Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Pippi for voksne

  Pippi for voksne 1:5 - Pippi og psyken

  "Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt". Det er det mest kendte Pippi-citat, men i hvilken forbindelse siger Pippi det egentlig? Og hvad siger det om ens psyke, at man lever ud fra devise om bare at gøre ting uden at tænke for meget over konsekvenserne? I dette afsnit ser vi nærmere på Pippis forhold til sine venner, hvilken type leder hun er, og om hun ville have en diagnose. Gæst: Erhvervspsykolog og familieterapeut Mette Amtoft. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 27:10
  Baglandet

  Baglandet: Mændene fra drug highway 1:4 - "Jeg kan ikke dø"

  Troels er tit oppe at slås. Han har engang nedlagt otte mand i et slagsmål. Selvforsvar, siger han. 'Lille A' var ved at komme galt afsted ude på Strandvejen, da han stjal mørbrad i Kvickly til rygeheroinen. Han har tre børn, de er ikke er glade for hans stofbrug. Baglandet har gennem flere måneder fulgt livet på 'drug highway' på Vesterbro i København - epicenteret for de hårde stofbrugere i landet. Et barsk sted, hvor brugerne konstant er på jagt efter penge, efter den næste rus, efter et sted at sove. Omkring dem forsøger ansatte og frivillige fra organisationen Mændenes Hjem hver dag at yde livsvigtig hjælp til brugerne: at reducere skaderne fra deres liv på gaden mest muligt. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Supertanker

  Supertanker: Hvordan var det at være død?

  Der er en tunnel og et smukt, hvidt lys for enden af den. Det er som om kroppen har revet sig løs, og jeg betragter den oppefra. Jeg føler en enorm ro. Sådan lyder beskrivelse ofte fra mennesker, der har prøvet at dø og komme tilbage til livet. Mennesker der har haft en nærdødsoplevelse og kan sætte ord på, hvordan døden føltes. Efter en periode med Covid19-pandemi, hvor døden for mange mennesker verden over pludselig blev mere nærværende, end vi er vant til og trygge ved, kan vi måske finde ro ved at spørge nogen, der har prøvet at dø. Hvad er en nærdødsoplevelse? Hvad er det, der fremkalder den? Og hvad gør den ved dem, der har den? Det er spørgsmål og Supertanker, der kan fortælle os noget om både døden og livet. Medvirkende: Tobias Kvist Stripp, læge og nærdødsforsker. Niels Christian Hvidt, teolog med doktorgrad fra Gregoriana Universitetet i Rom, professor i Eksistentiel og Åndelig Omsorg, SDU. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også mandag 5.03).

  Kultur
 • 56:08
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Dinosaurer på dansk grund

  Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen bliver ramt af ærefrygt og historiens vingesus. Det sker, da de står under det 66 millioner år gamle velbevarede skelet fra et af verdens største landlevende rovdyr, som nu for første gang kan opleves i Danmark. Det 12 meter lange og fire meter høje Tyrannosaurus Rex-fossil er stjernen på den nye udstilling "Dinosaurernes konge" på Statens Naturhistoriske Museum om en dominerende dyregruppe, der forsvandt længe før vores egen tid. Museumsdirektør og dino-ekspert Peter C. Kjærgaard viser stolt T.Rex og de andre velbevarede skeletter frem, mens han drager advarende paralleller mellem dinosaurernes udslettelse og nutidens menneskeskabte udfordringer. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Peter C. Kjærgaard, museumsdirektør og professor i evolutionshistorie, Statens Naturhistoriske Museum. Producer: Søren Bjørn-Hansen. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 16.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  I Pilgrim i dag tager Anders Laugesen på besøg i det spirituelle fællesskab Damanhur i Italien, hvor han blandt andet bliver vist rundt i et stort tempel hugget ind i et bjerg og taler med det danskfødte medlem af det spirituelle samfund Tritone - med det danske navn Johannes. (Sendes også 2.03, mandag 11.03, 21.03, tirsdag 5.03 og lørdag 20.03).

  Kultur

Formiddag

 • Tidsånd

  Tidsånd

  Sanselig sommerradio fra troens verden. Klip og højdepunkter fra årets udsendelser. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Sendes også mandag 00.05 og lørdag 2.03).

  Kultur
 • Gudstjeneste på P1

  Gudstjeneste på P1

  Kastels Kirke. Københavns stift. 4. s. e. Trinitatis. Prædikant: Else Hviid. Organist: Jens Adam Hørning. Salmer: 736: "Den mørke nat forgangen er". 324: "O Jesus, du al nådens væld". 695: "Nåden hun er af kongeblod". 724: "Solen stråler over vang". Præludium: "Den mørke nat forgangen er". Komponist: Jesper Madsen. Postludium: Improvisation. Vært: Jon Kaldan. www.dr.dk/tro

  Kultur
 • 57:24
  Tal til mig

  Tal til mig - Özlem Cekic: Fra ekstremist til demokrat

  Özlem Cekic var i sine teenageår i fare for at blive muslimsk ekstremist. Men en imam stillede hende to specifikke spørgsmål, som fik hende til at tvivle på sin tro. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 2. februar). (Sendes også mandag 20.03 og lørdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  Søndagsfrokosten: Fest i storbyen, fodbold på stadion og to formænd for én

  Storbyens parker og havneløb fyldes i de lune sommernætter af feststemte unge med dåseøl og høj musik, som forstyrrer beboernes nattesøvn. Skal de unge skrue ned og gå hjem? Eller må man leve med larmen, hvis man vil bo med udsigt til havnebadet? Et flertal på Christiansborg vil genåbne landets fodboldstadions, men hvor smart er det lige at åbne porten for tusinder af fodboldfans, som står sammen side om side, mens de synger og drikker fadøl? Få to formænd for en ... er ikke Venstres slogan, men det kunne man måske tro, så længe medierne er vilde med Lars Løkke Rasmussen. Hvorfor siger Ellemann-Jensen ikke stop? Søndagsfrokosten er med Anna Libak, udlandsredaktør på Weekendavisen, Arne Hardis, politisk redaktør på Weekendavisen og Ahmad Mahmoud, maskinmester og forfatter. Vært: Bille Sterll. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:30
  Hvad nu hvis...? Historien på vrangen med Adam Holm

  Hvad nu hvis...? 1:5 - Skuddet i Sarajevo rammer forbi

  Hvad nu hvis anarkisten Gavrilo Princip havde sigtet en anelse forkert, og Østrig-Ungarns kronprins Franz Ferdinand havde overlevet attentatet i Sarajevo i juni 1914? Havde vi så undgået Første Verdenskrig og dermed også Anden Verdenskrig? Gæst: Claus Bundgård Christensen, lektor, Roskilde Universitet. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 55:11
  Blod, sved og skabertrang

  Blod, sved og skabertrang 1:5 - Thomas Korsgaard

  Anna Emma Haudal skriver film, Thomas Korsgaard skriver bøger. Begge er de opvokset på landet og bruger deres erfaringer i det, de skriver. Nogle har lagt afstand til Thomas Korsgaard på grund af indholdet i hans bøger. Men Anna Emma Haudal er bange for at såre sin familie, venner og naboer, når hun bruger virkeligheden som afsæt til sine fortællinger. I Blod, sved og skabertrang taler hun med Thomas Korsgaard om at have noget på hjerte, der er så vigtigt, at det overtrumfer frygten for at miste sine relationer. Vært: Anna Emma Haudal. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også 00.05).

  Kultur
 • Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Velsignede forbandede ungdom

  Ungdommen kan være forbandet, men den kan også være helt vidunderlig! Der oplever man de vildeste nedture og de sjoveste opsving. I denne sommerudgave af Skønlitteratur vil der være plads til lidt af begge dele, når ungdom er dagens tema. I forfatter Tine Høegs nye roman "Tour de chambre", bliver man henført til fester på kollegiegangen, hvor hovedpersonen oplever nogle af sin ungdoms største øjeblikke - fra stor kærlighed til dyb sorg. Tine Høeg har været forbi studiet til en samtale om sin roman, ungdommen og så giver hun bud på god sommerlæsning. Der vil være smagsprøve på et af hendes forslag. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 29:43
  DR Romanprisen 2020

  DR Romanprisen 2020 1:6 - Lotte Kirkeby

  I løbet af et døgn mister midaldrende Anna både sin mor og far. I romanen 'De nærmeste' udforsker forfatter Lotte Kirkeby den sorg, der efterfølgende rammer Anna. Samtidig med forældrenes død er Annas store børn ved at løsrive sig fra hende, og i processen med at begrave forældrene viser det sig, at Anna og hendes to søskende har grundlæggende forskellige syn på forældrene og den fælles opvækst. 'De nærmeste' er december måneds kandidat til DR Romanprisen 2020. Vært: Diana Bach. (Sendt første gang 14. december 2019).

  Kultur
 • Småborger

  Småborger: Burde fremtiden være uden fly?

  Sommerferien er på vej, men på grund af corona er de fleste fly grounded og vi har affundet os med at holde ferie i Danmark. Mange glæder sig til at kunne rejse verden rundt igen, men burde vi egentlig fortsætte sådan her, hvis vi vil passe på kloden? Det undersøger Emma, Sofia og Mattias i denne uge. Emma og Sofia taler med Jeppe Juul fra Rådet for grøn omstilling og spørger, om der er en fremtid for bæredygtig flytrafik. Og så snakker de med Sille Beck-Hansen fra SAS om hvilket ansvar de påtager sig for at passe på kloden. Endelig er reporter Mattias på flyvergrillen med Torben Steno, som bestemt ikke ser en mulighed for at flytrafikken forsvinder lige med det samme. Værter: Emma, Sofia og Mattias. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Cecilie Cedergren og Anna Gjöres. Skriv til os: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Europa

  Skal du på ferie i Europa? Vi giver dig de næste par søndage, den bedste rejsevejledning du kan forestille dig. For hvad skal du egentlig forberede dig på, når du tager til for eksempel Spanien? Er barerne åbne- skal du have en maske på? Har folk lyst til du kommer? Vi sætter fokus på kødindustrien som i flere europæiske lande er blevet epicentre for Corona-udbrud, fordi den ofte udenlandske arbejdskraft bor og arbejder under kummerlige forhold. Og så ser vi på EU's plan for genopretning af økonomien gennem to par unge øjne. Planen er døbt "Next generation EU" men kan den nye generation se sig selv i planen? Og har de unge haft noget at skulle have sagt? Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  Søndagsfrokosten: Fest i storbyen, fodbold på stadion og to formænd for én

  Storbyens parker og havneløb fyldes i de lune sommernætter af feststemte unge med dåseøl og høj musik, som forstyrrer beboernes nattesøvn. Skal de unge skrue ned og gå hjem? Eller må man leve med larmen, hvis man vil bo med udsigt til havnebadet? Et flertal på Christiansborg vil genåbne landets fodboldstadions, men hvor smart er det lige at åbne porten for tusinder af fodboldfans, som står sammen side om side, mens de synger og drikker fadøl? Få to formænd for en ... er ikke Venstres slogan, men det kunne man måske tro, så længe medierne er vilde med Lars Løkke Rasmussen. Hvorfor siger Ellemann-Jensen ikke stop? Søndagsfrokosten er med Anna Libak, udlandsredaktør på Weekendavisen, Arne Hardis, politisk redaktør på Weekendavisen og Ahmad Mahmoud, maskinmester og forfatter. Vært: Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 12:00
  Panorama

  Panorama: Hanoi Hilton

  Hanoi Hilton er ikke - som navnet kunne antyde - noget fancy sted for jetsetter på lynvisit i Vietnam. Hanoi Hilton er et tidligere fængsel af grummeste slags, bygget af den franske kolonimagt til vietnamesere, der mente selv at kunne lede deres land. Senere blev fængslet brugt af Nordvietnam til amerikanske fanger - blandt dem pilot John McCain, der siden blev senator. Jørn Stjerneklar har besøgt det tidligere fængsel. (Genudsendelse fra i går).

 • 1:54:05
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Connie Hedegaard og Bjarne Corydon

  I denne særudgave af Bagklog På P1 kloger vi os på store og små konsekvenser for fremtiden af coronaepidemien. Gæsterne er tidligere EU-klimakomissær Connie Hedegaard og tidligere finansminister Bjarne Corydon. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra i går).

  Kultur
 • 57:16
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Læseferie

  Når den ene side tager den næste. Når jeg læser sætninger, jeg skal tænke over en ekstra gang. Når jeg får beskrevet en verden, jeg ikke kendte. Når mine følelser pludselig bliver beskrevet af en karakter, bedre end jeg selv kunne sætte ord på dem. Når jeg læser - sker der noget. Vi står foran læsesæsonens højdepunkt for mange danskere, der endelig får tid til at læse en bog. I dag i Brinkmanns briks får I, kære lyttere, anbefalinger og en indføring i, hvad læsning kan af to af landets dygtigste forfattere. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Forfatter Maren Uthaug. Forfatter Jesper Wung-Sung. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  "Rødbedeskede", "Kommunister i lysthuset" og "Tante Rosa" er alle slang for det samme: Menstruation. Men på trods af de mange udtryk er emnet stadig tabu for mange. Sangerinde Annika Aakjær har sat menstruation på dagsordenen efter en viral optræden til Zulu Comedy Galla, og komiker Natasja Brock har lavet et helt stand up-show om emnet. I dag deltager de sammen i Klog på Sprog til en underholdende snak om tabuer i sproget. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Europa

  Skal du på ferie i Europa? Vi giver dig de næste par søndage, den bedste rejsevejledning du kan forestille dig. For hvad skal du egentlig forberede dig på, når du tager til for eksempel Spanien? Er barerne åbne- skal du have en maske på? Har folk lyst til du kommer? Vi sætter fokus på kødindustrien som i flere europæiske lande er blevet epicentre for Corona-udbrud, fordi den ofte udenlandske arbejdskraft bor og arbejder under kummerlige forhold. Og så ser vi på EU's plan for genopretning af økonomien gennem to par unge øjne. Planen er døbt "Next generation EU" men kan den nye generation se sig selv i planen? Og har de unge haft noget at skulle have sagt? Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:11
  Blod, sved og skabertrang

  Blod, sved og skabertrang 1:5 - Thomas Korsgaard

  Anna Emma Haudal skriver film, Thomas Korsgaard skriver bøger. Begge er de opvokset på landet og bruger deres erfaringer i det, de skriver. Nogle har lagt afstand til Thomas Korsgaard på grund af indholdet i hans bøger. Men Anna Emma Haudal er bange for at såre sin familie, venner og naboer, når hun bruger virkeligheden som afsæt til sine fortællinger. I Blod, sved og skabertrang taler hun med Thomas Korsgaard om at have noget på hjerte, der er så vigtigt, at det overtrumfer frygten for at miste sine relationer. Vært: Anna Emma Haudal. Tilrettelægger: Diana Bach. Redaktør: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 55:30
  Hvad nu hvis...? Historien på vrangen med Adam Holm

  Hvad nu hvis...? 1:5 - Skuddet i Sarajevo rammer forbi

  Hvad nu hvis anarkisten Gavrilo Princip havde sigtet en anelse forkert, og Østrig-Ungarns kronprins Franz Ferdinand havde overlevet attentatet i Sarajevo i juni 1914? Havde vi så undgået Første Verdenskrig og dermed også Anden Verdenskrig? Gæst: Claus Bundgård Christensen, lektor, Roskilde Universitet. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  I Pilgrim i dag tager Anders Laugesen på besøg i det spirituelle fællesskab Damanhur i Italien, hvor han blandt andet bliver vist rundt i et stort tempel hugget ind i et bjerg og taler med det danskfødte medlem af det spirituelle samfund Tritone - med det danske navn Johannes. (Genudsendelse fra 8.03). (Sendes også mandag 11.03, 21.03, tirsdag 5.03 og lørdag 20.03).

  Kultur
 • Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Velsignede forbandede ungdom

  Ungdommen kan være forbandet, men den kan også være helt vidunderlig! Der oplever man de vildeste nedture og de sjoveste opsving. I denne sommerudgave af Skønlitteratur vil der være plads til lidt af begge dele, når ungdom er dagens tema. I forfatter Tine Høegs nye roman "Tour de chambre", bliver man henført til fester på kollegiegangen, hvor hovedpersonen oplever nogle af sin ungdoms største øjeblikke - fra stor kærlighed til dyb sorg. Tine Høeg har været forbi studiet til en samtale om sin roman, ungdommen og så giver hun bud på god sommerlæsning. Der vil være smagsprøve på et af hendes forslag. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 15.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Europa

  Skal du på ferie i Europa? Vi giver dig de næste par søndage, den bedste rejsevejledning du kan forestille dig. For hvad skal du egentlig forberede dig på, når du tager til for eksempel Spanien? Er barerne åbne- skal du have en maske på? Har folk lyst til du kommer? Vi sætter fokus på kødindustrien som i flere europæiske lande er blevet epicentre for Corona-udbrud, fordi den ofte udenlandske arbejdskraft bor og arbejder under kummerlige forhold. Og så ser vi på EU's plan for genopretning af økonomien gennem to par unge øjne. Planen er døbt "Next generation EU" men kan den nye generation se sig selv i planen? Og har de unge haft noget at skulle have sagt? Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet