Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:40
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Legetøjshackerne

  Mikkel og Esben får besøg af to hackere i verdensklasse. De hacker dog ikke din bankkonto, men deres børns Brio-tog, en lampe eller kagedåsen i skabet. Få deres tips til, hvordan du kommer i gang med at forbedre din hverdag, ved at hacke dine gadgets og andre ting omkring dig. Derudover: Kan Apples nye mini-dimser vise sig at være en kæmpe nyhed i forklædning? Medvirkende: Ian Stenz, Mark Holler. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:04
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor er Ryanair klar til at investere 1,2 milliarder kr. i 26 nye flyruter fra Danmark? Er teatrene klar til at slå dørene op? Hvad er det for et land, Danmark vil indgå tæt samarbejde om asyl og migration med? Værter: Bjarne Steensbeck og Kirstine Dons Christensen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:08
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Borgmestre: Venstres egen idé om håndtryk er galimatias

  Det var Venstre, der pressede kravet om borgmesterhåndtryk for nye statsborgere igennem, og det undrer en række af partiets borgmestre. De mener, Venstre gør vold på det kommunale selvstyre og forsøger at løse et problem, der ikke findes. Issa Mahmoud Jeppesen stiller Venstres indfødsretsordfører Morten Dahlin til regnskab i Slotsholmen. DR's politiske duo, Christine Cordsen og Jens Ringberg analyserer støttepartiernes voksende frustrationer over regeringen. Og så har Kristendemokraternes formand Isabella Arendt haft første arbejdsuge som ansat på Christiansborg. Men kan hun og partiet også blive valgt ind? Det spørgsmål får Arendt i denne udgave af Slotsholmen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:20
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Isbjørne tager en for nord-holdet

  Vi kender isbjørnen som nuttet inspiration for tøjdyr og som populært brand for film-, is- og øl-producenter. Men isbjørnen er også blevet symbol på klimaforandringens ofre. Den hvide kæmpe har tilpasset sig livet et sted, som er under farlig forandring. Er de virkelig i nær familie med brune bjørne? Hvor mange er der tilbage? Og hvilken farve har de under pelsen? Johan og Vicky har besøg af biolog Thea Bechshøft fra organisationen Polar Bears International, som prøver at sikre isbjørnes fremtid i det arktiske område. Kampen for isbjørnene er også en kamp for andre arter med samme bopæl, der blot scorer mindre højt på charme og genkendelighed. Gæst: Biolog og isbjørneekspert Thea Bechshøft, Polar Bears International. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Produktion: Allan Nisgaard & Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Danmark har fået en ny, effektiv og visionær ven i Afrika, DR's fineste institution Pigekoret synger for livet, og vanddragen er næsten hjemme. Ugens håb er aflyst, men til gengæld uddeler Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal to skulderklap: Ét t til Ove Iversen, der har tændt et exceptionelt dyrt havebål, og ét til Rikke Chili, som er ramt af sorg og shitstorm. (Sendes også lørdag 6.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Stik til stjernerne?

  I weekenden missede den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen EM-finalen på grund af en positiv corona-test. De danske håndboldherrer og resten af vores OL-atleter risikerer det samme, når de skal kæmpe for medaljer til Danmark i Japan til sommer. Skal stjernerne foran i vaccinekøen? Nej, siger regeringen - de må vente som alle andre. Er det spild af hårdt arbejde, mange penge og medaljehåb? Er det småligt eller retfærdigt? Og er der aldrig nogen, der bare er vigtigere end andre? I P1 Debat kæmper politikere og sportens folk på ord og holdninger: Hør Kasper Sand Kjær (S), Jan E. Jørgensen (V), Kim Astrup, professionel badmintonspiller, B.S. Christiansen, mentaltræner og tidligere elitesoldat, Torben Hollmann, FOA, og Morten Henriksen, sportschef DHF. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:29
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Køb et møde med Mette

  For 20.000 kroner om året kan du få fire møder med Mette Frederiksen gennem Socialdemokratiets erhvervsklub. Det er ikke landets statsminister, der dukker op til mødet, men Socialdemokratiets formand. For ellers kan det stemples som korruption. Nu er Socialdemokratiets klub igen i søgelyset, og det rejser endnu engang det ubekvemme spørgsmål: Kan man anonymt købe sig til politisk indflydelse i Danmark? Altingets erhvervsredaktør Christoffer Lund-Hansen har undersøgt "Erhvervsforum Vækst DK". Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:36
  Booster

  Booster: Hvornår kan det betale sig for den nye webshop at bruge influencers?

  20-årige Gigi Jørgensen vil gerne udvide kendskabet til sit brand, Berry The Label, som er en nystartet webshop med australsk inspireret sommermode. Hun ved, at der er et stort potentiale i at bruge influencers, men hvornår kan det rent faktisk betale sig? Det spørgsmål hjælper Booster-vært Trine Hansen med, når de sammen bl.a. ringer til Astrid Ingemann, der står bag den succesfulde webshop byic.dk, og får gode råd til brugen af influencers. Vært: Trine Hansen. Medvirkende: Gigi Jørgensen, iværksætter og stifter af Berrythelabel.dk. Astrid Ingemann, stifter af Byic.dk. Kim Steen Kristensen, direktør i mikroinfluencerbureauet MinFlu. Tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra 13.30).

  Fritid & Livsstil
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Sommerhjælpepakke: Regeringen præsenterede i dag sit udspil til en sommerhjælpepakke, der skal sætte gang i turismen herhjemme. Vi ser på hvad regeringens udspil betyder for kulturområdet, som står til at få 315 mio. kr. Det gør vi sammen med Nils M. Jensen fra Organisationen for Danske Museer. Kan EU-politik være sjovt? Flygtningepolitik, langsigtede budgetter og klimaneutralitet er måske ikke det første du tænker på, hvis du vil have dig et godt grin. Men det vil Europaparlamentet sammen med Danske Bladtegnere lave om på. Lars Refn, tidl. formand for Danske Bladtegnere kommer i studiet og fortæller om sit eget bidrag til bogen og forklarer, hvorfor EU skal være sjovt. Danske testkoncerter: I går fortalte vi, at man i Norge forsøger at få tilladelse til at afholde testkoncerter, hvor flere tusind mennesker kan samles uden restriktioner. I dag taler vi med Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live om, hvordan det går med at lave den slags forsøg herhjemme. Andet: Vi besøger både et teater og en biograf, der genåbner i dag, og så kommer forfatter Dorthe Nors og fotograf Henrik Saxgren i studiet og fortæller om deres nye bog, der handler om Vestkysten. Vært: Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering: Boligmarkedet boomer - men det skaber også dybe kløfter?

  Boligpriserne er det seneste år banket i vejret. Og både nationalbanken og finansministeriet forudser i deres seneste prognoser, at priserne i år kommer til at stige med yderligere 10 procent. Men økonomer og meningsdannere er i stigende grad bekymret for, at boligprisernes himmelflugt skaber kløfter i samfundet - mellem by og land - og mellem de ældre på boligmarkedet og de unge, der står udenfor. Den udvikling zoomer vi ind på i dag. I dag behandler Folketinget et lovforslag, der skal sikre lovhjemmel til at overføre personer, der søger asyl i Danmark, til et såkaldt modtagecenter i et tredjeland langt væk fra Europas grænser. Og sådan et tredjeland kunne for eksempel være Rwanda, hvor Tesfaye var på visit i sidste uge sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen. EU deler ikke den socialdemokratiske vision om modtagecentre, og derfor markerer visionen et brud med det fælles europæiske asylsystem. Børn, der ikke kommer ud i stærkt dagslys og lege, risikerer at blive nærsynede. Nærsynethed er et voksende problem i verden, især i Asien. Og meget tyder på, at alt for lang fokusering på nære objekter som bøger eller mobiltelefoner i svag belysning er blandt årsagerne, Vi taler med en professor i øjensygdomme om problemet. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Stik til stjernerne?

  I weekenden missede den danske badmintonstjerne Viktor Axelsen EM-finalen på grund af en positiv corona-test. De danske håndboldherrer og resten af vores OL-atleter risikerer det samme, når de skal kæmpe for medaljer til Danmark i Japan til sommer. Skal stjernerne foran i vaccinekøen? Nej, siger regeringen - de må vente som alle andre. Er det spild af hårdt arbejde, mange penge og medaljehåb? Er det småligt eller retfærdigt? Og er der aldrig nogen, der bare er vigtigere end andre? I P1 Debat kæmper politikere og sportens folk på ord og holdninger: Hør Kasper Sand Kjær (S), Jan E. Jørgensen (V), Kim Astrup, professionel badmintonspiller, B.S. Christiansen, mentaltræner og tidligere elitesoldat, Torben Hollmann, FOA, og Morten Henriksen, sportschef DHF. Vært: Marie Louise Toksvig. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:12
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 22:29
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Køb et møde med Mette

  For 20.000 kroner om året kan du få fire møder med Mette Frederiksen gennem Socialdemokratiets erhvervsklub. Det er ikke landets statsminister, der dukker op til mødet, men Socialdemokratiets formand. For ellers kan det stemples som korruption. Nu er Socialdemokratiets klub igen i søgelyset, og det rejser endnu engang det ubekvemme spørgsmål: Kan man anonymt købe sig til politisk indflydelse i Danmark? Altingets erhvervsredaktør Christoffer Lund-Hansen har undersøgt "Erhvervsforum Vækst DK". Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:36
  Booster

  Booster: Hvornår kan det betale sig for den nye webshop at bruge influencers?

  20-årige Gigi Jørgensen vil gerne udvide kendskabet til sit brand, Berry The Label, som er en nystartet webshop med australsk inspireret sommermode. Hun ved, at der er et stort potentiale i at bruge influencers, men hvornår kan det rent faktisk betale sig? Det spørgsmål hjælper Booster-vært Trine Hansen med, når de sammen bl.a. ringer til Astrid Ingemann, der står bag den succesfulde webshop byic.dk, og får gode råd til brugen af influencers. Vært: Trine Hansen. Medvirkende: Gigi Jørgensen, iværksætter og stifter af Berrythelabel.dk. Astrid Ingemann, stifter af Byic.dk. Kim Steen Kristensen, direktør i mikroinfluencerbureauet MinFlu. Tilrettelægger: Sara Røjkjær Knudsen. Redaktør: Jesper Langballe. (Sendes også 19.30).

  Fritid & Livsstil
 • Kl. 20:03-21:03
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Isbjørne tager en for nord-holdet

  Vi kender isbjørnen som nuttet inspiration for tøjdyr og som populært brand for film-, is- og øl-producenter. Men isbjørnen er også blevet symbol på klimaforandringens ofre. Den hvide kæmpe har tilpasset sig livet et sted, som er under farlig forandring. Er de virkelig i nær familie med brune bjørne? Hvor mange er der tilbage? Og hvilken farve har de under pelsen? Johan og Vicky har besøg af biolog Thea Bechshøft fra organisationen Polar Bears International, som prøver at sikre isbjørnes fremtid i det arktiske område. Kampen for isbjørnene er også en kamp for andre arter med samme bopæl, der blot scorer mindre højt på charme og genkendelighed. Gæst: Biolog og isbjørneekspert Thea Bechshøft, Polar Bears International. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Produktion: Allan Nisgaard & Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:44
  Tal til mig

  Tal til mig - Sara Grabow: Sommerfuglen

  Hvordan hænger geometriske figurer, underjordiske huler og hemmelig forelskelse sammen med oplevelsen af det guddommelige? Sangskriver Sara Grabows far, musikeren Sebastian, skrev en sang til hende da hun blev født. Sommerfuglen, hedder den. Den ønsker på vegne af det nyfødte pigebarn, at hun må finde ro og frihed til at folde sine vinger ud. Her, mange år efter at intentionen blev sat, har Sara foldet vingerne ud og vejen til udfoldelse indebar rejser til katedraler I Stavanger og underjordiske huler i Frankrig. Det kostede hende kernefamilien, men gav hende Gud. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering: Boligmarkedet boomer - men det skaber også dybe kløfter?

  Boligpriserne er det seneste år banket i vejret. Og både nationalbanken og finansministeriet forudser i deres seneste prognoser, at priserne i år kommer til at stige med yderligere 10 procent. Men økonomer og meningsdannere er i stigende grad bekymret for, at boligprisernes himmelflugt skaber kløfter i samfundet - mellem by og land - og mellem de ældre på boligmarkedet og de unge, der står udenfor. Den udvikling zoomer vi ind på i dag. I dag behandler Folketinget et lovforslag, der skal sikre lovhjemmel til at overføre personer, der søger asyl i Danmark, til et såkaldt modtagecenter i et tredjeland langt væk fra Europas grænser. Og sådan et tredjeland kunne for eksempel være Rwanda, hvor Tesfaye var på visit i sidste uge sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen. EU deler ikke den socialdemokratiske vision om modtagecentre, og derfor markerer visionen et brud med det fælles europæiske asylsystem. Børn, der ikke kommer ud i stærkt dagslys og lege, risikerer at blive nærsynede. Nærsynethed er et voksende problem i verden, især i Asien. Og meget tyder på, at alt for lang fokusering på nære objekter som bøger eller mobiltelefoner i svag belysning er blandt årsagerne, Vi taler med en professor i øjensygdomme om problemet. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering: Boligmarkedet boomer - men det skaber også dybe kløfter? (fortsat)

  Boligpriserne er det seneste år banket i vejret. Og både nationalbanken og finansministeriet forudser i deres seneste prognoser, at priserne i år kommer til at stige med yderligere 10 procent. Men økonomer og meningsdannere er i stigende grad bekymret for, at boligprisernes himmelflugt skaber kløfter i samfundet - mellem by og land - og mellem de ældre på boligmarkedet og de unge, der står udenfor. Den udvikling zoomer vi ind på i dag. I dag behandler Folketinget et lovforslag, der skal sikre lovhjemmel til at overføre personer, der søger asyl i Danmark, til et såkaldt modtagecenter i et tredjeland langt væk fra Europas grænser. Og sådan et tredjeland kunne for eksempel være Rwanda, hvor Tesfaye var på visit i sidste uge sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen. EU deler ikke den socialdemokratiske vision om modtagecentre, og derfor markerer visionen et brud med det fælles europæiske asylsystem. Børn, der ikke kommer ud i stærkt dagslys og lege, risikerer at blive nærsynede. Nærsynethed er et voksende problem i verden, især i Asien. Og meget tyder på, at alt for lang fokusering på nære objekter som bøger eller mobiltelefoner i svag belysning er blandt årsagerne, Vi taler med en professor i øjensygdomme om problemet. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:08
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Borgmestre: Venstres egen idé om håndtryk er galimatias

  Det var Venstre, der pressede kravet om borgmesterhåndtryk for nye statsborgere igennem, og det undrer en række af partiets borgmestre. De mener, Venstre gør vold på det kommunale selvstyre og forsøger at løse et problem, der ikke findes. Issa Mahmoud Jeppesen stiller Venstres indfødsretsordfører Morten Dahlin til regnskab i Slotsholmen. DR's politiske duo, Christine Cordsen og Jens Ringberg analyserer støttepartiernes voksende frustrationer over regeringen. Og så har Kristendemokraternes formand Isabella Arendt haft første arbejdsuge som ansat på Christiansborg. Men kan hun og partiet også blive valgt ind? Det spørgsmål får Arendt i denne udgave af Slotsholmen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Sommerhjælpepakke: Regeringen præsenterede i dag sit udspil til en sommerhjælpepakke, der skal sætte gang i turismen herhjemme. Vi ser på hvad regeringens udspil betyder for kulturområdet, som står til at få 315 mio. kr. Det gør vi sammen med Nils M. Jensen fra Organisationen for Danske Museer. Kan EU-politik være sjovt? Flygtningepolitik, langsigtede budgetter og klimaneutralitet er måske ikke det første du tænker på, hvis du vil have dig et godt grin. Men det vil Europaparlamentet sammen med Danske Bladtegnere lave om på. Lars Refn, tidl. formand for Danske Bladtegnere kommer i studiet og fortæller om sit eget bidrag til bogen og forklarer, hvorfor EU skal være sjovt. Danske testkoncerter: I går fortalte vi, at man i Norge forsøger at få tilladelse til at afholde testkoncerter, hvor flere tusind mennesker kan samles uden restriktioner. I dag taler vi med Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live om, hvordan det går med at lave den slags forsøg herhjemme. Andet: Vi besøger både et teater og en biograf, der genåbner i dag, og så kommer forfatter Dorthe Nors og fotograf Henrik Saxgren i studiet og fortæller om deres nye bog, der handler om Vestkysten. Vært: Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:09
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Sommerhjælpepakke: Regeringen præsenterede i dag sit udspil til en sommerhjælpepakke, der skal sætte gang i turismen herhjemme. Vi ser på hvad regeringens udspil betyder for kulturområdet, som står til at få 315 mio. kr. Det gør vi sammen med Nils M. Jensen fra Organisationen for Danske Museer. Kan EU-politik være sjovt? Flygtningepolitik, langsigtede budgetter og klimaneutralitet er måske ikke det første du tænker på, hvis du vil have dig et godt grin. Men det vil Europaparlamentet sammen med Danske Bladtegnere lave om på. Lars Refn, tidl. formand for Danske Bladtegnere kommer i studiet og fortæller om sit eget bidrag til bogen og forklarer, hvorfor EU skal være sjovt. Danske testkoncerter: I går fortalte vi, at man i Norge forsøger at få tilladelse til at afholde testkoncerter, hvor flere tusind mennesker kan samles uden restriktioner. I dag taler vi med Esben Marcher, sekretariatschef i Dansk Live om, hvordan det går med at lave den slags forsøg herhjemme. Andet: Vi besøger både et teater og en biograf, der genåbner i dag, og så kommer forfatter Dorthe Nors og fotograf Henrik Saxgren i studiet og fortæller om deres nye bog, der handler om Vestkysten. Vært: Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering: Boligmarkedet boomer - men det skaber også dybe kløfter?

  Boligpriserne er det seneste år banket i vejret. Og både nationalbanken og finansministeriet forudser i deres seneste prognoser, at priserne i år kommer til at stige med yderligere 10 procent. Men økonomer og meningsdannere er i stigende grad bekymret for, at boligprisernes himmelflugt skaber kløfter i samfundet - mellem by og land - og mellem de ældre på boligmarkedet og de unge, der står udenfor. Den udvikling zoomer vi ind på i dag. I dag behandler Folketinget et lovforslag, der skal sikre lovhjemmel til at overføre personer, der søger asyl i Danmark, til et såkaldt modtagecenter i et tredjeland langt væk fra Europas grænser. Og sådan et tredjeland kunne for eksempel være Rwanda, hvor Tesfaye var på visit i sidste uge sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen. EU deler ikke den socialdemokratiske vision om modtagecentre, og derfor markerer visionen et brud med det fælles europæiske asylsystem. Børn, der ikke kommer ud i stærkt dagslys og lege, risikerer at blive nærsynede. Nærsynethed er et voksende problem i verden, især i Asien. Og meget tyder på, at alt for lang fokusering på nære objekter som bøger eller mobiltelefoner i svag belysning er blandt årsagerne, Vi taler med en professor i øjensygdomme om problemet. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering: Boligmarkedet boomer - men det skaber også dybe kløfter? (fortsat)

  Boligpriserne er det seneste år banket i vejret. Og både nationalbanken og finansministeriet forudser i deres seneste prognoser, at priserne i år kommer til at stige med yderligere 10 procent. Men økonomer og meningsdannere er i stigende grad bekymret for, at boligprisernes himmelflugt skaber kløfter i samfundet - mellem by og land - og mellem de ældre på boligmarkedet og de unge, der står udenfor. Den udvikling zoomer vi ind på i dag. I dag behandler Folketinget et lovforslag, der skal sikre lovhjemmel til at overføre personer, der søger asyl i Danmark, til et såkaldt modtagecenter i et tredjeland langt væk fra Europas grænser. Og sådan et tredjeland kunne for eksempel være Rwanda, hvor Tesfaye var på visit i sidste uge sammen med udviklingsminister Flemming Møller Mortensen. EU deler ikke den socialdemokratiske vision om modtagecentre, og derfor markerer visionen et brud med det fælles europæiske asylsystem. Børn, der ikke kommer ud i stærkt dagslys og lege, risikerer at blive nærsynede. Nærsynethed er et voksende problem i verden, især i Asien. Og meget tyder på, at alt for lang fokusering på nære objekter som bøger eller mobiltelefoner i svag belysning er blandt årsagerne, Vi taler med en professor i øjensygdomme om problemet. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet