Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:14
  Supertanker

  Supertanker: Når man raser i politik

  Vi har gennem årene set flere politikere være i deres følelsers vold, miste besindelsen og skælde ud. Og noget tyder på, at følelser bliver mere og mere anvendt i politiske debatter, demonstrationer og andre meningsudvekslinger i den offentlige debat, f.eks. på de sociale medier. Inden for forskning er man begyndt at tale om Den Affektive Vending som et fænomen, hvor følelser får mere frit løb, end vi førhen har været vant til, og den saglige argumentation bliver trængt i den proces. En ny bog diskuterer den affektive vending i samfundsdebatten, og både Supertanker, Frankfurterskolen og den kritiske teori tænker med. Medvirkende: Henrik Kaare Nielsen; dr.phil., professor i Æstetik og Kultur, AU og forfatter. Steen Nepper Larsen; lektor i Uddannelsesvidenskab, Dansk Pædagogisk Universitet (DPU), Aarhus Universitet (Emdrup). Carsten Ortmann; tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

  Kultur
 • 2:45:07
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad vil udenrigsminister Jeppe Kofod have ud af mødet med Antony Blinken? Hvorfor bruger Forsvaret pengene på kloakker og ikke krudt og kugler? Skal Danmark frygte cyberangreb? Værter: Bjarne Steensbeck & Maria Dohn. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Teenager i en coronatid

  Hvordan er det at være teenager? Hvordan er det at være ung i corona? Hvad kan de voksne gøre for at optimere de unges teenageliv? Hvordan kan teenageren opdrage sine voksne? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:11
  Guld og grønne skove

  Guld og grønne skove: Brint er nr. 1

  Brint kan være en genial løsning på den globale opvarmning. Brint indeholder enorme mængder energi, og hvad endnu bedre er: Når energien fra brint udvindes, er spildproduktet alene vand. Men det er også dyrt at producere brint i en form, som kan bruges til f.eks. biler. Indtil videre er der meget billigere at bruge benzin og diesel, og også batteriløsninger i elbiler har indtil videre været billigere. Kan brint blive big business? Produceret for DR af Rakkerpak Productions. (Sendes også onsdag 5.03).

  Natur & Miljø
 • 56:37
  Public Service

  Public Service - når anbragte børn bliver voksne

  Hvordan kan vi forbedre livet for anbragte børn? Vi zoomer især ind på skillelinien mellem barn og voksen. For hvad sker der med anbragte børn, når de bliver 18 og kan bestemme over sig selv? P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også næste mandag 7.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Racist, nazist, fascist, landsforræder!

  Har man tabt, når nazikortet bliver trukket? Eller når billeder af ukrudt havner i ens facebook-opslag om kriminelle udlændinge? Har Socialdemokraterne digitale dødspatruljer, der angriber kritikere? Skal der være plads til alle holdninger? Også de hadske og brutale? Eller er debatten kun til for de krænkelsesparate og elitære? P1 Debattører: Benjamin Boe Rasmussen, formand Dansk Skuespillerforbund, Rasmus Stoklund (S), udlændingeordfører, Stine Bosse, formand Europabevægelsen, Brian Bressendorff, Vordingborg S-kandidat, Mads Kastrup, debatredaktør EkstraBladet. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:38
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Stilladsgymnastik

  En stilladsarbejder er blevet dømt for hærværk mod en byggeplads på Nørrebro, hvor et seks etager højt stillads smadres mod den københavnske asfalt. Hærværket sker, fordi byggepladsen styres af et "rottefirma" - stilladsslang for et firma med underbetalte østeuropæiske arbejdere. Forud den nye dom i sagen har årelange arbejdskampe bølget. Er stilladsarbejderne kriminelle selvtægtsmænd? Eller er kampene symbolet på myndighedernes magtesløshed overfor social dumping? Weekendavisens Leny Malacinski har fulgt sagen. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:55
  Hvad skal vi med konger?

  Hvad skal vi med konger? 4:6 - Tro

  I Danmark har vi religionsfrihed. Den gælder næsten os alle sammen, for hvis Dronning Margrethe vil blive ved med at være dronning, skal hun tilhøre Folkekirken. Kongehuset er en anakronisme. Ifølge al logik skulle det have været afskaffet for længe siden. Men det er her endnu, og 3 ud af 4 danskere er tilhængere af det. Vært Jakob Thygesen griber fat i nogle af de ting ved Kongehuset, som umiddelbart ikke giver mening. Sammen med vidende mennesker undersøger han, hvordan Kongehuset gennem tiderne har manifesteret sig, udviklet sig og betalt nogle dyre lærepenge. Måske giver det en forklaring på, hvordan noget så gammeldags kan eksistere i et moderne demokratisk samfund. Vært: Jakob Thygesen. Research: Mikkel Skovgaard og Cecilie Nielsen. Lyddesign: Mikkel Rønnau og Niels Malte Lundsgaard Sørensen. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Producent: Ida Holten Ebbesen. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  "Mette Frederiksens lejesvende": Bibliotekarer oplever grænseoverskridende og grov adfærd i forbindelse med genåbningens krav om at vise coronapas. De værste eksempler er medarbejdere, der er blevet overfuset og kaldt ord som "nazisvin", "Mette Frederiksens lejesvende" eller "røvhul". Vi taler med nogle af de berørte biblioteker. De uskønne afslag: En artikel fra kunsten.nu er, siden den blev publiceret i begyndelsen af måneden, blevet delt og kommenteret flittigt på sociale medier. Artiklen sætter blandt andet fokus på, hvordan kunstnere oplever dét at modtage afslag fra Kunstfonden, og det har fået flere kunstnere til at dele deres afslag. For når 222 billedkunstnere får støtte, så er der 850, der får afslag. Vi taler med en af dem, der har valgt at dele sit afslag. Kampplads for optøjer: Colosseum har traditionelt været brugt til gladiatorkampe med op til 50.000 tilskuere, men er i de senere år blevet til en kampplads for... meninger. En voldsom debat om Colosseum har nemlig hærget siden 2014, hvor den italienske kulturminister Dario Franceschini annoncerede en gennemgribende restaurering af gulvet. Nu er der nyt i projektet, der sat gang i større debat om den italienske kulturarv. Jan Kindberg, der er udgravningsleder for de dansk-italienske udgravninger på Cæsars forum, gør os klogere. Andet: Vi får besøg af den prisvindende dramatiker Kirstine K. Høgsbro, der nu debuterer som forfatter, og så stiller vi Proust-spørgsmål til en mand, der har sit navn i nakken på tusindvis af danskere; designeren Mads Nørgaard, der for nylig fyldte 60 år. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Kroatiske grænsevagter udøver systematisk tortur mod flygtninge og migranter

  I næsten 9 ud af 10 tilfælde, hvor en grænsevagt i Kroatien sender en flygtning eller migrant tilbage til Bosnien - ved det, der hedder pushbacks - sker det med en eller anden form for tortur. Det er konklusionen i den årlige torturrapport, som i sidste uge blev offentliggjort af netværket Border Violence Monitoring Network. Og det viser, at brugen af tortur sker helt systematisk, fortæller netværkets talsmand, Simon Campbell, som Orientering har talt med. USA's udenrigsminister Antony Blinken er på sit besøg i Danmark på vej til møde i Arktisk Råd og Grønland. USA viser Grønland stor interesse, men vi skal have flere venner, siger grønlandsk sikkerhedspolitisk ekspert. På sit møde i København udtrykte Blinken også bekymring for udviklingen i konflikten mellem Israel og palæstinenserne i Israel og de besatte områder. Visse kræftpatienter udvikler ikke effektiv immunitet efter vaccination mod Covid-19. Vi spørger, om man ikke bør indkalde en masse kræftpatienter for at få tjekket om deres vaccination virker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Racist, nazist, fascist, landsforræder!

  Har man tabt, når nazikortet bliver trukket? Eller når billeder af ukrudt havner i ens facebook-opslag om kriminelle udlændinge? Har Socialdemokraterne digitale dødspatruljer, der angriber kritikere? Skal der være plads til alle holdninger? Også de hadske og brutale? Eller er debatten kun til for de krænkelsesparate og elitære? P1 Debattører: Benjamin Boe Rasmussen, formand Dansk Skuespillerforbund, Rasmus Stoklund (S), udlændingeordfører, Stine Bosse, formand Europabevægelsen, Brian Bressendorff, Vordingborg S-kandidat, Mads Kastrup, debatredaktør EkstraBladet. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:38
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Stilladsgymnastik

  En stilladsarbejder er blevet dømt for hærværk mod en byggeplads på Nørrebro, hvor et seks etager højt stillads smadres mod den københavnske asfalt. Hærværket sker, fordi byggepladsen styres af et "rottefirma" - stilladsslang for et firma med underbetalte østeuropæiske arbejdere. Forud den nye dom i sagen har årelange arbejdskampe bølget. Er stilladsarbejderne kriminelle selvtægtsmænd? Eller er kampene symbolet på myndighedernes magtesløshed overfor social dumping? Weekendavisens Leny Malacinski har fulgt sagen. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 26:55
  Hvad skal vi med konger?

  Hvad skal vi med konger? 4:6 - Tro

  I Danmark har vi religionsfrihed. Den gælder næsten os alle sammen, for hvis Dronning Margrethe vil blive ved med at være dronning, skal hun tilhøre Folkekirken. Kongehuset er en anakronisme. Ifølge al logik skulle det have været afskaffet for længe siden. Men det er her endnu, og 3 ud af 4 danskere er tilhængere af det. Vært Jakob Thygesen griber fat i nogle af de ting ved Kongehuset, som umiddelbart ikke giver mening. Sammen med vidende mennesker undersøger han, hvordan Kongehuset gennem tiderne har manifesteret sig, udviklet sig og betalt nogle dyre lærepenge. Måske giver det en forklaring på, hvordan noget så gammeldags kan eksistere i et moderne demokratisk samfund. Vært: Jakob Thygesen. Research: Mikkel Skovgaard og Cecilie Nielsen. Lyddesign: Mikkel Rønnau og Niels Malte Lundsgaard Sørensen. Redaktør: Louise Witt-Hansen. Producent: Ida Holten Ebbesen. (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

  Kultur
 • 57:10
  Filmland

  Filmland: Hvordan fungerer Anders Morgenthalers hjerne egentlig?

  Der er plads til meget inde i Anders Morgenthaler. Til den politisk ukorrekte flodhest Dolph, til pruttehumor og andre platheder, til moralske dyrefabler for børn, til indigneret klimakamp og miljøbevidsthed og til alvorlige kunstfilm som 'I Am Here' og 'Princess'. Hvordan hænger det sammen - hvis det hænger sammen? Spørger Filmland i anledning af Morgenthalers og Allan Hydes nye serie 'Tryhard', om en gamer, der drømmer om at blive en verdensstjerne. Derudover anmeldelser af bl.a. 'Blackbird', den amerikanske genindspilning af Bille Augusts 'Stille hjerte' og Netflix' 'Kvinden i vinduet'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 56:37
  Public Service

  Public Service - når anbragte børn bliver voksne

  Hvordan kan vi forbedre livet for anbragte børn? Vi zoomer især ind på skillelinien mellem barn og voksen. For hvad sker der med anbragte børn, når de bliver 18 og kan bestemme over sig selv? P1s aktuelle magasin med konstruktiv journalistik. Vært Jesper Borup sætter fokus på problemer og løsninger i hele Danmark. Send dit input til publicservice@dr.dk (Sendes også 21.03 og torsdag 6.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Kroatiske grænsevagter udøver systematisk tortur mod flygtninge og migranter

  I næsten 9 ud af 10 tilfælde, hvor en grænsevagt i Kroatien sender en flygtning eller migrant tilbage til Bosnien - ved det, der hedder pushbacks - sker det med en eller anden form for tortur. Det er konklusionen i den årlige torturrapport, som i sidste uge blev offentliggjort af netværket Border Violence Monitoring Network. Og det viser, at brugen af tortur sker helt systematisk, fortæller netværkets talsmand, Simon Campbell, som Orientering har talt med. USA's udenrigsminister Antony Blinken er på sit besøg i Danmark på vej til møde i Arktisk Råd og Grønland. USA viser Grønland stor interesse, men vi skal have flere venner, siger grønlandsk sikkerhedspolitisk ekspert. På sit møde i København udtrykte Blinken også bekymring for udviklingen i konflikten mellem Israel og palæstinenserne i Israel og de besatte områder. Visse kræftpatienter udvikler ikke effektiv immunitet efter vaccination mod Covid-19. Vi spørger, om man ikke bør indkalde en masse kræftpatienter for at få tjekket om deres vaccination virker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Kroatiske grænsevagter udøver systematisk tortur mod flygtninge og migranter (fortsat)

  I næsten 9 ud af 10 tilfælde, hvor en grænsevagt i Kroatien sender en flygtning eller migrant tilbage til Bosnien - ved det, der hedder pushbacks - sker det med en eller anden form for tortur. Det er konklusionen i den årlige torturrapport, som i sidste uge blev offentliggjort af netværket Border Violence Monitoring Network. Og det viser, at brugen af tortur sker helt systematisk, fortæller netværkets talsmand, Simon Campbell, som Orientering har talt med. USA's udenrigsminister Antony Blinken er på sit besøg i Danmark på vej til møde i Arktisk Råd og Grønland. USA viser Grønland stor interesse, men vi skal have flere venner, siger grønlandsk sikkerhedspolitisk ekspert. På sit møde i København udtrykte Blinken også bekymring for udviklingen i konflikten mellem Israel og palæstinenserne i Israel og de besatte områder. Visse kræftpatienter udvikler ikke effektiv immunitet efter vaccination mod Covid-19. Vi spørger, om man ikke bør indkalde en masse kræftpatienter for at få tjekket om deres vaccination virker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:59
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Teenager i en coronatid

  Hvordan er det at være teenager? Hvordan er det at være ung i corona? Hvad kan de voksne gøre for at optimere de unges teenageliv? Hvordan kan teenageren opdrage sine voksne? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Sendes også 00.05, lørdag 00.05 og søndag 14.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  "Mette Frederiksens lejesvende": Bibliotekarer oplever grænseoverskridende og grov adfærd i forbindelse med genåbningens krav om at vise coronapas. De værste eksempler er medarbejdere, der er blevet overfuset og kaldt ord som "nazisvin", "Mette Frederiksens lejesvende" eller "røvhul". Vi taler med nogle af de berørte biblioteker. De uskønne afslag: En artikel fra kunsten.nu er, siden den blev publiceret i begyndelsen af måneden, blevet delt og kommenteret flittigt på sociale medier. Artiklen sætter blandt andet fokus på, hvordan kunstnere oplever dét at modtage afslag fra Kunstfonden, og det har fået flere kunstnere til at dele deres afslag. For når 222 billedkunstnere får støtte, så er der 850, der får afslag. Vi taler med en af dem, der har valgt at dele sit afslag. Kampplads for optøjer: Colosseum har traditionelt været brugt til gladiatorkampe med op til 50.000 tilskuere, men er i de senere år blevet til en kampplads for... meninger. En voldsom debat om Colosseum har nemlig hærget siden 2014, hvor den italienske kulturminister Dario Franceschini annoncerede en gennemgribende restaurering af gulvet. Nu er der nyt i projektet, der sat gang i større debat om den italienske kulturarv. Jan Kindberg, der er udgravningsleder for de dansk-italienske udgravninger på Cæsars forum, gør os klogere. Andet: Vi får besøg af den prisvindende dramatiker Kirstine K. Høgsbro, der nu debuterer som forfatter, og så stiller vi Proust-spørgsmål til en mand, der har sit navn i nakken på tusindvis af danskere; designeren Mads Nørgaard, der for nylig fyldte 60 år. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  "Mette Frederiksens lejesvende": Bibliotekarer oplever grænseoverskridende og grov adfærd i forbindelse med genåbningens krav om at vise coronapas. De værste eksempler er medarbejdere, der er blevet overfuset og kaldt ord som "nazisvin", "Mette Frederiksens lejesvende" eller "røvhul". Vi taler med nogle af de berørte biblioteker. De uskønne afslag: En artikel fra kunsten.nu er, siden den blev publiceret i begyndelsen af måneden, blevet delt og kommenteret flittigt på sociale medier. Artiklen sætter blandt andet fokus på, hvordan kunstnere oplever dét at modtage afslag fra Kunstfonden, og det har fået flere kunstnere til at dele deres afslag. For når 222 billedkunstnere får støtte, så er der 850, der får afslag. Vi taler med en af dem, der har valgt at dele sit afslag. Kampplads for optøjer: Colosseum har traditionelt været brugt til gladiatorkampe med op til 50.000 tilskuere, men er i de senere år blevet til en kampplads for... meninger. En voldsom debat om Colosseum har nemlig hærget siden 2014, hvor den italienske kulturminister Dario Franceschini annoncerede en gennemgribende restaurering af gulvet. Nu er der nyt i projektet, der sat gang i større debat om den italienske kulturarv. Jan Kindberg, der er udgravningsleder for de dansk-italienske udgravninger på Cæsars forum, gør os klogere. Andet: Vi får besøg af den prisvindende dramatiker Kirstine K. Høgsbro, der nu debuterer som forfatter, og så stiller vi Proust-spørgsmål til en mand, der har sit navn i nakken på tusindvis af danskere; designeren Mads Nørgaard, der for nylig fyldte 60 år. Værter: Tore Leifer og Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: Kroatiske grænsevagter udøver systematisk tortur mod flygtninge og migranter

  I næsten 9 ud af 10 tilfælde, hvor en grænsevagt i Kroatien sender en flygtning eller migrant tilbage til Bosnien - ved det, der hedder pushbacks - sker det med en eller anden form for tortur. Det er konklusionen i den årlige torturrapport, som i sidste uge blev offentliggjort af netværket Border Violence Monitoring Network. Og det viser, at brugen af tortur sker helt systematisk, fortæller netværkets talsmand, Simon Campbell, som Orientering har talt med. USA's udenrigsminister Antony Blinken er på sit besøg i Danmark på vej til møde i Arktisk Råd og Grønland. USA viser Grønland stor interesse, men vi skal have flere venner, siger grønlandsk sikkerhedspolitisk ekspert. På sit møde i København udtrykte Blinken også bekymring for udviklingen i konflikten mellem Israel og palæstinenserne i Israel og de besatte områder. Visse kræftpatienter udvikler ikke effektiv immunitet efter vaccination mod Covid-19. Vi spørger, om man ikke bør indkalde en masse kræftpatienter for at få tjekket om deres vaccination virker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering: Kroatiske grænsevagter udøver systematisk tortur mod flygtninge og migranter (fortsat)

  I næsten 9 ud af 10 tilfælde, hvor en grænsevagt i Kroatien sender en flygtning eller migrant tilbage til Bosnien - ved det, der hedder pushbacks - sker det med en eller anden form for tortur. Det er konklusionen i den årlige torturrapport, som i sidste uge blev offentliggjort af netværket Border Violence Monitoring Network. Og det viser, at brugen af tortur sker helt systematisk, fortæller netværkets talsmand, Simon Campbell, som Orientering har talt med. USA's udenrigsminister Antony Blinken er på sit besøg i Danmark på vej til møde i Arktisk Råd og Grønland. USA viser Grønland stor interesse, men vi skal have flere venner, siger grønlandsk sikkerhedspolitisk ekspert. På sit møde i København udtrykte Blinken også bekymring for udviklingen i konflikten mellem Israel og palæstinenserne i Israel og de besatte områder. Visse kræftpatienter udvikler ikke effektiv immunitet efter vaccination mod Covid-19. Vi spørger, om man ikke bør indkalde en masse kræftpatienter for at få tjekket om deres vaccination virker? Karin Axelsson og Mathias Bay Lynggaard er dagens værter, Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet