Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  I Pilgrim i dag tager Anders Laugesen på besøg i det spirituelle fællesskab Damanhur i Italien, hvor han blandt andet bliver vist rundt i et stort tempel hugget ind i et bjerg og taler med det danskfødte medlem af det spirituelle samfund Tritone - med det danske navn Johannes. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 20.03).

  Kultur
 • 54:40
  Forbudte møder

  Forbudte møder 2:4 - om tabuiseret tiltrækning, sjældne flirter og kompromiser i kærlighedens navn

  Khaterah Parwani undrer sig over, at etnisk danske mænd sjældent tør flirte med hende og hendes veninder, og at andelen af ægteskaber på tværs af etnicitet er stagneret i Danmark. Derfor har hun inviteret sin ven Simon Flander i studiet til at tale om den tabuiserede tiltrækning mellem etnisk danske mænd og minoritetskvinder, kulturkløfter og kompromiser. For Simon er ikke bange for at date minoritetsetniske kvinder - blandt andet et par af Khaterahs veninder. Medvirkende: Khaterah Parwani, juridisk rådgiver og projektleder. Simon Flander, folkeskolelærer. I redaktionen: Celine Klint og Anne Pilegaard Petersen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05).

  Dokumentar
 • 2:45:04
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Antallet af anmeldelser om 'musik til ulempe' er på tværs af landet gennemsnitligt steget med 74 procent i forhold til sidste år. Vi får festglade unge til at teste, hvor højt de spiller, og så taler vi med en træt nabo. Selvom der er kommet ny udligningsreform, så har de sværest stillede kommuner stadig brug for ekstra støtte fra særpuljer. Der er som ventet kommet ny regering i Frankrig. Og det blev en kontroversiel venstrefløjsadvokat, der skal være ny justitsminister. Værter: Eva Dalgaard Andreasen og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:33
  Blod, sved og skabertrang

  Blod, sved og skabertrang 2:5 - Jenny Rossander

  Filmmanuskriptforfatter Anna Emma Haudal er først for nyligt begyndt at definere sig selv som feminist. For hvordan kunne hun stadig være elskelig, hvis hun blev en del af flokken af vrede kvinder? I denne episode af Blod, sved og skabertrang møder hun musiker Jenny Rossander, kendt under navnet Lydmor, som altid har kaldt sig selv feminist og aktuelt også i offentligheden har blandet sig i debatten om forskelsbehandling af køn i musikbranchen og medierne. Vært: Anna Emma Haudal. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Mette Willumsen. (Sendes også 20.03, i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 14.03 og 00.05).

  Kultur
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Når talent er en forbandelse

  Nogle mennesker er enormt gode til et eller andet - det kan være at spille klaver eller fodbold, at tegne huse, bage kager eller noget helt femte. Vi kalder dem for talentfulde og begavede, betragter ofte talentet som en gave, fra oven måske, og så siger vi, at de er gudsbenådede musikere osv. Derfor er der en forventning om, at de deler det med os andre, at de forvalter deres talent, så alle får glæde af den gave, de har modtaget. Men før de når dertil, er talentet måske et potentiale eller en mulighed, noget der skal opdyrkes, plejes og trænes. Det kan være hårdt arbejde, men SÅ, når det arbejde er gjort, så skal talentet forvaltes og deles ud. Og i den proces, kan det, som udefra set er en velsignelse, opleves som en forbandelse. For måske er talentet blevet dyrket og næret i et ubehageligt og utrygt miljø, som en flugt og som et råb om anerkendelse. Medvirkende: Andreas Bøggild Monies, dokumentarist og filminstruktør. Anna Jerslev, post.doc. i psykologi, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Sendt første gang 14. januar). (Sendes også 21.03, onsdag 5.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  P1 Debat

  P1 Debat: Lyngvild i kirken?

  Lesbisk hor, bare bryster, tatoveringer, mobiltelefoner og kunstige negle! Designer Jim Lyngvild har skabt debat med syv foto-stater på 4,5 x 3 meter til Faaborg Kirke, moderne kirkekunst der har fået folk til at valfarte til Guds hus. Formanden for menighedsrådet optræder på et af værkerne "Nedtagelsen fra korset", hvor han står ved siden af Jesus. Selv siger den asa-troende Lyngvild, at værkerne er til for "idioterne", de der ikke forstår kirkens udtryk i dag. Er det populisme? Sælger den kristne kirke ud? Skal en hedning som Lyngvild udsmykke Folkekirken? P1 Debattører: Jim Lyngvild, designer/kunstner, Thomas Patrick Ingemansen, menighedsrådsformand Faaborg Kirke, Flemming Pless, præst Christianshavn, Anne-Mette Gravgaard, præst og kunsthistorikerm og Tine Kragh, kunsthistoriker. Redaktion: Siw Søby Rasmussen, Laura Overgaard og Asger Bundgaard. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:34
  Ikonet ingen husker

  Ikonet ingen husker - 2:4 Manden med de mange fjender

  H.P. Hanssen kæmper mod tyskerne, som er efter den dansksindede sønderjyde. Vejen til genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark er brolagt med fjender, som forsøger at forstyrre H.P. Hanssens projekt. Journalist Niklas Møller Jørgensen dykker ned i, hvordan H.P. Hanssen kæmper for både sin egen og sønderjydernes frihed. Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen. Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter. Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm. Redaktør: Anne Skjerning. Programansvarlig: Jens Conrad. (Sendes også 19.03).

  Dokumentar
 • 27:18
  Baglandet

  Baglandet: Mændene fra drug highway 2:4 - "I morgen tager jeg hjem til mor og far"

  I morgen vil Ali gå i bad, barbere sig og tage pænt tøj på. Han vil flytte hjem til sin mor og far, hjem og bede bønner og læse koranen og være en god søn og ikke en beskidt junkie. Men først skal han ryge heroin. Baglandet har gennem flere måneder fulgt livet på 'drug highway' på Vesterbro i København - epicenteret for de hårde stofbrugere i landet. Et barsk sted, hvor brugerne konstant er på jagt efter penge, efter den næste rus, efter et sted at sove. Omkring dem forsøger ansatte og frivillige fra organisationen Mændenes Hjem hver dag at yde livsvigtig hjælp til brugerne: at reducere skaderne fra deres liv på gaden mest muligt. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 2. juni). (Sendes også 19.33, lørdag 1.33 og søndag 5.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Vegansk kulturpolitik: Når danskerne senest om to år og små 11 måneder går til Folketingsvalg, tyder meget på, at vi får mulighed for at sætte krydset ud for et nyt parti: Veganerpartiet, som kun er godt 2500 underskrifter fra at være opstillingsberettiget. Hvad vil et parti, der er skabt på grundlag af visioner om bæredygtighed, sundhed og modstand mod at spise dyr - på kulturområdet? Det finder vi ud af i dag, hvor veganernes kulturordfører er gæst i Kulturen på P1. De mystiske mosaikker: Siden 2015 er de dukket op på husmure i københavnsområdet: Små mosaik-kunstværker, der forestiller Grønland. Over 70 gange er det sket. Hvad er meningen med mosaikkerne, og hvem er kunstneren bag? Ingen har kunnet finde ud af det ... før i dag. Kulturen på P1 har fundet mosaikkernes bagmand. Grænselandet i genforeningsåret: 1864 - krig, nederlag og grænseflytning. 1920 - folkeafstemning og ny grænseflytning. 1940 - tysk invasion og besættelse. Det har ikke skortet på konflikter i det dansk-tyske grænseland, der her i jubilæumsåret for Sønderjyllands genforening med Danmark alligevel kan bryste sig af en ualmindeligt harmonisk sameksistens. Men er der sprækker i idyllen? Kulturen på P1 tog turen på langs og tværs af grænsen. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:59
  P1 Debat

  P1 Debat: Lyngvild i kirken?

  Lesbisk hor, bare bryster, tatoveringer, mobiltelefoner og kunstige negle! Designer Jim Lyngvild har skabt debat med syv foto-stater på 4,5 x 3 meter til Faaborg Kirke, moderne kirkekunst der har fået folk til at valfarte til Guds hus. Formanden for menighedsrådet optræder på et af værkerne "Nedtagelsen fra korset", hvor han står ved siden af Jesus. Selv siger den asa-troende Lyngvild, at værkerne er til for "idioterne", de der ikke forstår kirkens udtryk i dag. Er det populisme? Sælger den kristne kirke ud? Skal en hedning som Lyngvild udsmykke Folkekirken? P1 Debattører: Jim Lyngvild, designer/kunstner, Thomas Patrick Ingemansen, menighedsrådsformand Faaborg Kirke, Flemming Pless, præst Christianshavn, Anne-Mette Gravgaard, præst og kunsthistorikerm og Tine Kragh, kunsthistoriker. Redaktion: Siw Søby Rasmussen, Laura Overgaard og Asger Bundgaard. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 27:34
  Ikonet ingen husker

  Ikonet ingen husker - 2:4 Manden med de mange fjender

  H.P. Hanssen kæmper mod tyskerne, som er efter den dansksindede sønderjyde. Vejen til genforeningen mellem Sønderjylland og Danmark er brolagt med fjender, som forsøger at forstyrre H.P. Hanssens projekt. Journalist Niklas Møller Jørgensen dykker ned i, hvordan H.P. Hanssen kæmper for både sin egen og sønderjydernes frihed. Idé og tilrettelæggelse: Niklas Møller Jørgensen. Medvirkende: Hans Schulz Hansen, historiker, Pernille Juhl, forfatter, og Linda Lassen, forfatter. Lyddesign, klip og mix: Mikkel Reschat Holm. Redaktør: Anne Skjerning. Programansvarlig: Jens Conrad. (Genudsendelse fra 13.03).

  Dokumentar
 • 27:18
  Baglandet

  Baglandet: Mændene fra drug highway 2:4 - "I morgen tager jeg hjem til mor og far"

  I morgen vil Ali gå i bad, barbere sig og tage pænt tøj på. Han vil flytte hjem til sin mor og far, hjem og bede bønner og læse koranen og være en god søn og ikke en beskidt junkie. Men først skal han ryge heroin. Baglandet har gennem flere måneder fulgt livet på 'drug highway' på Vesterbro i København - epicenteret for de hårde stofbrugere i landet. Et barsk sted, hvor brugerne konstant er på jagt efter penge, efter den næste rus, efter et sted at sove. Omkring dem forsøger ansatte og frivillige fra organisationen Mændenes Hjem hver dag at yde livsvigtig hjælp til brugerne: at reducere skaderne fra deres liv på gaden mest muligt. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.33 og søndag 5.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:33
  Blod, sved og skabertrang

  Blod, sved og skabertrang 2:5 - Jenny Rossander

  Filmmanuskriptforfatter Anna Emma Haudal er først for nyligt begyndt at definere sig selv som feminist. For hvordan kunne hun stadig være elskelig, hvis hun blev en del af flokken af vrede kvinder? I denne episode af Blod, sved og skabertrang møder hun musiker Jenny Rossander, kendt under navnet Lydmor, som altid har kaldt sig selv feminist og aktuelt også i offentligheden har blandet sig i debatten om forskelsbehandling af køn i musikbranchen og medierne. Vært: Anna Emma Haudal. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 14.03 og 00.05).

  Kultur
 • Kl. 21:03-22:03
  Supertanker

  Supertanker: Når talent er en forbandelse

  Nogle mennesker er enormt gode til et eller andet - det kan være at spille klaver eller fodbold, at tegne huse, bage kager eller noget helt femte. Vi kalder dem for talentfulde og begavede, betragter ofte talentet som en gave, fra oven måske, og så siger vi, at de er gudsbenådede musikere osv. Derfor er der en forventning om, at de deler det med os andre, at de forvalter deres talent, så alle får glæde af den gave, de har modtaget. Men før de når dertil, er talentet måske et potentiale eller en mulighed, noget der skal opdyrkes, plejes og trænes. Det kan være hårdt arbejde, men SÅ, når det arbejde er gjort, så skal talentet forvaltes og deles ud. Og i den proces, kan det, som udefra set er en velsignelse, opleves som en forbandelse. For måske er talentet blevet dyrket og næret i et ubehageligt og utrygt miljø, som en flugt og som et råb om anerkendelse. Medvirkende: Andreas Bøggild Monies, dokumentarist og filminstruktør. Anna Jerslev, post.doc. i psykologi, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også onsdag 5.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:40
  Forbudte møder

  Forbudte møder 2:4 - om tabuiseret tiltrækning, sjældne flirter og kompromiser i kærlighedens navn

  Khaterah Parwani undrer sig over, at etnisk danske mænd sjældent tør flirte med hende og hendes veninder, og at andelen af ægteskaber på tværs af etnicitet er stagneret i Danmark. Derfor har hun inviteret sin ven Simon Flander i studiet til at tale om den tabuiserede tiltrækning mellem etnisk danske mænd og minoritetskvinder, kulturkløfter og kompromiser. For Simon er ikke bange for at date minoritetsetniske kvinder - blandt andet et par af Khaterahs veninder. Medvirkende: Khaterah Parwani, juridisk rådgiver og projektleder. Simon Flander, folkeskolelærer. I redaktionen: Celine Klint og Anne Pilegaard Petersen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra i går).

  Dokumentar
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Vegansk kulturpolitik: Når danskerne senest om to år og små 11 måneder går til Folketingsvalg, tyder meget på, at vi får mulighed for at sætte krydset ud for et nyt parti: Veganerpartiet, som kun er godt 2500 underskrifter fra at være opstillingsberettiget. Hvad vil et parti, der er skabt på grundlag af visioner om bæredygtighed, sundhed og modstand mod at spise dyr - på kulturområdet? Det finder vi ud af i dag, hvor veganernes kulturordfører er gæst i Kulturen på P1. De mystiske mosaikker: Siden 2015 er de dukket op på husmure i københavnsområdet: Små mosaik-kunstværker, der forestiller Grønland. Over 70 gange er det sket. Hvad er meningen med mosaikkerne, og hvem er kunstneren bag? Ingen har kunnet finde ud af det ... før i dag. Kulturen på P1 har fundet mosaikkernes bagmand. Grænselandet i genforeningsåret: 1864 - krig, nederlag og grænseflytning. 1920 - folkeafstemning og ny grænseflytning. 1940 - tysk invasion og besættelse. Det har ikke skortet på konflikter i det dansk-tyske grænseland, der her i jubilæumsåret for Sønderjyllands genforening med Danmark alligevel kan bryste sig af en ualmindeligt harmonisk sameksistens. Men er der sprækker i idyllen? Kulturen på P1 tog turen på langs og tværs af grænsen. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet