Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Vi vasker virksomheden grøn

  Virksomheder verden over ved godt, hvilken verden de lever i. En verden præget af klimaproblemer, voksende ulighed, digital overvågning og meget andet. Og vi forbrugere ser gerne, at supermarkedet, tøjbutikken, pensionsselskabet osv. opfører sig ordentligt og kaster sig ind i kampen mod problemerne. Det hedder CSR - Corporate Social Responsibility - når f.eks. store amerikanske virksomheder stræber efter at opfylde Paris-aftalen, selvom præsident Trump har meldt USA ud af den. Det er, når supermarkeder laver økologikampagner og bekæmper madspild. Men skeptikere mener, at visse virksomheder vasker hænder i deres klimaindsats samtidig med, at de benytter børnearbejde i andre lande. Supertanker tænker med over virksomhedernes sociale ansvar. Medvirkende: Peter Høgsted, adm. dir., COOP. Claus Strue Frederiksen, mag.art. og phd. i filosofi, bæredygtighedskonsulent og forfatter. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:00
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Australien er ved at åbne igen efter en hård corona-nedlukning, men i Melbourne i delstaten Victoria er genåbningen gået skævt. Og det betyder, at der nu igen bliver lukket ned med blandt andet et udgangsforbud, som hver dag vil gælde fra klokken 20 til 05. Vi taler med en dansker bosat i Melbourne. Herhjemme nærmer folkeskolerne sig igen en normal hverdag efter corona-undervisning og en sommerferie. Der er stadig en uge til skolestart, men forberedelserne til en 'almindelig' hverdag i folkeskolen er godt i gang. Vi ser på, hvilke positive corona-erfaringer lærere og skoleledere tager med ind i det nye skoleår. Om bare få måneder kan Rusland være i gang med at vaccinere mod corona, siger landets sundhedsminister. Og hermed er linjerne trukket skarpt op i et vaccinekapløb mellem Kina, Rusland og USA - vi taler med en Ruslandsekspert om, hvad det vil betyde for landenes indbyrdes forhold. Værter er Ole Brink og Tinne Hjersing Knudsen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Saltvandsakvarie

  Hvorfor vælger nogle at beskæftige sig med saltvandsakvarier? Hvad er de største udfordringer? Hvad er de største glæder? Hvilke skabninger kan bo i et saltvandsakvarie? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:40
  Småborger

  Småborger: Skolen i lyserød og lyseblå

  Nu starter vi børn i skole igen og noget af det, der helt sikkert sker igen efter ferien, er at vi bliver opdelt i grupper af drenge og piger. Og med den opdeling, følger tit også forskellige forventninger og stereotyper. Men hvorfor bliver lærere og skolepersonale ved med at opdele børn efter køn? Med dagens program vil Småborger undersøge, hvordan kønsopdeling påvirker og hvilke grunde, der er til at opdele i pige- og drengegrupper i skolen. Værter: Emma og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Cecilie Cedergren, Karen Albertsen og Anna Gjöres. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 30:00
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Dy Plambeck i Tokkekøb hegn

  "Jeg har et indre skov- og sølandskab i mig". Sådan siger forfatter Dy Plambeck, som for få år siden flyttede fra by til land, fra København til Kirkelte, en lille by i Nordsjælland, som ligger midt imellem to skove. Dér har hun fået øjnene op for dynamikken på landet, og dér bader hun ofte i skovsøen. I "Naturen kalder" skal hun prøve en anden form for badning, nemlig skovbadning, som er et japansk fænomen. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen - i redaktionen Johanne Foersom. (Sendt første gang 8. juni). (Sendes også onsdag 5.30, lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Sanselig sommerradio fra troens verden. Klip og højdepunkter fra årets udsendelser. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:30
  P1 Debat

  P1 Debat: Mere kristen politik?

  Danmark er kristent, og det skal kunne mærkes. Det mener Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der blæser til kamp for flere kristne islæt i den førte politik i Danmark. Men både politikere og præster er uenige. P1 Debattører: Morten Messerschmidt (DF), Isabella Arendt (KD), Marie Høgh, sognepræst, Anders Gadegaard, Domprovst, Carsten Bo Mortensen, religionslærer. Vært: Andreas Just Nygaard. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service: Hvordan gik det så med at holde sommerferie i Danmark?

  Efter en lang sommerferie vender P1s magasin for konstruktiv journalistik tilbage. Og vi begynder med at kigge i corona-bakspejlet: Fik vi givet den nødstedte danske turistbranche en hjælpende hånd hen over sommeren? Og mere corona: Krisen har som bekendt udløst adskille hjælpepakker. En af pakkerne skal få flere virksomheder til at tage lærlinge ind. Vi tager temperaturen på, om den virker efter hensigten. Du kan sende en mail til os, hvis du har en idé eller kommentar til det, vi sender i radioen. Skriv til publicservice@dr.dk Vært: Henrik Mikaelsen. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 1:8

  De unge piger mangler stærke kvindelige forbilleder. Kvinder som er dygtige, kloge og fulde af selvværd. Kvinder som ikke er uhensigtsmæssigt optagede af vægt og udseende. Den succesfulde filminstruktør Anna Emma Haudal er både dygtig og klog, men har følt sig for tyk, siden hun var barn. Den dag i dag kan hun få en depression blot ved at se på billeder af sig selv. Med det selvhad følger en stor smerte. Derfor har Alberte Clement Meldal udvalgt netop hende til at til forsøge at forandre sit selvbillede gennem indsigt i de strukturer, hun er underlagt. For forhåbentlig kan hun så med tiden vokse til at blive et ægte forbillede for de unge mennesker, som hun laver film om og til. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kampen om "Kampen om Grønland": Holdet bag dokumentarfilmen "Kampen om Grønland" kæmper for at blive vist på den internationale filmscene. Dokumentaren følger fire unge grønlænderes forsøg på at skabe et nyt og bedre Grønland, men instruktøren bag er ikke selv grønlandsk - og derfor møder filmen afslag på de internationale filmfestivaler. #ChallengeAccepted: På Instagram har en lang række berømte kvinder delt billeder af sig selv i sort/hvid, alle med #ChallengeAccepted. Oprindeligt blev hashtagget skabt af en brasiliansk journalist for at vise støtte til kvindemord i Tyrkiet - men undervejs blev formålet glemt. Kulturen på P1 undersøger, om vi har opnået gruppeimmunitet over for hashtag-aktivisme - og taler med en af de influencere, som lagde billedet op, uden at vide hvorfor. Hvad tjener musikere på streaming? Siden i fredags har man ikke længere kunne lytte til dansk musik på Youtube, fordi lønforhandlinger mellem musikrettighedsorganisationen KODA og Yotubes ejer, Google, gik i hårdknude. Knuden er endnu ikke løst - men hen over weekenden har en oversigt med titlen "Det tjener musikere på streaming" floreret på de sociale medier. Vi undersøger, om oversigten overhovedet kan hjælpe forbrugerne med at vælge streamingtjeneste, eller om der er for mange ubekendte i musikjunglen. Vi får også besøg af Johan Olsen, som i dag udkommer med en ny børnebog, der fejrer H.C. Ørsted - og så besøger vi en smugkro, som huser skæve eksistenser og festlige anekdoter. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:30
  P1 Debat

  P1 Debat: Mere kristen politik?

  Danmark er kristent, og det skal kunne mærkes. Det mener Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt, der blæser til kamp for flere kristne islæt i den førte politik i Danmark. Men både politikere og præster er uenige. P1 Debattører: Morten Messerschmidt (DF), Isabella Arendt (KD), Marie Høgh, sognepræst, Anders Gadegaard, Domprovst, Carsten Bo Mortensen, religionslærer. Vært: Andreas Just Nygaard. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service: Hvordan gik det så med at holde sommerferie i Danmark?

  Efter en lang sommerferie vender P1s magasin for konstruktiv journalistik tilbage. Og vi begynder med at kigge i corona-bakspejlet: Fik vi givet den nødstedte danske turistbranche en hjælpende hånd hen over sommeren? Og mere corona: Krisen har som bekendt udløst adskille hjælpepakker. En af pakkerne skal få flere virksomheder til at tage lærlinge ind. Vi tager temperaturen på, om den virker efter hensigten. Du kan sende en mail til os, hvis du har en idé eller kommentar til det, vi sender i radioen. Skriv til publicservice@dr.dk Vært: Henrik Mikaelsen. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 1:8

  De unge piger mangler stærke kvindelige forbilleder. Kvinder som er dygtige, kloge og fulde af selvværd. Kvinder som ikke er uhensigtsmæssigt optagede af vægt og udseende. Den succesfulde filminstruktør Anna Emma Haudal er både dygtig og klog, men har følt sig for tyk, siden hun var barn. Den dag i dag kan hun få en depression blot ved at se på billeder af sig selv. Med det selvhad følger en stor smerte. Derfor har Alberte Clement Meldal udvalgt netop hende til at til forsøge at forandre sit selvbillede gennem indsigt i de strukturer, hun er underlagt. For forhåbentlig kan hun så med tiden vokse til at blive et ægte forbillede for de unge mennesker, som hun laver film om og til. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Dokumentar
 • 57:00
  Tal til mig

  Tal til mig - Jeanett Albeck: Med kollapset kommer slippet

  Komponist Jeanett Albeck ligger en sommernat for et år siden i mørket og bestiller en tid hos en tatovør. Hun har fundet ud af noget og det noget skal ridses i huden så hun husker det. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også torsdag 11.03, 21.03 og lørdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Sanselig sommerradio fra troens verden. Klip og højdepunkter fra årets udsendelser. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Saltvandsakvarie

  Hvorfor vælger nogle at beskæftige sig med saltvandsakvarier? Hvad er de største udfordringer? Hvad er de største glæder? Hvilke skabninger kan bo i et saltvandsakvarie? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kampen om "Kampen om Grønland": Holdet bag dokumentarfilmen "Kampen om Grønland" kæmper for at blive vist på den internationale filmscene. Dokumentaren følger fire unge grønlænderes forsøg på at skabe et nyt og bedre Grønland, men instruktøren bag er ikke selv grønlandsk - og derfor møder filmen afslag på de internationale filmfestivaler. #ChallengeAccepted: På Instagram har en lang række berømte kvinder delt billeder af sig selv i sort/hvid, alle med #ChallengeAccepted. Oprindeligt blev hashtagget skabt af en brasiliansk journalist for at vise støtte til kvindemord i Tyrkiet - men undervejs blev formålet glemt. Kulturen på P1 undersøger, om vi har opnået gruppeimmunitet over for hashtag-aktivisme - og taler med en af de influencere, som lagde billedet op, uden at vide hvorfor. Hvad tjener musikere på streaming? Siden i fredags har man ikke længere kunne lytte til dansk musik på Youtube, fordi lønforhandlinger mellem musikrettighedsorganisationen KODA og Yotubes ejer, Google, gik i hårdknude. Knuden er endnu ikke løst - men hen over weekenden har en oversigt med titlen "Det tjener musikere på streaming" floreret på de sociale medier. Vi undersøger, om oversigten overhovedet kan hjælpe forbrugerne med at vælge streamingtjeneste, eller om der er for mange ubekendte i musikjunglen. Vi får også besøg af Johan Olsen, som i dag udkommer med en ny børnebog, der fejrer H.C. Ørsted - og så besøger vi en smugkro, som huser skæve eksistenser og festlige anekdoter. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet