Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Hvordan har landbruget påvirket det danske sprog? Og hvad med al vores kyst? Ahmed Akkari og Kim Leine gæster Klog på Sprog til en snak om danskhed og det danske sprog. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03 og søndag 22.03).

  Kultur
 • 57:24
  Tal til mig

  Tal til mig - Özlem Cekic: Fra ekstremist til demokrat

  Özlem Cekic var i sine teenageår i fare for at blive muslimsk ekstremist. Men en imam stillede hende to specifikke spørgsmål, som fik hende til at tvivle på sin tro. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:11
  De kontroversielle

  De kontroversielle 2:5 - Jim Lyngvild

  Jim Lyngvild er hér, dér og alle vegne. Men det er alle ikke lige begejstret for. Der var dem, der helst havde set ham forment adgang til Nationalmuseet, da museet bad ham give sit bud på, hvordan vikingerne så ud. Han var heller ikke velkommen som vært til Priden, efter han om sine tatoveringer udtalte:" Altså, dem der piver er små bøssekarle." Lige meget hjalp det, at han i samme interview forklarede, at han var ved at kaste op af smerte, da han var under nålen. Den pæne Klaus Rothstein har den ustyrlige designer Jim Lyngvild i studiet til en personlig samtale, hvor to verdener støder sammen. Hvordan gør man en god figur som kontroversiel, hvad driver den kontroversielle, og hvad kan man egentlig tillade sig at sige om andre mennesker? Vært: Klaus Rothstein. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 15.03).

  Kultur
 • 1:55:00
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:54:07
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Dennis Nørmark og Lykke Friis

  I denne særudgave af Bagklog på P1 kloger vi os på store og små konsekvenser for fremtiden af coronaepidemien. Gæsterne er antropolog Dennis Nørmark og direktør for tænketanken Europa Lykke Friis. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03 og søndag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Stafetten med Clement

  Stafetten med Clement

  I et nyt program stiller Clement livets og tidens store spørgsmål til gæster, der undervejs sender pointer og paradokser videre til hinanden. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:08
  Er der liv på Venus?

  Er der liv på Venus? 2:5 - Biologien

  En stor undersøgelse fra sidste år viste, at kvinder har mindre lyst til sex end mænd, at de onanerer halvt så meget som mænd og desuden får meget færre orgasmer end mænd. I denne serie dykker Anne Sofie Allarp langt ind i den kvindelige seksualitet og søger svar i bl.a. fysiologien, biologien, adfærdspsykologien og sexologien på, hvorfor der er den forskel. Vært, ide og tilrettelæggelse: Anne Sofie Allarp. Teknik: Anne Lundager. I redaktionen: Oliver Bech og Hanne Budtz. Redaktør: Karen Albertsen. Medvirkende: Anette Tønnes Pedersen, overlæge på Gynækologisk Klinik, Rigshospitalet & Esben Berger, tantramassør. Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05 og mandag 6.05).

  Fritid & Livsstil
 • 55:11
  De kontroversielle

  De kontroversielle 2:5 - Jim Lyngvild

  Jim Lyngvild er hér, dér og alle vegne. Men det er alle ikke lige begejstret for. Der var dem, der helst havde set ham forment adgang til Nationalmuseet, da museet bad ham give sit bud på, hvordan vikingerne så ud. Han var heller ikke velkommen som vært til Priden, efter han om sine tatoveringer udtalte:" Altså, dem der piver er små bøssekarle." Lige meget hjalp det, at han i samme interview forklarede, at han var ved at kaste op af smerte, da han var under nålen. Den pæne Klaus Rothstein har den ustyrlige designer Jim Lyngvild i studiet til en personlig samtale, hvor to verdener støder sammen. Hvordan gør man en god figur som kontroversiel, hvad driver den kontroversielle, og hvad kan man egentlig tillade sig at sige om andre mennesker? Vært: Klaus Rothstein. (Genudsendelse fra torsdag).

  Kultur
 • 29:41
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Jeanette Varberg ved Agger

  Jeanette Varberg er arkæolog og museumsinspektør - kendt som en aktiv og skarp formilder af vores forhistorie og for at levere historiske vinkler på nutidige udfordringer som klimaændringer, konflikt og migration. Hendes yndlingsplet i naturen er kysten ud for ferie- og fiskerbyen Agger i Thy i Nordjylland - et sted i Danmark, hvor det er havets kamp mod landet, der præger historien. Og det er netop noget af det Jeanette Varberg elsker ved stedet - naturens kræfter og elementernes rasen, som for hende sætter mennesket rolle i perspektiv. Og så er hun vild med at samle fossiler. Derfor glæder hun sig til at møde geolog Jan Audun Rasmussen, som er ekspert i uddøde organismer. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Sendt første gang 17. februar).

  Kultur
 • 27:11
  En rødvinsplettet barndom

  En rødvinsplettet barndom 2:4 - Alkoholkys

  Katrine og hendes yngre søster har reageret vidt forskelligt på, at deres mor i perioder har drukket for meget. Katrine har taget ansvar og opført sig pænt og stille, mens søsteren har været i opposition. Da de blev store nok, flyttede de sammen hjemmefra og Katrine blev lille-mor for sin søster. Medvirkende: Katrine Quorning, Anne Sofie Quorning og psykolog Helle Lindgaard. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm. (Genudsendelse fra onsdag).

  Dokumentar
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Vejret er gråt og vådt og koldt. Men det spolerer ikke de danske øers humør. Ø-turismen blomstrer som aldrig før. Det skyldes naturligvis, at mange danskere har valgt at blive hjemme på grund af Corona-pandemien. Og nu vil de danske øer forsøge at holde fast i interessen med kampagner og nye projekter. Vi spørger en garvet ø-hopper om, der er grobund for mere ø-turisme i Danmark. I Libanon er elektriciteten stort set gået, hylderne i supermarkederne er tomme og nu er prisen på brød steget for første gang i 10 år. Folk er desperate og politikerne har svært ved at håndtere den enorme krise. Denne lørdag er det 25 år siden, at Srebrenica-massakren begyndte - et folkedrab, som i løbet af juli 1995 kostede næsten 8000 bosniske muslimer livet. Vi taler med en af dem der overlevede. Vært: Marianne Skovlund. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Stafetten med Clement

  Stafetten med Clement

  I et nyt program stiller Clement livets og tidens store spørgsmål til gæster, der undervejs sender pointer og paradokser videre til hinanden. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama: Bjergvandring på Avala

  En historisk vandring på bjerget med det mytiske navn, Avala, der ligger udenfor den serbiske hovedstad, Beograd. Bjerget lever op til sit navn ved at rumme stort set alle symboler for omvæltningerne i Serbien igennem de seneste 100 år. (Sendt første gang 5. november 2015). (Sendes også i morgen 18.48).

 • Stafetten med Clement

  Stafetten med Clement (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  I Pilgrim i dag tager Anders Laugesen på besøg i det spirituelle fællesskab Damanhur i Italien, hvor han blandt andet bliver vist rundt i et stort tempel hugget ind i et bjerg og taler med det danskfødte medlem af det spirituelle samfund Tritone - med det danske navn Johannes. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 1:54:07
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Dennis Nørmark og Lykke Friis

  I denne særudgave af Bagklog på P1 kloger vi os på store og små konsekvenser for fremtiden af coronaepidemien. Gæsterne er antropolog Dennis Nørmark og direktør for tænketanken Europa Lykke Friis. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 19.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Vejret er gråt og vådt og koldt. Men det spolerer ikke de danske øers humør. Ø-turismen blomstrer som aldrig før. Det skyldes naturligvis, at mange danskere har valgt at blive hjemme på grund af Corona-pandemien. Og nu vil de danske øer forsøge at holde fast i interessen med kampagner og nye projekter. Vi spørger en garvet ø-hopper om, der er grobund for mere ø-turisme i Danmark. I Libanon er elektriciteten stort set gået, hylderne i supermarkederne er tomme og nu er prisen på brød steget for første gang i 10 år. Folk er desperate og politikerne har svært ved at håndtere den enorme krise. Denne lørdag er det 25 år siden, at Srebrenica-massakren begyndte - et folkedrab, som i løbet af juli 1995 kostede næsten 8000 bosniske muslimer livet. Vi taler med en af dem der overlevede. Vært: Marianne Skovlund. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 57:08
  Er der liv på Venus?

  Er der liv på Venus? 2:5 - Biologien

  En stor undersøgelse fra sidste år viste, at kvinder har mindre lyst til sex end mænd, at de onanerer halvt så meget som mænd og desuden får meget færre orgasmer end mænd. I denne serie dykker Anne Sofie Allarp langt ind i den kvindelige seksualitet og søger svar i bl.a. fysiologien, biologien, adfærdspsykologien og sexologien på, hvorfor der er den forskel. Vært, ide og tilrettelæggelse: Anne Sofie Allarp. Teknik: Anne Lundager. I redaktionen: Oliver Bech og Hanne Budtz. Redaktør: Karen Albertsen. Medvirkende: Anette Tønnes Pedersen, overlæge på Gynækologisk Klinik, Rigshospitalet & Esben Berger, tantramassør. Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også mandag 6.05).

  Fritid & Livsstil
 • 27:11
  Pippi for voksne

  Pippi for voksne 2:5 - Pippi og (ud)dannelse

  "For megen lærdom kan knække selv den stærkeste". Pippi er ikke særligt glad for at gå i skole. Hun er ikke god til at stave, og hun vil hellere rejse til Lissabon end læse om byen i en bog. Generelt er Pippi ikke særlig glad for navigere i de systemer, de voksne sætter op, de voksne har generelt ret svært ved at greje Pippis måde at håndtere dem på. I dette afsnit møder vi en, der havde det på samme måde som ung, og som synes, og ser nærmere på, hvordan Pippi repræsenterer de kompetencer, mange børn har. Gæst: Iværksætter og børnebogsforfatter Emilie Melgaard Jacobsen. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03).

  Kultur
 • 27:18
  Baglandet

  Baglandet: Mændene fra drug highway 2:4 - "I morgen tager jeg hjem til mor og far"

  I morgen vil Ali gå i bad, barbere sig og tage pænt tøj på. Han vil flytte hjem til sin mor og far, hjem og bede bønner og læse koranen og være en god søn og ikke en beskidt junkie. Men først skal han ryge heroin. Baglandet har gennem flere måneder fulgt livet på 'drug highway' på Vesterbro i København - epicenteret for de hårde stofbrugere i landet. Et barsk sted, hvor brugerne konstant er på jagt efter penge, efter den næste rus, efter et sted at sove. Omkring dem forsøger ansatte og frivillige fra organisationen Mændenes Hjem hver dag at yde livsvigtig hjælp til brugerne: at reducere skaderne fra deres liv på gaden mest muligt. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 5.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Sanselig sommerradio fra troens verden. Klip og højdepunkter fra årets udsendelser. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Hvordan har landbruget påvirket det danske sprog? Og hvad med al vores kyst? Ahmed Akkari og Kim Leine gæster Klog på Sprog til en snak om danskhed og det danske sprog. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også søndag 22.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Vejret er gråt og vådt og koldt. Men det spolerer ikke de danske øers humør. Ø-turismen blomstrer som aldrig før. Det skyldes naturligvis, at mange danskere har valgt at blive hjemme på grund af Corona-pandemien. Og nu vil de danske øer forsøge at holde fast i interessen med kampagner og nye projekter. Vi spørger en garvet ø-hopper om, der er grobund for mere ø-turisme i Danmark. I Libanon er elektriciteten stort set gået, hylderne i supermarkederne er tomme og nu er prisen på brød steget for første gang i 10 år. Folk er desperate og politikerne har svært ved at håndtere den enorme krise. Denne lørdag er det 25 år siden, at Srebrenica-massakren begyndte - et folkedrab, som i løbet af juli 1995 kostede næsten 8000 bosniske muslimer livet. Vi taler med en af dem der overlevede. Vært: Marianne Skovlund. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet