Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Jeg elsker min bil

  Bilen er det ultimative frihedsmedium. Den er ikke afhængig af en fastlagt køreplan eller hvor der ligger skinner. Bilen er også et æstetisk objekt - så meget at biler bliver udstillet på kunstmuseer. Ifølge futuristen Marinetti er en Bugatti smukkere end Nike fra Samothrake, og franske Roland Barthes nærmest forguder Citroën DS'en. Men bilen og de veje den kører på er også krigszoner. Medvirkende: Martin Zerlang, professor i litteraturvidenskab og moderne kultur, KU. Sanne Nyland Christensen, radiovært på DR P4, bilist og eventyrelsker. Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad betyder det, at Iran har fået ny præsident? Hvorfor går sygeplejerskestrejken særlig hårdt ud over de demente patienter? Hvordan skal vi spille vores EM-chance og sikre sejren mod Rusland? Værter: Maria Dohn & Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:10
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Vaccineprogrammet

  Hvordan etablerer man et nationalt vaccineprogram? Hvad skal der til for at få et vaccinecenter til at fungere? Hvad er de største udfordringer ved at bygge den slags "feltlazaretter"? Hvorfor besvimer de unge, når de bliver stukket? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:18
  Sygt nok

  Sygt nok: Hjertestop - hvad så nu?

  Hvordan kan hjertet pludselig holde op med at slå, når man er ung og frisk? Og hvordan lever man videre, hvis man overlever? Hjertestop hos unge er heldigvis ekstremt sjældent, men hos den ældre del af befolkningen er det en af de hyppigste dødsårsager. Efter at der er dukket flere hjertestartere op rundt om i landet er overlevelsen dog steget markant. I dagens Sygt nok kigger vi på de fysiologiske årsager bag hjertestop, på hvordan man kan være med til at redde liv, og på hvad vi allesammen har lært, efter at Christian Eriksen faldt om under EM-kampen sidste weekend. Medvirkende: Gunnar Gislason, forskningschef i Hjerteforeningen og Jacob Thorsted Sørensen, overlæge i hjertesygdomme på Aarhus Universitetshospital. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Sendes også onsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:47
  Public Service

  Public Service - Kastebold med dobbeltdiagnoser

  De kan ikke hjælpe dig i misbrugsbehandlingen, hvis du er psykisk syg - og i psykiatrien kan du ikke få hjælp, før du ikke længere er på stoffer eller druk. På den måde risikerer de mennsker, der har psykiske lidelser samtidig med et misbrug, at falde mellem to stole og ikke få den hjælp, de desperat har brug for. Dobbeltdiagnose kaldes det, hvis du både har et misbrug og psykisk sygdom. Det er en problemstilling, der er velkendt, og viljen til at hjælpe, er der. Også på politisk plan. Spørgsmålet er bare hvordan? P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Ane Halsboe-Jørgensen

  Må forskerne selv bestemme, hvad de forsker i? Må de studerende selv bestemme, hvor de vil læse? Og må erhvervslivet selv finde ud af, hvor de kloge hænder og hoveder skal komme fra? Regeringen har netop præsenteret sit forslag om at flytte uddannelser væk fra de store byer, og hundredevis af forskere er i oprør over en vedtagelse i Folketinget om såkaldt aktivistisk forskning på universiteterne. Så der er nok at spørge om, når uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen tager telefonen i Ring til Regeringen mandag kl. 12.15. Ring på 70211919 eller stil dit spørgsmål på sms 1212. Vært: Marie Louise Toksvig. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 13:03-13:33
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Danmarks farligste fange

  Naum Conevski er en gåde. Han er den længst siddende danske fange siden 2. verdenskrig. Han er dømt for en af dansk retshistories mest brutale forbrydelser - dobbeltdrabet på to unge drenge - og han har langt flere dystre ugerninger på samvittigheden. Men det er aldrig lykkes at opklare motivet til hans bestialske forbrydelser. Og han har aldrig ladet sig interviewe om de makabre misgerninger. Før nu. For efter 37 år bag tremmer står Naum Conevski nu for første gang frem i en ny bog. Forfatter og journalist Anders Lomholt fortæller om gåden Cornevski. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 3:8 - Kan man kæle med en plante?

  I historien findes der eksempler på, at litteraturen har været med til at skabe dybe ændringer i vores livssyn. Derfor har Alberte opsøgt forfatteren Charlotte Weitze. Hun har netop skrevet en roman om et særegent lille væsen, som er halvt plante, halvt menneske. Det har hun gjort for at dele sin forundring over naturen. For gennem forundringen, kan vi lære at elske naturen og passe bedre på den. Medvirkende: Forfatter Charlotte Weitze og bioetiker Mickey Gjerris. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Natur & Miljø
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Ane Halsboe-Jørgensen

  Må forskerne selv bestemme, hvad de forsker i? Må de studerende selv bestemme, hvor de vil læse? Og må erhvervslivet selv finde ud af, hvor de kloge hænder og hoveder skal komme fra? Regeringen har netop præsenteret sit forslag om at flytte uddannelser væk fra de store byer, og hundredevis af forskere er i oprør over en vedtagelse i Folketinget om såkaldt aktivistisk forskning på universiteterne. Så der er nok at spørge om, når uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen tager telefonen i Ring til Regeringen mandag kl. 12.15. Ring på 70211919 eller stil dit spørgsmål på sms 1212. Vært: Marie Louise Toksvig. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:09
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Danmarks farligste fange

  Naum Conevski er en gåde. Han er den længst siddende danske fange siden 2. verdenskrig. Han er dømt for en af dansk retshistories mest brutale forbrydelser - dobbeltdrabet på to unge drenge - og han har langt flere dystre ugerninger på samvittigheden. Men det er aldrig lykkes at opklare motivet til hans bestialske forbrydelser. Og han har aldrig ladet sig interviewe om de makabre misgerninger. Før nu. For efter 37 år bag tremmer står Naum Conevski nu for første gang frem i en ny bog. Forfatter og journalist Anders Lomholt fortæller om gåden Cornevski. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 3:8 - Kan man kæle med en plante?

  I historien findes der eksempler på, at litteraturen har været med til at skabe dybe ændringer i vores livssyn. Derfor har Alberte opsøgt forfatteren Charlotte Weitze. Hun har netop skrevet en roman om et særegent lille væsen, som er halvt plante, halvt menneske. Det har hun gjort for at dele sin forundring over naturen. For gennem forundringen, kan vi lære at elske naturen og passe bedre på den. Medvirkende: Forfatter Charlotte Weitze og bioetiker Mickey Gjerris. (Sendt første gang 26. november 2020). (Sendes også 19.33, lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 57:09
  Filmland

  Filmland: Vi vil ha' det hele!

  'Jeg vil ha' det hele', siger Maggie, en af hovedpersonerne i den nye danske film, 'Smagen af sult' - hun vil have lækre børn, lækker mand, lækker lejlighed og ikke mindst en lækker Michelin-stjerne til parrets restaurant. Maggie er langtfra alene med de store krav til livet og til sig selv, og lige præcis den altopslugende sult fortæller filmens instruktør Christoffer Boe om i Filmland. Derudover anmeldelser af bl.a. den sære gyser 'Hunter Hunter' og den svenske original Roy Anderssons nye film, 'Om det uendelige'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 56:47
  Public Service

  Public Service - Kastebold med dobbeltdiagnoser

  De kan ikke hjælpe dig i misbrugsbehandlingen, hvis du er psykisk syg - og i psykiatrien kan du ikke få hjælp, før du ikke længere er på stoffer eller druk. På den måde risikerer de mennsker, der har psykiske lidelser samtidig med et misbrug, at falde mellem to stole og ikke få den hjælp, de desperat har brug for. Dobbeltdiagnose kaldes det, hvis du både har et misbrug og psykisk sygdom. Det er en problemstilling, der er velkendt, og viljen til at hjælpe, er der. Også på politisk plan. Spørgsmålet er bare hvordan? P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:10
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Vaccineprogrammet

  Hvordan etablerer man et nationalt vaccineprogram? Hvad skal der til for at få et vaccinecenter til at fungere? Hvad er de største udfordringer ved at bygge den slags "feltlazaretter"? Hvorfor besvimer de unge, når de bliver stukket? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet