P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:51
  Supertanker

  Supertanker: Den Mørke, Onde Underverden

  Underverdenen har det med at stikke sit fæle ansigt frem i ny og næ. Senest i form af dekadente banditter i habitter og ikke mindst skuddrab på gaden af tidligere bandemedlemmer, som taler underverdenen ret imod. Og de fleste af os har et klart billede af underverdenen. Det er et dekadent, voldeligt, loyalt, farefuldt spændingsfelt befolket af stærke, handlekraftige, psykisk ustabile, nydelsessyge mennesker som laver deres egne regler, love og hierarkier uden for - eller under - det samfund vi andre lever i. Fiktionens underverdener har altid set ud på en særlig måde; Frits Langs Berlin, Dickens' London, von Triers gustengule Europa, Will Eisners New York. Måske ser virkelighedens underverden også sådan ud - måske gør den slet ikke. Hvis ikke, hvor mødes de to så? Medvirkende: Jesper Stein, krimiforfatter og tidligere kriminalreporter. Line Richter, post doc. ved Institut for Antropologi på KU, specialist i illegal migration og menneskesmugling. Tilrettelægger og vært: Carsten Ortmann. (Sendt første gang 26. november 2018).

  Kultur
 • 2:55:00
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  De seneste seks måneder er der faldet dom i to spektakulære sager, hvor kriminelle har fremstillet narko på dansk jord. Men hvem står bag narkolaboratorierne? I dag lægges mindesmærker i fortovene: Alle ofre for nazismen skal huskes. Hvad kan danskerne og det jødiske samfund bruge snublesten til? Når folkeskoleelever pjækker eller bliver væk fra skolebænken, er det på flere skoler op til skolen selv at håndhæve og registrere elevfraværet. Hvad ved vi om børn, der pjækker? Ved værter: Anders Bech-Jessen og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 53:57
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Hypokondri

  Hvordan er det at være overdrevent bange for sygdom og behandling? Hvad vil det sige at være hypokonder? Hvor udbredt er det? Hvad kan man gøre ved denne angst? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

  Kultur
 • 57:00
  Ping Pong

  Ping Pong - med Caroline Henderson og Maria Bramsen

  Jeg synes det var sårende og jeg havde svært ved at acceptere at blive sat i bås som spændende type, eksotisk pige fra et andet land ... og med en anden hudfarve. Sådan siger sangerinde og skuespiller, Caroline Henderson til sin gæst, sanger og grafiker, Maria Bramsen. De to mødte hinanden på en teaterscene, hvor de var blevet castet pga. deres hudfarve. Siden optrådte de sammen i orkesteret Ray Dee Oh, inden de gik hver deres karrierevej - sangen har de begge to holdt fast i. De to mødes til PingPong-samtale om hudfarve, etnicitet, the n-word og the m-word. Tilrettelægger: Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 55:57
  Supertanker

  Supertanker: Hvad skal vi lege...?

  Så var det mig der var helten, der klarede alt og reddede alle i hele verden. Fordi jeg var stærk og kunne flyve og var den bedste til at skyde med flitsbue. Det var i hvert fald noget, jeg ofte legede som barn. Og garanteret noget, mange har leget til alle tider. I legen afprøver vi situationer, konfrontationer, konflikter og løsninger. Vi sætter os selv i en forestillet situation og lærer af de løsningsmodeller, vi leger frem, mens det tænkte univers er i spil. Vi træder i karakter, som en anden end vores virkelighedsjeg, og ved at lege os til egenskaber, vi ikke har til daglig, afprøver vi situationer og liv. Og udlever dele, som vi har svært ved at håndtere på anden vis. Måske får vi kærligheden til at blomstre og redder verden i samme hug. Medvirkende: Rie Strange, psykolog med speciale i legeterapi. Marc Malmdorf Andersen, post. doc. i kognition, leg og læring ved PlayTrack på Interacting Minds Centre, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  P4 Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:12
  Ring til regeringen

  Ring til Pia Kjærsgaard

  "Klimatosser", "babygate" og "man diskuterer ikke med formanden!" Som Folketingets formand har Pia Kjærsgaard gjort Christiansborg handicapvenligt og rejst debatter om vælgernes mistillid til politikerne. Men hun er også blevet kaldt uværdig og beskyldt for at søle embedet. Nu takker Pia Kjærsgaard af som formand og vil igen være DFs værdikriger. Hvad er hun stolt af, hvad fortryder hun og hvad nåede hun ikke? Hvordan vil hun genrejse partiet, hun selv stiftede, når der ikke er plads til hende i Dansk Folkepartis top? Ring til Pia Kjærsgaard med dit spørgsmål på 7021 1919 eller send en SMS til 1212. Vært Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:10
  Public service

  Public Service - fra udsat til ansat?

  Der er gang i hjulene - virksomhederne producerer på livet løs og har brug for masser af arbejdskraft. Alligevel er der tusindvis af danskere, der har mere end almindeligt svært ved at finde et arbejde. De er socialt udsatte, og det kræver en social indsats fra virksomhederne at få dem med. Men hvordan? Skriv til Publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:59
  Kødkrigen

  Kødkrigen 3:5 - Kål er sgu godt

  Michael har som forsøg besluttet sig for at droppe kødet og tager vegetaren Rune-Christoffer Dragsdahl på indkøbstur for at få inspiration til måltider uden kød. Dette afsnit af Kødkrigen handler om ernæring; om fordøjelsessystemet, næringsstoffer og om de kostmæssige myter om farerne ved at skifte kødet ud med grøn kost. Tilrettelæggere: Michael Ørtz Christiansen og Morten Olsen. Lyd: Niels Malte Lundsgaard. Redaktører: Hanne Budtz-Jørgensen og Karen Albertsen. Medvirkende: Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Bodil Just, antropolog og akademisk medarbejder på DTU. Sisse Fagt, forsker i kostvane på DTU. Oluf Borby Pedersen, professor på Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter på Københavns Universitet. Maj Mortensen, key account manager hos Nestlé Danmark. Carl Valentin, politiker og folketingskandidat for SF. Produceret af Munck Studios København.

  Dokumentar
 • 1:57:00
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Nyt dansk stjerneskud: Hun har haft en birolle i en Min søsters Børn-film, men man skal være meget interesseret i rulletekster, hvis man er stødt på navnet Clara Rugaard i film før. Og så - lige pludselig står den 21-årige dansker med den store hovedrolle i en ny Netflix-film 'I am Mother'. En slags scifi-kammerspil, hvor Clara spiller overfor en talende robot og den dobbelte Oscar-vinder Hillary Swank. Filmen har fået en rigtig god modtagelse, og Clara bliver fremhævet som et stjerneskud. I dag fortæller hun om at blive valgt til sådan en rolle og om alt det, der følger med af blitzlys, røde løbere, nye drømme og en fremtid, der lige er gået i gang. Samtidssange: Den danske sangskat er stor og smuk og glimter af guld, men der mangler noget i den: Det aktuelle. Derfor har kræfter nu sat gang i at få skrevet nogle helt aktuelle tekster, vi kan synge med på. Havren på marken er groft sagt skiftet ud med bankskandaler og klimaproblemer. Vi napper en smagsprøve sammen med manden bag Samtidssang-projektet. De første snublesten: I morges blev de første snublesten i Danmark lagt i fortovet. Stenene skal markere de steder, hvor jøder boede, da de blev anholdt og interneret under 2. verdenskrig. Snublestenene startede i Tyskland, og i dag er der 74.000 lagt rundt i verden. Vi var med, da den første danske sten blev lagt i morges. Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

  Kultur
 • Kl. 16:05-18:05
  Orientering

  Orientering

  Nordkorea har fået flere atomvåben det seneste år, trods USA's atomdiplomati overfor landet. Det skriver det svenske fredsforskningsinstitut SIPRI i sin årsberetning, der kom i dag. Også Pakistan, Kina og Israel har fået flere atomvåben, mens USA og Rusland har skåret ned i deres arsenaler. Alt i alt er der grund til at være pessimistisk, siger instituttet. Orienterings sikkerhedspolitiske medarbejder Tage Baumann har læst rapporten. Før valget gik Lars Løkke Rasmussens regering og Dansk Folkeparti til valg på at nedlægge regionerne. Rød blok var til gengæld ikke var interesseret i at sige farvel til regionerne. Nu har rød blok så vundet, men hvor efterlader det de fem regioner? Stoffet Chlorpyrifos, der er et giftigt insektmiddel, er forbudt i Danmark. Men alligevel findes det forsat i knap hver tredje importerede citrusfrugt. Flere studier peger på at stoffet kan give hjerneskader hos børn. Karen Hjulmand og Louise Windfeld-Høeberg er dagens værter. Birgitte gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:12
  Ring til regeringen

  Ring til Pia Kjærsgaard

  "Klimatosser", "babygate" og "man diskuterer ikke med formanden!" Som Folketingets formand har Pia Kjærsgaard gjort Christiansborg handicapvenligt og rejst debatter om vælgernes mistillid til politikerne. Men hun er også blevet kaldt uværdig og beskyldt for at søle embedet. Nu takker Pia Kjærsgaard af som formand og vil igen være DFs værdikriger. Hvad er hun stolt af, hvad fortryder hun og hvad nåede hun ikke? Hvordan vil hun genrejse partiet, hun selv stiftede, når der ikke er plads til hende i Dansk Folkepartis top? Ring til Pia Kjærsgaard med dit spørgsmål på 7021 1919 eller send en SMS til 1212. Vært Gitte Hansen.

  Nyheder & Aktualitet
 • Danmark kort

  Danmark kort

  Branden i Nørresundby i 1865 blev opdaget af tjenestepigen Amalie Møller. En stiv østenvind fik ilden til at blusse, og en tredjedel af byen gik op i luer, men ikke et eneste menneskeliv gik tabt. En landsindsamling sørgede for, at byen meget hurtigt blev genopbygget. H. C. Andersen skænkede 50 signerede billeder af sig selv. Tilrettelæggelse: Hanne Brandt. (Sendt første gang 22. november 2006).

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk. Radio

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:10
  Public service

  Public Service - fra udsat til ansat?

  Der er gang i hjulene - virksomhederne producerer på livet løs og har brug for masser af arbejdskraft. Alligevel er der tusindvis af danskere, der har mere end almindeligt svært ved at finde et arbejde. De er socialt udsatte, og det kræver en social indsats fra virksomhederne at få dem med. Men hvordan? Skriv til Publicservice@dr.dk.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:59
  Kødkrigen

  Kødkrigen 3:5 - Kål er sgu godt

  Michael har som forsøg besluttet sig for at droppe kødet og tager vegetaren Rune-Christoffer Dragsdahl på indkøbstur for at få inspiration til måltider uden kød. Dette afsnit af Kødkrigen handler om ernæring; om fordøjelsessystemet, næringsstoffer og om de kostmæssige myter om farerne ved at skifte kødet ud med grøn kost. Tilrettelæggere: Michael Ørtz Christiansen og Morten Olsen. Lyd: Niels Malte Lundsgaard. Redaktører: Hanne Budtz-Jørgensen og Karen Albertsen. Medvirkende: Rune-Christoffer Dragsdahl, generalsekretær i Dansk Vegetarisk Forening. Bodil Just, antropolog og akademisk medarbejder på DTU. Sisse Fagt, forsker i kostvane på DTU. Oluf Borby Pedersen, professor på Novo Nordisk Fondens Metabolismecenter på Københavns Universitet. Maj Mortensen, key account manager hos Nestlé Danmark. Carl Valentin, politiker og folketingskandidat for SF. Produceret af Munck Studios København.

  Dokumentar
 • 57:00
  Ping Pong

  Ping Pong - med Caroline Henderson og Maria Bramsen

  Jeg synes det var sårende og jeg havde svært ved at acceptere at blive sat i bås som spændende type, eksotisk pige fra et andet land ... og med en anden hudfarve. Sådan siger sangerinde og skuespiller, Caroline Henderson til sin gæst, sanger og grafiker, Maria Bramsen. De to mødte hinanden på en teaterscene, hvor de var blevet castet pga. deres hudfarve. Siden optrådte de sammen i orkesteret Ray Dee Oh, inden de gik hver deres karrierevej - sangen har de begge to holdt fast i. De to mødes til PingPong-samtale om hudfarve, etnicitet, the n-word og the m-word. Tilrettelægger: Carsten Ortmann.

  Kultur
 • 55:57
  Supertanker

  Supertanker: Hvad skal vi lege...?

  Så var det mig der var helten, der klarede alt og reddede alle i hele verden. Fordi jeg var stærk og kunne flyve og var den bedste til at skyde med flitsbue. Det var i hvert fald noget, jeg ofte legede som barn. Og garanteret noget, mange har leget til alle tider. I legen afprøver vi situationer, konfrontationer, konflikter og løsninger. Vi sætter os selv i en forestillet situation og lærer af de løsningsmodeller, vi leger frem, mens det tænkte univers er i spil. Vi træder i karakter, som en anden end vores virkelighedsjeg, og ved at lege os til egenskaber, vi ikke har til daglig, afprøver vi situationer og liv. Og udlever dele, som vi har svært ved at håndtere på anden vis. Måske får vi kærligheden til at blomstre og redder verden i samme hug. Medvirkende: Rie Strange, psykolog med speciale i legeterapi. Marc Malmdorf Andersen, post. doc. i kognition, leg og læring ved PlayTrack på Interacting Minds Centre, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Nordkorea har fået flere atomvåben det seneste år, trods USA's atomdiplomati overfor landet. Det skriver det svenske fredsforskningsinstitut SIPRI i sin årsberetning, der kom i dag. Også Pakistan, Kina og Israel har fået flere atomvåben, mens USA og Rusland har skåret ned i deres arsenaler. Alt i alt er der grund til at være pessimistisk, siger instituttet. Orienterings sikkerhedspolitiske medarbejder Tage Baumann har læst rapporten. Før valget gik Lars Løkke Rasmussens regering og Dansk Folkeparti til valg på at nedlægge regionerne. Rød blok var til gengæld ikke var interesseret i at sige farvel til regionerne. Nu har rød blok så vundet, men hvor efterlader det de fem regioner? Stoffet Chlorpyrifos, der er et giftigt insektmiddel, er forbudt i Danmark. Men alligevel findes det forsat i knap hver tredje importerede citrusfrugt. Flere studier peger på at stoffet kan give hjerneskader hos børn. Karen Hjulmand og Louise Windfeld-Høeberg er dagens værter. Birgitte gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:57
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Hypokondri

  Hvordan er det at være overdrevent bange for sygdom og behandling? Hvad vil det sige at være hypokonder? Hvor udbredt er det? Hvad kan man gøre ved denne angst? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen.

  Kultur
 • 1:57:00
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Nyt dansk stjerneskud: Hun har haft en birolle i en Min søsters Børn-film, men man skal være meget interesseret i rulletekster, hvis man er stødt på navnet Clara Rugaard i film før. Og så - lige pludselig står den 21-årige dansker med den store hovedrolle i en ny Netflix-film 'I am Mother'. En slags scifi-kammerspil, hvor Clara spiller overfor en talende robot og den dobbelte Oscar-vinder Hillary Swank. Filmen har fået en rigtig god modtagelse, og Clara bliver fremhævet som et stjerneskud. I dag fortæller hun om at blive valgt til sådan en rolle og om alt det, der følger med af blitzlys, røde løbere, nye drømme og en fremtid, der lige er gået i gang. Samtidssange: Den danske sangskat er stor og smuk og glimter af guld, men der mangler noget i den: Det aktuelle. Derfor har kræfter nu sat gang i at få skrevet nogle helt aktuelle tekster, vi kan synge med på. Havren på marken er groft sagt skiftet ud med bankskandaler og klimaproblemer. Vi napper en smagsprøve sammen med manden bag Samtidssang-projektet. De første snublesten: I morges blev de første snublesten i Danmark lagt i fortovet. Stenene skal markere de steder, hvor jøder boede, da de blev anholdt og interneret under 2. verdenskrig. Snublestenene startede i Tyskland, og i dag er der 74.000 lagt rundt i verden. Vi var med, da den første danske sten blev lagt i morges. Værter: Jesper Dein og Karen Secher.

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Nordkorea har fået flere atomvåben det seneste år, trods USA's atomdiplomati overfor landet. Det skriver det svenske fredsforskningsinstitut SIPRI i sin årsberetning, der kom i dag. Også Pakistan, Kina og Israel har fået flere atomvåben, mens USA og Rusland har skåret ned i deres arsenaler. Alt i alt er der grund til at være pessimistisk, siger instituttet. Orienterings sikkerhedspolitiske medarbejder Tage Baumann har læst rapporten. Før valget gik Lars Løkke Rasmussens regering og Dansk Folkeparti til valg på at nedlægge regionerne. Rød blok var til gengæld ikke var interesseret i at sige farvel til regionerne. Nu har rød blok så vundet, men hvor efterlader det de fem regioner? Stoffet Chlorpyrifos, der er et giftigt insektmiddel, er forbudt i Danmark. Men alligevel findes det forsat i knap hver tredje importerede citrusfrugt. Flere studier peger på at stoffet kan give hjerneskader hos børn. Karen Hjulmand og Louise Windfeld-Høeberg er dagens værter. Birgitte gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet