P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:48
  Sygt nok

  Sygt nok: Vacciner er geniale (og ældgamle)

  I fremtiden kan vacciner udvikles på få uger og sættes ind mod sygdomme som Corona-virussen, der hærger i Kina. Samtidigt tyder meget nu på, at vacciner også hjælper immunforsvaret med sygdomme, som vaccinen slet ikke er rettet mod. Så vacciner er et genialt, men også et gammelt trick. For over 200 år siden blev den første vaccine udviklet. Den udryddede den dødbringende og rædselsfulde sygdom kopper, og reddede mange hundrede millioner. Sidenhen har vi lært at vaccinere mod en lang række andre sygdomme - og det har reddet utallige flere. Men vi har kun set begyndelsen på, hvad vacciner kan hjælpe os med. Medvirkende: Anders Fomsgaard, overlæge og virolog ved Statens Serum Institut. Christine Stabel Benn, klinisk professor ved SDU og leder af Bandim-projektet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Søren Bjørn-Hansen. (Genudsendelse fra fredag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor er der stor utilfredshed med regeringens forhandlingsmetoder, og hvorfor høster S alligevel flere vælgere? Hvad betyder Harvey Weinsteins dom for seksuelt overgreb og voldtægt for MeToo-bevægelsen? Hvordan udvikler situationen med Coronavirusset sig i Italien og i lande med færre ressourcer til at bekæmpe det? Værter: Tinne Hjersing Knudsen og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 53:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Sidste omgang med Merkel?

  EU's stærkeste leder gennem mange år, Angela Merkel, er alvorligt svækket. Hendes kristendemokratiske parti CDU er splittet, partiformanden trækker sig, og nu skal der vælges en ny. Er det tid til at Merkel går af og baner vejen for en ny begyndelse? Gæster: Michael Reiter, Jesper Vind og Philipp Alexander Ostrowicz. Vært: Steffen Gram. (Sendes også 00.05, lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Kaos på kontoret

  Mikkel og Esben genopliver en mere end tredive år gammel science fiction-drøm, for at komme et af hverdagens store problemer til livs. Det larmende storrumskontor! De kritiseres for at gøre os mindre produktive, mere ukoncentrerede og for at sænke vores arbejdsglæde. Kan Esben fikse sine storrumsproblemer med en hjemmebygget gadget og idéen om "ubiquitous computing"? Derudover: En hjemmeside der ligner et styresystem fra '80erne, og en protese der spiller technomusik. Medvirkende: Peter Dalsgaard. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Sendes også 20.03 og torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Supertanker

  Supertanker: Er du specialist eller generalist?

  Er du typen, der orienterer dig vidt og bredt i verden og de informationer, du modtager om den? Eller foretrækker du at fordybe dig i få emner? Uanset hvad, så er der masser at vælge imellem - f.eks. finansiel usikkerhed, naturkatastrofer, krig og terror. Og så selvfølgelig klimaet, digitaliseringen og den globale ulighed. Blandt meget andet. Og alle de her udfordringer, de popper op i vores feeds - med en hast og en volumen, hvor det kan være svært at følge med. For hvor meget ved vi egentlig om de forskellige udfordringer? Hvad betyder de i vores hverdag? Og hvordan kan vi være med til at lave om på det, vi synes er forkert? Det kalder alt sammen på et nyt dannelsesideal for, hvordan vi er mennesker i det 21. århundredes virvar af information og viden. Medvirkende: Kenneth Mikkelsen, ledelsesrådgiver, foredragsholder og læringsdesigner, Future Shifts. Finn Thorbjørn Hansen, professor i anvendt filosofi, AAU, med speciale i dialogfilosofi og undringens fænomenologi. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Sendes også 21.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:10
  P1 Debat

  P1 Debat: 50+ og på spanden?

  På fire år har Finansministeriet ansat 277 medarbejdere. Kun én er over 50. Giver det mening at blive ved med at sætte pensionsalderen op, hvis ikke engang staten gider ansætte folk over 50? Debat med Stefan Katic 57 år og ledig, Hans Ussing, indehaver af Firma Plus, Claus Hjort Frederiksen, V, Kasper Sand Kjær, S og Jette Gottlieb, EL. Vært: Mads Aagaard. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service - unge politikere og gratis taxa

  Hvorfor er det egentlig, at de fleste kommunalpoltikere skal være sådan nogle halvgamle typer med begyndende grå stænk i hårgrænsen? Vi kigger på nogle af de forhindringer, der står i vejen mellem unge og lokalt politisk engagement. Og fortæller om et lillebitte initiativ i Norge, der fjerner en af forhindringerne. Når dagens sidste bus er kørt - kan der være rigtig langt ind til vennerne, for de unge der bor ude på landet. Men tænk hvis man bare lige kunne bestille en gratis taxa... P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:52
  Baglandet

  Baglandet: Symfoni for syge børn

  Anton på 6 år er bleg og skaldet og kan ikke tale på grund af smerter i munden. Han har kræft og ligger i isolation på Rigshospitalet. En af ugens lyspunkter for både ham og hans mor er når guitaristen Ole og violinisten Lisbeth kommer forbi og spiller og synger for dem. Så skifter stemningen i rummet. Den levende musik har fundet vej ind i sundhedssystemet. Men hvad betyder musikken for børnene og deres pårørende? Reporter: Maja Flinthøj. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33, søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Svensk forlægger i kinesisk fængsel - En svensk forfatter og forlægger skal ti år i fængsel i Kina. Han er kinesisk født men svensk statsborger, og har fået dommen for at have givet oplysninger til udlandet. Men flere tolker det som en kinesisk hævnaktion mod den svenske regering. Et undskyld for meget? - En vært fra TV2 Fri klædte sig til fastelavn ud som muslimsk kvinde. Nu har hun sagt undskyld for at have fornærmet nogen. Vi har ledt efter de fornærmede eller krænkede, men det er ikke lykkedes os at finde nogen, der har brug for et undskyld. Den ukendte Jacobsen - Han var søn af den nok så kendte brygger Carl Jacobsen, men selv var Helge Jacobsen temmelig ukendt. Og det er faktisk ikke fair, for vi skylder den yngre Jacobsen stor tak for hans indsats for dansk kunst. Nu er der bog og udstilling på vej, som skal få Helge ud af sin berømte og dominerende fars skygge. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering

  Det nye Corona-virus breder sig stadig - også i Orientering. Et stort hotel på ferieøen Tenerife i Spanien er isoleret, efter en gæst er blevet testet positiv for coronavirus. Nogle af de personer, der er i karantæne på deres hotelværelser lige nu, er ægteparret Hanne og Søren. På et andet værelse sidder deres to børnebørn. Vi taler med de karantæneramte og giver en status på virussets udbredelse. I går faldt der dom i en af de meste spektakulære retssager i USA lige nu. Det var nemlig den tidligere Hollywood-filmmand, Harvey Weinstein, der sad på anklagebænken. Han blev dømt skyldig i seksuelt overgreb på en tidligere assistent og i voldtægt af en skuespiller. Sagens udfald er både vigtig for ofrene og for #metoo-bevægelsen, der netop er en udløber af Weinstein-sagen. Vi spørger én, der både har fulgt retssagerne og #metoo-bevægelsen, om dommens betydning. En af hovedforfatterne bag en Afghanistan-rapport fra 2016 fortæller i dagens Berlingske, hvordan han oplevede et pres fra embedsmænd i Udenrigs- og Forsvarsministeriet for at få ændret kritiske konklusioner i rapporten. Men var den indblanding over stregen?. Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:10
  P1 Debat

  P1 Debat: 50+ og på spanden?

  På fire år har Finansministeriet ansat 277 medarbejdere. Kun én er over 50. Giver det mening at blive ved med at sætte pensionsalderen op, hvis ikke engang staten gider ansætte folk over 50? Debat med Stefan Katic 57 år og ledig, Hans Ussing, indehaver af Firma Plus, Claus Hjort Frederiksen, V, Kasper Sand Kjær, S og Jette Gottlieb, EL. Vært: Mads Aagaard. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:02
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service - unge politikere og gratis taxa

  Hvorfor er det egentlig, at de fleste kommunalpoltikere skal være sådan nogle halvgamle typer med begyndende grå stænk i hårgrænsen? Vi kigger på nogle af de forhindringer, der står i vejen mellem unge og lokalt politisk engagement. Og fortæller om et lillebitte initiativ i Norge, der fjerner en af forhindringerne. Når dagens sidste bus er kørt - kan der være rigtig langt ind til vennerne, for de unge der bor ude på landet. Men tænk hvis man bare lige kunne bestille en gratis taxa... P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:52
  Baglandet

  Baglandet: Symfoni for syge børn

  Anton på 6 år er bleg og skaldet og kan ikke tale på grund af smerter i munden. Han har kræft og ligger i isolation på Rigshospitalet. En af ugens lyspunkter for både ham og hans mor er når guitaristen Ole og violinisten Lisbeth kommer forbi og spiller og synger for dem. Så skifter stemningen i rummet. Den levende musik har fundet vej ind i sundhedssystemet. Men hvad betyder musikken for børnene og deres pårørende? Reporter: Maja Flinthøj. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Kaos på kontoret

  Mikkel og Esben genopliver en mere end tredive år gammel science fiction-drøm, for at komme et af hverdagens store problemer til livs. Det larmende storrumskontor! De kritiseres for at gøre os mindre produktive, mere ukoncentrerede og for at sænke vores arbejdsglæde. Kan Esben fikse sine storrumsproblemer med en hjemmebygget gadget og idéen om "ubiquitous computing"? Derudover: En hjemmeside der ligner et styresystem fra '80erne, og en protese der spiller technomusik. Medvirkende: Peter Dalsgaard. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Supertanker

  Supertanker: Er du specialist eller generalist?

  Er du typen, der orienterer dig vidt og bredt i verden og de informationer, du modtager om den? Eller foretrækker du at fordybe dig i få emner? Uanset hvad, så er der masser at vælge imellem - f.eks. finansiel usikkerhed, naturkatastrofer, krig og terror. Og så selvfølgelig klimaet, digitaliseringen og den globale ulighed. Blandt meget andet. Og alle de her udfordringer, de popper op i vores feeds - med en hast og en volumen, hvor det kan være svært at følge med. For hvor meget ved vi egentlig om de forskellige udfordringer? Hvad betyder de i vores hverdag? Og hvordan kan vi være med til at lave om på det, vi synes er forkert? Det kalder alt sammen på et nyt dannelsesideal for, hvordan vi er mennesker i det 21. århundredes virvar af information og viden. Medvirkende: Kenneth Mikkelsen, ledelsesrådgiver, foredragsholder og læringsdesigner, Future Shifts. Finn Thorbjørn Hansen, professor i anvendt filosofi, AAU, med speciale i dialogfilosofi og undringens fænomenologi. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  Det nye Corona-virus breder sig stadig - også i Orientering. Et stort hotel på ferieøen Tenerife i Spanien er isoleret, efter en gæst er blevet testet positiv for coronavirus. Nogle af de personer, der er i karantæne på deres hotelværelser lige nu, er ægteparret Hanne og Søren. På et andet værelse sidder deres to børnebørn. Vi taler med de karantæneramte og giver en status på virussets udbredelse. I går faldt der dom i en af de meste spektakulære retssager i USA lige nu. Det var nemlig den tidligere Hollywood-filmmand, Harvey Weinstein, der sad på anklagebænken. Han blev dømt skyldig i seksuelt overgreb på en tidligere assistent og i voldtægt af en skuespiller. Sagens udfald er både vigtig for ofrene og for #metoo-bevægelsen, der netop er en udløber af Weinstein-sagen. Vi spørger én, der både har fulgt retssagerne og #metoo-bevægelsen, om dommens betydning. En af hovedforfatterne bag en Afghanistan-rapport fra 2016 fortæller i dagens Berlingske, hvordan han oplevede et pres fra embedsmænd i Udenrigs- og Forsvarsministeriet for at få ændret kritiske konklusioner i rapporten. Men var den indblanding over stregen?. Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Sidste omgang med Merkel?

  EU's stærkeste leder gennem mange år, Angela Merkel, er alvorligt svækket. Hendes kristendemokratiske parti CDU er splittet, partiformanden trækker sig, og nu skal der vælges en ny. Er det tid til at Merkel går af og baner vejen for en ny begyndelse? Gæster: Michael Reiter, Jesper Vind og Philipp Alexander Ostrowicz. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Svensk forlægger i kinesisk fængsel - En svensk forfatter og forlægger skal ti år i fængsel i Kina. Han er kinesisk født men svensk statsborger, og har fået dommen for at have givet oplysninger til udlandet. Men flere tolker det som en kinesisk hævnaktion mod den svenske regering. Et undskyld for meget? - En vært fra TV2 Fri klædte sig til fastelavn ud som muslimsk kvinde. Nu har hun sagt undskyld for at have fornærmet nogen. Vi har ledt efter de fornærmede eller krænkede, men det er ikke lykkedes os at finde nogen, der har brug for et undskyld. Den ukendte Jacobsen - Han var søn af den nok så kendte brygger Carl Jacobsen, men selv var Helge Jacobsen temmelig ukendt. Og det er faktisk ikke fair, for vi skylder den yngre Jacobsen stor tak for hans indsats for dansk kunst. Nu er der bog og udstilling på vej, som skal få Helge ud af sin berømte og dominerende fars skygge. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering

  Det nye Corona-virus breder sig stadig - også i Orientering. Et stort hotel på ferieøen Tenerife i Spanien er isoleret, efter en gæst er blevet testet positiv for coronavirus. Nogle af de personer, der er i karantæne på deres hotelværelser lige nu, er ægteparret Hanne og Søren. På et andet værelse sidder deres to børnebørn. Vi taler med de karantæneramte og giver en status på virussets udbredelse. I går faldt der dom i en af de meste spektakulære retssager i USA lige nu. Det var nemlig den tidligere Hollywood-filmmand, Harvey Weinstein, der sad på anklagebænken. Han blev dømt skyldig i seksuelt overgreb på en tidligere assistent og i voldtægt af en skuespiller. Sagens udfald er både vigtig for ofrene og for #metoo-bevægelsen, der netop er en udløber af Weinstein-sagen. Vi spørger én, der både har fulgt retssagerne og #metoo-bevægelsen, om dommens betydning. En af hovedforfatterne bag en Afghanistan-rapport fra 2016 fortæller i dagens Berlingske, hvordan han oplevede et pres fra embedsmænd i Udenrigs- og Forsvarsministeriet for at få ændret kritiske konklusioner i rapporten. Men var den indblanding over stregen?. Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet