Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:54
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Når sorgen træder ud af skyggen

  "Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage - Carls bog" er Naja Marie Aidts bog fra 2017 om hendes søns pludselige død, hvor hun oplevede at sproget blev meningsløst. Hvilket sprog har vi når sorgens væsen er stumt? Forfatterinden har selskab af sorgforsker Mai-Britt Guldin og sprogkonsulent Sabine Kirchmeier. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også søndag 22.03).

  Kultur
 • 56:41
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvad har ålen gang i?!

  Ålen er et svømmende mysterium og en biologisk gåde. Trods ihærdig forskning anført af danske videnskabsfolk er der masser af ubesvarede spørgsmål om den underlige fisk med de besynderlige vaner. Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen prøver at finde ud af, hvad ålen egentlig har gang i, sammen med forsker og åle-ekspert Sune Riis Sørensen. Hvorfor svømmer den fx tusindvis af kilometer rundt om jorden bare for at yngle? Hvor truet er den? Kan man opdrætte ål? Og er det virkelig dårlig stil at spise dem? Gæst: Sune Riis Sørensen, forsker og ekspert i ål, Billund Aquaculture og DTU Aqua. Producer: Carsten Nielsen. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 19.03 og 3.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:45
  Tal til mig

  Tal til mig - Morten Sabroe: "God is a concept"

  'God is a concept' sang John Lennon og den unge journalist og forfatter Morten Sabroe var helt enig og han råhørte sangen igen og igen. Han tror ikke på Gud. Måske fordi hans mor ikke troede på noget OVERHOVEDET: 'Måske er det en blokering' som han siger. Alligevel har Morten Sabroe kredset omkring himlen, Gud og efterlivet igennem sit forfatterskab. Og hvorfor det, når man nu ikke tror? Med scener fra Panum Instituttet hvor Mortens mor 'svømmer rundt i et badekar' i forskningens tjeneste, og en scene fra horisontlinjen på Ærø der en dag, i Mortens fantasi, blev til en kæmpestor hjerne, tales der om dødslejer, den kollektive bevidsthed og dødsangst. Og ikke mindst om den pligtfølelse, der gør at Morten har fulgt sin nærmeste familie hele vejen til dødens dørtærskel. For religionerne må ikke have patent på samvittighedsfølelsen. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 9.05).

  Kultur
 • P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • Bagklog på P1

  SommerBagklog på P1 5:5

  Resten af året får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. Men henover sommeren får han besøg af sin producer Rikke Fink. Sammen spiller de highlights med 2021s bedste gæster og største historier - og mon ikke også der bliver tid til at se frem mod det kommende efterår. Garanteret agurkefri radio til din sommerferie. Værter: Esben Kjær og Rikke Fink. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03 og i morgen 2.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:40
  Mænd der knækker - med Abdel Aziz Mahmoud

  Mænd der knækker 4:5 - Caspar Eric

  Da digteren Caspar Eric oplevede et voldsomt angstanfald og blev hentet af sin mor, spurgte hun ham bagefter, om det nu også var godt for ham at skrive. Som om det var de følsomme tanker og livet som digter, der gjorde ham angst. Men angsten er for nogle et vilkår i livet, ligesom et fysisk handicap, og det skal man leve med på godt og ondt, mener Caspar Eric, som også har et handicap. Abdel Aziz Mahmoud taler med ham om angsten som kronisk tilstand. Vært: Abdel Aziz Mahmoud. Medvirkende: Digter Caspar Eric og psykolog Randi Øibakken. TIlrettelægger: Iben Foss. I redaktionen: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 18.03).

  Kultur
 • 56:44
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Jacob

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi på Københavns vestegn hos Jacob, som lever med diagnosen PTSD. (Sendes også 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 26:41
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Brian Mikkelsen

  Zissel møder Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv og tidligere kultur-, justits, økonomi-, og erhvervsminister. Brian fortæller Zissel om at vokse op i et almennyttigt boligbyggeri i Ballerup og alligevel finde vej til magteliten. (Sendt første gang 1. maj). (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 30:07
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Sissel-Jo Gazan

  Overgreb, misbrug og voldtægt af børn. Det er barske sager, der danner baggrund for Sissel-Jo Gazans roman "Hvide blomster". En roman, der bringer læserne tæt på pårørende efter overgreb og på en familie, en slags tato-dynasti, hvor alle har hjertet - og tatoveringerne - på rette sted. Og heldigvis sørger forfatteren for, at der bliver taget hævn. Anbefalinger: Sissel Jo Gazan, Hvide blomster. Maren Uthaug, En lykkelig slutning. Medvirkende: Forfatter Sissel-Jo Gazan og vært Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Sendt første gang 7. november 2020) (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 57:08
  Filmland

  Filmland: Hvem og hvad vender op og ned på det hele? Og hvorfor og hvordan? Og ikke mindst hvornår?

  De fleste vil formentlig skrive under på at verden er under hastig forandring. Intet er som det var. Det gælder også i filmens og seriernes verden, hvor gårsdagens revolutioner lynhurtigt bliver ynkelige minder for fortabte boomere. I selskab med en håndfuld branchefolk ser Filmland nærmere på de kommende disruptioner af billedfortællingerne, fx virtuel produktion, deep fake, klimabevidsthed og de amerikanske streamingtjenesters indmarch i dansk serieproduktion. Derudover anmeldelser af kærlighedsdramaet 'Cherry', skabt af folkene bag 'Avengers'-filmen, og serierne 'Wandavision' og 'Genera+ion'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendt første gang 13. marts). (Sendes også søndag 20.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • 27:07
  Carsten Jensen i krise

  Carsten Jensen i krise 4:4 - Med brændte vinger

  På sin venstre skulder havde Carstens stedsøn, Raph tatoveret en Ikaros-vinge, inspireret af den græske myte om drengen Ikaros, der flyver for tæt på solen, brænder vingerne, falder ned og dør. Spørgsmålet er om menneskeheden også er fløjet for tæt på, eller om vi stadig kan nå at lime vingerne fast. Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen. Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen. Klip og mix: Jacob Heldt. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • 30:11
  Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 9:12 - Med Jonas Hjort Andersen ved den danske grænse

  Jonas Hjort Andersen er krigsveteran, men har også blandt andet været med i teaterstykket My Deer Hunter, og så har han PTSD. I virkeligheden er han træt af, at det altid er dér hans fortælling skal starte, så nu er han og Caspar taget ned til den danske grænse, for at snakke om alle de ting de også er. Men måske kan Jonas også lære Caspar noget om at tage sine begrænsninger alvorligt, og at forsøge at gøre det gode for sig selv. Og om at befinde sig det sted, hvor man på den ene side kan være en succeshistorie, samtidig med at man stadig kan have svært ved at rejse sig fra sengen. Vært og tilrettelægger: Caspar Eric. Producer og lyddesigner: Kim G. Hansen. Komponist og assisterende lyddesigner: Frederik Bjørn. Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck for DR. (Genudsendelse fra fredag).

  Fritid & Livsstil
 • Orientering

  Orientering Weekend: Den tunesiske præsident renser ud

  Det var i Tunesien det arabiske forår begyndte. Nu er der frygt for, at landets præsident systematisk er i gang med at afskaffe demokratiet i landet. Befolkningen tager det hele ret roligt, og mange er positive over for det, som andre kalder: Et kup. Hør beretningen fra DRs korrespondent, der netop er vendt hjem fra landet. Mangel på lærere og pædagoger er et af de største problemer for landets kommuner. Årets optag på de videregående uddannelser var ikke nogen opmuntring for dem. Blandt andet faldt antallet af studerende på pædagogstudiet igen. Orientering Weekend spørger, hvad man kan gøre for at vende den udvikling. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:40
  Mænd der knækker - med Abdel Aziz Mahmoud

  Mænd der knækker 4:5 - Caspar Eric

  Da digteren Caspar Eric oplevede et voldsomt angstanfald og blev hentet af sin mor, spurgte hun ham bagefter, om det nu også var godt for ham at skrive. Som om det var de følsomme tanker og livet som digter, der gjorde ham angst. Men angsten er for nogle et vilkår i livet, ligesom et fysisk handicap, og det skal man leve med på godt og ondt, mener Caspar Eric, som også har et handicap. Abdel Aziz Mahmoud taler med ham om angsten som kronisk tilstand. Vært: Abdel Aziz Mahmoud. Medvirkende: Digter Caspar Eric og psykolog Randi Øibakken. TIlrettelægger: Iben Foss. I redaktionen: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 12.15).

  Kultur
 • Panorama

  Panorama

  Det Nationale Palads Museum - i Taipei på Taiwan har verdens største samling af kunst- og kulturgenstande. Frank Esmann. (Sendt første gang 21. maj 2008). (Sendes også i morgen 18.48).

 • 56:41
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvad har ålen gang i?!

  Ålen er et svømmende mysterium og en biologisk gåde. Trods ihærdig forskning anført af danske videnskabsfolk er der masser af ubesvarede spørgsmål om den underlige fisk med de besynderlige vaner. Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen prøver at finde ud af, hvad ålen egentlig har gang i, sammen med forsker og åle-ekspert Sune Riis Sørensen. Hvorfor svømmer den fx tusindvis af kilometer rundt om jorden bare for at yngle? Hvor truet er den? Kan man opdrætte ål? Og er det virkelig dårlig stil at spise dem? Gæst: Sune Riis Sørensen, forsker og ekspert i ål, Billund Aquaculture og DTU Aqua. Producer: Carsten Nielsen. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 3.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 26:41
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Brian Mikkelsen

  Zissel møder Brian Mikkelsen, der er administrerende direktør i Dansk Erhverv og tidligere kultur-, justits, økonomi-, og erhvervsminister. Brian fortæller Zissel om at vokse op i et almennyttigt boligbyggeri i Ballerup og alligevel finde vej til magteliten. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 30:07
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Sissel-Jo Gazan

  Overgreb, misbrug og voldtægt af børn. Det er barske sager, der danner baggrund for Sissel-Jo Gazans roman "Hvide blomster". En roman, der bringer læserne tæt på pårørende efter overgreb og på en familie, en slags tato-dynasti, hvor alle har hjertet - og tatoveringerne - på rette sted. Og heldigvis sørger forfatteren for, at der bliver taget hævn. Anbefalinger: Sissel Jo Gazan, Hvide blomster. Maren Uthaug, En lykkelig slutning. Medvirkende: Forfatter Sissel-Jo Gazan og vært Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • Bagklog på P1

  SommerBagklog på P1 5:5

  Resten af året får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. Men henover sommeren får han besøg af sin producer Rikke Fink. Sammen spiller de highlights med 2021s bedste gæster og største historier - og mon ikke også der bliver tid til at se frem mod det kommende efterår. Garanteret agurkefri radio til din sommerferie. Værter: Esben Kjær og Rikke Fink. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 2.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend: Den tunesiske præsident renser ud

  Det var i Tunesien det arabiske forår begyndte. Nu er der frygt for, at landets præsident systematisk er i gang med at afskaffe demokratiet i landet. Befolkningen tager det hele ret roligt, og mange er positive over for det, som andre kalder: Et kup. Hør beretningen fra DRs korrespondent, der netop er vendt hjem fra landet. Mangel på lærere og pædagoger er et af de største problemer for landets kommuner. Årets optag på de videregående uddannelser var ikke nogen opmuntring for dem. Blandt andet faldt antallet af studerende på pædagogstudiet igen. Orientering Weekend spørger, hvad man kan gøre for at vende den udvikling. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 56:44
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Jacob

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi på Københavns vestegn hos Jacob, som lever med diagnosen PTSD. (Genudsendelse fra 13.03). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:08
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 8:8 - Alberte går i naturterapi

  Ord er smukke, men hvad gør man, når klimaangsten sidder dybt i kroppen? Man går i terapi selvfølgelig. Derfor er Alberte kørt til Røsnæs for at besøge Lasse Thomas. Han kender naturens helende kræfter. Både for krop og sjæl. Han mener at vores sundhed afhænger af naturens sundhed og omvendt. Derfor skal håbet for naturen også findes i naturen selv. Og selvfølgelig er det stadig grønt. Medvirkende: Naturterapeut Lasse Thomas Edlev og bioetiker Mickey Gjerris. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Natur & Miljø
 • 30:07
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Sissel-Jo Gazan

  Overgreb, misbrug og voldtægt af børn. Det er barske sager, der danner baggrund for Sissel-Jo Gazans roman "Hvide blomster". En roman, der bringer læserne tæt på pårørende efter overgreb og på en familie, en slags tato-dynasti, hvor alle har hjertet - og tatoveringerne - på rette sted. Og heldigvis sørger forfatteren for, at der bliver taget hævn. Anbefalinger: Sissel Jo Gazan, Hvide blomster. Maren Uthaug, En lykkelig slutning. Medvirkende: Forfatter Sissel-Jo Gazan og vært Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • 57:13
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - det må du lære at leve med

  900.000 danskere døjer med smerter i ryggen. Og det må mange af dem nok bare lære at leve med. Smerten er nemlig ikke til at finde og fjerne. Derfor er videnskaben holdt op med at bruge al krudtet på at forklare smerten, for i stedet at finde ud af, hvad der rent faktisk virker for den enkelte. Og da hverken operationer eller piller hjælper i de fleste tilfælde, findes der desværre ikke nogen magisk kur mod rygsmerter. Det bedste, rygpatienter kan gøre, er at lære sig selv at tage kontrol over smerterne - og at finde nogle øvelser, de selv tror på virker. Programmet er del 2 af en miniserie om ondt i ryggen. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre Andersen. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også mandag 6.05 og 00.05).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:41
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvad har ålen gang i?!

  Ålen er et svømmende mysterium og en biologisk gåde. Trods ihærdig forskning anført af danske videnskabsfolk er der masser af ubesvarede spørgsmål om den underlige fisk med de besynderlige vaner. Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen prøver at finde ud af, hvad ålen egentlig har gang i, sammen med forsker og åle-ekspert Sune Riis Sørensen. Hvorfor svømmer den fx tusindvis af kilometer rundt om jorden bare for at yngle? Hvor truet er den? Kan man opdrætte ål? Og er det virkelig dårlig stil at spise dem? Gæst: Sune Riis Sørensen, forsker og ekspert i ål, Billund Aquaculture og DTU Aqua. Producer: Carsten Nielsen. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • Orientering

  Orientering Weekend: Den tunesiske præsident renser ud

  Det var i Tunesien det arabiske forår begyndte. Nu er der frygt for, at landets præsident systematisk er i gang med at afskaffe demokratiet i landet. Befolkningen tager det hele ret roligt, og mange er positive over for det, som andre kalder: Et kup. Hør beretningen fra DRs korrespondent, der netop er vendt hjem fra landet. Mangel på lærere og pædagoger er et af de største problemer for landets kommuner. Årets optag på de videregående uddannelser var ikke nogen opmuntring for dem. Blandt andet faldt antallet af studerende på pædagogstudiet igen. Orientering Weekend spørger, hvad man kan gøre for at vende den udvikling. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet