Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Videnskabens sprog oversat for bodegavirologer

  Hvordan forklarer man en virus og hvorfor hedder det covid-19? Ordene "britisk mutation" lukker lufthavne, men hvad forstår vi ved det videnskabelige sprog? Det er videnskabsjournalist og forfatter Lone Frank og lektor i medicinsk humaniora ved Medicinsk Museion Adam Bencard klar til at fortælle mere om i selskab med direktør for Dansk Sprognævn Thomas Hestbæk Andersen og vært Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • 57:10
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Lystarbejderne Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal gennemgår ugens nyheder og øjner en stor mulighed for TV2Play - en hvid Audi har nedlagt et fuldt-stop skilt og kørt ind i et hus i Sønder Vedby. Morten fra Jylland mindes kalifat-hyggen, funktionsalternative franskmænd bliver flyvningsfrigjorte, og tallerkenvaskeren Thyge er ugens store håb. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Myanmar mod sammenbrud?

  Video efter video dokumenterer militærets vilkårlige, brutale vold mod Myanmars civile - unge som gamle, kvinder som mænd. Hundredvis er dræbt og mange flere såret, siden generalerne satte Myanmars demokratiske eksperiment ud af kraft og fængslede Aung San Suu Kyi og hendes ministre. Nu styrer landet mod sammenbrud - og risiko for endnu et væbnet opgør mellem Myanmars etniske grupper. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:08
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:54:09
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Annika Aakjær

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er sanger og skuespiller Annika Aakjær gæst. Blandt emnerne: Regeringen genåbner igen, oppositionen vil genåbne mere - er det dejà vu igen-igen? Regeringens nye transportudspil er fuldt af motrorveje - er regeringen sort, før den er rød, før den er grøn? Findes dansk kultur på bunden af en tartelet? Vi kigger på DFs kulturudspil. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  Nede Mette

  Nede Mette: Fuckfinger-gate og hundepolitik

  En 15 årig drengs fuckfinger splittede internettet, da den endte på Mette Frederiksens Instagram. Vi taler vi med faren til drengen, som i denne uge har klaget til Datatilsynet for Statsministerens brug af billedet. Peter Skaarup har også været ude med riven - men har han selv sit på det rene, hvad angår sin egen Instagram? Det spørger vi ham om i dagens program. Søren Pape Poulsens nye hund er festens midtpunkt på Instagram denne uge - hvad foregår der med de mange hunde-billeder fra politikerne på Instagram? Er der stemmer at hente? Vi forsøger at finde hoved og hale i det hele. Desuden kårer vi også Ugens Makrel. Værter: Anna Olrik & Thomas Tjaerandsen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:45
  Tal til mig

  Tal til mig - Morten Sabroe: "God is a concept"

  'God is a concept' sang John Lennon og den unge journalist og forfatter Morten Sabroe var helt enig og han råhørte sangen igen og igen. Han tror ikke på Gud. Måske fordi hans mor ikke troede på noget OVERHOVEDET: 'måske er det en blokering' som han siger. Alligevel har Morten Sabroe kredset omkring himlen, Gud og efterlivet igennem sit forfatterskab. Og hvorfor det, når man nu ikke tror? Med scener fra Panum Instituttet hvor Mortens mor 'svømmer rundt i et badekar' i forskningens tjeneste, og en scene fra horisontlinjen på Ærø der en dag, i Mortens fantasi, blev til en kæmpestor hjerne, tales der om dødslejer, den kollektive bevidsthed og dødsangst. Og ikke mindst om den pligtfølelse, der gør at Morten har fulgt sin nærmeste familie hele vejen til dødens dørtærskel. For religionerne må ikke have patent på samvittighedsfølelsen. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også søndag 9.05 og torsdag 21.03).

  Kultur
 • 26:53
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Christoph Ellersgaard

  Zissel har inviteret elite-forsker Christoph Ellersgaard tilbage i studiet til en midtvejsevaluering. Christoph fortæller Zissel, hvad han har lært af at høre alle programmerne med folk fra magteliten. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 30:12
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Steffen Jacobsen

  Forfatteren er mest kendt for sine spændingsromaner, men i sin nye roman, DETOX udfolder Steffen Jacobsen historien i en mere poetisk genre. Han beskriver en familie i opløsning. Hovedpersonen er en ung kvinde, der får angstanfald og bliver psykotisk, da hendes søster og far dør. Anbefaling: Steffen Jacobsen, DETOX. Thorkild Hansen, Jens Munk. Medvirkende Steffen Jacobsen og Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • 56:38
  Filmland

  Filmland: Ensomme cowboys og andre westernmyter i det nordligste Norge

  For 10-15 år siden mukkede medierne over at Kim Fupz Aakesons mange manuskripter fyldte for meget. De danske film lignede hinanden. Siden har Fupz nænsomt fordelt sin indsats på dansk børnefilm, svenske og norske film ... og serier. Knap er 'Ulven kommer' pillet af DR's sendeplan før 'Welcome to Utmark' ankommer på streamingtjenesten HBO. Filmland taler med Fupz om at omplante westernmyter til Nordnorge og om den evige fejde mellem natur og civilisation. Derudover anmeldelser af amerikanske 'Sound of Metal' og den indonesiske superheltefilm, 'Gundala'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • 27:10
  Rosenkjærprisen

  Rosenkjærprisen: Et andet blik på magt og demokrati 2:5

  Fem foredrag af professor emerita, dr.phil., Birgitte Possing, der modtog DR's Rosenkjærpris i 2020. Andet foredrag: 'Sprog kan virke som bittesmå dråber arsenik'. Om argumenter imod kvinder fra 1848-2018.

  Kultur
 • 28:01
  Detektor

  Detektor: Virker "kritisk dialog" på Qatar?

  Historier om døde migrantarbejdere og slavelignende forhold har rejst en debat om en mulig boykot af VM i Qatar næste år. Men Dansk Boldspil-Union tror stadig på, at "kritisk dialog" med Qatar er vejen frem. Vi undersøger, hvor godt den kritiske dialog har virket. Hvor meget bedre har migrantarbejderne egentlig fået det? Vært: Camilla Stampe.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Weekend

  Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:59
  Nede Mette

  Nede Mette: Fuckfinger-gate og hundepolitik

  En 15 årig drengs fuckfinger splittede internettet, da den endte på Mette Frederiksens Instagram. Vi taler vi med faren til drengen, som i denne uge har klaget til Datatilsynet for Statsministerens brug af billedet. Peter Skaarup har også været ude med riven - men har han selv sit på det rene, hvad angår sin egen Instagram? Det spørger vi ham om i dagens program. Søren Pape Poulsens nye hund er festens midtpunkt på Instagram denne uge - hvad foregår der med de mange hunde-billeder fra politikerne på Instagram? Er der stemmer at hente? Vi forsøger at finde hoved og hale i det hele. Desuden kårer vi også Ugens Makrel. Værter: Anna Olrik & Thomas Tjaerandsen. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama: Første verdenskrig mindes

  Rejsebrev fra Vestfronten. Den 1. Verdenskrig sluttede klokken 11 om formiddagen den 11. november 1918. Poul Smidt har været i Flanderns marker ved byen Iper, som hver dag året rundt blæser Den sidste Tappenstreg for den ukendte soldat. (Sendt første gang november 2001). (Sendes også i morgen 18.48).

  Kultur
 • 57:45
  Tidsånd

  Tidsånd - Hvor er visdommen?

  Hvad er visdom og hvor er hun henne i en tid, hvor verdens uretfærdigheder konstant trænger sig på? Gæst: Peter Ruge, teolog, retræteleder, fmd "Nutidig Kristen Spiritualitet". Vært: Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 26:53
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Christoph Ellersgaard

  Zissel har inviteret elite-forsker Christoph Ellersgaard tilbage i studiet til en midtvejsevaluering. Christoph fortæller Zissel, hvad han har lært af at høre alle programmerne med folk fra magteliten. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • Kl. 20:30-21:03
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Steffen Jacobsen

  Forfatteren er mest kendt for sine spændingsromaner, men i sin nye roman, DETOX udfolder Steffen Jacobsen historien i en mere poetisk genre. Han beskriver en familie i opløsning. Hovedpersonen er en ung kvinde, der får angstanfald og bliver psykotisk, da hendes søster og far dør. Anbefaling: Steffen Jacobsen, DETOX. Thorkild Hansen, Jens Munk. Medvirkende Steffen Jacobsen og Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 1:54:09
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Annika Aakjær

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er sanger og skuespiller Annika Aakjær gæst. Blandt emnerne: Regeringen genåbner igen, oppositionen vil genåbne mere - er det dejà vu igen-igen? Regeringens nye transportudspil er fuldt af motrorveje - er regeringen sort, før den er rød, før den er grøn? Findes dansk kultur på bunden af en tartelet? Vi kigger på DFs kulturudspil. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • 1:54:09
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Annika Aakjær (fortsat)

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er sanger og skuespiller Annika Aakjær gæst. Blandt emnerne: Regeringen genåbner igen, oppositionen vil genåbne mere - er det dejà vu igen-igen? Regeringens nye transportudspil er fuldt af motrorveje - er regeringen sort, før den er rød, før den er grøn? Findes dansk kultur på bunden af en tartelet? Vi kigger på DFs kulturudspil. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Weekend

  Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Konfliktsky

  Hvad vil det sige at være konfliktsky? Hvorfor er nogle mennesker konfliktsky og andre konfliktsøgende? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:40
  Radiofortællinger

  Satans syndsforladelse 5:7 - Fem minutter i tolv

  Da Emil ringer til Hanne en dag i slutningen af april er der noget galt. Hun holder noget skjult. Det viser sig, at hun aftenen forinden har sagt farvel til Kirsten i den tro, at hun ville dø i løbet af natten. Men, siger Hanne, fordi Emil har planer om at lave flere afsnit af Satans syndsforladelse har Gud givet Hanne 10 ekstra dage at leve i. Sådan starter et nyt eventyr med Hanne og Kirsten og deres kamp mod mørkets kræfter fra en stuelejlighed i Høje Gladsaxe. Tilrettelæggelse: Emil Rothstein-Christensen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Medvirkende: Hanne Leffler og Kirsten Pedersen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 30:12
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Steffen Jacobsen

  Forfatteren er mest kendt for sine spændingsromaner, men i sin nye roman, DETOX udfolder Steffen Jacobsen historien i en mere poetisk genre. Han beskriver en familie i opløsning. Hovedpersonen er en ung kvinde, der får angstanfald og bliver psykotisk, da hendes søster og far dør. Anbefaling: Steffen Jacobsen, DETOX. Thorkild Hansen, Jens Munk. Medvirkende Steffen Jacobsen og Anne Glad. Tilrettelæggelse Mette Willumsen. (Sendes også 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 54:12
  Følg pengene

  Følg pengene: Verdenshistoriens dyreste trafikprop

  Verdenshandelen kan være en skrøbelig størrelse. Containerskibet Ever Given satte sig på tværs i Suez-kanalen og blev en 400 meter lang bremseklods for transporten mellem Asien og Europa. Og problemerne viser sig nu i form af forsinkede varer, logistisk kaos og udsigt til et gigantisk erstatningsopgør om mange milliarder kroner. Så hvilke varer må du kigge i vejviseren efter i de næste måneder, og hvor alvorlige bliver de globale efterdønninger af trafikproppen til havs. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Casper Schrøder. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:10
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Lystarbejderne Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal gennemgår ugens nyheder og øjner en stor mulighed for TV2Play - en hvid Audi har nedlagt et fuldt-stop skilt og kørt ind i et hus i Sønder Vedby. Morten fra Jylland mindes kalifat-hyggen, funktionsalternative franskmænd bliver flyvningsfrigjorte, og tallerkenvaskeren Thyge er ugens store håb. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Weekend

  Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet