P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:10
  Supertanker

  Supertanker: Til kamp for kosten og kroppen

  Vegetar, flexitar, pescitar. KETO, antiinflammatorisk, stenalder, raw food. Vi går meget op i vores kost, og vi kan mere eller mindre højlydt være for eller imod kød på bordet, kaninføde, for meget kaffe, eller alkoholkvoter. Og ud over et hav af forskellige diæter som kæmper om at fremhæve deres respektive fortræffeligheder og løfter om vægttab, gladere tarme, bedre humør, længere liv og mindre sygdom, som vi manøvrerer imellem, så ser vi også madprogrammer. Samtidig med at vi tænker over, at vi skal motionere og røre os. Og intet af alt det er noget, vi fandt på i går. Fokus på kosten og kroppen er ikke noget nyt og moderne. En ny bog fortæller om en kost- og helsebølge for godt 100 år siden, og Supertanker lærer af den. Medvirkende: Anne Tjønneland, læge og forskningsleder i Kræftens Bekæmpelses Forskningscenter. Sven Halse, lektor emeritus i tysk litteratur og kulturhistorie, Århus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvor hårdt har coronavirusset ramt verdensøkonomien? Hvordan kan turisme være bæredygtigt? Og hvorfor er Ukraine ikke stoppet med brugen af tortur for mange år siden? Værter: Eva Dalgaard Andreasen og Ole Brink. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Lægemidler

  Hvad er et lægemiddel? Hvordan udvikler man et lægemiddel? Hvad skal der til, for at en substans kan blive godkendt som et lægemiddel? Hvilke udfordringer er der ved at godkende lægemidler? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 26:25
  Småborger

  Småborger: Coronavirus

  Sofia og Yoko synes medierne pisker en stemning op om coronavirus. Er det virkelig farligt at handle på wish og burde alle hjemvendte fra Kina sendes i karantæne? De taler med Stinus Lindgreen sundhedsordfører fra Radikale Venstre og Anders Fomsgaard fra Statens Serum Institut. Værter: Sofia og Yoko. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Cecilie Cedergren. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 29:15
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Anna Emma Haudal på Vejrhøj

  Tiden bliver tynd, når Anna Emma Haudal begiver sig op på toppen af den vældige bronzealdergrav Vejrhøj i Odsherred. Forfatteren og instruktøren bag tv-serien Doggystyle synes, at stedet har en særlig magi over sig. Anna Emma Haudal ser gravhøjene som hellige rum, hvor hun føler sig i kontakt med de mennesker, der har skabt stedet for 3500 år siden. I 'Naturen kalder' møder hun arkæolog Gert Hougaard Rasmussen, som kan fortælle hende mere om gravhøjenes funktion og den enorme bedrift, det var at bygge dem. Tilrettelægger: Diana Bach. (Sendes også onsdag 5.30, lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 54:16
  Tidsånd

  Tidsånd

  Tidens store åndelige emner bliver vendt af generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen og professor i teologi ved Københavns Universitet, Niels Henrik Gregersen. Apostlen Paulus kaster nyt perspektiv på identitetspolitik. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:13
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvor meget må du træde forbi for at kunne blive dansk?

  Hvis du på et tidspunkt i dit liv har stjålet en knallert, så vil du fremover ikke kunne få dansk pas. I hvert fald hvis det står til De Konservative, der mener, at borgere, der idømt en fængselsstraf - betinget såvel som ubetinget - ikke nogensinde skal kunne få statsborgerskab. Samtidigt viser en ny analyse, at det specielt er unge mænd fra tredjeverdens lande, der er i karambolage med retssystemet. Spørgsmålet er, hvor meget fortidens synder skal betyde for fremtidens muligheder? Desuden får vi debattørernes bud på, hvorfor statistikken ser ud, som den gør. P1 Debattører: Peder Hvelplund, indfødsretsordfører, Enhedslisten, Marcus Knuth, indfødsretsordfører, Konservative, Jan E. Jørgensen, næstformand for Indfødsretsudvalget, Venstre, Eva Terbøl, jurist og seniorforsker, Institut for menneskerettigheder og Mikkel Andersson, bestyrelsesmedlem tænketanken Unitos. Vært: Rasmus Mark Pedersen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:49
  Public service

  Public Service - Verdensmål 11: bæredygtige byer

  Hvor gode er vi egentlig til at inddrage befolkningen, når vi udvikler byer og lokalsamfund? Hvordan kan vi blive bedre? Det spørgsmål er et af dem, panelet diskuterer i dag, hvor det handler om Verdensmål 11, som skal gøre byer og lokalsamfund mere inkluderende og bæredygtige. Panel: Mia Arp Fallov, Aalborg Universitet, Henriette Falk Olesen, Årstiderne Arkitekter og Ellen Højgaard Jensen, direktør, Dansk Byplanlaboratorium. Vært: Jesper Borup. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:56
  Den sidste modstandsmand

  Den sidste modstandsmand 1:5 - Drengestreger

  Min farfar Knud Christensen er en 15-årig skoledreng, der går til spejder og læser masser af bøger, da tyskerne invaderer Danmark 9. april 1940. Lige så stille indleder han modstandsarbejdet gennem små drengestreger. Men han vil mere. Og snart finder han sig selv med brandbomber i hånden i Aalborg, klar til at sætte sit liv på spil, 17 år gammel. Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:13
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturarv i oversvømmelsesfare: Vand, vand og mere vand. Februar har sat regn-rekord, DMI varsler, at der er mere hvor det kommer fra, og oversvømmelserne truer store værdier, både materielle og kulturelle. Kulturen på P1 tager et kig landet rundt for at se, hvor kulturarven er truet af regngudens gavmildhed. Et dødsknald med konsekvenser: Den unge antropologistuderende Anita rejser ind i Perus jungle, og så sker der ting og sager. Også flere end forfatteren til historien, Hanne Højgaard Viemose, selv var klar over, da hun begyndte at skrive. Nu har romanen "HHV, Frshwn, Dødsknaldet i Amazonas" indbragt hende en nominering til Nordens største litteraturpris. Hanne Højgaard Viemose er portrætgæst i Kulturen på P1. Stor musik i små lokaler: Koncerter behøver ikke foregå i store sale med fantastisk akustik eller på festivalscenerne: Hvad med en privat lejlighed på femte sal? Kulturen på P1 hopper på en ny trend og besøger et koncertsted i mini-format. Fra krig til fredelig fred: Igen og igen har Danmark haft militære konflikter med den store nabo mod syd. Alligevel er den dansk-tyske grænse i dag så fredelig, at den er indstillet til UNESCO-kulturarv. I 100-året for genforeningen med Sønderjylland er Kulturen på P1 draget til grænselandet for at nærstudere idyllen - og sprækkerne i den. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering

  Corona-viruset er nu for alvor kommet til Europa, efter at antallet af smittede i Italien er eksploderet hen over weekenden. Samtidig er Iran og flere andre mellemøstlige lande nu også blevet ramt, og Orientering spørger, om en global epidemi er uundgåelig. Balladen om regeringens stort anlagte udligningsreform fortsætter. Mens Socialdemokratiet har siddet i fortrolige forhandlinger med Venstre, har de koordineret politiske angreb på det borgerlige oppositionsparti. Det viser en lækket intern mail, der har fået Venstre til at rase, og som truer muligheden for en bred politisk aftale om fremtidens kommunale økonomi. Lesothos 80-årige premierminister sidder i disse dage i retten, anklaget for at have slået sin 39-årige kone ihjel i 2017. Beviserne hober sig op mod toppolitikeren, der angiveligt skulle have bestilt mordet, så han kunne gifte sig med den nuværende førstedame. Hun er i øvrigt også anklaget for mordet, men er nu forsvundet sporløst. Vi rapporterer om den kulørte sag, og kigger på, hvilke konsekvenser det kan have for det ustabile sydafrikanske land. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter, Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:13
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvor meget må du træde forbi for at kunne blive dansk?

  Hvis du på et tidspunkt i dit liv har stjålet en knallert, så vil du fremover ikke kunne få dansk pas. I hvert fald hvis det står til De Konservative, der mener, at borgere, der idømt en fængselsstraf - betinget såvel som ubetinget - ikke nogensinde skal kunne få statsborgerskab. Samtidigt viser en ny analyse, at det specielt er unge mænd fra tredjeverdens lande, der er i karambolage med retssystemet. Spørgsmålet er, hvor meget fortidens synder skal betyde for fremtidens muligheder? Desuden får vi debattørernes bud på, hvorfor statistikken ser ud, som den gør. P1 Debattører: Peder Hvelplund, indfødsretsordfører, Enhedslisten, Marcus Knuth, indfødsretsordfører, Konservative, Jan E. Jørgensen, næstformand for Indfødsretsudvalget, Venstre, Eva Terbøl, jurist og seniorforsker, Institut for menneskerettigheder og Mikkel Andersson, bestyrelsesmedlem tænketanken Unitos. Vært: Rasmus Mark Pedersen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:02
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:49
  Public service

  Public Service - Verdensmål 11: bæredygtige byer

  Hvor gode er vi egentlig til at inddrage befolkningen, når vi udvikler byer og lokalsamfund? Hvordan kan vi blive bedre? Det spørgsmål er et af dem, panelet diskuterer i dag, hvor det handler om Verdensmål 11, som skal gøre byer og lokalsamfund mere inkluderende og bæredygtige. Panel: Mia Arp Fallov, Aalborg Universitet, Henriette Falk Olesen, Årstiderne Arkitekter og Ellen Højgaard Jensen, direktør, Dansk Byplanlaboratorium. Vært: Jesper Borup. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:56
  Den sidste modstandsmand

  Den sidste modstandsmand 1:5 - Drengestreger

  Min farfar Knud Christensen er en 15-årig skoledreng, der går til spejder og læser masser af bøger, da tyskerne invaderer Danmark 9. april 1940. Lige så stille indleder han modstandsarbejdet gennem små drengestreger. Men han vil mere. Og snart finder han sig selv med brandbomber i hånden i Aalborg, klar til at sætte sit liv på spil, 17 år gammel. Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • Kl. 20:03-21:03
  Filmland

  Filmland: Film fjerner fordomme og fremmer fælles forståelse

  Kan film bryde fordomme ned og skabe forståelse mellem folkeslag? 'Ja', mener filmproducenten Emile Hertling Péronard, medstifter af hjemmesiden levendegronland.dk, der henvender sig til gymnasieundervisningen, men med fordel kan tjekkes ud af alle. Den tager nemlig udgangspunkt i tre film, der alle giver et andet indblik i det Grønland, danskere mest forbinder med sociale problemer. Filmland interviewer Emile Hertling Péronard og anmelder bl.a. den anderledes danske familiefilm, 'En helt almindelig familie'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 54:16
  Tidsånd

  Tidsånd

  Tidens store åndelige emner bliver vendt af generalsekretær for Folkekirkens Nødhjælp, Birgitte Qvist-Sørensen og professor i teologi ved Københavns Universitet, Niels Henrik Gregersen. Apostlen Paulus kaster nyt perspektiv på identitetspolitik. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering

  Corona-viruset er nu for alvor kommet til Europa, efter at antallet af smittede i Italien er eksploderet hen over weekenden. Samtidig er Iran og flere andre mellemøstlige lande nu også blevet ramt, og Orientering spørger, om en global epidemi er uundgåelig. Balladen om regeringens stort anlagte udligningsreform fortsætter. Mens Socialdemokratiet har siddet i fortrolige forhandlinger med Venstre, har de koordineret politiske angreb på det borgerlige oppositionsparti. Det viser en lækket intern mail, der har fået Venstre til at rase, og som truer muligheden for en bred politisk aftale om fremtidens kommunale økonomi. Lesothos 80-årige premierminister sidder i disse dage i retten, anklaget for at have slået sin 39-årige kone ihjel i 2017. Beviserne hober sig op mod toppolitikeren, der angiveligt skulle have bestilt mordet, så han kunne gifte sig med den nuværende førstedame. Hun er i øvrigt også anklaget for mordet, men er nu forsvundet sporløst. Vi rapporterer om den kulørte sag, og kigger på, hvilke konsekvenser det kan have for det ustabile sydafrikanske land. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter, Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Lægemidler

  Hvad er et lægemiddel? Hvordan udvikler man et lægemiddel? Hvad skal der til, for at en substans kan blive godkendt som et lægemiddel? Hvilke udfordringer er der ved at godkende lægemidler? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 1:54:13
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturarv i oversvømmelsesfare: Vand, vand og mere vand. Februar har sat regn-rekord, DMI varsler, at der er mere hvor det kommer fra, og oversvømmelserne truer store værdier, både materielle og kulturelle. Kulturen på P1 tager et kig landet rundt for at se, hvor kulturarven er truet af regngudens gavmildhed. Et dødsknald med konsekvenser: Den unge antropologistuderende Anita rejser ind i Perus jungle, og så sker der ting og sager. Også flere end forfatteren til historien, Hanne Højgaard Viemose, selv var klar over, da hun begyndte at skrive. Nu har romanen "HHV, Frshwn, Dødsknaldet i Amazonas" indbragt hende en nominering til Nordens største litteraturpris. Hanne Højgaard Viemose er portrætgæst i Kulturen på P1. Stor musik i små lokaler: Koncerter behøver ikke foregå i store sale med fantastisk akustik eller på festivalscenerne: Hvad med en privat lejlighed på femte sal? Kulturen på P1 hopper på en ny trend og besøger et koncertsted i mini-format. Fra krig til fredelig fred: Igen og igen har Danmark haft militære konflikter med den store nabo mod syd. Alligevel er den dansk-tyske grænse i dag så fredelig, at den er indstillet til UNESCO-kulturarv. I 100-året for genforeningen med Sønderjylland er Kulturen på P1 draget til grænselandet for at nærstudere idyllen - og sprækkerne i den. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering

  Corona-viruset er nu for alvor kommet til Europa, efter at antallet af smittede i Italien er eksploderet hen over weekenden. Samtidig er Iran og flere andre mellemøstlige lande nu også blevet ramt, og Orientering spørger, om en global epidemi er uundgåelig. Balladen om regeringens stort anlagte udligningsreform fortsætter. Mens Socialdemokratiet har siddet i fortrolige forhandlinger med Venstre, har de koordineret politiske angreb på det borgerlige oppositionsparti. Det viser en lækket intern mail, der har fået Venstre til at rase, og som truer muligheden for en bred politisk aftale om fremtidens kommunale økonomi. Lesothos 80-årige premierminister sidder i disse dage i retten, anklaget for at have slået sin 39-årige kone ihjel i 2017. Beviserne hober sig op mod toppolitikeren, der angiveligt skulle have bestilt mordet, så han kunne gifte sig med den nuværende førstedame. Hun er i øvrigt også anklaget for mordet, men er nu forsvundet sporløst. Vi rapporterer om den kulørte sag, og kigger på, hvilke konsekvenser det kan have for det ustabile sydafrikanske land. Mette Vibe Utzon og Søren Carlsen er dagens værter, Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet