Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Julen er nørdernes fest

  Mikkel og Esben springer ind i julemåneden med nørdet, hjemmedesignet julepynt. Maskiner som 3D printere og laserskærere er blevet fast inventar på biblioteker og medborgerhuse, og med dem kan du fremstille de julede nørderier. Men kan du også blive klogere, mens du gør det? Og kan du lave noget, der sprænger rammerne for, hvor personligt et stykke pynt kan blive? Derudover: Et nyt tiltag gør overvågning på din arbejdspc til en leg. Medvirkende: Peter Dahl, Vanessa Julia Carpenter. Værter Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:02
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvilken betydning kommer det til at få, at Rigspolitiet godt vidste, at der manglede lovhjemmel til at aflive alle mink, da man satte betjente til at ringe til minkavlere? Hvorfor skal vi vente med at vaccinere mod Covid-19, når Storbritannien begynder allerede nu? Hvordan reagerer ungarerne på, at et ultrakonservativt parlamentsmedlem blev taget i at flygte ud ad et vindue, fra et sexorgie med 25 mænd? Dagens værter er Maria Dohn og Bjarne Steensbeck. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:13
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Skader Venstre corona-kampen med krav om second opinion?

  Bliver befolkningens tillid til corona-restriktionerne udhulet, når Venstre kræver, at eksperter skal udfordre sundhedsmyndighedernes anbefalinger? Det spørgsmål stiller Issa Mahmoud Jeppesen, når han får besøg af Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen. Og så kommer tidligere minister Lars Christian Lilleholt i studiet og fortæller om at være så hårdt ramt af corona, at han frygtede for sit liv. Sidst i udsendelsen fortæller to sociologer, hvorfor de mener, at den bæredygtige stat er overlegen i forhold til både konkurrence- og velfærdsstaten. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:52
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Sommerfuglestøv og skældud (lytterspørgsmål #3)

  Er sommerfuglestøv magisk? Findes der regnbuefamilier i dyreriget? Og hvorfor genudsætter vi ikke flere truede og sjældne arter, når deres gamle naturområder bliver genetableret? Biologerne Vicky Knudsen og Johan Olsen gør et forgæves forsøg på at komme til bunds i lytterspørgsmål, som også nævner psykopatiske egern og hærværk fra en flittig spætte. I pausen fortæller Johan om ekstreme laboratorieforsøg med superledende materialer, inden han og Vicky kommer op at toppes om, hvor farligt der egentlig er ude i naturen - og da især i Australien. De er heller ikke helt enige om skadedyrsbekæmpelse. Værter: Johan Olsen (kittelbiolog) & Vicky Knudsen (gummistøvlebiolog). Voksenven: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:30
  Tal til mig

  Tal til mig - Ditte Giese: I de mørke nætter kom aftenbønnen

  Journalist Ditte Giese er alvorligt syg. To gange har hun fået en meget alvorlig besked. Begge nætter inden, har hun ligget vågen i et limbo af dødsangst. I dette særlige mørke rum, begyndte hun at bede. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også 21.03, lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  P1 Debat

  P1 Debat: Ordre eller ej?

  Er en ordre ikke en ordre? Når statsministeren på et pressemøde siger, at alle mink i Danmark skal slås ned? Og hvem gav politiet ordre til at ringe rundt til minkavlerne for at sige, at de skulle slå alle dyr ihjel? Hvis ikke det var justitsministeren, eller statsministeren, hvem var det så? P1 Debat med bl.a.: Frederik Waage professor i forvaltningsret SDU, Christian Rabjerg Madsen (S), Rosa Lund retsordfører (Ø), Peter Skaarup (DF) retsordfører, Knud Vest minkavler og Peter Loft tidl. embedsmand SKAT. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:18
  Radiofortællinger

  Radiofortællinger: Domina Dark

  Lillan levede et liv som så mange andre med mand og børn og job. Ligesom så mange andre havde hun nogle seksuelle fantasier. Fantasier, som de fleste nok ville holde til tankerne, men Lillan måtte udleve dem. Det her er historien om en kvinde, der forlader alt for at forfølge et begær, som hun ikke ved hvor vil føre hen. Tilrettelæggelse, mix og lyddesign: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.03).

  Dokumentar
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 4:8 - Alberte bliver forelsket

  Mickey har sendt Alberte til Jylland, for at opleve noget jordnært. For hvordan bliver forundringen over naturens undere konkret? Det gør den hos Lone Landmand og Søren Sørøver, som har en økologisk gård. Her lever de i kærlig forbundethed med løbeænder, oddere og uldgrisen Smaskepot. Og selvom de spiser kål og kartofler året rundt, savner de ikke noget. De hører til dér. Og det giver håb for fremtiden. Medvirkende: Lone Landmand og Søren Sørøver. (Sendes også 19.33).

  Natur & Miljø
 • 1:24:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Terningekvinden - Et teater laver en forestilling om en kvinde, som tager beslutninger ved hjælp af en terning. Et radioprogram lader en journalist prøve at gennemføre et interview med instruktør og skuespiller ved hjælp af terninger. Det går galt. Det kan du høre i dagens program. Roskilde Festival kommer med navne - Det kan virke lige vel optimistisk, når Roskilde festival i dag lancerer 29 nye navne til sommerens festival. Men den skal nok blive til noget, for det har vi lovet, siger chefen. Hun taler med os i dag om, hvordan man kan corona-sikre 100.000 mennesker i en pøl af rytmer, mudder og alkohol. Filmens nye talenter - Den normale filmfestival Cph Pix er i år afløst af et særprogram, så man fra på søndag kan se nogle af de nyeste film fra de nye, store danske filmtalenter. Vi tager en omgang om dansk films talenter med festivaldirektøren, der står for programmet. På en dag, hvor vi også når rundt om nye film i biografen, har et stort portræt af Søren Kragh-Jacobsen - og gør plads til en halv time i juleselskab med Poul Nesgaard i Verdens Bedste Julekalender. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 30:07
  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard

  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard - Caroline Søeborg Ahlefeldt og Benno Blæsild 3:24

  Tredje gang er lykkens gang for Poul Nesgaard, der har fået ansvaret for endnu en julekalender på P1 efter de sidste to tvivlsomme år. Af hensyn til covid-19 sender Poul i år helt alene fra sit lysthus i haven. Til at hjælpe sig har han fået stillet en højteknologisk pult til rådighed af DR. Af pulten får han til sin store overraskelse en ny medvært, Lise Præstgaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning. På trods af forskellighederne prøver de sammen at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020 ved at skabe verdens bedste julekalender - der er i dén grad brug for det. Medvirkende: Caroline Søeborg Ahlefeldt og Benno Blæsild. (Sendes også 2.30).

  Kultur
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  Justitsminister Nick Hækkerup var i dag i samråd for at forklare, hvordan det kunne gå til, at politiet uden lovhjemmel ringede til minkejere med raske mink og sagde, at de skulle slå deres dyr ned. Enhedslisten og de radikale er som regeringens støttepartier afgørende for, hvordan sagen udvikler sig videre, så dem taler vi med i dagens Orientering. 1605 smittede med coronavirus viser smittetallene i dag herhjemme, men det er langt overgået af smittetallene på Balkan, hvor sygdommen galopperer afsted. Vi retter i dag fokus mod Balkan. I Cuba plejer det kommunistiske styre at slå ned på demonstranter. Men meget overraskende har styret i Cuba valgt at gå i dialog med en gruppe demonstranter - i stedet for at lade politiet banke dem, som de plejer. Kan det være en tilnærmelse til USA? Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:59
  P1 Debat

  P1 Debat: Ordre eller ej?

  Er en ordre ikke en ordre? Når statsministeren på et pressemøde siger, at alle mink i Danmark skal slås ned? Og hvem gav politiet ordre til at ringe rundt til minkavlerne for at sige, at de skulle slå alle dyr ihjel? Hvis ikke det var justitsministeren, eller statsministeren, hvem var det så? P1 Debat med bl.a.: Frederik Waage professor i forvaltningsret SDU, Christian Rabjerg Madsen (S), Rosa Lund retsordfører (Ø), Peter Skaarup (DF) retsordfører, Knud Vest minkavler og Peter Loft tidl. embedsmand SKAT. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:26
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:18
  Radiofortællinger

  Radiofortællinger: Domina Dark

  Lillan levede et liv som så mange andre med mand og børn og job. Ligesom så mange andre havde hun nogle seksuelle fantasier. Fantasier, som de fleste nok ville holde til tankerne, men Lillan måtte udleve dem. Det her er historien om en kvinde, der forlader alt for at forfølge et begær, som hun ikke ved hvor vil føre hen. Tilrettelæggelse, mix og lyddesign: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.03).

  Dokumentar
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 4:8 - Alberte bliver forelsket

  Mickey har sendt Alberte til Jylland, for at opleve noget jordnært. For hvordan bliver forundringen over naturens undere konkret? Det gør den hos Lone Landmand og Søren Sørøver, som har en økologisk gård. Her lever de i kærlig forbundethed med løbeænder, oddere og uldgrisen Smaskepot. Og selvom de spiser kål og kartofler året rundt, savner de ikke noget. De hører til dér. Og det giver håb for fremtiden. Medvirkende: Lone Landmand og Søren Sørøver. (Genudsendelse fra 13.33).

  Natur & Miljø
 • 56:52
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Sommerfuglestøv og skældud (lytterspørgsmål #3)

  Er sommerfuglestøv magisk? Findes der regnbuefamilier i dyreriget? Og hvorfor genudsætter vi ikke flere truede og sjældne arter, når deres gamle naturområder bliver genetableret? Biologerne Vicky Knudsen og Johan Olsen gør et forgæves forsøg på at komme til bunds i lytterspørgsmål, som også nævner psykopatiske egern og hærværk fra en flittig spætte. I pausen fortæller Johan om ekstreme laboratorieforsøg med superledende materialer, inden han og Vicky kommer op at toppes om, hvor farligt der egentlig er ude i naturen - og da især i Australien. De er heller ikke helt enige om skadedyrsbekæmpelse. Værter: Johan Olsen (kittelbiolog) & Vicky Knudsen (gummistøvlebiolog). Voksenven: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:30
  Tal til mig

  Tal til mig - Ditte Giese: I de mørke nætter kom aftenbønnen

  Journalist Ditte Giese er alvorligt syg. To gange har hun fået en meget alvorlig besked. Begge nætter inden, har hun ligget vågen i et limbo af dødsangst. I dette særlige mørke rum, begyndte hun at bede. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  Justitsminister Nick Hækkerup var i dag i samråd for at forklare, hvordan det kunne gå til, at politiet uden lovhjemmel ringede til minkejere med raske mink og sagde, at de skulle slå deres dyr ned. Enhedslisten og de radikale er som regeringens støttepartier afgørende for, hvordan sagen udvikler sig videre, så dem taler vi med i dagens Orientering. 1605 smittede med coronavirus viser smittetallene i dag herhjemme, men det er langt overgået af smittetallene på Balkan, hvor sygdommen galopperer afsted. Vi retter i dag fokus mod Balkan. I Cuba plejer det kommunistiske styre at slå ned på demonstranter. Men meget overraskende har styret i Cuba valgt at gå i dialog med en gruppe demonstranter - i stedet for at lade politiet banke dem, som de plejer. Kan det være en tilnærmelse til USA? Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:13
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Skader Venstre corona-kampen med krav om second opinion?

  Bliver befolkningens tillid til corona-restriktionerne udhulet, når Venstre kræver, at eksperter skal udfordre sundhedsmyndighedernes anbefalinger? Det spørgsmål stiller Issa Mahmoud Jeppesen, når han får besøg af Venstres sundhedsordfører, Martin Geertsen. Og så kommer tidligere minister Lars Christian Lilleholt i studiet og fortæller om at være så hårdt ramt af corona, at han frygtede for sit liv. Sidst i udsendelsen fortæller to sociologer, hvorfor de mener, at den bæredygtige stat er overlegen i forhold til både konkurrence- og velfærdsstaten. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:24:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Terningekvinden - Et teater laver en forestilling om en kvinde, som tager beslutninger ved hjælp af en terning. Et radioprogram lader en journalist prøve at gennemføre et interview med instruktør og skuespiller ved hjælp af terninger. Det går galt. Det kan du høre i dagens program. Roskilde Festival kommer med navne - Det kan virke lige vel optimistisk, når Roskilde festival i dag lancerer 29 nye navne til sommerens festival. Men den skal nok blive til noget, for det har vi lovet, siger chefen. Hun taler med os i dag om, hvordan man kan corona-sikre 100.000 mennesker i en pøl af rytmer, mudder og alkohol. Filmens nye talenter - Den normale filmfestival Cph Pix er i år afløst af et særprogram, så man fra på søndag kan se nogle af de nyeste film fra de nye, store danske filmtalenter. Vi tager en omgang om dansk films talenter med festivaldirektøren, der står for programmet. På en dag, hvor vi også når rundt om nye film i biografen, har et stort portræt af Søren Kragh-Jacobsen - og gør plads til en halv time i juleselskab med Poul Nesgaard i Verdens Bedste Julekalender. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 30:07
  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard

  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard - Caroline Søeborg Ahlefeldt og Benno Blæsild 3:24

  Tredje gang er lykkens gang for Poul Nesgaard, der har fået ansvaret for endnu en julekalender på P1 efter de sidste to tvivlsomme år. Af hensyn til covid-19 sender Poul i år helt alene fra sit lysthus i haven. Til at hjælpe sig har han fået stillet en højteknologisk pult til rådighed af DR. Af pulten får han til sin store overraskelse en ny medvært, Lise Præstgaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning. På trods af forskellighederne prøver de sammen at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020 ved at skabe verdens bedste julekalender - der er i dén grad brug for det. Medvirkende: Caroline Søeborg Ahlefeldt og Benno Blæsild. (Genudsendelse fra 15.30).

  Kultur
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  Justitsminister Nick Hækkerup var i dag i samråd for at forklare, hvordan det kunne gå til, at politiet uden lovhjemmel ringede til minkejere med raske mink og sagde, at de skulle slå deres dyr ned. Enhedslisten og de radikale er som regeringens støttepartier afgørende for, hvordan sagen udvikler sig videre, så dem taler vi med i dagens Orientering. 1605 smittede med coronavirus viser smittetallene i dag herhjemme, men det er langt overgået af smittetallene på Balkan, hvor sygdommen galopperer afsted. Vi retter i dag fokus mod Balkan. I Cuba plejer det kommunistiske styre at slå ned på demonstranter. Men meget overraskende har styret i Cuba valgt at gå i dialog med en gruppe demonstranter - i stedet for at lade politiet banke dem, som de plejer. Kan det være en tilnærmelse til USA? Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet