Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:41
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Torben Möger Pedersen

  Zissel møder Torben Möger Pedersen, der er administrerende direktør i PensionDanmark og øverste forvalter af godt og vel 300 milliarder danske kroner. Torben giver Zissel et lynkursus i LinkedIn og fortæller om verdenselitens årlige møde i Davos, hvor alt på nær maden er i top. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 30:05
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Karoline Stjernfelt

  En vred ung dronning er hovedpersonen i tegneserien DRONNINGEN. Albummet er andet bind i en trilogi, der i ord og tegninger, giver liv til et af de mest vilde og kendte trekantsdramaer i Danmarkshistorien. Med Dronning Caroline Mathilde, Kong Christian 7 og kongens livlæge Struense. Anbefalinger: Karoline Stjernfelt, "I morgen bliver bedre 2: DRONNINGEN". Carson McCullers, "Hjertet er en ensom vandrer". Medvirkende: Anne Glad og Karoline Stjernfelt. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvordan er reaktionen i EU på, at Frederiksen og Kurz tager til Israel? Hvorfor skal Lægemiddelstyrelsen på TikTok? Og bør det være forbudt at inddele nye studerende i grupper opkaldt efter lande? Værter: Kirstine Dons Kristensen og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:08
  Følg pengene

  Følg pengene: Små og mellemstore virksomheder på glatis

  Genåbningen er i fuld gang, og mens det glæder mange erhvervsdrivende, må andre se misundeligt til fra sidelinjen. Hos frisører, tatovører, restauranter og mange andre æder coronakrisen sig ind på opsparingen og gælden er begyndt at hobe sig op. Vi runder af i Europas finansielle højborg, London. Efter brexit er byen af flere omgange dømt ude, og danske politikere slikkede sig om munden for at få fat i de mange finansvirksomheder. Men hvordan går det med at tiltrække Londons finansverden til Danmark, og vil London overhovedet falde som Europas finanscentrum? Det undersøger vi i dagens program. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:07
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Mobning

  Det kan lyde utroligt, men faktisk mobber børn hinanden væsentligt sjældnere i dag, end de gjorde for 25 år siden. Desværre kan vi ikke sige det samme om de voksne. Mobning på arbejdspladsen er et alvorligt problem, der kan ende med alvorlige konsekvenser for den enkelte. Men hvis skyld er det, at vi ikke kan behandle hinanden med respekt og tillid? Det undersøger jeg i dag. Gæster: Psykolog og lektor i arbejds- og organisationspsykologi ved Syddansk Universitet, Eva Gemzøe Mikkelsen. Tidligere virksomhedskonsulent i mobning, forfatter og i dag pensionist, Inger Lise Eriksen-Jensen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Vært: Svend Brinkmann. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:54
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Giganterne i dansk poesi

  Den afdøde lyriker, Michael Strunge sagde engang, at hvis man ikke kender sine digtere, kender man ikke sin sjæl. I programmet får du denne gang masser af sjælsføde, da vi bringer interviews med to af Danmarks fineste digtere; Henrik Nordbrandt og Marianne Larsen. De er begge aktuelle med nye digtsamlinger, hvis temaer bl.a. inkluderer 'barndom', 'alderdom' og 'erindring'. I udsendelsen bringer vi en samtale med Henrik Nordbrandt, der foregår i digterens lejlighed i København, mens vi har Marianne Larsen direkte med i studiet. Undervejs kan lytteren høre oplæsning fra Henrik Nordbrandts 'Så en morgen' og Marianne Larsens 'Den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september'. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:07
  P1 Debat

  P1 Debat: Rigsret med TV-show?

  Jeg har intet at skjule, så send live-TV fra rigsretten! Inger Støjberg vil ændre loven, og gøre det muligt at sende direkte fra sin egen rigsret i september. Rigsretten skal afgøre, om Inger Støjberg bevidst brød loven, da hun som integrationsminister adskilte asylpar i Danmark. Er TV-transmission fra rigsretten en god idé? For demokratiet? For vidner og dommere? Får vi amerikanske tilstande i retssalene? P1 Debattører: Inger Støjberg løsgænger, Rosa Lund (Ø), Morten Messerschmidt (DF), Vibeke Borberg advokat/mediejurist, og Per Stig Møller (K) tidl. minister. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:33
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: En lille fisk i Syrien

  I sidste uge dømtes den tidligere syriske efterretningsagent Eyad Al-Gharib - som den første nogensinde - efter et årtis grusom borgerkrig. Og selvom Eyad Al-Gharib på papiret er en lille fisk, så har dommen signifikant symbolsk betydning. Til efteråret falder der dom i endnu en sag, denne gang mod en notorisk berygtet torturbøddel. Men vil den første dom reelt gøre en forskel over for Assad-regimet, der indtil nu har modstået alt internationalt pres? Journalist, forfatter og dokumentarist Nagieb Khaja, der har rejst i Syrien siden borgerkrigen startede, giver sit bud. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:44
  Radiofortællinger

  Død i paradis 1:2

  Annas mormor har inviteret hele familien til Thailand i 2004. De skal fejre jul, snorkle og ride på elefanter, men 2. juledag trækker havet sig pludselig tilbage og kommer retur i form af en buldrende og voldsom bølge, der tager alt med på sin vej. Tilrettelæggelse: Mads Petter Kühnel. I redaktionen: Lucas Francis Claver. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kvinder i musik - Der er de seneste år talt en del om manglen på kvinder i musikken. I dag tager vi et tættere kig på nogle af de steder og kvinder, der på hver sin måde tager fat i problemet. Det bringer os fra Jysk Musikkonservatories konference Genus over Shecanplay-initiativet til den første danske, kvindelige rap-duo i over 30 år - de kalder sig Skakmat. Kulturministeriet opruster - Mange nye medarbejdere bliver nu sluset ind i Kulturministeriet, så der kan komme mere opmærksomhed på nogle af kulturens politisk forsømte områder. Vi taler med kulturminister Joy Mogensen og hører fra nogle af dem, der gerne skulle få lidt mere opmærksomhed. Amanda Gormans oversætter - Amanda Gormans digt "The Hill We Climb" er ved at blive oversat mange steder i verden, for hendes oplæsning til Joe Bidens indsættelse som præsident har vakt mega-opsigt i det meste af verden. Men nu har den hollandske oversætter trukket sig på grund af kritik - oversætteren er non-binær og hvid, og det var åbenbart ikke godt nok. Hvordan gør forlaget i Danmark? Og hvilke krav har danske forlag selv haft, når deres danske forfattere har skulle oversættes til andre sprog. Kan Yahya Hassan f.eks. oversættes af hvem som helst? Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Debatten om de danske kvinder og børn i fangelejrene i Syrien raser. Hvad skal vi stille op med dem? Vi ser nærmere på, hvad de gør i Norge, hvor en IS-kvinde lige nu er for retten i Oslo - og på, hvorfor det næppe bliver til noget med en international domstol i nærområdet. En undersøgelse, der skulle kortlægge omfanget af krænkelser i Radikale Venstre, er i dag blevet offentliggjort. Den viser bl.a., at mere end hver 10. af de ansatte eller aktive i Radikale Venstre har været udsat for seksuelle krænkelser. Rapporten konkluderer også, at partiet ikke har håndteret sagerne godt nok. Den ungarske leder Victor Orban og hans parti har i dag smækket med døren til den største gruppe i Europa-parlamentet, den kristendemokratiske gruppe EPP. Det sker efter at EPP-gruppen i Europa-parlamentet tidligere i dag vedtog nye regler, som gør det muligt for dem at smide Orbans parti på gaden. Men inden det kom så vidt, tog Orban altså sit gode tøj og sit parti og gik selv. Karen Hjulmand og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:07
  P1 Debat

  P1 Debat: Rigsret med TV-show?

  Jeg har intet at skjule, så send live-TV fra rigsretten! Inger Støjberg vil ændre loven, og gøre det muligt at sende direkte fra sin egen rigsret i september. Rigsretten skal afgøre, om Inger Støjberg bevidst brød loven, da hun som integrationsminister adskilte asylpar i Danmark. Er TV-transmission fra rigsretten en god idé? For demokratiet? For vidner og dommere? Får vi amerikanske tilstande i retssalene? P1 Debattører: Inger Støjberg løsgænger, Rosa Lund (Ø), Morten Messerschmidt (DF), Vibeke Borberg advokat/mediejurist, og Per Stig Møller (K) tidl. minister. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:33
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: En lille fisk i Syrien

  I sidste uge dømtes den tidligere syriske efterretningsagent Eyad Al-Gharib - som den første nogensinde - efter et årtis grusom borgerkrig. Og selvom Eyad Al-Gharib på papiret er en lille fisk, så har dommen signifikant symbolsk betydning. Til efteråret falder der dom i endnu en sag, denne gang mod en notorisk berygtet torturbøddel. Men vil den første dom reelt gøre en forskel over for Assad-regimet, der indtil nu har modstået alt internationalt pres? Journalist, forfatter og dokumentarist Nagieb Khaja, der har rejst i Syrien siden borgerkrigen startede, giver sit bud. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:44
  Radiofortællinger

  Død i paradis 1:2

  Annas mormor har inviteret hele familien til Thailand i 2004. De skal fejre jul, snorkle og ride på elefanter, men 2. juledag trækker havet sig pludselig tilbage og kommer retur i form af en buldrende og voldsom bølge, der tager alt med på sin vej. Tilrettelæggelse: Mads Petter Kühnel. I redaktionen: Lucas Francis Claver. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 22. december 2020). (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 57:07
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Mobning

  Det kan lyde utroligt, men faktisk mobber børn hinanden væsentligt sjældnere i dag, end de gjorde for 25 år siden. Desværre kan vi ikke sige det samme om de voksne. Mobning på arbejdspladsen er et alvorligt problem, der kan ende med alvorlige konsekvenser for den enkelte. Men hvis skyld er det, at vi ikke kan behandle hinanden med respekt og tillid? Det undersøger jeg i dag. Gæster: Psykolog og lektor i arbejds- og organisationspsykologi ved Syddansk Universitet, Eva Gemzøe Mikkelsen. Tidligere virksomhedskonsulent i mobning, forfatter og i dag pensionist, Inger Lise Eriksen-Jensen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Vært: Svend Brinkmann. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:54
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Giganterne i dansk poesi

  Den afdøde lyriker, Michael Strunge sagde engang, at hvis man ikke kender sine digtere, kender man ikke sin sjæl. I programmet får du denne gang masser af sjælsføde, da vi bringer interviews med to af Danmarks fineste digtere; Henrik Nordbrandt og Marianne Larsen. De er begge aktuelle med nye digtsamlinger, hvis temaer bl.a. inkluderer 'barndom', 'alderdom' og 'erindring'. I udsendelsen bringer vi en samtale med Henrik Nordbrandt, der foregår i digterens lejlighed i København, mens vi har Marianne Larsen direkte med i studiet. Undervejs kan lytteren høre oplæsning fra Henrik Nordbrandts 'Så en morgen' og Marianne Larsens 'Den morgen jeg tilfældigvis ikke var et insekt i september'. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Debatten om de danske kvinder og børn i fangelejrene i Syrien raser. Hvad skal vi stille op med dem? Vi ser nærmere på, hvad de gør i Norge, hvor en IS-kvinde lige nu er for retten i Oslo - og på, hvorfor det næppe bliver til noget med en international domstol i nærområdet. En undersøgelse, der skulle kortlægge omfanget af krænkelser i Radikale Venstre, er i dag blevet offentliggjort. Den viser bl.a., at mere end hver 10. af de ansatte eller aktive i Radikale Venstre har været udsat for seksuelle krænkelser. Rapporten konkluderer også, at partiet ikke har håndteret sagerne godt nok. Den ungarske leder Victor Orban og hans parti har i dag smækket med døren til den største gruppe i Europa-parlamentet, den kristendemokratiske gruppe EPP. Det sker efter at EPP-gruppen i Europa-parlamentet tidligere i dag vedtog nye regler, som gør det muligt for dem at smide Orbans parti på gaden. Men inden det kom så vidt, tog Orban altså sit gode tøj og sit parti og gik selv. Karen Hjulmand og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  Debatten om de danske kvinder og børn i fangelejrene i Syrien raser. Hvad skal vi stille op med dem? Vi ser nærmere på, hvad de gør i Norge, hvor en IS-kvinde lige nu er for retten i Oslo - og på, hvorfor det næppe bliver til noget med en international domstol i nærområdet. En undersøgelse, der skulle kortlægge omfanget af krænkelser i Radikale Venstre, er i dag blevet offentliggjort. Den viser bl.a., at mere end hver 10. af de ansatte eller aktive i Radikale Venstre har været udsat for seksuelle krænkelser. Rapporten konkluderer også, at partiet ikke har håndteret sagerne godt nok. Den ungarske leder Victor Orban og hans parti har i dag smækket med døren til den største gruppe i Europa-parlamentet, den kristendemokratiske gruppe EPP. Det sker efter at EPP-gruppen i Europa-parlamentet tidligere i dag vedtog nye regler, som gør det muligt for dem at smide Orbans parti på gaden. Men inden det kom så vidt, tog Orban altså sit gode tøj og sit parti og gik selv. Karen Hjulmand og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:08
  Følg pengene

  Følg pengene: Små og mellemstore virksomheder på glatis

  Genåbningen er i fuld gang, og mens det glæder mange erhvervsdrivende, må andre se misundeligt til fra sidelinjen. Hos frisører, tatovører, restauranter og mange andre æder coronakrisen sig ind på opsparingen og gælden er begyndt at hobe sig op. Vi runder af i Europas finansielle højborg, London. Efter brexit er byen af flere omgange dømt ude, og danske politikere slikkede sig om munden for at få fat i de mange finansvirksomheder. Men hvordan går det med at tiltrække Londons finansverden til Danmark, og vil London overhovedet falde som Europas finanscentrum? Det undersøger vi i dagens program. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kvinder i musik - Der er de seneste år talt en del om manglen på kvinder i musikken. I dag tager vi et tættere kig på nogle af de steder og kvinder, der på hver sin måde tager fat i problemet. Det bringer os fra Jysk Musikkonservatories konference Genus over Shecanplay-initiativet til den første danske, kvindelige rap-duo i over 30 år - de kalder sig Skakmat. Kulturministeriet opruster - Mange nye medarbejdere bliver nu sluset ind i Kulturministeriet, så der kan komme mere opmærksomhed på nogle af kulturens politisk forsømte områder. Vi taler med kulturminister Joy Mogensen og hører fra nogle af dem, der gerne skulle få lidt mere opmærksomhed. Amanda Gormans oversætter - Amanda Gormans digt "The Hill We Climb" er ved at blive oversat mange steder i verden, for hendes oplæsning til Joe Bidens indsættelse som præsident har vakt mega-opsigt i det meste af verden. Men nu har den hollandske oversætter trukket sig på grund af kritik - oversætteren er non-binær og hvid, og det var åbenbart ikke godt nok. Hvordan gør forlaget i Danmark? Og hvilke krav har danske forlag selv haft, når deres danske forfattere har skulle oversættes til andre sprog. Kan Yahya Hassan f.eks. oversættes af hvem som helst? Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Kvinder i musik - Der er de seneste år talt en del om manglen på kvinder i musikken. I dag tager vi et tættere kig på nogle af de steder og kvinder, der på hver sin måde tager fat i problemet. Det bringer os fra Jysk Musikkonservatories konference Genus over Shecanplay-initiativet til den første danske, kvindelige rap-duo i over 30 år - de kalder sig Skakmat. Kulturministeriet opruster - Mange nye medarbejdere bliver nu sluset ind i Kulturministeriet, så der kan komme mere opmærksomhed på nogle af kulturens politisk forsømte områder. Vi taler med kulturminister Joy Mogensen og hører fra nogle af dem, der gerne skulle få lidt mere opmærksomhed. Amanda Gormans oversætter - Amanda Gormans digt "The Hill We Climb" er ved at blive oversat mange steder i verden, for hendes oplæsning til Joe Bidens indsættelse som præsident har vakt mega-opsigt i det meste af verden. Men nu har den hollandske oversætter trukket sig på grund af kritik - oversætteren er non-binær og hvid, og det var åbenbart ikke godt nok. Hvordan gør forlaget i Danmark? Og hvilke krav har danske forlag selv haft, når deres danske forfattere har skulle oversættes til andre sprog. Kan Yahya Hassan f.eks. oversættes af hvem som helst? Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Debatten om de danske kvinder og børn i fangelejrene i Syrien raser. Hvad skal vi stille op med dem? Vi ser nærmere på, hvad de gør i Norge, hvor en IS-kvinde lige nu er for retten i Oslo - og på, hvorfor det næppe bliver til noget med en international domstol i nærområdet. En undersøgelse, der skulle kortlægge omfanget af krænkelser i Radikale Venstre, er i dag blevet offentliggjort. Den viser bl.a., at mere end hver 10. af de ansatte eller aktive i Radikale Venstre har været udsat for seksuelle krænkelser. Rapporten konkluderer også, at partiet ikke har håndteret sagerne godt nok. Den ungarske leder Victor Orban og hans parti har i dag smækket med døren til den største gruppe i Europa-parlamentet, den kristendemokratiske gruppe EPP. Det sker efter at EPP-gruppen i Europa-parlamentet tidligere i dag vedtog nye regler, som gør det muligt for dem at smide Orbans parti på gaden. Men inden det kom så vidt, tog Orban altså sit gode tøj og sit parti og gik selv. Karen Hjulmand og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  Debatten om de danske kvinder og børn i fangelejrene i Syrien raser. Hvad skal vi stille op med dem? Vi ser nærmere på, hvad de gør i Norge, hvor en IS-kvinde lige nu er for retten i Oslo - og på, hvorfor det næppe bliver til noget med en international domstol i nærområdet. En undersøgelse, der skulle kortlægge omfanget af krænkelser i Radikale Venstre, er i dag blevet offentliggjort. Den viser bl.a., at mere end hver 10. af de ansatte eller aktive i Radikale Venstre har været udsat for seksuelle krænkelser. Rapporten konkluderer også, at partiet ikke har håndteret sagerne godt nok. Den ungarske leder Victor Orban og hans parti har i dag smækket med døren til den største gruppe i Europa-parlamentet, den kristendemokratiske gruppe EPP. Det sker efter at EPP-gruppen i Europa-parlamentet tidligere i dag vedtog nye regler, som gør det muligt for dem at smide Orbans parti på gaden. Men inden det kom så vidt, tog Orban altså sit gode tøj og sit parti og gik selv. Karen Hjulmand og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet