P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 03:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Når had bliver identitet

  For nylig oplevede USA endnu en gang masseskyderier, som kort forinden var blevet annonceret på nettet. Her blev en befolkningsgruppe lagt for had og nedslagtningen af uskyldige mennesker retfærdiggjort. Der er efterhånden mange fora på nettet, hvor deltagerne pisker en stemning op mod mennesker af anden nationalitet, køn, religion eller politisk overbevisning. Steder som fx 4Chan og 8Chan - hvor der ikke bliver lagt fingre imellem. Troldehærene bliver mobiliseret, og trusler og anden regulær chikane bliver sat i værk. Nogle af disse hære vokser ud af det, der er blevet kaldt manosfæren. Det er en sfære hvor mænd, der føler, at deres verdensbillede er stærkt udfordret, mødes og finder fællesskab i hadet til truslerne udefra. Supertanker dykker ned i to nye bøger, der handler om identitetspolitikken, troldeadfærden og manosfæren. Medvirkende: Maia Kahlke Lorentzen, ekspert i cybersikkerhed og digital forståelse, iværksætter og forfatter. Silas L. Marker, Scholarstipendiat på Center for Information og - Boblestudier, Københavns Universitet. Vært og tilrettelægger: Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 2:54:59
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Selvom der ifølge Løkke er blevet luftet ud, fortsætter uroen i toppen af oppositionens største parti. Vi ser nærmere på, hvad der skal ske med Venstres ledelse. Det er nu tredje gang, at USA lufter tanker om at købe Grønland. Vi spørger, hvorfor Grønland er så vigtig en drøm for USA. Ved hjælp af infrarød stråling og røntgen har en række eksperter fundet frem til en hidtil skjult stregtegning under et berømt værk af Leonardo da Vinci. Værter: Dorte Krogsgaard og Jan Falkentoft. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:09
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Moderne diplomati

  Hvad er udfordringerne i diplomatiet i dag? Hvilket forhold er der mellem fortrolige internationale forhandlinger, offentligheden og de sociale medier? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

  Kultur
 • 56:59
  Ping Pong

  Ping Pong - med Caroline Henderson og Ulla Henningsen

  - "Jeg er altid gået i brechen for dem, der bliver mobbet af instruktører eller andre chefer på forestillinger. Men jeg har lært, at det ikke gør tingene bedre. Hverken for dem, det går ud over, eller for mig selv. Folk er nødt til at kæmpe deres egne kampe". Det siger skuespiller Ulla Henningsen i Ping Pong-samtale med sangerinden Caroline Henderson. Caroline Henderson har til gengæld fundet sin egen måde at håndtere dårlige chefer. De to taler om kvinderoller, om at sige fra overfor uretfærdighed, og om at slide med kombinationen af at være enlig mor og scenekunstner. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 56:59
  Supertanker

  Supertanker: Neandertal og mig

  Det er os, der er den - homo sapiens! Vi har været med i ca. 200.000 år, og i den tid har vi udviklet og udviklet os frem til dem, vi er, og det vi kan, i dag. Men vi har ikke altid været den eneste menneskeart. For 500.000 år siden var Neandertal her - før os. Men Neandertal blev overhalet indenom af Sapiens og gik til. Eller dvs. vi har alle sammen en lille smule neandertal i os, for de to arter parrede sig faktisk med hinanden. Men vi - sapiens - har været igennem en kognitiv udvikling bestående af kongeriger, skriftsprog, penge og politik. Der har også været en agerbrugsrevolution, en videnskabelig og en industriel revolution. Og den udvikling har hele vejen været præget af biologi og kultur. Det er ikke enten-eller, men både og. For vi er biokulturelle væsener, som en ny bog fortæller, og Supertanker spørger, hvad det betyder, at vi er både-og? Medvirkende: Trine Kellberg Nielsen, phd. i forhistorisk arkæologi, pt. post.doc på Universitetet i Köln og medredaktør på bogen "Menneske, kultur, evolution - et biokulturelt perspektiv". Casper Andersen, lektor i idéhistorie på Aarhus Universitet, også medredaktør på samme bog. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært.

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:20
  Ring til regeringen

  Ring til Regeringen: Pernille Rosenkrantz-Theil

  Kan den nye børne- og undervisningsminister genopbygge tilliden til landets skolelærere? Vil hun stoppe flugten fra folkeskolen? Skal de nationale test afskaffes? Skal skoledagen være kortere? Og hvorfor har den nye S-regering ansat den dyreste rådgiver nogensinde? Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil tager telefonen i Ring til Regeringen. Har du et spørgsmål, ris eller ros, ring på telefon 70 21 19 19. Ringtilregeringen@dr.dk Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Public Service: Klima - jagten på danske proteiner

  Landbrugets import af soja til dyrefoder er med til at rydde regnskov i Sydamerika - og det er også et klimaproblem. Men dyrene har brug for den protein, der er i sojaen. Derfor er vi nødt til at finde på et alternativ. Og der er fuld gang i jagten på flere forskellige alternativer, der kan dyrkes herhjemme. Og så skal vi ud at køre en tur med Danmarks sikreste lastbil. Måske rummer den hemmeligheden til at undgå højresvingsulykker. P1s daglige program, der bringer aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:18
  Baglandet

  Mord i Europa 2:6

  En krig mellem fattige - del 2. Sidste år skød og dræbte en lokal italiener den 29-årige migrantarbejder fra Mali, Soumaili Sacko. Soumali og to andre var trængt ind på et nedlagt fabriksområde for at hente tagplader til forstærkning af deres telte i den berygtede flygtningelejr Tendopoli. Soumaili kom aldrig ud - fire skud blev affyret ud af vinduet på en hvid fiat panda, og et af skuddene ramte Soumaili i hovedet. Hvorfor skete det? Tilrettelægger: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret af Filt CPH. (Sendt første gang 10. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:14
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Økonomisk comedy-kaos: Det ser sort ud for komikernes årlige velgørenhedsshow, Comedy Aid. Sidste år skulle overskuddet være gået til Red Barnet, men alle pengene er endnu ikke blevet betalt. Komikerne, der stiller op gratis, er vrede på arrangøren "Danmarks førende comedybureau siden 1992", FBI - Funny Business Inc. Få hele historien om det økonomiske kaos og konsekvenserne i Kulturen på P1 i dag. Portræt af Lina Rafn: I mere end 20 år har hun stået på scenen med blandt andet sækkepiber og vodkakanoner. I weekenden sang Lina Rafn for tusindvis LGBT-personer og er aktuel med ny musik sammen med Infernal. Lina Rafn er vores portrætgæst i Kulturen på P1 i dag. Kommunale spareplaner rammer kulturlivet: Der er lagt op til at spare på kulturtilbuddene i flere af landets kommuner. Det er stigende udgifter til ældrepleje, som betyder at kulturinstitutioner får reduceret de kommunale tilskud. Nu er turen kommet til Haderslev. Der skal findes 64 millioner, og der er bl.a. lagt op til at lukke både Slesvigske Vognsamling og Nordeuropas største lertøjssamling; Ehlers Samlingen. Værter Tore Leifer Og Jesper Dein.

  Kultur
 • 1:54:59
  Orientering

  Orientering

  Kongehuset er for længst gået i gang med at planlægge statsmiddagen. Politiet og efterretningstjenesten har travlt med at forberede det enorme sikkerhedsopbud. Og regeringen glæder sig til, at den amerikanske præsident Donald Trump kommer på statsbesøg i Danmark den 2. og 3. september. Men nu siger Trump, at han måske ikke kommer til Danmark alligevel. Kan man det? Vi spørger i dagens program historiker og adjunkt i samfundsvidenskab ved Professionshøjskolen Absalon, Lars Hovbakke Sørensen, som nogen vil kende som kommentator i forbindelse med kongehuset og de store begivenheder, hvor dronningen er med. Justitsminister Nick Hækkerup har i dag meddelt, at man midlertidigt ikke vil benytte teledata som bevismateriale i retssager herhjemme. Beslutningen kommer efter politiet flere gange har måtte konstatere, at der er en væsentlig risiko for fejl i oplysningerne. Dermed er sagen vokset til en kæmpe-skandale, lyder vurderingen fra flere sider. Lars Larsen, stifteren af butikskæden Jysk, er død, 71 år. Vi spørger, hvad "købmanden" har betydet for dansk erhvervsliv. Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:20
  Ring til regeringen

  Ring til Regeringen: Pernille Rosenkrantz-Theil

  Kan den nye børne- og undervisningsminister genopbygge tilliden til landets skolelærere? Vil hun stoppe flugten fra folkeskolen? Skal de nationale test afskaffes? Skal skoledagen være kortere? Og hvorfor har den nye S-regering ansat den dyreste rådgiver nogensinde? Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil tager telefonen i Ring til Regeringen. Har du et spørgsmål, ris eller ros, ring på telefon 70 21 19 19. Ringtilregeringen@dr.dk Vært: Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 05:00
  Danmark kort

  Danmark kort

  Erik Bøgh - den danske revys grundlægger. Den danske revy blev grundlagt nytårsaften 1849, og det var forfatteren, komponisten, tegneren - og meget andet - Erik Bøgh, der fandt på at behandle årets aktuelle begivenheder i satiriske vendinger - og i en menneskealder var han en af revyens ledende personligheder. Han skrev desuden en lang række vaudeviller, en hel del sange, desuden bøger - og var i en periode redaktør for Folkets Avis, hvor han i høj grad bidrog til at øge oplaget med sin føljeton-række "Dit og dat". Tilrettelæggelse: Margaret Lindhardt. (Sendt første gang 2. maj 2006).

  Kultur
 • 04:06
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk. Radio

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:55
  Public service

  Public Service: Klima - jagten på danske proteiner

  Landbrugets import af soja til dyrefoder er med til at rydde regnskov i Sydamerika - og det er også et klimaproblem. Men dyrene har brug for den protein, der er i sojaen. Derfor er vi nødt til at finde på et alternativ. Og der er fuld gang i jagten på flere forskellige alternativer, der kan dyrkes herhjemme. Og så skal vi ud at køre en tur med Danmarks sikreste lastbil. Måske rummer den hemmeligheden til at undgå højresvingsulykker. P1s daglige program, der bringer aktuelle historier et skridt videre. Vært Jesper Borup vil sammen med lytterne lede efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Får du selv en idé, mens du lytter til programmet, så send den til publicservice@dr.dk

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:18
  Baglandet

  Mord i Europa 2:6

  En krig mellem fattige - del 2. Sidste år skød og dræbte en lokal italiener den 29-årige migrantarbejder fra Mali, Soumaili Sacko. Soumali og to andre var trængt ind på et nedlagt fabriksområde for at hente tagplader til forstærkning af deres telte i den berygtede flygtningelejr Tendopoli. Soumaili kom aldrig ud - fire skud blev affyret ud af vinduet på en hvid fiat panda, og et af skuddene ramte Soumaili i hovedet. Hvorfor skete det? Tilrettelægger: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret af Filt CPH. (Sendt første gang 10. maj).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 20:03-21:03
  Ping Pong

  Ping Pong - med Caroline Henderson og Ulla Henningsen

  - "Jeg er altid gået i brechen for dem, der bliver mobbet af instruktører eller andre chefer på forestillinger. Men jeg har lært, at det ikke gør tingene bedre. Hverken for dem, det går ud over, eller for mig selv. Folk er nødt til at kæmpe deres egne kampe". Det siger skuespiller Ulla Henningsen i Ping Pong-samtale med sangerinden Caroline Henderson. Caroline Henderson har til gengæld fundet sin egen måde at håndtere dårlige chefer. De to taler om kvinderoller, om at sige fra overfor uretfærdighed, og om at slide med kombinationen af at være enlig mor og scenekunstner. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 56:59
  Supertanker

  Supertanker: Neandertal og mig

  Det er os, der er den - homo sapiens! Vi har været med i ca. 200.000 år, og i den tid har vi udviklet og udviklet os frem til dem, vi er, og det vi kan, i dag. Men vi har ikke altid været den eneste menneskeart. For 500.000 år siden var Neandertal her - før os. Men Neandertal blev overhalet indenom af Sapiens og gik til. Eller dvs. vi har alle sammen en lille smule neandertal i os, for de to arter parrede sig faktisk med hinanden. Men vi - sapiens - har været igennem en kognitiv udvikling bestående af kongeriger, skriftsprog, penge og politik. Der har også været en agerbrugsrevolution, en videnskabelig og en industriel revolution. Og den udvikling har hele vejen været præget af biologi og kultur. Det er ikke enten-eller, men både og. For vi er biokulturelle væsener, som en ny bog fortæller, og Supertanker spørger, hvad det betyder, at vi er både-og? Medvirkende: Trine Kellberg Nielsen, phd. i forhistorisk arkæologi, pt. post.doc på Universitetet i Köln og medredaktør på bogen "Menneske, kultur, evolution - et biokulturelt perspektiv". Casper Andersen, lektor i idéhistorie på Aarhus Universitet, også medredaktør på samme bog. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært.

  Kultur
 • 1:54:59
  Orientering

  Orientering

  Kongehuset er for længst gået i gang med at planlægge statsmiddagen. Politiet og efterretningstjenesten har travlt med at forberede det enorme sikkerhedsopbud. Og regeringen glæder sig til, at den amerikanske præsident Donald Trump kommer på statsbesøg i Danmark den 2. og 3. september. Men nu siger Trump, at han måske ikke kommer til Danmark alligevel. Kan man det? Vi spørger i dagens program historiker og adjunkt i samfundsvidenskab ved Professionshøjskolen Absalon, Lars Hovbakke Sørensen, som nogen vil kende som kommentator i forbindelse med kongehuset og de store begivenheder, hvor dronningen er med. Justitsminister Nick Hækkerup har i dag meddelt, at man midlertidigt ikke vil benytte teledata som bevismateriale i retssager herhjemme. Beslutningen kommer efter politiet flere gange har måtte konstatere, at der er en væsentlig risiko for fejl i oplysningerne. Dermed er sagen vokset til en kæmpe-skandale, lyder vurderingen fra flere sider. Lars Larsen, stifteren af butikskæden Jysk, er død, 71 år. Vi spørger, hvad "købmanden" har betydet for dansk erhvervsliv. Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:09
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Moderne diplomati

  Hvad er udfordringerne i diplomatiet i dag? Hvilket forhold er der mellem fortrolige internationale forhandlinger, offentligheden og de sociale medier? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

  Kultur
 • 1:54:14
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Økonomisk comedy-kaos: Det ser sort ud for komikernes årlige velgørenhedsshow, Comedy Aid. Sidste år skulle overskuddet være gået til Red Barnet, men alle pengene er endnu ikke blevet betalt. Komikerne, der stiller op gratis, er vrede på arrangøren "Danmarks førende comedybureau siden 1992", FBI - Funny Business Inc. Få hele historien om det økonomiske kaos og konsekvenserne i Kulturen på P1 i dag. Portræt af Lina Rafn: I mere end 20 år har hun stået på scenen med blandt andet sækkepiber og vodkakanoner. I weekenden sang Lina Rafn for tusindvis LGBT-personer og er aktuel med ny musik sammen med Infernal. Lina Rafn er vores portrætgæst i Kulturen på P1 i dag. Kommunale spareplaner rammer kulturlivet: Der er lagt op til at spare på kulturtilbuddene i flere af landets kommuner. Det er stigende udgifter til ældrepleje, som betyder at kulturinstitutioner får reduceret de kommunale tilskud. Nu er turen kommet til Haderslev. Der skal findes 64 millioner, og der er bl.a. lagt op til at lukke både Slesvigske Vognsamling og Nordeuropas største lertøjssamling; Ehlers Samlingen. Værter Tore Leifer Og Jesper Dein.

  Kultur
 • 1:54:59
  Orientering

  Orientering

  Kongehuset er for længst gået i gang med at planlægge statsmiddagen. Politiet og efterretningstjenesten har travlt med at forberede det enorme sikkerhedsopbud. Og regeringen glæder sig til, at den amerikanske præsident Donald Trump kommer på statsbesøg i Danmark den 2. og 3. september. Men nu siger Trump, at han måske ikke kommer til Danmark alligevel. Kan man det? Vi spørger i dagens program historiker og adjunkt i samfundsvidenskab ved Professionshøjskolen Absalon, Lars Hovbakke Sørensen, som nogen vil kende som kommentator i forbindelse med kongehuset og de store begivenheder, hvor dronningen er med. Justitsminister Nick Hækkerup har i dag meddelt, at man midlertidigt ikke vil benytte teledata som bevismateriale i retssager herhjemme. Beslutningen kommer efter politiet flere gange har måtte konstatere, at der er en væsentlig risiko for fejl i oplysningerne. Dermed er sagen vokset til en kæmpe-skandale, lyder vurderingen fra flere sider. Lars Larsen, stifteren af butikskæden Jysk, er død, 71 år. Vi spørger, hvad "købmanden" har betydet for dansk erhvervsliv. Brita Kvist og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet