P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Reklamepause

  Mikkel og Esben sætter en stopper for de digitale reklamer, der invaderer familielivet. For reklamerne dukker op overalt, når vi surfer, og i de apps vi bruger - og de ødelægger oplevelsen. Men de er samtidig årsagen til, at vi kan læse artikler og bruge sociale medier uden at betale ved kasse 1. Så er det overhovedet rimeligt at blokere dem? Og er der alternativer til blokering, hvis du bare ikke kan holde ud at kigge på dem? Derudover: TV-kendis spænder en hunderobot foran en rickshaw - Esben imponeres. Medvirkende: David Lorentzen. Aske Kammer. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:11
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad har ministeren tænkt sig at gøre ved problemet med social kontrol blandt ikke-vestlige kvinder i jobcentrene? Hvordan går ønsket om øget grøn omstilling og besparelser i landbrugsstøtten/EU-budgettet hånd i hånd? Og så lægger et udkast til voldtægtslov vægt på frivillighed og ikke samtykke. Hvad betyder det konkret i voldtægtssager? Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:07
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Sex eller voldtægt? Liva gik aldrig til politiet

  Liva Agger meldte det ikke til politiet, da hun følte sig udsat for et sexuelt overgreb, og netop nu diskuterer politikerne en ny voldtægtslov, der gør sex ulovligt, med mindre begge parter kommunikerer, at det sker frivilligt. Liva Agger fortæller sin historie i Slotsholmen, og de konservatives Søren Pape Poulsen diskuterer ny lovgivning med Enhedslistens Rosa Lund. Programmet har også besøg af en talnørd fra Vejle, der gang på gang afslører fejl i regeringens udkast til en udligningsreform. Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg er værter. (Sendes også 00.05, søndag 8.03 og 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:13
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Glimt i øjet

  Vicky undrer sig over, hvorfor hendes blå øjne gør sig bedst i sollys, og Johan mener, at hans farvesyn formentlig gør ham til en ophøjet menneskerace. I første episode af Vildt Naturligt stiller biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen skarpt på øjet og synet - og finder blandt andet ud af, at menneskets forfædre havde tre øjne. Selv vores forfædre kan dog ikke hamle op med guldsmede og andre insekter, som har tusindvis af øjne, eller med rovfugle, som ser ultraviolet lys, når de jager. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Biolog Jørn Madsen, GLOBE Institute, Københavns Universitet. (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:34
  Tal til mig

  Tal til mig - med Iben Maria Zeuthen

  Forfatter Jacob Skyggebjerg voksede op i socialt og åndeligt armod, og manglede som barn derfor både tro og håb. Men ved en ayahuasca-ceremoni i Perus jungle genfinder han håbet og sin plads i et kærligt og beåndet kosmos. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvornår er sex frivilligt?

  Hvis sex ikke er frivilligt, så er det voldtægt. Det mener Straffelovrådet, der i går fremlagde sit forslag til regeringen om en ny frivillighedsbaseret voldtægtslov. Regeringen og de fleste partier i folketinget bakker op, men der er også nogen, der vil gå endnu videre. Fordi fortolkningen gør, at det vil stadig være lovligt at have sex med sin partner, selvom vedkommende forholder sig helt passivt undervejs og ikke har sagt ja. Frivillighed eller samtykke? Sex eller voldtægt? P1 Debat tager det juridiske sværdslag og sætter en grænse. P1 Debattører: Rosa Lund, retsordfører for Enhedslisten, Jeppe Bruus, retsordfører for Socialdemokratiet, Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, Michelle Kaptain, psykolog på Center for voldtægtsofre Aalborg, Trine Baumbach, professor i jura på Københavns Universitet og medlem af Straffelovrådet, Morten Bjerregaard, advokat med møderet for højesteret, Vært: Rasmus Mark Pedersen Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Public Service - verdensmål 9: En bedre, bæredygtig infrastruktur

  København, Frederiksberg, Solrød, Kalundborg, Roskilde, Nyborg, Odense, Kolding, Herning, Aarhus. Der har været mange stop på den tour rundt i landet, som Public Service tager for at diskutere FNs Verdensmål med eksperter og almindelige danskere. I dag er turen kommet til Aalborg Universitet, hvor vi stiller spørgsmålet: Hvordan bliver Danmarks infrastruktur mere inkluderende og bæredygtig? Panel: Arne Remmen, professor AAU, Noa Jankovic, Public affairs-chef i Landdistrikternes Fællesråd, Christoffer Greenfort, Chefkonsulent Dansk Mobilitet. Vært Jesper Borup. Send dit input til publicservice@dr.dk. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:18
  P1 Dokumentar

  P1 Dokumentar: Flyvevåbnets sorte lørdag

  Flyvevåbnet er i gang med at omstille sig til spritnye amerikanske F35-jagerfly, og med erfaring og gennemtestede arbejdsgange, er det sjældent, vi hører om flystyrt og dødsfald i Flyvevåbnet. Men under Flyvevåbnets opstart i 50´erne var erfaringerne både dyre og blodige. Det gik stærkt med uddannelse og udstyr, da Danmark kom med i NATO i 1949 og fik 244 jagerfly af typen F84 foræret af amerikanerne. Ud af de 244 fly havarerede de 76. Og 39 danske piloter omkom. En lørdag i 1958 styrtede hele fire fly til jorden. Hvordan det kunne gå så galt, fortæller tre af de mænd, der var med dengang i 1958. Medvirkende: Pilot Wagn Langebek. Flyveleder Leif Fuglsang. Pilot Viktor Høj. Tilrettelæggelse: Uffe Bregendahl. (Sendt første gang 7. november 2019). (Sendes også 19.33 og lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvornår er sex frivilligt?

  Hvis sex ikke er frivilligt, så er det voldtægt. Det mener Straffelovrådet, der i går fremlagde sit forslag til regeringen om en ny frivillighedsbaseret voldtægtslov. Regeringen og de fleste partier i folketinget bakker op, men der er også nogen, der vil gå endnu videre. Fordi fortolkningen gør, at det vil stadig være lovligt at have sex med sin partner, selvom vedkommende forholder sig helt passivt undervejs og ikke har sagt ja. Frivillighed eller samtykke? Sex eller voldtægt? P1 Debat tager det juridiske sværdslag og sætter en grænse. P1 Debattører: Rosa Lund, retsordfører for Enhedslisten, Jeppe Bruus, retsordfører for Socialdemokratiet, Peter Skaarup, retsordfører for Dansk Folkeparti, Michelle Kaptain, psykolog på Center for voldtægtsofre Aalborg, Trine Baumbach, professor i jura på Københavns Universitet og medlem af Straffelovrådet, Morten Bjerregaard, advokat med møderet for højesteret, Vært: Rasmus Mark Pedersen www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public service

  Public Service - verdensmål 9: En bedre, bæredygtig infrastruktur

  København, Frederiksberg, Solrød, Kalundborg, Roskilde, Nyborg, Odense, Kolding, Herning, Aarhus. Der har været mange stop på den tour rundt i landet, som Public Service tager for at diskutere FNs Verdensmål med eksperter og almindelige danskere. I dag er turen kommet til Aalborg Universitet, hvor vi stiller spørgsmålet: Hvordan bliver Danmarks infrastruktur mere inkluderende og bæredygtig? Panel: Arne Remmen, professor AAU, Noa Jankovic, Public affairs-chef i Landdistrikternes Fællesråd, Christoffer Greenfort, Chefkonsulent Dansk Mobilitet. Vært Jesper Borup. Send dit input til publicservice@dr.dk. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:18
  P1 Dokumentar

  P1 Dokumentar: Flyvevåbnets sorte lørdag

  Flyvevåbnet er i gang med at omstille sig til spritnye amerikanske F35-jagerfly, og med erfaring og gennemtestede arbejdsgange, er det sjældent, vi hører om flystyrt og dødsfald i Flyvevåbnet. Men under Flyvevåbnets opstart i 50´erne var erfaringerne både dyre og blodige. Det gik stærkt med uddannelse og udstyr, da Danmark kom med i NATO i 1949 og fik 244 jagerfly af typen F84 foræret af amerikanerne. Ud af de 244 fly havarerede de 76. Og 39 danske piloter omkom. En lørdag i 1958 styrtede hele fire fly til jorden. Hvordan det kunne gå så galt, fortæller tre af de mænd, der var med dengang i 1958. Medvirkende: Pilot Wagn Langebek. Flyveleder Leif Fuglsang. Pilot Viktor Høj. Tilrettelæggelse: Uffe Bregendahl. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.03).

  Dokumentar
 • 56:13
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Glimt i øjet

  Vicky undrer sig over, hvorfor hendes blå øjne gør sig bedst i sollys, og Johan mener, at hans farvesyn formentlig gør ham til en ophøjet menneskerace. I første episode af Vildt Naturligt stiller biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen skarpt på øjet og synet - og finder blandt andet ud af, at menneskets forfædre havde tre øjne. Selv vores forfædre kan dog ikke hamle op med guldsmede og andre insekter, som har tusindvis af øjne, eller med rovfugle, som ser ultraviolet lys, når de jager. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Biolog Jørn Madsen, GLOBE Institute, Københavns Universitet. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:34
  Tal til mig

  Tal til mig - med Iben Maria Zeuthen

  Forfatter Jacob Skyggebjerg voksede op i socialt og åndeligt armod, og manglede som barn derfor både tro og håb. Men ved en ayahuasca-ceremoni i Perus jungle genfinder han håbet og sin plads i et kærligt og beåndet kosmos. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:07
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Sex eller voldtægt? Liva gik aldrig til politiet

  Liva Agger meldte det ikke til politiet, da hun følte sig udsat for et sexuelt overgreb, og netop nu diskuterer politikerne en ny voldtægtslov, der gør sex ulovligt, med mindre begge parter kommunikerer, at det sker frivilligt. Liva Agger fortæller sin historie i Slotsholmen, og de konservatives Søren Pape Poulsen diskuterer ny lovgivning med Enhedslistens Rosa Lund. Programmet har også besøg af en talnørd fra Vejle, der gang på gang afslører fejl i regeringens udkast til en udligningsreform. Rikke Gjøl Mansø og Jens Ringberg er værter. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 8.03 og 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 er programmet, der oplever kulturen med både hjerte og hjerne og åbner døre til begejstring, indsigt og eftertanke. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet