Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:38
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Selviscenesættelse

  Jeg er en offentlig person. Jeg forsøger at sige noget meningsgivende i den offentlige debat. Men hvorfor gør jeg det? Hvad er det, der driver et menneske til at træde frem, stille sig op på en scene og komme med sin mening? Er det en stor selviscenesættelse for at få opmærksomhed? I dag taler vi om, hvorfor mennesket søger anerkendelse fra andre. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Ditte Hansen, skuespiller og forfatter. Anne Jerslev, professor ved institut for kommunikation på Københavns Universitet. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Berlingske kan nu dokumentere, at en imam har stillet skrappe krav til en kvinde i en skilsmissesag, og at sagen er "behandlet efter sharialov". Hvor udbredt er denne praksis og hvordan kommer vi den til livs? Hvordan skal vi nå 1 million elbiler i 2030? Og hvilke problemer fra det tidligere optagelsessystem til de videregående uddannelser, skal et nyt optagelsessystem forbedre? www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:33
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Robotter erstatter journalister - men hvad med etikken?

  Flere og flere artikler om for eksempel fodbold, tyverier og regnskaber er skrevet af computere. Og med algoritmer som "Lille Hjælper" kan journalister i stedet koncentrere sig om det virkelig svære. Men udviklingen kan også føre til ligegyldig journalistik i store mængder uden skelen til væsentlighed og ordentlighed. Andreas Marckmann Andreassen, som i denne weekend udsender bogen "Sådan forandrer automatisering medierne", diskuterer perspektiverne med onlinemediet Zetlands direktør Tav Klitgaard. Sexismens blinde vinkler: "Vi vidste det godt", siger en tidligere chef i DR, chefredaktør på B.T. og direktør på Søndagsavisen gennem næsten to årtier. Arne Ullum, i dag chef for NB-Medier, debatterer blinde vinkler med Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen. Ifølge en afsløring i denne uge forfremmede han i 2017 en chef, efter at vedkommende havde fået en advarsel for seksuel chikane mod kvindelig kollega. Tv-serie om ubådsdrab: Opklaringen af mordet på den svenske journalist Kim Wall ombord på en dansk ubåd i 2017 bliver de kommende mandage foldet ud i "Efterforskningen" på TV2. Instruktør Tobias Lindholm koncentrerer sit drama om drabschef Jens Møllers og Walls forældres kamp for at få sandheden frem. Og han nævner ikke morderens navn én eneste gang i serien. Interview om svære etiske til- og fravalg i en historie, vi ikke skal fascineres af. Snavs i spinmaskinen: Der var tænkt over detaljerne, da statsminister Mette Frederiksen 18. august præsenterede sit pensionsudspil på Danish Crown i Horsens. Men et besøg få timer senere på Lantmännen-Unibakes brødfabrik i Hatting efterlod en grim smag, da 14 ud af 55 timelønnede arbejdere blev fyret dagen efter. Og medierne opdagede ikke noget. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:14
  Sygt nok

  Sygt nok: Hvorfor spiser vi mikrodoser af ulovlige stoffer?

  Tusindvis af danskere spiser små doser af LSD og svampe i hverdagene - mikrodoser kaldes det. Doserne er så små, at der ikke er nogen direkte effekt - man bliver altså ikke skæv af dem. Men spørger man brugerne, hjælper mikrodoserne dem til at fokusere, blive mere kreative og alt muligt andet. Men virker det? Hvordan kan stoffer, man ikke kan mærke overhovedet gøre en forskel? Sygt nok tager et trip ind i en verden af svampedyrkning, frimærker og en hel del placebo. Medvirkende: David Erritzøe, læge og klinisk forsker i psykedeliske stoffer ved Imperial College London. Margit Anne Petersen, lektor ved Center for Rusmiddelforskning, Aarhus Universitet. Martin Kufahl, formand for Psykedelisk Samfund. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Søren Bjørn-Hansen. (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:06
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Hunmus eller mussemor

  Når vi skal forstå naturen har vi en tendens til at give dyr og planter menneskelige egenskaber. Antropomorfisme, altså at man giver dyrene en menneskelig form, er et værktøj naturformidlere ofte griber til, men hvornår går der for meget Disney i den? Det er en af de sproglige overvejelser naturformidlere gør sig, når de skal fortælle om den natur, der omgiver os alle sammen. Medvirkende: Vicky Knudsen, biolog. Sebastian Klein, TV-vært og naturformidler. Eva Skafte Jensen, seniorforsker ved Dansk Sprognævn. Vært Adrian Hughes. (Sendes også 21.03, lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Kaare Dybvad Bek

  Hvem er Socialdemokratiet solidarisk med? Flygtningebørn i Moria-lejren? EU's nye migrantpagt? Indvandrerfamilier i ghettoen? Omskårne drengebørn? Kaare Dybvad Bek er fungerende udlændinge og integrationsminister og Ugens Gæst på P1. Du kan stille dit kritiske spørgsmål til Kaare Dybvad, ring på tlf. 70 21 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Efter 40 år på Christiansborg er Bertel Haarder stemplet ind i metoo-debatten og de kontrarevolutionære kvinders hær med et syntaktisk raffineret udsagn: "Jeg har hørt om et eller andet, men jeg har ikke oplevet noget som helst". I et ungt, internationalt og konstruktivt sprog omsætter De Konstruktive Nyheders visionære værter, Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal, Bertels erfaringer til en overskrift fyldt med håb: "Bertel er ren: No hanky panky on my watch". På værternes vagt er der nemlig intet der er for grimt, for grusomt eller for dårligt. De griber fat om roden og klemmer til, lige ind til de konstruktive dråber pibler ud foroven. De efterlader verden fri for coronamonstre og coronaskam - og med Håbets Pris til deltagerne i et konstruktivt mågemøde på Bornholm. Der hersker dog stadig usikkerhed om, hvorvidt værterne har fået jobbet som konstruktive programchefer på Radio LOUD; efter de har været til samtale hos LOUDs eneste, men meget håbefulde satiriker. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:57:00
  4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. Gæsteværter: Nynne Bjerre og Reimer Bo Christensen. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre genafhøres i dag i Instrukskommissionen, der er nedsat for at undersøge sagen fra 2016, hvor Udlændingestyrelsen i en periode administrerede ulovligt, da den adskilte asylpar , hvor den ene var under 18 år, uden at høre parrene først. Vi lytter med. Hvad vil du bruge de indefrosne feriepenge til? Vil du udvise samfundssind og kaste dig over forbrug eller sætte pengene ind på LD kontoen til fremtiden. Vi har regnet på tallene. FNs 17 verdensmål har fem års fødselsdag i dag. De blev vedtaget med fuld opbakning af FNs 196 lande og generalsekretærens udelte begejstring. Men hvordan er det gået med at bekæmpe fattigdom, sult, klimaforandringer og at skabe mere lighed? Og hvad har corona-krisen lært os? Vi gør status og besøger også Gladsaxe Kommune, som har tager verdensmålene til sig og nu er i gang med at bygge børnehuse af materialerne fra en nedrevet skole. Marianne Skovlund og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Kl. 18:05-18:50
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Kaare Dybvad Bek

  Hvem er Socialdemokratiet solidarisk med? Flygtningebørn i Moria-lejren? EU's nye migrantpagt? Indvandrerfamilier i ghettoen? Omskårne drengebørn? Kaare Dybvad Bek er fungerende udlændinge og integrationsminister og Ugens Gæst på P1. Du kan stille dit kritiske spørgsmål til Kaare Dybvad, ring på tlf. 70 21 1919 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Efter 40 år på Christiansborg er Bertel Haarder stemplet ind i metoo-debatten og de kontrarevolutionære kvinders hær med et syntaktisk raffineret udsagn: "Jeg har hørt om et eller andet, men jeg har ikke oplevet noget som helst". I et ungt, internationalt og konstruktivt sprog omsætter De Konstruktive Nyheders visionære værter, Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal, Bertels erfaringer til en overskrift fyldt med håb: "Bertel er ren: No hanky panky on my watch". På værternes vagt er der nemlig intet der er for grimt, for grusomt eller for dårligt. De griber fat om roden og klemmer til, lige ind til de konstruktive dråber pibler ud foroven. De efterlader verden fri for coronamonstre og coronaskam - og med Håbets Pris til deltagerne i et konstruktivt mågemøde på Bornholm. Der hersker dog stadig usikkerhed om, hvorvidt værterne har fået jobbet som konstruktive programchefer på Radio LOUD; efter de har været til samtale hos LOUDs eneste, men meget håbefulde satiriker. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken

  Onsdag er det 15 år siden Jyllands-Posten trykkede Muhammed-karikaturene. Hilde Sandvik (N) vil gerne vide hvad Hassan Preisler (DK) og Åsa Linderborg (S) mente den gang. Selv har hun ikke skiftet mening, men har de? I ugens runde med panskandinavisk familieterapi er det tid for selvransagelse, bekendelser og Muhammedkrise-special. Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 56:06
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Hunmus eller mussemor

  Når vi skal forstå naturen har vi en tendens til at give dyr og planter menneskelige egenskaber. Antropomorfisme, altså at man giver dyrene en menneskelig form, er et værktøj naturformidlere ofte griber til, men hvornår går der for meget Disney i den? Det er en af de sproglige overvejelser naturformidlere gør sig, når de skal fortælle om den natur, der omgiver os alle sammen. Medvirkende: Vicky Knudsen, biolog. Sebastian Klein, TV-vært og naturformidler. Eva Skafte Jensen, seniorforsker ved Dansk Sprognævn. Vært Adrian Hughes. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre genafhøres i dag i Instrukskommissionen, der er nedsat for at undersøge sagen fra 2016, hvor Udlændingestyrelsen i en periode administrerede ulovligt, da den adskilte asylpar , hvor den ene var under 18 år, uden at høre parrene først. Vi lytter med. Hvad vil du bruge de indefrosne feriepenge til? Vil du udvise samfundssind og kaste dig over forbrug eller sætte pengene ind på LD kontoen til fremtiden. Vi har regnet på tallene. FNs 17 verdensmål har fem års fødselsdag i dag. De blev vedtaget med fuld opbakning af FNs 196 lande og generalsekretærens udelte begejstring. Men hvordan er det gået med at bekæmpe fattigdom, sult, klimaforandringer og at skabe mere lighed? Og hvad har corona-krisen lært os? Vi gør status og besøger også Gladsaxe Kommune, som har tager verdensmålene til sig og nu er i gang med at bygge børnehuse af materialerne fra en nedrevet skole. Marianne Skovlund og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:33
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Robotter erstatter journalister - men hvad med etikken?

  Flere og flere artikler om for eksempel fodbold, tyverier og regnskaber er skrevet af computere. Og med algoritmer som "Lille Hjælper" kan journalister i stedet koncentrere sig om det virkelig svære. Men udviklingen kan også føre til ligegyldig journalistik i store mængder uden skelen til væsentlighed og ordentlighed. Andreas Marckmann Andreassen, som i denne weekend udsender bogen "Sådan forandrer automatisering medierne", diskuterer perspektiverne med onlinemediet Zetlands direktør Tav Klitgaard. Sexismens blinde vinkler: "Vi vidste det godt", siger en tidligere chef i DR, chefredaktør på B.T. og direktør på Søndagsavisen gennem næsten to årtier. Arne Ullum, i dag chef for NB-Medier, debatterer blinde vinkler med Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen. Ifølge en afsløring i denne uge forfremmede han i 2017 en chef, efter at vedkommende havde fået en advarsel for seksuel chikane mod kvindelig kollega. Tv-serie om ubådsdrab: Opklaringen af mordet på den svenske journalist Kim Wall ombord på en dansk ubåd i 2017 bliver de kommende mandage foldet ud i "Efterforskningen" på TV2. Instruktør Tobias Lindholm koncentrerer sit drama om drabschef Jens Møllers og Walls forældres kamp for at få sandheden frem. Og han nævner ikke morderens navn én eneste gang i serien. Interview om svære etiske til- og fravalg i en historie, vi ikke skal fascineres af. Snavs i spinmaskinen: Der var tænkt over detaljerne, da statsminister Mette Frederiksen 18. august præsenterede sit pensionsudspil på Danish Crown i Horsens. Men et besøg få timer senere på Lantmännen-Unibakes brødfabrik i Hatting efterlod en grim smag, da 14 ud af 55 timelønnede arbejdere blev fyret dagen efter. Og medierne opdagede ikke noget. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:57:00
  4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. Gæsteværter: Nynne Bjerre og Reimer Bo Christensen. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Tidligere udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg fra Venstre genafhøres i dag i Instrukskommissionen, der er nedsat for at undersøge sagen fra 2016, hvor Udlændingestyrelsen i en periode administrerede ulovligt, da den adskilte asylpar , hvor den ene var under 18 år, uden at høre parrene først. Vi lytter med. Hvad vil du bruge de indefrosne feriepenge til? Vil du udvise samfundssind og kaste dig over forbrug eller sætte pengene ind på LD kontoen til fremtiden. Vi har regnet på tallene. FNs 17 verdensmål har fem års fødselsdag i dag. De blev vedtaget med fuld opbakning af FNs 196 lande og generalsekretærens udelte begejstring. Men hvordan er det gået med at bekæmpe fattigdom, sult, klimaforandringer og at skabe mere lighed? Og hvad har corona-krisen lært os? Vi gør status og besøger også Gladsaxe Kommune, som har tager verdensmålene til sig og nu er i gang med at bygge børnehuse af materialerne fra en nedrevet skole. Marianne Skovlund og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet