Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:43
  Småborger

  Småborger: Er det en menneskeret af feste..?

  ...det spørgsmål stiller studieværterne Yoko og Emma i ugens Småborger. Denne sommer har diskussionen om unges larm og høj musik bredt sig over Danmark og nu stiller både politiker og beboere krav på nye indsatser, for at kunne begrænse festerne på offentlige pladser. Med dagens program vil Småborger undersøge, hvorfor unge fester: Er det nødvendigt at feste; er det ligefrem en menneskeret? Værter: Emma og Yoko. Medvirkende: Jean von Baden - tidl. partykonge, Lars Weiss (S) - Borgerrepresentant Københavns Rådhus, Lonnie Elisø - beboer Islands Brygge. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk, Luna Lam og Anna Gjöres. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til programmet: smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 30:00
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Elisabeth Gjerluff Nielsen ved Hvide Sande

  "Det fint nok at soppe i bølgen som turist her ved Vesterhavet, men at skulle derud på havet i stormvejr og have det som erhverv. Det har været vildt!" Sådan siger forfatter, sanger og komponist Elisabeth Gjerluff Nilelsen om kysten ved Hvide Sande, der ligger 30 km fra Skjern, hvor hun selv er opvokset. Det er det sted i naturen, hvor hun bliver nysgerrig. Nysgerrig på havets betydning for fiskersamfundet og ikke mindst den tro, der knytter sig til det; Indre Mission. I "Naturen kalder" går hun tur ved havet sammen med antropolog og historiker Søren Byskov, der gør hende klogere på, hvorfor Indre Mission blev den tro, fiskerne knyttede sig til. Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen og Johanne Foersom. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 2:45:07
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor faldt valget på Kamala Harris som vicepræsidentkandidat? Hvorfor nævner Statens Serum Institut etnicitet i smittesporing? Og hvad går Folketingets partier ind med, når de mødes til forhandlinger om fase fire af genåbningen af samfundet? Værter: Maria Dohn og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 53:55
  Følg pengene

  Følg pengene: Modebranchen i opbrud

  Der er modeuge i Danmark. Men hvor ugen normalt trækker indkøbere fra det meste af verden, så er både modeugen og tøjbranchen under pres lige nu. Coronakrisen har fået forårets kollektioner til at hobe sig op. Det har fået branchen til at se sig selv efter i sømmene, og der er store forandringer på vej. Men hvordan ender det, og hvad er konsekvenserne for os som forbrugere. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:34
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Mor

  Din mor er en af de mest afgørende personer i dit liv. Og hvis du selv bliver mor, overtager du ansvaret for et andet menneske. Det siges at være den største glæde at blive forældre, men det kan også være et pres af forventninger, fysisk og psykisk forandring og så indgår du pludseligt i en lang biologisk historie. I dag handler det om, hvad en mor er i 2020. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Gæster: Ulla Dyrløv, psykolog. Laura Vilsgaard, direktør og stifter af Jegermor. Stine Pilgaard, forfatter. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:48
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Myten om familien

  Blod er tykkere end vand, og familier står sammen, men blodsbånd er ikke en garanti for nærhed. Forfatteren, Caroline Albertine Minor har skrevet en ny roman, "Hummerens skjold", som fletter tre søskendestemmer sammen i en fortælling om at svigte og yde omsorg, forbindelser og forventninger. Hovedpersonerne: Ea, Sidsel og Niels lever vidt forskellige liv, men i løbet af fem dage i april skal de forsøge at lappe den afstand, forskellighederne har affødt. Her må de tage stilling til deres fælles historie, de er bundet sammen af gennem familiens mytologi. I dagens program kan du høre en samtale med Caroline Albertine Minor og et interview med norske Linn Strømsborg om familier, der arter sig anderledes, end det forventes. I Strømsborgs roman "Aldrig, aldrig, aldrig" har hovedpersonen altid vidst, at hun ikke vil have børn. Langsomt begynder hendes omgivelser at presse på for, at det alligevel er det, hun bør gøre, men hun står fast på sit valg. Vores udsendte har mødt den norske forfatter i en park i Oslo. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:04
  P1 Debat

  P1 Debat: Ofre eller skyldige?

  Først var det asiater, så var det nordsjællandske ski-turister og nu er det somaliere i Aarhus, der er skydeskiver for corona-bebrejdelser. Er det urimelig hetz eller bare en konstatering af fakta, når politikere udpeger minoritetsgrupper som særligt smittede? Og hvad skal der til for at stoppe smittespredning i udsatte boligområder? Det diskuterer blandt andre professor og overlæge Morten Sodemann, Lars Aslan Rasmussen (S), Pia Kjærsgaard (DF) og Mahad Yusuf, medlem af Aarhus Byråd (S), i P1 Debat. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public Service

  Public Service - kan man ændre unges alkoholkultur?

  Vi har i årevis talt om at ændre unges alkoholkultur. Hvad kan vi gøre for at få dem til at debutere senere og drikke mindre? Men trods al vores snak drikker de helt unge fortsat mere hver gang, det bliver målt. Senest i en undersøgelse, der kom frem i går. Public Service kigger på erfaringer fra andre lande - og vil rigtig gerne høre fra dig. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:37
  Børnelokkeren

  Børnelokkeren 3:4 - Jeg troede, jeg havde sagt det

  En tidlig morgen i januar klokken lidt over halv 7 bliver Jens anholdt. Han er mistænkt for at have forgrebet sig på en mindreårig pige. Jens gør ingen modstand. Han virker ikke overrasket. Det får en lavine af minder til at rulle hos børnelokkerens gamle ofre, der pludselig bliver taget tilbage til alt det, der skete for 30 år siden. Ide, tilrettelæggelse og interview: Maren Urban Swart og Ole Fugl. Klip og lyddesign: Ole Fugl. I redaktionen: Oliver Hoffmann Bech og Mathias Hau Nørgaard. Redaktører: Hanne Barslund (DR) og Karen Albertsen (Munck). Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også 19.33 og lørdag 16.33).

  Dokumentar
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hvor er fremtidens tøj? Mælkegarn og algetekstiler var nogle af de nye materialer vi fortalte om på P1 under modeugen for fem år siden. Materialer som kan være med til at gøre modeindustrien mere bæredygtig. Men her fem år senere er det stadig bomuld og polyester der dominerer i butikkerne og til den igangværende modeuge. Hvor blev de nye bæredygtige materialer af? Det forsøger vi at finde ud af i Kulturen på P1 i dag. Om natten lyver jeg aldrig: En ny fiktionsserie på DR3 skaber debat i LGBTQ-miljøer. Serien får kritik for at være unuanceret og klichéfyldt. Vi får besøg af seriens manuskriptforfatter og redaktør i dagens program. Dansk blues anno 2020: I aften uddeles "Danish Music Awards Blues". Blues er en traditionsrig genre, som står i skyggen af rock og jazz, men i dag guider vi til den bedste blues og der er meget mere at komme efter end aldrende mænd med guitar, fedora og solbriller. I dagens program får vi også besøg af skuespiller Rikke Bilde og filminstruktør Christina Rosendahl og så fortæller vi om genopdagelsen af Astrid Ehrencron-Kiddes forfatterskab. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  På grund af et stigende antal coronasmittede i Aarhus må gymnasieeleverne stadig vente lidt endnu med at komme tilbage i klasseværelserne. Efter en lang sommerferie, der fulgte efter et noget anderledes forår, havde flere gymnasieelever ellers glædet sig til at komme tilbage i klasseværelserne med alle vennerne. Men i Aarhus er der ikke kun coronaudbrud. Der er også to uger til Aarhus Festuge. Og den skal da afholdes, mener et flertal i byrådet, selvom et mindretal vil have den aflyst. Elbiler skal sættes i kontakten, så kører de, men selv om vi når op på en million elbiler om ti år, så er der stadig dobbelt så mange biler tilbage på brændstof. Nu beder branchen selv om skrappe krav til, hvad det skal indeholde for, at transportsektoren også kan leve op til klimakravene. Joe Bidens valg til vicepræsident, Kamala Harris, kan blive den første kvindelige vicepræsident i USAs historie. Og den første sorte vicepræsident. Og den første med indisk-amerikanske rødder. Men ud over at kunne skrive amerikansk historie, hvad kan hun så? Vi kigger nærmere på Kamala Harris som politiker. Dagens værter er Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:04
  P1 Debat

  P1 Debat: Ofre eller skyldige?

  Først var det asiater, så var det nordsjællandske ski-turister og nu er det somaliere i Aarhus, der er skydeskiver for corona-bebrejdelser. Er det urimelig hetz eller bare en konstatering af fakta, når politikere udpeger minoritetsgrupper som særligt smittede? Og hvad skal der til for at stoppe smittespredning i udsatte boligområder? Det diskuterer blandt andre professor og overlæge Morten Sodemann, Lars Aslan Rasmussen (S), Pia Kjærsgaard (DF) og Mahad Yusuf, medlem af Aarhus Byråd (S), i P1 Debat. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 04:44
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:56
  Public Service

  Public Service - kan man ændre unges alkoholkultur?

  Vi har i årevis talt om at ændre unges alkoholkultur. Hvad kan vi gøre for at få dem til at debutere senere og drikke mindre? Men trods al vores snak drikker de helt unge fortsat mere hver gang, det bliver målt. Senest i en undersøgelse, der kom frem i går. Public Service kigger på erfaringer fra andre lande - og vil rigtig gerne høre fra dig. P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:37
  Børnelokkeren

  Børnelokkeren 3:4 - Jeg troede, jeg havde sagt det

  En tidlig morgen i januar klokken lidt over halv 7 bliver Jens anholdt. Han er mistænkt for at have forgrebet sig på en mindreårig pige. Jens gør ingen modstand. Han virker ikke overrasket. Det får en lavine af minder til at rulle hos børnelokkerens gamle ofre, der pludselig bliver taget tilbage til alt det, der skete for 30 år siden. Ide, tilrettelæggelse og interview: Maren Urban Swart og Ole Fugl. Klip og lyddesign: Ole Fugl. I redaktionen: Oliver Hoffmann Bech og Mathias Hau Nørgaard. Redaktører: Hanne Barslund (DR) og Karen Albertsen (Munck). Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 16.33).

  Dokumentar
 • 57:34
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Mor

  Din mor er en af de mest afgørende personer i dit liv. Og hvis du selv bliver mor, overtager du ansvaret for et andet menneske. Det siges at være den største glæde at blive forældre, men det kan også være et pres af forventninger, fysisk og psykisk forandring og så indgår du pludseligt i en lang biologisk historie. I dag handler det om, hvad en mor er i 2020. Vært: Svend Brinkmann. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Gæster: Ulla Dyrløv, psykolog. Laura Vilsgaard, direktør og stifter af Jegermor. Stine Pilgaard, forfatter. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:48
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Myten om familien

  Blod er tykkere end vand, og familier står sammen, men blodsbånd er ikke en garanti for nærhed. Forfatteren, Caroline Albertine Minor har skrevet en ny roman, "Hummerens skjold", som fletter tre søskendestemmer sammen i en fortælling om at svigte og yde omsorg, forbindelser og forventninger. Hovedpersonerne: Ea, Sidsel og Niels lever vidt forskellige liv, men i løbet af fem dage i april skal de forsøge at lappe den afstand, forskellighederne har affødt. Her må de tage stilling til deres fælles historie, de er bundet sammen af gennem familiens mytologi. I dagens program kan du høre en samtale med Caroline Albertine Minor og et interview med norske Linn Strømsborg om familier, der arter sig anderledes, end det forventes. I Strømsborgs roman "Aldrig, aldrig, aldrig" har hovedpersonen altid vidst, at hun ikke vil have børn. Langsomt begynder hendes omgivelser at presse på for, at det alligevel er det, hun bør gøre, men hun står fast på sit valg. Vores udsendte har mødt den norske forfatter i en park i Oslo. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  På grund af et stigende antal coronasmittede i Aarhus må gymnasieeleverne stadig vente lidt endnu med at komme tilbage i klasseværelserne. Efter en lang sommerferie, der fulgte efter et noget anderledes forår, havde flere gymnasieelever ellers glædet sig til at komme tilbage i klasseværelserne med alle vennerne. Men i Aarhus er der ikke kun coronaudbrud. Der er også to uger til Aarhus Festuge. Og den skal da afholdes, mener et flertal i byrådet, selvom et mindretal vil have den aflyst. Elbiler skal sættes i kontakten, så kører de, men selv om vi når op på en million elbiler om ti år, så er der stadig dobbelt så mange biler tilbage på brændstof. Nu beder branchen selv om skrappe krav til, hvad det skal indeholde for, at transportsektoren også kan leve op til klimakravene. Joe Bidens valg til vicepræsident, Kamala Harris, kan blive den første kvindelige vicepræsident i USAs historie. Og den første sorte vicepræsident. Og den første med indisk-amerikanske rødder. Men ud over at kunne skrive amerikansk historie, hvad kan hun så? Vi kigger nærmere på Kamala Harris som politiker. Dagens værter er Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 53:55
  Følg pengene

  Følg pengene: Modebranchen i opbrud

  Der er modeuge i Danmark. Men hvor ugen normalt trækker indkøbere fra det meste af verden, så er både modeugen og tøjbranchen under pres lige nu. Coronakrisen har fået forårets kollektioner til at hobe sig op. Det har fået branchen til at se sig selv efter i sømmene, og der er store forandringer på vej. Men hvordan ender det, og hvad er konsekvenserne for os som forbrugere. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:08
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hvor er fremtidens tøj? Mælkegarn og algetekstiler var nogle af de nye materialer vi fortalte om på P1 under modeugen for fem år siden. Materialer som kan være med til at gøre modeindustrien mere bæredygtig. Men her fem år senere er det stadig bomuld og polyester der dominerer i butikkerne og til den igangværende modeuge. Hvor blev de nye bæredygtige materialer af? Det forsøger vi at finde ud af i Kulturen på P1 i dag. Om natten lyver jeg aldrig: En ny fiktionsserie på DR3 skaber debat i LGBTQ-miljøer. Serien får kritik for at være unuanceret og klichéfyldt. Vi får besøg af seriens manuskriptforfatter og redaktør i dagens program. Dansk blues anno 2020: I aften uddeles "Danish Music Awards Blues". Blues er en traditionsrig genre, som står i skyggen af rock og jazz, men i dag guider vi til den bedste blues og der er meget mere at komme efter end aldrende mænd med guitar, fedora og solbriller. I dagens program får vi også besøg af skuespiller Rikke Bilde og filminstruktør Christina Rosendahl og så fortæller vi om genopdagelsen af Astrid Ehrencron-Kiddes forfatterskab. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:05
  Orientering

  Orientering

  På grund af et stigende antal coronasmittede i Aarhus må gymnasieeleverne stadig vente lidt endnu med at komme tilbage i klasseværelserne. Efter en lang sommerferie, der fulgte efter et noget anderledes forår, havde flere gymnasieelever ellers glædet sig til at komme tilbage i klasseværelserne med alle vennerne. Men i Aarhus er der ikke kun coronaudbrud. Der er også to uger til Aarhus Festuge. Og den skal da afholdes, mener et flertal i byrådet, selvom et mindretal vil have den aflyst. Elbiler skal sættes i kontakten, så kører de, men selv om vi når op på en million elbiler om ti år, så er der stadig dobbelt så mange biler tilbage på brændstof. Nu beder branchen selv om skrappe krav til, hvad det skal indeholde for, at transportsektoren også kan leve op til klimakravene. Joe Bidens valg til vicepræsident, Kamala Harris, kan blive den første kvindelige vicepræsident i USAs historie. Og den første sorte vicepræsident. Og den første med indisk-amerikanske rødder. Men ud over at kunne skrive amerikansk historie, hvad kan hun så? Vi kigger nærmere på Kamala Harris som politiker. Dagens værter er Brita Kvist og Mathias Bay Lynggaard, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet