Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Supertanker

  Supertanker: Filosofiens børn

  Hvem er jeg? Hvorfor er jeg? Og hvad er det gode at gøre i livet? Eksistens, erkendelse og etik - det er filosofiens tre store E'er, som har betydning for både store og små. For børn grubler også over meningen med livet og overvejer de store filosofiske spørgsmål. Nogle gange er de måske ligefrem mere i kontakt med dem end de voksne. Det oplevede filosof Pia Lauritzen, da hun sammen med sine børn på 5 og 8 år forsøgte at google "Hvordan er man en god ven?" Google har ikke svar på alt, men overvejelsen består, og det fik Pia Lauritzen til at udvikle en filosofiundervisningsforløb for børn, Filosofisk Frikvarter. Medvirkende: Tommy Ahlers, Medlem af Folketinget for Venstre, tidl. Uddannelses- og Forskningsminister i Regeringen Løkke Rasmussen III. Pia Lauritzen, filosof og medstifter af virksomheden Qvest. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvordan får man folk til at bruge mundbind? Hvor stor er risikoen for, at SAS går konkurs? Og hvor presset er Libanons nuværende regering? Værter: Maria Dohn og Jan Falkentoft. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Rensningsanlæg

  Hvordan fungerer et rensningsanlæg? Hvor meget skidt kan man rense ud af spildevand? Hvad er de største udfordringer ved at opnå rent vand i vores natur? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Småborger: Er det en menneskeret af feste..?

  ...det spørgsmål stiller studieværterne Yoko og Emma i ugens Småborger. Denne sommer har diskussionen om unges larm og høj musik bredt sig over Danmark og nu stiller både politiker og beboere krav på nye indsatser, for at kunne begrænse festerne på offentlige pladser. Med dagens program vil Småborger undersøge, hvorfor unge fester: Er det nødvendigt at feste; er det ligefrem en menneskeret? Værter: Emma og Yoko. Medvirkende: Jean von Baden - tidl. partykonge, Lars Weiss (S) - Borgerrepresentant Københavns Rådhus, Lonnie Elisø - beboer Islands Brygge. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til programmet: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 30:00
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Elisabeth Gjerluff Nielsen ved Hvide Sande

  "Det fint nok at soppe i bølgen som turist her ved Vesterhavet, men at skulle derud på havet i stormvejr og have det som erhverv. Det har været vildt!" Sådan siger forfatter, sanger og komponist Elisabeth Gjerluff Nilelsen om kysten ved Hvide Sande, der ligger 30 km fra Skjern, hvor hun selv er opvokset. Det er det sted i naturen, hvor hun bliver nysgerrig. Nysgerrig på havets betydning for fiskersamfundet og ikke mindst den tro, der knytter sig til det; Indre Mission. I "Naturen kalder" går hun tur ved havet sammen med antropolog og historiker Søren Byskov, der gør hende klogere på, hvorfor Indre Mission blev den tro, fiskerne knyttede sig til. Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen og Johanne Foersom. (Sendes også onsdag 5.30, lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 55:56
  Tidsånd

  Tidsånd - Hagia Sophia

  Istanbuls store turistattraktion Hagia Sophia er igen blevet til en moske efter at have været museum gennem det meste af det 20. århundrede, hvor Tyrkiet har været sekulært. Hvordan skal vi forstå den symbolske gestus og hvad betyder Tyrkiets nye religiøse identitet for tyrkerne og for omverden? Iman Fatih Alev og biskop over Ribe stift, Elof Westergaard er gæster hos Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Boligminister Kaare Dybvad

  Kan han bekæmpe corona i ghetto-områder? Give os flere studieboliger? Bedre boliger i landdistrikterne? Huslejer, som almindelige mennesker kan betale i storbyerne? Boligminister Kaare Dybvad vil tage styringen af vores byer tilbage. Men hvordan? Ring og spørg ham selv, når Kaare Dybvad tager telefonen i Ring til Regeringen på P1 på telefon 7021 1919 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk Vært: Marie Louise Toksvig. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service

  P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 13:33-14:03
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 2:8

  Forfatter Johanne Kirstine Fall tager os med ind i en ung kvindes univers, hvor det er være tynd er vigtigere end livet selv. Hun er indlagt på psykiatrisk afdeling med diagnosen anoreksi og er slet ikke spor glad. I næste sekund kaster hun sig ud i et selvdestruktivt misbrug af sex og stoffer. Under det hele hersker angsten for at miste kontrollen og ikke blive til noget her i livet. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Forfatter Johanne Kirstine Fall og manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kritik af dansk e-sportsvirksomhed: Flere organisationer kritiserer den delvist statsejede virksomhed, Blast, for et nyt partnerskab med Saudi-Arabien. Virksomheden er en af de største arrangører af e-sportsturneringer i verden, men er de med til at legitimere et undertrykkende regime? Ja, mener organisationen Play the Game. Afhøringslokaler i nyt design: Vi kender afhøringslokalerne fra film og tv-serier. Et bord og to stole i et ellers tomt lokale. Men det er ikke et miljø, der skaber tryghed, når fx voldtægtsofre skal afhøres. Det forsøger Københavns Politi at gøre noget ved og har nydesignet et af deres afhøringslokaler. Kom med indenfor i Kulturen på P1 i dag. Kultur som løftestang for beskæftigelse: Med inspiration fra "Kultur på recept" vil Helsingør kommune forsøge at bruge kultur til at få udsatte unge i arbejde. Kultur har en positiv effekt mod angst, stress og depression, det ved vi fra evalueringen af Kultur på recept-projektet, men kan kultur også få flere i arbejde? Vært: Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Pressemøde

  Pressemøde fra Eigtveds Pakhus

  Status for udviklingen i antallet af smittede med covid-19 i Danmark og EU samt om situationen i blandt andet Aarhus og Ringsted. Deltagere: Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), Transportminister Benny Engelbrecht (S), Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, Kåre Mølbak, faglig direktør i Statens Serum Institut, Anette Lykke Petri, konstitueret direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed og Rigspolitichef Thorkild Fogde.

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Boligminister Kaare Dybvad

  Kan han bekæmpe corona i ghetto-områder? Give os flere studieboliger? Bedre boliger i landdistrikterne? Huslejer, som almindelige mennesker kan betale i storbyerne? Boligminister Kaare Dybvad vil tage styringen af vores byer tilbage. Men hvordan? Vært: Marie Louise Toksvig (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service

  P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 2:8

  Forfatter Johanne Kirstine Fall tager os med ind i en ung kvindes univers, hvor det er være tynd er vigtigere end livet selv. Hun er indlagt på psykiatrisk afdeling med diagnosen anoreksi og er slet ikke spor glad. I næste sekund kaster hun sig ud i et selvdestruktivt misbrug af sex og stoffer. Under det hele hersker angsten for at miste kontrollen og ikke blive til noget her i livet. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Forfatter Johanne Kirstine Fall og manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 57:05
  Filmland

  Filmland: Diplomatpunkeren Kaufmann

  Henrik Kaufmann? Klinger det navn bekendt? Formentlig ikke, men det vil den danske instruktør Christina Rosendahl rette op på med sine nye spillefilm, 'Vores mand i Amerika', der følger Danmarks ambassadør i Washington under 2. verdenskrig mens han nægter at følge sit lands samarbejdspolitik under nazisternes besættelse, tilbyder USA at bruge af Grønlands jord og er sin kone utro. Filmland taler med Rosendahl om Kaufmann og om at fortælle om komplekse mennesker i ord, billeder, lyd og musik. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 55:56
  Tidsånd

  Tidsånd - Hagia Sophia

  Istanbuls store turistattraktion Hagia Sophia er igen blevet til en moske efter at have været museum gennem det meste af det 20. århundrede, hvor Tyrkiet har været sekulært. Hvordan skal vi forstå den symbolske gestus og hvad betyder Tyrkiets nye religiøse identitet for tyrkerne og for omverden? Iman Fatih Alev og biskop over Ribe stift, Elof Westergaard er gæster hos Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Rensningsanlæg

  Hvordan fungerer et rensningsanlæg? Hvor meget skidt kan man rense ud af spildevand? Hvad er de største udfordringer ved at opnå rent vand i vores natur? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kritik af dansk e-sportsvirksomhed: Flere organisationer kritiserer den delvist statsejede virksomhed, Blast, for et nyt partnerskab med Saudi-Arabien. Virksomheden er en af de største arrangører af e-sportsturneringer i verden, men er de med til at legitimere et undertrykkende regime? Ja, mener organisationen Play the Game. Afhøringslokaler i nyt design: Vi kender afhøringslokalerne fra film og tv-serier. Et bord og to stole i et ellers tomt lokale. Men det er ikke et miljø, der skaber tryghed, når fx voldtægtsofre skal afhøres. Det forsøger Københavns Politi at gøre noget ved og har nydesignet et af deres afhøringslokaler. Kom med indenfor i Kulturen på P1 i dag. Kultur som løftestang for beskæftigelse: Med inspiration fra "Kultur på recept" vil Helsingør kommune forsøge at bruge kultur til at få udsatte unge i arbejde. Kultur har en positiv effekt mod angst, stress og depression, det ved vi fra evalueringen af Kultur på recept-projektet, men kan kultur også få flere i arbejde? Vært: Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet