Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:51
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Søvn

  De fleste af os oplever det. Søvnløse nætter. Det er irriterende. Jeg oplever selv i perioder at have svært ved at falde i søvn. Og det kan blive en ubehagelig cyklus af trætte morgener, lange dage og aftener, hvor man frygter for endnu en nat uden nok søvn. I dag finder jeg ud af, hvor vigtig søvnen er for vores mentale helbred, og hvad man skal vide for at få den optimale søvn, selvom det kan være svært. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Psykolog og adjunkt og forsker i søvn ved Aarhus Universitet, Ali Amidi. Leder af Kornum Lab og lektor ved Københavns Universitet, Birgitte Kornum. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:03
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Frankrig er i forhøjet alarmberedskab efter endnu et terrorangreb. Hvor efterlader det Frankrig? Hvordan er situationen for de danske minkavlere, der i stigende grad skal aflive deres besætninger? Og så er coronavirussets anden bølge for alvor slået igennem i Europa, så vi taler med tre forskellige danske ambassadører, og får en opdatering på Spanien, Tjekkiet og Norges kamp mod corona. Værter: Mette Vibe Utzon og Bjarne Steensbæk. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:07
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Forsvarsløs mod anonyme kilder?

  Næsten to uger efter sit farvel ved Københavns tidligere overborgmester Frank Jensen stadig ikke, hvem kilderne til en afgørende artikel i Jyllands-Posten er. Heller ikke, hvad de konkret anklager ham for. Men det er ikke vores ansvar, siger avisens chefredaktør Jacob Nybroe, som afviser, at det gik for stærkt med at publicere artiklen. #Metoo-selvransagelse: I Sverige gik det for stærkt, og det var ikke i orden at lade 39 anonyme kilder beskylde en mand for overgreb. Det erkender Åsa Linderborg, tidligere kulturchef på nordens største avis, Aftonbladet, og medansvarlig for artikler, der fældede manden, som senere begik selvmord. I ny bog reflekterer hun over mediernes "afsindige magt". Hvad skal vi med nyhederne? Spørgsmålet bliver stillet af bogaktuelle Rasmus Kleis Nielsen, direktør på det anerkendte Reuters Institute for the Study of Journalism i Storbritannien. For selv om nyheder leverer information, fortællinger og skaber fællesskaber, er de presset og i gang med en radikal forandring. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, lørdag 18.03, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:52
  Sygt nok

  Sygt nok: USA's sundhedssystem er verdens dyreste

  Godt en sjettedel af det amerikanske bruttonationalprodukt bliver brugt på sundhed. Men hvordan hænger verdens dyreste sundhedsvæsen sammen med Obamacare, private forsikringer og faldende levetid? På tirsdag d. 3. november er der amerikansk valg. Et af valgkampens helt store emner er sundhedssystemet, som vi dissekerer i dagens Sygt nok. Medvirkende: Hans Erik Henriksen, direktør i Healthcare Denmark og Anders Agner, chefredaktør på kongressen.com. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau Petersen. (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Forholdet mellem kønnene er ude i det største stormvejr siden kvindernes valgret i 1915. Vidnesbyrd om seksuelle krænkelser fyger gennem medielandskabet. I dagens program ser vi på, hvordan hvordan den seneste Metoo bølge forsøger at gøre op med en underliggende antagelse om, at kvinder ikke har samme rettigheder som mænd, og hvordan kønsstereotyper og forskelsbehandling af kønnene er indlejret i vores sprog. Medvirkende: Iben Hendel Philipsen - talsperson for den danske afdeling af Everyday Sexism Project, Marie Maegaard - forsker i sociolingvistik, Sabine Kirchmeier - sprogkonsulent og tidligere direktør i Dansk Sprognævn, Lisa Storm Villadsen - professor i retorik. (Sendes også 21.03, lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:03
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Inger Støjberg

  Feministisk hævntørst? Inger Støjberg har igen ryddet forsider med sit budskab om, at #metoo er ved at gå over gevind. Venstres næstformand og retsordfører er bekymret for mænds retssikkerhed, hun advarer mod folkedomstole og "feministisk hævntørst med så ekstremt meget vrede, at man er på vej til at sætte vigtige principper over styr." Har Støjberg ret eller svigter hun krænkede kvinder? Er tiden til at hive i håndbremsen eller give fuld gas? Stil spørgsmål til Inger Støjberg på sms til 1212 eller på Facebook. Vært: Pia Røn. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  P1s visionære værter, Sanne Cigale Benmouyal og Anders Lund Madsen, griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. I denne uge med 60.000 tons svineblod, der kan blive til bæredygtig mad - dét fortjener den prestigefyldte pris "Ugens håb". Pia Kjærsgaard er i fodbad og glæder sig over, at hun stadig kan spise bacon på Christiansborg. Og så letter dansk bank pengebyrden for følende (ballonsælgende) mennesker. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:57:00
  4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. Gæsteværter: Mikkel Frey Damgaard og Poul Nesgaard. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Efter seks års hårde forhandlinger med amerikanerne er det endelig lykkes at få en aftale om hvem, der skal stå for at vedligeholde Thulebasen. Det skal Grønland, og det betyder blandt andet flere grønlandske arbejdspladser. Men noget for noget, for samtidig har den amerikanske flåde været på charmeoffensiv i Danmark. Den vil nemlig gerne have adgang til havne i Færøerne og Grønland. Med klimaminister Dan Jørgensen i spidsen er et bredt politisk flertal i Folketinget i dag blevet enige om at afsætte 2,3 milliarder kroner til at få udskiftet flere hundredtusinder olie- og gasfyr til mere klimavenlige varmepumper eller tilslutning til fjernvarme. Men hvad siger oliefyrsejerne til det? På en skole i Virum sender 7. klasses-elever støttebreve til børn i Moria-lejren på den græske ø Lesbos. De samler også legetøj og vinterstøvler ind til børnene. Vi får besøg af to elever og deres lærer. Karen Hjulmand og Brita Kvist er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:03
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Inger Støjberg

  Feministisk hævntørst? Inger Støjberg har igen ryddet forsider med sit budskab om, at #metoo er ved at gå over gevind. Venstres næstformand og retsordfører er bekymret for mænds retssikkerhed, hun advarer mod folkedomstole og "feministisk hævntørst med så ekstremt meget vrede, at man er på vej til at sætte vigtige principper over styr." Har Støjberg ret eller svigter hun krænkede kvinder? Er tiden til at hive i håndbremsen eller give fuld gas? Stil spørgsmål til Inger Støjberg på sms til 1212 eller på Facebook. Vært Pia Røn (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  P1s visionære værter, Sanne Cigale Benmouyal og Anders Lund Madsen, griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. I denne uge med 60.000 tons svineblod, der kan blive til bæredygtig mad - dét fortjener den prestigefyldte pris "Ugens håb". Pia Kjærsgaard er i fodbad og glæder sig over, at hun stadig kan spise bacon på Christiansborg. Og så letter dansk bank pengebyrden for følende (ballonsælgende) mennesker. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken

  Gretha Thunberg bliver avisredaktør for en dag - til Hassans store begejstring. Åsa bekymrer sig for Lars Noréns dagbog. Panelet fortæller om Kadras erfaringer med at blive af-inviteret - og fortæller også om sine egne. Og har du hørt den om norsken, svensken og dansken som konkurrede om at idioterklære en mode-ekspert? Producer: Henrik Hylland Uhlving.

  Kultur
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Forholdet mellem kønnene er ude i det største stormvejr siden kvindernes valgret i 1915. Vidnesbyrd om seksuelle krænkelser fyger gennem medielandskabet. I dagens program ser vi på, hvordan hvordan den seneste Metoo bølge forsøger at gøre op med en underliggende antagelse om, at kvinder ikke har samme rettigheder som mænd, og hvordan kønsstereotyper og forskelsbehandling af kønnene er indlejret i vores sprog. Medvirkende: Iben Hendel Philipsen - talsperson for den danske afdeling af Everyday Sexism Project, Marie Maegaard - forsker i sociolingvistik, Sabine Kirchmeier - sprogkonsulent og tidligere direktør i Dansk Sprognævn, Lisa Storm Villadsen - professor i retorik. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03, 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Efter seks års hårde forhandlinger med amerikanerne er det endelig lykkes at få en aftale om hvem, der skal stå for at vedligeholde Thulebasen. Det skal Grønland, og det betyder blandt andet flere grønlandske arbejdspladser. Men noget for noget, for samtidig har den amerikanske flåde været på charmeoffensiv i Danmark. Den vil nemlig gerne have adgang til havne i Færøerne og Grønland. Med klimaminister Dan Jørgensen i spidsen er et bredt politisk flertal i Folketinget i dag blevet enige om at afsætte 2,3 milliarder kroner til at få udskiftet flere hundredtusinder olie- og gasfyr til mere klimavenlige varmepumper eller tilslutning til fjernvarme. Men hvad siger oliefyrsejerne til det? På en skole i Virum sender 7. klasses-elever støttebreve til børn i Moria-lejren på den græske ø Lesbos. De samler også legetøj og vinterstøvler ind til børnene. Vi får besøg af to elever og deres lærer. Karen Hjulmand og Brita Kvist er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:07
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Forsvarsløs mod anonyme kilder?

  Næsten to uger efter sit farvel ved Københavns tidligere overborgmester Frank Jensen stadig ikke, hvem kilderne til en afgørende artikel i Jyllands-Posten er. Heller ikke, hvad de konkret anklager ham for. Men det er ikke vores ansvar, siger avisens chefredaktør Jacob Nybroe, som afviser, at det gik for stærkt med at publicere artiklen. #Metoo-selvransagelse: I Sverige gik det for stærkt, og det var ikke i orden at lade 39 anonyme kilder beskylde en mand for overgreb. Det erkender Åsa Linderborg, tidligere kulturchef på nordens største avis, Aftonbladet, og medansvarlig for artikler, der fældede manden, som senere begik selvmord. I ny bog reflekterer hun over mediernes "afsindige magt". Hvad skal vi med nyhederne? Spørgsmålet bliver stillet af bogaktuelle Rasmus Kleis Nielsen, direktør på det anerkendte Reuters Institute for the Study of Journalism i Storbritannien. For selv om nyheder leverer information, fortællinger og skaber fællesskaber, er de presset og i gang med en radikal forandring. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 18.03, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:57:00
  4. division

  4. division

  I 4. division er der albuerum og plads til, at værterne kan mene mere, end man almindeligvis hører på P1. Adam Holm tager sammen med et skiftende panel af garvede journalister, mediefolk og kulturpersonligheder hver fredag aktuelle kulturhistorier under kærlig og uhøjtidelig journalistisk behandling. Gæsteværter: Mikkel Frey Damgaard og Poul Nesgaard. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Efter seks års hårde forhandlinger med amerikanerne er det endelig lykkes at få en aftale om hvem, der skal stå for at vedligeholde Thulebasen. Det skal Grønland, og det betyder blandt andet flere grønlandske arbejdspladser. Men noget for noget, for samtidig har den amerikanske flåde været på charmeoffensiv i Danmark. Den vil nemlig gerne have adgang til havne i Færøerne og Grønland. Med klimaminister Dan Jørgensen i spidsen er et bredt politisk flertal i Folketinget i dag blevet enige om at afsætte 2,3 milliarder kroner til at få udskiftet flere hundredtusinder olie- og gasfyr til mere klimavenlige varmepumper eller tilslutning til fjernvarme. Men hvad siger oliefyrsejerne til det? På en skole i Virum sender 7. klasses-elever støttebreve til børn i Moria-lejren på den græske ø Lesbos. De samler også legetøj og vinterstøvler ind til børnene. Vi får besøg af to elever og deres lærer. Karen Hjulmand og Brita Kvist er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03). (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet