Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:06
  Supertanker

  Supertanker: 100 dage med Biden op ad bakken

  Præsident Biden overtog et USA, der under den forrige præsident, Donald J. Trump, er blevet splittet om muligt endnu mere end det var før, og som har trukket dybe spor i USA's relationer til den øvrige verden. Bidens USA skal finde sin plads indadtil ift. at få bugt med blandt andet corona-epidemi, arbejdsløshed, klimakurs og social ulighed. Og udadtil ift. hvem USA gerne vil samarbejde med, og hvilken rolle den kæmpe nation skal indtage internationalt - forretningsmæssigt og militært. Supertanker kigger på hvilken filosofi der har ligget til grund for tidligere forandringer og retninger i USA, og hvilke der nu bliver forsøgt opgør med eller fremme af efter præsident Joe Bidens første 100 dage i Det Hvide Hus. Medvirkende: Jørn Brøndal; professor og leder af Center for Amerikanske Studier, SDU. Astrid Nonbo Andersen; seniorforsker, Fred og Vold, DIIS. Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:08
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvordan vil danske regioner nedbringe brugen af tvang i psykiatrien? Hvordan er lov om seksuelle forbrydelser et tilbageskridt for LGBTQ-personer i Uganda? Hvem er Paul Kagame, Rwandas præsident, som Danmark gerne vil samarbejde med om asylansøgere? Værter: Ole Brink & Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Kemoterapi

  Hvad er kemoterapi? Hvorfor bruger man kemoterapi? Hvem kan få kemoterapi? Hvordan fungerer kemoterapi? Hvilke virkninger og bivirkninger har kemoterapi? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:26
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Den store CO2-støvsuger

  CO2-fangst tegner til at blive big business. Her i Danmark har regeringen afsat 16 milliarder til teknologien i de kommende år. I virkelighedens verden ser det dog umådeligt svært ud med en så overvældende CO2-fangst, som der i dag lægges op til. Men der er faktisk allerede store projekter i gang: på Amager i København er man i fuld gang med at forberede Danmarks største pilotprojekt med CO2-fangst, ligesom virksomheden Ineos har bygget en forretning op om teknologien. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Sendes også onsdag 5.03, torsdag 7.03, fredag 00.05 og søndag 13.03 og 3.03).

  Natur & Miljø
 • 56:32
  Public Service

  Public Service - Ud af fængslet og ud i skoven

  Det er lysten og ikke den dårlige samvittighed, der driver os til bevægelse. Så hvordan får vi lyst til at bevæge os mere? Public Service handler om små benspænd, ændrede rutiner og danskernes bevægelsesvaner. Og så spørger vi politikerne, om de vil prioritere bedre uddannelse af de indsatte, så de ikke begår ny kriminalitet, når de bliver løsladt? P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også torsdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:09
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Kaare Dybvad - minister for det hele?

  Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad tager telefonen for regeringen, så lyttere kan spørge om det meste. Hvornår har Boligministeren sidst fået opbaknings-klapsalver fra den socialdemokratiske folketingsgruppe? Skal Danmark bringes i balance med flere motorveje og broer? Skal to-cifrede gevinster på boligsalg stadig være skattefri? Og skal regeringen bestemme, hvordan borgmestre møder borgerne? Vært: Marie Louise Toksvig. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:46
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Limfjordsforbandelsen

  I Aalborg udkæmpes en kamp mellem natur og en motorvej over den lille Limfjordsø Egholm. På den ene side står miljøfolkene, der frygter for dyrelivet og miljøet, og på den anden side borgmesteren, regeringen og erhvervsliv, der drømmer om udvikling i Nordjylland og færre køer i Aalborg. Politisk analytiker hos TV2 Nord, Søren Wormslev fortæller om bitter splid i det nordjyske. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:31
  Hvad skal vi med konger?

  Hvad skal vi med konger? 3:6 - Magt

  Over statsministeren står dronningen. Det er bare en formalitet, siger vi, men hvordan kan vi være sikre på, at hun ikke udnævner Prins Joachim til landbrugsminister? Kongehuset er en anakronisme. Ifølge al logik skulle det have været afskaffet for længe siden. Men det er her endnu, og 3 ud af 4 danskere er tilhængere af det. Vært Jakob Thygesen griber fat i nogle af de ting ved Kongehuset, som umiddelbart ikke giver mening. Sammen med vidende mennesker undersøger han, hvordan Kongehuset gennem tiderne har manifesteret sig, udviklet sig og betalt nogle dyre lærepenge. Måske giver det en forklaring på, hvordan noget så gammeldags kan eksistere i et moderne demokratisk samfund. Vært: Jakob Thygesen. Research: Mikkel Skovgaard og Cecilie Nielsen. Lyddesign: Mikkel Rønnau og Niels Malte Lundsgaard Sørensen. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Producent: Ida Holten Ebbesen. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  MeToo-opgør med reality-tv i Sverige: Er risikoen for grænseoverskridende opførsel for høj, når man placerer 10 mænd og kvinder på et hotel, hvor beklædningen oftest består i bikini og diæten i kulørte drinks? Spørgsmålet er til debat i Sverige, hvor årets udgave af 'Paradise Hotel' i sidste måned blev droppet efter anklager om, at en mandlig deltager havde begået overgreb mod to kvindelige deltagere. Vi ser på debatten med Lene Bull Christiansen, kønsforsker ved Roskilde Universitet, og hiver debatten her hjem. Første hold kandidater i scenekunst: Kræver det en kandidatuddannelse at opsætte et stykke scenekunst, spille skuespil, lave lys og lyd og instruere? Ja, mener Den Danske Scenekunstskole, der i dag præsenterer det første hold kandidaters afgangsprojekter. Vi får besøg af to af de kommende kandidater. Brændpunktet i Jerusalem: Den historiske moské al-Aqsa har ofte været centrum for stridigheder og konflikt, og nu er den det igen. Vi har talt med Jørgen Bæk Simonsen, lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, om al-Aqsas kulturelle betydning. Og så stiller vi Proust-spørgsmål til neurolog, forfatter og journalist Lone Frank. Vært: Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Sammenstød mellem palæstinensere og politi eskalerer i Jerusalem

  I dagens Orientering sætter vi fokus på nogle af de værste sammenstød Jerusalem har oplevet i de senere år. I weekenden er næsten 300 palæstinensere og 20 israelske betjente blevet såret i voldelige sammenstød i området omkring tempelbjerget. Urolighederne sker, efter at mere end 70 palæstinensiske familier i Sheikh Jarrah-distriktet i det østlige Jerusalem er blevet truet med udsættelser fra deres hjem. En domstol har beordret familierne til at forlade deres hjem, som efterfølgende vil blive overdraget til jødiske bosættere. Endelig fik restauranter og barer lov til at åbne. Men hvor er det personale, som skulle lange øller over disken og servere mad for de sultne gæster? Højere løn har lokket de unge til testcentre og podeklinikker. Det udfordrer en restaurationsbranche, der i fovejen har været hårdt ramt af corona-krisen. De canadiske sundhedsmyndigheder har godkendt Pfizers covid-19 vaccine til børn ned til 12 år. Og de amerikanske sundhedsmyndigheder ventes også at nå til den samme konklusion indenfor de næste par dage. Dermed rykker spørgsmålet også tættere på de danske sundhedsmyndigheder. Vi spørger en professor i børnevaccinologi og -infektionssygdomme om det er en god ide at vaccinere børn. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:09
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Kaare Dybvad - minister for det hele?

  Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad tager telefonen for regeringen, så lyttere kan spørge om det meste. Hvornår har Boligministeren sidst fået opbaknings-klapsalver fra den socialdemokratiske folketingsgruppe? Skal Danmark bringes i balance med flere motorveje og broer? Skal to-cifrede gevinster på boligsalg stadig være skattefri? Og skal regeringen bestemme, hvordan borgmestre møder borgerne? Ring til Regeringen i skikkelse af Kaare Dybvad på telefon: 70 21 19 19. Vært: Marie Louise Toksvig. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:11
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:46
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Limfjordsforbandelsen

  I Aalborg udkæmpes en kamp mellem natur og en motorvej over den lille Limfjordsø Egholm. På den ene side står miljøfolkene, der frygter for dyrelivet og miljøet, og på den anden side borgmesteren, regeringen og erhvervsliv, der drømmer om udvikling i Nordjylland og færre køer i Aalborg. Politisk analytiker hos TV2 Nord, Søren Wormslev fortæller om bitter splid i det nordjyske. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 19:33-20:03
  Hvad skal vi med konger?

  Hvad skal vi med konger? 3:6 - Magt

  Over statsministeren står dronningen. Det er bare en formalitet, siger vi, men hvordan kan vi være sikre på, at hun ikke udnævner Prins Joachim til landbrugsminister? Kongehuset er en anakronisme. Ifølge al logik skulle det have været afskaffet for længe siden. Men det er her endnu, og 3 ud af 4 danskere er tilhængere af det. Vært Jakob Thygesen griber fat i nogle af de ting ved Kongehuset, som umiddelbart ikke giver mening. Sammen med vidende mennesker undersøger han, hvordan Kongehuset gennem tiderne har manifesteret sig, udviklet sig og betalt nogle dyre lærepenge. Måske giver det en forklaring på, hvordan noget så gammeldags kan eksistere i et moderne demokratisk samfund. Vært: Jakob Thygesen. Research: Mikkel Skovgaard og Cecilie Nielsen. Lyddesign: Mikkel Rønnau og Niels Malte Lundsgaard Sørensen. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Producent: Ida Holten Ebbesen. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • 56:40
  Filmland

  Filmland: Danske filmfolk drager på eventyr i det store udland.

  Biograferne genåbner! Danske filmfolk drager på eventyr i den store filmverden! Begge dele bliver fejret i ugens Filmland, der taler med Christian Torpe, hvis manuskript til Bille Augusts 'Stille hjerte' nu er blevet filmatiseret i USA, og med Mikkel E. G. Nielsen, der netop har vundet en Oscar for sit arbejde som klipper på filmen 'Sound of Metal'. Derudover anmeldelser af biografpremiererne 'Minari', 'Promising Young Woman' og 'Chaos Walking'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 56:32
  Public Service

  Public Service - Ud af fængslet og ud i skoven

  Det er lysten og ikke den dårlige samvittighed, der driver os til bevægelse. Så hvordan får vi lyst til at bevæge os mere? Public Service handler om små benspænd, ændrede rutiner og danskernes bevægelsesvaner. Og så spørger vi politikerne, om de vil prioritere bedre uddannelse af de indsatte, så de ikke begår ny kriminalitet, når de bliver løsladt? P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 21.03 og torsdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Sammenstød mellem palæstinensere og politi eskalerer i Jerusalem

  I dagens Orientering sætter vi fokus på nogle af de værste sammenstød Jerusalem har oplevet i de senere år. I weekenden er næsten 300 palæstinensere og 20 israelske betjente blevet såret i voldelige sammenstød i området omkring tempelbjerget. Urolighederne sker, efter at mere end 70 palæstinensiske familier i Sheikh Jarrah-distriktet i det østlige Jerusalem er blevet truet med udsættelser fra deres hjem. En domstol har beordret familierne til at forlade deres hjem, som efterfølgende vil blive overdraget til jødiske bosættere. Endelig fik restauranter og barer lov til at åbne. Men hvor er det personale, som skulle lange øller over disken og servere mad for de sultne gæster? Højere løn har lokket de unge til testcentre og podeklinikker. Det udfordrer en restaurationsbranche, der i fovejen har været hårdt ramt af corona-krisen. De canadiske sundhedsmyndigheder har godkendt Pfizers covid-19 vaccine til børn ned til 12 år. Og de amerikanske sundhedsmyndigheder ventes også at nå til den samme konklusion indenfor de næste par dage. Dermed rykker spørgsmålet også tættere på de danske sundhedsmyndigheder. Vi spørger en professor i børnevaccinologi og -infektionssygdomme om det er en god ide at vaccinere børn. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Sammenstød mellem palæstinensere og politi eskalerer i Jerusalem (fortsat)

  I dagens Orientering sætter vi fokus på nogle af de værste sammenstød Jerusalem har oplevet i de senere år. I weekenden er næsten 300 palæstinensere og 20 israelske betjente blevet såret i voldelige sammenstød i området omkring tempelbjerget. Urolighederne sker, efter at mere end 70 palæstinensiske familier i Sheikh Jarrah-distriktet i det østlige Jerusalem er blevet truet med udsættelser fra deres hjem. En domstol har beordret familierne til at forlade deres hjem, som efterfølgende vil blive overdraget til jødiske bosættere. Endelig fik restauranter og barer lov til at åbne. Men hvor er det personale, som skulle lange øller over disken og servere mad for de sultne gæster? Højere løn har lokket de unge til testcentre og podeklinikker. Det udfordrer en restaurationsbranche, der i fovejen har været hårdt ramt af corona-krisen. De canadiske sundhedsmyndigheder har godkendt Pfizers covid-19 vaccine til børn ned til 12 år. Og de amerikanske sundhedsmyndigheder ventes også at nå til den samme konklusion indenfor de næste par dage. Dermed rykker spørgsmålet også tættere på de danske sundhedsmyndigheder. Vi spørger en professor i børnevaccinologi og -infektionssygdomme om det er en god ide at vaccinere børn. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Kemoterapi

  Hvad er kemoterapi? Hvorfor bruger man kemoterapi? Hvem kan få kemoterapi? Hvordan fungerer kemoterapi? Hvilke virkninger og bivirkninger har kemoterapi? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  MeToo-opgør med reality-tv i Sverige: Er risikoen for grænseoverskridende opførsel for høj, når man placerer 10 mænd og kvinder på et hotel, hvor beklædningen oftest består i bikini og diæten i kulørte drinks? Spørgsmålet er til debat i Sverige, hvor årets udgave af 'Paradise Hotel' i sidste måned blev droppet efter anklager om, at en mandlig deltager havde begået overgreb mod to kvindelige deltagere. Vi ser på debatten med Lene Bull Christiansen, kønsforsker ved Roskilde Universitet, og hiver debatten her hjem. Første hold kandidater i scenekunst: Kræver det en kandidatuddannelse at opsætte et stykke scenekunst, spille skuespil, lave lys og lyd og instruere? Ja, mener Den Danske Scenekunstskole, der i dag præsenterer det første hold kandidaters afgangsprojekter. Vi får besøg af to af de kommende kandidater. Brændpunktet i Jerusalem: Den historiske moské al-Aqsa har ofte været centrum for stridigheder og konflikt, og nu er den det igen. Vi har talt med Jørgen Bæk Simonsen, lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, om al-Aqsas kulturelle betydning. Og så stiller vi Proust-spørgsmål til neurolog, forfatter og journalist Lone Frank. Vært: Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:10
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  MeToo-opgør med reality-tv i Sverige: Er risikoen for grænseoverskridende opførsel for høj, når man placerer 10 mænd og kvinder på et hotel, hvor beklædningen oftest består i bikini og diæten i kulørte drinks? Spørgsmålet er til debat i Sverige, hvor årets udgave af 'Paradise Hotel' i sidste måned blev droppet efter anklager om, at en mandlig deltager havde begået overgreb mod to kvindelige deltagere. Vi ser på debatten med Lene Bull Christiansen, kønsforsker ved Roskilde Universitet, og hiver debatten her hjem. Første hold kandidater i scenekunst: Kræver det en kandidatuddannelse at opsætte et stykke scenekunst, spille skuespil, lave lys og lyd og instruere? Ja, mener Den Danske Scenekunstskole, der i dag præsenterer det første hold kandidaters afgangsprojekter. Vi får besøg af to af de kommende kandidater. Brændpunktet i Jerusalem: Den historiske moské al-Aqsa har ofte været centrum for stridigheder og konflikt, og nu er den det igen. Vi har talt med Jørgen Bæk Simonsen, lektor på Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, om al-Aqsas kulturelle betydning. Og så stiller vi Proust-spørgsmål til neurolog, forfatter og journalist Lone Frank. Vært: Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Sammenstød mellem palæstinensere og politi eskalerer i Jerusalem

  I dagens Orientering sætter vi fokus på nogle af de værste sammenstød Jerusalem har oplevet i de senere år. I weekenden er næsten 300 palæstinensere og 20 israelske betjente blevet såret i voldelige sammenstød i området omkring tempelbjerget. Urolighederne sker, efter at mere end 70 palæstinensiske familier i Sheikh Jarrah-distriktet i det østlige Jerusalem er blevet truet med udsættelser fra deres hjem. En domstol har beordret familierne til at forlade deres hjem, som efterfølgende vil blive overdraget til jødiske bosættere. Endelig fik restauranter og barer lov til at åbne. Men hvor er det personale, som skulle lange øller over disken og servere mad for de sultne gæster? Højere løn har lokket de unge til testcentre og podeklinikker. Det udfordrer en restaurationsbranche, der i fovejen har været hårdt ramt af corona-krisen. De canadiske sundhedsmyndigheder har godkendt Pfizers covid-19 vaccine til børn ned til 12 år. Og de amerikanske sundhedsmyndigheder ventes også at nå til den samme konklusion indenfor de næste par dage. Dermed rykker spørgsmålet også tættere på de danske sundhedsmyndigheder. Vi spørger en professor i børnevaccinologi og -infektionssygdomme om det er en god ide at vaccinere børn. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering: Sammenstød mellem palæstinensere og politi eskalerer i Jerusalem (fortsat)

  I dagens Orientering sætter vi fokus på nogle af de værste sammenstød Jerusalem har oplevet i de senere år. I weekenden er næsten 300 palæstinensere og 20 israelske betjente blevet såret i voldelige sammenstød i området omkring tempelbjerget. Urolighederne sker, efter at mere end 70 palæstinensiske familier i Sheikh Jarrah-distriktet i det østlige Jerusalem er blevet truet med udsættelser fra deres hjem. En domstol har beordret familierne til at forlade deres hjem, som efterfølgende vil blive overdraget til jødiske bosættere. Endelig fik restauranter og barer lov til at åbne. Men hvor er det personale, som skulle lange øller over disken og servere mad for de sultne gæster? Højere løn har lokket de unge til testcentre og podeklinikker. Det udfordrer en restaurationsbranche, der i fovejen har været hårdt ramt af corona-krisen. De canadiske sundhedsmyndigheder har godkendt Pfizers covid-19 vaccine til børn ned til 12 år. Og de amerikanske sundhedsmyndigheder ventes også at nå til den samme konklusion indenfor de næste par dage. Dermed rykker spørgsmålet også tættere på de danske sundhedsmyndigheder. Vi spørger en professor i børnevaccinologi og -infektionssygdomme om det er en god ide at vaccinere børn. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet