Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:33
  Sygt nok

  Sygt nok: Kristis himmelfart var en lang nærdødsoplevelse

  Hvad sker der, lige inden vi dør? Hvordan dør vi? Og kan forskning i nærdødsoplevelser forklare Jesu genopstandelse og himmelfart? Tro og videnskab lever fint adskilt, men meget af den videnskab, vi har fra nærdødsoplevelser, kan måske forklare en ting eller to i bibelen. For i virkeligheden var Kristis himmelfart måske en lang nærdødsoplevelse for hovedpersonen. Medvirkende: Daniel Kondziella, overlæge på Rigshospitalet og klinisk forskningslektor på Københavns Universitet. Asser Thomsen, retsmediciner på Aarhus Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvornår skal mundbind og coronapas udfases? Hvordan kan ny forskning hjælpe parkinsonpatienter? Er USA taget på sengen i konflikten mellem Israel og Hamas? Værter: Maria Dohn og Bjarne Steensbeck. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Borgerkrig i Israel?

  Når hundreder af raketter regner ned over Israel, og israelerne bomber det tætbefolkede Gaza, så husk: Det begyndte i Jerusalem. Selvom den israelsk-palæstinensiske konflikt har været forsvundet fra medierne i årevis, er den aldrig forsvundet. Da israelske bosættere fik rettens ord for, at de har ret til land, som palæstinensere bor på i Østjerusalem, eksploderede årtiers vrede, som får Israels præsident til at advare om borgerkrig. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Mit kongerige for en PlayStation

  Coronakrisen har skabt en global mangel på computerchips, som nu spænder ben for leverancer af alt fra PlayStations til personbiler. Mikkel og Esben sætter sig for at kortslutte problemet ved hjælp af teknologi: Der må være en måde på at springe over i køen og skaffe de ting, der trods alt bliver produceret! Derudover: Vinderen af De Danske Cybermesterskaber er fundet - men hvad er det egentlig? Medvirkende: Simon Frølich, Jens Myrup Pedersen, Rasmus Midjord, Frederik Svaneborg. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Kun en dråbe frygter ikke havet

  71% af jordklodens overflade er vand - hav og oceaner. Havet er spisekammer, havet er transportvej og infrastruktur, havet er skønhed, terapi og fare, havet er uendelighed, havet er nødvendighed. Under overfladen myldrer det med liv: Planter, mikrober, bløddyr, fisk, pattedyr. En ny dokumentarfilm, Seaspiracy, har imidlertid sat menneskets udnyttelse af havet og dets ressourcer til debat og dermed også vores forhold til vort moderlige hav. Medvirkende: Ken Haste Andersen; fysiker og marinbiolog, professor i teoretisk marin økologi ved DTU Aqua. Katherine Richardson; Professor ved Center for Makroøkologi, Evolution og Klima (Globe Institute), KU, leder af KUs Bæredygtighedscenter. Dorthe Jørgensen; dr.phil., dr.theol. og idéhistoriker. Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Antiradikali-hvaffor-noget?

  Er det egentlig meningen, at terrorister og andre forbrydere skal blive bedre mennesker af at sidde i fængsel? Ikke, hvis de skal udvises efter afsoningen i Danmark, besluttede Folketinget under VLAK-regeringen. Til gengæld har Justitsministeren bedt et udvalg undersøge, hvordan man bedre kan af-radikalisere terrordømte. I P1 Debat kan professionelle, der kender livet indenfor murene, svare hurtigere: Der er meget, der kan gøres meget bedre for flere, hvis vi vil have færre af de farlige ud i samfundet efter fængslet. Men vil politikerne give de redskaber og ressourcer, der skal til? Hør fængselspersonalet diskutere med Christiansborgs retsordførere og de lyttere, der vil være med, i P1 Debat. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:08
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Scener fra et tvangsægteskab

  Som 18-årig bliver Karima Bouylud giftet bort til en mand i Marokko, som hun ikke kender. Tvangsægteskabet konverterer det beskyttede ungdomsliv i Danmark til et uønsket voksenliv i Marokko og bliver starten på en dyster deroute. Baseret på egne dagbogsnotater, har den nyudklækkede forfatter nu begået en roman med titlen 'I kærlighedens navn'. Karima Bouylud fortæller sin smertefulde historie om livet i spændingsfeltet mellem dansk og marokkansk kultur. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:08
  Baglandet

  Baglandet: Naturen er min wingman

  Naturen kan bruges til mange ting, men de seneste år er det vundet frem, at bruge den terapeutisk og gerne sammen med andre, der står i samme situation som dig selv. I denne uge skal du møde en lille flok mænd i en skov i Vestsjælland, en gruppe på 30 kvinder, der sammen skal vandre 40 km. på Stevns og krigsveteraner, der finder ro i at surfe i Thy. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Vært: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:15
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Diskussionslystne museer: Flere museer opfordrer deres gæster til at tage de kritiske briller på. Kunstnere som Emil Nolde, Ernst Ludwig Kirchner og Paul Gauguin er aktuelle i udstillinger, som sætter kolonialistiske værdier og idéer under lup. Og tendensen rækker også ud over de danske grænser: Et britisk galleri har netop åbnet en Karen Blixen fotoudstilling, som også sætter Blixens afrikanske liv til diskussion. Vi diskuterer Blixen med galleriet og det danske Karen Blixen Museum - og tager en helikoptertur hen over tidens aktivistiske museumstendenser. Står musikjournalistikken stille? De danske dagblade fokuserer for ensidigt på albumudgivelser, festivalkoncerter og mangler diversitet. Det viser en ny ph.d.-afhandling om musikjournalistik i den digitale tidsalder. Vi inviterer afhandlingens afsender, lektor fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, i studiet sammen med Berlingskes musikredaktør til en diskussion af musikanmelderiet. Hobbittens lyd: Fra på fredag løber elverfolk, orker, dværge og ikke mindst hobbitter rundt i Dyrehaven nord for København. Det Kongelige Teater har nemlig premiere på deres udendørs opsætning af Tolkiens "Hobitten", som næste sommer også tager turen til Aarhus. Men hvordan skaber man den musik, som tager publikum med til Isengard, Erebor og Tågebjergene? Det taler vi med komponist Jeanett Albeck om i dagens Kulturen på P1. Vi kommer også omkring den nye genåbningsaftale for kulturlivet, og en ny rapport, der - til forskernes overraskelse - viser, at danskerne ikke er blevet mere religiøse under pandemien. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Vi skulle beskytte de ældre - men det var svært

  Vi skal beskytte de ældre og sårbare mod corona - sådan har det lydt gang på gang fra regering og sundhedsmyndigheder. Men gang på gang har det vist sig, at der har været store huller i indsatsen med at beskytte de ældre. Senest har det vist sig, at statsminister Mette Frederiksen ved flere lejligheder i januar på pressemøder har udtalt, at der nu skal laves lyntest på landets plejecentre, men samtidig har aktindsigter, DR har bedt om, vist, at embedsapparatet bag statsministeren opgav at få lyntest ud på plejecentre. Vi ser i dag på, hvorfor det har været så svært for regeringen at beskytte de ældre. På affaldsområdet handler det meste om håndtering og meget lidt om forebyggelse, Det skal der laves om på, siger to toneangivende organisationer, Dansk Industri og Danmarks Naturfredningsforening. De vil f.eks. sætte ind over for takeaway-emballage og sikre en grønnere brug af håndværkerfradraget. Masse-aflysninger. Masse-fyringer. Og økonomisk meget dårlige tider. Det er virkeligheden for Danmarks suverænt største lufthavn, Københavns Lufthavn, som har været i dyb krise, siden coronapandemien ramte os. Og selv om der formentlig ER udsigt til flere rejsende de kommende måneder, så sendte lufthavnen i dag endnu et rædselsregnskab på gaden. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Kl. 18:05-18:50
  P1 Debat

  P1 Debat: Antiradikali-hvaffor-noget?

  Er det egentlig meningen, at terrorister og andre forbrydere skal blive bedre mennesker af at sidde i fængsel? Ikke, hvis de skal udvises efter afsoningen i Danmark, besluttede Folketinget under VLAK-regeringen. Til gengæld har Justitsministeren bedt et udvalg undersøge, hvordan man bedre kan af-radikalisere terrordømte. I P1 Debat kan professionelle, der kender livet indenfor murene, svare hurtigere: Der er meget, der kan gøres meget bedre for flere, hvis vi vil have færre af de farlige ud i samfundet efter fængslet. Men vil politikerne give de redskaber og ressourcer, der skal til? Hør fængselspersonalet diskutere med Christiansborgs retsordførere og de lyttere, der vil være med, i P1 Debat. Vært: Marie Louise Toksvig. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 24:08
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Scener fra et tvangsægteskab

  Som 18-årig bliver Karima Bouylud giftet bort til en mand i Marokko, som hun ikke kender. Tvangsægteskabet konverterer det beskyttede ungdomsliv i Danmark til et uønsket voksenliv i Marokko og bliver starten på en dyster deroute. Baseret på egne dagbogsnotater, har den nyudklækkede forfatter nu begået en roman med titlen 'I kærlighedens navn'. Karima Bouylud fortæller sin smertefulde historie om livet i spændingsfeltet mellem dansk og marokkansk kultur. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:08
  Baglandet

  Baglandet: Naturen er min wingman

  Naturen kan bruges til mange ting, men de seneste år er det vundet frem, at bruge den terapeutisk og gerne sammen med andre, der står i samme situation som dig selv. I denne uge skal du møde en lille flok mænd i en skov i Vestsjælland, en gruppe på 30 kvinder, der sammen skal vandre 40 km. på Stevns og krigsveteraner, der finder ro i at surfe i Thy. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Vært: Mads Petter Kühnel. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendt første gang 3. november 2020). (Sendes også 19.33, søndag 5.33 og 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Mit kongerige for en PlayStation

  Coronakrisen har skabt en global mangel på computerchips, som nu spænder ben for leverancer af alt fra PlayStations til personbiler. Mikkel og Esben sætter sig for at kortslutte problemet ved hjælp af teknologi: Der må være en måde på at springe over i køen og skaffe de ting, der trods alt bliver produceret! Derudover: Vinderen af De Danske Cybermesterskaber er fundet - men hvad er det egentlig? Medvirkende: Simon Frølich, Jens Myrup Pedersen, Rasmus Midjord, Frederik Svaneborg. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Sendes også 20.03 og torsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Kun en dråbe frygter ikke havet

  71% af jordklodens overflade er vand - hav og oceaner. Havet er spisekammer, havet er transportvej og infrastruktur, havet er skønhed, terapi og fare, havet er uendelighed, havet er nødvendighed. Under overfladen myldrer det med liv: Planter, mikrober, bløddyr, fisk, pattedyr. En ny dokumentarfilm, Seaspiracy, har imidlertid sat menneskets udnyttelse af havet og dets ressourcer til debat og dermed også vores forhold til vort moderlige hav. Medvirkende: Ken Haste Andersen; fysiker og marinbiolog, professor i teoretisk marin økologi ved DTU Aqua. Katherine Richardson; Professor ved Center for Makroøkologi, Evolution og Klima (Globe Institute), KU, leder af KUs Bæredygtighedscenter. Dorthe Jørgensen; dr.phil., dr.theol. og idéhistoriker. Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Sendes også 21.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Vi skulle beskytte de ældre - men det var svært

  Vi skal beskytte de ældre og sårbare mod corona - sådan har det lydt gang på gang fra regering og sundhedsmyndigheder. Men gang på gang har det vist sig, at der har været store huller i indsatsen med at beskytte de ældre. Senest har det vist sig, at statsminister Mette Frederiksen ved flere lejligheder i januar på pressemøder har udtalt, at der nu skal laves lyntest på landets plejecentre, men samtidig har aktindsigter, DR har bedt om, vist, at embedsapparatet bag statsministeren opgav at få lyntest ud på plejecentre. Vi ser i dag på, hvorfor det har været så svært for regeringen at beskytte de ældre. På affaldsområdet handler det meste om håndtering og meget lidt om forebyggelse, Det skal der laves om på, siger to toneangivende organisationer, Dansk Industri og Danmarks Naturfredningsforening. De vil f.eks. sætte ind over for takeaway-emballage og sikre en grønnere brug af håndværkerfradraget. Masse-aflysninger. Masse-fyringer. Og økonomisk meget dårlige tider. Det er virkeligheden for Danmarks suverænt største lufthavn, Københavns Lufthavn, som har været i dyb krise, siden coronapandemien ramte os. Og selv om der formentlig ER udsigt til flere rejsende de kommende måneder, så sendte lufthavnen i dag endnu et rædselsregnskab på gaden. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Vi skulle beskytte de ældre - men det var svært (fortsat)

  Vi skal beskytte de ældre og sårbare mod corona - sådan har det lydt gang på gang fra regering og sundhedsmyndigheder. Men gang på gang har det vist sig, at der har været store huller i indsatsen med at beskytte de ældre. Senest har det vist sig, at statsminister Mette Frederiksen ved flere lejligheder i januar på pressemøder har udtalt, at der nu skal laves lyntest på landets plejecentre, men samtidig har aktindsigter, DR har bedt om, vist, at embedsapparatet bag statsministeren opgav at få lyntest ud på plejecentre. Vi ser i dag på, hvorfor det har været så svært for regeringen at beskytte de ældre. På affaldsområdet handler det meste om håndtering og meget lidt om forebyggelse, Det skal der laves om på, siger to toneangivende organisationer, Dansk Industri og Danmarks Naturfredningsforening. De vil f.eks. sætte ind over for takeaway-emballage og sikre en grønnere brug af håndværkerfradraget. Masse-aflysninger. Masse-fyringer. Og økonomisk meget dårlige tider. Det er virkeligheden for Danmarks suverænt største lufthavn, Københavns Lufthavn, som har været i dyb krise, siden coronapandemien ramte os. Og selv om der formentlig ER udsigt til flere rejsende de kommende måneder, så sendte lufthavnen i dag endnu et rædselsregnskab på gaden. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Borgerkrig i Israel?

  Når hundreder af raketter regner ned over Israel, og israelerne bomber det tætbefolkede Gaza, så husk: Det begyndte i Jerusalem. Selvom den israelsk-palæstinensiske konflikt har været forsvundet fra medierne i årevis, er den aldrig forsvundet. Da israelske bosættere fik rettens ord for, at de har ret til land, som palæstinensere bor på i Østjerusalem, eksploderede årtiers vrede, som får Israels præsident til at advare om borgerkrig. Vært: Steffen Gram. (Sendes også 00.05, lørdag 7.03 og søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:15
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Diskussionslystne museer: Flere museer opfordrer deres gæster til at tage de kritiske briller på. Kunstnere som Emil Nolde, Ernst Ludwig Kirchner og Paul Gauguin er aktuelle i udstillinger, som sætter kolonialistiske værdier og idéer under lup. Og tendensen rækker også ud over de danske grænser: Et britisk galleri har netop åbnet en Karen Blixen fotoudstilling, som også sætter Blixens afrikanske liv til diskussion. Vi diskuterer Blixen med galleriet og det danske Karen Blixen Museum - og tager en helikoptertur hen over tidens aktivistiske museumstendenser. Står musikjournalistikken stille? De danske dagblade fokuserer for ensidigt på albumudgivelser, festivalkoncerter og mangler diversitet. Det viser en ny ph.d.-afhandling om musikjournalistik i den digitale tidsalder. Vi inviterer afhandlingens afsender, lektor fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, i studiet sammen med Berlingskes musikredaktør til en diskussion af musikanmelderiet. Hobbittens lyd: Fra på fredag løber elverfolk, orker, dværge og ikke mindst hobbitter rundt i Dyrehaven nord for København. Det Kongelige Teater har nemlig premiere på deres udendørs opsætning af Tolkiens "Hobitten", som næste sommer også tager turen til Aarhus. Men hvordan skaber man den musik, som tager publikum med til Isengard, Erebor og Tågebjergene? Det taler vi med komponist Jeanett Albeck om i dagens Kulturen på P1. Vi kommer også omkring den nye genåbningsaftale for kulturlivet, og en ny rapport, der - til forskernes overraskelse - viser, at danskerne ikke er blevet mere religiøse under pandemien. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:15
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Diskussionslystne museer: Flere museer opfordrer deres gæster til at tage de kritiske briller på. Kunstnere som Emil Nolde, Ernst Ludwig Kirchner og Paul Gauguin er aktuelle i udstillinger, som sætter kolonialistiske værdier og idéer under lup. Og tendensen rækker også ud over de danske grænser: Et britisk galleri har netop åbnet en Karen Blixen fotoudstilling, som også sætter Blixens afrikanske liv til diskussion. Vi diskuterer Blixen med galleriet og det danske Karen Blixen Museum - og tager en helikoptertur hen over tidens aktivistiske museumstendenser. Står musikjournalistikken stille? De danske dagblade fokuserer for ensidigt på albumudgivelser, festivalkoncerter og mangler diversitet. Det viser en ny ph.d.-afhandling om musikjournalistik i den digitale tidsalder. Vi inviterer afhandlingens afsender, lektor fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, i studiet sammen med Berlingskes musikredaktør til en diskussion af musikanmelderiet. Hobbittens lyd: Fra på fredag løber elverfolk, orker, dværge og ikke mindst hobbitter rundt i Dyrehaven nord for København. Det Kongelige Teater har nemlig premiere på deres udendørs opsætning af Tolkiens "Hobitten", som næste sommer også tager turen til Aarhus. Men hvordan skaber man den musik, som tager publikum med til Isengard, Erebor og Tågebjergene? Det taler vi med komponist Jeanett Albeck om i dagens Kulturen på P1. Vi kommer også omkring den nye genåbningsaftale for kulturlivet, og en ny rapport, der - til forskernes overraskelse - viser, at danskerne ikke er blevet mere religiøse under pandemien. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Vi skulle beskytte de ældre - men det var svært

  Vi skal beskytte de ældre og sårbare mod corona - sådan har det lydt gang på gang fra regering og sundhedsmyndigheder. Men gang på gang har det vist sig, at der har været store huller i indsatsen med at beskytte de ældre. Senest har det vist sig, at statsminister Mette Frederiksen ved flere lejligheder i januar på pressemøder har udtalt, at der nu skal laves lyntest på landets plejecentre, men samtidig har aktindsigter, DR har bedt om, vist, at embedsapparatet bag statsministeren opgav at få lyntest ud på plejecentre. Vi ser i dag på, hvorfor det har været så svært for regeringen at beskytte de ældre. På affaldsområdet handler det meste om håndtering og meget lidt om forebyggelse, Det skal der laves om på, siger to toneangivende organisationer, Dansk Industri og Danmarks Naturfredningsforening. De vil f.eks. sætte ind over for takeaway-emballage og sikre en grønnere brug af håndværkerfradraget. Masse-aflysninger. Masse-fyringer. Og økonomisk meget dårlige tider. Det er virkeligheden for Danmarks suverænt største lufthavn, Københavns Lufthavn, som har været i dyb krise, siden coronapandemien ramte os. Og selv om der formentlig ER udsigt til flere rejsende de kommende måneder, så sendte lufthavnen i dag endnu et rædselsregnskab på gaden. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:07
  Orientering

  Orientering: Vi skulle beskytte de ældre - men det var svært (fortsat)

  Vi skal beskytte de ældre og sårbare mod corona - sådan har det lydt gang på gang fra regering og sundhedsmyndigheder. Men gang på gang har det vist sig, at der har været store huller i indsatsen med at beskytte de ældre. Senest har det vist sig, at statsminister Mette Frederiksen ved flere lejligheder i januar på pressemøder har udtalt, at der nu skal laves lyntest på landets plejecentre, men samtidig har aktindsigter, DR har bedt om, vist, at embedsapparatet bag statsministeren opgav at få lyntest ud på plejecentre. Vi ser i dag på, hvorfor det har været så svært for regeringen at beskytte de ældre. På affaldsområdet handler det meste om håndtering og meget lidt om forebyggelse, Det skal der laves om på, siger to toneangivende organisationer, Dansk Industri og Danmarks Naturfredningsforening. De vil f.eks. sætte ind over for takeaway-emballage og sikre en grønnere brug af håndværkerfradraget. Masse-aflysninger. Masse-fyringer. Og økonomisk meget dårlige tider. Det er virkeligheden for Danmarks suverænt største lufthavn, Københavns Lufthavn, som har været i dyb krise, siden coronapandemien ramte os. Og selv om der formentlig ER udsigt til flere rejsende de kommende måneder, så sendte lufthavnen i dag endnu et rædselsregnskab på gaden. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet