Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:08
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Er du en sprogsnob?

  Punktum er yt og komma er svært. Der hersker nogle klare holdninger for hvordan vi bruger sproget og hvordan vi skriver det, men er det så let at bestemme hvad der er rigtigt og forkert? Gæsterne i dagens udsendelse er to passionerede tegnsættere og forfattere Niels Brunse og Jeppe Krogsgaard Christensen som har deres egne fortolkninger af kommaet. Seniorredaktør ved Dansk Sprognævn Eva Skafte Jensen gør os klogere på retskrivningsreglerne og vært Adrian Hughes lærer (måske) at sætte komma. Forlægger og oversætter Arild Batzer og krimiforfatter Anna Grue er med på en telefonforbindelse. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Endelig får queers en realistisk rollemodel, der kan forvandle sig til en hoppe og føde en ottebenet hest, Phillip Faber er ren, og lynhurtig løbestjerne kan stadig vinde det hele. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Genudsendelse fra torsdag).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:12
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: CDU eller kaos?

  Merkels CDU har fået et massivt rygstød, nu hvor kansleren forlader tysk politik. Vælgerne i Sachsen-Anhalt gav CDU en stor, overraskende valgsejr ved sidste delstatsvalg før Forbundsdagsvalget i september, hvor hun går af. Det var efter devisen: CDU eller kaos! Og CDU gik frem, mens højrenationalisterne i AfD gik tilbage. Så hvad fortæller det om CDU, om valget til september og om Tyskland i EU efter Merkel? Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:09
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 1:56:58
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Mads Brügger

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er mediemanden Mads Brügger gæst. Blandt emnerne: Ny genåbningsaftale genåbner alting - men går det hurtigt nok? Ny socialdemokratisk sexchikane-sag - hvorfor handler sager i det parti altid om noget med at slikke på andre? Ny dom lægger reelt dobbelt corona-straf i graven - er det godt vi har dommerne til at beskytte os mod politikerne? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:12
  Nede Mette

  Nede Mette

  Om du er nede Mette eller ej, så er sociale medier blevet den førende arena for politisk kommunikation. På Facebook og Instagram serverer politikerne budskaber om alt fra corona-nedlukninger til udlændingepolitik sammen med makrelmadder, håndbold og selfies. Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter udviklingen? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere SoMe-universets svar på politisk kommunikation. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:37
  Tal til mig

  Tal til mig - Niels Christian Hvidt: Tro er, at give sig hen

  Niels Christian Hvidt er professor i eksistentiel og åndelig omsorg ved SDU. Han forsker i hvordan helbred og tro hænger sammen og forskningen tyder på at tro kan flytte bjerge, men at bjerge også kan flytte tro. Forstået på den måde, at i kriserne kommer troen. Dette var en faglig indsigt, men den 5. august 2019 blev indsigten også personlig, da Niels Christian kørte galt på en mountainbiketur. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendes også søndag 9.05 og torsdag 21.03).

  Kultur
 • 56:59
  DR Romanprisen 2021

  DR Romanprisen 2021 - Og vinderen er...

  Hvem vinder DR Romanprisen 2021? Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret, men kun en af dem kan vinde hæderen og de 25.000 kroner. Publikum er klar i Store sal på Dokk1 i Aarhus, når det nu afsløres, hvilken af romanerne, der har vundet afstemningen blandt læserne på landets biblioteker. De seks kandidater er: Stine Askov, Malene Ravn, Asta Olivia Nordenhof, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peder Frederik Jensen og Stine Pilgaard. Vært: Diana Bach. Redaktør: Jesper Langballe (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 57:10
  Filmland

  Filmland: Hvad er sjovt? Hvad griner vi af? Og hvad griner vi slet ikke af?

  Hvad er sjovt? Hvad griner vi af? Og hvad griner vi slet ikke af? Det er et oplagt emne at endevende i selskab med instruktøren Rasmus Heide. Han har haft stor succes hos publikum med komedier som 'Blå mænd' og 'Alle for en', 'Alle for to' og 'Alle for tre', men er til gengæld løbet ind i drøje hug fra anmelderne. I denne uge står han formentlig i samme situation med sin nye film, 'Centervagt'. Derudover anmeldelser af bl.a. Anthony Hopkins i 'The Father' og den danske animationsdokumentar, 'Flugt'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • 27:04
  Regelrytterne

  Regelrytterne - Græskampen

  Hvad sker der, hvis kommunen beslutter, at grøftekanten skal vokse vildt - og folk så bare selv starter havetraktoren og barberer græsset kort? Fordi det giver bedre trafiksikkerhed. Og ser pænere ud. Er det så det rene pjat, når kommunen står fast på sine regler og for biodiversitetens skyld kommer efter borgerne? Gæst: Imran Rashid Regelrytterne rydder op i junglen af love og regler, regulativer og registrering. Mens politikerne står i kø med lovord om at "afbureaukratisere", så tester vi, om reglerne skal brændes eller bevares. Vært: Sophie Baltzer.

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:11
  Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 2:12 - Med Knud Romer på Skejten

  Knud Romer er kendt som forfatter og som lidt af en samfundsrevser, men nu er han også ved at blive blind. I dette afsnit har han inviteret Caspar med ned og gå ved Skejten på Lolland, til en snak om Knuds møde med velfærdsstaten, og om hvad der sker, når tæppet pludselig bliver revet væk under én. Hvad sker der, når man føler sig overladt til sig selv, og hvad betyder det lollandske landskab for den måde Knud tænker om sig selv og om sin krop? Produceret for DR af Munck Studios København.

  Fritid & Livsstil
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Weekend: Hvad fodbold kan fortælle om finnere

  Forventningpresset hviler på Danmark ved starten på EM. I åbningskampen møder Danmark debutanten Finland, og for finnerne vil uafgjort være et helt fantastisk resultat. Først for nyligt er fodbold vokset ud af ishockeyens skygge i et land, hvor børn får skøjter på, sådan omtrent så snart de kan gå. Hør en analyse af Finland som late bloomer i international fodbold. Aftalen om at fordele gymnasieeleverne bedre og hjælpe gymnasier med for få elever, får en blandet modtagelse et af de steder, den er tiltænkt. Holstebro kommer til at afgive elever til andre byer, fx til Lemvig, der ser ind i en fremtid, hvor hver femte elev mangler i forhold til elevtallet i dag. Vi ser også frem mod mødet mellem USA's præsident Joe Biden og den russiske præsident Vladimir Putin. Vært: Brita Kvist. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:12
  Nede Mette

  Nede Mette

  Om du er nede Mette eller ej, så er sociale medier blevet den førende arena for politisk kommunikation. På Facebook og Instagram serverer politikerne budskaber om alt fra corona-nedlukninger til udlændingepolitik sammen med makrelmadder, håndbold og selfies. Skal vi kaste sure smileys eller røde hjerter efter udviklingen? Og hvad betyder det hele ude i den virkelige verden? For den politiske samtale og demokratiet? Det undersøger vi i Nede Mette, hvor vi inviterer eksperter, debattører og almindelige danskere ind til at diskutere SoMe-universets svar på politisk kommunikation. Værter: Anna Olrik og Thomas Tjaerandsen. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 11:59
  Panorama

  Panorama

  Panorama på høje hæle i Berlin. (Sendt første gang 27. juli 2013). (Sendes også i morgen 18.48).

  Kultur
 • 56:28
  Tidsånd

  Tidsånd - Tyk bibel ed

  Digter og phd-studerende i teologi Dina Amlund har skrevet et digt om tykhed og kristendom, som for nylig blev læst op i Brorsons kirke i København. Digteren og kirkens præst, Nicolaj Stubbe Hørlyck, er gæster hos Christoffer Emil Bruun til en samtale om kropsidentitet og kristendom. Og om hvad vi kan bruge kirkerummet til i en post-corona tid. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 56:59
  DR Romanprisen 2021

  DR Romanprisen 2021 - Og vinderen er...

  Hvem vinder DR Romanprisen 2021? Seks aktuelle danske romanforfattere er nomineret, men kun en af dem kan vinde hæderen og de 25.000 kroner. Publikum er klar i Store sal på Dokk1 i Aarhus, når det nu afsløres, hvilken af romanerne, der har vundet afstemningen blandt læserne på landets biblioteker. De seks kandidater er: Stine Askov, Malene Ravn, Asta Olivia Nordenhof, Anne Lise Marstrand-Jørgensen, Peder Frederik Jensen og Stine Pilgaard. Vært: Diana Bach. Redaktør: Jesper Langballe (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 1:56:58
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Mads Brügger

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er mediemanden Mads Brügger gæst. Blandt emnerne: Ny genåbningsaftale genåbner alting - men går det hurtigt nok? Ny socialdemokratisk sexchikane-sag - hvorfor handler sager i det parti altid om noget med at slikke på andre? Ny dom lægger reelt dobbelt corona-straf i graven - er det godt vi har dommerne til at beskytte os mod politikerne? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • 1:56:58
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1: Mads Brügger (fortsat)

  Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæster, der giver ugens nyheder med grovfilen og sætter dem i et skarpt og ofte satirisk lys. I denne uge er mediemanden Mads Brügger gæst. Blandt emnerne: Ny genåbningsaftale genåbner alting - men går det hurtigt nok? Ny socialdemokratisk sexchikane-sag - hvorfor handler sager i det parti altid om noget med at slikke på andre? Ny dom lægger reelt dobbelt corona-straf i graven - er det godt vi har dommerne til at beskytte os mod politikerne? Vært: Esben Kjær. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • Kl. 23:03-00:05
  Orientering

  Orientering Weekend: Hvad fodbold kan fortælle om finnere

  Forventningpresset hviler på Danmark ved starten på EM. I åbningskampen møder Danmark debutanten Finland, og for finnerne vil uafgjort være et helt fantastisk resultat. Først for nyligt er fodbold vokset ud af ishockeyens skygge i et land, hvor børn får skøjter på, sådan omtrent så snart de kan gå. Hør en analyse af Finland som late bloomer i international fodbold. Aftalen om at fordele gymnasieeleverne bedre og hjælpe gymnasier med for få elever, får en blandet modtagelse et af de steder, den er tiltænkt. Holstebro kommer til at afgive elever til andre byer, fx til Lemvig, der ser ind i en fremtid, hvor hver femte elev mangler i forhold til elevtallet i dag. Vi ser også frem mod mødet mellem USA's præsident Joe Biden og den russiske præsident Vladimir Putin. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:11
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Panum

  Hvem var Peter Ludvig Panum? Hvilke opdagelser gjorde Panum? Hvilke spor har han sat i verden? Hvilken betydning har han for lægevidenskaben i dag? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:07
  Er håbet stadig grønt?

  Er håbet stadig grønt? 1:8 - Alberte får en ven

  Mickey Gjerris ved noget om håb. For han forsker i forholdet mellem mennesker og natur, i liv og død og meningen med det hele. Det har han gjort i 20 år. Han mener, at klima- og naturkrisen er udtryk for et etisk og åndeligt problem, som kræver, at vi grundlæggende ændrer vores forståelse af, hvad det gode liv er. Og hvis vi kan det, så er der håb. Både for mennesker og natur. Det er det, han siger. Medvirkende: Bioetiker Mickey Gjerris. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 30:00
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Alberte Winding i Tisvilde Hegn

  Alberte Winding er kommet i Tisvilde, siden hun var barn. Hun har badet ved kysten og gået og løbet i skovområdet Tisvilde Hegn. Det er, siger hun, et sted, der er lig med lykke. I "Naturen kalder" får den kendte sangerinde ny viden om sit yndlingssted, når hun oplever områdets biodiversitet i selskab med en ekspert, der kan vise hende liv i naturen, som hun aldrig før har haft øje for. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen og Johanne Foersom. (Sendt første gang 22. juni 2020).

  Kultur
 • 55:05
  Følg pengene

  Følg pengene: Kryptomarkedet - spekulation eller en demokratisk nødvendighed?

  Hvad skal vi egentlig med kryptovalutaerne, og kan Bitcoin dø? Kryptovalutaerne begyndte som et oprør mod den etablerede finansverden. Siden har de i høj grad været drevet af spekulationer. I Danmark har den første kryptofond nu fået Finanstilsynets blå stempel, og Lars Seier Christensen lancerer sin helt egen kryptoplatform, Concordium. Men har kryptovalutaerne stadig en vigtig rolle at spille? Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Katrine Overgaard. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Endelig får queers en realistisk rollemodel, der kan forvandle sig til en hoppe og føde en ottebenet hest, Phillip Faber er ren, og lynhurtig løbestjerne kan stadig vinde det hele. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 55:09
  Orientering

  Orientering Weekend: Hvad fodbold kan fortælle om finnere

  Forventningpresset hviler på Danmark ved starten på EM. I åbningskampen møder Danmark debutanten Finland, og for finnerne vil uafgjort være et helt fantastisk resultat. Først for nyligt er fodbold vokset ud af ishockeyens skygge i et land, hvor børn får skøjter på, sådan omtrent så snart de kan gå. Hør en analyse af Finland som late bloomer i international fodbold. Aftalen om at fordele gymnasieeleverne bedre og hjælpe gymnasier med for få elever, får en blandet modtagelse et af de steder, den er tiltænkt. Holstebro kommer til at afgive elever til andre byer, fx til Lemvig, der ser ind i en fremtid, hvor hver femte elev mangler i forhold til elevtallet i dag. Vi ser også frem mod mødet mellem USA's præsident Joe Biden og den russiske præsident Vladimir Putin. Vært: Brita Kvist. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet