejehjem. Musikere fra orkestret tropper op, spiller både klassisk musik og fællessange - og vi er taget med et stop på turneen. Værter: Tore Leifer og Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Alle venter på ekspertgruppen - Det var forventet, at kulturministeriets ekspertgruppe skulle udkomme med anbefalinger til genåbning af større arrangementer som festivaler og open air-arrangementer allerede i mandags. Men der kommer ikke noget. Heller ikke en klar melding om, hvornår der kommer noget. Tavsheden larmer, men nu sætter vi noget lyd på frustrationerne. Da krigen ændrede Hollywood - For 80 år siden gik USA ind i 2. verdenskrig, og det ændrede Hollywood totalt. I forvejen var filmbyen blevet beriget med alskens flygtede skuespillere fra Europa, og da USA kom med i krigen, startede en strøm af film, der viste sit publikum, hvorfor det var så vigtigt at melde sig til at tage til fronten. Vi tager en tur i tidsmaskinen. Koncert for plejehjem - Symfoniorkestret Copenhagen Phil fejrer genåbningen ved at lave en storstilet turné til en række af Sjællands plejehjem. Musikere fra orkestret tropper op, spiller både klassisk musik og fællessange - og vi er taget med et stop på turneen. Værter: Tore Leifer og Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Er en ny amerikansk præsident nok til at vende klimakrisen?

  USAs præsident Joe Biden er vært for et klimatopmøde, som skal speede processen op for at nå de mål, der er sat i Paris klimaaftalen. Sagen er nemlig, at corona har presset klimakrisen til side i mange lande. Det vil Biden rette op på, og derfor har han inviteret 40 statsledere til virtuelt topmøde med en opfordring til, at de fremlægger klimamål, der er mere ambitiøse end de hidtidige. Men er det nok til at forhindre en verdensomspændende klimakrise? Sygeplejerskerne har varslet konflikt, fordi de er utilfredse med deres løn. Det kan meget vel betyde, at der her, midt i coronakrisen, kommer til at mangle titusindvis af sygeplejersker på landets hospitaler, når varslet træder i kraft om mindre end en måned. EU-kommissionen præsenterede i går et udkast til regulering af kunstig intelligens. Kommissionen vil skabe klarhed over, hvad der er tilladt og ikke tilladt, når for eksempel virksomheder bruger data og algoritmer, men mange frygter et unødigt bureaukrati. Vi kigger på forslaget og på, hvorfor kunstig intelligens har så stort et økonomisk potentiale. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Er en ny amerikansk præsident nok til at vende klimakrisen? (fortsat)

  USAs præsident Joe Biden er vært for et klimatopmøde, som skal speede processen op for at nå de mål, der er sat i Paris klimaaftalen. Sagen er nemlig, at corona har presset klimakrisen til side i mange lande. Det vil Biden rette op på, og derfor har han inviteret 40 statsledere til virtuelt topmøde med en opfordring til, at de fremlægger klimamål, der er mere ambitiøse end de hidtidige. Men er det nok til at forhindre en verdensomspændende klimakrise? Sygeplejerskerne har varslet konflikt, fordi de er utilfredse med deres løn. Det kan meget vel betyde, at der her, midt i coronakrisen, kommer til at mangle titusindvis af sygeplejersker på landets hospitaler, når varslet træder i kraft om mindre end en måned. EU-kommissionen præsenterede i går et udkast til regulering af kunstig intelligens. Kommissionen vil skabe klarhed over, hvad der er tilladt og ikke tilladt, når for eksempel virksomheder bruger data og algoritmer, men mange frygter et unødigt bureaukrati. Vi kigger på forslaget og på, hvorfor kunstig intelligens har så stort et økonomisk potentiale. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet