Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:33
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Solsystemet og starten på det hele

  Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen tager på tidsrejse tilbage til dengang for milliarder af år siden, hvor solsystemet blev dannet. Johan udnævner vores solsystem til galaksens hyggeligste, selv om han bliver svimmel af at tænke på det. Vicky kæmper for at holde styr på de ufattelige afstande og forskellen på universet, galakser og solsystemer. Heldigvis får de tålmodig hjælp af astrofysiker og erklæret rumnørd Majken "Astronomicca" Christensen. Historien om solsystemets dannelse er første afsnit i en sommerserie, hvor Johan og Vicky fortæller deres egen vildt naturlige skabelsesberetning. Adam og Eva er ikke med. Til gengæld er der sex, skønhed, vold og massedød - og en masse fantasifulde evolutionære krumspring, når livet opstår og udvikler sig. Værter: Johan Olsen og Vicky Knudsen. Gæst: Majken B. E. Christensen, astrofysiker og rum-formidler som @Astronomicca. Producer: Søren Bjørn-Hansen. Redaktør: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:11
  De kontroversielle

  De kontroversielle 2:5 - Jim Lyngvild

  Jim Lyngvild er hér, dér og alle vegne. Men det er alle ikke lige begejstret for. Der var dem, der helst havde set ham forment adgang til Nationalmuseet, da museet bad ham give sit bud på, hvordan vikingerne så ud. Han var heller ikke velkommen som vært til Priden, efter han om sine tatoveringer udtalte:" Altså, dem der piver er små bøssekarle." Lige meget hjalp det, at han i samme interview forklarede, at han var ved at kaste op af smerte, da han var under nålen. Den pæne Klaus Rothstein har den ustyrlige designer Jim Lyngvild i studiet til en personlig samtale, hvor to verdener støder sammen. Hvordan gør man en god figur som kontroversiel, hvad driver den kontroversielle, og hvad kan man egentlig tillade sig at sige om andre mennesker? Vært: Klaus Rothstein. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05, lørdag 7.03 og 15.03).

  Kultur
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  I et forsøg på at få fat i den unge målgruppe har Hjerteforeningen oprettet hjemmesiden "P.S. I love You". En hjemmeside, der har til hensigt at få unge mennesker til at passe bedre på deres hjerter. Der er bare det, at hjemmesiden trækker på en masse alternative kilder og promoverer pseudovidenskab. Og det har vakt bekymring hos en masse sundhedsvidenskabelige eksperter. Vi taler med både Hjerteforeningen og nogle af kritikerne. Nye tal fra Vejdirektoratet viser, at 2019 endte med det højeste antal dræbte motorcyklister i 10 år. Hvorfor bliver stadig mange motorcyklister dræbt i trafikken, og hvordan løser vi problemet? Flere grupper af danske unge er netop taget til Sunny Beach for at feste. Men nu forbyder regeringen i Bulgarien alle indendørs diskoteker, barer og natklubber inden for de næste par dage, efter coronasmitten er blusset mere op i landet. Det skal vi snakke om med Danmarks ambassadør i Bulgarien. Værterne i dag er Maria Dohn og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 57:08
  Er der liv på Venus?

  Er der liv på Venus? 2:5 - Biologien

  En stor undersøgelse fra sidste år viste, at kvinder har mindre lyst til sex end mænd, at de onanerer halvt så meget som mænd og desuden får meget færre orgasmer end mænd. I denne serie dykker Anne Sofie Allarp langt ind i den kvindelige seksualitet og søger svar i bl.a. fysiologien, biologien, adfærdspsykologien og sexologien på, hvorfor der er den forskel. Vært, ide og tilrettelæggelse: Anne Sofie Allarp. Teknik: Anne Lundager. I redaktionen: Oliver Bech og Hanne Budtz. Redaktør: Karen Albertsen. Medvirkende: Anette Tønnes Pedersen, overlæge på Gynækologisk Klinik, Rigshospitalet & Esben Berger, tantramassør. Produceret for DR af Munck Studios København. (Sendes også i morgen 14.03, 00.05 og mandag 6.05).

  Fritid & Livsstil
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Hvordan har landbruget påvirket det danske sprog? Og hvad med al vores kyst? Ahmed Akkari og Kim Leine gæster Klog på Sprog til en snak om danskhed og det danske sprog. (Sendt første gang 27. september 2019). (Sendes også 21.03, lørdag 5.03, 3.03 og søndag 22.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:05
  P1 Debat

  P1 Debat: Svenske tilstande i Danmark?

  En stærkt ubehagelig video af et umotiveret overfald går lige nu viralt i Danmark. Her ses en ung mand, der overfalder en anden ung mand. Offeret bliver udsat for både ydmygelser og voldshandlinger og det får flere politikere til tasterne. Har Socialdemokratiets Rasmus Stoklund ret, når han siger, at der er tale om en negativ udvikling og forråelse blandt unge med anden etnisk baggrund? Skal handlinger som den, der ses i videoen, prompte straffes med udvisning? Har vi svenske tilstande i Danmark? P1 Debattører: Rasmus Stoklund (S), Rosa Lund (EL), Ali Aminali og Samira Nawa (RV). Vært: Mads Aagaard. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:03
  Dronningens Sønderjylland

  Dronningens Sønderjylland

  Dronning Margrethe er hele sit liv vendt tilbage til Sønderjylland, men det har ikke altid været let at være dronning for en grænseegn med en broget fortid ifølge Hendes Majestæt. I et nyt interview fortæller hun, hvordan hun ser på landsdelen og mindretallene på begge sider af grænsen og om skuffelsen ved, at sønderjyderne alligevel ikke kunne fejre årets helt store fest, Genforeningen, på grund af coronakrisen. Tag med på en rejse ind i dronningens Sønderjylland, hvor hun afslører om hun kan "æ sproch". Medvirkende: H.M. Dronning Margrethe 2. Fortæller: Niklas Møller Jørgensen. Journalist: Anette Johnsen. Klip og lyddesign: Mikkel Reschat Holm. Programansvarlig: Jens Conrad. (Sendes også 19.03).

  Kultur
 • 27:21
  Den sidste modstandsmand

  Den sidste modstandsmand 2:5 - Døden kommer til Aalborg

  Modstandsmiljøet i Aalborg får hjælp fra en dansk SOE-agent, der er blevet trænet i England. Men stikkere truer modstandsmiljøet. Det samme gør politiet og tyskerne, og snart mister min farfar en god kammerat. Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. (Sendt første gang 2. marts). (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • 1:23:48
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kongens fald og andre genforeningshistorier: Nu er det NU, at det er 100 år siden, at kong Christian X red over den nye grænse mellem Danmark og Tyskland på sin hvide hest og ... og hvad? Nok har vi hørt historien om kongens genforenings-ridetur mange gange, men i dag i Kulturen på P1 tør vi godt love detaljer, der vil overraske de fleste. "Kanye West for president": Han rapper og producerer som ingen anden, tror på Gud, paralleluniverser og konspirationsteorier - og nu vil han forsøge at erobre Det Hvide Hus. Kanye West er en af verdens bedst sælgende musikere, hans mærkesag er modstand mod vaccination, og blandt hans erklærede støtter er Tesla-bagmand og rum-entusiast Elon Musk. Kulturen på P1 ser på en præsidentvalgskampagne, de færreste lige havde set komme. Kunsten i Guds huse: Hvilket kunstmuseum er Danmarks største? Statens Museum for Kunst i København? Louisiana i Nordsjælland? Aros i Aarhus? Forkert. Efter en uge, hvor utraditionel kirkekunst i Faaborg fandt vej til overskrifterne, viser Kulturen på P1 rundt dér, hvor der er allermest af kunsten: I de danske kirker. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 30:07
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Hver fredag ser De Konstruktive Nyheder tilbage på ugen og giver nyhedsstrømmen et konstruktivt vrid. For Anders Lund Madsen og Sanne Cigale er intet for grusomt eller for dårligt. De griber fat om roden og klemmer til, lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Sendes også 2.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:01
  Orientering

  Orientering

  En sag om omsorgssvigt over for en dement borger på et plejecenter har vakt stor debat denne uge. Vi kigger på, hvorfor velfærdspersonale, der har valgt et job, hvor de skal yde omsorg og passe på andre mennesker, risikerer at ende med at gøre præcis det modsatte. Højreekstremismen er forsat den største trussel, man står overfor i Tyskland. Det bliver slået fast i den årlige rapport om forfatningens beskyttelse i Tyskland, som netop er blevet offentliggjort. Samtidig er der sket en markant stigning i antallet af personer, der kan være involveret i højreekstreme aktiviteter. Dagens sommertema handler om de mange europæere, der hjælper de danske landmænd. For hvis du her til sommer nyder jordbær med fløde, så bør du samtidig sende en venlig tanke til alle de østeuropæere og sydeuropæere, der har trodset coronakrisen for at plukke fx jordbær i Danmark. For netop coronakrisen har åbenbaret, hvor afhængige af åbne grænser og vandrende arbejdskraft vi er, især i landbruget. Mette Vibe Utzon er dagens vært, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:05
  P1 Debat

  P1 Debat: Svenske tilstande i Danmark?

  En stærkt ubehagelig video af et umotiveret overfald går lige nu viralt i Danmark. Her ses en ung mand, der overfalder en anden ung mand. Offeret bliver udsat for både ydmygelser og voldshandlinger og det får flere politikere til tasterne. Har Socialdemokratiets Rasmus Stoklund ret, når han siger, at der er tale om en negativ udvikling og forråelse blandt unge med anden etnisk baggrund? Skal handlinger som den, der ses i videoen, prompte straffes med udvisning? Har vi svenske tilstande i Danmark? P1 Debattører: Rasmus Stoklund (S), Rosa Lund (EL), Ali Aminali og Samira Nawa (RV). Vært: Mads Aagaard. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • 27:03
  Dronningens Sønderjylland

  Dronningens Sønderjylland

  Dronning Margrethe er hele sit liv vendt tilbage til Sønderjylland, men det har ikke altid været let at være dronning for en grænseegn med en broget fortid ifølge Hendes Majestæt. I et nyt interview fortæller hun, hvordan hun ser på landsdelen og mindretallene på begge sider af grænsen og om skuffelsen ved, at sønderjyderne alligevel ikke kunne fejre årets helt store fest, Genforeningen, på grund af coronakrisen. Tag med på en rejse ind i dronningens Sønderjylland, hvor hun afslører om hun kan "æ sproch". Medvirkende: H.M. Dronning Margrethe 2. Fortæller: Niklas Møller Jørgensen. Journalist: Anette Johnsen. Klip og lyddesign: Mikkel Reschat Holm. Programansvarlig: Jens Conrad. (Genudsendelse fra 13.03).

  Kultur
 • 27:21
  Den sidste modstandsmand

  Den sidste modstandsmand 2:5 - Døden kommer til Aalborg

  Modstandsmiljøet i Aalborg får hjælp fra en dansk SOE-agent, der er blevet trænet i England. Men stikkere truer modstandsmiljøet. Det samme gør politiet og tyskerne, og snart mister min farfar en god kammerat. Produceret for DR af Filt Cph i samarbejde med NP productions. (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 55:31
  Hvad nu hvis...? Historien på vrangen med Adam Holm

  Hvad nu hvis...? 2:5 - Danske jøder i dansk KZ-lejr

  Hvad nu hvis Danmark havde interneret den jødiske befolkning i efteråret 1943? De danske departementschefer kom med dette forslag til den tyske besættelsesmagt for at undgå, at jøderne blev deporteret til Tyskland. Hvordan havde vores nationale selvforståelse haft det i dag? Gæst: Sofie Lene Bak, lektor, Københavns Universitet. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 13.03 og 1.03).

  Kultur
 • 57:00
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Hvordan har landbruget påvirket det danske sprog? Og hvad med al vores kyst? Ahmed Akkari og Kim Leine gæster Klog på Sprog til en snak om danskhed og det danske sprog. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03, 3.03 og søndag 22.03).

  Kultur
 • Kl. 22:03-00:05
  Orientering

  Orientering

  En sag om omsorgssvigt over for en dement borger på et plejecenter har vakt stor debat denne uge. Vi kigger på, hvorfor velfærdspersonale, der har valgt et job, hvor de skal yde omsorg og passe på andre mennesker, risikerer at ende med at gøre præcis det modsatte. Højreekstremismen er forsat den største trussel, man står overfor i Tyskland. Det bliver slået fast i den årlige rapport om forfatningens beskyttelse i Tyskland, som netop er blevet offentliggjort. Samtidig er der sket en markant stigning i antallet af personer, der kan være involveret i højreekstreme aktiviteter. Dagens sommertema handler om de mange europæere, der hjælper de danske landmænd. For hvis du her til sommer nyder jordbær med fløde, så bør du samtidig sende en venlig tanke til alle de østeuropæere og sydeuropæere, der har trodset coronakrisen for at plukke fx jordbær i Danmark. For netop coronakrisen har åbenbaret, hvor afhængige af åbne grænser og vandrende arbejdskraft vi er, især i landbruget. Mette Vibe Utzon er dagens vært, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:11
  De kontroversielle

  De kontroversielle 2:5 - Jim Lyngvild

  Jim Lyngvild er hér, dér og alle vegne. Men det er alle ikke lige begejstret for. Der var dem, der helst havde set ham forment adgang til Nationalmuseet, da museet bad ham give sit bud på, hvordan vikingerne så ud. Han var heller ikke velkommen som vært til Priden, efter han om sine tatoveringer udtalte:" Altså, dem der piver er små bøssekarle." Lige meget hjalp det, at han i samme interview forklarede, at han var ved at kaste op af smerte, da han var under nålen. Den pæne Klaus Rothstein har den ustyrlige designer Jim Lyngvild i studiet til en personlig samtale, hvor to verdener støder sammen. Hvordan gør man en god figur som kontroversiel, hvad driver den kontroversielle, og hvad kan man egentlig tillade sig at sige om andre mennesker? Vært: Klaus Rothstein. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også lørdag 7.03 og 15.03).

  Kultur
 • 1:23:48
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Kongens fald og andre genforeningshistorier: Nu er det NU, at det er 100 år siden, at kong Christian X red over den nye grænse mellem Danmark og Tyskland på sin hvide hest og ... og hvad? Nok har vi hørt historien om kongens genforenings-ridetur mange gange, men i dag i Kulturen på P1 tør vi godt love detaljer, der vil overraske de fleste. "Kanye West for president": Han rapper og producerer som ingen anden, tror på Gud, paralleluniverser og konspirationsteorier - og nu vil han forsøge at erobre Det Hvide Hus. Kanye West er en af verdens bedst sælgende musikere, hans mærkesag er modstand mod vaccination, og blandt hans erklærede støtter er Tesla-bagmand og rum-entusiast Elon Musk. Kulturen på P1 ser på en præsidentvalgskampagne, de færreste lige havde set komme. Kunsten i Guds huse: Hvilket kunstmuseum er Danmarks største? Statens Museum for Kunst i København? Louisiana i Nordsjælland? Aros i Aarhus? Forkert. Efter en uge, hvor utraditionel kirkekunst i Faaborg fandt vej til overskrifterne, viser Kulturen på P1 rundt dér, hvor der er allermest af kunsten: I de danske kirker. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 30:07
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Hver fredag ser De Konstruktive Nyheder tilbage på ugen og giver nyhedsstrømmen et konstruktivt vrid. For Anders Lund Madsen og Sanne Cigale er intet for grusomt eller for dårligt. De griber fat om roden og klemmer til, lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Genudsendelse fra 15.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:01
  Orientering

  Orientering

  En sag om omsorgssvigt over for en dement borger på et plejecenter har vakt stor debat denne uge. Vi kigger på, hvorfor velfærdspersonale, der har valgt et job, hvor de skal yde omsorg og passe på andre mennesker, risikerer at ende med at gøre præcis det modsatte. Højreekstremismen er forsat den største trussel, man står overfor i Tyskland. Det bliver slået fast i den årlige rapport om forfatningens beskyttelse i Tyskland, som netop er blevet offentliggjort. Samtidig er der sket en markant stigning i antallet af personer, der kan være involveret i højreekstreme aktiviteter. Dagens sommertema handler om de mange europæere, der hjælper de danske landmænd. For hvis du her til sommer nyder jordbær med fløde, så bør du samtidig sende en venlig tanke til alle de østeuropæere og sydeuropæere, der har trodset coronakrisen for at plukke fx jordbær i Danmark. For netop coronakrisen har åbenbaret, hvor afhængige af åbne grænser og vandrende arbejdskraft vi er, især i landbruget. Mette Vibe Utzon er dagens vært, Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet