Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Ord som Boomer og Generation Snowflake er på vej ind i det danske sprog, men hvad gør det egentlig for mødet mellem generationer, at vi bruger sådan nogle ord om hinanden? Vi taler med en repræsentant for hver af de to generationer om hvordan vi taler med og om hinanden. Medvirkende: Mette-Marie Nørlev, Debattør. Anna Libak, Journalist. Eva Skafte Jensen, Sprogforsker. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 57:08
  Tal til mig

  Tal til mig - Anja Ringgren Lovén

  Da Anja Ringgren Lovéns mor var terminalt syg af kræft, opsøgte Anja og moren en pinsekirkepræst der påstod at kunne kurere kræften. Det kunne han ikke, og den indignation det skabte i Anja da hun følte at præsten misbrugte folks tro, har hun sidenhen brugt i sit arbejde for det der kaldes heksebørn i Nigeria. Gæst: Anja Ringgren Lovén, stifter af Land of hope. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:13
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Europas sidste diktator på valg

  Europas sidste diktator, Hvideruslands præsident Lukasjenko, vil vælges igen - for 6 gang. Men hviderusserne er trætte af ham. Han har anbefalet vodka og sauna mod Covid-19. Oppositionens mandlige ledere er arresteret eller flygtet. Nu stiller deres hustruer op i stedet. Efter 26 år som præsident er Lukasjenko for alvor presset. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Preben Bang-Henriksen

  Hver lørdag får Nynne Bjerre Christensen besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er formand for Folketingets retsudvalg, Preben Bang-Henriksen, gæst. Blandt emnerne: DF har fået ny næstformand - og med den rykker kristendommen også ind i partiet! Kammeradvokaten er i fare for at miste sit monopol som statens advokat og Veganerpartiet er blevet opstillingsberettiget. Vært: Nynne Bjerre Christensen. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Shitstorm

  Shitstorm: Wilzcek-had, Chokolade-Tina og nyt fra provinsen

  En tidligere Brøndby-spiller har trukket den hvide FCK-trøje over hovedet og er i skrivende stund den mest hadede mand i Danmark. På flere sociale medier modtager han både trusler og særdeles grove tilsvininger. I denne udgave af Shitstorm på P1 gennemgår vi Wilzcek-hadet og kan desuden afsløre, hvilken folketingspolitiker og retsordfører, der offentligt bakker op om, at angriberen omtales som "søn af en luder". Desuden besøg af Chokolade-Tina, der har været sommerens største shitstorm-mål, siden hun skrev en facebookopdatering om Eskimo-is. Vi skal også gennemgå en feministisk kampagne om kvindelig solidaritet, der primært resulterede i kvindelige skænderier - og endelig er vi klar med digitalt nyt fra provinsen. Værter: Mads Aagaard og Anna Lina Olrik. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Ord som Boomer og Generation Snowflake er på vej ind i det danske sprog, men hvad gør det egentlig for mødet mellem generationer, at vi bruger sådan nogle ord om hinanden? Vi taler med en repræsentant for hver af de to generationer om hvordan vi taler med og om hinanden. Medvirkende: Mette-Marie Nørlev, Debattør. Anna Libak, Journalist. Eva Skafte Jensen, Sprogforsker. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 27:14
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Christoph Ellersgaard 2:2

  Zissel har inviteret elite-forsker Christoph Ellersgaard tilbage i studiet til en evaluering af projektet. Christoph synes faktisk, det går meget godt, men giver også Zissel tips og tricks til, hvordan hun kan komme endnu mere under huden på sine gæster fra kultureliten. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 29:52
  DR Romanprisen 2020

  DR Romanprisen 2020 6:6 - Anna Elisabeth Jessen

  Hvad vil det sige at bo i grænselandet gennem generationer med skiftende magtforhold mellem flertal og mindretal? Anna Elisabeth Jessen er nomineret til DR Romanprisen for sin 'Om hundrede år', hvor hun skildrer 100 års slægtshistorie med udgangspunkt i en gård i Sønderjylland. Vi følger en flok søskende fra gården og oplever gennem dem to verdenskrige, genforeningen i 1920, udviklingen i landbruget og den spirende kvindefrigørelse op gennem århundredet. I denne episode fortæller Anna Elisabeth Jessen om sit arbejde med romanen. Vært: Diana Bach. (Sendt første gang 3. maj).

  Kultur
 • 57:05
  Filmland

  Filmland: Diplomatpunkeren Kaufmann

  Henrik Kaufmann? Klinger det navn bekendt? Formentlig ikke, men det vil den danske instruktør Christina Rosendahl rette op på med sine nye spillefilm, 'Vores mand i Amerika', der følger Danmarks ambassadør i Washington under 2. verdenskrig mens han nægter at følge sit lands samarbejdspolitik under nazisternes besættelse, tilbyder USA at bruge af Grønlands jord og er sin kone utro. Filmland taler med Rosendahl om Kaufmann og om at fortælle om komplekse mennesker i ord, billeder, lyd og musik. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • P1 Dokumentar

  Mænd der ødelægger kvinder 3:4 - Børneporno på Google

  De filer, DR har fået kendskab til fra en anonym kilde, cirkulerer som udgangspunkt i et lukket netværk, hvor kun særligt inviterede har adgang. Men det viser sig, at de voldsomme og kontroversielle billeder og videoer har spredt sig til et langt større publikum, blandt andet til et digitalt forum, der dyrker kvindehad. Medvirkende: Maiken Steen Frederiksen, Frederik Hugo Ledegaard og Line Gertsen. Tilrettelægger: Christian Stemann. Klip og lyddesign: Bastian Bak. Redaktør: Jens Vithner og Anne Skjerning. (Genudsendelse fra torsdag).

  Dokumentar
 • 27:37
  Børnelokkeren

  Børnelokkeren 2:4 - Under dynen

  Rune er omkring 9 år, første gang Jens forgriber sig på ham. Og når Jens læser godnathistorie for Mette, udnytter han situationen til at misbruge hende. Fælles for Rune og Mette er, at de ikke fortæller om misbruget til nogen. De tror hver især, at de er den eneste, han forgriber sig på. Først mange år senere finder de to barndomsvenner ud af, at de deler skæbne. Ide, tilrettelæggelse og interview: Maren Urban Swart og Ole Fugl. Klip og lyddesign: Ole Fugl. I redaktionen: Oliver Hoffmann Bech og Mathias Hau Nørgaard. Redaktører: Hanne Barslund (DR) og Karen Albertsen (Munck). Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra onsdag).

  Dokumentar
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Danmark tager igen imod kvoteflygtninge. Denne gang 200 fra lejre i Rwanda. Hvad er de flygtet fra og hvad betyder den danske hjælp? Hør i Orientering om de 150.000 flygtninge i Rwanda og landets PR-bevidste præsident. Den amerikanske medicinalgigant Gilead er havnet i en shitstorm, fordi virksomheden kræver 2300 dollar for en covid-behandling, som det koster 1 dollar at producere. Der er muligheder for at presse firmaet ned i pris, men det kan give bagslag at forsøge. Hør hvordan Danmark og andre lande er stillet i kampen om den livsvigtige covid-19 medicin. Orientering Weekend er også i Hviderusland forud for valget søndag. Demonstranterne appellerer til politi og sikkerhedsstyrker om ikke at gribe voldeligt ind over for Lukasjenkos kritikere, når præsidentens forudsigelige officielle valgsejr er erklæret. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Shitstorm

  Shitstorm: Wilzcek-had, Chokolade-Tina og nyt fra provinsen

  En tidligere Brøndby-spiller har trukket den hvide FCK-trøje over hovedet og er i skrivende stund den mest hadede mand i Danmark. På flere sociale medier modtager han både trusler og særdeles grove tilsvininger. I denne udgave af Shitstorm på P1 gennemgår vi Wilzcek-hadet og kan desuden afsløre, hvilken folketingspolitiker og retsordfører, der offentligt bakker op om, at angriberen omtales som "søn af en luder". Desuden besøg af Chokolade-Tina, der har været sommerens største shitstorm-mål, siden hun skrev en facebookopdatering om Eskimo-is. Vi skal også gennemgå en feministisk kampagne om kvindelig solidaritet, der primært resulterede i kvindelige skænderier - og endelig er vi klar med digitalt nyt fra provinsen. Værter: Mads Aagaard og Anna Lina Olrik. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama: Navajo-reservatet i Arizona

  USA's største indianerreservat breder sig over fire stater og er næsten dobbelt så stort som Danmark, så der er god plads til de omkring 300.000 efterkommere af navajo-stammen. Der kæmpes i reservatet for at bevare gamle traditioner og for at værne om et helt særligt talesprog. Tilrettelæggelse: Kasper Mosholm Thulstrup. (Sendt første gang 2. juli 2015). (Sendes også i morgen 18.48).

 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Sanselig sommerradio fra troens verden. Klip og højdepunkter fra årets udsendelser. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 27:14
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Christoph Ellersgaard 2:2

  Zissel har inviteret elite-forsker Christoph Ellersgaard tilbage i studiet til en evaluering af projektet. Christoph synes faktisk, det går meget godt, men giver også Zissel tips og tricks til, hvordan hun kan komme endnu mere under huden på sine gæster fra kultureliten. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 30:00
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Dy Plambeck i Tokkekøb hegn

  "Jeg har et indre skov- og sølandskab i mig". Sådan siger forfatter Dy Plambeck, som for få år siden flyttede fra by til land, fra København til Kirkelte, en lille by i Nordsjælland, som ligger midt imellem to skove. Dér har hun fået øjnene op for dynamikken på landet, og dér bader hun ofte i skovsøen. I "Naturen kalder" skal hun prøve en anden form for badning, nemlig skovbadning, som er et japansk fænomen. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen - i redaktionen Johanne Foersom. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 1.30).

  Kultur
 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Preben Bang-Henriksen

  Hver lørdag får Nynne Bjerre Christensen besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er formand for Folketingets retsudvalg, Preben Bang-Henriksen, gæst. Blandt emnerne: DF har fået ny næstformand - og med den rykker kristendommen også ind i partiet! Kammeradvokaten er i fare for at miste sit monopol som statens advokat og Veganerpartiet er blevet opstillingsberettiget. Vært: Nynne Bjerre Christensen. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Danmark tager igen imod kvoteflygtninge. Denne gang 200 fra lejre i Rwanda. Hvad er de flygtet fra og hvad betyder den danske hjælp? Hør i Orientering om de 150.000 flygtninge i Rwanda og landets PR-bevidste præsident. Den amerikanske medicinalgigant Gilead er havnet i en shitstorm, fordi virksomheden kræver 2300 dollar for en covid-behandling, som det koster 1 dollar at producere. Der er muligheder for at presse firmaet ned i pris, men det kan give bagslag at forsøge. Hør hvordan Danmark og andre lande er stillet i kampen om den livsvigtige covid-19 medicin. Orientering Weekend er også i Hviderusland forud for valget søndag. Demonstranterne appellerer til politi og sikkerhedsstyrker om ikke at gribe voldeligt ind over for Lukasjenkos kritikere, når præsidentens forudsigelige officielle valgsejr er erklæret. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Saltvandsakvarie

  Hvorfor vælger nogle at beskæftige sig med saltvandsakvarier? Hvad er de største udfordringer? Hvad er de største glæder? Hvilke skabninger kan bo i et saltvandsakvarie? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:07
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 1:8

  De unge piger mangler stærke kvindelige forbilleder. Kvinder som er dygtige, kloge og fulde af selvværd. Kvinder som ikke er uhensigtsmæssigt optagede af vægt og udseende. Den succesfulde filminstruktør Anna Emma Haudal er både dygtig og klog, men har følt sig for tyk, siden hun var barn. Den dag i dag kan hun få en depression blot ved at se på billeder af sig selv. Med det selvhad følger en stor smerte. Derfor har Alberte Clement Meldal udvalgt netop hende til at til forsøge at forandre sit selvbillede gennem indsigt i de strukturer, hun er underlagt. For forhåbentlig kan hun så med tiden vokse til at blive et ægte forbillede for de unge mennesker, som hun laver film om og til. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 30:00
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Dy Plambeck i Tokkekøb hegn

  "Jeg har et indre skov- og sølandskab i mig". Sådan siger forfatter Dy Plambeck, som for få år siden flyttede fra by til land, fra København til Kirkelte, en lille by i Nordsjælland, som ligger midt imellem to skove. Dér har hun fået øjnene op for dynamikken på landet, og dér bader hun ofte i skovsøen. I "Naturen kalder" skal hun prøve en anden form for badning, nemlig skovbadning, som er et japansk fænomen. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen - i redaktionen Johanne Foersom. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 55:00
  Følg pengene

  Følg pengene: Turen går til Costa Kalundborg...

  I takt med at Corona-epidemien eskalerede og store dele af verden lukkede ned, blev rigtig mange planer om sommerferier til eksotiske rejsemål pillet af plakaten igen. Mallorca, Rom og Kreta blev til Marienlyst, Rømø og Karrebæksminde. Men hvor mange af os holdt egentlig ferie herhjemme? Og kunne de danske sommergæsters forbrug, økonomisk opveje fraværet af udenlandske turister? Det får du svaret på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Ord som Boomer og Generation Snowflake er på vej ind i det danske sprog, men hvad gør det egentlig for mødet mellem generationer, at vi bruger sådan nogle ord om hinanden? Vi taler med en repræsentant for hver af de to generationer om hvordan vi taler med og om hinanden. Medvirkende: Mette-Marie Nørlev, Debattør. Anna Libak, Journalist. Eva Skafte Jensen, Sprogforsker. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Danmark tager igen imod kvoteflygtninge. Denne gang 200 fra lejre i Rwanda. Hvad er de flygtet fra og hvad betyder den danske hjælp? Hør i Orientering om de 150.000 flygtninge i Rwanda og landets PR-bevidste præsident. Den amerikanske medicinalgigant Gilead er havnet i en shitstorm, fordi virksomheden kræver 2300 dollar for en covid-behandling, som det koster 1 dollar at producere. Der er muligheder for at presse firmaet ned i pris, men det kan give bagslag at forsøge. Hør hvordan Danmark og andre lande er stillet i kampen om den livsvigtige covid-19 medicin. Orientering Weekend er også i Hviderusland forud for valget søndag. Demonstranterne appellerer til politi og sikkerhedsstyrker om ikke at gribe voldeligt ind over for Lukasjenkos kritikere, når præsidentens forudsigelige officielle valgsejr er erklæret. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet