Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:09
  Supertanker

  Supertanker: Bevægelse i krop og sind

  "Rrrrejs Dem! Strrrrræk Dem! Bøj knæene! Arrrrmene op mod loftet!" Der er lidt vej fra Kaptajn Jespersens morgeneksercits i 1930ernes statsradiofoni til nutidens flokke af joggere, cross fittere og yogadyrkere. Vi dyrker motion, idræt og sport for fulde udblæsning, og vi gør det, bl.a. fordi vi ønsker et sundt legeme, som kan rumme vores sunde sjæl. Og fordi måden vi bevæger os på, siger noget om, hvem vi er - siger noget om vores identitet. Ifølge Michel Foucault og Maurice Merleau-Ponty, tegner kroppen rum, vi kan udøve selvkontrol i. Medvirkende: Ove Korsgaard; professor emeritus, DPU, Aarhus Universitet. Inge Kryger Pedersen; lektor i sociologi, speciale i sundhed, KU. Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:44:40
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad betyder det for vaccineprogrammet, at folk vil flytte andet stik? Hvilken kritik af UEFA står tilbage efter lørdagens kamp og søndagens pressemøde? Hvad betyder retssagen og fængslingen af Aung San Suu Kyi for oprøret i Myanmar? Værter: Anders Bech-Jessen og Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 53:56
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Sønderhoning

  Hvad er en Sønderhoning? En dans, et menneske, et stykke musik eller...? Hvad er det helt specielle ved en Sønderhoning? Hvorfor opblomstrer de ældgamle folkelige traditioner i disse år? Vi besøger eksperter i Sønderho på Fanø. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:38
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Klimajobs på landet

  Glem de gule veste. I virkeligheden rummer den grønne omstilling et kæmpe potentiale for nye, vellønnede job langt uden for de største byer i Danmark. Landområderne kan ende som fremtidens vindere. New Yorkeren Christopher Sorensen er rykket til Skive, hvor han som direktør for GreenLab står i spidsen for en klynge af højteknologiske klima-virksomheder. Hør om hvordan en flok jyske iværksættere forsøger at erobre det globale marked for grøn teknologi - med afsæt i den lille by på kanten af Limfjorden. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Sendes også onsdag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 57:05
  Public Service

  Public Service - i gældsfængsel på livstid

  Tidligere indsatte sidder i gældsfængsel resten af livet. Selv Henrik, der ellers kæmper for at betale sin gæld, oplever kun at den vokser og vokser. Det ødelægger motivationen for at blive på den rigtige side af loven, siger indsatte og eksperter. Men hvad skal vi gøre ved det? Interview med en tidligere indsat, Henrik Hjort, en kriminolog, Annette Olesen, og en politiker, retsordfører Jeppe Bruus fra regeringspartiet. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært: Jesper Borup. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:10
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Kulturminister Joy Mogensen

  Var det forkert at forsætte EM-kampen i Parken efter Christian Eriksens hjertestop på banen? EM i Aserbajdsjan, VM i Qatar, blåstempler Danmark diktatur og slavearbejde? Hvorfor må tusindvis samles til fodboldfest, når de ikke må mødes til musikfestival? Krænkelser i kulturlivet, hvor er ministeren? Er Radio Loud alt alt for dyr? Ring til regeringen og kultur og kirkeminister Joy Mogensen og stil dit kritiske spørgsmål. Den direkte vej til magten på P1. Vært: Gitte Hansen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:50
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: En Lords magt?

  Liget af en 42-årig betjent flyder i de azurblå bølger, og på molen har en blond skønhed betjentens blod på sig. Kvinden, som nu er anklaget for uagtsomt manddrab, er svigerdatter til en af Belizes og Englands mest magtfulde mænd, Lord Michael Ashcroft. Den konservative milliardær kontrollerer 50% af al finansiel aktivitet i Belize og er tidligere chefstrateg for de konservative i England. Så nu er spørgsmålet, hvad der skete på molen i Belize og om Ashcrofts kolossale indflydelse kan spille ind i drabssagen? Korrespondent og krimiforfatter Lone Theils fortæller om adelsmanden Ashcroft og den gådefulde sag. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 2:8 - Danser med fisk

  Mickey har sendt Alberte afsted for at lade sig inspirere af kunsten. For i kunsten findes der ofte overraskende visioner, som kan være med til at skabe en ny fortælling om det gode liv. Og det er sikkert og vist, for i Kunstergruppen Superflex designer de lyserøde boliger, hvor fisk kan flytte ind, når kloden bliver oversvømmet. Vi mennesker er kun en parentes i naturens historie, men det er "not the end of the world". Medvirkende: Kunstner i Superflex Rasmus Nielsen og Bioetiker Mickey Gjerris. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Giver skærpede restriktioner mening?: Mens der med den forrige genåbningsplan var udsigt til udendørs arrangementer med op til 5.000 deltagere, så blev et politisk flertal i sidste uge enige om, at der fra den 1. -15. august maksimalt må være 2.000 gæster samlet ved udendørs arrangementer. I samme periode tillades 3.000 gæster til indendørs arrangementer... Giver det mening? Vi taler med nogle af de musikaktører, der havde planlagt ud fra de tidligere udmeldinger og spørger med en række kulturordførere og kulturministeren, om det er en fejl. Advokatundersøgelsen som værktøj: I begyndelsen af april igangsatte DR en ekstern advokatundersøgelse for at undersøge, om der har været udvist krænkende adfærd i relation til DR's Pigekor. Efterfølgende har en række tidligere pigekorsangere udtrykt mistillid til, at undersøgelsen vil give et retvisende billede af forholdene i koret. Vi dykker ned i advokatundersøgelsen som værktøj med en af dem i Danmark, der ved mest om advokatundersøgelser. Vikingeskeletter i familie: Ved hjælp af helt ny forskning er det lykkedes at bevise slægtskabet mellem to danske vikingeskeletter, der er fundet helt forskellige steder - i Otterrup på Nordfyn og i Oxford i England. Det er aldrig sket før, og er altså helt ny viden, der gør det muligt for forskere at blive klogere på vikingernes rejser og måder at leve på. Vi ser nærmere på de to skeletter på Nationalmuseet. Vært: Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag

  Sygeplejerskerne har stemt nej til det løsningsforslag, som Danske Regioner præsenterede efter forhandlinger i forligsinstitutionen. Det betyder, at 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag. Vi ser på, hvad det betyder. NATO skal være grønt og den danske forsvar er igang. Der er NATO-topmøde og USA's præsident Joe Biden er med. Han bekræfter musketer-eden, men understreger, at europæerne stadig skal til lommerne. Vi følger NATO-topmødet i Bruxelles. Kritikken hagler fortsat ned over det europæiske fodboldforbund UEFA efter lørdagens håndtering af EM kampen mellem Danmark og Finland. UEFA har stået i samme situation før. Hvorfor tog de ikke ved lære af den sag, og vil de lære og måske ændre på noget denne gang? Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Kl. 18:05-18:50
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Kulturminister Joy Mogensen

  Var det forkert at forsætte EM-kampen i Parken efter Christian Eriksens hjertestop på banen? EM i Aserbajdsjan, VM i Qatar, blåstempler Danmark diktatur og slavearbejde? Hvorfor må tusindvis samles til fodboldfest, når de ikke må mødes til musikfestival? Krænkelser i kulturlivet, hvor er ministeren? Er Radio Loud alt alt for dyr? Ring til regeringen og kultur og kirkeminister Joy Mogensen og stil dit kritiske spørgsmål. Den direkte vej til magten på P1. Ring på tlf. 70 21 19 19 eller sms 1212. Vært: Gitte Hansen. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:50
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: En Lords magt?

  Liget af en 42-årig betjent flyder i de azurblå bølger, og på molen har en blond skønhed betjentens blod på sig. Kvinden, som nu er anklaget for uagtsomt manddrab, er svigerdatter til en af Belizes og Englands mest magtfulde mænd, Lord Michael Ashcroft. Den konservative milliardær kontrollerer 50% af al finansiel aktivitet i Belize og er tidligere chefstrateg for de konservative i England. Så nu er spørgsmålet, hvad der skete på molen i Belize og om Ashcrofts kolossale indflydelse kan spille ind i drabssagen? Korrespondent og krimiforfatter Lone Theils fortæller om adelsmanden Ashcroft og den gådefulde sag. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 2:8 - Danser med fisk

  Mickey har sendt Alberte afsted for at lade sig inspirere af kunsten. For i kunsten findes der ofte overraskende visioner, som kan være med til at skabe en ny fortælling om det gode liv. Og det er sikkert og vist, for i Kunstergruppen Superflex designer de lyserøde boliger, hvor fisk kan flytte ind, når kloden bliver oversvømmet. Vi mennesker er kun en parentes i naturens historie, men det er "not the end of the world". Medvirkende: Kunstner i Superflex Rasmus Nielsen og Bioetiker Mickey Gjerris. (Sendt første gang 19. november 2020). (Sendes også 19.33, lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 57:10
  Filmland

  Filmland: Hvad er sjovt? Hvad griner vi af? Og hvad griner vi slet ikke af?

  Hvad er sjovt? Hvad griner vi af? Og hvad griner vi slet ikke af? Det er et oplagt emne at endevende i selskab med instruktøren Rasmus Heide. Han har haft stor succes hos publikum med komedier som 'Blå mænd' og 'Alle for en', 'Alle for to' og 'Alle for tre', men er til gengæld løbet ind i drøje hug fra anmelderne. I denne uge står han formentlig i samme situation med sin nye film, 'Centervagt'. Derudover anmeldelser af bl.a. Anthony Hopkins i 'The Father' og den danske animationsdokumentar, 'Flugt'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 57:05
  Public Service

  Public Service - i gældsfængsel på livstid

  Tidligere indsatte sidder i gældsfængsel resten af livet. Selv Henrik, der ellers kæmper for at betale sin gæld, oplever kun at den vokser og vokser. Det ødelægger motivationen for at blive på den rigtige side af loven, siger indsatte og eksperter. Men hvad skal vi gøre ved det? Interview med en tidligere indsat, Henrik Hjort, en kriminolog, Annette Olesen, og en politiker, retsordfører Jeppe Bruus fra regeringspartiet. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært: Jesper Borup. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag

  Sygeplejerskerne har stemt nej til det løsningsforslag, som Danske Regioner præsenterede efter forhandlinger i forligsinstitutionen. Det betyder, at 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag. Vi ser på, hvad det betyder. NATO skal være grønt og den danske forsvar er igang. Der er NATO-topmøde og USA's præsident Joe Biden er med. Han bekræfter musketer-eden, men understreger, at europæerne stadig skal til lommerne. Vi følger NATO-topmødet i Bruxelles. Kritikken hagler fortsat ned over det europæiske fodboldforbund UEFA efter lørdagens håndtering af EM kampen mellem Danmark og Finland. UEFA har stået i samme situation før. Hvorfor tog de ikke ved lære af den sag, og vil de lære og måske ændre på noget denne gang? Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag (fortsat)

  Sygeplejerskerne har stemt nej til det løsningsforslag, som Danske Regioner præsenterede efter forhandlinger i forligsinstitutionen. Det betyder, at 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag. Vi ser på, hvad det betyder. NATO skal være grønt og den danske forsvar er igang. Der er NATO-topmøde og USA's præsident Joe Biden er med. Han bekræfter musketer-eden, men understreger, at europæerne stadig skal til lommerne. Vi følger NATO-topmødet i Bruxelles. Kritikken hagler fortsat ned over det europæiske fodboldforbund UEFA efter lørdagens håndtering af EM kampen mellem Danmark og Finland. UEFA har stået i samme situation før. Hvorfor tog de ikke ved lære af den sag, og vil de lære og måske ændre på noget denne gang? Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:56
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Sønderhoning

  Hvad er en Sønderhoning? En dans, et menneske, et stykke musik eller...? Hvad er det helt specielle ved en Sønderhoning? Hvorfor opblomstrer de ældgamle folkelige traditioner i disse år? Vi besøger eksperter i Sønderho på Fanø. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Giver skærpede restriktioner mening?: Mens der med den forrige genåbningsplan var udsigt til udendørs arrangementer med op til 5.000 deltagere, så blev et politisk flertal i sidste uge enige om, at der fra den 1. -15. august maksimalt må være 2.000 gæster samlet ved udendørs arrangementer. I samme periode tillades 3.000 gæster til indendørs arrangementer... Giver det mening? Vi taler med nogle af de musikaktører, der havde planlagt ud fra de tidligere udmeldinger og spørger med en række kulturordførere og kulturministeren, om det er en fejl. Advokatundersøgelsen som værktøj: I begyndelsen af april igangsatte DR en ekstern advokatundersøgelse for at undersøge, om der har været udvist krænkende adfærd i relation til DR's Pigekor. Efterfølgende har en række tidligere pigekorsangere udtrykt mistillid til, at undersøgelsen vil give et retvisende billede af forholdene i koret. Vi dykker ned i advokatundersøgelsen som værktøj med en af dem i Danmark, der ved mest om advokatundersøgelser. Vikingeskeletter i familie: Ved hjælp af helt ny forskning er det lykkedes at bevise slægtskabet mellem to danske vikingeskeletter, der er fundet helt forskellige steder - i Otterrup på Nordfyn og i Oxford i England. Det er aldrig sket før, og er altså helt ny viden, der gør det muligt for forskere at blive klogere på vikingernes rejser og måder at leve på. Vi ser nærmere på de to skeletter på Nationalmuseet. Vært: Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Giver skærpede restriktioner mening?: Mens der med den forrige genåbningsplan var udsigt til udendørs arrangementer med op til 5.000 deltagere, så blev et politisk flertal i sidste uge enige om, at der fra den 1. -15. august maksimalt må være 2.000 gæster samlet ved udendørs arrangementer. I samme periode tillades 3.000 gæster til indendørs arrangementer... Giver det mening? Vi taler med nogle af de musikaktører, der havde planlagt ud fra de tidligere udmeldinger og spørger med en række kulturordførere og kulturministeren, om det er en fejl. Advokatundersøgelsen som værktøj: I begyndelsen af april igangsatte DR en ekstern advokatundersøgelse for at undersøge, om der har været udvist krænkende adfærd i relation til DR's Pigekor. Efterfølgende har en række tidligere pigekorsangere udtrykt mistillid til, at undersøgelsen vil give et retvisende billede af forholdene i koret. Vi dykker ned i advokatundersøgelsen som værktøj med en af dem i Danmark, der ved mest om advokatundersøgelser. Vikingeskeletter i familie: Ved hjælp af helt ny forskning er det lykkedes at bevise slægtskabet mellem to danske vikingeskeletter, der er fundet helt forskellige steder - i Otterrup på Nordfyn og i Oxford i England. Det er aldrig sket før, og er altså helt ny viden, der gør det muligt for forskere at blive klogere på vikingernes rejser og måder at leve på. Vi ser nærmere på de to skeletter på Nationalmuseet. Vært: Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag

  Sygeplejerskerne har stemt nej til det løsningsforslag, som Danske Regioner præsenterede efter forhandlinger i forligsinstitutionen. Det betyder, at 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag. Vi ser på, hvad det betyder. NATO skal være grønt og den danske forsvar er igang. Der er NATO-topmøde og USA's præsident Joe Biden er med. Han bekræfter musketer-eden, men understreger, at europæerne stadig skal til lommerne. Vi følger NATO-topmødet i Bruxelles. Kritikken hagler fortsat ned over det europæiske fodboldforbund UEFA efter lørdagens håndtering af EM kampen mellem Danmark og Finland. UEFA har stået i samme situation før. Hvorfor tog de ikke ved lære af den sag, og vil de lære og måske ændre på noget denne gang? Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag (fortsat)

  Sygeplejerskerne har stemt nej til det løsningsforslag, som Danske Regioner præsenterede efter forhandlinger i forligsinstitutionen. Det betyder, at 5000 sygeplejersker går i strejke natten til lørdag. Vi ser på, hvad det betyder. NATO skal være grønt og den danske forsvar er igang. Der er NATO-topmøde og USA's præsident Joe Biden er med. Han bekræfter musketer-eden, men understreger, at europæerne stadig skal til lommerne. Vi følger NATO-topmødet i Bruxelles. Kritikken hagler fortsat ned over det europæiske fodboldforbund UEFA efter lørdagens håndtering af EM kampen mellem Danmark og Finland. UEFA har stået i samme situation før. Hvorfor tog de ikke ved lære af den sag, og vil de lære og måske ændre på noget denne gang? Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet