Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:58
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Optimisterne

  Der er næsten ingen grænser for alle de gode ting, der efter sigende følger af at være optimist. Optimister lever længere, er sundere og tjener flere penge. Alt sådan noget. Personligt foretrækker jeg tragediedigtere og bluesmusikere frem for optimist-coaches, men det kan være, jeg bliver omvendt til optimismen i dagens udgave af Brinkmanns briks. Det forholder jeg mig pessimistisk til, men jeg glæder mig alligevel til en hel times samtale om optimisme. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen og lektor i psykologi ved Aarhus Universitet Frans Ørsted Andersen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:02
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad er perspektiverne i, at nogle af Godhavnsdrengene nu får erstatning? Hvordan er livet på Zanzibar midt i corona-pandemien? Hvilke konsekvenser har MELD- og FELD-sagen haft for DF? Værter: Ole Brink & Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:30
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Facebooks nyttige idioter?

  Efter strid mellem australske medier og Facebook er det nu danske mediehuses tur til at overveje brug af sociale medier. Diskussion om fordele, ulemper og mulig naivitet med Jysk Fynske Mediers direktør Jesper Rosener, TVMidtVest-direktør Lone Sunesen og medieanalytiker Aske Kammer fra Journalisthøjskolen. Ugeaviser har åndenød: Corona-lukning af butikker, kultur- og sportsaktiviteter har gjort store indhug i annonceindtægterne på de fleste ugeaviser. Kulturminister Joy Mogensen er - efter et møde i denne uge - på vej med nødhjælp. Og det haster, siger Danske Mediers direktør Louise Brincker. Nuancer forsvandt: Regeringens teststrategi vil koste 100 milliarder kroner, skrev Berlingske i en overskrift forleden. Milliarderne gav genlyd i flere medier, og eksperten bag tallet kalder det "hårdt vinklet". Journalistens redaktør Christian Lindhardt debatterer stramninger med Berlingske-redaktionschef Kasper Krogh. 70 år gammel historie: Slidte dagbøger, masser af billeder og solidt rugbrødsarbejde er blandt ingredienserne i ny bog om sygeplejerskerne på hospitalsskibet "Jutlandia" under Korea-krigen 1951-53. Interview med journalist Helle Juhl om fascinationen, mediedækningen og betydningen af en ellers glemt historie. Deepfake i public service-tv: DR2-satiren "Tæt på sandheden" kopierede forleden Mette Frederiksens og Dan Jørgensens ansigter over på to skuespillere i en sketch. Men er det DR's opgave at bidrage til forfalskninger med brug af omdiskuteret teknologi? Satireredaktør Peter Gren Larsen forklarer, hvad meningen er. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:02
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - Du kan ikke sidde eller løfte forkert

  Husker du at bøje i benene, når du løfter - og at hvile dig, når det gør ondt i ryggen? Ved du hvad, det er faktisk lige meget! For den viden om ryggen, som mange af os er opdraget med, holder slet ikke, viser den nyere forskning. Rygsmerter er dog stadig den lidelse, der plager allerflest mennesker i hele verden - og i Danmark har omkring 900.000 mennesker ondt i ryggen hvert år. Det koster kassen i sygemeldinger og behandlinger. Problemet er bare, at hverken korrekt holdning, smertestillende piller eller operationer hjælper. Noget af det bedste, man kan gøre, er derimod at tale om smerterne. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:48
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kim Larsens sprogskat

  Kim Larsen er kendt for sine socialrealistiske tekster der op igennem årene er sunget og citeret af vidt og mange. Hans musik bliver nydt på tværs af generationer, og Klog på Sprog tager dig med på en gennemgang af det sprog der har døbt ham Danmarks nationalskjald. Dagens Kim Larsen-eksperter består af forfatter af bogen Kim Larsen - et livs sange Erik Jensen, sanger i Gasoline Line Münster-Swendsen og seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Henrik Lorentzen. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:34
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Jakob Ellemann-Jensen

  Det vil koste flere smittede, flere indlagte og flere dødsfald, erkender Jakob Ellemann-Jensen om Venstres krav til en større genåbning. "Vi må acceptere, at døden er en del af livet" lyder det fra Venstres formand, der mener, at restriktionerne også vil koste liv. Er kuren mod Corona værre end sygdommen? Statsministeren kalder den begrænsede genåbning for en kalkuleret risiko, læger taler om en selvskabt tredje bølge - hvor stor en bølge vil Ellemann risikere med en udvidet åbning? Har politikerne været for bange for at gå ind i diskussionen om liv og død, om hvilke liv der skal prioriteres over andre og om konsekvenserne af de valg der træffes? Jakob Ellemann-Jensen er Ugens Gæst, stil dit spørgsmål på sms til 1212. Vært: Pia Røn. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:08
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Lystarbejderne Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal kan ikke kapere at blive forladt af flere kollegaer. Derfor sætter de en stopper for fjerdebølge-flugten og sikrer sig at Bonderøven ikke også forlader flagskibet. Sanne brøler til sine medsøstre, der ikke ønsker at være fødemaskiner: Stop stop, det er min krop. Og så er der ugens store håb: Knud Pfeil, der glædeligt kører 248 km for at få den fede Pfizer-vaccine. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:07
  4. division

  4. division: Allen v. Farrow og 'Snask' med mere

  En ny dokumentarserie dykker ned i sagen om Woody Allens påståede overgreb på sin og Mia Farrows dengang syvårige datter for 28 år siden. Dokumentaren falder ind i en stribe af nyere dokumentarer, der ikke har tilstræbt objektivitet som kerneværdi. Hvad betyder det for måden, vi forstår historien på? Vi diskuterer Allen vs. Farrow-dokumentarens formidling og formål. Daniel Denciks nye roman 'Snask' handler om den hypertalentfulde 19-årige Alicia, som lever et grænseløst liv og er feteret fra alle sider. Alicias kæreste, Trevor, er gammel nok til at være hendes far og retningsløs i livet. Vi får besøg af forfatteren. Vi skal også omkring en mystisk Munch-inskription, skuespilleren Frances McDormand, som er aktuel i den nye film Nomadland og meget andet. Værter: Adam Holm, Mikkel Frey Damgaard og Ane Cortzen. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Klimarådet har i dag givet regeringens klimaindsats dumpekarakter. For der er alt for mange ubekendte i den kurs, regeringen har lagt. Vi taler med ministeren om, at de har fået tomlen nedad. Og så spørger vi forligspartierne bag klimaloven, om hvad de nu vil stille op. Og så får vi en øjenvidneberetning fra en flygtningelejr i Etiopiens nordlige Tigray-provins. Her er meldingen, at de ikke får nogen nødhjælp og føler sig ladt i stikken af FN. Men hvad vil Danmark gøre for at afbøde den humanitære krise i Etiopien? Og så spørger vi, om Morten Messerschmidt kan leve op til at være blevet udråbt til frelseren af det kriseramte Dansk Folkeparti, så længe den her sag spøger i partiet. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Birgitte Gadegaard og Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:34
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Jakob Ellemann-Jensen

  Det vil koste flere smittede, flere indlagte og flere dødsfald, erkender Jakob Ellemann-Jensen om Venstres krav til en større genåbning. "Vi må acceptere, at døden er en del af livet" lyder det fra Venstres formand, der mener, at restriktionerne også vil koste liv. Er kuren mod Corona værre end sygdommen? Statsministeren kalder den begrænsede genåbning for en kalkuleret risiko, læger taler om en selvskabt tredje bølge - hvor stor en bølge vil Ellemann risikere med en udvidet åbning? Har politikerne været for bange for at gå ind i diskussionen om liv og død, om hvilke liv der skal prioriteres over andre og om konsekvenserne af de valg der træffes? Jakob Ellemann-Jensen er Ugens Gæst, stil dit spørgsmål på sms til 1212. Vært: Pia Røn. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:08
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Lystarbejderne Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal kan ikke kapere at blive forladt af flere kollegaer. Derfor sætter de en stopper for fjerdebølge-flugten og sikrer sig at Bonderøven ikke også forlader flagskibet. Sanne brøler til sine medsøstre, der ikke ønsker at være fødemaskiner: Stop stop, det er min krop. Og så er der ugens store håb: Knud Pfeil, der glædeligt kører 248 km for at få den fede Pfizer-vaccine. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken: Melodifestival-mobbing, nekrofili og Sylvi Listhaug

  Åsa Linderborg er træt af venstresidens brune stænk. Hilde Sandvik (N) er bange for, at hun har fået sin egen "lille Hassan", mens Hassan Preisler (DK) ivrigt har læst om døden. Denne uges pan-skandinaviske terapisession er ren "rama ding dong". Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:48
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kim Larsens sprogskat

  Kim Larsen er kendt for sine socialrealistiske tekster der op igennem årene er sunget og citeret af vidt og mange. Hans musik bliver nydt på tværs af generationer, og Klog på Sprog tager dig med på en gennemgang af det sprog der har døbt ham Danmarks nationalskjald. Dagens Kim Larsen-eksperter består af forfatter af bogen Kim Larsen - et livs sange Erik Jensen, sanger i Gasoline Line Münster-Swendsen og seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab Henrik Lorentzen. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Sendes også 21.03, lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Klimarådet har i dag givet regeringens klimaindsats dumpekarakter. For der er alt for mange ubekendte i den kurs, regeringen har lagt. Vi taler med ministeren om, at de har fået tomlen nedad. Og så spørger vi forligspartierne bag klimaloven, om hvad de nu vil stille op. Og så får vi en øjenvidneberetning fra en flygtningelejr i Etiopiens nordlige Tigray-provins. Her er meldingen, at de ikke får nogen nødhjælp og føler sig ladt i stikken af FN. Men hvad vil Danmark gøre for at afbøde den humanitære krise i Etiopien? Og så spørger vi, om Morten Messerschmidt kan leve op til at være blevet udråbt til frelseren af det kriseramte Dansk Folkeparti, så længe den her sag spøger i partiet. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Birgitte Gadegaard og Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  Klimarådet har i dag givet regeringens klimaindsats dumpekarakter. For der er alt for mange ubekendte i den kurs, regeringen har lagt. Vi taler med ministeren om, at de har fået tomlen nedad. Og så spørger vi forligspartierne bag klimaloven, om hvad de nu vil stille op. Og så får vi en øjenvidneberetning fra en flygtningelejr i Etiopiens nordlige Tigray-provins. Her er meldingen, at de ikke får nogen nødhjælp og føler sig ladt i stikken af FN. Men hvad vil Danmark gøre for at afbøde den humanitære krise i Etiopien? Og så spørger vi, om Morten Messerschmidt kan leve op til at være blevet udråbt til frelseren af det kriseramte Dansk Folkeparti, så længe den her sag spøger i partiet. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Birgitte Gadegaard og Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:30
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Facebooks nyttige idioter?

  Efter strid mellem australske medier og Facebook er det nu danske mediehuses tur til at overveje brug af sociale medier. Diskussion om fordele, ulemper og mulig naivitet med Jysk Fynske Mediers direktør Jesper Rosener, TVMidtVest-direktør Lone Sunesen og medieanalytiker Aske Kammer fra Journalisthøjskolen. Ugeaviser har åndenød: Corona-lukning af butikker, kultur- og sportsaktiviteter har gjort store indhug i annonceindtægterne på de fleste ugeaviser. Kulturminister Joy Mogensen er - efter et møde i denne uge - på vej med nødhjælp. Og det haster, siger Danske Mediers direktør Louise Brincker. Nuancer forsvandt: Regeringens teststrategi vil koste 100 milliarder kroner, skrev Berlingske i en overskrift forleden. Milliarderne gav genlyd i flere medier, og eksperten bag tallet kalder det "hårdt vinklet". Journalistens redaktør Christian Lindhardt debatterer stramninger med Berlingske-redaktionschef Kasper Krogh. 70 år gammel historie: Slidte dagbøger, masser af billeder og solidt rugbrødsarbejde er blandt ingredienserne i ny bog om sygeplejerskerne på hospitalsskibet "Jutlandia" under Korea-krigen 1951-53. Interview med journalist Helle Juhl om fascinationen, mediedækningen og betydningen af en ellers glemt historie. Deepfake i public service-tv: DR2-satiren "Tæt på sandheden" kopierede forleden Mette Frederiksens og Dan Jørgensens ansigter over på to skuespillere i en sketch. Men er det DR's opgave at bidrage til forfalskninger med brug af omdiskuteret teknologi? Satireredaktør Peter Gren Larsen forklarer, hvad meningen er. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:07
  4. division

  4. division: Allen v. Farrow og 'Snask' med mere

  En ny dokumentarserie dykker ned i sagen om Woody Allens påståede overgreb på sin og Mia Farrows dengang syvårige datter for 28 år siden. Dokumentaren falder ind i en stribe af nyere dokumentarer, der ikke har tilstræbt objektivitet som kerneværdi. Hvad betyder det for måden, vi forstår historien på? Vi diskuterer Allen vs. Farrow-dokumentarens formidling og formål. Daniel Denciks nye roman 'Snask' handler om den hypertalentfulde 19-årige Alicia, som lever et grænseløst liv og er feteret fra alle sider. Alicias kæreste, Trevor, er gammel nok til at være hendes far og retningsløs i livet. Vi får besøg af forfatteren. Vi skal også omkring en mystisk Munch-inskription, skuespilleren Frances McDormand, som er aktuel i den nye film Nomadland og meget andet. Værter: Adam Holm, Mikkel Frey Damgaard og Ane Cortzen. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:07
  4. division

  4. division: Allen v. Farrow og 'Snask' med mere (fortsat)

  En ny dokumentarserie dykker ned i sagen om Woody Allens påståede overgreb på sin og Mia Farrows dengang syvårige datter for 28 år siden. Dokumentaren falder ind i en stribe af nyere dokumentarer, der ikke har tilstræbt objektivitet som kerneværdi. Hvad betyder det for måden, vi forstår historien på? Vi diskuterer Allen vs. Farrow-dokumentarens formidling og formål. Daniel Denciks nye roman 'Snask' handler om den hypertalentfulde 19-årige Alicia, som lever et grænseløst liv og er feteret fra alle sider. Alicias kæreste, Trevor, er gammel nok til at være hendes far og retningsløs i livet. Vi får besøg af forfatteren. Vi skal også omkring en mystisk Munch-inskription, skuespilleren Frances McDormand, som er aktuel i den nye film Nomadland og meget andet. Værter: Adam Holm, Mikkel Frey Damgaard og Ane Cortzen. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Klimarådet har i dag givet regeringens klimaindsats dumpekarakter. For der er alt for mange ubekendte i den kurs, regeringen har lagt. Vi taler med ministeren om, at de har fået tomlen nedad. Og så spørger vi forligspartierne bag klimaloven, om hvad de nu vil stille op. Og så får vi en øjenvidneberetning fra en flygtningelejr i Etiopiens nordlige Tigray-provins. Her er meldingen, at de ikke får nogen nødhjælp og føler sig ladt i stikken af FN. Men hvad vil Danmark gøre for at afbøde den humanitære krise i Etiopien? Og så spørger vi, om Morten Messerschmidt kan leve op til at være blevet udråbt til frelseren af det kriseramte Dansk Folkeparti, så længe den her sag spøger i partiet. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Birgitte Gadegaard og Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering (fortsat)

  Klimarådet har i dag givet regeringens klimaindsats dumpekarakter. For der er alt for mange ubekendte i den kurs, regeringen har lagt. Vi taler med ministeren om, at de har fået tomlen nedad. Og så spørger vi forligspartierne bag klimaloven, om hvad de nu vil stille op. Og så får vi en øjenvidneberetning fra en flygtningelejr i Etiopiens nordlige Tigray-provins. Her er meldingen, at de ikke får nogen nødhjælp og føler sig ladt i stikken af FN. Men hvad vil Danmark gøre for at afbøde den humanitære krise i Etiopien? Og så spørger vi, om Morten Messerschmidt kan leve op til at være blevet udråbt til frelseren af det kriseramte Dansk Folkeparti, så længe den her sag spøger i partiet. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Birgitte Gadegaard og Tine Linde redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet