Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:13
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Nye helte

  Kassedamer bag plexiglasskærme i supermarkeder. Og social- og sundhedsassistenter med handsker og masker på sygehuse og plejehjem. Mange af de traditionelle omsorgsfag og lavtlønsfag er nærmest blevet hele samfundets synlige redningsplanke og er blevet genopdaget af det store fællesskab. I Brinkmanns briks ser vi nærmere på de faggrupper, hvis værdi vokser i samfundets øjne. Medvirkende: Katrine Arnfred, projektleder i Dansk kvindesamfund. Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd og Henriette Bøgh Jakobsen, social- og sundhedsassistent. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Bettina Ohlsen, Anders Aamand, Johanne Foersom og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 5.03,15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 3:40:08
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Skal Danmark sende hjælp til Italien? Burde kirkerne holde åbent for gudstjenester i påsken? Hvordan er livet i de amerikanske storbyer, og hvor alvorlig er den økonomiske situation i USA lige nu? Dagens værter er Tinne Hjersing Knudsen og Jan Falktentoft. www.dr.dk/p1morgen.

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 57:10
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Hvad krisen kan lære os

  Virus, sygdom og karantæne. Lukkede skoler, arbejdspladser, butikker og grænser. Kort sagt lukket land og alvorlig krise. I Brinkmanns briks kaster vi et psykologisk og filosofisk blik på, om der er noget at lære af den nuværende krise. Og om det overhovedet giver mening at kræve lærdom af en virus. Medvirkende: Karen Lisa Salamon, antropolog og selvstændig konsulent, Hannah Klinge, medlem i Ungdom NOAH og underviser for folkeskoleelever i FN's verdensmål og Amalie Næsby Fick, filminstruktør. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Anders Aamand, Johanne Foersom og Mette Willumsen. (Sendes også 21.03, i morgen 5.03 og søndag 20.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Penicillin og beslutningsstrategi

  Hvordan blev penicillin opdaget? Hvorfor er penicillin den vigtigste medicinske opdagelse? Hvordan lægger man strategi for at tage vigtige beslutninger? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 20.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 35:00
  Pressemøde

  Pressemøde fra Eigtveds Pakhus

  Sundhedsstyrelsen holder pressebriefing sammen med Lægeforeningen, Dansk Sygeplejeråd, FOA, KL og Danske Regioner om, hvordan vi bedst beskytter ansatte på sundheds- ældre- og omsorgsområdet.

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:20:43
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Værter Mads Aagaard og Adam Holm. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Moden står for fald - Den danske modebranche har det heller ikke nemt.....og der er også her huller i hjælpepakkerne, så man kan risikere, at dele af den danske modebranche går konkurs. Vi tager problemet op i dag. Nu arbejder kunstnere for alvor gratis - Nettet flyder over med hjemmesyngende musikere, og skuespillere reciterer alt fra lokumsdigte til Shakespeare eller helt nye tekster. Og det meste er gratis. Dejligt for os, der ser og hører det, men måske en farlig vej for kunstnerne, hvis man vænner folk til, at alt er gratis. Vi taler med musikernes og skuespillernes fagforbund om dilemmaet. Vores frivillige hjælper - Folk står i kø for at hjælpe dem i nød. 16.000 frivillige har meldt sig hos Røde Kors, hvor de så kan bringe varer ud til dem, der er i karantæne eller bare ikke kan gå ud. Vi har sendt vores egen frivillig-reporter til Charlottenlund med wc-papir og kokos-olie. Værter: Tore Leifer og Karen Secher (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering

  Vi skal glæde os over alle de smittede personer, der nu meldes raske, siger overlæge og professor Morten Sodemann fra Odense Universitets Hospital. Til daglig bruger han sine kræfter på indvandrer-relaterede sygdomme - men er uddannet infektionsmediciner og her i disse Coronatider, er han med helt fremme i forreste linje, når Covid-19 skal bekæmpes. Og han mener, at det er rigtig godt, at Sundhedsstyrelsen nu offentliggør tallene på alle de mange mennesker, der nu raskmeldes. Hør hans synspunkter i dagens Orientering. Ungarns premierminister, Viktor Orban har indført omfattende nødretslovgivning i Ungarn i lyset af coronakrisen. Men nødretslovgivningen er blot en fortsættelse af en gradvis afvikling af demokratiet i landet, mener kritikere. Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har tidligere sagt, at han ser et "levende håb" i Orbans Ungarn. Gør han stadig det? Vi taler med ham. Danmarks økonomi er i knæ i øjeblikket på grund af corona-krisen. Derfor kan vi blive nødt til at udskyde den grønne omstilling og kampen mod klimaforandringer. Det er budskabet fra en række erhvervsorganisationer i dagbladet Politiken i dag. Flybranchen, transportbranchen og landbruget opfordrer regeringen til at droppe alle tanker om at indføre afgifter på CO2, når dansk økonomi skal skubbes i gang igen, når epidemien klinger af. Meget mere om det i dagens Orientering. Søren Carlsen og Mathias Bay Lynggaard er værter, Erik Weir redigerer udsendelsen. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 1:20:43
  P1 Debat

  P1 Debat Special

  Debat, analyse og perspektiv i en udvidet udgave af P1 debat med politiske fokus og plads til kritiske spørgsmål. Værter Mads Aagaard og Adam Holm. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.36).

  Nyheder & Aktualitet
 • 19:48
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Det store syge æble

  CORONA: Hospitalsskibet 'Trøst' passerer Frihedsgudinden. Et telthospital popper op i Central Park. USA's hårdest ramte by New York City er forstummet og ligner en krigszone. Mens coronavirusset forstærker byens store klasseskel, spirer sammenholdet også på nye måder. Genstart har talt med forfatter og freelancejournalist for Weekendavisen, Sara Maria Glanowski, der befinder sig i smittens epicenter.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 04:51
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:20:43
  P1 Debat

  P1 Debat Special (fortsat)

  - fortsat.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Penicillin og beslutningsstrategi

  Hvordan blev penicillin opdaget? Hvorfor er penicillin den vigtigste medicinske opdagelse? Hvordan lægger man strategi for at tage vigtige beslutninger? Vi har eksperter i telefonen. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 11.03).

  Kultur
 • 57:10
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks special: Hvad krisen kan lære os

  Virus, sygdom og karantæne. Lukkede skoler, arbejdspladser, butikker og grænser. Kort sagt lukket land og alvorlig krise. I Brinkmanns briks kaster vi et psykologisk og filosofisk blik på, om der er noget at lære af den nuværende krise. Og om det overhovedet giver mening at kræve lærdom af en virus. Medvirkende: Karen Lisa Salamon, antropolog og selvstændig konsulent, Hannah Klinge, medlem i Ungdom NOAH og underviser for folkeskoleelever i FN's verdensmål og Amalie Næsby Fick, filminstruktør. Værter: Svend Brinkmann og Diana Bach. Redaktion: Anders Aamand, Johanne Foersom og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 5.03 og søndag 20.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  Vi skal glæde os over alle de smittede personer, der nu meldes raske, siger overlæge og professor Morten Sodemann fra Odense Universitets Hospital. Til daglig bruger han sine kræfter på indvandrer-relaterede sygdomme - men er uddannet infektionsmediciner og her i disse Coronatider, er han med helt fremme i forreste linje, når Covid-19 skal bekæmpes. Og han mener, at det er rigtig godt, at Sundhedsstyrelsen nu offentliggør tallene på alle de mange mennesker, der nu raskmeldes. Hør hans synspunkter i dagens Orientering. Ungarns premierminister, Viktor Orban har indført omfattende nødretslovgivning i Ungarn i lyset af coronakrisen. Men nødretslovgivningen er blot en fortsættelse af en gradvis afvikling af demokratiet i landet, mener kritikere. Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har tidligere sagt, at han ser et "levende håb" i Orbans Ungarn. Gør han stadig det? Vi taler med ham. Danmarks økonomi er i knæ i øjeblikket på grund af corona-krisen. Derfor kan vi blive nødt til at udskyde den grønne omstilling og kampen mod klimaforandringer. Det er budskabet fra en række erhvervsorganisationer i dagbladet Politiken i dag. Flybranchen, transportbranchen og landbruget opfordrer regeringen til at droppe alle tanker om at indføre afgifter på CO2, når dansk økonomi skal skubbes i gang igen, når epidemien klinger af. Meget mere om det i dagens Orientering. Søren Carlsen og Mathias Bay Lynggaard er værter, Erik Weir redigerer udsendelsen. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 26:58
  Radiofortællinger

  Radiofortællinger: De andres blik

  Ingeborg blev som hundredvis af kvinder i 1930´erne sendt på anstalt. Uden at gøre modstand. Måske har du set filmen eller læst bogen Journal 64 om kvindeanstalten på Sprogø. Ingeborg med journalnummeret 60 var en af virkelighedens 500 kvinder, der blev indsat på anstalten. Samfundet mente, at hun var løs på tråden og dømte hende moralsk åndssvag. Men i modsætning til i filmen skete det med hendes egen og familiens accept. Tilrettelæggelse: Annette Holm. (Sendt første gang 23. januar 2019).

  Dokumentar
 • 27:02
  Eks'er for evigt

  Eks'er for evigt 5:5

  Der er nu gået 4 måneder siden ekskæresterne Thomas og Susanne havde den store snak. Nu mødes de igen - bare de to, uden en psykolog imellem sig - for at fortælle hinanden hvordan de har haft det og for at blive enige om den bedst mulige fremtid for deres fælles barn, Andrea. Medvirkende: Thomas Klinkby og Susanne Ziba Asmussen. Klip og tilrettelæggelse: Louise Krage. Idé og tilrettelæggelse: Thomas Klinkby og Susanne Ziba Asmussen. Produceret for DR af Wingman Media. (Sendt første gang 27. maj 2019).

  Kultur
 • 57:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Moden står for fald - Den danske modebranche har det heller ikke nemt.....og der er også her huller i hjælpepakkerne, så man kan risikere, at dele af den danske modebranche går konkurs. Vi tager problemet op i dag. Nu arbejder kunstnere for alvor gratis - Nettet flyder over med hjemmesyngende musikere, og skuespillere reciterer alt fra lokumsdigte til Shakespeare eller helt nye tekster. Og det meste er gratis. Dejligt for os, der ser og hører det, men måske en farlig vej for kunstnerne, hvis man vænner folk til, at alt er gratis. Vi taler med musikernes og skuespillernes fagforbund om dilemmaet. Vores frivillige hjælper - Folk står i kø for at hjælpe dem i nød. 16.000 frivillige har meldt sig hos Røde Kors, hvor de så kan bringe varer ud til dem, der er i karantæne eller bare ikke kan gå ud. Vi har sendt vores egen frivillig-reporter til Charlottenlund med wc-papir og kokos-olie. Værter: Tore Leifer og Karen Secher (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:08
  Orientering

  Orientering

  Vi skal glæde os over alle de smittede personer, der nu meldes raske, siger overlæge og professor Morten Sodemann fra Odense Universitets Hospital. Til daglig bruger han sine kræfter på indvandrer-relaterede sygdomme - men er uddannet infektionsmediciner og her i disse Coronatider, er han med helt fremme i forreste linje, når Covid-19 skal bekæmpes. Og han mener, at det er rigtig godt, at Sundhedsstyrelsen nu offentliggør tallene på alle de mange mennesker, der nu raskmeldes. Hør hans synspunkter i dagens Orientering. Ungarns premierminister, Viktor Orban har indført omfattende nødretslovgivning i Ungarn i lyset af coronakrisen. Men nødretslovgivningen er blot en fortsættelse af en gradvis afvikling af demokratiet i landet, mener kritikere. Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt har tidligere sagt, at han ser et "levende håb" i Orbans Ungarn. Gør han stadig det? Vi taler med ham. Danmarks økonomi er i knæ i øjeblikket på grund af corona-krisen. Derfor kan vi blive nødt til at udskyde den grønne omstilling og kampen mod klimaforandringer. Det er budskabet fra en række erhvervsorganisationer i dagbladet Politiken i dag. Flybranchen, transportbranchen og landbruget opfordrer regeringen til at droppe alle tanker om at indføre afgifter på CO2, når dansk økonomi skal skubbes i gang igen, når epidemien klinger af. Meget mere om det i dagens Orientering. Søren Carlsen og Mathias Bay Lynggaard er værter, Erik Weir redigerer udsendelsen. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet