Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:28
  Sommer i Møllehave

  Sommer i Møllehave 3:5

  Johannes Møllehave er død, men hans stemme lever i DR's arkiv. Gennem sommeren besøger vi Møllehave. I dagens udsendelse opholder vi os ved hans forhold til humor. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 57:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Jesper

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Kokkedal hos Jesper, som lever med diagnosen alkoholiker. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05 og torsdag 21.03).

  Kultur
 • 2:44:44
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvorfor søger flere og flere familier væk fra storbyens larm og ud, hvor der er højt til loftet og fuglefløjt? Hvad sker der i Tunesien, og hvem skal overtage magten, nu hvor premierministeren og regeringen er afsat? Dagens sommergæst er Merete Risager. Hvordan har hun klaret præstationspresset både i politik og i svømmeverdenen? Vært: Kirstine Dons Christensen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 56:11
  Dillermand og urtekusse

  Dillermand og urtekusse 4:8 Mænd kan også tale om følelser og kvinder kan også krænke

  Adam mener, at det er tid til, at Alberte skal forstå, at der skal to til at danse tango. Også når det kommer til #Metoo. Han har derfor allerede lavet en aftale med en gammel ven, som Alberte skal tale med. Radioværten Hassan Preisler har nemlig skrevet en kronik i Weekendavisen om, at kvinder bør vende blikke indad og spørge sig selv, hvorfor de bliver tiltrukket af stærke machomænd i stedet for de bløde mænd, som passer børn og viser sårbarhed. Det fik han mange ubehagelige kommentarer for... fra kvinderne. Nu efterspørger han nuancer i #Metoodebatten, hvor der skal være plads til at kunne sige, at også kvinder har evnen til at krænke. (Sendes også 20.03, i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 00.05).

  Kultur
 • 56:04
  Supertanker

  Supertanker: Hvordan oplever jeg mig?

  I 1637 sagde René Descartes: "Jeg tænker, derfor er jeg." Jeg har en bevidsthed, derfor oplever jeg at være. Siden er der tænkt meget over og forsket i, hvad bevidsthed er, og hvor og hvordan den opstår. Vi er ikke i tvivl om, at mange dyr har en bevidsthed, men gælder det alle dyr? Og de senere år er de såkaldte panpsykister begyndt at spørge om også et træ, en stol eller en sten har en oplevelse af at være. Supertanker kaster sig over bevidsthed om og erkendelse af at være. Medvirkende: Benjamin Christensen, phd.-studerende på filosofi, Aarhus Universitet. Dan Zahavi, professor i filosofi på Københavns Universitet og Oxford Universitet, leder af Center for Subjektivitetsforskning. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Sendt først gang 20. oktober 2020). (Sendes også 21.03, torsdag 5.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:50
  P1 Debat

  P1 Debat: Farvel til kontanterne?

  Skal Danmark være et kontantløs samfund? Butikker vil gerne af med kontanterne for at undgå tyveri. Banker og erhvervslivet vil også gerne af med sedler og mønter, der koster samfundet hundredevis af millioner at håndtere. Kan et kontantfrit samfund også være vejen væk fra sorte penge og bestikkelse? Eller vil det kontantløse samfund koste dyrt for de grupper, der ikke kan eller vil håndtere kort og mobil? Og vil det være et farvel til den sidste overvågningsfrie betalingsform? Debattører: Mette Reissmann, ekspert i Luksusfælden & KV-kandidat, S, Peter Schleidt, bankdirektør, Jyske Bank, Jesper Østergaard, direktør 7-eleven, Anders Kjærulff, journalist & privatlivsaktivist og Jesper Olsen, formand, Transparency International. Vært: Julie Toft. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Bagsiden af statuetten

  Er Feras Fayyad en feteret dokumentarinstruktør, der fortæller vigtige historier fra Syriens helvede? Eller er det sande billede snarere en cv-fusker og krænker i flere #metoo-sager? Journalist på Ekstra Bladet, Maya Tekeli, får et tip, som fører til en række afsløringer i den danske filmbranche. (Redigeret genudsendelse af podcast fra 7. oktober 2020). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:12
  Mors afskedsbrev

  Mors afskedsbrev 4:6 - Stedmoderen fra helvede

  Morfar Thorvald er i 1962 enkemand kortere tid end sidst. Mens Adrians familie flytter fra Wales til Danmark, gifter Thorvald sig med Frederiksbergs Borgmester Arne Stæhr Johansens elskerinde Margot. Trods ægteskabet fortsætter hun forholdet til "Stæhren". Trekanten er offentlig, bemærker Lise Nørgaard. Margot styrer Thorvalds formue og familieforhold med hård hånd, og Thorvalds relationer til sine fire døtre forvitrer. Adrian møder for første gang i 50 år sin moster Lotte, og Gurli Jordan, som kom i morfarens hjem. Medvirkende: Lise Nørgaard, Lotte Dreyer, Gurli Jordan, Jørgen Stæhr Johansen, Adrian og Hywel Hughes. Jette Dreyer Hughes' breve og erindringer læses af Ghita Nørby, øvrige tekster af Tore Leifer. Original musik: Lars H.U.G mv. Tilrettelæggelse Adrian Hughes, dramaturg og lyddesign Kim. G. Hansen. Redaktør: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Sendes også 19.33, søndag 5.33 og 16.33).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Tid til at slå ned på chikane: Efter den digitale direktør på Radio LOUD stod frem og fortalte om at have modtaget dødstrusler, er der blevet sat spotlys på chikane og trusler mod journalister. En undersøgelse viser, at 25 procent af danske journalister har oplevet chikane, og Dansk Journalistforbunds formand Tine Johansen efterlyser en national handlingsplan. Vi taler med medieordførerne og Journalistforbundet. Er det en guldgrube at være kulturhovedstad? Da Aarhus i 2017 var Europæisk Kulturhovedstad, var programmet for arrangementer efter sigende 3 kilo tungt. Nu har Helsingør sat jagten ind på at blive den næste begivenhedstunge kulturhovedstad - både for at få de kulturelle og økonomiske gevinster. Vi taler med kræfterne bag og ser nærmere på, om det nu også udelukkende er en fest at være kulturhovedstad. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Alle vil have de unges arbejdskraft

  Ved midnat får 93.000 unge at vide, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. Men de unges studieoptag interesserer ikke kun de unge, det handler om. Offentlige og private arbejdsgivere vil også følge optaget med stor interesse. For der er kamp om de unge. Og især kommunerne har store problemer med at rekruttere uddannet arbejdskraft. I øjeblikket sejler Storbritanniens største krigsskib, HMS Queen Elizabeth, imod det Sydkinesiske Øhav for at deltage i en storstilet fælles militærøvelse sammen med blandt andre USA, Australien, Japan og Sydkorea. At Sydkorea er med, er i kinesiske medier blevet kaldt en provokation. Vi ser på kampen om Det sydkinesiske Hav. 11. september er det 20 år siden World Trade Center, tvillingetårnene, i New York blev jævnet med jorden i et terrorangreb og blev anledning til en international krig mod terror. Denne uges sommertema er "Krigen mod terror" og i dag ser vi på de danske terrorister. Mathias Bay Lynggaard er værten. Birgitte Gadegaard redaktøren. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:50
  P1 Debat

  P1 Debat: Farvel til kontanterne?

  Skal Danmark være et kontantløs samfund? Butikker vil gerne af med kontanterne for at undgå tyveri. Banker og erhvervslivet vil også gerne af med sedler og mønter, der koster samfundet hundredevis af millioner at håndtere. Kan et kontantfrit samfund også være vejen væk fra sorte penge og bestikkelse? Eller vil det kontantløse samfund koste dyrt for de grupper, der ikke kan eller vil håndtere kort og mobil? Og vil det være et farvel til den sidste overvågningsfrie betalingsform? Debattører: Mette Reissmann, ekspert i Luksusfælden & KV-kandidat, S, Peter Schleidt, bankdirektør, Jyske Bank, Jesper Østergaard, direktør 7-eleven, Anders Kjærulff, journalist & privatlivsaktivist og Jesper Olsen, formand, Transparency International. Vært: Julie Toft. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Bagsiden af statuetten

  Er Feras Fayyad en feteret dokumentarinstruktør, der fortæller vigtige historier fra Syriens helvede? Eller er det sande billede snarere en cv-fusker og krænker i flere #metoo-sager? Journalist på Ekstra Bladet, Maya Tekeli, får et tip, som fører til en række afsløringer i den danske filmbranche. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:12
  Mors afskedsbrev

  Mors afskedsbrev 4:6 - Stedmoderen fra helvede

  Morfar Thorvald er i 1962 enkemand kortere tid end sidst. Mens Adrians familie flytter fra Wales til Danmark, gifter Thorvald sig med Frederiksbergs Borgmester Arne Stæhr Johansens elskerinde Margot. Trods ægteskabet fortsætter hun forholdet til "Stæhren". Trekanten er offentlig, bemærker Lise Nørgaard. Margot styrer Thorvalds formue og familieforhold med hård hånd, og Thorvalds relationer til sine fire døtre forvitrer. Adrian møder for første gang i 50 år sin moster Lotte, og Gurli Jordan, som kom i morfarens hjem. Medvirkende: Lise Nørgaard, Lotte Dreyer, Gurli Jordan, Jørgen Stæhr Johansen, Adrian og Hywel Hughes. Jette Dreyer Hughes' breve og erindringer læses af Ghita Nørby, øvrige tekster af Tore Leifer. Original musik: Lars H.U.G mv. Tilrettelæggelse Adrian Hughes, dramaturg og lyddesign Kim. G. Hansen. Redaktør: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33 og 16.33).

  Dokumentar
 • 56:11
  Dillermand og urtekusse

  Dillermand og urtekusse 4:8 Mænd kan også tale om følelser og kvinder kan også krænke

  Adam mener, at det er tid til, at Alberte skal forstå, at der skal to til at danse tango. Også når det kommer til #Metoo. Han har derfor allerede lavet en aftale med en gammel ven, som Alberte skal tale med. Radioværten Hassan Preisler har nemlig skrevet en kronik i Weekendavisen om, at kvinder bør vende blikke indad og spørge sig selv, hvorfor de bliver tiltrukket af stærke machomænd i stedet for de bløde mænd, som passer børn og viser sårbarhed. Det fik han mange ubehagelige kommentarer for... fra kvinderne. Nu efterspørger han nuancer i #Metoodebatten, hvor der skal være plads til at kunne sige, at også kvinder har evnen til at krænke. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 00.05).

  Kultur
 • 56:04
  Supertanker

  Supertanker: Hvordan oplever jeg mig?

  I 1637 sagde René Descartes: "Jeg tænker, derfor er jeg." Jeg har en bevidsthed, derfor oplever jeg at være. Siden er der tænkt meget over og forsket i, hvad bevidsthed er, og hvor og hvordan den opstår. Vi er ikke i tvivl om, at mange dyr har en bevidsthed, men gælder det alle dyr? Og de senere år er de såkaldte panpsykister begyndt at spørge om også et træ, en stol eller en sten har en oplevelse af at være. Supertanker kaster sig over bevidsthed om og erkendelse af at være. Medvirkende: Benjamin Christensen, phd.-studerende på filosofi, Aarhus Universitet. Dan Zahavi, professor i filosofi på Københavns Universitet og Oxford Universitet, leder af Center for Subjektivitetsforskning. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også torsdag 5.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Alle vil have de unges arbejdskraft

  Ved midnat får 93.000 unge at vide, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. Men de unges studieoptag interesserer ikke kun de unge, det handler om. Offentlige og private arbejdsgivere vil også følge optaget med stor interesse. For der er kamp om de unge. Og især kommunerne har store problemer med at rekruttere uddannet arbejdskraft. I øjeblikket sejler Storbritanniens største krigsskib, HMS Queen Elizabeth, imod det Sydkinesiske Øhav for at deltage i en storstilet fælles militærøvelse sammen med blandt andre USA, Australien, Japan og Sydkorea. At Sydkorea er med, er i kinesiske medier blevet kaldt en provokation. Vi ser på kampen om Det sydkinesiske Hav. 11. september er det 20 år siden World Trade Center, tvillingetårnene, i New York blev jævnet med jorden i et terrorangreb og blev anledning til en international krig mod terror. Denne uges sommertema er "Krigen mod terror" og i dag ser vi på de danske terrorister. Mathias Bay Lynggaard er værten. Birgitte Gadegaard redaktøren. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 57:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Jesper

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en psykiatrisk diagnose. I dag er vi i Kokkedal hos Jesper, som lever med diagnosen alkoholiker. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også torsdag 21.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Tid til at slå ned på chikane: Efter den digitale direktør på Radio LOUD stod frem og fortalte om at have modtaget dødstrusler, er der blevet sat spotlys på chikane og trusler mod journalister. En undersøgelse viser, at 25 procent af danske journalister har oplevet chikane, og Dansk Journalistforbunds formand Tine Johansen efterlyser en national handlingsplan. Vi taler med medieordførerne og Journalistforbundet. Er det en guldgrube at være kulturhovedstad? Da Aarhus i 2017 var Europæisk Kulturhovedstad, var programmet for arrangementer efter sigende 3 kilo tungt. Nu har Helsingør sat jagten ind på at blive den næste begivenhedstunge kulturhovedstad - både for at få de kulturelle og økonomiske gevinster. Vi taler med kræfterne bag og ser nærmere på, om det nu også udelukkende er en fest at være kulturhovedstad. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Alle vil have de unges arbejdskraft

  Ved midnat får 93.000 unge at vide, om de er kommet ind på deres drømmeuddannelse. Men de unges studieoptag interesserer ikke kun de unge, det handler om. Offentlige og private arbejdsgivere vil også følge optaget med stor interesse. For der er kamp om de unge. Og især kommunerne har store problemer med at rekruttere uddannet arbejdskraft. I øjeblikket sejler Storbritanniens største krigsskib, HMS Queen Elizabeth, imod det Sydkinesiske Øhav for at deltage i en storstilet fælles militærøvelse sammen med blandt andre USA, Australien, Japan og Sydkorea. At Sydkorea er med, er i kinesiske medier blevet kaldt en provokation. Vi ser på kampen om Det sydkinesiske Hav. 11. september er det 20 år siden World Trade Center, tvillingetårnene, i New York blev jævnet med jorden i et terrorangreb og blev anledning til en international krig mod terror. Denne uges sommertema er "Krigen mod terror" og i dag ser vi på de danske terrorister. Mathias Bay Lynggaard er værten. Birgitte Gadegaard redaktøren. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet