Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 1:8 - Alberte får en ven

  Mickey Gjerris ved noget om håb. For han forsker i forholdet mellem mennesker og natur, i liv og død og meningen med det hele. Det har han gjort i 20 år. Han mener, at klima- og naturkrisen er udtryk for et etisk og åndeligt problem, som kræver, at vi grundlæggende ændrer vores forståelse af, hvad det gode liv er. Og hvis vi kan det, så er der håb. Både for mennesker og natur. Det er det, han siger. Medvirkende: Bioetiker Mickey Gjerris. (Genudsendelse fra mandag).

  Natur & Miljø
 • 26:56
  Baglandet

  Baglandet: Et godt menneske 2:3

  Du har måske, som mange andre, følt at du burde gøre noget ved verdens uretfærdigheder. Men hvad gør man? Sender man lidt penge til nødhjælp, eller accepterer man, at verden er kompliceret? Michael Graversen er far til to, og han har besluttet at gøre alt hvad han kan, for at hjælpe flygtningebørn til et bedre liv. Han driver sin egen miniudgave af en nødhjælpsorganisation via sociale medier og rejser jævnligt til Lesbos, hvor en af Europas mest berygtede flygtningelejre ligger. På de sociale medier er Michael lidt af en helt. Men projektet er fyldt med slidsomt arbejde og svære dilemmaer, der tærer på psyken: Gør man egentlig en forskel? Kan man undgå at blive lidt afhængig af at være et godt menneske i andres øjne? Baglandet er fulgt med Michael på hans seneste rejse til Lesbos, med store tasker fyldt med nødhjælp og tusindvis af kroner i lommen, han selv har samlet ind. Reporter og tilrettelægger: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Bevægelse i krop og sind

  "Rrrrejs Dem! Strrrrræk Dem! Bøj knæene! Arrrrmene op mod loftet!" Der er lidt vej fra Kaptajn Jespersens morgeneksercits i 1930ernes statsradiofoni til nutidens flokke af joggere, cross fittere og yogadyrkere. Vi dyrker motion, idræt og sport for fulde udblæsning, og vi gør det, bl.a. fordi vi ønsker et sundt legeme, som kan rumme vores sunde sjæl. Og fordi måden vi bevæger os på, siger noget om, hvem vi er - siger noget om vores identitet. Ifølge Michel Foucault og Maurice Merleau-Ponty, tegner kroppen rum, vi kan udøve selvkontrol i. Medvirkende: Ove Korsgaard; professor emeritus, DPU, Aarhus Universitet. Inge Kryger Pedersen; lektor i sociologi, speciale i sundhed, KU. Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også mandag 5.03).

  Kultur
 • 56:44
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Supersmageren

  Sødt, surt, lækkert eller ækelt? Vores smags- og lugtesans kan fremkalde nydelse, væmmelse og minder om barndommen. Det er vidt forskelligt, hvad vi oplever og foretrækker, og det er måske ikke så sært, når en enkelt fødevare kan indeholde 900 forskellige smags- og duftstoffer. Den professionelle supersmager Lisbeth Ankersen har en nørdet viden om det, vi putter i munden eller op til næsen. Selv om hun har sit eget bibliotek med flere hundrede små flasker med grunddufte, foretrækker hun at gå ud og fodre sanserne med friske indtryk. Supersmageren kommer på besøg i studiet hos biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen til en smagfuld snak om blomsterduft, fødevare-fermentering, vinsnobberi, surstrømning og søsygebræk. Gæst: Lisbeth Ankersen, supersmager og kemiker, Innovaconsult. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Produktion: Allan Nisgaard & Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:13
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - Genforening

  Krista Hansen og Alena Strelow er præster i grænselandet. Under en vandring blandt minder og mindesmærker reflekterer de over genforeningen. Er der skabt forsoning eller viser de sidste 100 år, hvor svært det er at glemme? Desuden en samtale med en far og en datter fra en af de nye migrant og minoritetsmenigheder I Danmark. Vært: Anders Laugusen.

  Kultur

Formiddag

 • 57:37
  Tal til mig

  Tal til mig - Niels Christian Hvidt: Tro er, at give sig hen

  Niels Christian Hvidt er professor i eksistentiel og åndelig omsorg ved SDU. Han forsker i hvordan helbred og tro hænger sammen og forskningen tyder på at tro kan flytte bjerge, men at bjerge også kan flytte tro. Forstået på den måde, at i kriserne kommer troen. Dette var en faglig indsigt, men den 5. august 2019 blev indsigten også personlig, da Niels Christian kørte galt på en mountainbiketur. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også torsdag 21.03).

  Kultur
 • 56:59
  Gudstjeneste på P1

  Gudstjeneste på P1

  Vor Frelsers Kirke, Esbjerg, Ribe stift. 2. søndag efter Trinitatis. Prædikant: Christian Bogh. Organist: Mikkel Andreassen. Salmer: 722: "Nu blomstertiden kommer". 411: "Hyggelig, rolig". 385: "Op, alle folk på denne jord". 728: "Du gav mig, o Herre, en lod af din jord". Præludium: Meditationer over den hellige Treenigheds mysterium V. Komponist: Olivier Messiaen. Korsats: Mikkel Andreassen: Jeg vil synge for Herren (Ps. 104 v. 33). Nu fryde sig hver kristen mand. Postludium: Mikkel Andreassen: Bebop til Robert J. Vært: Malene Fenger-Grøndahl. www.dr.dk/tro

  Kultur
 • 56:08
  Tidsånd

  Tidsånd - Troen som sikker stavn

  77 procent er medlem af Folkekirken og en stor del ser sig selv som troende. Alligevel taler vi ikke så meget om tro ude i samfundet. Hvordan kan det være? Vi ser på troen som en dyd. Gæster: Jens Andreas Christensen, sognepræst Helligekors Kirke, Karen Marie Sø Leth-Nissen, teolog og forsker Vært: Paula Larrain. (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:11
  Ordet fanger

  Ordet fanger

  Tre gæster debatterer og perspektiverer ugens vigtigste historier. Du kan være enig eller uenig, men du kan ikke lade være med at tage stilling. Vært: Villads Andersen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:11
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Truet til tavshed

  Forskere skal stille op i medierne. Sådan har mantraet lydt i flere år. Men en vedtagelse i Folketinget for nylig om "akademisk selvregulering" vil føre til selvcensur. Professor emeritus i retorik Christian Kock diskuterer perspektiverne med Charlotte Strøm, læge, journalist og underviser i forskningsformidling. Nuancer forsvandt: Politiken har i flere artikler beskrevet en "seksualiseret" kultur i DR's pigekor. 25 tidligere korpiger kan dog ikke genkende beskrivelserne. Flere af dem har talt med avisens journalister, og deres oplevelse er, at vinkling og konklusion var fastlagt på forhånd. Nej til mediestøtte: "Frihedsbrevet" hedder et nyt medie med tidligere 24Syv-programchef Mads Brügger i spidsen. Private investorer står bag, og modsat de fleste andre medier er der ingen skattekroner i kassen. Offentlig støtte er nemlig "urovækkende", siger chefredaktøren. Lang vej til medieudspil: Det var en usædvanlig melding, da kulturminister Joy Mogensen forleden erklærede sig enig i et forslag fra Journalistforbundet om styrkelse af lokale medier. Især fordi hendes eget medieudspil stadig lader vente - længe - på sig. Fodbold i kulissen: Når Danmark lørdag møder Finland i sin første EM-kamp, er også der kridtet op i kommentatorboksene. Lang tids forarbejde skal forløses, og måske kommer nye, langtidsholdbare udtryk som "det er genialt, det dér" og "huttelihut" på banen. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra fredag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:11
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Panum

  Hvem var Peter Ludvig Panum? Hvilke opdagelser gjorde Panum? Hvilke spor har han sat i verden? Hvilken betydning har han for lægevidenskaben i dag? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:40
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Den store kærlighedsafslutning

  Tak til alle vores lyttere, der har skrevet til os med spørgsmål til kærlighedslivet. I dag samler vi op på dem med kærlighedseksperterne i form af psykolog og parterapeut Annemarie Bergholt og psykolog og afdelingsleder på Københavns Universitet Gert Martin Hald; nogle vil genkende gæsterne fra Gift ved første blik. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Psykolog og parterapeut Annemarie Bergholt og psykolog og afdelingsleder for Afdeling for Miljø og Sundhed på KU Gert Martin Hald. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:11
  Din nye nabo?

  Din nye nabo? - Terror og voldtægtsforsøg

  Mohammed Geele er bedre kendt som "Øksemanden". Han brød ind hos Muhammed-tegneren Kurt Westergaard, mens tegnerens femårige barnebarn sad i stuen. I dag bor han på udrejsecenter Kærshovedgård, men kører hver dag til Hovedstaden for at se sin kone og børn. Journalist Andrea Dragsdahl er taget med på en køretur. På udrejsecenteret møder hun også Saeid Khandan, der er udvist efter et voldtægtsforsøg på en 19-årig kvinde. Idé og tilrettelæggelse: Andrea Dragsdahl, Ole Fugl Hørkilde og Andreas Østergaard Klip og mix: Ole Fugl Hørkilde Redaktør: Andreas Østergaard

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:56
  Baglandet

  Baglandet: Et godt menneske 2:3

  Du har måske, som mange andre, følt at du burde gøre noget ved verdens uretfærdigheder. Men hvad gør man? Sender man lidt penge til nødhjælp, eller accepterer man, at verden er kompliceret? Michael Graversen er far til to, og han har besluttet at gøre alt hvad han kan, for at hjælpe flygtningebørn til et bedre liv. Han driver sin egen miniudgave af en nødhjælpsorganisation via sociale medier og rejser jævnligt til Lesbos, hvor en af Europas mest berygtede flygtningelejre ligger. På de sociale medier er Michael lidt af en helt. Men projektet er fyldt med slidsomt arbejde og svære dilemmaer, der tærer på psyken: Gør man egentlig en forskel? Kan man undgå at blive lidt afhængig af at være et godt menneske i andres øjne? Baglandet er fulgt med Michael på hans seneste rejse til Lesbos, med store tasker fyldt med nødhjælp og tusindvis af kroner i lommen, han selv har samlet ind. Reporter og tilrettelægger: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Europa: Fodbold som politisk kampplads

  EM er i gang men ikke uden sværdslag. Forleden fik Ukraine besked på at fjerne et slogan fra deres spillertrøje, som nogen anså for alt for politisk. Det samme skete for England og Skotland, da de kort efter Brexit afstemningen i 2016, skulle spille VM kvalifikationskamp. Her fik begge hold forbud mod at bære et bestemt symbol, og vupti var UK midt i en bitter international strid, der bestemt ikke handlede om sport. Men hvad så? Det fortæller vi i dagens program. Her kan man også høre, hvad EM 1992 - JA da Danmark vandt EM! - og EM 2021 har tilfælles. Og det handler heller ikke om sport. Men om dansk politik, der sætter store aftryk i EU. Så får vi en vurdering af, om det vil lykkes USA's præsident Joe Biden at få EU til at spille med på en hårdere Kina-kritisk linje fremover. Og vi har øje på, om G7 landene dribler de bolde i mål, de har skudt op i luften. Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:11
  Ordet fanger

  Ordet fanger

  Tre gæster debatterer og perspektiverer ugens vigtigste historier. Du kan være enig eller uenig, men du kan ikke lade være med at tage stilling. Vært: Villads Andersen. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 11:59
  Panorama

  Panorama

  Panorama på høje hæle i Berlin. (Genudsendelse fra i går).

  Kultur
 • 57:10
  Filmland

  Filmland: Hvad er sjovt? Hvad griner vi af? Og hvad griner vi slet ikke af?

  Hvad er sjovt? Hvad griner vi af? Og hvad griner vi slet ikke af? Det er et oplagt emne at endevende i selskab med instruktøren Rasmus Heide. Han har haft stor succes hos publikum med komedier som 'Blå mænd' og 'Alle for en', 'Alle for to' og 'Alle for tre', men er til gengæld løbet ind i drøje hug fra anmelderne. I denne uge står han formentlig i samme situation med sin nye film, 'Centervagt'. Derudover anmeldelser af bl.a. Anthony Hopkins i 'The Father' og den danske animationsdokumentar, 'Flugt'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også mandag 20.03).

  Kultur
 • 54:59
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Regeringen svarer på valgtrusler om kontanthjælp

  Hvordan vil Peter Hummelgaard tackle Enhedslistens trussel om valg, hvis regeringen laver en aftale med blå partier om et nyt kontanthjælpssystem? Få svaret, når Issa Mahmoud Jeppesen har besøg af beskæftigelsesministeren i Slotsholmen. Og hør Peter Hummelgaards bud på, hvordan han vil håndtere krydspresset mellem Enhedslistens krav om højere ydelser og Venstre, der vil anklage regeringen for slap udlændingepolitik, hvis den giver efter. Du får også politisk analyse fra Berlingskes kommentator, Bent Winther, der mener, at regeringen har opfundet en helt ny måde at føre politik på. Hvor ønsker og intentioner vejer tungere end reelle resultater. Sidst i programmet evaluerer to nyvalgte folketingsmedlemmer deres første to år som landspolitikere i en periode, hvor dansk politik gik amok. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:40
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Den store kærlighedsafslutning

  Tak til alle vores lyttere, der har skrevet til os med spørgsmål til kærlighedslivet. I dag samler vi op på dem med kærlighedseksperterne i form af psykolog og parterapeut Annemarie Bergholt og psykolog og afdelingsleder på Københavns Universitet Gert Martin Hald; nogle vil genkende gæsterne fra Gift ved første blik. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Psykolog og parterapeut Annemarie Bergholt og psykolog og afdelingsleder for Afdeling for Miljø og Sundhed på KU Gert Martin Hald. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:12
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: CDU eller kaos?

  Merkels CDU har fået et massivt rygstød, nu hvor kansleren forlader tysk politik. Vælgerne i Sachsen-Anhalt gav CDU en stor, overraskende valgsejr ved sidste delstatsvalg før Forbundsdagsvalget i september, hvor hun går af. Det var efter devisen: CDU eller kaos! Og CDU gik frem, mens højrenationalisterne i AfD gik tilbage. Så hvad fortæller det om CDU, om valget til september og om Tyskland i EU efter Merkel? Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 23:03-00:05
  Orientering

  Orientering Europa: Fodbold som politisk kampplads

  EM er i gang men ikke uden sværdslag. Forleden fik Ukraine besked på at fjerne et slogan fra deres spillertrøje, som nogen anså for alt for politisk. Det samme skete for England og Skotland, da de kort efter Brexit afstemningen i 2016, skulle spille VM kvalifikationskamp. Her fik begge hold forbud mod at bære et bestemt symbol, og vupti var UK midt i en bitter international strid, der bestemt ikke handlede om sport. Men hvad så? Det fortæller vi i dagens program. Her kan man også høre, hvad EM 1992 - JA da Danmark vandt EM! - og EM 2021 har tilfælles. Og det handler heller ikke om sport. Men om dansk politik, der sætter store aftryk i EU. Så får vi en vurdering af, om det vil lykkes USA's præsident Joe Biden at få EU til at spille med på en hårdere Kina-kritisk linje fremover. Og vi har øje på, om G7 landene dribler de bolde i mål, de har skudt op i luften. Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:05
  Følg pengene

  Følg pengene: Kryptomarkedet - spekulation eller en demokratisk nødvendighed?

  Hvad skal vi egentlig med kryptovalutaerne, og kan Bitcoin dø? Kryptovalutaerne begyndte som et oprør mod den etablerede finansverden. Siden har de i høj grad været drevet af spekulationer. I Danmark har den første kryptofond nu fået Finanstilsynets blå stempel, og Lars Seier Christensen lancerer sin helt egen kryptoplatform, Concordium. Men har kryptovalutaerne stadig en vigtig rolle at spille? Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Genudsendelse fra onsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:55
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: En bacille æder Europa - ingen når at flygte

  I en lille roman af den ret ukendte jødiske forfatter, Yvan Goll (1891-1950), dukker en mystisk bacille op. Den æder sig langsomt ind i Europa og udhuler alt, den møder på sin vej; både bygninger, naturen og mennesket. Bacillen går under navnet, Eurobacillen, hvilket også er titlen på den sære lille bog fra 1927. Her tegnes portrættet af en civilisation på randen af ruin og af kulturens sidste krampetrækninger. Europas indbyggere har forladt ideen om ånd og Gud og kaster sig i stedet over tingenes tomme materialitet og reklamens illusioner. Alle føler de sig tomme, tidspressede og uden kærlighed. Dette kunne sagtens være en diagnose af det Europa, vi lever i i dag, men hvordan kunne Yvan Goll skabe et så præcist billede af den desillusionerede europæer, der både passer på dengang og nu? Hvorfor er han så ukendt på trods af sin suveræne poetiske stil og sit aktuelle emne, og hvad kan vi som læsere bruge hans tanker til, når vi taler om det syge Europa i dag? Det undersøger programmets vært, Nanna Mogensen i selskab med romanens oversætter og kender af Yvan Golls forfatterskab, lektor i litteratur ved SDU og germanist, Adam Paulsen. Undervejs får lytteren smagsprøver på romanen. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • 56:39
  Sygt nok

  Sygt nok: Testosteron er helt misforstået

  Testosteron - det er noget for rigtige mænd og forkerte kvinder? I virkeligheden er historien om testosteron meget mere nuanceret. I forbindelse med sommerens OL ser Sygt nok nærmere på det mytiske hormon, der har ry for at give store muskler. Men testosteron er kun ét af mange instrumenter i det styrkefremkaldende orkester. Medvirkende: Marianne Andersen, læge og professor i endokrinologi på SDU og Thue Kvorning, sportsfysiolog i Team Danmark. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:11
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Truet til tavshed

  Forskere skal stille op i medierne. Sådan har mantraet lydt i flere år. Men en vedtagelse i Folketinget for nylig om "akademisk selvregulering" vil føre til selvcensur. Professor emeritus i retorik Christian Kock diskuterer perspektiverne med Charlotte Strøm, læge, journalist og underviser i forskningsformidling. Nuancer forsvandt: Politiken har i flere artikler beskrevet en "seksualiseret" kultur i DR's pigekor. 25 tidligere korpiger kan dog ikke genkende beskrivelserne. Flere af dem har talt med avisens journalister, og deres oplevelse er, at vinkling og konklusion var fastlagt på forhånd. Nej til mediestøtte: "Frihedsbrevet" hedder et nyt medie med tidligere 24Syv-programchef Mads Brügger i spidsen. Private investorer står bag, og modsat de fleste andre medier er der ingen skattekroner i kassen. Offentlig støtte er nemlig "urovækkende", siger chefredaktøren. Lang vej til medieudspil: Det var en usædvanlig melding, da kulturminister Joy Mogensen forleden erklærede sig enig i et forslag fra Journalistforbundet om styrkelse af lokale medier. Især fordi hendes eget medieudspil stadig lader vente - længe - på sig. Fodbold i kulissen: Når Danmark lørdag møder Finland i sin første EM-kamp, er også der kridtet op i kommentatorboksene. Lang tids forarbejde skal forløses, og måske kommer nye, langtidsholdbare udtryk som "det er genialt, det dér" og "huttelihut" på banen. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Europa: Fodbold som politisk kampplads

  EM er i gang men ikke uden sværdslag. Forleden fik Ukraine besked på at fjerne et slogan fra deres spillertrøje, som nogen anså for alt for politisk. Det samme skete for England og Skotland, da de kort efter Brexit afstemningen i 2016, skulle spille VM kvalifikationskamp. Her fik begge hold forbud mod at bære et bestemt symbol, og vupti var UK midt i en bitter international strid, der bestemt ikke handlede om sport. Men hvad så? Det fortæller vi i dagens program. Her kan man også høre, hvad EM 1992 - JA da Danmark vandt EM! - og EM 2021 har tilfælles. Og det handler heller ikke om sport. Men om dansk politik, der sætter store aftryk i EU. Så får vi en vurdering af, om det vil lykkes USA's præsident Joe Biden at få EU til at spille med på en hårdere Kina-kritisk linje fremover. Og vi har øje på, om G7 landene dribler de bolde i mål, de har skudt op i luften. Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet