Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Vi snakker ofte om indvandrersprog i Danmark, men hvad sker der egentlig med det danske sprog, når vi udvandrer til andre dele af verden? I slutningen af 1800-tallet udvandrede en del danskere til Argentina og USA, og nogle af deres efterkommere taler stadig dansk den dag i dag. Klog på Sprog handler i dag om udvandrerdansk. Medvirkende: Eva Skafte Jensen, Sprogforsker. Søren Flott, Journalist og forfatter. Joost Roger Robbe, Sprogforsker. Anna Sofie Hartling, Sprogforsker. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 56:59
  Tal til mig

  Tal til mig - Arkæolog Jeanette Varberg: fortiden som religion

  Jeanette Varberg blev på sin vis åndeligt vakt som 4 årig på en charterrejse til Mallorca. Synet af klipper og fremmede kyster, tændte en lyst i hende til at kende alt til menneskets historie. Det kollektive historiske fællesskab blev indgangen til følelsen af at "noget er større end dig selv", for Jeanette giver ikke meget for monoteismens syn på magt og kvinder. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:15
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: USA i kaos

  USA er i kaos! De værste raceoptøjer i årtier hærger byer tværs over USA efter en betjents drab på den sorte amerikaner George Floyd i Minneapolis. De kommer efter tre måneders coronapandemi med over 100.000 døde, 40 millioner tabte arbejdspladser - og op til et præsidentvalg om fem måneder. Og Trump, der skulle samle nationen, raser på Twitter fra Det Hvide Hus. Gæster: Anne Alling, Jacob Funk Kirkegaard og Niels Bjerre-Poulsen. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Rune Lykkeberg, chefredaktør Information

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er dagbladet Informations chefredaktør Rune Lykkeberg gæst. Blandt emnerne: Oprør i USA - er det ikke bare George Floyd, men hele landet, der er ved at blive kvalt? Landene omkring os åbner grænserne, men Danmark er lukket - er vi ved at melde os ud af verden? Er blå blok død - eller lugter den bare sådan? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Shitstorm

  Shitstorm: Da internettet gik i sort

  De sociale medier eksploderede, da George Floyd blev dræbt af amerikansk politi i Minneapolis. Den ene digitale kampagne har afløst den anden og kritikerne af amerikansk politi skændes nu med hinanden om, hvad den korrekte strategi er for at fremme antiracisme online. I denne udgave af Shitstorm på P1 gennemgår vi forløbet, både på amerikanske og danske sociale medier. Desuden besøg af Jens Phillip Yazdani, der er blevet shitstormet siden han hyldede amerikanske demonstranters afbrændinger af politistationer i en opdatering på Facebook. Sammen med Yazdani skriver vi en shitstorm-dagbog og spørger, om han står ved sine ord. Og så skal vi også tale med Søren Espersen, der har erklæret Danmark racismefrit. Det udsagn tester vi på gaden blandt almindelige danskere. Værter: Mads Aagaard og Sanne Cigale Benmouyal. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Vi snakker ofte om indvandrersprog i Danmark, men hvad sker der egentlig med det danske sprog, når vi udvandrer til andre dele af verden? I slutningen af 1800-tallet udvandrede en del danskere til Argentina og USA, og nogle af deres efterkommere taler stadig dansk den dag i dag. Klog på Sprog handler i dag om udvandrerdansk. Medvirkende: Eva Skafte Jensen, Sprogforsker. Søren Flott, Journalist og forfatter. Joost Roger Robbe, Sprogforsker. Anna Sofie Hartling, Sprogforsker. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 27:43
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten

  Zissel møder komponisten og dirigenten Phillip Faber og får en indføring i klassisk musik og de koder, der er forbundet med at gå til klassisk koncert. Zissel er meget interesseret i at finde ud af, hvornår man skal klappe, og hvornår man skal buhe. (Sendes også 20.03 og mandag 10.03).

  Kultur
 • 30:10
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Tine Høeg

  I bogen "Tour de Chambre" følger vi 33-årige Asta, som er forfatter og har svært ved at få hul på sin anden roman. En dag modtager hun en invitation til en mindehøjtidelighed for August, der døde på hendes kollegium for 10 år siden. Det får en gammel hemmelig mellem Asta og hendes bedste veninde, Mai, til at flamme op. Mød Tine Høeg i samtale med Anne Glad. Anbefalinger: Tine Høeg, Tour de Chambre. Rasmus Nikolajsen, Barnevogns Haiku Vært: Anne Glad. Sara Røjkjær Knudsen. Teknik: Kim Wagner Glad. I redaktionen: Mette Willumsen. (Sendes også 20.30).

  Kultur
 • 57:10
  Filmland

  Filmland: Så er der film i biffen igen! Men hvilke? Og hvor?

  Biograferne er genåbnede! ... men i et mindre kaos. Filmland giver en form for overblik over premiererne, der både rummer film, som aldrig nåede at komme op i biograferne da Danmark lukkede ned den 11. marts, og nye titler som Quentin Tarantino-dokumentaren 'QT8' og det amerikanske drama 'Little Women'. Derudover interview på et par nye dokumentarer om tilværelsen som ung dansker: Grit Tind Mikkelsens 'Rebeccas rum' om en iværksætters udfordringer og Andrea Storm Henriksens og Ina Lindgreens 'Mod, sved, tårer', om unge, der ikke passer ind i det etablerede uddannelsessystem. Gæster: Grit Tind Mikkelsen om 'Rebeccas rum', Ina Lindgreen om 'Mod, sved, tårer' og Jeanette Nordahl om sin debutfilm 'Kød & blod' og dens fortumlede skæbne Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • P1 Dokumentar

  Nordfronten 2:2 - Vi vil tage magten i Norden

  P1 Dokumentar rejser til Midtsverige. Efter fængslingen af en af de danske ledere har P1 Dokumentar højst usædvanligt fået en aftale om interview med den øverste leder af den Nordiske Modstandsbevægelse. En mand, der normalt aldrig giver interviews til de etablerede medier. Håbet er at få kastet lys over, hvad målet for Nordiske Modstandsbevægelse er, både i Skandinavien og i Danmark, og hvilke midler er de villige til at bruge for at nå deres mål. For i Sverige er flere personer, der tidligere var medlemmer dømt for bombeattentater. (Genudsendelse fra torsdag).

  Dokumentar
 • 27:11
  Læge søger grænser

  Læge søger grænser 2:5 - Skoven

  Iben ankommer til den dybe svenske skov, hvor Søren Ventegodt bor. Hun skal fremkalde personen bag myten. Men for at kunne det, skal vi en tur tilbage til de Nordamerikanske indianere. (Genudsendelse fra onsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Alle statuer af Belgiens Kong Leopold den 2. skal rives ned, kræver belgiske antiracisme-aktivister. De mener ikke glorificerende rytterstatuer skal stå rundt omkring til minde om en konge, der har ti millioner menneskers liv på samvittigheden fra kolonitiden i Belgisk Congo. Hør hvordan protester og aktioner mod racisme i Europa får ny energi af demonstrationerne i USA. Tyskere med sejlbåd på den danske side af grænsen er skiftevist blevet lukket ind og afvist som en sundhedsfare ved grænsen. Nu går en sønderjysk marina-ejer i kamp for sine kunder. Med et reglement for orden på havneområderne som kampmiddel. Vært: Brita Kvist (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Shitstorm

  Shitstorm: Da internettet gik i sort

  De sociale medier eksploderede, da George Floyd blev dræbt af amerikansk politi i Minneapolis. Den ene digitale kampagne har afløst den anden og kritikerne af amerikansk politi skændes nu med hinanden om, hvad den korrekte strategi er for at fremme antiracisme online. I denne udgave af Shitstorm på P1 gennemgår vi forløbet, både på amerikanske og danske sociale medier. Desuden besøg af Jens Phillip Yazdani, der er blevet shitstormet siden han hyldede amerikanske demonstranters afbrændinger af politistationer i en opdatering på Facebook. Sammen med Yazdani skriver vi en shitstorm-dagbog og spørger, om han står ved sine ord. Og så skal vi også tale med Søren Espersen, der har erklæret Danmark racismefrit. Det udsagn tester vi på gaden blandt almindelige danskere. Værter: Mads Aagaard og Sanne Cigale Benmouyal. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 14:27
  Panorama

  Panorama: Cirkus i blodet

  Begejstringen er til at tage og føle på hos de studerende på "National Center for Circus Art" i London. Her gennemgår 60 unge en to-årig cirkus-uddannelse i vished om, at der er bud efter dem, når de er færdige. Tilrettelæggelse: Tom Carstensen. (Sendt første gang 20. oktober 2016). (Sendes også i morgen 18.48).

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Tidsånd - helligånd. Pinseunder, sharia-lovgivning og Grundtvigs højborg Vartov er emnerne for en times radio om troen i verden og verden i troen. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 27:43
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten

  Zissel møder komponisten og dirigenten Phillip Faber og får en indføring i klassisk musik og de koder, der er forbundet med at gå til klassisk koncert. Zissel er meget interesseret i at finde ud af, hvornår man skal klappe, og hvornår man skal buhe. (Genudsendelse fra 14.03). (Sendes også mandag 10.03).

  Kultur
 • 30:10
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Tine Høeg

  I bogen "Tour de Chambre" følger vi 33-årige Asta, som er forfatter og har svært ved at få hul på sin anden roman. En dag modtager hun en invitation til en mindehøjtidelighed for August, der døde på hendes kollegium for 10 år siden. Det får en gammel hemmelig mellem Asta og hendes bedste veninde, Mai, til at flamme op. Mød Tine Høeg i samtale med Anne Glad. Anbefalinger: Tine Høeg, Tour de Chambre. Rasmus Nikolajsen, Barnevogns Haiku Vært: Anne Glad. Sara Røjkjær Knudsen. Teknik: Kim Wagner Glad. I redaktionen: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Rune Lykkeberg, chefredaktør Information

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er dagbladet Informations chefredaktør Rune Lykkeberg gæst. Blandt emnerne: Oprør i USA - er det ikke bare George Floyd, men hele landet, der er ved at blive kvalt? Landene omkring os åbner grænserne, men Danmark er lukket - er vi ved at melde os ud af verden? Er blå blok død - eller lugter den bare sådan? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Alle statuer af Belgiens Kong Leopold den 2. skal rives ned, kræver belgiske antiracisme-aktivister. De mener ikke glorificerende rytterstatuer skal stå rundt omkring til minde om en konge, der har ti millioner menneskers liv på samvittigheden fra kolonitiden i Belgisk Congo. Hør hvordan protester og aktioner mod racisme i Europa får ny energi af demonstrationerne i USA. Tyskere med sejlbåd på den danske side af grænsen er skiftevist blevet lukket ind og afvist som en sundhedsfare ved grænsen. Nu går en sønderjysk marina-ejer i kamp for sine kunder. Med et reglement for orden på havneområderne som kampmiddel. Vært: Brita Kvist (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Færøsk gastronomi

  Hvad spiser man på Færøerne? Hvad findes der af råvarer på den ø-gruppe? Hvordan skaber man en to-stjernet Michelin-restaurant midt ude i Nordsøen? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 56:47
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pinse. Forfatter Lene Højholt fortæller fra en skovkant om pinsesus i naturen og Helligånd blandt mennesker. Sognepræst Morten Skovsted introducerer nye salmer med ånd og ny poesi. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 54:21
  Følg pengene

  Følg pengene: Krise preller af på aktierne

  Allerede først på året forudså økonomer en let opbremsning af økonomien, og oven i de forudsigelser kom så coronakrisen. Millioner af mennesker har nu mistet deres arbejde på verdensplan, og mange virksomheder overlever kun på kunstigt åndedræt i form af statslige hjælpepakker. Men aktierne er ligeglade. I Danmark ligger kurserne i det ledende aktieindeks lige nu fem procent over niveauet fra årsskiftet. Hvordan kan det være, at coronakrisen tilsyneladende preller fuldstændig af på aktiemarkedet herhjemme. Det får du svar på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Vi snakker ofte om indvandrersprog i Danmark, men hvad sker der egentlig med det danske sprog, når vi udvandrer til andre dele af verden? I slutningen af 1800-tallet udvandrede en del danskere til Argentina og USA, og nogle af deres efterkommere taler stadig dansk den dag i dag. Klog på Sprog handler i dag om udvandrerdansk. Medvirkende: Eva Skafte Jensen, Sprogforsker. Søren Flott, Journalist og forfatter. Joost Roger Robbe, Sprogforsker. Anna Sofie Hartling, Sprogforsker. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Alle statuer af Belgiens Kong Leopold den 2. skal rives ned, kræver belgiske antiracisme-aktivister. De mener ikke glorificerende rytterstatuer skal stå rundt omkring til minde om en konge, der har ti millioner menneskers liv på samvittigheden fra kolonitiden i Belgisk Congo. Hør hvordan protester og aktioner mod racisme i Europa får ny energi af demonstrationerne i USA. Tyskere med sejlbåd på den danske side af grænsen er skiftevist blevet lukket ind og afvist som en sundhedsfare ved grænsen. Nu går en sønderjysk marina-ejer i kamp for sine kunder. Med et reglement for orden på havneområderne som kampmiddel. Vært: Brita Kvist (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet