Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:04
  Supertanker

  Supertanker: Jeg keder mig!

  Det er helt enormt kedeligt: Danmark er lukket. Verden er lukket. Kulturen; museerne, teatrene, spillestederne, festivalerne er lukket. Og vi er hensat til vores eget selskab. Der sker ikke noget nyt, der synes ikke at være nogen mening i det (ud over at bremse smitte). Så vi keder os. Ifølge filosoffer som både Adorno og Hannah Arendt er kedsomhed fravær af mening, og det er en følelse der opstår med moderniteten, der ellers excellerer i distraktioner. Men måske kan kedsomhed også være godt. Supertanker kaster sig ind i kedsomheden og filosoferer over den. Medvirkende: Mette Birkedal Bruun, professor i kirkehistorie, Centerleder på Centre for Privacystudies, Københavns Universitet. Cæcilie Iburg Printzlau, filosof og radiovært, DR P2 & P8. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad er det for nogle anklager, Aung San Suu Kyi vil stå overfor i retten i dag? Hvor hårdt rammes de danske virksomheder af den momsregning, der lander på mandag? Hvad baserer Venstre forslaget om fuld genåbning til maj på? Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:02
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Trivsel i skolen

  Hvordan står det til i de danske folkeskoler? Hvordan har elever og lærere det? Hvad kan vi gøre bedre? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:41
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Torben Möger Pedersen

  Zissel møder Torben Möger Pedersen, der er administrerende direktør i PensionDanmark og øverste forvalter af godt og vel 300 milliarder danske kroner. Torben giver Zissel et lynkursus i LinkedIn og fortæller om verdenselitens årlige møde i Davos, hvor alt på nær maden er i top. (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 30:05
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Karoline Stjernfelt

  En vred ung dronning er hovedpersonen i tegneserien DRONNINGEN. Albummet er andet bind i en trilogi, der i ord og tegninger, giver liv til et af de mest vilde og kendte trekantsdramaer i Danmarkshistorien. Med Dronning Caroline Mathilde, Kong Christian 7 og kongens livlæge Struense. Anbefalinger: Karoline Stjernfelt, "I morgen bliver bedre 2: DRONNINGEN". Carson McCullers, "Hjertet er en ensom vandrer". Medvirkende: Anne Glad og Karoline Stjernfelt. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også onsdag 5.30).

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd - verden uden Gud

  I selskab med teolog Lars Sandbeck kigger Christoffer Emil Bruun nærmere på Ateisme og religionsmodstand før og nu. På rejsen gennem det gudløses historie stopper de ved den sekulære middelalderfilosof Marsilius af Padua, udlagt af Claus Bryld og ved den mægtige Georg Brandes, hvis forbindelse til sit jødiske ophav og til filosoffen Spinonza udlægges af Søren Blak Hjortshøj. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:06
  P1 Debat

  P1 Debat: Dumpet?

  Konklusionen er klar fra klimarådet til Regeringen. Der er dømt klimanøl, det går alt for langsomt med at begrænse CO2-udledningen. Er Regeringen ude i vælgerbedrag og generationssvigt? Eller er det umuligt at nå 70 % reduktion inden 2030 under corona-pandemien? P1 Debattører: Anders Morgenthaler, tegner/klimaaktivist, Tommy Ahlers (V), klimaordfører, Bjørn Brandenborg (S), klimaordfører, Caroline Bessermann, Den Grønne Studenterbevægelse, Peter Kiær, landmand og Franciska Rosenkilde (Å), partileder. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:47
  Detektor

  Detektor: Den store testfest

  Regeringen vil teste mange flere danskere for at undgå en ny nedlukning. Men giver det mening at teste så mange? Og hvis det gør - hvorfor kommer planen så først nu? Vært: Camilla Stampe. (Genudsendelse fra lørdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:04
  Kaarsberg Mysteriet

  Kaarsberg Mysteriet 5:5 - Stort Vildt

  Findes den bog, som unge Karen læste højt af på stenen i skoven i 1906, mon stadig i hendes bogsamling? Klaus Rothstein er taget tilbage til stenen i Folehave Skov og til baronessens gamle stuer på Rungstedlund for at samle de sidste tråde til portrættet af den mystiske Hans Kaarsberg og hans betydning for Karen Blixens skæbnebegreb. Til sidst falder de fleste brikker på plads, men der er stadig hvide pletter på landkortet. Men det er fint nok. For som Karen Blixen ville sige: Det halve er mere, end det hele. Medvirkende: Marianne Wirenfeldt Asmussen, fhv. museumsdirektør og Karen Blixen-ekspert. Manuskript/lyddesign: Klaus Rothstein og Kim G. Hansen. Oplæsning: Torben Brandt. Redaktør: Louise Witt-Hansen. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Stadsmusikanterne kommer - Stadsmusikanter har ikke været en del af det danske bybillede i flere hundrede år, men nu kommer de tilbage. I Roskilde har de nemlig ansat et orkester, der skal fylde rollen som stadsmusikanter. Vi kigger på, hvilken rolle sådan nogle starutter havde engang - og hvordan man bliver de bedste stadsmusikanter i dag. Kulturens genstart - I fredags kom Genstarts-teamets anbefalinger til, hvordan kulturlivets genåbning skal prioriteres. Vi ser nærmere på tallene, på de økonomiske puljer og på konsekvenserne. Det farlige sprog - Nogle sprog er bare mere farlige end andre.... når det gælder corona-smitte. For nogle sprog er fyldt med store tydelige tryk, hvor spytpartiklerne flyver ud af munden, mens andre har flere bløde konsonanter og smitte-minimale tryk. Vi ser, hvor dansk ligger henne i smitte-spektret. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:06
  P1 Debat

  P1 Debat: Dumpet?

  Konklusionen er klar fra klimarådet til Regeringen. Der er dømt klimanøl, det går alt for langsomt med at begrænse CO2-udledningen. Er Regeringen ude i vælgerbedrag og generationssvigt? Eller er det umuligt at nå 70 % reduktion inden 2030 under corona-pandemien? P1 Debattører: Anders Morgenthaler, tegner/klimaaktivist, Tommy Ahlers (V), klimaordfører, Bjørn Brandenborg (S), klimaordfører, Caroline Bessermann, Den Grønne Studenterbevægelse, Peter Kiær, landmand og Franciska Rosenkilde (Å), partileder. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:47
  Detektor

  Detektor: Den store testfest

  Regeringen vil teste mange flere danskere for at undgå en ny nedlukning. Men giver det mening at teste så mange? Og hvis det gør - hvorfor kommer planen så først nu? Vært: Camilla Stampe. (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:04
  Kaarsberg Mysteriet

  Kaarsberg Mysteriet 5:5 - Stort Vildt

  Findes den bog, som unge Karen læste højt af på stenen i skoven i 1906, mon stadig i hendes bogsamling? Klaus Rothstein er taget tilbage til stenen i Folehave Skov og til baronessens gamle stuer på Rungstedlund for at samle de sidste tråde til portrættet af den mystiske Hans Kaarsberg og hans betydning for Karen Blixens skæbnebegreb. Til sidst falder de fleste brikker på plads, men der er stadig hvide pletter på landkortet. Men det er fint nok. For som Karen Blixen ville sige: Det halve er mere, end det hele. Medvirkende: Marianne Wirenfeldt Asmussen, fhv. museumsdirektør og Karen Blixen-ekspert. Manuskript/lyddesign: Klaus Rothstein og Kim G. Hansen. Oplæsning: Torben Brandt. Redaktør: Louise Witt-Hansen. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • 57:05
  Filmland

  Filmland: Hvor meget har den politiske korrekthed ændret film- og serieverdenen?

  Keira Knightley vil ikke længere filme sexscener med mandlige instruktører. To unge kridhvide mænd får kritik for at skabe filmen 'Shorta' i en ghetto med danskere af anden etnicitet. Og Sofie Gråbøl angribes for at spille tyk på film. Diskussionerne om repræsentation, diversitet, etnicitet, kulturel appropriation osv sværmer omkring film, serier og kultur i almindelighed. Men hvor stor indflydelse har den politiske korrekthed på de film og serier, der bliver skabt for tiden? Spørger Filmland, der også anmelder filmportrættet 'Pelé', om den brasilianske fodboldhelt, og samarbejdet mellem Spike Lee og David Byrne i 'American Utopia'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd - verden uden Gud

  I selskab med teolog Lars Sandbeck kigger Christoffer Emil Bruun nærmere på Ateisme og religionsmodstand før og nu. På rejsen gennem det gudløses historie stopper de ved den sekulære middelalderfilosof Marsilius af Padua, udlagt af Claus Bryld og ved den mægtige Georg Brandes, hvis forbindelse til sit jødiske ophav og til filosoffen Spinonza udlægges af Søren Blak Hjortshøj. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:02
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Trivsel i skolen

  Hvordan står det til i de danske folkeskoler? Hvordan har elever og lærere det? Hvad kan vi gøre bedre? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Stadsmusikanterne kommer - Stadsmusikanter har ikke været en del af det danske bybillede i flere hundrede år, men nu kommer de tilbage. I Roskilde har de nemlig ansat et orkester, der skal fylde rollen som stadsmusikanter. Vi kigger på, hvilken rolle sådan nogle starutter havde engang - og hvordan man bliver de bedste stadsmusikanter i dag. Kulturens genstart - I fredags kom Genstarts-teamets anbefalinger til, hvordan kulturlivets genåbning skal prioriteres. Vi ser nærmere på tallene, på de økonomiske puljer og på konsekvenserne. Det farlige sprog - Nogle sprog er bare mere farlige end andre.... når det gælder corona-smitte. For nogle sprog er fyldt med store tydelige tryk, hvor spytpartiklerne flyver ud af munden, mens andre har flere bløde konsonanter og smitte-minimale tryk. Vi ser, hvor dansk ligger henne i smitte-spektret. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Stadsmusikanterne kommer - Stadsmusikanter har ikke været en del af det danske bybillede i flere hundrede år, men nu kommer de tilbage. I Roskilde har de nemlig ansat et orkester, der skal fylde rollen som stadsmusikanter. Vi kigger på, hvilken rolle sådan nogle starutter havde engang - og hvordan man bliver de bedste stadsmusikanter i dag. Kulturens genstart - I fredags kom Genstarts-teamets anbefalinger til, hvordan kulturlivets genåbning skal prioriteres. Vi ser nærmere på tallene, på de økonomiske puljer og på konsekvenserne. Det farlige sprog - Nogle sprog er bare mere farlige end andre.... når det gælder corona-smitte. For nogle sprog er fyldt med store tydelige tryk, hvor spytpartiklerne flyver ud af munden, mens andre har flere bløde konsonanter og smitte-minimale tryk. Vi ser, hvor dansk ligger henne i smitte-spektret. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet