P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:20
  Løsladt

  Løsladt 3:4

  Hver tredje, der løslades fra fængsel, får en ny dom igen, inden der er gået bare to år. Serien 'Løsladt' på P1 følger Jim på 41 år, der er en af de mange gengangere i det danske fængselssystem. Han har siddet i fængsel ca. halvdelen af sit liv. Vi følger Jim den første måned efter hans løsladelse. Sidste gang han blev løsladt gik der kun 3 uger, før han begik kriminalitet igen. Tilrettelæggelse: Emma Elise Albæk Høj og Anne Pilegaard Petersen. Redaktør: Louise Witt-Hansen. (Sendt første gang 3. september 2017).

  Kultur
 • 29:56
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Bente Klarlund på Bornholm

  Læge og professor Bente Klarlund er kendt for sit fokus på, hvordan vi kan gå os til sundhed. I "Naturen kalder" viser hun sit yndlingssted frem, en sti langs Helligdomsklipperne på Bornholms nordlige kyst. Her møder hun amatørarkæolog Klaus Thorsen, der åbner døren til en ekstra dimension i naturen. Han fortæller om den lokale dyrkelse af de underjordiske, et magisk folk, som værner om den vilde natur. Tilrettelægger: Diana Bach.

  Kultur
 • 2:45:10
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Er du under den kriminelle lavalder og begår kriminalitet, har du i et år kunnet ende hos Ungdomskriminalitetsnævnet. Og det er sket for ca. 600 børn det seneste år. Vi ser på hvilken effekt nævnet og dets afgørelser har haft. En ny Socialdemokratisk kampagnevideo fremhæver, at partiet gennem mere end 100 år har forbedret børns vilkår i Danmark. Socialdemokratiet omtaler ni politikområder, hvor partiet, ifølge eget udsagn, er gået forrest for at forbedre forholdene for landets børn. Men hvor meget er der egentlig om snakken? Det taler vi med forsker i børns rettigheder og socialpolitik Anette Faye Jacobsen om. I 1990 var Hanne Boel Danmarks bedst sælgende sangerinde nogensinde med ikke mindre end 2,5 mio. solgte albums. Nu er hun igen aktuel med ny musik - inspireret af sine studerende på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Værter er Anders Bech-Jessen og Tinne Hjersing Knudsen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:00
  Følg pengene

  Følg pengene: Bonusballade i ATP

  En række nøglemedarbejdere hos ATP har igennem et særligt bonusprogram tjent millioner af kroner på at investere midler fra danskernes tvungne pensionsopsparing i ATP. Det har pustet nyt liv i balladen om erhvervslivets lukrative bonusordninger. Hvor er rimeligheden henne, spørger vi ATP's administrerende direktør Bo Foged? Og så drager Følg Pengene til Davos, hvor hele verdens magtelite i denne uge er samlet på en Alpetop til World Economic Forum. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:31
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Jeg, mig og min personlighed

  "Du skal bare være dig selv" er et af de råd, man får kastet velmenende i hovedet af forældre, venner og kolleger. Men hvem er jeg? Hvor sidder personligheden? Og hvor mange roller kan den tage form i? I dag hiver vi et af psykologiens helt store emner ind til undersøgelse sammen med skuespiller Thure Lindhardt og professor i psykologi Henrik Høgh-Olesen. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Thure Lindhardt, skuespiller og Henrik Høgh-Olesen, professor i psykologi Aarhus Universitet. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer.

  Videnskab & Teknologi
 • 56:01
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Behemoth vender tilbage!

  Hvad i alverden bestiller den lumske og utilregnelige, menneskeagtige kat med det bibelske monsternavn Behemoth, fra den berømte russiske kultroman 'Mesteren og Margerita', pludselig på Assistens Kirkegård på Nørrebro? Den enorme kat plejer jo at husere blandt forfattere og andet godtfolk i Moskva i 1940'erne i Mikhail Bulgakovs forbudte skandaleroman fra Stalintidens Sovjet. Men nu har forfatteren Adda Djørup givet Behemoth nyt liv i vore dages København. Pludselig dukker dyret op på en bænk ved siden af forfatteren - og haps, så har katten ædt det eneste eksisterende eksemplar af hendes nye roman. Men spørgsmålet er, om hun i det hele taget orker at være forfatter længere? Og orker hun at lære Behemoth at kende i virkeligheden, eller var det nok at kende katten som kultfigur i en kultroman? Vi taler med Adda Djørup om romanen 'Bulgakovs kat' og tjekker hvordan titlens kat optræder i 'Mesteren og Margarita'. Værter: Nanna Mogensen og Klaus Rothstein.

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:10
  P1 Debat

  P1 Debat: Kan de opføre sig ordentligt?

  Rasmus Stoklund er udlændingeordfører for Socialdemokraterne og han synes, han har bemærket en ting. Det er som om, at mennesker med ikkevestlig baggrund opfører sig dårligt i det offentlige rum. Og siden Stoklund udtalte citatet i Information, har debatten raset i aviser og på sociale medier. For har Stoklund ret eller er hans argumentation både forkert og pinligt anekdotisk? Har Rasmus Stoklund ret, når han siger, at den dårlige repræsentation ikke bare handler om kriminalitet, uddannelse og arbejde - men også helt simpelt handler om, hvordan indvandrere opfører sig? Kan de opføre sig ordentligt? P1 Debattører: Rasmus Stoklund (S), Rosa Lund (EL), Niels Jespersen, klummeskribent, Rachid Abdu Moutiq, forfatter. Vært: Mads Aagaard Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:02
  Public service

  Public Service - kan verdensmålene redde biodiversiteten?

  Biodiversiteten i Danmark er truet og der skal dramatiske forandringer til, hvis vi vil redde den. Og det vil vi. For vi har skrevet under på FNs verdensmål nummer 15, der handler om netop det. Problemet er bare, at vi i Danmark ikke har for vane at leve op til de internationale aftaler, vi indgår om biodiversitet. Vært: Jesper Borup. Panel: Christian Prip, senioranalytiker, Christine Kjørup, biolog og Jesper Johansen, Habitats.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:27
  Radiofortællinger

  Kærlighed på lånt tid 1:4 - Mødet

  Børnelægen Mortens liv bliver vendt op og ned flere gange: Første gang, da han selv opdager en tumor i sin hjerne. Anden gang, da han bliver ramt af kærligheden, på trods af, han gør alt hvad han kan, for at skubbe den fra sig: For kan man stifte en familie, når man ved, at man skal dø fra den? Tilrettelæggelse: Camilla Magid. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk

  Dokumentar
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Pixar fylder 30 år - De startede som animationsfilmenes neo-pionerer og fortsatte som genrens kreative stormflod, på et tidspunkt, hvor Disney havde mest travlt med at gentage sig selv og lave opfølgere til tidligere kasse-succeser. I dag fylder Pixar 30 år, og vi skridter en spritny udstilling på Brandts af. Her bevæger man sig gennem Pixars mange universer. Europæiske kunstnere truet og fængslet - Vi skal ikke langt ud over Danmarks grænser, før kunstneres ytringsfrihed for alvor er truet. En ny rapport fra Freemuse viser, at i perioden fra januar 2018 til oktober sidste år har der været 380 sager om forbrydelser i 28 forskellige lande. Ialt 809 kunsterne har været berørt af censur - 50 har oplevet at blive tilbageholdt og 31 er eller har været fængslet. De mange sager dækker over alt fra regeringskritik, beskyldninger om terrorisme, krænkelse af religiøse, nationale eller kongelige symboler til LBGT-kunstnere. Cheerleaders i tv-serie - Netflix-serien 'Cheer' handler om den hårde konkurrence blandt amerikanske cheerleaders, og serien har fået en serie bragende flotte anmeldelser. Vi har set serien sammen en flok unge cheerleadere fra eliteholdet Divas X. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering

  Demokratikommissionen har brugt et år på at undersøge det danske demokratis tilstand, og har i dag præsenteret sine konklusioner. I rapporten stiller kommissionen bl.a. skarpt på danskernes manglende deltagelse i foreningslivet og i deltagelsesdemokratiet. En ny variant af Coronavirusset har foreløbig kostet ni liv i Kina, hvor mere end 450 er bekræftet smittet. Samtidig er der meldt om enkelte tilfælde i Thailand, Japan, Sydkorea og USA. Udbruddet har fået både engelske og australske lufthavne til at indføre screeninger af passagerer fra området og i dag har Verdenssundhedsorganisationen WHO været samlet til hastemøde om situationen. Da Ekstra Bladet for nogle år siden lancerede platformen "Folkets Røst", var målet, at den brede befolkning skulle kunne komme til orde. Men i stedet blev platformen indtaget af den ekstreme højrefløj, der udnyttede Ekstra Bladets navn til at sprede islam-kritiske budskaber og misinformation camoufleret som journalistiske artikler. Det er konklusionen i en ny forskningsartikel. Dagens værter er Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard, Tine Møller Sørensen redigerer www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:10
  P1 Debat

  P1 Debat: Kan de opføre sig ordentligt?

  Rasmus Stoklund er udlændingeordfører for Socialdemokraterne og han synes, han har bemærket en ting. Det er som om, at mennesker med ikkevestlig baggrund opfører sig dårligt i det offentlige rum. Og siden Stoklund udtalte citatet i Information, har debatten raset i aviser og på sociale medier. For har Stoklund ret eller er hans argumentation både forkert og pinligt anekdotisk? Har Rasmus Stoklund ret, når han siger, at den dårlige repræsentation ikke bare handler om kriminalitet, uddannelse og arbejde - men også helt simpelt handler om, hvordan indvandrere opfører sig? Kan de opføre sig ordentligt? P1 Debattører: Rasmus Stoklund (S), Rosa Lund (EL), Niels Jespersen, klummeskribent, Rachid Abdu Moutiq, forfatter. Vært: Mads Aagaard Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:10
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk. Radio

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:02
  Public service

  Public Service - kan verdensmålene redde biodiversiteten?

  Biodiversiteten i Danmark er truet og der skal dramatiske forandringer til, hvis vi vil redde den. Og det vil vi. For vi har skrevet under på FNs verdensmål nummer 15, der handler om netop det. Problemet er bare, at vi i Danmark ikke har for vane at leve op til de internationale aftaler, vi indgår om biodiversitet. Vært: Jesper Borup. Panel: Christian Prip, senioranalytiker, Christine Kjørup, biolog og Jesper Johansen, Habitats.

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:27
  Radiofortællinger

  Kærlighed på lånt tid 1:4 - Mødet

  Børnelægen Mortens liv bliver vendt op og ned flere gange: Første gang, da han selv opdager en tumor i sin hjerne. Anden gang, da han bliver ramt af kærligheden, på trods af, han gør alt hvad han kan, for at skubbe den fra sig: For kan man stifte en familie, når man ved, at man skal dø fra den? Tilrettelæggelse: Camilla Magid. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk

  Dokumentar
 • 56:31
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Jeg, mig og min personlighed

  "Du skal bare være dig selv" er et af de råd, man får kastet velmenende i hovedet af forældre, venner og kolleger. Men hvem er jeg? Hvor sidder personligheden? Og hvor mange roller kan den tage form i? I dag hiver vi et af psykologiens helt store emner ind til undersøgelse sammen med skuespiller Thure Lindhardt og professor i psykologi Henrik Høgh-Olesen. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Thure Lindhardt, skuespiller og Henrik Høgh-Olesen, professor i psykologi Aarhus Universitet. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer.

  Videnskab & Teknologi
 • Kl. 21:03-22:03
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Behemoth vender tilbage!

  Hvad i alverden bestiller den lumske og utilregnelige, menneskeagtige kat med det bibelske monsternavn Behemoth, fra den berømte russiske kultroman 'Mesteren og Margerita', pludselig på Assistens Kirkegård på Nørrebro? Den enorme kat plejer jo at husere blandt forfattere og andet godtfolk i Moskva i 1940'erne i Mikhail Bulgakovs forbudte skandaleroman fra Stalintidens Sovjet. Men nu har forfatteren Adda Djørup givet Behemoth nyt liv i vore dages København. Pludselig dukker dyret op på en bænk ved siden af forfatteren - og haps, så har katten ædt det eneste eksisterende eksemplar af hendes nye roman. Men spørgsmålet er, om hun i det hele taget orker at være forfatter længere? Og orker hun at lære Behemoth at kende i virkeligheden, eller var det nok at kende katten som kultfigur i en kultroman? Vi taler med Adda Djørup om romanen 'Bulgakovs kat' og tjekker hvordan titlens kat optræder i 'Mesteren og Margarita'. Værter: Nanna Mogensen og Klaus Rothstein.

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering

  Demokratikommissionen har brugt et år på at undersøge det danske demokratis tilstand, og har i dag præsenteret sine konklusioner. I rapporten stiller kommissionen bl.a. skarpt på danskernes manglende deltagelse i foreningslivet og i deltagelsesdemokratiet. En ny variant af Coronavirusset har foreløbig kostet ni liv i Kina, hvor mere end 450 er bekræftet smittet. Samtidig er der meldt om enkelte tilfælde i Thailand, Japan, Sydkorea og USA. Udbruddet har fået både engelske og australske lufthavne til at indføre screeninger af passagerer fra området og i dag har Verdenssundhedsorganisationen WHO været samlet til hastemøde om situationen. Da Ekstra Bladet for nogle år siden lancerede platformen "Folkets Røst", var målet, at den brede befolkning skulle kunne komme til orde. Men i stedet blev platformen indtaget af den ekstreme højrefløj, der udnyttede Ekstra Bladets navn til at sprede islam-kritiske budskaber og misinformation camoufleret som journalistiske artikler. Det er konklusionen i en ny forskningsartikel. Dagens værter er Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard, Tine Møller Sørensen redigerer www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Følg pengene

  Følg pengene: Bonusballade i ATP

  En række nøglemedarbejdere hos ATP har igennem et særligt bonusprogram tjent millioner af kroner på at investere midler fra danskernes tvungne pensionsopsparing i ATP. Det har pustet nyt liv i balladen om erhvervslivets lukrative bonusordninger. Hvor er rimeligheden henne, spørger vi ATP's administrerende direktør Bo Foged? Og så drager Følg Pengene til Davos, hvor hele verdens magtelite i denne uge er samlet på en Alpetop til World Economic Forum. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Pixar fylder 30 år - De startede som animationsfilmenes neo-pionerer og fortsatte som genrens kreative stormflod, på et tidspunkt, hvor Disney havde mest travlt med at gentage sig selv og lave opfølgere til tidligere kasse-succeser. I dag fylder Pixar 30 år, og vi skridter en spritny udstilling på Brandts af. Her bevæger man sig gennem Pixars mange universer. Europæiske kunstnere truet og fængslet - Vi skal ikke langt ud over Danmarks grænser, før kunstneres ytringsfrihed for alvor er truet. En ny rapport fra Freemuse viser, at i perioden fra januar 2018 til oktober sidste år har der været 380 sager om forbrydelser i 28 forskellige lande. Ialt 809 kunsterne har været berørt af censur - 50 har oplevet at blive tilbageholdt og 31 er eller har været fængslet. De mange sager dækker over alt fra regeringskritik, beskyldninger om terrorisme, krænkelse af religiøse, nationale eller kongelige symboler til LBGT-kunstnere. Cheerleaders i tv-serie - Netflix-serien 'Cheer' handler om den hårde konkurrence blandt amerikanske cheerleaders, og serien har fået en serie bragende flotte anmeldelser. Vi har set serien sammen en flok unge cheerleadere fra eliteholdet Divas X. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer.

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering

  Demokratikommissionen har brugt et år på at undersøge det danske demokratis tilstand, og har i dag præsenteret sine konklusioner. I rapporten stiller kommissionen bl.a. skarpt på danskernes manglende deltagelse i foreningslivet og i deltagelsesdemokratiet. En ny variant af Coronavirusset har foreløbig kostet ni liv i Kina, hvor mere end 450 er bekræftet smittet. Samtidig er der meldt om enkelte tilfælde i Thailand, Japan, Sydkorea og USA. Udbruddet har fået både engelske og australske lufthavne til at indføre screeninger af passagerer fra området og i dag har Verdenssundhedsorganisationen WHO været samlet til hastemøde om situationen. Da Ekstra Bladet for nogle år siden lancerede platformen "Folkets Røst", var målet, at den brede befolkning skulle kunne komme til orde. Men i stedet blev platformen indtaget af den ekstreme højrefløj, der udnyttede Ekstra Bladets navn til at sprede islam-kritiske budskaber og misinformation camoufleret som journalistiske artikler. Det er konklusionen i en ny forskningsartikel. Dagens værter er Mette Vibe Utzon og Mathias Bay Lynggaard, Tine Møller Sørensen redigerer www.dr.dk/orientering

  Nyheder & Aktualitet