Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:07
  Supertanker

  Supertanker: Jeg har magten

  Vi ønsker hver især at have magten over vores eget liv, og de færreste ønsker at andre bestemmer for meget over dem. Men der er magt på spil i mange relationer, i de krænkelsessager, vi har hørt om den seneste tid, når regeringer træffer beslutninger, og når befolkninger stemmer om magthavere. Supertanker undersøger, hvordan magten udspiller sig, hvordan og hvorfor vores behov for at have og udøve magten er blevet så stærk, og hvorfor nogen har svært ved at administrere deres magt. Vi trækker bl.a. på den amerikanske filosof, Nancy Fraser, der har introduceret de tre R'er: Relocation, recognition og representation. På dansk: Omfordeling, anerkendelse, repræsentation. Medvirkende: Drude Dahlerup, professor i Statskundskab, Stockholm Universitet & RUC. Henrik Høgh-Olesen, professor i psykologi, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:07
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Irans væbnede styrker lover "voldsom hævn" efter at hjernen bag Iandets atomprogram i fredags blev likvideret udenfor hovedstaden Teheran. Hvad kommer likvideringen af lederen af Irans atomaftale til at betyde for muligheden for at genoptage atomaftalen? Minkavlerne ikke bare har mistet deres mink, men nu også deres gylle. Hvorfor er der en risiko ved at sprede minkgylle på markerne? Hvad er det som gør, at det nu med så stor sikkerhed kan siges, at behandlingsmidlet Remdesivir ikke har en effekt på dødeligheden hos Covid-19 patienter? Dagens værter: Jan Falkentoft og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:05
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Valdemar Poulsen

  Hvem var Valdemar Poulsen? Hvilke opdagelser og opfindelser har han beriget verden med? Hvad betyder Valdemar Poulsens arbejde i dag? Hvem var mennesket bag opfinderen? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Småborger: Farvel lille mink

  Hvordan er minken blevet så vigtigt i netop Danmark? Hvad er det egentlig for et dyr? Kommer vi til at savne den? I dagens Småborger skal vi beskæftige os med minken, for faktum er, at minken snart er fortid i Danmark. Småborgers værter Bjørn og Mattias undersøger minken og ikke mindst giver den et ærligt farvel. Værter: Bjørn og Mattias. Medvirkende: Michael Stampe - bundtmager og ejer af Stampe Pels, Morten Elmeros - seniorrådgiver i bioscience, Henning Otte Hansen - Økonom. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 29:45
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Thøger Dixgaard til bålmad i Mollerup skov

  Sanger Thøger Dixgaard er fra Aarhus, født og opvokset i den nordlige bydel Skejby og nærmest jævnaldrende med Mollerup Skov, som blev plantet, da Thøger var lille. Dér tilbragte han mange timer som barn og ung, bl.a. på shelterpladsen. I Naturen kalder vender han tilbage for at dyrke en interesse, som han her i coronatiden har opdaget, at han er god til - nemlig at lave mad over bål. Men han vil gerne have tips til at gøre det mere enkelt. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. Redaktion: Simone Kamp. (Sendes også onsdag 5.30, lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd: At komme

  'Frelserens komme' er titlen på en adventskvartet. I første afsnit forbereder forfatteren Madame Nielsen og programvært Christoffer Emil Bruun den store ankomst ved et stævnemøde på Sorø Stationscafé. I studiet er der besøg af Marie Tetzlaff, der netop har oversat Dostojevskijs store værk Brødrene Karamazov og teolog Christian Gottlieb, som er kender af russisk-ortodoks kristendom. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:07
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Ane Halsboe-Jørgensen

  Bliver vi klogere? Er forskningen fri? Er en ny karakter-skala bedre? Er køn en kvalifikation? Er udenlandske studerende for dyre? Er pædagoger vigtigere end politologer? Er præstations-kultur noget dårligt? Og skal ministeren hjælpe ensomme studerende? Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen er klar ved telefonen i Ring til regeringen på P1. Hvad vil du spørge hende om? Sms til 1212 eller ring 70 21 19 19. Vært: Marie Louise Toksvig. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:45
  Detektor

  Detektor: Tuschmørke i ministeriet

  I sommer begyndte myndighederne at mørklægge bunkevis af corona-dokumenter. Nu kan ministerierne blive tvunget til at lægge dokumenter frem, fordi der er fundet virus i luften flere meter fra minkbure. I dag fortæller vi, hvordan det hænger sammen. Vært: Camilla Stampe. (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Rolf er rørt

  Rolf er rørt

  - dog mest for sjov. For Dennis Ritter holder uendelig meget af sin mangeårige kommentatorkollega og under ham al hæder og ære i verden. Også Rosenkjærprisen. Dennis og Rolf er som et gammelt (lykkeligt) ægtepar og supplerer hinanden som cykelkommentatorer til perfektion. Derfor vejer det også tungt, når Dennis forklarer, at Rolf som ingen andre formår at sætte sig ind i cykelrytternes følelser. Rolf bliver rørt og det gør det muligt for os andre at forstå storheden i rytternes præstationer. Måske netop derfor har han modtaget Rosenkjærprisen? Medvirkende: TV2's cykelkommentatorer Rolf Sørensen og Dennis Ritter. Vært: Alberte Clement Meldal. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • 1:54:04
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Venskabets kunst: Venskaber står tit i skyggen af andre forhold, selvom de for mange er de længste og mest stabile relationer i livet. Derfor vil Signe Foersom og Stine Rusbjerg Guldager hjælpe dig med at finde vej i de vigtige relationer i en ny bog. Fortællingen om MULAN: Disney har i denne uge premiere på MULAN, men som så mange andre Disneyfilm, så er den originale fortælling ikke for børn. Signe Ida Bjerre, der studerer International Business Asia på CBS fortæller den virkelige historie om MULAN. Skak for folket: Netlixserien Dronningegambit har genoplivet interessen for skak verden over, og selvom serien udfordrer fordomme om, at skak er for de asociale, så illustrerer den også, at skak er en mandsdomineret sport. Vi taler med Dansk Skoleskak om, hvorfor pigerne ikke bider på. Andet: Vi vender blikket mod begyndelsen af 1900-tallet for at finde en kvindelig dansk forfatter, der kan agere modvægt til de mange mandlige forfattere på Dansk Litteraturs Kanon, og så rykker julekalenderformatet ind i en podcast, når du de kommende 24 dage kan høre "Clara og de galaktiske sten" - vi taler med forfatteren bag. I Storbritannien kunne de ikke nøjes med ét ord, da de forleden kårede hele 47 ord som årets ord, men vi sigter stadig efter et enkelt ord herhjemme, fortæller Adrian Hughes fra "Klog på sprog" i dagens udgave af Kulturen på P1. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:00
  Orientering

  Orientering

  Minkgravene ved Holstebro er placeret for tæt på en badesø og et rekreativt område ved en fejl. Et flertal i Folketinget, bestående af oppositionen sammen med SF, har sagt, at minkene skal graves op igen og destrueres. I dag vil fødevareministeren redegøre for, hvad der kan ske med de døde mink. Coronakrisen fejede benene væk under dansk økonomi i foråret. Men det kommer ikke til at gå helt så galt som forudset. Arbejdsløsheden falder nu for femte måned i træk, og bruttonationalproduktet stiger med tæt ved fem procent i tredje kvartal. Alligevel er der lang vej, før dansk økonomi er oppe på samme niveau som før coronakrisen. Vi taler med en cheføkonom om de nyeste nøgletal. Hvornår må en virksomhed tage et navn - f.eks. fra en berømt videnskabsmand - uden at få lov af familien? Det var det spørgsmål, som Højesteret i dag skulle tage stilling til. Blandt dem, der ventede spændt på afgørelsen, var op mod 400 efterkommere af den verdensberømte fysiker, H.C. Ørsted, som opdagede elektromagnetismen. Vi taler med en af dem. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:07
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Ane Halsboe-Jørgensen

  Bliver vi klogere? Er forskningen fri? Er en ny karakter-skala bedre? Er køn en kvalifikation? Er udenlandske studerende for dyre? Er pædagoger vigtigere end politologer? Er præstations-kultur noget dårligt? Og skal ministeren hjælpe ensomme studerende? Uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen er klar ved telefonen i Ring til regeringen på P1. Vært: Marie Louise Toksvig. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:16
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 19:03-19:33
  Detektor

  Detektor: Tuschmørke i ministeriet

  I sommer begyndte myndighederne at mørklægge bunkevis af corona-dokumenter. Nu kan ministerierne blive tvunget til at lægge dokumenter frem, fordi der er fundet virus i luften flere meter fra minkbure. I dag fortæller vi, hvordan det hænger sammen. Vært: Camilla Stampe. (Genudsendelse fra lørdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Rolf er rørt

  Rolf er rørt

  - dog mest for sjov. For Dennis Ritter holder uendelig meget af sin mangeårige kommentatorkollega og under ham al hæder og ære i verden. Også Rosenkjærprisen. Dennis og Rolf er som et gammelt (lykkeligt) ægtepar og supplerer hinanden som cykelkommentatorer til perfektion. Derfor vejer det også tungt, når Dennis forklarer, at Rolf som ingen andre formår at sætte sig ind i cykelrytternes følelser. Rolf bliver rørt og det gør det muligt for os andre at forstå storheden i rytternes præstationer. Måske netop derfor har han modtaget Rosenkjærprisen? Medvirkende: TV2's cykelkommentatorer Rolf Sørensen og Dennis Ritter. Vært: Alberte Clement Meldal. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • 56:36
  Filmland

  Filmland: Så inviterer Søren Kragh-Jakobsen til fest i forsamlingshuset

  Er det en opsang til danskerne? Et selvportræt? Et generationsportræt? En fejring af fænomenet forsamlingshuse? Eller noget helt femte? Det eneste, der er sikkert, er at 'Lille sommerfugl' ikke handler om små sommerfugle. Men hvad vil Søren Kragh-Jakobsen så med sin nye film om en bitter landmand, der fejrer guldbryllup med fruen. Det undersøger Filmland, der også anmelder 'Greta', dokumentaren om klimafænomenet Thunberg, og irsk socialrealisme på den bogstavelig talt opbyggelige måde i 'Herself'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd: At komme

  'Frelserens komme' er titlen på en adventskvartet. I første afsnit forbereder forfatteren Madame Nielsen og programvært Christoffer Emil Bruun den store ankomst ved et stævnemøde på Sorø Stationscafé. I studiet er der besøg af Marie Tetzlaff, der netop har oversat Dostojevskijs store værk Brødrene Karamazov og teolog Christian Gottlieb, som er kender af russisk-ortodoks kristendom. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • 1:50:00
  Orientering

  Orientering

  Minkgravene ved Holstebro er placeret for tæt på en badesø og et rekreativt område ved en fejl. Et flertal i Folketinget, bestående af oppositionen sammen med SF, har sagt, at minkene skal graves op igen og destrueres. I dag vil fødevareministeren redegøre for, hvad der kan ske med de døde mink. Coronakrisen fejede benene væk under dansk økonomi i foråret. Men det kommer ikke til at gå helt så galt som forudset. Arbejdsløsheden falder nu for femte måned i træk, og bruttonationalproduktet stiger med tæt ved fem procent i tredje kvartal. Alligevel er der lang vej, før dansk økonomi er oppe på samme niveau som før coronakrisen. Vi taler med en cheføkonom om de nyeste nøgletal. Hvornår må en virksomhed tage et navn - f.eks. fra en berømt videnskabsmand - uden at få lov af familien? Det var det spørgsmål, som Højesteret i dag skulle tage stilling til. Blandt dem, der ventede spændt på afgørelsen, var op mod 400 efterkommere af den verdensberømte fysiker, H.C. Ørsted, som opdagede elektromagnetismen. Vi taler med en af dem. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:05
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Valdemar Poulsen

  Hvem var Valdemar Poulsen? Hvilke opdagelser og opfindelser har han beriget verden med? Hvad betyder Valdemar Poulsens arbejde i dag? Hvem var mennesket bag opfinderen? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 1:54:04
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Venskabets kunst: Venskaber står tit i skyggen af andre forhold, selvom de for mange er de længste og mest stabile relationer i livet. Derfor vil Signe Foersom og Stine Rusbjerg Guldager hjælpe dig med at finde vej i de vigtige relationer i en ny bog. Fortællingen om MULAN: Disney har i denne uge premiere på MULAN, men som så mange andre Disneyfilm, så er den originale fortælling ikke for børn. Signe Ida Bjerre, der studerer International Business Asia på CBS fortæller den virkelige historie om MULAN. Skak for folket: Netlixserien Dronningegambit har genoplivet interessen for skak verden over, og selvom serien udfordrer fordomme om, at skak er for de asociale, så illustrerer den også, at skak er en mandsdomineret sport. Vi taler med Dansk Skoleskak om, hvorfor pigerne ikke bider på. Andet: Vi vender blikket mod begyndelsen af 1900-tallet for at finde en kvindelig dansk forfatter, der kan agere modvægt til de mange mandlige forfattere på Dansk Litteraturs Kanon, og så rykker julekalenderformatet ind i en podcast, når du de kommende 24 dage kan høre "Clara og de galaktiske sten" - vi taler med forfatteren bag. I Storbritannien kunne de ikke nøjes med ét ord, da de forleden kårede hele 47 ord som årets ord, men vi sigter stadig efter et enkelt ord herhjemme, fortæller Adrian Hughes fra "Klog på sprog" i dagens udgave af Kulturen på P1. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:00
  Orientering

  Orientering

  Minkgravene ved Holstebro er placeret for tæt på en badesø og et rekreativt område ved en fejl. Et flertal i Folketinget, bestående af oppositionen sammen med SF, har sagt, at minkene skal graves op igen og destrueres. I dag vil fødevareministeren redegøre for, hvad der kan ske med de døde mink. Coronakrisen fejede benene væk under dansk økonomi i foråret. Men det kommer ikke til at gå helt så galt som forudset. Arbejdsløsheden falder nu for femte måned i træk, og bruttonationalproduktet stiger med tæt ved fem procent i tredje kvartal. Alligevel er der lang vej, før dansk økonomi er oppe på samme niveau som før coronakrisen. Vi taler med en cheføkonom om de nyeste nøgletal. Hvornår må en virksomhed tage et navn - f.eks. fra en berømt videnskabsmand - uden at få lov af familien? Det var det spørgsmål, som Højesteret i dag skulle tage stilling til. Blandt dem, der ventede spændt på afgørelsen, var op mod 400 efterkommere af den verdensberømte fysiker, H.C. Ørsted, som opdagede elektromagnetismen. Vi taler med en af dem. Søren Carlsen og Mette Vibe Utzon er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet