Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:07
  Supertanker

  Supertanker: Det er sådan verden hænger sammen

  Der er ikke noget bedre end manglende normer, uoverskuelighed og kontroltab til at nære konspirationsteorier. Teorier om hvordan verden egentlig hænger sammen og om de løgne, som magthaverne fodrer os med for at bevare roen - og magten. Filosoffen Emile Durkheim kaldte det samfundsmæssig anomi (normløshed), som fører til mistillid og forsøg på at skabe sit eget verdensbillede; et der hænger sammen, skaber fællesskab og giver mening. Det samme som vi ser hos bl.a. QAnon, 9-11 analytikere, coronaskeptikere, 5G-modstandere. Supertanker trækker konspirationerne ind på radaren. Medvirkende: Rikke Peters, idéhistoriker, lektor på HistorieLab, Nationalt Videnscenter for Historie og Kulturarvsformidling (under UCL, Odense). Michael Bang Petersen, professor i Statskundskab, AU, Leder af ROPH (Research Online Political Hostility) og HOPE (How Democracies Cope With Covid 19). Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:08
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  I dag er det Kvindernes Kampdag, og det og meget andet er på dagens program. Hvorfor er der ikke flere kvinder i kommunalpolitik? Hvordan kan der skabes bedre kønsbalance i musikbranchen? Og hvorfor føler beboerne på Anholt sig fanget? Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:10
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Sprogø-pigerne

  Hvem var Sprogø-pigerne? Hvorfor blev de tvunget til at bo på en anstalt midt ude i Storebælt? Hvornår holdt vi op med at tvangssterilisere 'utilpassede' piger? Hvad kan vi lære af Sprogø-pigernes skæbner i dag? Vi har eksperter med til Sprogø. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:33
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove

  Klima-aktierne boomer. Kapitalfonde og pensionskasser pumper milliarder i bæredygtige virksomheder. Klimaomstillingen accelererer. Politikerne ser ikke længere ud til at være dem der driver udviklingen. I Guld og Grønne Skove undersøger Lars Trier Mogensen om markedet kan løse klodens problemer. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Sendes også onsdag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 57:07
  Public Service

  Public Service - Kvindelige iværksættere og kærlige måltider

  Langt færre kvinder end mænd tager springet og bliver iværksætter. Faktisk placerer Danmark sig helt i bunden af OECD-lande, når det handler om andelen af kvindelige iværksættere. Tro på dine egne kompetencer og find en god rollemodel, lyder nogle af rådene til de kvinder, der tøver med at springe ud med egen virksomhed. Når alvorlig sygdom rammer, kan alene det at lave aftensmad synes uoverskueligt. Et nyt initiativ sørger for både god mad og kærlige hilsner til dem, der har allermest brug for det. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:08
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Peter Hummelgaard

  Klasse-kamp-dag? På Kvindernes Kampdag tager ligestillings- og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard telefonen i Ring til Regeringen på P1: Er kvindekamp køns-kamp eller klassekamp? Er regeringens hånd under arbejdsmarkedet mest for offentligt ansatte? Er #metoo en sag for ministeren? Er beskæftigelsespolitik mest for ufaglærte? Er ligestilling mest for feminister eller fædre? Vært: Marie Louise Toksvig. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:02
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Også Grækenland

  Metoo-debatten har for første gang ramt Grækenland. I centrum af det hele står den nu fyrede kunstneriske direktør for Nationalscenen og skuespiller Dimitri Lignadis. I den seneste tid har grækerne kunne følge med i sagen mod teaterdirektøren, der er anklaget og fængslet - men ikke dømt - for at have voldtaget to drenge og senest en mand. Hvem er den anklagede Dimitri Lignadis, og hvorfor har metoo-bevægelsen først fået fat i Grækenland i år? Skuespiller Nastaja Arcel har gået på skuespillerskole med Dimitri Lignadis i Athen og følger metoo-bevægelsens indtog i Grækenland. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:47
  Radiofortællinger

  Satans syndsforladelse 1:7 - Missionen

  Det er ikke tilfældigt at radiojournalisten Emil en dag falder over hjemmesiden lefflerhanne.dk, og det er ikke tilfældigt at han bliver draget af alle de mystiske budskaber fra Hitler, Kim Larsen og Leonardo da Vinci, for bare at nævne et par stykker. Og det er heller ikke tilfældigt, at han efterfølgende kontakter sidens ejer, Hanne Leffler. Faktisk har alt været nøje planlagt hele tiden. Men det ved Emil intet om, da han træder ind i lejligheden hos Hanne og Kirsten til wienerbrød og kaffe. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kvindernes kampdag - Der er selvsagt kvindesager på programmet i dag. Vi benytter f.eks. dagen til at se på, hvad kvinderne kæmper for - og hvordan de gør det - flere steder ude i verden. Og der kan være overraksende meget at kæmpe for overraskende tæt på Danmark. Men også i Danmark kæmpes der igen på ligestillingsfronten i de her år. Blandt andet i musiklivet, hvor fem af de større organisationer har sat sig fælles mål for ligestilling frem mod 2030. Og så når vi også at fejre en kvindepolitisk knopskydning af de mere markante - i år det nemlig 50 år siden, Femø Kvindelejr blev skabt. Blinde madbloggere - 2 unge synshandicappede mænd har lavet en madblog. Her viser de, hvordan andre med synshandicap kan begå sig i et køkken. For det kan de, men det er ikke uden udfordringer. Både under selve madlavningen, men også når der skal billeder op på instagram. Vi er en tur med i køkkenet. Museer åbnes i Tyskland - Mens vi i Danmark har museer langt nede på listen over, hvad der er vigtigt at genåbne hurtigt, ser det anderledes ud i andre lande. Senest har Tyskland besluttet at genåbne museer i de regioner, hvor smitten er lav. Hvad er det for betragtninger og debatter, der giver en anderledes prioritering i vores naboland - og strømmer folk så til museerne? Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Statskassen kan igen blive svindlet for millioner af kroner. Siden Skat i 2015 opdagede den formodede milliardsvindel med refusion af udbytteskat, har Skatteministeriet arbejdet på en ny udbyttemodel, der skal skærme den danske statskasse mod svindel med udbytteskat. Men en gennemgang af den kommende, nye lovgivning får nu en række skatte-eksperter til at slå alarm og advare om, at den nye model, som skatteministeren er på vej med, ikke vil forhindre den form for svindel, vi tidligere har set. De ca. fire millioner mink der er blevet gravet ned i området ved Nørre Felding og ved Karup omkring Viborg og Holstebro, skal graves op igen til maj. Det blev besluttet af et flertal i Folketinget tilbage i december. Opgravninger sker, fordi der har været kritik og usikkerhed om de miljømæssige konsekvenser af nedgravningerne. Nu giver også Miljøstyrelsen deres vurdering. En barndom i Yemen er en særlig form for helvede, lød det på en konference fra FN's generalsekratær António Guterres i sidste uge. FN advarer om, at Yemen kan ende i den værste sultkatastrofe i årtier, for kampe i landets Marib-region er eskaleret. En region, hvortil mange af landets internt fordrevne er flygtet. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:08
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Peter Hummelgaard

  Klasse-kamp-dag? På Kvindernes Kampdag tager ligestillings- og beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard telefonen i Ring til Regeringen på P1: Er kvindekamp køns-kamp eller klassekamp? Er regeringens hånd under arbejdsmarkedet mest for offentligt ansatte? Er #metoo en sag for ministeren? Er beskæftigelsespolitik mest for ufaglærte? Er ligestilling mest for feminister eller fædre? Ring med dit spørgsmål på telefon 7021 1919 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk Vært: Marie Louise Toksvig. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 04:54
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:02
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Også Grækenland

  Metoo-debatten har for første gang ramt Grækenland. I centrum af det hele står den nu fyrede kunstneriske direktør for Nationalscenen og skuespiller Dimitri Lignadis. I den seneste tid har grækerne kunne følge med i sagen mod teaterdirektøren, der er anklaget og fængslet - men ikke dømt - for at have voldtaget to drenge og senest en mand. Hvem er den anklagede Dimitri Lignadis, og hvorfor har metoo-bevægelsen først fået fat i Grækenland i år? Skuespiller Nastaja Arcel har gået på skuespillerskole med Dimitri Lignadis i Athen og følger metoo-bevægelsens indtog i Grækenland. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:47
  Radiofortællinger

  Satans syndsforladelse 1:7 - Missionen

  Det er ikke tilfældigt at radiojournalisten Emil en dag falder over hjemmesiden lefflerhanne.dk, og det er ikke tilfældigt at han bliver draget af alle de mystiske budskaber fra Hitler, Kim Larsen og Leonardo da Vinci, for bare at nævne et par stykker. Og det er heller ikke tilfældigt, at han efterfølgende kontakter sidens ejer, Hanne Leffler. Faktisk har alt været nøje planlagt hele tiden. Men det ved Emil intet om, da han træder ind i lejligheden hos Hanne og Kirsten til wienerbrød og kaffe. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 30. oktober 2019). (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • Kl. 20:03-21:03
  Filmland

  Filmland: Nu ved Ulrich Thomsen alt, der er værd at vide om pølser

  Vi har lige set Ulrich Thomsen kurtisere Trine Dyrholm i 'Erna i krig'. Om et øjeblik klarer han ærterne som Carl Mørck i 'Marco-effekten'. Og midt i bidragene til dansk film har Ulrich Thomsen instrueret en amerikansk film om pølser, patriarker og patriotisme. Den hedder 'Gutterbee' og får nu dansk premiere på DVD og VoD-tjenester. Filmland taler med Thomsen om at beskrive verdenssituationen gennem frankfurtere og kæmpepølsen 'White american' i en lillebitte by i midten af USA. Derudover anmeldelse af bl.a. israelske 'Tel Aviv on Fire' og tunesiske 'A Son'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 57:07
  Public Service

  Public Service - Kvindelige iværksættere og kærlige måltider

  Langt færre kvinder end mænd tager springet og bliver iværksætter. Faktisk placerer Danmark sig helt i bunden af OECD-lande, når det handler om andelen af kvindelige iværksættere. Tro på dine egne kompetencer og find en god rollemodel, lyder nogle af rådene til de kvinder, der tøver med at springe ud med egen virksomhed. Når alvorlig sygdom rammer, kan alene det at lave aftensmad synes uoverskueligt. Et nyt initiativ sørger for både god mad og kærlige hilsner til dem, der har allermest brug for det. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Statskassen kan igen blive svindlet for millioner af kroner. Siden Skat i 2015 opdagede den formodede milliardsvindel med refusion af udbytteskat, har Skatteministeriet arbejdet på en ny udbyttemodel, der skal skærme den danske statskasse mod svindel med udbytteskat. Men en gennemgang af den kommende, nye lovgivning får nu en række skatte-eksperter til at slå alarm og advare om, at den nye model, som skatteministeren er på vej med, ikke vil forhindre den form for svindel, vi tidligere har set. De ca. fire millioner mink der er blevet gravet ned i området ved Nørre Felding og ved Karup omkring Viborg og Holstebro, skal graves op igen til maj. Det blev besluttet af et flertal i Folketinget tilbage i december. Opgravninger sker, fordi der har været kritik og usikkerhed om de miljømæssige konsekvenser af nedgravningerne. Nu giver også Miljøstyrelsen deres vurdering. En barndom i Yemen er en særlig form for helvede, lød det på en konference fra FN's generalsekratær António Guterres i sidste uge. FN advarer om, at Yemen kan ende i den værste sultkatastrofe i årtier, for kampe i landets Marib-region er eskaleret. En region, hvortil mange af landets internt fordrevne er flygtet. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  Statskassen kan igen blive svindlet for millioner af kroner. Siden Skat i 2015 opdagede den formodede milliardsvindel med refusion af udbytteskat, har Skatteministeriet arbejdet på en ny udbyttemodel, der skal skærme den danske statskasse mod svindel med udbytteskat. Men en gennemgang af den kommende, nye lovgivning får nu en række skatte-eksperter til at slå alarm og advare om, at den nye model, som skatteministeren er på vej med, ikke vil forhindre den form for svindel, vi tidligere har set. De ca. fire millioner mink der er blevet gravet ned i området ved Nørre Felding og ved Karup omkring Viborg og Holstebro, skal graves op igen til maj. Det blev besluttet af et flertal i Folketinget tilbage i december. Opgravninger sker, fordi der har været kritik og usikkerhed om de miljømæssige konsekvenser af nedgravningerne. Nu giver også Miljøstyrelsen deres vurdering. En barndom i Yemen er en særlig form for helvede, lød det på en konference fra FN's generalsekratær António Guterres i sidste uge. FN advarer om, at Yemen kan ende i den værste sultkatastrofe i årtier, for kampe i landets Marib-region er eskaleret. En region, hvortil mange af landets internt fordrevne er flygtet. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:10
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Sprogø-pigerne

  Hvem var Sprogø-pigerne? Hvorfor blev de tvunget til at bo på en anstalt midt ude i Storebælt? Hvornår holdt vi op med at tvangssterilisere 'utilpassede' piger? Hvad kan vi lære af Sprogø-pigernes skæbner i dag? Vi har eksperter med til Sprogø. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kvindernes kampdag - Der er selvsagt kvindesager på programmet i dag. Vi benytter f.eks. dagen til at se på, hvad kvinderne kæmper for - og hvordan de gør det - flere steder ude i verden. Og der kan være overraksende meget at kæmpe for overraskende tæt på Danmark. Men også i Danmark kæmpes der igen på ligestillingsfronten i de her år. Blandt andet i musiklivet, hvor fem af de større organisationer har sat sig fælles mål for ligestilling frem mod 2030. Og så når vi også at fejre en kvindepolitisk knopskydning af de mere markante - i år det nemlig 50 år siden, Femø Kvindelejr blev skabt. Blinde madbloggere - 2 unge synshandicappede mænd har lavet en madblog. Her viser de, hvordan andre med synshandicap kan begå sig i et køkken. For det kan de, men det er ikke uden udfordringer. Både under selve madlavningen, men også når der skal billeder op på instagram. Vi er en tur med i køkkenet. Museer åbnes i Tyskland - Mens vi i Danmark har museer langt nede på listen over, hvad der er vigtigt at genåbne hurtigt, ser det anderledes ud i andre lande. Senest har Tyskland besluttet at genåbne museer i de regioner, hvor smitten er lav. Hvad er det for betragtninger og debatter, der giver en anderledes prioritering i vores naboland - og strømmer folk så til museerne? Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Kvindernes kampdag - Der er selvsagt kvindesager på programmet i dag. Vi benytter f.eks. dagen til at se på, hvad kvinderne kæmper for - og hvordan de gør det - flere steder ude i verden. Og der kan være overraksende meget at kæmpe for overraskende tæt på Danmark. Men også i Danmark kæmpes der igen på ligestillingsfronten i de her år. Blandt andet i musiklivet, hvor fem af de større organisationer har sat sig fælles mål for ligestilling frem mod 2030. Og så når vi også at fejre en kvindepolitisk knopskydning af de mere markante - i år det nemlig 50 år siden, Femø Kvindelejr blev skabt. Blinde madbloggere - 2 unge synshandicappede mænd har lavet en madblog. Her viser de, hvordan andre med synshandicap kan begå sig i et køkken. For det kan de, men det er ikke uden udfordringer. Både under selve madlavningen, men også når der skal billeder op på instagram. Vi er en tur med i køkkenet. Museer åbnes i Tyskland - Mens vi i Danmark har museer langt nede på listen over, hvad der er vigtigt at genåbne hurtigt, ser det anderledes ud i andre lande. Senest har Tyskland besluttet at genåbne museer i de regioner, hvor smitten er lav. Hvad er det for betragtninger og debatter, der giver en anderledes prioritering i vores naboland - og strømmer folk så til museerne? Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  Statskassen kan igen blive svindlet for millioner af kroner. Siden Skat i 2015 opdagede den formodede milliardsvindel med refusion af udbytteskat, har Skatteministeriet arbejdet på en ny udbyttemodel, der skal skærme den danske statskasse mod svindel med udbytteskat. Men en gennemgang af den kommende, nye lovgivning får nu en række skatte-eksperter til at slå alarm og advare om, at den nye model, som skatteministeren er på vej med, ikke vil forhindre den form for svindel, vi tidligere har set. De ca. fire millioner mink der er blevet gravet ned i området ved Nørre Felding og ved Karup omkring Viborg og Holstebro, skal graves op igen til maj. Det blev besluttet af et flertal i Folketinget tilbage i december. Opgravninger sker, fordi der har været kritik og usikkerhed om de miljømæssige konsekvenser af nedgravningerne. Nu giver også Miljøstyrelsen deres vurdering. En barndom i Yemen er en særlig form for helvede, lød det på en konference fra FN's generalsekratær António Guterres i sidste uge. FN advarer om, at Yemen kan ende i den værste sultkatastrofe i årtier, for kampe i landets Marib-region er eskaleret. En region, hvortil mange af landets internt fordrevne er flygtet. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering (fortsat)

  Statskassen kan igen blive svindlet for millioner af kroner. Siden Skat i 2015 opdagede den formodede milliardsvindel med refusion af udbytteskat, har Skatteministeriet arbejdet på en ny udbyttemodel, der skal skærme den danske statskasse mod svindel med udbytteskat. Men en gennemgang af den kommende, nye lovgivning får nu en række skatte-eksperter til at slå alarm og advare om, at den nye model, som skatteministeren er på vej med, ikke vil forhindre den form for svindel, vi tidligere har set. De ca. fire millioner mink der er blevet gravet ned i området ved Nørre Felding og ved Karup omkring Viborg og Holstebro, skal graves op igen til maj. Det blev besluttet af et flertal i Folketinget tilbage i december. Opgravninger sker, fordi der har været kritik og usikkerhed om de miljømæssige konsekvenser af nedgravningerne. Nu giver også Miljøstyrelsen deres vurdering. En barndom i Yemen er en særlig form for helvede, lød det på en konference fra FN's generalsekratær António Guterres i sidste uge. FN advarer om, at Yemen kan ende i den værste sultkatastrofe i årtier, for kampe i landets Marib-region er eskaleret. En region, hvortil mange af landets internt fordrevne er flygtet. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet