Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:26
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Den store CO2-støvsuger

  CO2-fangst tegner til at blive big business. Her i Danmark har regeringen afsat 16 milliarder til teknologien i de kommende år. I virkelighedens verden ser det dog umådeligt svært ud med en så overvældende CO2-fangst, som der i dag lægges op til. Men der er faktisk allerede store projekter i gang: på Amager i København er man i fuld gang med at forberede Danmarks største pilotprojekt med CO2-fangst, ligesom virksomheden Ineos har bygget en forretning op om teknologien. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også torsdag 7.03, fredag 00.05 og søndag 13.03 og 3.03).

  Natur & Miljø
 • 2:45:08
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvordan reagerer S-toppen på den kritik, der rettes mod partiets hårde udlændingepolitik og den meget håndfaste topstyring af Socialdemokratiet? Skal Muhammed-tegninger være pensum i folkeskolen? Og hvor farligt er det for et menneske at have for mange flourstoffer i kroppen? Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 53:45
  Følg pengene

  Følg pengene: Pilen peger op på priserne

  Hvis du har været til frisør efter genåbningen, har du måske allerede lagt mærke til det: Prisen har fået et lille vrid op. Den tendens rammer bredt i kølvandet på coronakrisen - og der kan være mere på vej. Men skal vi være bekymrede for stigende inflation, eller er det et sundhedstegn efter en årrække, hvor priserne nærmest ikke har rokket sig ud af stedet. Det undersøger Følg Pengene, som også går på jagt i landets pulterkamre og loftsrum, hvor der efter sigende gemmer sig værdier for op mod 20 mia. kr. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:14
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Penge er aldrig kun papir

  Penge er bare papir, siger nogen, og det er nok omtrent så forkert, som det kan blive. For i det samfundssystem, vi har - det kapitalistiske, spiller penge en rolle for næsten alting. Og alligevel er der en berøringsangst over for at tale om penge, og måske også over for at studere pengenes indflydelse på vores liv. I dag kigger jeg på pengenes betydning for vores mentale helbred. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Gæster: Forbrugerøkonom hos Nordea Ann Lehmann og professor i antropologi på Københavns Universitet Pernille Hohnen. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Mesterdigteren i mesterlære

  Dengang digteren Søren Ulrik Thomsen gik i gymnasiet, læste han ikke bøgerne, der stod i pensum. I stedet for at læse af pligt, læste han af lyst. Men er det egentlig den bedste måde at læse på? Thomsens læsning har været igennem flere perioder med forskellige strategier, og det er netop det, programmet skal handle om i dag. Vært Alberte Clement Meldal er på undersøgelse blandt de skønlitterære medlemmer af Det danske akademi for at finde ud af, hvad deres forhold til læsning er, og denne gang er Søren Ulrik Thomsen i studiet. Han vil også fortælle om to af de digtere, der har præget hans egen skrift på hver sin måde. De er nemlig ret forskellige, men begge skrev digte, der får værten til at mindes sine gymnasiedage med væmmelse. Hør med og find ud af hvem de er. I redaktionen: Sidsel Finderup. Vært: Alberte Clement Meldal. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:12
  P1 Debat

  P1 Debat: Kulturel krampe?

  Vi fejrer genåbning med fitness, frisører og fadøl - men kulturlivet ligger stadig i respirator med krampetrækninger. På lørdag skulle Søren Østergaard have slået Zirkus Nemo-teltet op i Horsens, men restriktionerne gør det umuligt. Så nu er Zirkus-sæsonen aflyst, og Østergaard venter ligesom de aflyste festivaller og alle underleverandørerne stadig på pengene fra sidste års corona-kompensation. I P1 Debat møder Søren Østergaard socialdemokraternes kulturordfører Kasper Sand Kjær for at diskutere, hvorfor kulturen skal komme ud af respiratoren. Hør også Konservative Birgitte Bergmann, musik-entreprenør Jakob Sørensen, revy-direktør Mickey Pless, der snart er klar med årets Nykøbing Falster Revy - og alle de lyttere, der har lyst til at blande sig. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:22
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Bill og Melinda skal skilles

  Bill og Melinda Gates skal skilles. En nyhed, der giver genlyd på både Wall Street og i verdens fattigste lande. For med penge fra Microsoft har ægteparret grundlagt verdens største, private humanitære fond "Bill and Melinda Gates foundation", der hvert år pumper milliarder af dollars ud i bekæmpelse af ekstrem fattigdom og forbedring af folkesundheden. Men fonden er også en af verdens mest lukkede. Adam Moe Fejerskov, seniorforsker ved DIIS, er en af de få, der har fået adgang til fonden. Han vurderer, hvad det betyder, at 27 års ægteskab mellem de to superfilantroper nu er slut. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:10
  Pletter i min hjerne

  Pletter i min hjerne 1:4 - Det første chok

  Da Mine Suurballe er 29 år, slår livet en kolbøtte. Hun har ikke været på sygehuset, siden hun blev født, men nu siger lægerne, at hun har den kroniske sygdom Multipel Sklerose. Mine, der er journalist og radiovært, begynder at optage sin hverdag, og opsøger andre med mere erfaring med sygdommen for at forberede sig på, hvad der måske venter hende, når hun skal lære at leve med en kronisk diagnose. Medvirkende: Matthias Kant, Overlæge på Sygehus Sønderjylland. Line Vejlgaard-Laursen, Psykolog på Sclerosehospitalet i Haslev. Eske Eskesen, sklerosepatient. Maria Jensen, sklerosepatient. Martin Fredsted Kjær, kæreste. Maj Leszczynski Suurballe, søster. Tilrettelæggelse: Mine Suurballe. Redaktør: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Forlagsbranchens David og Goliat: Fjodor Dostojevskijs "Brødrene Karamazov" er flere gange blevet kaldt for verdens bedste roman. Og måske er det derfor, at to danske forlag har valgt at udgive den inden for et halvt år. I november sidste år udkom den, nyoversat, på det lille forlag Sisyfos. Og i går genudgav Gyldendal "Brødrene Karamazov" den gamle oversættelse fra 1953 - til den halve pris. Bør de store forlag tage mere hensyn til de små - eller er det bare survival of the fittest? Et frit nyt medie? Journalist og tidligere programchef på Radio24syv, Mads Brügger, går i luften med et nyt nyhedsmedie, som markerer sig på økonomisk uafhængighed. Vi taler med Brügger om fri og uafhængig journalistik nødvendigvis hænger sammen med finansieringen, og hvordan "Mediehuset Friheden" vil skille sig ud i det danske mediebillede. Centralisering svigter musiktalenter: Statens Kunstfond vil flytte musikmidler fra udkanten til de store byer. Kunstfonden foreslår at fordele pengene til de musikalske grundkurser, MGK, så der gives flere penge til de større byer og færre penge til de mindre byer, og studiepladser i fremtiden fordeles efter indbyggertal. Ikke overraskende vækker det vrede i de mindre byer. Vi tager debatten i Kulturen på P1. Tomme museer: En rundringning til 11 af de mest besøgte museer viser en stor nedgang i besøgstal. Men på nogle af hovedstadens museer er der faktisk flere besøgende nu, end da samfundet genåbnede efter sidste nedlukning i foråret 2020. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Aftalen "Børnene først" blev blødere end regeringens udspil

  Det har været øverst på regeringens dagsorden helt siden statsminister Mette Frederiksen brugte størstedelen af sin første nytårstale i januar 2020 på det: Flere danske børn skal anbringes eller bortadopteres. I går eftermiddags kunne social- og ældreminister Astrid Krag så endelig fremlægge en bredt indgået aftale, aftalen 'Børnene Først': En noget blødere version end regeringens eget oprindelige udspil, med netop mere fokus på forebyggelse og mindre på tvang. Regeringen er på vej med lov om nyttejob til ikke vestlige indvandrere. Men nyttejob dur ikke, lyder kritikken fra kommunerne, som skal forvalte ordningen. Risikoen er, at man skaber en slags aktiveringsfabrikker. Vi taler med KL, med Fagforbundet 3F og med den socialdemokratiske beskæftigelsesordfører. Lige nu forhandler de to arvefjender USA og Iran bag lukkede døre om at genoplive den atom-aftale, som Trump trak USA ud af i 2018. Men forhandlingsvinduet er smalt og lukker sig hurtigt - der er snart valg i Iran. Vi ser nærmere på mulighederne for at forhindre Iran i at udvikle atomvåben - uden brug af militær magt. Mathias Bay Lynggaard og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:12
  P1 Debat

  P1 Debat: Kulturel krampe?

  Vi fejrer genåbning med fitness, frisører og fadøl - men kulturlivet ligger stadig i respirator med krampetrækninger. På lørdag skulle Søren Østergaard have slået Zirkus Nemo-teltet op i Horsens, men restriktionerne gør det umuligt. Så nu er Zirkus-sæsonen aflyst, og Østergaard venter ligesom de aflyste festivaller og alle underleverandørerne stadig på pengene fra sidste års corona-kompensation. I P1 Debat møder Søren Østergaard socialdemokraternes kulturordfører Kasper Sand Kjær for at diskutere, hvorfor kulturen skal komme ud af respiratoren. Hør også Konservative Birgitte Bergmann, musik-entreprenør Jakob Sørensen, revy-direktør Mickey Pless, der snart er klar med årets Nykøbing Falster Revy - og alle de lyttere, der har lyst til at blande sig. Vært: Marie Louise Toksvig. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:22
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Bill og Melinda skal skilles

  Bill og Melinda Gates skal skilles. En nyhed, der giver genlyd på både Wall Street og i verdens fattigste lande. For med penge fra Microsoft har ægteparret grundlagt verdens største, private humanitære fond "Bill and Melinda Gates foundation", der hvert år pumper milliarder af dollars ud i bekæmpelse af ekstrem fattigdom og forbedring af folkesundheden. Men fonden er også en af verdens mest lukkede. Adam Moe Fejerskov, seniorforsker ved DIIS, er en af de få, der har fået adgang til fonden. Han vurderer, hvad det betyder, at 27 års ægteskab mellem de to superfilantroper nu er slut. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:10
  Pletter i min hjerne

  Pletter i min hjerne 1:4 - Det første chok

  Da Mine Suurballe er 29 år, slår livet en kolbøtte. Hun har ikke været på sygehuset, siden hun blev født, men nu siger lægerne, at hun har den kroniske sygdom Multipel Sklerose. Mine, der er journalist og radiovært, begynder at optage sin hverdag, og opsøger andre med mere erfaring med sygdommen for at forberede sig på, hvad der måske venter hende, når hun skal lære at leve med en kronisk diagnose. Medvirkende: Matthias Kant, Overlæge på Sygehus Sønderjylland. Line Vejlgaard-Laursen, Psykolog på Sclerosehospitalet i Haslev. Eske Eskesen, sklerosepatient. Maria Jensen, sklerosepatient. Martin Fredsted Kjær, kæreste. Maj Leszczynski Suurballe, søster. Tilrettelæggelse: Mine Suurballe. Redaktør: Mette Willumsen. (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 57:14
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Penge er aldrig kun papir

  Penge er bare papir, siger nogen, og det er nok omtrent så forkert, som det kan blive. For i det samfundssystem, vi har - det kapitalistiske, spiller penge en rolle for næsten alting. Og alligevel er der en berøringsangst over for at tale om penge, og måske også over for at studere pengenes indflydelse på vores liv. I dag kigger jeg på pengenes betydning for vores mentale helbred. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Gæster: Forbrugerøkonom hos Nordea Ann Lehmann og professor i antropologi på Københavns Universitet Pernille Hohnen. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Mesterdigteren i mesterlære

  Dengang digteren Søren Ulrik Thomsen gik i gymnasiet, læste han ikke bøgerne, der stod i pensum. I stedet for at læse af pligt, læste han af lyst. Men er det egentlig den bedste måde at læse på? Thomsens læsning har været igennem flere perioder med forskellige strategier, og det er netop det, programmet skal handle om i dag. Vært Alberte Clement Meldal er på undersøgelse blandt de skønlitterære medlemmer af Det danske akademi for at finde ud af, hvad deres forhold til læsning er, og denne gang er Søren Ulrik Thomsen i studiet. Han vil også fortælle om to af de digtere, der har præget hans egen skrift på hver sin måde. De er nemlig ret forskellige, men begge skrev digte, der får værten til at mindes sine gymnasiedage med væmmelse. Hør med og find ud af hvem de er. I redaktionen: Sidsel Finderup. Vært: Alberte Clement Meldal. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Aftalen "Børnene først" blev blødere end regeringens udspil

  Det har været øverst på regeringens dagsorden helt siden statsminister Mette Frederiksen brugte størstedelen af sin første nytårstale i januar 2020 på det: Flere danske børn skal anbringes eller bortadopteres. I går eftermiddags kunne social- og ældreminister Astrid Krag så endelig fremlægge en bredt indgået aftale, aftalen 'Børnene Først': En noget blødere version end regeringens eget oprindelige udspil, med netop mere fokus på forebyggelse og mindre på tvang. Regeringen er på vej med lov om nyttejob til ikke vestlige indvandrere. Men nyttejob dur ikke, lyder kritikken fra kommunerne, som skal forvalte ordningen. Risikoen er, at man skaber en slags aktiveringsfabrikker. Vi taler med KL, med Fagforbundet 3F og med den socialdemokratiske beskæftigelsesordfører. Lige nu forhandler de to arvefjender USA og Iran bag lukkede døre om at genoplive den atom-aftale, som Trump trak USA ud af i 2018. Men forhandlingsvinduet er smalt og lukker sig hurtigt - der er snart valg i Iran. Vi ser nærmere på mulighederne for at forhindre Iran i at udvikle atomvåben - uden brug af militær magt. Mathias Bay Lynggaard og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Aftalen "Børnene først" blev blødere end regeringens udspil (fortsat)

  Det har været øverst på regeringens dagsorden helt siden statsminister Mette Frederiksen brugte størstedelen af sin første nytårstale i januar 2020 på det: Flere danske børn skal anbringes eller bortadopteres. I går eftermiddags kunne social- og ældreminister Astrid Krag så endelig fremlægge en bredt indgået aftale, aftalen 'Børnene Først': En noget blødere version end regeringens eget oprindelige udspil, med netop mere fokus på forebyggelse og mindre på tvang. Regeringen er på vej med lov om nyttejob til ikke vestlige indvandrere. Men nyttejob dur ikke, lyder kritikken fra kommunerne, som skal forvalte ordningen. Risikoen er, at man skaber en slags aktiveringsfabrikker. Vi taler med KL, med Fagforbundet 3F og med den socialdemokratiske beskæftigelsesordfører. Lige nu forhandler de to arvefjender USA og Iran bag lukkede døre om at genoplive den atom-aftale, som Trump trak USA ud af i 2018. Men forhandlingsvinduet er smalt og lukker sig hurtigt - der er snart valg i Iran. Vi ser nærmere på mulighederne for at forhindre Iran i at udvikle atomvåben - uden brug af militær magt. Mathias Bay Lynggaard og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:45
  Følg pengene

  Følg pengene: Pilen peger op på priserne

  Hvis du har været til frisør efter genåbningen, har du måske allerede lagt mærke til det: Prisen har fået et lille vrid op. Den tendens rammer bredt i kølvandet på coronakrisen - og der kan være mere på vej. Men skal vi være bekymrede for stigende inflation, eller er det et sundhedstegn efter en årrække, hvor priserne nærmest ikke har rokket sig ud af stedet. Det undersøger Følg Pengene, som også går på jagt i landets pulterkamre og loftsrum, hvor der efter sigende gemmer sig værdier for op mod 20 mia. kr. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Forlagsbranchens David og Goliat: Fjodor Dostojevskijs "Brødrene Karamazov" er flere gange blevet kaldt for verdens bedste roman. Og måske er det derfor, at to danske forlag har valgt at udgive den inden for et halvt år. I november sidste år udkom den, nyoversat, på det lille forlag Sisyfos. Og i går genudgav Gyldendal "Brødrene Karamazov" den gamle oversættelse fra 1953 - til den halve pris. Bør de store forlag tage mere hensyn til de små - eller er det bare survival of the fittest? Et frit nyt medie? Journalist og tidligere programchef på Radio24syv, Mads Brügger, går i luften med et nyt nyhedsmedie, som markerer sig på økonomisk uafhængighed. Vi taler med Brügger om fri og uafhængig journalistik nødvendigvis hænger sammen med finansieringen, og hvordan "Mediehuset Friheden" vil skille sig ud i det danske mediebillede. Centralisering svigter musiktalenter: Statens Kunstfond vil flytte musikmidler fra udkanten til de store byer. Kunstfonden foreslår at fordele pengene til de musikalske grundkurser, MGK, så der gives flere penge til de større byer og færre penge til de mindre byer, og studiepladser i fremtiden fordeles efter indbyggertal. Ikke overraskende vækker det vrede i de mindre byer. Vi tager debatten i Kulturen på P1. Tomme museer: En rundringning til 11 af de mest besøgte museer viser en stor nedgang i besøgstal. Men på nogle af hovedstadens museer er der faktisk flere besøgende nu, end da samfundet genåbnede efter sidste nedlukning i foråret 2020. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Forlagsbranchens David og Goliat: Fjodor Dostojevskijs "Brødrene Karamazov" er flere gange blevet kaldt for verdens bedste roman. Og måske er det derfor, at to danske forlag har valgt at udgive den inden for et halvt år. I november sidste år udkom den, nyoversat, på det lille forlag Sisyfos. Og i går genudgav Gyldendal "Brødrene Karamazov" den gamle oversættelse fra 1953 - til den halve pris. Bør de store forlag tage mere hensyn til de små - eller er det bare survival of the fittest? Et frit nyt medie? Journalist og tidligere programchef på Radio24syv, Mads Brügger, går i luften med et nyt nyhedsmedie, som markerer sig på økonomisk uafhængighed. Vi taler med Brügger om fri og uafhængig journalistik nødvendigvis hænger sammen med finansieringen, og hvordan "Mediehuset Friheden" vil skille sig ud i det danske mediebillede. Centralisering svigter musiktalenter: Statens Kunstfond vil flytte musikmidler fra udkanten til de store byer. Kunstfonden foreslår at fordele pengene til de musikalske grundkurser, MGK, så der gives flere penge til de større byer og færre penge til de mindre byer, og studiepladser i fremtiden fordeles efter indbyggertal. Ikke overraskende vækker det vrede i de mindre byer. Vi tager debatten i Kulturen på P1. Tomme museer: En rundringning til 11 af de mest besøgte museer viser en stor nedgang i besøgstal. Men på nogle af hovedstadens museer er der faktisk flere besøgende nu, end da samfundet genåbnede efter sidste nedlukning i foråret 2020. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Aftalen "Børnene først" blev blødere end regeringens udspil

  Det har været øverst på regeringens dagsorden helt siden statsminister Mette Frederiksen brugte størstedelen af sin første nytårstale i januar 2020 på det: Flere danske børn skal anbringes eller bortadopteres. I går eftermiddags kunne social- og ældreminister Astrid Krag så endelig fremlægge en bredt indgået aftale, aftalen 'Børnene Først': En noget blødere version end regeringens eget oprindelige udspil, med netop mere fokus på forebyggelse og mindre på tvang. Regeringen er på vej med lov om nyttejob til ikke vestlige indvandrere. Men nyttejob dur ikke, lyder kritikken fra kommunerne, som skal forvalte ordningen. Risikoen er, at man skaber en slags aktiveringsfabrikker. Vi taler med KL, med Fagforbundet 3F og med den socialdemokratiske beskæftigelsesordfører. Lige nu forhandler de to arvefjender USA og Iran bag lukkede døre om at genoplive den atom-aftale, som Trump trak USA ud af i 2018. Men forhandlingsvinduet er smalt og lukker sig hurtigt - der er snart valg i Iran. Vi ser nærmere på mulighederne for at forhindre Iran i at udvikle atomvåben - uden brug af militær magt. Mathias Bay Lynggaard og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Aftalen "Børnene først" blev blødere end regeringens udspil (fortsat)

  Det har været øverst på regeringens dagsorden helt siden statsminister Mette Frederiksen brugte størstedelen af sin første nytårstale i januar 2020 på det: Flere danske børn skal anbringes eller bortadopteres. I går eftermiddags kunne social- og ældreminister Astrid Krag så endelig fremlægge en bredt indgået aftale, aftalen 'Børnene Først': En noget blødere version end regeringens eget oprindelige udspil, med netop mere fokus på forebyggelse og mindre på tvang. Regeringen er på vej med lov om nyttejob til ikke vestlige indvandrere. Men nyttejob dur ikke, lyder kritikken fra kommunerne, som skal forvalte ordningen. Risikoen er, at man skaber en slags aktiveringsfabrikker. Vi taler med KL, med Fagforbundet 3F og med den socialdemokratiske beskæftigelsesordfører. Lige nu forhandler de to arvefjender USA og Iran bag lukkede døre om at genoplive den atom-aftale, som Trump trak USA ud af i 2018. Men forhandlingsvinduet er smalt og lukker sig hurtigt - der er snart valg i Iran. Vi ser nærmere på mulighederne for at forhindre Iran i at udvikle atomvåben - uden brug af militær magt. Mathias Bay Lynggaard og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet