Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:31
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Digitale tjenere lystrer dit mindste vink

  Esben vil lave et system, der automatisk giver besked, når hans dyre yndlingsbukser er på tilbud. Men jagten på en løsning afslører, at systemer som dette kan meget mere end at overvåge priser - inklusive ting man måske helt bør holde sig fra. Derudover: En lytter har givet værterne en udfordring, de tager imod med kyshånd. Medvirkende: Simon Støvring og Lene Pries-Heje. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:41:46
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvordan hjælper Danmark eksplosionsramte Beirut? Hvorfor ser vi en opblomstring af corona blandt somalierne i Aarhus? Og hvem vælger de kvoteflygtninge vi modtager? Værter: Jan Falkentoft og Tinne Hjersing Knudsen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:36
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Hvordan vil Dansk Folkeparti vende krisen?

  Meningsmålingerne går nedad og baglandet har luftet kritik af ledelsen, sådan er virkeligheden i Dansk Folkeparti, der i denne uge har holdt sommergruppemøde. I Slotsholmen på P1 spørger vi partiets formand Kristian Thulesen Dahl om, hvordan han vil bringe partiet ud af problemerne og hvilken rolle partiets nye næstformand Morten Messerschmidt kommer til at spille. Vi skal helt tilbage til 2001 siden Kristendemokraterne sidst fik stemmer nok ved et valg til at komme i folketinget. Nu har partiet samlet underskrifter nok til at stille op igen. Slotsholmen på P1 spørger partiets formand om, hvorfor det skulle lykkes denne gang. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:09
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvad skal vi med pels og hår?

  Mennesker har hår, pattedyr har pels, øgler har skæl og fugle har fjer. Men hvad skal det gøre godt for? Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen leder efter en naturlig forklaring på, at ret ens proteinstrukturer har udviklet sig i vidt forskellige retninger hos os og andre arter. Undervejs kommer de blandt andet ind på oddere, isbjørne, elefanter, chinchillaer og en grim nøgen ørkenrotte. Samt på mænd med mere hår på ryggen end på hovedet. Gæst er professor i zoofysiologi Tobias Wang fra Aarhus Universitet, som er ekspert i, hvordan hår og pels er opstået, og hvilken rolle det har spillet for evolutionen. Historien om pels og hår er femte afsnit i en sommerserie, hvor Johan og Vicky fortæller deres egen vildt naturlige skabelsesberetning om livets opståen og udvikling. Værter: Vicky Knudsen og Johan Olsen. Gæst: Tobias Wang, professor i zoofysiologi, Institut for Biologi, Aarhus Universitet. Producer: Søren Bjørn-Hansen. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 1:00:00
  Pressemøde

  Corona-pressemøde i Aarhus

  Aarhus Kommune vil sammen med Region Midtjylland, Østjyllands Politi og Styrelsen for Patientsikkerhed afholde pressemøde i Aarhus om coronasituationen.

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:10
  P1 Debat

  P1 Debat: Er diskrimination altid ulovlig?

  "Man kan ikke påstå, at alle er lige for loven i Danmark, når der vedtages love, der er målrettet til at fratage muslimske borgere deres rettigheder", siger Sarah Ali, hvis påklædning blev forbudt med burka-loven for to år siden. I dag trodser hun loven om, at hun ikke må bære niqab i det offentlige rum, for at tage til DR Byen og diskutere principper og diskrimination med de politikere, der vedtog loven mod hendes tøj. Dem møder hun i dagens P1 Debat og spørger, hvordan blev det i orden at gå på kompromis med helt basale principper om frihed og rettigheder for alle i Danmark? Vært Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:02
  Public service

  Public Service: Om uspoleret natur og musik, der spolerer

  Stadig flere steder i Danmark kan man besøge områder, hvor naturen får plads til at udfolde sig næsten uden menneskelig indblanding. Konceptet hedder "rewilding", og dét har en positiv effekt på biodiversiteten. Når natklubberne er corona-lukket, så flytter de larmende fester ind i privaten. Og så går det løs natten lang. Til gene for naboerne. Public Service - Danmarks eneste radioprogram, som arbejder målrettet med at finde nye løsninger - iler med hjælp til konfliktmægling mellem festen - og de, som ikke er inviteret! Kontakt redaktionen, hvis du har en idé eller et indspark til os: publicservice@dr.dk Vært: Henrik Mikaelsen. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Dokumentar

  Mænd der ødelægger kvinder 3:4 - Børneporno på Google

  De filer, DR har fået kendskab til fra en anonym kilde, cirkulerer som udgangspunkt i et lukket netværk, hvor kun særligt inviterede har adgang. Men det viser sig, at de voldsomme og kontroversielle billeder og videoer har spredt sig til et langt større publikum, blandt andet til et digitalt forum, der dyrker kvindehad. Medvirkende: Maiken Steen Frederiksen, Frederik Hugo Ledegaard og Line Gertsen. Tilrettelægger: Christian Stemann. Klip og lyddesign: Bastian Bak. Redaktør: Jens Vithner og Anne Skjerning. (Sendt første gang 25. april). (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Exit eskimo - det handler ikke kun om is. Det handler om, hvordan vi taler om vores egen fortid som kolonimagt. Og hvilke ord vi bruger. På Nationalmuseet er man nu i gang med at forberede en udskiftning af ordet eskimo, når inuitterne på Grønland bliver omtalt. Vi har været med rundt på museet og spottet det forbudte ord. Hiroshima 75 år - i dag for 75 år siden sprang 'Little Boy' over Hiroshima, og verden blev aldrig mere den samme. I dag husker vi tilbage på dagen dengang og taler om, hvordan den første atombombe ændrede alt fra våbenkapløb og verdenspolitik over menigmands frygt og skabte nye typer af film og fortællinger. Musikstafetten - det kan blive helt magisk eller gå grueligt galt, når musikere fortolker numre i andre genrer end deres egen. I vores musikstafet sætter vi netop musikere til at fortolke hinandens numre, og efter jazz-sanger Sinne Eeg tirsdag fortolkede rocksanger Mattias Kolstrup, så er det i dag Mattias, der selv skal i ilden. Han skal nemlig give sin version af Nicklas Sahls store pophit 'Four Walls'. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  I Århus kalder de situationen alvorlig. Alene i dag er 34 personer blevet smittet med Covid-19. Politiet vil nu indføre såkaldte hotspots. Og de vil patruljere, så ikke alt for mange århusianere stimler sammen på samme sted. Derudover opfordrer borgmesteren til, at århusianerne udviser større agtpågivenhed. Vi taler med borgmester Jakob Bundsgaard og spørger, hvorfor situationen i Århus er blevet forværret. Derudover taler vi med Niels Strandberg Petersen - tidligere direktør for Statens Serum Institut og spørger ham, om de århusianske tiltag er tilstrækkelige? I Beirut er chokket over kæmpe-eksplosionen afløst af vrede mod myndighederne. Hvorfor gik det så galt, hvorfor fik de næsten 3000 tons højeksplosiv ammoniumnitrat lov til at ligge i havnen i over 7 år, uden at det blev fjernet af myndighederne? Beiruts beboere er vrede. En i forvejen hård kamp for dagen og vejen er afløst af en næsten umenneskelig situation i det uroplagede land. Vi er med direkte fra Beirut. For første gang i 26 år har der sneget sig lidt spænding ind i præsidentvalget i Hviderusland på søndag. Normalt er det givet på forhånd, at den siddende præsident Alexander Lukashenko beholder magten - blandt andet fordi han sørger for på forhånd at fjerne de kandidater, der ellers kunne true hans position. Det har han også gjort denne gang. De tre mest fremtrædende medlemmer af oppositionen er blevet forhindret i at stille op. Men han havde nok ikke regnet med, at hustruen til en af dem, Svetlana Tikhanovskaja, ville overtage sin mands plads og på kort tid blive et samlingspunkt for oppositionen. Vi skal direkte til Minsk - hovedstaden i Hviderusland. Værter er Marianne Skovlund og Mathias Bay Lynggaard. Erik Weir redigerer dagens udsendelse. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Kl. 18:05-18:50
  P1 Debat

  P1 Debat: Er diskrimination altid ulovlig?

  "Man kan ikke påstå, at alle er lige for loven i Danmark, når der vedtages love, der er målrettet til at fratage muslimske borgere deres rettigheder", siger Sarah Ali, hvis påklædning blev forbudt med burka-loven for to år siden. I dag trodser hun loven om, at hun ikke må bære niqab i det offentlige rum, for at tage til DR Byen og diskutere principper og diskrimination med de politikere, der vedtog loven mod hendes tøj. Dem møder hun i dagens P1 Debat og spørger, hvordan blev det i orden at gå på kompromis med helt basale principper om frihed og rettigheder for alle i Danmark? Vært Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:02
  Public service

  Public Service: Om uspoleret natur og musik, der spolerer

  Stadig flere steder i Danmark kan man besøge områder, hvor naturen får plads til at udfolde sig næsten uden menneskelig indblanding. Konceptet hedder "rewilding", og dét har en positiv effekt på biodiversiteten. Når natklubberne er corona-lukket, så flytter de larmende fester ind i privaten. Og så går det løs natten lang. Til gene for naboerne. Public Service - Danmarks eneste radioprogram, som arbejder målrettet med at finde nye løsninger - iler med hjælp til konfliktmægling mellem festen - og de, som ikke er inviteret! Kontakt redaktionen, hvis du har en idé eller et indspark til os: publicservice@dr.dk Vært: Henrik Mikaelsen. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Dokumentar

  Mænd der ødelægger kvinder 3:4 - Børneporno på Google

  De filer, DR har fået kendskab til fra en anonym kilde, cirkulerer som udgangspunkt i et lukket netværk, hvor kun særligt inviterede har adgang. Men det viser sig, at de voldsomme og kontroversielle billeder og videoer har spredt sig til et langt større publikum, blandt andet til et digitalt forum, der dyrker kvindehad. Medvirkende: Maiken Steen Frederiksen, Frederik Hugo Ledegaard og Line Gertsen. Tilrettelægger: Christian Stemann. Klip og lyddesign: Bastian Bak. Redaktør: Jens Vithner og Anne Skjerning. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 56:09
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvad skal vi med pels og hår?

  Mennesker har hår, pattedyr har pels, øgler har skæl og fugle har fjer. Men hvad skal det gøre godt for? Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen leder efter en naturlig forklaring på, at ret ens proteinstrukturer har udviklet sig i vidt forskellige retninger hos os og andre arter. Undervejs kommer de blandt andet ind på oddere, isbjørne, elefanter, chinchillaer og en grim nøgen ørkenrotte. Samt på mænd med mere hår på ryggen end på hovedet. Gæst er professor i zoofysiologi Tobias Wang fra Aarhus Universitet, som er ekspert i, hvordan hår og pels er opstået, og hvilken rolle det har spillet for evolutionen. Historien om pels og hår er femte afsnit i en sommerserie, hvor Johan og Vicky fortæller deres egen vildt naturlige skabelsesberetning om livets opståen og udvikling. Værter: Vicky Knudsen og Johan Olsen. Gæst: Tobias Wang, professor i zoofysiologi, Institut for Biologi, Aarhus Universitet. Producer: Søren Bjørn-Hansen. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:08
  Tal til mig

  Tal til mig - Anja Ringgren Lovén

  Da Anja Ringgren Lovéns mor var terminalt syg af kræft, opsøgte Anja og moren en pinsekirkepræst der påstod at kunne kurere kræften. Det kunne han ikke, og den indignation det skabte i Anja da hun følte at præsten misbrugte folks tro, har hun sidenhen brugt i sit arbejde for det der kaldes heksebørn i Nigeria. Gæst: Anja Ringgren Lovén, stifter af Land of hope. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering

  I Århus kalder de situationen alvorlig. Alene i dag er 34 personer blevet smittet med Covid-19. Politiet vil nu indføre såkaldte hotspots. Og de vil patruljere, så ikke alt for mange århusianere stimler sammen på samme sted. Derudover opfordrer borgmesteren til, at århusianerne udviser større agtpågivenhed. Vi taler med borgmester Jakob Bundsgaard og spørger, hvorfor situationen i Århus er blevet forværret. Derudover taler vi med Niels Strandberg Petersen - tidligere direktør for Statens Serum Institut og spørger ham, om de århusianske tiltag er tilstrækkelige? I Beirut er chokket over kæmpe-eksplosionen afløst af vrede mod myndighederne. Hvorfor gik det så galt, hvorfor fik de næsten 3000 tons højeksplosiv ammoniumnitrat lov til at ligge i havnen i over 7 år, uden at det blev fjernet af myndighederne? Beiruts beboere er vrede. En i forvejen hård kamp for dagen og vejen er afløst af en næsten umenneskelig situation i det uroplagede land. Vi er med direkte fra Beirut. For første gang i 26 år har der sneget sig lidt spænding ind i præsidentvalget i Hviderusland på søndag. Normalt er det givet på forhånd, at den siddende præsident Alexander Lukashenko beholder magten - blandt andet fordi han sørger for på forhånd at fjerne de kandidater, der ellers kunne true hans position. Det har han også gjort denne gang. De tre mest fremtrædende medlemmer af oppositionen er blevet forhindret i at stille op. Men han havde nok ikke regnet med, at hustruen til en af dem, Svetlana Tikhanovskaja, ville overtage sin mands plads og på kort tid blive et samlingspunkt for oppositionen. Vi skal direkte til Minsk - hovedstaden i Hviderusland. Værter er Marianne Skovlund og Mathias Bay Lynggaard. Erik Weir redigerer dagens udsendelse. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:36
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Hvordan vil Dansk Folkeparti vende krisen?

  Meningsmålingerne går nedad og baglandet har luftet kritik af ledelsen, sådan er virkeligheden i Dansk Folkeparti, der i denne uge har holdt sommergruppemøde. I Slotsholmen på P1 spørger vi partiets formand Kristian Thulesen Dahl om, hvordan han vil bringe partiet ud af problemerne og hvilken rolle partiets nye næstformand Morten Messerschmidt kommer til at spille. Vi skal helt tilbage til 2001 siden Kristendemokraterne sidst fik stemmer nok ved et valg til at komme i folketinget. Nu har partiet samlet underskrifter nok til at stille op igen. Slotsholmen på P1 spørger partiets formand om, hvorfor det skulle lykkes denne gang. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Exit eskimo - det handler ikke kun om is. Det handler om, hvordan vi taler om vores egen fortid som kolonimagt. Og hvilke ord vi bruger. På Nationalmuseet er man nu i gang med at forberede en udskiftning af ordet eskimo, når inuitterne på Grønland bliver omtalt. Vi har været med rundt på museet og spottet det forbudte ord. Hiroshima 75 år - i dag for 75 år siden sprang 'Little Boy' over Hiroshima, og verden blev aldrig mere den samme. I dag husker vi tilbage på dagen dengang og taler om, hvordan den første atombombe ændrede alt fra våbenkapløb og verdenspolitik over menigmands frygt og skabte nye typer af film og fortællinger. Musikstafetten - det kan blive helt magisk eller gå grueligt galt, når musikere fortolker numre i andre genrer end deres egen. I vores musikstafet sætter vi netop musikere til at fortolke hinandens numre, og efter jazz-sanger Sinne Eeg tirsdag fortolkede rocksanger Mattias Kolstrup, så er det i dag Mattias, der selv skal i ilden. Han skal nemlig give sin version af Nicklas Sahls store pophit 'Four Walls'. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  I Århus kalder de situationen alvorlig. Alene i dag er 34 personer blevet smittet med Covid-19. Politiet vil nu indføre såkaldte hotspots. Og de vil patruljere, så ikke alt for mange århusianere stimler sammen på samme sted. Derudover opfordrer borgmesteren til, at århusianerne udviser større agtpågivenhed. Vi taler med borgmester Jakob Bundsgaard og spørger, hvorfor situationen i Århus er blevet forværret. Derudover taler vi med Niels Strandberg Petersen - tidligere direktør for Statens Serum Institut og spørger ham, om de århusianske tiltag er tilstrækkelige? I Beirut er chokket over kæmpe-eksplosionen afløst af vrede mod myndighederne. Hvorfor gik det så galt, hvorfor fik de næsten 3000 tons højeksplosiv ammoniumnitrat lov til at ligge i havnen i over 7 år, uden at det blev fjernet af myndighederne? Beiruts beboere er vrede. En i forvejen hård kamp for dagen og vejen er afløst af en næsten umenneskelig situation i det uroplagede land. Vi er med direkte fra Beirut. For første gang i 26 år har der sneget sig lidt spænding ind i præsidentvalget i Hviderusland på søndag. Normalt er det givet på forhånd, at den siddende præsident Alexander Lukashenko beholder magten - blandt andet fordi han sørger for på forhånd at fjerne de kandidater, der ellers kunne true hans position. Det har han også gjort denne gang. De tre mest fremtrædende medlemmer af oppositionen er blevet forhindret i at stille op. Men han havde nok ikke regnet med, at hustruen til en af dem, Svetlana Tikhanovskaja, ville overtage sin mands plads og på kort tid blive et samlingspunkt for oppositionen. Vi skal direkte til Minsk - hovedstaden i Hviderusland. Værter er Marianne Skovlund og Mathias Bay Lynggaard. Erik Weir redigerer dagens udsendelse. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet