P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:11
  Kvinderne på kvisten

  Kvinderne på kvisten 1:2

  Kvinderne mødes for at fejre deres 40 års jubilæum - som folketingspolitikere, kampfæller og veninder. De tager os med tilbage til det hedengangne liv i magtens korridorer, hvor de kæmpede imod A-kraft og for ligestilling. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 16.03).

  Dokumentar
 • 26:49
  Baglandet

  Baglandet: Nørder og normies

  Uanset om du identificerer dig som kat, kvinde eller opdagelsesrejsende fra Victoriatiden, så er der plads til det på efterskolen Epos. Eleverne er selverklærede nørder og har ofte følt sig som outsidere i folkeskolen. Men på Epos foregår undervisningen gennem rollespil. Ikke kun med latexsværd og troldekostumer, men rollespil der skaber et fællesskab, hvor eleverne kan afprøve forskellige roller og identiteter - for i sidste ende at finde mere ud af, hvem de selv er. Reporter: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også 16.33).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Giv os ro

  Det kan godt være, vi nyder og elsker fest og glade dage, men er der noget, vi VIRKELIG higer efter og stræber efter, så er det ro. Det være sig ferie, en god lur, en spadseretur i skoven eller en havesyssel. Og vi mediterer, dyrker yoga og mindfulness, og tager på retreats. Vi finder roen i aktiviteter. Ikke i fraværet af lyd, fraværet af bevægelse. For hvis det bliver FOR roligt, så bliver vi bange for, om der er noget galt - om det er sådan døden opleves. Supertanker bevæger sig ind i roens paradokser. Medvirkende: Iben Have, lektor i Medievidenskab på Aarhus Universitet og forfatter til "Tænkepauser: Ro". Andreas Roepstorff, professor i Kognition, Kommunikation og Kultur og Centerleder på IMC, Århus Universitet. Vært og tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også mandag 5.03).

  Kultur
 • 56:11
  Ping Pong

  Ping Pong - med Kirstine Reopstorff og Neel Fasting

  "Der er ikke nogen 'løsningEN' - det er opløsningen der er interessant" Det siger Neel Fasting, forfatter, meditations- og tantraspecialist, i denne uges Ping Pong, hvor gæstevært, Kirstine Roepstorff taler med Neel Fasting om mellemrum, behovsudsættelse og mod. Tilrettelægger: Carsten Ortmann. (Genudsendelse fra torsdag).

  Kultur
 • 54:48
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Danske børn i lejr i Syrien risikerer alvorlige psykiske skader, mens regeringen tøver

  To danske børn under fem år er spærret inde i en IS-lejr Syrien og risikerer alvorlig psykisk sygdom. Det fastslår en rapport, Udenrigsministeriet selv har bestilt. Alligevel er børnene ikke hentet hjem endnu. Hør historien og få svar fra regeringspartiet Socialdemokratiet i et kritisk interview. Der er ny, stor ballade i Liberal Alliance, efter at partiet har ekskluderet en af bagmændene, Søren Kenner. Slotsholmen har ham i studiet. Bjarne Steensbeck og Christine Cordsen er værter. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 20.03).

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 53:22
  Tidsånd

  Tidsånd

  Den muslimske aktivist Özlem Cekic og tidligere overrabbiner Bent Melchior er gæster hos Christoffer Emil Bruun til en samtale om troen i verden og verden i troen. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Sendes også mandag 11.03, 21.03 og lørdag 19.03).

  Kultur
 • 56:59
  Gudstjeneste på P1

  Gudstjeneste på P1

  Vor Frelsers Kirke, Esbjerg. Ribe i stift. Seksagesima. Prædikant: Trine Villumsen. Organist: Mikkel Andreassen. Salmer: 7: "Herre Gud! Dit dyre navn og ære" 720: "Som året går" 557: "Her vil ties, her vil bies" 31: "Til himlene rækker" Præludium: Præambulum i C. Komponist: Peter Møller. Korsats: Frostsalme. Forfatter: Ole Sarvig. Komponist: Mikkel Andreassen. Korsang under altergang: "Herren er min hyrde" (Ps. 23). Komponist: Bernhard Lewkovitch. Postludium: "Begyndelse". Komponist: Mikkel Andreassen. Transmission: Jon Kaldan. www.dr.dk/tro

  Kultur
 • 56:34
  Tal til mig

  Tal til mig - med Iben Maria Zeuthen

  Forfatter Jacob Skyggebjerg voksede op i socialt og åndeligt armod, og manglede som barn derfor både tro og håb. Men ved en ayahuasca-ceremoni i Perus jungle genfinder han håbet og sin plads i et kærligt og beåndet kosmos. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også torsdag 11.03, 21.03 og lørdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:59
  P1 Debat

  Søndagsfrokosten er Truly Scandinavian

  Demokratiet er græsk, rugbrødet fra Tyrkiet og vindmøllerne persiske, lyder det i en ny reklame fra SAS, som har sat DF's Søren Espersen i atomchok. Er reklamen selvhad? Er vi danskere ingenting? Eller er den en sød og sjov film om, hvor berigende det er at rejse ud i verden og få gode ideer med hjem? Vi diskuterer også, om kernenedsmeltningen i Liberal Alliance handler om personer eller politik og spørger, om det er uddannelsessnobberi, når de unge med de højeste karakterer hellere vil være læger og jurister end pædagoger og sygeplejersker. Gæster: Rasmus Bredde, specialarbejder og tillidsmand i 3F, Amalie Lyhne, lederskribent på Berlingske og Mads Kastrup, opinionsredaktør på Ekstra Bladet. Vært: Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:11
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Influencere slår anmeldere af banen

  Seks stjerner fra "Fru Thulstrup", ligeså mange fra "BOOKaREST" og fem hjerter fra "Krummes Krummelurer" fik krimiforfatter Anne Mette Hancoks seneste roman "Pitbull" for nylig. Anmeldelserne er skrevet af influencere, som forlag forsyner med nye bøger i god tid. Og som derfor slår de etablerede mediers anmeldere med flere længder. Men de ikke-professionelle anmeldere skriver "dilettantisk, klodset og klumpet", siger Weekendavisens Lars Bukdahl i diskussion med Lindhardt og Ringhof-pressechef Søren Anker Madsen. Dom i spionbogs-sag: "Et rap over nalderne" kalder Politikens chefredaktør Christian Jensen 100.000 kroner i bøde for at have offentliggjort spionchef-bog i 2016 trods et fogedforbud. Bøden blev takseret i Østre Landsret torsdag, og selv om Politiken efterhånden har en del erfaring med at trykke bøger, andre vil have stoppet, kommer det ikke til at ske igen, siger Christian Jensen. Nørdet nichemedie om USA: Han følger tæt med i Demokraternes aktuelle primærvalg. Han skriver kommentarer. Og han udlægger teksten i radio, tv og andre medier. Anders Agner Pedersen, chefredaktør på "Kongressen.com" har gjort amerikansk politik til sit speciale, og han tror på nødvendigheden af specialisering og nichemedier, hvis vi skal forstå verden omkring os. Men økonomisk er det op ad bakke, for der er ingen offentlig støtte til snævre netmedier. Smartphone-journalistik: At lave dybdeborende, undersøgende journalistik til en lille telefonskærm, lyder som en umulig opgave. Men The New York Times synes at have knækket koden med småbidder og såkaldte "takeaways" - bl.a. med en serie om mediemogulen Rupert Murdoch. Modellen er udviklet af Chase Davis, som nu arbejder videre med den på Star Tribune i Minnesota. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Sne og is

  Hvorfor bliver det koldt nogle steder på jorden? Hvor kommer is og sne fra? Hvad kan vi bruge de kølige elementer til? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 57:23
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Du bliver alligevel aldrig stressfri

  Stress er i mine øjne blevet stresset. Vi taler og taler om stress. Det er blevet en såkaldt folkesygdom; dermed opstår der en masse gode råd om, hvordan man bliver stressfri. I dag vil jeg afmystificere stress og fortælle dig, at du aldrig bliver stressfri, og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Mette Vesterager, forfatter til forskningsartikler og bøger inden for eksistentiel filosofi, personlighedspsykologi, ledelse og stress. Bo Netterstrøm, seniorforsker, dr.med. tidligere ledende overlæge på bl.a. Stressklinkken i Hillerød. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:11
  Kvinderne på kvisten

  Kvinderne på kvisten 1:2

  Kvinderne mødes for at fejre deres 40 års jubilæum - som folketingspolitikere, kampfæller og veninder. De tager os med tilbage til det hedengangne liv i magtens korridorer, hvor de kæmpede imod A-kraft og for ligestilling. (Genudsendelse fra mandag).

  Dokumentar
 • 26:49
  Baglandet

  Baglandet: Nørder og normies

  Uanset om du identificerer dig som kat, kvinde eller opdagelsesrejsende fra Victoriatiden, så er der plads til det på efterskolen Epos. Eleverne er selverklærede nørder og har ofte følt sig som outsidere i folkeskolen. Men på Epos foregår undervisningen gennem rollespil. Ikke kun med latexsværd og troldekostumer, men rollespil der skaber et fællesskab, hvor eleverne kan afprøve forskellige roller og identiteter - for i sidste ende at finde mere ud af, hvem de selv er. Reporter: Celine Klint. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:10
  Orientering

  Orientering Europa

  Er NGO'er med til at lokke migranter til et udsigtsløs liv i Europa? Vi kender diskussionen til havs - NGO'er, som samlede migranter op fra synkefærdige gummibåde i Middelhavet har fået skarp kritik af nogle europæiske politikere - nu er kritikken mod NGO'erne der igen - i flygtningelejrene på land. Hør debatten i Orientering Europa. Vært er Brita Kvist. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:59
  P1 Debat

  Søndagsfrokosten er Truly Scandinavian

  Demokratiet er græsk, rugbrødet fra Tyrkiet og vindmøllerne persiske, lyder det i en ny reklame fra SAS, som har sat DF's Søren Espersen i atomchok. Er reklamen selvhad? Er vi danskere ingenting? Eller er den en sød og sjov film om, hvor berigende det er at rejse ud i verden og få gode ideer med hjem? Vi diskuterer også, om kernenedsmeltningen i Liberal Alliance handler om personer eller politik og spørger, om det er uddannelsessnobberi, når de unge med de højeste karakterer hellere vil være læger og jurister end pædagoger og sygeplejersker. Gæster: Rasmus Bredde, specialarbejder og tillidsmand i 3F, Amalie Lyhne, lederskribent på Berlingske og Mads Kastrup, opinionsredaktør på Ekstra Bladet. Vært: Bille Sterll. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama

  Elben. Reportager, interview og rejseoplevelser fra ind- og udland. (Genudsendelse fra i går).

 • Kl. 19:03-20:03
  Filmland

  Filmland: Far er mor til to

  Far til fire? Nej, far er mor til to. 'En helt almindelig familie' er ikke en normal dansk familiefilm, men en i mange henseender ualmindelig film om Emma, hvis far skifter køn. Det skal Emma lige finde ud af - og det er ikke ligetil. Filmland taler med Malou Reymann, der har skrevet og instrueret filmen på baggrund af egne oplevelser. Derudover anmeldelser af bl.a. 'A Hidden Life', en storslået film om en østrigsk pacifist, der nægtede at gå i krig for Hitlers storrige. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. (Genudsendelse fra lørdag). (Sendes også mandag 20.03).

  Kultur
 • 54:48
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Danske børn i lejr i Syrien risikerer alvorlige psykiske skader, mens regeringen tøver

  To danske børn under fem år er spærret inde i en IS-lejr Syrien og risikerer alvorlig psykisk sygdom. Det fastslår en rapport, Udenrigsministeriet selv har bestilt. Alligevel er børnene ikke hentet hjem endnu. Hør historien og få svar fra regeringspartiet Socialdemokratiet i et kritisk interview. Der er ny, stor ballade i Liberal Alliance, efter at partiet har ekskluderet en af bagmændene, Søren Kenner. Slotsholmen har ham i studiet. Bjarne Steensbeck og Christine Cordsen er værter. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:23
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Du bliver alligevel aldrig stressfri

  Stress er i mine øjne blevet stresset. Vi taler og taler om stress. Det er blevet en såkaldt folkesygdom; dermed opstår der en masse gode råd om, hvordan man bliver stressfri. I dag vil jeg afmystificere stress og fortælle dig, at du aldrig bliver stressfri, og det er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Mette Vesterager, forfatter til forskningsartikler og bøger inden for eksistentiel filosofi, personlighedspsykologi, ledelse og stress. Bo Netterstrøm, seniorforsker, dr.med. tidligere ledende overlæge på bl.a. Stressklinkken i Hillerød. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 54:26
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Skæbnevalg i New Hampshire

  Trump skal fældes - men hvordan? De demokratiske vælgere i New Hampshire kan vælge Bernie Sanders og hans amerikanske revolution. Eller de kan vælge Pete Buttigieg og hans midtersøgende vej. Primærvalget i Granit-staten er brutalt, og Joe Biden skal knokle, hvis han skal hænge på feltet. Deltagere: Jacob Funk Kirkegaard, Niels Bjerre-Poulsen og Steffen Kretz. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:10
  Orientering

  Orientering Europa

  Er NGO'er med til at lokke migranter til et udsigtsløs liv i Europa? Vi kender diskussionen til havs - NGO'er, som samlede migranter op fra synkefærdige gummibåde i Middelhavet har fået skarp kritik af nogle europæiske politikere - nu er kritikken mod NGO'erne der igen - i flygtningelejrene på land. Hør debatten i Orientering Europa. Vært er Brita Kvist. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:14
  Følg pengene

  Følg pengene: Topchefer på flugt

  I et højspændt drama flygtede bilgiganten Renault-Nissans topchef Carlos Ghosn for nylig ud af Japan. Med i flugtplanen var et husorkester, et højhastighedstog og adskillige pas, inden Ghosn pludselig poppede op og holdt et pressemøde i Beirut. I det hele taget trækker det store overskrifter, når topchefer kommer i skudlinjen og beskyldes for kriminalitet. Og er vi måske midt i et opgør med en gammeldags cheftype? Det undersøger Følg Pengene i dag. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra onsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:26
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Skibskatastrofer og samfundskritik

  Kampråb og kapitalismekritik hører ikke kun 1970'erne til. I dag interesserer flere yngre forfattere sig for kapitalismens krogede kanaler, og kritikken af den vokser sig hele tiden større. I sin nyligt udkomne roman, "Penge på lommen" skriver Asta Olivia Nordenhof ganske tydeligt: "Kapitalismen er en massakre. Men vi er levende, og vi kan ende kapitalismen." Det er fiktionsprosa, men udgangspunktet er den sande begivenhed fra 1990, mordbranden på Scandinavian Star. Skibets økonomiske net rækker langt ind i hovedpersonerne, Kurt og Maggies liv. Mens Asta Olivia Nordenhof bruger romanformen, anvendte én af vores største digtere, Inger Christensen essaygenren i 1970'erne for at stille skarpt på kapitalismes bagsider. Hun er dog mest kendt som systemdigter, ikke systemkritiker og til at forstå hendes politiske tænkning får programmet besøg af litteraturforsker og anmelder, Tue Andersen Nexø. Medvirkende: Tue Andersen Nexø og Asta Olivia Nordenhof. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra onsdag).

  Kultur
 • 57:37
  Sygt nok

  Sygt nok: Kan nanomaskiner helbrede os indefra?

  I fremtiden kan vi skrumpe en robotkirurg og fjerne en kræftsvulst indefra, og lave kapsler med medicin, der selv finder det sted i kroppen, hvor medicinen gør mest gavn. Det lyder som science fiction drømme, og er det også lidt endnu. Sygt nok handler i dag om det fremadstormende felt nanomedicin. Danske forskere udvikler lige nu netop smarte mikropiller, nanomaterialer, der kan dyrke organer - og nano-diagnostik, der kan erstatte et helt laboratorium. Medvirkende: Anja Boisen, professor ved Sundhedsteknologi på DTU og leder af IDUN projektet. Thomas Lars Andresen, professor og afdelingsleder ved Sundhedsteknologi på DTU. Jørgen Kjems, professor og leder af forskningsgruppen Celpat ved Aarhus Universitet. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Producer: Søren Bjørn-Hansen. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 54:11
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Influencere slår anmeldere af banen

  Seks stjerner fra "Fru Thulstrup", ligeså mange fra "BOOKaREST" og fem hjerter fra "Krummes Krummelurer" fik krimiforfatter Anne Mette Hancoks seneste roman "Pitbull" for nylig. Anmeldelserne er skrevet af influencere, som forlag forsyner med nye bøger i god tid. Og som derfor slår de etablerede mediers anmeldere med flere længder. Men de ikke-professionelle anmeldere skriver "dilettantisk, klodset og klumpet", siger Weekendavisens Lars Bukdahl i diskussion med Lindhardt og Ringhof-pressechef Søren Anker Madsen. Dom i spionbogs-sag: "Et rap over nalderne" kalder Politikens chefredaktør Christian Jensen 100.000 kroner i bøde for at have offentliggjort spionchef-bog i 2016 trods et fogedforbud. Bøden blev takseret i Østre Landsret torsdag, og selv om Politiken efterhånden har en del erfaring med at trykke bøger, andre vil have stoppet, kommer det ikke til at ske igen, siger Christian Jensen. Nørdet nichemedie om USA: Han følger tæt med i Demokraternes aktuelle primærvalg. Han skriver kommentarer. Og han udlægger teksten i radio, tv og andre medier. Anders Agner Pedersen, chefredaktør på "Kongressen.com" har gjort amerikansk politik til sit speciale, og han tror på nødvendigheden af specialisering og nichemedier, hvis vi skal forstå verden omkring os. Men økonomisk er det op ad bakke, for der er ingen offentlig støtte til snævre netmedier. Smartphone-journalistik: At lave dybdeborende, undersøgende journalistik til en lille telefonskærm, lyder som en umulig opgave. Men The New York Times synes at have knækket koden med småbidder og såkaldte "takeaways" - bl.a. med en serie om mediemogulen Rupert Murdoch. Modellen er udviklet af Chase Davis, som nu arbejder videre med den på Star Tribune i Minnesota. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra fredag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:10
  Orientering

  Orientering Europa

  Er NGO'er med til at lokke migranter til et udsigtsløs liv i Europa? Vi kender diskussionen til havs - NGO'er, som samlede migranter op fra synkefærdige gummibåde i Middelhavet har fået skarp kritik af nogle europæiske politikere - nu er kritikken mod NGO'erne der igen - i flygtningelejrene på land. Hør debatten i Orientering Europa. Vært er Brita Kvist. www.dr.dk/orientering/orientering-europa (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet