Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Supertanker

  Supertanker: Hvordan var det at være død?

  Der er en tunnel og et smukt, hvidt lys for enden af den. Det er som om kroppen har revet sig løs, og jeg betragter den oppefra. Jeg føler en enorm ro. Sådan lyder beskrivelse ofte fra mennesker, der har prøvet at dø og komme tilbage til livet. Mennesker der har haft en nærdødsoplevelse og kan sætte ord på, hvordan døden føltes. Efter en periode med Covid19-pandemi, hvor døden for mange mennesker verden over pludselig blev mere nærværende, end vi er vant til og trygge ved, kan vi måske finde ro ved at spørge nogen, der har prøvet at dø. Hvad er en nærdødsoplevelse? Hvad er det, der fremkalder den? Og hvad gør den ved dem, der har den? Det er spørgsmål og Supertanker, der kan fortælle os noget om både døden og livet. Medvirkende: Tobias Kvist Stripp, læge og nærdødsforsker. Niels Christian Hvidt, teolog med doktorgrad fra Gregoriana Universitetet i Rom, professor i Eksistentiel og Åndelig Omsorg, SDU. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 57:11
  Er der liv på Venus?

  Er der liv på Venus? 1:5 - De (alt for) tørre tal

  En stor undersøgelse fra sidste år viste, at kvinder har mindre lyst til sex end mænd, at de onanerer halvt så meget som mænd og desuden får meget færre orgasmer end mænd. I denne serie dykker Anne Sofie Allarp langt ind i den kvindelige seksualitet og søger svar i bl.a. fysiologien, biologien, adfærdspsykologien og sexologien på, hvorfor der er den forskel. Vært, ide og tilrettelæggelse: Anne Sofie Allarp. Teknik: Anne Lundager. I redaktionen: Oliver Bech og Hanne Budtz. Redaktør: Karen Albertsen. Medvirkende: Annamaria Giraldi, professor i klinisk sexologi ved Københavns Universitet og overlæge ved Sexologisk Klinik, Rigshospitalet & Christian Graugaard, læge og professor i almen sexologi, Klinisk Institut, Aalborg Universitet. Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra fredag).

  Fritid & Livsstil
 • 2:45:04
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Der er mange, der har byttet rejserygsækken ud med en studieplads efter sommer. Det kan ses på en stor stigning i antallet af ansøgninger til videregående uddannelser i år. Dog er antallet af søgende på pædagoguddannelserne faldet. Det bekymrer fagforbund. Afrikanske lande vil nu også gøre op med symboler fra kolonitiden. Vejnavne og byster bliver diskuteret, og Algeriet kræver en officiel undskyldning af Frankrig for de 136 år, de var koloniseret. Miljøstyrelsen vil gå sammen med flere organisationer for at lave etiske retningslinjer for havturisme i Danmark. De skal gøre det lettere for alle, der gerne vil opleve havpattedyrene tæt på. Værter: Eva Dalgaard Andreasen og Ole Brink www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:40
  Forbudte møder

  Forbudte møder 2:4 - om tabuiseret tiltrækning, sjældne flirter og kompromiser i kærlighedens navn

  Khaterah Parwani undrer sig over, at etnisk danske mænd sjældent tør flirte med hende og hendes veninder, og at andelen af ægteskaber på tværs af etnicitet er stagneret i Danmark. Derfor har hun inviteret sin ven Simon Flander i studiet til at tale om den tabuiserede tiltrækning mellem etnisk danske mænd og minoritetskvinder, kulturkløfter og kompromiser. For Simon er ikke bange for at date minoritetsetniske kvinder - blandt andet et par af Khaterahs veninder. Medvirkende: Khaterah Parwani, juridisk rådgiver og projektleder. Simon Flander, folkeskolelærer. I redaktionen: Celine Klint og Anne Pilegaard Petersen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05)

  Dokumentar
 • Kl. 11:03-12:00
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  I Pilgrim i dag tager Anders Laugesen på besøg i det spirituelle fællesskab Damanhur i Italien, hvor han blandt andet bliver vist rundt i et stort tempel hugget ind i et bjerg og taler med det danskfødte medlem af det spirituelle samfund Tritone - med det danske navn Johannes. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03, tirsdag 5.03 og lørdag 20.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat: Åbner Danmark for langsomt?

  Flere fodboldklubber melder offentligt ud, at de hurtigst muligt vil åbne op for langt flere tilskuer på stadion - og et flertal i Folketinget er enige. Rejsebureauer sender unge på drukferier med løftet om, at Corona-reglerne ikke gælder på feriedestinationen. Både store dele af erhvervslivet og af dansk politik vil fremskynde genåbningen af Danmark efter Corona-krisen. Tænker erhvervslivet for meget på profit, når de kræver en hurtigere genåbning? Kan man fortsat forlange store dele af Danmark nedlukket, når smittetryk og antallet af indlagte Corona-patienter fortsat falder? Åbner Danmark for langsomt? P1 Debattører: Alex Vanopslagh (LA), Kirsten Normann (SF), Rasmus Horn Langhoff (S), Søren Riis Paludan, Bjørn Nikolaj Lund Pedersen, medstifter af Skyland Beach Camp, Sarah Agerklint, formand, Brøndby Support og næstformand, Danske Fodbold Fans. Vært: Mads Aagaard. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Ikonet ingen husker

  Ikonet ingen husker - 1:4 Det svære valg

  Lille Hans Peter vokser op i et Sønderjylland, som få år før hans fødsel er blevet tysk territorie. Her vokser han op i en familie, som drømmer om, at landsdelen bliver dansk. Den drøm viser sig at have lange udsigter, og som årene går bliver Hans Peter en ung mand. I teenageårene bliver han tvunget til at træffe sit livs sværeste valg. Mange år senere flytter en journalist til Sønderjylland og falder over H.P. Hanssens liv. Han dykker ned i H.P. Hanssens beslutning som 17-årig og finder ud af, at det svære valg fik betydning for et helt mindretal. Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen. Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter. Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm. Redaktør: Anne Skjerning. Programansvarlig: Jens Conrad. (Sendes også 19.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  Pippi for voksne

  Pippi for voksne 2:5 - Pippi og (ud)dannelse

  "For megen lærdom kan knække selv den stærkeste". Pippi er ikke særligt glad for at gå i skole. Hun er ikke god til at stave, og hun vil hellere rejse til Lissabon end læse om byen i en bog. Generelt er Pippi ikke særlig glad for navigere i de systemer, de voksne sætter op, de voksne har generelt ret svært ved at greje Pippis måde at håndtere dem på. I dette afsnit møder vi en, der havde det på samme måde som ung, og som synes, og ser nærmere på, hvordan Pippi repræsenterer de kompetencer, mange børn har. Gæst: Iværksætter og børnebogsforfatter Emilie Melgaard Jacobsen. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Sendt første gang 10. april). (Sendes også 19.33, lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  P1 Debat: Åbner Danmark for langsomt?

  Flere fodboldklubber melder offentligt ud, at de hurtigst muligt vil åbne op for langt flere tilskuer på stadion - og et flertal i Folketinget er enige. Rejsebureauer sender unge på drukferier med løftet om, at Corona-reglerne ikke gælder på feriedestinationen. Både store dele af erhvervslivet og af dansk politik vil fremskynde genåbningen af Danmark efter Corona-krisen. Tænker erhvervslivet for meget på profit, når de kræver en hurtigere genåbning? Kan man fortsat forlange store dele af Danmark nedlukket, når smittetryk og antallet af indlagte Corona-patienter fortsat falder? Åbner Danmark for langsomt? P1 Debattører: Alex Vanopslagh (LA), Kirsten Normann (SF), Rasmus Horn Langhoff (S), Søren Riis Paludan, Bjørn Nikolaj Lund Pedersen, medstifter af Skyland Beach Camp, Sarah Agerklint, formand, Brøndby Support og næstformand, Danske Fodbold Fans. Vært: Mads Aagaard. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 27:00
  Ikonet ingen husker

  Ikonet ingen husker - 1:4 Det svære valg

  Lille Hans Peter vokser op i et Sønderjylland, som få år før hans fødsel er blevet tysk territorie. Her vokser han op i en familie, som drømmer om, at landsdelen bliver dansk. Den drøm viser sig at have lange udsigter, og som årene går bliver Hans Peter en ung mand. I teenageårene bliver han tvunget til at træffe sit livs sværeste valg. Mange år senere flytter en journalist til Sønderjylland og falder over H.P. Hanssens liv. Han dykker ned i H.P. Hanssens beslutning som 17-årig og finder ud af, at det svære valg fik betydning for et helt mindretal. Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen. Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter. Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm. Redaktør: Anne Skjerning. Programansvarlig: Jens Conrad. (Genudsendelse fra 13.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  Pippi for voksne

  Pippi for voksne 2:5 - Pippi og (ud)dannelse

  "For megen lærdom kan knække selv den stærkeste". Pippi er ikke særligt glad for at gå i skole. Hun er ikke god til at stave, og hun vil hellere rejse til Lissabon end læse om byen i en bog. Generelt er Pippi ikke særlig glad for navigere i de systemer, de voksne sætter op, de voksne har generelt ret svært ved at greje Pippis måde at håndtere dem på. I dette afsnit møder vi en, der havde det på samme måde som ung, og som synes, og ser nærmere på, hvordan Pippi repræsenterer de kompetencer, mange børn har. Gæst: Iværksætter og børnebogsforfatter Emilie Melgaard Jacobsen. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • 57:24
  Tal til mig

  Tal til mig - Özlem Cekic: Fra ekstremist til demokrat

  Özlem Cekic var i sine teenageår i fare for at blive muslimsk ekstremist. Men en imam stillede hende to specifikke spørgsmål, som fik hende til at tvivle på sin tro. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  I Pilgrim i dag tager Anders Laugesen på besøg i det spirituelle fællesskab Damanhur i Italien, hvor han blandt andet bliver vist rundt i et stort tempel hugget ind i et bjerg og taler med det danskfødte medlem af det spirituelle samfund Tritone - med det danske navn Johannes. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også tirsdag 5.03 og lørdag 20.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Sanselig sommerradio fra troens verden. Klip og højdepunkter fra årets udsendelser. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 2.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet