Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:06
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Lars Seier Christensen - Jeg kan bare godt lide frihed

  Kan levemanden Lars Seier Christensen lære noget af en stendød teologisk grubler som Søren Kierkegaard? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Lars Seier Christensen. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 5:5 - Stine Pilgaard

  Fortabt er jeg stadig, blev til som en gave fra forfatter Stine Pilgaard til hendes kæreste. Nu er digtet blevet til en kærlighedssang i Højskolesangbogen, med melodi af Katrine Muff. I dette afsnit fortæller hun om sit møde med Stine Pilgaard og om kærlighedssangen, som hun synes er nem at relatere til, og som kan synges til både bryllupper og begravelser. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Stine Pilgaard, forfatter. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05 og søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 5:5 - Kansler i krise

  Eurokrise, flygtningekrise, Ukraine-krise, Brexit-krise, og ikke mindst coronakrisen: Merkels 16 år ved magten har i høj grad været domineret af kriser. Hvordan gik det så? Kører den tyske maskine lige så godt, som Merkel havde håbet? Og hvad er det for et Tyskland, hun efterlader til sin afløser? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.32 og søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 56:19
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - fatter eksperterne, hvor smertefuldt det er?

  Kan det virkelig passe, at man ikke kan løfte forkert? Virker det ikke at få masseret myoser væk? Og ved eksperterne egentlig, hvad det vil sige, når man har rigtig ondt i ryggen? Efter vores to programmer om ondt i ryggen, blev Sygt nok-redaktionen blæst bagover af lytterspørgsmål. Nu har vi samlet de tre eksperter fra programmerne igen, så de kan komme mere i dybden med nogle af de mange spørgsmål - og rette nogle misforståelser om ryggen ud. Medvirkende: Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Jan Hartvigsen professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Tilrettelæggere: Frederik Bjerre Andersen og Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Sendt første gang 23. april). (Sendes også 20.03 og lørdag 2.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:16
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Streetslang og sure muppets

  Er det cringe når boomere bruger ord som "mate" og "wack"? Hvor dannet skal man være for at forstå ord som "veneration" og "herostratisk"? Satiriker og journalist Adnan Al-Adhami tager os igennem ungdomsordbogen med hjælp fra journalist Signe Molde, og sammen med to repræsentanter fra boomer-generationen seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Lars Trap-Jensen og vært Adrian Hughes afgrænser vi de sproglige generationskløfter. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Sendt første gang 19. marts). (Sendes også 21.03, lørdag 5.03 og søndag 22.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat

  Hver dag tager P1 et af tidens aktuelle spørgsmål og sætter det til debat i tre kvarter med eksperter, politikere og interessenter. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Bandeboss på hitlisten

  Nytårsaften bliver en af Sveriges største rappere, 22-årige Yasin, anholdt. Politiet mistænker, at han har medvirket til en brutal kidnapning af en anden af Sveriges mest succesfulde rappere. Er sagen vidne om, at skandinavisk hiphop i disse år smelter sammen med bander og kriminalitet? Sikkert er det, at den puster til kulturdebatten om, hvordan vi bør forholde os til de kriminelle kunstnere. Kristian Karl, musikjournalist på Soundvenue, fortæller om den skandinaviske hiphops underverden. (Redigeret genudsendelse af podcast fra 15. januar). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 10:12 - Med Sargun Oshana langs Brabrandstien

  Sargun Oshana er teaterdirektør på Grob og har to gange vundet en Reumert som årets instruktør. Som meget ung flygtede han med sin mor fra Irak, og i dag har han taget Caspar med til Brabrandstien, lige i udkanten af Århus hvor han har boet i mange år, til en snak om hvordan iscenesættelse og offerroller kan hænge sammen, men også til en snak om at være en krop, som alle har en holdning til i det øjeblik man træder ind i et rum, eller når man går bagved dem på gaden. Men hvordan bruger Sargun den følelse til sin fordel, og kan hans viden som instruktør hjælpe Caspar til at tænke på sin krop på en anden måde? Vært og tilrettelægger: Caspar Eric. Producer og lyddesigner: Kim G. Hansen. Komponist og assisterende lyddesigner: Frederik Bjørn. Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck for DR. (Sendes også 19.30 og lørdag 16.30).

  Fritid & Livsstil
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  P1 Debat

  Hver dag tager P1 et af tidens aktuelle spørgsmål og sætter det til debat i tre kvarter med eksperter, politikere og interessenter. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Bandeboss på hitlisten

  Nytårsaften bliver en af Sveriges største rappere, 22-årige Yasin, anholdt. Politiet mistænker, at han har medvirket til en brutal kidnapning af en anden af Sveriges mest succesfulde rappere. Er sagen vidne om, at skandinavisk hiphop i disse år smelter sammen med bander og kriminalitet? Sikkert er det, at den puster til kulturdebatten om, hvordan vi bør forholde os til de kriminelle kunstnere. Kristian Karl, musikjournalist på Soundvenue, fortæller om den skandinaviske hiphops underverden. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 10:12 - Med Sargun Oshana langs Brabrandstien

  Sargun Oshana er teaterdirektør på Grob og har to gange vundet en Reumert som årets instruktør. Som meget ung flygtede han med sin mor fra Irak, og i dag har han taget Caspar med til Brabrandstien, lige i udkanten af Århus hvor han har boet i mange år, til en snak om hvordan iscenesættelse og offerroller kan hænge sammen, men også til en snak om at være en krop, som alle har en holdning til i det øjeblik man træder ind i et rum, eller når man går bagved dem på gaden. Men hvordan bruger Sargun den følelse til sin fordel, og kan hans viden som instruktør hjælpe Caspar til at tænke på sin krop på en anden måde? Vært og tilrettelægger: Caspar Eric. Producer og lyddesigner: Kim G. Hansen. Komponist og assisterende lyddesigner: Frederik Bjørn. Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck for DR. (Genudsendelse fra 13.30). (Sendes også lørdag 16.30).

  Fritid & Livsstil
 • 56:19
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - fatter eksperterne, hvor smertefuldt det er?

  Kan det virkelig passe, at man ikke kan løfte forkert? Virker det ikke at få masseret myoser væk? Og ved eksperterne egentlig, hvad det vil sige, når man har rigtig ondt i ryggen? Efter vores to programmer om ondt i ryggen, blev Sygt nok-redaktionen blæst bagover af lytterspørgsmål. Nu har vi samlet de tre eksperter fra programmerne igen, så de kan komme mere i dybden med nogle af de mange spørgsmål - og rette nogle misforståelser om ryggen ud. Medvirkende: Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Jan Hartvigsen professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Tilrettelæggere: Frederik Bjerre Andersen og Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også lørdag 2.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:16
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Streetslang og sure muppets

  Er det cringe når boomere bruger ord som "mate" og "wack"? Hvor dannet skal man være for at forstå ord som "veneration" og "herostratisk"? Satiriker og journalist Adnan Al-Adhami tager os igennem ungdomsordbogen med hjælp fra journalist Signe Molde, og sammen med to repræsentanter fra boomer-generationen seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Lars Trap-Jensen og vært Adrian Hughes afgrænser vi de sproglige generationskløfter. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03 og søndag 22.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 5:5 - Stine Pilgaard

  Fortabt er jeg stadig, blev til som en gave fra forfatter Stine Pilgaard til hendes kæreste. Nu er digtet blevet til en kærlighedssang i Højskolesangbogen, med melodi af Katrine Muff. I dette afsnit fortæller hun om sit møde med Stine Pilgaard og om kærlighedssangen, som hun synes er nem at relatere til, og som kan synges til både bryllupper og begravelser. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Stine Pilgaard, forfatter. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 5:5 - Kansler i krise

  Eurokrise, flygtningekrise, Ukraine-krise, Brexit-krise, og ikke mindst coronakrisen: Merkels 16 år ved magten har i høj grad været domineret af kriser. Hvordan gik det så? Kører den tyske maskine lige så godt, som Merkel havde håbet? Og hvad er det for et Tyskland, hun efterlader til sin afløser? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet