P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Kaos på kontoret

  Mikkel og Esben genopliver en mere end tredive år gammel science fiction-drøm, for at komme et af hverdagens store problemer til livs. Det larmende storrumskontor! De kritiseres for at gøre os mindre produktive, mere ukoncentrerede og for at sænke vores arbejdsglæde. Kan Esben fikse sine storrumsproblemer med en hjemmebygget gadget og idéen om "ubiquitous computing"? Derudover: En hjemmeside der ligner et styresystem fra '80erne, og en protese der spiller technomusik. Medvirkende: Peter Dalsgaard. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:08
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Vil regeringens nye forslag om klimasikring sikre borgere mod oversvømmelser i fremtiden? Hvorfor ser vi en stigning i psykiatriske diagnoser blandt unge? Og hvordan håndterer vi Coronavirus i Danmark? Værter: Anders Bech-Jessen og Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 53:53
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Tidligere pressechef, jeg har set Josefine Fock overfuse medarbejdere

  Alternativets nye politiske leder, Josephine Fock, er under pres efter anonyme anklager om at overfuse og intimidere ansatte og partifæller. Nu bekræfter Alternativets tidligere pressechef episoderne. Josephine Fock er gæst i Slotsholmen og svarer på anklagerne. Morten Østergaard fra Radikale Venstre truer med at udløse valg, hvis regeringen ikke har en klimahandlingsplan klar senest 5. juni. Slotsholmen stiller kritiske spørgsmål til de radikale om sagen. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter. (Sendes også 00.05, søndag 8.03 og 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:39
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Bryllup eller blodbad?

  Naturen er fuld af drabelige eksempler på dyr og planter, der slår hinanden ihjel i kampen for overlevelse. Men i dag fortæller Johan og Vicky om forbløffende fredelige forbindelser, hvor vidt forskellige arter lever i smuk symbiose med hinanden. Bag sameksistensen mellem frøer og kæmpe-edderkopper eller orkidéer og insekter lurer dog en grum sandhed: I naturen er enhver sig selv nærmest. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Biolog Hans Henrik Bruun, Københavns Universitet. (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:08
  Tal til mig

  Tal til mig - med Iben Maria Zeuthen

  Hypnotisør Jan Hellesøe har aldrig hverken ønsket sig eller haft en Gud. Men tvivlen om hvorvidt han har taget fejl, har naget ham: Hvad ville der ske den dag, han for alvor kom i krise? Det blev han klogere på da han kørte galt, mistede sin far og hans kæreste blev midlertidigt lammet. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvorfor har vores børn det så svært?

  Hvert syvende barn får en psykiatrisk diagnose, inden de fylder 17. Det svarer til tre børn i hver eneste skoleklasse. De hyppigste diagnoser er adhd, autisme og angst. Især diagnosen angst er eksploderet siden 2012. Er diagnoser vejen til at få den hjælp, man har brug for? Diagnosticerer vi for mange? Og hvorfor får flere og flere en diagnose? Debat med: Søren Villemoes, far til dreng med autisme, Rasmus Alenkær, børnepsykolog, Eva Secher, formand for Dansk Psykolog Forening, Else Marie Schelin, psykiater m.fl. Vært: Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service - kvindens cyklus i et nyt lys og børns motorik

  Dobbelt indtjening. Det kunne de fleste ønske sig - men det var faktisk dét, en gruppe strippere fik, når de gik på arbejde med ægløsning, viser et studie. Og måske kan man bruge den og anden viden om den kvindelige cyklus til både at præstere bedre - og passe bedre på sig selv. En ny undersøgelse fra Institut for Folkesundhed viser, at næsten hver tredje barn, som begynder i skole, er udfordret med motorikken. Og nogen har så store problemer med at bevæge sig, at det kan give dem fysiske og psykiske problemer gennem hele skoletiden. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Dokumentar

  Nordfronten 1:2 - I harmoni med naturen

  En gruppe danske medlemmer af den nationalsocialistiske organisation Nordiske Modstandsbevægelse er taget på skraldeaktion på Fyn. En ren natur er en helt central del af deres vision for det nye norden. Men aktionen kommer ikke til at gå som ventet, og det gør P1 Dokumentars interviewplaner heller ikke, for pludselig ændrer gruppens aktioner karakter. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Undskylder krav om undskyld - Tidligere på ugen gik en TV2-vært offentligt ud med en undskyldning for at have klædt sig som muslimsk kvinde til fastelavn. Det skete efter hun var blevet mødt med krav om undskyldning på de sociale medier. Men i tirsdags kunne vi her på Kulturen på P1 afsløre, at kravet ikke kommer fra muslimske kvinder - kravet er en del af et call out - her en gruppe koordineret via sociale medier, hvor alle henvender sig til TV2-værten på de sociale medier og kræver en undskyldning. Men nu siger gruppen undskyld for at bruge den metode. Vi taler om call outs på de sociale medier i dag. Smadredag på ARoS - På kunstmuseet ARoS i Aarhus kan man i disse dage få et noget anderledes forhold til kunsten - og de institutioner, den er på. For lige nu kan man kortslutte andægtigheden og stilheden og gå i et særligt rum, hvor man kan få lov at smadre ting. Porcelæn med hammer, stole kan kastes - den slags. Vi har sendt en smadreklar reporter afsted. Caroline Henderson på dansk - En af Danmarks store jazz-sangerinder kommer nu med sit første soloalbum på dansk. Og hun kommer i vores studie for at tale om sin internationale opvækst og de rødder, hun har groet i Danmark. Og så noget om musikken, forstås. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:10
  Orientering

  Orientering

  Så ramte coronavirusset Danmark. En ansat på TV2 er blevet smittet med virusset på en skiferie i Italien. Vi ser nærmere på, hvad det betyder. Vi skal også til Kina, hvor folk nu gennem længere tid har levet med virusfrygten og endeligt også på sygdommens betydning for verdensøkonomien. Vi har rykket marker, huse og kolonihaver for tæt på vandløbene. Åerne kan ikke længere komme af med overskudsvandet. Derfor døjer folk i Silkeborg, Holstebro, Ribe og mange andre steder lige nu med vand i husene. Det siger manden, der har arbejdet med vandløb siden 1976. Sammenstød mellem politi og demonstranter på flere græske øer betød i går omkring 60 sårede. De græske borgere, der bor på nogle af de øer, hvor der de seneste fem år er kommet allerflest flygtninge sejlende ind, er utilfredse med, at den græske regering vil opføre nye, større lejre på Lesbos, Chios og Samos. Det har fået mange tusinde til at gå på gaden for at vise deres utilfredshed - for deres tålmodighed er simpelthen brugt op. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvorfor har vores børn det så svært?

  Hvert syvende barn får en psykiatrisk diagnose, inden de fylder 17. Det svarer til tre børn i hver eneste skoleklasse. De hyppigste diagnoser er adhd, autisme og angst. Især diagnosen angst er eksploderet siden 2012. Er diagnoser vejen til at få den hjælp, man har brug for? Diagnosticerer vi for mange? Og hvorfor får flere og flere en diagnose? Debat med: Søren Villemoes, far til dreng med autisme, Rasmus Alenkær, børnepsykolog, Eva Secher, formand for Dansk Psykolog Forening, Else Marie Schelin, psykiater m.fl. Vært: Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:05
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:00
  Public service

  Public Service - kvindens cyklus i et nyt lys og børns motorik

  Dobbelt indtjening. Det kunne de fleste ønske sig - men det var faktisk dét, en gruppe strippere fik, når de gik på arbejde med ægløsning, viser et studie. Og måske kan man bruge den og anden viden om den kvindelige cyklus til både at præstere bedre - og passe bedre på sig selv. En ny undersøgelse fra Institut for Folkesundhed viser, at næsten hver tredje barn, som begynder i skole, er udfordret med motorikken. Og nogen har så store problemer med at bevæge sig, at det kan give dem fysiske og psykiske problemer gennem hele skoletiden. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Dokumentar

  Nordfronten 1:2 - I harmoni med naturen

  En gruppe danske medlemmer af den nationalsocialistiske organisation Nordiske Modstandsbevægelse er taget på skraldeaktion på Fyn. En ren natur er en helt central del af deres vision for det nye norden. Men aktionen kommer ikke til at gå som ventet, og det gør P1 Dokumentars interviewplaner heller ikke, for pludselig ændrer gruppens aktioner karakter. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 56:39
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Bryllup eller blodbad?

  Naturen er fuld af drabelige eksempler på dyr og planter, der slår hinanden ihjel i kampen for overlevelse. Men i dag fortæller Johan og Vicky om forbløffende fredelige forbindelser, hvor vidt forskellige arter lever i smuk symbiose med hinanden. Bag sameksistensen mellem frøer og kæmpe-edderkopper eller orkidéer og insekter lurer dog en grum sandhed: I naturen er enhver sig selv nærmest. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Biolog Hans Henrik Bruun, Københavns Universitet. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:08
  Tal til mig

  Tal til mig - med Iben Maria Zeuthen

  Hypnotisør Jan Hellesøe har aldrig hverken ønsket sig eller haft en Gud. Men tvivlen om hvorvidt han har taget fejl, har naget ham: Hvad ville der ske den dag, han for alvor kom i krise? Det blev han klogere på da han kørte galt, mistede sin far og hans kæreste blev midlertidigt lammet. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:10
  Orientering

  Orientering

  Så ramte coronavirusset Danmark. En ansat på TV2 er blevet smittet med virusset på en skiferie i Italien. Vi ser nærmere på, hvad det betyder. Vi skal også til Kina, hvor folk nu gennem længere tid har levet med virusfrygten og endeligt også på sygdommens betydning for verdensøkonomien. Vi har rykket marker, huse og kolonihaver for tæt på vandløbene. Åerne kan ikke længere komme af med overskudsvandet. Derfor døjer folk i Silkeborg, Holstebro, Ribe og mange andre steder lige nu med vand i husene. Det siger manden, der har arbejdet med vandløb siden 1976. Sammenstød mellem politi og demonstranter på flere græske øer betød i går omkring 60 sårede. De græske borgere, der bor på nogle af de øer, hvor der de seneste fem år er kommet allerflest flygtninge sejlende ind, er utilfredse med, at den græske regering vil opføre nye, større lejre på Lesbos, Chios og Samos. Det har fået mange tusinde til at gå på gaden for at vise deres utilfredshed - for deres tålmodighed er simpelthen brugt op. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:53
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Tidligere pressechef, jeg har set Josefine Fock overfuse medarbejdere

  Alternativets nye politiske leder, Josephine Fock, er under pres efter anonyme anklager om at overfuse og intimidere ansatte og partifæller. Nu bekræfter Alternativets tidligere pressechef episoderne. Josephine Fock er gæst i Slotsholmen og svarer på anklagerne. Morten Østergaard fra Radikale Venstre truer med at udløse valg, hvis regeringen ikke har en klimahandlingsplan klar senest 5. juni. Slotsholmen stiller kritiske spørgsmål til de radikale om sagen. Bjarne Steensbeck og Jens Ringberg er værter. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 8.03 og 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Undskylder krav om undskyld - Tidligere på ugen gik en TV2-vært offentligt ud med en undskyldning for at have klædt sig som muslimsk kvinde til fastelavn. Det skete efter hun var blevet mødt med krav om undskyldning på de sociale medier. Men i tirsdags kunne vi her på Kulturen på P1 afsløre, at kravet ikke kommer fra muslimske kvinder - kravet er en del af et call out - her en gruppe koordineret via sociale medier, hvor alle henvender sig til TV2-værten på de sociale medier og kræver en undskyldning. Men nu siger gruppen undskyld for at bruge den metode. Vi taler om call outs på de sociale medier i dag. Smadredag på ARoS - På kunstmuseet ARoS i Aarhus kan man i disse dage få et noget anderledes forhold til kunsten - og de institutioner, den er på. For lige nu kan man kortslutte andægtigheden og stilheden og gå i et særligt rum, hvor man kan få lov at smadre ting. Porcelæn med hammer, stole kan kastes - den slags. Vi har sendt en smadreklar reporter afsted. Caroline Henderson på dansk - En af Danmarks store jazz-sangerinder kommer nu med sit første soloalbum på dansk. Og hun kommer i vores studie for at tale om sin internationale opvækst og de rødder, hun har groet i Danmark. Og så noget om musikken, forstås. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:10
  Orientering

  Orientering

  Så ramte coronavirusset Danmark. En ansat på TV2 er blevet smittet med virusset på en skiferie i Italien. Vi ser nærmere på, hvad det betyder. Vi skal også til Kina, hvor folk nu gennem længere tid har levet med virusfrygten og endeligt også på sygdommens betydning for verdensøkonomien. Vi har rykket marker, huse og kolonihaver for tæt på vandløbene. Åerne kan ikke længere komme af med overskudsvandet. Derfor døjer folk i Silkeborg, Holstebro, Ribe og mange andre steder lige nu med vand i husene. Det siger manden, der har arbejdet med vandløb siden 1976. Sammenstød mellem politi og demonstranter på flere græske øer betød i går omkring 60 sårede. De græske borgere, der bor på nogle af de øer, hvor der de seneste fem år er kommet allerflest flygtninge sejlende ind, er utilfredse med, at den græske regering vil opføre nye, større lejre på Lesbos, Chios og Samos. Det har fået mange tusinde til at gå på gaden for at vise deres utilfredshed - for deres tålmodighed er simpelthen brugt op. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet