Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:38
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Klimajobs på landet

  Glem de gule veste. I virkeligheden rummer den grønne omstilling et kæmpe potentiale for nye, vellønnede job langt uden for de største byer i Danmark. Landområderne kan ende som fremtidens vindere. New Yorkeren Christopher Sorensen er rykket til Skive, hvor han som direktør for GreenLab står i spidsen for en klynge af højteknologiske klima-virksomheder. Hør om hvordan en flok jyske iværksættere forsøger at erobre det globale marked for grøn teknologi - med afsæt i den lille by på kanten af Limfjorden. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Genudsendelse fra mandag).

  Natur & Miljø
 • 2:43:31
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvis det ikke var for afsløringerne i Politiken, var vi så blevet klogere på forholdene i pigekoret? Hvorfor er antallet af skyldnere med misligholdt SU-gæld eksploderet? Og har spredningen af den indiske coronavariant betydning for genåbningen af Danmark? Værter: Anders Bech-Jessen og Kirstine Dons Christensen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:19
  Følg pengene

  Følg pengene: 5.000 sygeplejersker i strejke - kan man råbe sig til bedre løn og ligestilling?

  5.000 sygeplejersker strejker fra på lørdag efter et rungende "nej" til forslaget om ny overenskomst. Du vil møde dem i gader og stræder med bannere og slagsange, men kan man råbe sig til bedre løn hos politikerne, når regningen kan ende på milliarder af kroner? Sygeplejersken og formanden giver svar på tiltale. Gode investeringer er dyre for tiden - for med ejendomspriserne i top, skyhøje aktiekurser og udsigt til inflation, så er det svært at hedde ATP og forsøge at få vores allesammens pensionsopsparinger til at vokse. Hvad gør man så? Vi spørger direktøren for det hele. Lyt med i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:19
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Køb en hund og vær glad

  Der er ventelister på at købe flere hunderacer. Danskerne har det seneste år inviteret menneskets bedste ven indenfor i stor stil. Men nu bliver jeg i tvivl om, hvad der foregår. Køber vi kæledyr for at blive lykkelige, og er det en god taktik, hvis man vil have mere glæde i sit liv? Jeg har selv måtte overgive mig til familiens lille køter, og nu er jeg, efter mange års modstand, blevet en del af de hundeelskende danskere. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Vicky Knudsen biolog, naturformidler og vært på P1 i programmet Vildt Naturligt og Brian Lystgaard Due lektor ved Københavns Universitet på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:48
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Ikke et ord om Mumitroldene!

  Når man siger 'finsk fiktion', tænker de fleste nok på Tove Janssons små mærkelige eventyrskabninger, men der sker heldigvis meget andet på den litterære front i et af Europas nordligste lande! I dagens udgave af Skønlitteratur på P1 tager vært, Nanna Mogensen fat på tre centrale finske værker. Vi skal høre om den helt nye oversættelse af Sirkka Turkkas digtsamling, 'Kom tilbage, lille Sheba'. Det er første gang, at Turkkas forfatterskab udkommer på dansk, og programmets gæst er Martin Glaz Serup. Han er forfatter og litteraturforsker og har skrevet forord til 'Kom tilbage, lille Sheba'. Desuden er han kender af finsk litteratur, og han er også med til at udfolde sidste års vinder af Nordisk Råds Litteraturpris - romanen, 'Hvem slog Bambi ihjel?'. Den er forfattet af finlandsksvenske, Monika Fagerholm og handler om en gruppevoldtægt, der ryster et lille rigmandssamfund. Desuden kan lytteren stifte bekendtskab med finsk litteraturs absolutte bad boy, Pentti Saarikoski. Han døde af druk kun 46 år gammel i 1983 men nåede heldigvis at skrive og oversætte et væld af værker inden for alle genrer. I dagens program slår vi ned på hans rejsebog, 'Det yderste Europa'. Lytterne får fyldige smagsprøver på alle værker. Så kom med til Finland - det er her, det sker! Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:07
  P1 Debat

  P1 Debat: Mere i løn?

  Skal sygeplejersker have mere i løn? 5000 kr om måneden? Hvis ja - hvem skal betale? Hvis nej - er det så fordi, sygepleje er et kvindefag, og kvindearbejde er mindre værd? Duer den danske model ikke til at forhandle ligeløn? Skal regeringen gribe ind i konflikten? Og hvem passer patienterne, når de hvide kitler strejker? P1Debattører: Grete Christensen formand Dansk Sygeplejeråd, Brian Høier (S) sygeplejerske, Nanna Susé sygeplejerske fra "Foreningen af danske sygeplejersker", Karsten Bo Larsen forskningschef den liberale tænketank Cepos, Pernille Skipper (Ø), Lars Boje (NB). Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Den Lysende Sti

  Efter årtier med kronisk politisk uro, korruptionsanklager og et utal af valg bliver der i april i år igen udskrevet valg til præsidentposten i Peru. Valget står mellem eliternes favorit Keiko Fujimori og skolelæreren Pedro Castillo fra Perus provins. Men i valgkampens slutspurt spøger resterne af den maoistiske, terror-oprørsgruppe Den Lysende Sti. Er Den Lysende Sti virkelig på vej tilbage? Og vil den nye præsident kunne omskrive Perus korrumperede krønike? Det giver journalist og Sydamerika-kender Niels Lindvig sit bud på. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:04
  Dan Rachlin og de falske profiler

  Dan Rachlin og de falske profiler 2:4 - Besat af Dan

  Gennem de seneste ti år har Dan oplevet, at kærlighedshungerende kvinder fra hele verden flytter deres kærlighed fra en falsk Dan Rachlin-profil over på den ægte Dan Rachlin, efter de har opdaget, at de er blevet snydt af en falsk profil. Dan får dagligt beskeder fra besatte kvinder, som vil i kontakt med ham. Og han er ikke alene om at være udsat for denne form for identitetstyveri. Dan møder en dansk Mærsk-kaptajn, der har oplevet at blive opsøgt på sin private adresse af et love-scam offer. Og han besøger en kvinde, som optog adskillige kviklån for at sende penge til en, hun troede var en potentiel kæreste. Medvirkende: Thomas Lindegaard Madsen, Mærsk-kaptajn og love-scam offer. Tim McGuiness, direktør for Against Scams. Nille, offer for Love Scam. Vært: Dan Rachlin. Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Nye afsløringer og flere stemmer fra Pigekoret: Dagbladet Politiken bragte i går nye afsløringer om usund kultur og krænkelser i DRs Pigekor. De sidste uger har der været stort fokus på problemer under chefdirigent Michael Bojesens ledelse, men nu er også den tidligere chefdirigent Tage Mortensen kommet under lup. Kulturen på P1 bringer nye vidnesbyrd fra to af de kvinder, som sang i koret under Tage Mortensens ledelse. Hvor meget skal en forfatter have i løn for et foredrag? Det viser sig at være et kompliceret spørgsmål, blandt andet fordi Forfatterforeningen ikke har nogle vejledende priser på oplæg - ligesom musikere for eksempel har på koncerter. Men skyldes det et hul i lovgivningen, eller er forfatterne bare ikke gode nok til at organisere sig? Vi undersøger sagen. Genåbning af europæisk kulturliv: Vi har smidt mundbindene, kulturlivet er åbent, og vi går hele tiden færre restriktioner i møde. Men hvordan ser det ud i resten af Europa? Kulturen besøger en række europæiske lande og gør status på kulturlivets genåbning. Andet: Nyt hjælpemiddel gør biografen tilgængelig for blinde og svagtseende, og vi ser nærmere på de jokes, der går igen i sommerens revyer. Vært: Tore Leifer (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Ny undersøgelse: Pant vil være løsning på problemer med plastemballager

  Kødbakker, juiceflasker, poser fra grøntsagerne. Det er emballage fra dagligvarer, der udgør langt den største del af den plastik, som vi henter hjem og skal af med igen. Nu viser en ny undersøgelse, at 90 procent ville returnere deres mademballager, hvis der var pant på. Vi ser på, om det er en god ide. Der er behov for at gribe ind over for den voksende gruppe af studerende, som undlader at betale deres SU-gæld tilbage til statskassen. Sådan lyder det i dag fra flere politikere, efter at vi i går i her i Orientering kunne fortælle om en dramatisk udvikling i antallet af skyldnere med SU-gæld, som misligholder deres SU-gæld og derfor betaler strafrenter på hele 8 procent. Vi taler med politikerne og undrer os over, hvor lidt man ved om, hvem der har taget SU-lånene og hvorfor? Og så har raketterne igen braget i Israel. Det er kun netop tre uger siden Israel og Hamas indgik en skrøbelig våbenhvile efter en 12 dage lang konflikt. Og dagen efter at Israel fik en ny regering. Vi ser på, hvad det nu er for en konflikt, vi er vidne til. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:07
  P1 Debat

  P1 Debat: Mere i løn?

  Skal sygeplejersker have mere i løn? 5000 kr om måneden? Hvis ja - hvem skal betale? Hvis nej - er det så fordi, sygepleje er et kvindefag, og kvindearbejde er mindre værd? Duer den danske model ikke til at forhandle ligeløn? Skal regeringen gribe ind i konflikten? Og hvem passer patienterne, når de hvide kitler strejker? P1Debattører: Grete Christensen formand Dansk Sygeplejeråd, Brian Høier (S) sygeplejerske, Nanna Susé sygeplejerske fra "Foreningen af danske sygeplejersker", Karsten Bo Larsen forskningschef den liberale tænketank Cepos, Pernille Skipper (Ø), Lars Boje (NB). Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:23
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Den Lysende Sti

  Efter årtier med kronisk politisk uro, korruptionsanklager og et utal af valg bliver der i april i år igen udskrevet valg til præsidentposten i Peru. Valget står mellem eliternes favorit Keiko Fujimori og skolelæreren Pedro Castillo fra Perus provins. Men i valgkampens slutspurt spøger resterne af den maoistiske, terror-oprørsgruppe Den Lysende Sti. Er Den Lysende Sti virkelig på vej tilbage? Og vil den nye præsident kunne omskrive Perus korrumperede krønike? Det giver journalist og Sydamerika-kender Niels Lindvig sit bud på. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 19:33-20:03
  Dan Rachlin og de falske profiler

  Dan Rachlin og de falske profiler 2:4 - Besat af Dan

  Gennem de seneste ti år har Dan oplevet, at kærlighedshungerende kvinder fra hele verden flytter deres kærlighed fra en falsk Dan Rachlin-profil over på den ægte Dan Rachlin, efter de har opdaget, at de er blevet snydt af en falsk profil. Dan får dagligt beskeder fra besatte kvinder, som vil i kontakt med ham. Og han er ikke alene om at være udsat for denne form for identitetstyveri. Dan møder en dansk Mærsk-kaptajn, der har oplevet at blive opsøgt på sin private adresse af et love-scam offer. Og han besøger en kvinde, som optog adskillige kviklån for at sende penge til en, hun troede var en potentiel kæreste. Medvirkende: Thomas Lindegaard Madsen, Mærsk-kaptajn og love-scam offer. Tim McGuiness, direktør for Against Scams. Nille, offer for Love Scam. Vært: Dan Rachlin. Tilrettelægger: Jonas Damstrup Fried. (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 57:19
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Køb en hund og vær glad

  Der er ventelister på at købe flere hunderacer. Danskerne har det seneste år inviteret menneskets bedste ven indenfor i stor stil. Men nu bliver jeg i tvivl om, hvad der foregår. Køber vi kæledyr for at blive lykkelige, og er det en god taktik, hvis man vil have mere glæde i sit liv? Jeg har selv måtte overgive mig til familiens lille køter, og nu er jeg, efter mange års modstand, blevet en del af de hundeelskende danskere. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Vicky Knudsen biolog, naturformidler og vært på P1 i programmet Vildt Naturligt og Brian Lystgaard Due lektor ved Københavns Universitet på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:48
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Ikke et ord om Mumitroldene!

  Når man siger 'finsk fiktion', tænker de fleste nok på Tove Janssons små mærkelige eventyrskabninger, men der sker heldigvis meget andet på den litterære front i et af Europas nordligste lande! I dagens udgave af Skønlitteratur på P1 tager vært, Nanna Mogensen fat på tre centrale finske værker. Vi skal høre om den helt nye oversættelse af Sirkka Turkkas digtsamling, 'Kom tilbage, lille Sheba'. Det er første gang, at Turkkas forfatterskab udkommer på dansk, og programmets gæst er Martin Glaz Serup. Han er forfatter og litteraturforsker og har skrevet forord til 'Kom tilbage, lille Sheba'. Desuden er han kender af finsk litteratur, og han er også med til at udfolde sidste års vinder af Nordisk Råds Litteraturpris - romanen, 'Hvem slog Bambi ihjel?'. Den er forfattet af finlandsksvenske, Monika Fagerholm og handler om en gruppevoldtægt, der ryster et lille rigmandssamfund. Desuden kan lytteren stifte bekendtskab med finsk litteraturs absolutte bad boy, Pentti Saarikoski. Han døde af druk kun 46 år gammel i 1983 men nåede heldigvis at skrive og oversætte et væld af værker inden for alle genrer. I dagens program slår vi ned på hans rejsebog, 'Det yderste Europa'. Lytterne får fyldige smagsprøver på alle værker. Så kom med til Finland - det er her, det sker! Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Ny undersøgelse: Pant vil være løsning på problemer med plastemballager

  Kødbakker, juiceflasker, poser fra grøntsagerne. Det er emballage fra dagligvarer, der udgør langt den største del af den plastik, som vi henter hjem og skal af med igen. Nu viser en ny undersøgelse, at 90 procent ville returnere deres mademballager, hvis der var pant på. Vi ser på, om det er en god ide. Der er behov for at gribe ind over for den voksende gruppe af studerende, som undlader at betale deres SU-gæld tilbage til statskassen. Sådan lyder det i dag fra flere politikere, efter at vi i går i her i Orientering kunne fortælle om en dramatisk udvikling i antallet af skyldnere med SU-gæld, som misligholder deres SU-gæld og derfor betaler strafrenter på hele 8 procent. Vi taler med politikerne og undrer os over, hvor lidt man ved om, hvem der har taget SU-lånene og hvorfor? Og så har raketterne igen braget i Israel. Det er kun netop tre uger siden Israel og Hamas indgik en skrøbelig våbenhvile efter en 12 dage lang konflikt. Og dagen efter at Israel fik en ny regering. Vi ser på, hvad det nu er for en konflikt, vi er vidne til. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Ny undersøgelse: Pant vil være løsning på problemer med plastemballager (fortsat)

  Kødbakker, juiceflasker, poser fra grøntsagerne. Det er emballage fra dagligvarer, der udgør langt den største del af den plastik, som vi henter hjem og skal af med igen. Nu viser en ny undersøgelse, at 90 procent ville returnere deres mademballager, hvis der var pant på. Vi ser på, om det er en god ide. Der er behov for at gribe ind over for den voksende gruppe af studerende, som undlader at betale deres SU-gæld tilbage til statskassen. Sådan lyder det i dag fra flere politikere, efter at vi i går i her i Orientering kunne fortælle om en dramatisk udvikling i antallet af skyldnere med SU-gæld, som misligholder deres SU-gæld og derfor betaler strafrenter på hele 8 procent. Vi taler med politikerne og undrer os over, hvor lidt man ved om, hvem der har taget SU-lånene og hvorfor? Og så har raketterne igen braget i Israel. Det er kun netop tre uger siden Israel og Hamas indgik en skrøbelig våbenhvile efter en 12 dage lang konflikt. Og dagen efter at Israel fik en ny regering. Vi ser på, hvad det nu er for en konflikt, vi er vidne til. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:19
  Følg pengene

  Følg pengene: 5.000 sygeplejersker i strejke - kan man råbe sig til bedre løn og ligestilling?

  5.000 sygeplejersker strejker fra på lørdag efter et rungende "nej" til forslaget om ny overenskomst. Du vil møde dem i gader og stræder med bannere og slagsange, men kan man råbe sig til bedre løn hos politikerne, når regningen kan ende på milliarder af kroner? Sygeplejersken og formanden giver svar på tiltale. Gode investeringer er dyre for tiden - for med ejendomspriserne i top, skyhøje aktiekurser og udsigt til inflation, så er det svært at hedde ATP og forsøge at få vores allesammens pensionsopsparinger til at vokse. Hvad gør man så? Vi spørger direktøren for det hele. Lyt med i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Nye afsløringer og flere stemmer fra Pigekoret: Dagbladet Politiken bragte i går nye afsløringer om usund kultur og krænkelser i DRs Pigekor. De sidste uger har der været stort fokus på problemer under chefdirigent Michael Bojesens ledelse, men nu er også den tidligere chefdirigent Tage Mortensen kommet under lup. Kulturen på P1 bringer nye vidnesbyrd fra to af de kvinder, som sang i koret under Tage Mortensens ledelse. Hvor meget skal en forfatter have i løn for et foredrag? Det viser sig at være et kompliceret spørgsmål, blandt andet fordi Forfatterforeningen ikke har nogle vejledende priser på oplæg - ligesom musikere for eksempel har på koncerter. Men skyldes det et hul i lovgivningen, eller er forfatterne bare ikke gode nok til at organisere sig? Vi undersøger sagen. Genåbning af europæisk kulturliv: Vi har smidt mundbindene, kulturlivet er åbent, og vi går hele tiden færre restriktioner i møde. Men hvordan ser det ud i resten af Europa? Kulturen besøger en række europæiske lande og gør status på kulturlivets genåbning. Andet: Nyt hjælpemiddel gør biografen tilgængelig for blinde og svagtseende, og vi ser nærmere på de jokes, der går igen i sommerens revyer. Vært: Tore Leifer (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Nye afsløringer og flere stemmer fra Pigekoret: Dagbladet Politiken bragte i går nye afsløringer om usund kultur og krænkelser i DRs Pigekor. De sidste uger har der været stort fokus på problemer under chefdirigent Michael Bojesens ledelse, men nu er også den tidligere chefdirigent Tage Mortensen kommet under lup. Kulturen på P1 bringer nye vidnesbyrd fra to af de kvinder, som sang i koret under Tage Mortensens ledelse. Hvor meget skal en forfatter have i løn for et foredrag? Det viser sig at være et kompliceret spørgsmål, blandt andet fordi Forfatterforeningen ikke har nogle vejledende priser på oplæg - ligesom musikere for eksempel har på koncerter. Men skyldes det et hul i lovgivningen, eller er forfatterne bare ikke gode nok til at organisere sig? Vi undersøger sagen. Genåbning af europæisk kulturliv: Vi har smidt mundbindene, kulturlivet er åbent, og vi går hele tiden færre restriktioner i møde. Men hvordan ser det ud i resten af Europa? Kulturen besøger en række europæiske lande og gør status på kulturlivets genåbning. Andet: Nyt hjælpemiddel gør biografen tilgængelig for blinde og svagtseende, og vi ser nærmere på de jokes, der går igen i sommerens revyer. Vært: Tore Leifer (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Ny undersøgelse: Pant vil være løsning på problemer med plastemballager

  Kødbakker, juiceflasker, poser fra grøntsagerne. Det er emballage fra dagligvarer, der udgør langt den største del af den plastik, som vi henter hjem og skal af med igen. Nu viser en ny undersøgelse, at 90 procent ville returnere deres mademballager, hvis der var pant på. Vi ser på, om det er en god ide. Der er behov for at gribe ind over for den voksende gruppe af studerende, som undlader at betale deres SU-gæld tilbage til statskassen. Sådan lyder det i dag fra flere politikere, efter at vi i går i her i Orientering kunne fortælle om en dramatisk udvikling i antallet af skyldnere med SU-gæld, som misligholder deres SU-gæld og derfor betaler strafrenter på hele 8 procent. Vi taler med politikerne og undrer os over, hvor lidt man ved om, hvem der har taget SU-lånene og hvorfor? Og så har raketterne igen braget i Israel. Det er kun netop tre uger siden Israel og Hamas indgik en skrøbelig våbenhvile efter en 12 dage lang konflikt. Og dagen efter at Israel fik en ny regering. Vi ser på, hvad det nu er for en konflikt, vi er vidne til. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Ny undersøgelse: Pant vil være løsning på problemer med plastemballager (fortsat)

  Kødbakker, juiceflasker, poser fra grøntsagerne. Det er emballage fra dagligvarer, der udgør langt den største del af den plastik, som vi henter hjem og skal af med igen. Nu viser en ny undersøgelse, at 90 procent ville returnere deres mademballager, hvis der var pant på. Vi ser på, om det er en god ide. Der er behov for at gribe ind over for den voksende gruppe af studerende, som undlader at betale deres SU-gæld tilbage til statskassen. Sådan lyder det i dag fra flere politikere, efter at vi i går i her i Orientering kunne fortælle om en dramatisk udvikling i antallet af skyldnere med SU-gæld, som misligholder deres SU-gæld og derfor betaler strafrenter på hele 8 procent. Vi taler med politikerne og undrer os over, hvor lidt man ved om, hvem der har taget SU-lånene og hvorfor? Og så har raketterne igen braget i Israel. Det er kun netop tre uger siden Israel og Hamas indgik en skrøbelig våbenhvile efter en 12 dage lang konflikt. Og dagen efter at Israel fik en ny regering. Vi ser på, hvad det nu er for en konflikt, vi er vidne til. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet