Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Velkommen på forsiden ... af internettet

  Mikkel og Esben dykker ned i den magt, Reddit - en af verdens mest besøgte hjemmesider - har. Reddit byder på alt fra brugerdreven terrorefterforskning til brugere, der lærer hinanden nye sprog. Men hvad er det egentlig, der gør den så forskellig fra andre sociale platforme? Og hvordan får du mest ud af den her i Danmark? Derudover: Derfor skal du undgå browserens indbyggede kodeordshusker. Medvirkende: Ricki Mae Melchior og Lasse From Jonassen. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Arbejdsløsheden er generelt faldende - men ikke hos de langtidsledige. Hvad skyldes udviklingen og hvor alvorlig er den? Hvad er det for et anklageskrift, der ligger mod Inger Støjberg? Og hvad er det ved regeringens forslag om bortadoption, Institut for Menneskerettigheder er bekymret over? Værter: Maria Dohn og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:51
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Hvad skal konservativ fremgang bruges til?

  Mens Venstre har haft travlt med at håndtere rigsretssag og valg af ny næstformand, er de Konservative steget i målingerne og i den seneste måling fra Epinion for DR, er partiet tæt på at være samme størrelse som Venstre. Hvad vil den Konservative formand Søren Pape Poulsen bruge fremgangen til, begynder han at drømme om statsministerposten og ser han det som en opgave at samle blå blok. Det spørger vi ham om i Slotsholmen. Da partierne blev enige om en milliarderstatning til minkavlerne. forlod Enhedslisten forhandlingslokalet, fordi de mente, at aftalen blev for dyr. Så gik SF med i aftalen. Det taler vi med SF's dyrevelfærdsordfører Carl Valentin om. Vi taler også med Jens Rohde, der tidligere på ugen forlod de Radikale på grund af politiske uenigheder på en række punkter. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:07
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Søvn og sjove zzznorkelyde

  Kan giraffer kun stå op og sove? Blunder fugle virkelig i luften? Og kan dyr egentlig have søvnbesvær lige som os? Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen får besøg af zoologisk direktør Mads Frost Bertelsen fra Zoo i København til en ærlig snak om søvn, sjove snorkelyde og dyrs vidt forskellige hvilevaner og behov. Gæst: Mads Frost Bertelsen, zoologisk direktør i Zoologisk Have i København. Producer: Carsten Nielsen. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 54:53
  Tal til mig

  Tal til mig - Poul Madsen: "Du må selv om hvad du tror på, men du skal tro på noget!"

  Chefredaktør Poul Madsen er præstesøn. Og selvom han ikke tror på Gud, tror han på ham alligevel. "Det er nu engang så rart at have noget at tro lidt på selvom det ikke er rationelt". Og så forsøger Poul i sit job, at praktisere det der for ham er det vigtigste budskab i kristendommen: Næstekærligheden. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:05
  P1 Debat

  P1 Debat: For barnets bedste?

  Onsdag præsenterede socialminister Astrid Krag regeringens længe ventede udspil til Barnets Lov: Det skal reageres hurtigere og hårdere overfor dårlige forældre. Flere børn skal både høres og fjernes tidligere. Og voldelige forældre skal straffes hårdere - også økonomisk. Men hvis Mette Frederiksen er børnenes statsminister, er forældrene så fjenden? Holder forældre op med at slå, hvis de bliver fattigere? Og er det egentlig forældrene eller de kommunale forvaltninger, der ikke gør det godt nok? I P1 Debat møder socialministeren virkelighedens fagfolk, når socialrådgiver Bettina Post, socialjurist Linda Klingenberg og pædagog Rolf Eggert, der selv har en tung fortid, udfordrer regeringens planer for børnenes bedste. Vært: Marie Louise Toksvig. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:44
  Radiofortællinger

  Død i paradis 1:2

  Annas mormor har inviteret hele familien til Thailand i 2004. De skal fejre jul, snorkle og ride på elefanter, men 2. juledag trækker havet sig pludselig tilbage og kommer retur i form af en buldrende og voldsom bølge, der tager alt med på sin vej. Tilrettelæggelse: Mads Petter Kühnel. I redaktionen: Lucas Francis Claver. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.03).

  Dokumentar
 • 27:05
  Kvinder i krig

  Kvinder i krig 1:7 - "Det er jo en skam, De er kvinde"

  Da de første danske kvinder melder sig på kasernerne i 1970erne, findes uniformerne kun i mandestørrelser, og de bliver mødt med fordomme om, at de ikke kan klare øvelserne på grund af deres livmoder og menstruation. Men de giver ikke op. I stedet udfordrer de både Forsvaret og tidens ligestillingspolitik. Lone Træholt er fast besluttet på at blive jagerpilot, og Dorte Vennits vil være kampsoldat. Begge dele er ikke set før og imod love og regler. Medvirkende: Lone Træholt, pensioneret brigadegeneral. Dorte Vennits, pensioneret major. Suzi Appelgren, tidl. militærsygeplejerske. Tilrettelæggelse: Anne Pilegaard Petersen og Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Lydbøger for peanuts - I går kunne vi fortælle om, hvordan man i skuespillerforbundet nu vil kæmpe for ordnede forhold - og bedre løn - for indtalere af lydbøger. Nu viser det sig, at et af de steder, hvor lønnen er meget lav, er i det statsejede Nota, der laver lydbøger (og magasiner) for synshandicappede. Og at det sker efter en overenskomst.... med skuespillerforbundet. Vi ruller sagen op i dag. Episke Kristian Leth - Han er blandt meget andet forfatter, digter og musiker - og nu er New York-boende Kristian Leth klar med en solo-udgivelse. Første single kommer i morgen og hedder 'Den episke'. Resten af albummet 'Stormen' er klar til april. Tag med Kristian Leth til New Yorks tomme gader. Boghandlerens død - Tendensen har været der i mange år: Boghandlerne er pressede, fordi mange køber deres bøger over nettet eller i de helt store varehuse. Og mens både nettet og varehusene stadig holder åbent, så er der lukket og slukket i boghandlerne. Vi taler med den nye chefredaktør for branchebladet Bogmarkedet om bogen, døden og muligheden for overlevelse. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Miljøstyrelsen har igen fundet et kemikalie i vores drikkevand, som vi ikke tidligere har vidst var der. Det hedder Trifluoreddikesyre, TFA i forkortelse, og det er fundet i 219 af 246 boringer ved en massescreening, dvs. det er fundet i ni ud af ti boringer. Vi ser på, hvad det er for et stof og hvad fundet betyder. Den samme hemmelige, russiske efterretningsenhed, som stod bag attentatet på oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj, bliver nu sat i forbindelse med tre tidligere uopklarede giftmord på russiske aktivister. Vi ser nærmere på det, der ligner en statslig dødspatrulje med speciale i gift og kemiske våben. Borgere i Polen gik i aftes igen på gaden i protest mod, at det nu er nær umuligt at få abort i landet. Vi zoomer i dag ind på protesterne og situationen i Polen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 26:44
  Radiofortællinger

  Død i paradis 1:2

  Annas mormor har inviteret hele familien til Thailand i 2004. De skal fejre jul, snorkle og ride på elefanter, men 2. juledag trækker havet sig pludselig tilbage og kommer retur i form af en buldrende og voldsom bølge, der tager alt med på sin vej. Tilrettelæggelse: Mads Petter Kühnel. I redaktionen: Lucas Francis Claver. Mix: Tobias Ingemann. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 22. december 2020). (Sendes også 19.03).

  Dokumentar
 • 27:05
  Kvinder i krig

  Kvinder i krig 1:7 - "Det er jo en skam, De er kvinde"

  Da de første danske kvinder melder sig på kasernerne i 1970erne, findes uniformerne kun i mandestørrelser, og de bliver mødt med fordomme om, at de ikke kan klare øvelserne på grund af deres livmoder og menstruation. Men de giver ikke op. I stedet udfordrer de både Forsvaret og tidens ligestillingspolitik. Lone Træholt er fast besluttet på at blive jagerpilot, og Dorte Vennits vil være kampsoldat. Begge dele er ikke set før og imod love og regler. Medvirkende: Lone Træholt, pensioneret brigadegeneral. Dorte Vennits, pensioneret major. Suzi Appelgren, tidl. militærsygeplejerske. Tilrettelæggelse: Anne Pilegaard Petersen og Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 56:07
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Søvn og sjove zzznorkelyde

  Kan giraffer kun stå op og sove? Blunder fugle virkelig i luften? Og kan dyr egentlig have søvnbesvær lige som os? Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen får besøg af zoologisk direktør Mads Frost Bertelsen fra Zoo i København til en ærlig snak om søvn, sjove snorkelyde og dyrs vidt forskellige hvilevaner og behov. Gæst: Mads Frost Bertelsen, zoologisk direktør i Zoologisk Have i København. Producer: Carsten Nielsen. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 54:53
  Tal til mig

  Tal til mig - Poul Madsen: "Du må selv om hvad du tror på, men du skal tro på noget!"

  Chefredaktør Poul Madsen er præstesøn. Og selvom han ikke tror på Gud, tror han på ham alligevel. "Det er nu engang så rart at have noget at tro lidt på selvom det ikke er rationelt". Og så forsøger Poul i sit job, at praktisere det der for ham er det vigtigste budskab i kristendommen: Næstekærligheden. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også 21.03, lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Miljøstyrelsen har igen fundet et kemikalie i vores drikkevand, som vi ikke tidligere har vidst var der. Det hedder Trifluoreddikesyre, TFA i forkortelse, og det er fundet i 219 af 246 boringer ved en massescreening, dvs. det er fundet i ni ud af ti boringer. Vi ser på, hvad det er for et stof og hvad fundet betyder. Den samme hemmelige, russiske efterretningsenhed, som stod bag attentatet på oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj, bliver nu sat i forbindelse med tre tidligere uopklarede giftmord på russiske aktivister. Vi ser nærmere på det, der ligner en statslig dødspatrulje med speciale i gift og kemiske våben. Borgere i Polen gik i aftes igen på gaden i protest mod, at det nu er nær umuligt at få abort i landet. Vi zoomer i dag ind på protesterne og situationen i Polen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  Miljøstyrelsen har igen fundet et kemikalie i vores drikkevand, som vi ikke tidligere har vidst var der. Det hedder Trifluoreddikesyre, TFA i forkortelse, og det er fundet i 219 af 246 boringer ved en massescreening, dvs. det er fundet i ni ud af ti boringer. Vi ser på, hvad det er for et stof og hvad fundet betyder. Den samme hemmelige, russiske efterretningsenhed, som stod bag attentatet på oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj, bliver nu sat i forbindelse med tre tidligere uopklarede giftmord på russiske aktivister. Vi ser nærmere på det, der ligner en statslig dødspatrulje med speciale i gift og kemiske våben. Borgere i Polen gik i aftes igen på gaden i protest mod, at det nu er nær umuligt at få abort i landet. Vi zoomer i dag ind på protesterne og situationen i Polen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:51
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Hvad skal konservativ fremgang bruges til?

  Mens Venstre har haft travlt med at håndtere rigsretssag og valg af ny næstformand, er de Konservative steget i målingerne og i den seneste måling fra Epinion for DR, er partiet tæt på at være samme størrelse som Venstre. Hvad vil den Konservative formand Søren Pape Poulsen bruge fremgangen til, begynder han at drømme om statsministerposten og ser han det som en opgave at samle blå blok. Det spørger vi ham om i Slotsholmen. Da partierne blev enige om en milliarderstatning til minkavlerne. forlod Enhedslisten forhandlingslokalet, fordi de mente, at aftalen blev for dyr. Så gik SF med i aftalen. Det taler vi med SF's dyrevelfærdsordfører Carl Valentin om. Vi taler også med Jens Rohde, der tidligere på ugen forlod de Radikale på grund af politiske uenigheder på en række punkter. Vært Issa Mahmoud Jeppesen (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Lydbøger for peanuts - I går kunne vi fortælle om, hvordan man i skuespillerforbundet nu vil kæmpe for ordnede forhold - og bedre løn - for indtalere af lydbøger. Nu viser det sig, at et af de steder, hvor lønnen er meget lav, er i det statsejede Nota, der laver lydbøger (og magasiner) for synshandicappede. Og at det sker efter en overenskomst.... med skuespillerforbundet. Vi ruller sagen op i dag. Episke Kristian Leth - Han er blandt meget andet forfatter, digter og musiker - og nu er New York-boende Kristian Leth klar med en solo-udgivelse. Første single kommer i morgen og hedder 'Den episke'. Resten af albummet 'Stormen' er klar til april. Tag med Kristian Leth til New Yorks tomme gader. Boghandlerens død - Tendensen har været der i mange år: Boghandlerne er pressede, fordi mange køber deres bøger over nettet eller i de helt store varehuse. Og mens både nettet og varehusene stadig holder åbent, så er der lukket og slukket i boghandlerne. Vi taler med den nye chefredaktør for branchebladet Bogmarkedet om bogen, døden og muligheden for overlevelse. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Lydbøger for peanuts - I går kunne vi fortælle om, hvordan man i skuespillerforbundet nu vil kæmpe for ordnede forhold - og bedre løn - for indtalere af lydbøger. Nu viser det sig, at et af de steder, hvor lønnen er meget lav, er i det statsejede Nota, der laver lydbøger (og magasiner) for synshandicappede. Og at det sker efter en overenskomst.... med skuespillerforbundet. Vi ruller sagen op i dag. Episke Kristian Leth - Han er blandt meget andet forfatter, digter og musiker - og nu er New York-boende Kristian Leth klar med en solo-udgivelse. Første single kommer i morgen og hedder 'Den episke'. Resten af albummet 'Stormen' er klar til april. Tag med Kristian Leth til New Yorks tomme gader. Boghandlerens død - Tendensen har været der i mange år: Boghandlerne er pressede, fordi mange køber deres bøger over nettet eller i de helt store varehuse. Og mens både nettet og varehusene stadig holder åbent, så er der lukket og slukket i boghandlerne. Vi taler med den nye chefredaktør for branchebladet Bogmarkedet om bogen, døden og muligheden for overlevelse. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Miljøstyrelsen har igen fundet et kemikalie i vores drikkevand, som vi ikke tidligere har vidst var der. Det hedder Trifluoreddikesyre, TFA i forkortelse, og det er fundet i 219 af 246 boringer ved en massescreening, dvs. det er fundet i ni ud af ti boringer. Vi ser på, hvad det er for et stof og hvad fundet betyder. Den samme hemmelige, russiske efterretningsenhed, som stod bag attentatet på oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj, bliver nu sat i forbindelse med tre tidligere uopklarede giftmord på russiske aktivister. Vi ser nærmere på det, der ligner en statslig dødspatrulje med speciale i gift og kemiske våben. Borgere i Polen gik i aftes igen på gaden i protest mod, at det nu er nær umuligt at få abort i landet. Vi zoomer i dag ind på protesterne og situationen i Polen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  Miljøstyrelsen har igen fundet et kemikalie i vores drikkevand, som vi ikke tidligere har vidst var der. Det hedder Trifluoreddikesyre, TFA i forkortelse, og det er fundet i 219 af 246 boringer ved en massescreening, dvs. det er fundet i ni ud af ti boringer. Vi ser på, hvad det er for et stof og hvad fundet betyder. Den samme hemmelige, russiske efterretningsenhed, som stod bag attentatet på oppositionspolitikeren Aleksej Navalnyj, bliver nu sat i forbindelse med tre tidligere uopklarede giftmord på russiske aktivister. Vi ser nærmere på det, der ligner en statslig dødspatrulje med speciale i gift og kemiske våben. Borgere i Polen gik i aftes igen på gaden i protest mod, at det nu er nær umuligt at få abort i landet. Vi zoomer i dag ind på protesterne og situationen i Polen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet