P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  Supertanker

  Supertanker: Posttraumatisk vækst

  "Det der ikke slår dig ihjel, gør dig stærkere". Robusthed og resiliens er ord, der bruges i psykologien om den særlige modstandskraft, der kan vokse ud af kriser og modstand i livet. Måske kan vi - både som samfund og som enkeltindivider - finde nye erkendelser og nye styrker gennem og i forlængelse af den igangværende coronakrise. Medvirkende: Mai-Britt Guldin, psykolog og seniorforsker ved Aarhus Universitetshospital. Rasmus Willig, sociolog ved Roskilde Universitets Center. Robin May Schott, Seniorforsker hos DIIS med fokus på fred, risiko og vold. Daniel Rye, fotograf og tidligere gidsel hos islamisk stat. Vært: Carsten Ortmann. Redaktion: Sara Røjkjær, Johanne Foersom, Rikke Stokholm og Mette Willumsen. Supertanker har sendt 10 særudsendelser i perioden 16.-27. marts, som griber fat i nogle af de problemstillinger, vi oplever ifm. Corona-krisen. Du kan høre eller genhøre alle 10 udsendelser på dr.dk/supertanker. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 56:39
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Bryllup eller blodbad?

  Naturen er fuld af drabelige eksempler på dyr og planter, der slår hinanden ihjel i kampen for overlevelse. Men i dag fortæller Johan og Vicky om forbløffende fredelige forbindelser, hvor vidt forskellige arter lever i smuk symbiose med hinanden. Bag sameksistensen mellem frøer og kæmpe-edderkopper eller orkidéer og insekter lurer dog en grum sandhed: I naturen er enhver sig selv nærmest. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Biolog Hans Henrik Bruun, Københavns Universitet. (Sendt første gang 27. februar). (Sendes også 1.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Flokimmunitet

  Hvad er flokimmunitet? Hvordan bliver man immun? Hvad er fordele og ulemper ved flokimmunitet? Vi har eksperter på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra torsdag).

  Kultur
 • 1:50:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:56:59
  P1 Direkte

  P1 Direkte

  Hvorfor tog myndighederne fejl i corona-strategien? Hvor vigtigt er det, at vi bliver hjemme i påsken og aflyser alle påskefrokoster? Hvor meget ansvar har bankerne i krisen? Er der akutte lån til de konkursramte virksomheder? Eller kun udbetaling af milliarder til bankernes egne folk? Er det på høje tid med en exit-corona-plan fra Regeringen? P1Direkte fra kl. 10-12 med gæstevært Kristian Thulesen Dahl (DF). Vært: Gitte Hansen. Redaktion: Rasmus Mark Pedersen. (Sendes også 21.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:44:59
  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  Hvordan vil coronaen - og magthavernes håndtering af den - forandre verden? Buddene kommer fra forfatter Carsten Jensen, erhvervsmand Lars Seier Christensen samt ikke færre end to Nobelprisvindere, Joseph Stiglitz og Paul Romer. Og svarene sendes videre til ugens panel - bestående af Pia Olsen Dyhr, Pernille Vermund, Rasmus Jarlov og Pelle Dragsted. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:27
  Feature

  Feature: Vores ven var spion 1:2

  Den engelske undercover agent, Mark Kennedy, infiltrerede gennem en årrække den danske venstrefløj. I forklædning som klimaaktivist indledte han venskaber og kærlighedsforhold til de mennesker, han overvågede. Han deltog i demonstrationer, da Ungdomshuset blev ryddet, og planlagde protester til COP15 i København - alt sammen med en skjult agenda. Fire unge danskere står nu frem og fortæller historien om dengang, de mødte Mark Kennedy, og lukkede ham ind i deres liv. Og om konsekvenserne af at have været helt tæt på ham, uden at kende hans sande identitet. Tilrettelæggelse: Cecilie Kubert og Laura Na Blankholm. Redaktør: Louise Witt-Hansen. (Sendt første gang 17. september 2017).

  Kultur
 • 30:11
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Iben Mondrup

  Det gjorde fysisk ondt på forfatteren Iben Mondrup, da hun skrev sin nye roman Tabita. Det er en tragisk historie om en pige, der sammen med sin yngre bror, fragtes fra hjemmet i Upernavik i Grønland til Humlebæk i Danmark. De to adopteres af et dansk par, der ikke selv kan få børn. Iben Mondrup og Anne Glad mødes i en samtale på Skype om romanen og om, hvad der sker, når et barn omplantes i et fremmed miljø. Anbefalinger: Iben Mondrup, Tabita og podcasten "Rejsen til det røde hus". Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse og redigering: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Håndtering af frygt

  Hvad er frygt og angst? Hvorfor bliver vi bange? Hvordan kan man skelne mellem begrundet og ubegrundet angst? Hvad kan vi bruge frygten til? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • P1 Dokumentar

  Mænd der ødelægger kvinder 1:4 - Kilden

  En ung mand kontakter DR, fordi han har set noget på nettet, han ikke kan leve med. Han vil gøre DR opmærksom på et stort antal filer, han har fået adgang til. Filerne afslører en international sag, hvor over 100 kvinder og piger ned til 13 år er blevet afpresset til at ydmyge og skade sig selv i et omfang, som både politi og eksperter kalder usædvanligt groft. Medvirkende: Maiken Steen Frederiksen, Frederik Hugo Ledegaard og Line Gertsen. Tilrettelægger: Christian Stemann. Klip og lyddesign: Bastian Bak. Redaktør: Jens Vithner og Anne Skjerning. (Sendes også 00.05).

  Dokumentar
 • 30:06
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Søren Vester i Salling

  Designer og tv-vært fra 'I hus til halsen' Søren Vester bor med udsigt over marker, der bølger sig ned til Limfjorden. Det landskab, som digteren Jeppe Aakjær skrev om og selv havde udsigt til fra sin gård på halvøen Salling. I 'Naturen kalder' møder Søren Vester skaldyrsekspert Jens Kjerulf Petersen, for Søren Vester vil gerne lære at bruge fjorden som spisekammer. De to går på jagt efter fjordens gastronomiske guld: Østers. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Orientering rapporterer om den aktuelle udvikling i Coronakrisen med danske og globale perspektiver www.dr.dk/orientering (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 1:44:59
  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  Hvordan vil coronaen - og magthavernes håndtering af den - forandre verden? Buddene kommer fra forfatter Carsten Jensen, erhvervsmand Lars Seier Christensen samt ikke færre end to Nobelprisvindere, Joseph Stiglitz og Paul Romer. Og svarene sendes videre til ugens panel - bestående af Pia Olsen Dyhr, Pernille Vermund, Rasmus Jarlov og Pelle Dragsted. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  Et andet Kreta Natascha Ree Mikkelsen har besøgt nogle af øens mange tidslommer. (Sendt første gang 3. januar 2006). (Sendes også i morgen 18.48).

 • 1:44:59
  P1 Direkte med Clement Kjersgaard

  P1 Direkte med Clement Kjersgaard (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken

  Sidste uge elskede danske Hassan Preisler den trygge, myndige tone fra statsminister Mette Fredriksen. Efter endnu en uge i karantæne med grædende børn, støjende håndværkere og skrigende undulater, har piben fået en anden lyd. I "Norsken, svensken og dansken" møder han Åsa Linderborg (Se) og Hilde Sandvik (No) for at tale om de vigtigste nyheder og debatter i Skandinavien, og hvad de fortæller os om vores frygt, vores håb og - det store spørgsmål - hvem af os takler krisen bedst? Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 1:56:59
  P1 Direkte

  P1 Direkte

  Hvorfor tog myndighederne fejl i corona-strategien? Hvor vigtigt er det, at vi bliver hjemme i påsken og aflyser alle påskefrokoster? Hvor meget ansvar har bankerne i krisen? Er der akutte lån til de konkursramte virksomheder? Eller kun udbetaling af milliarder til bankernes egne folk? Er det på høje tid med en exit-corona-plan fra Regeringen? P1Direkte fra kl. 10-12 med gæstevært Kristian Thulesen Dahl (DF). Vært: Gitte Hansen. Redaktion: Rasmus Mark Pedersen. (Genudsendelse fra 10.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering

  Orientering rapporterer om den aktuelle udvikling i Coronakrisen med danske og globale perspektiver www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • P1 Dokumentar

  Mænd der ødelægger kvinder 1:4 - Kilden

  En ung mand kontakter DR, fordi han har set noget på nettet, han ikke kan leve med. Han vil gøre DR opmærksom på et stort antal filer, han har fået adgang til. Filerne afslører en international sag, hvor over 100 kvinder og piger ned til 13 år er blevet afpresset til at ydmyge og skade sig selv i et omfang, som både politi og eksperter kalder usædvanligt groft. Medvirkende: Maiken Steen Frederiksen, Frederik Hugo Ledegaard og Line Gertsen. Tilrettelægger: Christian Stemann. Klip og lyddesign: Bastian Bak. Redaktør: Jens Vithner og Anne Skjerning. (Genudsendelse fra 16.03).

  Dokumentar
 • 26:48
  Radiofortællinger

  Radiofortællinger: Mormor, må jeg arve dine guldtænder?

  Er det morbidt at planlægge sin død, mens man stadig er sprællevende? Det mener 77-årige Gunvor Bjerre ikke. Det skal være let for de pårørende, så hun forbereder det ned til mindste detalje, samtidigt med at hun ser tilbage på alt det gode, men også alt det svære fra et langt levet liv. Og arbejdet med det gør hende fortrolig med tanken om det uundgåelige. Tilrettelæggelse: Gunvor Bjerre. Redaktør og lyddesign: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Sendt første gang 23. oktober 2019).

  Dokumentar
 • 56:39
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Bryllup eller blodbad?

  Naturen er fuld af drabelige eksempler på dyr og planter, der slår hinanden ihjel i kampen for overlevelse. Men i dag fortæller Johan og Vicky om forbløffende fredelige forbindelser, hvor vidt forskellige arter lever i smuk symbiose med hinanden. Bag sameksistensen mellem frøer og kæmpe-edderkopper eller orkidéer og insekter lurer dog en grum sandhed: I naturen er enhver sig selv nærmest. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Biolog Hans Henrik Bruun, Københavns Universitet. (Genudsendelse fra 6.03). (Sendes også 1.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Flokimmunitet

  Hvad er flokimmunitet? Hvordan bliver man immun? Hvad er fordele og ulemper ved flokimmunitet? Vi har eksperter på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra torsdag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Orientering rapporterer om den aktuelle udvikling i Coronakrisen med danske og globale perspektiver www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet