Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Smart hjem, eller dum som en dør?

  Mikkel og Esben vil til bunds i, hvad et intelligent hjem egentlig er. Derfor kan du møde David, der er i gang med at smartificere sit parcelhus fra 60'erne, for at gøre livet nemmere og mere komfortabelt for ham selv og familien. Og så har Esben forsøgt at lave et smart home-system, der både er sikret mod hackere og beskytter hans private data. Mon sikkerhedseksperten godkender gør-det-selv projektet? Derudover: Hvorfor er det smart at samle alle sine adgangskoder et sted? Medvirkende: David Mc Nally og Jens Myrup Pedersen. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:02
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Kan Danmark se sig selv i EUs udspil om et nyt asylsystem? Hvad vil lærernes nye formand? Hvilken forskel gør det, at 600 mænd nu har skrevet under på at de støtter kampen mod sexisme på arbejdspladserne? Værterne er Mette Vibe Utzon og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:15
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Klimadrama presser regeringen

  Klimaminister Dan Jørgensen snakker for meget og handler for lidt i kampen mod de klimaforandringer, der truer planeten. Det mener støttepartierne Radikale Venstre og Enhedslisten, der forlanger klima-aktion nu. Issa Mahmoud Jeppesen tryktester, hvor langt de to partier er villige til at gå i efterårets forhandlinger for at tvinge regeringen til at gøre det, de mener er bydende nødvendigt af hensyn til klimaet. Lyt med, når Morten Østergaard fra de radikale og Enhedslistens Pernille Skipper er gæster i Slotsholmen. I den sidste del af programmet bliver du klædt på til at snakke med om Inger Støjberg og Instrukskommissionen forud for ugens sidste afhøring. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:27
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Må naturen forstyrres?

  Corona har sendt oplevelseshungrende danskere på eventyr i det fri. Men er naturen lige så vild med os, som vi er med den? Sommerfugle-eksperter er bekymrede for sjældne arter, som nybegyndere risikerer at "elske til døde", når de tramper rundt ved skrøbelige levesteder. Naturvejleder Marie Roland fra Naturstyrelsen Storstrøm er glad for, at flere endelig har fået øje på vores fantastiske natur. De skal bare lære at bruge den med omtanke. Biologerne Vicky Knudsen og Johan Olsen prøver at smitte andre med deres egen begejstring for gummistøvle-oplevelser. Men risikerer de så at genere arter, der har brug for at være i fred? Og larmer Vicky lige så meget derude, som hun gør i radioen? Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Marie Roland, naturvejleder i Naturstyrelsen Storstrøm. Medvirkende: Per Stadel Nielsen, biolog og sommerfugleekspert. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:55
  Tal til mig

  Tal til mig - Peder Frederik Jensen: Det materialistiske menneske er åndløst

  Hvad sker der med din tro når noget af det du elsker allermest bliver taget fra dig og du straks derefter skal lære at elske på ny? Peder Frederik Jensen mistede sin mor samme uge som hans datter blev undfanget. Den tid startede et opgør med egoet, og en tilbagevenden til naturen og det intuitive. En åbning overfor det man måske kunne kalde det guddommelige. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også 21.03, lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:35
  P1 Debat

  P1 Debat: Mere hjælp til nattelivet?

  Skal by- og nattelivet have mere hjælp? Eller skal vi indstille os på massefyringer i branchen? I syv måneder har natklubber landet over haft dørene lukket og tomme dansegulve. Og på restauranter og barer skal gæsterne gå hjem klokken 22 ifølge restriktioner, som har ændret sig igen og igen i de seneste måneder. Netop derfor har regeringen og et bredt flertal i Folketinget vedtaget en ny kompensationsordning. Men den får kritik fra politikere og brancheorganisationer. P1 Debat spørger, om nattelivet skal have mere hjælp i en coronaramt tid, eller om branchen må lide en stille, men sikker død? P1 debattører: Rune Reventlow, natklubejer, Rune Aaby, restaurantejer, Mona Juul, erhvervsordfører, K, Lars Boje Mathiesen, Erhvervsordfører, NB, Orla Hav, erhvervsordfører, S, Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent, Horesta. Vært: Andreas Just. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:49
  Public Service

  Public Service - sexchikane og hverdagsdilemmaer, gejsere i radiatoren, børn og madspild

  Vi skal se at komme i gang med at uddanne os selv og hinanden til en ny og bedre arbejdspladskultur uden sexchikane og sexisme. Det var en af de klare pointer, vi kom frem til i vores udsendelse i går. I dag tager vi første skridt og taler med en, der står for netop den form for uddannelse. Den varme dybt inde i jordens kerne, der laver gejsere på Island, kan man også varme huse op med . Det er flere danske byer begyndt at eksperimentere med - det handler om at få et bedre klimaaftryk. På plakaten i dag står der også Madspild - og bestræbelsen på at gøre de næste generationer bedre til at undgå det. Har du en idé eller en god erfaring, du vil dele med os, så skriv til publicservice@dr.dk. Vært Jesper Borup. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:01
  Skønhedskontrakten

  Skønhedskontrakten 4:5

  Nathalie bliver sendt til en skønhedskonkurrence i Kina og glæder sig til turen. Men de forhold hun kommer ned til er langt fra hendes forventninger. Hun får frataget sit pas og kan ikke længere frit rejse hjem, og må finde sig i ifølge hende umyndiggørende behandling, der får konsekvenser for en af deltagerne. Tilrettelagt af Gry Hoffmann og Mille Ørsted. (Sendt første gang 12. december 2019). (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Druk - Vi har selv varmet op til Thomas Vinterbergs nye film 'Druk' gennem ugen, hvor vi blandt andet har talt med en hjerneforsker om det virkelig kan passe, at hjernen fungerer bedre med en lille promille i blodet (det gør den!). i dag er der så endelig premiere på filmen, der også har fået den utaknemmelige opgave at skulle trække et corona-modvilligt publikum i biografen igen. Vi anmelder filmen. Kærlighed i coronaens tid - Det er ikke nemt at være single og gå på dates, når samfundsdagsordenen lyder på mundbind og afstand. Nogle har droppet det helt og ligger i stedet i ske med Netflix, mens andre forsøger at date så normalt som muligt. Vi er taget på dobbeltdate med et par rutinerede datere for at høre, hvordan man dater i coronaens tid. Kvinde, kend din talegave - Forskning viser, at vi finder det mere naturligt, når mænd står på en talerstol end kvinder. Sådan er vi opdraget gennem 100 år, og det sætter sig spor. Men faktisk kan kvinder benytte sig af alle de forestillinger, vi har om køn, til at levere bragende taler. Og vi giver omridset af en opskrift i dag. Værter: Jesper Dein og Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:01
  Orientering

  Orientering

  Vask eller sprit hænderne ofte og hold 1 meters afstand. Det er de officielle råd for at undgå smitte med coronavirus - gennem kontaktflader eller dråber, der falder til jorden efter 1-2 meter i luften. Men vi skal måske til at udvide vores forståelse af hvordan Covid19 smitter. Vi hører flere og flere historier om begivenheder, hvor mange mennesker bliver smittet, uden at man kan pege på, at der må have været kontakt mellem de tilstedeværende. Så måske evner coronavirus at smitte gennem ganske, ganske små dråber og endda luftbårne partikler. I går fremlagde EU-Kommissionen sit bud på en migrationspagt. Men har den nogen som helst gang på jorden, blandt medlemslandene og i Europa-Parlamentet, som jo også skal støtte den? Og bør Danmark vise solidaritet og tilslutte sig helt og fuldt? Vi spørger to danske parlamentarikere. 500.000 elbiler på danske veje i 2030, lyder regeringens udspil til de transportforhandlinger, der går i gang i aften på Christiansborg. Dermed lægger regeringen sig på laveste ambitionsniveau i forhold til sin egen Elbilkommission, der for nylig anbefalede 750.000 elbiler i 2030, mens den tidligere Venstre-ledede regering lovede 1 million elbiler i 2030. Marianne Skovlund og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:35
  P1 Debat

  P1 Debat: Mere hjælp til nattelivet?

  Skal by- og nattelivet have mere hjælp? Eller skal vi indstille os på massefyringer i branchen? I syv måneder har natklubber landet over haft dørene lukket og tomme dansegulve. Og på restauranter og barer skal gæsterne gå hjem klokken 22 ifølge restriktioner, som har ændret sig igen og igen i de seneste måneder. Netop derfor har regeringen og et bredt flertal i Folketinget vedtaget en ny kompensationsordning. Men den får kritik fra politikere og brancheorganisationer. P1 Debat spørger, om nattelivet skal have mere hjælp i en coronaramt tid, eller om branchen må lide en stille, men sikker død? P1 debattører: Rune Reventlow, natklubejer, Rune Aaby, restaurantejer, Mona Juul, erhvervsordfører, K, Lars Boje Mathiesen, Erhvervsordfører, NB, Orla Hav, erhvervsordfører, S, Kristian Nørgaard, politisk chefkonsulent, Horesta. Vært: Andreas Just. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:27
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:49
  Public Service

  Public Service - sexchikane og hverdagsdilemmaer, gejsere i radiatoren, børn og madspild

  Vi skal se at komme i gang med at uddanne os selv og hinanden til en ny og bedre arbejdspladskultur uden sexchikane og sexisme. Det var en af de klare pointer, vi kom frem til i vores udsendelse i går. I dag tager vi første skridt og taler med en, der står for netop den form for uddannelse. Den varme dybt inde i jordens kerne, der laver gejsere på Island, kan man også varme huse op med . Det er flere danske byer begyndt at eksperimentere med - det handler om at få et bedre klimaaftryk. På plakaten i dag står der også madspild - og bestræbelsen på at gøre de næste generationer bedre til at undgå det. Har du en idé eller en god erfaring, du vil dele med os, så skriv til publicservice@dr.dk. Vært Jesper Borup. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:01
  Skønhedskontrakten

  Skønhedskontrakten 4:5

  Nathalie bliver sendt til en skønhedskonkurrence i Kina og glæder sig til turen. Men de forhold hun kommer ned til er langt fra hendes forventninger. Hun får frataget sit pas og kan ikke længere frit rejse hjem, og må finde sig i ifølge hende umyndiggørende behandling, der får konsekvenser for en af deltagerne. Tilrettelagt af Gry Hoffmann og Mille Ørsted. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • Kl. 20:03-21:03
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Må naturen forstyrres?

  Corona har sendt oplevelseshungrende danskere på eventyr i det fri. Men er naturen lige så vild med os, som vi er med den? Sommerfugle-eksperter er bekymrede for sjældne arter, som nybegyndere risikerer at "elske til døde", når de tramper rundt ved skrøbelige levesteder. Naturvejleder Marie Roland fra Naturstyrelsen Storstrøm er glad for, at flere endelig har fået øje på vores fantastiske natur. De skal bare lære at bruge den med omtanke. Biologerne Vicky Knudsen og Johan Olsen prøver at smitte andre med deres egen begejstring for gummistøvle-oplevelser. Men risikerer de så at genere arter, der har brug for at være i fred? Og larmer Vicky lige så meget derude, som hun gør i radioen? Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Marie Roland, naturvejleder i Naturstyrelsen Storstrøm. Medvirkende: Per Stadel Nielsen, biolog og sommerfugleekspert. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:55
  Tal til mig

  Tal til mig - Peder Frederik Jensen: Det materialistiske menneske er åndløst

  Hvad sker der med din tro når noget af det du elsker allermest bliver taget fra dig og du straks derefter skal lære at elske på ny? Peder Frederik Jensen mistede sin mor samme uge som hans datter blev undfanget. Den tid startede et opgør med egoet, og en tilbagevenden til naturen og det intuitive. En åbning overfor det man måske kunne kalde det guddommelige. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:01
  Orientering

  Orientering

  Vask eller sprit hænderne ofte og hold 1 meters afstand. Det er de officielle råd for at undgå smitte med coronavirus - gennem kontaktflader eller dråber, der falder til jorden efter 1-2 meter i luften. Men vi skal måske til at udvide vores forståelse af hvordan Covid19 smitter. Vi hører flere og flere historier om begivenheder, hvor mange mennesker bliver smittet, uden at man kan pege på, at der må have været kontakt mellem de tilstedeværende. Så måske evner coronavirus at smitte gennem ganske, ganske små dråber og endda luftbårne partikler. I går fremlagde EU-Kommissionen sit bud på en migrationspagt. Men har den nogen som helst gang på jorden, blandt medlemslandene og i Europa-Parlamentet, som jo også skal støtte den? Og bør Danmark vise solidaritet og tilslutte sig helt og fuldt? Vi spørger to danske parlamentarikere. 500.000 elbiler på danske veje i 2030, lyder regeringens udspil til de transportforhandlinger, der går i gang i aften på Christiansborg. Dermed lægger regeringen sig på laveste ambitionsniveau i forhold til sin egen Elbilkommission, der for nylig anbefalede 750.000 elbiler i 2030, mens den tidligere Venstre-ledede regering lovede 1 million elbiler i 2030. Marianne Skovlund og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:15
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Klimadrama presser regeringen

  Klimaminister Dan Jørgensen snakker for meget og handler for lidt i kampen mod de klimaforandringer, der truer planeten. Det mener støttepartierne Radikale Venstre og Enhedslisten, der forlanger klima-aktion nu. Issa Mahmoud Jeppesen tryktester, hvor langt de to partier er villige til at gå i efterårets forhandlinger for at tvinge regeringen til at gøre det, de mener er bydende nødvendigt af hensyn til klimaet. Lyt med, når Morten Østergaard fra de radikale og Enhedslistens Pernille Skipper er gæster i Slotsholmen. I den sidste del af programmet bliver du klædt på til at snakke med om Inger Støjberg og Instrukskommissionen forud for ugens sidste afhøring. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Druk - Vi har selv varmet op til Thomas Vinterbergs nye film 'Druk' gennem ugen, hvor vi blandt andet har talt med en hjerneforsker om det virkelig kan passe, at hjernen fungerer bedre med en lille promille i blodet (det gør den!). i dag er der så endelig premiere på filmen, der også har fået den utaknemmelige opgave at skulle trække et corona-modvilligt publikum i biografen igen. Vi anmelder filmen. Kærlighed i coronaens tid - Det er ikke nemt at være single og gå på dates, når samfundsdagsordenen lyder på mundbind og afstand. Nogle har droppet det helt og ligger i stedet i ske med Netflix, mens andre forsøger at date så normalt som muligt. Vi er taget på dobbeltdate med et par rutinerede datere for at høre, hvordan man dater i coronaens tid. Kvinde, kend din talegave - Forskning viser, at vi finder det mere naturligt, når mænd står på en talerstol end kvinder. Sådan er vi opdraget gennem 100 år, og det sætter sig spor. Men faktisk kan kvinder benytte sig af alle de forestillinger, vi har om køn, til at levere bragende taler. Og vi giver omridset af en opskrift i dag. Værter: Jesper Dein og Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:01
  Orientering

  Orientering

  Vask eller sprit hænderne ofte og hold 1 meters afstand. Det er de officielle råd for at undgå smitte med coronavirus - gennem kontaktflader eller dråber, der falder til jorden efter 1-2 meter i luften. Men vi skal måske til at udvide vores forståelse af hvordan Covid19 smitter. Vi hører flere og flere historier om begivenheder, hvor mange mennesker bliver smittet, uden at man kan pege på, at der må have været kontakt mellem de tilstedeværende. Så måske evner coronavirus at smitte gennem ganske, ganske små dråber og endda luftbårne partikler. I går fremlagde EU-Kommissionen sit bud på en migrationspagt. Men har den nogen som helst gang på jorden, blandt medlemslandene og i Europa-Parlamentet, som jo også skal støtte den? Og bør Danmark vise solidaritet og tilslutte sig helt og fuldt? Vi spørger to danske parlamentarikere. 500.000 elbiler på danske veje i 2030, lyder regeringens udspil til de transportforhandlinger, der går i gang i aften på Christiansborg. Dermed lægger regeringen sig på laveste ambitionsniveau i forhold til sin egen Elbilkommission, der for nylig anbefalede 750.000 elbiler i 2030, mens den tidligere Venstre-ledede regering lovede 1 million elbiler i 2030. Marianne Skovlund og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet