P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Det nye forskningsprojekt "Som Man Siger" undersøger mangfoldigheden i dansk talesprog. Bag projektet står sprogforsker Michal Ejstrup samt historiker og forfatter Søren Hein Rasmussen. Sidstnævnte talte I øvrigt med tyk dialekt i titelrollen som "Lars Ole 5C" og Ejstrup kan tale stort set alle danske dialekter. Sammen med Thomas Hestbæk Andersen, Direktør i Dansk Sprognævn, taler de i dag om talesprog. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 56:34
  Tal til mig

  Tal til mig - med Iben Maria Zeuthen

  Forfatter Jacob Skyggebjerg voksede op i socialt og åndeligt armod, og manglede som barn derfor både tro og håb. Men ved en ayahuasca-ceremoni i Perus jungle genfinder han håbet og sin plads i et kærligt og beåndet kosmos. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:21
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Europa i klemme

  Vesten er splittet og presset af Kina, af Rusland og af indre splid og tendenser på opløsning. Og de vestlige værdier om demokrati og menneskerettigheder skrider, hvis ikke Europa finder sammen om at spille en stærkere international rolle. Så hvad gør Europa? Gæster: Lars Bangert Struwe, Henrik Breitenbauch og Martin Lidegaard. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Der er kritik til regionerne og staten fra Statsrevisorerne. De har ikke haft nok styr på opførelsen af de nye supersygehuse, hvoraf flere stadig ikke er færdigbygget. Der er fundet ti pesticider i for høje koncentrationer og tre stoffer, som stammer fra ulovlige ukrudtsmidler, der aldrig har været tilladt i Danmark. Vi hører hvordan det kan være muligt. Vandet i Gudenåen sætter rekord i disse dage. Aldrig før har man målt højere vandstand i Silkeborg Langsø, og natten til i går passerede åen det, man kalder en 50års hændelse. Vi taler med en husejer, hvor vandet er lige for døren. Værter: Maria Dohn og Tinne Hjersing Knudsen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:57:00
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Margrete Auken

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er Margrete Auken gæst. Blandt emnerne: Kan en samtykkebaseret voldtægtslov få mænd til at fatte, at kvindens krop ikke er mændenes ejendom? Eksemplerne på socialdemokratisk magtarrogance hober sig op - er vi ved at få kommissærstyre? Britta Nielsen er ude igen af spjældet om tre år - betaler forbrydelse sig? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Shitstorm

  Shitstorm: Mørkeland, kørestols-gate og en omdiskuteret begravelse

  Mørkeland er en af landets mest populære podcasts. Hver uge lytter en halv million danskere med, når Camilla Aurvig og Kristine Bugbee taler med hinanden om deres fascination af mordsager. Men Mørkeland bliver også udsat for heftig kritik og beskyldes for at lave personlige tragedier om til overfladisk underholdning. I denne udgave af Shitstorm på P1 stiller værterne bag Mørkeland for første gang op til et kritisk interview. Desuden besøg af Radikale Venstres retsordfører Kristian Heegaard, der har været centrum i en historie, der handler om en kørestol, en lift og en pressemedarbejder fra Dansk Folkeparti, der muligvis har givet retsordføreren et møgfald, og som med sikkerhed har givet Heegaard minimum to undskyldninger. Desuden undersøger vi en omdiskuteret begravelse, hvor en barnekiste og en Stram Kurs-demonstration har skabt en af ugens største digitale historier. Værter: Mads Aagaard og Sanne Cigale Benmouyal. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Det nye forskningsprojekt "Som Man Siger" undersøger mangfoldigheden i dansk talesprog. Bag projektet står sprogforsker Michal Ejstrup samt historiker og forfatter Søren Hein Rasmussen. Sidstnævnte talte I øvrigt med tyk dialekt i titelrollen som "Lars Ole 5C" og Ejstrup kan tale stort set alle danske dialekter. Sammen med Thomas Hestbæk Andersen, Direktør i Dansk Sprognævn, taler de i dag om talesprog. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 27:11
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten

  Zissel møder modejournalisten Lotte Tegner Freddie, der har beskæftiget sig med mode i en menneskealder. De gennemgår Zissels garderobe og taler om rygdeller og den perfekte kavalergang. Og så bliver Lotte imponeret over, hvor mange kanalgifler Zissel kan have i frakkelommerne. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 30:11
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Liv Nimand Duvå

  En ung kvindes seksualitet er stærkt præget af, at hun som 13-årig blev genstand for en fotografs begær. Kat, hedder kvinden, der nu som voksen, søger hævn gennem et kunstprojekt. Kat er hovedperson i Liv Nimand Duvås nye roman Rosenreglen. Anbefalinger i denne episode: Liv Nimand Duvå, Rosenreglen. Mona Høvring, Noget der hjælper. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 57:10
  Filmland

  Filmland: Film fjerner fordomme og fremmer fælles forståelse

  Kan film bryde fordomme ned og skabe forståelse mellem folkeslag? 'Ja', mener filmproducenten Emile Hertling Péronard, medstifter af hjemmesiden levendegronland.dk, der henvender sig til gymnasieundervisningen, men med fordel kan tjekkes ud af alle. Den tager nemlig udgangspunkt i tre film, der alle giver et andet indblik i det Grønland, danskere mest forbinder med sociale problemer. Filmland interviewer Emile Hertling Péronard og anmelder bl.a. den anderledes danske familiefilm, 'En helt almindelig familie'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • 27:18
  P1 Dokumentar

  P1 Dokumentar: Flyvevåbnets sorte lørdag

  Flyvevåbnet er i gang med at omstille sig til spritnye amerikanske F35-jagerfly, og med erfaring og gennemtestede arbejdsgange, er det sjældent, vi hører om flystyrt og dødsfald i Flyvevåbnet. Men under Flyvevåbnets opstart i 50´erne var erfaringerne både dyre og blodige. Det gik stærkt med uddannelse og udstyr, da Danmark kom med i NATO i 1949 og fik 244 jagerfly af typen F84 foræret af amerikanerne. Ud af de 244 fly havarerede de 76. Og 39 danske piloter omkom. En lørdag i 1958 styrtede hele fire fly til jorden. Hvordan det kunne gå så galt, fortæller tre af de mænd, der var med dengang i 1958. Medvirkende: Pilot Wagn Langebek. Flyveleder Leif Fuglsang. Pilot Viktor Høj. Tilrettelæggelse: Uffe Bregendahl. (Genudsendelse fra torsdag).

  Dokumentar
 • 27:12
  Radiofortællinger

  Far har været i krig

  Anne er vred, Amalie tager cannabisdråber, og Peter har gemt sig på sit værelse. I Danmark har vi sparsom viden om, hvordan børn af veteraner med psykiske krigsskader generelt har det. Men Anne på 11, Amalie på 15 og Peter på 17 ved det. De kan fortælle, hvordan det er at leve med en far, der kommer hjem fra krigen med posttraumatisk stresssyndrom. Selvom det efterhånden er mange år siden, deres fædre kom hjem fra krig, mærker de dagligt konsekvenserne. Tilrettelæggelse: Anders Aamand. (Genudsendelse fra onsdag).

  Dokumentar
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Weekend

  Fremtidens klima banker på nu. Det har de fået at føle i Holstebro, i Fredericia, i Kolding og de andre steder, hvor regnvandet presser sig igennem diger, over volde og ind i husene. Orientering Weekend fortæller om, hvordan vi kommer vi til at se et helt andet landskab, når klimatilpasning skal føres ud i praksis. Reportage fra den lille by Kamenica i den østligste del af Kosovo, hvor man arbejder målrettet på at minimere skel, had og generel diskrimination mellem kosovo-albanere og kosovo-serbere. Og så fortæller vi om konsekvenserne af, at kineserne aflyser årets Folkekongres af frygt for Corona-smitte og om Frankrig, der lukker sin første atomreaktor nogensinde. Orientering Weekend ser på, hvor i Europa der er mest med- og modvilje over for atomkraft lige nu Vært: Karen Hjulmand. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  Shitstorm

  Shitstorm: Mørkeland, kørestols-gate og en omdiskuteret begravelse

  Mørkeland er en af landets mest populære podcasts. Hver uge lytter en halv million danskere med, når Camilla Aurvig og Kristine Bugbee taler med hinanden om deres fascination af mordsager. Men Mørkeland bliver også udsat for heftig kritik og beskyldes for at lave personlige tragedier om til overfladisk underholdning. I denne udgave af Shitstorm på P1 stiller værterne bag Mørkeland for første gang op til et kritisk interview. Desuden besøg af Radikale Venstres retsordfører Kristian Heegaard, der har været centrum i en historie, der handler om en kørestol, en lift og en pressemedarbejder fra Dansk Folkeparti, der muligvis har givet retsordføreren et møgfald, og som med sikkerhed har givet Heegaard minimum to undskyldninger. Desuden undersøger vi en omdiskuteret begravelse, hvor en barnekiste og en Stram Kurs-demonstration har skabt en af ugens største digitale historier. Værter: Mads Aagaard og Sanne Cigale Benmouyal. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  Pow Wow fest. Reportager, interview og rejseoplevelser fra ind- og udland. (Sendt første gang 27. april 2002). (Sendes også i morgen 18.48).

 • Kl. 19:03-20:03
  Tidsånd

  Tidsånd

  Den muslimske aktivist Özlem Cekic og tidligere overrabbiner Bent Melchior er gæster hos Christoffer Emil Bruun til en samtale om troen i verden og verden i troen. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 27:11
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten

  Zissel møder modejournalisten Lotte Tegner Freddie, der har beskæftiget sig med mode i en menneskealder. De gennemgår Zissels garderobe og taler om rygdeller og den perfekte kavalergang. Og så bliver Lotte imponeret over, hvor mange kanalgifler Zissel kan have i frakkelommerne. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 29:41
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Jeanette Varberg ved Agger

  Jeanette Varberg er arkæolog og museumsinspektør - kendt som en aktiv og skarp formilder af vores forhistorie og for at levere historiske vinkler på nutidige udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration. Hendes yndlingsplet i naturen er kysten ud for ferie- og fiskerbyen Agger i Thy i Nordjylland - et sted i Danmark, hvor det er havets kamp mod landet, der præger historien. Og det er netop noget af det Jeanette Varberg elsker ved stedet - naturens kræfter og elementernes rasen, som for hende sætter mennesket rolle i perspektiv. Og så er hun vild med at samle fossiler. Derfor glæder hun sig til at møde geolog Jan Audun Rasmussen, som er ekspert i uddøde organismer. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 1.30).

  Kultur
 • 1:57:00
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Margrete Auken

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er Margrete Auken gæst. Blandt emnerne: Kan en samtykkebaseret voldtægtslov få mænd til at fatte, at kvindens krop ikke er mændenes ejendom? Eksemplerne på socialdemokratisk magtarrogance hober sig op - er vi ved at få kommissærstyre? Britta Nielsen er ude igen af spjældet om tre år - betaler forbrydelse sig? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Weekend

  Fremtidens klima banker på nu. Det har de fået at føle i Holstebro, i Fredericia, i Kolding og de andre steder, hvor regnvandet presser sig igennem diger, over volde og ind i husene. Orientering Weekend fortæller om, hvordan vi kommer vi til at se et helt andet landskab, når klimatilpasning skal føres ud i praksis. Reportage fra den lille by Kamenica i den østligste del af Kosovo, hvor man arbejder målrettet på at minimere skel, had og generel diskrimination mellem kosovo-albanere og kosovo-serbere. Og så fortæller vi om konsekvenserne af, at kineserne aflyser årets Folkekongres af frygt for Corona-smitte og om Frankrig, der lukker sin første atomreaktor nogensinde. Orientering Weekend ser på, hvor i Europa der er mest med- og modvilje over for atomkraft lige nu Vært: Karen Hjulmand. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:14
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Elektricitet

  Hvad er elektricitet? Hvor megen strøm skal vi bruge i fremtiden, og hvor skal den komme fra? Hvad er elektromagnetisme, og hvad bruges det til? Hvordan kan vi lagre strøm? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:11
  Kvinderne på kvisten

  Kvinderne på kvisten 2:2

  Alle talte vi om det: A-kraft eller ej? I dette afsnit tager Kvinderne på Kvisten os med om bag linjerne. For hvad var det for en politisk proces, der afgjorde, at Danmark ikke blev et kernekraftland? (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 29:41
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Jeanette Varberg ved Agger

  Jeanette Varberg er arkæolog og museumsinspektør - kendt som en aktiv og skarp formilder af vores forhistorie og for at levere historiske vinkler på nutidige udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration. Hendes yndlingsplet i naturen er kysten ud for ferie- og fiskerbyen Agger i Thy i Nordjylland - et sted i Danmark, hvor det er havets kamp mod landet, der præger historien. Og det er netop noget af det Jeanette Varberg elsker ved stedet - naturens kræfter og elementernes rasen, som for hende sætter mennesket rolle i perspektiv. Og så er hun vild med at samle fossiler. Derfor glæder hun sig til at møde geolog Jan Audun Rasmussen, som er ekspert i uddøde organismer. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 54:14
  Følg pengene

  Følg pengene: Mindre champagne og mere postevand i 2020'erne?

  Bliver der mindre champagne og mere postevand i 2020'erne? Noget tyder på det, for efter et årti med buldrende bundlinjer hos danske virksomheder, er kurven nu knækket. Hundredtusinder af pruttende køer rimer ikke ligefrem på grøn omstilling, men det vil mejerigiganten, Arla, lave om på. Topchefen forklarer og præsenterer også sit dugfriske regnskab. Er det der kryptovaluta ikke 'so last year'? Bestemt ikke, hvis man spørger Rune Christensen, der som 29-årig iværksætter er ved at revolutionere branchen med en ny kryptovaluta. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Det nye forskningsprojekt "Som Man Siger" undersøger mangfoldigheden i dansk talesprog. Bag projektet står sprogforsker Michal Ejstrup samt historiker og forfatter Søren Hein Rasmussen. Sidstnævnte talte I øvrigt med tyk dialekt i titelrollen som "Lars Ole 5C" og Ejstrup kan tale stort set alle danske dialekter. Sammen med Thomas Hestbæk Andersen, Direktør i Dansk Sprognævn, taler de i dag om talesprog. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Weekend

  Fremtidens klima banker på nu. Det har de fået at føle i Holstebro, i Fredericia, i Kolding og de andre steder, hvor regnvandet presser sig igennem diger, over volde og ind i husene. Orientering Weekend fortæller om, hvordan vi kommer vi til at se et helt andet landskab, når klimatilpasning skal føres ud i praksis. Reportage fra den lille by Kamenica i den østligste del af Kosovo, hvor man arbejder målrettet på at minimere skel, had og generel diskrimination mellem kosovo-albanere og kosovo-serbere. Og så fortæller vi om konsekvenserne af, at kineserne aflyser årets Folkekongres af frygt for Corona-smitte og om Frankrig, der lukker sin første atomreaktor nogensinde. Orientering Weekend ser på, hvor i Europa der er mest med- og modvilje over for atomkraft lige nu Vært: Karen Hjulmand. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet