Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:10
  Brinkmanns briks

  Brinkmanns sommerbriks: Knud Romer - Mening i livet er tivolidrys på en vaffelis

  Knud Romer mener ikke, der er en mening med livet, men hvorfor står han så op om morgenen? I fem sommerudsendelser er Briksen erstattet af en liggestol i pileflet, når Svend Brinkmann taler med markante danskere og stiller de store spørgsmål. Og så hiver Brinkmann et filosofisk mesterværk op af lommen undervejs. Vært: Svend Brinkmann. Gæst: Knud Romer. Tilrettelæggere: Christoffer Heide Høyer og Frederik Bjerre Andersen. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 15.03 og 21.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 3:5 - Dy Plambeck

  Alle de mennesker jeg har elsket, befinder sig stadig et sted i mig. Sådan lyder omkvædet i sangen Skybrud, som er skrevet af forfatter Dy Plambeck. Det er en sang, der handler om, at kærligheden rækker ud over tabet. Det fortæller hun om i dette afsnit, hvor Katrine Muff råder til, at man lukker øjnene, mens man synger med. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Dy Plambeck, forfatter. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05 og søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 3:5 - Verdensledere kommer og går, Merkel består

  Merkel er international politiks grand old woman, og hun har set fire danske statsministre, fire amerikanske præsidenter og fem britiske premierministre komme og gå - for at nævne nogle få. Hvordan er kanslerens forhold til sine udenlandske kolleger og rivaler? Og hvordan gik det egentligt til, at Merkel de facto blev den frie verdens leder? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.32 og søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 2:44:49
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  Hvad kan jordprøverne fra Mars fortælle os om planetens fortid? Hvad betyder det for Hongkong, at så mange unge, veluddannede fraflytter? Og kan man bruge sin seksuelle udstråling mod patriarkatet? Vært: Kirstine Dons Christensen. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 57:02
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - Du kan ikke sidde eller løfte forkert

  Husker du at bøje i benene, når du løfter - og at hvile dig, når det gør ondt i ryggen? Ved du hvad, det er faktisk lige meget! For den viden om ryggen, som mange af os er opdraget med, holder slet ikke, viser den nyere forskning. Rygsmerter er dog stadig den lidelse, der plager allerflest mennesker i hele verden - og i Danmark har omkring 900.000 mennesker ondt i ryggen hvert år. Det koster kassen i sygemeldinger og behandlinger. Problemet er bare, at hverken korrekt holdning, smertestillende piller eller operationer hjælper. Noget af det bedste, man kan gøre, er derimod at tale om smerterne. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Sendt første gang 26. februar). (Sendes også 20.03, lørdag 2.03, mandag 6.05 og 00.05).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:10
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Dronning Margrethe støver sproget af i fødselsdagsinterview

  "Jeg prøver at finde et friskt udtryk, så der ikke er støv på de ord, man kommer med". Sådan siger Dronning Margrethe om sit sprog i et interview til Klog på Sprog i anledning af Dronningens 81-års fødselsdag. Dronningens sprog har gennem årene været exceptionelt nuanceret og idérigt, hvilket bevises i lydklip og samtale mellem Adrian Hughes og Majestæten. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Sendt første gang 16. april). (Sendes også 21.03, lørdag 5.03 og søndag 22.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:10
  P1 Debat

  P1 Debat: Stop Ghita?

  Er Ghita uforskammet? En bitch? Overfuser hun kun yngre kvinder og ikke mænd? Skal nogen sige fra overfor divaen? Eller tilgiver vi hele Danmarks Ghita Nørby, Ingeborg fra Matador, alt, også når hun udskammer journalister og kalder deres spørgsmål for idiotiske? P1 Debattører: Jes Dorph tidl. tv-vært, Ditte Okman radiovært, Jakob Steen Olsen kulturjournalist Berlingske, Pernille Buch PR-konsulent, Merete Pryds Helle forfatter, Ayse Dudu Tepe journalist/debattør. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Lyden af Mars

  NASA har netop sendt en sekshjulet Mars-bil 500 millioner kilometer gennem solsystemet. Den indsamler jordprøver, der for første gang nogensinde skal fragtes tilbage til Jorden - i et historisk målrettet forsøg på at få svar på et grundlæggende spørgsmål: Har der været liv på Mars? Hvorfor bliver mennesket så stædigt ved med at søge efter andet liv i universet? Det svarer astrofysiker Tina Ibsen på. (Redigeret genudsendelse af podcast fra 25. februar). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:11
  Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 8:12 - Med Fryd Frydendahl i Hvide Sande

  Videre i de danske sandlandskaber er Caspar denne gang kommet til Hvide Sande, for at mødes med Fryd. Hun er fotograf og rektor for kunstskolen Fatamorgana. Og så har hun et personligt forhold til næsten alle bygninger i Hvide Sande. I dag har hun inviteret Caspar ned på havnen for at få en øl og en snak om skønhedsidealer og om at føle sig grim. Det gør Fryd nemlig, eller det har hun gjort, og måske er det et af de sidste store tabuer vi har. Men er grimhed faktisk et slags handicap i dagens Danmark, og kan vi gøre noget for at flere af os kan komme til at føle os smukke? Og viser det sig, at de også begge to ligefrem skal være glade for deres outsider position? Nu hvor den også har været så vigtig for at de nu sidder her og får lov at tale i radioen og drikke en øl på DRs regning? Vært og tilrettelægger: Caspar Eric. Producer og lyddesigner: Kim G. Hansen. Komponist og assisterende lyddesigner: Frederik Bjørn. Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck for DR. (Sendes også 19.30 og lørdag 16.30).

  Fritid & Livsstil
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Vi anmelder OL-åbningsceremonien: Den olympiske åbningsceremoni løber af stablen i dag, og derfor har vi allieret os med performancekunstner Esben Weile Kjær, som kaster en kritikers blik på den store happening. Regnbueflaget er hejst i Budapest: Det er tid til den store Pride-parade i den ungarske hovedstad. I år har priden i Budapest vakt særlig stor opmærksomhed, fordi den falder sammen med præsident Orbans nye og omstridte LGBT-lov i kraft. Loven forbyder formidling af indhold, der kan 'fremme homoseksualitet', til børn under 18 år. Vi ser nærmere på, hvad det betyder for afviklingen af den farverige parade. Rose og ytringsfriheden: Han var kulturredaktør på Jyllands-Posten, da Muhammed-tegningerne blev trykt i 2005, og siden har han stået i adskillige debatter om ytringsfrihed. Flemming Rose er i dag chefredaktør på Frihedsbrevet.dk, og i dag sætter han punktum i vores tema om ytringsfrihed. Vært: Karen Secher. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • 1:49:39
  Orientering

  Orientering: DF vil have regeringsindgreb i sygeplejerskekonflikten nu!

  Sygeplejerskerne har nu strejket halvanden måned. Som konsekvens er over 6000 operationer udskudt og mange konsultationer aflyst. I begyndelsen af ugen opfordrede regeringens støtteparti, Enhedslisten, regeringen til at afbryde ferien og få løst konflikten. I dag støtter Dansk Folkeparti kravet. Vi taler med DF's formand, Kristian Thulesen Dahl. Normalt er OL en stor mulighed for at varetage danske interesser. Men det her OL i Tokyo i Japan foregår helt anderledes end det plejer at gøre. Hvordan forsøger man så at promovere Danmark, spørger vi på OL's officielle åbningsdag? Hvor vi også spørger, hvilke atleter, vi skal holde øje med i de kommende dage. I hele time 2 runder Orientering ugens klimatema af med at diskutere, hvem der skal bestemme, hvordan klimaet skal reddes? Og om der tid til demokrati på en både brændende og oversvømmet klode? Mette Vibe Utzon er dagens vært. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/Orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:10
  P1 Debat

  P1 Debat: Stop Ghita?

  Er Ghita uforskammet? En bitch? Overfuser hun kun yngre kvinder og ikke mænd? Skal nogen sige fra overfor divaen? Eller tilgiver vi hele Danmarks Ghita Nørby, Ingeborg fra Matador, alt, også når hun udskammer journalister og kalder deres spørgsmål for idiotiske? P1 Debattører: Jes Dorph tidl. tv-vært, Ditte Okman radiovært, Jakob Steen Olsen kulturjournalist Berlingske, Pernille Buch PR-konsulent, Merete Pryds Helle forfatter, Ayse Dudu Tepe journalist/debattør. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • 05:01
  Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Lyden af Mars

  NASA har netop sendt en sekshjulet Mars-bil 500 millioner kilometer gennem solsystemet. Den indsamler jordprøver, der for første gang nogensinde skal fragtes tilbage til Jorden - i et historisk målrettet forsøg på at få svar på et grundlæggende spørgsmål: Har der været liv på Mars? Hvorfor bliver mennesket så stædigt ved med at søge efter andet liv i universet? Det svarer astrofysiker Tina Ibsen på. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 30:11
  Det vi går rundt med

  Det vi går rundt med 8:12 - Med Fryd Frydendahl i Hvide Sande

  Videre i de danske sandlandskaber er Caspar denne gang kommet til Hvide Sande, for at mødes med Fryd. Hun er fotograf og rektor for kunstskolen Fatamorgana. Og så har hun et personligt forhold til næsten alle bygninger i Hvide Sande. I dag har hun inviteret Caspar ned på havnen for at få en øl og en snak om skønhedsidealer og om at føle sig grim. Det gør Fryd nemlig, eller det har hun gjort, og måske er det et af de sidste store tabuer vi har. Men er grimhed faktisk et slags handicap i dagens Danmark, og kan vi gøre noget for at flere af os kan komme til at føle os smukke? Og viser det sig, at de også begge to ligefrem skal være glade for deres outsider position? Nu hvor den også har været så vigtig for at de nu sidder her og får lov at tale i radioen og drikke en øl på DRs regning? Vært og tilrettelægger: Caspar Eric. Producer og lyddesigner: Kim G. Hansen. Komponist og assisterende lyddesigner: Frederik Bjørn. Redaktør: Hanne Budtz-Jørgensen. Produceret for DR af Munck for DR. (Genudsendelse fra 13.30). (Sendes også lørdag 16.30).

  Fritid & Livsstil
 • 57:02
  Sygt nok

  Sygt nok: Ondt i ryggen - Du kan ikke sidde eller løfte forkert

  Husker du at bøje i benene, når du løfter - og at hvile dig, når det gør ondt i ryggen? Ved du hvad, det er faktisk lige meget! For den viden om ryggen, som mange af os er opdraget med, holder slet ikke, viser den nyere forskning. Rygsmerter er dog stadig den lidelse, der plager allerflest mennesker i hele verden - og i Danmark har omkring 900.000 mennesker ondt i ryggen hvert år. Det koster kassen i sygemeldinger og behandlinger. Problemet er bare, at hverken korrekt holdning, smertestillende piller eller operationer hjælper. Noget af det bedste, man kan gøre, er derimod at tale om smerterne. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Andreas Holtermann, professor ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også lørdag 2.03, mandag 6.05 og 00.05).

  Videnskab & Teknologi
 • Kl. 21:03-22:03
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog: Dronning Margrethe støver sproget af i fødselsdagsinterview

  "Jeg prøver at finde et friskt udtryk, så der ikke er støv på de ord, man kommer med". Sådan siger Dronning Margrethe om sit sprog i et interview til Klog på Sprog i anledning af Dronningens 81-års fødselsdag. Dronningens sprog har gennem årene været exceptionelt nuanceret og idérigt, hvilket bevises i lydklip og samtale mellem Adrian Hughes og Majestæten. Vært: Adrian Hughes. Husk at du altid kan skrive dine sprogspørgsmål til os på klogpaasprog@dr.dk. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også lørdag 5.03 og søndag 22.03).

  Kultur
 • 1:49:39
  Orientering

  Orientering: DF vil have regeringsindgreb i sygeplejerskekonflikten nu!

  Sygeplejerskerne har nu strejket halvanden måned. Som konsekvens er over 6000 operationer udskudt og mange konsultationer aflyst. I begyndelsen af ugen opfordrede regeringens støtteparti, Enhedslisten, regeringen til at afbryde ferien og få løst konflikten. I dag støtter Dansk Folkeparti kravet. Vi taler med DF's formand, Kristian Thulesen Dahl. Normalt er OL en stor mulighed for at varetage danske interesser. Men det her OL i Tokyo i Japan foregår helt anderledes end det plejer at gøre. Hvordan forsøger man så at promovere Danmark, spørger vi på OL's officielle åbningsdag? Hvor vi også spørger, hvilke atleter, vi skal holde øje med i de kommende dage. I hele time 2 runder Orientering ugens klimatema af med at diskutere, hvem der skal bestemme, hvordan klimaet skal reddes? Og om der tid til demokrati på en både brændende og oversvømmet klode? Mette Vibe Utzon er dagens vært. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 27:11
  De nye sangskrivere

  De nye sangskrivere 3:5 - Dy Plambeck

  Alle de mennesker jeg har elsket, befinder sig stadig et sted i mig. Sådan lyder omkvædet i sangen Skybrud, som er skrevet af forfatter Dy Plambeck. Det er en sang, der handler om, at kærligheden rækker ud over tabet. Det fortæller hun om i dette afsnit, hvor Katrine Muff råder til, at man lukker øjnene, mens man synger med. Vært: Katrine Muff Enevoldsen, komponist og højskolelærer. Medvirkende: Dy Plambeck, forfatter. Tilrettelæggelse: Bettina Ohlsen og Mette Willumsen. Lydbearbejdning: Carsten Ortmann. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 7.03).

  Musik
 • Stjerner og striber - Ta'r til Tyskland

  Merkel Spezial 3:5 - Verdensledere kommer og går, Merkel består

  Merkel er international politiks grand old woman, og hun har set fire danske statsministre, fire amerikanske præsidenter og fem britiske premierministre komme og gå - for at nævne nogle få. Hvordan er kanslerens forhold til sine udenlandske kolleger og rivaler? Og hvordan gik det egentligt til, at Merkel de facto blev den frie verdens leder? Deltagere: Korrespondent i Tyskland Michael Reiter og international korrespondent Stéphanie Surrugue. Tilrettelæggelse: Lasse Berg Sørensen. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også søndag 7.30).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:54:07
  Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Vi anmelder OL-åbningsceremonien: Den olympiske åbningsceremoni løber af stablen i dag, og derfor har vi allieret os med performancekunstner Esben Weile Kjær, som kaster en kritikers blik på den store happening. Regnbueflaget er hejst i Budapest: Det er tid til den store Pride-parade i den ungarske hovedstad. I år har priden i Budapest vakt særlig stor opmærksomhed, fordi den falder sammen med præsident Orbans nye og omstridte LGBT-lov i kraft. Loven forbyder formidling af indhold, der kan 'fremme homoseksualitet', til børn under 18 år. Vi ser nærmere på, hvad det betyder for afviklingen af den farverige parade. Rose og ytringsfriheden: Han var kulturredaktør på Jyllands-Posten, da Muhammed-tegningerne blev trykt i 2005, og siden har han stået i adskillige debatter om ytringsfrihed. Flemming Rose er i dag chefredaktør på Frihedsbrevet.dk, og i dag sætter han punktum i vores tema om ytringsfrihed. Vært: Karen Secher. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 1:49:39
  Orientering

  Orientering: DF vil have regeringsindgreb i sygeplejerskekonflikten nu!

  Sygeplejerskerne har nu strejket halvanden måned. Som konsekvens er over 6000 operationer udskudt og mange konsultationer aflyst. I begyndelsen af ugen opfordrede regeringens støtteparti, Enhedslisten, regeringen til at afbryde ferien og få løst konflikten. I dag støtter Dansk Folkeparti kravet. Vi taler med DF's formand, Kristian Thulesen Dahl. Normalt er OL en stor mulighed for at varetage danske interesser. Men det her OL i Tokyo i Japan foregår helt anderledes end det plejer at gøre. Hvordan forsøger man så at promovere Danmark, spørger vi på OL's officielle åbningsdag? Hvor vi også spørger, hvilke atleter, vi skal holde øje med i de kommende dage. I hele time 2 runder Orientering ugens klimatema af med at diskutere, hvem der skal bestemme, hvordan klimaet skal reddes? Og om der tid til demokrati på en både brændende og oversvømmet klode? Mette Vibe Utzon er dagens vært. Birgitte Gadegaard redigerer. www.dr.dk/Orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet