Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  "Rødbedeskede", "Kommunister i lysthuset" og "Tante Rosa" er alle slang for det samme: Menstruation. Men på trods af de mange udtryk er emnet stadig tabu for mange. Sangerinde Annika Aakjær har sat menstruation på dagsordenen efter en viral optræden til Zulu Comedy Galla, og komiker Natasja Brock har lavet et helt stand up-show om emnet. I dag deltager de sammen i Klog på Sprog til en underholdende snak om tabuer i sproget. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03 og søndag 22.03).

  Kultur
 • 57:00
  Tal til mig

  Tal til mig - med Iben Maria Zeuthen

  Nana Jacobi åbnede sig for de åndelige sider af naturens kræfter, efter hun havde forladt naturen i sin barndomsby i Nordjylland. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:11
  De kontroversielle

  De kontroversielle 1:5 - Marianne Stidsen

  Hun har sammenlignet MeToo-aktivister med terrorister og kaldt den identitetspolitiske bølge i Sverige for et terrorvælde i stil med det, der fik hovederne til at rulle i kølvandet på den Franske Revolution. Litteraten Marianne Stidsens kritik af MeToo-bevægelsen har splittet kulturinstitutionen Det Danske Akademi, ligesom hun har kritiseret sin arbejdsplads, Københavns Universitet, da det ville indføre et nyt kodeks for at bekæmpe krænkende adfærd. Klaus Rothstein inviterer hende i studiet til en samtale om, hvad den kontroversielle stemme bidrager med i den store samfundssamtale. Hvordan oplever den kontroversielle selv sin position og funktion? Er det et mål i sig selv at træde over stregen? Hvad er den personlige omkostning? Og hvad kan den pæne Klaus Rothstein lære af den kontroversielle Marianne Stidsen? Vært: Klaus Rothstein. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 15.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:54:05
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Connie Hedegaard og Bjarne Corydon

  I denne særudgave af Bagklog På P1 kloger vi os på store og små konsekvenser for fremtiden af coronaepidemien. Gæsterne er tidligere EU-klimakomissær Connie Hedegaard og tidligere finansminister Bjarne Corydon. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03 og søndag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:45:00
  Stafetten med Clement

  Stafetten med Clement

  I dette nye program stiller Clement livets og tidens store spørgsmål til gæster, der sender pointer og paradokser videre til hinanden. I premiereudgaven bliver chefredaktør Rune Lykkeberg (forfatter til bl.a. bestselleren "Vesten mod Vesten") udfordret af kommentator Mikkel Andersson hvorefter Lykkeberg selv udfordrer teaterinstruktør Katrine Wiedemann. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  Er der liv på Venus?

  Er der liv på Venus? 1:5 - De (alt for) tørre tal

  En stor undersøgelse fra sidste år viste, at kvinder har mindre lyst til sex end mænd, at de onanerer halvt så meget som mænd og desuden får meget færre orgasmer end mænd. I denne serie dykker Anne Sofie Allarp langt ind i den kvindelige seksualitet og søger svar i bl.a. fysiologien, biologien, adfærdspsykologien og sexologien på, hvorfor der er den forskel. Vært, ide og tilrettelæggelse: Anne Sofie Allarp. Teknik: Anne Lundager. I redaktionen: Oliver Bech og Hanne Budtz. Redaktør: Karen Albertsen. Medvirkende: Annamaria Giraldi, professor i klinisk sexologi ved Københavns Universitet og overlæge ved Sexologisk Klinik, Rigshospitalet & Christian Graugaard, læge og professor i almen sexologi, Klinisk Institut, Aalborg Universitet. Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også i morgen 00.05 og mandag 6.05).

  Fritid & Livsstil
 • 55:11
  De kontroversielle

  De kontroversielle 1:5 - Marianne Stidsen

  Hun har sammenlignet MeToo-aktivister med terrorister og kaldt den identitetspolitiske bølge i Sverige for et terrorvælde i stil med det, der fik hovederne til at rulle i kølvandet på den Franske Revolution. Litteraten Marianne Stidsens kritik af MeToo-bevægelsen har splittet kulturinstitutionen Det Danske Akademi, ligesom hun har kritiseret sin arbejdsplads, Københavns Universitet, da det ville indføre et nyt kodeks for at bekæmpe krænkende adfærd. Klaus Rothstein inviterer hende i studiet til en samtale om, hvad den kontroversielle stemme bidrager med i den store samfundssamtale. Hvordan oplever den kontroversielle selv sin position og funktion? Er det et mål i sig selv at træde over stregen? Hvad er den personlige omkostning? Og hvad kan den pæne Klaus Rothstein lære af den kontroversielle Marianne Stidsen? Vært: Klaus Rothstein. (Genudsendelse fra torsdag).

  Kultur
 • 29:42
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Lars Simonsen i Langesø skov

  Skuespiller Lars Simonsen bor midt i Langesø skov på Fyn. Det er hans absolutte yndlingssted i naturen, og han bruger skoven dagligt, når han går, løber eller rider. I denne udgave af "Naturen kalder" møder han tegneren Ole Lejbach, der lærer ham at se på skovens egetræer på en helt ny måde. Tilrettelægger Anders Aamand. (Sendt første gang 27. januar).

  Kultur
 • 27:09
  En rødvinsplettet barndom

  En rødvinsplettet barndom 1:4 - Hemmeligheden

  Katrine er vokset op i en kernefamilie med mor, far og tre børn. På overfladen fin og intakt, men familien bærer på en hemmelighed. Katrines mor drikker i perioder mere, end Katrine synes er godt. Nu vil 32-årige Katrine ikke tie længere. Hun håber, at ærlighed og åbenhed vil gøre det lettere at leve med de problemer, en opvækst med alkohol skaber. Medvirkende: Katrine Quorning og psykolog Helle Lindgaard. Tilrettelæggelse: Mette Willumsen. I redaktionen: Cathrine Villaume og Rikke Stokholm. (Genudsendelse fra onsdag).

  Dokumentar
 • 55:04
  Orientering

  Orientering Weekend

  Louise har under corona-krisen kørt rundt og opsøgt socialt udsatte. Hun fortæller, at corona har presset de i forvejen hårdt prøvede socialt udsatte endnu længere ud: "Ofte taler dem jeg møder ikke med andre end mig. Det skærer i hjertet". Mød Louise i Orientering. Hos Røde Kors er netop ensomhed på dagsordenen og i denne uge afsluttede man en række folkemøder, som skal munde ud i en social vaccine mod corona. Vi taler med generalsekretær Anders Ladekarl om, hvordan man laver en vaccine mod ensomhed. Verdens to første energi-øer med havvindmøller er planlagt ud for Bornholm og i Nordsøen, men på Bornholm er en lokalt folkeejet kystnær havvindmøllepark tættere på at kunne flyve snart . Hvordan passer de folkelige initiativer sammen med storskala-projekterne? Desuden tager vi et glas skummende fadøl på en nyåbnet britisk pub, og fejrer Fourth of July på en noget utraditionel måde i Washington DC. Vært: Karen Hjulmand. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 1:45:00
  Stafetten med Clement

  Stafetten med Clement

  I dette nye program stiller Clement livets og tidens store spørgsmål til gæster, der sender pointer og paradokser videre til hinanden. I premiereudgaven bliver chefredaktør Rune Lykkeberg (forfatter til bl.a. bestselleren "Vesten mod Vesten") udfordret af kommentator Mikkel Andersson hvorefter Lykkeberg selv udfordrer teaterinstruktør Katrine Wiedemann. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 12:00
  Panorama

  Panorama: Hanoi Hilton

  Hanoi Hilton er ikke - som navnet kunne antyde - noget fancy sted for jetsetter på lynvisit i Vietnam. Hanoi Hilton er et tidligere fængsel af grummeste slags, bygget af den franske kolonimagt til vietnamesere, der mente selv at kunne lede deres land. Senere blev fængslet brugt af Nordvietnam til amerikanske fanger - blandt dem pilot John McCain, der siden blev senator. Jørn Stjerneklar har besøgt det tidligere fængsel. (Sendt første gang 12. november 2015). (Sendes også i morgen 18.48).

 • 1:45:00
  Stafetten med Clement

  Stafetten med Clement (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:02
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrimsforskellighed. Man kan være pilgrim på mange måder.Mød et ægtepar på deres pilgrimssted, oplev to kirkegængere træde pilgrimsspor og lyt til en 94 årig seniorpilgrims eftertanker. Desuden fortæller forfatter Lene Højholt om de indre symboler. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • Kl. 21:03-23:03
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Connie Hedegaard og Bjarne Corydon

  I denne særudgave af Bagklog På P1 kloger vi os på store og små konsekvenser for fremtiden af coronaepidemien. Gæsterne er tidligere EU-klimakomissær Connie Hedegaard og tidligere finansminister Bjarne Corydon. Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 19.03).

  Kultur
 • 55:04
  Orientering

  Orientering Weekend

  Louise har under corona-krisen kørt rundt og opsøgt socialt udsatte. Hun fortæller, at corona har presset de i forvejen hårdt prøvede socialt udsatte endnu længere ud: "Ofte taler dem jeg møder ikke med andre end mig. Det skærer i hjertet". Mød Louise i Orientering. Hos Røde Kors er netop ensomhed på dagsordenen og i denne uge afsluttede man en række folkemøder, som skal munde ud i en social vaccine mod corona. Vi taler med generalsekretær Anders Ladekarl om, hvordan man laver en vaccine mod ensomhed. Verdens to første energi-øer med havvindmøller er planlagt ud for Bornholm og i Nordsøen, men på Bornholm er en lokalt folkeejet kystnær havvindmøllepark tættere på at kunne flyve snart . Hvordan passer de folkelige initiativer sammen med storskala-projekterne? Desuden tager vi et glas skummende fadøl på en nyåbnet britisk pub, og fejrer Fourth of July på en noget utraditionel måde i Washington DC. Vært: Karen Hjulmand. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 57:11
  Er der liv på Venus?

  Er der liv på Venus? 1:5 - De (alt for) tørre tal

  En stor undersøgelse fra sidste år viste, at kvinder har mindre lyst til sex end mænd, at de onanerer halvt så meget som mænd og desuden får meget færre orgasmer end mænd. I denne serie dykker Anne Sofie Allarp langt ind i den kvindelige seksualitet og søger svar i bl.a. fysiologien, biologien, adfærdspsykologien og sexologien på, hvorfor der er den forskel. Vært, ide og tilrettelæggelse: Anne Sofie Allarp. Teknik: Anne Lundager. I redaktionen: Oliver Bech og Hanne Budtz. Redaktør: Karen Albertsen. Medvirkende: Annamaria Giraldi, professor i klinisk sexologi ved Københavns Universitet og overlæge ved Sexologisk Klinik, Rigshospitalet & Christian Graugaard, læge og professor i almen sexologi, Klinisk Institut, Aalborg Universitet. Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også mandag 6.05).

  Fritid & Livsstil
 • 27:11
  Pippi for voksne

  Pippi for voksne 1:5 - Pippi og psyken

  "Det har jeg aldrig prøvet før, så det kan jeg sikkert godt". Det er det mest kendte Pippi-citat, men i hvilken forbindelse siger Pippi det egentlig? Og hvad siger det om ens psyke, at man lever ud fra devise om bare at gøre ting uden at tænke for meget over konsekvenserne? I dette afsnit ser vi nærmere på Pippis forhold til sine venner, hvilken type leder hun er, og om hun ville have en diagnose. Gæst: Erhvervspsykolog og familieterapeut Mette Amtoft. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03).

  Kultur
 • 27:10
  Baglandet

  Baglandet: Mændene fra drug highway 1:4 - "Jeg kan ikke dø"

  Troels er tit oppe at slås. Han har engang nedlagt otte mand i et slagsmål. Selvforsvar, siger han. 'Lille A' var ved at komme galt afsted ude på Strandvejen, da han stjal mørbrad i Kvickly til rygeheroinen. Han har tre børn, de er ikke er glade for hans stofbrug. Baglandet har gennem flere måneder fulgt livet på 'drug highway' på Vesterbro i København - epicenteret for de hårde stofbrugere i landet. Et barsk sted, hvor brugerne konstant er på jagt efter penge, efter den næste rus, efter et sted at sove. Omkring dem forsøger ansatte og frivillige fra organisationen Mændenes Hjem hver dag at yde livsvigtig hjælp til brugerne: at reducere skaderne fra deres liv på gaden mest muligt. Reporter: Mikkel Rønnau. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 5.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:42
  Tidsånd

  Tidsånd

  Jesus hudfarve. Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg og Stig Breitenstein, professor i afrikastudier er gæster hos Christoffer Emil Bruun. Sammen kigger de nærmere på, hvilken hudfarve Jesus egentlig havde. Et nyt dansk initiativ, rettet mod den akademiske verden i Mellemøsten bliver også vendt og så kårer de tre mennesker i studiet vinderen af en essaykonkurrence for teologistuderende. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  "Rødbedeskede", "Kommunister i lysthuset" og "Tante Rosa" er alle slang for det samme: Menstruation. Men på trods af de mange udtryk er emnet stadig tabu for mange. Sangerinde Annika Aakjær har sat menstruation på dagsordenen efter en viral optræden til Zulu Comedy Galla, og komiker Natasja Brock har lavet et helt stand up-show om emnet. I dag deltager de sammen i Klog på Sprog til en underholdende snak om tabuer i sproget. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også søndag 22.03).

  Kultur
 • 55:04
  Orientering

  Orientering Weekend

  Louise har under corona-krisen kørt rundt og opsøgt socialt udsatte. Hun fortæller, at corona har presset de i forvejen hårdt prøvede socialt udsatte endnu længere ud: "Ofte taler dem jeg møder ikke med andre end mig. Det skærer i hjertet". Mød Louise i Orientering. Hos Røde Kors er netop ensomhed på dagsordenen og i denne uge afsluttede man en række folkemøder, som skal munde ud i en social vaccine mod corona. Vi taler med generalsekretær Anders Ladekarl om, hvordan man laver en vaccine mod ensomhed. Verdens to første energi-øer med havvindmøller er planlagt ud for Bornholm og i Nordsøen, men på Bornholm er en lokalt folkeejet kystnær havvindmøllepark tættere på at kunne flyve snart . Hvordan passer de folkelige initiativer sammen med storskala-projekterne? Desuden tager vi et glas skummende fadøl på en nyåbnet britisk pub, og fejrer Fourth of July på en noget utraditionel måde i Washington DC. Vært: Karen Hjulmand. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet