Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:10
  Supertanker

  Supertanker: Du og jeg, venner for altid

  Verden og litteraturen er fuld af venskaber; af livslang kærlighed og livslang ærlighed. Som den franske 1500-tals filosof Michel de Montaigne siger, er venskabskærligheden mere stabil end den romantiske kærlighed. Vores venner er ofte vores livsvidner og de mennesker, vi spejler os i. Bliver til sammen med. Det var allerede Aristoteles inde på med sine tre venskabstyper; lystvenskabet, nyttevenskabet og det dybe venskab, men også Nietzsche taler om selvoverskridelsen i samværet med vores venner. En ny bog eksemplificerer og analyserer venskab, og Supertanker filosoferer med. Medvirkende: Karen Dich, journalist og forfatter. Jonas Holst, lektor i filosofi ved San Jorge Universitet, Zaragoza, Spanien. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • 56:06
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Lars Seier Christensen - Jeg kan bare godt lide frihed

  Kan levemanden Lars Seier Christensen lære noget af en stendød teologisk grubler som Søren Kierkegaard? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Lars Seier Christensen. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:08
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad betyder det for OL, at skateboarding er blevet en del af programmet? Skal skolerne tvinges til et loft på 30 procent ikke-vestlige indvandrere børn i klasserne? Og hvad er det for en periode af Karen Blixens liv filmen Pagten skildrer? Vært: Kirstine Dons Christensen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 5:5 - Stine Pilgaard

  Fortabt er jeg stadig, blev til som en gave fra forfatter Stine Pilgaard til hendes kæreste. Nu er digtet blevet til en kærlighedssang i Højskolesangbogen, med melodi af Katrine Muff. I dette afsnit fortæller hun om sit møde med Stine Pilgaard og om kærlighedssangen, som hun synes er nem at relatere til, og som kan synges til både bryllupper og begravelser. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Stine Pilgaard, forfatter. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Sendes også 20.03, i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 5:5 - Kansler i krise

  Eurokrise, flygtningekrise, Ukraine-krise, Brexit-krise, og ikke mindst coronakrisen: Merkels 16 år ved magten har i høj grad været domineret af kriser. Hvordan gik det så? Kører den tyske maskine lige så godt, som Merkel havde håbet? Og hvad er det for et Tyskland, hun efterlader til sin afløser? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. (Sendes også 20.30, i morgen 6.32 og 00.32 og søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:24
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Mystiske dyr på fri fod

  Pumaer og pythonslanger er et sjældent syn i Danmark. Men borgere advarer jævnligt myndighederne om arter ude i det fri, som vi kun plejer at se på billeder eller i bur. Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen dykker ned i friluftslivets svar på UFO-observationer i selskab med biolog Hans Erik Svart, som er konsulent for Miljøstyrelsen. Alle tip bliver behandlet seriøst. Men det gør en forskel, om flere har set samme los-lignende kattedyr i et bestemt område, eller om det bare er en enlig nattevandrer, der har mødt en lyserød elefant på vej hjem fra byen. Miljøstyrelsen har også selv produceret en podcast-serie om "Danske dyremysterier", og Vildt Naturligt spiller et par dramatiske smagsprøver. Gæst: Biolog Hans Erik Svart, konsulent for Miljøstyrelsen. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Producer: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendt første gang 18. marts). (Sendes også lørdag 6.03, 19.03 og 3.03).

  Videnskab & Teknologi

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Har Ahlers ret?

  Venstres klimaordfører Tommy Ahlers vil være et sted, hvor han kan sige sin mening højt, have visioner og skabe konkrete grønne løsninger. Derfor forlader han folketinget. Politik er for meget "spil", lyder det. Er Tommy Ahlers' farvelsalut en alvorlig diagnose på det det danske parlament? Bruger de 179 folkevalgte så meget tid på "spil", at de slet ikke har tid til reel politik? Eller er det Ahlers, der har undervurderet hvor besværligt, det er hele tiden at skulle tælle til 90? Vi efterlyser ofte "flere mennesker fra den virkelige verden" går ind i politik - men giver det mening, eller er det en naiv forestilling, at folketinget kan køres som en butik? Vært: Julie Toft. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: De stjålne børn

  Din mor solgte dig for en pakke cigaretter. Den besked fik Margrete Johansen fra sine danske adoptivforældre, men det passede ikke. Og der var flere løgne og hemmeligheder. Hendes historie er ikke enestående, for mindst 257 grønlandske børn blev bortadopteret i perioden 1964-1979. Et "tagselvbord" for danskere, kaldte daværende socialchef adoptionerne, som ofte var på tvivlsomt juridisk grundlag, ofte uden moderens forståelse, og i visse tilfælde decideret børnetyveri. Dagbladet Informations Line Vaaben fortæller om et mørkt kapitel i Danmarks kolonihistorie og Margrete Johansen om sin genforening med moderlandet. (Redigeret genudsendelse af podcast fra 18. november 2020). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:35
  Kapret

  Kapret 5:6 - Med pistol for panden

  Det nærmer sig en aftale. Forhandlingerne intensiveres og er på vej ind i den sidste fase. Men en ny piratforhandler vender op og ned på det hele. Piraterne er ved at blive utålmodige, og de daglige trusler bliver voldsommere. Det er så tæt på, men alt kan stadigvæk gå galt. Marie sidder alene derhjemme, med fødselstasken pakken ved sin side. Medvirkende: Rane Mohr Hjorhöy og Marie Mohr Hjorhöy. Tilrettelæggelse: Amanda Boie Hvid. Fortæller og tilrettelægger: Emil Midé Erichsen. Lyddesign: Nina Anemone Liv Bendstrup. Redaktør: Tue Blædel. Produceret for DR af Beam Audio Agency. (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Har Ahlers ret?

  Venstres klimaordfører Tommy Ahlers vil være et sted, hvor han kan sige sin mening højt, have visioner og skabe konkrete grønne løsninger. Derfor forlader han folketinget. Politik er for meget "spil", lyder det. Er Tommy Ahlers' farvelsalut en alvorlig diagnose på det det danske parlament? Bruger de 179 folkevalgte så meget tid på "spil", at de slet ikke har tid til reel politik? Eller er det Ahlers, der har undervurderet hvor besværligt, det er hele tiden at skulle tælle til 90? Vi efterlyser ofte "flere mennesker fra den virkelige verden" går ind i politik - men giver det mening, eller er det en naiv forestilling, at folketinget kan køres som en butik? Vært: Julie Toft. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: De stjålne børn

  Din mor solgte dig for en pakke cigaretter. Den besked fik Margrete Johansen fra sine danske adoptivforældre, men det passede ikke. Og der var flere løgne og hemmeligheder. Hendes historie er ikke enestående, for mindst 257 grønlandske børn blev bortadopteret i perioden 1964-1979. Et "tagselvbord" for danskere, kaldte daværende socialchef adoptionerne, som ofte var på tvivlsomt juridisk grundlag, ofte uden moderens forståelse, og i visse tilfælde decideret børnetyveri. Dagbladet Informations Line Vaaben fortæller om et mørkt kapitel i Danmarks kolonihistorie og Margrete Johansen om sin genforening med moderlandet. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:35
  Kapret

  Kapret 5:6 - Med pistol for panden

  Det nærmer sig en aftale. Forhandlingerne intensiveres og er på vej ind i den sidste fase. Men en ny piratforhandler vender op og ned på det hele. Piraterne er ved at blive utålmodige, og de daglige trusler bliver voldsommere. Det er så tæt på, men alt kan stadigvæk gå galt. Marie sidder alene derhjemme, med fødselstasken pakken ved sin side. Medvirkende: Rane Mohr Hjorhöy og Marie Mohr Hjorhöy. Tilrettelæggelse: Amanda Boie Hvid. Fortæller og tilrettelægger: Emil Midé Erichsen. Lyddesign: Nina Anemone Liv Bendstrup. Redaktør: Tue Blædel. Produceret for DR af Beam Audio Agency. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 5:5 - Stine Pilgaard

  Fortabt er jeg stadig, blev til som en gave fra forfatter Stine Pilgaard til hendes kæreste. Nu er digtet blevet til en kærlighedssang i Højskolesangbogen, med melodi af Katrine Muff. I dette afsnit fortæller hun om sit møde med Stine Pilgaard og om kærlighedssangen, som hun synes er nem at relatere til, og som kan synges til både bryllupper og begravelser. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Stine Pilgaard, forfatter. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 5:5 - Kansler i krise

  Eurokrise, flygtningekrise, Ukraine-krise, Brexit-krise, og ikke mindst coronakrisen: Merkels 16 år ved magten har i høj grad været domineret af kriser. Hvordan gik det så? Kører den tyske maskine lige så godt, som Merkel havde håbet? Og hvad er det for et Tyskland, hun efterlader til sin afløser? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. (Genudsendelse fra 10.30). (Sendes også i morgen 6.32 og 00.32 og søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:38
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Sofie

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en eller flere psykiatriske diagnoser. I dag er vi på Vesterbro i København hos Sofie, som fortæller om sine spiseforstyrrelser. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 56:06
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Lars Seier Christensen - Jeg kan bare godt lide frihed

  Kan levemanden Lars Seier Christensen lære noget af en stendød teologisk grubler som Søren Kierkegaard? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Lars Seier Christensen. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet