Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Barn af coronakrisen

  Cuba-krisen, Murens fald, angrebet på World Trade Center, Finanskrisen og nu: Coronakrisen. Hver generation har sine kriser og skelsættende begivenheder. I Brinkmanns Briks ser vi på, hvordan Coronakrisen vil påvirke vores børn og unge. Dem der altid vil huske den tid i foråret 2020, hvor verden blev kastet ud i isolation, sygdom og økonomisk kaos. Medvirkende: Per Schultz Jørgensen, psykolog og professor, tidligere formand for Børnerådet. Marianne Levinsensen, fremtidsforsker, forfatter til bogen '7 generationer. Værdier, forbrug og levevis nu og i fremtiden'. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. (Genudsendelse fra i går).

  Videnskab & Teknologi
 • 3:40:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Regeringen vil gradvist genåbne Danmark efter påske, hvis tallene tillader det - hvorfor kommer statsministeren med den her melding netop nu? Hvordan går det med hjemmeundervisningen? Og hvorfor er det ifølge et flertal uden om regeringen nødvendigt at rykke kulturforhandlinger væk fra kulturminister Joy Mogensen? Værter: Ole Brink og Eva Dalgaard Andreasen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Rejseulyst

  Rejser, turisme, og globalisering er medskyldig i, at vi og resten af verden er i en slags undtagelsestilstand. Lige nu er der ingen, der kan eller vil rejse. Og mange af dem, der er ude i verden, rejser hjem. Det at rejse betyder normalt meget for os, men lige nu er rejselysten erstattet af en ulyst og umulighed. I Brinkmanns briks kaster vi et psykologisk og filosofisk blik på, hvorfor det betyder så meget at rejse, og hvor vi kan hente det, vi plejer at få, når vi rejser. Medvirkende: Rane Willerslev, antropolog, eventyrer og direktør for Nationalmuseet. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Johanne Foersom, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Sendes også 21.03 og i morgen 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Store taler

  Hvad gør en god tale bemærkelsesværdig? Hvordan formidler man et vanskeligt budskab? Hvilke historiske taler husker vi? Hvordan taler man til nationen i en krisetid? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 20.03 og søndag 6.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Værter Gitte Hansen og Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturminister i politisk shitstorm: Efter mislykkede forhandlinger om hjælp til nødlidende medier kræver et politisk flertal på Christiansborg kulturminister Joy Mogensen fjernet fra bordenden. Men er hun alene om at bære skylden for et utæt sikkerhedsnet under kulturlivet? Kulturen på P1 ser på hendes parti Socialdemokratiets aktuelle kulturpolitik og opgør med kultureliten. Boghandler-gigant lukker ned: Boghandlerkæden Arnold Busck er ikke tvunget af regeringen til at lukke sine butikker - men gør det alligevel. Konkurrenten Bog & Idé har en helt anden corona-strategi og kører videre for fuld damp. Kulturen på P1 kigger ind i maskinrummet hos bogsalgs-giganterne. Hørespil med kendte stemmer: 135 danske skuespillere er gået sammen om at lægge stemmer til et nyt hørespil om coronatiden. Kulturen på P1 lægger øre til, når Claes Bang, Pilou Asbæk, Ellen Hillingsø, Amanda Collin og mange andre genopliver en lidt glemt genre. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Værter Gitte Hansen og Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat Special (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Store taler

  Hvad gør en god tale bemærkelsesværdig? Hvordan formidler man et vanskeligt budskab? Hvilke historiske taler husker vi? Hvordan taler man til nationen i en krisetid? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 6.03).

  Kultur
 • 57:11
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Rejseulyst

  Rejser, turisme, og globalisering er medskyldig i, at vi og resten af verden er i en slags undtagelsestilstand. Lige nu er der ingen, der kan eller vil rejse. Og mange af dem, der er ude i verden, rejser hjem. Det at rejse betyder normalt meget for os, men lige nu er rejselysten erstattet af en ulyst og umulighed. I Brinkmanns briks kaster vi et psykologisk og filosofisk blik på, hvorfor det betyder så meget at rejse, og hvor vi kan hente det, vi plejer at få, når vi rejser. Medvirkende: Rane Willerslev, antropolog, eventyrer og direktør for Nationalmuseet. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Johanne Foersom, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 27:08
  Radiofortællinger

  Kærlighed på lånt tid 2:4 - Kapløbet

  Morten og Jennie er blevet et par og beslutter sig nu for at prøve at få et barn, selvom Morten har sin hjernetumor. De begynder i fertilitetsbehandling, og Jennie får at vide at hun ikke må stresse, hvis hun skal blive gravid. Men det er svært, når de samtidig skal tage stilling til, om Morten skal stoppe sine kemobehandlinger. Tilrettelæggelse: Camilla Magid. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk. (Sendt første gang 29. januar).

  Dokumentar
 • 27:09
  Eks'er for evigt

  Eks'er for evigt 2:5

  Thomas og Susanne er ekskærester. Men de hænger på hinanden alligevel - fordi de har et barn sammen. I løbet af fem programmer følger vi deres forsøg på at finde en måde at leve med hinanden som eks'er og en fortid med jalousi, utroskab, had og tilgivelse, ensomhed og opsparet vrede. Følelser, der bliver ved at dukke op. Andet afsnit handler om at bo sammen selvom man ikke er sammen. Medvirkende: psykolog og parterapeut Anita Øland, Thomas Klinkby og Susanne Ziba Asmussen. Klip og tilrettelæggelse: Kristoffer Lind og Louise Krage. Idé og tilrettelæggelse: Thomas Klinkby og Susanne Ziba Asmussen. Produceret for DR af Wingman Media. (Sendt første gang 6. maj 2019).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturminister i politisk shitstorm: Efter mislykkede forhandlinger om hjælp til nødlidende medier kræver et politisk flertal på Christiansborg kulturminister Joy Mogensen fjernet fra bordenden. Men er hun alene om at bære skylden for et utæt sikkerhedsnet under kulturlivet? Kulturen på P1 ser på hendes parti Socialdemokratiets aktuelle kulturpolitik og opgør med kultureliten. Boghandler-gigant lukker ned: Boghandlerkæden Arnold Busck er ikke tvunget af regeringen til at lukke sine butikker - men gør det alligevel. Konkurrenten Bog & Idé har en helt anden corona-strategi og kører videre for fuld damp. Kulturen på P1 kigger ind i maskinrummet hos bogsalgs-giganterne. Hørespil med kendte stemmer: 135 danske skuespillere er gået sammen om at lægge stemmer til et nyt hørespil om coronatiden. Kulturen på P1 lægger øre til, når Claes Bang, Pilou Asbæk, Ellen Hillingsø, Amanda Collin og mange andre genopliver en lidt glemt genre. Værter: Karen Secher og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet