Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Forholdet mellem kønnene er ude i det største stormvejr siden kvindernes valgret i 1915. Vidnesbyrd om seksuelle krænkelser fyger gennem medielandskabet. I dagens program ser vi på, hvordan hvordan den seneste Metoo bølge forsøger at gøre op med en underliggende antagelse om, at kvinder ikke har samme rettigheder som mænd, og hvordan kønsstereotyper og forskelsbehandling af kønnene er indlejret i vores sprog. Medvirkende: Iben Hendel Philipsen - talsperson for den danske afdeling af Everyday Sexism Project, Marie Maegaard - forsker i sociolingvistik, Sabine Kirchmeier - sprogkonsulent og tidligere direktør i Dansk Sprognævn, Lisa Storm Villadsen - professor i retorik. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 56:00
  Tal til mig

  Tal til mig - Morten Messerschmidt: Da vi stod i kapellet og tog afsked med min søster, bad jeg fade

  Politiker Morten Messerschmidt, er ikke bange for at bruge eller udtale sin tro. Og han er heller ikke bange for at tale med Gud. Det har hjulpet ham i det liv der allerede har budt på mange kriser og voldsomme situationer. Og det er godt. For "livet er- og har altid været- voldsomt og brutalt". Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Michigan - kampen om en svingstat

  Michigan - svingstat og slagmark i kampen mellem Trump og Biden. Den var trofast demokratisk men droppede Hillary Clinton og stemte for Trump. Nu skal Biden vinde staten for at nå Det hvide Hus. Verden ifølge Gram kører staten tynd - hør hvad vælgere og politikere siger. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:54:05
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Lene Kaaberbøll

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er fantasyforfatteren Lene Kaaberbøll gæst. Blandt emnerne: Regeringen vil tvinge os til kødfrie dage i kantinerne - kender formynderiet ingen grænser? Frank Jensen vil renses - det kan han godt glemme, men har han alligevel en pointe. Massevis af muslimsk terror i Frankrig, men hvad gør vi - hvor er alle de danske demonstranter henne, som demonstrerede mod amerikansk politivold? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 25:47
  Mine smukke veninder

  Mine smukke veninder 2:4

  Vi er nu i 1990erne. Med årene er pigegruppen blevet mere og mere grænseløse. Samtidig oplever Zara et traumatisk dødsfald, men det er tabet af Mariam, hun sørger mest over. Alle oplevelserne fra dengang spøger stadig hos Zara, men har pigegruppen det på samme måde? Zara fortsætter sit opklaringsarbejde ved at opsøge dem der oplevede det hele sammen med hende, hver for sig. Her kommer overraskende ting for dagen. Tilrettelæggelse: Zara Wölck. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Genudsendelse fra onsdag).

  Dokumentar
 • Panorama

  Panorama

  Panorama på Tintin-loppemarked. (Sendt første gang 20. juni 2013). (Sendes også i morgen 18.48).

 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Forholdet mellem kønnene er ude i det største stormvejr siden kvindernes valgret i 1915. Vidnesbyrd om seksuelle krænkelser fyger gennem medielandskabet. I dagens program ser vi på, hvordan hvordan den seneste Metoo bølge forsøger at gøre op med en underliggende antagelse om, at kvinder ikke har samme rettigheder som mænd, og hvordan kønsstereotyper og forskelsbehandling af kønnene er indlejret i vores sprog. Medvirkende: Iben Hendel Philipsen - talsperson for den danske afdeling af Everyday Sexism Project, Marie Maegaard - forsker i sociolingvistik, Sabine Kirchmeier - sprogkonsulent og tidligere direktør i Dansk Sprognævn, Lisa Storm Villadsen - professor i retorik. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 27:03
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med René Fredensborg

  Zissel møder journalist og forfatter René Fredensborg, der har besluttet sig for at forlade mediebranchen én gang for alle. René har selv været en del af kultureliten og reflekterer nu over, hvor åndssvagt det hele er. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 29:58
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Caroline Albertine Minor

  Søskendeforhold er udgangspunktet for romanen "Hummerens skjold". Tre voksne søskende husker deres opvækst vidt forskelligt. Moren døde, da de tre søskende var unge, og faren havde travlt med sit eget liv. Så de tre søskende har på hver deres måde lært at klare sig selv. Anbefalinger: Caroline Albertine Minor, Hummerens skjold. Claire-Louise Bennett, Dam. Malerier af Fairfield Porter. Medvirkende: Forfatter Caroline Albertine Minor. Vært: Anne Glad. Teknik: Kim Glad Wagner. Tilrettelægger: Mette Willumsen.

  Kultur
 • 56:36
  Filmland

  Filmland: Hvad er det, Viggo Mortensen kan?

  Vi kender Viggo Mortensen som kongen Aragorn fra 'Ringenes Herre', den jordnære chauffør fra 'Green Book', den idealistiske far i 'Captain Fantastic' og som den amerikanske Hollywoodstjerne, der egentlig er dansker. Men hvad er det, Viggo kan? Hvem er han? - spørger Filmland i anledning af premieren på skuespillerens første film som instruktør, 'Falling'. Spørgsmålet bliver bl.a. stillet til Viggo Mortensen selv og til hans danske kollega og ven, Ghita Nørby. Derudover anmeldelse af de danske film, 'Breeder' og 'Erna i krig'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. Filmland anmelder: Breeder. Erna i krig. Filmland anmelder ikke: Bliktrommen (repremiere). Come Play. The Witches. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03, mandag 20.03 og onsdag 2.03).

  Kultur
 • 27:12
  Den grusomme mand

  Den grusomme mand 4:5 - Fra dyrplagere til drabsmænd

  Om Hemingway og mænds evne til at slå dyr og mennesker ihjel. Medvirkende Sebastian Klein, Mickey Gjerris, Christian Legind. Tilrettelagt af Georg Larsen. (Genudsendelse fra torsdag).

  Dokumentar
 • 27:26
  Detektor

  Detektor: Ekstremt tidlige fødsler og utroligt små tal

  I foråret kastede journalister og politikere sig over et nyt, opsigtsvækkende studie, der viste et dramatisk fald i antallet af ekstremt for tidlige fødsler under nedlukningen. Nu kritiserer flere forskere studiet og den debat om stress og kvinders barsel, det satte i gang. Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:06
  Orientering

  Orientering Weekend

  Med få dage til det amerikanske valg er de sidste kræfter sat ind på at vinde de afgørende svingstater. Men også i de stater, hvor vælgerne ser ud til at have valgt side, er der stadig noget på spil for partierne. Orienterings udmand i USA stemmer dørklokker med en dansk-amerikaner. Gravide har i årevis fået ulovligt afslag på dækning af behandling i forbindelse med deres graviditet. Det har Orientering de sidste uger afdækket, og otte selskaber har erkendt, at de har haft en ulovlig praksis. Det har kunnet have konsekvenser for gravide, som måske ikke har fået den behandling, de havde brug for, og det er ulovlig diskrimination. Nu vil finanstilsynet have ryddet op i den årelange, forbudte praksis. Orientering Weekend ridser historien op. Den sidste store våbenaftale mellem Rusland og USA udløber om få måneder, og en ny er endnu ikke forhandlet på plads. USA's præsident Donald Trump har flere gange understreget, at han ville have et bedre forhold til Rusland end hans forgængere. Men får det nogen betydning for forhandlingerne, om den næste præsident hedder Trump eller Biden? Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 54:07
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Forsvarsløs mod anonyme kilder?

  Næsten to uger efter sit farvel ved Københavns tidligere overborgmester Frank Jensen stadig ikke, hvem kilderne til en afgørende artikel i Jyllands-Posten er. Heller ikke, hvad de konkret anklager ham for. Men det er ikke vores ansvar, siger avisens chefredaktør Jacob Nybroe, som afviser, at det gik for stærkt med at publicere artiklen. #Metoo-selvransagelse: I Sverige gik det for stærkt, og det var ikke i orden at lade 39 anonyme kilder beskylde en mand for overgreb. Det erkender Åsa Linderborg, tidligere kulturchef på nordens største avis, Aftonbladet, og medansvarlig for artikler, der fældede manden, som senere begik selvmord. I ny bog reflekterer hun over mediernes "afsindige magt". Hvad skal vi med nyhederne? Spørgsmålet bliver stillet af bogaktuelle Rasmus Kleis Nielsen, direktør på det anerkendte Reuters Institute for the Study of Journalism i Storbritannien. For selv om nyheder leverer information, fortællinger og skaber fællesskaber, er de presset og i gang med en radikal forandring. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:04
  Tidsånd

  Tidsånd

  Troen i verden og verden i troen. To udvalgte gæster betragter et udvalg af ugens begivenheder fra et religiøst og åndeligt perspektiv. Vigtige aktuelle emner indenfor tro, kirke og religion vendes og drejes. Værter: Christoffer Emil Bruun og Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 27:03
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med René Fredensborg

  Zissel møder journalist og forfatter René Fredensborg, der har besluttet sig for at forlade mediebranchen én gang for alle. René har selv været en del af kultureliten og reflekterer nu over, hvor åndssvagt det hele er. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 29:28
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Stine Bosse ved og på Øresund

  "Jeg har altid brugt havet til at løfte min sindsstemning". Sådan siger erhvervskvinden Stine Bosse, som bor ud til Øresund, hvor hun dagligt og året rundt bader. I "Naturen kalder" bevæger hun sig også ud på det åbne, på en gyngede og blæsende sejltur på Øresund og i selskab med biologer, der kan gøre hende klogere på dyrelivet under og over havoverfladen. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 1.30).

  Kultur
 • Kl. 21:03-23:03
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Lene Kaaberbøll

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er fantasyforfatteren Lene Kaaberbøll gæst. Blandt emnerne: Regeringen vil tvinge os til kødfrie dage i kantinerne - kender formynderiet ingen grænser? Frank Jensen vil renses - det kan han godt glemme, men har han alligevel en pointe. Massevis af muslimsk terror i Frankrig, men hvad gør vi - hvor er alle de danske demonstranter henne, som demonstrerede mod amerikansk politivold? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur
 • 55:06
  Orientering

  Orientering Weekend

  Med få dage til det amerikanske valg er de sidste kræfter sat ind på at vinde de afgørende svingstater. Men også i de stater, hvor vælgerne ser ud til at have valgt side, er der stadig noget på spil for partierne. Orienterings udmand i USA stemmer dørklokker med en dansk-amerikaner. Gravide har i årevis fået ulovligt afslag på dækning af behandling i forbindelse med deres graviditet. Det har Orientering de sidste uger afdækket, og otte selskaber har erkendt, at de har haft en ulovlig praksis. Det har kunnet have konsekvenser for gravide, som måske ikke har fået den behandling, de havde brug for, og det er ulovlig diskrimination. Nu vil finanstilsynet have ryddet op i den årelange, forbudte praksis. Orientering Weekend ridser historien op. Den sidste store våbenaftale mellem Rusland og USA udløber om få måneder, og en ny er endnu ikke forhandlet på plads. USA's præsident Donald Trump har flere gange understreget, at han ville have et bedre forhold til Rusland end hans forgængere. Men får det nogen betydning for forhandlingerne, om den næste præsident hedder Trump eller Biden? Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Konfliktsky

  Hvad vil det sige at være konfliktsky? Hvorfor er nogle mennesker konfliktsky og andre konfliktsøgende? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:07
  Kierkegaard på egen krop

  Kierkegaard på egen krop 5:5 - Tvivl

  "Jeg har brugt 10.000 timer på at være i tvivl". Når Thomas og en masse andre mennesker idag paralyseres af stress, skyldes det ofte, hvad Kierkegaard ville kalde, mulighedsfortvivlelse. Christian giver Thomas den sidste opgave, som bringer ham lidt tættere på sit livs mening. Produceret for DR af Buddy Buddy. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03).

  Kultur
 • 29:28
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Stine Bosse ved og på Øresund

  "Jeg har altid brugt havet til at løfte min sindsstemning". Sådan siger erhvervskvinden Stine Bosse, som bor ud til Øresund, hvor hun dagligt og året rundt bader. I "Naturen kalder" bevæger hun sig også ud på det åbne, på en gyngede og blæsende sejltur på Øresund og i selskab med biologer, der kan gøre hende klogere på dyrelivet under og over havoverfladen. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 54:08
  Følg pengene

  Følg pengene: Trump eller Biden. Hvem er bedst for finanserne?

  Om en uge har amerikanerne sat deres krydser og taget stilling til, om Donald Trump eller Joe Biden skal stå i spidsen for verdens største økonomi i de næste fire år. Præsidentvalget i USA kan få stor betydning for hele den økonomiske verdensorden, og også for os herhjemme. 850.000 danske arbejdspladser er direkte afhængige af eksporten, og USA har udviklet sig til vores største eksportmarked. Og hvis man renser tavlen for følelser, fake news-beskyldninger og fnidder, hvem af de to kandidater er så egentlig bedst for vores og verdens økonomiske tilstand. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Forholdet mellem kønnene er ude i det største stormvejr siden kvindernes valgret i 1915. Vidnesbyrd om seksuelle krænkelser fyger gennem medielandskabet. I dagens program ser vi på, hvordan hvordan den seneste Metoo bølge forsøger at gøre op med en underliggende antagelse om, at kvinder ikke har samme rettigheder som mænd, og hvordan kønsstereotyper og forskelsbehandling af kønnene er indlejret i vores sprog. Medvirkende: Iben Hendel Philipsen - talsperson for den danske afdeling af Everyday Sexism Project, Marie Maegaard - forsker i sociolingvistik, Sabine Kirchmeier - sprogkonsulent og tidligere direktør i Dansk Sprognævn, Lisa Storm Villadsen - professor i retorik. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • 55:06
  Orientering

  Orientering Weekend

  Med få dage til det amerikanske valg er de sidste kræfter sat ind på at vinde de afgørende svingstater. Men også i de stater, hvor vælgerne ser ud til at have valgt side, er der stadig noget på spil for partierne. Orienterings udmand i USA stemmer dørklokker med en dansk-amerikaner. Gravide har i årevis fået ulovligt afslag på dækning af behandling i forbindelse med deres graviditet. Det har Orientering de sidste uger afdækket, og otte selskaber har erkendt, at de har haft en ulovlig praksis. Det har kunnet have konsekvenser for gravide, som måske ikke har fået den behandling, de havde brug for, og det er ulovlig diskrimination. Nu vil finanstilsynet have ryddet op i den årelange, forbudte praksis. Orientering Weekend ridser historien op. Den sidste store våbenaftale mellem Rusland og USA udløber om få måneder, og en ny er endnu ikke forhandlet på plads. USA's præsident Donald Trump har flere gange understreget, at han ville have et bedre forhold til Rusland end hans forgængere. Men får det nogen betydning for forhandlingerne, om den næste præsident hedder Trump eller Biden? Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet