Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:36
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Det onde menneske

  Anders Breivik og Adolf Hitler er onde. Det er ganske ukontroversielt at sige. Deres gerninger står tilbage som noget af det værste, mennesker har gjort. Men hvis de kunne gøre noget så grusomt, så kan vi andre vel også? I dag har jeg inviteret to gæster, der har undersøgt ondskaben, til at tale om, hvordan den ser ud. og hvad vi gør ved, at nogle mennesker simpelthen er onde. Vært: Svend Brinkmann. Gæster: Florence McLean, psykolog med speciale i psykoterapi og børneneuropsykologi og forfatter. Carsten Jensen, forfatter. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:44:51
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Et nyt amerikansk løfte om at reducere CO2-udslippet med 50% frem mod 2030 prægede i går første dag på Joe Bidens virtuelle klimatopmøde med 40 statsledere, men hvad blev de enige om? Flere hjertepatienter er blevet bedt om at vente på behandling siden Sundhedsstyrelsens anbefaling sidste år, om at udskyde al ikke-akut behandling på grund af corona, men koster prioriteringen af corona-patienter for meget for andre patientgrupper? Og så ønsker regeringen at hente en 4-årig pige, der lider af svær PTSD, hjem til Danmark fra den syriske fangelejr al-Roj - uden sin mor, men hvilke konsekvenser kan det få for en 4-årig at blive adskilt fra sin mor på den måde? Værter er Ole Brink og Kirstine Dons Christensen. Anders Nyholm redigerer. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:10
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Magtkamp på Rådhuspladsen

  "Bekymrende", "udfordrende" og "absurd"... Ugens udskiftning i toppen af JP/Politikens Hus bliver mødt med forundring. Lars Munch går af, og tidligere forsvarschef Peter Bartram skal være ny bestyrelsesformand i et af Danmarks største mediehuse. Hvad skiftet betyder for medieudviklingen og læserne, vurderer mediekommentator Jacob Mollerup og journalist og forfatter Kirsten Jacobsen. Ny morgenradio: Med næsten ingen penge og masser af frivillig arbejdskraft er "Den Uafhængige" gået i luften i denne uge med løfter om mere pågående journalistik. Interview med initiativtager og studievært Asger Juhl om ideen med den nye radio, som kun overlever, hvis lytterne vil til lommerne. Nysgerrigt kamera: I seks år har dokumentarist og antropolog Camilla Nielsson fulgt en gryende demokratiseringsproces i Zimbabwe. Søndag er der CPH:DOX-premiere på hendes film "The President", som blandt andet skal minde os om, at demokrati og ytringsfrihed ikke er naturgivne størrelser. Pressefrihed under pres: Coronapandemien har sat ytringsfriheden under hårdt pres mange steder i verden. Reporters Without Borders har netop offentliggjort sit 2021-index med for eksempel Belarus som nummer 158 ud af 180 lande. Oppositionsleder Svetlana Tikhanovskaja fortæller fra sit eksil i Vilnius. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:19
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - fatter eksperterne, hvor smertefuldt det er?

  Kan det virkelig passe, at man ikke kan løfte forkert? Virker det ikke at få masseret myoser væk? Og ved eksperterne egentlig, hvad det vil sige, når man har rigtig ondt i ryggen? Efter vores to programmer om ondt i ryggen, blev Sygt nok-redaktionen blæst bagover af lytterspørgsmål. Nu har vi samlet de tre eksperter fra programmerne igen, så de kan komme mere i dybden med nogle af de mange spørgsmål - og rette nogle misforståelser om ryggen ud. Medvirkende: Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Jan Hartvigsen professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. Tilrettelæggere: Frederik Bjerre Andersen og Victoria Touveneau. sygtnok@dr.dk (Sendes også søndag 2.03 og tirsdag 5.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 56:09
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Er den giftige mandighed på vej i graven?

  #textmewhenyougethome bliver af nogen set som en anklage mod alle mænd. Når mænd vokser op med ord som "mand dig op" og "tøsedreng", hvilket sprog udvikler de så? Er vi med til at fastholde drenge og mænd i gammeldags stereotyper? Projektkoordinator ved DareGender Johan Weltzer-Jensen, formand for Dansk Mandesamfund Alexander Andersson og på en telefonforbindelse Jacob Graack, lektor på pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole gør os klogere på hvad der er op og ned i maskulinitetens verden i dag i selskab med Lars Trap Jensen seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og vært Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:34
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Mattias Tesfaye

  En fuckfinger til alle udlændinge i Danmark? Eller fair stramninger og krav til de, der søger dansk statsborgerskab og et rødbedefarvet pas? Enhedslisten kalder de seneste stramninger i dansk udlændingepolitik for svineri og en fuckfinger, Radikale taler om den visne rose, og et højrepopulistisk Socialdemokrati der konstant trækker udlændingekortet. Hvor længe vil udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye forsvare en stram udlændingepolitik og hjemsendelse af flygtninge til regimet i Syrien? Mattias Tesfaye er ugens aktuelle gæst på P1. Vært: Gitte Hansen. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:27
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: The dirty dozen

  Tolv af de rigeste, europæiske fodboldklubber bryder søndag ud med idéen om en privat European Super League - en liga hvor de største klubber aldrig kan rykke ud, og for altid er sikret store kampe og større indtægter. Men projektet sparker gang i en krig, hvor rasende fans og forbløffede forbund tager kampen op mod klubberne. Og allerede tirsdag sker det utænkelige - projektet falder sammen, 48 timer gammelt. Fodboldekspert Morten Bruun fortæller om forløbet og gør status over fodboldens fremtid. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:29
  P1 Dokumentar

  Det brændte bordel 6:7 - Postkassen

  På postkassen uden for bordellet i Aalborg har en nabo lagt mærke til et navn. Det navn sætter mig på sporet af en kvinde, der måske kan give mig svaret på, hvorfor bordellet skulle brændes ned. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 4. division

  4. division: Super Leagues kollaps og intern krig på amerikansk forlag

  De store planer om en europæisk Super League i fodbold er faldet til jorden med et brag. Tolv storklubbers forsøg på at kuppe det hele blev efter massivt pres fra fans og fodboldorganisationer afblæst under tre døgn efter offentliggørelsen. Vi taler om det kuldsejlede projekt og om forholdet mellem fodbold og big business. Den tidligere amerikanske vicepræsident Mike Pence har indgået en aftale med forlaget Simon & Schuster til svimlende 25 millioner danske kroner. Som den første højtstående person i Trumps inderkreds vil han nu fortælle sin version af de sidste fire år i Det Hvide Hus. Men ikke alle forlagsansatte er lige glade for udsigten til Pences bog, og det har skabt intern ballade på det respektable forlag. Vi får besøg af krimiforfatter Katrine Engberg, der selv udkommer på netop Simon & Schuster i USA og før har været ude i et politisk stormvejr af den grund. Vi skal også omkring formandsskiftet i JP-Politikens Fond, den evigt omdiskuterede kulturkanon og meget mere. Værter: Adam Holm, Nynne Bjerre Christensen, Mikkel Frey Damgaard. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Kan støttepartiernes bukser holde?

  De kalder sig støttepartier - men i øjeblikket er der mere skæld ud end støtte til regeringen, når det handler om udlændingepolitik. Og selvom de tre støttepartier bl.a. er utilfredse med regeringens afvisning af at hjælpe mødre og børn i lejrene i Syrien hjem, kan de så overhovedet andet end at skælde ud og fortælle, at de er uenige? Vi får analyser af støttepartiernes muligheder og begrænsninger, og taler med partiernes bagland uden for Christiansborg. 56.000 sygeplejersker er på vej i konflikt. 5.350 skal nedlægge arbejdet. Det sker pga. sygeplejerskernes nej til overenskomstforslag fra deres fagforening. Nu appellerer Dansk Sygeplejeråd til trepartsdrøftelser med målet at rykke sygeplejersker op i lønkæden. Men kan de få held til det? Præsident Joe Bidens stort anlagte virtuelle klimatopmøde fortsætter i dag. I går handlede det om nye og mere ambitøse mål for at løse klimakrisen, og USA gik selv forrest med næsten en fordobling af sit klimamål i 2030. I dag er en stribe statsledere blevet bedt om at tale om de mest lovende teknologier til at løse klimakrisen. Bl.a statsminister Mette Frederiksen. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:34
  Ugens gæst

  Ugens gæst: Mattias Tesfaye

  En fuckfinger til alle udlændinge i Danmark? Eller fair stramninger og krav til de, der søger dansk statsborgerskab og et rødbedefarvet pas? Enhedslisten kalder de seneste stramninger i dansk udlændingepolitik for svineri og en fuckfinger, Radikale taler om den visne rose, og et højrepopulistisk Socialdemokrati der konstant trækker udlændingekortet. Hvor længe vil udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye forsvare en stram udlændingepolitik og hjemsendelse af flygtninge til regimet i Syrien? Mattias Tesfaye er ugens aktuelle gæst på P1. Du kan sende dit spørgsmål eller kommentar til ugens gæst på sms 1212. Vært: Gitte Hansen. (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:27
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: The dirty dozen

  Tolv af de rigeste, europæiske fodboldklubber bryder søndag ud med idéen om en privat European Super League - en liga hvor de største klubber aldrig kan rykke ud, og for altid er sikret store kampe og større indtægter. Men projektet sparker gang i en krig, hvor rasende fans og forbløffede forbund tager kampen op mod klubberne. Og allerede tirsdag sker det utænkelige - projektet falder sammen, 48 timer gammelt. Fodboldekspert Morten Bruun fortæller om forløbet og gør status over fodboldens fremtid. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:29
  P1 Dokumentar

  Det brændte bordel 6:7 - Postkassen

  På postkassen uden for bordellet i Aalborg har en nabo lagt mærke til et navn. Det navn sætter mig på sporet af en kvinde, der måske kan give mig svaret på, hvorfor bordellet skulle brændes ned. (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • Norsken, svensken og dansken

  Norsken, svensken og dansken: Om krænkelse og krigens børn

  Den norsk-svenske Michael Skråmo og hans svenske kone blev dræbt i Syrien. De efterlod sig syv børn i den berygtede Al Hol-lejr. Nu kommer filmen om deres svensk-chilenske morfars desperate kamp for at hente dem hjem. Åsa Linderborg (S), Hassan Preisler (DK) og Hilde Sandvik (N) har set den rystende dokumentar. Producent: Henrik Hylland Uhlving.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:09
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Er den giftige mandighed på vej i graven?

  #textmewhenyougethome bliver af nogen set som en anklage mod alle mænd. Når mænd vokser op med ord som "mand dig op" og "tøsedreng", hvilket sprog udvikler de så? Er vi med til at fastholde drenge og mænd i gammeldags stereotyper? Projektkoordinator ved DareGender Johan Weltzer-Jensen, formand for Dansk Mandesamfund Alexander Andersson og på en telefonforbindelse Jacob Graack, lektor på pædagoguddannelsen på Københavns Professionshøjskole gør os klogere på hvad der er op og ned i maskulinitetens verden i dag i selskab med Lars Trap Jensen seniorredaktør ved Det Danske Sprog- og Litteraturselskab og vært Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Sendes også 21.03 og lørdag 5.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Kan støttepartiernes bukser holde?

  De kalder sig støttepartier - men i øjeblikket er der mere skæld ud end støtte til regeringen, når det handler om udlændingepolitik. Og selvom de tre støttepartier bl.a. er utilfredse med regeringens afvisning af at hjælpe mødre og børn i lejrene i Syrien hjem, kan de så overhovedet andet end at skælde ud og fortælle, at de er uenige? Vi får analyser af støttepartiernes muligheder og begrænsninger, og taler med partiernes bagland uden for Christiansborg. 56.000 sygeplejersker er på vej i konflikt. 5.350 skal nedlægge arbejdet. Det sker pga. sygeplejerskernes nej til overenskomstforslag fra deres fagforening. Nu appellerer Dansk Sygeplejeråd til trepartsdrøftelser med målet at rykke sygeplejersker op i lønkæden. Men kan de få held til det? Præsident Joe Bidens stort anlagte virtuelle klimatopmøde fortsætter i dag. I går handlede det om nye og mere ambitøse mål for at løse klimakrisen, og USA gik selv forrest med næsten en fordobling af sit klimamål i 2030. I dag er en stribe statsledere blevet bedt om at tale om de mest lovende teknologier til at løse klimakrisen. Bl.a statsminister Mette Frederiksen. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Kan støttepartiernes bukser holde? (fortsat)

  De kalder sig støttepartier - men i øjeblikket er der mere skæld ud end støtte til regeringen, når det handler om udlændingepolitik. Og selvom de tre støttepartier bl.a. er utilfredse med regeringens afvisning af at hjælpe mødre og børn i lejrene i Syrien hjem, kan de så overhovedet andet end at skælde ud og fortælle, at de er uenige? Vi får analyser af støttepartiernes muligheder og begrænsninger, og taler med partiernes bagland uden for Christiansborg. 56.000 sygeplejersker er på vej i konflikt. 5.350 skal nedlægge arbejdet. Det sker pga. sygeplejerskernes nej til overenskomstforslag fra deres fagforening. Nu appellerer Dansk Sygeplejeråd til trepartsdrøftelser med målet at rykke sygeplejersker op i lønkæden. Men kan de få held til det? Præsident Joe Bidens stort anlagte virtuelle klimatopmøde fortsætter i dag. I går handlede det om nye og mere ambitøse mål for at løse klimakrisen, og USA gik selv forrest med næsten en fordobling af sit klimamål i 2030. I dag er en stribe statsledere blevet bedt om at tale om de mest lovende teknologier til at løse klimakrisen. Bl.a statsminister Mette Frederiksen. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:10
  Mennesker og medier

  Mennesker og medier: Magtkamp på Rådhuspladsen

  "Bekymrende", "udfordrende" og "absurd"... Ugens udskiftning i toppen af JP/Politikens Hus bliver mødt med forundring. Lars Munch går af, og tidligere forsvarschef Peter Bartram skal være ny bestyrelsesformand i et af Danmarks største mediehuse. Hvad skiftet betyder for medieudviklingen og læserne, vurderer mediekommentator Jacob Mollerup og journalist og forfatter Kirsten Jacobsen. Ny morgenradio: Med næsten ingen penge og masser af frivillig arbejdskraft er "Den Uafhængige" gået i luften i denne uge med løfter om mere pågående journalistik. Interview med initiativtager og studievært Asger Juhl om ideen med den nye radio, som kun overlever, hvis lytterne vil til lommerne. Nysgerrigt kamera: I seks år har dokumentarist og antropolog Camilla Nielsson fulgt en gryende demokratiseringsproces i Zimbabwe. Søndag er der CPH:DOX-premiere på hendes film "The President", som blandt andet skal minde os om, at demokrati og ytringsfrihed ikke er naturgivne størrelser. Pressefrihed under pres: Coronapandemien har sat ytringsfriheden under hårdt pres mange steder i verden. Reporters Without Borders har netop offentliggjort sit 2021-index med for eksempel Belarus som nummer 158 ud af 180 lande. Oppositionsleder Svetlana Tikhanovskaja fortæller fra sit eksil i Vilnius. Skriv til menneskerogmedier@dr.dk. Vært og producent: Kurt Strand. (Sendes også 00.05, søndag 13.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 4. division

  4. division: Super Leagues kollaps og intern krig på amerikansk forlag

  De store planer om en europæisk Super League i fodbold er faldet til jorden med et brag. Tolv storklubbers forsøg på at kuppe det hele blev efter massivt pres fra fans og fodboldorganisationer afblæst under tre døgn efter offentliggørelsen. Vi taler om det kuldsejlede projekt og om forholdet mellem fodbold og big business. Den tidligere amerikanske vicepræsident Mike Pence har indgået en aftale med forlaget Simon & Schuster til svimlende 25 millioner danske kroner. Som den første højtstående person i Trumps inderkreds vil han nu fortælle sin version af de sidste fire år i Det Hvide Hus. Men ikke alle forlagsansatte er lige glade for udsigten til Pences bog, og det har skabt intern ballade på det respektable forlag. Vi får besøg af krimiforfatter Katrine Engberg, der selv udkommer på netop Simon & Schuster i USA og før har været ude i et politisk stormvejr af den grund. Vi skal også omkring formandsskiftet i JP-Politikens Fond, den evigt omdiskuterede kulturkanon og meget mere. Værter: Adam Holm, Nynne Bjerre Christensen, Mikkel Frey Damgaard. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 4. division

  4. division: Super Leagues kollaps og intern krig på amerikansk forlag (fortsat)

  De store planer om en europæisk Super League i fodbold er faldet til jorden med et brag. Tolv storklubbers forsøg på at kuppe det hele blev efter massivt pres fra fans og fodboldorganisationer afblæst under tre døgn efter offentliggørelsen. Vi taler om det kuldsejlede projekt og om forholdet mellem fodbold og big business. Den tidligere amerikanske vicepræsident Mike Pence har indgået en aftale med forlaget Simon & Schuster til svimlende 25 millioner danske kroner. Som den første højtstående person i Trumps inderkreds vil han nu fortælle sin version af de sidste fire år i Det Hvide Hus. Men ikke alle forlagsansatte er lige glade for udsigten til Pences bog, og det har skabt intern ballade på det respektable forlag. Vi får besøg af krimiforfatter Katrine Engberg, der selv udkommer på netop Simon & Schuster i USA og før har været ude i et politisk stormvejr af den grund. Vi skal også omkring formandsskiftet i JP-Politikens Fond, den evigt omdiskuterede kulturkanon og meget mere. Værter: Adam Holm, Nynne Bjerre Christensen, Mikkel Frey Damgaard. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Kan støttepartiernes bukser holde?

  De kalder sig støttepartier - men i øjeblikket er der mere skæld ud end støtte til regeringen, når det handler om udlændingepolitik. Og selvom de tre støttepartier bl.a. er utilfredse med regeringens afvisning af at hjælpe mødre og børn i lejrene i Syrien hjem, kan de så overhovedet andet end at skælde ud og fortælle, at de er uenige? Vi får analyser af støttepartiernes muligheder og begrænsninger, og taler med partiernes bagland uden for Christiansborg. 56.000 sygeplejersker er på vej i konflikt. 5.350 skal nedlægge arbejdet. Det sker pga. sygeplejerskernes nej til overenskomstforslag fra deres fagforening. Nu appellerer Dansk Sygeplejeråd til trepartsdrøftelser med målet at rykke sygeplejersker op i lønkæden. Men kan de få held til det? Præsident Joe Bidens stort anlagte virtuelle klimatopmøde fortsætter i dag. I går handlede det om nye og mere ambitøse mål for at løse klimakrisen, og USA gik selv forrest med næsten en fordobling af sit klimamål i 2030. I dag er en stribe statsledere blevet bedt om at tale om de mest lovende teknologier til at løse klimakrisen. Bl.a statsminister Mette Frederiksen. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Kan støttepartiernes bukser holde? (fortsat)

  De kalder sig støttepartier - men i øjeblikket er der mere skæld ud end støtte til regeringen, når det handler om udlændingepolitik. Og selvom de tre støttepartier bl.a. er utilfredse med regeringens afvisning af at hjælpe mødre og børn i lejrene i Syrien hjem, kan de så overhovedet andet end at skælde ud og fortælle, at de er uenige? Vi får analyser af støttepartiernes muligheder og begrænsninger, og taler med partiernes bagland uden for Christiansborg. 56.000 sygeplejersker er på vej i konflikt. 5.350 skal nedlægge arbejdet. Det sker pga. sygeplejerskernes nej til overenskomstforslag fra deres fagforening. Nu appellerer Dansk Sygeplejeråd til trepartsdrøftelser med målet at rykke sygeplejersker op i lønkæden. Men kan de få held til det? Præsident Joe Bidens stort anlagte virtuelle klimatopmøde fortsætter i dag. I går handlede det om nye og mere ambitøse mål for at løse klimakrisen, og USA gik selv forrest med næsten en fordobling af sit klimamål i 2030. I dag er en stribe statsledere blevet bedt om at tale om de mest lovende teknologier til at løse klimakrisen. Bl.a statsminister Mette Frederiksen. Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet