Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:40
  Småborger

  Småborger: Skolen i lyserød og lyseblå

  Nu starter vi børn i skole igen og noget af det, der helt sikkert sker igen efter ferien, er at vi bliver opdelt i grupper af drenge og piger. Og med den opdeling, følger tit også forskellige forventninger og stereotyper. Men hvorfor bliver lærere og skolepersonale ved med at opdele børn efter køn? Med dagens program vil Småborger undersøge, hvordan kønsopdeling påvirker og hvilke grunde, der er til at opdele i pige- og drengegrupper i skolen. Værter: Emma og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Cecilie Cedergren, Karen Albertsen og Anna Gjöres. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 30:00
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Dy Plambeck i Tokkekøb hegn

  "Jeg har et indre skov- og sølandskab i mig". Sådan siger forfatter Dy Plambeck, som for få år siden flyttede fra by til land, fra København til Kirkelte, en lille by i Nordsjælland, som ligger midt imellem to skove. Dér har hun fået øjnene op for dynamikken på landet, og dér bader hun ofte i skovsøen. I "Naturen kalder" skal hun prøve en anden form for badning, nemlig skovbadning, som er et japansk fænomen. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen - i redaktionen Johanne Foersom. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 2:45:04
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad betyder eksplosionen i Beirut for situationen i landet? Hvilke levevilkår bor polske Danish Crown medarbejdere under og har Danish Crown et ansvar for polske medarbejderes smitte? Og hvorfor er der en tendens til at fravælge dokumentarfilminstruktører, som ikke har samme etnicitet, som dem de fortæller om? Værter: Jan Falkentoft og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:00
  Følg pengene

  Følg pengene: Turen går til Costa Kalundborg...

  I takt med at Corona-epidemien eskalerede og store dele af verden lukkede ned, blev rigtig mange planer om sommerferier til eksotiske rejsemål pillet af plakaten igen. Mallorca, Rom og Kreta blev til Marienlyst, Rømø og Karrebæksminde. Men hvor mange af os holdt egentlig ferie herhjemme? Og kunne de danske sommergæsters forbrug, økonomisk opveje fraværet af udenlandske turister? Det får du svaret på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:34
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Hvor blev meningen med livet af?

  Lever vi i et sygt samfund eller et samfund, der gør os syge? De psykiske problemer og eksistentielle udfordringer, vi oplever i dag, er noget, jeg prøver at forstå ved at lede efter roden til det. I dag har jeg to gæster med, der også leder efter problemets rod. Derfor skal vi finde ud af, hvor problemet kommer fra, og så prøver vi at komme med løsninger på det hele, selvom jeg tror, vi har vidt forskellige idéer om, hvad vi skal gøre. Gæster: Filosof, CEO og grundlægger af Voluntas, Morten Albæk. Lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, Anders Petersen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Vært: Svend Brinkmann. (Sendt første gang 8. januar). (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:27
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Erindringernes land

  Birgithe Kosovic udgiver sin nye bog "Det, du ikke vil vide", som hun kalder det, en dokumentarroman, for det er nemlig forholdet til hendes far, der er i fokus. Kosovics far kom til Danmark fra det tidligere Jugoslavien som 21-årig og stiftede familie på Vestegnen, hvor Birgithe Kosovic voksede op. Det var en voldsom og konfliktfyldt opvækst, hvor faderens vrede styrede familien. Derfor stiller forfatteren sig nu nogle helt centrale spørgsmål: Hvad vil det sige at høre til? Hvordan knytter man sig til en, der bliver ved med at være vred? Hvad skal der til for at opnå et vellykket integration. For seks år siden stoppede faderen al kontakt med hende og hendes bror, og romanen kredser om forklaringer på bruddet. Birgitte Kosovic er live i studiet for at fortælle mere om sin roman og erindringerne om sin barndom. I 1975 udgav den amerikanske forfatter Joe Brainard, erindringssamlingen "Jeg kan huske", som hurtigt er blevet en moderne klassiker. Den har længe været yndet inspiration på skriveskoler for sin simple form: Alle tekster indledes nemlig med "jeg kan huske" og danner bro mellem de personlige og universelle erindringer. Hør med, når vi bringer et interview med en af oversætterne, Palle Sigsgaard om bogen. Vært: Nanna Mogensen. Medvirkende: Birgithe Kosovic og Palle Sigsgaard. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Stop genåbningen af Danmark?

  "Jeg kan ikke anbefale det ud fra en sundhedsfaglig betragtning". Sådan siger Kåre Mølbak, epidemiolog og faglig direktør hos Statens Serum Institut om den næste fase af genåbningen af Danmark. Her skulle diskoteker have genåbnet, mens barerne ville få mulighed for at forlænge åbningstiden - men den skal bremses, hvis det står til Statens Serum Institut. Samtidig ser vi forhøjede smittetryk i blandt andet Ringsted og Aarhus, hvor smittefaren begge steder skaber stor bekymring hos borgerne. Skal vi bremse genåbningen af Danmark? P1 debattører: Liselott Blixt (DF), sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen (SF), sundhedsordfører, Mikkel Andersson, forfatter, Per Flor (S), byrådspolitiker fra Ringsted og Jens Hansen, pressechef i Danish Crown. Vært: Mads Aagaard. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:06
  Public service

  Public Service: Hvordan genopfinder vi motivationen til at passe bedre på?

  Smittetallet med coronavirus stiger i Danmark. Det sker i en sådan grad, at flere eksperter opfordrer os allesammen til at blive bedre til at efterleve sundhedsmyndighedernes anbefalinger om for eksempel afstand og hygiejne. Vi skal genopfinde viljen til at passe bedre på. Men hvordan gør vi det? Public Service efterlyser forslag til lavpraktiske løsninger, som kan hjælpe os med at komme tilbage på sporet. Men også ideer til hvordan vi får ændret vores "mindset", så vi igen begynder at tage corona alvorligt i vores hverdag. Ring til os med din idé på 70211919 eller skriv til publicsservice@dr.dk Du kan også sende en SMS til 1212 - skriv P1 mellemrum, din besked og send den til 1212. Vært: Henrik Mikaelsen. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:37
  Børnelokkeren

  Børnelokkeren 2:4 - Under dynen

  Rune er omkring 9 år, første gang Jens forgriber sig på ham. Og når Jens læser godnathistorie for Mette, udnytter han situationen til at misbruge hende. Fælles for Rune og Mette er, at de ikke fortæller om misbruget til nogen. De tror hver især, at de er den eneste, han forgriber sig på. Først mange år senere finder de to barndomsvenner ud af, at de deler skæbne. Ide, tilrettelæggelse og interview: Maren Urban Swart og Ole Fugl. Klip og lyddesign: Ole Fugl. I redaktionen: Oliver Hoffmann Bech og Mathias Hau Nørgaard. Redaktører: Hanne Barslund (DR) og Karen Albertsen (Munck). Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.33).

  Dokumentar
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Mangel på fribyer: I dag bliver digteren Aaiún Nin udvist af Danmark og hjemsendt til Angola, efter at hun har fået afslag på asyl. Aaiún Nin frygter forfølgelse i Angola fordi hun er homoseksuel, og har også søgt om at blive friby-forfatter, men der er stor mangel på fribyer. Danmark har i øjeblikket kun to fribyer, mens Norge og Sverige har henholdsvis 17 og 24 fribyer! Hvorfor har vores nabolande så mange flere fribyer end os? Cirkusartisternes udfordringer: Når europæiske cirkusartister lever som nomader, kan det give praktiske udfordringer - for eksempel er det svært at få oprettet en bankkonto i Danmark, som vi i sidste uge fortalte her i programmet. Men livet som nomade er også et valg - og for nogen et kald. Kulturen på P1 har været i cirkus og mødt en 7. generations cirkusartist, der lever sit liv lidt anderledes end de fleste danskere. Youtube er blevet voksen: Vreden og panikken spredte sig, da den danske musik i fredags begyndte at forsvinde fra Youtube. Kulturen på P1 har dækket sagen fra flere vinkler, og selvom konsekvenserne er store for mange, så er den det ikke nødvendigvis for nye musikere, der vil bryde igennem. Youtube er blevet voksen, og selvom platformen stadig har fat i mange unge seere, så har Youtube ikke samme betydning for vækstlaget i dansk musik som for 10 år siden. Vi ser nærmere på, hvor vækstlaget så udvikler sig. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering

  I dagens Orientering er vi live i Beirut efter gårsdagens massive eksplosion, der kostede over 100 mennesker og mange tusinde sårede. Hvordan kunne det overhovedet gå til at 500 ton højeksplosive nitrater var placeret i havnen - der er beliggende centralt i Beirut - hvorfor er der ingen myndigheder der har reageret og hvad er de menneskelige og økonomiske konsekvenser af gårsdagens tragedie, der satte et hårdt presset Beirut yderligere år tilbage. Vi kigger ind bag facaden på det der engang blev kaldt Mellemøstens Paris. Pressemøde hos Dansk Folkeparti - Morten Messerschmidt bliver nye næstkommanderende hos et parti, der i den grad kan mærke, at det knager i fugerne. Aldrig har partiet ligget så langt tilbage i meningsmålingerne, men er Messerschmidt manden der kan hjælpe partiet tilbage på sporet? Vi har analysen i Orientering. Mundbind eller ikke mundbind og hvad med kvaliteten og hvorfor skal vi nu til at bruge dem? Hør eksperterne udtale sig om hvad de kan, og hvem de skal hjælpe. Alt dette og meget mere i dagens Orientering. Louise Windfeld-Høeberg og Mathias Bay Lynggaard er værter. Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Stop genåbningen af Danmark?

  "Jeg kan ikke anbefale det ud fra en sundhedsfaglig betragtning". Sådan siger Kåre Mølbak, epidemiolog og faglig direktør hos Statens Serum Institut om den næste fase af genåbningen af Danmark. Her skulle diskoteker have genåbnet, mens barerne ville få mulighed for at forlænge åbningstiden - men den skal bremses, hvis det står til Statens Serum Institut. Samtidig ser vi forhøjede smittetryk i blandt andet Ringsted og Aarhus, hvor smittefaren begge steder skaber stor bekymring hos borgerne. Skal vi bremse genåbningen af Danmark? P1 debattører: Liselott Blixt (DF), sundhedsordfører, Kirsten Normann Andersen (SF), sundhedsordfører, Mikkel Andersson, forfatter, Per Flor (S), byrådspolitiker fra Ringsted og Jens Hansen, pressechef i Danish Crown. Vært: Mads Aagaard. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 04:34
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:06
  Public service

  Public Service: Hvordan genopfinder vi motivationen til at passe bedre på?

  Smittetallet med coronavirus stiger i Danmark. Det sker i en sådan grad, at flere eksperter opfordrer os allesammen til at blive bedre til at efterleve sundhedsmyndighedernes anbefalinger om for eksempel afstand og hygiejne. Vi skal genopfinde viljen til at passe bedre på. Men hvordan gør vi det? Public Service efterlyser forslag til lavpraktiske løsninger, som kan hjælpe os med at komme tilbage på sporet. Men også ideer til hvordan vi får ændret vores "mindset", så vi igen begynder at tage corona alvorligt i vores hverdag. Ring til os med din idé på 70211919 eller skriv til publicsservice@dr.dk Du kan også sende en SMS til 1212 - skriv P1 mellemrum, din besked og send den til 1212. Vært: Henrik Mikaelsen. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:37
  Børnelokkeren

  Børnelokkeren 2:4 - Under dynen

  Rune er omkring 9 år, første gang Jens forgriber sig på ham. Og når Jens læser godnathistorie for Mette, udnytter han situationen til at misbruge hende. Fælles for Rune og Mette er, at de ikke fortæller om misbruget til nogen. De tror hver især, at de er den eneste, han forgriber sig på. Først mange år senere finder de to barndomsvenner ud af, at de deler skæbne. Ide, tilrettelæggelse og interview: Maren Urban Swart og Ole Fugl. Klip og lyddesign: Ole Fugl. I redaktionen: Oliver Hoffmann Bech og Mathias Hau Nørgaard. Redaktører: Hanne Barslund (DR) og Karen Albertsen (Munck). Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.33).

  Dokumentar
 • 57:34
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Hvor blev meningen med livet af?

  Lever vi i et sygt samfund eller et samfund, der gør os syge? De psykiske problemer og eksistentielle udfordringer, vi oplever i dag, er noget, jeg prøver at forstå ved at lede efter roden til det. I dag har jeg to gæster med, der også leder efter problemets rod. Derfor skal vi finde ud af, hvor problemet kommer fra, og så prøver vi at komme med løsninger på det hele, selvom jeg tror, vi har vidt forskellige idéer om, hvad vi skal gøre. Gæster: Filosof, CEO og grundlægger af Voluntas, Morten Albæk. Lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, Anders Petersen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Vært: Svend Brinkmann. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:27
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Erindringernes land

  Birgithe Kosovic udgiver sin nye bog "Det, du ikke vil vide", som hun kalder det, en dokumentarroman, for det er nemlig forholdet til hendes far, der er i fokus. Kosovics far kom til Danmark fra det tidligere Jugoslavien som 21-årig og stiftede familie på Vestegnen, hvor Birgithe Kosovic voksede op. Det var en voldsom og konfliktfyldt opvækst, hvor faderens vrede styrede familien. Derfor stiller forfatteren sig nu nogle helt centrale spørgsmål: Hvad vil det sige at høre til? Hvordan knytter man sig til en, der bliver ved med at være vred? Hvad skal der til for at opnå et vellykket integration. For seks år siden stoppede faderen al kontakt med hende og hendes bror, og romanen kredser om forklaringer på bruddet. Birgitte Kosovic er live i studiet for at fortælle mere om sin roman og erindringerne om sin barndom. I 1975 udgav den amerikanske forfatter Joe Brainard, erindringssamlingen "Jeg kan huske", som hurtigt er blevet en moderne klassiker. Den har længe været yndet inspiration på skriveskoler for sin simple form: Alle tekster indledes nemlig med "jeg kan huske" og danner bro mellem de personlige og universelle erindringer. Hør med, når vi bringer et interview med en af oversætterne, Palle Sigsgaard om bogen. Vært: Nanna Mogensen. Medvirkende: Birgithe Kosovic og Palle Sigsgaard. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  I dagens Orientering er vi live i Beirut efter gårsdagens massive eksplosion, der kostede over 100 mennesker og mange tusinde sårede. Hvordan kunne det overhovedet gå til at 500 ton højeksplosive nitrater var placeret i havnen - der er beliggende centralt i Beirut - hvorfor er der ingen myndigheder der har reageret og hvad er de menneskelige og økonomiske konsekvenser af gårsdagens tragedie, der satte et hårdt presset Beirut yderligere år tilbage. Vi kigger ind bag facaden på det der engang blev kaldt Mellemøstens Paris. Pressemøde hos Dansk Folkeparti - Morten Messerschmidt bliver nye næstkommanderende hos et parti, der i den grad kan mærke, at det knager i fugerne. Aldrig har partiet ligget så langt tilbage i meningsmålingerne, men er Messerschmidt manden der kan hjælpe partiet tilbage på sporet? Vi har analysen i Orientering. Mundbind eller ikke mundbind og hvad med kvaliteten og hvorfor skal vi nu til at bruge dem? Hør eksperterne udtale sig om hvad de kan, og hvem de skal hjælpe. Alt dette og meget mere i dagens Orientering. Louise Windfeld-Høeberg og Mathias Bay Lynggaard er værter. Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Følg pengene

  Følg pengene: Turen går til Costa Kalundborg...

  I takt med at Corona-epidemien eskalerede og store dele af verden lukkede ned, blev rigtig mange planer om sommerferier til eksotiske rejsemål pillet af plakaten igen. Mallorca, Rom og Kreta blev til Marienlyst, Rømø og Karrebæksminde. Men hvor mange af os holdt egentlig ferie herhjemme? Og kunne de danske sommergæsters forbrug, økonomisk opveje fraværet af udenlandske turister? Det får du svaret på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Mangel på fribyer: I dag bliver digteren Aaiún Nin udvist af Danmark og hjemsendt til Angola, efter at hun har fået afslag på asyl. Aaiún Nin frygter forfølgelse i Angola fordi hun er homoseksuel, og har også søgt om at blive friby-forfatter, men der er stor mangel på fribyer. Danmark har i øjeblikket kun to fribyer, mens Norge og Sverige har henholdsvis 17 og 24 fribyer! Hvorfor har vores nabolande så mange flere fribyer end os? Cirkusartisternes udfordringer: Når europæiske cirkusartister lever som nomader, kan det give praktiske udfordringer - for eksempel er det svært at få oprettet en bankkonto i Danmark, som vi i sidste uge fortalte her i programmet. Men livet som nomade er også et valg - og for nogen et kald. Kulturen på P1 har været i cirkus og mødt en 7. generations cirkusartist, der lever sit liv lidt anderledes end de fleste danskere. Youtube er blevet voksen: Vreden og panikken spredte sig, da den danske musik i fredags begyndte at forsvinde fra Youtube. Kulturen på P1 har dækket sagen fra flere vinkler, og selvom konsekvenserne er store for mange, så er den det ikke nødvendigvis for nye musikere, der vil bryde igennem. Youtube er blevet voksen, og selvom platformen stadig har fat i mange unge seere, så har Youtube ikke samme betydning for vækstlaget i dansk musik som for 10 år siden. Vi ser nærmere på, hvor vækstlaget så udvikler sig. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering

  I dagens Orientering er vi live i Beirut efter gårsdagens massive eksplosion, der kostede over 100 mennesker og mange tusinde sårede. Hvordan kunne det overhovedet gå til at 500 ton højeksplosive nitrater var placeret i havnen - der er beliggende centralt i Beirut - hvorfor er der ingen myndigheder der har reageret og hvad er de menneskelige og økonomiske konsekvenser af gårsdagens tragedie, der satte et hårdt presset Beirut yderligere år tilbage. Vi kigger ind bag facaden på det der engang blev kaldt Mellemøstens Paris. Pressemøde hos Dansk Folkeparti - Morten Messerschmidt bliver nye næstkommanderende hos et parti, der i den grad kan mærke, at det knager i fugerne. Aldrig har partiet ligget så langt tilbage i meningsmålingerne, men er Messerschmidt manden der kan hjælpe partiet tilbage på sporet? Vi har analysen i Orientering. Mundbind eller ikke mundbind og hvad med kvaliteten og hvorfor skal vi nu til at bruge dem? Hør eksperterne udtale sig om hvad de kan, og hvem de skal hjælpe. Alt dette og meget mere i dagens Orientering. Louise Windfeld-Høeberg og Mathias Bay Lynggaard er værter. Erik Weir redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet