Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Profit på jysk

  De jyske bonderøve og de storsnudede københavnere. Hvilke stereotyper knytter sig til jyder og hvad har de af betydning? Hvordan kan det fremhæves strategisk i politik eller på markedet? Vi bliver klogere på sproget om jyder i dag, hvor vi med os i studiet har dialektforsker ved Københavns Universitet Malene Monka og fra studiet i Århus kulturredaktør ved Jyllands-Posten Louise Pettersson og lektor ved Peter Skautrup Centret for Jysk Dialektforskning ved Aarhus Universitet Inger Schoonderbeek Hansen. Med på en telefonforbindelse har vi Carl-Erik Stubkjær, medie og event-manager ved JYSK. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan sende dine sprogspørgsmål ind til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • 55:30
  Tal til mig

  Tal til mig - Katrine Muff: Stil din tro i solen, giv den vand og giv tid

  Dette er historien om at have fået troen ind med modermælken, men at være nødt til at lægge den på hylden for at starte på en frisk. Musiker og sangskriver, Katrine Muff Enevoldsen er vokset op i et præstehjem. Hun kunne salmerne og bibelhistorierne udenad og gik hele sin folkeskoletid på en kristen skole. Men desværre fik Katrine en opfattelse af, at hun skulle tro på en bestemt måde, for at være en "rigtig god kristen". Katrine ledte og ledte efter svar og efter Gud, og jo mere forvirret hun blev omkring hvem han er, desto flere regler satte hun op for sig selv. De unge år der skulle være magiske og frie, blev det modsatte i skyggen af hendes restriktive måde at tro på. Og en dag måtte Katrine sætte det hele på pause, for at starte på en frisk. "Lade en lille ny tro spire", som hun siger. Og hvordan gør man så det? Ja, måske kan svaret ligge i et godt gammeldags slag rundbold. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også søndag 11.03 og torsdag 21.03).

  Kultur
 • 55:06
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Biden på prøve

  Støj fra Trump buldrer i det fjerne, mens Bidens maskine i Det Hvide Hus maler videre. Han har kastet sig ud i et eksperiment - at genrejse den corona-ramte økonomi med en ny "New Deal-hjælpepakke" på 1.900 milliarder dollar. Kan han det? Også uden at skabe inflation, der kan ramme f.eks. Danmark? Slagsmålet er i gang i Kongressen! Hvem vinder? Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Marcus Knuth, folketingspolitiker (K)

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er den konservative folketingspolitiker Marcus Knuth gæst. Blandt emnerne: Genåbningsplanen kommer fra Venstre - har Ellemann endelig fundet sin mojo? Inger Støjberg vil have rigsretssagen tv-transmitteret - men skal hun virkelig have sit eget reality-show? Og: Hvorfor støtter Mette Frederiksen Netanyahus valgkamp i Israel? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Nede Mette

  Nede Mette

  Om du er nede Mette eller ej, så stormer Statsministeren frem på Instagram. På Mette Frederiksens profil møder du alt fra makrelmadder og håndbold - til corona-nedlukninger og udlændingepolitik. Hvad er det @mette kan, og hvorfor reagerer vi så forskelligt på det? Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter Instagram-universets svar på politisk kommunikation? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere fænomenet @mette. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Profit på jysk

  De jyske bonderøve og de storsnudede københavnere. Hvilke stereotyper knytter sig til jyder og hvad har de af betydning? Hvordan kan det fremhæves strategisk i politik eller på markedet? Vi bliver klogere på sproget om jyder i dag, hvor vi med os i studiet har dialektforsker ved Københavns Universitet Malene Monka og fra studiet i Århus kulturredaktør ved Jyllands-Posten Louise Pettersson og lektor ved Peter Skautrup Centret for Jysk Dialektforskning ved Aarhus Universitet Inger Schoonderbeek Hansen. Med på en telefonforbindelse har vi Carl-Erik Stubkjær, medie og event-manager ved JYSK. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan sende dine sprogspørgsmål ind til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Stine Bosse

  Zissel møder Stine Bosse til en snak om at være en af få kvinder i toppen af dansk erhvervsliv. Stine giver også Zissel tips til, hvad hun kan gøre, for selv at blive en del af magteliten. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 26:44
  DR Romanprisen 2021

  DR Romanprisen 2021 4:6 - Anne Lise Marstrand-Jørgensen

  Den fjerde kandidat til DR Romanprisen 2021 er Margrete I, en historisk roman om Danmaks regent, der blev født i 1353. Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller om Margretes liv, fra hun som ti-årig mister sin bror, tronarvingen Kristoffer, og den lille Margrete sendes til Norge for at blive gift med Norges konge. Romanen slutter, da hun har nået sit mål i 1397; at forene Norden i Kalmarunionen. Margrete er en eminent politiker, men hendes liv er præget af ensomhed og isolation. Anne Lise Marstrand-Jørgensen giver os et svimlende indblik i det komplicerede spil om magten i hele Norden. Medvirkende: Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Amalie Langballe. Vært: Diana Bach. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • 57:08
  Filmland

  Filmland: Nu ved Ulrich Thomsen alt, der er værd at vide om pølser

  Vi har lige set Ulrich Thomsen kurtisere Trine Dyrholm i 'Erna i krig'. Om et øjeblik klarer han ærterne som Carl Mørck i 'Marco-effekten'. Og midt i bidragene til dansk film har Ulrich Thomsen instrueret en amerikansk film om pølser, patriarker og patriotisme. Den hedder 'Gutterbee' og får nu dansk premiere på DVD og VoD-tjenester. Filmland taler med Thomsen om at beskrive verdenssituationen gennem frankfurtere og kæmpepølsen 'White american' i en lillebitte by i midten af USA. Derudover anmeldelse af bl.a. israelske 'Tel Aviv on Fire' og tunesiske 'A Son'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • 27:42
  Kvinder i krig

  Kvinder i krig 6:7 - "Hvis det er i dag, jeg skal dø, så må det være i dag..."

  Maria K. Andersen bliver som 24-årig udsendt som den første kvindelige kampgruppefører i krig. Det er til Helmand i Afghanistan, og det er en tid præget af mange sårede og flere tab. Hun møder modstand fra en tæt mandlig kollega og kæmper med troen på sig selv. Da en rutineoperation en dag ender blodigt, skal hun vise sit lederskab. Chefsergent Hanne Meyer er mor til tre, da hun tager en udsending til Afghanistan. Midt i krigens kaos får hun endelig tiden til at finde sig selv. Medvirkende: Maria K. Andersen, sergent. Hanne Meier, chefsergent. Tilrettelæggelse: Anne Pilegaard Petersen. I redaktionen: Celine Klint. Lydmix: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra torsdag).

  Dokumentar
 • 27:42
  Detektor

  Detektor: Tykke børn?

  En 8. klasse er blevet målt og vejet før og efter nedlukningen. Og deres udvikling har "langt fra været normal". Det skriver TV 2 om børnene, der i gennemsnit har taget 7,6 kilo på. Men hvad er det for en undersøgelse, TV 2 fortæller om? Og står det virkelig så skidt til med børnene? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Har russerne andet at sælge til resten af verden end våben og gas? Ja, nu går Sputnik-vaccinen sin sejrsgang over hele kloden, og nu undersøger Det Europæiske Lægemiddelagentur, om EU også skal godkende den. Men flere lande i EU har allerede hilst Sputnik varmt velkommen. Vaccine-muren i EU deler landene langs linjer, vi genkender fra politiske uenigheder. Hvis Sputnik nu bliver godkendt i hele EU er det en stor triumf for Rusland. Hør om Sputniks succes set fra russisk og fra europæisk side. Vi fortæller om det tyske højrefløjsparti AfD, som efterretningstjenesten nu vil overvåge og aflytte og om hvad sagen betyder i et valgår i Tyskland. Orientering Weekend besøger også lavbundsområder, som kan være vejen til at løse landbrugets klimaproblemer. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Nede Mette

  Nede Mette

  Om du er nede Mette eller ej, så stormer Statsministeren frem på Instagram. På Mette Frederiksens profil møder du alt fra makrelmadder og håndbold - til corona-nedlukninger og udlændingepolitik. Hvad er det @mette kan, og hvorfor reagerer vi så forskelligt på det? Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter Instagram-universets svar på politisk kommunikation? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere fænomenet @mette. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  I fjor rejste DRs Jon Kaldan sammen med Morten Beiter Italien tynd for P1. Det blev til radio-road-movien "Italia Terre Est". Fra turen sender Panorama i dag et forsinket lydpostkort fra den begravede by Pompeji ud for Napoli. (Sendt første gang 27. september 2012). (Sendes også i morgen 18.48).

  Kultur
 • 54:29
  Tidsånd

  Tidsånd - verden uden Gud

  I selskab med teolog Lars Sandbeck kigger Christoffer Emil Bruun nærmere på Ateisme og religionsmodstand før og nu. På rejsen gennem det gudløses historie stopper de ved den sekulære middelalderfilosof Marsilius af Padua, udlagt af Claus Bryld og ved den mægtige Georg Brandes, hvis forbindelse til sit jødiske ophav og til filosoffen Spinonza udlægges af Søren Blak Hjortshøj. Vært: Christoffer Emil Bruun (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Stine Bosse

  Zissel møder Stine Bosse til en snak om at være en af få kvinder i toppen af dansk erhvervsliv. Stine giver også Zissel tips til, hvad hun kan gøre, for selv at blive en del af magteliten. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 26:44
  DR Romanprisen 2021

  DR Romanprisen 2021 4:6 - Anne Lise Marstrand-Jørgensen

  Den fjerde kandidat til DR Romanprisen 2021 er Margrete I, en historisk roman om Danmaks regent, der blev født i 1353. Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller om Margretes liv, fra hun som ti-årig mister sin bror, tronarvingen Kristoffer, og den lille Margrete sendes til Norge for at blive gift med Norges konge. Romanen slutter, da hun har nået sit mål i 1397; at forene Norden i Kalmarunionen. Margrete er en eminent politiker, men hendes liv er præget af ensomhed og isolation. Anne Lise Marstrand-Jørgensen giver os et svimlende indblik i det komplicerede spil om magten i hele Norden. Medvirkende: Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Amalie Langballe. Vært: Diana Bach. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Marcus Knuth, folketingspolitiker (K)

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er den konservative folketingspolitiker Marcus Knuth gæst. Blandt emnerne: Genåbningsplanen kommer fra Venstre - har Ellemann endelig fundet sin mojo? Inger Støjberg vil have rigsretssagen tv-transmitteret - men skal hun virkelig have sit eget reality-show? Og: Hvorfor støtter Mette Frederiksen Netanyahus valgkamp i Israel? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Marcus Knuth, folketingspolitiker (K) (fortsat)

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er den konservative folketingspolitiker Marcus Knuth gæst. Blandt emnerne: Genåbningsplanen kommer fra Venstre - har Ellemann endelig fundet sin mojo? Inger Støjberg vil have rigsretssagen tv-transmitteret - men skal hun virkelig have sit eget reality-show? Og: Hvorfor støtter Mette Frederiksen Netanyahus valgkamp i Israel? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Har russerne andet at sælge til resten af verden end våben og gas? Ja, nu går Sputnik-vaccinen sin sejrsgang over hele kloden, og nu undersøger Det Europæiske Lægemiddelagentur, om EU også skal godkende den. Men flere lande i EU har allerede hilst Sputnik varmt velkommen. Vaccine-muren i EU deler landene langs linjer, vi genkender fra politiske uenigheder. Hvis Sputnik nu bliver godkendt i hele EU er det en stor triumf for Rusland. Hør om Sputniks succes set fra russisk og fra europæisk side. Vi fortæller om det tyske højrefløjsparti AfD, som efterretningstjenesten nu vil overvåge og aflytte og om hvad sagen betyder i et valgår i Tyskland. Orientering Weekend besøger også lavbundsområder, som kan være vejen til at løse landbrugets klimaproblemer. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:02
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Trivsel i skolen

  Hvordan står det til i de danske folkeskoler? Hvordan har elever og lærere det? Hvad kan vi gøre bedre? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:04
  Kaarsberg Mysteriet

  Kaarsberg Mysteriet 5:5 - Stort Vildt

  Findes den bog, som unge Karen læste højt af på stenen i skoven i 1906, mon stadig i hendes bogsamling? Klaus Rothstein er taget tilbage til stenen i Folehave Skov og til baronessens gamle stuer på Rungstedlund for at samle de sidste tråde til portrættet af den mystiske Hans Kaarsberg og hans betydning for Karen Blixens skæbnebegreb. Til sidst falder de fleste brikker på plads, men der er stadig hvide pletter på landkortet. Men det er fint nok. For som Karen Blixen ville sige: Det halve er mere, end det hele. Medvirkende: Marianne Wirenfeldt Asmussen, fhv. museumsdirektør og Karen Blixen-ekspert. Manuskript/lyddesign: Klaus Rothstein og Kim G. Hansen. Oplæsning: Torben Brandt. Redaktør: Louise Witt-Hansen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • 26:44
  DR Romanprisen 2021

  DR Romanprisen 2021 4:6 - Anne Lise Marstrand-Jørgensen

  Den fjerde kandidat til DR Romanprisen 2021 er Margrete I, en historisk roman om Danmaks regent, der blev født i 1353. Forfatter Anne Lise Marstrand-Jørgensen fortæller om Margretes liv, fra hun som ti-årig mister sin bror, tronarvingen Kristoffer, og den lille Margrete sendes til Norge for at blive gift med Norges konge. Romanen slutter, da hun har nået sit mål i 1397; at forene Norden i Kalmarunionen. Margrete er en eminent politiker, men hendes liv er præget af ensomhed og isolation. Anne Lise Marstrand-Jørgensen giver os et svimlende indblik i det komplicerede spil om magten i hele Norden. Medvirkende: Anne Lise Marstrand-Jørgensen og Amalie Langballe. Vært: Diana Bach. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 54:08
  Følg pengene

  Følg pengene: Små og mellemstore virksomheder på glatis

  Genåbningen er i fuld gang, og mens det glæder mange erhvervsdrivende, må andre se misundeligt til fra sidelinjen. Hos frisører, tatovører, restauranter og mange andre æder coronakrisen sig ind på opsparingen og gælden er begyndt at hobe sig op. Vi runder af i Europas finansielle højborg, London. Efter brexit er byen af flere omgange dømt ude, og danske politikere slikkede sig om munden for at få fat i de mange finansvirksomheder. Men hvordan går det med at tiltrække Londons finansverden til Danmark, og vil London overhovedet falde som Europas finanscentrum? Det undersøger vi i dagens program. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Profit på jysk

  De jyske bonderøve og de storsnudede københavnere. Hvilke stereotyper knytter sig til jyder og hvad har de af betydning? Hvordan kan det fremhæves strategisk i politik eller på markedet? Vi bliver klogere på sproget om jyder i dag, hvor vi med os i studiet har dialektforsker ved Københavns Universitet Malene Monka og fra studiet i Århus kulturredaktør ved Jyllands-Posten Louise Pettersson og lektor ved Peter Skautrup Centret for Jysk Dialektforskning ved Aarhus Universitet Inger Schoonderbeek Hansen. Med på en telefonforbindelse har vi Carl-Erik Stubkjær, medie og event-manager ved JYSK. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan sende dine sprogspørgsmål ind til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Har russerne andet at sælge til resten af verden end våben og gas? Ja, nu går Sputnik-vaccinen sin sejrsgang over hele kloden, og nu undersøger Det Europæiske Lægemiddelagentur, om EU også skal godkende den. Men flere lande i EU har allerede hilst Sputnik varmt velkommen. Vaccine-muren i EU deler landene langs linjer, vi genkender fra politiske uenigheder. Hvis Sputnik nu bliver godkendt i hele EU er det en stor triumf for Rusland. Hør om Sputniks succes set fra russisk og fra europæisk side. Vi fortæller om det tyske højrefløjsparti AfD, som efterretningstjenesten nu vil overvåge og aflytte og om hvad sagen betyder i et valgår i Tyskland. Orientering Weekend besøger også lavbundsområder, som kan være vejen til at løse landbrugets klimaproblemer. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet