Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:19
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Køb en hund og vær glad

  Der er ventelister på at købe flere hunderacer. Danskerne har det seneste år inviteret menneskets bedste ven indenfor i stor stil. Men nu bliver jeg i tvivl om, hvad der foregår. Køber vi kæledyr for at blive lykkelige, og er det en god taktik, hvis man vil have mere glæde i sit liv? Jeg har selv måtte overgive mig til familiens lille køter, og nu er jeg, efter mange års modstand, blevet en del af de hundeelskende danskere. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Vicky Knudsen biolog, naturformidler og vært på P1 i programmet Vildt Naturligt og Brian Lystgaard Due lektor ved Københavns Universitet på Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:44:52
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  DBU meddelte i går, at Christian Eriksen skal have indopereret en pacemaker efter sit kollaps under åbningskampen mod Finland, men hvordan fungerer en pacemaker og hvad får den af betydning for Eriksens fremtid? Sundhedsstyrelsen har besluttet, at coronavaccinen fra Pfizer/BioNTech kan gives til børn fra 12-15 år, men hvorfor skal vi egentlig vaccinere børn? Og så begynder sygeplejerskernes strejke i morgen, men kommer de manglende hænder til at gå ud over borgerne? Værter: Bjarne Steensbeck og Kirstine Dons Christensen. Anders Nyholm redigerer. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:00
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Christian Eriksen i kameralinsen

  Han sad med sit kamera kun 15 meter væk, da Christian Eriksen faldt om på banen i lørdags. Tog masser af billeder, men sendte kun få videre. Interview med fotograf Lars Rønbøg om etiske overvejelser, om konkurrencen med amatørernes smartphone-kameraer og om at kunne reflektere over det, der skete. Tillid i bund: En nylig falsk TV2-historie om det grønlandske valg er måske et eksempel på en voksende tendens: 60 procent mener nemlig ifølge ny undersøgelse, at nogle medier bevidst laver falske nyheder. "Bekymrende", siger David Budtz Pedersen, professor i kommunikation på Aalborg Universitet i diskussion med bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen fra tjekdet.dk. Nye medier i Myanmar: Mobiltelefoner, apps og sociale medier skaber kommunikationsveje uden om militærstyrets kontrol. Journalist Eva-Marie Møller skriver i ny bog om "Generation Z"; unge "korrespondenter", som med tekster, billeder og film fortæller omverdenen, hvad der foregår i det ellers lukkede land. Indirekte fra Allinge: Mogens Jensen ville gerne være - men blev ikke - kulturminister. Pia Olsen Dyhr og Kristian Thulesen Dahl vil en dag gerne være kommentatorer i "Tulle og Pia". Folkemødetilbageblik 2016-2019 sammen med dem og journalister fra bornholmske medier. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:12
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Grønneste ø i Europa

  Klimapolitik handler om kolde kontanter. Og lige nu kribler og krabler den grønne omstilling mest frem fra neden. Flere og flere iværksættere har således succes med at skabe bæredygtige forretninger, ikke mindst på Bornholm, hvorfra 'Guld og grønne skove' sender en special-udgave i forbindelse med årets Folkemødet. Hør en række iværksættere - og miljøminister Lea Wermelin (S), som selv er valgt på Bornholm - diskutere mulighederne for at drive klima-business på øen, som netop blevet kåret som den mest bæredygtige ø i hele Europa. Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 56:14
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kære mor har mange navne

  Husmor, papmor, Madonna. Hvordan er moderfiguren blevet talt om gennem tiden? Siger betegnelserne hvad de skal eller skal vores sprog om moderskabet opdateres? Forfatterne Olga Ravn og Pia Fris Laneth har på hver deres måde beskæftiget sig med moderfiguren gennem historien, og tager os med moderlig omsorg i hånden og giver os et sproglig tilbageblik på mødrene. Seniorforsker ved Dansk Sprognævn Eva Skafte Jensen kortlægger moderens indpas i sproget. Vært: Adrian Hughes. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Fra Folkemødet: Krænkelseskultur - er det helt gak?

  Racisme, sexisme, fædrelandssange, onkelhumor? Bliver for mange krænket over for lidt? Finder vi os i for meget grænseoverskridende adfærd? Hvad er du krænket over? Bland dig med din mening, når P1 Debat sender live, direkte fra havnen i Allinge, Folkemødet på Bornholm. Medvirkende: Bertel Haarder (V), Rosa Lund (Ø), Pernille Vermund (NB), Sikkandar Siddique (Frie Grønne), Marie Krarup (DF), Camilla Søe #EnBlandtOs. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:41
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Tre millioner til vagtlægen

  Jo hurtigere samtaler med patienterne, jo flere penge til vagtlægen. Sådan er det i alle landets regioner, hvor vagtlægerne arbejder på akkord - undtagen i Hovedstaden. Systemet betyder, at de bedst betalte vagtlæger sidste år havde en årsløn på mere end tre millioner kroner. Spørgsmålet er, om systemet er rimeligt, eller om de korte samtaler går udover patienterne? Journalist og dokumentarist Michael Klint har undersøgt vagtlægesystemet og talt med patienter og pårørende. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:37
  P1 Dokumentar

  Kostskolen 6:8 - Pigens dagbog

  En 15-årig pige forsøger i efteråret 2020 at tage sit eget liv. Hun har været udsat for massiv mobning og seksuelle krænkelser. Og nu er flere oplysninger forsvundet fra pigens elektroniske dagbog, som personalet på skolen fører over eleverne. Men da Socialtilsynet kommer på uanmeldt besøg, dukker de forsvundne oplysninger pludselig op til overfladen. Nu er Havregården for alvor i myndighedernes søgelys. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 1:54:10
  4. division

  4. division: Cristiano Ronaldos mediestunt og Lolitas oversete efterfølger

  Cristiano Ronaldo drikker vand og ikke Coca-Cola. Det var i hvert fald, hvad der kom til udtryk, da den portugisiske verdensstjerne under et pressemøde fjernede to flasker Coca-Cola og råbte "água". Efterfølgende er Coca-Colas aktiekurs dykket. Vi taler om, hvad der sker, når verdensstjernernes brands bliver større end de produkter, de reklamerer for. Alle kender "Lolita", men få kender "Bleg ild". En bog, der omtales som Nabokovs glemte mesterværk. Bogen udkom i 1962, men er først nu blevet oversat til dansk - hvorfor? Det taler vi om, når vi får den danske oversætter af "Bleg ild" i studiet. Vi skal også omkring hekseafbrændinger, den omdebatterede Gelleruppark og dens arkitektur, og så skal vi have et par musikanbefalinger til sommeren. Værter: Adam Holm, Mikael Jalving og Ane Cortzen. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering: Statsministeren blæser til kamp mod techgiganterne

  Der bør være klare spilleregler for techgiganter som Facebook og Google. Men helt præcis hvilke og hvordan, det vil statsministeren og lederne af regeringens tre støttepartier gerne have os andre med til at diskutere. Det var budskabet på det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Her i Danmark har coronapandemien næsten mistet taget i os. Men i Afrika er situationen en helt anden. Kontinentet kan stå overfor en tredje bølge. Det skyldes både de nye og mere smitsomme varianter af virus, men også at det nu er vinter på den sydlige halvkugle. Vi har været vant til at få en vatpind i næsen et par gange om ugen, de sidste mange måneder. Den massive testning kan snart være fortid. For de tusindvis af ansatte i landets testcentre, der har stået i hvide kitler og registreret, guidet og podet, betyder det, at de skal finde ud af, hvad de nu skal lave. Mange håber på, at de gerne vil fortsætte i sundhedssektoren og blive fremtidens sosu-assistenter. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat: Fra Folkemødet: Krænkelseskultur - er det helt gak?

  Racisme, sexisme, fædrelandssange, onkelhumor? Bliver for mange krænket over for lidt? Finder vi os i for meget grænseoverskridende adfærd? Hvad er du krænket over? Bland dig med din mening, når P1 Debat sender live, direkte fra havnen i Allinge, Folkemødet på Bornholm. Medvirkende: Bertel Haarder (V), Rosa Lund (Ø), Pernille Vermund (NB), Sikkandar Siddique (Frie Grønne), Marie Krarup (DF), Camilla Søe #EnBlandtOs. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:00
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:41
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Tre millioner til vagtlægen

  Jo hurtigere samtaler med patienterne, jo flere penge til vagtlægen. Sådan er det i alle landets regioner, hvor vagtlægerne arbejder på akkord - undtagen i Hovedstaden. Systemet betyder, at de bedst betalte vagtlæger sidste år havde en årsløn på mere end tre millioner kroner. Spørgsmålet er, om systemet er rimeligt, eller om de korte samtaler går ud over patienterne? Journalist og dokumentarist Michael Klint har undersøgt vagtlægesystemet og talt med patienter og pårørende. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:37
  P1 Dokumentar

  Kostskolen 6:8 - Pigens dagbog

  En 15-årig pige forsøger i efteråret 2020 at tage sit eget liv. Hun har været udsat for massiv mobning og seksuelle krænkelser. Og nu er flere oplysninger forsvundet fra pigens elektroniske dagbog, som personalet på skolen fører over eleverne. Men da Socialtilsynet kommer på uanmeldt besøg, dukker de forsvundne oplysninger pludselig op til overfladen. Nu er Havregården for alvor i myndighedernes søgelys. (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 57:00
  Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken: Ti år efter 22. juli

  I sæsonens sidste program kommer Hilde Sandvik (N), Hassan Preisler (DK) og Åsa Linderborg (S) ikke udenom at det i sommer er ti år siden 22. juli 2011. Hvor var de den gang? Hvordan har det præget os? Og hvad er der sket med debatten i mellemtiden? Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:14
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Kære mor har mange navne

  Husmor, papmor, Madonna. Hvordan er moderfiguren blevet talt om gennem tiden? Siger betegnelserne hvad de skal eller skal vores sprog om moderskabet opdateres? Forfatterne Olga Ravn og Pia Fris Laneth har på hver deres måde beskæftiget sig med moderfiguren gennem historien, og tager os med moderlig omsorg i hånden og giver os et sproglig tilbageblik på mødrene. Seniorforsker ved Dansk Sprognævn Eva Skafte Jensen kortlægger moderens indpas i sproget. Vært: Adrian Hughes. (Sendes også 21.03 og lørdag 5.03.

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering: Statsministeren blæser til kamp mod techgiganterne

  Der bør være klare spilleregler for techgiganter som Facebook og Google. Men helt præcis hvilke og hvordan, det vil statsministeren og lederne af regeringens tre støttepartier gerne have os andre med til at diskutere. Det var budskabet på det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Her i Danmark har coronapandemien næsten mistet taget i os. Men i Afrika er situationen en helt anden. Kontinentet kan stå overfor en tredje bølge. Det skyldes både de nye og mere smitsomme varianter af virus, men også at det nu er vinter på den sydlige halvkugle. Vi har været vant til at få en vatpind i næsen et par gange om ugen, de sidste mange måneder. Den massive testning kan snart være fortid. For de tusindvis af ansatte i landets testcentre, der har stået i hvide kitler og registreret, guidet og podet, betyder det, at de skal finde ud af, hvad de nu skal lave. Mange håber på, at de gerne vil fortsætte i sundhedssektoren og blive fremtidens sosu-assistenter. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 23:03-00:05
  Orientering

  Orientering: Statsministeren blæser til kamp mod techgiganterne (fortsat)

  Der bør være klare spilleregler for techgiganter som Facebook og Google. Men helt præcis hvilke og hvordan, det vil statsministeren og lederne af regeringens tre støttepartier gerne have os andre med til at diskutere. Det var budskabet på det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Her i Danmark har coronapandemien næsten mistet taget i os. Men i Afrika er situationen en helt anden. Kontinentet kan stå overfor en tredje bølge. Det skyldes både de nye og mere smitsomme varianter af virus, men også at det nu er vinter på den sydlige halvkugle. Vi har været vant til at få en vatpind i næsen et par gange om ugen, de sidste mange måneder. Den massive testning kan snart være fortid. For de tusindvis af ansatte i landets testcentre, der har stået i hvide kitler og registreret, guidet og podet, betyder det, at de skal finde ud af, hvad de nu skal lave. Mange håber på, at de gerne vil fortsætte i sundhedssektoren og blive fremtidens sosu-assistenter. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Christian Eriksen i kameralinsen

  Han sad med sit kamera kun 15 meter væk, da Christian Eriksen faldt om på banen i lørdags. Tog masser af billeder, men sendte kun få videre. Interview med fotograf Lars Rønbøg om etiske overvejelser, om konkurrencen med amatørernes smartphone-kameraer og om at kunne reflektere over det, der skete. Tillid i bund: En nylig falsk TV2-historie om det grønlandske valg er måske et eksempel på en voksende tendens: 60 procent mener nemlig ifølge ny undersøgelse, at nogle medier bevidst laver falske nyheder. "Bekymrende", siger David Budtz Pedersen, professor i kommunikation på Aalborg Universitet i diskussion med bestyrelsesformand Lisbeth Knudsen fra tjekdet.dk. Nye medier i Myanmar: Mobiltelefoner, apps og sociale medier skaber kommunikationsveje uden om militærstyrets kontrol. Journalist Eva-Marie Møller skriver i ny bog om "Generation Z"; unge "korrespondenter", som med tekster, billeder og film fortæller omverdenen, hvad der foregår i det ellers lukkede land. Indirekte fra Allinge: Mogens Jensen ville gerne være - men blev ikke - kulturminister. Pia Olsen Dyhr og Kristian Thulesen Dahl vil en dag gerne være kommentatorer i "Tulle og Pia". Folkemødetilbageblik 2016-2019 sammen med dem og journalister fra bornholmske medier. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:10
  4. division

  4. division: Cristiano Ronaldos mediestunt og Lolitas oversete efterfølger

  Cristiano Ronaldo drikker vand og ikke Coca-Cola. Det var i hvert fald, hvad der kom til udtryk, da den portugisiske verdensstjerne under et pressemøde fjernede to flasker Coca-Cola og råbte "água". Efterfølgende er Coca-Colas aktiekurs dykket. Vi taler om, hvad der sker, når verdensstjernernes brands bliver større end de produkter, de reklamerer for. Alle kender "Lolita", men få kender "Bleg ild". En bog, der omtales som Nabokovs glemte mesterværk. Bogen udkom i 1962, men er først nu blevet oversat til dansk - hvorfor? Det taler vi om, når vi får den danske oversætter af "Bleg ild" i studiet. Vi skal også omkring hekseafbrændinger, den omdebatterede Gelleruppark og dens arkitektur, og så skal vi have et par musikanbefalinger til sommeren. Værter: Adam Holm, Mikael Jalving og Ane Cortzen. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:10
  4. division

  4. division: Cristiano Ronaldos mediestunt og Lolitas oversete efterfølger (fortsat)

  Cristiano Ronaldo drikker vand og ikke Coca-Cola. Det var i hvert fald, hvad der kom til udtryk, da den portugisiske verdensstjerne under et pressemøde fjernede to flasker Coca-Cola og råbte "água". Efterfølgende er Coca-Colas aktiekurs dykket. Vi taler om, hvad der sker, når verdensstjernernes brands bliver større end de produkter, de reklamerer for. Alle kender "Lolita", men få kender "Bleg ild". En bog, der omtales som Nabokovs glemte mesterværk. Bogen udkom i 1962, men er først nu blevet oversat til dansk - hvorfor? Det taler vi om, når vi får den danske oversætter af "Bleg ild" i studiet. Vi skal også omkring hekseafbrændinger, den omdebatterede Gelleruppark og dens arkitektur, og så skal vi have et par musikanbefalinger til sommeren. Værter: Adam Holm, Mikael Jalving og Ane Cortzen. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering: Statsministeren blæser til kamp mod techgiganterne

  Der bør være klare spilleregler for techgiganter som Facebook og Google. Men helt præcis hvilke og hvordan, det vil statsministeren og lederne af regeringens tre støttepartier gerne have os andre med til at diskutere. Det var budskabet på det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Her i Danmark har coronapandemien næsten mistet taget i os. Men i Afrika er situationen en helt anden. Kontinentet kan stå overfor en tredje bølge. Det skyldes både de nye og mere smitsomme varianter af virus, men også at det nu er vinter på den sydlige halvkugle. Vi har været vant til at få en vatpind i næsen et par gange om ugen, de sidste mange måneder. Den massive testning kan snart være fortid. For de tusindvis af ansatte i landets testcentre, der har stået i hvide kitler og registreret, guidet og podet, betyder det, at de skal finde ud af, hvad de nu skal lave. Mange håber på, at de gerne vil fortsætte i sundhedssektoren og blive fremtidens sosu-assistenter. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:09
  Orientering

  Orientering: Statsministeren blæser til kamp mod techgiganterne (fortsat)

  Der bør være klare spilleregler for techgiganter som Facebook og Google. Men helt præcis hvilke og hvordan, det vil statsministeren og lederne af regeringens tre støttepartier gerne have os andre med til at diskutere. Det var budskabet på det årlige Folkemøde i Allinge på Bornholm. Her i Danmark har coronapandemien næsten mistet taget i os. Men i Afrika er situationen en helt anden. Kontinentet kan stå overfor en tredje bølge. Det skyldes både de nye og mere smitsomme varianter af virus, men også at det nu er vinter på den sydlige halvkugle. Vi har været vant til at få en vatpind i næsen et par gange om ugen, de sidste mange måneder. Den massive testning kan snart være fortid. For de tusindvis af ansatte i landets testcentre, der har stået i hvide kitler og registreret, guidet og podet, betyder det, at de skal finde ud af, hvad de nu skal lave. Mange håber på, at de gerne vil fortsætte i sundhedssektoren og blive fremtidens sosu-assistenter. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet