Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:07
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Atomkraft, ja tak

  Løsningen er 100% klimavenlig, men også sprængfarligt kontroversiel: Det danske firma Seaborg Technologies tilbyder en ny og revolutionerende form for atomkraft. Deres mobile reaktorer i små skibscontainere vil kunne genere lige så meget strøm som kæmpe, sorte og svinende kulkraftværker. Men er teknologien sikker? Og er der overhovedet nogen, der kan og vil købe dem? Hør direktøren fra Seaborg Technologies fortælle om sit vidtløftige, og altså også radioaktive forretningseventyr, der ikke udleder drivhusgasser, men til gengæld skaber skræk og rædsel hos mange. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Genudsendelse fra mandag).

  Natur & Miljø
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvilke ligestillingsproblemer i EU afspejler sofagate? Hvordan bør de konservative reagere på Naser Khaders trusler? Og hvad vil et stop for Johnson & Johnson-vaccinen herhjemme betyde for vaccineplanen? Værter: Maria Dohn og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:03
  Følg pengene

  Følg pengene: Bordets glæder må vente - restauranter trækker i bremsen

  Det er ikke kun vaccinerne, der er sat på pause. Det er fadøllene også. Om en uge - den 21. april - må restauranterne åbne for udendørs servering. Men restriktionerne spænder stadig ben for restaurationsbranchen, og det vil kun gøre ondt værre rent økonomisk at slå dørene op for gæster med de nuværende rammer. Men hvad skal der så på bordet, før det giver mening for restauranterne at genåbne, så vi alle kan komme ud og spise igen. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:38
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: En rigtig ven

  En god ven er også en kærlighedsrelation. Vennerne er den familie, man selv har valgt, og det kan være nemmere at have et livslangt forhold til venner end en kæreste. Måske er venner det perfekte mix af lyst og pligt, man kan trække sig uden problemer og vælge til, når man lige præcis trænger til at se den person, som får dig i det rigtige humør den dag. I dag taler vi med to livslange venner, der tror på, at venskaber giver mening i tilværelsen. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Simon Kvamm, sanger og aktuel skuespiller og manuskriptforfatter med serien Guru. Brian Lykke, skuespiller og komiker. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:43
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Sådan lyder litteraturen

  Læser du dine romaner, eller lytter du dem? Uanset hvordan du 'forbruger' din litteratur, er der stor sandsynlighed for, at du har prøvet at 'sætte den i ørene'. Salget af lydbøger er nemlig steget de seneste par år, og vi lytter vores bøger mere end nogensinde, men hvad lytter vi til, og hvorfor er vi egentlig blevet så vilde med lydbogsmediet? I denne uges udgave af Skønlitteratur på P1 undersøger programvært, Nanna Mogensen, hvad der sker, når vi hører en bog. Lydforsker og lektor ved Medievidenskab ved Aarhus Universitet, Iben Have guider lytterne rundt i lydbogens verden. Hun gør os klogere på, hvad lydbøgerne kan, og hvordan de er gået fra at være et produkt tiltænkt synsbesværede til at være et foretrukket format for det moderne travle menneske. Lytterne får smagsprøver på helt nye lydbøger, der 'kan' noget forskelligt. Vi skal høre et klip fra lydbogsindspilningen af Christina Hesselholdts nye roman 'Feje blade sammen op mod vinden'. Den er indtalt af 6 skuespillere, som både snakker med og i munden på hinanden. Romanens hovedkarakter Camilla er indtalt af skuespiller Tammi Øst, som har indtalt rigtig mange lydbøger. Hun svarer på, hvad hun gør, for at give stemmerne liv. Desuden spiller vi klip fra det, der er blevet kaldt, 'verdens sværeste roman', 'Ulysses' af James Joyce. Kan man overhovedet følge med i den, når man kun har lyden? Og så giver skuespiller, Morten Kirkskov liv og lyd til modstandsmanden, Jens Thue Jensen, når vi skal høre hans afskedsbrev. Han blev henrettet i 1945. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Møg-syg eller øv-dage?

  Bliv hjemme, hvis du er syg! Den regel har vi lært at corona. Men medmindre du er folketingspolitiker, skal du være klar til at dokumentere, at du faktisk fejler noget. Men hvordan kan vi stole på, at politikere ikke bruger 'sygekortet', når møgsagerne vokser sig for store? - spørger tidligere mf'er Joachim B. Olsen i Ekstra Bladet, efter at Naser Khader blev sygemeldt umiddelbart efter en stærkt kritisk historie i Berlingske. Bliver politikerne faktisk syge af møgsagerne? Og er det rimeligt, at de slipper for de lægeerklæringer, stramme tidsfrister og samtaler med chef og kommune, som alle andre skal igennem, når vi bliver syge? I P1 Debat diskuterer Joachim B. Olsen møgsager og sygemeldinger med Folketingsformand Henrik Dam Kristensen, hans forgænger i formandsstolen Pia Kjærsgaard, Venstres gruppeformand Karsten Lauritzen og socialpolitisk konsulent i FOA Nanna Mørch. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Mor og morder?

  I 2003 bliver den australske kvinde, Kathleen Folbigg, idømt 40 års fængsel for at have slået sine fire børn ihjel. Men få nyligt finder danske forskere frem til, at en sjælden genfejl måske kan forklare børnenes død. Det får nu en række førende internationale forskere - herunder to nobelprismodtagere - til at appellere om, at den australske kvinde bliver løsladt. Hvad er det for et genmysterium, de danske forskere har løst? Og hvad betyder videnskabens landvindinger for vores retssikkerhed? Vi spørger Mette Mayli Albæk, undersøgende journalist på Jyllands-Posten, der har gravet sig ned i Folbigg-sagen. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:51
  Kiggerpigen

  Kiggerpigen 4:5

  Stine Ellerbæk finder Kiggerpigens bedste legekammerat, hendes jævnaldrende fætter Jørn - og en masse brikker falder på plads. Han vil gerne fortælle Kiggerpigens historie, men i håb om derefter, endeligt, at kunne glemme det hele. Vi får fortællingen om den lille famlie, og han afslører en dyster og overraskende side af "Kiggerpigens" korte liv. I et notat om "fængsel" fra et gammelt arkiv, finder Stine ud af at Kiggerpigen og hendes forældre var tættere på krigen end de fleste. Medvirkende: Jørn Allentoft Arvad Nicolaisen, Peter Birkelund. Original musik: Simon Kvamm. Tilrettelæggelse og redigering: Stine Ellerbæk. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Mofibo Awards: Hele 35.000 lyttere har stemt til den store lydbogspris, Mofibo Awards 2021. Det er dobbelt så mange som sidste år, hvor prisen blev uddelt for første gang. Vi har talt med den prisvindende forfatter Sara Blædel, der i dag har modtaget en lydbogspris for første gang. Friske lydbogsundersøgelser: Det er måske ikke så underligt, at flere har valgt at stemme til Mofibo Awards i år, for lydbøger har medvirket til en stigning af danskernes generelle litteraturforbrug. Det viser to nye undersøgelser, som vi ser på i dagens udsendelse. Museernes genåbning: Om en uge åbner museerne, men de ved endnu ikke præcist hvordan. Der mangler nemlig stadig afklaring om afstands- og kvadratmeterkrav, og de endelige retningslinjer er nok først på plads på mandag eller tirsdag i næste uge. Det er dybt kritisabelt, mener flere af de museumsdirektører, som vi taler med i Kulturen på P1. Erotisk litteratur er hot: Coronakrisen ser ud til at have boostet interessen for erotisk litteratur. I hvert fald hvis man ser på den årlige opgørelse over fordelingen af bibliotekspenge, som kom for nylig. Vi taler ny og gammel erotisk litteratur med Camilla Boraghi, der er vært på podcasten Knaldromaner og med litterat og kritiker ved Politiken, Bo Tao Michaëlis. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Vaccineplanen rykkes igen

  AstraZeneca udgår nu af vaccinationsprogrammet herhjemme, efter man har kunnet se en direkte sammenhæng mellem vaccinen og sjældne blodpropper. Det betyder, at vaccinekalenderen igen bliver justeret og foreløbig rykket tre uger frem. Spørgsmål om køn, race og identitet florerer i øjeblikket livligt rundt på læreanstalterne. Flere borgerlige politikere og debattører mener ligefrem, at det er kommet så vidt, at venstresnoede politiske strømninger truer den frie forskning. Er den frie forskning under så meget pres fra forskellige aktivistiske strømninger, at den reelt er i fare? Efter 9/11 indledte USA og en række NATO-allierede lande krigen i Afghanistan, der har varet i snart 20 år. Nu har den amerikanske præsident, Joe Biden, besluttet sig for, at resten af USA's tropper skal være tilbage på amerikansk jord inden den 11. september i år. Det er anden gang inden for det sidste år, at en amerikansk præsident har sat dato på en tilbagetrækning fra Afghanistan. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Møg-syg eller øv-dage?

  Bliv hjemme, hvis du er syg! Den regel har vi lært at corona. Men medmindre du er folketingspolitiker, skal du være klar til at dokumentere, at du faktisk fejler noget. Men hvordan kan vi stole på, at politikere ikke bruger 'sygekortet', når møgsagerne vokser sig for store? - spørger tidligere mf'er Joachim B. Olsen i Ekstra Bladet, efter at Naser Khader blev sygemeldt umiddelbart efter en stærkt kritisk historie i Berlingske. Bliver politikerne faktisk syge af møgsagerne? Og er det rimeligt, at de slipper for de lægeerklæringer, stramme tidsfrister og samtaler med chef og kommune, som alle andre skal igennem, når vi bliver syge? I P1 Debat diskuterer Joachim B. Olsen møgsager og sygemeldinger med Folketingsformand Henrik Dam Kristensen, hans forgænger i formandsstolen Pia Kjærsgaard, Venstres gruppeformand Karsten Lauritzen og socialpolitisk konsulent i FOA Nanna Mørch. Vært: Marie Louise Toksvig. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:10
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Mor og morder?

  I 2003 bliver den australske kvinde, Kathleen Folbigg, idømt 40 års fængsel for at have slået sine fire børn ihjel. Men få nyligt finder danske forskere frem til, at en sjælden genfejl måske kan forklare børnenes død. Det får nu en række førende internationale forskere - herunder to nobelprismodtagere - til at appellere om, at den australske kvinde bliver løsladt. Hvad er det for et genmysterium, de danske forskere har løst? Og hvad betyder videnskabens landvindinger for vores retssikkerhed? Vi spørger Mette Mayli Albæk, undersøgende journalist på Jyllands-Posten, der har gravet sig ned i Folbigg-sagen. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:51
  Kiggerpigen

  Kiggerpigen 4:5

  Stine Ellerbæk finder Kiggerpigens bedste legekammerat, hendes jævnaldrende fætter Jørn - og en masse brikker falder på plads. Han vil gerne fortælle Kiggerpigens historie, men i håb om derefter, endeligt, at kunne glemme det hele. Vi får fortællingen om den lille famlie, og han afslører en dyster og overraskende side af "Kiggerpigens" korte liv. I et notat om "fængsel" fra et gammelt arkiv, finder Stine ud af at Kiggerpigen og hendes forældre var tættere på krigen end de fleste. Medvirkende: Jørn Allentoft Arvad Nicolaisen, Peter Birkelund. Original musik: Simon Kvamm. Tilrettelæggelse og redigering: Stine Ellerbæk. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 57:38
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: En rigtig ven

  En god ven er også en kærlighedsrelation. Vennerne er den familie, man selv har valgt, og det kan være nemmere at have et livslangt forhold til venner end en kæreste. Måske er venner det perfekte mix af lyst og pligt, man kan trække sig uden problemer og vælge til, når man lige præcis trænger til at se den person, som får dig i det rigtige humør den dag. I dag taler vi med to livslange venner, der tror på, at venskaber giver mening i tilværelsen. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Simon Kvamm, sanger og aktuel skuespiller og manuskriptforfatter med serien Guru. Brian Lykke, skuespiller og komiker. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:43
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Sådan lyder litteraturen

  Læser du dine romaner, eller lytter du dem? Uanset hvordan du 'forbruger' din litteratur, er der stor sandsynlighed for, at du har prøvet at 'sætte den i ørene'. Salget af lydbøger er nemlig steget de seneste par år, og vi lytter vores bøger mere end nogensinde, men hvad lytter vi til, og hvorfor er vi egentlig blevet så vilde med lydbogsmediet? I denne uges udgave af Skønlitteratur på P1 undersøger programvært, Nanna Mogensen, hvad der sker, når vi hører en bog. Lydforsker og lektor ved Medievidenskab ved Aarhus Universitet, Iben Have guider lytterne rundt i lydbogens verden. Hun gør os klogere på, hvad lydbøgerne kan, og hvordan de er gået fra at være et produkt tiltænkt synsbesværede til at være et foretrukket format for det moderne travle menneske. Lytterne får smagsprøver på helt nye lydbøger, der 'kan' noget forskelligt. Vi skal høre et klip fra lydbogsindspilningen af Christina Hesselholdts nye roman 'Feje blade sammen op mod vinden'. Den er indtalt af 6 skuespillere, som både snakker med og i munden på hinanden. Romanens hovedkarakter Camilla er indtalt af skuespiller Tammi Øst, som har indtalt rigtig mange lydbøger. Hun svarer på, hvad hun gør, for at give stemmerne liv. Desuden spiller vi klip fra det, der er blevet kaldt, 'verdens sværeste roman', 'Ulysses' af James Joyce. Kan man overhovedet følge med i den, når man kun har lyden? Og så giver skuespiller, Morten Kirkskov liv og lyd til modstandsmanden, Jens Thue Jensen, når vi skal høre hans afskedsbrev. Han blev henrettet i 1945. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Vaccineplanen rykkes igen

  AstraZeneca udgår nu af vaccinationsprogrammet herhjemme, efter man har kunnet se en direkte sammenhæng mellem vaccinen og sjældne blodpropper. Det betyder, at vaccinekalenderen igen bliver justeret og foreløbig rykket tre uger frem. Spørgsmål om køn, race og identitet florerer i øjeblikket livligt rundt på læreanstalterne. Flere borgerlige politikere og debattører mener ligefrem, at det er kommet så vidt, at venstresnoede politiske strømninger truer den frie forskning. Er den frie forskning under så meget pres fra forskellige aktivistiske strømninger, at den reelt er i fare? Efter 9/11 indledte USA og en række NATO-allierede lande krigen i Afghanistan, der har varet i snart 20 år. Nu har den amerikanske præsident, Joe Biden, besluttet sig for, at resten af USA's tropper skal være tilbage på amerikansk jord inden den 11. september i år. Det er anden gang inden for det sidste år, at en amerikansk præsident har sat dato på en tilbagetrækning fra Afghanistan. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Vaccineplanen rykkes igen (fortsat)

  AstraZeneca udgår nu af vaccinationsprogrammet herhjemme, efter man har kunnet se en direkte sammenhæng mellem vaccinen og sjældne blodpropper. Det betyder, at vaccinekalenderen igen bliver justeret og foreløbig rykket tre uger frem. Spørgsmål om køn, race og identitet florerer i øjeblikket livligt rundt på læreanstalterne. Flere borgerlige politikere og debattører mener ligefrem, at det er kommet så vidt, at venstresnoede politiske strømninger truer den frie forskning. Er den frie forskning under så meget pres fra forskellige aktivistiske strømninger, at den reelt er i fare? Efter 9/11 indledte USA og en række NATO-allierede lande krigen i Afghanistan, der har varet i snart 20 år. Nu har den amerikanske præsident, Joe Biden, besluttet sig for, at resten af USA's tropper skal være tilbage på amerikansk jord inden den 11. september i år. Det er anden gang inden for det sidste år, at en amerikansk præsident har sat dato på en tilbagetrækning fra Afghanistan. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:03
  Følg pengene

  Følg pengene: Bordets glæder må vente - restauranter trækker i bremsen

  Det er ikke kun vaccinerne, der er sat på pause. Det er fadøllene også. Om en uge - den 21. april - må restauranterne åbne for udendørs servering. Men restriktionerne spænder stadig ben for restaurationsbranchen, og det vil kun gøre ondt værre rent økonomisk at slå dørene op for gæster med de nuværende rammer. Men hvad skal der så på bordet, før det giver mening for restauranterne at genåbne, så vi alle kan komme ud og spise igen. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Mofibo Awards: Hele 35.000 lyttere har stemt til den store lydbogspris, Mofibo Awards 2021. Det er dobbelt så mange som sidste år, hvor prisen blev uddelt for første gang. Vi har talt med den prisvindende forfatter Sara Blædel, der i dag har modtaget en lydbogspris for første gang. Friske lydbogsundersøgelser: Det er måske ikke så underligt, at flere har valgt at stemme til Mofibo Awards i år, for lydbøger har medvirket til en stigning af danskernes generelle litteraturforbrug. Det viser to nye undersøgelser, som vi ser på i dagens udsendelse. Museernes genåbning: Om en uge åbner museerne, men de ved endnu ikke præcist hvordan. Der mangler nemlig stadig afklaring om afstands- og kvadratmeterkrav, og de endelige retningslinjer er nok først på plads på mandag eller tirsdag i næste uge. Det er dybt kritisabelt, mener flere af de museumsdirektører, som vi taler med i Kulturen på P1. Erotisk litteratur er hot: Coronakrisen ser ud til at have boostet interessen for erotisk litteratur. I hvert fald hvis man ser på den årlige opgørelse over fordelingen af bibliotekspenge, som kom for nylig. Vi taler ny og gammel erotisk litteratur med Camilla Boraghi, der er vært på podcasten Knaldromaner og med litterat og kritiker ved Politiken, Bo Tao Michaëlis. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Mofibo Awards: Hele 35.000 lyttere har stemt til den store lydbogspris, Mofibo Awards 2021. Det er dobbelt så mange som sidste år, hvor prisen blev uddelt for første gang. Vi har talt med den prisvindende forfatter Sara Blædel, der i dag har modtaget en lydbogspris for første gang. Friske lydbogsundersøgelser: Det er måske ikke så underligt, at flere har valgt at stemme til Mofibo Awards i år, for lydbøger har medvirket til en stigning af danskernes generelle litteraturforbrug. Det viser to nye undersøgelser, som vi ser på i dagens udsendelse. Museernes genåbning: Om en uge åbner museerne, men de ved endnu ikke præcist hvordan. Der mangler nemlig stadig afklaring om afstands- og kvadratmeterkrav, og de endelige retningslinjer er nok først på plads på mandag eller tirsdag i næste uge. Det er dybt kritisabelt, mener flere af de museumsdirektører, som vi taler med i Kulturen på P1. Erotisk litteratur er hot: Coronakrisen ser ud til at have boostet interessen for erotisk litteratur. I hvert fald hvis man ser på den årlige opgørelse over fordelingen af bibliotekspenge, som kom for nylig. Vi taler ny og gammel erotisk litteratur med Camilla Boraghi, der er vært på podcasten Knaldromaner og med litterat og kritiker ved Politiken, Bo Tao Michaëlis. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Vaccineplanen rykkes igen

  AstraZeneca udgår nu af vaccinationsprogrammet herhjemme, efter man har kunnet se en direkte sammenhæng mellem vaccinen og sjældne blodpropper. Det betyder, at vaccinekalenderen igen bliver justeret og foreløbig rykket tre uger frem. Spørgsmål om køn, race og identitet florerer i øjeblikket livligt rundt på læreanstalterne. Flere borgerlige politikere og debattører mener ligefrem, at det er kommet så vidt, at venstresnoede politiske strømninger truer den frie forskning. Er den frie forskning under så meget pres fra forskellige aktivistiske strømninger, at den reelt er i fare? Efter 9/11 indledte USA og en række NATO-allierede lande krigen i Afghanistan, der har varet i snart 20 år. Nu har den amerikanske præsident, Joe Biden, besluttet sig for, at resten af USA's tropper skal være tilbage på amerikansk jord inden den 11. september i år. Det er anden gang inden for det sidste år, at en amerikansk præsident har sat dato på en tilbagetrækning fra Afghanistan. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Vaccineplanen rykkes igen (fortsat)

  AstraZeneca udgår nu af vaccinationsprogrammet herhjemme, efter man har kunnet se en direkte sammenhæng mellem vaccinen og sjældne blodpropper. Det betyder, at vaccinekalenderen igen bliver justeret og foreløbig rykket tre uger frem. Spørgsmål om køn, race og identitet florerer i øjeblikket livligt rundt på læreanstalterne. Flere borgerlige politikere og debattører mener ligefrem, at det er kommet så vidt, at venstresnoede politiske strømninger truer den frie forskning. Er den frie forskning under så meget pres fra forskellige aktivistiske strømninger, at den reelt er i fare? Efter 9/11 indledte USA og en række NATO-allierede lande krigen i Afghanistan, der har varet i snart 20 år. Nu har den amerikanske præsident, Joe Biden, besluttet sig for, at resten af USA's tropper skal være tilbage på amerikansk jord inden den 11. september i år. Det er anden gang inden for det sidste år, at en amerikansk præsident har sat dato på en tilbagetrækning fra Afghanistan. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet