Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Vi har dem alle sammen, men vi vælger dem sjældent selv. Nogle elsker dem, hader dem, vænner sig til dem eller vælger at skifte dem. Det drejer sig naturligvis om vores navne. Klog på Sprog handler i dag om hvor vigtige navne er for vores identitet, mode, generationsforskelle og sociale stereotyper. Medvirkende: Katrine Kehlet Bechsgaard, Navneforsker. Eva Skafte Jensen, Sprogforsker. Anna Thygesen, Kommunikationsekspert. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 57:00
  Tal til mig

  Tal til mig - Jeanett Albeck: Med kollapset kommer slippet

  Komponist Jeanett Albeck ligger en sommernat for et år siden i mørket og bestiller en tid hos en tatovør. Hun har fundet ud af noget og det noget skal ridses i huden så hun husker det. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også søndag 11.03, mandag 15.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:39
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Latinamerika - coronaens nye epicenter

  Latinamerika er nu det kontinent, der har de fleste nye coronatilfælde - en tredjedel af alle nye i verden. Brasilien har nu det næsthøjeste antal tilfælde i verden. I Argentina forværrer coronaen en allerede elendig økonomi. Og Mexico genåbner så småt, selv om kurven med tilfælde stadig er på vej op. Gæster: Anne M. Sørensen, Kristian Almblad og Jørgen Laurvig. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad betyder det for hotelejerne i København, at turisterne ikke er velkomne i indre by? Og hvordan reagerer svenskerne på, at Danmark vil åbne grænserne til Tyskland, Norge og Island, men ikke til Sverige? I dagens P1 Morgen snakker vi om konsekvenserne af de kommende grænseåbninger, som statsministeren varslede på et pressemøde i går. Vi kommer også omkring etik i pornobranchen, hjemløshed i Storbritannien og strukturel racisme i USA. Dagens værter er Eva Dalgaard Andreasen og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:54:09
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Lizette Risgaard

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er formand Lizette Risgaard fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (før: LO) gæst. Blandt emnerne: Støjberg-kommissionen - er Inger fuld af løgn uanset hvad der er rigtigt? Danmark vil ikke være med i EU's kæmpe hjælpepakke - er det på tide, at vi melder os ud af sparebanden? Mange mennesker vil gerne fortsætte med at arbejde hjemme efter corona - er vi nogle introverte menneskehadere? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  Shitstorm

  Shitstorm: Radio Loud, en Instagram-undskyldning og influencer-træf

  Politikerne står i kø for at lave nye love og retningslinjer målrettet mod influencere i Danmark. I denne udgave af Shitstorm på P1 samler vi nogle af de største af slagsen til danmarkshistoriens første influencer-høring for at finde ud af, om man overhovedet kan bekæmpe reklamer for tvivlsomme produkter på de sociale medier. Desuden besøg af Radio Louds programchef, der har startet en radiokanal i nyere mediehistories største shitstorm. Anonyme profiler sender både hån og trusler mod Louds medarbejdere, og politikere fremviser skrivebordstomater på samråd med kulturministeren, hvor navngivne værter gøres til grin. Vi spørger, om kanalen stadig kan holde hovedet højt og være loud and proud. Endelig kigger vi på en sag, som vi breakede i sidste uge, og som har fyldt en række andre medier siden. Skuespilleren Ali Sivandis tilråb mod Aleksander Aarstad har medført en undskyldnig - og massiv lovestorm i Aleksander Aarstads retning. Værter: Mads Aagaard og Sanne Cigale Benmouyal. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Vi har dem alle sammen, men vi vælger dem sjældent selv. Nogle elsker dem, hader dem, vænner sig til dem eller vælger at skifte dem. Det drejer sig naturligvis om vores navne. Klog på Sprog handler i dag om hvor vigtige navne er for vores identitet, mode, generationsforskelle og sociale stereotyper. Medvirkende: Katrine Kehlet Bechsgaard, Navneforsker. Eva Skafte Jensen, Sprogforsker. Anna Thygesen, Kommunikationsekspert. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 27:11
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Dan Rachlin i Vaserne

  Når DJ og radiovært Dan Rachlin bevæger sig ud i naturen, så elsker han at kigge på fugle. I 'Naturen kalder' vender han tilbage til Vaserne ved Birkerød i Nordsjælland, et område han lærte at kende som teenager. Det har et vildt og urskovsagtigt udtryk og et rigt fugleliv - og naturvejleder Allan Gudio Nielsen taler med Dan Rachlin om, hvordan tre forskellige svale-arter har delt luftrummet imellem sig, hvorfor solsorter synger så vedholdende og hvordan gærdesmuttehannen scorer hunner på stribe. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. I redaktionen: Johanne Foersom. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 30:11
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Michael Larsen

  "Den der falder" er en sci-fi-thriller, der blander konkret videnskab om svirrefluer med mere abstrakte emner, som tid der kan bøjes, og en fremtid, der kan ændres. Forfatteren er både optaget af at nørde med fluer, bier og ørne, og af fænomener, der hverken kan måles eller vejes. Anbefalinger: Michael Larsen, Den der falder. Fredrik Sjöberg, Fluefælden. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Rikke Stokholm. (Sendes også 20.30).

  Kultur
 • 56:30
  Filmland

  Filmland: Bare én af tvillingerne er en stor mundfuld, men Mark Ruffalo klarer dem begge

  Det er en af den slags præstationer, der skriver sig ind i historiebøgerne. Mark Ruffalo brænder sig ganske enkelt ind i én med sin hovedrolle i serien 'I Know This Much is True', hvor han spiller begge tvillinger - den ene overvægtig og skizofren, den anden bare plaget af livet. Filmland anmelder serien og ser nærmere på Mike Leighs film, 'Peterloo', om massakren på demonstrerende arbejdere i Manchester i 1819, og interviewer derudover Grit Tind Mikkelsen om hendes dokumentarfilm 'Rebeccas rum', om en ung iværksætters genvordigheder. Gæster Grit Tind Mikkelsen om 'Rebeccas rum', Lektor Ole Helmersen om 'Peterloo' og Alexander Brøndsted om 'Vivarium'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen www.dr.dk/film (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • P1 Dokumentar

  Nordfronten 1:2 - I harmoni med naturen

  En gruppe danske medlemmer af den nationalsocialistiske organisation Nordiske Modstandsbevægelse er taget på skraldeaktion på Fyn. En ren natur er en helt central del af deres vision for det nye norden. Men aktionen kommer ikke til at gå som ventet, og det gør P1 Dokumentars interviewplaner heller ikke, for pludselig ændrer gruppens aktioner karakter. (Genudsendelse fra torsdag).

  Dokumentar
 • 27:11
  Læge søger grænser

  Læge søger grænser 1:5 - Kontrakten

  Det er ikke kun journalisten Iben, der har en mission. Søren Ventegodt stiller op, men på én betingelse. Sammen laver de en aftale og går ind i det ukendte. (Genudsendelse fra onsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  Shitstorm

  Shitstorm: Radio Loud, en Instagram-undskyldning og influencer-træf

  Politikerne står i kø for at lave nye love og retningslinjer målrettet mod influencere i Danmark. I denne udgave af Shitstorm på P1 samler vi nogle af de største af slagsen til danmarkshistoriens første influencer-høring for at finde ud af, om man overhovedet kan bekæmpe reklamer for tvivlsomme produkter på de sociale medier. Desuden besøg af Radio Louds programchef, der har startet en radiokanal i nyere mediehistories største shitstorm. Anonyme profiler sender både hån og trusler mod Louds medarbejdere, og politikere fremviser skrivebordstomater på samråd med kulturministeren, hvor navngivne værter gøres til grin. Vi spørger, om kanalen stadig kan holde hovedet højt og være loud and proud. Endelig kigger vi på en sag, som vi breakede i sidste uge, og som har fyldt en række andre medier siden. Skuespilleren Ali Sivandis tilråb mod Aleksander Aarstad har medført en undskyldnig - og massiv lovestorm i Aleksander Aarstads retning. Værter: Mads Aagaard og Sanne Cigale Benmouyal. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 14:37
  Panorama

  Panorama: Find din indre hippie

  (Sendt første gang ...). (Sendes også i morgen 18.48).

  Kultur
 • 54:58
  Tidsånd

  Tidsånd

  Samfundssind rimer på sameksistens, men hvor gode er vi til at leve med hinandens tro? I anledning af Eid ser vi nærmere på muslimernes højtid. Gæster: Svend Løbner, journalist, tidl præst; Line Mansour, skoleafdelingsleder; Naveed Baig, imam. Vært: Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 27:11
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Dan Rachlin i Vaserne

  Når DJ og radiovært Dan Rachlin bevæger sig ud i naturen, så elsker han at kigge på fugle. I 'Naturen kalder' vender han tilbage til Vaserne ved Birkerød i Nordsjælland, et område han lærte at kende som teenager. Det har et vildt og urskovsagtigt udtryk og et rigt fugleliv - og naturvejleder Allan Gudio Nielsen taler med Dan Rachlin om, hvordan tre forskellige svale-arter har delt luftrummet imellem sig, hvorfor solsorter synger så vedholdende og hvordan gærdesmuttehannen scorer hunner på stribe. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. I redaktionen: Johanne Foersom. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 30:11
  Bogselskabet

  Bogselskabet - med Michael Larsen

  "Den der falder" er en sci-fi-thriller, der blander konkret videnskab om svirrefluer med mere abstrakte emner, som tid der kan bøjes, og en fremtid, der kan ændres. Forfatteren er både optaget af at nørde med fluer, bier og ørne, og af fænomener, der hverken kan måles eller vejes. Anbefalinger: Michael Larsen, Den der falder. Fredrik Sjöberg, Fluefælden. Vært: Anne Glad. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Rikke Stokholm. (Genudsendelse fra 14.30).

  Kultur
 • 1:54:09
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Lizette Risgaard

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er formand Lizette Risgaard fra Fagbevægelsens Hovedorganisation (før: LO) gæst. Blandt emnerne: Støjberg-kommissionen - er Inger fuld af løgn uanset hvad der er rigtigt? Danmark vil ikke være med i EU's kæmpe hjælpepakke - er det på tide, at vi melder os ud af sparebanden? Mange mennesker vil gerne fortsætte med at arbejde hjemme efter corona - er vi nogle introverte menneskehadere? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:10
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Dyrs intelligens

  Hvad tænker dyrene? Hvor kloge er de egentlig? Hvad kan dyr udrette? Hvilke dyr er de klogeste? Hvorfor fortryder Peter, at han ofte har gjort grin med dyrene? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 56:41
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  De voksnes rækker. Sognepræst Ane Helgestad Bjerregaard fortæller om sit møde med konfirmander og deres spørgsmål til verden. Forfatter Malene Fenger-Grøndahl taler med sin 13-årige datter Barbara om nye billeder af Gud i overgangen fra barndom til ungdom. Sognepræst Morten Skovsted introducerer nye salmer. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 54:08
  Følg pengene

  Følg pengene: Farvel til hjælpepakker

  400 milliarder kroner. Så mange penge har staten sat på højkant i kampen for at bevare danske arbejdspladser og virksomheder - og afbøde virkningerne af coronakrisen. Men nu er Danmark så godt som åbent igen, og dermed kan det meget snart være slut med hjælpepakkerne. En gruppe af landets fremmeste økonomer er klar med deres anbefalinger til en afvikling af hjælpepakkerne. Få hele planen først i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05 og mandag 17.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Vi har dem alle sammen, men vi vælger dem sjældent selv. Nogle elsker dem, hader dem, vænner sig til dem eller vælger at skifte dem. Det drejer sig naturligvis om vores navne. Klog på Sprog handler i dag om hvor vigtige navne er for vores identitet, mode, generationsforskelle og sociale stereotyper. Medvirkende: Katrine Kehlet Bechsgaard, Navneforsker. Eva Skafte Jensen, Sprogforsker. Anna Thygesen, Kommunikationsekspert. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Ugens markante tendenser og begivenheder fra Orienteringsredaktionen. Orientering Weekend spejler ugen der gik med focus på internationale begivenheder og tendenser. Markante indslag fra Orienteringsredaktionen og et nyt blik på det, der sætter spor, skaber brud og peger fremad. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet