Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:16
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Læseferie

  Når den ene side tager den næste. Når jeg læser sætninger, jeg skal tænke over en ekstra gang. Når jeg får beskrevet en verden, jeg ikke kendte. Når mine følelser pludselig bliver beskrevet af en karakter, bedre end jeg selv kunne sætte ord på dem. Når jeg læser - sker der noget. Vi står foran læsesæsonens højdepunkt for mange danskere, der endelig får tid til at læse en bog. I dag i Brinkmanns briks får I, kære lyttere, anbefalinger og en indføring i, hvad læsning kan af to af landets dygtigste forfattere. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Forfatter Maren Uthaug. Forfatter Jesper Wung-Sung. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:30
  Hvad nu hvis...? Historien på vrangen med Adam Holm

  Hvad nu hvis...? 1:5 - Skuddet i Sarajevo rammer forbi

  Hvad nu hvis anarkisten Gavrilo Princip havde sigtet en anelse forkert, og Østrig-Ungarns kronprins Franz Ferdinand havde overlevet attentatet i Sarajevo i juni 1914? Havde vi så undgået Første Verdenskrig og dermed også Anden Verdenskrig? Gæst: Claus Bundgård Christensen, lektor, Roskilde Universitet. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05, fredag 20.03, søndag 13.03 og 1.03).

  Kultur
 • 2:45:07
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Flere bagmænd lukrerede på den store mangel på værnemidler under Coronapandemiens begyndelse. Der var nemlig udbredt snyd med sikkerhedsklassifikationerne på de midler, der blev solgt til desperate lande, som derfor modtog usikre midler. Forsvarets skandaleramte departementschef Thomas Ahrenkihl skal nu være Danmarks ambassadør i Berlin. Er det en straf eller en belønning? Og så investerer Danmark en milliard kroner i en kæmpe vindmøllepark i Etiopien. Men det er altså ikke et projekt, der vil tjene penge med det samme. Vi taler med udviklingsministeren om, hvorfor det er en god idé. Værter: Anders Bech-Jessen og Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:11
  De kontroversielle

  De kontroversielle 1:5 - Marianne Stidsen

  Hun har sammenlignet MeToo-aktivister med terrorister og kaldt den identitetspolitiske bølge i Sverige for et terrorvælde i stil med det, der fik hovederne til at rulle i kølvandet på den Franske Revolution. Litteraten Marianne Stidsens kritik af MeToo-bevægelsen har splittet kulturinstitutionen Det Danske Akademi, ligesom hun har kritiseret sin arbejdsplads, Københavns Universitet, da det ville indføre et nyt kodeks for at bekæmpe krænkende adfærd. Klaus Rothstein inviterer hende i studiet til en samtale om, hvad den kontroversielle stemme bidrager med i den store samfundssamtale. Hvordan oplever den kontroversielle selv sin position og funktion? Er det et mål i sig selv at træde over stregen? Hvad er den personlige omkostning? Og hvad kan den pæne Klaus Rothstein lære af den kontroversielle Marianne Stidsen? Vært: Klaus Rothstein. (Sendes også 21.03, i morgen 6.05 og 00.05, lørdag 7.03 og 15.03).

  Kultur
 • 56:08
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Dinosaurer på dansk grund

  Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen bliver ramt af ærefrygt og historiens vingesus. Det sker, da de står under det 66 millioner år gamle velbevarede skelet fra et af verdens største landlevende rovdyr, som nu for første gang kan opleves i Danmark. Det 12 meter lange og fire meter høje Tyrannosaurus Rex-fossil er stjernen på den nye udstilling "Dinosaurernes konge" på Statens Naturhistoriske Museum om en dominerende dyregruppe, der forsvandt længe før vores egen tid. Museumsdirektør og dino-ekspert Peter C. Kjærgaard viser stolt T.Rex og de andre velbevarede skeletter frem, mens han drager advarende paralleller mellem dinosaurernes udslettelse og nutidens menneskeskabte udfordringer. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Peter C. Kjærgaard, museumsdirektør og professor i evolutionshistorie, Statens Naturhistoriske Museum. Producer: Søren Bjørn-Hansen. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03, fredag 5.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  P1 Debat

  P1 Debat: Brug for nye partier på Borgen?

  Det pibler frem med nye partier, der alle jagter det forjættede land - Folketinget. I løbet af de seneste måneder er partier som Lykkepartiet og Nyt Centrum-Venstre dukket op, og Veganerpartiet er allerede kun få tusinde vælgererklæringer fra at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Men er der overhovedet brug for nyt blod på Christiansborg? Og hvad vil de nye partier bidrage med i forhold til de gamle partier? P1 Debattører: Klaus Riskær Pedersen (Borgerlisten), Lisel Vad Olsson (Veganerpartiet), Hanna Ziadeh (Nyt Centrum-Venstre), Bertel Haarder (V) og Bjarne Steensbeck, DR's politiske analytiker. Dagens vært: Andreas Just. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 28:00
  Edderkoppehøgen

  Edderkoppehøgen 4:5 - Birger var bange

  Birger var bange i dagene op til sin død. Men hvad var han bange for? I sagsakterne, blandt nogle af de ældre sager som Birger figurerede i, finder vi en der er ret iøjefaldende. Den drejer sig om et slagsmål noget tid før Birgers død. Det havde været så voldsomt, at Birger havde fået bidt et led af lillefingeren af. Måske er det er nyt spor? Hovedperson: Cecilia Sardou. Fortæller og tilrettelægger: Adrian Adler Petersen. Tilrettelægger og Klip : Mathias Sørensen. Klip og Redaktør: Louise Witt-Hansen. Lyddesign: Mikkel Rønnau. Kendingsmusik: Mathias Sørensen. (Sendt første gang 19. juni 2019). (Sendes også 19.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  P1 Dokumentar

  Dan Rachlin og ludomanien 2:4 - Sandhedens time

  Dan Rachlin går all in på at finde ud af, om han lider af ludomani, når han besøger en psykolog. Han opsøger også en gammel ven, som udlever Dans helt egen drengedrøm. Og så er det sandhedens time for Dan, når hans kone fortæller ham, hvor mange penge han egentlig har spillet for. Tilrettelæggelse: Jonas Damstrup Fried. Redaktør: Mette Willumsen. Redaktionen kan kontaktes på jodf@dr.dk (Sendt første gang 17. oktober 2019). (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Det etiopiske sanger-mord - i 2019 modtog Ethiopiens premierminister Nobels Fredspris, men lige nu er hans land alt andet end fredeligt. Der er optøjer mange steder, og i går blev militæret sat ind i Etiopiens hovedstad, Addis Ababa, hvor gaderne hærges af bevæbnede bander. Optøjerne kommer efter mordet på den 34-årige sanger Haacaaluu Hundeessa. Han var både en folkekær musiker og aktivist og en central person i kampen om bedre rettigheder til etiopiens største etniske gruppe, Oromo. Undtagelsen - For 16 år siden skrev Christian Jungersen 'Undtagelsen', der tager fat på voksenmobning, og bogen blev en bragende succes. Nu kommer så en film lavet over bogen, og det er ingen nem opgave at forløse. Vi har talt med Instruktøren bag filmen Jesper W. Nielsen. Stedkendt - Vores lille serie i denne uge om kunstneres helt særlige steder har bragt os til Musikhuset Posten i Odense. Her bliver vi budt velkommen af Søren Huss, der fortæller, hvorfor Posten er noget helt særligt for ham. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:05
  P1 Debat

  P1 Debat: Brug for nye partier på Borgen?

  Det pibler frem med nye partier, der alle jagter det forjættede land - Folketinget. I løbet af de seneste måneder er partier som Lykkepartiet og Nyt Centrum-Venstre dukket op, og Veganerpartiet er allerede kun få tusinde vælgererklæringer fra at blive opstillingsberettiget til næste folketingsvalg. Men er der overhovedet brug for nyt blod på Christiansborg? Og hvad vil de nye partier bidrage med i forhold til de gamle partier? P1 Debattører: Klaus Riskær Pedersen (Borgerlisten), Lisel Vad Olsson (Veganerpartiet), Hanna Ziadeh (Nyt Centrum-Venstre), Bertel Haarder (V) og Bjarne Steensbeck, DR's politiske analytiker. Dagens vært: Andreas Just. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 28:00
  Edderkoppehøgen

  Edderkoppehøgen 4:5 - Birger var bange

  Birger var bange i dagene op til sin død. Men hvad var han bange for? I sagsakterne, blandt nogle af de ældre sager som Birger figurerede i, finder vi en der er ret iøjefaldende. Den drejer sig om et slagsmål noget tid før Birgers død. Det havde været så voldsomt, at Birger havde fået bidt et led af lillefingeren af. Måske er det er nyt spor? Hovedperson: Cecilia Sardou. Fortæller og tilrettelægger: Adrian Adler Petersen. Tilrettelægger og Klip : Mathias Sørensen. Klip og Redaktør: Louise Witt-Hansen. Lyddesign: Mikkel Rønnau. Kendingsmusik: Mathias Sørensen. (Genudsendelse fra 13.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  P1 Dokumentar

  Dan Rachlin og ludomanien 2:4 - Sandhedens time

  Dan Rachlin går all in på at finde ud af, om han lider af ludomani, når han besøger en psykolog. Han opsøger også en gammel ven, som udlever Dans helt egen drengedrøm. Og så er det sandhedens time for Dan, når hans kone fortæller ham, hvor mange penge han egentlig har spillet for. Tilrettelæggelse: Jonas Damstrup Fried. Redaktør: Mette Willumsen. Redaktionen kan kontaktes på jodf@dr.dk (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • Kl. 20:03-21:03
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Dinosaurer på dansk grund

  Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen bliver ramt af ærefrygt og historiens vingesus. Det sker, da de står under det 66 millioner år gamle velbevarede skelet fra et af verdens største landlevende rovdyr, som nu for første gang kan opleves i Danmark. Det 12 meter lange og fire meter høje Tyrannosaurus Rex-fossil er stjernen på den nye udstilling "Dinosaurernes konge" på Statens Naturhistoriske Museum om en dominerende dyregruppe, der forsvandt længe før vores egen tid. Museumsdirektør og dino-ekspert Peter C. Kjærgaard viser stolt T.Rex og de andre velbevarede skeletter frem, mens han drager advarende paralleller mellem dinosaurernes udslettelse og nutidens menneskeskabte udfordringer. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Gæst: Peter C. Kjærgaard, museumsdirektør og professor i evolutionshistorie, Statens Naturhistoriske Museum. Producer: Søren Bjørn-Hansen. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også fredag 5.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:11
  De kontroversielle

  De kontroversielle 1:5 - Marianne Stidsen

  Hun har sammenlignet MeToo-aktivister med terrorister og kaldt den identitetspolitiske bølge i Sverige for et terrorvælde i stil med det, der fik hovederne til at rulle i kølvandet på den Franske Revolution. Litteraten Marianne Stidsens kritik af MeToo-bevægelsen har splittet kulturinstitutionen Det Danske Akademi, ligesom hun har kritiseret sin arbejdsplads, Københavns Universitet, da det ville indføre et nyt kodeks for at bekæmpe krænkende adfærd. Klaus Rothstein inviterer hende i studiet til en samtale om, hvad den kontroversielle stemme bidrager med i den store samfundssamtale. Hvordan oplever den kontroversielle selv sin position og funktion? Er det et mål i sig selv at træde over stregen? Hvad er den personlige omkostning? Og hvad kan den pæne Klaus Rothstein lære af den kontroversielle Marianne Stidsen? Vært: Klaus Rothstein. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05, lørdag 7.03 og 15.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:30
  Hvad nu hvis...? Historien på vrangen med Adam Holm

  Hvad nu hvis...? 1:5 - Skuddet i Sarajevo rammer forbi

  Hvad nu hvis anarkisten Gavrilo Princip havde sigtet en anelse forkert, og Østrig-Ungarns kronprins Franz Ferdinand havde overlevet attentatet i Sarajevo i juni 1914? Havde vi så undgået Første Verdenskrig og dermed også Anden Verdenskrig? Gæst: Claus Bundgård Christensen, lektor, Roskilde Universitet. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også fredag 20.03, søndag 13.03 og 1.03).

  Kultur
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Det etiopiske sanger-mord - i 2019 modtog Ethiopiens premierminister Nobels Fredspris, men lige nu er hans land alt andet end fredeligt. Der er optøjer mange steder, og i går blev militæret sat ind i Etiopiens hovedstad, Addis Ababa, hvor gaderne hærges af bevæbnede bander. Optøjerne kommer efter mordet på den 34-årige sanger Haacaaluu Hundeessa. Han var både en folkekær musiker og aktivist og en central person i kampen om bedre rettigheder til etiopiens største etniske gruppe, Oromo. Undtagelsen - For 16 år siden skrev Christian Jungersen 'Undtagelsen', der tager fat på voksenmobning, og bogen blev en bragende succes. Nu kommer så en film lavet over bogen, og det er ingen nem opgave at forløse. Vi har talt med Instruktøren bag filmen Jesper W. Nielsen. Stedkendt - Vores lille serie i denne uge om kunstneres helt særlige steder har bragt os til Musikhuset Posten i Odense. Her bliver vi budt velkommen af Søren Huss, der fortæller, hvorfor Posten er noget helt særligt for ham. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:06
  Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet