Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kancelli-sprog og bureaukratiske formuleringer

  Får du sommetider breve og beskeder i E-boks, der ikke er til at forstå? Synes du også, at det er svært at regne ud, hvorfor det er en opfordring og ikke en ordre, når Mette Frederiksen siger, at alle mink skal aflives? Og tager du også dig selv i at sige såfremt i stedet for hvis eller samtlige i stedet for alle? Så er du ikke alene. I dag i Klog på Sprog taler vi om, hvorfor vi selv og politikkere bruger det indviklede kancelli-sprog, selvom det er svært at forstå. Medvirkende: Huxi Bach, journalist og satiriker, Per Helge Sørensen, fhv. embedsmand og historiefortæller og Eva Skafte Jensen, Seniorforsker Dansk Sprognævn. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 56:30
  Tal til mig

  Tal til mig - Ditte Giese: I de mørke nætter kom aftenbønnen

  Journalist Ditte Giese er alvorligt syg. To gange har hun fået en meget alvorlig besked. Begge nætter inden, har hun ligget vågen i et limbo af dødsangst. I dette særlige mørke rum, begyndte hun at bede. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 07:03-08:05
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Bidens nye hold

  Mens Trumps desperate forsøg på at undgå det uundgåelige nederlag slår fejl, fortæller persongalleriet i kommende præsident Bidens nye administration allerede nu om et opgør med Trump-perioden, om nye prioriteringer, om ny klimapolitik, om ny økonomisk politik - hvis det hele lykkes. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Jens Christian Grøndahl

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er forfatter Jens Christian Grøndahl gæst. Blandt emnerne: Rigspolitiet brød loven i minksagen, fordi de regnede med at få lov lige om lidt - kan vi andre også bruge den undskyldning ved næste fartbøde? Dom i drabet på Bornholm, som IKKE var racistisk - men som aktivisterne siger: Hvorfor ødelægge en god historie med facts? Nu kommer corona-vaccinen, men hvem skal have den sidst - vi laver listen. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Den gode tone

  Den gode tone

  Hvad optager danskerne, og hvad får os til tasterne i vrede- og glædesudbrud? Hvad betyder ord - og hvad ligger bag dem? Ville man sige det samme til folk, hvis man stod ansigt til ansigt? Kan vi samle Danmark om et debatkodeks? Det spørger vi en række danskere - kendte og helt almindelige - om i denne programserie. Værter Anna Olrik og Stefan Le Quellec Knudsen. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kancelli-sprog og bureaukratiske formuleringer

  Får du sommetider breve og beskeder i E-boks, der ikke er til at forstå? Synes du også, at det er svært at regne ud, hvorfor det er en opfordring og ikke en ordre, når Mette Frederiksen siger, at alle mink skal aflives? Og tager du også dig selv i at sige såfremt i stedet for hvis eller samtlige i stedet for alle? Så er du ikke alene. I dag i Klog på Sprog taler vi om, hvorfor vi selv og politikkere bruger det indviklede kancelli-sprog, selvom det er svært at forstå. Medvirkende: Huxi Bach, journalist og satiriker, Per Helge Sørensen, fhv. embedsmand og historiefortæller og Eva Skafte Jensen, Seniorforsker Dansk Sprognævn. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 27:07
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Peter Lund Madsen

  Zissel møder læge og forfatter Peter Lund Madsen, der sammen med sin bror Anders har skrevet og medvirket i flere succesfulde teaterforestillinger. Peter har lovet at give Zissel et kursus i åndelig dannelse. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 27:06
  DR Romanprisen 2021

  DR Romanprisen 2021 1:6 - Stine Askov

  Hvordan kan vi ruste vores børn til livet og beskytte dem på samme tid? Stine Askov har skrevet romanen 'Katalog over katastrofer' om teenageren Helle, der af sin far lærer at forholde sig til alle de værst tænkelige katastrofer fra brand til atomkrig. Desværre kan Helles far ikke se de katastrofer, der udspiller sig i Helles indre. Mød Stine Askov, der er nomineret til DR Romanprisen 2021 for romanen om Helle. Medvirkende: Stine Askov og Anne-Marie Mai. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 57:06
  Filmland

  Filmland: Verdens bedste film?

  Verdens bedste film. Den betegnelse bliver ofte klistret på 79 år gamle 'Citizen Kane' - debutfilmen af den blot 24-årige wonderkid, Orson Welles. Men hvorfor er den noget særligt, endda så særlig at Netflix smider en mindre formue i aktuelle 'Mank', der fortæller om 'Citizen Kane's manuskriptforfatter? Hvorfor er der noget mytisk omkring 'Citizen Kane'? De spørgsmål besvarer Filmland - udover at bringe anmeldelser af Søren Kragh-Jacobsens 'Lille sommerfugl' og den alternative islandske julefilm, 'Echo'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard

  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard - Katinka og Lone Frank 5:24

  Tredje gang er lykkens gang for Poul Nesgaard, der har fået ansvaret for endnu en julekalender på P1 efter de sidste to tvivlsomme år. Af hensyn til covid-19 sender Poul i år helt alene fra sit lysthus i haven. Til at hjælpe sig har han fået stillet en højteknologisk pult til rådighed af DR. Af pulten får han til sin store overraskelse en ny medvært, Lise Præstgaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning. På trods af forskellighederne prøver de sammen at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020 ved at skabe verdens bedste julekalender - der er i dén grad brug for det. Medvirkende: Katinka Bjerregaard, Lone Frank og Henrik Bo Nielsen.

  Kultur
 • 28:01
  Detektor

  Detektor: Maskebal i medierne

  Verdens største undersøgelse af mundbind skabte store overskrifter. Men hvad kan vi egentlig bruge den til? Blev resultaterne pustet mere op, end de kunne holde til? Og var det mediernes eller forskernes egen skyld? Vært: Camilla Stampe. (Sendes også mandag 13.03 og 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Dansk olieproduktion slutter i 2050 og udbudsrunder inden aflyses. Det har et bredt flertal i Folketinget besluttet. Orientering Weekend undersøger beslutningens symbolværdi internationalt, og vi kaster et blik tilbage på 48 år, hvor Danmark har kunnet udvinde store mænger olie og gas. Et eventyr, der begyndte nærmest samtidigt med den første oliekrise. Ghetto. Intet boligområder ønsker at have det mærkat siddende på sig, og i år slap hele 15 boligområder af med denne titel. Dermed er ghettolisten næsten halveret, men den er der stadig. Orientering Weekend har besøg fra et af de boligområder, der frygtede at komme på den hårde ghettoliste og blive truet af nedrivninger, men nu i stedet er kommet af listen. Et internationalt hold af eksperter skal om kort tid besøge den kinesiske by Wuhan for at blive klogere på, hvordan pandemien begyndte. Kina samarbejder med WHO om besøget, men det kommer også til at trykke på en øm tå, for Kina vil gerne af med sit image som arnested for en global pandemi. Vært: Karen Hjulmand. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Den gode tone

  Den gode tone

  Hvad optager danskerne, og hvad får os til tasterne i vrede- og glædesudbrud? Hvad betyder ord - og hvad ligger bag dem? Ville man sige det samme til folk, hvis man stod ansigt til ansigt? Kan vi samle Danmark om et debatkodeks? Det spørger vi en række danskere - kendte og helt almindelige - om i denne programserie. Værter Anna Olrik og Stefan Le Quellec Knudsen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  Panorama besøger vindistrikt i Sydafrika. (Sendt første gang 5. september 2013). (Sendes også i morgen 18.48).

 • 54:04
  Tidsånd

  Tidsånd: At komme

  'Frelserens komme' er titlen på en adventskvartet. I første afsnit forbereder forfatteren Madame Nielsen og programvært Christoffer Emil Bruun den store ankomst ved et stævnemøde på Sorø Stationscafé. I studiet er der besøg af Marie Tetzlaff, der netop har oversat Dostojevskijs store værk Brødrene Karamazov og teolog Christian Gottlieb, som er kender af russisk-ortodoks kristendom. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 27:07
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Peter Lund Madsen

  Zissel møder læge og forfatter Peter Lund Madsen, der sammen med sin bror Anders har skrevet og medvirket i flere succesfulde teaterforestillinger. Peter har lovet at give Zissel et kursus i åndelig dannelse. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 29:45
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Thøger Dixgaard til bålmad i Mollerup skov

  Sanger Thøger Dixgaard er fra Aarhus, født og opvokset i den nordlige bydel Skejby og nærmest jævnaldrende med Mollerup Skov, som blev plantet, da Thøger var lille. Dér tilbragte han mange timer som barn og ung, bl.a. på shelterpladsen. I Naturen kalder vender han tilbage for at dyrke en interesse, som han her i coronatiden har opdaget, at han er god til - nemlig at lave mad over bål. Men han vil gerne have tips til at gøre det mere enkelt. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. Redaktion: Simone Kamp. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 1.30).

  Kultur
 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Jens Christian Grøndahl

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er forfatter Jens Christian Grøndahl gæst. Blandt emnerne: Rigspolitiet brød loven i minksagen, fordi de regnede med at få lov lige om lidt - kan vi andre også bruge den undskyldning ved næste fartbøde? Dom i drabet på Bornholm, som IKKE var racistisk - men som aktivisterne siger: Hvorfor ødelægge en god historie med facts? Nu kommer corona-vaccinen, men hvem skal have den sidst - vi laver listen. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Dansk olieproduktion slutter i 2050 og udbudsrunder inden aflyses. Det har et bredt flertal i Folketinget besluttet. Orientering Weekend undersøger beslutningens symbolværdi internationalt, og vi kaster et blik tilbage på 48 år, hvor Danmark har kunnet udvinde store mænger olie og gas. Et eventyr, der begyndte nærmest samtidigt med den første oliekrise. Ghetto. Intet boligområder ønsker at have det mærkat siddende på sig, og i år slap hele 15 boligområder af med denne titel. Dermed er ghettolisten næsten halveret, men den er der stadig. Orientering Weekend har besøg fra et af de boligområder, der frygtede at komme på den hårde ghettoliste og blive truet af nedrivninger, men nu i stedet er kommet af listen. Et internationalt hold af eksperter skal om kort tid besøge den kinesiske by Wuhan for at blive klogere på, hvordan pandemien begyndte. Kina samarbejder med WHO om besøget, men det kommer også til at trykke på en øm tå, for Kina vil gerne af med sit image som arnested for en global pandemi. Vært: Karen Hjulmand. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:05
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Valdemar Poulsen

  Hvem var Valdemar Poulsen? Hvilke opdagelser og opfindelser har han beriget verden med? Hvad betyder Valdemar Poulsens arbejde i dag? Hvem var mennesket bag opfinderen? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:07
  Rolf er rørt

  Rolf er rørt 1:4 - Ritter er bitter

  - dog mest for sjov. For Dennis Ritter holder uendelig meget af sin mangeårige kommentatorkollega og under ham al hæder og ære i verden. Også Rosenkjærprisen. Dennis og Rolf er som et gammelt (lykkeligt) ægtepar og supplerer hinanden som cykelkommentatorer til perfektion. Derfor vejer det også tungt, når Dennis forklarer, at Rolf som ingen andre formår at sætte sig ind i cykelrytternes følelser. Rolf bliver rørt og det gør det muligt for os andre at forstå storheden i rytternes præstationer. Måske netop derfor har han modtaget Rosenkjærprisen? Medvirkende: TV2's cykelkommentatorer Rolf Sørensen og Dennis Ritter. Vært: Alberte Clement Meldal. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03),

  Kultur
 • 29:45
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Thøger Dixgaard til bålmad i Mollerup skov

  Sanger Thøger Dixgaard er fra Aarhus, født og opvokset i den nordlige bydel Skejby og nærmest jævnaldrende med Mollerup Skov, som blev plantet, da Thøger var lille. Dér tilbragte han mange timer som barn og ung, bl.a. på shelterpladsen. I Naturen kalder vender han tilbage for at dyrke en interesse, som han her i coronatiden har opdaget, at han er god til - nemlig at lave mad over bål. Men han vil gerne have tips til at gøre det mere enkelt. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. Redaktion: Simone Kamp. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 54:14
  Følg pengene

  Følg pengene: En kæmpe banker på døren

  For en måned siden landede Amazon i Sverige, og nethandelsgiganten banker for alvor på døren i Danmark. Amazon vokser hurtigt og har nu en medlemsbase på 150 millioner mennesker. Og mastodonten har det med at feje al konkurrence af banen, med et hidtil uset serviceniveau til os forbrugere. En ny analyse peger på, at Amazon kan blive den største spiller på markedet for nethandel i Norden på bare fem år. Så hvordan forbereder danske virksomheder sig på det store nethandelsslag, der venter lige rundt om hjørnet. Det spørger vi dem om i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kancelli-sprog og bureaukratiske formuleringer

  Får du sommetider breve og beskeder i E-boks, der ikke er til at forstå? Synes du også, at det er svært at regne ud, hvorfor det er en opfordring og ikke en ordre, når Mette Frederiksen siger, at alle mink skal aflives? Og tager du også dig selv i at sige såfremt i stedet for hvis eller samtlige i stedet for alle? Så er du ikke alene. I dag i Klog på Sprog taler vi om, hvorfor vi selv og politikkere bruger det indviklede kancelli-sprog, selvom det er svært at forstå. Medvirkende: Huxi Bach, journalist og satiriker, Per Helge Sørensen, fhv. embedsmand og historiefortæller og Eva Skafte Jensen, Seniorforsker Dansk Sprognævn. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Dansk olieproduktion slutter i 2050 og udbudsrunder inden aflyses. Det har et bredt flertal i Folketinget besluttet. Orientering Weekend undersøger beslutningens symbolværdi internationalt, og vi kaster et blik tilbage på 48 år, hvor Danmark har kunnet udvinde store mænger olie og gas. Et eventyr, der begyndte nærmest samtidigt med den første oliekrise. Ghetto. Intet boligområder ønsker at have det mærkat siddende på sig, og i år slap hele 15 boligområder af med denne titel. Dermed er ghettolisten næsten halveret, men den er der stadig. Orientering Weekend har besøg fra et af de boligområder, der frygtede at komme på den hårde ghettoliste og blive truet af nedrivninger, men nu i stedet er kommet af listen. Et internationalt hold af eksperter skal om kort tid besøge den kinesiske by Wuhan for at blive klogere på, hvordan pandemien begyndte. Kina samarbejder med WHO om besøget, men det kommer også til at trykke på en øm tå, for Kina vil gerne af med sit image som arnested for en global pandemi. Vært: Karen Hjulmand. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet