Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Den nødvendige refleksion

  Den nødvendige refleksion

  'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også fredag 15.03, 22.03 og 2.03).

  Kultur
 • 3:40:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Retningslinjerne for genåbningen af skoler og daginstitutioner er omfattende. Kan kommunerne leve op til dem? Hvordan er det at leve med et ben i både den svenske og danske strategi? Og hvad gør man som kunstner, når alle sommerens jobs er aflyst? Værter: Tinne Hjersing Knudsen og Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 57:00
  Den nødvendige refleksion

  Den nødvendige refleksion

  'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion. (Sendes også 21.03, i morgen 5.03 og lørdag 20.03).

  Kultur
 • 40:00
  Pressemøde

  Pressemøde fra Eigtveds Pakhus

  Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil sammen med erhvervsminister Simon Kollerup, formand for KL Jacob Bundsgaard og direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm svare på spørgsmål om genåbning af dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser. (Sendes også 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 17:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Brætspil

  Hvad kendetegner et godt brætspil? Hvad kan man bruge det til i en coronatid? Hvilke brætspil er gode til hvilke situationer? Vi har ekspert på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 20.43).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:45:00
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  Danmark åbner efter påske, de små børn skal i vuggestue og børnehave, og de mindste elever skal i skole igen. Bare de holder afstand og vasker hænder. Men er det muligt? Kan pædagoger og skolelærerne sikre det? Er du tryg ved at sende dine børn i daginstitution og skole? Enevældig, egenrådig, magt-arrogant, lyder kritikken af Statsminister Mette Frederiksen fra både højre og venstre. Men hvad skal vi med den kritik? Er den ude af proportioner? Er vi nødt til at stå skulder ved skulder med statsministeren midt i en krise? P1Debat Special med borgmestre, skolelærere, pædagoger, forældre, eksperter. Værter: Gitte Hansen & Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:57:00
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Fin håndsrækning eller utilstrækkelig lappeløsning? Endnu et par stats-hjælpepakker til kulturlivet faldt på plads i aftes - men allerede inden den første hjælpe-krone er udbetalt, påpeger flere af de politikere, der sad med ved det digitale forhandlingsbord, at hjælpen ikke rækker. Kulturen på P1 taler med kulturpolitikerne og med de teatre og museer, hjælpen er tiltænkt. Når festivaler og byfester aflyser ..... er det ikke kun de, der har købt billetter, som bliver kede af det. Kulturen på P1 ser på, hvad aflysningen af Danmarks største festival betyder for værtsbyen Roskilde - og hvilke følger aflyste konfirmationsfejringer og byfester har for blandt andet forsamlingshuse og den omrejsende underholdningsindustri. Nye bud på fællessange: De fleste kender "Det haver så nyligen regnet" og "Kom maj, du søde milde" - men hvad med "Klodens sommerfuglevinger" og "På æselryg, et smertens ridt"? For at vedligeholde og forynge fællessangstraditionen har en ung dansk musiker sat nye melodier til tekster af så forskellige rimsmede som N. F. S. Grundtvig, Tove Ditlevsen og Jens Rosendal - mød ham i Kulturen på P1. Noveller uden udgivelsesbagkant: Ni forfattere har sat sig til tastaturerne for at skrive fiktive og vidt forskellige historier om corona-tiden. Udgivelsesdatoen? Engang når Covid 19 er i bakspejlet. Kulturen på P1 snuser til en beretning om at befinde sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt - og til en historie om hamstringsobjektet gær. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  På dagens pressemøde fortalte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theill, hvordan den gradvise åbning af børneinstitutionerne og skolerne skal finde sted, og hvorfor det netop er børnene, der skal være blandt de første til at genåbne Danmark. Men pressemødet gav måske ikke helt de forsikringer fra myndighederne, som mange forældre havde håbet på. Og lykkedes regeringens og myndighedernes mission overhovedet, eller står danskerne forvirrede tilbage? Analyse i Orientering. Vi skal til Singapore, der har fået store roser for sit coronaberedskab og inddæmningsstrategi, der har holdt smittetallet lavt og samfundet kørende. Men måske var de lidt for hurtige ude i den sydøstasiatiske østat, for muligvis er den næste bølge på vej. I hvert fald lukker skoler og daginstitutioner ned fra i dag og en månedlang lockdown er en realitet. Rapport fra Singapore. Frygt for, at familiefester i anledning af den jødiske påskefest Pesah, der indledes i aften, har ført til en beslutning om at indføre flere dages undtagelsestilstand i Israel. Fra i går har det været forbudt at færdes uden for den by, man bor i, og fra i eftermiddag til i morgen tidlig er Israels 9 millioner indbyggere under fuldstændigt udgangsforbud. Vi har ringet til Hanne Foighel i Tel Aviv for at høre, hvordan det forløber. Værter er Mette Vibe Utzon og Louise Windfeld-Høeberg. Erik Weir er dagens redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Kl. 18:05-18:50
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  Danmark åbner efter påske, de små børn skal i vuggestue og børnehave, og de mindste elever skal i skole igen. Bare de holder afstand og vasker hænder. Men er det muligt? Kan pædagoger og skolelærerne sikre det? Er du tryg ved at sende dine børn i daginstitution og skole? Enevældig, egenrådig, magt-arrogant, lyder kritikken af Statsminister Mette Frederiksen fra både højre og venstre. Men hvad skal vi med den kritik? Er den ude af proportioner? Er vi nødt til at stå skulder ved skulder med statsministeren midt i en krise? P1Debat Special med borgmestre, skolelærere, pædagoger, forældre, eksperter. Værter: Gitte Hansen & Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:45:00
  P1 Debat

  P1 Debat Special (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 40:00
  Pressemøde

  Pressemøde fra Eigtveds Pakhus

  Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil vil sammen med erhvervsminister Simon Kollerup, formand for KL Jacob Bundsgaard og direktør i Sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm svare på spørgsmål om genåbning af dagtilbud, skoler og ungdomsuddannelser. (Genudsendelse fra 11.00).

  Nyheder & Aktualitet
 • 17:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Brætspil

  Hvad kendetegner et godt brætspil? Hvad kan man bruge det til i en coronatid? Hvilke brætspil er gode til hvilke situationer? Vi har ekspert på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 11.43).

  Kultur
 • 57:00
  Den nødvendige refleksion

  Den nødvendige refleksion

  'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 5.03 og lørdag 20.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  På dagens pressemøde fortalte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theill, hvordan den gradvise åbning af børneinstitutionerne og skolerne skal finde sted, og hvorfor det netop er børnene, der skal være blandt de første til at genåbne Danmark. Men pressemødet gav måske ikke helt de forsikringer fra myndighederne, som mange forældre havde håbet på. Og lykkedes regeringens og myndighedernes mission overhovedet, eller står danskerne forvirrede tilbage? Analyse i Orientering. Vi skal til Singapore, der har fået store roser for sit coronaberedskab og inddæmningsstrategi, der har holdt smittetallet lavt og samfundet kørende. Men måske var de lidt for hurtige ude i den sydøstasiatiske østat, for muligvis er den næste bølge på vej. I hvert fald lukker skoler og daginstitutioner ned fra i dag og en månedlang lockdown er en realitet. Rapport fra Singapore. Frygt for, at familiefester i anledning af den jødiske påskefest Pesah, der indledes i aften, har ført til en beslutning om at indføre flere dages undtagelsestilstand i Israel. Fra i går har det været forbudt at færdes uden for den by, man bor i, og fra i eftermiddag til i morgen tidlig er Israels 9 millioner indbyggere under fuldstændigt udgangsforbud. Vi har ringet til Hanne Foighel i Tel Aviv for at høre, hvordan det forløber. Værter er Mette Vibe Utzon og Louise Windfeld-Høeberg. Erik Weir er dagens redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 27:33
  Radiofortællinger

  Williams død 3:3 - Vreden

  Første gang Rasmus læste sin bror Williams afskedsbrev, syntes han, det var smukt. Nu, halvandet år efter, begynder nye følelser som vrede og frustration at vise sig. Og deres fælles ven Lukas bliver vred, når man siger, at William er død - for han er ikke bare død, han hængte sig, han valgte at dø, og det er vigtigt for ham, at det bliver sagt højt. Optagelse, tilrettelæggelse og fortæller: Rebecca Bach-Lauritsen. Klip, tilrettelæggelse og lyddesign: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 9. oktober 2019).

  Dokumentar
 • 27:36
  Baglandet

  Baglandet: Åen viser tænder

  Det har regnet og regnet og regnet de seneste måneder. Gudenåen er gået over sine bredder. De, som bor ned til åen, ser på med desperation og mærker vandets vilje. Husejere har søvnløse nætter, mens vandet kryber nærmere. Må de lokale vende sig til den nye våde virkelighed, eller findes der løsninger, der kan dæmme op for vandet? Reporter: Peter Ørbæk. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 22. marts).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:57:00
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Fin håndsrækning eller utilstrækkelig lappeløsning? Endnu et par stats-hjælpepakker til kulturlivet faldt på plads i aftes - men allerede inden den første hjælpe-krone er udbetalt, påpeger flere af de politikere, der sad med ved det digitale forhandlingsbord, at hjælpen ikke rækker. Kulturen på P1 taler med kulturpolitikerne og med de teatre og museer, hjælpen er tiltænkt. Når festivaler og byfester aflyser ..... er det ikke kun de, der har købt billetter, som bliver kede af det. Kulturen på P1 ser på, hvad aflysningen af Danmarks største festival betyder for værtsbyen Roskilde - og hvilke følger aflyste konfirmationsfejringer og byfester har for blandt andet forsamlingshuse og den omrejsende underholdningsindustri. Nye bud på fællessange: De fleste kender "Det haver så nyligen regnet" og "Kom maj, du søde milde" - men hvad med "Klodens sommerfuglevinger" og "På æselryg, et smertens ridt"? For at vedligeholde og forynge fællessangstraditionen har en ung dansk musiker sat nye melodier til tekster af så forskellige rimsmede som N. F. S. Grundtvig, Tove Ditlevsen og Jens Rosendal - mød ham i Kulturen på P1. Noveller uden udgivelsesbagkant: Ni forfattere har sat sig til tastaturerne for at skrive fiktive og vidt forskellige historier om corona-tiden. Udgivelsesdatoen? Engang når Covid 19 er i bakspejlet. Kulturen på P1 snuser til en beretning om at befinde sig det forkerte sted på det forkerte tidspunkt - og til en historie om hamstringsobjektet gær. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  På dagens pressemøde fortalte undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theill, hvordan den gradvise åbning af børneinstitutionerne og skolerne skal finde sted, og hvorfor det netop er børnene, der skal være blandt de første til at genåbne Danmark. Men pressemødet gav måske ikke helt de forsikringer fra myndighederne, som mange forældre havde håbet på. Og lykkedes regeringens og myndighedernes mission overhovedet, eller står danskerne forvirrede tilbage? Analyse i Orientering. Vi skal til Singapore, der har fået store roser for sit coronaberedskab og inddæmningsstrategi, der har holdt smittetallet lavt og samfundet kørende. Men måske var de lidt for hurtige ude i den sydøstasiatiske østat, for muligvis er den næste bølge på vej. I hvert fald lukker skoler og daginstitutioner ned fra i dag og en månedlang lockdown er en realitet. Rapport fra Singapore. Frygt for, at familiefester i anledning af den jødiske påskefest Pesah, der indledes i aften, har ført til en beslutning om at indføre flere dages undtagelsestilstand i Israel. Fra i går har det været forbudt at færdes uden for den by, man bor i, og fra i eftermiddag til i morgen tidlig er Israels 9 millioner indbyggere under fuldstændigt udgangsforbud. Vi har ringet til Hanne Foighel i Tel Aviv for at høre, hvordan det forløber. Værter er Mette Vibe Utzon og Louise Windfeld-Høeberg. Erik Weir er dagens redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet