Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:19
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Vi er det liv, vi lever

  Det er ikke rigtigt, at man kan, hvad man vil. Desværre tror mange af os, at vi skaber vores egen skæbne. Men alle er underlagt og formet af en række livsbetingelser, som skaber dit udgangspunkt i livet. Jeg mener faktisk, at det er en god ting for os, at vi kan slappe af i, vi ikke kan ændre på det hele. Lyder det dumt, så hør mig forklare mere om det i dagens udsendelse. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Nils Malmros filminstruktør og Anna Mejlhede forfatter, teolog og brevkasseredaktør i ugebladet Søndag. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioaviser, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Støjberg-show i Rigsretten?

  Når rigsretssagen mod Inger Støjberg begynder i dag, bliver det afgjort, om fem medier får lov til at sende direkte. Blandt andre Politiken, hvor chefredaktør Christian Jensen siger, at det er en sag med "åbenbar offentlig interesse". Modsat frygter Børsens nyhedsdirektør Nikolaj Sommer, at direkte transmissioner blandt andet kan føre til utidig påvirkning af vidner. Millioner på spil: I alt 51 kampe bliver spillet i det igangværende fodbold-EM. Men kun 32 bliver sendt på DR, for det er Viaplay og TV3, som har rettighederne. Og som altid er en stor sportsbegivenhed en kamp om seertal og reklamekroner. Interview med Ekstra Bladets Mads Glenn Wehlast om slaget om millionerne. Podbog eller lydcast: Hun har skabt et nyt format, hvor den oplæste lydbog smelter sammen med podcastens lydunivers i hendes egen, personlige historie, "Alene". Dorte Palle, medejer af produktionsselskabet "Rakkerpak", fortæller om den stenede vej fra talent i DR til først "flaskesamler" og nu anerkendt podcaster. Farvel til P1's mediemagasin: Efter tyve år lukker og slukker Mennesker og medier med denne udsendelse. Et ikke-repræsentativt dyk i arkivet fortæller historier om blandt andet evnen til at erkende fejl, om "akademiske" spørgsmål og om "finere, franske detaljer". Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Sygt nok

  Sygt nok: Mister kvinder koncentrationen en gang om måneden?

  Kan man være præsident eller komme med på Sirius-patruljen, når ens krop og hjerne hver måned er tvunget i hormonelevator? Kvinders hormonudsving og deres betydning pirrer forskerne. Den kvindelige cyklus gør kvindekroppen notorisk svær at forske i, men samtidig er kvindehjernen på grund af hormonudsvingene særligt robust og giver mulighed for avanceret hjerneforskning. Sygt nok går den kvindelige cyklus efter i sømmene og undersøger blandt andet, hvordan du kan leve efter din cyklus, hvad den betyder for sport, og hvad der er op og ned med den sagnomspundne PMS. Medvirkende: Vibe Frøkjær, hjerneforsker og overlæge Region Hovedstadens Psykiatri og Mette Hansen, lektor på Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Sendes også 20.03, søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Klog på Sprog

  Klog på Sprog: På sporet af Proust

  Ét værk i 13 bind, sætninger der knopskyder over flere sider og mere end 100 år på bagen. Har du din sommerferielitteratur klar? D. 10. juli ville den verdensberømte Marcel Proust være fyldt 150 år, og i den anledning tager vi sprogluppen over klassikeren "På sporet af den tabte tid" og undersøger hvorfor den har ry for at være så vanskelig. Proust-kenderne Madame Nielsen og Neal Ashley Conrad guider os igennem bøgerne og seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Henrik Lorentzen giver den fransksproglige kontekst. Vært: Adrian Hughes. (Sendes også 21.03 og lørdag 5.03.

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Ugens gæst

  Ugens gæst: Lykke Friis

  EM i værdikamp? Engang var fodbold et simpelt spil, hvor 22 mænd jagtede en bold i 90 minutter og til sidst vandt tyskerne. Nu handler EM også om LGBT-rettigheder, om Black Lives Matter, om spillere, der ikke vil bruges som reklamesøjler for Coca Cola og Heineken og om en organisation, der anklages for at sætte penge over alt andet og være ude af trit med tiden. Har UEFA lavet turneringens største selvmål ved at forbyde et regnbuefarvet stadion? Kan man adskille sport og politik? Og er EM et nationalt terapirum? Lykke Friis er direktør i Tænketanken Europa, medlem af DBU´s landsholdskomité og indehaver af en imponerende samling landsholdstrøjer. Fredag er hun Ugens Gæst og her er også plads til begejstring over det landshold, der igen har fået os til at drømme stort. Har du et spørgsmål til Lykke Friis, så send en sms til 1212. Vært Pia Røn. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:51
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Pigekorets hemmelighed

  Det glitrende glansbilledet af DR's pigekor krakelerer, da tolv tidligere korpiger stiller sig frem i Politiken og beretter om et 'megaseksualiseret' miljø under ledelse af Michael Bojesen, der var chefdirigent fra 2001 til 2010. Men det stopper ikke der. Pludselig står flere tidligere korpiger frem og fortæller om seksuelle krænkelser og psykisk terror under afdøde Tage Mortensen, der var chefdirigent helt tilbage fra 1966 og frem til år 2000. Den tidligere korpige Anne Louise Garioud sagde i 2005 fra. Hun fortæller om, hvordan hun følte sig presset til at trække sin klage tilbage. Og om hvordan andre piger i koret, blev udsat for uønsket seksuel opmærksomhed. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:26
  P1 Dokumentar

  Kostskolen 7:8 - Mødet i kælderen

  Havregårdens bestyrelse er indkaldt til møde hos Socialtilsyn Hovedstaden. Nye afsløringer fra P1 Dokumentar og tilsynet presser kostskolen. Bestyrelsen har fået 14 dage til at redde skolen fra at lukke. Men midt i redningsplanerne vælter det dog frem med nye, alvorlige anklager og oplysninger om skolens mangeårige forstander. (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Ugens gæst

  Ugens gæst: Lykke Friis

  EM i værdikamp? Engang var fodbold et simpelt spil, hvor 22 mænd jagtede en bold i 90 minutter og til sidst vandt tyskerne. Nu handler EM også om LGBT-rettigheder, om Black Lives Matter, om spillere, der ikke vil bruges som reklamesøjler for Coca Cola og Heineken og om en organisation, der anklages for at sætte penge over alt andet og være ude af trit med tiden. Har UEFA lavet turneringens største selvmål ved at forbyde et regnbuefarvet stadion? Kan man adskille sport og politik? Og er EM et nationalt terapirum? Lykke Friis er direktør i Tænketanken Europa, medlem af DBU´s landsholdskomité og indehaver af en imponerende samling landsholdstrøjer. Fredag er hun Ugens Gæst og her er også plads til begejstring over det landshold, der igen har fået os til at drømme stort. Har du et spørgsmål til Lykke Friis, så send en sms til 1212. Vært Pia Røn. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:51
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Pigekorets hemmelighed

  Det glitrende glansbilledet af DR's pigekor krakelerer, da tolv tidligere korpiger stiller sig frem i Politiken og beretter om et 'megaseksualiseret' miljø under ledelse af Michael Bojesen, der var chefdirigent fra 2001 til 2010. Men det stopper ikke der. Pludselig står flere tidligere korpiger frem og fortæller om seksuelle krænkelser og psykisk terror under afdøde Tage Mortensen, der var chefdirigent helt tilbage fra 1966 og frem til år 2000. Den tidligere korpige Anne Louise Garioud sagde i 2005 fra. Hun fortæller om, hvordan hun følte sig presset til at trække sin klage tilbage. Og om hvordan andre piger i koret, blev udsat for uønsket seksuel opmærksomhed. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:26
  P1 Dokumentar

  Kostskolen 7:8 - Mødet i kælderen

  Havregårdens bestyrelse er indkaldt til møde hos Socialtilsyn Hovedstaden. Nye afsløringer fra P1 Dokumentar og tilsynet presser kostskolen. Bestyrelsen har fået 14 dage til at redde skolen fra at lukke. Men midt i redningsplanerne vælter det dog frem med nye, alvorlige anklager og oplysninger om skolens mangeårige forstander. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • Sygt nok

  Sygt nok: Mister kvinder koncentrationen en gang om måneden?

  Kan man være præsident eller komme med på Sirius-patruljen, når ens krop og hjerne hver måned er tvunget i hormonelevator? Kvinders hormonudsving og deres betydning pirrer forskerne. Den kvindelige cyklus gør kvindekroppen notorisk svær at forske i, men samtidig er kvindehjernen på grund af hormonudsvingene særligt robust og giver mulighed for avanceret hjerneforskning. Sygt nok går den kvindelige cyklus efter i sømmene og undersøger blandt andet, hvordan du kan leve efter din cyklus, hvad den betyder for sport, og hvad der er op og ned med den sagnomspundne PMS. Medvirkende: Vibe Frøkjær, hjerneforsker og overlæge Region Hovedstadens Psykiatri og Mette Hansen, lektor på Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Klog på Sprog

  Klog på Sprog: På sporet af Proust

  Ét værk i 13 bind, sætninger der knopskyder over flere sider og mere end 100 år på bagen. Har du din sommerferielitteratur klar? D. 10. juli ville den verdensberømte Marcel Proust være fyldt 150 år, og i den anledning tager vi sprogluppen over klassikeren "På sporet af den tabte tid" og undersøger hvorfor den har ry for at være så vanskelig. Proust-kenderne Madame Nielsen og Neal Ashley Conrad guider os igennem bøgerne og seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Henrik Lorentzen giver den fransksproglige kontekst. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Støjberg-show i Rigsretten?

  Når rigsretssagen mod Inger Støjberg begynder i dag, bliver det afgjort, om fem medier får lov til at sende direkte. Blandt andre Politiken, hvor chefredaktør Christian Jensen siger, at det er en sag med "åbenbar offentlig interesse". Modsat frygter Børsens nyhedsdirektør Nikolaj Sommer, at direkte transmissioner blandt andet kan føre til utidig påvirkning af vidner. Millioner på spil: I alt 51 kampe bliver spillet i det igangværende fodbold-EM. Men kun 32 bliver sendt på DR, for det er Viaplay og TV3, som har rettighederne. Og som altid er en stor sportsbegivenhed en kamp om seertal og reklamekroner. Interview med Ekstra Bladets Mads Glenn Wehlast om slaget om millionerne. Podbog eller lydcast: Hun har skabt et nyt format, hvor den oplæste lydbog smelter sammen med podcastens lydunivers i hendes egen, personlige historie, "Alene". Dorte Palle, medejer af produktionsselskabet "Rakkerpak", fortæller om den stenede vej fra talent i DR til først "flaskesamler" og nu anerkendt podcaster. Farvel til P1's mediemagasin: Efter tyve år lukker og slukker Mennesker og medier med denne udsendelse. Et ikke-repræsentativt dyk i arkivet fortæller historier om blandt andet evnen til at erkende fejl, om "akademiske" spørgsmål og om "finere, franske detaljer". Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet