Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:22
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Få det nu fikset!

  Esben og Mikkel finder skruetrækkeren frem for at reparere computere, der ellers var sendt til de evige e-jagtmarker. Er du fiks på fingrene, kan du nemlig spare mange penge ved selv at lave dine defekte dimser, samtidig med at du mindsker dit klimaaftryk. Har du brug for en hjælpende hånd til dine egne projekter, gæstes programmet også af en superfixer, der giver gode råd. Medvirkende: Vagn Jelsøe, Maria Bjerre Linnemann og Christen Monberg. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:04
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor insisterer politikere i Aarhus Byråd på at holde Aarhus Festuge, når smittetrykket er højt, og eksperter advarer mod det? Hvordan virker Trumps øgenavne på amerikanerne? Hvorfor vil rigtig mange danskere få udbetalt forkerte feriepenge? Værter: Tinne Hjersing Knudsen og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:11
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Arnes pension er på vippen

  Det fyger gennem luften med vidt forskellige krav til de svære forhandlinger, der afgør, om Arne og andre i nedslidende job får ret til tidlig pension, som Mette Frederiksen har stillet dem i udsigt. Regeringen skal bruge både røde og blå stemmer for at sikre sit største prestigeprojekt, og Pernille Skipper fra Enhedslisten sidder med afgørende mandater. Men hun forlanger indrømmelser og vil ikke acceptere Dansk Folkepartis krav om at spare på udlændinge for at stemme for aftalen. Skipper er gæst i Slotsholmen, der også vender forhandlingerne om næste fase af corona-genåbningen. Og vi spørger Pernille Vermund, om Nye Borgerlige, et år efter valget, er blevet ligesom de partier, de gjorde oprør imod. Issa Mahmoud Jeppesen er vært. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:09
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Den forbandede flåt

  Har skovflåten virkelig ingen naturlige fjender? Og hvordan undgår vi at blive bidt af den smittespredende blodsuger, som med succes har benyttet samme irriterende strategi til overlevelse i 250 millioner år? Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen undersøger sagen i selskab med naturvejleder Jes Aagard, som er flåt-ekspert i Naturstyrelsen. Jes har levende eksemplarer af den forhadte art med i studiet og demonstrerer på egen krop, hvordan man lettest får dem af huden. Vicky praler af, at hun kan mærke, når flåter er på kropsvandring, så hun bliver sjældent bidt. Johan taber til gengæld fadøl på stribe, fordi han kommer til at kalde flåter for tæger, og det er IKKE det samme. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Jes Aagaard, biolog og naturvejleder, Naturstyrelsen. Reporter: Lasse Birk Nielsen. Producer: Søren Bjørn-Hansen. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Tal til mig

  Tal til mig - med Martin Spang Olsen

  Martin Spang Olsen fik for tre år siden konstateret diabetes 1. Diagnosen gav ham en spirituel åbenbaring... Man skal turde mørket. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også 21.03, lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  P1 Debat: Festaber i nattelivet?

  Er musikere festaber, der vælter rundt i nattelivet? Skal Danmark igen åbne for spillesteder med publikum? Og hvad med diskotekerne? Er det forsvarligt at afholde Århus Festuge? Og hvad med biograferne, er de kulturbærere, og skal derfor have corona-støtte? Mens Regeringen og Folketinget forhandler om genåbning af Danmark fase 4, holder P1 Debat kultur-corona-møde. Hør en musiker, en komiker, en biografdirektør i duel med Socialdemokraterne. Simon Kvamm, musiker, Joel Hyrland, skuespiller/den ene halvdel af komikerduoen "Adam & Noah" og Sune Lind Thomsen, biografdirektør Gentofte vs Kasper Sand Kjær (S), kulturordfører. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Public Service

  Public Service - red verden og tjen penge!

  Red verden og tjen penge! Så enkelt kan man beskrive en tendens i det danske iværksættermiljø. Og forbrugerne skubber på: Vi kræver noget af virksomhederne og bruger dankortet som stemmeseddel. I år har optaget på de videregående uddannelser slået rekord, og det er et velkendt problem, at de største byer i Danmark har svært ved at huse de mange studerende. Men Aarhus Universitet har fået en unik mulighed for at få plads til mange flere studerende og så endda kun en spytklat være fra byen. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Dokumentar

  Mænd der ødelægger kvinder 4:4 - Jagten på en gerningsmand

  Filerne fra den anonyme kilde, som viser hvordan kvinder og piger systematisk er blevet afpresset, har vist sig at være meget brugbare for politiet. De har igangsat en international jagt på en af afpresserne. Medvirkende: Maiken Steen Frederiksen, Frederik Hugo Ledegaard og Line Gertsen. Tilrettelægger: Christian Stemann. Klip og lyddesign: Bastian Bak. Redaktør: Jens Vithner og Anne Skjerning. (Sendt første gang 2. maj). (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  P1 Debat: Festaber i nattelivet?

  Er musikere festaber, der vælter rundt i nattelivet? Skal Danmark igen åbne for spillesteder med publikum? Og hvad med diskotekerne? Er det forsvarligt at afholde Århus Festuge? Og hvad med biograferne, er de kulturbærere, og skal derfor have corona-støtte? Mens Regeringen og Folketinget forhandler om genåbning af Danmark fase 4, holder P1 Debat kultur-corona-møde. Hør en musiker, en komiker, en biografdirektør i duel med Socialdemokraterne. Simon Kvamm, musiker, Joel Hyrland, skuespiller/den ene halvdel af komikerduoen "Adam & Noah" og Sune Lind Thomsen, biografdirektør Gentofte vs Kasper Sand Kjær (S), kulturordfører. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Public Service

  Public Service - red verden og tjen penge!

  Red verden og tjen penge! Så enkelt kan man beskrive en tendens i det danske iværksættermiljø. Og forbrugerne skubber på: Vi kræver noget af virksomhederne og bruger dankortet som stemmeseddel. I år har optaget på de videregående uddannelser slået rekord, og det er et velkendt problem, at de største byer i Danmark har svært ved at huse de mange studerende. Men Aarhus Universitet har fået en unik mulighed for at få plads til mange flere studerende og så endda kun en spytklat være fra byen. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Dokumentar

  Mænd der ødelægger kvinder 4:4 - Jagten på en gerningsmand

  Filerne fra den anonyme kilde, som viser hvordan kvinder og piger systematisk er blevet afpresset, har vist sig at være meget brugbare for politiet. De har igangsat en international jagt på en af afpresserne. Medvirkende: Maiken Steen Frederiksen, Frederik Hugo Ledegaard og Line Gertsen. Tilrettelægger: Christian Stemann. Klip og lyddesign: Bastian Bak. Redaktør: Jens Vithner og Anne Skjerning. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 56:09
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Den forbandede flåt

  Har skovflåten virkelig ingen naturlige fjender? Og hvordan undgår vi at blive bidt af den smittespredende blodsuger, som med succes har benyttet samme irriterende strategi til overlevelse i 250 millioner år? Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen undersøger sagen i selskab med naturvejleder Jes Aagard, som er flåt-ekspert i Naturstyrelsen. Jes har levende eksemplarer af den forhadte art med i studiet og demonstrerer på egen krop, hvordan man lettest får dem af huden. Vicky praler af, at hun kan mærke, når flåter er på kropsvandring, så hun bliver sjældent bidt. Johan taber til gengæld fadøl på stribe, fordi han kommer til at kalde flåter for tæger, og det er IKKE det samme. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Jes Aagaard, biolog og naturvejleder, Naturstyrelsen. Reporter: Lasse Birk Nielsen. Producer: Søren Bjørn-Hansen. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Tal til mig

  Tal til mig - med Martin Spang Olsen

  Martin Spang Olsen fik for tre år siden konstateret diabetes 1. Diagnosen gav ham en spirituel åbenbaring... Man skal turde mørket. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 6.03 og søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:11
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Arnes pension er på vippen

  Det fyger gennem luften med vidt forskellige krav til de svære forhandlinger, der afgør, om Arne og andre i nedslidende job får ret til tidlig pension, som Mette Frederiksen har stillet dem i udsigt. Regeringen skal bruge både røde og blå stemmer for at sikre sit største prestigeprojekt, og Pernille Skipper fra Enhedslisten sidder med afgørende mandater. Men hun forlanger indrømmelser og vil ikke acceptere Dansk Folkepartis krav om at spare på udlændinge for at stemme for aftalen. Skipper er gæst i Slotsholmen, der også vender forhandlingerne om næste fase af corona-genåbningen. Og vi spørger Pernille Vermund, om Nye Borgerlige, et år efter valget, er blevet ligesom de partier, de gjorde oprør imod. Issa Mahmoud Jeppesen er vært. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet