Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:50
  Sygt nok

  Sygt nok: Hvorfor er bevægelse så sundt?

  Hvad har irritabel tyktarm, iskiassmerter, diabetes, depression og demens til fælles? Jo, det er alle sygdomme, hvor motion bliver fremhævet som et lykkeligt vidundermiddel til både forebyggelse og behandling. Men hvorfor er det så pokkers godt, dét der motion? Vi har gentaget mantraet "motion er mesterligt, sport er suverænt" i hundreder af år, men vi véd faktisk ikke helt, hvorfor det forholder sig sådan. Medvirkende: Mette Aadahl, professor i fysioterapi og rehabilitering, fysisk aktivitet og sundhedsfremme på Københavns Universitet og Bispebjerg og Frederiksberg hospital og Michael Kjær, overlæge og professor i idrætsmedicin på Københavns Universitet og Bispebjerg hospital. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvor stor er risikoen for, at en voldsom konflikt igen kan blusse op i Israel og Palæstina? Hvordan underviser man i Muhammed-tegninger uden at få trusler? Hvorfor er sygdom en større udløsende stressfaktor end arbejde? Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Modi, Covid-19 - og den indiske tragedie

  Indiens 1,3 milliarder blev ramt af verdens hårdeste lockdown for et år siden. For et halvt år siden mente inderne, at de havde besejret pandemien. Nu er den eksploderet med 400.000 nye - kendte - tilfælde om dagen. Billeder går verden over af syge, døende og døde indere foran hospitaler. Modi snublede i politisk hybris, politisk og religiøs nationalisme. Hvordan kunne det ske? Gæster: Flemming Konradsen, professor ved Københavns Universitet. Thomas Sehested, Historiker og rådgiver om indiske forhold i Danmark og i Indien. Pia Mollback-Verbic, administrerende direktør og medstifter af firmaet Quipper Research, der analyserer det indiske samfund. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også torsdag 8.03, lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Søg, men vil du finde?

  Mikkel og Esben leder efter de bedste tricks til, hvordan du søger på nettet. Det er noget, mange gør hver dag, men det betyder ikke, at vi automatisk er gode til det. Heldigvis er der hjælp at hente, både online og i den fysiske verden. Hvis du altså kan finde den. Derudover: It-detektiver har fundet en database, der afslører massiv fusk med online anmeldelser. Medvirkende: Lars Kari, Tommy Kaas. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:14
  Supertanker

  Supertanker: Når man raser i politik

  Vi har gennem årene set flere politikere være i deres følelsers vold, miste besindelsen og skælde ud. Og noget tyder på, at følelser bliver mere og mere anvendt i politiske debatter, demonstrationer og andre meningsudvekslinger i den offentlige debat, f.eks. på de sociale medier. Inden for forskning er man begyndt at tale om Den Affektive Vending som et fænomen, hvor følelser får mere frit løb, end vi førhen har været vant til, og den saglige argumentation bliver trængt i den proces. En ny bog diskuterer den affektive vending i samfundsdebatten, og både Supertanker, Frankfurterskolen og den kritiske teori tænker med. Medvirkende: Henrik Kaare Nielsen; dr.phil., professor i Æstetik og Kultur, AU og forfatter. Steen Nepper Larsen; lektor i Uddannelsesvidenskab, Dansk Pædagogisk Universitet (DPU), Aarhus Universitet (Emdrup). Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:10
  P1 Debat

  P1 Debat: Oprør i S?

  Der er oprør i baglandet, fra Ærø, fra Gribskov, fra Halsnæs, fra Frederikshavn. Socialdemokrater der siger stop, det er nok, hold op. De skriver læserbreve til aviser og breve til statsministeren i protest. Det handler om håndtryk, om hjemsendelse til Syrien, om hjemtagning af mødre og børn fra kurdiske lejre. Socialdemokrater fra baglandet i P1 Debat: Morten Dahlberg (S) Gribskov Vest, Lars Ole Gjesing (S) Ærøskøbing, Kirsten Lauritsen (S) Halsnæs møder Jesper Petersen (S) politisk ordfører, Vibeke Storm Rasmussen (S) tidl. formand Region Hovedstaden. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:05
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Far på forsiden

  Henrik Sjus Larsen, tudeprins og rockerrelationer. Nynne Sass Larsen har hele sit liv set sin far på forsider og spisesedler, og nu vil hun stille boulevardpressen til ansvar for den smerte, de har forvoldt hende. Det gør hun i en kronik, der bliver hyldet af politikere for at være modig, men bliver kritiseret af formiddagsaviser for at være fejlbehæftet. Vi spørger Nynne Sass Larsen, om det er chefredaktørerne, der er ansvarlige - eller om hun måske burde rette spejlet mod sin far. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:26
  Baglandet

  Baglandet: Med ryggen til islam 2:2

  Over to afsnit af Baglandet skal du møde nogle af de mennesker, der har brudt med livet som muslim, og som i større eller mindre grad har oplevet, hvordan udstødelse og trusler er blevet en del af deres liv. Vi har fået lov til at følge Foreningens Frafaldens arbejde og medlemmer - en forening for ligesindede, der forsøger at starte et liv efter Islam. Reporter: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:12
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Golden Globe - Det har længe set skidt ud med repræsentationen, når det gælder Golden Globe. Den uddeles af 87 udenlandske journalister i Hollywood, og de er hvide og privilegerede i en grad, så både streamingtjenester og skuespillere har sagt nej til årets uddeling. Golden Globe selv har lovet bedring, men for sent. Nu er begivenheden pillet af tv-skærmene, og vi spørger til de andre pris-uddelinger - står de i fare for lignende boykot eller har de deres på det tørre? Mord i Myanmar - Det er hårdt at være digter i opposition til militæret i Myanmar. Mindst tre digtere er blevet dræbt siden kuppet 1. februar. Seneste i rækken er den 45 år gamle Khet Thi, som blev myrdet i politiets varetægt. Vi forsøger at tegne et billede af kunstens og kulturens vilkår i det kup-plagede land. Børn tager priserne - Der tegner sig en tendens ved dette års film- og tv prisuddelinger. Først vandt blot 15-årige Flora Ofelia Hoffmann Lindahl en Robert for 'Årets kvindelige hovedrolle' med sin præstation i DR_serien 'Ulven kommer', og i weekenden var det 13-årige Kaya Toft Loholt, der tog den kvindelige hovedrolle-pris ved Bodil-uddelingen - for sin rolle i filmen 'En helt almindelig familie'. I dag ser vi på, hvorfor vi lige nu har en tilsyneladende ret gylden ungdom på skuespillerfronten. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:49:51
  Orientering

  Orientering: København frygter corona-lukning

  Mandag lukkede bydelen Tingbjerg i København pga. for mange coronasmittede. Men generelt stiger smittetrykket i København, og på rådhuset følger sundhedsborgmester Sisse Marie Welling dagligt smittetallene tæt. Vi taler med sundhedsborgmesteren, og spørger, om københavnerne er flittige nok til at lade sig teste. Udlændinges studiegæld til den danske stat stiger kraftigt. Og mange af udlændingene betaler ikke gælden tilbage, som de skal. Fra 2016 til 2020 er udlændinges samlede studiegæld til Danmark steget fra 2 til 4 milliarder kroner. En fjerdedel af gælden - knap en milliard kroner - er misligholdt - altså den er ikke blevet betalt, som den skulle. Og forsøg på at få hjælp fra Tyskland, Polen, England og andre lande, er slået fejl. I flere år har Danmark haft et grønt samarbejde med Sydkorea - særligt om havvind. Nu melder Sydkorea sig blandt de ambitiøse klimanationer med et mål om CO2-neutralitet i 2050 og en plan om at blive verdensførende i flydende havvindmøller. Hvordan vil de gøre og hvor dybt stikker forandringerne - i et land, der også stadigvæk bygger nye kulkraftværker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:10
  P1 Debat

  P1 Debat: Oprør i S?

  Der er oprør i baglandet, fra Ærø, fra Gribskov, fra Halsnæs, fra Frederikshavn. Socialdemokrater der siger stop, det er nok, hold op. De skriver læserbreve til aviser og breve til statsministeren i protest. Det handler om håndtryk, om hjemsendelse til Syrien, om hjemtagning af mødre og børn fra kurdiske lejre. Socialdemokrater fra baglandet i P1 Debat: Morten Dahlberg (S) Gribskov Vest, Lars Ole Gjesing (S) Ærøskøbing, Kirsten Lauritsen (S) Halsnæs møder Jesper Petersen (S) politisk ordfører, Vibeke Storm Rasmussen (S) tidl. formand Region Hovedstaden. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:10
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:05
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Far på forsiden

  Henrik Sjus Larsen, tudeprins og rockerrelationer. Nynne Sass Larsen har hele sit liv set sin far på forsider og spisesedler, og nu vil hun stille boulevardpressen til ansvar for den smerte, de har forvoldt hende. Det gør hun i en kronik, der bliver hyldet af politikere for at være modig, men bliver kritiseret af formiddagsaviser for at være fejlbehæftet. Vi spørger Nynne Sass Larsen, om det er chefredaktørerne, der er ansvarlige - eller om hun måske burde rette spejlet mod sin far. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:26
  Baglandet

  Baglandet: Med ryggen til islam 2:2

  Over to afsnit af Baglandet skal du møde nogle af de mennesker, der har brudt med livet som muslim, og som i større eller mindre grad har oplevet, hvordan udstødelse og trusler er blevet en del af deres liv. Vi har fået lov til at følge Foreningens Frafaldens arbejde og medlemmer - en forening for ligesindede, der forsøger at starte et liv efter Islam. Reporter: Nicholas Durup Thomsen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også 19.33, søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Søg, men vil du finde?

  Mikkel og Esben leder efter de bedste tricks til, hvordan du søger på nettet. Det er noget, mange gør hver dag, men det betyder ikke, at vi automatisk er gode til det. Heldigvis er der hjælp at hente, både online og i den fysiske verden. Hvis du altså kan finde den. Derudover: It-detektiver har fundet en database, der afslører massiv fusk med online anmeldelser. Medvirkende: Lars Kari, Tommy Kaas. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Sendes også 20.03 og torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:14
  Supertanker

  Supertanker: Når man raser i politik

  Vi har gennem årene set flere politikere være i deres følelsers vold, miste besindelsen og skælde ud. Og noget tyder på, at følelser bliver mere og mere anvendt i politiske debatter, demonstrationer og andre meningsudvekslinger i den offentlige debat, f.eks. på de sociale medier. Inden for forskning er man begyndt at tale om Den Affektive Vending som et fænomen, hvor følelser får mere frit løb, end vi førhen har været vant til, og den saglige argumentation bliver trængt i den proces. En ny bog diskuterer den affektive vending i samfundsdebatten, og både Supertanker, Frankfurterskolen og den kritiske teori tænker med. Medvirkende: Henrik Kaare Nielsen; dr.phil., professor i Æstetik og Kultur, AU og forfatter. Steen Nepper Larsen; lektor i Uddannelsesvidenskab, Dansk Pædagogisk Universitet (DPU), Aarhus Universitet (Emdrup). Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Sendes også 21.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • Kl. 22:03-23:03
  Orientering

  Orientering: København frygter corona-lukning

  Mandag lukkede bydelen Tingbjerg i København pga. for mange coronasmittede. Men generelt stiger smittetrykket i København, og på rådhuset følger sundhedsborgmester Sisse Marie Welling dagligt smittetallene tæt. Vi taler med sundhedsborgmesteren, og spørger, om københavnerne er flittige nok til at lade sig teste. Udlændinges studiegæld til den danske stat stiger kraftigt. Og mange af udlændingene betaler ikke gælden tilbage, som de skal. Fra 2016 til 2020 er udlændinges samlede studiegæld til Danmark steget fra 2 til 4 milliarder kroner. En fjerdedel af gælden - knap en milliard kroner - er misligholdt - altså den er ikke blevet betalt, som den skulle. Og forsøg på at få hjælp fra Tyskland, Polen, England og andre lande, er slået fejl. I flere år har Danmark haft et grønt samarbejde med Sydkorea - særligt om havvind. Nu melder Sydkorea sig blandt de ambitiøse klimanationer med et mål om CO2-neutralitet i 2050 og en plan om at blive verdensførende i flydende havvindmøller. Hvordan vil de gøre og hvor dybt stikker forandringerne - i et land, der også stadigvæk bygger nye kulkraftværker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:49:51
  Orientering

  Orientering: København frygter corona-lukning (fortsat)

  Mandag lukkede bydelen Tingbjerg i København pga. for mange coronasmittede. Men generelt stiger smittetrykket i København, og på rådhuset følger sundhedsborgmester Sisse Marie Welling dagligt smittetallene tæt. Vi taler med sundhedsborgmesteren, og spørger, om københavnerne er flittige nok til at lade sig teste. Udlændinges studiegæld til den danske stat stiger kraftigt. Og mange af udlændingene betaler ikke gælden tilbage, som de skal. Fra 2016 til 2020 er udlændinges samlede studiegæld til Danmark steget fra 2 til 4 milliarder kroner. En fjerdedel af gælden - knap en milliard kroner - er misligholdt - altså den er ikke blevet betalt, som den skulle. Og forsøg på at få hjælp fra Tyskland, Polen, England og andre lande, er slået fejl. I flere år har Danmark haft et grønt samarbejde med Sydkorea - særligt om havvind. Nu melder Sydkorea sig blandt de ambitiøse klimanationer med et mål om CO2-neutralitet i 2050 og en plan om at blive verdensførende i flydende havvindmøller. Hvordan vil de gøre og hvor dybt stikker forandringerne - i et land, der også stadigvæk bygger nye kulkraftværker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Modi, Covid-19 - og den indiske tragedie

  Indiens 1,3 milliarder blev ramt af verdens hårdeste lockdown for et år siden. For et halvt år siden mente inderne, at de havde besejret pandemien. Nu er den eksploderet med 400.000 nye - kendte - tilfælde om dagen. Billeder går verden over af syge, døende og døde indere foran hospitaler. Modi snublede i politisk hybris, politisk og religiøs nationalisme. Hvordan kunne det ske? Gæster: Flemming Konradsen, professor ved Københavns Universitet. Thomas Sehested, Historiker og rådgiver om indiske forhold i Danmark og i Indien. Pia Mollback-Verbic, administrerende direktør og medstifter af firmaet Quipper Research, der analyserer det indiske samfund. Vært: Steffen Gram. (Sendes også 00.05, torsdag 8.03, lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:12
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Golden Globe - Det har længe set skidt ud med repræsentationen, når det gælder Golden Globe. Den uddeles af 87 udenlandske journalister i Hollywood, og de er hvide og privilegerede i en grad, så både streamingtjenester og skuespillere har sagt nej til årets uddeling. Golden Globe selv har lovet bedring, men for sent. Nu er begivenheden pillet af tv-skærmene, og vi spørger til de andre pris-uddelinger - står de i fare for lignende boykot eller har de deres på det tørre? Mord i Myanmar - Det er hårdt at være digter i opposition til militæret i Myanmar. Mindst tre digtere er blevet dræbt siden kuppet 1. februar. Seneste i rækken er den 45 år gamle Khet Thi, som blev myrdet i politiets varetægt. Vi forsøger at tegne et billede af kunstens og kulturens vilkår i det kup-plagede land. Børn tager priserne - Der tegner sig en tendens ved dette års film- og tv prisuddelinger. Først vandt blot 15-årige Flora Ofelia Hoffmann Lindahl en Robert for 'Årets kvindelige hovedrolle' med sin præstation i DR_serien 'Ulven kommer', og i weekenden var det 13-årige Kaya Toft Loholt, der tog den kvindelige hovedrolle-pris ved Bodil-uddelingen - for sin rolle i filmen 'En helt almindelig familie'. I dag ser vi på, hvorfor vi lige nu har en tilsyneladende ret gylden ungdom på skuespillerfronten. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:12
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Golden Globe - Det har længe set skidt ud med repræsentationen, når det gælder Golden Globe. Den uddeles af 87 udenlandske journalister i Hollywood, og de er hvide og privilegerede i en grad, så både streamingtjenester og skuespillere har sagt nej til årets uddeling. Golden Globe selv har lovet bedring, men for sent. Nu er begivenheden pillet af tv-skærmene, og vi spørger til de andre pris-uddelinger - står de i fare for lignende boykot eller har de deres på det tørre? Mord i Myanmar - Det er hårdt at være digter i opposition til militæret i Myanmar. Mindst tre digtere er blevet dræbt siden kuppet 1. februar. Seneste i rækken er den 45 år gamle Khet Thi, som blev myrdet i politiets varetægt. Vi forsøger at tegne et billede af kunstens og kulturens vilkår i det kup-plagede land. Børn tager priserne - Der tegner sig en tendens ved dette års film- og tv prisuddelinger. Først vandt blot 15-årige Flora Ofelia Hoffmann Lindahl en Robert for 'Årets kvindelige hovedrolle' med sin præstation i DR_serien 'Ulven kommer', og i weekenden var det 13-årige Kaya Toft Loholt, der tog den kvindelige hovedrolle-pris ved Bodil-uddelingen - for sin rolle i filmen 'En helt almindelig familie'. I dag ser vi på, hvorfor vi lige nu har en tilsyneladende ret gylden ungdom på skuespillerfronten. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:49:51
  Orientering

  Orientering: København frygter corona-lukning

  Mandag lukkede bydelen Tingbjerg i København pga. for mange coronasmittede. Men generelt stiger smittetrykket i København, og på rådhuset følger sundhedsborgmester Sisse Marie Welling dagligt smittetallene tæt. Vi taler med sundhedsborgmesteren, og spørger, om københavnerne er flittige nok til at lade sig teste. Udlændinges studiegæld til den danske stat stiger kraftigt. Og mange af udlændingene betaler ikke gælden tilbage, som de skal. Fra 2016 til 2020 er udlændinges samlede studiegæld til Danmark steget fra 2 til 4 milliarder kroner. En fjerdedel af gælden - knap en milliard kroner - er misligholdt - altså den er ikke blevet betalt, som den skulle. Og forsøg på at få hjælp fra Tyskland, Polen, England og andre lande, er slået fejl. I flere år har Danmark haft et grønt samarbejde med Sydkorea - særligt om havvind. Nu melder Sydkorea sig blandt de ambitiøse klimanationer med et mål om CO2-neutralitet i 2050 og en plan om at blive verdensførende i flydende havvindmøller. Hvordan vil de gøre og hvor dybt stikker forandringerne - i et land, der også stadigvæk bygger nye kulkraftværker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:49:51
  Orientering

  Orientering: København frygter corona-lukning (fortsat)

  Mandag lukkede bydelen Tingbjerg i København pga. for mange coronasmittede. Men generelt stiger smittetrykket i København, og på rådhuset følger sundhedsborgmester Sisse Marie Welling dagligt smittetallene tæt. Vi taler med sundhedsborgmesteren, og spørger, om københavnerne er flittige nok til at lade sig teste. Udlændinges studiegæld til den danske stat stiger kraftigt. Og mange af udlændingene betaler ikke gælden tilbage, som de skal. Fra 2016 til 2020 er udlændinges samlede studiegæld til Danmark steget fra 2 til 4 milliarder kroner. En fjerdedel af gælden - knap en milliard kroner - er misligholdt - altså den er ikke blevet betalt, som den skulle. Og forsøg på at få hjælp fra Tyskland, Polen, England og andre lande, er slået fejl. I flere år har Danmark haft et grønt samarbejde med Sydkorea - særligt om havvind. Nu melder Sydkorea sig blandt de ambitiøse klimanationer med et mål om CO2-neutralitet i 2050 og en plan om at blive verdensførende i flydende havvindmøller. Hvordan vil de gøre og hvor dybt stikker forandringerne - i et land, der også stadigvæk bygger nye kulkraftværker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet