Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:45
  Tal til mig

  Tal til mig - Morten Sabroe: "God is a concept"

  'God is a concept' sang John Lennon og den unge journalist og forfatter Morten Sabroe var helt enig og han råhørte sangen igen og igen. Han tror ikke på Gud. Måske fordi hans mor ikke troede på noget OVERHOVEDET: 'Måske er det en blokering' som han siger. Alligevel har Morten Sabroe kredset omkring himlen, Gud og efterlivet igennem sit forfatterskab. Og hvorfor det, når man nu ikke tror? Med scener fra Panum Instituttet hvor Mortens mor 'svømmer rundt i et badekar' i forskningens tjeneste, og en scene fra horisontlinjen på Ærø der en dag, i Mortens fantasi, blev til en kæmpestor hjerne, tales der om dødslejer, den kollektive bevidsthed og dødsangst. Og ikke mindst om den pligtfølelse, der gør at Morten har fulgt sin nærmeste familie hele vejen til dødens dørtærskel. For religionerne må ikke have patent på samvittighedsfølelsen. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også lørdag 7.03 og søndag 9.05).

  Kultur
 • 56:11
  Dillermand og urtekusse

  Dillermand og urtekusse 4:8 Mænd kan også tale om følelser og kvinder kan også krænke

  Adam mener, at det er tid til, at Alberte skal forstå, at der skal to til at danse tango. Også når det kommer til #Metoo. Han har derfor allerede lavet en aftale med en gammel ven, som Alberte skal tale med. Radioværten Hassan Preisler har nemlig skrevet en kronik i Weekendavisen om, at kvinder bør vende blikke indad og spørge sig selv, hvorfor de bliver tiltrukket af stærke machomænd i stedet for de bløde mænd, som passer børn og viser sårbarhed. Det fik han mange ubehagelige kommentarer for... fra kvinderne. Nu efterspørger han nuancer i #Metoodebatten, hvor der skal være plads til at kunne sige, at også kvinder har evnen til at krænke. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05 og søndag 00.05).

  Kultur
 • 2:45:08
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvilken taktik har sygeplejerskerne lagt for deres strejke? Hvorfor er det så attraktivt for milliardærerne at stå bag en amerikansk månelanding? Hvilke reaktioner er der efter præsident Kais Saeids suspension af Tunesiens parlament? Vært: Jan Falkentoft. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 57:00
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Leonora Christina Skov - Jeg lærte ikke at stole på nogen

  Gør kærligheden Leonora Christina Skov i stand til at møde mennesker med den tillid, hun mistede som barn? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Leonora Christina Skov. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Sendes også 20.03, i morgen 6.05 og 00.05, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:12
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1

  Forfatteren, Jesper Stein er mest kendt for at skrive krimier - eller det har han været indtil nu. I hans nye roman 'Rampen' er det nemlig ikke blodige mord og grumme gangstermetoder, der udgør det litterære råmateriale, men derimod Steins egne livskampe med især faderen, den kendte litteraturforsker og underviser, Finn Stein Larsen. Da han forlader moderen efter 29 års ægteskab til fordel for en af sine gymnasieelever, opløser det den i forvejen skrøbelige familie, og for hans sønner, Peter og Jesper bliver det næsten fatalt. Peter bor nemlig stadig hjemme og må passe den labile og bitre mor, mens Finn Stein Larsen skaber en ny base med sin nye 20-årige kæreste, Gitte. Dette forhold kommer med tiden under pres, og Finn begynder en sand nedtur præget af alkoholisme og depression. I ugens program er Jesper Stein hovedgæst. Han fortæller om forholdet til sin fædrene dobbelt-arv: Litteraturen og alkoholismen. Hvordan er det at være født ind i en familie, hvor litteratur betyder alt - og så nægte at indfri de finlitterære forventninger? Og hvordan frasiger man sig det liberale forhold til druk og rus, som især var gældende i de vilde 1970'ere? Jesper Stein læser uddrag fra 'Rampen', og sammen tegner vi portrættet af en familie, en tid og en livsstil, ikke alle overlevede. Sidst i programmet kan du høre første afsnit af den nye december-serie, 'Sidsels julejagt'. Her går praktikant, Sidsel Finderup på jagt efter julen i den moderne danske skønlitteratur. Vært: Nanna Mogensen. (Sendt første gang 2. december 2020). (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Svigter vi dem, der hjalp os i Afghanistan?

  De håbede, vi ville vinde krigen i Afghanistan, men sådan blev det ikke. Danmark, USA og andre lande har trukket sig ud, og hver dag overtager Taleban nye byer. Afghanere der har arbejdet for Danmark under krigen, frygter nu for deres liv. De vil hjælpes til Danmark. Skal de det? Svigter vi dem, der hjalp os i Afghanistan? Eller burde de selv have vidst, at jobbet indebar en risiko? P1 Debat samler veteraner, politikere og debattører. Vært: Thomas Tjaerandsen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Mettes højre hånd

  Statsministerens departementschef, Barbara Bertelsen, arbejder helst i kulissens anonymitet, men for nyligt kastede en udredning af myndighedernes coronahåndtering spotlys på den magtfulde embedsmands afgørende rolle i nedlukningen af Danmark sidste år. Hvem er hun? Og hvordan skal vi forstå hendes håndtering af coronakrisen? Søren Pind, tidligere folketingsmedlem og minister for Venstre, der selv har haft Bertelsen som sin departementschef i Justitsministeriet, tegner et portræt af statsministerens højre hånd. (Redigeret genudsendelse af podcast fra 12. februar). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 13:33-14:03
  Carsten Jensen i krise

  Carsten Jensen i krise 4:4 - Med brændte vinger

  På sin venstre skulder havde Carstens stedsøn, Raph tatoveret en Ikaros-vinge, inspireret af den græske myte om drengen Ikaros, der flyver for tæt på solen, brænder vingerne, falder ned og dør. Spørgsmålet er om menneskeheden også er fløjet for tæt på, eller om vi stadig kan nå at lime vingerne fast. Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen. Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen. Klip og mix: Jacob Heldt. (Sendt første gang 16. september 2020). (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Landets højeste snit: 11,3 er hvad der kræves, hvis man skal uddanne sig til konservator. I nat fik mange håbefulde sjæle svar på, om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelser. På toppen af listen med de højeste snit ligger Kunstakademiets konservator-uddannelse: En uddannelse der kun har optag hvert andet år, og hvor mange ansøgere nu må se langt efter en studiestart. Vi ser nærmere på faget, og hvad der venter dem, der er kommet ind. Klimavenlige toner: De fleste erhverv er sprunget med på den grønne omstilling - I dag ser vi nærmere på musikken, for udover at flere musikere skriver sange om klimaet, så er det også en industri med et enormt co2-aftryk. Vi ser både nærmere på tendensen med co2-neutrale turnéer og festivaler og får besøg af en musiker, der selv laver co2-neutral musik. Andet: I dag kan du høre, hvilken musik forfatter Jacob Skyggebjerg var helt vild med, da han var 14 år - og du kan også høre nogle vilde trommesoloer, når vi tegner et portræt af den tidligere Slipknot-trommeslager Joey Jordison, der døde i nat. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Jordemoderstudiet er populært trods kritik af arbejdsforhold

  Det kniber gevaldigt med at få tilstrækkeligt mange unge til at søge ind på fag som sygeplejerske og pædagog. Men på jordemoderstudiet er der ingen problemer med at tiltrække ansøgere, selv om der netop har været en del kritisk omtale af jordemødrenes arbejdsforhold. Vi spørger, hvordan det kan lykkes at ændre et fags image og få flere til at søge. Det er snart 20 år siden, terrorangrebet mod World Trade Center fik præsident Bush til at erklære krig mod terror. I Danmark fik vi Mohammedkrisen og angrebet på Krudttønden og Synagogen. I dag ser vi i Orienterings sommertema på, hvordan de sidste 20 års terror har ændret vores liv. Brita Kvist er værten, Birgitte Gadegaard redaktøren. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Svigter vi dem, der hjalp os i Afghanistan?

  De håbede, vi ville vinde krigen i Afghanistan, men sådan blev det ikke. Danmark, USA og andre lande har trukket sig ud, og hver dag overtager Taleban nye byer. Afghanere der har arbejdet for Danmark under krigen, frygter nu for deres liv. De vil hjælpes til Danmark. Skal de det? Svigter vi dem, der hjalp os i Afghanistan? Eller burde de selv have vidst, at jobbet indebar en risiko? P1 Debat samler veteraner, politikere og debattører. Vært: Thomas Tjaerandsen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Mettes højre hånd

  Statsministerens departementschef, Barbara Bertelsen, arbejder helst i kulissens anonymitet, men for nyligt kastede en udredning af myndighedernes coronahåndtering spotlys på den magtfulde embedsmands afgørende rolle i nedlukningen af Danmark sidste år. Hvem er hun? Og hvordan skal vi forstå hendes håndtering af coronakrisen? Søren Pind, tidligere folketingsmedlem og minister for Venstre, der selv har haft Bertelsen som sin departementschef i Justitsministeriet, tegner et portræt af statsministerens højre hånd. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Carsten Jensen i krise

  Carsten Jensen i krise 4:4 - Med brændte vinger

  På sin venstre skulder havde Carstens stedsøn, Raph tatoveret en Ikaros-vinge, inspireret af den græske myte om drengen Ikaros, der flyver for tæt på solen, brænder vingerne, falder ned og dør. Spørgsmålet er om menneskeheden også er fløjet for tæt på, eller om vi stadig kan nå at lime vingerne fast. Tilrettelæggelse og indtaling: Iben Maria Zeuthen. Idé, tilrettelæggelse og redaktør: Mikkel Clausen. Klip og mix: Jacob Heldt. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Kultur
 • 57:00
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Leonora Christina Skov - Jeg lærte ikke at stole på nogen

  Gør kærligheden Leonora Christina Skov i stand til at møde mennesker med den tillid, hun mistede som barn? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Leonora Christina Skov. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:12
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1

  Forfatteren, Jesper Stein er mest kendt for at skrive krimier - eller det har han været indtil nu. I hans nye roman 'Rampen' er det nemlig ikke blodige mord og grumme gangstermetoder, der udgør det litterære råmateriale, men derimod Steins egne livskampe med især faderen, den kendte litteraturforsker og underviser, Finn Stein Larsen. Da han forlader moderen efter 29 års ægteskab til fordel for en af sine gymnasieelever, opløser det den i forvejen skrøbelige familie, og for hans sønner, Peter og Jesper bliver det næsten fatalt. Peter bor nemlig stadig hjemme og må passe den labile og bitre mor, mens Finn Stein Larsen skaber en ny base med sin nye 20-årige kæreste, Gitte. Dette forhold kommer med tiden under pres, og Finn begynder en sand nedtur præget af alkoholisme og depression. I ugens program er Jesper Stein hovedgæst. Han fortæller om forholdet til sin fædrene dobbelt-arv: Litteraturen og alkoholismen. Hvordan er det at være født ind i en familie, hvor litteratur betyder alt - og så nægte at indfri de finlitterære forventninger? Og hvordan frasiger man sig det liberale forhold til druk og rus, som især var gældende i de vilde 1970'ere? Jesper Stein læser uddrag fra 'Rampen', og sammen tegner vi portrættet af en familie, en tid og en livsstil, ikke alle overlevede. Sidst i programmet kan du høre første afsnit af den nye december-serie, 'Sidsels julejagt'. Her går praktikant, Sidsel Finderup på jagt efter julen i den moderne danske skønlitteratur. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Jordemoderstudiet er populært trods kritik af arbejdsforhold

  Det kniber gevaldigt med at få tilstrækkeligt mange unge til at søge ind på fag som sygeplejerske og pædagog. Men på jordemoderstudiet er der ingen problemer med at tiltrække ansøgere, selv om der netop har været en del kritisk omtale af jordemødrenes arbejdsforhold. Vi spørger, hvordan det kan lykkes at ændre et fags image og få flere til at søge. Det er snart 20 år siden, terrorangrebet mod World Trade Center fik præsident Bush til at erklære krig mod terror. I Danmark fik vi Mohammedkrisen og angrebet på Krudttønden og Synagogen. I dag ser vi i Orienterings sommertema på, hvordan de sidste 20 års terror har ændret vores liv. Brita Kvist er værten, Birgitte Gadegaard redaktøren. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 56:11
  Dillermand og urtekusse

  Dillermand og urtekusse 4:8 Mænd kan også tale om følelser og kvinder kan også krænke

  Adam mener, at det er tid til, at Alberte skal forstå, at der skal to til at danse tango. Også når det kommer til #Metoo. Han har derfor allerede lavet en aftale med en gammel ven, som Alberte skal tale med. Radioværten Hassan Preisler har nemlig skrevet en kronik i Weekendavisen om, at kvinder bør vende blikke indad og spørge sig selv, hvorfor de bliver tiltrukket af stærke machomænd i stedet for de bløde mænd, som passer børn og viser sårbarhed. Det fik han mange ubehagelige kommentarer for... fra kvinderne. Nu efterspørger han nuancer i #Metoodebatten, hvor der skal være plads til at kunne sige, at også kvinder har evnen til at krænke. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 00.05).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Landets højeste snit: 11,3 er hvad der kræves, hvis man skal uddanne sig til konservator. I nat fik mange håbefulde sjæle svar på, om de er blevet optaget på deres drømmeuddannelser. På toppen af listen med de højeste snit ligger Kunstakademiets konservator-uddannelse: En uddannelse der kun har optag hvert andet år, og hvor mange ansøgere nu må se langt efter en studiestart. Vi ser nærmere på faget, og hvad der venter dem, der er kommet ind. Klimavenlige toner: De fleste erhverv er sprunget med på den grønne omstilling - I dag ser vi nærmere på musikken, for udover at flere musikere skriver sange om klimaet, så er det også en industri med et enormt co2-aftryk. Vi ser både nærmere på tendensen med co2-neutrale turnéer og festivaler og får besøg af en musiker, der selv laver co2-neutral musik. Andet: I dag kan du høre, hvilken musik forfatter Jacob Skyggebjerg var helt vild med, da han var 14 år - og du kan også høre nogle vilde trommesoloer, når vi tegner et portræt af den tidligere Slipknot-trommeslager Joey Jordison, der døde i nat. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Jordemoderstudiet er populært trods kritik af arbejdsforhold

  Det kniber gevaldigt med at få tilstrækkeligt mange unge til at søge ind på fag som sygeplejerske og pædagog. Men på jordemoderstudiet er der ingen problemer med at tiltrække ansøgere, selv om der netop har været en del kritisk omtale af jordemødrenes arbejdsforhold. Vi spørger, hvordan det kan lykkes at ændre et fags image og få flere til at søge. Det er snart 20 år siden, terrorangrebet mod World Trade Center fik præsident Bush til at erklære krig mod terror. I Danmark fik vi Mohammedkrisen og angrebet på Krudttønden og Synagogen. I dag ser vi i Orienterings sommertema på, hvordan de sidste 20 års terror har ændret vores liv. Brita Kvist er værten, Birgitte Gadegaard redaktøren. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet