Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 1:8

  De unge piger mangler stærke kvindelige forbilleder. Kvinder som er dygtige, kloge og fulde af selvværd. Kvinder som ikke er uhensigtsmæssigt optagede af vægt og udseende. Den succesfulde filminstruktør Anna Emma Haudal er både dygtig og klog, men har følt sig for tyk, siden hun var barn. Den dag i dag kan hun få en depression blot ved at se på billeder af sig selv. Med det selvhad følger en stor smerte. Derfor har Alberte Clement Meldal udvalgt netop hende til at til forsøge at forandre sit selvbillede gennem indsigt i de strukturer, hun er underlagt. For forhåbentlig kan hun så med tiden vokse til at blive et ægte forbillede for de unge mennesker, som hun laver film om og til. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 16.03).

  Dokumentar
 • 27:12
  Baglandet

  Baglandet: Kurs mod lort og lagkage

  Kæresteparret Emil og Theresa er i slutningen af 20'erne, og sammen med deres ven Rasmus har de købt sejlbåden Freja. De har forladt hverdagen og hamsterhjulet hjemme i Danmark for at realisere en stor drøm. De er stukket til søs i halvandet år og skal sejle fra Malaysia til Mikronesien. Men de tre venner oplever hurtigt, at eventyret på havet ikke kun består af grønne palmeøer, azurblåt hav og hvide uberørte sandstrande. Reporter: Maja Flinthøj. I redaktionen: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Supertanker

  Supertanker: Filosofiens børn

  Hvem er jeg? Hvorfor er jeg? Og hvad er det gode at gøre i livet? Eksistens, erkendelse og etik - det er filosofiens tre store E'er, som har betydning for både store og små. For børn grubler også over meningen med livet og overvejer de store filosofiske spørgsmål. Nogle gange er de måske ligefrem mere i kontakt med dem end de voksne. Det oplevede filosof Pia Lauritzen, da hun sammen med sine børn på 5 og 8 år forsøgte at google "Hvordan er man en god ven?" Google har ikke svar på alt, men overvejelsen består, og det fik Pia Lauritzen til at udvikle en filosofiundervisningsforløb for børn, Filosofisk Frikvarter. Medvirkende: Tommy Ahlers, Medlem af Folketinget for Venstre, tidl. Uddannelses- og Forskningsminister i Regeringen Løkke Rasmussen III. Pia Lauritzen, filosof og medstifter af virksomheden Qvest. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også mandag 5.03).

  Kultur
 • 56:09
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Hvad skal vi med pels og hår?

  Mennesker har hår, pattedyr har pels, øgler har skæl og fugle har fjer. Men hvad skal det gøre godt for? Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen leder efter en naturlig forklaring på, at ret ens proteinstrukturer har udviklet sig i vidt forskellige retninger hos os og andre arter. Undervejs kommer de blandt andet ind på oddere, isbjørne, elefanter, chinchillaer og en grim nøgen ørkenrotte. Samt på mænd med mere hår på ryggen end på hovedet. Gæst er professor i zoofysiologi Tobias Wang fra Aarhus Universitet, som er ekspert i, hvordan hår og pels er opstået, og hvilken rolle det har spillet for evolutionen. Historien om pels og hår er femte afsnit i en sommerserie, hvor Johan og Vicky fortæller deres egen vildt naturlige skabelsesberetning om livets opståen og udvikling. Værter: Vicky Knudsen og Johan Olsen. Gæst: Tobias Wang, professor i zoofysiologi, Institut for Biologi, Aarhus Universitet. Producer: Søren Bjørn-Hansen. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Perspektiv på gudstjeneste. Biskop Elof Westergaard introducerer processen omkring arbejdet med gudstjenesterne i folkekirken. Organist Liselotte Kristensen fortæller om gudstjenesten set fra orgelbænken. Desuden besøges Kristensamfundet i Århus. Vært: Anders Laugesen.

  Kultur

Formiddag

 • Tidsånd

  Tidsånd - Hagia Sophia

  Istanbuls store turistattraktion Hagia Sophia er igen blevet til en moske efter at have været museum gennem det meste af det 20. århundrede, hvor Tyrkiet har været sekulært. Hvordan skal vi forstå den symbolske gestus og hvad betyder Tyrkiets nye religiøse identitet for tyrkerne og for omverden? Iman Fatih Alev og biskop over Ribe stift, Elof Westergaard er gæster hos Christoffer Emil Bruun. (Sendes også mandag 11.03, 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur
 • Gudstjeneste på P1

  Gudstjeneste på P1

  Hareskov Kirke. Helsingør stift. 9. s. e. Trinitatis. Prædikant: Rebecca Rudd. Organist: Malgorzata Egholm. Salmer: 754: Se nu stiger solen. 441: Alle mine kilder. 276: Dommer over levende og døde. 695: Nåden hun er af kongeblod. 728: Du gav mig oh Herre. Introitus: O lovely peace. Komponist: G.F. Händel. Motet: Wenn sorgen auf mir dringen. Komponist: J.S. Bach. Postludium: Christe Eleison fra Messe H-mol. Sopran, alt, Orgel. Komponist: J.S. Bach. Vært: Jon Kaldan. www.dr.dk/tro

  Kultur
 • 57:08
  Tal til mig

  Tal til mig - Anja Ringgren Lovén

  Da Anja Ringgren Lovéns mor var terminalt syg af kræft, opsøgte Anja og moren en pinsekirkepræst der påstod at kunne kurere kræften. Det kunne han ikke, og den indignation det skabte i Anja da hun følte at præsten misbrugte folks tro, har hun sidenhen brugt i sit arbejde for det der kaldes heksebørn i Nigeria. Gæst: Anja Ringgren Lovén, stifter af Land of hope. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 Debat

  Søndagsfrokosten: Messerschmidt, mundbind og kvoteflygtninge

  Som ny næstformand er Morten Messerschmidt tilbage i toppen af Dansk Folkeparti og kalder nu til kristen værdikamp. Kan Messerschmidt bremse vælgerflugten? Og bliver han ny formand, hvis kritikken af Thulesen-Dahl tager til? Efter i månedsvis at have sagt, at mundbind ikke giver mening, anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at vi bruger mundbind i offentlig transport. Alligevel er der langt mellem de lyseblå masker i tog og busser, så burde de være obligatoriske? Regeringen siger ja til at tage imod 200 kvoteflygtninge fra Rwanda. Finansloven har sat penge af til 500. Så hvorfor nøjes med 200? Og hvad betyder det, at de er kristne? Det diskuterer Søndagsfrokosten, som i denne uge får besøg af Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio, Özlem Cekic, generalsekretær for Brobyggerne og Chris Bjerknæs, organisationskonsulent i Dansk Folkeparti. Vært: Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:07
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Skjult kamera med demente Else

  Et klip med en 90-årig kvinde hængt op over sin seng har den sidste måned skabt store overskrifter. Klippet er fra dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden", som efter ophævelse af fogedforbud blev vist på TV2 forleden. Men er det i orden at filme med skjult kamera - også selv om de pårørende har sagt ja? Debat med TV2's nyhedsdirektør Mikkel Hertz, mediejurist Vibeke Borberg og FOA-formand Mona Striib. Ny chefredaktør i Aalborg: "Vi skal være en stemme, der høres", lyder det fra Karl Erik Stougaard, som fra 1. september er ny chefredaktør på NORDJYSKE medier. Hans første opgave er en ny, digital strategi. Og så vil han - trods store nedskæringer på redaktionerne - binde læserne tættere sammen i et dækningsområde, der strækker sig fra Skagen i nord til Hobro i syd og fra Hanstholm i vest til Læsø i øst. YouTube presser musikere: Strid om betaling har fjernet næsten al dansk musik på verdens største videoplatform. Men hvad striden egentlig handler om, er der forskellige svar på hos YouTube og Koda, som administrerer komponisters og sangskriveres rettigheder. Begge parter vil gerne forhandle og lave en aftale, og hvordan det skal lykkes, giver Kodas mediedirektør Kaare Struve sit bud på. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:07
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Saltvandsakvarie

  Hvorfor vælger nogle at beskæftige sig med saltvandsakvarier? Hvad er de største udfordringer? Hvad er de største glæder? Hvilke skabninger kan bo i et saltvandsakvarie? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 57:34
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Hvor blev meningen med livet af?

  Lever vi i et sygt samfund eller et samfund, der gør os syge? De psykiske problemer og eksistentielle udfordringer, vi oplever i dag, er noget, jeg prøver at forstå ved at lede efter roden til det. I dag har jeg to gæster med, der også leder efter problemets rod. Derfor skal vi finde ud af, hvor problemet kommer fra, og så prøver vi at komme med løsninger på det hele, selvom jeg tror, vi har vidt forskellige idéer om, hvad vi skal gøre. Gæster: Filosof, CEO og grundlægger af Voluntas, Morten Albæk. Lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, Anders Petersen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Vært: Svend Brinkmann. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:07
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 1:8

  De unge piger mangler stærke kvindelige forbilleder. Kvinder som er dygtige, kloge og fulde af selvværd. Kvinder som ikke er uhensigtsmæssigt optagede af vægt og udseende. Den succesfulde filminstruktør Anna Emma Haudal er både dygtig og klog, men har følt sig for tyk, siden hun var barn. Den dag i dag kan hun få en depression blot ved at se på billeder af sig selv. Med det selvhad følger en stor smerte. Derfor har Alberte Clement Meldal udvalgt netop hende til at til forsøge at forandre sit selvbillede gennem indsigt i de strukturer, hun er underlagt. For forhåbentlig kan hun så med tiden vokse til at blive et ægte forbillede for de unge mennesker, som hun laver film om og til. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Genudsendelse fra mandag).

  Dokumentar
 • 27:12
  Baglandet

  Baglandet: Kurs mod lort og lagkage

  Kæresteparret Emil og Theresa er i slutningen af 20'erne, og sammen med deres ven Rasmus har de købt sejlbåden Freja. De har forladt hverdagen og hamsterhjulet hjemme i Danmark for at realisere en stor drøm. De er stukket til søs i halvandet år og skal sejle fra Malaysia til Mikronesien. Men de tre venner oplever hurtigt, at eventyret på havet ikke kun består af grønne palmeøer, azurblåt hav og hvide uberørte sandstrande. Reporter: Maja Flinthøj. I redaktionen: Mads Petter Kühnel. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Europa

  75 år efter atombomberne faldt over Hiroshima og Nagasaki er tanken om en atomvåbenfri verden temmelig fjern. Antallet af lande der har atomvåben er oppe på 9 og aftaler om atomnedrustning ligger i ruiner. Nu har den svenske regering taget initiativ til et nyt forskningscenter for Atomnedrustning. I UK tyder meget på, at regeringen er godt i gang med at forberede en hård Brexit. Denne uge er der kommet planer for grænserne, et nyt pointsystem for immigration er blevet konkret og der er sendt en opfordring ud til medicinalbranchen om at få fyldt lagrene op. Samtidig har en af de garvede brexit tilhængere, Iain Duncan Smith, fundet noget skrevet med småt i skilsmissepapirerne med EU, som mange briter ikke vil bryde sig om. Så er vi også med til valget i Hviderusland hvor Europas sidste diktator har fået kamp fra en uventet kant. Og vi sætter spot på debatten om EU's genopretningsfond i både Spanien og Holland. Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • P1 Debat

  Søndagsfrokosten: Messerschmidt, mundbind og kvoteflygtninge

  Som ny næstformand er Morten Messerschmidt tilbage i toppen af Dansk Folkeparti og kalder nu til kristen værdikamp. Kan Messerschmidt bremse vælgerflugten? Og bliver han ny formand, hvis kritikken af Thulesen-Dahl tager til? Efter i månedsvis at have sagt, at mundbind ikke giver mening, anbefaler Sundhedsstyrelsen nu, at vi bruger mundbind i offentlig transport. Alligevel er der langt mellem de lyseblå masker i tog og busser, så burde de være obligatoriske? Regeringen siger ja til at tage imod 200 kvoteflygtninge fra Rwanda. Finansloven har sat penge af til 500. Så hvorfor nøjes med 200? Og hvad betyder det, at de er kristne? Det diskuterer Søndagsfrokosten, som i denne uge får besøg af Niels Jespersen, chefredaktør på Netavisen Pio, Özlem Cekic, generalsekretær for Brobyggerne og Chris Bjerknæs, organisationskonsulent i Dansk Folkeparti. Vært: Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 12:00
  Panorama

  Panorama: Navajo-reservatet i Arizona

  USA's største indianerreservat breder sig over fire stater og er næsten dobbelt så stort som Danmark, så der er god plads til de omkring 300.000 efterkommere af navajo-stammen. Der kæmpes i reservatet for at bevare gamle traditioner og for at værne om et helt særligt talesprog. Tilrettelæggelse: Kasper Mosholm Thulstrup. (Genudsendelse fra i går).

 • 57:05
  Filmland

  Filmland: Diplomatpunkeren Kaufmann

  Henrik Kaufmann? Klinger det navn bekendt? Formentlig ikke, men det vil den danske instruktør Christina Rosendahl rette op på med sine nye spillefilm, 'Vores mand i Amerika', der følger Danmarks ambassadør i Washington under 2. verdenskrig mens han nægter at følge sit lands samarbejdspolitik under nazisternes besættelse, tilbyder USA at bruge af Grønlands jord og er sin kone utro. Filmland taler med Rosendahl om Kaufmann og om at fortælle om komplekse mennesker i ord, billeder, lyd og musik. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også mandag 20.03).

  Kultur
 • 54:36
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Hvordan vil Dansk Folkeparti vende krisen?

  Meningsmålingerne går nedad og baglandet har luftet kritik af ledelsen, sådan er virkeligheden i Dansk Folkeparti, der i denne uge har holdt sommergruppemøde. I Slotsholmen på P1 spørger vi partiets formand Kristian Thulesen Dahl om, hvordan han vil bringe partiet ud af problemerne og hvilken rolle partiets nye næstformand Morten Messerschmidt kommer til at spille. Vi skal helt tilbage til 2001 siden Kristendemokraterne sidst fik stemmer nok ved et valg til at komme i folketinget. Nu har partiet samlet underskrifter nok til at stille op igen. Slotsholmen på P1 spørger partiets formand om, hvorfor det skulle lykkes denne gang. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:34
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Hvor blev meningen med livet af?

  Lever vi i et sygt samfund eller et samfund, der gør os syge? De psykiske problemer og eksistentielle udfordringer, vi oplever i dag, er noget, jeg prøver at forstå ved at lede efter roden til det. I dag har jeg to gæster med, der også leder efter problemets rod. Derfor skal vi finde ud af, hvor problemet kommer fra, og så prøver vi at komme med løsninger på det hele, selvom jeg tror, vi har vidt forskellige idéer om, hvad vi skal gøre. Gæster: Filosof, CEO og grundlægger af Voluntas, Morten Albæk. Lektor i sociologi ved Aalborg Universitet, Anders Petersen. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Vært: Svend Brinkmann. (Genudsendelse fra onsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 54:13
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Europas sidste diktator på valg

  Europas sidste diktator, Hvideruslands præsident Lukasjenko, vil vælges igen - for 6 gang. Men hviderusserne er trætte af ham. Han har anbefalet vodka og sauna mod Covid-19. Oppositionens mandlige ledere er arresteret eller flygtet. Nu stiller deres hustruer op i stedet. Efter 26 år som præsident er Lukasjenko for alvor presset. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Europa

  75 år efter atombomberne faldt over Hiroshima og Nagasaki er tanken om en atomvåbenfri verden temmelig fjern. Antallet af lande der har atomvåben er oppe på 9 og aftaler om atomnedrustning ligger i ruiner. Nu har den svenske regering taget initiativ til et nyt forskningscenter for Atomnedrustning. I UK tyder meget på, at regeringen er godt i gang med at forberede en hård Brexit. Denne uge er der kommet planer for grænserne, et nyt pointsystem for immigration er blevet konkret og der er sendt en opfordring ud til medicinalbranchen om at få fyldt lagrene op. Samtidig har en af de garvede brexit tilhængere, Iain Duncan Smith, fundet noget skrevet med småt i skilsmissepapirerne med EU, som mange briter ikke vil bryde sig om. Så er vi også med til valget i Hviderusland hvor Europas sidste diktator har fået kamp fra en uventet kant. Og vi sætter spot på debatten om EU's genopretningsfond i både Spanien og Holland. Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Følg pengene

  Følg pengene: Turen går til Costa Kalundborg...

  I takt med at Corona-epidemien eskalerede og store dele af verden lukkede ned, blev rigtig mange planer om sommerferier til eksotiske rejsemål pillet af plakaten igen. Mallorca, Rom og Kreta blev til Marienlyst, Rømø og Karrebæksminde. Men hvor mange af os holdt egentlig ferie herhjemme? Og kunne de danske sommergæsters forbrug, økonomisk opveje fraværet af udenlandske turister? Det får du svaret på i Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Genudsendelse fra onsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:27
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Erindringernes land

  Birgithe Kosovic udgiver sin nye bog "Det, du ikke vil vide", som hun kalder det, en dokumentarroman, for det er nemlig forholdet til hendes far, der er i fokus. Kosovics far kom til Danmark fra det tidligere Jugoslavien som 21-årig og stiftede familie på Vestegnen, hvor Birgithe Kosovic voksede op. Det var en voldsom og konfliktfyldt opvækst, hvor faderens vrede styrede familien. Derfor stiller forfatteren sig nu nogle helt centrale spørgsmål: Hvad vil det sige at høre til? Hvordan knytter man sig til en, der bliver ved med at være vred? Hvad skal der til for at opnå et vellykket integration. For seks år siden stoppede faderen al kontakt med hende og hendes bror, og romanen kredser om forklaringer på bruddet. Birgitte Kosovic er live i studiet for at fortælle mere om sin roman og erindringerne om sin barndom. I 1975 udgav den amerikanske forfatter Joe Brainard, erindringssamlingen "Jeg kan huske", som hurtigt er blevet en moderne klassiker. Den har længe været yndet inspiration på skriveskoler for sin simple form: Alle tekster indledes nemlig med "jeg kan huske" og danner bro mellem de personlige og universelle erindringer. Hør med, når vi bringer et interview med en af oversætterne, Palle Sigsgaard om bogen. Vært: Nanna Mogensen. Medvirkende: Birgithe Kosovic og Palle Sigsgaard. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • 57:06
  Sygt nok

  Sygt nok: Vores vidunderlige bagdel

  Tænker du nogensinde over, hvad det er, du sidder på dagen lang? Hvis du gik og troede, at din bagdel blot er en blød pude, som er lavet til at tage med overalt, så tager du grueligt fejl! Din bagende, popo, numse eller bare røv har spillet en afgørende rolle i menneskehedens evolutionshistorie. For uden vores unikke kæmpemuskel, gluteus maximus, var vi måske aldrig blevet intelligente. Sygt nok zoomer ind på, præcist hvor afgørende det er, og har været, at have en god røv. Medvirkende: Jørn Madsen, biolog og underviser i evolutionsbiologi på Københavns Universitet. Morten Zacho, studielektor ved institut for Idræt og Biomekanik på Syddansk Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Søren Bjørn-Hansen. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 54:07
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Skjult kamera med demente Else

  Et klip med en 90-årig kvinde hængt op over sin seng har den sidste måned skabt store overskrifter. Klippet er fra dokumentaren "Plejehjemmene bag facaden", som efter ophævelse af fogedforbud blev vist på TV2 forleden. Men er det i orden at filme med skjult kamera - også selv om de pårørende har sagt ja? Debat med TV2's nyhedsdirektør Mikkel Hertz, mediejurist Vibeke Borberg og FOA-formand Mona Striib. Ny chefredaktør i Aalborg: "Vi skal være en stemme, der høres", lyder det fra Karl Erik Stougaard, som fra 1. september er ny chefredaktør på NORDJYSKE medier. Hans første opgave er en ny, digital strategi. Og så vil han - trods store nedskæringer på redaktionerne - binde læserne tættere sammen i et dækningsområde, der strækker sig fra Skagen i nord til Hobro i syd og fra Hanstholm i vest til Læsø i øst. YouTube presser musikere: Strid om betaling har fjernet næsten al dansk musik på verdens største videoplatform. Men hvad striden egentlig handler om, er der forskellige svar på hos YouTube og Koda, som administrerer komponisters og sangskriveres rettigheder. Begge parter vil gerne forhandle og lave en aftale, og hvordan det skal lykkes, giver Kodas mediedirektør Kaare Struve sit bud på. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra fredag).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Europa

  75 år efter atombomberne faldt over Hiroshima og Nagasaki er tanken om en atomvåbenfri verden temmelig fjern. Antallet af lande der har atomvåben er oppe på 9 og aftaler om atomnedrustning ligger i ruiner. Nu har den svenske regering taget initiativ til et nyt forskningscenter for Atomnedrustning. I UK tyder meget på, at regeringen er godt i gang med at forberede en hård Brexit. Denne uge er der kommet planer for grænserne, et nyt pointsystem for immigration er blevet konkret og der er sendt en opfordring ud til medicinalbranchen om at få fyldt lagrene op. Samtidig har en af de garvede brexit tilhængere, Iain Duncan Smith, fundet noget skrevet med småt i skilsmissepapirerne med EU, som mange briter ikke vil bryde sig om. Så er vi også med til valget i Hviderusland hvor Europas sidste diktator har fået kamp fra en uventet kant. Og vi sætter spot på debatten om EU's genopretningsfond i både Spanien og Holland. Vært: Marianne Skovlund. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet