Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:14
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Hack din hjerne og kroppens sprog

  Hvad siger vi når vi slet ikke siger noget? Vores kropssprog er en konstant kommunikerende maskine, og kan uønsket afsløre os. Vi tager fat i kroppens ordbog i dag sammen med ekspert i kropssprog Jesper Bergstrøm TV- og radio-værtscoach og medietræner Tina Bilsbo, sprogkonsulent Sabine Kirchmeier og vært Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Danmark har fået en ny, effektiv og visionær ven i Afrika, DR's fineste institution Pigekoret synger for livet, og vanddragen er næsten hjemme. Ugens håb er aflyst, men til gengæld uddeler Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal to skulderklap: Ét t til Ove Iversen, der har tændt et exceptionelt dyrt havebål, og ét til Rikke Chili, som er ramt af sorg og shitstorm. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:10
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Boris Johnson - og Little England?

  Kriser hærger Boris Johnson - fra uheldige gardiner i privaten, slibrige vennetjenester og kække ord om Covid-lig i gaderne. Sidste år var Boris Johnson Covid-pandemiens Sorte-Per! Nu har vaccinekampagnen gjort ham til helt. Englænderne ser ud til at støtte ham og de konservative ved lokalvalg på torsdag. Nordirerne og skotterne - det er en ganske anden snak, og de kan sidde med nøglen til Storbritanniens fremtid. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:54:10
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Jesper Wung-Sung

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er forfatteren Jeper Wung-Sung gæst. Blandt emnerne: Nu åbner kulturlivet igen - er det en rygende ruinhob, der åbner? Vi må ikke få Johnson & Johnson-vaccinen, undtagen hvis vi gerne vil have den alligevel - et det et nyt niveau af meningsløshed? Henrik Sass datter er sur på medierne, fordi de var sure på Sass - er det pressens job at passe på politikernes børn? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  Nede Mette

  Nede Mette

  Om du er nede Mette eller ej, så er sociale medier blevet den førende arena for politisk kommunikation. På Facebook og Instagram serverer politikerne budskaber om alt fra corona-nedlukninger til udlændingepolitik sammen med makrelmadder, håndbold og selfies. Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter udviklingen? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere SoMe-universets svar på politisk kommunikation. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 58:01
  Tal til mig

  Tal til mig - Svend Brinkmann: Den allestedsfraværende Gud

  Professor i psykologi, Svend Brinkmann, besluttede i januar 2020 at give Gud en chance. Efter mange år med en del andre tanker end dem om Gud, afsatte han et år, til at undersøge om han kunne komme ideen om Gud nærmere. For egentlig vil Svend gerne tro, men som det er med forelskelse, er det ikke noget man kan beslutte sig for, som Brinkmann bemærker, men man kan beslutte, at forholde sig åben. Men hvilken vej til Gud skal man vælge? De religiøse oplevelser eller den religiøse tænkning? Mens Iben foreslår at vejen til Gud kunne starte i en grotte på Sardinien, mener Svend at Gud er alle de steder Gud ikke er. For dér hvor Gud mangler, sætter mennesket ind, med det som mennesket ved, er sandt og rigtigt at gøre. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også søndag 9.05 og torsdag 21.03).

  Kultur
 • 27:38
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Lars Sandahl Sørensen

  Zissel møder Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør i Dansk Industri og tidligere har boet og arbejdet i Japan, USA, Storbritannien og Australien. Lars fortæller Zissel om, hvorfor det er vigtigt at komme ud i verden, hvis man vil frem i verden. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Kl. 14:30-15:03
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Leonora Christina Skov

  Hvis vi ikke taler om det, er en erindringsroman om forfatterens vej fra første spæde drøm om at kunne leve af at skrive til gennembruddet. Anbefalinger i denne episode: Leonora Christina Skov, 'Hvis vi ikke taler om det'. Helle Vincentz, 'Jorden under mig'. Medvirkende: Leonora Christina Skov og Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • 56:38
  Filmland

  Filmland: Danske filmfolk drager på eventyr i det store udland.

  Biograferne genåbner! Danske filmfolk drager på eventyr i den store filmverden! Begge dele bliver fejret i ugens Filmland, der taler med Christian Torpe, hvis manuskript til Bille Augusts 'Stille hjerte' nu er blevet filmatiseret i USA, og med Mikkel E. G. Nielsen, der netop har vundet en Oscar for sit arbejde som klipper på filmen 'Sound of Metal'. Derudover anmeldelser af biografpremiererne 'Minari', 'Promising Young Woman' og 'Chaos Walking'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • P1 Dokumentar

  Kostskolen 1:8 - "Bedste skole - ever"

  Havregården Kostskole reklamerer med at være "Den bedste skole - ever". Men bag kostskolens facade gemmer der sig måske også en anden dyster virkelighed. En overhørt samtale til en fest og en lille kommentar på Youtube leder til en række opkald fra tidligere elever og medarbejdere, der fortæller, at der i årevis har været problemer med vold, stoffer, selvmordsforsøg, krænkelser og seksuelle overgreb mellem elever på kostskolen. (Genudsendelse fra fredag).

  Dokumentar
 • 28:07
  Detektor

  Detektor: Snyd med eksamensbevis

  I denne uge fortsætter Detektor med at afdække, hvem der nu bliver udelukket fra dansk statsborgskab, fordi de tidligere er har fået en fængselsdom. En af dem er Benjamin, der som 19-årig ændrede nogle karakterer på sit eksamensbevis fra folkeskolen for at komme på gymnasiet. Vært: Camilla Stampe. (Sendes også fredag 9.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Weekend: Skotlands selvstændighed på spil i parlamentsvalg

  Vild debat om de store græssende dyr i Danmarks naturnationalparker. I Folketinget debatteres det heftigt om en lille lempelse i dyreværnsloven er acceptabel, og på Mols forfølges dyrlæger på sociale medier, mens de udfører deres arbejde med at føre tilsyn med de dyr. Det hele beror på misforståelser og kunne løses ved at lytte, siger formanden for Det Dyreetiske Råd. I torsdags gik fire millioner skotter til parlamentsvalg, og allerede inden stemmerne er talt op, står SNP og Nicola Sturgeon til at bliver valgets helt store vindere. De skotske nationalister vil bruge et godt valgresultat til at kræve en ny folkeafstemning om selvstændighed. Vi får seneste nyt, og taler med en dansker, bosat i Edinburgh. Vært Karen Hjulmand. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:59
  Nede Mette

  Nede Mette

  Om du er nede Mette eller ej, så er sociale medier blevet den førende arena for politisk kommunikation. På Facebook og Instagram serverer politikerne budskaber om alt fra corona-nedlukninger til udlændingepolitik sammen med makrelmadder, håndbold og selfies. Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter udviklingen? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere SoMe-universets svar på politisk kommunikation. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  Panorama besøger verdens største sigøjner-orkester. (Sendt første gang 1. maj 2014). (Sendes også i morgen 18.48).

  Kultur
 • 56:09
  Tidsånd

  Tidsånd - Der er altid håb

  Hvordan bevarer vi håbet i en tid, hvor håbløsheden trænger sig på? Hvordan vokser håbet i de allermest håbløse situationer med sygdom, krig og landflygtighed? Gæster: Lotte Mørk, hospitalspræst og Mozhdeh Ghasemiyani, psykolog. Vært: Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 27:38
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Lars Sandahl Sørensen

  Zissel møder Lars Sandahl Sørensen, der er administrerende direktør i Dansk Industri og tidligere har boet og arbejdet i Japan, USA, Storbritannien og Australien. Lars fortæller Zissel om, hvorfor det er vigtigt at komme ud i verden, hvis man vil frem i verden. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 30:09
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Leonora Christina Skov

  Hvis vi ikke taler om det, er en erindringsroman om forfatterens vej fra første spæde drøm om at kunne leve af at skrive til gennembruddet. Anbefalinger i denne episode: Leonora Christina Skov, 'Hvis vi ikke taler om det'. Helle Vincentz, 'Jorden under mig'. Medvirkende: Leonora Christina Skov og Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 1:54:10
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Jesper Wung-Sung

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er forfatteren Jeper Wung-Sung gæst. Blandt emnerne: Nu åbner kulturlivet igen - er det en rygende ruinhob, der åbner? Vi må ikke få Johnson & Johnson-vaccinen, undtagen hvis vi gerne vil have den alligevel - et det et nyt niveau af meningsløshed? Henrik Sass datter er sur på medierne, fordi de var sure på Sass - er det pressens job at passe på politikernes børn? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • 1:54:10
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Jesper Wung-Sung (fortsat)

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er forfatteren Jeper Wung-Sung gæst. Blandt emnerne: Nu åbner kulturlivet igen - er det en rygende ruinhob, der åbner? Vi må ikke få Johnson & Johnson-vaccinen, undtagen hvis vi gerne vil have den alligevel - et det et nyt niveau af meningsløshed? Henrik Sass datter er sur på medierne, fordi de var sure på Sass - er det pressens job at passe på politikernes børn? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend: Skotlands selvstændighed på spil i parlamentsvalg

  Vild debat om de store græssende dyr i Danmarks naturnationalparker. I Folketinget debatteres det heftigt om en lille lempelse i dyreværnsloven er acceptabel, og på Mols forfølges dyrlæger på sociale medier, mens de udfører deres arbejde med at føre tilsyn med de dyr. Det hele beror på misforståelser og kunne løses ved at lytte, siger formanden for Det Dyreetiske Råd. I torsdags gik fire millioner skotter til parlamentsvalg, og allerede inden stemmerne er talt op, står SNP og Nicola Sturgeon til at bliver valgets helt store vindere. De skotske nationalister vil bruge et godt valgresultat til at kræve en ny folkeafstemning om selvstændighed. Vi får seneste nyt, og taler med en dansker, bosat i Edinburgh. Vært Karen Hjulmand. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:09
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Øl og klimavenlige afgrøder

  Hvordan brygger man øl? Hvordan forsker man i humle? Hvad er historien bag brygger Jacobsen og Carlsberg Laboratorium? Hvordan udvikler man klimavenlige afgrøder? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:18
  Hvad skal vi med konger?

  Hvad skal vi med konger? 2:6 - Kvinder

  I Danmark bryster vi os af at have været tidligt med på ligestillingsvognen, men det kan man ikke sige om det danske Kongehus. Dog viser det sig ved nærmere eftersyn, at det ikke altid er ham med kronen og tronen, der trækker i trådene. Kongehuset er en anakronisme. Ifølge al logik skulle det have været afskaffet for længe siden. Men det er her endnu, og 3 ud af 4 danskere er tilhængere af det. Vært Jakob Thygesen griber fat i nogle af de ting ved Kongehuset, som umiddelbart ikke giver mening. Sammen med vidende mennesker undersøger han, hvordan Kongehuset gennem tiderne har manifesteret sig, udviklet sig og betalt nogle dyre lærepenge. Måske giver det en forklaring på, hvordan noget så gammeldags kan eksistere i et moderne demokratisk samfund. Vært: Jakob Thygesen. Research: Mikkel Skovgaard og Cecilie Nielsen. Lyddesign: Mikkel Rønnau og Niels Malte Lundsgaard Sørensen. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Producent: Ida Holten Ebbesen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • 30:09
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Leonora Christina Skov

  Hvis vi ikke taler om det, er en erindringsroman om forfatterens vej fra første spæde drøm om at kunne leve af at skrive til gennembruddet. Anbefalinger i denne episode: Leonora Christina Skov, 'Hvis vi ikke taler om det'. Helle Vincentz, 'Jorden under mig'. Medvirkende: Leonora Christina Skov og Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 55:02
  Følg pengene

  Følg pengene: Byggeriet er brandvarmt

  Vi bygger om, bygger til og renoverer i den helt store stil i øjeblikket. Lige nu går det faktisk så stærkt, at hver ottende virksomhed i bygge- og anlægssektoren må sige nej til opgaver på grund af mangel på materialer eller udstyr. Det aktivitetsniveau er ikke set siden før finanskrisen, og den store efterspørgsel får priserne på basale byggematerialer som træ og stål til at stige voldsomt. Følg Pengene tager temperaturen på byggeriet, som lige nu er så brandvarmt, at økonomerne er begyndt at tale om overophedning. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Danmark har fået en ny, effektiv og visionær ven i Afrika, DR's fineste institution Pigekoret synger for livet, og vanddragen er næsten hjemme. Ugens håb er aflyst, men til gengæld uddeler Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal to skulderklap: Ét t til Ove Iversen, der har tændt et exceptionelt dyrt havebål, og ét til Rikke Chili, som er ramt af sorg og shitstorm. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Weekend: Skotlands selvstændighed på spil i parlamentsvalg

  Vild debat om de store græssende dyr i Danmarks naturnationalparker. I Folketinget debatteres det heftigt om en lille lempelse i dyreværnsloven er acceptabel, og på Mols forfølges dyrlæger på sociale medier, mens de udfører deres arbejde med at føre tilsyn med de dyr. Det hele beror på misforståelser og kunne løses ved at lytte, siger formanden for Det Dyreetiske Råd. I torsdags gik fire millioner skotter til parlamentsvalg, og allerede inden stemmerne er talt op, står SNP og Nicola Sturgeon til at bliver valgets helt store vindere. De skotske nationalister vil bruge et godt valgresultat til at kræve en ny folkeafstemning om selvstændighed. Vi får seneste nyt, og taler med en dansker, bosat i Edinburgh. Vært Karen Hjulmand. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet