Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:10
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Dronning Margrethe støver sproget af i fødselsdagsinterview

  "Jeg prøver at finde et friskt udtryk, så der ikke er støv på de ord, man kommer med". Sådan siger Dronning Margrethe om sit sprog i et interview til Klog på Sprog i anledning af Dronningens 81-års fødselsdag. Dronningens sprog har gennem årene været exceptionelt nuanceret og idérigt, hvilket bevises i lydklip og samtale mellem Adrian Hughes og Majestæten. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • 57:09
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Danmarks eneste ugentlige konstruktive nyhedsmagasin læser om DSB's nye toge, der ikke kan køre i Sverige og Tyskland - og undrer sig over, hvad problemet egentlig er. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal kaster et konstruktivt blik på nyhedsstrømmen og konstaterer blandt andet, at opraffinering af danske gener kan forhindre katastrofer, at podcastmarkedet boomer som følge af optimisme og gode hensigter, og at innovative fightermyg får medvind på det mørke kontinent. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Danmark klemt efter grønlandsk valg?

  Klima, miljø, bedre sociale ydelser og undervisning. Valget i Grønland handlede om nære værdier - men konsekvenserne kan blive massive for Rigsfællesskabet og for både Grønlands og Danmarks placering i det voksende militære og strategiske kapløb mellem stormagterne USA, Rusland og Kina. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Mai Villadsen

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er Enhedslistens politiske ordfører Mail Villadsen gæst. Blandt emnerne: Naser Khader terroriserer systematisk sine kritikere - hvorfor er Søren Pape ligeglad? SF kønsdiskriminerer mændene - hvorfor er Pia Olsen Dyhr ligeglad? Danske soldater forlader Afghanistan - var resultaterne prisen værd? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Nede Mette

  Nede Mette: Hvem fordrer Facebook-monsteret?

  Socialdemokratiets medieordfører, Kasper Sand Kjær mener, at Facebook og techgiganterne udgør et demokratisk problem. I dagens program spørger vi ham hvorfor, ligesom vi også kigger på, hvad Socialdemokratiets selv bruger af penge på politiske reklamer på Facebook. Vi taler også med Radikale Venstres næstformand, Martin Lidegaard, som mener, at politisk annoncering på Facebook burde være ulovligt - et forslag han er klar til at gå til Folketinget med. Men kan Lidegaard forvente en stemme fra Kasper Sand Kjær? Vi får også en vejrudsigt over næste uges politisk annoncering på Facebook, vi forsøger at give Mette et kald, og så kårer vi selvfølgelig også Ugens Makrel. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:44
  Tal til mig

  Tal til mig - Annette Heick: Jeg føler mig forladt

  Journalist og sangerinde Annette Heick har altid troet på Gud. Ideen om manden på skyen har ændret sig, men følelsen af at have hjemme et sted, har altid været der. Lige indtil for seks år siden hvor hendes mand kom ud for en ulykke på en badeferie i Thailand. Den intuitive tro på Gud er falmet, for hvordan kan noget sådant ske i en verden hvor en kærlig, guddommelig kraft er tilstede? Jesus derimod, er med hende stadig. Som en ledsager og en moralens mand, mere end en mirakelmager. Men som Annette siger: "Jeg er glad for Jesus. Men jeg håber sådan, at jeg i dette liv når at finde hjem til Gud igen". Et program om at finde mening uden Gud, og finde Gud uden mening. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også søndag 9.05 og torsdag 21.03).

  Kultur
 • Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Malene Enø

  Zissel møder fuldtidsinvestor Malene Enø, der er datter af en af designerne bag smykkefirmaet Pandora. Malene er i dag med til at forvalte familiens formue. Zissel ved ingenting om at investere og håber på at få et godt tip. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 30:10
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Anne Mette Kirk

  Anne Glad og forfatter Anne Mette Kirk taler om voldtægt i denne episode af Bogselskabet. Forfatteren er især interesseret i, hvad der sker efter en voldtægt. Hvordan forbrydelsen påvirker offeret - og de pårørende. Anbefalinger: Anne Mette Kirk, Låst. Leila Slimani, Vuggesang. Medvirkende Anne Mette Kirk og Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • 56:38
  Filmland

  Filmland: Intet er som det plejer, men CPH:DOX er stadig årets højdepunkt for dokumentarfilm

  Intet i filmverdenen er som det var før coronaen, men noget står dog fast - fx at københavnske CPH:DOX er en af verdens vigtigste festivaler for dokumentarfilm. Sidste år endte DOX med at være en ren virtuel festival, i år er den delvist virtuel og delvist fysik ude i biograferne som i de go'e gamle dage. I de kommende uger udplukker Filmland en række af de danske instruktører, der deltager på festival med deres spritnye film, deriblandt Phie Ambo med '70/30', Nikolaj Møller med 'Soldaten' og Frigge Fri med 'Klub Kranium'. Og så er der anmeldelser af bl.a. Netflix-filmene 'Love and Monsters' og 'Thunder Force'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • Rosenkjærprisen

  Rosenkjærprisen: Et andet blik på magt og demokrati 3:5

  Fem foredrag af professor emerita, dr.phil., Birgitte Possing, der modtog DR's Rosenkjærpris i 2020. Tredje foredrag: Fra 'overflødigt ungt menneske til en magtfaktor i det spirende demokrati'. Om skolepioneren Natalie Zahle.

  Kultur
 • 28:09
  Detektor

  Detektor: Mor til to får dobbeltstraf

  En 30-årig kvinde blev idømt to års ubetinget fængsel i byretten for bl.a. at opildne til vold mod politiet under en corona-demonstration. Igen og igen bliver det nævnt, at hun er mor til to små børn. Har det betydning for hendes sag? Det undersøger vi. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Weekend: Afghanistan er truet af borgerkrig og klimaforandringer

  Afghanerne går en usikker fremtid i møde, ikke kun når det gælder landet sikkerhed militært men også på grund af en voksende klimakrise. Den truer fødevaresikkerheden og vil skabe sende stadigt flere mennesker på flugt, fordi de simpelthen ikke har noget at leve af. Hør om hvordan den ene krise forstærker den anden i et land, der allerede har lidt meget. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Nede Mette

  Nede Mette: Hvem fordrer Facebook-monsteret?

  Socialdemokratiets medieordfører, Kasper Sand Kjær mener, at Facebook og techgiganterne udgør et demokratisk problem. I dagens program spørger vi ham hvorfor, ligesom vi også kigger på, hvad Socialdemokratiets selv bruger af penge på politiske reklamer på Facebook. Vi taler også med Radikale Venstres næstformand, Martin Lidegaard, som mener, at politisk annoncering på Facebook burde være ulovligt - et forslag han er klar til at gå til Folketinget med. Men kan Lidegaard forvente en stemme fra Kasper Sand Kjær? Vi får også en vejrudsigt over næste uges politisk annoncering på Facebook, vi forsøger at give Mette et kald, og så kårer vi selvfølgelig også Ugens Makrel. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  - besøger synagoge for homoseksuelle i San Francisco. (Sendt første gang 1. november 2012). (Sendes også i morgen 18.48).

  Kultur
 • 56:49
  Tidsånd

  Tidsånd - kristendom i Rigsfællesskabet

  En statue af missionærpræsten Hans Egede i Nuuk blev overhældt med rød maling. På Færøerne rejser man et 17 meter højt kors som landets nye vartegn. Har kristendommen været god eller dårlig for udviklingen i Grønland og på Færøerne? Hvordan kan vi forstå og markere kristendommen i Rigsfællesskabet? Vært Christoffer Emil Bruun har besøg af den grønlandske præst Marianne Lynge Krog og historiker Thorkild Kjærgaard, mens Bergur Rønne Moberg fortæller om Færøerne. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Malene Enø

  Zissel møder fuldtidsinvestor Malene Enø, der er datter af en af designerne bag smykkefirmaet Pandora. Malene er i dag med til at forvalte familiens formue. Zissel ved ingenting om at investere og håber på at få et godt tip. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 30:10
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Anne Mette Kirk

  Anne Glad og forfatter Anne Mette Kirk taler om voldtægt i denne episode af Bogselskabet. Forfatteren er især interesseret i, hvad der sker efter en voldtægt. Hvordan forbrydelsen påvirker offeret - og de pårørende. Anbefalinger: Anne Mette Kirk, Låst. Leila Slimani, Vuggesang. Medvirkende Anne Mette Kirk og Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Mai Villadsen

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er Enhedslistens politiske ordfører Mail Villadsen gæst. Blandt emnerne: Naser Khader terroriserer systematisk sine kritikere - hvorfor er Søren Pape ligeglad? SF kønsdiskriminerer mændene - hvorfor er Pia Olsen Dyhr ligeglad? Danske soldater forlader Afghanistan - var resultaterne prisen værd? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Mai Villadsen (fortsat)

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er Enhedslistens politiske ordfører Mail Villadsen gæst. Blandt emnerne: Naser Khader terroriserer systematisk sine kritikere - hvorfor er Søren Pape ligeglad? SF kønsdiskriminerer mændene - hvorfor er Pia Olsen Dyhr ligeglad? Danske soldater forlader Afghanistan - var resultaterne prisen værd? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend: Afghanistan er truet af borgerkrig og klimaforandringer

  Afghanerne går en usikker fremtid i møde, ikke kun når det gælder landet sikkerhed militært men også på grund af en voksende klimakrise. Den truer fødevaresikkerheden og vil skabe sende stadigt flere mennesker på flugt, fordi de simpelthen ikke har noget at leve af. Hør om hvordan den ene krise forstærker den anden i et land, der allerede har lidt meget. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:09
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Højdesyge

  Hvad er højdesyge? Hvordan får man højdesyge? Hvordan undgår man at få højdesyge? Hvordan er det at forske i flere kilometers højde? Vi har eksperter i studiet samt Sidste nyt fra Mars på telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:39
  Radiofortællinger

  Satans syndsforladelse 6:7 - Universets gudinde

  Det er en kamp mod uret at lave de nye afsnit, for Hannes liv lakker mod enden. Hanne afslører en stor hemmelighed, og Kirsten åbner op om hvordan hun selv har kæmpet med døden for en del år siden. Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 30:10
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Anne Mette Kirk

  Anne Glad og forfatter Anne Mette Kirk taler om voldtægt i denne episode af Bogselskabet. Forfatteren er især interesseret i, hvad der sker efter en voldtægt. Hvordan forbrydelsen påvirker offeret - og de pårørende. Anbefalinger: Anne Mette Kirk, Låst. Leila Slimani, Vuggesang. Medvirkende Anne Mette Kirk og Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 55:03
  Følg pengene

  Følg pengene: Bordets glæder må vente - restauranter trækker i bremsen

  Det er ikke kun vaccinerne, der er sat på pause. Det er fadøllene også. Om en uge - den 21. april - må restauranterne åbne for udendørs servering. Men restriktionerne spænder stadig ben for restaurationsbranchen, og det vil kun gøre ondt værre rent økonomisk at slå dørene op for gæster med de nuværende rammer. Men hvad skal der så på bordet, før det giver mening for restauranterne at genåbne, så vi alle kan komme ud og spise igen. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:09
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Danmarks eneste ugentlige konstruktive nyhedsmagasin læser om DSB's nye toge, der ikke kan køre i Sverige og Tyskland - og undrer sig over, hvad problemet egentlig er. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal kaster et konstruktivt blik på nyhedsstrømmen og konstaterer blandt andet, at opraffinering af danske gener kan forhindre katastrofer, at podcastmarkedet boomer som følge af optimisme og gode hensigter, og at innovative fightermyg får medvind på det mørke kontinent. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Weekend: Afghanistan er truet af borgerkrig og klimaforandringer

  Afghanerne går en usikker fremtid i møde, ikke kun når det gælder landet sikkerhed militært men også på grund af en voksende klimakrise. Den truer fødevaresikkerheden og vil skabe sende stadigt flere mennesker på flugt, fordi de simpelthen ikke har noget at leve af. Hør om hvordan den ene krise forstærker den anden i et land, der allerede har lidt meget. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet