Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:14
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kære mor har mange navne

  Husmor, papmor, Madonna. Hvordan er moderfiguren blevet talt om gennem tiden? Siger betegnelserne hvad de skal eller skal vores sprog om moderskabet opdateres? Forfatterne Olga Ravn og Pia Fris Laneth har på hver deres måde beskæftiget sig med moderfiguren gennem historien, og tager os med moderlig omsorg i hånden og giver os et sproglig tilbageblik på mødrene. Seniorforsker ved Dansk Sprognævn Eva Skafte Jensen kortlægger moderens indpas i sproget. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Visionær iværksætter finder vej gennem emotionel lockdown og opdager guddommeligt indhold på streamingtjeneste. Bagermester bager sig gennem national krise, og så er der supergod mobildækning i ørkenstat. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Iran i knæ - stemmer konservativt

  Udmattede iranere skal vælge ny præsident på fredag - efter 8 år med Rouhani. Det begyndte med høje forventninger og en atomaftale. Det slutter med en ødelagt økonomi, coronapandemi og bristede illusioner. Unge har mistet håb og ser ud til ikke at stemme. Præstestyret satser på konservative kandidater - så Ayatollah Khamenei kan sikre fremtiden for sit islamiske samfund. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:54:11
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Geeti Amiri, debattør

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er debattøren Geeti Amiri gæst. Blandt emnerne: Christian Eriksen kollapser til EM - var det her, det gik op for hele Danmark, at man rent faktisk kan dø ung? Ny gigantisk sexchikane-skandale i DRs pigekor - hvorfor har ingen grebet ind i 30 ÅR?! Og mens vi er ved sexkrænkere, så forlader Morten Østergaard dansk politik - kan nogle virkelig finde på at ansætte ham? Og svaret er ja.. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Nede Mette

  Nede Mette: Fra Folkemødet

  Om du er nede Mette eller ej, så er sociale medier blevet den førende arena for politisk kommunikation. På Facebook og Instagram serverer politikerne budskaber om alt fra corona-nedlukninger til udlændingepolitik sammen med makrelmadder, håndbold og selfies. Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter udviklingen? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere SoMe-universets svar på politisk kommunikation. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:23
  Tal til mig

  Tal til mig - Signe Wenneberg: 'jeg TROR ikke. Jeg VED. For jeg har selv set det'

  Det her er historien om at få vished om et efterliv, men først egentlig forstå det langt senere. Historien om at overleve livstruende situationer to gange og historien om at finde tro og ro i naturen. Klimaaktivist og forfatter, Signe Wenneberg, var som 17 årig ude for en voldsom ulykke der gav hende vished for at der findes et efterliv. Den vished trak hun veksler på, da hun for få år siden fik kræft i skjoldbruskkirlen og skulle finde alt sit mod og overblik frem. Signe er i dag erklæret rask, men overbevisningen om et efterliv og følelsen af at have kontakt med afdøde personer, er blevet hos hende. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også søndag 9.05 og torsdag 21.03).

  Kultur
 • 27:20
  Regelrytterne

  Regelrytterne - Stregen i sandet

  Strenge regler sørger for, at de danske kyster i lange stræk ligger naturskønne og uberørte hen. Men reglerne er så strenge, at de sætter en stopper for næsten al udvikling på de små øer, så hvad kan man gøre ved det? Gæst: Winni Grosbøll. Regelrytterne rydder op i junglen af love og regler, regulativer og registrering. Mens politikerne står i kø med lovord om at "afbureaukratisere", så tester vi, om reglerne skal brændes eller bevares. Vært: Sophie Baltzer.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:03
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Svend Åge Madsen

  Romanen FREMTIDSSPEJL udspiller sig i noget nær det perfekte samfund, i den lille by Nøjrup. Her lever beboerne i et både futuristisk og hippieagtigt samfund, hvor de kun laver det, de har lyst til og der er behov for. Og flere af dem er involveret i eksperimenter med ny teknologi og kærlighed. Anbefalinger i denne episode: Svend Åge Madsen, FREMTIDSSPEJL. Christian Jungersen, Undtagelsen. Medvirkende er Svend Åge Madsen i samtale med Anne Glad på scenen i Aarhus under litteraturfestivalen LitX. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • 57:09
  Filmland

  Filmland: Vi vil ha' det hele!

  'Jeg vil ha' det hele', siger Maggie, en af hovedpersonerne i den nye danske film, 'Smagen af sult' - hun vil have lækre børn, lækker mand, lækker lejlighed og ikke mindst en lækker Michelin-stjerne til parrets restaurant. Maggie er langtfra alene med de store krav til livet og til sig selv, og lige præcis den altopslugende sult fortæller filmens instruktør Christoffer Boe om i Filmland. Derudover anmeldelser af bl.a. den sære gyser 'Hunter Hunter' og den svenske original Roy Anderssons nye film, 'Om det uendelige'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • 27:00
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Anne Engdal Stig Christensen

  Zissel møder TV2's administerende direktør Anne Engdal Stig Christensen, der ikke altid har vidst, at hun skulle ende i toppen af et stort dansk mediehus. (Genudsendelse fra 16.03).

  Kultur
 • 30:11
  Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 3:12 - Med Lone Aburas i Høje Taastrup

  Lone Aburas er digter. Og så er hun brun. Og så er hun vokset op i Høje Taastrup. Og hende og Caspar er både venner og kollegaer. Alligevel har de faktisk aldrig talt så meget om det at vokse op med en anderledes krop. Om hvad det sted man vokser op, betyder for hvordan man ser verden. Om de omkostninger det kan have, at begynde at skrive vredt og direkte om nogle af de uretfærdigheder man har oplevet. Hvor skal Caspar gå hen med sin vrede, og kan den ligefrem være produktiv? Kan kunsten overhovedet gøre en forskel, kan det her radioprogram? Produceret for DR af Munck Studios København.

  Fritid & Livsstil
 • 55:10
  Orientering

  Orientering Weekend: Sygeplejerskernes strejke er i gang - er den udsigtsløs?

  De seneste ti år er antallet af personer med misligholdt studiegæld vokset dramatisk fra 58.000 personer i 2010 til 135.000 personer i dag. For mange unge handler det om, at de i studietiden har optaget lån for at kunne betale mad, bøger, husleje og øl, men det er straks værre at indse, at man faktisk ikke kan betale sin gæld tilbage. Det er nemlig enormt tabubelagt, siger en af dem, der hjælper de tidligere studerende, der har misligholdt deres SU-lån. Lørdag begynder den strejke, sygeplejerskerne i denne uge meldte ud. Den er udsigtsløs, siger nogle, men hvordan ser de selv for sig, at den bliver en succes? Det og meget mere i ugens Orientering Weekend. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  Nede Mette

  Nede Mette: Fra Folkemødet

  Om du er nede Mette eller ej, så er sociale medier blevet den førende arena for politisk kommunikation. På Facebook og Instagram serverer politikerne budskaber om alt fra corona-nedlukninger til udlændingepolitik sammen med makrelmadder, håndbold og selfies. Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter udviklingen? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere SoMe-universets svar på politisk kommunikation. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 12:00
  Panorama

  Panorama

  Middelhavets djævleø. Nord for Sardinien ligger den lille ubeboede ø Asinara. Øen er i dag en beskyttet natur- og marinepark, men under den paradisiske overflade gemmer øen på en dunkel historie. (Sendt første gang 11. oktober 2012). (Sendes også i morgen 18.48).

  Kultur
 • 56:08
  Tidsånd

  Tidsånd - Troen som sikker stavn

  77 procent er medlem af Folkekirken og en stor del ser sig selv som troende. Alligevel taler vi ikke så meget om tro ude i samfundet. Hvordan kan det være? Vi ser på troen som en dyd. Gæster: Jens Andreas Christensen, sognepræst Helligekors Kirke, Karen Marie Sø Leth-Nissen, teolog og forsker. Vært: Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 27:00
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Anne Engdal Stig Christensen

  Zissel møder TV2's administerende direktør Anne Engdal Stig Christensen, der ikke altid har vidst, at hun skulle ende i toppen af et stort dansk mediehus. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • Kl. 20:30-21:03
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Svend Åge Madsen

  Romanen FREMTIDSSPEJL udspiller sig i noget nær det perfekte samfund, i den lille by Nøjrup. Her lever beboerne i et både futuristisk og hippieagtigt samfund, hvor de kun laver det, de har lyst til og der er behov for. Og flere af dem er involveret i eksperimenter med ny teknologi og kærlighed. Anbefalinger i denne episode: Svend Åge Madsen, FREMTIDSSPEJL. Christian Jungersen, Undtagelsen. Medvirkende er Svend Åge Madsen i samtale med Anne Glad på scenen i Aarhus under litteraturfestivalen LitX. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 1:54:11
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Geeti Amiri, debattør

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er debattøren Geeti Amiri gæst. Blandt emnerne: Christian Eriksen kollapser til EM - var det her, det gik op for hele Danmark, at man rent faktisk kan dø ung? Ny gigantisk sexchikane-skandale i DRs pigekor - hvorfor har ingen grebet ind i 30 ÅR?! Og mens vi er ved sexkrænkere, så forlader Morten Østergaard dansk politik - kan nogle virkelig finde på at ansætte ham? Og svaret er ja.. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • 1:54:11
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Geeti Amiri, debattør (fortsat)

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er debattøren Geeti Amiri gæst. Blandt emnerne: Christian Eriksen kollapser til EM - var det her, det gik op for hele Danmark, at man rent faktisk kan dø ung? Ny gigantisk sexchikane-skandale i DRs pigekor - hvorfor har ingen grebet ind i 30 ÅR?! Og mens vi er ved sexkrænkere, så forlader Morten Østergaard dansk politik - kan nogle virkelig finde på at ansætte ham? Og svaret er ja.. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • 55:10
  Orientering

  Orientering Weekend: Sygeplejerskernes strejke er i gang - er den udsigtsløs?

  De seneste ti år er antallet af personer med misligholdt studiegæld vokset dramatisk fra 58.000 personer i 2010 til 135.000 personer i dag. For mange unge handler det om, at de i studietiden har optaget lån for at kunne betale mad, bøger, husleje og øl, men det er straks værre at indse, at man faktisk ikke kan betale sin gæld tilbage. Det er nemlig enormt tabubelagt, siger en af dem, der hjælper de tidligere studerende, der har misligholdt deres SU-lån. Lørdag begynder den strejke, sygeplejerskerne i denne uge meldte ud. Den er udsigtsløs, siger nogle, men hvordan ser de selv for sig, at den bliver en succes? Det og meget mere i ugens Orientering Weekend. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:56
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Sønderhoning

  Hvad er en Sønderhoning? En dans, et menneske, et stykke musik eller...? Hvad er det helt specielle ved en Sønderhoning? Hvorfor opblomstrer de ældgamle folkelige traditioner i disse år? Vi besøger eksperter i Sønderho på Fanø. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 2:8 - Danser med fisk

  Mickey har sendt Alberte afsted for at lade sig inspirere af kunsten. For i kunsten findes der ofte overraskende visioner, som kan være med til at skabe en ny fortælling om det gode liv. Og det er sikkert og vist, for i Kunstergruppen Superflex designer de lyserøde boliger, hvor fisk kan flytte ind, når kloden bliver oversvømmet. Vi mennesker er kun en parentes i naturens historie, men det er "not the end of the world". Medvirkende: Kunstner i Superflex Rasmus Nielsen og Bioetiker Mickey Gjerris. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 30:03
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Svend Åge Madsen

  Romanen FREMTIDSSPEJL udspiller sig i noget nær det perfekte samfund, i den lille by Nøjrup. Her lever beboerne i et både futuristisk og hippieagtigt samfund, hvor de kun laver det, de har lyst til og der er behov for. Og flere af dem er involveret i eksperimenter med ny teknologi og kærlighed. Anbefalinger i denne episode: Svend Åge Madsen, FREMTIDSSPEJL. Christian Jungersen, Undtagelsen. Medvirkende er Svend Åge Madsen i samtale med Anne Glad på scenen i Aarhus under litteraturfestivalen LitX. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 54:19
  Følg pengene

  Følg pengene: 5.000 sygeplejersker i strejke - kan man råbe sig til bedre løn og ligestilling?

  5.000 sygeplejersker strejker fra på lørdag efter et rungende "nej" til forslaget om ny overenskomst. Du vil møde dem i gader og stræder med bannere og slagsange, men kan man råbe sig til bedre løn hos politikerne, når regningen kan ende på milliarder af kroner? Sygeplejersken og formanden giver svar på tiltale. Gode investeringer er dyre for tiden - for med ejendomspriserne i top, skyhøje aktiekurser og udsigt til inflation, så er det svært at hedde ATP og forsøge at få vores allesammens pensionsopsparinger til at vokse. Hvad gør man så? Vi spørger direktøren for det hele. Lyt med i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Visionær iværksætter finder vej gennem emotionel lockdown og opdager guddommeligt indhold på streamingtjeneste. Bagermester bager sig gennem national krise, og så er der supergod mobildækning i ørkenstat. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:10
  Orientering

  Orientering Weekend: Sygeplejerskernes strejke er i gang - er den udsigtsløs?

  De seneste ti år er antallet af personer med misligholdt studiegæld vokset dramatisk fra 58.000 personer i 2010 til 135.000 personer i dag. For mange unge handler det om, at de i studietiden har optaget lån for at kunne betale mad, bøger, husleje og øl, men det er straks værre at indse, at man faktisk ikke kan betale sin gæld tilbage. Det er nemlig enormt tabubelagt, siger en af dem, der hjælper de tidligere studerende, der har misligholdt deres SU-lån. Lørdag begynder den strejke, sygeplejerskerne i denne uge meldte ud. Den er udsigtsløs, siger nogle, men hvordan ser de selv for sig, at den bliver en succes? Det og meget mere i ugens Orientering Weekend. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet