Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Tech i rejsetasken

  Mikkel og Esben drømmer sig væk til fjerne himmelstrøg, når snakken falder på de bedste teknologiske rejsetips. De to værter får besøg af spildesigner og iværksætter Michael Flarup, der har rejst hele livet, både med sig selv, med sin familie og med en kuffert fuld af gadgets. Derudover: Bør din telefon hjælpe dig, så du ikke spilder tiden på ligegyldige Facebook-videoer? Medvirkende: Michael Flarup. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:45:04
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvordan bliver folkemødet i år? Hvordan tackler Hjulmand sine udfordringer som landstræner under EM? Hvordan føles det at have hjertestop? Værter: Bjarne Steensbeck og Kirstine Dons Christensen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 55:12
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Med lobbyisten, politikeren og journalisten på Folkemøde

  Nogen kalder Folkemødet på Bornholm for magthavernes Roskilde Festival, og nu besøger Issa Mahmoud Jeppesen solskinsøen for at undersøge sagen. Mød politikeren, der skal holde sin første partiledertale på et folkemøde, lobbyisten, der fortæller, hvordan hun får plantet sine holdninger hos beslutningstagerne, og journalisten, der har set del hele og deler ud af sine erfaringer. Sidst i udsendelsen interview med regeringens chef-ideolog, når det gælder om at flytte magt, indflydelse og uddannelsespladser væk fra storbyen og tilbage til udkantsområderne. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:18
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Menneskedyrets jagt på mening

  Mennesket er bare et dyr lige som andre arter. Men vi sætter rekord i navlepillende selvoptagethed, når vi leder efter selve meningen med livet og formålet med vores egen eksistens. Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen tager et kærligt blik på os selv som art sammen med kollegaen Anders Kofoed, der lige har udgivet en bog om "menneskedyret". Ved at sammenligne os med mus, pingviner og andre skønne skabninger nærmer de tre sig mennesketilværelsens store spørgsmål. For selv om der ikke er én altoverskyggende mening med livet, kan vi godt hver især prøve at finde frem til meningen med vores eget. Anders hjælper også med at svare på nogle af de svære lytterspørgsmål om menneskedyret, som Johan og Vicky har haft til at ligge i vi-aner-det-ikke-bunken. Gæst: Anders Kofoed, biolog, naturformidler og forfatter ("Meningen med livet: Menneskedyret fra fødsel til død - og lidt efter"). Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Voksenven: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:11
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Visionær iværksætter finder vej gennem emotionel lockdown og opdager guddommeligt indhold på streamingtjeneste. Bagermester bager sig gennem national krise, og så er der supergod mobildækning i ørkenstat. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal griber fat om roden og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Sendes også lørdag 6.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat på Folkemøde: Frihed, lighed eller fællesskab?

  P1 Debat åbner DRs Folkemøde-scene med de store, politiske spørgsmål: Er det friheden, ligheden eller fællesskabet, politikerne kæmper for? Handler frihed om tryghed gennem overvågning og kontrol? Handler lighed om ens vilkår, muligheder og økonomi i by og på land? Handler fællesskab om alle - eller alene dem, der ligner hinanden? Hør fem politikere udfordre hinanden og publikum udfordre politikerne, når P1 Debat sender live fra havnen i Allinge torsdag kl 12:15 fra hver sit ideologiske ståsted. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:05
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Femten meter fra Eriksen

  Christian Eriksen kollapser i EM-kampen mod Finland og får hjertemassage på græsset i Parken. Flere tv-stationer fortsætter med at vise lægens pumpende hænder, holdkammeraternes forstenede ansigter og Eriksens knuste kæreste. Hjemmesider placerer billederne i top. Gudskelov overlever Eriksen, men det dramatiske forløb fører til kollektiv selvransagelse og kritik. Hvilke billeder kan medierne tillade sig at bringe? Og hvilket dilemma står fotografen i, når det utænkelige sker? Lars Rønbøg var i Parken som fotograf. Han deler sine overvejelser. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:46
  Booster

  Booster: Er det for gammeldags at reklamere i trykte medier?

  Pluma Posters laver designplakater og har fået tilbud om at annoncere i et af Danmarks førende boligmagasiner. Annoncen er dyr, og er det overhovedet pengene værd at satse på trykte medier i dag? Vært Trine Hansen trækker på hjælp fra professor i marketing, Per Freytag, når hun hjælper dagens iværksætter med svar på, om de skal satse på at reklamere online eller offline. Vært: Trine Hansen. Medvirkende: Rachel Junker, designer Pluma Posters. Nicolai Junker, direktør Pluma Posters. Per Freytag, professor i marketing ved Syddansk Universitet. I redaktion: Sara Røjkjær Knudsen. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra 13.30).

  Fritid & Livsstil
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Mikkeler i modvind - Det danske ølmærke Mikkeler er efterhånden velkendt mange steder ude i verden. Bryggeriet har på mange måder været en stor succeshistorie, men nu er Mikkeler kommet i modvind. Fra flere forskellige steder i verden strømmer det ind med beretninger om seksuel chikane blandt medarbejderne hos bryggeriet og deres tilhørende restauranter og forretninger. Fyret med æreskrans? - Den tidligere dirigent for DRs pigekor Tage Mortensen blev fyret i år 2000 efter flere sager om chikane af bl.a. seksuel karakter. Det har daværende generaldirektør i DR, Christian S. Nissen, fortalt i går i flere medier. Men det undrer flere tidligere medlemmer af koret, for det virkede ikke som en fyring, da Tage Mortensen fik flotte afskedstaler og æreskrans under DR Pigekorets julekoncert i år 2000. Christian S. Nissen svarer på den undren i dag. OL - ældste deltager i yngste sport - Som noget helt nyt er skateboarding på OL-programmet i Tokyo til sommer. Og Danmark har en deltager med, der er nok så kendt i de kredse. For over 20 år siden var Rune Glifberg en decideret verdensstjerne på rullebrættet, og nu har den 46-årige Rune kvalificeret sig til sommerlegene. Hvordan skal det mon gå mod de langt yngre bræt-ekvilibrister? Vi har Mødt Rune Glifberg på hans tegnestue.... som designer skaterparker til hele verden. Værter: Tore Leifer og Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:49:32
  Orientering

  Orientering: Det danske landshold skal tilbage på banen efter Eriksens kollaps

  Da den belgiske spiller Romelu Lukaku scorede sit første mål ni minutter inde i EM-slutrunden i kampen mod Rusland i lørdags, løb han direkte hen mod et kamera og sendte en kærlig hilsen til sin holdkammerat Christian Eriksen, der tidligere på aftenen var kollapset på banen. I aften møder Belgien så Danmark i Parken. Vi varmer op til kampen med en analyse af, hvad der venter, når det danske landshold løber på banen - for både følelsesmæssigt og sportsligt er det noget af en udfordring, fortæller en tidligere landsholdsspiller. Og så får vi en vurdering af Eriksens fremtidsudsigter, efter Dansk Boldspilunion i dag kunne fortælle, at Eriksen skal have opereret en lille, avanceret hjertestarter - en såkaldt ICD-enhed - ind under kravebenet. Kunstig intelligens bliver brugt mere og mere, også når det offentlige Danmark har kontakt med for eksempel arbejdsløse. Men brugen af algoritmer rejser flere spørgsmål. For hvordan sikrer man for eksempel, at man ikke risikerer at diskriminere folk, når man sætter dem i bestemte kasser? Vi får besøg af netmediet Zetlands journalist, som er dykket ned i en af kasserne - nemlig den med algoritmer i jobcentrene. Algoritmen er udviklet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der mener, at værktøjet hjælper både den ledige og sagsbehandleren. Dem taler vi også med. Danmark er i dag blevet 11.6 milliarder kroner rigere. I hvert fald på papiret. Det er EU Kommissionens formand Ursula von der Leyen, der er den glade giver. Hun er i dag i København for at fortælle, at den danske plan for, hvordan man vil bruge pengene fra EU's nye store genopretningsfond, er blevet forhåndsgodkendt. I morgen skal Irans 59 millioner stemmeberettigede vælgere vælge ny præsident. Det lyder jo frit og demokratisk, men virkeligheden er, at de kan vælge imellem fire konservative mænd, der alle er omhyggeligt udvalgt af præstestyret blandt de over 400, der forsøgte at stille op. Valgdeltagelsen forventes at blive den laveste nogensinde. Og så har endnu en kandidat trukket sig, så der nu kun er fire kandidater at vælge imellem. Vi har sidste nyt fra Teheran. Og så koger og syder det i svensk politik her til eftermiddag, hvor en akut regeringskrise opstod for få timer siden i Sverige. Det sker efter, at Sverigedemokraterne har fremsat et mistillidsvotum imod Stefan Löfvens regering. Det ser ud som om, der er ved at tegne sig et flertal for at vælte regeringen. Også herfra får vi seneste nyt. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:00
  P1 Debat

  P1 Debat på Folkemøde: Frihed, lighed eller fællesskab?

  P1 Debat åbner DRs Folkemøde-scene med de store, politiske spørgsmål: Er det friheden, ligheden eller fællesskabet, politikerne kæmper for? Handler frihed om tryghed gennem overvågning og kontrol? Handler lighed om ens vilkår, muligheder og økonomi i by og på land? Handler fællesskab om alle - eller alene dem, der ligner hinanden? Hør fem politikere udfordre hinanden og publikum udfordre politikerne, når P1 Debat sender live fra havnen i Allinge torsdag kl 12:15 fra hver sit ideologiske ståsted. Vært: Marie Louise Toksvig. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:33
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:05
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Femten meter fra Eriksen

  Christian Eriksen kollapser i EM-kampen mod Finland og får hjertemassage på græsset i Parken. Flere tv-stationer fortsætter med at vise lægens pumpende hænder, holdkammeraternes forstenede ansigter og Eriksens knuste kæreste. Hjemmesider placerer billederne i top. Gudskelov overlever Eriksen, men det dramatiske forløb fører til kollektiv selvransagelse og kritik. Hvilke billeder kan medierne tillade sig at bringe? Og hvilket dilemma står fotografen i, når det utænkelige sker? Lars Rønbøg var i Parken som fotograf. Han deler sine overvejelser. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:46
  Booster

  Booster: Er det for gammeldags at reklamere i trykte medier?

  Pluma Posters laver designplakater og har fået tilbud om at annoncere i et af Danmarks førende boligmagasiner. Annoncen er dyr, og er det overhovedet pengene værd at satse på trykte medier i dag? Vært Trine Hansen trækker på hjælp fra professor i marketing, Per Freytag, når hun hjælper dagens iværksætter med svar på, om de skal satse på at reklamere online eller offline. Vært: Trine Hansen. Medvirkende: Rachel Junker, designer Pluma Posters. Nicolai Junker, direktør Pluma Posters. Per Freytag, professor i marketing ved Syddansk Universitet. I redaktion: Sara Røjkjær Knudsen. Redaktør: Jesper Langballe. (Sendes også 19.30).

  Fritid & Livsstil
 • 56:18
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Menneskedyrets jagt på mening

  Mennesket er bare et dyr lige som andre arter. Men vi sætter rekord i navlepillende selvoptagethed, når vi leder efter selve meningen med livet og formålet med vores egen eksistens. Biologerne Johan Olsen og Vicky Knudsen tager et kærligt blik på os selv som art sammen med kollegaen Anders Kofoed, der lige har udgivet en bog om "menneskedyret". Ved at sammenligne os med mus, pingviner og andre skønne skabninger nærmer de tre sig mennesketilværelsens store spørgsmål. For selv om der ikke er én altoverskyggende mening med livet, kan vi godt hver især prøve at finde frem til meningen med vores eget. Anders hjælper også med at svare på nogle af de svære lytterspørgsmål om menneskedyret, som Johan og Vicky har haft til at ligge i vi-aner-det-ikke-bunken. Gæst: Anders Kofoed, biolog, naturformidler og forfatter ("Meningen med livet: Menneskedyret fra fødsel til død - og lidt efter"). Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Voksenven: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • Kl. 21:03-22:03
  Tal til mig

  Tal til mig - Niels Christian Hvidt: Tro er, at give sig hen

  Niels Christian Hvidt er professor i eksistentiel og åndelig omsorg ved SDU. Han forsker i hvordan helbred og tro hænger sammen og forskningen tyder på at tro kan flytte bjerge, men at bjerge også kan flytte tro. Forstået på den måde, at i kriserne kommer troen. Dette var en faglig indsigt, men den 5. august 2019 blev indsigten også personlig, da Niels Christian kørte galt på en mountainbiketur. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • 1:49:32
  Orientering

  Orientering: Det danske landshold skal tilbage på banen efter Eriksens kollaps

  Da den belgiske spiller Romelu Lukaku scorede sit første mål ni minutter inde i EM-slutrunden i kampen mod Rusland i lørdags, løb han direkte hen mod et kamera og sendte en kærlig hilsen til sin holdkammerat Christian Eriksen, der tidligere på aftenen var kollapset på banen. I aften møder Belgien så Danmark i Parken. Vi varmer op til kampen med en analyse af, hvad der venter, når det danske landshold løber på banen - for både følelsesmæssigt og sportsligt er det noget af en udfordring, fortæller en tidligere landsholdsspiller. Og så får vi en vurdering af Eriksens fremtidsudsigter, efter Dansk Boldspilunion i dag kunne fortælle, at Eriksen skal have opereret en lille, avanceret hjertestarter - en såkaldt ICD-enhed - ind under kravebenet. Kunstig intelligens bliver brugt mere og mere, også når det offentlige Danmark har kontakt med for eksempel arbejdsløse. Men brugen af algoritmer rejser flere spørgsmål. For hvordan sikrer man for eksempel, at man ikke risikerer at diskriminere folk, når man sætter dem i bestemte kasser? Vi får besøg af netmediet Zetlands journalist, som er dykket ned i en af kasserne - nemlig den med algoritmer i jobcentrene. Algoritmen er udviklet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der mener, at værktøjet hjælper både den ledige og sagsbehandleren. Dem taler vi også med. Danmark er i dag blevet 11.6 milliarder kroner rigere. I hvert fald på papiret. Det er EU Kommissionens formand Ursula von der Leyen, der er den glade giver. Hun er i dag i København for at fortælle, at den danske plan for, hvordan man vil bruge pengene fra EU's nye store genopretningsfond, er blevet forhåndsgodkendt. I morgen skal Irans 59 millioner stemmeberettigede vælgere vælge ny præsident. Det lyder jo frit og demokratisk, men virkeligheden er, at de kan vælge imellem fire konservative mænd, der alle er omhyggeligt udvalgt af præstestyret blandt de over 400, der forsøgte at stille op. Valgdeltagelsen forventes at blive den laveste nogensinde. Og så har endnu en kandidat trukket sig, så der nu kun er fire kandidater at vælge imellem. Vi har sidste nyt fra Teheran. Og så koger og syder det i svensk politik her til eftermiddag, hvor en akut regeringskrise opstod for få timer siden i Sverige. Det sker efter, at Sverigedemokraterne har fremsat et mistillidsvotum imod Stefan Löfvens regering. Det ser ud som om, der er ved at tegne sig et flertal for at vælte regeringen. Også herfra får vi seneste nyt. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:49:32
  Orientering

  Orientering: Det danske landshold skal tilbage på banen efter Eriksens kollaps (fortsat)

  Da den belgiske spiller Romelu Lukaku scorede sit første mål ni minutter inde i EM-slutrunden i kampen mod Rusland i lørdags, løb han direkte hen mod et kamera og sendte en kærlig hilsen til sin holdkammerat Christian Eriksen, der tidligere på aftenen var kollapset på banen. I aften møder Belgien så Danmark i Parken. Vi varmer op til kampen med en analyse af, hvad der venter, når det danske landshold løber på banen - for både følelsesmæssigt og sportsligt er det noget af en udfordring, fortæller en tidligere landsholdsspiller. Og så får vi en vurdering af Eriksens fremtidsudsigter, efter Dansk Boldspilunion i dag kunne fortælle, at Eriksen skal have opereret en lille, avanceret hjertestarter - en såkaldt ICD-enhed - ind under kravebenet. Kunstig intelligens bliver brugt mere og mere, også når det offentlige Danmark har kontakt med for eksempel arbejdsløse. Men brugen af algoritmer rejser flere spørgsmål. For hvordan sikrer man for eksempel, at man ikke risikerer at diskriminere folk, når man sætter dem i bestemte kasser? Vi får besøg af netmediet Zetlands journalist, som er dykket ned i en af kasserne - nemlig den med algoritmer i jobcentrene. Algoritmen er udviklet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der mener, at værktøjet hjælper både den ledige og sagsbehandleren. Dem taler vi også med. Danmark er i dag blevet 11.6 milliarder kroner rigere. I hvert fald på papiret. Det er EU Kommissionens formand Ursula von der Leyen, der er den glade giver. Hun er i dag i København for at fortælle, at den danske plan for, hvordan man vil bruge pengene fra EU's nye store genopretningsfond, er blevet forhåndsgodkendt. I morgen skal Irans 59 millioner stemmeberettigede vælgere vælge ny præsident. Det lyder jo frit og demokratisk, men virkeligheden er, at de kan vælge imellem fire konservative mænd, der alle er omhyggeligt udvalgt af præstestyret blandt de over 400, der forsøgte at stille op. Valgdeltagelsen forventes at blive den laveste nogensinde. Og så har endnu en kandidat trukket sig, så der nu kun er fire kandidater at vælge imellem. Vi har sidste nyt fra Teheran. Og så koger og syder det i svensk politik her til eftermiddag, hvor en akut regeringskrise opstod for få timer siden i Sverige. Det sker efter, at Sverigedemokraterne har fremsat et mistillidsvotum imod Stefan Löfvens regering. Det ser ud som om, der er ved at tegne sig et flertal for at vælte regeringen. Også herfra får vi seneste nyt. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:12
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Med lobbyisten, politikeren og journalisten på Folkemøde

  Nogen kalder Folkemødet på Bornholm for magthavernes Roskilde Festival, og nu besøger Issa Mahmoud Jeppesen solskinsøen for at undersøge sagen. Mød politikeren, der skal holde sin første partiledertale på et folkemøde, lobbyisten, der fortæller, hvordan hun får plantet sine holdninger hos beslutningstagerne, og journalisten, der har set del hele og deler ud af sine erfaringer. Sidst i udsendelsen interview med regeringens chef-ideolog, når det gælder om at flytte magt, indflydelse og uddannelsespladser væk fra storbyen og tilbage til udkantsområderne. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Mikkeler i modvind - Det danske ølmærke Mikkeler er efterhånden velkendt mange steder ude i verden. Bryggeriet har på mange måder været en stor succeshistorie, men nu er Mikkeler kommet i modvind. Fra flere forskellige steder i verden strømmer det ind med beretninger om seksuel chikane blandt medarbejderne hos bryggeriet og deres tilhørende restauranter og forretninger. Fyret med æreskrans? - Den tidligere dirigent for DRs pigekor Tage Mortensen blev fyret i år 2000 efter flere sager om chikane af bl.a. seksuel karakter. Det har daværende generaldirektør i DR, Christian S. Nissen, fortalt i går i flere medier. Men det undrer flere tidligere medlemmer af koret, for det virkede ikke som en fyring, da Tage Mortensen fik flotte afskedstaler og æreskrans under DR Pigekorets julekoncert i år 2000. Christian S. Nissen svarer på den undren i dag. OL - ældste deltager i yngste sport - Som noget helt nyt er skateboarding på OL-programmet i Tokyo til sommer. Og Danmark har en deltager med, der er nok så kendt i de kredse. For over 20 år siden var Rune Glifberg en decideret verdensstjerne på rullebrættet, og nu har den 46-årige Rune kvalificeret sig til sommerlegene. Hvordan skal det mon gå mod de langt yngre bræt-ekvilibrister? Vi har Mødt Rune Glifberg på hans tegnestue.... som designer skaterparker til hele verden. Værter: Tore Leifer og Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:54:11
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1 (fortsat)

  Mikkeler i modvind - Det danske ølmærke Mikkeler er efterhånden velkendt mange steder ude i verden. Bryggeriet har på mange måder været en stor succeshistorie, men nu er Mikkeler kommet i modvind. Fra flere forskellige steder i verden strømmer det ind med beretninger om seksuel chikane blandt medarbejderne hos bryggeriet og deres tilhørende restauranter og forretninger. Fyret med æreskrans? - Den tidligere dirigent for DRs pigekor Tage Mortensen blev fyret i år 2000 efter flere sager om chikane af bl.a. seksuel karakter. Det har daværende generaldirektør i DR, Christian S. Nissen, fortalt i går i flere medier. Men det undrer flere tidligere medlemmer af koret, for det virkede ikke som en fyring, da Tage Mortensen fik flotte afskedstaler og æreskrans under DR Pigekorets julekoncert i år 2000. Christian S. Nissen svarer på den undren i dag. OL - ældste deltager i yngste sport - Som noget helt nyt er skateboarding på OL-programmet i Tokyo til sommer. Og Danmark har en deltager med, der er nok så kendt i de kredse. For over 20 år siden var Rune Glifberg en decideret verdensstjerne på rullebrættet, og nu har den 46-årige Rune kvalificeret sig til sommerlegene. Hvordan skal det mon gå mod de langt yngre bræt-ekvilibrister? Vi har Mødt Rune Glifberg på hans tegnestue.... som designer skaterparker til hele verden. Værter: Tore Leifer og Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:49:32
  Orientering

  Orientering: Det danske landshold skal tilbage på banen efter Eriksens kollaps

  Da den belgiske spiller Romelu Lukaku scorede sit første mål ni minutter inde i EM-slutrunden i kampen mod Rusland i lørdags, løb han direkte hen mod et kamera og sendte en kærlig hilsen til sin holdkammerat Christian Eriksen, der tidligere på aftenen var kollapset på banen. I aften møder Belgien så Danmark i Parken. Vi varmer op til kampen med en analyse af, hvad der venter, når det danske landshold løber på banen - for både følelsesmæssigt og sportsligt er det noget af en udfordring, fortæller en tidligere landsholdsspiller. Og så får vi en vurdering af Eriksens fremtidsudsigter, efter Dansk Boldspilunion i dag kunne fortælle, at Eriksen skal have opereret en lille, avanceret hjertestarter - en såkaldt ICD-enhed - ind under kravebenet. Kunstig intelligens bliver brugt mere og mere, også når det offentlige Danmark har kontakt med for eksempel arbejdsløse. Men brugen af algoritmer rejser flere spørgsmål. For hvordan sikrer man for eksempel, at man ikke risikerer at diskriminere folk, når man sætter dem i bestemte kasser? Vi får besøg af netmediet Zetlands journalist, som er dykket ned i en af kasserne - nemlig den med algoritmer i jobcentrene. Algoritmen er udviklet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der mener, at værktøjet hjælper både den ledige og sagsbehandleren. Dem taler vi også med. Danmark er i dag blevet 11.6 milliarder kroner rigere. I hvert fald på papiret. Det er EU Kommissionens formand Ursula von der Leyen, der er den glade giver. Hun er i dag i København for at fortælle, at den danske plan for, hvordan man vil bruge pengene fra EU's nye store genopretningsfond, er blevet forhåndsgodkendt. I morgen skal Irans 59 millioner stemmeberettigede vælgere vælge ny præsident. Det lyder jo frit og demokratisk, men virkeligheden er, at de kan vælge imellem fire konservative mænd, der alle er omhyggeligt udvalgt af præstestyret blandt de over 400, der forsøgte at stille op. Valgdeltagelsen forventes at blive den laveste nogensinde. Og så har endnu en kandidat trukket sig, så der nu kun er fire kandidater at vælge imellem. Vi har sidste nyt fra Teheran. Og så koger og syder det i svensk politik her til eftermiddag, hvor en akut regeringskrise opstod for få timer siden i Sverige. Det sker efter, at Sverigedemokraterne har fremsat et mistillidsvotum imod Stefan Löfvens regering. Det ser ud som om, der er ved at tegne sig et flertal for at vælte regeringen. Også herfra får vi seneste nyt. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:49:32
  Orientering

  Orientering: Det danske landshold skal tilbage på banen efter Eriksens kollaps (fortsat)

  Da den belgiske spiller Romelu Lukaku scorede sit første mål ni minutter inde i EM-slutrunden i kampen mod Rusland i lørdags, løb han direkte hen mod et kamera og sendte en kærlig hilsen til sin holdkammerat Christian Eriksen, der tidligere på aftenen var kollapset på banen. I aften møder Belgien så Danmark i Parken. Vi varmer op til kampen med en analyse af, hvad der venter, når det danske landshold løber på banen - for både følelsesmæssigt og sportsligt er det noget af en udfordring, fortæller en tidligere landsholdsspiller. Og så får vi en vurdering af Eriksens fremtidsudsigter, efter Dansk Boldspilunion i dag kunne fortælle, at Eriksen skal have opereret en lille, avanceret hjertestarter - en såkaldt ICD-enhed - ind under kravebenet. Kunstig intelligens bliver brugt mere og mere, også når det offentlige Danmark har kontakt med for eksempel arbejdsløse. Men brugen af algoritmer rejser flere spørgsmål. For hvordan sikrer man for eksempel, at man ikke risikerer at diskriminere folk, når man sætter dem i bestemte kasser? Vi får besøg af netmediet Zetlands journalist, som er dykket ned i en af kasserne - nemlig den med algoritmer i jobcentrene. Algoritmen er udviklet af Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, der mener, at værktøjet hjælper både den ledige og sagsbehandleren. Dem taler vi også med. Danmark er i dag blevet 11.6 milliarder kroner rigere. I hvert fald på papiret. Det er EU Kommissionens formand Ursula von der Leyen, der er den glade giver. Hun er i dag i København for at fortælle, at den danske plan for, hvordan man vil bruge pengene fra EU's nye store genopretningsfond, er blevet forhåndsgodkendt. I morgen skal Irans 59 millioner stemmeberettigede vælgere vælge ny præsident. Det lyder jo frit og demokratisk, men virkeligheden er, at de kan vælge imellem fire konservative mænd, der alle er omhyggeligt udvalgt af præstestyret blandt de over 400, der forsøgte at stille op. Valgdeltagelsen forventes at blive den laveste nogensinde. Og så har endnu en kandidat trukket sig, så der nu kun er fire kandidater at vælge imellem. Vi har sidste nyt fra Teheran. Og så koger og syder det i svensk politik her til eftermiddag, hvor en akut regeringskrise opstod for få timer siden i Sverige. Det sker efter, at Sverigedemokraterne har fremsat et mistillidsvotum imod Stefan Löfvens regering. Det ser ud som om, der er ved at tegne sig et flertal for at vælte regeringen. Også herfra får vi seneste nyt. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet