Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Denne uges pilgrim bringer dig til den italienske by Assisi, som hvert år tiltrækker millioner af turister og pilgrimme. De kommer for at opleve den særlige stemning, der hersker i den hellige Frans' fødeby. Hvorfor Assisi er noget særligt, fortæller forfatter Tove Ahlmark om. Og i Assisi møder Anders Laugesen også den danskfødte franciskanerbroder Theodor. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 20.03).

  Kultur
 • 54:50
  Forbudte møder

  Forbudte møder 3:4 - om brune børn, tabermænd og privilegieblinde kvinder

  Sofie Jama har som minoritetsetnisk kvinde både oplevet racisme og kønsdiskrimination. Alligevel tager hun de hvide, danske mænd i forsvar i debatten om ligestilling - for som hun ser det, skal de danske mænd på banen og tale om, hvad der er svært ved at være mand i dag. Derfor har hun inviteret forfatter Kaspar Colling Nielsen til en samtale om den moderne mands udfordringer, kønsroller, og hvordan man tackler, når racisme rammer ens børn. Kaspar har nemlig selv fået børn, der har en anden hudfarve end hans egen og skal derigennem forholde sig til racisme. Medvirkende: Sofie Jama, forfatter og Kaspar Colling Nielsen, forfatter. I redaktionen: Celine Klint og Anne Pilegaard Petersen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05).

  Dokumentar
 • P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor går vi sjældnere til tandlæge? Kan alle få fingre i ny vaccine mod Covid-19? Og hvad er problemet med DMI's hjemmeside set fra et design-synspunkt? Vært: Tinne Hjersing Knudsen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:11
  Blod, sved og skabertrang

  Blod, sved og skabertrang 3:5 - Adam August

  Manuskriptforfatter Adam August er søn af instruktøren Bille August og tidligere skuespiller Masja Dessau og har et væld af dygtige filmfolk blandt sine søskende. Manuskriptforfatter Anna Emma Haudal har ingen filmfolk i sin familie og skal kæmpe for at få sine forældre til at forstå, hvad hun laver. I Blod, sved og skabertrang taler Anna Emma Haudal med Adam August om, hvad ens familiebaggrund betyder for muligheden for at slå sit eget navn fast som kunstner. Vært: Anna Emma Haudal. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Mette Willumsen. (Sendes også 20.03, i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 14.03 og 00.05).

  Kultur
 • 56:10
  Supertanker

  Supertanker: Til kamp for kosten og kroppen

  Vegetar, flexitar, pescitar. KETO, antiinflammatorisk, stenalder, raw food. Vi går meget op i vores kost, og vi kan mere eller mindre højlydt være for eller imod kød på bordet, kaninføde, for meget kaffe, eller alkoholkvoter. Og ud over et hav af forskellige diæter som kæmper om at fremhæve deres respektive fortræffeligheder og løfter om vægttab, gladere tarme, bedre humør, længere liv og mindre sygdom, som vi manøvrerer imellem, så ser vi også madprogrammer. Samtidig med at vi tænker over, at vi skal motionere og røre os. Og intet af alt det er noget, vi fandt på i går. Fokus på kosten og kroppen er ikke noget nyt og moderne. En ny bog fortæller om en kost- og helsebølge for godt 100 år siden, og Supertanker lærer af den. Medvirkende: Anne Tjønneland, læge og forskningsleder i Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter. Sven Halse, lektor emeritus i tysk litteratur og kulturhistorie, Århus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Sendt første gang 18. februar). (Sendes også 21.03, onsdag 5.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat: En lille, dum fejl eller alvorlige krænkelser - hvad skal det koste?

  En lille, dum fejl eller alvorlige krænkelser - hvad skal det koste? Børneattester skal beskytte børn og unge mod voksne, der har begået seksuelle overgreb på mindreårige. Men hører en teenager, der har delt krænkende billeder af jævnaldrende med jævnaldrende til i den kategori? Nej, mener flere politikere, der vil ændre reglerne, så for eksempel dømte i Umbrella-sagerne ikke længere skal hænge på en plettet børneattest i årevis. Er der bare tale om en lille, grim fejl eller skal digitale krænkelser have reelle, alvorlige konsekvenser? Vi tager diskussionen i P1 debat med blandt andre bistandsadvokat Miriam Michaelsen, forsvarsadvokat Karine Normann, retsordførere Jeppe Bruus (S) og Kristian Heegard (R) samt repræsentanter fra domstole, skoler og idrætsforeninger. Vært: Marie Louise Toksvig Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:55
  Radiofortællinger

  Hvordan får jeg en ven 2:5 - Skru ned for charmen

  Bodil føler sig fremmed og anderledes på Djursland. Psykolog Mette Krøier foreslår hende at skrue lidt ned for sig selv og sin udadvendthed, når hun møder nye mennesker. Bodil søger gode råd hos komiker Omar Marzouk, der om nogen har prøvet at stå udenfor en kultur, som han gerne ville være en del af. Bodil Richardt er 32 år, er lige flyttet fra København til Djursland med sin mand og sin lille søn og har efterladt alle sine venner i hovedstaden. Nu vil hun gerne møde nye venner. Men hvordan kan hun gribe det an, når hun ikke kender en sjæl det nye sted og gerne vil finde nogen at hænge ud og drikke vin med hurtigst muligt? Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Sendt første gang 14. juli 2019). (Sendes også 19.03).

  Dokumentar
 • 27:26
  Baglandet

  Baglandet: Mændene fra drug highway 3:4 - "Jeg troede de bare kunne tage sig sammen"

  Rud Ellegaard har været politimand på Vesterbro siden 80'erne. Dengang gik en stor del af politiarbejdet ud på at stresse de stofafhængige og lange bøder ud. Men meget har ændret sig. Han forstår nu, at stofbrugere ikke bare kan tage sig sammen, og arbejdet i dag handler om at skabe mest muligt tryghed for dem. Vi tog med på hans morgenenrute på drug highway. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 9. juni). (Sendes også 19.33, lørdag 1.33 og søndag 5.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  P1 Debat: En lille, dum fejl eller alvorlige krænkelser - hvad skal det koste?

  En lille, dum fejl eller alvorlige krænkelser - hvad skal det koste? Børneattester skal beskytte børn og unge mod voksne, der har begået seksuelle overgreb på mindreårige. Men hører en teenager, der har delt krænkende billeder af jævnaldrende med jævnaldrende til i den kategori? Nej, mener flere politikere, der vil ændre reglerne, så for eksempel dømte i Umbrella-sagerne ikke længere skal hænge på en plettet børneattest i årevis. Er der bare tale om en lille, grim fejl eller skal digitale krænkelser have reelle, alvorlige konsekvenser? Vi tager diskussionen i P1 debat med blandt andre bistandsadvokat Miriam Michaelsen, forsvarsadvokat Karine Normann, retsordførere Jeppe Bruus (S) og Kristian Heegard (R) samt repræsentanter fra domstole, skoler og idrætsforeninger. Vært: Marie Louise Toksvig www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 26:55
  Radiofortællinger

  Hvordan får jeg en ven 2:5 - Skru ned for charmen

  Bodil føler sig fremmed og anderledes på Djursland. Psykolog Mette Krøier foreslår hende at skrue lidt ned for sig selv og sin udadvendthed, når hun møder nye mennesker. Bodil søger gode råd hos komiker Omar Marzouk, der om nogen har prøvet at stå udenfor en kultur, som han gerne ville være en del af. Bodil Richardt er 32 år, er lige flyttet fra København til Djursland med sin mand og sin lille søn og har efterladt alle sine venner i hovedstaden. Nu vil hun gerne møde nye venner. Men hvordan kan hun gribe det an, når hun ikke kender en sjæl det nye sted og gerne vil finde nogen at hænge ud og drikke vin med hurtigst muligt? Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 13.03).

  Dokumentar
 • 27:26
  Baglandet

  Baglandet: Mændene fra drug highway 3:4 - "Jeg troede de bare kunne tage sig sammen"

  Rud Ellegaard har været politimand på Vesterbro siden 80'erne. Dengang gik en stor del af politiarbejdet ud på at stresse de stofafhængige og lange bøder ud. Men meget har ændret sig. Han forstår nu, at stofbrugere ikke bare kan tage sig sammen, og arbejdet i dag handler om at skabe mest muligt tryghed for dem. Vi tog med på hans morgenenrute på drug highway. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.33 og søndag 5.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:11
  Blod, sved og skabertrang

  Blod, sved og skabertrang 3:5 - Adam August

  Manuskriptforfatter Adam August er søn af instruktøren Bille August og tidligere skuespiller Masja Dessau og har et væld af dygtige filmfolk blandt sine søskende. Manuskriptforfatter Anna Emma Haudal har ingen filmfolk i sin familie og skal kæmpe for at få sine forældre til at forstå, hvad hun laver. I Blod, sved og skabertrang taler Anna Emma Haudal med Adam August om, hvad ens familiebaggrund betyder for muligheden for at slå sit eget navn fast som kunstner. Vært: Anna Emma Haudal. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 14.03 og 00.05).

  Kultur
 • 56:10
  Supertanker

  Supertanker: Til kamp for kosten og kroppen

  Vegetar, flexitar, pescitar. KETO, antiinflammatorisk, stenalder, raw food. Vi går meget op i vores kost, og vi kan mere eller mindre højlydt være for eller imod kød på bordet, kaninføde, for meget kaffe, eller alkoholkvoter. Og ud over et hav af forskellige diæter som kæmper om at fremhæve deres respektive fortræffeligheder og løfter om vægttab, gladere tarme, bedre humør, længere liv og mindre sygdom, som vi manøvrerer imellem, så ser vi også madprogrammer. Samtidig med at vi tænker over, at vi skal motionere og røre os. Og intet af alt det er noget, vi fandt på i går. Fokus på kosten og kroppen er ikke noget nyt og moderne. En ny bog fortæller om en kost- og helsebølge for godt 100 år siden, og Supertanker lærer af den. Medvirkende: Anne Tjønneland, læge og forskningsleder i Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter. Sven Halse, lektor emeritus i tysk litteratur og kulturhistorie, Århus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også onsdag 5.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:50
  Forbudte møder

  Forbudte møder 3:4 - om brune børn, tabermænd og privilegieblinde kvinder

  Sofie Jama har som minoritetsetnisk kvinde både oplevet racisme og kønsdiskrimination. Alligevel tager hun de hvide, danske mænd i forsvar i debatten om ligestilling - for som hun ser det, skal de danske mænd på banen og tale om, hvad der er svært ved at være mand i dag. Derfor har hun inviteret forfatter Kaspar Colling Nielsen til en samtale om den moderne mands udfordringer, kønsroller, og hvordan man tackler, når racisme rammer ens børn. Kaspar har nemlig selv fået børn, der har en anden hudfarve end hans egen og skal derigennem forholde sig til racisme. Medvirkende: Sofie Jama, forfatter og Kaspar Colling Nielsen, forfatter. I redaktionen: Celine Klint og Anne Pilegaard Petersen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra i går).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet