Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:42
  Småborger

  Småborger: Nok er nok

  Corona har siden marts kostet knap 700 danskere livet. Er 700 menneskers liv nok til, at Danmark i over syv måneder, har været delvist lukkede ned? Er disse restriktioner nødvendige eller har det taget overhånd? Og er danskerne egentlig blevet bange for at dø? Det er nogle af de spørgsmål Martha og Viola forsøger at finde svar på i dagens udsendelse. Her snakker de med demonstranter, som i anledning af folketingets åbning, har samlede sig under sloganet 'NOK ER NOK'. En demonstration imod Corona indgreb. Værter: Martha, Viola. Medvirkende: Martin Geertsen, Sundhedsordfører Venstre. Claes Theilgaard, Chefredaktør på 180 grader. Optagelse, tilrettelæggelse og klip: Nikolaj Kirk og Luna Lam. Redaktør: Karen Albertsen. Skriv til smaaborger@dr.dk Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 29:51
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Laura Mo ved vestkysten

  "Det er vestkysten, jeg kan mærke i blodet". Sådan siger sangerinde Laura Mo, som er vendelbo helt ind i knoglerne. Hun elsker det vilde Vesterhav, men bader næsten aldrig - for siden hun var barn, er hun blevet advaret mod kviksand og hestehuller, uden helt at vide hvad det er. Det finder hun ud af, når hun møder naturvejleder Jakob Kofoed Nielsen, som også viser hende en del af kysten, som hun aldrig før har set, og som mest af alt minder hende om et amerikansk klippelandskab. Tilrettelægger: Bettina Ohlsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også lørdag 20.30 og 1.30).

  Kultur
 • 2:45:06
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  USA mener, at Google bryder konkurrencereglerne og misbruger sin dominerende position på markedet. Hvorfor er google blevet sagsøgt? I går lykkedes det for den livstidsdømte Peter Madsen at flygte fra Herstedvester Fængsel. Hvordan kunne han flygte fra fængslet? Efter fire års rejse landede den amerikanske rumfartsadministration NASAs rumsonde "Osiris-Rex" i nat på asteroiden Bennus stenede overflade. På hvilken måde udgør asteroiden Bennu en trussel for jorden? Dagens værter er Jan Falkentoft og Anders Bech-Jessen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:04
  Følg pengene

  Følg pengene: Torsk, tobis og toldmure

  Danske fiskere har milliarder af kroner i klemme i forhandlingerne om Brexit - og nettet strammes. 1. januar er Storbritannien definitivt ude af EU, og hvis ikke parterne lander en handelsaftale, risikerer de danske fiskere at miste adgangen til de britiske farvande. Og det kan betyde økonomisk forlis for den danske fiskeflåde. For selv om fiskeriet i dag kun står for fire procent af den samlede eksport, er det stadig en vigtig industri rundt omkring i landet. Følg Pengene spørger i denne uge fiskerne selv om frygten for Brexit. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Sendes også 00.05, lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:26
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Børn

  Der er nok ikke den store forskel på de børn, vi får i dag, og dem man fik for 100 år siden. Men der er stor forskel på, hvilken verden de fødes ind i. Desværre tyder antallet af diagnoser på, at det er hårdt at være barn i 2020. Derfor skal vi i dag tale om, hvordan børn har det, og hvordan de kan få det bedre både derhjemme og i skolen. Gæster: Tidligere uddannelsesminister og forfatter Merete Riisager og psykolog, foredragsholder og forfatter Rasmus Alenkær. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Vært: Svend Brinkmann. (Sendes også 20.03, fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:41
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Mærkelige døde damer

  Forfatteren, Astrid Ehrencron-Kiddes liv er måske let at overse, da hun levede meget tilbagetrukket, men hendes tekster er fulde af vildskab. Selv engagerede hun sig ikke i den politisk omvæltende tid, hun var del af (1920'erne og 30'erne), men hensatte sine fortællinger til skønne naturbeskrivelser fra de dybe svenske skove. Hun skrev gotiske gyserhistorier, der ofte havde den synske jurist Martin Willén som hovedperson. Hans synske evner gjorde ham dog ikke i stand til at forhindre de ulykker, han oplevede i sære drømmesyn. Ehrencron-Kidde har været glemt i lang tid, men nu bliver udvalgte tekster genudgivet og vækker stor begejstring. Cand. mag. i dansk og historie, Andreas Bylov Jensen er i studiet for at kaste lys over den mørklagte forfatter. Han har nemlig været med til at redigere de nye udgivelser, og han har skrevet efterord. Udsendelsens anden 'mærkelige' dame kom fra den anden side af Atlanten. Den amerikanske forfatter Djuna Barnes skrev storartet om tilværelsens randeksistenser, der udfordrer grænserne for køn, seksualitet og det almindelige liv i hovedværket 'Natteskov' fra 1936, som forbinder stor kærlighed med stor smerte. I denne udsendelse kan du også blive introduceret til dette mærkværdige værk, når vi bringer et interview med forfatter Kristina Stoltz, som er stor fan og kender af forfatterskabet. Vært: Nanna Mogensen. (Sendes også 21.03 og søndag 1.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 44:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvorfor kunne morderen flygte?

  Det var det, der ikke måtte ske, erkender Kriminalforsorgen, efter at drabsmand og livstidsfange Peter Madsen tirsdag flygtede fra fængslet i Herstedvester. Men hvordan kunne det ske? Hvem har ansvaret? Og hvad skal der til for at forhindre, at forbrydere stikker af fra de fængsler, de er dømt til at sidde i? Det diskuterer blandt andre Socialdemokraternes Jeppe Bruus, fængselsbetjentenes formand Bo Yde Sørensen, Kriminalforsorgsforeningens John Hatting og tv-journalist Kristian Linnemann, der har talt og talt med Peter Madsen i fængslet, og ikke blev overrasket over nyheden om flugten. Vært: Marie Louise Toksvig. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:50
  Public Service

  Public Service

  P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:56
  Mine smukke veninder

  Mine smukke veninder 1:4

  Zara og hendes smukke veninder - eller 'pigerne' som de kaldes - fester igennem ude i byen og hjemme hos forældrene. Men det er helt særligt at besøge Mariam, gruppens dronning. Og her i nutiden starter Zara de første spæde forsøg på at ændre gruppens kultur. Gruppen mødes og det bliver klart at hendes projekt nok er op af bakke. Tilrettelæggelse: Zara Wölck. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Sendes også 19.33).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  På vej ind i mørket: Solen står lavt på himlen, forude venter mørke måneder, og de kan blive meeeget lange - hvis ikke politikerne skifter kurs. Det er budskabet i et åbent brev, som en stribe kultur-virksomheder har indrykket i flere landsdækkende dagblade i dag. For hvis fokus i vinter bliver på nedlukning og begrænsninger, er danskernes psykiske helbred i fare, lyder advarslen. Men har de ret? Kulturen på P1 kigger ind i mørket for at finde et svar. Kvinden med bomben: Krænkelserne foregik i årevis, men ingen talte om dem. Men bomben sprang først, da en svensk journalist afdækkede, hvordan den såkaldte "Kulturprofil", en mand med forbindelser i Det Svenske Akademi, der uddeler Nobelprisen i litteratur, misbrugte sin position til voldtægt, trusler og chikane. I går besøgte Matilda Gustavsson, kvinden bag bogen "Klubben", Danmark - Kulturen på P1 interviewede hende. Bag tremmer før og nu: En pistolattrap og et falsk bombebælte skulle være nøglerne til friheden, da morddømte Peter Madsen i går forsøgte at flygte fra fængslet. I 400 år har fanger før ham tænkt i flugtbaner. Kulturen på P1 spoler tiden tilbage til de første danske fængsler og ser på, hvordan tilværelsen bag tremmer har ændret sig gennem tiden. Musik fra det meget fjerne: I nat landede NASA en rumsonde på et klippestykke 333 millioner kilometer ude i rummet. Er der musik i det? Ja, siger en århusiansk kunstner, der lader sig inspirere af universet, når hun skriver musik. Mød MoonBee og hendes astronauter i Kulturen på P1. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Her på Orientering har vi de seneste dage afdækket omfattende og ulovlig diskrimination af gravide begået af syv store forsikringsselskaber. Og den sag får nu erhvervsministeren til at reagere. Vi taler i dagens program med erhvervsminister Simon Kollerup. Der er for lidt personale i fængslerne, og det går ud over relationen mellem ansatte og indsatte. Det har Tom Hansen oplevet, da han var indsat, og Henning Mørck ser som tillidsrepræsentant for fængselsforbundet i afdeling Sjælland at det kun bliver værre med mangel på personale og for mange vikarer. EU-landenes landbrugsministre er efter lange forhandlinger blevet enige om en reform af EUs landbrugsstøtte, der kan komme til at betyde, at en større del af de mange landbrugs-støtte-milliarder dirigeres i en mere grøn og klimavenlig retning. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen. Og Danmarks Naturfredningsforening kalder reformudspillet bedre end frygtet. Karin Axelsson og Mariane Skovlund er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 44:11
  P1 Debat

  P1 Debat: Hvorfor kunne morderen flygte?

  Det var det, der ikke måtte ske, erkender Kriminalforsorgen, efter at drabsmand og livstidsfange Peter Madsen tirsdag flygtede fra fængslet i Herstedvester. Men hvordan kunne det ske? Hvem har ansvaret? Og hvad skal der til for at forhindre, at forbrydere stikker af fra de fængsler, de er dømt til at sidde i? Det diskuterer blandt andre Socialdemokraternes Jeppe Bruus, fængselsbetjentenes formand Bo Yde Sørensen, Kriminalforsorgsforeningens John Hatting og tv-journalist Kristian Linnemann, der har talt og talt med Peter Madsen i fængslet, og ikke blev overrasket over nyheden om flugten. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

  Kultur
 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:50
  Public Service

  Public Service

  P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup leder sammen med lytterne efter gode ideer og løsninger på problemer i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:56
  Mine smukke veninder

  Mine smukke veninder 1:4

  Zara og hendes smukke veninder - eller 'pigerne' som de kaldes - fester igennem ude i byen og hjemme hos forældrene. Men det er helt særligt at besøge Mariam, gruppens dronning. Og her i nutiden starter Zara de første spæde forsøg på at ændre gruppens kultur. Gruppen mødes og det bliver klart at hendes projekt nok er op af bakke. Tilrettelæggelse: Zara Wölck. Producer: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Genudsendelse fra 13.33).

  Dokumentar
 • 57:26
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns briks: Børn

  Der er nok ikke den store forskel på de børn, vi får i dag, og dem man fik for 100 år siden. Men der er stor forskel på, hvilken verden de fødes ind i. Desværre tyder antallet af diagnoser på, at det er hårdt at være barn i 2020. Derfor skal vi i dag tale om, hvordan børn har det, og hvordan de kan få det bedre både derhjemme og i skolen. Gæster: Tidligere uddannelsesminister og forfatter Merete Riisager og psykolog, foredragsholder og forfatter Rasmus Alenkær. Tilrettelægger: Christoffer Heide Høyer. Vært: Svend Brinkmann. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også fredag 5.03, søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 55:41
  Skønlitteratur på P1

  Skønlitteratur på P1: Mærkelige døde damer

  Forfatteren, Astrid Ehrencron-Kiddes liv er måske let at overse, da hun levede meget tilbagetrukket, men hendes tekster er fulde af vildskab. Selv engagerede hun sig ikke i den politisk omvæltende tid, hun var del af (1920'erne og 30'erne), men hensatte sine fortællinger til skønne naturbeskrivelser fra de dybe svenske skove. Hun skrev gotiske gyserhistorier, der ofte havde den synske jurist Martin Willén som hovedperson. Hans synske evner gjorde ham dog ikke i stand til at forhindre de ulykker, han oplevede i sære drømmesyn. Ehrencron-Kidde har været glemt i lang tid, men nu bliver udvalgte tekster genudgivet og vækker stor begejstring. Cand. mag. i dansk og historie, Andreas Bylov Jensen er i studiet for at kaste lys over den mørklagte forfatter. Han har nemlig været med til at redigere de nye udgivelser, og han har skrevet efterord. Udsendelsens anden 'mærkelige' dame kom fra den anden side af Atlanten. Den amerikanske forfatter Djuna Barnes skrev storartet om tilværelsens randeksistenser, der udfordrer grænserne for køn, seksualitet og det almindelige liv i hovedværket 'Natteskov' fra 1936, som forbinder stor kærlighed med stor smerte. I denne udsendelse kan du også blive introduceret til dette mærkværdige værk, når vi bringer et interview med forfatter Kristina Stoltz, som er stor fan og kender af forfatterskabet. Vært: Nanna Mogensen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også søndag 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Her på Orientering har vi de seneste dage afdækket omfattende og ulovlig diskrimination af gravide begået af syv store forsikringsselskaber. Og den sag får nu erhvervsministeren til at reagere. Vi taler i dagens program med erhvervsminister Simon Kollerup. Der er for lidt personale i fængslerne, og det går ud over relationen mellem ansatte og indsatte. Det har Tom Hansen oplevet, da han var indsat, og Henning Mørck ser som tillidsrepræsentant for fængselsforbundet i afdeling Sjælland at det kun bliver værre med mangel på personale og for mange vikarer. EU-landenes landbrugsministre er efter lange forhandlinger blevet enige om en reform af EUs landbrugsstøtte, der kan komme til at betyde, at en større del af de mange landbrugs-støtte-milliarder dirigeres i en mere grøn og klimavenlig retning. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen. Og Danmarks Naturfredningsforening kalder reformudspillet bedre end frygtet. Karin Axelsson og Mariane Skovlund er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:04
  Følg pengene

  Følg pengene: Torsk, tobis og toldmure

  Danske fiskere har milliarder af kroner i klemme i forhandlingerne om Brexit - og nettet strammes. 1. januar er Storbritannien definitivt ude af EU, og hvis ikke parterne lander en handelsaftale, risikerer de danske fiskere at miste adgangen til de britiske farvande. Og det kan betyde økonomisk forlis for den danske fiskeflåde. For selv om fiskeriet i dag kun står for fire procent af den samlede eksport, er det stadig en vigtig industri rundt omkring i landet. Følg Pengene spørger i denne uge fiskerne selv om frygten for Brexit. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 2.03 og søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  På vej ind i mørket: Solen står lavt på himlen, forude venter mørke måneder, og de kan blive meeeget lange - hvis ikke politikerne skifter kurs. Det er budskabet i et åbent brev, som en stribe kultur-virksomheder har indrykket i flere landsdækkende dagblade i dag. For hvis fokus i vinter bliver på nedlukning og begrænsninger, er danskernes psykiske helbred i fare, lyder advarslen. Men har de ret? Kulturen på P1 kigger ind i mørket for at finde et svar. Kvinden med bomben: Krænkelserne foregik i årevis, men ingen talte om dem. Men bomben sprang først, da en svensk journalist afdækkede, hvordan den såkaldte "Kulturprofil", en mand med forbindelser i Det Svenske Akademi, der uddeler Nobelprisen i litteratur, misbrugte sin position til voldtægt, trusler og chikane. I går besøgte Matilda Gustavsson, kvinden bag bogen "Klubben", Danmark - Kulturen på P1 interviewede hende. Bag tremmer før og nu: En pistolattrap og et falsk bombebælte skulle være nøglerne til friheden, da morddømte Peter Madsen i går forsøgte at flygte fra fængslet. I 400 år har fanger før ham tænkt i flugtbaner. Kulturen på P1 spoler tiden tilbage til de første danske fængsler og ser på, hvordan tilværelsen bag tremmer har ændret sig gennem tiden. Musik fra det meget fjerne: I nat landede NASA en rumsonde på et klippestykke 333 millioner kilometer ude i rummet. Er der musik i det? Ja, siger en århusiansk kunstner, der lader sig inspirere af universet, når hun skriver musik. Mød MoonBee og hendes astronauter i Kulturen på P1. Værter: Karen Secher og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  Her på Orientering har vi de seneste dage afdækket omfattende og ulovlig diskrimination af gravide begået af syv store forsikringsselskaber. Og den sag får nu erhvervsministeren til at reagere. Vi taler i dagens program med erhvervsminister Simon Kollerup. Der er for lidt personale i fængslerne, og det går ud over relationen mellem ansatte og indsatte. Det har Tom Hansen oplevet, da han var indsat, og Henning Mørck ser som tillidsrepræsentant for fængselsforbundet i afdeling Sjælland at det kun bliver værre med mangel på personale og for mange vikarer. EU-landenes landbrugsministre er efter lange forhandlinger blevet enige om en reform af EUs landbrugsstøtte, der kan komme til at betyde, at en større del af de mange landbrugs-støtte-milliarder dirigeres i en mere grøn og klimavenlig retning. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen. Og Danmarks Naturfredningsforening kalder reformudspillet bedre end frygtet. Karin Axelsson og Mariane Skovlund er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet