Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Rejseulyst

  Rejser, turisme, og globalisering er medskyldig i, at vi og resten af verden er i en slags undtagelsestilstand. Lige nu er der ingen, der kan eller vil rejse. Og mange af dem, der er ude i verden, rejser hjem. Det at rejse betyder normalt meget for os, men lige nu er rejselysten erstattet af en ulyst og umulighed. I Brinkmanns briks kaster vi et psykologisk og filosofisk blik på, hvorfor det betyder så meget at rejse, og hvor vi kan hente det, vi plejer at få, når vi rejser. Medvirkende: Rane Willerslev, antropolog, eventyrer og direktør for Nationalmuseet. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Johanne Foersom, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra i går).

  Videnskab & Teknologi
 • 3:39:58
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  New York er USA's Corona-epicenter og byen er nu lukket ned, mens borgmesteren kæmper for at skaffe udstyr. I Horsens afholdte man en hestemesse mod de daværende anbefalinger fra myndighederne, nu er flere syge i byen med Corona. I Sverige er der ikke mere afterski, da skisportsstederne lukker - man frygter nu en overbelægning på de lokale hospitaler. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Etik og corona

  I en tid, hvor vores samfund er presset i knæ af en verdensomspændende pandemi, som rammer både helbred og økonomi, er der mange dilemmaer at tage fat i. I Brinkmanns briks kigger vi på, hvordan vi får det nødvendige etiske perspektiv med, når der skal træffes beslutninger i samfundet, på sygehuse og i virksomheder. Hvordan kan etikken bruges som kompas af dem, der skal træffe vigtige beslutninger under et stort ydre pres. Medvirkende: Jacob Birkler, filosof med speciale i etik og tidligere formand for Det Etiske Råd. Mikael Keldorff, kronisk syg. Camilla Raymond, erhvervspsykolog. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Bettina Ohlsen, Anders Aamand, Johanne Foersom, Rikke Stokholm og Mette Willumsen. (Sendes også 21.03,i morgen 5.03 og lørdag 15.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Familiekonflikt

  Hvordan er det at være skilsmissebarn i en coronatid? Hvor skal kvinder søge hen, hvis de er udsat for vold i familien? Og hvordan kunne en forfatter for tre år siden forudse coronakrisen? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 20.03 og søndag 14.03 og 2.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Værter Mads Aagaard og Camilla Stampe. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Pressemøde

  Pressemøde fra Eigtveds Pakhus

  Status på situationen vedrørende coronavirus/covid-19. Deltagere ved dagens pressebrief: Direktør Søren Brostrøm, Sundhedsstyrelsen, Formand Christian Freitag, Praktiserende Lægers Organisation, Direktør for organisation og borgerservice, Erik Brøgger, Udenrigsministeriet, Kommunikationsdirektør Anders Frandsen, Rigspolitiet.

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hjælpepakker til kulturen - Der er i disse dage for alvor kommet gang i forhandlingerne om hjælpepakker til kulturen. Og det er ikke gået stille for sig - parterne har forladt forhandlingsbordet i skuffelse men er nu kommet tilbage, og i dag er det først og fremmest medierne, det handler om. Men der er også kommet oplysninger frem om, hvordan - og hvor meget - man vil hjælpe kulturlivet i det hele taget. Vi tager et grundigt blik på alt det, vi ved. Hvad er unikt - Én af de ting, vi ved er, at der i en erhvervshjælpepakke har sneget sig et krav ind om, at for at få del i den, skal arrangementer med over 1000 mennesker være 'unikke'. Det betyder, at de højst må finde sted en eller to gange. Og så er der pludselig ingen støtte til f.eks. folkene bag populære musicals, der nu må aflyse deres turneer. Vi har afdækket denne sag de seneste dage, og i dag går vi et spadestik dybere. Turistmagneter skal vende polerne - Danske turistattraktioner har gennem de seneste mange år bevæget sig i en mere international retning for at få flere udenlandske turister indenfor. Men nu kommer de ikke, og derfor må attraktionerne sadle om og finde sit danske publikum igen. Vi taler med aet par af stederne om, hvad de dog kan gøre. Værter: Tore Leifer og Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Coronakrisen sender dansk økonomi i knæ. Nationalbanken forudser i dag, at den samlede danske økonomiske aktvitet vil skrumpe med mellem 3 og 10 procent i år. Krisen ER alvorlig for dansk økonomi, understreger nationalbankdirektør Lars Rohde. Vi analyserer nationalbandirektørens dystre profeti for dansk økonomi. Hvordan får vi samfundet i gang igen efter coronakrisen? Skal de små børn afsted i vuggestuer og børnehaver først eller skal de tværtimod sidst, fordi de smitter hinanden? Skal cafeer og restauranter i gang, eller er det produktionsarbejdspladserne? Hvordan gør vi det klogt og med mest mulig økonomisk gevinst? Hør professor Lone Simonsens bud på, hvordan vi bedst åbner Danmark op igen. I USA stiger tallene for coronasmittede time for time, det samme gør dødstallet. Delstaten New York med langt de fleste smittede og dødsfald er erklæret i undtagelsestilstand og selv Donald Trump taler nu om, at op imod 200.000 amerikanere kan miste livet. Hør liverapport fra supermagten USA, der lige nu på alle niveauer ligger underdrejet på grund af Covid-19 pandemien. Brita Kvist og Søren Carlsen er værter. Erik Weir redigerer udsendelsen. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Værter Mads Aagaard og Camilla Stampe. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat Special (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Familiekonflikt

  Hvordan er det at være skilsmissebarn i en coronatid? Hvor skal kvinder søge hen, hvis de er udsat for vold i familien? Og hvordan kunne en forfatter for tre år siden forudse coronakrisen? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 14.03 og 2.03).

  Kultur
 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Etik og corona

  I en tid, hvor vores samfund er presset i knæ af en verdensomspændende pandemi, som rammer både helbred og økonomi, er der mange dilemmaer at tage fat i. I Brinkmanns briks kigger vi på, hvordan vi får det nødvendige etiske perspektiv med, når der skal træffes beslutninger i samfundet, på sygehuse og i virksomheder. Hvordan kan etikken bruges som kompas af dem, der skal træffe vigtige beslutninger under et stort ydre pres. Medvirkende: Jacob Birkler, filosof med speciale i etik og tidligere formand for Det Etiske Råd. Mikael Keldorff, kronisk syg. Camilla Raymond, erhvervspsykolog. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Bettina Ohlsen, Anders Aamand, Johanne Foersom, Rikke Stokholm og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 5.03 og lørdag 15.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Orientering

  Orientering

  Coronakrisen sender dansk økonomi i knæ. Nationalbanken forudser i dag, at den samlede danske økonomiske aktvitet vil skrumpe med mellem 3 og 10 procent i år. Krisen ER alvorlig for dansk økonomi, understreger nationalbankdirektør Lars Rohde. Vi analyserer nationalbandirektørens dystre profeti for dansk økonomi. Hvordan får vi samfundet i gang igen efter coronakrisen? Skal de små børn afsted i vuggestuer og børnehaver først eller skal de tværtimod sidst, fordi de smitter hinanden? Skal cafeer og restauranter i gang, eller er det produktionsarbejdspladserne? Hvordan gør vi det klogt og med mest mulig økonomisk gevinst? Hør professor Lone Simonsens bud på, hvordan vi bedst åbner Danmark op igen. I USA stiger tallene for coronasmittede time for time, det samme gør dødstallet. Delstaten New York med langt de fleste smittede og dødsfald er erklæret i undtagelsestilstand og selv Donald Trump taler nu om, at op imod 200.000 amerikanere kan miste livet. Hør liverapport fra supermagten USA, der lige nu på alle niveauer ligger underdrejet på grund af Covid-19 pandemien. Brita Kvist og Søren Carlsen er værter. Erik Weir redigerer udsendelsen. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 25:58
  Radiofortællinger

  Kærlighed på lånt tid 3:4 - Tumoren

  Barnet vokser i Jennies mave. De skal til skanning og få svar på om det bliver en dreng eller en pige. Morten skal også skannes for første gang efter at hans kemoterapi er blevet sat på pause. Er tumoren blevet større, nu da behandlingerne ikke længere holder den i ro? Tilrettelæggelse: Camilla Magid. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk. (Sendt første gang 5. februar).

  Dokumentar
 • 27:04
  Eks'er for evigt

  Eks'er for evigt 3:5

  Thomas og Susanne er ekskærester. Men de hænger på hinanden alligevel - fordi de har et barn sammen. I løbet af fem programmer følger vi deres forsøg på at finde en måde at leve med hinanden som eks'er og en fortid med jalousi, utroskab, had og tilgivelse, ensomhed og opsparet vrede. Følelser, der bliver ved at dukke op. Tredje afsnit handler om jalousi og opdragelse. Medvirkende: psykolog Jan Kaa Kristensen, Thomas Klinkby og Susanne Ziba Asmussen. Klip og tilrettelæggelse: Kristoffer Lind og Louise Krage. Idé og tilrettelæggelse: Thomas Klinkby og Susanne Ziba Asmussen. Produceret for DR af Wingman Media. (Sendt første gang 13. maj 2019).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hjælpepakker til kulturen - Der er i disse dage for alvor kommet gang i forhandlingerne om hjælpepakker til kulturen. Og det er ikke gået stille for sig - parterne har forladt forhandlingsbordet i skuffelse men er nu kommet tilbage, og i dag er det først og fremmest medierne, det handler om. Men der er også kommet oplysninger frem om, hvordan - og hvor meget - man vil hjælpe kulturlivet i det hele taget. Vi tager et grundigt blik på alt det, vi ved. Hvad er unikt - Én af de ting, vi ved er, at der i en erhvervshjælpepakke har sneget sig et krav ind om, at for at få del i den, skal arrangementer med over 1000 mennesker være 'unikke'. Det betyder, at de højst må finde sted en eller to gange. Og så er der pludselig ingen støtte til f.eks. folkene bag populære musicals, der nu må aflyse deres turneer. Vi har afdækket denne sag de seneste dage, og i dag går vi et spadestik dybere. Turistmagneter skal vende polerne - Danske turistattraktioner har gennem de seneste mange år bevæget sig i en mere international retning for at få flere udenlandske turister indenfor. Men nu kommer de ikke, og derfor må attraktionerne sadle om og finde sit danske publikum igen. Vi taler med aet par af stederne om, hvad de dog kan gøre. Værter: Tore Leifer og Karen Secher (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Coronakrisen sender dansk økonomi i knæ. Nationalbanken forudser i dag, at den samlede danske økonomiske aktvitet vil skrumpe med mellem 3 og 10 procent i år. Krisen ER alvorlig for dansk økonomi, understreger nationalbankdirektør Lars Rohde. Vi analyserer nationalbandirektørens dystre profeti for dansk økonomi. Hvordan får vi samfundet i gang igen efter coronakrisen? Skal de små børn afsted i vuggestuer og børnehaver først eller skal de tværtimod sidst, fordi de smitter hinanden? Skal cafeer og restauranter i gang, eller er det produktionsarbejdspladserne? Hvordan gør vi det klogt og med mest mulig økonomisk gevinst? Hør professor Lone Simonsens bud på, hvordan vi bedst åbner Danmark op igen. I USA stiger tallene for coronasmittede time for time, det samme gør dødstallet. Delstaten New York med langt de fleste smittede og dødsfald er erklæret i undtagelsestilstand og selv Donald Trump taler nu om, at op imod 200.000 amerikanere kan miste livet. Hør liverapport fra supermagten USA, der lige nu på alle niveauer ligger underdrejet på grund af Covid-19 pandemien. Brita Kvist og Søren Carlsen er værter. Erik Weir redigerer udsendelsen. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet