Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:10
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Hvad krisen kan lære os

  Virus, sygdom og karantæne. Lukkede skoler, arbejdspladser, butikker og grænser. Kort sagt lukket land og alvorlig krise. I Brinkmanns briks kaster vi et psykologisk og filosofisk blik på, om der er noget at lære af den nuværende krise. Og om det overhovedet giver mening at kræve lærdom af en virus. Medvirkende: Karen Lisa Salamon, antropolog og selvstændig konsulent, Hannah Klinge, medlem i Ungdom NOAH og underviser for folkeskoleelever i FN's verdensmål og Amalie Næsby Fick, filminstruktør. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Anders Aamand, Johanne Foersom og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 20.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Ping Pong

  Ping Pong - med Jeanette Varberg og Kim Leine

  Der vil altid være en usikkerhed i vores tolkninger af, hvordan det var at leve i fortiden. Derfor må vi indimellem låne fra fiktionen for at få et større fortolkningsrum. Det siger arkæolog og forfatter Jeanette Varberg som baggrund for sin samtale med forfatter Kim Leine. Kim Leine bruger fantasien, fiktionen, til at skabe sine historiske romaner. Men han bruger også fakta om fortiden til at skabe dybde i sine historier. De to mødes til Ping Pong om forholdet mellem fakta og fiktion og skabelsen af fortællingen om menneskets fortid. Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach. (Sendt første gang 27. maj 2019). (Sendes også 2.03).

  Kultur
 • 57:11
  Supertanker

  Supertanker: Posttraumatisk vækst

  "Det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere". Robusthed og resiliens er ord, der bruges i psykologien om den særlige modstandskraft, der kan vokse ud af kriser og modstand i livet. Måske kan vi - både som samfund og som enkeltindivider - finde nye erkendelser og nye styrker gennem og i forlængelse af den igangværende coronakrise. Medvirkende: Mai-Britt Guldin, psykolog og seniorforsker ved Aarhus Universitetshospital. Rasmus Willig, sociolog ved Roskilde Universitets Center. Robin May Schott, Seniorforsker hos DIIS med fokus på fred, risiko og vold. Daniel Rye, fotograf og tidligere gidsel hos islamisk stat. Vært: Carsten Ortmann. Redaktion: Sara Røjkjær, Johanne Foersom, Rikke Stokholm og Mette Willumsen. Supertanker har sendt 10 særudsendelser i perioden 16.-27. marts, som griber fat i nogle af de problemstillinger, vi oplever ifm. Corona-krisen. Du kan høre eller genhøre alle 10 udsendelser på dr.dk/supertanker. (Genudsendelse fra 27. marts). (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:53:52
  P1 Direkte

  P1 Direkte

  Hver lørdag får Esben Kjær i denne corona-tid besøg af folketingets partiledere for at diskutere ugens udvikling i corona-krisen. I denne uge er gæsten Morten Østergaard fra Radikale Venstre. Denne lørdag diskuterer vi de allerstørste spørgsmål i krisen, såsom: Hvad er vejen ud af nedlukningen af samfundet, hvor smadret bliver økonomien, hvor meget har vi ødelagt retssikkerheden? Vært: Esben Kjær. (Sendes også 21.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:43:22
  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:32
  Kærlighed i karantæne

  Kærlighed i karantæne 2:3

  I andet program skal du møde Lillan De Thurah, der er sexarbejder og er nervøs for, at hverken hun eller kunderne får den fysiske kontakt, de er vant til. Ellen sidder alene i sin lejlighed på Nørrebro og er forvirret over, om hun burde have holdt fast i sit tidligere forhold, så hun ville have en og dele den her svære tid med. Og så er der Anne og Franz, der trods sygdom og corona, lige har oplevet noget meget stort sammen. Redaktion: Mads Petter Kühnel, Celine Klint, Nicholas Durup Thomsen, Mikkel Rönnau, Anne Pilegaard Petersen og Lucas Francis Claver. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 00.05).

  Kultur
 • 29:49
  DR Romanprisen 2020

  DR Romanprisen 2020 5:6 - Carsten Müller Nielsen

  I en bar i Estland sidder en soldat fra Ukraine og fortæller sin historie til en prostitueret kvinde. Han har været med til at rydde op efter atomkatastrofen i Tjernobyl og gør sig nu klar til at dø af stråleskaderne. Vi møder soldaten i Carsten Müller Nielsens roman 'De døde fylder dagene med en smag af mønter', som er kandidat til DR Romanprisen 2020. Hør forfatterens tanker om, hvorfor begivenhederne i Tjernobyl i hans øjne bør ses som et kæmpe wake-up call for menneskeheden. Også i dag, tredive år efter ulykken skete. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Etik og corona

  I en tid, hvor vores samfund er presset i knæ af en verdensomspændende pandemi, som rammer både helbred og økonomi, er der mange dilemmaer at tage fat i. I Brinkmanns briks kigger vi på, hvordan vi får det nødvendige etiske perspektiv med, når der skal træffes beslutninger i samfundet, på sygehuse og i virksomheder. Hvordan kan etikken bruges som kompas af dem, der skal træffe vigtige beslutninger under et stort ydre pres. Medvirkende: Jacob Birkler, filosof med speciale i etik og tidligere formand for Det Etiske Råd. Mikael Keldorff, kronisk syg. Camilla Raymond, erhvervspsykolog. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Bettina Ohlsen, Anders Aamand, Johanne Foersom, Rikke Stokholm og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra onsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Pasteur og statistik

  Hvem var Louis Pasteur? Hvilke opdagelser gjorde han? Hvad kan vi bruge det til i dag? Hvad er statistik? Hvordan bruger vi statistik i dag? Vi har eksperter på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Orientering rapporterer om den aktuelle udvikling i Coronakrisen med danske og globale perspektiver www.dr.dk/orientering (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Kl. 18:03-18:48
  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  Dansk Norsk Nationalisme. (Sendt første gang 10. oktober 2006). (Sendes også i morgen 18.48).

 • 1:43:22
  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  P1 Direkte med Clement Kjersgaard (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken

  Vi er inde i uge tre med skandinavisk lockdown. I Danmark har Mette Frederiksens tilslutning nået nordkoreanske højder. Sverige statsepidemiolog bliver stadig længere i masken. Mens i Norge, har "svenskevitsen" fået en ny renæssance takket være deres influencere. Norske Hilde Sandvik møder danske Hassan Preisler og svenske Åsa Linderborg i denne uges runde med koronarresistent gruppeterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving. (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 1:53:52
  P1 Direkte

  P1 Direkte

  Hver lørdag får Esben Kjær i denne corona-tid besøg af folketingets partiledere for at diskutere ugens udvikling i corona-krisen. I denne uge er gæsten Morten Østergaard fra Radikale Venstre. Denne lørdag diskuterer vi de allerstørste spørgsmål i krisen, såsom: Hvad er vejen ud af nedlukningen af samfundet, hvor smadret bliver økonomien, hvor meget har vi ødelagt retssikkerheden? Vært: Esben Kjær. (Genudsendelse fra 10.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering

  Orientering rapporterer om den aktuelle udvikling i Coronakrisen med danske og globale perspektiver www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 27:32
  Kærlighed i karantæne

  Kærlighed i karantæne 2:3

  I andet program skal du møde Lillan De Thurah, der er sexarbejder og er nervøs for, at hverken hun eller kunderne får den fysiske kontakt, de er vant til. Ellen sidder alene i sin lejlighed på Nørrebro og er forvirret over, om hun burde have holdt fast i sit tidligere forhold, så hun ville have en og dele den her svære tid med. Og så er der Anne og Franz, der trods sygdom og corona, lige har oplevet noget meget stort sammen. Redaktion: Mads Petter Kühnel, Celine Klint, Nicholas Durup Thomsen, Mikkel Rönnau, Anne Pilegaard Petersen og Lucas Francis Claver. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 27:15
  Radiofortællinger

  Radiofortællinger: Café Liberation, 1989

  Da Lisbet i slutningen af 1980erne endelig får et job på en café, ser det ud til at hendes lykke er gjort. Men først langt senere går det op for hende, at nogle voldsomme begivenheder er gået henover hovedet på hende, mens hun har stået med hovedet i gryderne. Tilrettelæggere: Julie Bang og Lisbet Kjær Johansen. Produceret af Filt CPH. (Sendt første gang 15. maj 2019).

  Dokumentar
 • 57:11
  Supertanker

  Supertanker: Posttraumatisk vækst

  "Det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere". Robusthed og resiliens er ord, der bruges i psykologien om den særlige modstandskraft, der kan vokse ud af kriser og modstand i livet. Måske kan vi - både som samfund og som enkeltindivider - finde nye erkendelser og nye styrker gennem og i forlængelse af den igangværende coronakrise. Medvirkende: Mai-Britt Guldin, psykolog og seniorforsker ved Aarhus Universitetshospital. Rasmus Willig, sociolog ved Roskilde Universitets Center. Robin May Schott, Seniorforsker hos DIIS med fokus på fred, risiko og vold. Daniel Rye, fotograf og tidligere gidsel hos islamisk stat. Vært: Carsten Ortmann. Redaktion: Sara Røjkjær, Johanne Foersom, Rikke Stokholm og Mette Willumsen. Supertanker har sendt 10 særudsendelser i perioden 16.-27. marts, som griber fat i nogle af de problemstillinger, vi oplever ifm. Corona-krisen. Du kan høre eller genhøre alle 10 udsendelser på dr.dk/supertanker. (Genudsendelse fra 7.03).

  Kultur
 • 56:59
  Ping Pong

  Ping Pong - med Jeanette Varberg og Kim Leine

  Der vil altid være en usikkerhed i vores tolkninger af, hvordan det var at leve i fortiden. Derfor må vi indimellem låne fra fiktionen for at få et større fortolkningsrum. Det siger arkæolog og forfatter Jeanette Varberg som baggrund for sin samtale med forfatter Kim Leine. Kim Leine bruger fantasien, fiktionen, til at skabe sine historiske romaner. Men han bruger også fakta om fortiden til at skabe dybde i sine historier. De to mødes til Ping Pong om forholdet mellem fakta og fiktion og skabelsen af fortællingen om menneskets fortid. Tilrettelægger: Carsten Ortmann og Diana Bach. (Genudsendelse fra 6.03).

  Kultur
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken

  Vi er inde i uge tre med skandinavisk lockdown. I Danmark har Mette Frederiksens tilslutning nået nordkoreanske højder. Sverige statsepidemiolog bliver stadig længere i masken. Mens i Norge, har "svenskevitsen" fået en ny renæssance takket være deres influencere. Norske Hilde Sandvik møder danske Hassan Preisler og svenske Åsa Linderborg i denne uges runde med koronarresistent gruppeterapi. Producer: Henrik Hylland Uhlving. (Genudsendelse fra 20.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Orientering rapporterer om den aktuelle udvikling i Coronakrisen med danske og globale perspektiver www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet