Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Den nødvendige refleksion

  Den nødvendige refleksion

  'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også lørdag 20.03).

  Kultur
 • 56:48
  Audiens

  Audiens: At reparere verden med musik

  Oboist Henrik Goldschmidt er jøde og stifter af Middle East Peace Orchestra og Goldschmidts Musikakademi. Han tager jævnligt til Ramallah på Vestbredden for at føre arabiske og jødiske børn sammen gennem musikken. Hans livsprojekt er at efterlade verden lidt bedre, end da han kom, hvad enten han sidder i orkestergraven i Det Kgl. Kapel eller spiller jødisk klezmermusik med sine palæstinensiske venner. Han bruger musikken til at række en hånd ind over grænsen mellem religioner og sociale skel. Medvirkende: Musiker Henrik Goldschmidt. Tilrettelæggelse: Katarina Lewkovitch. (Sendt første gang 12. maj 2017). (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Etik og corona

  I en tid, hvor vores samfund er presset i knæ af en verdensomspændende pandemi, som rammer både helbred og økonomi, er der mange dilemmaer at tage fat i. I Brinkmanns briks kigger vi på, hvordan vi får det nødvendige etiske perspektiv med, når der skal træffes beslutninger i samfundet, på sygehuse og i virksomheder. Hvordan kan etikken bruges som kompas af dem, der skal træffe vigtige beslutninger under et stort ydre pres. Medvirkende: Jacob Birkler, filosof med speciale i etik og tidligere formand for Det Etiske Råd. Mikael Keldorff, kronisk syg. Camilla Raymond, erhvervspsykolog. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Bettina Ohlsen, Anders Aamand, Johanne Foersom, Rikke Stokholm og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra forrige onsdag). (Sendes også 22.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 3:57:00
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Er der museer efter corona-krisen? Er der behov for ændring af lønkompensationsordningen? Og så er Danmark klar til at hjælpe Italien med en million euro, et ubemandet felthospital og et ukendt antal respiratorer fra Forsvaret. Vil det gøre nogen forskel for det italienske sundhedsvæsen? Værter: Tinne Hjersing Knudsen og Thomas Tjaerandsen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 56:59
  Gudstjeneste på P1

  Gudstjeneste på P1

  Københavns Domkirke. Københavns stift. Skærtorsdag. Prædikant: Stine Munch. Organist: Mark Baumann. Salmer: 458: "Zion, pris din saliggører". 477: "Som korn fra mange marker". 178: "Han står på randen af sin grav". 471: "O glædelig dag". 6: "Dig være, mildeste Gud fader". Motet: Nils Greenhow : "O Jesus, søde Jesus". Postludium: W.A Mozart Ave verum. www.dr.dk/tro

  Kultur
 • 3:57:00
  P1 Morgen

  P1 Morgen (fortsat)

  - med Pressemødet fra Finansministeriet med regeringen om dansk økonomi og hjælpepakker. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:41:07
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Vært Adam Holm. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:43
  Tal til mig

  Tal til mig - Peter Øvig: Fra psykose til kærlighedstro

  Forfatter Peter Øvig blev besat af en dæmon og mistede sin tro- og fandt den igen da han fik elektrochok. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 9. februar). (Sendes også 21.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:51
  Fjeldgænger

  Fjeldgænger 1:4 - At forsvinde

  Uden meget andet end sin nysgerrighed og et par løse aftaler befinder Katarina Lewkovitch sig på vej til Grønland i et lille propelfly for at undersøge begrebet fjeldgængere. Det fører hende på sporet af et mystisk overfald i fjeldet, forsvundne personer og en interessant hule et fjernt sted i fjeldet. Vært: Katarina Lewkovich. (Sendt første gang 8. juli 2019). (Sendes også 1.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  Kvinderne på kvisten

  Kvinderne på kvisten 1:2

  Kvinderne mødes for at fejre deres 40 års jubilæum - som folketingspolitikere, kampfæller og veninder. De tager os med tilbage til det hedengangne liv i magtens korridorer, hvor de kæmpede imod A-kraft og for ligestilling. (Sendt første gang 10. februar). (Sendes også 1.33).

  Dokumentar
 • Kl. 16:03-17:05
  Audiens

  Audiens: Om penge

  Det siges at være lettere for en kamel at gå gennem et nåleøje, end det er for en rig at komme ind i Guds rige. I denne udgave af Audiens følger vi pengene, og undersøger begrebet fattigdom og rigdom. For hvornår er lykken og friheden størst, når man intet ejer, eller når man er stenrig? I et kloster i Clervaux i Luxembourg bor den danske munk broder Michael. Han ejer intet, og lever efter Frans af Assisis fattigdomsideal. Mia Wagner, kendt fra Løvens Hule, er direktør og mangemillionær. Disse to lever et meget forskelligt liv, og reflekterer over, hvad både fattigdom og rigdom gør ved personligheden og sjælen. Katarina Lewkovitch undersøger indersiden af pengebegrebet i et spirituelt og eksistentialistisk lys. (Sendes også 2.03 og lørdag 6.03 og 3.03).

  Kultur
 • 27:18
  I planetens tjeneste

  I planetens tjeneste 1:6 - Noahs ark

  Få i Danmark bekymrer sig i 1969 om det forholdsvis nye fænomen: Forurening. Et par unge fyre får nok og planlægger en aktion, der skal sparke den danske miljøbevægelse i gang med et brag. Aktionen inkluderer en projektor, en motorcykel, øredøvende larm og en olieindsmurt and, der skal halshugges. Serien er tilrettelagt af Celine Klint, Amanda Boie Hvid og Emil Rothstein Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 26. februar). (Sendes også 00.05).

  Dokumentar
 • 27:11
  Pippi for voksne

  Pippi for voksne 1:5 - Pippi og psyken

  "Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt". Det er det mest kendte Pippi-citat, men i hvilken forbindelse siger Pippi det egentlig? Og hvad siger det om ens psyke, at man lever ud fra devise om bare at gøre ting uden at tænke for meget over konsekvenserne? I dette afsnit ser vi nærmere på Pippis forhold til sine venner, hvilken type leder hun er, og om hun ville have en diagnose. Gæst: Erhvervspsykolog og familieterapeut Mette Amtoft. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Sendes ofså 00.32).

  Kultur

Aften

 • 1:41:07
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Vært Adam Holm. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  Krakow - den polske by har UNESCO på listen over verdens tolv mest betydningsfulde historiske steder. Uffe Andersen. (Sendt første gang 6. juni 2006). (Sendes også i morgen 18.48).

 • 1:41:07
  P1 Debat

  P1 Debat Special (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:48
  Audiens

  Audiens: At reparere verden med musik

  Oboist Henrik Goldschmidt er jøde og stifter af Middle East Peace Orchestra og Goldschmidts Musikakademi. Han tager jævnligt til Ramallah på Vestbredden for at føre arabiske og jødiske børn sammen gennem musikken. Hans livsprojekt er at efterlade verden lidt bedre, end da han kom, hvad enten han sidder i orkestergraven i Det Kgl. Kapel eller spiller jødisk klezmermusik med sine palæstinensiske venner. Han bruger musikken til at række en hånd ind over grænsen mellem religioner og sociale skel. Medvirkende: Musiker Henrik Goldschmidt. Tilrettelæggelse: Katarina Lewkovitch. (Genudsendelse fra 6.03).

  Kultur
 • 57:43
  Tal til mig

  Tal til mig - Peter Øvig: Fra psykose til kærlighedstro

  Forfatter Peter Øvig blev besat af en dæmon og mistede sin tro- og fandt den igen da han fik elektrochok. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 14.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Etik og corona

  I en tid, hvor vores samfund er presset i knæ af en verdensomspændende pandemi, som rammer både helbred og økonomi, er der mange dilemmaer at tage fat i. I Brinkmanns briks kigger vi på, hvordan vi får det nødvendige etiske perspektiv med, når der skal træffes beslutninger i samfundet, på sygehuse og i virksomheder. Hvordan kan etikken bruges som kompas af dem, der skal træffe vigtige beslutninger under et stort ydre pres. Medvirkende: Jacob Birkler, filosof med speciale i etik og tidligere formand for Det Etiske Råd. Mikael Keldorff, kronisk syg. Camilla Raymond, erhvervspsykolog. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Bettina Ohlsen, Anders Aamand, Johanne Foersom, Rikke Stokholm og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Den nødvendige refleksion

  Den nødvendige refleksion

  'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 4.03).

  Kultur

Nat

 • 27:18
  I planetens tjeneste

  I planetens tjeneste 1:6 - Noahs ark

  Få i Danmark bekymrer sig i 1969 om det forholdsvis nye fænomen: Forurening. Et par unge fyre får nok og planlægger en aktion, der skal sparke den danske miljøbevægelse i gang med et brag. Aktionen inkluderer en projektor, en motorcykel, øredøvende larm og en olieindsmurt and, der skal halshugges. Serien er tilrettelagt af Celine Klint, Amanda Boie Hvid og Emil Rothstein Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 17.05).

  Dokumentar
 • 27:11
  Pippi for voksne

  Pippi for voksne 1:5 - Pippi og psyken

  "Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt". Det er det mest kendte Pippi-citat, men i hvilken forbindelse siger Pippi det egentlig? Og hvad siger det om ens psyke, at man lever ud fra devise om bare at gøre ting uden at tænke for meget over konsekvenserne? I dette afsnit ser vi nærmere på Pippis forhold til sine venner, hvilken type leder hun er, og om hun ville have en diagnose. Gæst: Erhvervspsykolog og familieterapeut Mette Amtoft. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Genudsendelse fra 17.32).

  Kultur
 • 26:51
  Fjeldgænger

  Fjeldgænger 1:4 - At forsvinde

  Uden meget andet end sin nysgerrighed og et par løse aftaler befinder Katarina Lewkovitch sig på vej til Grønland i et lille propelfly for at undersøge begrebet fjeldgængere. Det fører hende på sporet af et mystisk overfald i fjeldet, forsvundne personer og en interessant hule et fjernt sted i fjeldet. Vært: Katarina Lewkovich. (Genudsendelse fra 14.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  Kvinderne på kvisten

  Kvinderne på kvisten 1:2

  Kvinderne mødes for at fejre deres 40 års jubilæum - som folketingspolitikere, kampfæller og veninder. De tager os med tilbage til det hedengangne liv i magtens korridorer, hvor de kæmpede imod A-kraft og for ligestilling. (Genudsendelse fra 15.33).

  Dokumentar
 • 56:26
  Audiens

  Audiens: Om penge

  Det siges at være lettere for en kamel at gå gennem et nåleøje, end det er for en rig at komme ind i Guds rige. I denne udgave af Audiens følger vi pengene, og undersøger begrebet fattigdom og rigdom. For hvornår er lykken og friheden størst, når man intet ejer, eller når man er stenrig? I et kloster i Clervaux i Luxembourg bor den danske munk broder Michael. Han ejer intet, og lever efter Frans af Assisis fattigdomsideal. Mia Wagner, kendt fra Løvens Hule, er direktør og mangemillionær. Disse to lever et meget forskelligt liv, og reflekterer over, hvad både fattigdom og rigdom gør ved personligheden og sjælen. Katarina Lewkovitch undersøger indersiden af pengebegrebet i et spirituelt og eksistentialistisk lys. (Genudsendelse fra 16.03). (Sendes også lørdag 6.03 og 22.03).

  Kultur
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Indien og respirator

  Hvordan giver man 1,3 milliarder mennesker udgangsforbud? Hvad gør inderne for at beskytte sig mod virus? Hvad er en respirator? Hvornår blev den udtænkt? Hvordan bruger man en respirator? Vi har eksperter på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03 og 2.03).

  Kultur
 • 56:59
  Den nødvendige refleksion

  Den nødvendige refleksion

  'Jeg er sikker på, at man netop har brug for kunsten for at få håb og den nødvendige refleksion', udtalte statsministeren for nylig. Det er Nanna Mogensen og Per Juul Carlsen helt enige i, når de gennem tre programmer anbefaler kunst og kultur til en coronatid. De vil diskutere film, bøger, serier, tegneserier og have gæster igennem for at give den mest bedst mulige og mest nødvendige refleksion. (Genudsesndelse fra mandag).

  Kultur