Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:43
  Småborger

  Småborger: Farvel lille mink

  Hvordan er minken blevet så vigtigt i netop Danmark? Hvad er det egentlig for et dyr? Kommer vi til at savne den? I dagens Småborger skal vi beskæftige os med minken, for faktum er, at minken snart er fortid i Danmark. Småborgers værter Bjørn og Mattias undersøger minken og ikke mindst giver den et ærligt farvel. Værter: Bjørn og Mattias. Medvirkende: Michael Stampe - bundtmager og ejer af Stampe Pels, Morten Elmeros - seniorrådgiver i bioscience, Henning Otte Hansen - Økonom. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 29:45
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Thøger Dixgaard til bålmad i Mollerup skov

  Sanger Thøger Dixgaard er fra Aarhus, født og opvokset i den nordlige bydel Skejby og nærmest jævnaldrende med Mollerup Skov, som blev plantet, da Thøger var lille. Dér tilbragte han mange timer som barn og ung, bl.a. på shelterpladsen. I Naturen kalder vender han tilbage for at dyrke en interesse, som han her i coronatiden har opdaget, at han er god til - nemlig at lave mad over bål. Men han vil gerne have tips til at gøre det mere enkelt. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. Redaktion: Simone Kamp. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 2:45:04
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor bliver racismespørgsmålet rejst i drabssagen på Bornholm, når de to brødre ikke er dømt for racisme? Hvilke konsekvenser har de nye restriktioner i Københavnsområdet? Og så er der ifølge CEPOS stor forskel på sygefravær blandt folkeskolelærere og andre offentligt ansatte kommunerne imellem. Vi spørger CEPOS, lærernes formand og nogle af kommunerne om hvorfor, og om hvad man kan gøre ved det. Værter: Maria Dohn og Bjarne Steensbeck. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  Følg pengene

  Følg pengene: En kæmpe banker på døren

  For en måned siden landede Amazon i Sverige, og nethandelsgiganten banker for alvor på døren i Danmark. Amazon vokser hurtigt og har nu en medlemsbase på 150 millioner mennesker. Og mastodonten har det med at feje al konkurrence af banen, med et hidtil uset serviceniveau til os forbrugere. En ny analyse peger på, at Amazon kan blive den største spiller på markedet for nethandel i Norden på bare fem år. Så hvordan forbereder danske virksomheder sig på det store nethandelsslag, der venter lige rundt om hjørnet. Det spørger vi dem om i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:15
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Klasserne

  Der er forskel på os i velfærdsdanmark; selvom det er en skøn fortælling, at alle er lige og har lige muligheder, så passer det ikke. Danmark er et klassesamfund, og det taler vi sjældent om. Men det gør vi i dag i Brinkmanns briks, fordi jeg vil finde ud af, hvad det vil sige at tilhøre en underklasse eller en arbejderklasse i dag. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Peder Frederik Jensen, forfatter og bådebygger. Lars Olsen, forfatter og journalist. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:12
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1

  Forfatteren, Jesper Stein er mest kendt for at skrive krimier - eller det har han været indtil nu. I hans nye roman 'Rampen' er det nemlig ikke blodige mord og grumme gangstermetoder, der udgør det litterære råmateriale, men derimod Steins egne livskampe med især faderen, den kendte litteraturforsker og underviser, Finn Stein Larsen. Da han forlader moderen efter 29års ægteskab til fordel for en af sine gymnasieelever, opløser det den i forvejen skrøbelige familie, og for hans sønner, Peter og Jesper bliver det næsten fatalt. Peter bor nemlig stadig hjemme og må passe den labile og bitre mor, mens Finn Stein Larsen skaber en ny base med sin nye 20årige kæreste, Gitte. Dette forhold kommer med tiden under pres, og Finn begynder en sand nedtur præget af alkoholisme og depression. I ugens program er Jesper Stein hovedgæst. Han fortæller om forholdet til sin fædrene dobbelt-arv: Litteraturen og alkoholismen. Hvordan er det at være født ind i en familie, hvor litteratur betyder alt - og så nægte at indfri de finlitterære forventninger? Og hvordan frasiger man sig det liberale forhold til druk og rus, som især var gældende i de vilde 1970'ere? Jesper Stein læser uddrag fra 'Rampen', og sammen tegner vi portrættet af en familie, en tid og en livsstil, ikke alle overlevede. Sidst i programmet kan du høre første afsnit af den nye december-serie, 'Sidsels julejagt'. Her går praktikant, Sidsel Finderup på jagt efter julen i den moderne danske skønlitteratur. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  P1 Debat

  P1 Debat: Gavner gaver i krisetid?

  Mens ansøgninger om julehjælp sætter rekord og restaurationslivet kæmper med coronaens bivirkninger, vil Enhedslisten give de fattigste 1000 kroners gavekort til oplevelser. Men hvem gavner gaven? Er checks og gavekort den rigtige måde at bekæmpe både ulighed og corona-krise? Og hvem betaler prisen? Hør Enhedslisten, Socialdemokratiet og Liberal Alliance møde virkeligheden i P1 Debat - og bland dig på tlf 70 21 19 19. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Public Service

  Public Service - mundbind, misbrug, hjemløse og gamle huse

  Måske synes du, det er træls at have mundbind på. Men prøv så lige at blive ramt af kvælningsfornemmelser, angst eller få genoplivet svære traumer fra barndommen, når du tager det på. Den slags problemer er der 100.000 danskere, der har - og de er fritaget for mundbindskravet. Til gengæld bliver de mistænkeliggjort, råbt efter, og nægtet adgang til cafeer og butikker. Ikke nok med at en gennemarbejdet hjemløsestrategi hjælper de hjemløse bedre - kommunen sparer ovenikøbet penge. Vi skal også møde en håndværker, der gør en forskel for gamle huse. Vi spørger også, om lægeordineret heroin er en god ide? Og hvordan er det at klare en kold tyrker helt alene? I vores nye koncept DIKTATOR beder vi en tidligere narkoman om at indrette misbrugsbehandlingen som den skulle være, hvis han kunne bestemme P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært: Jesper Borup. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:24:05
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturvisioner på Borgen: Det er ikke så tit, at kulturen står højt på den politiske dagsorden, men i øjeblikket nævnes ordet "kultur" faktisk jævnligt i mødelokalerne på Christiansborg: Politikerne diskuterer finanslov, og flere partier har kulturtiltag på ønskelisten. Kulturen på P1 kortlægger politikernes kultur-krav. Kvindefattig kanon: Når de danske skolebørn får læselektier for i dansk, vil det være et fåtal af gangene, at den tekst, de skal høres i næste dag, er skrevet af en kvinde: Kun to af de 14 værker i folkeskolens obligatoriske læsekanon har kvindelige forfatternavne på bogryggen. Nu forsøger en almindelig borger at skabe et politisk stormløb for at få rettet op på skævheden: Marie Larsen Skole er navnet, og hun lægger vejen forbi Kulturen på P1s studie i dag. Gammel kinesisk lærdom anno 2020: Confucius, Konfucius, Kong Fuzi, Kon-fut-se eller Kung Fu-tzu: Man kan være uenige om navnet, men det er ikke til diskussion, at de overvejelser, den kinesiske filosof gjorde sig om moralske værdier for 2500 år siden, har haft kæmpe betydning for det kinesiske samfund. Også vi her i vesten har meget at lære af den gamle filosof, mener Kina-eksperten Bent Nielsen, der har brugt 16 år på at skrive et digert værk om Confucius. Kulturen på P1 taler med ham. Den værste anmeldelse: "Inger Christine Løwes debutroman Cherry er ikke ret lang, men den burde være kortere." Anmeldelsen er nådesløs nedrakkende - og den er skrevet af forfatteren selv. Kulturen på P1 siger endnu engang goddag til en kunstner, der selv er sin værste kritiker, og som borer kniven ind dér hvor det gør allermest ondt. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 29:59
  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard

  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard - Svend Brinkmann og Jeanette Varberg 2:24

  Tredje gang er lykkens gang for Poul Nesgaard, der har fået ansvaret for endnu en julekalender på P1 efter de sidste to tvivlsomme år. Af hensyn til covid-19 sender Poul i år helt alene fra sit lysthus i haven. Til at hjælpe sig har han fået stillet en højteknologisk pult til rådighed af DR. Af pulten får han til sin store overraskelse en ny medvært, Lise Præstgaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning. På trods af forskellighederne prøver de sammen at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020 ved at skabe verdens bedste julekalender - der er i dén grad brug for det. Medvirkende: Svend Brinkmann og Jeanette Varberg. (Sendes også 2.30).

  Kultur
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  En kvinde vil skilles, men hendes familie siger, at det må hun ikke. En ung pige vil have et fritidsjob, men hendes onkler kommer hele tiden og tjekker, om hun sidder ved kassen. Unge udsættes for hård fysisk straf. Opmærksomheden på negativ social kontrol stiger. Det afspejler sig i tal fra krisecentre, kommuner og nu også fra sikkerhedskonsulenterne i landets regioner. Siden 2018 har de arbejdet for at styrke sikkerheden for borgere, der er udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol. Frem til midten af november har de i alt fået 781 henvendelser. Det tager vi fat på i dag i Orientering. Ted Hui, medlem af det lokale parlament i Hongkong for Det Demokratiske Parti er kommet til Danmark Det er sket med hjælp fra blandt andre Anders Storgaard fra Konservativ Ungdom. Begge kommer i studiet i Orientering på en dag, hvor en anden aktivist, Joshua Wong i Hongkong er idømt ni måneders fængsel for at have deltaget i ulovlige protester. Lønmodtagere vil i gennemsnit få 9000 kroner i lommen, hvis de vælger at få udbetalt de sidste to ugers feriepenge. De blev frigivet i dag som en del af endnu en plan for økonomisk genopretning. Vi ser på, hvad det betyder. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:59
  P1 Debat

  P1 Debat: Gavner gaver i krisetid?

  Mens ansøgninger om julehjælp sætter rekord og restaurationslivet kæmper med coronaens bivirkninger, vil Enhedslisten give de fattigste 1000 kroners gavekort til oplevelser. Men hvem gavner gaven? Er checks og gavekort den rigtige måde at bekæmpe både ulighed og corona-krise? Og hvem betaler prisen? Hør Enhedslisten, Socialdemokratiet og Liberal Alliance møde virkeligheden i P1 Debat. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:05
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:59
  Public Service

  Public Service - mundbind, misbrug, hjemløse og gamle huse

  Måske synes du, det er træls at have mundbind på. Men prøv så lige at blive ramt af kvælningsfornemmelser, angst eller få genoplivet svære traumer fra barndommen, når du tager det på. Den slags problemer er der 100.000 danskere, der har - og de er fritaget for mundbindskravet. Til gengæld bliver de mistænkeliggjort, råbt efter, og nægtet adgang til cafeer og butikker. Ikke nok med at en gennemarbejdet hjemløsestrategi hjælper de hjemløse bedre - kommunen sparer ovenikøbet penge. Vi skal også møde en håndværker, der gør en forskel for gamle huse. Vi spørger også, om lægeordineret heroin er en god ide? Og hvordan er det at klare en kold tyrker helt alene? I vores nye koncept DIKTATOR beder vi en tidligere narkoman om at indrette misbrugsbehandlingen som den skulle være, hvis han kunne bestemme P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært: Jesper Borup. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:15
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Klasserne

  Der er forskel på os i velfærdsdanmark; selvom det er en skøn fortælling, at alle er lige og har lige muligheder, så passer det ikke. Danmark er et klassesamfund, og det taler vi sjældent om. Men det gør vi i dag i Brinkmanns briks, fordi jeg vil finde ud af, hvad det vil sige at tilhøre en underklasse eller en arbejderklasse i dag. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Peder Frederik Jensen, forfatter og bådebygger. Lars Olsen, forfatter og journalist. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:12
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1

  Forfatteren, Jesper Stein er mest kendt for at skrive krimier - eller det har han været indtil nu. I hans nye roman 'Rampen' er det nemlig ikke blodige mord og grumme gangstermetoder, der udgør det litterære råmateriale, men derimod Steins egne livskampe med især faderen, den kendte litteraturforsker og underviser, Finn Stein Larsen. Da han forlader moderen efter 29 års ægteskab til fordel for en af sine gymnasieelever, opløser det den i forvejen skrøbelige familie, og for hans sønner, Peter og Jesper bliver det næsten fatalt. Peter bor nemlig stadig hjemme og må passe den labile og bitre mor, mens Finn Stein Larsen skaber en ny base med sin nye 20-årige kæreste, Gitte. Dette forhold kommer med tiden under pres, og Finn begynder en sand nedtur præget af alkoholisme og depression. I ugens program er Jesper Stein hovedgæst. Han fortæller om forholdet til sin fædrene dobbelt-arv: Litteraturen og alkoholismen. Hvordan er det at være født ind i en familie, hvor litteratur betyder alt - og så nægte at indfri de finlitterære forventninger? Og hvordan frasiger man sig det liberale forhold til druk og rus, som især var gældende i de vilde 1970'ere? Jesper Stein læser uddrag fra 'Rampen', og sammen tegner vi portrættet af en familie, en tid og en livsstil, ikke alle overlevede. Sidst i programmet kan du høre første afsnit af den nye december-serie, 'Sidsels julejagt'. Her går praktikant, Sidsel Finderup på jagt efter julen i den moderne danske skønlitteratur. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  En kvinde vil skilles, men hendes familie siger, at det må hun ikke. En ung pige vil have et fritidsjob, men hendes onkler kommer hele tiden og tjekker, om hun sidder ved kassen. Unge udsættes for hård fysisk straf. Opmærksomheden på negativ social kontrol stiger. Det afspejler sig i tal fra krisecentre, kommuner og nu også fra sikkerhedskonsulenterne i landets regioner. Siden 2018 har de arbejdet for at styrke sikkerheden for borgere, der er udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol. Frem til midten af november har de i alt fået 781 henvendelser. Det tager vi fat på i dag i Orientering. Ted Hui, medlem af det lokale parlament i Hongkong for Det Demokratiske Parti er kommet til Danmark Det er sket med hjælp fra blandt andre Anders Storgaard fra Konservativ Ungdom. Begge kommer i studiet i Orientering på en dag, hvor en anden aktivist, Joshua Wong i Hongkong er idømt ni måneders fængsel for at have deltaget i ulovlige protester. Lønmodtagere vil i gennemsnit få 9000 kroner i lommen, hvis de vælger at få udbetalt de sidste to ugers feriepenge. De blev frigivet i dag som en del af endnu en plan for økonomisk genopretning. Vi ser på, hvad det betyder. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Følg pengene

  Følg pengene: En kæmpe banker på døren

  For en måned siden landede Amazon i Sverige, og nethandelsgiganten banker for alvor på døren i Danmark. Amazon vokser hurtigt og har nu en medlemsbase på 150 millioner mennesker. Og mastodonten har det med at feje al konkurrence af banen, med et hidtil uset serviceniveau til os forbrugere. En ny analyse peger på, at Amazon kan blive den største spiller på markedet for nethandel i Norden på bare fem år. Så hvordan forbereder danske virksomheder sig på det store nethandelsslag, der venter lige rundt om hjørnet. Det spørger vi dem om i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:24:05
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturvisioner på Borgen: Det er ikke så tit, at kulturen står højt på den politiske dagsorden, men i øjeblikket nævnes ordet "kultur" faktisk jævnligt i mødelokalerne på Christiansborg: Politikerne diskuterer finanslov, og flere partier har kulturtiltag på ønskelisten. Kulturen på P1 kortlægger politikernes kultur-krav. Kvindefattig kanon: Når de danske skolebørn får læselektier for i dansk, vil det være et fåtal af gangene, at den tekst, de skal høres i næste dag, er skrevet af en kvinde: Kun to af de 14 værker i folkeskolens obligatoriske læsekanon har kvindelige forfatternavne på bogryggen. Nu forsøger en almindelig borger at skabe et politisk stormløb for at få rettet op på skævheden: Marie Larsen Skole er navnet, og hun lægger vejen forbi Kulturen på P1s studie i dag. Gammel kinesisk lærdom anno 2020: Confucius, Konfucius, Kong Fuzi, Kon-fut-se eller Kung Fu-tzu: Man kan være uenige om navnet, men det er ikke til diskussion, at de overvejelser, den kinesiske filosof gjorde sig om moralske værdier for 2500 år siden, har haft kæmpe betydning for det kinesiske samfund. Også vi her i vesten har meget at lære af den gamle filosof, mener Kina-eksperten Bent Nielsen, der har brugt 16 år på at skrive et digert værk om Confucius. Kulturen på P1 taler med ham. Den værste anmeldelse: "Inger Christine Løwes debutroman Cherry er ikke ret lang, men den burde være kortere." Anmeldelsen er nådesløs nedrakkende - og den er skrevet af forfatteren selv. Kulturen på P1 siger endnu engang goddag til en kunstner, der selv er sin værste kritiker, og som borer kniven ind dér hvor det gør allermest ondt. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 29:59
  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard

  Verdens bedste julekalender med Poul Nesgaard - Svend Brinkmann og Jeanette Varberg 2:24

  Tredje gang er lykkens gang for Poul Nesgaard, der har fået ansvaret for endnu en julekalender på P1 efter de sidste to tvivlsomme år. Af hensyn til covid-19 sender Poul i år helt alene fra sit lysthus i haven. Til at hjælpe sig har han fået stillet en højteknologisk pult til rådighed af DR. Af pulten får han til sin store overraskelse en ny medvært, Lise Præstgaard, som på alle tænkelige måder er hans modsætning. På trods af forskellighederne prøver de sammen at give lytterne en positiv udgang på det forfærdelige år 2020 ved at skabe verdens bedste julekalender - der er i dén grad brug for det. Medvirkende: Svend Brinkmann og Jeanette Varberg. (Genudsendelse fra 15.30).

  Kultur
 • 1:50:03
  Orientering

  Orientering

  En kvinde vil skilles, men hendes familie siger, at det må hun ikke. En ung pige vil have et fritidsjob, men hendes onkler kommer hele tiden og tjekker, om hun sidder ved kassen. Unge udsættes for hård fysisk straf. Opmærksomheden på negativ social kontrol stiger. Det afspejler sig i tal fra krisecentre, kommuner og nu også fra sikkerhedskonsulenterne i landets regioner. Siden 2018 har de arbejdet for at styrke sikkerheden for borgere, der er udsat for æresrelaterede konflikter og negativ social kontrol. Frem til midten af november har de i alt fået 781 henvendelser. Det tager vi fat på i dag i Orientering. Ted Hui, medlem af det lokale parlament i Hongkong for Det Demokratiske Parti er kommet til Danmark Det er sket med hjælp fra blandt andre Anders Storgaard fra Konservativ Ungdom. Begge kommer i studiet i Orientering på en dag, hvor en anden aktivist, Joshua Wong i Hongkong er idømt ni måneders fængsel for at have deltaget i ulovlige protester. Lønmodtagere vil i gennemsnit få 9000 kroner i lommen, hvis de vælger at få udbetalt de sidste to ugers feriepenge. De blev frigivet i dag som en del af endnu en plan for økonomisk genopretning. Vi ser på, hvad det betyder. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet