Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Tid til systemskifte og revolution?

  Mikkel og Esben tester den skrabede computerløsning, som rigtig mange af landets skoleelever er udsat for hver dag. Googles styresystem Chrome OS er på kort tid blevet det næstmest populære styresystem på almindelige computere efter Windows. Det er særligt udbredt på skolerne på grund af lav pris og ydmyge krav til hardware. Men hvordan er det at bruge til daglig? Hvem skal overveje en computer med Chrome OS? Hvordan kommer man i gang? Og kan du være tryg ved at bruge en computer, som er så tæt knyttet sammen med Googles tjenester? Derudover: Esbens kæreste modtager spam-notifikationer fra en app, der ikke engang er på hendes telefon. Medvirkende: Nick Christensen og Rasmus Bork. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad skal man bruge rapporten om uønsket seksuel opmærksomhed i Radikale Venstre til? Hvordan finder man de kræftsyge, der ikke har henvendt sig og fået stillet diagnose under corona? Og hvordan kommer det digitale corona-pas til at fungere? Værter: Kirstine Dons Kristensen og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:21
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Børnenes statsminister vil ikke hjælpe danske børn hjem fra Syrien

  Trods kritik fra FN afviser regeringen at hente traumatiserede danske børn hjem fra flygtningelejre i Syrien. For deres forældre er fremmedkrigere, der forlod Danmark til fordel for Islamisk Stat. Slotsholmen spørger Socialdemokratiets udlændingeordfører, hvorfor børnene skal betale prisen for deres forældres fejltagelser. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg ser også nærmere på en ny rapport, der dokumentere omfattende sexisme i Radikale Venstre. Sidst i udsendelsen er forfatteren til en bog om Dansk Folkeparti i studiet for at analysere Kristian Thulesen Dahls seneste melding om, at han har tænkt sig at fortsætte som partiformand minimum til næste valg. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:23
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Verden uden mennesker

  Hvordan ville jorden se ud, hvis mennesket enten forsvandt eller bare aldrig havde været her? Biologerne Johan og Vicky tænker tanken til ende sammen med professor Katherine Richardson, som forsker i, hvordan menneskelige aktiviteter påvirker Jordens tilstand. Katherine er mere bekymret for biodiversitetskrisen end klimakrisen, for når arter uddør, er de væk for altid. Men kan det også ske for mennesket? Og vil det hele så bare gro til i ukrudt, mens invasive arter overtager kontrollen, og der igen bliver koldere? Eller gælder biologiens normale regulerende regler slet ikke for os, så vi uanset hvad nok skal finde en vej? Gæst: Professor Katherine Richardson, Københavns Universitet. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:30
  Tal til mig

  Tal til mig - Katrine Muff: Stil din tro i solen, giv den vand og giv tid

  Dette er historien om at have fået troen ind med modermælken, men at være nødt til at lægge den på hylden for at starte på en frisk. Musiker og sangskriver, Katrine Muff Enevoldsen er vokset op i et præstehjem. Hun kunne salmerne og bibelhistorierne udenad og gik hele sin folkeskoletid på en kristen skole. Men desværre fik Katrine en opfattelse af, at hun skulle tro på en bestemt måde, for at være en "rigtig god kristen". Katrine ledte og ledte efter svar og efter Gud, og jo mere forvirret hun blev omkring hvem han er, desto flere regler satte hun op for sig selv. De unge år der skulle være magiske og frie, blev det modsatte i skyggen af hendes restriktive måde at tro på. Og en dag måtte Katrine sætte det hele på pause, for at starte på en frisk. "Lade en lille ny tro spire", som hun siger. Og hvordan gør man så det? Ja, måske kan svaret ligge i et godt gammeldags slag rundbold. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:10
  P1 Debat

  P1 Debat: EU dumpede - next stop Israel?

  Mens statsminister Mette Frederiksen sidder i et fly på vej til Israel, diskuterer P1 Debat jagten på vacciner. For hvis EU dumpede i corona-kapløbet, hvad er så konsekvensen? Skal vi styrke det europæiske samarbejde, så vi sammen skal kunne vinde en krig mod sygdomme? Eller skal vi netop søge nye allierede udenfor Europa? Og hvad er det egentlig, Mette Frederiksen vil have med hjem fra Israel? P1 Debat inviterer lytterne med på vaccinetogtet fra København via Bruxelles til Tel Aviv i selskab med EU-parlamentarikerne og folketingsmedlemmer. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:19
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Ida-lisme

  Først var Ida Auken Folkesocialist. Så Radikal. Og nu er hun skiftet til Socialdemokratiet. Ida Auken vil være, hvor magten er - magten til at lave grøn omstilling. Men i sidste uge kritiserede Klimarådet den socialdemokratiske regering og efterlyste handling i regeringens klimapolitik. Så har hun udskiftet sine lysegrønne standpunkter for at komme tættere på magten? Og er der grænser for, hvor mange partiskift en politikeres troværdighed kan holde til? Det spørger vi Ida Auken om. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:42
  Kvinder i krig

  Kvinder i krig 6:7 - "Hvis det er i dag, jeg skal dø, så må det være i dag..."

  Maria K. Andersen bliver som 24-årig udsendt som den første kvindelige kampgruppefører i krig. Det er til Helmand i Afghanistan, og det er en tid præget af mange sårede og flere tab. Hun møder modstand fra en tæt mandlig kollega og kæmper med troen på sig selv. Da en rutineoperation en dag ender blodigt, skal hun vise sit lederskab. Chefsergent Hanne Meyer er mor til tre, da hun tager en udsending til Afghanistan. Midt i krigens kaos får hun endelig tiden til at finde sig selv. Medvirkende: Maria K. Andersen, sergent. Hanne Meier, chefsergent. Tilrettelæggelse: Anne Pilegaard Petersen. I redaktionen: Celine Klint. Lydmix: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Grønt eller rødt lys til sommer? Endnu en travl dag venter kulturminister Joy Mogensen: Hun er indkaldt til hele to politiske samråd, der kredser om festivalers og andre store udendørs events mulighed for at undgå aflysning. Kulturen på P1 lytter til politikernes diskussion sammen med en af de arrangører, der spændt venter på et svar. Fup eller fakta om skrivning og sundhed: Er det ønsketænkning eller et videnskabeligt faktum, at det at skrive er godt for helbredet? En gruppe forskere fra Aarhus har undersøgt spørgsmålet - få svaret i Kulturen på P1 i dag. Langtidsholdbare demokratitanker: Han døde i 1949 men har stadig stor indflydelse den dag i dag - i en grad, så hans tanker sneg sig ind i en statsminister-nytårstale. Og ikke nok med det: En bog, han skrev i 1943, genudgives nu, og det er ikke første gang. Kulturen på P1 stiller skarpt på mennesket, teologen, debattøren og demokratiforkæmperen Hal Koch. Mabel genforenet: Mange husker kun, og måske med et lille skævt smil, gruppen for 1978-melodi grand prix-hittet "Boom Boom" - men overser, at Mabel faktisk efterfølgende var et af de få danske bands, der formåede at skabe sig et navn i USA. Op til weekenden, hvor Mabels frontmand Mike Tramp igen forsøger sig i Dansk Melodi Grand Prix, har Kulturen på P1 samlet tre af Mabels fire medlemmer til en sofasnak over en stak gamle plader. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering

  Det handler om samarbejde, om vaccineproduktion - men hvad det præcist er, statsministeren får med hjem fra besøget i Israel ved vi ikke endnu. Men kritikken hagler ned over hende og den østrigske kanslers enegang fra flere lande i Europa - også kommissionsformanden lægger afstand til Danmark. Og det er i det hele taget vaccinerne, der sætter en stor del af dagsorden i dag: Den russiske vaccine Sputnik - er - måske - på vej ind i varmen i EU. Det europæiske lægemiddelagentur er gået i gang med at se på om vaccinen skal godkendes. Der er et stykke tid til kommunalvalget men allerede nu tegner det til at en byggegrund der æder en del af Amager Fælled bliver den store kampplads ved kommunalvalget i København. For den sag har alt man kan ønske af en kommunalvalgs-basker,- store kværnende gravkøer mod små uskyldige fugle - lyder analysen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:10
  P1 Debat

  P1 Debat: EU dumpede - next stop Israel?

  Mens statsminister Mette Frederiksen sidder i et fly på vej til Israel, diskuterer P1 Debat jagten på vacciner. For hvis EU dumpede i corona-kapløbet, hvad er så konsekvensen? Skal vi styrke det europæiske samarbejde, så vi sammen skal kunne vinde en krig mod sygdomme? Eller skal vi netop søge nye allierede udenfor Europa? Og hvad er det egentlig, Mette Frederiksen vil have med hjem fra Israel? P1 Debat inviterer lytterne med på vaccinetogtet fra København via Bruxelles til Tel Aviv i selskab med EU-parlamentarikerne og folketingsmedlemmer. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:12
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:19
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Ida-lisme

  Først var Ida Auken Folkesocialist. Så Radikal. Og nu er hun skiftet til Socialdemokratiet. Ida Auken vil være, hvor magten er - magten til at lave grøn omstilling. Men i sidste uge kritiserede Klimarådet den socialdemokratiske regering og efterlyste handling i regeringens klimapolitik. Så har hun udskiftet sine lysegrønne standpunkter for at komme tættere på magten? Og er der grænser for, hvor mange partiskift en politikeres troværdighed kan holde til? Det spørger vi Ida Auken om. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:42
  Kvinder i krig

  Kvinder i krig 6:7 - "Hvis det er i dag, jeg skal dø, så må det være i dag..."

  Maria K. Andersen bliver som 24-årig udsendt som den første kvindelige kampgruppefører i krig. Det er til Helmand i Afghanistan, og det er en tid præget af mange sårede og flere tab. Hun møder modstand fra en tæt mandlig kollega og kæmper med troen på sig selv. Da en rutineoperation en dag ender blodigt, skal hun vise sit lederskab. Chefsergent Hanne Meyer er mor til tre, da hun tager en udsending til Afghanistan. Midt i krigens kaos får hun endelig tiden til at finde sig selv. Medvirkende: Maria K. Andersen, sergent. Hanne Meier, chefsergent. Tilrettelæggelse: Anne Pilegaard Petersen. I redaktionen: Celine Klint. Lydmix: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 56:23
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Verden uden mennesker

  Hvordan ville jorden se ud, hvis mennesket enten forsvandt eller bare aldrig havde været her? Biologerne Johan og Vicky tænker tanken til ende sammen med professor Katherine Richardson, som forsker i, hvordan menneskelige aktiviteter påvirker Jordens tilstand. Katherine er mere bekymret for biodiversitetskrisen end klimakrisen, for når arter uddør, er de væk for altid. Men kan det også ske for mennesket? Og vil det hele så bare gro til i ukrudt, mens invasive arter overtager kontrollen, og der igen bliver koldere? Eller gælder biologiens normale regulerende regler slet ikke for os, så vi uanset hvad nok skal finde en vej? Gæst: Professor Katherine Richardson, Københavns Universitet. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:30
  Tal til mig

  Tal til mig - Katrine Muff: Stil din tro i solen, giv den vand og giv tid

  Dette er historien om at have fået troen ind med modermælken, men at være nødt til at lægge den på hylden for at starte på en frisk. Musiker og sangskriver, Katrine Muff Enevoldsen er vokset op i et præstehjem. Hun kunne salmerne og bibelhistorierne udenad og gik hele sin folkeskoletid på en kristen skole. Men desværre fik Katrine en opfattelse af, at hun skulle tro på en bestemt måde, for at være en "rigtig god kristen". Katrine ledte og ledte efter svar og efter Gud, og jo mere forvirret hun blev omkring hvem han er, desto flere regler satte hun op for sig selv. De unge år der skulle være magiske og frie, blev det modsatte i skyggen af hendes restriktive måde at tro på. Og en dag måtte Katrine sætte det hele på pause, for at starte på en frisk. "Lade en lille ny tro spire", som hun siger. Og hvordan gør man så det? Ja, måske kan svaret ligge i et godt gammeldags slag rundbold. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også 21.03, lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering

  Det handler om samarbejde, om vaccineproduktion - men hvad det præcist er, statsministeren får med hjem fra besøget i Israel ved vi ikke endnu. Men kritikken hagler ned over hende og den østrigske kanslers enegang fra flere lande i Europa - også kommissionsformanden lægger afstand til Danmark. Og det er i det hele taget vaccinerne, der sætter en stor del af dagsorden i dag: Den russiske vaccine Sputnik - er - måske - på vej ind i varmen i EU. Det europæiske lægemiddelagentur er gået i gang med at se på om vaccinen skal godkendes. Der er et stykke tid til kommunalvalget men allerede nu tegner det til at en byggegrund der æder en del af Amager Fælled bliver den store kampplads ved kommunalvalget i København. For den sag har alt man kan ønske af en kommunalvalgs-basker,- store kværnende gravkøer mod små uskyldige fugle - lyder analysen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 23:03-00:05
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  Det handler om samarbejde, om vaccineproduktion - men hvad det præcist er, statsministeren får med hjem fra besøget i Israel ved vi ikke endnu. Men kritikken hagler ned over hende og den østrigske kanslers enegang fra flere lande i Europa - også kommissionsformanden lægger afstand til Danmark. Og det er i det hele taget vaccinerne, der sætter en stor del af dagsorden i dag: Den russiske vaccine Sputnik - er - måske - på vej ind i varmen i EU. Det europæiske lægemiddelagentur er gået i gang med at se på om vaccinen skal godkendes. Der er et stykke tid til kommunalvalget men allerede nu tegner det til at en byggegrund der æder en del af Amager Fælled bliver den store kampplads ved kommunalvalget i København. For den sag har alt man kan ønske af en kommunalvalgs-basker,- store kværnende gravkøer mod små uskyldige fugle - lyder analysen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:21
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Børnenes statsminister vil ikke hjælpe danske børn hjem fra Syrien

  Trods kritik fra FN afviser regeringen at hente traumatiserede danske børn hjem fra flygtningelejre i Syrien. For deres forældre er fremmedkrigere, der forlod Danmark til fordel for Islamisk Stat. Slotsholmen spørger Socialdemokratiets udlændingeordfører, hvorfor børnene skal betale prisen for deres forældres fejltagelser. Værterne Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg ser også nærmere på en ny rapport, der dokumentere omfattende sexisme i Radikale Venstre. Sidst i udsendelsen er forfatteren til en bog om Dansk Folkeparti i studiet for at analysere Kristian Thulesen Dahls seneste melding om, at han har tænkt sig at fortsætte som partiformand minimum til næste valg. Værter: Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Grønt eller rødt lys til sommer? Endnu en travl dag venter kulturminister Joy Mogensen: Hun er indkaldt til hele to politiske samråd, der kredser om festivalers og andre store udendørs events mulighed for at undgå aflysning. Kulturen på P1 lytter til politikernes diskussion sammen med en af de arrangører, der spændt venter på et svar. Fup eller fakta om skrivning og sundhed: Er det ønsketænkning eller et videnskabeligt faktum, at det at skrive er godt for helbredet? En gruppe forskere fra Aarhus har undersøgt spørgsmålet - få svaret i Kulturen på P1 i dag. Langtidsholdbare demokratitanker: Han døde i 1949 men har stadig stor indflydelse den dag i dag - i en grad, så hans tanker sneg sig ind i en statsminister-nytårstale. Og ikke nok med det: En bog, han skrev i 1943, genudgives nu, og det er ikke første gang. Kulturen på P1 stiller skarpt på mennesket, teologen, debattøren og demokratiforkæmperen Hal Koch. Mabel genforenet: Mange husker kun, og måske med et lille skævt smil, gruppen for 1978-melodi grand prix-hittet "Boom Boom" - men overser, at Mabel faktisk efterfølgende var et af de få danske bands, der formåede at skabe sig et navn i USA. Op til weekenden, hvor Mabels frontmand Mike Tramp igen forsøger sig i Dansk Melodi Grand Prix, har Kulturen på P1 samlet tre af Mabels fire medlemmer til en sofasnak over en stak gamle plader. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Grønt eller rødt lys til sommer? Endnu en travl dag venter kulturminister Joy Mogensen: Hun er indkaldt til hele to politiske samråd, der kredser om festivalers og andre store udendørs events mulighed for at undgå aflysning. Kulturen på P1 lytter til politikernes diskussion sammen med en af de arrangører, der spændt venter på et svar. Fup eller fakta om skrivning og sundhed: Er det ønsketænkning eller et videnskabeligt faktum, at det at skrive er godt for helbredet? En gruppe forskere fra Aarhus har undersøgt spørgsmålet - få svaret i Kulturen på P1 i dag. Langtidsholdbare demokratitanker: Han døde i 1949 men har stadig stor indflydelse den dag i dag - i en grad, så hans tanker sneg sig ind i en statsminister-nytårstale. Og ikke nok med det: En bog, han skrev i 1943, genudgives nu, og det er ikke første gang. Kulturen på P1 stiller skarpt på mennesket, teologen, debattøren og demokratiforkæmperen Hal Koch. Mabel genforenet: Mange husker kun, og måske med et lille skævt smil, gruppen for 1978-melodi grand prix-hittet "Boom Boom" - men overser, at Mabel faktisk efterfølgende var et af de få danske bands, der formåede at skabe sig et navn i USA. Op til weekenden, hvor Mabels frontmand Mike Tramp igen forsøger sig i Dansk Melodi Grand Prix, har Kulturen på P1 samlet tre af Mabels fire medlemmer til en sofasnak over en stak gamle plader. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering

  Det handler om samarbejde, om vaccineproduktion - men hvad det præcist er, statsministeren får med hjem fra besøget i Israel ved vi ikke endnu. Men kritikken hagler ned over hende og den østrigske kanslers enegang fra flere lande i Europa - også kommissionsformanden lægger afstand til Danmark. Og det er i det hele taget vaccinerne, der sætter en stor del af dagsorden i dag: Den russiske vaccine Sputnik - er - måske - på vej ind i varmen i EU. Det europæiske lægemiddelagentur er gået i gang med at se på om vaccinen skal godkendes. Der er et stykke tid til kommunalvalget men allerede nu tegner det til at en byggegrund der æder en del af Amager Fælled bliver den store kampplads ved kommunalvalget i København. For den sag har alt man kan ønske af en kommunalvalgs-basker,- store kværnende gravkøer mod små uskyldige fugle - lyder analysen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  Det handler om samarbejde, om vaccineproduktion - men hvad det præcist er, statsministeren får med hjem fra besøget i Israel ved vi ikke endnu. Men kritikken hagler ned over hende og den østrigske kanslers enegang fra flere lande i Europa - også kommissionsformanden lægger afstand til Danmark. Og det er i det hele taget vaccinerne, der sætter en stor del af dagsorden i dag: Den russiske vaccine Sputnik - er - måske - på vej ind i varmen i EU. Det europæiske lægemiddelagentur er gået i gang med at se på om vaccinen skal godkendes. Der er et stykke tid til kommunalvalget men allerede nu tegner det til at en byggegrund der æder en del af Amager Fælled bliver den store kampplads ved kommunalvalget i København. For den sag har alt man kan ønske af en kommunalvalgs-basker,- store kværnende gravkøer mod små uskyldige fugle - lyder analysen. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet