Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:38
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: En rigtig ven

  En god ven er også en kærlighedsrelation. Vennerne er den familie, man selv har valgt, og det kan være nemmere at have et livslangt forhold til venner end en kæreste. Måske er venner det perfekte mix af lyst og pligt, man kan trække sig uden problemer og vælge til, når man lige præcis trænger til at se den person, som får dig i det rigtige humør den dag. I dag taler vi med to livslange venner, der tror på, at venskaber giver mening i tilværelsen. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Simon Kvamm, sanger og aktuel skuespiller og manuskriptforfatter med serien Guru. Brian Lykke, skuespiller og komiker. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:07
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad er forskellen på de blodpropper, man får med P-piller og med Astra-Zeneca-vaccinen? Skal fattige lande have de kasserede AstraZeneca-vacciner? Og hvor alvorlig en sag står DFs næstformand Morten Messerschmidt med? Dagens værter er Bjarne Steensbeck og Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:10
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Farvel til corona-mørklægning?

  Efter flere års kritik af offentlighedsloven vil Venstre have lempet de paragraffer, der reelt gør det umuligt for medierne at kigge ministre i kortene. Men hvorfor først nu? Og hvad er udsigten til mere indsigt i, hvad der foregår på Slotsholmen? Debat med Venstres Jan E. Jørgensen, Socialdemokratiets Jeppe Bruus og Berlingskes opinionsredaktør Pierre Collignon. Mettes røde roser: Det virker, dog kun i et vist omfang, når statsministeren kommunikerer på sociale medier. Og hvis hun ikke kender blomsters miljøbelastning, går det galt, især blandt unge. De er nemlig blevet en reel magtfaktor, siger forsker og forfatter til ny bog om det "digitale demokrati", Søren Schultz Hansen. Magtens maskinrum: To aktivister og to politikere er hovedpersonerne i "70/30", som i næste uge åbner dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Filmen følger klimalovens tilblivelse i 2019, og instruktør Phie Ambo fortæller om at være "flue på væggen" med sit kamera, om mediesvigt og om at tage klar stilling. Corona-fake: Mængden af information er større end nogensinde, og den vokser hvert sekund. Under pandemien er der medvind til allehånde påstande og konspirationsteorier. Og det er mediernes ansvar ikke at give alle synspunkter lige stor vægt, lød det på fake news-konference i denne uge. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Sygt nok

  Sygt nok: Skjult salt er en smagfuld dræber

  Vi kan ikke leve uden salt. Men får vi for meget af det, kan det have den stik modsatte effekt. Og det sniger sig ind på os i forklædning. 80 procent af det salt, vi indtager, kommer fra købte fødevarer og i mad, vi spiser ude. Der er dobbelt så meget salt i pølse som i chips. Men faktisk er det fra brødet, at vi får mest salt. I årevis har vi kendt til sammenhængen mellem hjertekarsygdomme og for meget salt. Men for nylig er en anden vigtig faktor i vores krop blevet opdaget, der kan hjælpe os med at regulere saltet indefra. Medvirkende: Ulla Toft, professor i sundhedsfremme og forebyggelse på Frederiksberg hospital og KU. Boye L. Jensen, professor i kardiovaskulær og renal forskning på Syddansk Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:10
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Dronning Margrethe støver sproget af i fødselsdagsinterview

  "Jeg prøver at finde et friskt udtryk, så der ikke er støv på de ord, man kommer med". Sådan siger Dronning Margrethe om sit sprog i et interview til Klog på Sprog i anledning af Dronningens 81-års fødselsdag. Dronningens sprog har gennem årene været exceptionelt nuanceret og idérigt, hvilket bevises i lydklip og samtale mellem Adrian Hughes og Majestæten. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:05
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Mai Mercado

  "Det går op og det går ned, men det skal nok gå" lyder et Poul Schlüter-citat, som kunne være overskriften på De Konservatives uge. Partiet stormer frem og kunne tirsdag glæde sig over den største vælgeropbakning i 25 år - er et magtskifte på vej i blå blok? Skyldes fremgangen de konservative værdier, en harmonisk folketingsgruppe og en partileder, der både er jovial og klar i spyttet? Eller handler det nok så meget om et Venstre i krise? Naser Khader beskyldes for at true sine kritikere til tavshed og er nu sygemeldt med stress. Efter flere spekulationer om timingen i Khaders sygemelding, blev hans lægeerklæring offentliggjort. Er det rimeligt, at folkevalgte har bedre vilkår end borgerne under en sygemelding? Skal folkevalgte bare finde sig i, at de må dele deres private sundhedsoplysninger med offentligheden? Mai Mercado har været konservativ gennem op- og nedture. Hun var politisk ordfører, da tilslutningen var helt i bund og spærregrænsen uhyggeligt tæt på. Nu tør hun næsten ikke tro på tallene. Som konservativ gruppeformand og tidligere minister kender hun alt til arbejds-og mediepres. Alligevel siger hun, at det aldrig har været hårdere at være folkevalgt. Hør mere, når Mai Mercado er ugens gæst og stil spørgsmål på sms til 1212. Vært: Pia Røn. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:32
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Knægter Khader det frie ord?

  Få slår højere på tromme for det frie ord end den konservative folketingspolitiker Naser Khader. Men nu viser det sig, at han i flere tilfælde tilsyneladende har forsøgt at true en række mennesker til tavshed i den offentlige debat. Han har forsøgt at få sine modstandere fyret. Hvad sker der med den ellers folkekære Khader? Og får det konsekvenser for den nu sygemeldte politiker? Det taler vi om med journalisten bag afsløringen, Helene Kristine Holst, fra Berlingske. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:29
  P1 Dokumentar

  Det brændte bordel 5:7 - Brødrene

  Tre brødre sidder på anklagebænken i Polen. De er tiltalt for vold, trusler, seksuelle overgreb og udnyttelse af prostituerede i Polen. Men de polske myndigheder mener også, at det var brødrene, som stod bag mordbranden i Aalborg. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 1:54:08
  4. division

  4. division: Amanda Gorman på dansk og debat om Queen Mary-skulpturen

  Den unge amerikanske digter Amanda Gorman tog det meste af den vestlige verden med storm, da hun læste digtet 'The Hill We Climb' op ved Joe Bidens præsidentindsættelse i januar. Nu er digtet kommet i en dansk oversættelse, og ikke alle er lige begejstrede. Vi taler med en anmelder om Gormans nye bog. Er man nødvendigvis racist og privilegieblind, hvis man finder kanalsænkningen af Frederik 5.-busten studentikos og udsigten til, at I am Queen Mary-skulpturen skal genopstå i bronze, betænkelig? Sådan spørger kunsthistoriker Jacob Wamberg, som ikke er særlig begejstret for det syv meter høje mindesmærke om vores kolonihistorie, der nu skal stå foran Vestindisk Pakhus i København. Vi taler både med ham og med kulturborgmester Franciska Rosenkilde, der har været med til at træffe beslutningen om at gøre værket permanent. Vi skal også omkring Simon Kvamms nye satireserie, et kontroversielt tweet fra en tidligere svensk statsminister og meget mere. Værter: Adam Holm, Ane Cortzen og Mikael Jalving. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:49:25
  Orientering

  Orientering: Samråd - Kendte Jeppe Kofod til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre al-Hol og al-Roj?

  Danmarks største onlinesupermarked Nemlig.com har været en af de mest travle og succesfulde virksomheder under corona-krisen. Men så ramte en stribe historier om dårlige arbejdsforhold forsiden på Dagbladet Politiken, og siden har virksomheden været under stærkt pres fra fagforeningen 3F. Hør hvad direktør Stefan Plenge fra Nemlig.com har at sige til det. Her til eftermiddag, helt indtil kort før udsendelsen, har en meget presset udenrigsminister, Jeppe Kofod, været indkaldt til samråd. Her har han skullet svare på ét MEGET afgørende spørgsmål: Nemlig om han kendte til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre - efterretninger, som kom frem i Ekstra Bladet og som blandt andet kunne fortælle om terrortræning af børn i lejrene. NATO forlader Afghanistan den 11. september i år, og det frygter Kina vil få betydning for Kinas egen sikkerhed, hvis der for eksempel udbryder borgerkrig i Afghanistan eller taleban igen overtager magten. Derfor overvejer man nu i Beijing om man bør sende en fredsbevarende styrke til Afghanistan. For Afghanistan grænser op til Xinjiang-provinsen i Kina. Her bor det muslimske mindretal uigurerne, og man vil for alt i verden undgå at konflikten i Afghanistan breder sig derind. Dette og meget mere er med i dagens Orientering hvor Karen Hjulmand og Karin Axelsson er dagens værter, og Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:05
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Mai Mercado

  "Det går op og det går ned, men det skal nok gå" lyder et Poul Schlüter-citat, som kunne være overskriften på De Konservatives uge. Partiet stormer frem og kunne tirsdag glæde sig over den største vælgeropbakning i 25 år - er et magtskifte på vej i blå blok? Skyldes fremgangen de konservative værdier, en harmonisk folketingsgruppe og en partileder, der både er jovial og klar i spyttet? Eller handler det nok så meget om et Venstre i krise? Naser Khader beskyldes for at true sine kritikere til tavshed og er nu sygemeldt med stress. Efter flere spekulationer om timingen i Khaders sygemelding, blev hans lægeerklæring offentliggjort. Er det rimeligt, at folkevalgte har bedre vilkår end borgerne under en sygemelding? Skal folkevalgte bare finde sig i, at de må dele deres private sundhedsoplysninger med offentligheden? Mai Mercado har været konservativ gennem op- og nedture. Hun var politisk ordfører, da tilslutningen var helt i bund og spærregrænsen uhyggeligt tæt på. Nu tør hun næsten ikke tro på tallene. Som konservativ gruppeformand og tidligere minister kender hun alt til arbejds-og mediepres. Alligevel siger hun, at det aldrig har været hårdere at være folkevalgt. Hør mere, når Mai Mercado er ugens gæst og stil spørgsmål på sms til 1212. Vært: Pia Røn. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:46
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:32
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Knægter Khader det frie ord?

  Få slår højere på tromme for det frie ord end den konservative folketingspolitiker Naser Khader. Men nu viser det sig, at han i flere tilfælde tilsyneladende har forsøgt at true en række mennesker til tavshed i den offentlige debat. Han har forsøgt at få sine modstandere fyret. Hvad sker der med den ellers folkekære Khader? Og får det konsekvenser for den nu sygemeldte politiker? Det taler vi om med journalisten bag afsløringen, Helene Kristine Holst, fra Berlingske. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:29
  P1 Dokumentar

  Det brændte bordel 5:7 - Brødrene

  Tre brødre sidder på anklagebænken i Polen. De er tiltalt for vold, trusler, seksuelle overgreb og udnyttelse af prostituerede i Polen. Men de polske myndigheder mener også, at det var brødrene, som stod bag mordbranden i Aalborg. (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken: Kunstsvindel, arkitektoprør og Carl Bildt løs på Twitter

  Hassan Preisler (DK) og Åsa Linderborg (S) forstår ikke, hvordan Erna Solberg stadig kan være statsminister i Norge, mens Hilde Sandvik (N) har gravet i avisarkiverne og fundet ud af, hvem der er den mest frygtede i Skandinavien. Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:10
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Dronning Margrethe støver sproget af i fødselsdagsinterview

  "Jeg prøver at finde et friskt udtryk, så der ikke er støv på de ord, man kommer med". Sådan siger Dronning Margrethe om sit sprog i et interview til Klog på Sprog i anledning af Dronningens 81-års fødselsdag. Dronningens sprog har gennem årene været exceptionelt nuanceret og idérigt, hvilket bevises i lydklip og samtale mellem Adrian Hughes og Majestæten. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Sendes også 21.03 og lørdag 5.03).

  Kultur
 • 1:49:25
  Orientering

  Orientering: Samråd - Kendte Jeppe Kofod til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre al-Hol og al-Roj?

  Danmarks største onlinesupermarked Nemlig.com har været en af de mest travle og succesfulde virksomheder under corona-krisen. Men så ramte en stribe historier om dårlige arbejdsforhold forsiden på Dagbladet Politiken, og siden har virksomheden været under stærkt pres fra fagforeningen 3F. Hør hvad direktør Stefan Plenge fra Nemlig.com har at sige til det. Her til eftermiddag, helt indtil kort før udsendelsen, har en meget presset udenrigsminister, Jeppe Kofod, været indkaldt til samråd. Her har han skullet svare på ét MEGET afgørende spørgsmål: Nemlig om han kendte til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre - efterretninger, som kom frem i Ekstra Bladet og som blandt andet kunne fortælle om terrortræning af børn i lejrene. NATO forlader Afghanistan den 11. september i år, og det frygter Kina vil få betydning for Kinas egen sikkerhed, hvis der for eksempel udbryder borgerkrig i Afghanistan eller taleban igen overtager magten. Derfor overvejer man nu i Beijing om man bør sende en fredsbevarende styrke til Afghanistan. For Afghanistan grænser op til Xinjiang-provinsen i Kina. Her bor det muslimske mindretal uigurerne, og man vil for alt i verden undgå at konflikten i Afghanistan breder sig derind. Dette og meget mere er med i dagens Orientering hvor Karen Hjulmand og Karin Axelsson er dagens værter, og Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:49:25
  Orientering

  Orientering: Samråd - Kendte Jeppe Kofod til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre al-Hol og al-Roj? (fortsat)

  Danmarks største onlinesupermarked Nemlig.com har været en af de mest travle og succesfulde virksomheder under corona-krisen. Men så ramte en stribe historier om dårlige arbejdsforhold forsiden på Dagbladet Politiken, og siden har virksomheden været under stærkt pres fra fagforeningen 3F. Hør hvad direktør Stefan Plenge fra Nemlig.com har at sige til det. Her til eftermiddag, helt indtil kort før udsendelsen, har en meget presset udenrigsminister, Jeppe Kofod, været indkaldt til samråd. Her har han skullet svare på ét MEGET afgørende spørgsmål: Nemlig om han kendte til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre - efterretninger, som kom frem i Ekstra Bladet og som blandt andet kunne fortælle om terrortræning af børn i lejrene. NATO forlader Afghanistan den 11. september i år, og det frygter Kina vil få betydning for Kinas egen sikkerhed, hvis der for eksempel udbryder borgerkrig i Afghanistan eller taleban igen overtager magten. Derfor overvejer man nu i Beijing om man bør sende en fredsbevarende styrke til Afghanistan. For Afghanistan grænser op til Xinjiang-provinsen i Kina. Her bor det muslimske mindretal uigurerne, og man vil for alt i verden undgå at konflikten i Afghanistan breder sig derind. Dette og meget mere er med i dagens Orientering hvor Karen Hjulmand og Karin Axelsson er dagens værter, og Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:10
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Farvel til corona-mørklægning?

  Efter flere års kritik af offentlighedsloven vil Venstre have lempet de paragraffer, der reelt gør det umuligt for medierne at kigge ministre i kortene. Men hvorfor først nu? Og hvad er udsigten til mere indsigt i, hvad der foregår på Slotsholmen? Debat med Venstres Jan E. Jørgensen, Socialdemokratiets Jeppe Bruus og Berlingskes opinionsredaktør Pierre Collignon. Mettes røde roser: Det virker, dog kun i et vist omfang, når statsministeren kommunikerer på sociale medier. Og hvis hun ikke kender blomsters miljøbelastning, går det galt, især blandt unge. De er nemlig blevet en reel magtfaktor, siger forsker og forfatter til ny bog om det "digitale demokrati", Søren Schultz Hansen. Magtens maskinrum: To aktivister og to politikere er hovedpersonerne i "70/30", som i næste uge åbner dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX. Filmen følger klimalovens tilblivelse i 2019, og instruktør Phie Ambo fortæller om at være "flue på væggen" med sit kamera, om mediesvigt og om at tage klar stilling. Corona-fake: Mængden af information er større end nogensinde, og den vokser hvert sekund. Under pandemien er der medvind til allehånde påstande og konspirationsteorier. Og det er mediernes ansvar ikke at give alle synspunkter lige stor vægt, lød det på fake news-konference i denne uge. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:08
  4. division

  4. division: Amanda Gorman på dansk og debat om Queen Mary-skulpturen

  Den unge amerikanske digter Amanda Gorman tog det meste af den vestlige verden med storm, da hun læste digtet 'The Hill We Climb' op ved Joe Bidens præsidentindsættelse i januar. Nu er digtet kommet i en dansk oversættelse, og ikke alle er lige begejstrede. Vi taler med en anmelder om Gormans nye bog. Er man nødvendigvis racist og privilegieblind, hvis man finder kanalsænkningen af Frederik 5.-busten studentikos og udsigten til, at I am Queen Mary-skulpturen skal genopstå i bronze, betænkelig? Sådan spørger kunsthistoriker Jacob Wamberg, som ikke er særlig begejstret for det syv meter høje mindesmærke om vores kolonihistorie, der nu skal stå foran Vestindisk Pakhus i København. Vi taler både med ham og med kulturborgmester Franciska Rosenkilde, der har været med til at træffe beslutningen om at gøre værket permanent. Vi skal også omkring Simon Kvamms nye satireserie, et kontroversielt tweet fra en tidligere svensk statsminister og meget mere. Værter: Adam Holm, Ane Cortzen og Mikael Jalving. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:08
  4. division

  4. division: Amanda Gorman på dansk og debat om Queen Mary-skulpturen (fortsat)

  Den unge amerikanske digter Amanda Gorman tog det meste af den vestlige verden med storm, da hun læste digtet 'The Hill We Climb' op ved Joe Bidens præsidentindsættelse i januar. Nu er digtet kommet i en dansk oversættelse, og ikke alle er lige begejstrede. Vi taler med en anmelder om Gormans nye bog. Er man nødvendigvis racist og privilegieblind, hvis man finder kanalsænkningen af Frederik 5.-busten studentikos og udsigten til, at I am Queen Mary-skulpturen skal genopstå i bronze, betænkelig? Sådan spørger kunsthistoriker Jacob Wamberg, som ikke er særlig begejstret for det syv meter høje mindesmærke om vores kolonihistorie, der nu skal stå foran Vestindisk Pakhus i København. Vi taler både med ham og med kulturborgmester Franciska Rosenkilde, der har været med til at træffe beslutningen om at gøre værket permanent. Vi skal også omkring Simon Kvamms nye satireserie, et kontroversielt tweet fra en tidligere svensk statsminister og meget mere. Værter: Adam Holm, Ane Cortzen og Mikael Jalving. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:49:25
  Orientering

  Orientering: Samråd - Kendte Jeppe Kofod til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre al-Hol og al-Roj?

  Danmarks største onlinesupermarked Nemlig.com har været en af de mest travle og succesfulde virksomheder under corona-krisen. Men så ramte en stribe historier om dårlige arbejdsforhold forsiden på Dagbladet Politiken, og siden har virksomheden været under stærkt pres fra fagforeningen 3F. Hør hvad direktør Stefan Plenge fra Nemlig.com har at sige til det. Her til eftermiddag, helt indtil kort før udsendelsen, har en meget presset udenrigsminister, Jeppe Kofod, været indkaldt til samråd. Her har han skullet svare på ét MEGET afgørende spørgsmål: Nemlig om han kendte til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre - efterretninger, som kom frem i Ekstra Bladet og som blandt andet kunne fortælle om terrortræning af børn i lejrene. NATO forlader Afghanistan den 11. september i år, og det frygter Kina vil få betydning for Kinas egen sikkerhed, hvis der for eksempel udbryder borgerkrig i Afghanistan eller taleban igen overtager magten. Derfor overvejer man nu i Beijing om man bør sende en fredsbevarende styrke til Afghanistan. For Afghanistan grænser op til Xinjiang-provinsen i Kina. Her bor det muslimske mindretal uigurerne, og man vil for alt i verden undgå at konflikten i Afghanistan breder sig derind. Dette og meget mere er med i dagens Orientering hvor Karen Hjulmand og Karin Axelsson er dagens værter, og Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:49:25
  Orientering

  Orientering: Samråd - Kendte Jeppe Kofod til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre al-Hol og al-Roj? (fortsat)

  Danmarks største onlinesupermarked Nemlig.com har været en af de mest travle og succesfulde virksomheder under corona-krisen. Men så ramte en stribe historier om dårlige arbejdsforhold forsiden på Dagbladet Politiken, og siden har virksomheden været under stærkt pres fra fagforeningen 3F. Hør hvad direktør Stefan Plenge fra Nemlig.com har at sige til det. Her til eftermiddag, helt indtil kort før udsendelsen, har en meget presset udenrigsminister, Jeppe Kofod, været indkaldt til samråd. Her har han skullet svare på ét MEGET afgørende spørgsmål: Nemlig om han kendte til de særlige efterretninger om de danske børn i syriske fangelejre - efterretninger, som kom frem i Ekstra Bladet og som blandt andet kunne fortælle om terrortræning af børn i lejrene. NATO forlader Afghanistan den 11. september i år, og det frygter Kina vil få betydning for Kinas egen sikkerhed, hvis der for eksempel udbryder borgerkrig i Afghanistan eller taleban igen overtager magten. Derfor overvejer man nu i Beijing om man bør sende en fredsbevarende styrke til Afghanistan. For Afghanistan grænser op til Xinjiang-provinsen i Kina. Her bor det muslimske mindretal uigurerne, og man vil for alt i verden undgå at konflikten i Afghanistan breder sig derind. Dette og meget mere er med i dagens Orientering hvor Karen Hjulmand og Karin Axelsson er dagens værter, og Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet