Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:04
  Supertanker

  Supertanker: Hvordan oplever jeg mig?

  I 1637 sagde René Descartes: "Jeg tænker, derfor er jeg." Jeg har en bevidsthed, derfor oplever jeg at være. Siden er der tænkt meget over og forsket i, hvad bevidsthed er, og hvor og hvordan den opstår. Vi er ikke i tvivl om, at mange dyr har en bevidsthed, men gælder det alle dyr? Og de senere år er de såkaldte panpsykister begyndt at spørge om også et træ, en stol eller en sten har en oplevelse af at være. Supertanker kaster sig over bevidsthed om og erkendelse af at være. Medvirkende: Benjamin Christensen, phd.-studerende på filosofi, Aarhus Universitet. Dan Zahavi, professor i filosofi på Københavns Universitet og Oxford Universitet, leder af Center for Subjektivitetsforskning. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • 56:07
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Leonora Christina Skov - Jeg lærte ikke at stole på nogen

  Gør kærligheden Leonora Christina Skov i stand til at møde mennesker med den tillid, hun mistede som barn? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Leonora Christina Skov. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:11
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor fylder mental sundhed så meget i elitesport nu? Hvorfor betaler staten ikke regningen for kystbeskyttelse? Hvad betyder det, at verden allerede d. 29. juli har brugt de naturressourcer, vi har til rådighed på et helt år? Vært: Jan Falkentoft. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 4:5 - Christian Dorph

  Som forfatter udfordrer Christian Dorph sine læsere, både når han skriver digte og krimier. Han forsøger altid at bryde skabelonen, og med sin dystre tekst og kringlede melodi ligner Natskygge ikke en klassisk højskolesang. Christian Dorph fortæller om teksten, mens Katrine Muff sætter sig ved flyglet og viser vejen ind i sangen. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Christian Dorph, forfatter. Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Sendes også 20.03, i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 4:5 - Kansler Kedelig

  Angela Merkel elsker at lave kartoffelsuppe og tage på vandreture i de tyske alper, når hun altså ikke er travl med at lede en af verdens største økonomier. Men hvem er privat-Merkel egentlig? Er hendes politik lige så kedelig, som hendes privatliv tilsyneladende er? Og hvad er det med den næsten mytiske Merkel-rombe, der kort og godt kan skrives <>? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelægger: Lasse Berg Sørensen. (Sendes også 20.30, i morgen 6.32 og 00.32 og søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvad har ålen gang i?!

  Ålen er et svømmende mysterium og en biologisk gåde. Trods ihærdig forskning anført af danske videnskabsfolk er der masser af ubesvarede spørgsmål om den underlige fisk med de besynderlige vaner. Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen prøver at finde ud af, hvad ålen egentlig har gang i, sammen med forsker og åle-ekspert Sune Riis Sørensen. Hvorfor svømmer den fx tusindvis af kilometer rundt om jorden bare for at yngle? Hvor truet er den? Kan man opdrætte ål? Og er det virkelig dårlig stil at spise dem? Gæst: Sune Riis Sørensen, forsker og ekspert i ål, Billund Aquaculture og DTU Aqua. Producer: Carsten Nielsen. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendt første gang 18. februar). (Sendes også lørdag 6.03, 19.03 og 3.03).

  Videnskab & Teknologi

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvem har skræmt de unge væk fra velfærdsfagene?

  Vi skal uddanne flere lærere, sygeplejersker og pædagoger lyder det fra alle politiske fronter. Alligevel har færre unge søgt ind på netop varme-hænder-uddannelserne. Er de unge skræmt væk af historier om dårlig løn, hårde arbejdsvilkår og skrabede uddannelser? Har faggrupperne selv ansvaret for at tale deres fag ned? Og hvordan får vi unge ind på de mange tomme studiepladser? I panelet: Vibeke Haaning sygeplejerske og ejer af Blæksprutten Aps, Harun Demirtas sygeplejerske og Kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd, Henrik Dahl, folketingsmedlem (LA), Jan Hoby, Næstformand Landsforeningen for Socialpædagoger, Stefan Hermann, rektor og formand for Danske Professionshøjskoler, Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken. Vært: Julie Toft. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Incest i eliten

  En erindringsbog om incest og pædofili i den franske elite ryster landet og bryder et nationalt tabu. Bogen får tusindvis af ofre til at stå frem med lignende, tragiske vidnesbyrd, og pludselig er incest-ofre øverst på selv præsident Macrons dagsorden. Hvad er det ved netop denne historie, der bryder det franske tabu? Og hvorfor har Frankrig historisk haft et så forkvaklet forhold til incest? DR's udlandsjournalist Karin Mørch har læst bogen og følger med i den sårbare debat. (Redigeret genudsendelse af podcast fra 9. februar). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:05
  Kapret

  Kapret 4:6 - Hverdagen som gidsel

  Forhandlingerne går i gang, men parterne er milevidt fra hinanden. De pårørende forsøger febrilsk at skaffe penge, samtidig med at Maries mave vokser, og terminsdatoen kommer tættere på. På piraternes kaprede skib, prøver Rane at skabe sig en hverdag i fangenskab, og holde hoved og humør oppe, på trods af svindende forsyninger af mad og vand. Medvirkende: Rane Mohr Hjorhöy og Marie Mohr Hjorhöy. Tilrettelæggelse: Amanda Boie Hvid. Fortæller og tilrettelægger: Emil Midé Erichsen. Lyddesign: Nina Anemone Liv Bendstrup. Redaktør: Tue Blædel. Produceret for DR af Beam Audio Agency. (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 1:54:12
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hvilke gamere er en god indflydelse? Det skal et ansvarlighedsmærke på gamere og influenceres profiler hjælpe med at tydeliggøre. Det kommer efter flere historier om hadefuld retorik i gaming-miljøet. I stil med f.eks. Fairtrade-mærket, så er det nye All Right-mærke et værktøj, der hjælper forældre med hvem man kan være tryg ved at lade sit barn følge. Kulisse-genbrug: I denne uge sætter Kulturen på P1 særligt fokus på kunstens og kulturens rolle i kampen for klimaet. En række af de danske teatre har fået øjnene op for, at scenekunsten også må springe med på den grønne omstilling, for opsætning af lyd, lys, kostumer og scenografi er ikke nødvendigvis særlig klimavenlige. Vi ser nærmere på den grønne omstilling i dansk scenekunst. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Regeringen under pres for at redde afghanske tolke

  Afghanske tolke og lokalt ansatte, der har arbejdet for de danske styrker i Afghanistan, føler sig truet på livet nu, hvor de internationale styrker trækker sig ud. Amerikanerne har allerede lovet at evakuere de afghanere, der har arbejdet for dem, og den danske regering er kommet under pres for at gøre noget lignende. I en ny analyse konkluderer BL, de almene boligforeningers landsforening, at der fortsat er problemer med manglen på studieboliger i landets store studiebyer. Udfordringen er størst i hovedstadsområdet. Her mangler der ifølge analysen 8000 studieboliger. Og som en del af Orienterings sommertemaer, ser vi i denne uge på krigen mod terror. I dag spørger vi, hvor krigen mod terror er på vej hen, og hvor terroren selv flytter sig hen. Nye mål for terroristerne. Nye steder at bekæmpe dem. Mathias Bay Lynggaard er værten. Birgitte Gadegaard redaktøren. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvem har skræmt de unge væk fra velfærdsfagene?

  Vi skal uddanne flere lærere, sygeplejersker og pædagoger lyder det fra alle politiske fronter. Alligevel har færre unge søgt ind på netop varme-hænder-uddannelserne. Er de unge skræmt væk af historier om dårlig løn, hårde arbejdsvilkår og skrabede uddannelser? Har faggrupperne selv ansvaret for at tale deres fag ned? Og hvordan får vi unge ind på de mange tomme studiepladser? I panelet: Vibeke Haaning sygeplejerske og ejer af Blæksprutten Aps, Harun Demirtas sygeplejerske og Kredsnæstformand, Dansk Sygeplejeråd, Henrik Dahl, folketingsmedlem (LA), Jan Hoby, Næstformand Landsforeningen for Socialpædagoger, Stefan Hermann, rektor og formand for Danske Professionshøjskoler, Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken. Vært: Julie Toft. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:03
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Incest i eliten

  En erindringsbog om incest og pædofili i den franske elite ryster landet og bryder et nationalt tabu. Bogen får tusindvis af ofre til at stå frem med lignende, tragiske vidnesbyrd, og pludselig er incest-ofre øverst på selv præsident Macrons dagsorden. Hvad er det ved netop denne historie, der bryder det franske tabu? Og hvorfor har Frankrig historisk haft et så forkvaklet forhold til incest? DR's udlandsjournalist Karin Mørch har læst bogen og følger med i den sårbare debat. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:05
  Kapret

  Kapret 4:6 - Hverdagen som gidsel

  Forhandlingerne går i gang, men parterne er milevidt fra hinanden. De pårørende forsøger febrilsk at skaffe penge, samtidig med at Maries mave vokser, og terminsdatoen kommer tættere på. På piraternes kaprede skib, prøver Rane at skabe sig en hverdag i fangenskab, og holde hoved og humør oppe, på trods af svindende forsyninger af mad og vand. Medvirkende: Rane Mohr Hjorhöy og Marie Mohr Hjorhöy. Tilrettelæggelse: Amanda Boie Hvid. Fortæller og tilrettelægger: Emil Midé Erichsen. Lyddesign: Nina Anemone Liv Bendstrup. Redaktør: Tue Blædel. Produceret for DR af Beam Audio Agency. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 4:5 - Christian Dorph

  Som forfatter udfordrer Christian Dorph sine læsere, både når han skriver digte og krimier. Han forsøger altid at bryde skabelonen, og med sin dystre tekst og kringlede melodi ligner Natskygge ikke en klassisk højskolesang. Christian Dorph fortæller om teksten, mens Katrine Muff sætter sig ved flyglet og viser vejen ind i sangen. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Christian Dorph, forfatter. Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 4:5 - Kansler Kedelig

  Angela Merkel elsker at lave kartoffelsuppe og tage på vandreture i de tyske alper, når hun altså ikke er travl med at lede en af verdens største økonomier. Men hvem er privat-Merkel egentlig? Er hendes politik lige så kedelig, som hendes privatliv tilsyneladende er? Og hvad er det med den næsten mytiske Merkel-rombe, der kort og godt kan skrives <>? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelægger: Lasse Berg Sørensen. (Genudsendelse fra 10.30). (Sendes også i morgen 6.32 og 00.32 og søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:57
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Jesper

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Kokkedal hos Jesper, som lever med diagnosen alkoholiker. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering: Regeringen under pres for at redde afghanske tolke

  Afghanske tolke og lokalt ansatte, der har arbejdet for de danske styrker i Afghanistan, føler sig truet på livet nu, hvor de internationale styrker trækker sig ud. Amerikanerne har allerede lovet at evakuere de afghanere, der har arbejdet for dem, og den danske regering er kommet under pres for at gøre noget lignende. I en ny analyse konkluderer BL, de almene boligforeningers landsforening, at der fortsat er problemer med manglen på studieboliger i landets store studiebyer. Udfordringen er størst i hovedstadsområdet. Her mangler der ifølge analysen 8000 studieboliger. Og som en del af Orienterings sommertemaer, ser vi i denne uge på krigen mod terror. I dag spørger vi, hvor krigen mod terror er på vej hen, og hvor terroren selv flytter sig hen. Nye mål for terroristerne. Nye steder at bekæmpe dem. Mathias Bay Lynggaard er værten. Birgitte Gadegaard redaktøren. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 56:07
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Leonora Christina Skov - Jeg lærte ikke at stole på nogen

  Gør kærligheden Leonora Christina Skov i stand til at møde mennesker med den tillid, hun mistede som barn? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Leonora Christina Skov. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 1:54:12
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hvilke gamere er en god indflydelse? Det skal et ansvarlighedsmærke på gamere og influenceres profiler hjælpe med at tydeliggøre. Det kommer efter flere historier om hadefuld retorik i gaming-miljøet. I stil med f.eks. Fairtrade-mærket, så er det nye All Right-mærke et værktøj, der hjælper forældre med hvem man kan være tryg ved at lade sit barn følge. Kulisse-genbrug: I denne uge sætter Kulturen på P1 særligt fokus på kunstens og kulturens rolle i kampen for klimaet. En række af de danske teatre har fået øjnene op for, at scenekunsten også må springe med på den grønne omstilling, for opsætning af lyd, lys, kostumer og scenografi er ikke nødvendigvis særlig klimavenlige. Vi ser nærmere på den grønne omstilling i dansk scenekunst. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering: Regeringen under pres for at redde afghanske tolke

  Afghanske tolke og lokalt ansatte, der har arbejdet for de danske styrker i Afghanistan, føler sig truet på livet nu, hvor de internationale styrker trækker sig ud. Amerikanerne har allerede lovet at evakuere de afghanere, der har arbejdet for dem, og den danske regering er kommet under pres for at gøre noget lignende. I en ny analyse konkluderer BL, de almene boligforeningers landsforening, at der fortsat er problemer med manglen på studieboliger i landets store studiebyer. Udfordringen er størst i hovedstadsområdet. Her mangler der ifølge analysen 8000 studieboliger. Og som en del af Orienterings sommertemaer, ser vi i denne uge på krigen mod terror. I dag spørger vi, hvor krigen mod terror er på vej hen, og hvor terroren selv flytter sig hen. Nye mål for terroristerne. Nye steder at bekæmpe dem. Mathias Bay Lynggaard er værten. Birgitte Gadegaard redaktøren. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet