Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 7:8 - Der var så dejligt der ude på landet

  Og det synes præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening da også. Derfor kæmper hun for at få den vilde natur tilbage. Samtidig skal vi også have plads til græssende landbrugsdyr og økologiske marker. Hun bygger sit håb for fremtiden på, at det nytter noget at være et godt eksempel for resten af verden. Derfor skal Danmark gå forrest i kampen for at redde naturen og dyrene. Og måske kan vi på den måde inspirere andre (præsidenter)? Medvirkende: Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding og bioetiker Mickey Gjerris. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 16.03).

  Natur & Miljø
 • 27:25
  Mors afskedsbrev

  Mors afskedsbrev 3:6 - Champagnepigen Inge

  Morfar Thorvald Dreyer gifter sig i hast med Champagnepigen Inge, halvt så gammel som ham. Inges nevø fortæller sin tante Inges historie: Iklædt fineste mode falder hun igennem som societyværtinde for byggematadoren. Adrians mor og far gifter sig. Inge dæmper angst og nerver med sprut og piller, og shopper hårdt igennem. Hun faker to graviditeter før parret adopterer to døtre. Morfar Thorvalds formue bløder, da der sker en ulykke på Sicilien. Medvirkende: Adrian og Hywel Hughes, Erik Bjarne Stadler, Adrians mor Jette Dreyer Hughes' breve og erindringer læses af Ghita Nørby, øvrige tekster af Tore Leifer. Original musik: Lars H.U.G, og Kim G. Hansen. Tilrettelæggelse Adrian Hughes, dramaturg og lyddesign Kim. G. Hansen. Redaktør: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også 16.33).

  Dokumentar
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Vær den bedste version af dig selv!

  Vi - især de yngre generationer - har alle muligheder i verden for at skabe et rigt og lykkeligt liv. Alligevel ser vi flere psykiatriske diagnoser end nogensinde før. For i stedet for at skulle operere inden for regler og rammer, så er vi frie til at vælge mellem et hav af muligheder og håb. Samtidig bliver vi pålagt selv at skabe det perfekte liv, at "shine bright like a diamond", drømme stort, skabe fremtiden, være ægte og perfekte. Og det er et enormt pres, som man næsten kun kan føle sig utilstrækkelig under. Ifølge Søren Kierkegaard skal vi vælge os selv, også inkl. vores fejl og mangler, men det er utroligt svært for mange i dag. En ny bog undersøger, hvorfor den nye moral gør de unge psykisk syge, og Supertanker tænker med. Medvirkende: Christian Hjortkjær, højskolelærer på Silkeborg Højskole, cand. theol. & phd. fra Søren Kierkegaard Forskningscenteret. Lea Muldtofte, phd. i Æstetik og Kultur og barn af tiden. Tilrettelægger og vært: Carsten Ortmann. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også mandag 5.03).

  Kultur
 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 3:5 - Dy Plambeck

  Alle de mennesker jeg har elsket, befinder sig stadig et sted i mig. Sådan lyder omkvædet i sangen Skybrud, som er skrevet af forfatter Dy Plambeck. Det er en sang, der handler om, at kærligheden rækker ud over tabet. Det fortæller hun om i dette afsnit, hvor Katrine Muff råder til, at man lukker øjnene, mens man synger med. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Dy Plambeck, forfatter. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra torsdag).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 3:5 - Verdensledere kommer og går, Merkel består

  Merkel er international politiks grand old woman, og hun har set fire danske statsministre, fire amerikanske præsidenter og fem britiske premierministre komme og gå - for at nævne nogle få. Hvordan er kanslerens forhold til sine udenlandske kolleger og rivaler? Og hvordan gik det egentligt til, at Merkel de facto blev den frie verdens leder? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:38
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - Genhør med Søster Abraham

  Denne sommer drager Pilgrim tilbage i tiden og ind i evigheden, når vi byder på genhør med en række afdøde fyrtårne inden for den religiøse og spirituelle verden. I dag en samtale med den dansk fødte nonne og ikonmaler Søster Abraham, der i 50 år levede i en primitiv hytte på Oliebjerget i Jerusalem, hvor Anders Laugesen besøgte hende lige før jul i 2006. Hun døde i maj 2017. Vært: Anders Laugesen.

  Kultur

Formiddag

 • 55:30
  Tal til mig

  Tal til mig - Katrine Muff: Stil din tro i solen, giv den vand og giv tid

  Dette er historien om at have fået troen ind med modermælken, men at være nødt til at lægge den på hylden for at starte på en frisk. Musiker og sangskriver, Katrine Muff Enevoldsen er vokset op i et præstehjem. Hun kunne salmerne og bibelhistorierne udenad og gik hele sin folkeskoletid på en kristen skole. Men desværre fik Katrine en opfattelse af, at hun skulle tro på en bestemt måde, for at være en "rigtig god kristen". Katrine ledte og ledte efter svar og efter Gud, og jo mere forvirret hun blev omkring hvem han er, desto flere regler satte hun op for sig selv. De unge år der skulle være magiske og frie, blev det modsatte i skyggen af hendes restriktive måde at tro på. Og en dag måtte Katrine sætte det hele på pause, for at starte på en frisk. "Lade en lille ny tro spire", som hun siger. Og hvordan gør man så det? Ja, måske kan svaret ligge i et godt gammeldags slag rundbold. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 57:00
  Gudstjeneste på P1

  Gudstjeneste på P1

  Velling Kirke, Ribe stift. 8. s. e. trinitatis. Prædikant: Vivian Linnebjerg. Organist: Susanne Lund Sørensen. Salmer: 750: "Nu titte til hinanden". 321: "O, Kristelighed". 313: "Kom, regn af det høje". 10: "Alt hvad som fuglevinger fik". Præludium: Gotlands Bryllupsmarch. Postludium: En yndig og frydefuld sommertid. Vært: Lisbeth Melendez. www.dr.dk/tro

  Kultur
 • 56:28
  Sommer i Møllehave

  Sommer i Møllehave 3:5

  Johannes Møllehave er død, men hans stemme lever i DR's arkiv. Gennem sommeren besøger vi Møllehave. I dagens udsendelse opholder vi os ved hans forhold til humor. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Sendes også tirsdag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 12:15-14:03
  Stafetten med Clement

  Stafetten med Clement

  Hvad er fællesnævnerne for udlængsel, kærlighed og eksistens? Det vender dagens gæster hos Stafetten med Clement Kjersgaard. Stafetten er programmet, der stikker dybere og går længere, samt stiller de helt store spørgsmål, imens gæsterne undervejs sender pointer og paradokser videre til hinanden. Medvirkende: Forfatter, Ib Michael, sognepræst, Kathrine Lilleør, Ph.d i socialpsykologi, Jytte Vikkelsøe og professor, Anja Boisen. Vært: Clement Kjersgaard. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Michael

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Københavns sydhavn hos Michael, som lever med paranoid skizofreni. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 56:10
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Knud Romer - Mening i livet er tivolidrys på en vaffelis

  Knud Romer mener ikke, der er en mening med livet, men hvorfor står han så op om morgenen? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Knud Romer. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 7:8 - Der var så dejligt der ude på landet

  Og det synes præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening da også. Derfor kæmper hun for at få den vilde natur tilbage. Samtidig skal vi også have plads til græssende landbrugsdyr og økologiske marker. Hun bygger sit håb for fremtiden på, at det nytter noget at være et godt eksempel for resten af verden. Derfor skal Danmark gå forrest i kampen for at redde naturen og dyrene. Og måske kan vi på den måde inspirere andre (præsidenter)? Medvirkende: Præsident i Danmarks Naturfredningsforening Maria Reumert Gjerding og bioetiker Mickey Gjerris. (Genudsendelse fra mandag).

  Natur & Miljø
 • 27:25
  Mors afskedsbrev

  Mors afskedsbrev 3:6 - Champagnepigen Inge

  Morfar Thorvald Dreyer gifter sig i hast med Champagnepigen Inge, halvt så gammel som ham. Inges nevø fortæller sin tante Inges historie: Iklædt fineste mode falder hun igennem som societyværtinde for byggematadoren. Adrians mor og far gifter sig. Inge dæmper angst og nerver med sprut og piller, og shopper hårdt igennem. Hun faker to graviditeter før parret adopterer to døtre. Morfar Thorvalds formue bløder, da der sker en ulykke på Sicilien. Medvirkende: Adrian og Hywel Hughes, Erik Bjarne Stadler, Adrians mor Jette Dreyer Hughes' breve og erindringer læses af Ghita Nørby, øvrige tekster af Tore Leifer. Original musik: Lars H.U.G, og Kim G. Hansen. Tilrettelæggelse Adrian Hughes, dramaturg og lyddesign Kim. G. Hansen. Redaktør: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Genudsendelse fra tirsdag).

  Dokumentar
 • Orientering

  Orientering Europa

  - ugens vigtige europæiske historier. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 1:42:13
  Stafetten med Clement

  Stafetten med Clement

  Hvad er fællesnævnerne for udlængsel, kærlighed og eksistens? Det vender dagens gæster hos Stafetten med Clement Kjersgaard. Stafetten er programmet, der stikker dybere og går længere, samt stiller de helt store spørgsmål, imens gæsterne undervejs sender pointer og paradokser videre til hinanden. Medvirkende: Forfatter, Ib Michael, sognepræst, Kathrine Lilleør, Ph.d i socialpsykologi, Jytte Vikkelsøe og professor, Anja Boisen. Vært: Clement Kjersgaard. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 12:00
  Panorama

  Panorama

  Sangfestival i Letland. Hvert 5. år er der skønsang fra de mange kor til den store sangfest i Riga. Karin Larsen. (Genudsendelse fra i går).

 • 1:42:13
  Stafetten med Clement

  Stafetten med Clement (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:08
  Filmland

  Filmland: Er filmen som kunstart døende? Eller er filmtosserne bare blevet gamle?

  'Filmkunsten devalueres systematisk, køres ud på et sidespor, nedværdiges og reduceres til dens laveste fællesnævner, nemlig indhold'. Sådan skrev den måske mest beundrede nulevende filminstruktør, Martin Scorsese, fornylig i et essay, hvor han hyldede filmen som kunstart i en tid præget af streamingtjenester og superhelte. Men er Scorsese bare en nostalgisk filmtosse? Eller har han ret i at filmkunsten lider i vore dages ufattelige film- og seriebombardement? Det ser Filmland nærmere, midt mellem anmeldelser af en film, Scorsese må elske, 'Nomadland', og en superhelteserie, han formentlig afskyr, 'Falcon and the Winter Soldier'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra i går). (Sendes mandag 20.03).

  Kultur
 • 56:10
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Knud Romer - Mening i livet er tivolidrys på en vaffelis

  Knud Romer mener ikke, der er en mening med livet, men hvorfor står han så op om morgenen? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Knud Romer. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra onsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:10
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Dronning Margrethe støver sproget af i fødselsdagsinterview

  "Jeg prøver at finde et friskt udtryk, så der ikke er støv på de ord, man kommer med". Sådan siger Dronning Margrethe om sit sprog i et interview til Klog på Sprog i anledning af Dronningens 81-års fødselsdag. Dronningens sprog har gennem årene været exceptionelt nuanceret og idérigt, hvilket bevises i lydklip og samtale mellem Adrian Hughes og Majestæten. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Europa

  - ugens vigtige europæiske historier. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 56:12
  Dillermand og urtekusse

  Dillermand og urtekusse 3:8 Empire strikes back

  Efter at have sundet sig, har Alberte nu besluttet at tage chefredaktøren på ordet. Hun vil skaffe perspektiv til serien. For en ting er, hvordan mænd i den danske mediebranche går rundt og har det under #Metoo-bølgen, noget andet er alle de mænd, som lever ude i virkeligheden med børn og rigtigt arbejde. Hun har derfor lavet en aftale med mandeforskeren og psykologen Svend Aage Madsen, som har været med siden kvindefrigørelsen i 1968. Han viser sig til Albertes store glæde at være optimist på sit køns vegne. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 56:11
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Nobelnation i ultrakonservative tider

  Polen er måske ikke det land, vi altid får sat i forbindelse med stor kultur. Ved valget i sommeren 2020 genvandt præsident Andrzej Duda fra partiet Lov og Retfærdighed magten med en kneben sejr til konservativ højrenationalisme og homoskepticisme, men trods det stramme politiske og intellektuelle klima er der god grund til at fremhæve Polen for sit sprudlende kulturliv. De producerer stor filmkunst med instruktører som Pawel Pawlikowski og Krzysztof Kieslowski, og Polen har vundet Nobelprisen i litteratur fem gange. De to seneste gange er den gået til kvinder: Wislawa Szymborska i 1996 og Olga Tokarczuk i 2018. Olga Tokarczuk er ikke ligefrem i kridthuset hos præsidenten, som faktisk ikke engang orker at læse sig igennem hendes værker, måske for hun skriver sig op imod den politiske udvikling i romaner som 'Rejsende' og 'Kør din plov over de dødes knogler'. Men hvordan formår Polen at blive ved med at producere fremragende litteratur, når det polske intellektuelle klima er så presset i de her år? I Skønlitteratur på P1 kan du komme nærmere svaret, når oversætterparret og polenselskere Judyta Preis og Jørgen Herman Monrad er på besøg for at udbrede kendskabet til polsk litteratur og kultur. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • 1:57:00
  Bagklog på P1

  SommerBagklog på P1 4:5

  Resten af året får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. Men henover sommeren får han besøg af sin producer Rikke Fink. Sammen spiller de highlights med 2021s bedste gæster og største historier - og mon ikke også der bliver tid til at se frem mod det kommende efterår. Garanteret agurkefri radio til din sommerferie. Værter: Esben Kjær og Rikke Fink bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra i går).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Europa

  - ugens vigtige europæiske historier. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet