Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:32
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Sæsonstart med Christoph Ellersgaard

  Zissel har lært en hel del af kultureliten, men det kniber stadig med at bryde igennem glasloftet. Derfor har hun nu kastet sin kærlighed på dem med alle pengene og al indflydelsen. Programmets hussociolog Christoph Ellersgaard guider Zissel i retning af magteliten. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 29:49
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Jesper Bugge Kold

  To forfattere vækker Jutlandias rejse til Korea i 1951 til live i en ny roman. Jesper Bugge Kold og Mich Vraa har sammen skrevet romanen "Pigen fra det store hvide skib". Om sygeplejersken Molly, der bliver ansat som operationssygeplejerske på det danske hospitalsskib. Og om 11-årige Yun, som er på flugt i Korea. Og om Danmarks stolte humanitære indsats. Anbefalinger: Jesper Bugge Kold og Mich Vraa, "Pigen fra det store hvide skib". Max Porters to romaner, "Sorg er et væsen med fjer" og "Lanny". Medvirkende: Anne Glad og Jesper Bugge Kold. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad ved vi om de nye kviktests effektivitet? Hvordan er coronasituationen i Sverige? Og hvorfor har højreradikale grupper gode vilkår for at rekruttere unge under pandemien? Værter: Kirstine Dons Christensen og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:12
  Følg pengene

  Følg pengene: Kuk i toldplanen

  Danskernes appetit på at købe britiske varer er styrtdykket efter Brexit. Og det hele bliver ikke meget bedre af, at der er gået kuk i leveringer af pakker til og fra Storbritannien. PostNord fortæller om kaos i tolden, hvor pakker kan ligge i mange uger, primært fordi briternes toldsystem endnu ikke er klar til at håndtere varer fra Europa. Og så runder vi også seneste nyt om genåbningsplanen for Danmark og sagen mod kvotekongen, der nu begynder i retten. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:58
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Optimisterne

  Der er næsten ingen grænser for alle de gode ting, der efter sigende følger af at være optimist. Optimister lever længere, er sundere og tjener flere penge. Alt sådan noget. Personligt foretrækker jeg tragediedigtere og bluesmusikere frem for optimist-coaches, men det kan være, jeg bliver omvendt til optimismen i dagens udgave af Brinkmanns briks. Det forholder jeg mig pessimistisk til, men jeg glæder mig alligevel til en hel times samtale om optimisme. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen og lektor i psykologi ved Aarhus Universitet Frans Ørsted Andersen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Farvel til landbruget - goddag til økofacismen

  I generationer har Danmark brandet sig selv som en stolt lille landbrugsnation, men de tider er nu ovre. Væk er de små familielandbrug, og dansk landbrug er i højere grad end nogensinde blevet industrielt med produktionsfabrikker snarere end gårde. Det har betydet konkurser for de mindre gårdbrug, og netop denne situation har forfatter, Hans Otto Jørgensen skrevet en roman om. 'Dead man walking - Mamrelund' tager udgangspunkt i Jørgensens brors konkurs med slægtsgården. I romanen følger læseren de tre søskende; Kris, Ann og Ben fra barnsben langt ind i deres voksne liv. Undervejs hører vi om livet på gården, den særlige væren tæt på naturen og om arbejdet, der slider og er farligt. Kris må opgive sit kvæghold, da han ender med at sætte penge til på sin mælkeproduktion, samtidig med at broderen, Ben harmes over 'økofacismens' indtog, hvor dyrene betragtes som et cirkus - f.eks. til den årlige øko-dag, hvor køerne slippes på græs i foråret. I udsendelsen kan lytterne høre et uddrag fra romanen samt et interview med Hans Otto Jørgensen. Romanen og den nationale fortælling om Danmark som stolt landbrugsnation bliver også emnet for en samtale med CBS-forsker, Mads Mordhorst. Han har forsket i de fælles narrativer, vi omgiver os med - bla. dén om 'det gode lille landbrug' og Danmark som en 'bacon and butter'-nation. Vi ser sammen på, hvor dansk landbrug står i den nationale selvforståelse i dag, og hvad fremtiden er for landbruget i brandingen af Danmark fremover. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:06
  P1 Debat

  P1 Debat: Forsigtighed for hvem?

  Holdt ud lidt endnu! siger regeringen efter et år i corona-jerngreb. Men er det på tide at vende forsigtighedsprincippet 180 grader og gøre sundhedspolitik til andet en krig mod corona? Sætter vi vores generelle folkesundhed på spil, når nedlukninger og begrænsninger får os til at fejle alt muligt andet? Og mens børn bliver tykkere, unge bliver mere skrøbelige og psykiatriske akutmodtagelser ser flere og flere indirekte ofre for corona, er det måske på tide at beregne folkesundhed på andet end smittetal? Mens Christiansborgs politikere diskuterer regnestykker og forsigtig genåbning, diskuterer P1 Debat den sundhedskrise, der lurer på den anden side af vaccinerne. Vært: Marie Louise Toksvig Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:31
  Public Service

  Public Service - frivillig under nedlukningen og fædre på barsel

  Hvad kan vi tage med os af vigtige erfaringer på vej ind i den trinvise genåbning? Nedlukningerne sidste forår og denne vinter har givet os en masse nye problemer - som er blevet løst af frivillige. Og det har givet liv til flere nye måder at arbejde med frivillighed. Inden længe bliver det lige så selvfølgeligt for nybagte fædre at skulle hjem på barsel som det i dag er for mødre. Men er vi overhovedet som samfund klar til at sende mænd hjem på de to måneders barsel, som EU har bedt os implementere? Nej! Siger en ekspert, som vi derfor beder om at komme med nogle bud på, hvordan vi gør os klar til den revolution på barselsområdet, der vil ske lige om lidt. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Jagten på nyt - I dag er det 100 år siden, Egtved-pigen blev fundet. Siden - og især de senere år - har fundet fra Egtved givet os mange svar på, hvordan mennesker levede engang. Men der må være mere, man kan udlede af DNA, Kulstof14-metoden og andre moderne videnskabelige metoder. Vi tager på jagt efter breaking news fra Egtved-pigens liv og lemmer. Deep fake til debat - Jonathan Spang brugte deep fake til at lave en sketch med Mette Frederiksen og Dan Jørgensen. Altså satte deres hoveder på nogle skuespillere, så det lignede... og det gav en journalist fra Berlingske myrekryb. Siden deep fake kom frem for et par år siden er det blevet diskuteret, hvor farlig teknikken kan være til at skabe falske historier om andre. Vi taler i dag med Berlingskes journalist, med Jonathan Spang og med en ekspert, der følger deep fake-brug i verden og kan tegne nogle streger af teknikkens fremtid. Dansk Kvindesamfund 150 år - Dansk Kvindesamfund er den danske kvindesags ældste forening. Den fylder 150 år i dag, og har således været med i kampene for uddannelse, for stemmeret, for fri abort og for ligeløn. Undervejs har foreningen også slået nogle gevaldige skæverter, når man ser det i bagklogskabens lys. Vi ruller historien op. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering

  Trods udsigt til en tredje bølge af coronasmitte tager regeringen nu chancen og lemper restriktionerne på udvalgte områder. De små butikker får lov af åbne, udendørs idræt og kultur bliver igen tilgængeligt. Og nogle elever får lov at komme i skole. I modsætning til forårets genåbningsaftaler er der denne gang politisk splittelse. Vi spørger, hvad der betyder for vores adfærd, at politikerne ikke er enige. Esbjerg er på vej til en markant forandring - fra at være kendt som en sort olieby til at blive et centrum for vindmøller og grøn energi: I går blev planerne for et stort power-to-x-anlæg præsenteret. Vi ser på, hvad det betyder for fremtidens transport med lastbiler, skibe og fly. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 56:31
  Public Service

  Public Service - frivillig under nedlukningen og fædre på barsel

  Hvad kan vi tage med os af vigtige erfaringer på vej ind i den trinvise genåbning? Nedlukningerne sidste forår og denne vinter har givet os en masse nye problemer - som er blevet løst af frivillige. Og det har givet liv til flere nye måder at arbejde med frivillighed. Inden længe bliver det lige så selvfølgeligt for nybagte fædre at skulle hjem på barsel som det i dag er for mødre. Men er vi overhovedet som samfund klar til at sende mænd hjem på de to måneders barsel, som EU har bedt os implementere? Nej! Siger en ekspert, som vi derfor beder om at komme med nogle bud på, hvordan vi gør os klar til den revolution på barselsområdet, der vil ske lige om lidt. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:58
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Optimisterne

  Der er næsten ingen grænser for alle de gode ting, der efter sigende følger af at være optimist. Optimister lever længere, er sundere og tjener flere penge. Alt sådan noget. Personligt foretrækker jeg tragediedigtere og bluesmusikere frem for optimist-coaches, men det kan være, jeg bliver omvendt til optimismen i dagens udgave af Brinkmanns briks. Det forholder jeg mig pessimistisk til, men jeg glæder mig alligevel til en hel times samtale om optimisme. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen og lektor i psykologi ved Aarhus Universitet Frans Ørsted Andersen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kl. 21:03-22:03
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Farvel til landbruget - goddag til økofacismen

  I generationer har Danmark brandet sig selv som en stolt lille landbrugsnation, men de tider er nu ovre. Væk er de små familielandbrug, og dansk landbrug er i højere grad end nogensinde blevet industrielt med produktionsfabrikker snarere end gårde. Det har betydet konkurser for de mindre gårdbrug, og netop denne situation har forfatter, Hans Otto Jørgensen skrevet en roman om. 'Dead man walking - Mamrelund' tager udgangspunkt i Jørgensens brors konkurs med slægtsgården. I romanen følger læseren de tre søskende; Kris, Ann og Ben fra barnsben langt ind i deres voksne liv. Undervejs hører vi om livet på gården, den særlige væren tæt på naturen og om arbejdet, der slider og er farligt. Kris må opgive sit kvæghold, da han ender med at sætte penge til på sin mælkeproduktion, samtidig med at broderen, Ben harmes over 'økofacismens' indtog, hvor dyrene betragtes som et cirkus - f.eks. til den årlige øko-dag, hvor køerne slippes på græs i foråret. I udsendelsen kan lytterne høre et uddrag fra romanen samt et interview med Hans Otto Jørgensen. Romanen og den nationale fortælling om Danmark som stolt landbrugsnation bliver også emnet for en samtale med CBS-forsker, Mads Mordhorst. Han har forsket i de fælles narrativer, vi omgiver os med - bla. dén om 'det gode lille landbrug' og Danmark som en 'bacon and butter'-nation. Vi ser sammen på, hvor dansk landbrug står i den nationale selvforståelse i dag, og hvad fremtiden er for landbruget i brandingen af Danmark fremover. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering

  Trods udsigt til en tredje bølge af coronasmitte tager regeringen nu chancen og lemper restriktionerne på udvalgte områder. De små butikker får lov af åbne, udendørs idræt og kultur bliver igen tilgængeligt. Og nogle elever får lov at komme i skole. I modsætning til forårets genåbningsaftaler er der denne gang politisk splittelse. Vi spørger, hvad der betyder for vores adfærd, at politikerne ikke er enige. Esbjerg er på vej til en markant forandring - fra at være kendt som en sort olieby til at blive et centrum for vindmøller og grøn energi: I går blev planerne for et stort power-to-x-anlæg præsenteret. Vi ser på, hvad det betyder for fremtidens transport med lastbiler, skibe og fly. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  Trods udsigt til en tredje bølge af coronasmitte tager regeringen nu chancen og lemper restriktionerne på udvalgte områder. De små butikker får lov af åbne, udendørs idræt og kultur bliver igen tilgængeligt. Og nogle elever får lov at komme i skole. I modsætning til forårets genåbningsaftaler er der denne gang politisk splittelse. Vi spørger, hvad der betyder for vores adfærd, at politikerne ikke er enige. Esbjerg er på vej til en markant forandring - fra at være kendt som en sort olieby til at blive et centrum for vindmøller og grøn energi: I går blev planerne for et stort power-to-x-anlæg præsenteret. Vi ser på, hvad det betyder for fremtidens transport med lastbiler, skibe og fly. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:12
  Følg pengene

  Følg pengene: Kuk i toldplanen

  Danskernes appetit på at købe britiske varer er styrtdykket efter Brexit. Og det hele bliver ikke meget bedre af, at der er gået kuk i leveringer af pakker til og fra Storbritannien. PostNord fortæller om kaos i tolden, hvor pakker kan ligge i mange uger, primært fordi briternes toldsystem endnu ikke er klar til at håndtere varer fra Europa. Og så runder vi også seneste nyt om genåbningsplanen for Danmark og sagen mod kvotekongen, der nu begynder i retten. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Jagten på nyt - I dag er det 100 år siden, Egtved-pigen blev fundet. Siden - og især de senere år - har fundet fra Egtved givet os mange svar på, hvordan mennesker levede engang. Men der må være mere, man kan udlede af DNA, Kulstof14-metoden og andre moderne videnskabelige metoder. Vi tager på jagt efter breaking news fra Egtved-pigens liv og lemmer. Deep fake til debat - Jonathan Spang brugte deep fake til at lave en sketch med Mette Frederiksen og Dan Jørgensen. Altså satte deres hoveder på nogle skuespillere, så det lignede... og det gav en journalist fra Berlingske myrekryb. Siden deep fake kom frem for et par år siden er det blevet diskuteret, hvor farlig teknikken kan være til at skabe falske historier om andre. Vi taler i dag med Berlingskes journalist, med Jonathan Spang og med en ekspert, der følger deep fake-brug i verden og kan tegne nogle streger af teknikkens fremtid. Dansk Kvindesamfund 150 år - Dansk Kvindesamfund er den danske kvindesags ældste forening. Den fylder 150 år i dag, og har således været med i kampene for uddannelse, for stemmeret, for fri abort og for ligeløn. Undervejs har foreningen også slået nogle gevaldige skæverter, når man ser det i bagklogskabens lys. Vi ruller historien op. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Jagten på nyt - I dag er det 100 år siden, Egtved-pigen blev fundet. Siden - og især de senere år - har fundet fra Egtved givet os mange svar på, hvordan mennesker levede engang. Men der må være mere, man kan udlede af DNA, Kulstof14-metoden og andre moderne videnskabelige metoder. Vi tager på jagt efter breaking news fra Egtved-pigens liv og lemmer. Deep fake til debat - Jonathan Spang brugte deep fake til at lave en sketch med Mette Frederiksen og Dan Jørgensen. Altså satte deres hoveder på nogle skuespillere, så det lignede... og det gav en journalist fra Berlingske myrekryb. Siden deep fake kom frem for et par år siden er det blevet diskuteret, hvor farlig teknikken kan være til at skabe falske historier om andre. Vi taler i dag med Berlingskes journalist, med Jonathan Spang og med en ekspert, der følger deep fake-brug i verden og kan tegne nogle streger af teknikkens fremtid. Dansk Kvindesamfund 150 år - Dansk Kvindesamfund er den danske kvindesags ældste forening. Den fylder 150 år i dag, og har således været med i kampene for uddannelse, for stemmeret, for fri abort og for ligeløn. Undervejs har foreningen også slået nogle gevaldige skæverter, når man ser det i bagklogskabens lys. Vi ruller historien op. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering

  Trods udsigt til en tredje bølge af coronasmitte tager regeringen nu chancen og lemper restriktionerne på udvalgte områder. De små butikker får lov af åbne, udendørs idræt og kultur bliver igen tilgængeligt. Og nogle elever får lov at komme i skole. I modsætning til forårets genåbningsaftaler er der denne gang politisk splittelse. Vi spørger, hvad der betyder for vores adfærd, at politikerne ikke er enige. Esbjerg er på vej til en markant forandring - fra at være kendt som en sort olieby til at blive et centrum for vindmøller og grøn energi: I går blev planerne for et stort power-to-x-anlæg præsenteret. Vi ser på, hvad det betyder for fremtidens transport med lastbiler, skibe og fly. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  Trods udsigt til en tredje bølge af coronasmitte tager regeringen nu chancen og lemper restriktionerne på udvalgte områder. De små butikker får lov af åbne, udendørs idræt og kultur bliver igen tilgængeligt. Og nogle elever får lov at komme i skole. I modsætning til forårets genåbningsaftaler er der denne gang politisk splittelse. Vi spørger, hvad der betyder for vores adfærd, at politikerne ikke er enige. Esbjerg er på vej til en markant forandring - fra at være kendt som en sort olieby til at blive et centrum for vindmøller og grøn energi: I går blev planerne for et stort power-to-x-anlæg præsenteret. Vi ser på, hvad det betyder for fremtidens transport med lastbiler, skibe og fly. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet