Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Supertanker

  Supertanker: Fri for at betale skat!

  Altruisme findes ikke. Mennesket tænker i sidste ende altid kun på sig selv - det højeste formål er egen lykke. Derfor er enhver styring af individet, gennem f.eks. lovgivning og skattebetaling det samme som tvangsarbejde, slaveri. Den amerikanske forfatter og filosof Ayn Rand, som har formuleret udsagn a la disse, står for en filosofi, hun selv kalder Objektivismen, og som af nogle bliver kaldt etisk egoisme. Det er en filosofi, der i nogen grad hersker hos ultraliberalister og tilhængere af minimalstaten. De mener, at markedet regulerer sig selv og de mennesker, der færdes på det, og at alle får det, der tilkommer dem. Men kan man dét? Medvirkende: Lars Seier Christensen, forretningsmand, serieinvestor og medlem af bestyrelsen i Ayn Rand Institute. Claus Strue Frederiksen, mag.art. og phd. i filosofi, bæredygtighedskonsulent og forfatter. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Har du facetimet din bedstemor i dag?

  Coronakrisen har fået mange af os til at bruge digitale løsninger i jagten på nærvær med familien. Det mest nærliggende er at ty til kendte teknologier som Facebook Messenger eller Apples iMessage. Men Esben og Mikkel har en idé om, at det nok er bedre at bruge en app, som er specialdesignet til formålet. Eller måske ligefrem selv bygge et system baseret på open source software. Derudover: Vi samler op på sidste uges tema om digital forårsrengøring. Medvirkende: Stine Liv Johansen og Carsten Nymann. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også 3.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:31
  Sygt nok

  Sygt nok: Kan vi lave virus i laboratoriet?

  "Coronavirus er menneskeskabt i et laboratorium i Wuhan i Kina - og undsluppet ved en fejl!" Du har måske hørt en variant af dén konspirationsteori, som blandt andet præsident Trump har tilsluttet sig - en teori hans egen chef-epidemiolog afviser. Men er det muligt? Er der videnskabelige beviser, der peger i den retning? Kan forskere lave farlig virus i laboratorier, og kan virus undslippe dem? Og hvorfor er der så mange konspirationsteorier om, hvor corona-virus kommer fra? Det undersøger Sygt nok i endnu et corona-afsnit. Medvirkende: Allan Randrup Thomsen, virolog og professor ved Københavns Universitet. Anders Gorm Pedersen, professor i bioinformatik ved DTU. Mikkel Thorup, professor i idehistorie fra Aarhus Universitet. Lone Simonsen, professor i Folkesundhedsvidenskab ved RUC. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Søren Bjørn-Hansen. (Genudsendelse fra forrige fredag).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:17
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvad med alle de andre bier?

  Der findes flere hundrede slags vilde bier i Danmark, men de fleste af os kender kun til honningbier. Det er synd og skam, synes bi-eksperten Sean Birk Bek Craig. I en Naturmøde-episode af Vildt Naturligt slår han et slag for bedre betingelser for bierne, som slet ikke er så ivrige efter at stikke os, som vi tror. Vicky fik ellers som barn at vide, at hun kunne blive stukket hele vejen gennem skosålerne. Og Johan bliver overrasket over, at mange bier bor helt alene. Værter: Vicky Knudsen & Johan Olsen. Gæst: Sean Birk Bek Craig, biologistuderende bi-ekspert. Producer: Carsten Nielsen. (Genudsendelse fra forrige torsdag). (Sendes også 1.03).

  Videnskab & Teknologi

Formiddag

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Færøsk gastronomi

  Hvad spiser man på Færøerne? Hvad findes der af råvarer på den ø-gruppe? Hvordan skaber man en to-stjernet Michelin-restaurant midt ude i Nordsøen? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 56:59
  Gudstjeneste på P1

  Gudstjeneste på P1

  Nørremarkskirken, Vejle. Haderslev stift. 2. Pinsedag. Liturg: Mads Djernes. Prædikant: Peter Brandes. Organist: Christian Verdoner Larsen. Salmer: 291: "Du, som går ud fra den levende Gud". 285: "Hør himmelsus i tredie time". Lad os bære hjertet frem. Grotrian/ Lindgren 292: "Kærligheds og sandheds Ånd" Han glemmer mig aldrig i afgrundens nat. Grotrian/ Hartmann Præludium: Maurice Durufle: Veni Creator, Choral Postludium: Bjarne Hersbo: "Til himlene rækker din miskundhed, Gud". Vært: Malene Fenger-Grøndal www.dr.dk/tro

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Tidsånd - helligånd. Pinseunder, sharia-lovgivning og Grundtvigs højborg Vartov er emnerne for en times radio om troen i verden og verden i troen. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03, 2.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:17:59
  P1 Debat

  P1 Debat: Tryghed før frihed?

  Har frygten for corona fået os til at lade hånt om basale frihedsrettigheder? Og er frygt i virkeligheden bare et effektivt redskab for magthavere? Må vi ganske enkelt acceptere, at der skal handles resolut, når der står menneskeliv på spil eller skal vi i virkeligheden være mere bange for magten end for coronaen? Det er spørgsmålene i dagens P1 Debat med Christina Egelund fra Partiet Fremad, Pelle Dragsted fra Enhedslisten, Kristendemokraternes formand Isabella Arendt og socialdemokrat og tidligere udsendt soldat Niels Jespersen. I øvrigt medvirker hospitalspræst Lotte, Mørk, politisk analytiker Søs Marie Serup, advokat Jonas Christoffersen, der er tidligere direktør for Institut for menneskerettighed, og professor Michael bang petesen, Århus Universitet i diskussionen om, hvad frygt gør ved os som mennesker, som vælgere og som samfund. Vært: Marie Louise Toksvig Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:31
  Hagekors over Danmark

  Hagekors over Danmark 4:6 - Hadet blusser op

  Danske soldater fra Frikorps Danmark er draget i krig på østfronten for at kæmpe under de nazistiske faner mod kommunismen. De tager afsted som helte men kommer tilbage til et forandret Danmark. Krigslykken er vendt, modstandskampen tager til i styrke, og de danske nazister bliver nu lagt for had blandt store dele af befolkningen. Tilrettelæggere: Nicholas Durup Thomsen og Anders Askman. Medvirkende: Ole Ravn, historiker. Lyddesign og mix: Mikkel Rönnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33, søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • Kl. 14:03-15:03
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Et historisk øjeblik

  Vi lever i et historisk øjeblik. Bøgerne vil beskrive, hvordan vi stod sammen, da Covid-19 ramte. Eller. Der vil stå, hvordan vi endte i et økonomisk mareridt, der tog årevis at komme ud af. Vi ved ikke, hvad historien bliver. Men vi ved, at der kommer til at blive skrevet historie. Det gør der altid. Historieskrivning er et af de mest centrale dele for menneskets samhørighed, men jeg vil mene, at vi skal være mere kritiske overfor de historier, vi får fortalt. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Poul Duedahl, professor i historie ved Aalborg Universitet. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også 22.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Tal til mig

  Tal til mig - Jeanett Albeck: Med kollapset kommer slippet

  Komponist Jeanett Albeck ligger en sommernat for et år siden i mørket og bestiller en tid hos en tatovør. Hun har fundet ud af noget og det noget skal ridses i huden så hun husker det. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:50
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Frit fald ned i raseriet

  "Det hænder / at jeg skriger af raseri / alt for ofte hænder det / at jeg råber min fortvivlelse ud". Sådan begynder Søren R. Fauths nyudgivne langdigt 'Moloch'. Et langdigt, der trækker læseren med ned i faldet, faldet ned i håbløsheden, rastløsheden og, ja, raseriet. Men midt i mistroen og jalousien er der også plads til kærlighed og forsoning. Vi taler med forfatteren i dagens udsendelse af Skønlitteratur på P1. Og så har den franske forfatter Louis-Ferdinand Céline fødselsdag. En forfatter, hvis værker også svinger mellem det ødelagte og voldelige og så det smukke og lette. Vi taler med oversætter og Céline-ekspert Troels Hughes Hansen om forfatterens sproglige finesse, mørke sind, saftige konspirationsteorier, og så den nu meget relevante forbindelse mellem Céline og det vigtige ved at vaske hænder." Dagens vært er Adam Holm. Redaktion: Ander Holbæk Jespersen. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også 23.03).

  Kultur
 • 54:08
  Følg pengene

  Følg pengene: Farvel til hjælpepakker

  400 milliarder kroner. Så mange penge har staten sat på højkant i kampen for at bevare danske arbejdspladser og virksomheder - og afbøde virkningerne af coronakrisen. Men nu er Danmark så godt som åbent igen, og dermed kan det meget snart være slut med hjælpepakkerne. En gruppe af landets fremmeste økonomer er klar med deres anbefalinger til en afvikling af hjælpepakkerne. Få hele planen først i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra onsdag).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 1:17:59
  P1 Debat

  P1 Debat: Tryghed før frihed?

  Har frygten for corona fået os til at lade hånt om basale frihedsrettigheder? Og er frygt i virkeligheden bare et effektivt redskab for magthavere? Må vi ganske enkelt acceptere, at der skal handles resolut, når der står menneskeliv på spil eller skal vi i virkeligheden være mere bange for magten end for coronaen? Det er spørgsmålene i dagens P1 Debat med Christina Egelund fra Partiet Fremad, Pelle Dragsted fra Enhedslisten, Kristendemokraternes formand Isabella Arendt og socialdemokrat og tidligere udsendt soldat Niels Jespersen. I øvrigt medvirker hospitalspræst Lotte, Mørk, politisk analytiker Søs Marie Serup, advokat Jonas Christoffersen, der er tidligere direktør for Institut for menneskerettighed, og professor Michael bang petesen, Århus Universitet i diskussionen om, hvad frygt gør ved os som mennesker, som vælgere og som samfund. Vært: Marie Louise Toksvig Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  Bregenz - ved Bodensøen, kendt for sit aktive kulturliv og forbindelsesled mellem Østrig, Schweiz og Sydtyskland. Peter Stokholm. (Sendt første gang 13. februar 2008).

  Kultur
 • 1:17:59
  P1 Debat

  P1 Debat: Tryghed før frihed? (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:31
  Hagekors over Danmark

  Hagekors over Danmark 4:6 - Hadet blusser op

  Danske soldater fra Frikorps Danmark er draget i krig på østfronten for at kæmpe under de nazistiske faner mod kommunismen. De tager afsted som helte men kommer tilbage til et forandret Danmark. Krigslykken er vendt, modstandskampen tager til i styrke, og de danske nazister bliver nu lagt for had blandt store dele af befolkningen. Tilrettelæggere: Nicholas Durup Thomsen og Anders Askman. Medvirkende: Ole Ravn, historiker. Lyddesign og mix: Mikkel Rönnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • 57:00
  Supertanker

  Supertanker: Fri for at betale skat!

  Altruisme findes ikke. Mennesket tænker i sidste ende altid kun på sig selv - det højeste formål er egen lykke. Derfor er enhver styring af individet, gennem f.eks. lovgivning og skattebetaling det samme som tvangsarbejde, slaveri. Den amerikanske forfatter og filosof Ayn Rand, som har formuleret udsagn a la disse, står for en filosofi, hun selv kalder Objektivismen, og som af nogle bliver kaldt etisk egoisme. Det er en filosofi, der i nogen grad hersker hos ultraliberalister og tilhængere af minimalstaten. De mener, at markedet regulerer sig selv og de mennesker, der færdes på det, og at alle får det, der tilkommer dem. Men kan man dét? Medvirkende: Lars Seier Christensen, forretningsmand, serieinvestor og medlem af bestyrelsen i Ayn Rand Institute. Claus Strue Frederiksen, mag.art. og phd. i filosofi, bæredygtighedskonsulent og forfatter. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Tidsånd - helligånd. Pinseunder, sharia-lovgivning og Grundtvigs højborg Vartov er emnerne for en times radio om troen i verden og verden i troen. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 2.03 og lørdag 19.03).

  Kultur
 • 57:09
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Et historisk øjeblik

  Vi lever i et historisk øjeblik. Bøgerne vil beskrive, hvordan vi stod sammen, da Covid-19 ramte. Eller. Der vil stå, hvordan vi endte i et økonomisk mareridt, der tog årevis at komme ud af. Vi ved ikke, hvad historien bliver. Men vi ved, at der kommer til at blive skrevet historie. Det gør der altid. Historieskrivning er et af de mest centrale dele for menneskets samhørighed, men jeg vil mene, at vi skal være mere kritiske overfor de historier, vi får fortalt. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Poul Duedahl, professor i historie ved Aalborg Universitet. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:50
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Frit fald ned i raseriet

  "Det hænder / at jeg skriger af raseri / alt for ofte hænder det / at jeg råber min fortvivlelse ud". Sådan begynder Søren R. Fauths nyudgivne langdigt 'Moloch'. Et langdigt, der trækker læseren med ned i faldet, faldet ned i håbløsheden, rastløsheden og, ja, raseriet. Men midt i mistroen og jalousien er der også plads til kærlighed og forsoning. Vi taler med forfatteren i dagens udsendelse af Skønlitteratur på P1. Og så har den franske forfatter Louis-Ferdinand Céline fødselsdag. En forfatter, hvis værker også svinger mellem det ødelagte og voldelige og så det smukke og lette. Vi taler med oversætter og Céline-ekspert Troels Hughes Hansen om forfatterens sproglige finesse, mørke sind, saftige konspirationsteorier, og så den nu meget relevante forbindelse mellem Céline og det vigtige ved at vaske hænder." Dagens vært er Adam Holm. Redaktion: Ander Holbæk Jespersen. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur

Nat

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Færøsk gastronomi

  Hvad spiser man på Færøerne? Hvad findes der af råvarer på den ø-gruppe? Hvordan skaber man en to-stjernet Michelin-restaurant midt ude i Nordsøen? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 56:17
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvad med alle de andre bier?

  Der findes flere hundrede slags vilde bier i Danmark, men de fleste af os kender kun til honningbier. Det er synd og skam, synes bi-eksperten Sean Birk Bek Craig. I en Naturmøde-episode af Vildt Naturligt slår han et slag for bedre betingelser for bierne, som slet ikke er så ivrige efter at stikke os, som vi tror. Vicky fik ellers som barn at vide, at hun kunne blive stukket hele vejen gennem skosålerne. Og Johan bliver overrasket over, at mange bier bor helt alene. Værter: Vicky Knudsen & Johan Olsen. Gæst: Sean Birk Bek Craig, biologistuderende bi-ekspert. Producer: Carsten Nielsen. (Genudsendelse fra forrige torsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Tidsånd - helligånd. Pinseunder, sharia-lovgivning og Grundtvigs højborg Vartov er emnerne for en times radio om troen i verden og verden i troen. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Har du facetimet din bedstemor i dag?

  Coronakrisen har fået mange af os til at bruge digitale løsninger i jagten på nærvær med familien. Det mest nærliggende er at ty til kendte teknologier som Facebook Messenger eller Apples iMessage. Men Esben og Mikkel har en idé om, at det nok er bedre at bruge en app, som er specialdesignet til formålet. Eller måske ligefrem selv bygge et system baseret på open source software. Derudover: Vi samler op på sidste uges tema om digital forårsrengøring. Medvirkende: Stine Liv Johansen og Carsten Nymann. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Tal til mig

  Tal til mig - Jeanett Albeck: Med kollapset kommer slippet

  Komponist Jeanett Albeck ligger en sommernat for et år siden i mørket og bestiller en tid hos en tatovør. Hun har fundet ud af noget og det noget skal ridses i huden så hun husker det. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet