Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:52
  Sygt nok

  Sygt nok: Corona har givet os videnskabs-feber

  Coronavirus har fået danskerne til at studere sundhedsvidenskab som aldrig før. Vi taler om mikrobiologi ved kaffemaskinen, og forskere er de nye kendisser. Men selvom forskning er rykket tættere på os, er der flere, der slet ikke tror, videnskaben har svaret. Og dem, der gør, bliver nogle gange skuffede, når svaret er kompliceret. I det her program ser vi på, hvordan Corona har muteret vores forhold til videnskaben. Og også ændret videnskaben selv. Medvirkende: Maja Horst, professor på DTU og Jens Peter Andersen, seniorforsker ved Center for dansk forskningsanalyse på Aarhus Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvordan kan drabet på Daunte Wright påvirke situationen i Minneapolis? Hvilken risiko udgør en begivenhed som ramadan for coronasmitten? Og hvor stort er behovet for feriehjælp blandt fattige danske familier? Værter: Kirstine Dons Christensen og Bjarne Steensbeck. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Danmark klemt efter grønlandsk valg?

  Klima, miljø, bedre sociale ydelser og undervisning. Valget i Grønland handlede om nære værdier - men konsekvenserne kan blive massive for Rigsfællesskabet og for både Grønlands og Danmarks placering i det voksende militære og strategiske kapløb mellem stormagterne USA, Rusland og Kina. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:40
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Nettet er hullet som en si

  De seneste uger er data om mere end en milliard brugere af Facebook og LinkedIn blevet sat til salg på nettet og nogle af dem endda tilbudt gratis. Hvad bør du gøre, hvis dine data er blevet lækket? Og kan problemet løses ved, at vi ændrer vores adfærd, eller må vi lære at leve med, at nettet er lige så hullet som en gammel skisok? Mikkel og Esben kæmper en kamp, der måske allerede er tabt: Kampen for at holde vores personlige data private. Medvirkende: Jens Myrup Pedersen. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Er du ked af det? Er du syg? Psykisk?

  Alle mennesker oplever at få ondt i livet på et eller andet tidspunkt. For nogle mennesker trænger det sig på med en voldsomhed og vedvarenhed, der gør det invaliderende. Så har de måske en depression, måske angst, måske noget med STORE BOGSTAVER; OCD, ADHD, ADD ... Antallet af diagnoser er vokset støt de senere år, og antallet af mennesker der får diagnoser og bliver indskrevet i det psykiatriske system er også vokset. Selvom Danmark ofte betegnes som et af de bedste lande i verden og befolkningen som en af de lykkeligste. Når så mange bliver syge, er det mon så fordi der er noget i vejen med verden omkring dem - Er sygdom i sindet i virkeligheden en sund reaktion på en syg verden? - eller er der noget i det syge individ der faktisk er gået i stykker og har gjort dem syge? Medvirkende: Christina Schacht-Magnussen: klinisk psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi. Svend Brinkmann: Professor i psykologi, Aalborg Universitet. Filosof & debattør. Carsten Ortmann: Tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:07
  P1 Debat

  P1 Debat: Farlig boligboble?

  Boligpriserne er gået amok flere steder i landet, skal regeringen gribe ind? Skal boligejere betale skat af fortjenesten ved salg af huse og lejligheder? Uligheden på boligmarkedet vokser, hvem har ansvaret? P1 Debattører: Kaare Dybvad boligminister, Pelle Dragsted (Ø), Rene Christensen (DF) finansordfører, Sofia Osmani (K) borgmester Lyngby-Taarbæk, Jonas Jensen-Dharmaratne formand "Gode penge". Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:24
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Hvorfor vil Faeza ikke rejse?

  Faeza Satouf er en af de syriske flygtninge, der netop har fået besked på at rejse tilbage til Damaskus. I 2014 flygtede hun fra det krigshærgede Syrien i en overfyldt flygtningebåd. På rekordtid lærte hun dansk via youtube, gennemførte 9. klasse, kæmpede sig til en studenterhue og er nu i gang med at uddanne sig til sygeplejerske. Men nu vurderer danske myndigheder, at der nu er så sikkert i Damaskus, at hun ikke længere har grund til at opholde sig i Danmark. Faeza Satouf fortæller sin historie og Integrations- og udlændingeminister Mattias Tesfaye forklarer, hvorfor han mener, at flygtninge som Faeza, skal tilbage. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:59
  Baglandet

  Baglandet: Børnefamiliernes helte

  Mia fødte sin søn, lige inden hun blev færdig med 3.g og er nu alene med ham. Tina og Anders fik efter længere barnløshed fire børn på under fire år, og de havde ingen familie eller venner i nærheden til at give en hånd med i det kaos, der naturligt nok opstod i hjemmet. En frivillig fra Home-Start Familiekontakt, en organisation der hjælper pressede børnefamilier rundt om i Danmark, trådte til og tog fat i støvsugeren og fyldte vaskemaskinen. Men det kan være svært at bede om hjælp til familielivet, for hvem kan tillade sig at spørge om hjælp fra fremmede, og bliver man sat i en bestemt kasse, når man gør det? Reporter: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Fake news i stride strømme: Hvis der var én ting, vi lærte af Donald Trump, var det udtrykket "Fake News". De falske nyheder er på dagsordenen i dag i en landsdækkende høring, men hvis man tror, at nyhedsforfalskningerne er opstået sammen med Internettet og de sociale medier, så tror man fejl. Kulturen på P1 spoler tiden tilbage til nogle af fortidens løgne. Legetøj med fremtid i: Køb dette legetøj - og hjælp dit barn til en karriere som videoblogger på nettet. Det er budskabet i markedsføringen af et nyt legetøj til de mindste. Går reklamefolkene over stregen eller rammer de tidens trend? Kulturen på P1 giver legetøjsmarkedsføringen et etisk eftersyn. Ny gammel sangskat: Superstjernen Prince døde i april 2016, men siden da er der udkommet det ene album efter det andet med hans navn på coveret. Nu sendes en samling sange, Prince indspillede i 2010 men aldrig udgav, på gaden. Kulturen på P1 sniglytter og fortæller historien om det gemte men ikke glemte Prince-værk. Egyptens Pompeji: De ledte efter et årtusindgammelt egyptisk dødstempel - og fandt en hel by. I et halvt år har arkæologerne gravet i hemmelighed, men nu er nyheden om fundet af "Egyptens Pompeji" sluppet ud. Kulturen på P1 snuser rundt i de gamle gader. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Kan Konservative lægge låg på Khader-sagen?

  "Sagen er lukket" lød det i dag fra Søren Pape Poulsen. Men er den nu også det? Orientering ser i dag nærmere på beskyldningerne mod det konservative folketingsmedlem Naser Khader og ikke mindst hvilke følger al virakken kan få for partiet, hvor den samlede ledelse er gået i noget der minder om flyverskjul. Efter alt for mange eksempler på børnesager, hvor kommuner ikke greb ind i tide eller håndterede sagerne utilfredsstillende, indførte folketinget i 2006 en ny reform på anbringelsesområdet, der skulle forbedre indsatsen over for anbragte børn. 10 år efter blev indsatsen evalueret af Rigsrevisionen og Statsrevisorerne, der i skarpe vendinger kritiserede ministeriets indsats på området. Nu fire år efter, vurderer Rigsrevisionen stadig ikke, at ministeriet lever op til opgaven. Med "Barnet først" er der ny lovgivning på vej fra regeringens side. Men kan ny lovgivning løse halvandet årtis mangelfulde indsatser på området? Danmarkshistoriens største bedragerisag voksede i dag yderligere. Bagmandspolitiet har tiltalt tre amerikanere og tre briter for groft bedrageri mod den danske statskasse for samlet mere end 1,1 milliard kroner. Dermed er i alt otte personer tiltalt i den såkaldte udbytteskatteskandale - hvor finansfolk gennem refusion af udbytteskat har tømt den danske statskasse for over 12,7 milliarder kroner. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:07
  P1 Debat

  P1 Debat: Farlig boligboble?

  Boligpriserne er gået amok flere steder i landet, skal regeringen gribe ind? Skal boligejere betale skat af fortjenesten ved salg af huse og lejligheder? Uligheden på boligmarkedet vokser, hvem har ansvaret? P1 Debattører: Kaare Dybvad boligminister, Pelle Dragsted (Ø), Rene Christensen (DF) finansordfører, Sofia Osmani (K) borgmester Lyngby-Taarbæk, Jonas Jensen-Dharmaratne formand "Gode penge". Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 04:59
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:24
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Hvorfor vil Faeza ikke rejse?

  Faeza Satouf er en af de syriske flygtninge, der netop har fået besked på at rejse tilbage til Damaskus. I 2014 flygtede hun fra det krigshærgede Syrien i en overfyldt flygtningebåd. På rekordtid lærte hun dansk via youtube, gennemførte 9. klasse, kæmpede sig til en studenterhue og er nu i gang med at uddanne sig til sygeplejerske. Men nu vurderer danske myndigheder, at der nu er så sikkert i Damaskus, at hun ikke længere har grund til at opholde sig i Danmark. Faeza Satouf fortæller sin historie og Integrations- og udlændingeminister Mattias Tesfaye forklarer, hvorfor han mener, at flygtninge som Faeza, skal tilbage. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:59
  Baglandet

  Baglandet: Børnefamiliernes helte

  Mia fødte sin søn, lige inden hun blev færdig med 3.g og er nu alene med ham. Tina og Anders fik efter længere barnløshed fire børn på under fire år, og de havde ingen familie eller venner i nærheden til at give en hånd med i det kaos, der naturligt nok opstod i hjemmet. En frivillig fra Home-Start Familiekontakt, en organisation der hjælper pressede børnefamilier rundt om i Danmark, trådte til og tog fat i støvsugeren og fyldte vaskemaskinen. Men det kan være svært at bede om hjælp til familielivet, for hvem kan tillade sig at spørge om hjælp fra fremmede, og bliver man sat i en bestemt kasse, når man gør det? Reporter: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33, søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:40
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Nettet er hullet som en si

  De seneste uger er data om mere end en milliard brugere af Facebook og LinkedIn blevet sat til salg på nettet og nogle af dem endda tilbudt gratis. Hvad bør du gøre, hvis dine data er blevet lækket? Og kan problemet løses ved, at vi ændrer vores adfærd, eller må vi lære at leve med, at nettet er lige så hullet som en gammel skisok? Mikkel og Esben kæmper en kamp, der måske allerede er tabt: Kampen for at holde vores personlige data private. Medvirkende: Jens Myrup Pedersen. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Sendes også 20.03 og torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kl. 21:03-22:03
  Supertanker

  Supertanker: Er du ked af det? Er du syg? Psykisk?

  Alle mennesker oplever at få ondt i livet på et eller andet tidspunkt. For nogle mennesker trænger det sig på med en voldsomhed og vedvarenhed, der gør det invaliderende. Så har de måske en depression, måske angst, måske noget med STORE BOGSTAVER; OCD, ADHD, ADD ... Antallet af diagnoser er vokset støt de senere år, og antallet af mennesker der får diagnoser og bliver indskrevet i det psykiatriske system er også vokset. Selvom Danmark ofte betegnes som et af de bedste lande i verden og befolkningen som en af de lykkeligste. Når så mange bliver syge, er det mon så fordi der er noget i vejen med verden omkring dem - Er sygdom i sindet i virkeligheden en sund reaktion på en syg verden? - eller er der noget i det syge individ der faktisk er gået i stykker og har gjort dem syge? Medvirkende: Christina Schacht-Magnussen: klinisk psykolog, specialist og supervisor i psykoterapi. Svend Brinkmann: Professor i psykologi, Aalborg Universitet. Filosof & debattør. Carsten Ortmann: Tilrettelægger og vært. (Sendes også 21.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Kan Konservative lægge låg på Khader-sagen?

  "Sagen er lukket" lød det i dag fra Søren Pape Poulsen. Men er den nu også det? Orientering ser i dag nærmere på beskyldningerne mod det konservative folketingsmedlem Naser Khader og ikke mindst hvilke følger al virakken kan få for partiet, hvor den samlede ledelse er gået i noget der minder om flyverskjul. Efter alt for mange eksempler på børnesager, hvor kommuner ikke greb ind i tide eller håndterede sagerne utilfredsstillende, indførte folketinget i 2006 en ny reform på anbringelsesområdet, der skulle forbedre indsatsen over for anbragte børn. 10 år efter blev indsatsen evalueret af Rigsrevisionen og Statsrevisorerne, der i skarpe vendinger kritiserede ministeriets indsats på området. Nu fire år efter, vurderer Rigsrevisionen stadig ikke, at ministeriet lever op til opgaven. Med "Barnet først" er der ny lovgivning på vej fra regeringens side. Men kan ny lovgivning løse halvandet årtis mangelfulde indsatser på området? Danmarkshistoriens største bedragerisag voksede i dag yderligere. Bagmandspolitiet har tiltalt tre amerikanere og tre briter for groft bedrageri mod den danske statskasse for samlet mere end 1,1 milliard kroner. Dermed er i alt otte personer tiltalt i den såkaldte udbytteskatteskandale - hvor finansfolk gennem refusion af udbytteskat har tømt den danske statskasse for over 12,7 milliarder kroner. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Kan Konservative lægge låg på Khader-sagen? (fortsat)

  "Sagen er lukket" lød det i dag fra Søren Pape Poulsen. Men er den nu også det? Orientering ser i dag nærmere på beskyldningerne mod det konservative folketingsmedlem Naser Khader og ikke mindst hvilke følger al virakken kan få for partiet, hvor den samlede ledelse er gået i noget der minder om flyverskjul. Efter alt for mange eksempler på børnesager, hvor kommuner ikke greb ind i tide eller håndterede sagerne utilfredsstillende, indførte folketinget i 2006 en ny reform på anbringelsesområdet, der skulle forbedre indsatsen over for anbragte børn. 10 år efter blev indsatsen evalueret af Rigsrevisionen og Statsrevisorerne, der i skarpe vendinger kritiserede ministeriets indsats på området. Nu fire år efter, vurderer Rigsrevisionen stadig ikke, at ministeriet lever op til opgaven. Med "Barnet først" er der ny lovgivning på vej fra regeringens side. Men kan ny lovgivning løse halvandet årtis mangelfulde indsatser på området? Danmarkshistoriens største bedragerisag voksede i dag yderligere. Bagmandspolitiet har tiltalt tre amerikanere og tre briter for groft bedrageri mod den danske statskasse for samlet mere end 1,1 milliard kroner. Dermed er i alt otte personer tiltalt i den såkaldte udbytteskatteskandale - hvor finansfolk gennem refusion af udbytteskat har tømt den danske statskasse for over 12,7 milliarder kroner. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Danmark klemt efter grønlandsk valg?

  Klima, miljø, bedre sociale ydelser og undervisning. Valget i Grønland handlede om nære værdier - men konsekvenserne kan blive massive for Rigsfællesskabet og for både Grønlands og Danmarks placering i det voksende militære og strategiske kapløb mellem stormagterne USA, Rusland og Kina. Vært: Steffen Gram. (Sendes også 00.05, lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Fake news i stride strømme: Hvis der var én ting, vi lærte af Donald Trump, var det udtrykket "Fake News". De falske nyheder er på dagsordenen i dag i en landsdækkende høring, men hvis man tror, at nyhedsforfalskningerne er opstået sammen med Internettet og de sociale medier, så tror man fejl. Kulturen på P1 spoler tiden tilbage til nogle af fortidens løgne. Legetøj med fremtid i: Køb dette legetøj - og hjælp dit barn til en karriere som videoblogger på nettet. Det er budskabet i markedsføringen af et nyt legetøj til de mindste. Går reklamefolkene over stregen eller rammer de tidens trend? Kulturen på P1 giver legetøjsmarkedsføringen et etisk eftersyn. Ny gammel sangskat: Superstjernen Prince døde i april 2016, men siden da er der udkommet det ene album efter det andet med hans navn på coveret. Nu sendes en samling sange, Prince indspillede i 2010 men aldrig udgav, på gaden. Kulturen på P1 sniglytter og fortæller historien om det gemte men ikke glemte Prince-værk. Egyptens Pompeji: De ledte efter et årtusindgammelt egyptisk dødstempel - og fandt en hel by. I et halvt år har arkæologerne gravet i hemmelighed, men nu er nyheden om fundet af "Egyptens Pompeji" sluppet ud. Kulturen på P1 snuser rundt i de gamle gader. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Fake news i stride strømme: Hvis der var én ting, vi lærte af Donald Trump, var det udtrykket "Fake News". De falske nyheder er på dagsordenen i dag i en landsdækkende høring, men hvis man tror, at nyhedsforfalskningerne er opstået sammen med Internettet og de sociale medier, så tror man fejl. Kulturen på P1 spoler tiden tilbage til nogle af fortidens løgne. Legetøj med fremtid i: Køb dette legetøj - og hjælp dit barn til en karriere som videoblogger på nettet. Det er budskabet i markedsføringen af et nyt legetøj til de mindste. Går reklamefolkene over stregen eller rammer de tidens trend? Kulturen på P1 giver legetøjsmarkedsføringen et etisk eftersyn. Ny gammel sangskat: Superstjernen Prince døde i april 2016, men siden da er der udkommet det ene album efter det andet med hans navn på coveret. Nu sendes en samling sange, Prince indspillede i 2010 men aldrig udgav, på gaden. Kulturen på P1 sniglytter og fortæller historien om det gemte men ikke glemte Prince-værk. Egyptens Pompeji: De ledte efter et årtusindgammelt egyptisk dødstempel - og fandt en hel by. I et halvt år har arkæologerne gravet i hemmelighed, men nu er nyheden om fundet af "Egyptens Pompeji" sluppet ud. Kulturen på P1 snuser rundt i de gamle gader. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Kan Konservative lægge låg på Khader-sagen?

  "Sagen er lukket" lød det i dag fra Søren Pape Poulsen. Men er den nu også det? Orientering ser i dag nærmere på beskyldningerne mod det konservative folketingsmedlem Naser Khader og ikke mindst hvilke følger al virakken kan få for partiet, hvor den samlede ledelse er gået i noget der minder om flyverskjul. Efter alt for mange eksempler på børnesager, hvor kommuner ikke greb ind i tide eller håndterede sagerne utilfredsstillende, indførte folketinget i 2006 en ny reform på anbringelsesområdet, der skulle forbedre indsatsen over for anbragte børn. 10 år efter blev indsatsen evalueret af Rigsrevisionen og Statsrevisorerne, der i skarpe vendinger kritiserede ministeriets indsats på området. Nu fire år efter, vurderer Rigsrevisionen stadig ikke, at ministeriet lever op til opgaven. Med "Barnet først" er der ny lovgivning på vej fra regeringens side. Men kan ny lovgivning løse halvandet årtis mangelfulde indsatser på området? Danmarkshistoriens største bedragerisag voksede i dag yderligere. Bagmandspolitiet har tiltalt tre amerikanere og tre briter for groft bedrageri mod den danske statskasse for samlet mere end 1,1 milliard kroner. Dermed er i alt otte personer tiltalt i den såkaldte udbytteskatteskandale - hvor finansfolk gennem refusion af udbytteskat har tømt den danske statskasse for over 12,7 milliarder kroner. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Kan Konservative lægge låg på Khader-sagen? (fortsat)

  "Sagen er lukket" lød det i dag fra Søren Pape Poulsen. Men er den nu også det? Orientering ser i dag nærmere på beskyldningerne mod det konservative folketingsmedlem Naser Khader og ikke mindst hvilke følger al virakken kan få for partiet, hvor den samlede ledelse er gået i noget der minder om flyverskjul. Efter alt for mange eksempler på børnesager, hvor kommuner ikke greb ind i tide eller håndterede sagerne utilfredsstillende, indførte folketinget i 2006 en ny reform på anbringelsesområdet, der skulle forbedre indsatsen over for anbragte børn. 10 år efter blev indsatsen evalueret af Rigsrevisionen og Statsrevisorerne, der i skarpe vendinger kritiserede ministeriets indsats på området. Nu fire år efter, vurderer Rigsrevisionen stadig ikke, at ministeriet lever op til opgaven. Med "Barnet først" er der ny lovgivning på vej fra regeringens side. Men kan ny lovgivning løse halvandet årtis mangelfulde indsatser på området? Danmarkshistoriens største bedragerisag voksede i dag yderligere. Bagmandspolitiet har tiltalt tre amerikanere og tre briter for groft bedrageri mod den danske statskasse for samlet mere end 1,1 milliard kroner. Dermed er i alt otte personer tiltalt i den såkaldte udbytteskatteskandale - hvor finansfolk gennem refusion af udbytteskat har tømt den danske statskasse for over 12,7 milliarder kroner. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet