Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:07
  Supertanker

  Supertanker: Alle regnbuens farver - og lidt til

  Når vi ser en regnbue, ser de fleste seks farver, nemlig rød, orange, gul, grøn, blå og violet. Men hvis man er farveblind, ser man noget andet. Og hvis hunde kiggede på regnbuer, ville de se blå og grøn samt en anelse gul. Med Kant, kan man spørge om farverne ER i sig selv, i verden, eller om de opstår for os, i vores bevidsthed; noget som filosoffen og kunstneren Goethe undersøgte meget intenst. Og Alexander Baumgarten insisterede på at skønhed er betinget af erfaring og indsigt. Vi giver også farverne betydning: Rød er passion eller fare. Gul symboliserer falskhed, men er også den farve, der ligger tættest på det ubrudte, hvide lys og dermed lig med renhed. Beige er overklassens farve. Og den sorteste sorte, verden endnu har set, er Vantasort, og betragtes af nogle som djævlens værk. Farverne har eksistentiel betydning. Medvirkende: Hans Jørgen Frederiksen, lektor emeritus i Kunsthistorie, Århus Universitet. Jette Gejl, billedkunstner og studielektor i Kunsthistorie, Århus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvor sikkert sidder Frank Jensen på overborgmesterposten efter krisemødet om hans krænkelsessager på Københavns Rådhus i går? Hvilken betydning får det at Twitter anklages for korruption så tæt på valgkampen? Hvad er der galt med vores debatkultur i Danmark? Dagens værter er Mette Vibe Utzon og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Iværksætter

  Hvorfor risikerer nogle mennesker alt, og starter nye projekter igen og igen? Hvad er det, der driver en iværksætter? Hvad skal der til for at blive iværksætter? Hvad er det kedelige ved lønarbejde? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:42
  Småborger

  Småborger: Nok er nok

  Corona har siden marts kostet knap 700 danskere livet. Er 700 menneskers liv nok til, at Danmark i over syv måneder, har været delvist lukkede ned? Er disse restriktioner nødvendige eller har det taget overhånd? Og er danskerne egentlig blevet bange for at dø? Det er nogle af de spørgsmål Martha og Viola forsøger at finde svar på i dagens udsendelse. Her snakker de med demonstranter, som i anledning af folketingets åbning, har samlede sig under sloganet 'NOK ER NOK'. En demonstration imod Corona indgreb. Værter: Martha, Viola. Medvirkende: Martin Geertsen, Sundhedsordfører Venstre. Claes Theilgaard, Chefredaktør på 180 grader. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Luna Lam. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 29:51
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Laura Mo ved vestkysten

  "Det er vestkysten, jeg kan mærke i blodet". Sådan siger sangerinde Laura Mo, som er vendelbo helt ind i knoglerne. Hun elsker det vilde Vesterhav, men bader næsten aldrig - for siden hun var barn, er hun blevet advaret mod kviksand og hestehuller, uden helt at vide hvad det er. Det finder hun ud af, når hun møder naturvejleder Jakob Kofoed Nielsen, som også viser hende en del af kysten, som hun aldrig før har set, og som mest af alt minder hende om et amerikansk klippelandskab. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Sendes også onsdag 5.30, lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd: Sex, magt og ånd

  Er metoo-bevægelsen progressiv eller reaktionær? Hvordan taler vi om strukturelle problemer som ulighed, når fokus er på enkeltsager? Og hvad kan den kristne seksualmoral bidrage med i kampen mod sexisme? Gæster: Pia Søltoft, kierkegaard-ekspert og Kirsten Hyldgaard, lektor i pædagogisk filosofi. Vært: Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:08
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Morten Bødskov

  Hva' så, SKAT? Når regeringen vil fange svindlere og spekulanter, beslaglægge kriminelles tøj, stoppe spillere på vej mod ludomani, og styre, hvilke biler vi skal køre i eller hvor meget, vi ryger, skal skatteminister Morten Bødskov på arbejde. Hvordan vil han gøre det? Hvor meget må det koste? Hvem skal betale? Hvornår synes han selv, SKAT er til at stole på? Og kommer vi til at betale mere i skat med S ved magten? Du kan selv spørge skatteminister Morten Bødskov, når han tager telefonen på P1. Vært: Marie Louise Toksvig. Ring med dit spørgsmål på telefon 7021 1919 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:40
  Public Service

  Public Service - skole, job og ferie forandret af corona

  Nye måder at arbejde, undervise - og nye måder at holde ferie på. Coronakrisen har sat gang i ideudviklingen overalt i samfundet. Men hvad skal der til for at vi tager de bedste erfaringer med os videre til tiden efter pandemi og nedlukninger? P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  Kierkegaard på egen krop 4:5 - Kærlighed

  Kan Kierkegaard hjælpe Thomas med at finde en kæreste? Kærligheden står øverst på listen for både Thomas og Kierkegaard, som beskriver den så smukt i sine bøger og var så dårlig til den i sit eget liv. Produceret for DR af Buddy Buddy. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Glæden ved gabestokken: Pressemøde efter pressemøde med mænd, der siger undskyld. Spalte op og spalte ned om kendte, der har krænket. Sociale mediers kommentatorspor, der eksploderer. Vi stimler sammen foran skærmene, men hvorfor egentlig? Kulturen på P1 ser på de psykiske mekanismer, der driver interessen for vores moderne tiders gabestok. Fra tomt kontor til trækplaster: Du har et rum - ja, faktisk flere - hvor de nøgne vægge råber til hinanden hen over det tomme gulv. Om få måneder skal rummet være fyldt - både af interessante historier og genstande og af mennesker, der kommer for at se dem. Kulturen på P1 kigger indenfor i et gabende tomt kommende museum. Kunst der vil ændre verden: Der var Røde Mor, der var Solvognen og der var Jomfru Ane Band... Men det var tilbage i 1970'erne, og nu skriver vi 2020. Har kunsten mistet sin politiske kant? Hvis du mener det, er det muligvis fordi du har mistet overblikket... Men det hjælper Kulturen på P1 dig med at rette op på. Mental velvære med et par tryk: I tegneserien Radiserne solgte foretagsomme Trine psykiatrisk hjælp for 25 øre. I dag kan man pleje sit mentale velvære endnu billigere - ved at lytte til podcasts, der ligger klar på streamingtjenester som fx Spotify. Kulturen på P1 ser på et streamingfænomen, der boomer for tiden. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:04
  Orientering

  Orientering

  Frank Jensen er ude af politik efter flere sager om krænkelser af kvinder. I dag meddelte overborgmesteren i København at han trækker sig fra posten, men at han også siger farvel til posten som næstformand for Socialdemokratiet. Frank Jensens afgang rejser en lang række spørgsmål, som vi i dagens udsendelse prøver at få svar på - hvor stort et tab er det for Socialdemokraterne? Hvem skal erstatte Frank Jensen? Og stopper sagen så her? En række af Danmarks største forsikringsselskaber står bag omfattende og ulovlig diskrimination af gravide kvinder med sundhedsforsikringer. PFA, Topdanmark, Danica Pension, Codan, Tryg, AP Pension og Dansk Sundhedssikring har i strid med loven afvist gravide, når de har henvendt sig med smerter og skader. Afsløringen betyder at en del kvinder formentlig kan få erstatning. I Frankrig har politiet indledt en offensiv mod folk der mistænkes for at være islamister. Det sker tre dage efter drabet af skolelæreren Samuel Paty i en forstad til Paris. Vi ser også nærmere på hvorvidt hændelser som den kan have betydning for hvordan man herhjemme underviser i ytringsfrihed. Marianne Skovlund og Louise Windfeld-Høeberg er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Kl. 18:05-18:50
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Morten Bødskov

  Hva' så, SKAT? Når regeringen vil fange svindlere og spekulanter, beslaglægge kriminelles tøj, stoppe spillere på vej mod ludomani, og styre, hvilke biler vi skal køre i eller hvor meget, vi ryger, skal skatteminister Morten Bødskov på arbejde. Hvordan vil han gøre det? Hvor meget må det koste? Hvem skal betale? Hvornår synes han selv, SKAT er til at stole på? Og kommer vi til at betale mere i skat med S ved magten? Du kan selv spørge skatteminister Morten Bødskov, når han tager telefonen på P1. Vært: Marie Louise Toksvig. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:40
  Public Service

  Public Service - skole, job og ferie forandret af corona

  Nye måder at arbejde, undervise - og nye måder at holde ferie på. Coronakrisen har sat gang i ideudviklingen overalt i samfundet. Men hvad skal der til for at vi tager de bedste erfaringer med os videre til tiden efter pandemi og nedlukninger? P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  Kierkegaard på egen krop 4:5 - Kærlighed

  Kan Kierkegaard hjælpe Thomas med at finde en kæreste? Kærligheden står øverst på listen for både Thomas og Kierkegaard, som beskriver den så smukt i sine bøger og var så dårlig til den i sit eget liv. Produceret for DR af Buddy Buddy. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • 57:05
  Filmland

  Filmland: Dansk film invaderer oktober

  Biografernes filmudbud er ikke som før. Amerikanerne er næsten væk - til gengæld bugner oktober med nye danske film, fx Barbara Topsøe-Rothenborgs feelgood-komedie 'Madklubben' og Sissel Dalsgaard Thomsens og Jens Dahls feelaldelesikkesporgood-horrorfilm 'Breeder'. Filmland drager ud i hvert sit hjørne af oktober og dansk film i selskab med de tre filmmagere. Derudover anmeldelser af komedien 'Palm Springs' og de franske filmdivaer Juliette Binoche og Catherine Deneuve i 'Sandheden'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd: Sex, magt og ånd

  Er metoo-bevægelsen progressiv eller reaktionær? Hvordan taler vi om strukturelle problemer som ulighed, når fokus er på enkeltsager? Og hvad kan den kristne seksualmoral bidrage med i kampen mod sexisme? Gæster: Pia Søltoft, kierkegaard-ekspert og Kirsten Hyldgaard, lektor i pædagogisk filosofi. Vært: Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • 1:50:04
  Orientering

  Orientering

  Frank Jensen er ude af politik efter flere sager om krænkelser af kvinder. I dag meddelte overborgmesteren i København at han trækker sig fra posten, men at han også siger farvel til posten som næstformand for Socialdemokratiet. Frank Jensens afgang rejser en lang række spørgsmål, som vi i dagens udsendelse prøver at få svar på - hvor stort et tab er det for Socialdemokraterne? Hvem skal erstatte Frank Jensen? Og stopper sagen så her? En række af Danmarks største forsikringsselskaber står bag omfattende og ulovlig diskrimination af gravide kvinder med sundhedsforsikringer. PFA, Topdanmark, Danica Pension, Codan, Tryg, AP Pension og Dansk Sundhedssikring har i strid med loven afvist gravide, når de har henvendt sig med smerter og skader. Afsløringen betyder at en del kvinder formentlig kan få erstatning. I Frankrig har politiet indledt en offensiv mod folk der mistænkes for at være islamister. Det sker tre dage efter drabet af skolelæreren Samuel Paty i en forstad til Paris. Vi ser også nærmere på hvorvidt hændelser som den kan have betydning for hvordan man herhjemme underviser i ytringsfrihed. Marianne Skovlund og Louise Windfeld-Høeberg er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Iværksætter

  Hvorfor risikerer nogle mennesker alt, og starter nye projekter igen og igen? Hvad er det, der driver en iværksætter? Hvad skal der til for at blive iværksætter? Hvad er det kedelige ved lønarbejde? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Glæden ved gabestokken: Pressemøde efter pressemøde med mænd, der siger undskyld. Spalte op og spalte ned om kendte, der har krænket. Sociale mediers kommentatorspor, der eksploderer. Vi stimler sammen foran skærmene, men hvorfor egentlig? Kulturen på P1 ser på de psykiske mekanismer, der driver interessen for vores moderne tiders gabestok. Fra tomt kontor til trækplaster: Du har et rum - ja, faktisk flere - hvor de nøgne vægge råber til hinanden hen over det tomme gulv. Om få måneder skal rummet være fyldt - både af interessante historier og genstande og af mennesker, der kommer for at se dem. Kulturen på P1 kigger indenfor i et gabende tomt kommende museum. Kunst der vil ændre verden: Der var Røde Mor, der var Solvognen og der var Jomfru Ane Band... Men det var tilbage i 1970'erne, og nu skriver vi 2020. Har kunsten mistet sin politiske kant? Hvis du mener det, er det muligvis fordi du har mistet overblikket... Men det hjælper Kulturen på P1 dig med at rette op på. Mental velvære med et par tryk: I tegneserien Radiserne solgte foretagsomme Trine psykiatrisk hjælp for 25 øre. I dag kan man pleje sit mentale velvære endnu billigere - ved at lytte til podcasts, der ligger klar på streamingtjenester som fx Spotify. Kulturen på P1 ser på et streamingfænomen, der boomer for tiden. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:04
  Orientering

  Orientering

  Frank Jensen er ude af politik efter flere sager om krænkelser af kvinder. I dag meddelte overborgmesteren i København at han trækker sig fra posten, men at han også siger farvel til posten som næstformand for Socialdemokratiet. Frank Jensens afgang rejser en lang række spørgsmål, som vi i dagens udsendelse prøver at få svar på - hvor stort et tab er det for Socialdemokraterne? Hvem skal erstatte Frank Jensen? Og stopper sagen så her? En række af Danmarks største forsikringsselskaber står bag omfattende og ulovlig diskrimination af gravide kvinder med sundhedsforsikringer. PFA, Topdanmark, Danica Pension, Codan, Tryg, AP Pension og Dansk Sundhedssikring har i strid med loven afvist gravide, når de har henvendt sig med smerter og skader. Afsløringen betyder at en del kvinder formentlig kan få erstatning. I Frankrig har politiet indledt en offensiv mod folk der mistænkes for at være islamister. Det sker tre dage efter drabet af skolelæreren Samuel Paty i en forstad til Paris. Vi ser også nærmere på hvorvidt hændelser som den kan have betydning for hvordan man herhjemme underviser i ytringsfrihed. Marianne Skovlund og Louise Windfeld-Høeberg er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet