Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:18
  Sygt nok

  Sygt nok: Hjertestop - hvad så nu?

  Hvordan kan hjertet pludselig holde op med at slå, når man er ung og frisk? Og hvordan lever man videre, hvis man overlever? Hjertestop hos unge er heldigvis ekstremt sjældent, men hos den ældre del af befolkningen er det en af de hyppigste dødsårsager. Efter at der er dukket flere hjertestartere op rundt om i landet er overlevelsen dog steget markant. I dagens Sygt nok kigger vi på de fysiologiske årsager bag hjertestop, på hvordan man kan være med til at redde liv, og på hvad vi allesammen har lært, efter at Christian Eriksen faldt om under EM-kampen sidste weekend. Medvirkende: Gunnar Gislason, forskningschef i Hjerteforeningen og Jacob Thorsted Sørensen, overlæge i hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra mandag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Bør EU's grænseagentur Frontex suspendere sine operationer i Grækenland? Hvorfor når USA ikke vaccinemålet? Hvad vil Babak Vakili fortælle med sin podcast 'Generationen'? Værter: Maria Dohn & Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:28
  Følg pengene

  Følg pengene: Boligbonanza - med eller uden afdrag?

  Store stigninger i boligpriserne får nu landets økonomiske vagthund til at råbe på handling - adgangen til afdragsfrie lån skal begrænses. Andre økonomer mener, at det er en overreaktion, og at boligmarkedet måske allerede er ved at falde til ro helt af sig selv. Men hvordan kan økonomer granske de samme tal og ende med så forskellige resultater? OL i Tokyo 2021 har længe hængt i en tynd tråd, men nu er der blot en måned til, at den olympiske flamme tændes og legene går i gang. En af verdens absolut største begivenheder med milliarder af sportsglade seere, men tag ikke fejl, OL er et kæmpe maskineri og pengene en altafgørende smørelse. Særligt ét spørgsmål presser sig på - hvorfor trodser Japan modstanden fra sit eget folk og holder fast i at gennemføre? Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:19
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Vi er det liv, vi lever

  Det er ikke rigtigt, at man kan, hvad man vil. Desværre tror mange af os, at vi skaber vores egen skæbne. Men alle er underlagt og formet af en række livsbetingelser, som skaber dit udgangspunkt i livet. Jeg mener faktisk, at det er en god ting for os, at vi kan slappe af i, vi ikke kan ændre på det hele. Lyder det dumt, så hør mig forklare mere om det i dagens udsendelse. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Nils Malmros filminstruktør og Anna Mejlhede forfatter, teolog og brevkasseredaktør i ugebladet Søndag. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:11
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Køb en livmoder og sælg en fordom

  I Ukraine kan man købe alt for penge - lige fra magt til mennesker. Dét er nogenlunde budskabet i forfatteren, Sofi Oksanens nye roman, 'Hundeparken'. Her følger vi en hovedperson, der arbejder i den ukrainske fertilitetsindustri i 00'erne; først som ægdonor og senere som den, der skal rekruttere nye sunde unge kvinder til at donere æg til barnløse par fra Vesten. I romanens nutid bliver kvinden dog indhentet af sin fortid, da én af de unge kvinder opsøger hende og det barn, der er kommet ud af det æg, hun i sin tid solgte for penge. Spørgsmålet er om en sådan historie egentlig tilføjer noget nyt til vores billede af et af Europas største lande - eller blot bekræfter de fordomme, vi allerede har om Ukraine som 'korrupt', 'forarmet' og 'farligt'? Det undersøger vært, Nanna Mogensen i denne udgave af Skønlitteratur på P1, hvor vi prøver at få hold på, hvad der egentlig fortælles af historier om Ukraine - og ikke mindst, hvilke historier, der mangler at blive fortalt. Vi ser også nærmere på landets store sprogstridigheder, der gør litteraturen sprængfarlig, for det handler ikke kun om, hvad der står på siderne i en bog - men også på de bogstaver, bogen skrives med (russisk eller ukrainsk). Kom med til en time under Ukraines kulturelle overflade. Programmets hovedgæst er antropolog og forsker, Vera Skvirskaja. Hun er ansat ved Københavns Universitet men født og opvokset i Kiev. Du kan også møde den unge ukrainske forlægger, Dana Pavlychko og den danske chef for det nye ungdomshus i Kiev, Julie Arnfred Bojesen. Du kan høre uddrag af romanerne; 'Hundeparken' og Sergji Zjadans nye ukrainske roman, 'Og midt i alt dette går frontlinjen'. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Sagde Stoklund virkelig det?

  "Potentielt sovende terrorceller" - er det essensen af Rasmus Stoklunds reaktion på en ellers positiv nyhed om integration? Eller er det Politikens chefredaktør, der lægger alt for grove ord i munden på den socialdemokratiske udlændingeordfører? Hør de to diskutere i P1 Debat, når vi går ombord i konklusionerne i en ny analyse af integrationen: Hvis langt de fleste efterkommere af indvandrere ligner oprindelige danskere på indkomst, skat og skolekundskaber - giver det så overhovedet mening at tale om "dem og os"? Eller handler reel integration om alt muligt andet end uddannelse og beskæftigelse? To kvinder med afghanske rødder møder to mænd fra politik og Politiken i P1 Debat. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:33
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Oprør i hvid kittel

  Fra natten til lørdag nedlægger 5000 danske sygeplejersker på tværs af landet arbejdet. Deres fagforening, Dansk Sygeplejeråd, har ellers to gange anbefalet dem et "ja" til overenskomsten. Når sygeplejerskerne strejker, så skyldes det i høj grad, at en gruppe aktivistiske græsrødder i hvide kitler går kontra på sociale medier. De har fået nok af løngab, siger de. Overfor står arbejdsgiverne, der siger, at de hverken kan eller vil finde flere penge. Hvad bunder strejken i? Og er sygeplejerskerne dårligere lønnet end lignende offentligt ansatte? Økonomikorrespondent i DR Casper Schrøder forklarer om konflikten. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:14
  Dan Rachlin og de falske profiler

  Dan Rachlin og de falske profiler 3:4 - Scam scammere

  Nu går Dan Rachlin all in på at få fat på en svindler. Han får hjælp af en af landets førende IT-eksperter, som ved hjælp af en række falske profiler og ægte kærlighedsdigte scammer scammerne. Og så lykkedes det ham, at finde frem til en ægte Dan Rachlin, der i den grad er blevet påvirket af at have det samme navn, som den danske Dan Rachlin. Medvirkende: Peter Kruse, sikkerhedsekspert i CSIS. Carina Mylin, dansk konsul i Nigeria. Dan Rachlin, youtuber i USA. Merel Van Wout, antropolog. Vært: Dan Rachlin. Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  UEFA's nej til LGBT+-markering: Stod det til byrådet i München, skulle byens stadion være oplyst af regnbuefarvede lys, når Tyskland møder Ungarn til EM i aften. Men UEFA siger nej, fordi de betragter det som et politisk statement. Det viser på eksemplarisk vis det mudrede farvand, UEFA altid kommer galt afsted i, siger Asker Hedegaard Boye, der er idéhistoriker, forfatter og journalist på Weekendavisen. Klovns nye medforfatter: TV-serien Klovn er tilbage og er som altid tåkrummende. Frank Hvam og Casper Christensen spiller stadig fiktive versioner af sig selv, men ikke alt er som det plejer. Det er nemlig ikke kun Casper og Frank, der har skrevet afsnittene i denne sæson. Vi får besøg af den nye manuskriptforfatter, Neel Feldtstedt, der med sit nye job på hitserien debuterer som manuskriptforfatter. For tidligt og for voldsomt?: Planerne om en Hollywood-film om premierminister Jacinda Arderns håndtering af moskéangrebet i Christchurch har ført til stor frustration og forargelse i New Zealand. Premierministeren selv har udtalt, at det føles for tidligt og voldsomt, og hun tager afstand fra projektet. Hvordan slipper man afsted med at filmatisere frygtelige hændelser som terror? Vi spørger Jacob Ludvigsen, filmredaktør hos Soundvenue, og Lasse Bjerrum, journalist hos P3 og manden bag podcasten 'Frygt: Live fra Christchurch'. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Forsøg med medicinsk cannabis forlænges med fire år, men ingen er glade

  Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at forlænge forsøgsordningen med medicinsk cannabis med yderligere fire år. Men det er der ingen, der er rigtig glade for. Lægerne er imod ordningen, de mangler viden, de tvivler på effekten, og de er bekymrede for bivirkningerne. Og dem, der har brug for medicinsk cannabis, synes, ordningen er alt for dyr. Det tegner nu så lyst for store dele af dansk økonomi, at regeringen skal gøre sig klar til finanspolitiske stramninger. Sådan lyder budskabet i dag fra nationalbankdirektør Lars Rohde. Samtidig siger nationalbankdirektøren, at regeringen mest oplagt bør begynde stramningerne med at fjerne den bolig-job-ordning, som lige nu giver tusindvis af boligejere mulighed for trække udgifterne fra i skat, når de bestiller en håndværker. På grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet tvinger græske grænsevagter med vold flygtninge og migranter tilbage over grænsen til Tyrkiet. Ifølge Amnesty sker overgrebene i velkoordinere operationer og er i direkte strid med landets internationale forpligtelser. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Sagde Stoklund virkelig det?

  "Potentielt sovende terrorceller" - er det essensen af Rasmus Stoklunds reaktion på en ellers positiv nyhed om integration? Eller er det Politikens chefredaktør, der lægger alt for grove ord i munden på den socialdemokratiske udlændingeordfører? Hør de to diskutere i P1 Debat, når vi går ombord i konklusionerne i en ny analyse af integrationen: Hvis langt de fleste efterkommere af indvandrere ligner oprindelige danskere på indkomst, skat og skolekundskaber - giver det så overhovedet mening at tale om "dem og os"? Eller handler reel integration om alt muligt andet end uddannelse og beskæftigelse? To kvinder med afghanske rødder møder to mænd fra politik og Politiken i P1 Debat. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 04:55
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:33
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Oprør i hvid kittel

  Fra natten til lørdag nedlægger 5000 danske sygeplejersker på tværs af landet arbejdet. Deres fagforening, Dansk Sygeplejeråd, har ellers to gange anbefalet dem et "ja" til overenskomsten. Når sygeplejerskerne strejker, så skyldes det i høj grad, at en gruppe aktivistiske græsrødder i hvide kitler går kontra på sociale medier. De har fået nok af løngab, siger de. Overfor står arbejdsgiverne, der siger, at de hverken kan eller vil finde flere penge. Hvad bunder strejken i? Og er sygeplejerskerne dårligere lønnet end lignende offentligt ansatte? Økonomikorrespondent i DR Casper Schrøder forklarer om konflikten. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 19:33-20:03
  Dan Rachlin og de falske profiler

  Dan Rachlin og de falske profiler 3:4 - Scam scammere

  Nu går Dan Rachlin all in på at få fat på en svindler. Han får hjælp af en af landets førende IT-eksperter, som ved hjælp af en række falske profiler og ægte kærlighedsdigte scammer scammerne. Og så lykkedes det ham, at finde frem til en ægte Dan Rachlin, der i den grad er blevet påvirket af at have det samme navn, som den danske Dan Rachlin. Medvirkende: Peter Kruse, sikkerhedsekspert i CSIS. Carina Mylin, dansk konsul i Nigeria. Dan Rachlin, youtuber i USA. Merel Van Wout, antropolog. Vært: Dan Rachlin. Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried. (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 56:19
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Vi er det liv, vi lever

  Det er ikke rigtigt, at man kan, hvad man vil. Desværre tror mange af os, at vi skaber vores egen skæbne. Men alle er underlagt og formet af en række livsbetingelser, som skaber dit udgangspunkt i livet. Jeg mener faktisk, at det er en god ting for os, at vi kan slappe af i, vi ikke kan ændre på det hele. Lyder det dumt, så hør mig forklare mere om det i dagens udsendelse. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Nils Malmros filminstruktør og Anna Mejlhede forfatter, teolog og brevkasseredaktør i ugebladet Søndag. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:11
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Køb en livmoder og sælg en fordom

  I Ukraine kan man købe alt for penge - lige fra magt til mennesker. Dét er nogenlunde budskabet i forfatteren, Sofi Oksanens nye roman, 'Hundeparken'. Her følger vi en hovedperson, der arbejder i den ukrainske fertilitetsindustri i 00'erne; først som ægdonor og senere som den, der skal rekruttere nye sunde unge kvinder til at donere æg til barnløse par fra Vesten. I romanens nutid bliver kvinden dog indhentet af sin fortid, da én af de unge kvinder opsøger hende og det barn, der er kommet ud af det æg, hun i sin tid solgte for penge. Spørgsmålet er om en sådan historie egentlig tilføjer noget nyt til vores billede af et af Europas største lande - eller blot bekræfter de fordomme, vi allerede har om Ukraine som 'korrupt', 'forarmet' og 'farligt'? Det undersøger vært, Nanna Mogensen i denne udgave af Skønlitteratur på P1, hvor vi prøver at få hold på, hvad der egentlig fortælles af historier om Ukraine - og ikke mindst, hvilke historier, der mangler at blive fortalt. Vi ser også nærmere på landets store sprogstridigheder, der gør litteraturen sprængfarlig, for det handler ikke kun om, hvad der står på siderne i en bog - men også på de bogstaver, bogen skrives med (russisk eller ukrainsk). Kom med til en time under Ukraines kulturelle overflade. Programmets hovedgæst er antropolog og forsker, Vera Skvirskaja. Hun er ansat ved Københavns Universitet men født og opvokset i Kiev. Du kan også møde den unge ukrainske forlægger, Dana Pavlychko og den danske chef for det nye ungdomshus i Kiev, Julie Arnfred Bojesen. Du kan høre uddrag af romanerne; 'Hundeparken' og Sergji Zjadans nye ukrainske roman, 'Og midt i alt dette går frontlinjen'. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Forsøg med medicinsk cannabis forlænges med fire år, men ingen er glade

  Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at forlænge forsøgsordningen med medicinsk cannabis med yderligere fire år. Men det er der ingen, der er rigtig glade for. Lægerne er imod ordningen, de mangler viden, de tvivler på effekten, og de er bekymrede for bivirkningerne. Og dem, der har brug for medicinsk cannabis, synes, ordningen er alt for dyr. Det tegner nu så lyst for store dele af dansk økonomi, at regeringen skal gøre sig klar til finanspolitiske stramninger. Sådan lyder budskabet i dag fra nationalbankdirektør Lars Rohde. Samtidig siger nationalbankdirektøren, at regeringen mest oplagt bør begynde stramningerne med at fjerne den bolig-job-ordning, som lige nu giver tusindvis af boligejere mulighed for trække udgifterne fra i skat, når de bestiller en håndværker. På grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet tvinger græske grænsevagter med vold flygtninge og migranter tilbage over grænsen til Tyrkiet. Ifølge Amnesty sker overgrebene i velkoordinere operationer og er i direkte strid med landets internationale forpligtelser. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Forsøg med medicinsk cannabis forlænges med fire år, men ingen er glade (fortsat)

  Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at forlænge forsøgsordningen med medicinsk cannabis med yderligere fire år. Men det er der ingen, der er rigtig glade for. Lægerne er imod ordningen, de mangler viden, de tvivler på effekten, og de er bekymrede for bivirkningerne. Og dem, der har brug for medicinsk cannabis, synes, ordningen er alt for dyr. Det tegner nu så lyst for store dele af dansk økonomi, at regeringen skal gøre sig klar til finanspolitiske stramninger. Sådan lyder budskabet i dag fra nationalbankdirektør Lars Rohde. Samtidig siger nationalbankdirektøren, at regeringen mest oplagt bør begynde stramningerne med at fjerne den bolig-job-ordning, som lige nu giver tusindvis af boligejere mulighed for trække udgifterne fra i skat, når de bestiller en håndværker. På grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet tvinger græske grænsevagter med vold flygtninge og migranter tilbage over grænsen til Tyrkiet. Ifølge Amnesty sker overgrebene i velkoordinere operationer og er i direkte strid med landets internationale forpligtelser. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:28
  Følg pengene

  Følg pengene: Boligbonanza - med eller uden afdrag?

  Store stigninger i boligpriserne får nu landets økonomiske vagthund til at råbe på handling - adgangen til afdragsfrie lån skal begrænses. Andre økonomer mener, at det er en overreaktion, og at boligmarkedet måske allerede er ved at falde til ro helt af sig selv. Men hvordan kan økonomer granske de samme tal og ende med så forskellige resultater? OL i Tokyo 2021 har længe hængt i en tynd tråd, men nu er der blot en måned til, at den olympiske flamme tændes og legene går i gang. En af verdens absolut største begivenheder med milliarder af sportsglade seere, men tag ikke fejl, OL er et kæmpe maskineri og pengene en altafgørende smørelse. Særligt ét spørgsmål presser sig på - hvorfor trodser Japan modstanden fra sit eget folk og holder fast i at gennemføre? Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  UEFA's nej til LGBT+-markering: Stod det til byrådet i München, skulle byens stadion være oplyst af regnbuefarvede lys, når Tyskland møder Ungarn til EM i aften. Men UEFA siger nej, fordi de betragter det som et politisk statement. Det viser på eksemplarisk vis det mudrede farvand, UEFA altid kommer galt afsted i, siger Asker Hedegaard Boye, der er idéhistoriker, forfatter og journalist på Weekendavisen. Klovns nye medforfatter: TV-serien Klovn er tilbage og er som altid tåkrummende. Frank Hvam og Casper Christensen spiller stadig fiktive versioner af sig selv, men ikke alt er som det plejer. Det er nemlig ikke kun Casper og Frank, der har skrevet afsnittene i denne sæson. Vi får besøg af den nye manuskriptforfatter, Neel Feldtstedt, der med sit nye job på hitserien debuterer som manuskriptforfatter. For tidligt og for voldsomt?: Planerne om en Hollywood-film om premierminister Jacinda Arderns håndtering af moskéangrebet i Christchurch har ført til stor frustration og forargelse i New Zealand. Premierministeren selv har udtalt, at det føles for tidligt og voldsomt, og hun tager afstand fra projektet. Hvordan slipper man afsted med at filmatisere frygtelige hændelser som terror? Vi spørger Jacob Ludvigsen, filmredaktør hos Soundvenue, og Lasse Bjerrum, journalist hos P3 og manden bag podcasten 'Frygt: Live fra Christchurch'. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  UEFA's nej til LGBT+-markering: Stod det til byrådet i München, skulle byens stadion være oplyst af regnbuefarvede lys, når Tyskland møder Ungarn til EM i aften. Men UEFA siger nej, fordi de betragter det som et politisk statement. Det viser på eksemplarisk vis det mudrede farvand, UEFA altid kommer galt afsted i, siger Asker Hedegaard Boye, der er idéhistoriker, forfatter og journalist på Weekendavisen. Klovns nye medforfatter: TV-serien Klovn er tilbage og er som altid tåkrummende. Frank Hvam og Casper Christensen spiller stadig fiktive versioner af sig selv, men ikke alt er som det plejer. Det er nemlig ikke kun Casper og Frank, der har skrevet afsnittene i denne sæson. Vi får besøg af den nye manuskriptforfatter, Neel Feldtstedt, der med sit nye job på hitserien debuterer som manuskriptforfatter. For tidligt og for voldsomt?: Planerne om en Hollywood-film om premierminister Jacinda Arderns håndtering af moskéangrebet i Christchurch har ført til stor frustration og forargelse i New Zealand. Premierministeren selv har udtalt, at det føles for tidligt og voldsomt, og hun tager afstand fra projektet. Hvordan slipper man afsted med at filmatisere frygtelige hændelser som terror? Vi spørger Jacob Ludvigsen, filmredaktør hos Soundvenue, og Lasse Bjerrum, journalist hos P3 og manden bag podcasten 'Frygt: Live fra Christchurch'. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Forsøg med medicinsk cannabis forlænges med fire år, men ingen er glade

  Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at forlænge forsøgsordningen med medicinsk cannabis med yderligere fire år. Men det er der ingen, der er rigtig glade for. Lægerne er imod ordningen, de mangler viden, de tvivler på effekten, og de er bekymrede for bivirkningerne. Og dem, der har brug for medicinsk cannabis, synes, ordningen er alt for dyr. Det tegner nu så lyst for store dele af dansk økonomi, at regeringen skal gøre sig klar til finanspolitiske stramninger. Sådan lyder budskabet i dag fra nationalbankdirektør Lars Rohde. Samtidig siger nationalbankdirektøren, at regeringen mest oplagt bør begynde stramningerne med at fjerne den bolig-job-ordning, som lige nu giver tusindvis af boligejere mulighed for trække udgifterne fra i skat, når de bestiller en håndværker. På grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet tvinger græske grænsevagter med vold flygtninge og migranter tilbage over grænsen til Tyrkiet. Ifølge Amnesty sker overgrebene i velkoordinere operationer og er i direkte strid med landets internationale forpligtelser. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Forsøg med medicinsk cannabis forlænges med fire år, men ingen er glade (fortsat)

  Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at forlænge forsøgsordningen med medicinsk cannabis med yderligere fire år. Men det er der ingen, der er rigtig glade for. Lægerne er imod ordningen, de mangler viden, de tvivler på effekten, og de er bekymrede for bivirkningerne. Og dem, der har brug for medicinsk cannabis, synes, ordningen er alt for dyr. Det tegner nu så lyst for store dele af dansk økonomi, at regeringen skal gøre sig klar til finanspolitiske stramninger. Sådan lyder budskabet i dag fra nationalbankdirektør Lars Rohde. Samtidig siger nationalbankdirektøren, at regeringen mest oplagt bør begynde stramningerne med at fjerne den bolig-job-ordning, som lige nu giver tusindvis af boligejere mulighed for trække udgifterne fra i skat, når de bestiller en håndværker. På grænsen mellem Grækenland og Tyrkiet tvinger græske grænsevagter med vold flygtninge og migranter tilbage over grænsen til Tyrkiet. Ifølge Amnesty sker overgrebene i velkoordinere operationer og er i direkte strid med landets internationale forpligtelser. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet