Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Er du ked af det? Er du syg? Psykisk?

  Alle mennesker oplever at få ondt i livet på et eller andet tidspunkt. For nogle mennesker trænger det sig på med en voldsomhed og vedvarenhed, der gør det invaliderende. Så har de måske en depression, måske angst, måske noget med STORE BOGSTAVER; OCD, ADHD, ADD ... Antallet af diagnoser er vokset støt de senere år, og antallet af mennesker der får diagnoser og bliver indskrevet i det psykiatriske system er også vokset. Selvom Danmark ofte betegnes som et af de bedste lande i verden og befolkningen som en af de lykkeligste. Når så mange bliver syge, er det mon så fordi der er noget i vejen med verden omkring dem - Er sygdom i sindet i virkeligheden en sund reaktion på en syg verden? - eller er der noget i det syge individ der faktisk er gået i stykker og har gjort dem syge? Medvirkende: Christina Schacht-Magnussen: klinisk psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi. Svend Brinkmann: Professor i psykologi, Aalborg Universitet. Filosof & debattør. Carsten Ortmann: Tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad er det for nogle bekymringer afghanerne står med, når de vestlige tropper forlader landet? Tager medierne nok ansvar for kommentarsporerne og den gode tone på Facebook? Og hvor sandsynligt er det, at en europæisk storklub bliver en realitet? Værter: Maria Dohn og Bjarne Steensbeck. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:09
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Helbredsangst

  Hvad er helbredsangst? Hvem lider af helbredsangst? Hvordan er det at leve med helbredsangst? Hvad kan man gøre ved helbredsangst? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:25
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Aktie-aktivisterne

  En ny bølge af klima-aktivisme skyller ind over Danmark: Stadig mere velorganiserede grupper af opsparere er begyndt at kræve, at pensionskasserne skal investere mere grønt - og droppe aktier i sorte selskaber. Aktie-aktisterne vil have kontant indflydelse på, hvordan deres egne sparepenge investeres. Det er en helt ny form for politisk forbrug. Men kan og skal bestyrelseslokalet være en ny politisk kampplads? Flytter den nye grønne aktie-aktivisme overhovedet noget, når det kommer til stykket? Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Sendes også onsdag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 56:59
  Public Service

  Public Service - Den store urbanisering holder pause

  Flugten fra land til by ser ud til at være bremset op. Mon det er de seneste mange års fokus på vandkants-danmark, landsbyliv, den rådne banan, udkantsdanmark, der nu giver pote? Vi ser i dag på nogle af de erfaringer, man har gjort sig - og de tiltag, som har virket. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:08
  P1 Debat

  P1 Debat: Væmli.com?

  Er online-supermarkedet Nemlig.com en arbejdsplads bygget på moderne slaveri og sekundtyranni? Eller er det en topeffektiv virksomhed, der billigt leverer service til danskerne? Hvem har ansvaret? Fagbevægelsen, kapitalisterne eller middelklassen på Østerbro, der ikke selv handler ind og slæber mælk, bøffer og kaffe hjem? P1 Debattører: Jan Hoby, næstformand i LFS, Jeppe Falk, konsulent, Rasmus Bredde gadefejer, Thomas Bernt erhvervsredaktør Berlingske, Mikkel Haun Christiansen, tidl. områdeansvarlig i Jysk Lager. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Sidste stik

  Danmark stopper som eneste land i verden med at bruge vaccinen fra AstraZeneca. Den var udpeget som vaccinen, der for alvor skulle få verden på fode igen. Billig og let at opbevare. Men efter alvorlige, og yderst sjældne, bivirkninger stopper Søren Brostrøm og Sundhedsstyrelsen vaccinen. Køleren hos Statens Serum Institut er ellers fyldt med 200.000 vaccinedoser. Og flere er på vej. Hvorfor går Danmark enegang med et AstraZeneca-stop? Og får beslutningen vaccineplanen til at halte bagefter? DR's sundhedsanalytiker, Anders Heissel, fortæller om beslutningen. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:37
  Radiofortællinger

  Satans syndsforladelse 7:7 - Den sidste udflugt

  Kirsten sidder i bunker af papirer og ringbind på sit kontor og drømmer om oprettelsen af et Hanne Leffler Institut. Og så håber hun på at nogen af de mange hjælpere Gud har lovet hende, snart vil dukke op, så Hannes budskaber kan blive bredt ud til hele verden. Vi hører også om Emils treårige søns rolle i TV-serien Husets på Christianshavn, og så afslutter vi sagaen om den intense kamp mellem lyset og mørket, som Kirsten og Hanne har været i centrum af i 22 år. Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen. Ardor: Steen Jørgensen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:14
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Krænkelser og tragedie: Fredag kom nyheden om, at Det Kongelige Teater har aflyst en ballet på grund af krænkelses-anklager mod forestillingens navngivne koreograf. Lørdag kom nyheden om, at den 35-årige koreograf var fundet død. Var der noget i Det Kongelige Teaters offentligheds-etik, der her svipsede i utilgivelig grad? Kulturen på P1 ser på den tragiske sag - og portrætterer den afdøde kunstner. Klar til genåbning? På onsdag må landets museer, der har været lukket på grund af corona siden før jul, igen åbne dørene for publikum. Men er de klar til det? Under to døgn før genåbningen er de regler, museerne skal efterleve for at kunne åbne, stadig uklare. Kulturen på P1 kaster sig ud i en genåbnings-stikprøveundersøgelse. Nødløsning eller guldgrube: Lige fra Covid-19-pandemien lukkede de danske scener første gang, har teatrene spyttet den ene digitale forestilling efter den anden ud for at holde gang i butikken. De fleste har været enige om, at der var tale om nødløsninger - men måske var der alligevel noget, der kunne bruges? Kulturen på P1 tager forskud på en international "Digital first"-teaterfestival senere på ugen. Reality-konge udstiller kongerækken: Han var stjerne i "Robinson Ekspeditionen", spiste chokolader om kap i "Go Aften Danmark" og har produktionen af både skønhedsprodukter og øl på CV'et - og nu er han medskaber af en udstilling om den danske kongerække på Kronborg. Kulturen på P1 kiggede indenfor på slottet for at se, hvordan Lyngvilds armlægning med Danmarkshistorien - og med en garvet historiker - er faldet ud. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Grundfos beskyldt for sanktionsbrud - nu svarer virksomheden igen

  Syv Grundfos-pumper til en samlet værdi af cirka 600.000 er dukket op på Krim på en nyåbnet vandpumpestation. Derfor mener den ukrainske ambassadør i Danmark, at en af Danmarks største og mest succesfulde industrivirksomheder bryder de sanktioner, EU har vedtaget imod Rusland på grund af annekteringen af Krim. Grundfos svarer i dag på kritikken og forklarer, hvordan pumperne er endt på Krim. Vi spørger også en europaparlamentariker, om han er overrasket over, at en af dansk industris sværvægtere nu bliver beskyldt for at bryde EU's sanktioner, og om det er noget, EU bør gå ind i. Danmarks største bank - Danske Bank - er igen ramt af alvorlige problemer i den øverste ledelse. Med øjeblikkelig virkning forlader hollænderen Chris Vogelsang i dag sin stilling som administrerende direktør i Danske Bank. Forklaringen er, at Chris Vogelsang er mistænkt af hollandsk politi for at have gjort for lidt for at bekæmpe hvidvask i den hollandske storbank ANB Anbro, hvor han var ansat i 17 år og også en del af topledelsen. Vi dykker ned i, hvordan Danske Bank-chefen er blevet fældet af en hollandsk hvidvaskmistanke, og så kigger vi fremad og spørger, hvordan banken og den nye mand, der overtager direktørstolen, skal komme videre herfra. Der er raseri og vrede i store dele af fodboldverdenen i dag, efter det er kommet frem, at en række europæiske storklubber har planer om at stifte en ny, eksklusiv turnering, Super League. FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Liverpool og Manchester United er nogle af klubberne, der allerede har sagt ja til den nye turnering. Vi ser på, hvordan Super League kan vende op og ned på selve ideen om, hvad fodbold går ud på. Og så vender vi blikket mod Cuba og den 89-årige Raúl Castro, der i dag trækker sig fra den magtfulde post som førstesekretær for kommunistpartiet. Dermed er generationsskiftet i Cuba for alvor på vej. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:08
  P1 Debat

  P1 Debat: Væmli.com?

  Er online-supermarkedet Nemlig.com en arbejdsplads bygget på moderne slaveri og sekundtyranni? Eller er det en topeffektiv virksomhed, der billigt leverer service til danskerne? Hvem har ansvaret? Fagbevægelsen, kapitalisterne eller middelklassen på Østerbro, der ikke selv handler ind og slæber mælk, bøffer og kaffe hjem? P1 Debattører: Jan Hoby, næstformand i LFS, Jeppe Falk, konsulent, Rasmus Bredde gadefejer, Thomas Bernt erhvervsredaktør Berlingske, Mikkel Haun Christiansen, tidl. områdeansvarlig i Jysk Lager. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 04:55
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Sidste stik

  Danmark stopper som eneste land i verden med at bruge vaccinen fra AstraZeneca. Den var udpeget som vaccinen, der for alvor skulle få verden på fode igen. Billig og let at opbevare. Men efter alvorlige, og yderst sjældne, bivirkninger stopper Søren Brostrøm og Sundhedsstyrelsen vaccinen. Køleren hos Statens Serum Institut er ellers fyldt med 200.000 vaccinedoser. Og flere er på vej. Hvorfor går Danmark enegang med et AstraZeneca-stop? Og får beslutningen vaccineplanen til at halte bagefter? DR's sundhedsanalytiker, Anders Heissel, fortæller om beslutningen. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:37
  Radiofortællinger

  Satans syndsforladelse 7:7 - Den sidste udflugt

  Kirsten sidder i bunker af papirer og ringbind på sit kontor og drømmer om oprettelsen af et Hanne Leffler Institut. Og så håber hun på at nogen af de mange hjælpere Gud har lovet hende, snart vil dukke op, så Hannes budskaber kan blive bredt ud til hele verden. Vi hører også om Emils treårige søns rolle i TV-serien Husets på Christianshavn, og så afslutter vi sagaen om den intense kamp mellem lyset og mørket, som Kirsten og Hanne har været i centrum af i 22 år. Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen. Ardor: Steen Jørgensen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 56:38
  Filmland

  Filmland: Intet er som det plejer, men CPH:DOX er stadig årets højdepunkt for dokumentarfilm

  Intet i filmverdenen er som det var før coronaen, men noget står dog fast - fx at københavnske CPH:DOX er en af verdens vigtigste festivaler for dokumentarfilm. Sidste år endte DOX med at være en ren virtuel festival, i år er den delvist virtuel og delvist fysik ude i biograferne som i de go'e gamle dage. I de kommende uger udplukker Filmland en række af de danske instruktører, der deltager på festival med deres spritnye film, deriblandt Phie Ambo med '70/30', Nikolaj Møller med 'Soldaten' og Frigge Fri med 'Klub Kranium'. Og så er der anmeldelser af bl.a. Netflix-filmene 'Love and Monsters' og 'Thunder Force'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 56:59
  Public Service

  Public Service - Den store urbanisering holder pause

  Flugten fra land til by ser ud til at være bremset op. Mon det er de seneste mange års fokus på vandkants-danmark, landsbyliv, den rådne banan, udkantsdanmark, der nu giver pote? Vi ser i dag på nogle af de erfaringer, man har gjort sig - og de tiltag, som har virket. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Grundfos beskyldt for sanktionsbrud - nu svarer virksomheden igen

  Syv Grundfos-pumper til en samlet værdi af cirka 600.000 er dukket op på Krim på en nyåbnet vandpumpestation. Derfor mener den ukrainske ambassadør i Danmark, at en af Danmarks største og mest succesfulde industrivirksomheder bryder de sanktioner, EU har vedtaget imod Rusland på grund af annekteringen af Krim. Grundfos svarer i dag på kritikken og forklarer, hvordan pumperne er endt på Krim. Vi spørger også en europaparlamentariker, om han er overrasket over, at en af dansk industris sværvægtere nu bliver beskyldt for at bryde EU's sanktioner, og om det er noget, EU bør gå ind i. Danmarks største bank - Danske Bank - er igen ramt af alvorlige problemer i den øverste ledelse. Med øjeblikkelig virkning forlader hollænderen Chris Vogelsang i dag sin stilling som administrerende direktør i Danske Bank. Forklaringen er, at Chris Vogelsang er mistænkt af hollandsk politi for at have gjort for lidt for at bekæmpe hvidvask i den hollandske storbank ANB Anbro, hvor han var ansat i 17 år og også en del af topledelsen. Vi dykker ned i, hvordan Danske Bank-chefen er blevet fældet af en hollandsk hvidvaskmistanke, og så kigger vi fremad og spørger, hvordan banken og den nye mand, der overtager direktørstolen, skal komme videre herfra. Der er raseri og vrede i store dele af fodboldverdenen i dag, efter det er kommet frem, at en række europæiske storklubber har planer om at stifte en ny, eksklusiv turnering, Super League. FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Liverpool og Manchester United er nogle af klubberne, der allerede har sagt ja til den nye turnering. Vi ser på, hvordan Super League kan vende op og ned på selve ideen om, hvad fodbold går ud på. Og så vender vi blikket mod Cuba og den 89-årige Raúl Castro, der i dag trækker sig fra den magtfulde post som førstesekretær for kommunistpartiet. Dermed er generationsskiftet i Cuba for alvor på vej. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 23:03-00:05
  Orientering

  Orientering: Grundfos beskyldt for sanktionsbrud - nu svarer virksomheden igen (fortsat)

  Syv Grundfos-pumper til en samlet værdi af cirka 600.000 er dukket op på Krim på en nyåbnet vandpumpestation. Derfor mener den ukrainske ambassadør i Danmark, at en af Danmarks største og mest succesfulde industrivirksomheder bryder de sanktioner, EU har vedtaget imod Rusland på grund af annekteringen af Krim. Grundfos svarer i dag på kritikken og forklarer, hvordan pumperne er endt på Krim. Vi spørger også en europaparlamentariker, om han er overrasket over, at en af dansk industris sværvægtere nu bliver beskyldt for at bryde EU's sanktioner, og om det er noget, EU bør gå ind i. Danmarks største bank - Danske Bank - er igen ramt af alvorlige problemer i den øverste ledelse. Med øjeblikkelig virkning forlader hollænderen Chris Vogelsang i dag sin stilling som administrerende direktør i Danske Bank. Forklaringen er, at Chris Vogelsang er mistænkt af hollandsk politi for at have gjort for lidt for at bekæmpe hvidvask i den hollandske storbank ANB Anbro, hvor han var ansat i 17 år og også en del af topledelsen. Vi dykker ned i, hvordan Danske Bank-chefen er blevet fældet af en hollandsk hvidvaskmistanke, og så kigger vi fremad og spørger, hvordan banken og den nye mand, der overtager direktørstolen, skal komme videre herfra. Der er raseri og vrede i store dele af fodboldverdenen i dag, efter det er kommet frem, at en række europæiske storklubber har planer om at stifte en ny, eksklusiv turnering, Super League. FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Liverpool og Manchester United er nogle af klubberne, der allerede har sagt ja til den nye turnering. Vi ser på, hvordan Super League kan vende op og ned på selve ideen om, hvad fodbold går ud på. Og så vender vi blikket mod Cuba og den 89-årige Raúl Castro, der i dag trækker sig fra den magtfulde post som førstesekretær for kommunistpartiet. Dermed er generationsskiftet i Cuba for alvor på vej. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:09
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Helbredsangst

  Hvad er helbredsangst? Hvem lider af helbredsangst? Hvordan er det at leve med helbredsangst? Hvad kan man gøre ved helbredsangst? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 1:54:14
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Krænkelser og tragedie: Fredag kom nyheden om, at Det Kongelige Teater har aflyst en ballet på grund af krænkelses-anklager mod forestillingens navngivne koreograf. Lørdag kom nyheden om, at den 35-årige koreograf var fundet død. Var der noget i Det Kongelige Teaters offentligheds-etik, der her svipsede i utilgivelig grad? Kulturen på P1 ser på den tragiske sag - og portrætterer den afdøde kunstner. Klar til genåbning? På onsdag må landets museer, der har været lukket på grund af corona siden før jul, igen åbne dørene for publikum. Men er de klar til det? Under to døgn før genåbningen er de regler, museerne skal efterleve for at kunne åbne, stadig uklare. Kulturen på P1 kaster sig ud i en genåbnings-stikprøveundersøgelse. Nødløsning eller guldgrube: Lige fra Covid-19-pandemien lukkede de danske scener første gang, har teatrene spyttet den ene digitale forestilling efter den anden ud for at holde gang i butikken. De fleste har været enige om, at der var tale om nødløsninger - men måske var der alligevel noget, der kunne bruges? Kulturen på P1 tager forskud på en international "Digital first"-teaterfestival senere på ugen. Reality-konge udstiller kongerækken: Han var stjerne i "Robinson Ekspeditionen", spiste chokolader om kap i "Go Aften Danmark" og har produktionen af både skønhedsprodukter og øl på CV'et - og nu er han medskaber af en udstilling om den danske kongerække på Kronborg. Kulturen på P1 kiggede indenfor på slottet for at se, hvordan Lyngvilds armlægning med Danmarkshistorien - og med en garvet historiker - er faldet ud. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:14
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Krænkelser og tragedie: Fredag kom nyheden om, at Det Kongelige Teater har aflyst en ballet på grund af krænkelses-anklager mod forestillingens navngivne koreograf. Lørdag kom nyheden om, at den 35-årige koreograf var fundet død. Var der noget i Det Kongelige Teaters offentligheds-etik, der her svipsede i utilgivelig grad? Kulturen på P1 ser på den tragiske sag - og portrætterer den afdøde kunstner. Klar til genåbning? På onsdag må landets museer, der har været lukket på grund af corona siden før jul, igen åbne dørene for publikum. Men er de klar til det? Under to døgn før genåbningen er de regler, museerne skal efterleve for at kunne åbne, stadig uklare. Kulturen på P1 kaster sig ud i en genåbnings-stikprøveundersøgelse. Nødløsning eller guldgrube: Lige fra Covid-19-pandemien lukkede de danske scener første gang, har teatrene spyttet den ene digitale forestilling efter den anden ud for at holde gang i butikken. De fleste har været enige om, at der var tale om nødløsninger - men måske var der alligevel noget, der kunne bruges? Kulturen på P1 tager forskud på en international "Digital first"-teaterfestival senere på ugen. Reality-konge udstiller kongerækken: Han var stjerne i "Robinson Ekspeditionen", spiste chokolader om kap i "Go Aften Danmark" og har produktionen af både skønhedsprodukter og øl på CV'et - og nu er han medskaber af en udstilling om den danske kongerække på Kronborg. Kulturen på P1 kiggede indenfor på slottet for at se, hvordan Lyngvilds armlægning med Danmarkshistorien - og med en garvet historiker - er faldet ud. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Grundfos beskyldt for sanktionsbrud - nu svarer virksomheden igen

  Syv Grundfos-pumper til en samlet værdi af cirka 600.000 er dukket op på Krim på en nyåbnet vandpumpestation. Derfor mener den ukrainske ambassadør i Danmark, at en af Danmarks største og mest succesfulde industrivirksomheder bryder de sanktioner, EU har vedtaget imod Rusland på grund af annekteringen af Krim. Grundfos svarer i dag på kritikken og forklarer, hvordan pumperne er endt på Krim. Vi spørger også en europaparlamentariker, om han er overrasket over, at en af dansk industris sværvægtere nu bliver beskyldt for at bryde EU's sanktioner, og om det er noget, EU bør gå ind i. Danmarks største bank - Danske Bank - er igen ramt af alvorlige problemer i den øverste ledelse. Med øjeblikkelig virkning forlader hollænderen Chris Vogelsang i dag sin stilling som administrerende direktør i Danske Bank. Forklaringen er, at Chris Vogelsang er mistænkt af hollandsk politi for at have gjort for lidt for at bekæmpe hvidvask i den hollandske storbank ANB Anbro, hvor han var ansat i 17 år og også en del af topledelsen. Vi dykker ned i, hvordan Danske Bank-chefen er blevet fældet af en hollandsk hvidvaskmistanke, og så kigger vi fremad og spørger, hvordan banken og den nye mand, der overtager direktørstolen, skal komme videre herfra. Der er raseri og vrede i store dele af fodboldverdenen i dag, efter det er kommet frem, at en række europæiske storklubber har planer om at stifte en ny, eksklusiv turnering, Super League. FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Liverpool og Manchester United er nogle af klubberne, der allerede har sagt ja til den nye turnering. Vi ser på, hvordan Super League kan vende op og ned på selve ideen om, hvad fodbold går ud på. Og så vender vi blikket mod Cuba og den 89-årige Raúl Castro, der i dag trækker sig fra den magtfulde post som førstesekretær for kommunistpartiet. Dermed er generationsskiftet i Cuba for alvor på vej. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Grundfos beskyldt for sanktionsbrud - nu svarer virksomheden igen (fortsat)

  Syv Grundfos-pumper til en samlet værdi af cirka 600.000 er dukket op på Krim på en nyåbnet vandpumpestation. Derfor mener den ukrainske ambassadør i Danmark, at en af Danmarks største og mest succesfulde industrivirksomheder bryder de sanktioner, EU har vedtaget imod Rusland på grund af annekteringen af Krim. Grundfos svarer i dag på kritikken og forklarer, hvordan pumperne er endt på Krim. Vi spørger også en europaparlamentariker, om han er overrasket over, at en af dansk industris sværvægtere nu bliver beskyldt for at bryde EU's sanktioner, og om det er noget, EU bør gå ind i. Danmarks største bank - Danske Bank - er igen ramt af alvorlige problemer i den øverste ledelse. Med øjeblikkelig virkning forlader hollænderen Chris Vogelsang i dag sin stilling som administrerende direktør i Danske Bank. Forklaringen er, at Chris Vogelsang er mistænkt af hollandsk politi for at have gjort for lidt for at bekæmpe hvidvask i den hollandske storbank ANB Anbro, hvor han var ansat i 17 år og også en del af topledelsen. Vi dykker ned i, hvordan Danske Bank-chefen er blevet fældet af en hollandsk hvidvaskmistanke, og så kigger vi fremad og spørger, hvordan banken og den nye mand, der overtager direktørstolen, skal komme videre herfra. Der er raseri og vrede i store dele af fodboldverdenen i dag, efter det er kommet frem, at en række europæiske storklubber har planer om at stifte en ny, eksklusiv turnering, Super League. FC Barcelona, Real Madrid, Juventus, Liverpool og Manchester United er nogle af klubberne, der allerede har sagt ja til den nye turnering. Vi ser på, hvordan Super League kan vende op og ned på selve ideen om, hvad fodbold går ud på. Og så vender vi blikket mod Cuba og den 89-årige Raúl Castro, der i dag trækker sig fra den magtfulde post som førstesekretær for kommunistpartiet. Dermed er generationsskiftet i Cuba for alvor på vej. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet