Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:37
  Småborger

  Småborger: Hvordan bliver man egentlig dansk?

  Hvem er det, at Mette Frederiksen taler om, når hun skælder ud på indvandrere i s-togene? Er man indvandrer, selvom man er født i Danmark? Det vil Småborgers studieværter Rahmi og Mattias gerne finde ud af i dagens program. Værter: Mattias, Rahmi. Medvirkende: Rasmus Stoklund (S) - Integrations-, og Udlændingeordfører. Umut Sakarya - kok. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 29:28
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Stine Bosse ved og på Øresund

  "Jeg har altid brugt havet til at løfte min sindsstemning". Sådan siger erhvervskvinden Stine Bosse, som bor ud til Øresund, hvor hun dagligt og året rundt bader. I "Naturen kalder" bevæger hun sig også ud på det åbne, på en gyngede og blæsende sejltur på Øresund og i selskab med biologer, der kan gøre hende klogere på dyrelivet under og over havoverfladen. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvordan forholder regeringen sig til forslaget om et EU-direktiv om mindsteløn overalt i EU? Hvad ved vi om, hvor udsatte de unge i hotel- og restaurationsbranchen er for sexisme? Og hvorfor er mere vand på månen interessant? Værter: Mette Vibe Utzon og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:08
  Følg pengene

  Følg pengene: Trump eller Biden. Hvem er bedst for finanserne?

  Om en uge har amerikanerne sat deres krydser og taget stilling til, om Donald Trump eller Joe Biden skal stå i spidsen for verdens største økonomi i de næste fire år. Præsidentvalget i USA kan få stor betydning for hele den økonomiske verdensorden, og også for os herhjemme. 850.000 danske arbejdspladser er direkte afhængige af eksporten, og USA har udviklet sig til vores største eksportmarked. Og hvis man renser tavlen for følelser, fake news-beskyldninger og fnidder, hvem af de to kandidater er så egentlig bedst for vores og verdens økonomiske tilstand. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:51
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Søvn

  De fleste af os oplever det. Søvnløse nætter. Det er irriterende. Jeg oplever selv i perioder at have svært ved at falde i søvn. Og det kan blive en ubehagelig cyklus af trætte morgener, lange dage og aftener, hvor man frygter for endnu en nat uden nok søvn. I dag finder jeg ud af, hvor vigtig søvnen er for vores mentale helbred, og hvad man skal vide for at få den optimale søvn, selvom det kan være svært. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Psykolog og adjunkt og forsker i søvn ved Aarhus Universitet, Ali Amidi. Leder af Kornum Lab og lektor ved Københavns Universitet, Birgitte Kornum. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:45
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: De er vilde i Jylland!

  I traditionelle westernfortællinger ridder den ensomme cowboy ud på prærien for at dræbe de grusomme indianere. Det er kampen mellem civilisation og kaos. I Danmark kan vi hverken stille med cowboys, indianere eller en prærie - men så vi har vi da den jyske hede! Her udspiller Ida Jessens nye roman, 'Kaptajnen og Ann Barbara' sig. Vi er midt i 1700-tallet, hvor man langsomt begynder at opdyrke den barske lyngfulde hede, og allerforrest går den hemmelighedsfulde og mystiske kaptajn, Ludwig von Kahlen. Han allierer sig med taterungen, Anmai Mus og den tidligere køkkenpige, Ann Barbara. I fællesskab tager de kampen op mod den fæle godsejer fra Hald, Schinkel; lille, fed og led ved kvinder. I programmet kan du høre Ida Jessen fortælle om arbejdet med romanen og om fascinationen af heden. Du får også smagsprøver på 'Kaptajnen og Ann Barbara'. Desuden har vores freelancer, Casper Thrane Dyrholm lavet en reportage om den klassiske western-genre, som den ser ud i tegneserier. Vi hører også, hvordan det står til med genren i dag. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:31
  P1 Debat

  P1 Debat: Er bankerne blevet for magtfulde?

  Endnu en møgsag har ramt Danske Bank. I årevis er de ansatte blevet instrueret i at lade bankens egen ejendomsmæglerkæde, Home, kræve overpris fra bankens mest sårbare kunder. Sagen er endnu et eksempel på, at bankerne er blevet for magtfulde. Det mener SF, som vil splitte bankerne op, så de ikke både kan drive bank, boligsalg og realkredit. Men er det vejen frem? Og kan vi egentlig stole på bankerne, når den ene sag efter den anden dukker op? Medvirkende: Lisbeth Bech-Nielsen, finansordfører, SF, Rasmus Jarlov, tidligere erhvervsminister og medlem af Folketinget for De Konservative, Pelle Dragsted, medlem af hovedbestyrelsen, Enhedslisten, Ulrik Nødgaard, adm. direktør, Finans Danmark, Mikael Stjerne Nyegaard, direktør og investor og Carsten Reves, tidligere områdedirektør, Nordea. Vært: Thomas Tjaerandsen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:57
  Public Service

  Public Service - hvor skal de 40.000 nye ledige kigge hen efter et job?

  Vi giver i dag plads til gode ideer og entreprenante iværksætter-tanker. For hvordan skaber vi nye job, nye arbejdsopgaver, nye erhverv til de 40.000, der er blevet ledige under coronakrisen? En svær udfordring, men vi vil gerne høre dine ideer, så ring under udsendelsen til 7021 1919. Eller skriv til publicservice@dr.dk. Vært: Jesper Borup. Panel: Bo Blaabjerg, head of commercial, Kaospiloterne, Yael Bassan, direktør, Copenhagen Bicycles, Jeppe Sand, teaterentreprenør og højskolechef. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:47
  Mine smukke veninder

  Mine smukke veninder 2:4

  Vi er nu i 1990erne. Med årene er pigegruppen blevet mere og mere grænseløse. Samtidig oplever Zara et traumatisk dødsfald, men det er tabet af Mariam, hun sørger mest over. Alle oplevelserne fra dengang spøger stadig hos Zara, men har pigegruppen det på samme måde? Zara fortsætter sit opklaringsarbejde ved at opsøge dem der oplevede det hele sammen med hende, hver for sig. Her kommer overraskende ting for dagen. Tilrettelæggelse: Zara Wölck. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Sendes også 19.33 og lørdag 12.15).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Sexisme i kunstbranchen: Endnu en branche står frem med vidnesbyrd fra en usund kultur. Billedkunstnernes faglige organisationer står sammen om at indsamle vidnesbyrd og giver hele kunstbranchen et opråb om, at det er tid til en ny kultur på kunstuddannelser, udstillinger, kunstmesser og ferniseringer. Hør organisationerne og vidnesbyrdene i Kulturen på P1. Nordisk Råds priser: Vi fejrer de fem vindere af Nordisk Råds priser, som blev uddelt i går aftens. Men ikke alt er fryd og fejring. De prestigefyldte priser er til for at synliggøre samarbejdet i norden, men alligevel overvejer man i øjeblikket at beskære 20 procent af budgettet. Vi ser nærmere på, hvilke konsekvenser besparelserne kan få for kulturlivet. Danmark halter efter konventioner: På søndag skal Danmark og mange andre lande aflevere en national rapport til UNESCO om landets kulturpolitik de seneste fire år. Det skal vi, fordi vi i 2005 underskrev UNESCO-konventionen, en slags verdens kulturgrundlov, som vi også har en række forpligtigelser over for. Men en uafhængig UNESCO ekspert, som også sidder med i konventionens ekspertpanel, mener ikke, at vi lever op til den del af konventionen, der handler om kultursamarbejde. Vi ruller historien ud i dagens program. Sofa i millionklassen: I 80 år troede hele designverdenen, at en Finn Juhl-sofagruppe var forsvundet. Nu er den dukket op og er af auktionshuset Bruun Rasmussen vurderet til to millioner kroner. Vores reporter har taget plads i den meget dyre sofa for at tegne et portræt af den danske designer og arkitekt. Værter: Jesper Dein og Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Det var i dag, Europa-Kommissionen kom med det længe ventede forslag til et EU-direktiv om minimumsløn, der har skabt modstand i Danmark fra især arbejdsmarkedets parter. Vi ser på hvilke reaktioner det nye forslag har fået både fra Bruxelles og herhjemme. Selv om datoen for det amerikanske præsidentvalg først er på tirsdag i næste uge, er valget for længst gået i gang. Allerede nu, med 6 dage til valget, har næsten 70 millioner mennesker stemt. Det er mere en halvdelen af det totale antal vælgere, der stemte ved valget for fire år siden. Det er særligt i de stater, hvor løbet er tæt mellem Donald Trump og Joe Biden, at mange allerede har stemt tidligt. Dybt nede under det arktiske hav ligger gigantiske mængder af metan i lommer, der har været grundigt lukket nede, på store dybder af havis og permafrost, men nu er høje mængder af den potente klimagas målt i bobler på havoverfladen i Laptev-havet i det arktiske område nær Rusland. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:31
  P1 Debat

  P1 Debat: Er bankerne blevet for magtfulde?

  Endnu en møgsag har ramt Danske Bank. I årevis er de ansatte blevet instrueret i at lade bankens egen ejendomsmæglerkæde, Home, kræve overpris fra bankens mest sårbare kunder. Sagen er endnu et eksempel på, at bankerne er blevet for magtfulde. Det mener SF, som vil splitte bankerne op, så de ikke både kan drive bank, boligsalg og realkredit. Men er det vejen frem? Og kan vi egentlig stole på bankerne, når den ene sag efter den anden dukker op? Medvirkende: Lisbeth Bech-Nielsen, finansordfører, SF, Rasmus Jarlov, tidligere erhvervsminister og medlem af Folketinget for De Konservative, Pelle Dragsted, medlem af hovedbestyrelsen, Enhedslisten, Ulrik Nødgaard, adm. direktør, Finans Danmark, Mikael Stjerne Nyegaard, direktør og investor og Carsten Reves, tidligere områdedirektør, Nordea. Vært: Thomas Tjaerandsen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:57
  Public Service

  Public Service - hvor skal de 40.000 nye ledige kigge hen efter et job?

  Vi giver i dag plads til gode ideer og entreprenante iværksætter-tanker. For hvordan skaber vi nye job, nye arbejdsopgaver, nye erhverv til de 40.000, der er blevet ledige under coronakrisen? En svær udfordring, men vi vil gerne høre dine ideer, så skriv til publicservice@dr.dk. Vært: Jesper Borup. Panel: Bo Blaabjerg, head of commercial, Kaospiloterne, Yael Bassan, direktør, Copenhagen Bicycles, Jeppe Sand, teaterentreprenør og højskolechef. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:47
  Mine smukke veninder

  Mine smukke veninder 2:4

  Vi er nu i 1990erne. Med årene er pigegruppen blevet mere og mere grænseløse. Samtidig oplever Zara et traumatisk dødsfald, men det er tabet af Mariam, hun sørger mest over. Alle oplevelserne fra dengang spøger stadig hos Zara, men har pigegruppen det på samme måde? Zara fortsætter sit opklaringsarbejde ved at opsøge dem der oplevede det hele sammen med hende, hver for sig. Her kommer overraskende ting for dagen. Tilrettelæggelse: Zara Wölck. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 12.15).

  Dokumentar
 • 56:51
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Søvn

  De fleste af os oplever det. Søvnløse nætter. Det er irriterende. Jeg oplever selv i perioder at have svært ved at falde i søvn. Og det kan blive en ubehagelig cyklus af trætte morgener, lange dage og aftener, hvor man frygter for endnu en nat uden nok søvn. I dag finder jeg ud af, hvor vigtig søvnen er for vores mentale helbred, og hvad man skal vide for at få den optimale søvn, selvom det kan være svært. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Psykolog og adjunkt og forsker i søvn ved Aarhus Universitet, Ali Amidi. Leder af Kornum Lab og lektor ved Københavns Universitet, Birgitte Kornum. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:45
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: De er vilde i Jylland!

  I traditionelle westernfortællinger ridder den ensomme cowboy ud på prærien for at dræbe de grusomme indianere. Det er kampen mellem civilisation og kaos. I Danmark kan vi hverken stille med cowboys, indianere eller en prærie - men så vi har vi da den jyske hede! Her udspiller Ida Jessens nye roman, 'Kaptajnen og Ann Barbara' sig. Vi er midt i 1700-tallet, hvor man langsomt begynder at opdyrke den barske lyngfulde hede, og allerforrest går den hemmelighedsfulde og mystiske kaptajn, Ludwig von Kahlen. Han allierer sig med taterungen, Anmai Mus og den tidligere køkkenpige, Ann Barbara. I fællesskab tager de kampen op mod den fæle godsejer fra Hald, Schinkel; lille, fed og led ved kvinder. I programmet kan du høre Ida Jessen fortælle om arbejdet med romanen og om fascinationen af heden. Du får også smagsprøver på 'Kaptajnen og Ann Barbara'. Desuden har vores freelancer, Casper Thrane Dyrholm lavet en reportage om den klassiske western-genre, som den ser ud i tegneserier. Vi hører også, hvordan det står til med genren i dag. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Det var i dag, Europa-Kommissionen kom med det længe ventede forslag til et EU-direktiv om minimumsløn, der har skabt modstand i Danmark fra især arbejdsmarkedets parter. Vi ser på hvilke reaktioner det nye forslag har fået både fra Bruxelles og herhjemme. Selv om datoen for det amerikanske præsidentvalg først er på tirsdag i næste uge, er valget for længst gået i gang. Allerede nu, med 6 dage til valget, har næsten 70 millioner mennesker stemt. Det er mere en halvdelen af det totale antal vælgere, der stemte ved valget for fire år siden. Det er særligt i de stater, hvor løbet er tæt mellem Donald Trump og Joe Biden, at mange allerede har stemt tidligt. Dybt nede under det arktiske hav ligger gigantiske mængder af metan i lommer, der har været grundigt lukket nede, på store dybder af havis og permafrost, men nu er høje mængder af den potente klimagas målt i bobler på havoverfladen i Laptev-havet i det arktiske område nær Rusland. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:08
  Følg pengene

  Følg pengene: Trump eller Biden. Hvem er bedst for finanserne?

  Om en uge har amerikanerne sat deres krydser og taget stilling til, om Donald Trump eller Joe Biden skal stå i spidsen for verdens største økonomi i de næste fire år. Præsidentvalget i USA kan få stor betydning for hele den økonomiske verdensorden, og også for os herhjemme. 850.000 danske arbejdspladser er direkte afhængige af eksporten, og USA har udviklet sig til vores største eksportmarked. Og hvis man renser tavlen for følelser, fake news-beskyldninger og fnidder, hvem af de to kandidater er så egentlig bedst for vores og verdens økonomiske tilstand. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Sexisme i kunstbranchen: Endnu en branche står frem med vidnesbyrd fra en usund kultur. Billedkunstnernes faglige organisationer står sammen om at indsamle vidnesbyrd og giver hele kunstbranchen et opråb om, at det er tid til en ny kultur på kunstuddannelser, udstillinger, kunstmesser og ferniseringer. Hør organisationerne og vidnesbyrdene i Kulturen på P1. Nordisk Råds priser: Vi fejrer de fem vindere af Nordisk Råds priser, som blev uddelt i går aftens. Men ikke alt er fryd og fejring. De prestigefyldte priser er til for at synliggøre samarbejdet i norden, men alligevel overvejer man i øjeblikket at beskære 20 procent af budgettet. Vi ser nærmere på, hvilke konsekvenser besparelserne kan få for kulturlivet. Danmark halter efter konventioner: På søndag skal Danmark og mange andre lande aflevere en national rapport til UNESCO om landets kulturpolitik de seneste fire år. Det skal vi, fordi vi i 2005 underskrev UNESCO-konventionen, en slags verdens kulturgrundlov, som vi også har en række forpligtigelser over for. Men en uafhængig UNESCO ekspert, som også sidder med i konventionens ekspertpanel, mener ikke, at vi lever op til den del af konventionen, der handler om kultursamarbejde. Vi ruller historien ud i dagens program. Sofa i millionklassen: I 80 år troede hele designverdenen, at en Finn Juhl-sofagruppe var forsvundet. Nu er den dukket op og er af auktionshuset Bruun Rasmussen vurderet til to millioner kroner. Vores reporter har taget plads i den meget dyre sofa for at tegne et portræt af den danske designer og arkitekt. Værter: Jesper Dein og Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Det var i dag, Europa-Kommissionen kom med det længe ventede forslag til et EU-direktiv om minimumsløn, der har skabt modstand i Danmark fra især arbejdsmarkedets parter. Vi ser på hvilke reaktioner det nye forslag har fået både fra Bruxelles og herhjemme. Selv om datoen for det amerikanske præsidentvalg først er på tirsdag i næste uge, er valget for længst gået i gang. Allerede nu, med 6 dage til valget, har næsten 70 millioner mennesker stemt. Det er mere en halvdelen af det totale antal vælgere, der stemte ved valget for fire år siden. Det er særligt i de stater, hvor løbet er tæt mellem Donald Trump og Joe Biden, at mange allerede har stemt tidligt. Dybt nede under det arktiske hav ligger gigantiske mængder af metan i lommer, der har været grundigt lukket nede, på store dybder af havis og permafrost, men nu er høje mængder af den potente klimagas målt i bobler på havoverfladen i Laptev-havet i det arktiske område nær Rusland. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet