Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:04
  Supertanker

  Supertanker: Bio-mig-her, diversitet-mig-der

  Siden de græske filosoffer, Aristoteles og Platon, via oplysningstidens Jean Jacques Rousseau og frem til vores dages Edward O. Wilson, har vi været optaget af biodiversitet. Men hvad betyder det egentlig, hvis der er et par arter mindre? Vil vi savne en hveps? En myg? Eller brændenælderne? Måske kan en lille billes uddøen være lige præcis dén dominobrik, der sætter en mindre eller større lavine i gang, og får hele den store biotop, som er verden, til at vælte. Det kan også være, vi bare synes, biodiversitet er godt af æstetiske årsager. Medvirkende: Rasmus Ejrnæs, seniorforsker på Institut for Bioscience - Biodiversitet, Aarhus Universitet og radiovært på Vildspor (Radio4). Christian Gamborg, lektor ved Sektion for Miljø og Naturressourcer, Københavns Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvordan ser opbakningen til Ellemann ud efter et år som leder af Venstre? Hvad er status på verdensmålene? Og så taler vi med en tidligere coronapatient, der lå i respirator i næsten en måned. Værter: Maria Dohn og Bjarne Steensbeck. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:06
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Brug og smid væk?

  Hvorfor kan man ikke få et nyt glas på sit Apple-ur? Hvordan kan vi ændre den måde, hvorpå vi forbruger jordens ressourcer? Er vores produkter blevet så 'engangs' og komplicerede, at de ikke kan repareres? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:43
  Småborger

  Småborger: Er Ulven for vild i Danmark?

  Efter ca 200 års fravær, vendte ulven officielt tilbage til Danmark i 2012. De følgende år rasede debatten, men indenfor de sidste par år er den kølnet af. I dette afsnit, undersøger Viola og Martha hvordan det går den danske ulv i 2020. Otte år efter den genindvandrede. De undersøger forlydender om en ny hanulv i Blåvand og tager i Zoologisk Have for at møde havens fire ulve. Værter: Martha og Viola. Medvirkende: Kent Olsen (cand. scient. Naturhistorisk museum Aarhus), Mikkel Stelvig (Zoolog Københavns Zoo), Åse Svendsen (fåravler), Erling Bonnesen (mf Venstre) Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også onsdag 5.03).

  Kultur
 • 29:48
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Michael Brautsch i Svanninge Bakker

  "For mig er Svanninge Bakker først og fremmest barndommens land". Sådan siger Michael Brautsch, sognepræst på Frederiksberg, om det sydfynske landskab, hvor han legede som barn. Det kaldes også for de fynske alper og er et landskab, som også har haft stor betydning i malerkunsten. Sammen med museumsinspektør Eva Frellesvig går Michael Brautsch ud i bakkerne for at opleve nogle af de steder, hvor Fynboerne malede deres kendte landskabsmotiver. De viser blandt andet, hvor meget landskabet har forandret sig gennem tiden. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Sendes også onsdag 5.30, lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 55:06
  Tidsånd

  Tidsånd: Valget

  Der er ved at blive sammensat nye menighedsråd til landets omkring 1700 kirker. Hvad skete der ved valghandlingen i tirsdags? Hvordan ser det nye landkort over menighedsråd ud? Christoffer Emil Bruun og menighedsrådsvalgkorrespondent Kristoffer Schmidt-Hansen følger situationen og kigger frem mod det næste store valg: bispevalget i landets største stift, Helsingør om en måneds tid. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:41
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Pernille Rosenkrantz-Theil

  Hva' ka' vi lære? Hvornår kommer folkeskolereformen til at virke? Hvem skal få flere til at søge erhvervsuddannelserne - og hvor skal lærepladserne komme fra? Hvordan kommer børnehavebørn og skoleelever, deres forældre og lærere bedst igennem endnu en corona-bølge? Og hvor går grænsen for, hvad børn skal lære om i skolen? Spørg selv børne-og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der svarer i Ring til Regeringen på P1. Vært: Marie Louise Toksvig. Ring med dit spørgsmål på telefon 7021 1919 eller send en email til ringtilregeringen@dr.dk (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:44
  Public Service

  Public Service - mere natur i skoven og mere bæredygtighed i landsbyerne

  Vi skal lade græsset gro og vejkanterne blomstre vildt - hvis vi vil være gode mod biodiversiteten. Det er vi så småt ved at forstå gælder i vores egne baghaver. Men hvad med de danske skove? Ja der står det faktisk ret skidt til, så hvad vil miljøministeren gøre? En lille landsby på toppen af Sjælland kaldet Torup har så gode erfaringer med bæredygtighed at andre lokalsamfund kan tage ved lære af dem. I dag skal de på landsbytopmødet holde en tale om, hvordan deres landsby er bæredygtig. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 8:8

  Undersøgelsen af om man virkelig bliver glad af at være tynd, er ved at være bragt til ende. Anna Emma Haudal skal sendes tilbage til sin filmproduktion - forhåbentlig med en større forståelse for, hvorfor hun er så bange for at blive tyk og måske endda med en større accept af sin egen krop, som den ser ud her og nu. Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg samler trådene ved at understrege, at mennesket ikke er en maskine, men et levende væsen, som tager form efter omstændigheder omkring sig. Det skal derfor være op til den enkelte at bestemme, om det er godt eller skidt for hende (eller ham) at være tyk. Og måske tillade at det er begge dele på en gang. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen og manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Dokumentar
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Viborgs vej til UNESCO: Mange års arbejde kulminerer i dag, hvor Viborg kan fejre at byen er blevet udpeget som "UNESCO Creative City". Det er især oprettelsen af animationsskolen for mere end 30 år siden, der har skubbet byen ud på det kreative eventyr. Men hvad betyder det at blive optaget i det fine UNESCO-selskab? Museumsdirektør indtræder i Dansk Erhvervs bestyrelse: Det er første gang i Dansk Erhvervs historie, at en museumsdirektør får plads i bestyrelsen. Det er blandt andet kulturlivets coronaudfordringer, som kræver en stærkere stemme. Direktør Ulla Tofte er gæst i studiet i dag. Tape Art Festival i Køge: Malingen er skiftet ud med tape, når en gruppe af internationale kunstnere udsmykker byens mure og gavle. Tape Art er en nyere kunstgenre, med rødder i Berlin, men nu er kommet til Danmark og har fået sin egen festival. Vi sender direkte fra Køges klisterkunst i Kulturen på P1 i dag. Værter: Jesper Dein og Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:02
  Orientering

  Orientering

  Skandalen om Danske Banks hvidvask bliver ved med at rulle. Siden i morges er det kommet frem, at ansatte i bankens estiske afdeling modtog bestikkelse i millionklassen, mens suspekte milliarder fossede gennem Danske Bank. Det viser lækkede afhøringsrapporter fra estisk politi. Moria-lejren, der huser asylansøgere på Lesbos i Grækenland, brændte for tolv dage siden ned og sendte 12.000 flygtninge og migranter på gaden. De seneste dage er der åbnet en ny lejr for dem. Vi taler med en dansker, der har været derinde. Klodens klimasyndere er blevet udpeget af et svensk, uafhængigt non-profit forsknings- og politisk institut. De har lavet en rapport der viser, hvem der udleder mest CO2. Verdens rigeste ene procent udleder dobbelt så meget CO2 som de halvtreds procent fattigste gør tilsammen. Gange to. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:41
  P1 Debat

  Ring til regeringen: Pernille Rosenkrantz-Theil

  Hva' ka' vi lære? Hvornår kommer folkeskolereformen til at virke? Hvem skal få flere til at søge erhvervsuddannelserne - og hvor skal lærepladserne komme fra? Hvordan kommer børnehavebørn og skoleelever, deres forældre og lærere bedst igennem endnu en corona-bølge? Og hvor går grænsen for, hvad børn skal lære om i skolen? Spørg selv børne-og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil, der svarer i Ring til Regeringen på P1. Vært: Marie Louise Toksvig. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 05:37
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:44
  Public Service

  Public Service - mere natur i skoven og mere bæredygtighed i landsbyerne

  Vi skal lade græsset gro og vejkanterne blomstre vildt - hvis vi vil være gode mod biodiversiteten. Det er vi så småt ved at forstå gælder i vores egne baghaver. Men hvad med de danske skove? Ja der står det faktisk ret skidt til, så hvad vil miljøministeren gøre? En lille landsby på toppen af Sjælland kaldet Torup har så gode erfaringer med bæredygtighed at andre lokalsamfund kan tage ved lære af dem. I dag skal de på landsbytopmødet holde en tale om, hvordan deres landsby er bæredygtig. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:07
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 8:8

  Undersøgelsen af om man virkelig bliver glad af at være tynd, er ved at være bragt til ende. Anna Emma Haudal skal sendes tilbage til sin filmproduktion - forhåbentlig med en større forståelse for, hvorfor hun er så bange for at blive tyk og måske endda med en større accept af sin egen krop, som den ser ud her og nu. Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg samler trådene ved at understrege, at mennesket ikke er en maskine, men et levende væsen, som tager form efter omstændigheder omkring sig. Det skal derfor være op til den enkelte at bestemme, om det er godt eller skidt for hende (eller ham) at være tyk. Og måske tillade at det er begge dele på en gang. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Teolog Johanne Stubbe Teglbjærg Kristensen og manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Dokumentar
 • 56:35
  Filmland

  Filmland: Er småberusede gymnasielærere løsningen på alting?

  Mens unge danskeres bællerier endnu engang skaber overskrifter, kaster Thomas Vinterberg en ny vinkel ind i arenaen med 'Druk', om fire gymnasielærere, der afprøver en teori om at et menneske fungerer bedre med en konstant alkoholpromille i blodet. Hvad skal vi med den vinkel? spørger Filmland, der også anmelder gyseren 'Antebellum' og Roman Polanskis omdiskuterede 'Officer og spion', om et historisk justitsmord i 1890'ernes Frankrig. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 55:06
  Tidsånd

  Tidsånd: Valget

  Der er ved at blive sammensat nye menighedsråd til landets omkring 1700 kirker. Hvad skete der ved valghandlingen i tirsdags? Hvordan ser det nye landkort over menighedsråd ud? Christoffer Emil Bruun og menighedsrådsvalgkorrespondent Kristoffer Schmidt-Hansen følger situationen og kigger frem mod det næste store valg: bispevalget i landets største stift, Helsingør om en måneds tid. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 19.03).

  Kultur
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  Skandalen om Danske Banks hvidvask bliver ved med at rulle. Siden i morges er det kommet frem, at ansatte i bankens estiske afdeling modtog bestikkelse i millionklassen, mens suspekte milliarder fossede gennem Danske Bank. Det viser lækkede afhøringsrapporter fra estisk politi. Moria-lejren, der huser asylansøgere på Lesbos i Grækenland, brændte for tolv dage siden ned og sendte 12.000 flygtninge og migranter på gaden. De seneste dage er der åbnet en ny lejr for dem. Vi taler med en dansker, der har været derinde. Klodens klimasyndere er blevet udpeget af et svensk, uafhængigt non-profit forsknings- og politisk institut. De har lavet en rapport der viser, hvem der udleder mest CO2. Verdens rigeste ene procent udleder dobbelt så meget CO2 som de halvtreds procent fattigste gør tilsammen. Gange to. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:06
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Brug og smid væk?

  Hvorfor kan man ikke få et nyt glas på sit Apple-ur? Hvordan kan vi ændre den måde, hvorpå vi forbruger jordens ressourcer? Er vores produkter blevet så 'engangs' og komplicerede, at de ikke kan repareres? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Kultur
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Viborgs vej til UNESCO: Mange års arbejde kulminerer i dag, hvor Viborg kan fejre at byen er blevet udpeget som "UNESCO Creative City". Det er især oprettelsen af animationsskolen for mere end 30 år siden, der har skubbet byen ud på det kreative eventyr. Men hvad betyder det at blive optaget i det fine UNESCO-selskab? Museumsdirektør indtræder i Dansk Erhvervs bestyrelse: Det er første gang i Dansk Erhvervs historie, at en museumsdirektør får plads i bestyrelsen. Det er blandt andet kulturlivets coronaudfordringer, som kræver en stærkere stemme. Direktør Ulla Tofte er gæst i studiet i dag. Tape Art Festival i Køge: Malingen er skiftet ud med tape, når en gruppe af internationale kunstnere udsmykker byens mure og gavle. Tape Art er en nyere kunstgenre, med rødder i Berlin, men nu er kommet til Danmark og har fået sin egen festival. Vi sender direkte fra Køges klisterkunst i Kulturen på P1 i dag. Værter: Jesper Dein og Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:02
  Orientering

  Orientering

  Skandalen om Danske Banks hvidvask bliver ved med at rulle. Siden i morges er det kommet frem, at ansatte i bankens estiske afdeling modtog bestikkelse i millionklassen, mens suspekte milliarder fossede gennem Danske Bank. Det viser lækkede afhøringsrapporter fra estisk politi. Moria-lejren, der huser asylansøgere på Lesbos i Grækenland, brændte for tolv dage siden ned og sendte 12.000 flygtninge og migranter på gaden. De seneste dage er der åbnet en ny lejr for dem. Vi taler med en dansker, der har været derinde. Klodens klimasyndere er blevet udpeget af et svensk, uafhængigt non-profit forsknings- og politisk institut. De har lavet en rapport der viser, hvem der udleder mest CO2. Verdens rigeste ene procent udleder dobbelt så meget CO2 som de halvtreds procent fattigste gør tilsammen. Gange to. Mathias Bay Lynggaard og Karin Axelsson er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet