Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:18
  Hvad skal vi med konger?

  Hvad skal vi med konger? 2:6 - Kvinder

  I Danmark bryster vi os af at have været tidligt med på ligestillingsvognen, men det kan man ikke sige om det danske Kongehus. Dog viser det sig ved nærmere eftersyn, at det ikke altid er ham med kronen og tronen, der trækker i trådene. Kongehuset er en anakronisme. Ifølge al logik skulle det have været afskaffet for længe siden. Men det er her endnu, og 3 ud af 4 danskere er tilhængere af det. Vært Jakob Thygesen griber fat i nogle af de ting ved Kongehuset, som umiddelbart ikke giver mening. Sammen med vidende mennesker undersøger han, hvordan Kongehuset gennem tiderne har manifesteret sig, udviklet sig og betalt nogle dyre lærepenge. Måske giver det en forklaring på, hvordan noget så gammeldags kan eksistere i et moderne demokratisk samfund. Vært: Jakob Thygesen. Research: Mikkel Skovgaard og Cecilie Nielsen. Lyddesign: Mikkel Rønnau og Niels Malte Lundsgaard Sørensen. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Producent: Ida Holten Ebbesen. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 27:19
  Baglandet

  Baglandet: Med ryggen til islam 1:2

  Over to afsnit af Baglandet, skal du møde nogle af de mennesker, der har brudt med livet som muslim, og som i større eller mindre grad har oplevet, hvordan udstødelse og trusler er blevet en del af deres liv Vi har fået lov til at følge Foreningens Frafaldens arbejde og medlemmer - en forening for ligesindede, der forsøger at starte et liv efter Islam. Reporter: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:06
  Supertanker

  Supertanker: 100 dage med Biden op ad bakken

  Præsident Biden overtog et USA, der under den forrige præsident, Donald J. Trump, er blevet splittet om muligt endnu mere end det var før, og som har trukket dybe spor i USA's relationer til den øvrige verden. Bidens USA skal finde sin plads indadtil ift. at få bugt med blandt andet corona-epidemi, arbejdsløshed, klimakurs og social ulighed. Og udadtil ift. hvem USA gerne vil samarbejde med, og hvilken rolle den kæmpe nation skal indtage internationalt - forretningsmæssigt og militært. Supertanker kigger på hvilken filosofi der har ligget til grund for tidligere forandringer og retninger i USA, og hvilke der nu bliver forsøgt opgør med eller fremme af efter præsident Joe Bidens første 100 dage i Det Hvide Hus. Medvirkende: Jørn Brøndal; professor og leder af Center for Amerikanske Studier, SDU. Astrid Nonbo Andersen; seniorforsker, Fred og Vold, DIIS. Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også mandag 5.03).

  Kultur
 • 56:20
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Isbjørne tager en for nord-holdet

  Vi kender isbjørnen som nuttet inspiration for tøjdyr og som populært brand for film-, is- og øl-producenter. Men isbjørnen er også blevet symbol på klimaforandringens ofre. Den hvide kæmpe har tilpasset sig livet et sted, som er under farlig forandring. Er de virkelig i nær familie med brune bjørne? Hvor mange er der tilbage? Og hvilken farve har de under pelsen? Johan og Vicky har besøg af biolog Thea Bechshøft fra organisationen Polar Bears International, som prøver at sikre isbjørnes fremtid i det arktiske område. Kampen for isbjørnene er også en kamp for andre arter med samme bopæl, der blot scorer mindre højt på charme og genkendelighed. Gæst: Biolog og isbjørneekspert Thea Bechshøft, Polar Bears International. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Produktion: Allan Nisgaard & Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - Når troen tager overhånd

  Stifter af foreningen 'InsideOut' Camilla Johnson fortæller på baggrund af egne erfaringer om sekteriske miljøer, hvor troen tager overhånd og forblinder. Desuden en reportage fra en vågenat. Vært: Anders Laugesen.

  Kultur

Formiddag

 • 58:01
  Tal til mig

  Tal til mig - Svend Brinkmann: Den allestedsfraværende Gud

  Professor i psykologi, Svend Brinkmann, besluttede i januar 2020 at give Gud en chance. Efter mange år med en del andre tanker end dem om Gud, afsatte han et år, til at undersøge om han kunne komme ideen om Gud nærmere. For egentlig vil Svend gerne tro, men som det er med forelskelse, er det ikke noget man kan beslutte sig for, som Brinkmann bemærker, men man kan beslutte, at forholde sig åben. Men hvilken vej til Gud skal man vælge? De religiøse oplevelser eller den religiøse tænkning? Mens Iben foreslår at vejen til Gud kunne starte i en grotte på Sardinien, mener Svend at Gud er alle de steder Gud ikke er. For dér hvor Gud mangler, sætter mennesket ind, med det som mennesket ved, er sandt og rigtigt at gøre. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også torsdag 21.03).

  Kultur
 • 56:59
  Gudstjeneste på P1

  Gudstjeneste på P1

  Ellevang Kirke. Aarhus stift. 5. søndag efter påske. Prædikant: Søren Jensen. Organist: Claus Pedersen. Salmer: 423: "O, Gud ske lov til evig tid". 316: "Helligånd, hør, hvad vi bede". 55: "Ved Jesu navn forlades alle". 586: "Stol kun på dit Fadervor!". 608: "Stod med Krist vi op af døde". Præludium: "Vor Fader udi i Himmerig". Komponist: J.S. Bach. Postludium: "Nu bede vi den Helligånd". Komponist: Dietrich Buxtehude. Vært: Malene Fenger-Grøndahl. www.dr.dk/tro

  Kultur
 • 56:15
  Tidsånd

  Tidsånd - Sharia Manifestet II

  Et nyt manifest angiver retning for, hvordan man kan være troende muslim i et moderne europæisk land som det danske. Coach og forfatter Zahra Wahid Pedersen forholder sig til dele af manifestet og vært Christoffer Emil Bruun undersøger, hvorfor der er så lidt lyst blandt mange lærde muslimer til at indgå i en offentlig samtale om emnet. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:09
  Ordet fanger

  Ordet fanger

  Tre gæster debatterer og perspektiverer ugens vigtigste historier. Du kan være enig eller uenig, men du kan ikke lade være med at tage stilling. Vært: Villads Andersen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:12
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Damefrisørjournalistik i TV Avisen

  Hvordan er det at blive klippet igen? Er du glad for at komme i skole? Og hvad er det bedste ved at fitness åbner? Spørgsmålene er stillet igen og igen, senest ved denne uges corona-genåbninger. Tidligere TV Avis-vært Reimer Bo Christensen kalder resultatet "floskler og forudsigelige banaliteter", og han diskuterer dækningen med DR-redaktionschef Marie Buss. Rocker-far: Det gav genlyd, da Nynne Sass Larsen mandag fortalte om sine oplevelser, da B.T. og Ekstra Bladet i 2011 skrev om hendes fars - tidligere S-toppolitiker Henrik Sass Larsen - relationer med rockere. Men kritikken blev afvist, og måske er der ingen grænse for, hvad politikere og deres børn skal finde sig i? Nye normer: Efter måneders sexisme- og MeToo-debat er flere medier i gang med konkrete forandringer. "En chef skal ikke gå med på bar og lande i en syvhestes brandert", lyder det blandt andet i en kortlægning, som journalist og tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Karen Bro har lavet. Mere streaming: Kun to procent er ser jævnligt film og serier på Amazon Prime. Men det skal der laves om på; et offensivt indtog på det skandinaviske marked er i støbeskeen, fortalte Georgia Brown fra den amerikanske streaminggigant på konferencen Nordiske Mediedage torsdag. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra fredag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:09
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Øl og klimavenlige afgrøder

  Hvordan brygger man øl? Hvordan forsker man i humle? Hvad er historien bag brygger Jacobsen og Carlsberg Laboratorium? Hvordan udvikler man klimavenlige afgrøder? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:48
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Drop sundheden og lev det gode liv

  Det ser sort ud for menneskekroppen. Noget tyder på, at vi ikke kan finde ud af at kombinere det moderne liv med en sund krop. Sundheden halter, mens vi arbejder derudaf. Men måske burde vi lade være med at slå os selv i hovedet med den manglende motion. Måske kan vi finde frem til, at det er sjovt at komme op af sofaen, det er faktisk en del af det gode liv. I dag er jeg i bevægelse. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Læge med speciale i almen medicin, stifter af lægerne Jugenhuset i Varde og foredragsholder Charlotte Bøving og forfatter, foredragsholder og humanfysiolog Chris MacDonald. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:18
  Hvad skal vi med konger?

  Hvad skal vi med konger? 2:6 - Kvinder

  I Danmark bryster vi os af at have været tidligt med på ligestillingsvognen, men det kan man ikke sige om det danske Kongehus. Dog viser det sig ved nærmere eftersyn, at det ikke altid er ham med kronen og tronen, der trækker i trådene. Kongehuset er en anakronisme. Ifølge al logik skulle det have været afskaffet for længe siden. Men det er her endnu, og 3 ud af 4 danskere er tilhængere af det. Vært Jakob Thygesen griber fat i nogle af de ting ved Kongehuset, som umiddelbart ikke giver mening. Sammen med vidende mennesker undersøger han, hvordan Kongehuset gennem tiderne har manifesteret sig, udviklet sig og betalt nogle dyre lærepenge. Måske giver det en forklaring på, hvordan noget så gammeldags kan eksistere i et moderne demokratisk samfund. Vært: Jakob Thygesen. Research: Mikkel Skovgaard og Cecilie Nielsen. Lyddesign: Mikkel Rønnau og Niels Malte Lundsgaard Sørensen. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Producent: Ida Holten Ebbesen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 16.03).

  Kultur
 • 27:19
  Baglandet

  Baglandet: Med ryggen til islam 1:2

  Over to afsnit af Baglandet, skal du møde nogle af de mennesker, der har brudt med livet som muslim, og som i større eller mindre grad har oplevet, hvordan udstødelse og trusler er blevet en del af deres liv Vi har fået lov til at følge Foreningens Frafaldens arbejde og medlemmer - en forening for ligesindede, der forsøger at starte et liv efter Islam. Reporter: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Orientering

  Orientering Europa: Fiskerne fra Thyborøn med i ny bog af Barnier

  Borgerne i EU's lande skal have mere indflydelse på hvad der sker i EU. Derfor træder EU på den store klinge og kører en et år lang demokrati-debat ud på landevejene. Men allerede før starten er "Konferencen om EU's fremtid" præget af splid og magtkampe. Også på det sociale område står EU's lande et stykke fra hinanden. Danmark er blandt de lande der spænder ben for en mere fælles social dagsorden. Så kom der egentlig noget ud af ugens sociale topmøde? I Thyborøn er fiskerne hårdt ramt af Brexit. Det vidste EU's chefforhandler Michel Barnier godt, de ville blive. For han var på besøg i 2018. Nu spiller fiskerne fra Thyborøn en rolle i Barniers nye bog om de årelange forhandlinger. Så er der nyt fra Italien, der er klar til at åbne for turister. Og vi taler også om den nye brigade på 5000 soldater som 14 EU lande vil stable på benene. Vært: Karin Axelsson. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:09
  Ordet fanger

  Ordet fanger

  Tre gæster debatterer og perspektiverer ugens vigtigste historier. Du kan være enig eller uenig, men du kan ikke lade være med at tage stilling. Vært: Villads Andersen. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 11:59
  Panorama

  Panorama

  Panorama besøger verdens største sigøjner-orkester. (Genudsendelse fra i går).

  Kultur
 • 56:38
  Filmland

  Filmland: Danske filmfolk drager på eventyr i det store udland.

  Biograferne genåbner! Danske filmfolk drager på eventyr i den store filmverden! Begge dele bliver fejret i ugens Filmland, der taler med Christian Torpe, hvis manuskript til Bille Augusts 'Stille hjerte' nu er blevet filmatiseret i USA, og med Mikkel E. G. Nielsen, der netop har vundet en Oscar for sit arbejde som klipper på filmen 'Sound of Metal'. Derudover anmeldelser af biografpremiererne 'Minari', 'Promising Young Woman' og 'Chaos Walking'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også mandag 20.03).

  Kultur
 • 55:08
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Borgmestre: Venstres egen idé om håndtryk er galimatias

  Det var Venstre, der pressede kravet om borgmesterhåndtryk for nye statsborgere igennem, og det undrer en række af partiets borgmestre. De mener, Venstre gør vold på det kommunale selvstyre og forsøger at løse et problem, der ikke findes. Issa Mahmoud Jeppesen stiller Venstres indfødsretsordfører Morten Dahlin til regnskab i Slotsholmen. DR's politiske duo, Christine Cordsen og Jens Ringberg analyserer støttepartiernes voksende frustrationer over regeringen. Og så har Kristendemokraternes formand Isabella Arendt haft første arbejdsuge som ansat på Christiansborg. Men kan hun og partiet også blive valgt ind? Det spørgsmål får Arendt i denne udgave af Slotsholmen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:48
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Drop sundheden og lev det gode liv

  Det ser sort ud for menneskekroppen. Noget tyder på, at vi ikke kan finde ud af at kombinere det moderne liv med en sund krop. Sundheden halter, mens vi arbejder derudaf. Men måske burde vi lade være med at slå os selv i hovedet med den manglende motion. Måske kan vi finde frem til, at det er sjovt at komme op af sofaen, det er faktisk en del af det gode liv. I dag er jeg i bevægelse. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Læge med speciale i almen medicin, stifter af lægerne Jugenhuset i Varde og foredragsholder Charlotte Bøving og forfatter, foredragsholder og humanfysiolog Chris MacDonald. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kl. 22:03-23:03
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Boris Johnson - og Little England?

  Kriser hærger Boris Johnson - fra uheldige gardiner i privaten, slibrige vennetjenester og kække ord om Covid-lig i gaderne. Sidste år var Boris Johnson Covid-pandemiens Sorte-Per! Nu har vaccinekampagnen gjort ham til helt. Englænderne ser ud til at støtte ham og de konservative ved lokalvalg på torsdag. Nordirerne og skotterne - det er en ganske anden snak, og de kan sidde med nøglen til Storbritanniens fremtid. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Orientering

  Orientering Europa: Fiskerne fra Thyborøn med i ny bog af Barnier

  Borgerne i EU's lande skal have mere indflydelse på hvad der sker i EU. Derfor træder EU på den store klinge og kører en et år lang demokrati-debat ud på landevejene. Men allerede før starten er "Konferencen om EU's fremtid" præget af splid og magtkampe. Også på det sociale område står EU's lande et stykke fra hinanden. Danmark er blandt de lande der spænder ben for en mere fælles social dagsorden. Så kom der egentlig noget ud af ugens sociale topmøde? I Thyborøn er fiskerne hårdt ramt af Brexit. Det vidste EU's chefforhandler Michel Barnier godt, de ville blive. For han var på besøg i 2018. Nu spiller fiskerne fra Thyborøn en rolle i Barniers nye bog om de årelange forhandlinger. Så er der nyt fra Italien, der er klar til at åbne for turister. Og vi taler også om den nye brigade på 5000 soldater som 14 EU lande vil stable på benene. Vært: Karin Axelsson. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:02
  Følg pengene

  Følg pengene: Byggeriet er brandvarmt

  Vi bygger om, bygger til og renoverer i den helt store stil i øjeblikket. Lige nu går det faktisk så stærkt, at hver ottende virksomhed i bygge- og anlægssektoren må sige nej til opgaver på grund af mangel på materialer eller udstyr. Det aktivitetsniveau er ikke set siden før finanskrisen, og den store efterspørgsel får priserne på basale byggematerialer som træ og stål til at stige voldsomt. Følg Pengene tager temperaturen på byggeriet, som lige nu er så brandvarmt, at økonomerne er begyndt at tale om overophedning. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra onsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:51
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Med Ecco-sko og rygsæk

  Danskerne vandrer som aldrig før, og de fleste ved efterhånden, hvor Caminoen og Amarminoen ligger. Forfatterne er også ivrige naturgængere, og i denne uges udgave af Skønlitteratur på P1 ser vi nærmere på sammenhængen mellem litteratur og vandring. Du kan høre uddrag af vigtige 'vandringstekster' forfattet af Henry David Thoreau, Madame Nielsen og Dorthe Nors. Desuden kan du komme med på en gåtur på Amager Fælled med forfatter, Eirik Gjerstad, og vi smutter også til den radioaktive zone ved Tjernobyl. Her prøver en venlig mand nemlig at hjælpe den tyske filminstruktør, Werner Herzog med at finde nogle mærkelige svampe, der kan helbrede sygdom. Det bliver en farlig vandretur! Ugens gæst er forfatter og forlægger, Karsten Wind Meyhoff, der er redaktør på en ny antologi, der handler om at gå. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • 55:50
  Sygt nok

  Sygt nok: Hvorfor er bevægelse så sundt?

  Hvad har irritabel tyktarm, iskiassmerter, diabetes, depression og demens til fælles? Jo, det er alle sygdomme, hvor motion bliver fremhævet som et lykkeligt vidundermiddel til både forebyggelse og behandling. Men hvorfor er det så pokkers godt, dét der motion? Vi har gentaget mantraet "motion er mesterligt, sport er suverænt" i hundreder af år, men vi véd faktisk ikke helt, hvorfor det forholder sig sådan. Medvirkende: Mette Aadahl, professor i fysioterapi og rehabilitering, fysisk aktivitet og sundhedsfremme på Københavns Universitet og Bispebjerg og Frederiksberg hospital og Michael Kjær, overlæge og professor i idrætsmedicin på Københavns Universitet og Bispebjerg hospital. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 54:12
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Damefrisørjournalistik i TV Avisen

  Hvordan er det at blive klippet igen? Er du glad for at komme i skole? Og hvad er det bedste ved at fitness åbner? Spørgsmålene er stillet igen og igen, senest ved denne uges corona-genåbninger. Tidligere TV Avis-vært Reimer Bo Christensen kalder resultatet "floskler og forudsigelige banaliteter", og han diskuterer dækningen med DR-redaktionschef Marie Buss. Rocker-far: Det gav genlyd, da Nynne Sass Larsen mandag fortalte om sine oplevelser, da B.T. og Ekstra Bladet i 2011 skrev om hendes fars - tidligere S-toppolitiker Henrik Sass Larsen - relationer med rockere. Men kritikken blev afvist, og måske er der ingen grænse for, hvad politikere og deres børn skal finde sig i? Nye normer: Efter måneders sexisme- og MeToo-debat er flere medier i gang med konkrete forandringer. "En chef skal ikke gå med på bar og lande i en syvhestes brandert", lyder det blandt andet i en kortlægning, som journalist og tidligere chefredaktør på Ekstra Bladet Karen Bro har lavet. Mere streaming: Kun to procent er ser jævnligt film og serier på Amazon Prime. Men det skal der laves om på; et offensivt indtog på det skandinaviske marked er i støbeskeen, fortalte Georgia Brown fra den amerikanske streaminggigant på konferencen Nordiske Mediedage torsdag. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Orientering

  Orientering Europa: Fiskerne fra Thyborøn med i ny bog af Barnier

  Borgerne i EU's lande skal have mere indflydelse på hvad der sker i EU. Derfor træder EU på den store klinge og kører en et år lang demokrati-debat ud på landevejene. Men allerede før starten er "Konferencen om EU's fremtid" præget af splid og magtkampe. Også på det sociale område står EU's lande et stykke fra hinanden. Danmark er blandt de lande der spænder ben for en mere fælles social dagsorden. Så kom der egentlig noget ud af ugens sociale topmøde? I Thyborøn er fiskerne hårdt ramt af Brexit. Det vidste EU's chefforhandler Michel Barnier godt, de ville blive. For han var på besøg i 2018. Nu spiller fiskerne fra Thyborøn en rolle i Barniers nye bog om de årelange forhandlinger. Så er der nyt fra Italien, der er klar til at åbne for turister. Og vi taler også om den nye brigade på 5000 soldater som 14 EU lande vil stable på benene. Vært: Karin Axelsson. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet