Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:20
  Sygt nok

  Sygt nok: Klimakrise og ødelagt natur betyder nye sygdomme

  I takt med at den globale temperatur stiger, og at vi mennesker ødelægger mere af naturen, risikerer vi også, at flere sygdomme spreder sig til os. Sygdomme båret af parasitter, som fx malaria, flytter sig længere nordpå, når klimaet forandrer sig. Og når vi ødelægger naturlige levesteder, presses dyr tættere på os mennesker - og spreder såkaldte zoonoser til os, sygdomme som fx den corona-virus, der lige nu plager hele verden. Vi går altså en fremtid i møde med flere nye sygdomme - og måske også flere globale pandemier. Medvirkende: Anna-Sofie Stensgaard, biolog og seniorforsker i sygdomsøkologi på Københavns Universitet. Lasse Vestergaard, afdelingslæge på Statens Serum Institut. Carsten Rahbek, zoolog og professor på Københavns Universitet og Statens Naturhistoriske Museum. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau Petersen. (Genudsendelse fra fredag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor strammer regeringen først nu kursen overfor lave cigaretpriser? Hvad gør Horesta for at komme sexisme i restaurantbranchen til livs? Og er der fordele ved at være en ældre iværksætter? Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Michigan - kampen om en svingstat

  Michigan - svingstat og slagmark i kampen mellem Trump og Biden. Den var trofast demokratisk men droppede Hillary Clinton og stemte for Trump. Nu skal Biden vinde staten for at nå Det hvide Hus. Verden ifølge Gram kører staten tynd - hør hvad vælgere og politikere siger. Vært: Steffen Gram. (Sendes også 00.05, lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Gør-det-selv computerspil

  Mikkel og Esben prøver kræfter med en af tidens hotte tendenser: Hjemmelavede computerspil. Blandt andet i det ultrapopulære Roblox kan spillerne selv designe både baner, verdener og ikke mindst de regler, der gælder i dem. Men hvor svært er det? Og hvad er egentlig det fede ved at spille noget, der er lavet af en 15-årig amatør? Derudover: Forskere forbinder ting til internettet - uden brug af elektronik, og app ved, hvad du nynner. Medvirkende: Preben E. Mogensen, Daniel Brandt, Jesper Juul. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Sendes også 20.03 og torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:10
  Supertanker

  Supertanker: Da festen stoppede

  Vi savner håndtryk, kram, fest og ballade, dans og høj musik. Én for én aflyste forårets og sommerens musikfestivaler, ligesom andre store sammenkomster blev lukket ned. En ny bog fortæller Roskilde Festivalens 50 årige historie og giver anledning til overvejelser om, hvordan vores fester og festivaler er medskabere af vores identitet samtidig med, de giver os pusterum i en hurtig og præstationspresset verden. Og derigennem også til hvad der så sker med og i os, når det hele pludselig ikke er. Mikhail Bakhtins begreb om det karnevaleske og Foucaults tanker om de afgrænsede brud på normalitet kan måske hjælpe os med Supertanker om festerne der er og ikke er. Medvirkende: Anne Ullmann, journalist, kritiker og forfatter. Morten Hesse, lektor ved Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Sendes også 21.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:06
  P1 Debat

  P1 Debat: Trump - kan han vinde igen?

  Han vil købe Grønland. Han vil bygge en mur mod Mexico. Han har trukket tropperne ud af Syrien. Han har beskyldt EU-kommissær Margrethe Vestager for at hade USA. Han har overlevet corona. Kan Donald Trump vinde præsidentvalget? Kan Joe Biden og Demokraterne? Har Danmark og Europa dæmoniseret Trump? Medvirkende: Anna Libak, udlandsredaktør Weekendavisen, Naser Khader, udenrigsordfører (K), Pelle Dragsted (Ø), Jens Hjarsbech, seniorøkonom i erhvervslivets tænketank Axcelfuture, Amy Faircloth, Democrats Abroad, Desiree Ohrbeck, dansk-amerikaner blogger JP. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:44
  Public Service

  Public Service - Bøvl, bæredygtig mode og børn af psykisk syge forældre

  "Bæredygtig mode" er nok et begreb de fleste efterhånden har hørt om. Måske har du opdaget den bæredygtige linje med økobomuld hos H&M eller at sidste skjorte du købte var lavet af genanvendt polyester. Verdens tøjindustri udleder mere CO2 end fly og transportbranchen til sammen. Så der er god grund til at sætte fokus på emnet - og i dag sætter vi os ved catwalken for at kigge på konkrete bud på "bærdeygtig mode." I Aarhus har de fået bugt med det store ansøgningsbøvl, man som frivillig skal igennem, når man vil afholde en koncert eller en byfest. Her har de taget sagen i egen hånd og udviklet en digital platform, så borgerne kun skal lave ansøgninger ét sted. Mere end 300.000 børn og unge vokser op med en mor eller far med en psykisk sygdom. Det er svært - og coronatiden har bestemt ikke gjort det lettere. Nordjylland er den eneste region, der prioriterer at have et særligt tilbud til de pårørende børn - så det skal vi høre om. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært: Jesper Borup. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Baglandet

  Baglandet: Minkavlernes tvungne massedrab

  I No i Vestjylland, er mange minkavlere tvunget til at aflive deres raske mink, og dermed et stort håb for en fremtid med minkavl i Danmark. Covid-19 har fået et greb i danske mink, men avlerne forstår ikke, at alle deres dyr, skal lade livet. Reporter: Peter Ørbæk. I redaktionen: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33, søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Året med 13 måneder: Da en svensk teaterdirektør begik selvmord i 2018 efter #MeToo-afsøringer i Aftonbladet, blev avisens kulturredaktør Åsa Linderborg en af hovedpersonerne i skandalen. 2018 blev et langt år for Linderborg, der er aktuel med sin version af sagen med bogen "Året med 13 måneder". Forfatteren er bekymret for den aktuelle danske #MeToo-bevægelse, som er begyndt at ligne den svenske. Mød Åsa Linderborg i "Kulturen på P1" i dag. Dansk Folkepartis nye kulturordfører: Morten Messerschmidt vil gerne vil kulturminister og har overtaget posten som kulturordfører i partiet. Men hvilke kulturpolitiske visioner har Messerschmidt? Det får vi svar på i dag, når Messerschmidt er gæst i studiet. Mænd, magt og maskulinitet: Sexisme og machokultur er tæt forbundne, og hvis vi ønsker et reelt opgør med sexismen skal " mandehierarkiet rystes i sin grundvold". Det er en af hovedpointerne, når kønsforsker Christian Groes holder foredrag. Vi ser nærmere på sexismens rødder sammen med Christian Groes. Vi fortæller også historien om de forhadte tyske flygtninge, som kom til Danmark efter 2. Verdenskrig og besøger en af dem der kom for 75 år siden. Der er også 1. Verdenskrig på programmet, når vi taler om den biografaktuelle film "Erna i krig", og så kan du lære at tage det perfekte portrætfoto. Værter: Tore Leifer og Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Forsikringsafsløringer får konsekvenser for mange gravide. Det fortæller flere, der arbejder tæt med gravide, der har oplevet forsikringsselskabernes ulovlige diskrimination. Danica erkender nu deres egen ulovlige praksis i sagerne. I Polen har der siden torsdag været store protester over en ny stramning af abortlovgivningen, der gør det stort set umuligt for kvinder at få en abort. Samtidig har USA sammen med 31 lande, herunder Polen, underskrevet en anti-abort deklaration, der, ifølge USAs egen sundhedsminister, "bekræfter at der ikke er nogen international ret til abort". I morgen kommer EU-kommissionen med sit forslag til en europæisk mindsteløn. Det er et forslag, danske politikere og faglige organisationer har set frem til med stor bekymring. Og selvom kommissionen har lyttet og nu fremlægger et langt blødere forslag end frygtet, er en af forhandlerne stadig bekymret. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:06
  P1 Debat

  P1 Debat: Trump - kan han vinde igen?

  Han vil købe Grønland. Han vil bygge en mur mod Mexico. Han har trukket tropperne ud af Syrien. Han har beskyldt EU-kommissær Margrethe Vestager for at hade USA. Han har overlevet corona. Kan Donald Trump vinde præsidentvalget? Kan Joe Biden og Demokraterne? Har Danmark og Europa dæmoniseret Trump? Medvirkende: Anna Libak, udlandsredaktør Weekendavisen, Naser Khader, udenrigsordfører (K), Pelle Dragsted (Ø), Jens Hjarsbech, seniorøkonom i erhvervslivets tænketank Axcelfuture, Amy Faircloth, Democrats Abroad, Desiree Ohrbeck, dansk-amerikaner blogger JP. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 04:43
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 19:03-19:33
  Public Service

  Public Service - Bøvl, bæredygtig mode og børn af psykisk syge forældre

  "Bæredygtig mode" er nok et begreb de fleste efterhånden har hørt om. Måske har du opdaget den bæredygtige linje med økobomuld hos H&M eller at sidste skjorte du købte var lavet af genanvendt polyester. Verdens tøjindustri udleder mere CO2 end fly og transportbranchen til sammen. Så der er god grund til at sætte fokus på emnet - og i dag sætter vi os ved catwalken for at kigge på konkrete bud på "bærdeygtig mode." I Aarhus har de fået bugt med det store ansøgningsbøvl, man som frivillig skal igennem, når man vil afholde en koncert eller en byfest. Her har de taget sagen i egen hånd og udviklet en digital platform, så borgerne kun skal lave ansøgninger ét sted. Mere end 300.000 børn og unge vokser op med en mor eller far med en psykisk sygdom. Det er svært - og coronatiden har bestemt ikke gjort det lettere. Nordjylland er den eneste region, der prioriterer at have et særligt tilbud til de pårørende børn - så det skal vi høre om. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært: Jesper Borup. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:00
  Baglandet

  Baglandet: Minkavlernes tvungne massedrab

  I No i Vestjylland, er mange minkavlere tvunget til at aflive deres raske mink, og dermed et stort håb for en fremtid med minkavl i Danmark. Covid-19 har fået et greb i danske mink, men avlerne forstår ikke, at alle deres dyr, skal lade livet. Reporter: Peter Ørbæk. I redaktionen: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Gør-det-selv computerspil

  Mikkel og Esben prøver kræfter med en af tidens hotte tendenser: Hjemmelavede computerspil. Blandt andet i det ultrapopulære Roblox kan spillerne selv designe både baner, verdener og ikke mindst de regler, der gælder i dem. Men hvor svært er det? Og hvad er egentlig det fede ved at spille noget, der er lavet af en 15-årig amatør? Derudover: Forskere forbinder ting til internettet - uden brug af elektronik, og app ved, hvad du nynner. Medvirkende: Preben E. Mogensen, Daniel Brandt, Jesper Juul. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:10
  Supertanker

  Supertanker: Da festen stoppede

  Vi savner håndtryk, kram, fest og ballade, dans og høj musik. Én for én aflyste forårets og sommerens musikfestivaler, ligesom andre store sammenkomster blev lukket ned. En ny bog fortæller Roskilde Festivalens 50 årige historie og giver anledning til overvejelser om, hvordan vores fester og festivaler er medskabere af vores identitet samtidig med, de giver os pusterum i en hurtig og præstationspresset verden. Og derigennem også til hvad der så sker med og i os, når det hele pludselig ikke er. Mikhail Bakhtins begreb om det karnevaleske og Foucaults tanker om de afgrænsede brud på normalitet kan måske hjælpe os med Supertanker om festerne der er og ikke er. Medvirkende: Anne Ullmann, journalist, kritiker og forfatter. Morten Hesse, lektor ved Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Forsikringsafsløringer får konsekvenser for mange gravide. Det fortæller flere, der arbejder tæt med gravide, der har oplevet forsikringsselskabernes ulovlige diskrimination. Danica erkender nu deres egen ulovlige praksis i sagerne. I Polen har der siden torsdag været store protester over en ny stramning af abortlovgivningen, der gør det stort set umuligt for kvinder at få en abort. Samtidig har USA sammen med 31 lande, herunder Polen, underskrevet en anti-abort deklaration, der, ifølge USAs egen sundhedsminister, "bekræfter at der ikke er nogen international ret til abort". I morgen kommer EU-kommissionen med sit forslag til en europæisk mindsteløn. Det er et forslag, danske politikere og faglige organisationer har set frem til med stor bekymring. Og selvom kommissionen har lyttet og nu fremlægger et langt blødere forslag end frygtet, er en af forhandlerne stadig bekymret. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Michigan - kampen om en svingstat

  Michigan - svingstat og slagmark i kampen mellem Trump og Biden. Den var trofast demokratisk men droppede Hillary Clinton og stemte for Trump. Nu skal Biden vinde staten for at nå Det hvide Hus. Verden ifølge Gram kører staten tynd - hør hvad vælgere og politikere siger. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Året med 13 måneder: Da en svensk teaterdirektør begik selvmord i 2018 efter #MeToo-afsøringer i Aftonbladet, blev avisens kulturredaktør Åsa Linderborg en af hovedpersonerne i skandalen. 2018 blev et langt år for Linderborg, der er aktuel med sin version af sagen med bogen "Året med 13 måneder". Forfatteren er bekymret for den aktuelle danske #MeToo-bevægelse, som er begyndt at ligne den svenske. Mød Åsa Linderborg i "Kulturen på P1" i dag. Dansk Folkepartis nye kulturordfører: Morten Messerschmidt vil gerne vil kulturminister og har overtaget posten som kulturordfører i partiet. Men hvilke kulturpolitiske visioner har Messerschmidt? Det får vi svar på i dag, når Messerschmidt er gæst i studiet. Mænd, magt og maskulinitet: Sexisme og machokultur er tæt forbundne, og hvis vi ønsker et reelt opgør med sexismen skal " mandehierarkiet rystes i sin grundvold". Det er en af hovedpointerne, når kønsforsker Christian Groes holder foredrag. Vi ser nærmere på sexismens rødder sammen med Christian Groes. Vi fortæller også historien om de forhadte tyske flygtninge, som kom til Danmark efter 2. Verdenskrig og besøger en af dem der kom for 75 år siden. Der er også 1. Verdenskrig på programmet, når vi taler om den biografaktuelle film "Erna i krig", og så kan du lære at tage det perfekte portrætfoto. Værter: Tore Leifer og Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Forsikringsafsløringer får konsekvenser for mange gravide. Det fortæller flere, der arbejder tæt med gravide, der har oplevet forsikringsselskabernes ulovlige diskrimination. Danica erkender nu deres egen ulovlige praksis i sagerne. I Polen har der siden torsdag været store protester over en ny stramning af abortlovgivningen, der gør det stort set umuligt for kvinder at få en abort. Samtidig har USA sammen med 31 lande, herunder Polen, underskrevet en anti-abort deklaration, der, ifølge USAs egen sundhedsminister, "bekræfter at der ikke er nogen international ret til abort". I morgen kommer EU-kommissionen med sit forslag til en europæisk mindsteløn. Det er et forslag, danske politikere og faglige organisationer har set frem til med stor bekymring. Og selvom kommissionen har lyttet og nu fremlægger et langt blødere forslag end frygtet, er en af forhandlerne stadig bekymret. Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet