Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:10
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Parforholdet

  Noget tyder på, at danskerne ikke er så gode til at dyrke parforholdet. Vi er i toppen af skilsmisserekorderne, og mange børn oplever, at forældrene går fra hinanden. Men hvorfor er det så svært at leve i et parforhold? Og hvad skal man gøre, hvis der er knas i kærligheden? Det finder vi ud af i dag. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Tea Trillingsgaard, lektor i psykologi og leder af forskningsenheden i par- og familieforskning ved Aarhus Universitet. Mattias Stølen Due, psykolog og direktør i Center for familieudvikling. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:02
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor skal gymnasieeleverne til flere eksaminer til sommer? Hvordan er det at være kvindelig skakspiller? Og hvad er Men In Black? Værter: Bjarne Steensbeck og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:31
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Fotograf-fup underminerer troværdighed

  I over 20 år snød en freelancefotograf danske medier med billeder af bl.a. en hovedløs lille havfrue, royal vanvidskørsel og en spektakulær fangeflugt. Men fotografen havde selv arrangeret begivenhederne, afslører ny DR-dokumentar. Hvorfor ingen fattede mistanke, hvordan noget lignende undgås og hvad snyderiet betyder for troværdigheden diskuterer tidligere B.T.-chefredaktør Arne Ullum, DR-nyhedschef Thomas Falbe og journalistik-professor Mark Blach-Ørsten. Ballade på TV2: En dokumentarudsendelse om sexisme og overgreb på TV2 er blevet stoppet. Begrundelsen er ifølge nyhedschef Jacob Kwon, at tv-stationen ikke kan lave troværdig journalistik om sig selv. Og protester fra 157 navngivne medarbejdere vil næppe ændre beslutningen. Bag aflåste døre: I otte store artikler har han skrevet om livet som teenager på børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit B204 i Glostrup. Fredag i sidste uge blev han hædret med dansk journalistiks fornemste pris, Cavlingprisen. Politiken-journalist Anders Legarth Schmidt fortæller om at være flue på væggen, om at vinde tillid og om sin egen drivkraft. Presseetik skal skærpes: Der er brug for bedre kildekritik og flere nuancer, når store skandaler og afsløringer ruller. Mediejurist Vibeke Borberg og statistiker Hjarn Zernichow Borberg dykker i ny bog, "Medierne sætter dagsordenen", ned i bl.a. kontroversielle dokumentarudsendelser. Og de advokerer for en modernisering af presseetikken. 25 år med netmedier: Var det en forbigående dille eller fremtidens platform, da Jyllands-Posten og DR som de første danske medier lancerede hjemmesider på internettet i begyndelsen af 1996? Udbredt skepsis mødte det, der i dag er en selvfølgelighed. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:51
  Sygt nok

  Sygt nok: Bryster til gavn, pynt og besvær

  Mennesket er det eneste pattedyr, hvor hunnerne har synlige bryster gennem hele livet - det findes der flere teorier om hvorfor. De avancerede fedtdepoter har en vigtig funktion for amning og seksuel tiltrækning, men desværre er de også særligt udsatte for cancer. Forklaringen er tæt forbundet med kvindens menstruation, graviditet og amning. Programmet er en del af Sygt nok's serie om anatomiens evolutionshistorie. Medvirkende: Niels Kroman, cheflæge i Kræftens Bekæmpelse. Azadeh Houshmand-Øregaard, læge, Ph.d. og ammevejleder. Jørn Madsen, evolutionsbiolog. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Sendes også 20.03, søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:05
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Lydenes værdier og variationer

  Hvilke værdier knytter sig til hvilke lyde og med hvilken effekt? Dagens udsendelse kortlægger hvordan forskellige lyde, vokaler og konsonanter bidrager til et helhedsindtryk i litteraturen, bilnavne og oversættelse af Shakespeare. Vi lægger hovederne i blød med forfatter og rektor på Forfatterskolen Ursula Andkjær Olsen, lektor i retorik på KU Hanne Smith Pedersen, oversætter Niels Brunse og sprogekspert fra Dansk Sprognævn Eva Skafte Jensen. Vært Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:06
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Søren Pind; stadig en kriger?

  På behørig afstand af Slotsholmen advarer Søren Pind mod populisme og mangel på ordentlighed i dansk politik. Mener han virkelig, at scener som sidste uges stormløb mod den amerikanske kongres, er en reel risiko i Danmark? Er han oprigtigt skuffet eller bare bedrevidende på bagkant? Var han parat til at forlade Venstre, hvis partiet havde afvist en Rigsretssag mod hans gamle ministerkollega? Han gav sig selv adskillige, kreative titler som minister. Nu kalder han sig cyber-sherif - klar til nye kampe på nettet. Hør hvordan og meget mere, når Søren Pind er Ugens Gæst på P1. Vært: Marie Louise Toksvig. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:08
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Influenten Amalie Szigethy får super SoMe-support efter en shitstorm. Naboer til lugtende og larmende svinefabrik kan glæde sig over, at det ikke er Sølund Musik Festival - ligesom vi her i DR kan glæde os over, at vi er så rene, at der ikke er behov for en dokumentar herom. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal finder altid lyset i mørket, når de griber fat om roden og klemme til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:05
  4. division

  4. division: Gift ved første blik på slap line og de danske rigsretssager

  Den amerikanske udgave af 'Gift ved første blik' er aktuel med en ny sæson, og har i flere danske dagblade fået kritik for at være overdrevet dramatisk og dysfunktionel. Vi diskuterer, hvorfor selv tv-koncepter tilsyneladende bliver mere ekstreme i Guds eget land - og hvad programmet, på trods af skandaler, kan lære os om kærlighed. Inger Støjberg skal for Rigsretten, som ikke har været aktiveret siden Tamilsagen. Men nu, for anden gang i mere end 100 år, aktiveres landets måske største juridiske maskine. Vi får besøg af en historiker, der tager os igennem Rigsrettens historie. Det og meget andet i 4. Division i dag. Værter: Mikkel Frey Damgaard, Mikael Jalving og Cecilie Nielsen. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:49:54
  Orientering

  Orientering

  De seneste årtier har Kammeradvokaten, et privat advokatfirma, modtaget milliarder af kroner fra statskassen for at levere advokatydelser til staten. Der er tale om Advokatfirmaet Poul Smith, der har haft adgang til en lang række omfangsrige kontrakter med staten inden for rådgivning og retssager. Men nu anbefaler Konkurrencerådet, at staten lader andre advokathuse byde på flere af de aftaler, som Kammeradvokaten har med staten. 40 retsløse fanger sidder stadig i det berygtede amerikanske Guantanamo-fængsel på Cuba. Som vicepræsident lovede Joe Biden at lukke det. På onsdag er han USAs præsident - vil han så endelig holde sit løfte? I Tyskland skal partiet CDU i morgen finde kansler Merkels afløser. Tre mænd er i spil, men det er ikke let. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:06
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Søren Pind; stadig en kriger?

  På behørig afstand af Slotsholmen advarer Søren Pind mod populisme og mangel på ordentlighed i dansk politik. Mener han virkelig, at scener som sidste uges stormløb mod den amerikanske kongres, er en reel risiko i Danmark? Er han oprigtigt skuffet eller bare bedrevidende på bagkant? Var han parat til at forlade Venstre, hvis partiet havde afvist en Rigsretssag mod hans gamle ministerkollega? Han gav sig selv adskillige, kreative titler som minister. Nu kalder han sig cyber-sherif - klar til nye kampe på nettet. Hør hvordan og meget mere, når Søren Pind er Ugens Gæst på P1. Vært: Marie Louise Toksvig. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 04:52
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 19:03-20:03
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Influenten Amalie Szigethy får super SoMe-support efter en shitstorm. Naboer til lugtende og larmende svinefabrik kan glæde sig over, at det ikke er Sølund Musik Festival - ligesom vi her i DR kan glæde os over, at vi er så rene, at der ikke er behov for en dokumentar herom. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal finder altid lyset i mørket, når de griber fat om roden og klemme til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken

  Han ville sælge Grønland, hænge Sverige ud, men ønskede nordmænd velkommen. Donald Trump er på vej ud af Det hvide hus. Hvordan prægede han Skandinavien? Selv ikke Hilde Sandvik (N), Åsa Linderborg (S) og Hassan Preisler (DK) undslipper USA denne uge. Og hvem er den danske rapper som har lavet fake news med statsminister Mette Frederiksen? Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:05
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Lydenes værdier og variationer

  Hvilke værdier knytter sig til hvilke lyde og med hvilken effekt? Dagens udsendelse kortlægger hvordan forskellige lyde, vokaler og konsonanter bidrager til et helhedsindtryk i litteraturen, bilnavne og oversættelse af Shakespeare. Vi lægger hovederne i blød med forfatter og rektor på Forfatterskolen Ursula Andkjær Olsen, lektor i retorik på KU Hanne Smith Pedersen, oversætter Niels Brunse og sprogekspert fra Dansk Sprognævn Eva Skafte Jensen. Vært Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Sendes også 21.03, lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 1:49:54
  Orientering

  Orientering

  De seneste årtier har Kammeradvokaten, et privat advokatfirma, modtaget milliarder af kroner fra statskassen for at levere advokatydelser til staten. Der er tale om Advokatfirmaet Poul Smith, der har haft adgang til en lang række omfangsrige kontrakter med staten inden for rådgivning og retssager. Men nu anbefaler Konkurrencerådet, at staten lader andre advokathuse byde på flere af de aftaler, som Kammeradvokaten har med staten. 40 retsløse fanger sidder stadig i det berygtede amerikanske Guantanamo-fængsel på Cuba. Som vicepræsident lovede Joe Biden at lukke det. På onsdag er han USAs præsident - vil han så endelig holde sit løfte? I Tyskland skal partiet CDU i morgen finde kansler Merkels afløser. Tre mænd er i spil, men det er ikke let. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:49:54
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  De seneste årtier har Kammeradvokaten, et privat advokatfirma, modtaget milliarder af kroner fra statskassen for at levere advokatydelser til staten. Der er tale om Advokatfirmaet Poul Smith, der har haft adgang til en lang række omfangsrige kontrakter med staten inden for rådgivning og retssager. Men nu anbefaler Konkurrencerådet, at staten lader andre advokathuse byde på flere af de aftaler, som Kammeradvokaten har med staten. 40 retsløse fanger sidder stadig i det berygtede amerikanske Guantanamo-fængsel på Cuba. Som vicepræsident lovede Joe Biden at lukke det. På onsdag er han USAs præsident - vil han så endelig holde sit løfte? I Tyskland skal partiet CDU i morgen finde kansler Merkels afløser. Tre mænd er i spil, men det er ikke let. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:31
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Fotograf-fup underminerer troværdighed

  I over 20 år snød en freelancefotograf danske medier med billeder af bl.a. en hovedløs lille havfrue, royal vanvidskørsel og en spektakulær fangeflugt. Men fotografen havde selv arrangeret begivenhederne, afslører ny DR-dokumentar. Hvorfor ingen fattede mistanke, hvordan noget lignende undgås og hvad snyderiet betyder for troværdigheden diskuterer tidligere B.T.-chefredaktør Arne Ullum, DR-nyhedschef Thomas Falbe og journalistik-professor Mark Blach-Ørsten. Ballade på TV2: En dokumentarudsendelse om sexisme og overgreb på TV2 er blevet stoppet. Begrundelsen er ifølge nyhedschef Jacob Kwon, at tv-stationen ikke kan lave troværdig journalistik om sig selv. Og protester fra 157 navngivne medarbejdere vil næppe ændre beslutningen. Bag aflåste døre: I otte store artikler har han skrevet om livet som teenager på børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit B204 i Glostrup. Fredag i sidste uge blev han hædret med dansk journalistiks fornemste pris, Cavlingprisen. Politiken-journalist Anders Legarth Schmidt fortæller om at være flue på væggen, om at vinde tillid og om sin egen drivkraft. Presseetik skal skærpes: Der er brug for bedre kildekritik og flere nuancer, når store skandaler og afsløringer ruller. Mediejurist Vibeke Borberg og statistiker Hjarn Zernichow Borberg dykker i ny bog, "Medierne sætter dagsordenen", ned i bl.a. kontroversielle dokumentarudsendelser. Og de advokerer for en modernisering af presseetikken. 25 år med netmedier: Var det en forbigående dille eller fremtidens platform, da Jyllands-Posten og DR som de første danske medier lancerede hjemmesider på internettet i begyndelsen af 1996? Udbredt skepsis mødte det, der i dag er en selvfølgelighed. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:05
  4. division

  4. division: Gift ved første blik på slap line og de danske rigsretssager

  Den amerikanske udgave af 'Gift ved første blik' er aktuel med en ny sæson, og har i flere danske dagblade fået kritik for at være overdrevet dramatisk og dysfunktionel. Vi diskuterer, hvorfor selv tv-koncepter tilsyneladende bliver mere ekstreme i Guds eget land - og hvad programmet, på trods af skandaler, kan lære os om kærlighed. Inger Støjberg skal for Rigsretten, som ikke har været aktiveret siden Tamilsagen. Men nu, for anden gang i mere end 100 år, aktiveres landets måske største juridiske maskine. Vi får besøg af en historiker, der tager os igennem Rigsrettens historie. Det og meget andet i 4. Division i dag. Værter: Mikkel Frey Damgaard, Mikael Jalving og Cecilie Nielsen. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:05
  4. division

  4. division: Gift ved første blik på slap line og de danske rigsretssager (fortsat)

  Den amerikanske udgave af 'Gift ved første blik' er aktuel med en ny sæson, og har i flere danske dagblade fået kritik for at være overdrevet dramatisk og dysfunktionel. Vi diskuterer, hvorfor selv tv-koncepter tilsyneladende bliver mere ekstreme i Guds eget land - og hvad programmet, på trods af skandaler, kan lære os om kærlighed. Inger Støjberg skal for Rigsretten, som ikke har været aktiveret siden Tamilsagen. Men nu, for anden gang i mere end 100 år, aktiveres landets måske største juridiske maskine. Vi får besøg af en historiker, der tager os igennem Rigsrettens historie. Det og meget andet i 4. Division i dag. Værter: Mikkel Frey Damgaard, Mikael Jalving og Cecilie Nielsen. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:49:54
  Orientering

  Orientering

  De seneste årtier har Kammeradvokaten, et privat advokatfirma, modtaget milliarder af kroner fra statskassen for at levere advokatydelser til staten. Der er tale om Advokatfirmaet Poul Smith, der har haft adgang til en lang række omfangsrige kontrakter med staten inden for rådgivning og retssager. Men nu anbefaler Konkurrencerådet, at staten lader andre advokathuse byde på flere af de aftaler, som Kammeradvokaten har med staten. 40 retsløse fanger sidder stadig i det berygtede amerikanske Guantanamo-fængsel på Cuba. Som vicepræsident lovede Joe Biden at lukke det. På onsdag er han USAs præsident - vil han så endelig holde sit løfte? I Tyskland skal partiet CDU i morgen finde kansler Merkels afløser. Tre mænd er i spil, men det er ikke let. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:49:54
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  De seneste årtier har Kammeradvokaten, et privat advokatfirma, modtaget milliarder af kroner fra statskassen for at levere advokatydelser til staten. Der er tale om Advokatfirmaet Poul Smith, der har haft adgang til en lang række omfangsrige kontrakter med staten inden for rådgivning og retssager. Men nu anbefaler Konkurrencerådet, at staten lader andre advokathuse byde på flere af de aftaler, som Kammeradvokaten har med staten. 40 retsløse fanger sidder stadig i det berygtede amerikanske Guantanamo-fængsel på Cuba. Som vicepræsident lovede Joe Biden at lukke det. På onsdag er han USAs præsident - vil han så endelig holde sit løfte? I Tyskland skal partiet CDU i morgen finde kansler Merkels afløser. Tre mænd er i spil, men det er ikke let. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet