P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:00
  Ping Pong

  Ping Pong - med Caroline Henderson og Maria Bramsen

  Jeg synes det var sårende og jeg havde svært ved at acceptere at blive sat i bås som spændende type, eksotisk pige fra et andet land ... og med en anden hudfarve. Sådan siger sangerinde og skuespiller, Caroline Henderson til sin gæst, sanger og grafiker, Maria Bramsen. De to mødte hinanden på en teaterscene, hvor de var blevet castet pga. deres hudfarve. Siden optrådte de sammen i orkesteret Ray Dee Oh, inden de gik hver deres karrierevej - sangen har de begge to holdt fast i. De to mødes til PingPong-samtale om hudfarve, etnicitet, the n-word og the m-word. Tilrettelægger: Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 2:55:00
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Facebook annoncerede i går, at de vil lancere deres egen kryptovaluta ved navn Libra. Det kaster vi et par kritiske blikke på. Den skandaleramte tidligere præsident i UEFA, franskmanden Michel Platini, er atter kommet i søgelyset. Platini er blevet anholdt for mulig korruption i forbindelse med tildelingen af værtskabet for fodbold-VM i 2022. Og så kommer vi forbi det banebrydende computerspil Counter-Strike, som har 20-års fødselsdag. Værter: Anders Bech-Jessen og Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 53:59
  Følg pengene

  Følg pengene

  Kløjs du også i din cafe latte, når dankortterminalen viser 45 kroner? Ja, så er du ikke alene! Følg Pengene har lavet en kaffeklub med to kaffeglade værter og tre kaffeeksperter. Vi taler om alt fra forbrug og priser til international handel og ikke mindst udfordrende klimaforandringer. Og så landede vismandsrapporten i går sidst på eftermidddagen. Handelskrig, brexit, triste udsigter i Tyskland og en generel global afmatning rammer dansk økonomi - forudsiger vismændene. Alligevel anbefaler vismændene, at det offentlige holder igen med at bruge penge.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Hvor skal du hen til sommer?

  Nogle vil kalde det et frirum fra jobbet, hvor man kan slappe helt af. Andre vil beskrive det som et tidsvindue, hvor man kan udforske nye lande og kulturer. De to billeder dækker begge over ferien. Men hvad betyder ferien egentlig for os som mennesker? Og har turismen ændret sig selv og måske os samtidig? Det og meget mere diskuterer psykologiprofessor Svend Brinkmann med Janne Liburd, der er professor i turisme ved Syddansk Universitet og Martin Trandberg Jensen, der er lektor i turisme ved Aalborg Universitet. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Dan Grønbech.

  Videnskab & Teknologi
 • 55:58
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Når staten dræber

  "Der er noget, jeg gerne vil prøve at sætte ord på: Når jeg tænker over det i dag, føles det som om din eksistens, mod din vilje og mod hele dit væsen, var en negativ eksistens. Du havde ingen penge, du kunne ikke studere, du kunne ikke rejse, du kunne ikke realisere dine drømme. Dit liv kan næsten kun beskrives i negationer." Sådan beskriver Édouard Louis sin fars liv i hans seneste roman 'Hvem slog min far ihjel?', som både er en (uventet) kærlighedserklæring til hans far og en særdeles vred kritik af den franske stat. I Louis' 'Færdig med Eddy Belleguele' blev faren portrætteret som barsk, voldelig, alkoholiseret og fuldstændig ude af stand til at acceptere sin søn, fordi han ikke var en "rigtig dreng" - han kunne lide at læse, ville på universitet og er værst af alt: Bøsse. Denne roman giver et helt andet indtryk af faren. Først og fremmest skal man fatte sympati for ham, og så skal man forstå, at det er det franske samfund og den franske stat, som har gjort det umuligt for Louis' far at blive den, han drømte om - hvordan havde livet dog ikke set ud, hvis bare faren ikke var blevet tvunget hen på fabrikken ligesom sin far og hans far før ham? Vi har inviteret lektor Jørn Boisen i studiet for at gøre os klogere på det franske samfund, og hvilke konsekvenser det fik for de dårligst stillede, da Nicolas Sarkozy blev valgt som præsident. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Kønsopdelt svømning?

  Mikkel er far til en 6-årig pige, men han må ikke se sin datter svømme. Hvorfor? Fordi der er kønsopdelt svømning i hallen. Et dilemma fra hverdagen, hjemme hos hr og fru kakkelbord, siger far Mikkel. Er kønsopdelt svømning integration? Eller parallelsamfund? Er det dansk? Er vi ude på dybt vand? P1 debattører: Mikkel Elsinger, far, Ali Aminali (K) socialrådgiver, Franciska Rosenkilde (Å) kultur- og fritidsborgmester København, Allan Nyhus formand Hovedstadens Svømmeklub og Lars Aslan Rasmussen (S). Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Public Service: Nye beboere i ghettoen

  De danske ghettoer skal forvandles, og den forvandling forudsætter at nye og mere ressourcestærke beboere flytter ind. Men det er ikke så let at tiltrække den slags lejere. Så hvad skal boligområderne gøre for at blive attraktive nok? P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Tine Rud vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:00
  Edderkoppehøgen

  Edderkoppehøgen 4:5 - Birger var bange

  Birger var bange i dagene op til sin død. Men hvad var han bange for? I sagsakterne, blandt nogle af de ældre sager som Birger figurerede i, finder vi en der er ret iøjefaldende. Den drejer sig om et slagsmål noget tid før Birgers død. Det havde været så voldsomt, at Birger havde fået bidt et led af lillefingeren af. Måske er det er nyt spor? Hovedperson: Cecilia Sardou. Fortæller og tilrettelægger: Adrian Adler Petersen. Tilrettelægger og Klip : Mathias Sørensen. Klip og Redaktør: Louise Witt-Hansen. Lyddesign: Mikkel Rønnau. Kendingsmusik: Mathias Sørensen.

  Dokumentar
 • 1:57:00
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hong Kongs kultur - kulturen spiller sin helt egen rolle i det store, folkelige oprør, der lige nu sætter Hong Kong på den anden ende. På overfladen kan Hong Kong fremvise en kultur, hvor kinesisk og vestlig kultur lægger arm i et brag af glitter og glamour. Men for Hong Kongs kunstneriske græsrødder handler det om helt andre ting - at finde sin identitet og få eget land under fødderne. Og at undgå afhængighed af de myndigheder, man nu protesterer imod. Bornholm har sig selv på repertoiret- på Bornholms Teater vil man i løbet af de næste tre sæsoner opleve forestillinger, der tager udgangspunkt i øens egen historie. Første skridt er forstillingen 'Besat', som er skrevet over øens traumatiske efterspil efter 2. verdenskrig. Næste år handler det om fiskeri-krisen i 70'erne. Vi taler med manden bag årets forestilling og ide-manden bag hele konceptet. Symfoni for det indre øre - Symphoni No. 1 i G-dur. Det er titlen på Niels Lyhne Løkkegaards nye værk. En smægtende sag med store op- og nedture undervejs..... Hvis du altså læser det ind i den. For modsat normale symfonier er der ikke så meget som en enkelt violin-tone eller messing-blæs at høre. Symfonien er en bog, der beskriver musikkens udvikling. Du skal selv oversætte symfonien til dit indre øre. Vi læser og lytter med komponisten. Værter: Tore Leifer og Karen Secher.

  Kultur
 • Kl. 16:05-18:05
  Orientering

  Orientering

  70 millioner mennesker var i 2018 på flugt på grund af krig, forfølgelse og konflikter. Tallene kommer fra en rapport om globale flygtningetendenser, som FNs Flygtningeorganisation, UNCHR, har udgivet i dag. Det er samtidig det højeste antal flygtninge i 70 år. Vi ser nærmere på, hvorfor så mange har forladt deres hjem. Før valget gik Lars Løkke Rasmussens regering og Dansk Folkeparti til valg på at nedlægge regionerne. Men Mette Frederiksen og de øvrige partier i rød blok var ikke tilhængere af det forslag. Vi tager en debat i studiet, hvor vi spørger om, hvordan fremtiden ser ud for regionerne efter en sejr til de røde partier ved folketingsvalget. Flere jurister og eksperter kalder det en skandale, at partierne Stram Kurs og Klaus Riskær Petersen kunne stille op til folketingsvalget, fordi de udnyttede et hul i lovgivningen. Vi spørger dem om, hvorfor det er så problematisk, at de nye partier fik en opstillingsberettigelse. Mette Vibe Utzon og Solveig Bjørnestad er værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Kønsopdelt svømning?

  Mikkel er far til en 6-årig pige, men han må ikke se sin datter svømme. Hvorfor? Fordi der er kønsopdelt svømning i hallen. Et dilemma fra hverdagen, hjemme hos hr og fru kakkelbord, siger far Mikkel. Er kønsopdelt svømning integration? Eller parallelsamfund? Er det dansk? Er vi ude på dybt vand? P1 debattører: Mikkel Elsinger, far, Ali Aminali (K) socialrådgiver, Franciska Rosenkilde (Å) kultur- og fritidsborgmester København, Allan Nyhus formand Hovedstadens Svømmeklub og Lars Aslan Rasmussen (S). Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • Danmark kort

  Danmark kort

  Konstantinopolitanerinde - bispens gibsgebis - stativ, stakit, kasket. Tilrettelæggelse: Carsten Wiedemann. (Sendt første gang 17. marts 2003).

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk. Radio

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Public Service: Nye beboere i ghettoen

  De danske ghettoer skal forvandles, og den forvandling forudsætter at nye og mere ressourcestærke beboere flytter ind. Men det er ikke så let at tiltrække den slags lejere. Så hvad skal boligområderne gøre for at blive attraktive nok? P1s daglige program, der bringer døgnets aktuelle historier et skridt videre. Vært Tine Rud vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:00
  Edderkoppehøgen

  Edderkoppehøgen 4:5 - Birger var bange

  Birger var bange i dagene op til sin død. Men hvad var han bange for? I sagsakterne, blandt nogle af de ældre sager som Birger figurerede i, finder vi en der er ret iøjefaldende. Den drejer sig om et slagsmål noget tid før Birgers død. Det havde været så voldsomt, at Birger havde fået bidt et led af lillefingeren af. Måske er det er nyt spor? Hovedperson: Cecilia Sardou. Fortæller og tilrettelægger: Adrian Adler Petersen. Tilrettelægger og Klip : Mathias Sørensen. Klip og Redaktør: Louise Witt-Hansen. Lyddesign: Mikkel Rønnau. Kendingsmusik: Mathias Sørensen.

  Dokumentar
 • 57:00
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Hvor skal du hen til sommer?

  Nogle vil kalde det et frirum fra jobbet, hvor man kan slappe helt af. Andre vil beskrive det som et tidsvindue, hvor man kan udforske nye lande og kulturer. De to billeder dækker begge over ferien. Men hvad betyder ferien egentlig for os som mennesker? Og har turismen ændret sig selv og måske os samtidig? Det og meget mere diskuterer psykologiprofessor Svend Brinkmann med Janne Liburd, der er professor i turisme ved Syddansk Universitet og Martin Trandberg Jensen, der er lektor i turisme ved Aalborg Universitet. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Dan Grønbech.

  Videnskab & Teknologi
 • 55:58
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Når staten dræber

  "Der er noget, jeg gerne vil prøve at sætte ord på: Når jeg tænker over det i dag, føles det som om din eksistens, mod din vilje og mod hele dit væsen, var en negativ eksistens. Du havde ingen penge, du kunne ikke studere, du kunne ikke rejse, du kunne ikke realisere dine drømme. Dit liv kan næsten kun beskrives i negationer." Sådan beskriver Édouard Louis sin fars liv i hans seneste roman 'Hvem slog min far ihjel?', som både er en (uventet) kærlighedserklæring til hans far og en særdeles vred kritik af den franske stat. I Louis' 'Færdig med Eddy Belleguele' blev faren portrætteret som barsk, voldelig, alkoholiseret og fuldstændig ude af stand til at acceptere sin søn, fordi han ikke var en "rigtig dreng" - han kunne lide at læse, ville på universitet og er værst af alt: Bøsse. Denne roman giver et helt andet indtryk af faren. Først og fremmest skal man fatte sympati for ham, og så skal man forstå, at det er det franske samfund og den franske stat, som har gjort det umuligt for Louis' far at blive den, han drømte om - hvordan havde livet dog ikke set ud, hvis bare faren ikke var blevet tvunget hen på fabrikken ligesom sin far og hans far før ham? Vi har inviteret lektor Jørn Boisen i studiet for at gøre os klogere på det franske samfund, og hvilke konsekvenser det fik for de dårligst stillede, da Nicolas Sarkozy blev valgt som præsident. Værter: Klaus Rothstein og Nanna Mogensen.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  70 millioner mennesker var i 2018 på flugt på grund af krig, forfølgelse og konflikter. Tallene kommer fra en rapport om globale flygtningetendenser, som FNs Flygtningeorganisation, UNCHR, har udgivet i dag. Det er samtidig det højeste antal flygtninge i 70 år. Vi ser nærmere på, hvorfor så mange har forladt deres hjem. Før valget gik Lars Løkke Rasmussens regering og Dansk Folkeparti til valg på at nedlægge regionerne. Men Mette Frederiksen og de øvrige partier i rød blok var ikke tilhængere af det forslag. Vi tager en debat i studiet, hvor vi spørger om, hvordan fremtiden ser ud for regionerne efter en sejr til de røde partier ved folketingsvalget. Flere jurister og eksperter kalder det en skandale, at partierne Stram Kurs og Klaus Riskær Petersen kunne stille op til folketingsvalget, fordi de udnyttede et hul i lovgivningen. Vi spørger dem om, hvorfor det er så problematisk, at de nye partier fik en opstillingsberettigelse. Mette Vibe Utzon og Solveig Bjørnestad er værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:59
  Følg pengene

  Følg pengene

  Kløjs du også i din cafe latte, når dankortterminalen viser 45 kroner? Ja, så er du ikke alene! Følg Pengene har lavet en kaffeklub med to kaffeglade værter og tre kaffeeksperter. Vi taler om alt fra forbrug og priser til international handel og ikke mindst udfordrende klimaforandringer. Og så landede vismandsrapporten i går sidst på eftermidddagen. Handelskrig, brexit, triste udsigter i Tyskland og en generel global afmatning rammer dansk økonomi - forudsiger vismændene. Alligevel anbefaler vismændene, at det offentlige holder igen med at bruge penge.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:57:00
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hong Kongs kultur - kulturen spiller sin helt egen rolle i det store, folkelige oprør, der lige nu sætter Hong Kong på den anden ende. På overfladen kan Hong Kong fremvise en kultur, hvor kinesisk og vestlig kultur lægger arm i et brag af glitter og glamour. Men for Hong Kongs kunstneriske græsrødder handler det om helt andre ting - at finde sin identitet og få eget land under fødderne. Og at undgå afhængighed af de myndigheder, man nu protesterer imod. Bornholm har sig selv på repertoiret- på Bornholms Teater vil man i løbet af de næste tre sæsoner opleve forestillinger, der tager udgangspunkt i øens egen historie. Første skridt er forstillingen 'Besat', som er skrevet over øens traumatiske efterspil efter 2. verdenskrig. Næste år handler det om fiskeri-krisen i 70'erne. Vi taler med manden bag årets forestilling og ide-manden bag hele konceptet. Symfoni for det indre øre - Symphoni No. 1 i G-dur. Det er titlen på Niels Lyhne Løkkegaards nye værk. En smægtende sag med store op- og nedture undervejs..... Hvis du altså læser det ind i den. For modsat normale symfonier er der ikke så meget som en enkelt violin-tone eller messing-blæs at høre. Symfonien er en bog, der beskriver musikkens udvikling. Du skal selv oversætte symfonien til dit indre øre. Vi læser og lytter med komponisten. Værter: Tore Leifer og Karen Secher.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  70 millioner mennesker var i 2018 på flugt på grund af krig, forfølgelse og konflikter. Tallene kommer fra en rapport om globale flygtningetendenser, som FNs Flygtningeorganisation, UNCHR, har udgivet i dag. Det er samtidig det højeste antal flygtninge i 70 år. Vi ser nærmere på, hvorfor så mange har forladt deres hjem. Før valget gik Lars Løkke Rasmussens regering og Dansk Folkeparti til valg på at nedlægge regionerne. Men Mette Frederiksen og de øvrige partier i rød blok var ikke tilhængere af det forslag. Vi tager en debat i studiet, hvor vi spørger om, hvordan fremtiden ser ud for regionerne efter en sejr til de røde partier ved folketingsvalget. Flere jurister og eksperter kalder det en skandale, at partierne Stram Kurs og Klaus Riskær Petersen kunne stille op til folketingsvalget, fordi de udnyttede et hul i lovgivningen. Vi spørger dem om, hvorfor det er så problematisk, at de nye partier fik en opstillingsberettigelse. Mette Vibe Utzon og Solveig Bjørnestad er værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet