Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:15
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Klasserne

  Der er forskel på os i velfærdsdanmark; selvom det er en skøn fortælling, at alle er lige og har lige muligheder, så passer det ikke. Danmark er et klassesamfund, og det taler vi sjældent om. Men det gør vi i dag i Brinkmanns briks, fordi jeg vil finde ud af, hvad det vil sige at tilhøre en underklasse eller en arbejderklasse i dag. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Peder Frederik Jensen, forfatter og bådebygger. Lars Olsen, forfatter og journalist. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor skal olieeventyret i Nordsøen ikke udfases hurtigere? Hvad gør regionerne som arbejdsgiver ved sundhedspersonalets mundbindsgener? Og hvordan kan politiet ende i en sag, hvor ingen ved, hvem der har skrevet actioncard med beskeder, der ikke er lovhjemmel for? Værter: Maria Dohn og Bjarne Steensbeck. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:37
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Spekulation i racismemotiv bag drab?

  Da to mænd i denne uge blev idømt hver 14 års fængsel for et brutalt drab i Nordskoven ved Rønne, blev der spekuleret i racistiske motiver. Især i DR's dækning, som i følge medierådgiver og tidligere TVA-journalist Flemming Platz er "ubegavet" og baseret på "sladder og rundhyl". Han debatterer mediernes rolle med redaktionschef Casper Walbum Høst, DR, og chefredaktør Øjvind Hesselager, Bornholms Tidende. Grove beskyldninger: Da en gymnasieelev i december sidste år blev kaldt "ugidelig" i et debatindlæg af en klassekammerat i Berlingske, skete det anonymt. Hurtigt blev hun dog genkendt, og nu - næsten et år efter - har Pressenævnet kritiseret avisen for "utilstrækkelig sløring". Men gør det bare ondt værre, at der således igen er fokus på sagen? Og hvilken forskel gør kritikken? Diskussion med gymnasieelevens mor og mediekritiker Jacob Mollerup. Lukket land: På niende år raser borgerkrisen i Syrien, og det er fortsat svært for vestlige medier at komme ind i landet. Til gengæld går det relativt godt for syriske medier, som bl.a. dokumenterer brug af kemiske våben mod civile - diskuteret på international konference i denne uge. Status på det syriske medielandskab med Rune Friberg fra International Media Support. Tegneren og offeret: En ærefuld og årlig titel i mediebranchen, Svikmøllens yndlingsoffer, tilfaldt i denne uge Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Men hvad synes han selv om titlen og æren? Og hvilke overvejelser har satiretegner Jens Hage gjort sig med sin skarpe pen? Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05 og søndag 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:22
  Sygt nok

  Sygt nok: Glem alt hvad du ved om ekstra kilo

  Spis mindre og bevæg dig mere! Det plejer at være universal-rådet mod overvægt og fedme. Men rådet fungerer ikke ret godt i praksis, og forvirrede forskere kæmper med at forstå hvorfor. Energibalanceteorien slår simpelthen ikke til, når vi skal forstå, hvorfor verdens befolkning stiger i vægt. "Sygt nok" smider slankekuren til side og undersøger, om fedme- eller "tykhedsepidemien" måske kan forklares af noget helt andet end kalorieoverskud. Og om alternativet er at forsone sig med dellerne og lade stå til, eller om der findes en helt anden og bedre vej? Medvirkende: Thorkild I. A. Sørensen, professor og fedmeforsker, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet. Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen, lektor på Teologisk Fakultet, Københavns Universitet. Tilrettelægger: Victoria Touveneau Petersen. Producer: Christoffer Heide Høyer. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. (Sendes også 20.03, søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kancelli-sprog og bureaukratiske formuleringer

  Får du sommetider breve og beskeder i E-boks, der ikke er til at forstå? Synes du også, at det er svært at regne ud, hvorfor det er en opfordring og ikke en ordre, når Mette Frederiksen siger, at alle mink skal aflives? Og tager du også dig selv i at sige såfremt i stedet for hvis eller samtlige i stedet for alle? Så er du ikke alene. I dag i Klog på Sprog taler vi om, hvorfor vi selv og politikkere bruger det indviklede kancelli-sprog, selvom det er svært at forstå. Medvirkende: Huxi Bach, journalist og satiriker, Per Helge Sørensen, fhv. embedsmand og historiefortæller og Eva Skafte Jensen, Seniorforsker Dansk Sprognævn. Vært: Adrian Hughes. (Sendes også 21.03, lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:04
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Kaare Dybvad

  Hvem må bo hvor? En glad boligminister kunne forleden præsentere en næsten halveret ghettoliste. Kaare Dybvad taler om et vendepunkt, hvor lokale indsatser for at få flere i arbejde og få en mere blandet beboersammensætning nu viser resultater. Imens undrer de sig på Søstjernevej i Sønderborg, hvor 200 førtidspensionister gør et helt område til "hård ghetto". Og i Odense spørger Solbakkens beboere sig selv om, de lever i et parallelsamfund, fordi der er én dømt person for meget i statistikken. Det er de små marginaler, der tæller - er tiden inde til et serviceeftersyn af de kriterier, der sender boliger ind og ud af listen? Er det diskrimination, når borgerne ikke selv må bestemme, hvor de vil bo? Som ny boligminister proklamerede Kaare Dybvad, at han ville droppe ordet "ghetto" - hvornår dropper han ghettolisten? Eventuelle spørgsmål kan stilles på vores Facebook-side. Vært: Pia Røn. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:16
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Musikbranchens overlevelse kræver mere end kunstigt åndedræt, men P1s konstruktive nyhedspionerer har løsningen: Introducér minkmodellen. Desuden byder denne uge på godt nyt fra Afrika: Drop geden. Sanne Cigale Benmouyal og Anders Lund Madsen griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:24:06
  4. division

  4. division: Tegneserie om Caroline Mathilde og Chopins kærlighed til mænd

  Et nyt bind i en tegneserietrilogi om trekantsdramaet mellem Christian VII, Caroline Mathilde og Struensee bliver kaldt for et hovedværk i dansk tegneseriekunst. Vi taler med skaberen om hendes interesse for historie. En musikjournalist har undersøgt Chopins breve og fundet flere kærlighedserklæringer til mænd af stærk erotisk karakter. Men i Polen vil de ikke acceptere, at deres nationale stolthed formentlig var homoseksuel. Det og meget mere i denne uges 4. division. Værter: Adam Holm, Ane Cortzen og Gitte Løkkegaard. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 29:37
  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard

  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard - - John Kørner og Sofie Risager Villadsen 4:24

  Tredje gang er lykkens gang for Poul Nesgaard, der har fået ansvaret for endnu en julekalender på P1 efter de sidste to tvivlsomme år. Af hensyn til covid-19 sender Poul i år helt alene fra sit lysthus i haven. Til at hjælpe sig har han fået stillet en højteknologisk pult til rådighed af DR. Af pulten får han til sin store overraskelse en ny medvært, Lise Præstgaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning. På trods af forskellighederne prøver de sammen at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020 ved at skabe verdens bedste julekalender - der er i dén grad brug for det. Medvirkende: John Kørner og Sofie Risager Villadsen. (Sendes også 2.30).

  Kultur
 • 1:50:04
  Orientering

  Orientering

  Det europæiske grænseagentur Frontex har i følge flere kilder, herunder Amnesty International og en række europæiske medier været med til at skubbe flygtninge tilbage i havet mellem Grækenland og Tyrkiet. Nu kræver parlamentarikere, at direktøren for Frontex fyres. Fra år 2050 skal Danmark ikke længere udvinde olie i Nordsøen, som vi ellers har gjort siden 1970'erne. Det besluttede et bredt politisk flertal sent i aftes. Men hvad så med de næste 30 år? Hvordan kommer de til at forløbe? Hvad har olieeventyret betydet? Og hvilken betydning får det de kommende årtier? Corona-krisen har kostet tusindvis af arbejdspladser, stærkt faldende omsætning i flere brancher og vigende skatteindtægter. Og den samlede regning kan ende med at løbe op i svimlende 336 milliarder kroner herhjemme. Det forudser professor i finansiering Jesper Rangvid, der som den første forsker forsøger at give os et økonomisk overblik over corona-krisens omkostninger. Vi spørger, hvordan han er kommet frem til det beløb. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:04
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Kaare Dybvad

  Hvem må bo hvor? En glad boligminister kunne forleden præsentere en næsten halveret ghettoliste. Kaare Dybvad taler om et vendepunkt, hvor lokale indsatser for at få flere i arbejde og få en mere blandet beboersammensætning nu viser resultater. Imens undrer de sig på Søstjernevej i Sønderborg, hvor 200 førtidspensionister gør et helt område til "hård ghetto". Og i Odense spørger Solbakkens beboere sig selv om, de lever i et parallelsamfund, fordi der er én dømt person for meget i statistikken. Det er de små marginaler, der tæller - er tiden inde til et serviceeftersyn af de kriterier, der sender boliger ind og ud af listen? Er det diskrimination, når borgerne ikke selv må bestemme, hvor de vil bo? Som ny boligminister proklamerede Kaare Dybvad, at han ville droppe ordet "ghetto" - hvornår dropper han ghettolisten? Eventuelle spørgsmål kan stilles på vores Facebook-side. Vært: Pia Røn. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 04:59
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:16
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Musikbranchens overlevelse kræver mere end kunstigt åndedræt, men P1s konstruktive nyhedspionerer har løsningen: Introducér minkmodellen. Desuden byder denne uge på godt nyt fra Afrika: Drop geden. Sanne Cigale Benmouyal og Anders Lund Madsen griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken

  Hilde Sandvik (N) og Åsa Linderborg (S) overvejer at ansøge om statsborgerskab efter at have taget den danske indfødsret test. Hassan Preisler (DK) er bekymret, når han hører om Norges svar på "Den Lille Havfrue". Og en svensk børnebog med handling fra Sydafrika får hård kritik for at indeholde for få (læs: ingen) sorte karakterer. Men alle ender - som det skal være i pan-skandinavisk familieterapi - med at nynne en julesang. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • Kl. 21:03-22:03
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kancelli-sprog og bureaukratiske formuleringer

  Får du sommetider breve og beskeder i E-boks, der ikke er til at forstå? Synes du også, at det er svært at regne ud, hvorfor det er en opfordring og ikke en ordre, når Mette Frederiksen siger, at alle mink skal aflives? Og tager du også dig selv i at sige såfremt i stedet for hvis eller samtlige i stedet for alle? Så er du ikke alene. I dag i Klog på Sprog taler vi om, hvorfor vi selv og politikkere bruger det indviklede kancelli-sprog, selvom det er svært at forstå. Medvirkende: Huxi Bach, journalist og satiriker, Per Helge Sørensen, fhv. embedsmand og historiefortæller og Eva Skafte Jensen, Seniorforsker Dansk Sprognævn. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 1:50:04
  Orientering

  Orientering

  Det europæiske grænseagentur Frontex har i følge flere kilder, herunder Amnesty International og en række europæiske medier været med til at skubbe flygtninge tilbage i havet mellem Grækenland og Tyrkiet. Nu kræver parlamentarikere, at direktøren for Frontex fyres. Fra år 2050 skal Danmark ikke længere udvinde olie i Nordsøen, som vi ellers har gjort siden 1970'erne. Det besluttede et bredt politisk flertal sent i aftes. Men hvad så med de næste 30 år? Hvordan kommer de til at forløbe? Hvad har olieeventyret betydet? Og hvilken betydning får det de kommende årtier? Corona-krisen har kostet tusindvis af arbejdspladser, stærkt faldende omsætning i flere brancher og vigende skatteindtægter. Og den samlede regning kan ende med at løbe op i svimlende 336 milliarder kroner herhjemme. Det forudser professor i finansiering Jesper Rangvid, der som den første forsker forsøger at give os et økonomisk overblik over corona-krisens omkostninger. Vi spørger, hvordan han er kommet frem til det beløb. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:37
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Spekulation i racismemotiv bag drab?

  Da to mænd i denne uge blev idømt hver 14 års fængsel for et brutalt drab i Nordskoven ved Rønne, blev der spekuleret i racistiske motiver. Især i DR's dækning, som i følge medierådgiver og tidligere TVA-journalist Flemming Platz er "ubegavet" og baseret på "sladder og rundhyl". Han debatterer mediernes rolle med redaktionschef Casper Walbum Høst, DR, og chefredaktør Øjvind Hesselager, Bornholms Tidende. Grove beskyldninger: Da en gymnasieelev i december sidste år blev kaldt "ugidelig" i et debatindlæg af en klassekammerat i Berlingske, skete det anonymt. Hurtigt blev hun dog genkendt, og nu - næsten et år efter - har Pressenævnet kritiseret avisen for "utilstrækkelig sløring". Men gør det bare ondt værre, at der således igen er fokus på sagen? Og hvilken forskel gør kritikken? Diskussion med gymnasieelevens mor og mediekritiker Jacob Mollerup. Lukket land: På niende år raser borgerkrisen i Syrien, og det er fortsat svært for vestlige medier at komme ind i landet. Til gengæld går det relativt godt for syriske medier, som bl.a. dokumenterer brug af kemiske våben mod civile - diskuteret på international konference i denne uge. Status på det syriske medielandskab med Rune Friberg fra International Media Support. Tegneren og offeret: En ærefuld og årlig titel i mediebranchen, Svikmøllens yndlingsoffer, tilfaldt i denne uge Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm. Men hvad synes han selv om titlen og æren? Og hvilke overvejelser har satiretegner Jens Hage gjort sig med sin skarpe pen? Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:24:06
  4. division

  4. division: Tegneserie om Caroline Mathilde og Chopins kærlighed til mænd

  Et nyt bind i en tegneserietrilogi om trekantsdramaet mellem Christian VII, Caroline Mathilde og Struensee bliver kaldt for et hovedværk i dansk tegneseriekunst. Vi taler med skaberen om hendes interesse for historie. En musikjournalist har undersøgt Chopins breve og fundet flere kærlighedserklæringer til mænd af stærk erotisk karakter. Men i Polen vil de ikke acceptere, at deres nationale stolthed formentlig var homoseksuel. Det og meget mere i denne uges 4. division. Værter: Adam Holm, Ane Cortzen og Gitte Løkkegaard. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 29:37
  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard

  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard - - John Kørner og Sofie Risager Villadsen 4:24

  Tredje gang er lykkens gang for Poul Nesgaard, der har fået ansvaret for endnu en julekalender på P1 efter de sidste to tvivlsomme år. Af hensyn til covid-19 sender Poul i år helt alene fra sit lysthus i haven. Til at hjælpe sig har han fået stillet en højteknologisk pult til rådighed af DR. Af pulten får han til sin store overraskelse en ny medvært, Lise Præstgaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning. På trods af forskellighederne prøver de sammen at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020 ved at skabe verdens bedste julekalender - der er i dén grad brug for det. Medvirkende: John Kørner og Sofie Risager Villadsen. (Genudsendelse fra 15.30).

  Kultur
 • 1:50:04
  Orientering

  Orientering

  Det europæiske grænseagentur Frontex har i følge flere kilder, herunder Amnesty International og en række europæiske medier været med til at skubbe flygtninge tilbage i havet mellem Grækenland og Tyrkiet. Nu kræver parlamentarikere, at direktøren for Frontex fyres. Fra år 2050 skal Danmark ikke længere udvinde olie i Nordsøen, som vi ellers har gjort siden 1970'erne. Det besluttede et bredt politisk flertal sent i aftes. Men hvad så med de næste 30 år? Hvordan kommer de til at forløbe? Hvad har olieeventyret betydet? Og hvilken betydning får det de kommende årtier? Corona-krisen har kostet tusindvis af arbejdspladser, stærkt faldende omsætning i flere brancher og vigende skatteindtægter. Og den samlede regning kan ende med at løbe op i svimlende 336 milliarder kroner herhjemme. Det forudser professor i finansiering Jesper Rangvid, der som den første forsker forsøger at give os et økonomisk overblik over corona-krisens omkostninger. Vi spørger, hvordan han er kommet frem til det beløb. Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet