Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:11
  Supertanker

  Supertanker: Når talent er en forbandelse

  Nogle mennesker er enormt gode til et eller andet - det kan være at spille klaver eller fodbold, at tegne huse, bage kager eller noget helt femte. Vi kalder dem for talentfulde og begavede, betragter ofte talentet som en gave, fra oven måske, og så siger vi, at de er gudsbenådede musikere osv. Derfor er der en forventning om, at de deler det med os andre, at de forvalter deres talent, så alle får glæde af den gave, de har modtaget. Men før de når dertil, er talentet måske et potentiale eller en mulighed, noget der skal opdyrkes, plejes og trænes. Det kan være hårdt arbejde, men SÅ, når det arbejde er gjort, så skal talentet forvaltes og deles ud. Og i den proces, kan det, som udefra set er en velsignelse, opleves som en forbandelse. For måske er talentet blevet dyrket og næret i et ubehageligt og utrygt miljø, som en flugt og som et råb om anerkendelse. Medvirkende: Andreas Bøggild Monies, dokumentarist og filminstruktør. Anna Jerslev, post.doc. i psykologi, Aarhus Universitet. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 57:08
  Er der liv på Venus?

  Er der liv på Venus? 2:5 - Biologien

  En stor undersøgelse fra sidste år viste, at kvinder har mindre lyst til sex end mænd, at de onanerer halvt så meget som mænd og desuden får meget færre orgasmer end mænd. I denne serie dykker Anne Sofie Allarp langt ind i den kvindelige seksualitet og søger svar i bl.a. fysiologien, biologien, adfærdspsykologien og sexologien på, hvorfor der er den forskel. Vært, ide og tilrettelæggelse: Anne Sofie Allarp. Teknik: Anne Lundager. I redaktionen: Oliver Bech og Hanne Budtz. Redaktør: Karen Albertsen. Medvirkende: Anette Tønnes Pedersen, overlæge på Gynækologisk Klinik, Rigshospitalet & Esben Berger, tantramassør. Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra fredag).

  Fritid & Livsstil
 • 2:45:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad vil regeringen gøre for at højne niveauet i ældreplejen? Er det ikke rimeligt, at billeddelingen i den såkaldte Umbrella-sag har konsekvenser? Og hvordan vil corona forandre vores samfund? Vært: Tinne Hjersing Knudsen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:50
  Forbudte møder

  Forbudte møder 3:4 - om brune børn, tabermænd og privilegieblinde kvinder

  Sofie Jama har som minoritetsetnisk kvinde både oplevet racisme og kønsdiskrimination. Alligevel tager hun de hvide, danske mænd i forsvar i debatten om ligestilling - for som hun ser det, skal de danske mænd på banen og tale om, hvad der er svært ved at være mand i dag. Derfor har hun inviteret forfatter Kaspar Colling Nielsen til en samtale om den moderne mands udfordringer, kønsroller, og hvordan man tackler, når racisme rammer ens børn. Kaspar har nemlig selv fået børn, der har en anden hudfarve end hans egen og skal derigennem forholde sig til racisme. Medvirkende: Sofie Jama, forfatter og Kaspar Colling Nielsen, forfatter. I redaktionen: Celine Klint og Anne Pilegaard Petersen. Redaktør: Rune Sparre Geertsen. Produceret for DR af Filt Cph. (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05).

  Dokumentar
 • 57:00
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Denne uges pilgrim bringer dig til den italienske by Assisi, som hvert år tiltrækker millioner af turister og pilgrimme. De kommer for at opleve den særlige stemning, der hersker i den hellige Frans' fødeby. Hvorfor Assisi er noget særligt, fortæller forfatter Tove Ahlmark om. Og i Assisi møder Anders Laugesen også den danskfødte franciskanerbroder Theodor. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også 21.03, tirsdag 5.03 og lørdag 20.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:04
  P1 Debat

  P1 Debat: Intolerance?

  Er intolerance og offentlig udskamning gået amok? 150 kulturpersoner går i et åbent brev til angreb på fænomenet "Cancel Culture", mennesker med stærke holdninger, der i fællesskab angriber dem, de er mest uenige med. Ofte på sociale medier. Hvorfor er udskamning så moderne? Kan vi have en offentlig debat, hvis man angriber mennesker, fremfor deres holdninger? Må du bare leve med, at andre synes, at du er en idiot? P1 Debattører: Karen Melchior (RV), Desiree Ohrbeck, cand. mag. i dansk, Roger Courage, skuespiller, Marie Høgh, præst, Jakob Mchangama, direktør tænketanken Justitia, Magnus Pharao, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:55
  Radiofortællinger

  Hvordan får jeg en ven 1:5 - En handlingslammet bybo

  Bodil er flyttet til en ny landsdel og aner ikke, hvordan hun skal få skabt sig et nyt socialt liv. Hun beder om gode råd hos psykolog Mette Kroier, der foreslår hende at gå ombord i det lokale foreningsliv. Hun opsøger også tv-vært Sofie Linde for at høre, hvad hun gjorde dengang hun var ensom. Bodil Richardt er 32 år, er lige flyttet fra København til Djursland med sin mand og sin lille søn og har efterladt alle sine venner i hovedstaden. Nu vil hun gerne møde nye venner. På Djursland. Men hvordan kan hun gribe det an, når hun ikke kender en sjæl det nye sted og gerne vil finde nogen at hænge ud og drikke vin med hurtigst muligt? Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Sendt første gang 7. juli 2019). (Sendes også 19.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  Pippi for voksne

  Pippi for voksne 3:5 - Pippi og penge

  "Behold resten, og køb noget godt til børnene". Pippi er, med egne ord, rig som en trold. Men hvordan forholder hun sig til alle de penge, hun har liggende i en kiste fra sin Sydhavskongefar? I dette afsnit har vi givet de samme citater om Pippis forbrug til to gæster med to meget forskellige finanspolitiske ståsteder og fået dem til at kommentere på, hvad det siger om Pippi, og hvordan hun ville passe ind på Christiansborg. Gæster: Politikere Laura Lindahl og Pernille Skipper. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Sendt første gang 11. april). (Sendes også 19.33, lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Usynlig kulturstøtte til sommeraktiviteter: Det er lige nu, at foreninger og professionelle kunstnere kan søge støtte til at lave sommeraktiviteter. "Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark" er besluttet af Regeringen og flere af Folketingets partier for "at give danskerne bedre mulighed for at dyrke kultur- og naturoplevelser i sommermånederne". Men den er nærmest usynlig. Kun få ved, at de kan søge penge og om lidt er der deadline. Det mener i hvert fald Radikale Venstres kulturordfører. Vi hører kritikken og fortæller om sommerpakke-puljen. Portræt af Melissa Inya: Med musikken som våben, går sanger Melissa Inya til kamp mod vold og overgreb i sin nye single. Mød den nye blues-stemme i dansk musik i Kulturen på P1 i dag. Forsmag på nye digterruter: Ud i naturen for at opleve litteraturen. Det er ideen bag 19 nye digterruter som netop nu er under udarbejdelse. I den her uge skridter vi fem ruter af sammen med forskellige kunstnere, der har et særligt forhold til digtere. Vi begynder med solodanser Ida Praetorius og hendes forhold til H.C. Andersen. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  En ny vaccine mod coronavirus, med navnet CoVAXIX, kan være klar til at blive testet på mennesker allerede i år. Virker den lige så godt på mennesker, som den har vist sig at gøre på mus, så kan den være med til at forhindre en potentielt 2. og 3. bølge af Covid-19. Vi får besøg af manden bag den nye vaccine, professor og overlæge ved Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard. To forskere har kortlagt, hvem den magtfulde inderkreds på Grønland er. Resultatet er blevet et kort over magten med 123 konkrete personer. Transparency international Greenland mener, at kombinationen af en lille befolkning og magt koncentreret på få hænder, stiller særligt høje krav om god moral hos de grønlandske beslutningstagere. Dagens sommertema handler om antisemitisme, både herhjemme og i resten af Europa. Mette Vibe Utzon er dagens vært, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:04
  P1 Debat

  P1 Debat: Intolerance?

  Er intolerance og offentlig udskamning gået amok? 150 kulturpersoner går i et åbent brev til angreb på fænomenet "Cancel Culture", mennesker med stærke holdninger, der i fællesskab angriber dem, de er mest uenige med. Ofte på sociale medier. Hvorfor er udskamning så moderne? Kan vi have en offentlig debat, hvis man angriber mennesker, fremfor deres holdninger? Må du bare leve med, at andre synes, at du er en idiot? P1 Debattører: Karen Melchior (RV), Desiree Ohrbeck, cand. mag. i dansk, Roger Courage, skuespiller, Marie Høgh, præst, Jakob Mchangama, direktør tænketanken Justitia, Magnus Pharao, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 26:55
  Radiofortællinger

  Hvordan får jeg en ven 1:5 - En handlingslammet bybo

  Bodil er flyttet til en ny landsdel og aner ikke, hvordan hun skal få skabt sig et nyt socialt liv. Hun beder om gode råd hos psykolog Mette Kroier, der foreslår hende at gå ombord i det lokale foreningsliv. Hun opsøger også tv-vært Sofie Linde for at høre, hvad hun gjorde dengang hun var ensom. Bodil Richardt er 32 år, er lige flyttet fra København til Djursland med sin mand og sin lille søn og har efterladt alle sine venner i hovedstaden. Nu vil hun gerne møde nye venner. På Djursland. Men hvordan kan hun gribe det an, når hun ikke kender en sjæl det nye sted og gerne vil finde nogen at hænge ud og drikke vin med hurtigst muligt? Tilrettelæggelse: Bodil Richardt. I redaktionen: Lise Thorsøe, Anders Aamand og Mette Willumsen. (Genudsendelse fra 13.03).

  Dokumentar
 • 27:11
  Pippi for voksne

  Pippi for voksne 3:5 - Pippi og penge

  "Behold resten, og køb noget godt til børnene". Pippi er, med egne ord, rig som en trold. Men hvordan forholder hun sig til alle de penge, hun har liggende i en kiste fra sin Sydhavskongefar? I dette afsnit har vi givet de samme citater om Pippis forbrug til to gæster med to meget forskellige finanspolitiske ståsteder og fået dem til at kommentere på, hvad det siger om Pippi, og hvordan hun ville passe ind på Christiansborg. Gæster: Politikere Laura Lindahl og Pernille Skipper. Værter: Signe Amtoft og Rikke Collin. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03 og søndag 5.03).

  Kultur
 • 56:59
  Tal til mig

  Tal til mig - Andrea Hejlskov: Thors hammer

  "Jeg tænkte "vis mig hvem der er min Gud" og i samme øjeblik tonede en torshammer frem fra den ene ende af himlen, til den anden". Foredragsholder Andrea Hejlskov mistede sin søster i et biluheld og fandt derefter sin Gud, Thor, ved en ofring. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Pilgrim - på rejse i troens univers

  Denne uges pilgrim bringer dig til den italienske by Assisi, som hvert år tiltrækker millioner af turister og pilgrimme. De kommer for at opleve den særlige stemning, der hersker i den hellige Frans' fødeby. Hvorfor Assisi er noget særligt, fortæller forfatter Tove Ahlmark om. Og i Assisi møder Anders Laugesen også den danskfødte franciskanerbroder Theodor. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også tirsdag 5.03 og lørdag 20.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  En ny vaccine mod coronavirus, med navnet CoVAXIX, kan være klar til at blive testet på mennesker allerede i år. Virker den lige så godt på mennesker, som den har vist sig at gøre på mus, så kan den være med til at forhindre en potentielt 2. og 3. bølge af Covid-19. Vi får besøg af manden bag den nye vaccine, professor og overlæge ved Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard. To forskere har kortlagt, hvem den magtfulde inderkreds på Grønland er. Resultatet er blevet et kort over magten med 123 konkrete personer. Transparency international Greenland mener, at kombinationen af en lille befolkning og magt koncentreret på få hænder, stiller særligt høje krav om god moral hos de grønlandske beslutningstagere. Dagens sommertema handler om antisemitisme, både herhjemme og i resten af Europa. Mette Vibe Utzon er dagens vært, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Tidsånd

  Tidsånd

  Sanselig sommerradio fra troens verden. Vært: Paula Larrain. (Genudsendelse fra søndag). (Sendes også lørdag 2.03).

  Kultur
 • 1:54:06
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Usynlig kulturstøtte til sommeraktiviteter: Det er lige nu, at foreninger og professionelle kunstnere kan søge støtte til at lave sommeraktiviteter. "Pulje til kunstneriske sommeraktiviteter i Danmark" er besluttet af Regeringen og flere af Folketingets partier for "at give danskerne bedre mulighed for at dyrke kultur- og naturoplevelser i sommermånederne". Men den er nærmest usynlig. Kun få ved, at de kan søge penge og om lidt er der deadline. Det mener i hvert fald Radikale Venstres kulturordfører. Vi hører kritikken og fortæller om sommerpakke-puljen. Portræt af Melissa Inya: Med musikken som våben, går sanger Melissa Inya til kamp mod vold og overgreb i sin nye single. Mød den nye blues-stemme i dansk musik i Kulturen på P1 i dag. Forsmag på nye digterruter: Ud i naturen for at opleve litteraturen. Det er ideen bag 19 nye digterruter som netop nu er under udarbejdelse. I den her uge skridter vi fem ruter af sammen med forskellige kunstnere, der har et særligt forhold til digtere. Vi begynder med solodanser Ida Praetorius og hendes forhold til H.C. Andersen. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  En ny vaccine mod coronavirus, med navnet CoVAXIX, kan være klar til at blive testet på mennesker allerede i år. Virker den lige så godt på mennesker, som den har vist sig at gøre på mus, så kan den være med til at forhindre en potentielt 2. og 3. bølge af Covid-19. Vi får besøg af manden bag den nye vaccine, professor og overlæge ved Statens Serum Institut, Anders Fomsgaard. To forskere har kortlagt, hvem den magtfulde inderkreds på Grønland er. Resultatet er blevet et kort over magten med 123 konkrete personer. Transparency international Greenland mener, at kombinationen af en lille befolkning og magt koncentreret på få hænder, stiller særligt høje krav om god moral hos de grønlandske beslutningstagere. Dagens sommertema handler om antisemitisme, både herhjemme og i resten af Europa. Mette Vibe Utzon er dagens vært, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet