Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:37
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Tech-kunst

  Mikkel og Esben sætter sig for at skabe kunst ved hjælp af teknologi. I medierne handler tech-historierne mest om cybersikkerhed eller kyniske algoritmer, og alt for få taler om de kreative muligheder, som teknologien giver. På deres vej mod den næste Mona Lisa møder værterne de to tech-kunstnere Trine og Magnus, der laver computerspil og kæmpe lysinstallationer. Hvad gør det ved den kreative proces, når penslen består af kode og lærredet af printplader og lysdioder? Derudover: Smarte iPhone-brugere har brugt en ny mulighed til at indfri et årelangt ønske om mere medbestemmelse. Medvirkende: Trine Laier, Simon Støvring og Magnus Fuhr. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:04
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad er det helt præcist EU-landenes konflikt med Tyrkiet går ud på? Hvem er Nordisk Modstandsbevægelse, som har hængt antisemitiske plakater op i Norden? Og hvad er konsekvensen af at børn ikke leger frit? Værter: Mette Vibe Utzon og Anders Bech Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:02
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Regeringen tilbageholder corona-information med vilje, siger kritikere

  En række partier med Venstre i spidsen mener, at regeringen med vilje har tilbageholdt dokumentation for, om en række corona-nedlukninger overhovedet virker. Nu forlanger partierne mere gennemsigtighed og ærlighed. Er regeringen lukket og magtfuldkommen? Og vil en ny lov om epidemier i givet fald tvinge mere åbenhed igennem? Det undersøger Issa Mahmoud Jeppesen, når Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, er gæst i Slotsholmen. I anden halvdel af udsendelsen forklarer den politiske leder af Veganerpartiet, hvad partiet mener med, at de bekender sig til veganismen som en ideologi på linje med liberalisme og konservatisme. Issa Mahmoud Jeppesen er vært. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:22
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Trækfugles mystiske superevner

  De krydser oceaner og tilbagelægger tusindvis af kilometer uden mad og drikke, uden hvil og uden GPS. Men hvorfor pisker trækfugle frem og tilbage mellem verdensdele, og hvad er forklaringen på deres imponerende superevner? De fleste fuglearter i Danmark er trækfugle, og der er begyndt at dukke nye arter op. Hvad handler dét om? Biologerne Vicky Knudsen og Johan Olsen får besøg af fugleeksperten Sebastian Klein. Sebastian og Vicky ved begge en masse om fugle, men det vrimler stadig med uløste mysterier og ubesvarede spørgsmål på deres felt. Måske får vi flere svar, i takt med at det bliver muligt at bruge endnu smartere teknologiske løsninger til at overvåge fuglene, når de er på farten? Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Sebastian Klein, fugleekspert og naturformidler. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:36
  Tal til mig

  Tal til mig - Katrine Engberg: "Man skal ikke tro på nogen der ikke tvivler"

  Forfatter Katrine Engberg er født mellem to religioner. Hendes far var jøde og hendes mor, kristen. Katrine ville vælge side, og lod sig derfor døbe i den kristne tro. Hun ville aflægge sig sin relation til jødedommen og komme splittelsen til livs. Det opretholdt hun en del år. Men så døde hendes far. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også 21.03, lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:34
  P1 Debat

  P1 Debat: Er vi dus med dyrene?

  Vi opdrætter dem, vi sælger dem, vi iklæder os dem og vi æder dem - de mere end 39 millioner produktionsdyr, vi har i Danmark. Debatten om dyrevelfærd er endnu engang blusset op, efter Veganerpartiet mandag præsenterede deres partiprogram. Er vi dus med landbrugsdyrene herhjemme, eller er vores måde at behandle dem på helt til hundene? Og må politikerne bestemme, hvor mange frikadeller du spiser? P1 Debattører: Henrik Vindfeldt, Partileder Veganerpartiet, Chris Bjerknæs, DF, Bo Ritterbusch, Svineproducent, Nikolaj Bøgh, Rådmand Frederiksberg (K), Jan Tind Sørensen, Professor v. Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet og Søs Munch, Pædagog. Vært: Thomas Tjaerandsen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:48
  Public Service

  Public Service: SOSU-hjælpere og klimavenligt teater

  Der kommer flere ældre. Det bliver en udfordring at få nok til at uddanne sig til at ville passe på dem. Den udfordring slås politikere, organisationer og sundhedsfolk med. De er lige nu samlet for at finde løsninger. og nu kan de godt tænde radioen - for vi har én til dem! Selv kulgiganten Kina melder sig nu på banen med en ambitiøs klimaplan og tirsdag fremlagde regeringen sit klimaprogram. Men det er ikke kun de store aktører, der melder sig i klimakampen. De danske teaterskuespillere rykker også på sig, og vi skal en tur i CO2-neutralt teater. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:27
  Skønhedskontrakten

  Skønhedskontrakten 5:5

  I 2017 er Cecilie Dissing til en international Skønhedskonkurrence i Italien. Men forholdene i konkurrencen oplever hun som nedladende, ydmygende og seksuelt krænkende. Derfor vil hun advare andre piger mod at melde sig, men det bliver der sat en stopper for. Tilrettelagt af Gry Hoffmann og Mille Ørsted. (Sendt første gang 19. december 2019). (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Pia Juul er død - Den 58 årige forfatter Pia Juul er død. Pia Juul debuterede i 1985 med digtsamlingen "Levende og Lukket", og siden har hun udgivet en lang stribe bøger og vundet flere priser for sine udgivelser. Siden 2005 har hun været medlem af Det danske Akademi. Vi tegner et portræt af Pia Juul. Endnu en forfatter står frem - Forleden stod Dorthe Nors som den første danske forfatter frem og fortalte om den sexisme, hun havde oplevet i den danske bogbranche. I dag står endnu en forfatter frem, og hun kan samtidig fortælle, at hun forgæves har forsøgt at få sexismen på dagsordenen i sin forfatterforening, siden #MeToo-bølgen startede for tre år siden. Vikingeskibet verden vil se - En tre minutter lang video fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde - baseret på 15 år gamle optagelser, hvor skibsbyggere laver en skibsside - er gået viralt. Sådan rigtig viralt. Over 30 millioner mennesker har set videoen i de seneste uger, og det er lidt af et mysterie....måske. for måske rammer videoen bare lige ned i noget, verden har brug for. Vi taler med museet og med en mand, der lever af at lave de videoer og reklamer, der rammer plet. Værter: Karen Secher og Jesper Dein (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:02
  Orientering

  Orientering

  Alle mails, som ansatte i Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Institut (SSI) har haft i deres mappe med sendte mails, og som er sendt før 22. juli, er ved en fejl blevet slettet. Det oplyste Sundhedsdatastyrelsen i går. Det har ført til både kritik og røre, langt ind i de politiske rækker. Et plejehjem i Storkøbenhavn overtrådte arbejdsmiljølovgivningen ved ikke at sikre sine medarbejdere tilstrækkelig beskyttelse mod covid-smitte. Det har arbejdstilsynet nu afgjort. Sagen drejer sig særligt om en 74 årig sosu-medarbejder, som mistede livet på grund af den covid-smitte han pådrog sig efter at have passet en ældre beboer på plejehjemmet Salem i Gentofte. Under det seneste ebola-udbrud i DR-Congo, der sluttede tidligere på året, blev mindst 50 lokale kvinder udnyttet af ansatte i Verdenssundhedsorganisationen WHO. Læger og andre FN-udsendte krævede at have sex med kvinderne, hvis de skulle ansættes på korttidskontrakter af WHO, som rengøringspersonale eller i køkkenet. Det viser en ny undersøgelse. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:34
  P1 Debat

  P1 Debat: Er vi dus med dyrene?

  Vi opdrætter dem, vi sælger dem, vi iklæder os dem og vi æder dem - de mere end 39 millioner produktionsdyr, vi har i Danmark. Debatten om dyrevelfærd er endnu engang blusset op, efter Veganerpartiet mandag præsenterede deres partiprogram. Er vi dus med landbrugsdyrene herhjemme, eller er vores måde at behandle dem på helt til hundene? Og må politikerne bestemme, hvor mange frikadeller du spiser? P1 Debattører: Henrik Vindfeldt, Partileder Veganerpartiet, Chris Bjerknæs, DF, Bo Ritterbusch, Svineproducent, Nikolaj Bøgh, Rådmand Frederiksberg (K), Jan Tind Sørensen, Professor v. Institut for Husdyrvidenskab, Aarhus Universitet og Søs Munch, Pædagog. Vært: Thomas Tjaerandsen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 04:58
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:48
  Public Service

  Public Service: SOSU-hjælpere og klimavenligt teater

  Der kommer flere ældre. Det bliver en udfordring at få nok til at uddanne sig til at ville passe på dem. Den udfordring slås politikere, organisationer og sundhedsfolk med. De er lige nu samlet for at finde løsninger. og nu kan de godt tænde radioen - for vi har én til dem! Selv kulgiganten Kina melder sig nu på banen med en ambitiøs klimaplan og tirsdag fremlagde regeringen sit klimaprogram. Men det er ikke kun de store aktører, der melder sig i klimakampen. De danske teaterskuespillere rykker også på sig, og vi skal en tur i CO2-neutralt teater. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:27
  Skønhedskontrakten

  Skønhedskontrakten 5:5

  I 2017 er Cecilie Dissing til en international Skønhedskonkurrence i Italien. Men forholdene i konkurrencen oplever hun som nedladende, ydmygende og seksuelt krænkende. Derfor vil hun advare andre piger mod at melde sig, men det bliver der sat en stopper for. Tilrettelagt af Gry Hoffmann og Mille Ørsted. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 56:22
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Trækfugles mystiske superevner

  De krydser oceaner og tilbagelægger tusindvis af kilometer uden mad og drikke, uden hvil og uden GPS. Men hvorfor pisker trækfugle frem og tilbage mellem verdensdele, og hvad er forklaringen på deres imponerende superevner? De fleste fuglearter i Danmark er trækfugle, og der er begyndt at dukke nye arter op. Hvad handler dét om? Biologerne Vicky Knudsen og Johan Olsen får besøg af fugleeksperten Sebastian Klein. Sebastian og Vicky ved begge en masse om fugle, men det vrimler stadig med uløste mysterier og ubesvarede spørgsmål på deres felt. Måske får vi flere svar, i takt med at det bliver muligt at bruge endnu smartere teknologiske løsninger til at overvåge fuglene, når de er på farten? Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Sebastian Klein, fugleekspert og naturformidler. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:36
  Tal til mig

  Tal til mig - Katrine Engberg: "Man skal ikke tro på nogen der ikke tvivler"

  Forfatter Katrine Engberg er født mellem to religioner. Hendes far var jøde og hendes mor, kristen. Katrine ville vælge side, og lod sig derfor døbe i den kristne tro. Hun ville aflægge sig sin relation til jødedommen og komme splittelsen til livs. Det opretholdt hun en del år. Men så døde hendes far. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  Alle mails, som ansatte i Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Institut (SSI) har haft i deres mappe med sendte mails, og som er sendt før 22. juli, er ved en fejl blevet slettet. Det oplyste Sundhedsdatastyrelsen i går. Det har ført til både kritik og røre, langt ind i de politiske rækker. Et plejehjem i Storkøbenhavn overtrådte arbejdsmiljølovgivningen ved ikke at sikre sine medarbejdere tilstrækkelig beskyttelse mod covid-smitte. Det har arbejdstilsynet nu afgjort. Sagen drejer sig særligt om en 74 årig sosu-medarbejder, som mistede livet på grund af den covid-smitte han pådrog sig efter at have passet en ældre beboer på plejehjemmet Salem i Gentofte. Under det seneste ebola-udbrud i DR-Congo, der sluttede tidligere på året, blev mindst 50 lokale kvinder udnyttet af ansatte i Verdenssundhedsorganisationen WHO. Læger og andre FN-udsendte krævede at have sex med kvinderne, hvis de skulle ansættes på korttidskontrakter af WHO, som rengøringspersonale eller i køkkenet. Det viser en ny undersøgelse. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:02
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Regeringen tilbageholder corona-information med vilje, siger kritikere

  En række partier med Venstre i spidsen mener, at regeringen med vilje har tilbageholdt dokumentation for, om en række corona-nedlukninger overhovedet virker. Nu forlanger partierne mere gennemsigtighed og ærlighed. Er regeringen lukket og magtfuldkommen? Og vil en ny lov om epidemier i givet fald tvinge mere åbenhed igennem? Det undersøger Issa Mahmoud Jeppesen, når Socialdemokratiets politiske ordfører, Jesper Petersen, er gæst i Slotsholmen. I anden halvdel af udsendelsen forklarer den politiske leder af Veganerpartiet, hvad partiet mener med, at de bekender sig til veganismen som en ideologi på linje med liberalisme og konservatisme. Issa Mahmoud Jeppesen er vært. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Pia Juul er død - Den 58 årige forfatter Pia Juul er død. Pia Juul debuterede i 1985 med digtsamlingen "Levende og Lukket", og siden har hun udgivet en lang stribe bøger og vundet flere priser for sine udgivelser. Siden 2005 har hun været medlem af Det danske Akademi. Vi tegner et portræt af Pia Juul. Endnu en forfatter står frem - Forleden stod Dorthe Nors som den første danske forfatter frem og fortalte om den sexisme, hun havde oplevet i den danske bogbranche. I dag står endnu en forfatter frem, og hun kan samtidig fortælle, at hun forgæves har forsøgt at få sexismen på dagsordenen i sin forfatterforening, siden #MeToo-bølgen startede for tre år siden. Vikingeskibet verden vil se - En tre minutter lang video fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde - baseret på 15 år gamle optagelser, hvor skibsbyggere laver en skibsside - er gået viralt. Sådan rigtig viralt. Over 30 millioner mennesker har set videoen i de seneste uger, og det er lidt af et mysterie....måske. for måske rammer videoen bare lige ned i noget, verden har brug for. Vi taler med museet og med en mand, der lever af at lave de videoer og reklamer, der rammer plet. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:02
  Orientering

  Orientering

  Alle mails, som ansatte i Sundhedsdatastyrelsen og Statens Serum Institut (SSI) har haft i deres mappe med sendte mails, og som er sendt før 22. juli, er ved en fejl blevet slettet. Det oplyste Sundhedsdatastyrelsen i går. Det har ført til både kritik og røre, langt ind i de politiske rækker. Et plejehjem i Storkøbenhavn overtrådte arbejdsmiljølovgivningen ved ikke at sikre sine medarbejdere tilstrækkelig beskyttelse mod covid-smitte. Det har arbejdstilsynet nu afgjort. Sagen drejer sig særligt om en 74 årig sosu-medarbejder, som mistede livet på grund af den covid-smitte han pådrog sig efter at have passet en ældre beboer på plejehjemmet Salem i Gentofte. Under det seneste ebola-udbrud i DR-Congo, der sluttede tidligere på året, blev mindst 50 lokale kvinder udnyttet af ansatte i Verdenssundhedsorganisationen WHO. Læger og andre FN-udsendte krævede at have sex med kvinderne, hvis de skulle ansættes på korttidskontrakter af WHO, som rengøringspersonale eller i køkkenet. Det viser en ny undersøgelse. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet