P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 03:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  "Svans", "betonlebbe", "bøsserøv". En ny undersøgelse fra Sex & Samfund viser, at homofobisk sprog trives i bedste velgående i danske munde. Lene Stavngaard fra Sex & Samfund og debattør Mads Ananda Lodahl gæster Klog på Sprog til en snak om homofobi i sproget og queerbevægelsens mange nye begreber.

  Kultur
 • 56:30
  Tidsånd

  Tidsånd: Fortidens identitet

  Christoffer Emil Bruun kigger nærmere på statsministerens udsagn om, at 'Det er aldrig for sent at gøre det rigtige' og ser på, hvilke etiske perspektiver, der ligger i det. Der er besøg af sangeren Isam B, der svarer på kritikken af hans Ramadan-sang. Endelig gæster forfatteren bag en ny bog om den udsædvanlige 1800 tals kvinde, Renna Hauch, Tidsånd.

  Kultur
 • 54:08
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Hvad nu Hong Kong?

  I Hong Kong har protester udviklet sig til gadekampe med krav om selvstændighed og revolution. Nu holder omverdenen vejret, mens Kinas Xi Jinping beslutter sig for, hvordan han bremser udviklingen. Kina truer med at sætte militær ind - men prisen vil være enorm! Vært: Steffen Gram.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:59
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  En tyrkisk tænketank sætter i en rapport en række danske politikere i forbindelse med den kurdiske militante gruppe PKK, der er på både Tyrkiets og EU's terrorliste. Rapporten har fået Politiets Efterretningstjeneste (PET) til at ringe til politikerne og advare dem om, at de er nævnt i rapporten. Vi ser nærmere på rapporten og taler med en politiker, som er blevet kontaktet af PET. De Radikale har meldt ud, at partiet ønsker at afsætte en milliard kroner om året på finansloven til folkeskolen. Men der skal mere end penge til, mener en folkeskolelærer gennem 12 år. Dagens lørdagspanel diskuterer, om vi i Danmark er så mangfoldige, som vi gerne vil være. Værter Eva Dalgaard Andreasen og Dorte Krogsgaard. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:56:59
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Kasper Winding, musiker

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er musikeren Kasper Winding gæst. Blandt emnerne: Barnagtigt ledelsesdrama i Venstre - skrider Lars Løkke og Krisitan Jensen ikke snart ud af politik, så blå blok kan komme til at fungere igen? Trump vil købe Grønland - måske kan vi få ham til at tage Lolland med i købet, nu han er i gang? Der er gay pride i denne uge, men stadig flere bliver ekskluderet og holdt ude - hvornår mon homo-verden bliver ligeså tolerant som resten af samfundet? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:11
  Shitstorm

  Shitstorm: Når bloggere giver medicinsk vejledning

  'Mig og min tinderbaby' er navnet på en populær blog og Instagram-profil. Kvinden bag hedder Alexandra Staffensen, og hun kalder antidepressiv medicin for "gift for hjernen", imens hun fremhæver cannabisolie som den helt store sundhedsskaber. I denne udgave af Shitstorm på P1 spørger vi en ekspert på området, om man kan stole på den medicinske vejledning, den populære blogger giver til sine 33.000 følgere på Instagram. Desuden besøg af Ahmad Mahmoud og Tobias Aakast, der begge har oplevet, at internettets homohad er blevet virkelighed. De er begge blevet overfaldet af homofober op til Copenhagen Pride. Vi når også en snak med Dan Rachlin, der har fatshamet Rasmus Paludan. Værter: Mads Aagaard og Sanne Cigale Benmouyal.

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 13:03-14:03
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Den danske sang er en misinformeret shitstorm

  Det buldrer løs med skarpe vinkler, afsporede debatter og påståede krænkelser, når historier om højskolesange, trafiklys og sombreroer fylder i medierne. Såkaldt "identitetspolitik" optager os mere og mere - måske fordi det er nemt at være enten for eller imod. Silas Marker, medforfatter til "Os og dem", som udkommer i næste uge, diskuterer chefredaktør Erik Bjerager, Kristeligt Dagblad. Et af de medier, som prioriterer identitets-historier højt. 24syv på DAB? Den populære radios ejere - Berlingske og People Group - besluttede torsdag at søge sendetilladelse som udelukkende digital kanal efter 1. november. Forud er gået et speget politisk spil med detalje-regulering i hidtil usét omfang. Men måske det bare er et vilkår, når journalistik skal betales af skatteyderne? Interview med Berlingske Medias koncernchef Anders Krab-Johansen, der egentlig har som ambition at klare sig uden offentlig støtte. Fra journalist til aktivist: For snart 15 år siden lavede hun den skelsættende dokumentar "Drengehjemmet" om forholdene på Godhavn. Dokumentaren var første skridt frem mod den undskyldning, som statsminister Mette Frederiksen i denne uge gav til tidligere Godhavndrenge. Men den ændrede også tilværelsen for tilrettelæggeren, DR-journalist Rikke Skov Kristensen. Klima- eller mediesynd? Det vakte opsigt, da DR forleden slog fast i radioen og på nettet, at "alkohol, kaffe og slik er større klimasyndere end oksekød". Men konklusionen var ikke bare en stramning, den var også baseret på en rapport, finansieret af landbrugets kvægavlere. Og dét burde nok have været deklareret tydeligt, erkender redaktionschef Mads Vesterby Damm. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Detektor

  Detektor: Er kaffe en større klimasynder end oksekød?

  Fødevarestyrelsen og DR har udråbt kaffe, slik og alkohol til store klimasyndere. Detektor undersøger, om det kan passe. Programmet undersøger også, om Morten Messerschmidt (DF) og Naser Khader (K) har ret, når de påstår, at et lækket notat fra EU-kommissionen afslører, at en meget omdiskuteret FN-pagt om migranter kan blive juridisk bindende for EU's medlemslande. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Digitalt

  Digitalt: Verdens eneste frie menneske

  I 40 år har programmøren Richard Stallman levet som digital eneboer. For ham findes Facebook ikke. Han ejer heller ikke en mobiltelefon. Han lever sit liv efter nogle meget skarpt skårne principper om, hvilke computerprogrammer er gode og onde. For 20 år siden virkede principperne tossede. Men måske har principperne gjort Stallman til det eneste frie menneske på Jorden i 2019? Medvirkende: Richard Stallman, præsident, Free Software Foundation og Ole Tange, IT-politisk rådgiver, PROSA. Tilrettelæggelse: Chris Lehmann.

  Videnskab & Teknologi
 • 54:40
  Slotsholmen

  Slotsholmen

  Venstre er som en kvægbesætning, der er ramt af mund- og klovsyge. Det siger tidligere venstreminister Carl Holst i Slotsholmen i dag. Han mener, der er brug for en hård kur for at genoprette partiet. Nye Borgerlige på Christiansborg svømmer i penge, fordi et stort flertal har bevilget 52 millioner ekstra om året til sig selv. Slotsholmen har besøg af Folketingets nye parti, der foreslår at skære støtten med en tredjedel. Og så giver Pernille Skipper et bud på, om Enhedslisten og de radikale overhovedet er enige om, hvad der står i det forståelsespapir, der banede vejen for en ny regering. Værter: Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:18
  Skønhedskontrakten

  Skønhedskontrakten 2:4

  P1 Dokumentars journalister har endelig fået sidste års vinder af Miss Danmark i tale, og hun vil aldrig anbefale konkurrencen til nogen. Og så kommer det frem, at deltagerne betaler en høj pris, når de bliver sendt til udlandet i internationale skønhedskonkurrencer. Tilrettelæggelse: Mille Ørsted og Gry Hoffmann.

  Dokumentar
 • 27:00
  Radiofortællinger

  Er du sindssyg 1:6 - Psykosen

  Et sammenbrud bragte forfatteren Karen Fastrup ind i det psykiatriske system. Hun blev indlagt i en psykose og tager nu tilbage og opsøger stedet og den psykiater, der tog imod hende, for at prøve at forstå, hvad der skete. Karen Fastrup har erfaret, at hvis vi taler åbent om psykisk sygdom, bliver den meget lettere at leve med og forstå. Medvirkende: Line Hansen, Anne Fastrup, Niels Fastrup. Fortæller: Karen Fastrup. Tilrettelægger: Mette Willumsen. Redaktionen kan kontaktes på mmw@dr.dk

  Dokumentar
 • Orientering

  Orientering Weekend

  På Bornholm er de klar med et initiativ; med en 100 procent lokalt ejet havvindmøllepark, der mere end rigeligt kan gøre øen selvforsynende med energi. Ingen protester høres om, at møllerne er grimme eller larmer og pengene til projektet har det ikke været et problem at finde. Hvordan passer sådan et lokalt initiativ ind i Danmarks storstilede klima-og energiplaner, og hvorfor hører vi mest om de underdrejede kystnære havvindmølle-projekter i debatten? Demonstrationerne i Hong Kong er taget til i styrke over de seneste uger, og vi har hørt demonstranterne sige mange gange, at de anser det for tomme trusler, at Kina vil slå ned på gadeuorden. Sådan siger de ikke mere. Orientering Weekend er igennem direkte til Hong Kongs demonstranter for at høre, hvorfor stemningen er forandret nu. Vært: Karen Hjulmand.

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:11
  Shitstorm

  Shitstorm: Når bloggere giver medicinsk vejledning

  'Mig og min tinderbaby' er navnet på en populær blog og Instagram-profil. Kvinden bag hedder Alexandra Staffensen, og hun kalder antidepressiv medicin for "gift for hjernen", imens hun fremhæver cannabisolie som den helt store sundhedsskaber. I denne udgave af Shitstorm på P1 spørger vi en ekspert på området, om man kan stole på den medicinske vejledning, den populære blogger giver til sine 33.000 følgere på Instagram. Desuden besøg af Ahmad Mahmoud og Tobias Aakast, der begge har oplevet, at internettets homohad er blevet virkelighed. De er begge blevet overfaldet af homofober op til Copenhagen Pride. Vi når også en snak med Dan Rachlin, der har fatshamet Rasmus Paludan. Værter: Mads Aagaard og Sanne Cigale Benmouyal.

  Nyheder & Aktualitet
 • 07:00
  Danskernes akademi på P1

  Danskernes Akademi på P1

  Film og samfundet. Film som kunstart har altid fulgt med verdens teknologiske udvikling. Lige fra de første rullende billede til 3D-teknologien idag. Men film har også altid i forskellig grad afspejlet det enkelte lands sociale, samfundsmæssige og økonomiske forhold i tiden. Hvad enten det viser sig i måden filmene laves på eller i filmenes konkrete handling og indhold - eller mangel på samme. Danskernes Akademi på P1 handler i denne uge om film som spejl på det omgivende samfund - om film lavet i efterkrigsår, under kommunistforskrækkelsen og efter terrorangrebet 11. september 2001. Gæst er lektor i filmvidenskab fra Københavns Universitet, Peter Schepelern. Tilrettelæggelse: Martin Eriksen. (Sendt første gang 20. juni 2014).

  Videnskab & Teknologi
 • Danmark kort

  Danmark kort

  Voderup Klint. Man kan stå på toppen af Voderup Klint på Ærøs sydkyst og kigge ud på havet og ned ad skråningen med de mærkelige trappeformede afsnit. Tilrettlæggelse: Carsten Wiedemann. (Sendt første gang 15. november 2004).

  Kultur
 • 56:30
  Tidsånd

  Tidsånd: Fortidens identitet

  Christoffer Emil Bruun kigger nærmere på statsministerens udsagn om, at 'Det er aldrig for sent at gøre det rigtige' og ser på, hvilke etiske perspektiver, der ligger i det. Der er besøg af sangeren Isam B, der svarer på kritikken af hans Ramadan-sang. Endelig gæster forfatteren bag en ny bog om den udsædvanlige 1800 tals kvinde, Renna Hauch, Tidsånd.

  Kultur
 • 57:23
  De højere magter

  De højere magter: Ægtepar II

  Kan man, eller skal man være hinandens bedste venner i sit ægteskab? Er det nødvendigt at have et ydre projekt sammen ud over ægteskabet? Man siger, at modsætninger mødes, og at man slibes til, men hvor ligger grænsen mellem dig, mig og os? Gæster: Lise og Frederik Berggren Smidt, lærer og præst. Søren Raffnsøe og Marie Hultberg, selvbyggere.

  Kultur
 • 1:56:59
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Kasper Winding, musiker

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er musikeren Kasper Winding gæst. Blandt emnerne: Barnagtigt ledelsesdrama i Venstre - skrider Lars Løkke og Krisitan Jensen ikke snart ud af politik, så blå blok kan komme til at fungere igen? Trump vil købe Grønland - måske kan vi få ham til at tage Lolland med i købet, nu han er i gang? Der er gay pride i denne uge, men stadig flere bliver ekskluderet og holdt ude - hvornår mon homo-verden bliver ligeså tolerant som resten af samfundet? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  På Bornholm er de klar med et initiativ; med en 100 procent lokalt ejet havvindmøllepark, der mere end rigeligt kan gøre øen selvforsynende med energi. Ingen protester høres om, at møllerne er grimme eller larmer og pengene til projektet har det ikke været et problem at finde. Hvordan passer sådan et lokalt initiativ ind i Danmarks storstilede klima-og energiplaner, og hvorfor hører vi mest om de underdrejede kystnære havvindmølle-projekter i debatten? Demonstrationerne i Hong Kong er taget til i styrke over de seneste uger, og vi har hørt demonstranterne sige mange gange, at de anser det for tomme trusler, at Kina vil slå ned på gadeuorden. Sådan siger de ikke mere. Orientering Weekend er igennem direkte til Hong Kongs demonstranter for at høre, hvorfor stemningen er forandret nu. Vært: Karen Hjulmand.

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Ungdomskultur

  Hvad er forskellen på ungdomskultur for 50 år siden og ungdomskultur i dag? Hvorfor elsker unge at stimle sammen på festivaler? Hvordan ser fremtiden ud? Vi er med eksperter på Roskilde Festival. Vært: Peter Lund Madsen.

  Kultur
 • 56:59
  Manus manege

  Manus manege: Er du jaloux?

  Jalousifølelsen kan dominere et menneskes liv. Det er en skamfuld følelse, der kan have ødelæggende konsekvenser for netop den værdifulde relation, den jaloux prøver at forsvare og beskytte. Men Manu Sareen er nysgerrig på, om der for eksempel også findes en "sund" jalousi. Jalousien taler vi sjældent om og det er svært at indrømme, når vi føler den. Alligevel har alle vel mærket et større eller mindre stik af jalousi på et eller andet tidspunkt. Men er der nogen mennesker der rammes hårdt af jalousi, mens andre går fri? Er der forskel på mænds- og kvinders jalousi og måden de håndterer de svære følelser. Kan man bruge jalousi aktivt i et forhold, for at manipulere den anden? Manu har inviteret gæster i studiet, så han kan hjælpe os med svarene på de spørgsmål. Medvirkende: Peter Gylling, tidligere ramt af jalousi. Michael Kjærsgaard, neurocoach. Thomas Friis, Mande- & Parterapeut, foredragsholder og debattør. Vært: Manu Sareen.

  Kultur
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Når had bliver identitet

  For nylig oplevede USA endnu en gang masseskyderier, som kort forinden var blevet annonceret på nettet. Her blev en befolkningsgruppe lagt for had og nedslagtningen af uskyldige mennesker retfærdiggjort. Der er efterhånden mange fora på nettet, hvor deltagerne pisker en stemning op mod mennesker af anden nationalitet, køn, religion eller politisk overbevisning. Steder som fx 4Chan og 8Chan - hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. Troldehærene bliver mobiliseret, og trusler og anden regulær chikane bliver sat i værk. Nogle af disse hære vokser ud af det, der er blevet kaldt manosfæren. Det er en sfære hvor mænd, der føler, at deres verdensbillede er stærkt udfordret, mødes og finder fællesskab i hadet til truslerne udefra. Supertanker dykker ned i to nye bøger, der handler om identitetspolitikken, troldeadfærden og manosfæren. Medvirkende: Maia Kahlke Lorentzen, ekspert i cybersikkerhed og digital forståelse, iværksætter og forfatter. Silas L. Marker, Scholarstipendiat på Center for Information og - Boblestudier, Københavns Universitet. Vært og tilrettelægger: Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  "Svans", "betonlebbe", "bøsserøv". En ny undersøgelse fra Sex & Samfund viser, at homofobisk sprog trives i bedste velgående i danske munde. Lene Stavngaard fra Sex & Samfund og debattør Mads Ananda Lodahl gæster Klog på Sprog til en snak om homofobi i sproget og queerbevægelsens mange nye begreber.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  På Bornholm er de klar med et initiativ; med en 100 procent lokalt ejet havvindmøllepark, der mere end rigeligt kan gøre øen selvforsynende med energi. Ingen protester høres om, at møllerne er grimme eller larmer og pengene til projektet har det ikke været et problem at finde. Hvordan passer sådan et lokalt initiativ ind i Danmarks storstilede klima-og energiplaner, og hvorfor hører vi mest om de underdrejede kystnære havvindmølle-projekter i debatten? Demonstrationerne i Hong Kong er taget til i styrke over de seneste uger, og vi har hørt demonstranterne sige mange gange, at de anser det for tomme trusler, at Kina vil slå ned på gadeuorden. Sådan siger de ikke mere. Orientering Weekend er igennem direkte til Hong Kongs demonstranter for at høre, hvorfor stemningen er forandret nu. Vært: Karen Hjulmand.

  Nyheder & Aktualitet