Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:41
  Kortsluttet

  Kortsluttet: Livet som livestreamer

  Mikkel og Esben prøver kræfter med en disciplin, der er eksploderet i popularitet: Livestreaming af computerspil. Det sker især på platformen Twitch, der startede som et obskurt eksperiment, men nu er et nyt massemedie. Du kan også møde en streamer, der i seks år har levet af at streame sin hverdag - den seneste tid fra en campingvogn i det Sydfranske. Derudover: Et digitalt kæledyr fra 90'erne vender tilbage. Medvirkende: Foad Darwich. Værter: Mikkel Malmberg og Esben Hardenberg. kortsluttet@dr.dk (Genudsendelse fra tirsdag).

  Videnskab & Teknologi
 • 2:44:46
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  UEFA forbød i går byrådet i München at lade Allianz Arena oplyse af regnbue-farver, men er regnbuefarver under EM en politisk manifestation eller blot en hyldest til mangfoldighed? I en ny udviklingsstrategi som netop er blevet offentliggjort, står der at lande, der ikke vil tage imod sine egne statsborgere, ikke skal modtage udviklingsbistand fra Danmark, men hvorfor ikke? Og så kæmper flere tidligere godhavnsdrenge for at få erstatning for de ydmygelser, de blev udsat for i statens varetægt, men hvornår får de egentlig det? Værter: Bjarne Steensbeck og Ole Brink. Jan Falkentoft redigerer. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 54:40
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Klima og Arne-pension gjorde Mette Frederiksen til statsminister

  Det var klima-dagsordenen og forslaget om pension til nedslidte, der trak stemmer over midten, så rød blok fik flertal, og Mette Frederiksen blev statsminister. Det er konklusionen hos to af Danmarks førende valgforskere i en ny bog baseret på stort datamateriale og omfattende vælgerundersøgelser. Vært Issa Mahmoud Jeppesen får besøg af forfatterne og valgforskerne Kasper Møller Hansen og Rune Stubager til en snak om, hvorfor valget endte som det gjorde. Og så gør Slotsholmen status over dansk politik, hvor magtkampene fortsætter og et dramatisk efterår venter efter sommerpausen. Hvem står stærkest? Og hvad kan vi forvente af den nye sæson? Hør analysen, når DR's skarpeste politiske eksperter, Christine Cordsen og Jens Ringberg, er gæster i Slotsholmen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Sendes også 00.05 og søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:58
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Langt ude i skoven

  Det meste skov i Danmark er produktionsskov, så vi kan få vores brædder, brænde og juletræer. Men er der så overhovedet albuerum til det varierede dyre- og planteliv, vi også hepper på derude? Skoveksperten Jacob Heilmann-Clausen giver i en ny bog gode råd om, hvordan skovdrift og biodiversitet kan kombineres. Samtidig gør han op med hygge-forestillingerne om, at vi for enhver pris skal bevare skovene, sådan som de er i dag - eller genskabe dem, som de har været engang. Selv om panikken breder sig, når udefrakommende trusler angriber ask, elm og kastanjetræer, kan naturen faktisk have godt af en lussing i ny og næ... Gæst: Jacob Heilmann-Clausen, lektor og skovekspert, Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Studiehund: Gunnar (med pivedyr). Voksenven: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Sendes også 20.03 og søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:10
  De konstruktive nyheder

  De konstruktive nyheder

  Seks unge mennesker får renset navler, Phillip Faber er ren, og ny teknologi skaber tusinder af vakse dokumentarister. Anders Lund Madsen og Sanne Cigale Benmouyal giver nyhedsstrømmen et konstruktivt vrid og klemmer til; lige indtil de konstruktive dråber pibler ud foroven. (Sendes også lørdag 6.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: En spildt krig?

  De sidste danske soldater er netop vendt hjem fra Afghanistan. 12.000 danske mænd og kvinder har været i krig i ørkensandet, 44 mistede livet, 212 blev fysisk såret, ingen kender antallet af psykiske skader fra 20 års krig. Var den krig spild af menneskeliv? Taliban vinder nu stærkt frem igen, tabte vi til mørkemænd? Svigter vi afghanerne, og de tusindvis der døde undervejs i bombeangreb? P1Debat: Yasser Ghanbari dansk-afghaner HF-studerende, Anders Krojgaard Lund soldat i Afghanistan i 2013/2015, Niels Jespersen soldat i Afghanistan i 2009/2013/2017, Eva Flyvholm (Ø) forsvarsordfører, Marcus Knuth (K) forsvarsordfører. Vært: Gitte Hansen. Lytterne er velkomne til at komme med indspark til debatten på telefon 7021 1919. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:30
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Er glansen gået af Margrethe?

  Margrethe den III, hård politisk banan med strikkepindene rettet mod Silicon Valley. Margrethe Vestager har høstet international glorificering i rollen som EU's konkurrencekommissær fra dag et. Men for nylig taber hun og EU en gigantisk skattesag mod Amazon og Luxembourg, og sidste år tabte hun en lignende sag med Irland og Apple. Hvad stiller vi op mod tech-giganterne? Og er glansen ved at gå af Vestager med de seneste store nederlag? Det spurgte Genstart Margrethe Vestager om på årets Folkemøde. Vært: Knud Brix. (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:38
  Booster

  Booster: Hvordan sættes kreativ produktudvikling i system?

  Nicolai Mazur har været iværksætter siden han var 13 år gammel. Nu er han 24 år og er gået i luften med Dately.dk, der er en månedlig boks med ingredienser til en date for det etablerede par. Boksen skal helst blive ved med at være overraskende og spændende for parrene at åbne. Derfor søger Nicolai hjælp i Booster til at arbejde systematisk med ideudviklingen og indholdet af kasserne. Trine Hansen henter undervejs eksperthjælp fra Johan Bülow, der står bag gourmetbrandet Lakrids by Bülow. Han skaber sine nye produkter med hjælp fra Lakrids Lovers, et trofast community med smag for lakrids. Vært: Trine Hansen. Medvirkende: Nicolai Mazur, founder Dately.dk, Johan Bülow, kreativ direktør i Lakrids by Bülow. I redaktionen: Diana Bach. Redaktør: Jesper Langballe. (Sendes også 19.30).

  Fritid & Livsstil
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Mens vi venter på medieforlig: Både støttepartier og opposition er utålmodige efter en indkaldelse til medieforhandlinger, som er blevet udskudt flere gange. Vi tager pulsen på medie- og kulturlivets forventninger, og den fælles overskrift er, at det nye medieforlig bør være bedre til at sikre dansk indhold fra globale mediegiganter. Brian Mikkelsen præsenterer Dansk Erhvervs nye mediepolitiske udspil i Kulturen på P1 i dag, men også Dansk Journalistforbund og flere andre kigger forbi. Kan man anmelde sexstillinger? Det norske public service-medie NRK står bag en omdiskuteret sexguide med fotografier af 60 sexstillinger inddelt i kategorier som 'mand og mand', 'ondt i knæene' og 'øjenkontakt'. Guiden er lavet med henblik på at nuancere unges forhold til sex, fordi de får det meste af deres viden fra porno. Vi får besøg af en gæst, der til daglig udarbejder materiale til seksualundervisning og anmelderne fotografierne og deres anvendelighed. Ta' med på kulturferie: En ny måling af danskernes kulturvaner udkommer i dag og viser at en tredjedel af befolkningen vælger deres danske rejsedestination ud fra kunst- og kulturoplevelser. Kulturen på P1 ser nærmere på tallene og har også en kulturel rejseguide klar til skolernes sommerferie, der skydes i gang i morgen. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: CO2 skal lagres i undergrunden

  Hvis Danmark skal nå sine klimamål, er det ikke nok at vi skærer ned på vores udledning af CO2. Vi skal også lagre CO2 i undergrunden. Det mener regeringen, der har gjort netop fangst og lagring af CO2 til en central del af sin klimapolitik. Og det kan tilmed blive et kæmpe erhvervseventyr, mener ministeren. Vi ser på hvordan? En rapport fra Amnesty International viser, at det er blevet helt normal praksis at skubbe flygtninge og migranter tilbage hvor de kom fra med vold og trusler. Aktuelt er det Grækenland, der får kritik for sin hårdhændede håndtering af flygtninge og migranter ved grænsen til Tyrkiet. Men vi kan lige så godt vænne os til den græske kystvagts hårdhændede metoder, siger en militæranalytiker. Fordi for grækerne er det her et spørgsmål om nationens sikkerhed, det er en akut krise, landets sammenhængskraft er i fare på en helt anden måde end for os her i Danmark. Vi taler med militæranalytikeren og ser på, hvilke dilemmaer EU står med, når det handler om flygtninge, hvis ret det jo er at få lov at søge asyl. Der er mange måder at lokke folk til at få en corona-vaccine på. Et tilbud om gratis vaccine mod covid-19 på Draculas slot i Transsylvanien er blandt de mere utraditionelle forsøg på at lokke flere rumænere til at lade sig vaccinere. Det kniber nemlig, Rumænien ligger næstsidst i EU. Vi taler med vores kollega fra udlandsredaktionen, som netop er kommet hjem fra en reportagetur til Rumænien. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:11
  P1 Debat

  P1 Debat: En spildt krig?

  De sidste danske soldater er netop vendt hjem fra Afghanistan. 12.000 danske mænd og kvinder har været i krig i ørkensandet, 44 mistede livet, 212 blev fysisk såret, ingen kender antallet af psykiske skader fra 20 års krig. Var den krig spild af menneskeliv? Taliban vinder nu stærkt frem igen, tabte vi til mørkemænd? Svigter vi afghanerne, og de tusindvis der døde undervejs i bombeangreb? P1Debat: Yasser Ghanbari dansk-afghaner HF-studerende, Anders Krojgaard Lund soldat i Afghanistan i 2013/2015, Niels Jespersen soldat i Afghanistan i 2009/2013/2017, Eva Flyvholm (Ø) forsvarsordfører, Marcus Knuth (K) forsvarsordfører. Vært: Gitte Hansen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • 23:30
  Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Er glansen gået af Margrethe?

  Margrethe den III, hård politisk banan med strikkepindene rettet mod Silicon Valley. Margrethe Vestager har høstet international glorificering i rollen som EU's konkurrencekommissær fra dag et. Men for nylig taber hun og EU en gigantisk skattesag mod Amazon og Luxembourg, og sidste år tabte hun en lignende sag med Irland og Apple. Hvad stiller vi op mod tech-giganterne? Og er glansen ved at gå af Vestager med de seneste store nederlag? Det spurgte Genstart Margrethe Vestager om på årets Folkemøde. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 29:38
  Booster

  Booster: Hvordan sættes kreativ produktudvikling i system?

  Nicolai Mazur har været iværksætter siden han var 13 år gammel. Nu er han 24 år og er gået i luften med Dately.dk, der er en månedlig boks med ingredienser til en date for det etablerede par. Boksen skal helst blive ved med at være overraskende og spændende for parrene at åbne. Derfor søger Nicolai hjælp i Booster til at arbejde systematisk med ideudviklingen og indholdet af kasserne. Trine Hansen henter undervejs eksperthjælp fra Johan Bülow, der står bag gourmetbrandet Lakrids by Bülow. Han skaber sine nye produkter med hjælp fra Lakrids Lovers, et trofast community med smag for lakrids. Vært: Trine Hansen. Medvirkende: Nicolai Mazur, founder Dately.dk, Johan Bülow, kreativ direktør i Lakrids by Bülow. I redaktionen: Diana Bach. Redaktør: Jesper Langballe. (Genudsendelse fra 13.30).

  Fritid & Livsstil
 • 56:58
  Vildt Naturligt

  Vildt Naturligt: Langt ude i skoven

  Det meste skov i Danmark er produktionsskov, så vi kan få vores brædder, brænde og juletræer. Men er der så overhovedet albuerum til det varierede dyre- og planteliv, vi også hepper på derude? Skoveksperten Jacob Heilmann-Clausen giver i en ny bog gode råd om, hvordan skovdrift og biodiversitet kan kombineres. Samtidig gør han op med hygge-forestillingerne om, at vi for enhver pris skal bevare skovene, sådan som de er i dag - eller genskabe dem, som de har været engang. Selv om panikken breder sig, når udefrakommende trusler angriber ask, elm og kastanjetræer, kan naturen faktisk have godt af en lussing i ny og næ... Gæst: Jacob Heilmann-Clausen, lektor og skovekspert, Center for Makroøkologi, Evolution og Klima på Københavns Universitet. Værter: Johan Olsen & Vicky Knudsen. Studiehund: Gunnar (med pivedyr). Voksenven: Carsten Nielsen. vildtnaturligt@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også søndag 7.03).

  Videnskab & Teknologi
 • 57:23
  Tal til mig

  Tal til mig - Signe Wenneberg: 'jeg TROR ikke. Jeg VED. For jeg har selv set det'

  Det her er historien om at få vished om et efterliv, men først egentlig forstå det langt senere. Historien om at overleve livstruende situationer to gange og historien om at finde tro og ro i naturen. Klimaaktivist og forfatter, Signe Wenneberg, var som 17 årig ude for en voldsom ulykke der gav hende vished for at der findes et efterliv. Den vished trak hun veksler på, da hun for få år siden fik kræft i skjoldbruskkirlen og skulle finde alt sit mod og overblik frem. Signe er i dag erklæret rask, men overbevisningen om et efterliv og følelsen af at have kontakt med afdøde personer, er blevet hos hende. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra lørdag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: CO2 skal lagres i undergrunden

  Hvis Danmark skal nå sine klimamål, er det ikke nok at vi skærer ned på vores udledning af CO2. Vi skal også lagre CO2 i undergrunden. Det mener regeringen, der har gjort netop fangst og lagring af CO2 til en central del af sin klimapolitik. Og det kan tilmed blive et kæmpe erhvervseventyr, mener ministeren. Vi ser på hvordan? En rapport fra Amnesty International viser, at det er blevet helt normal praksis at skubbe flygtninge og migranter tilbage hvor de kom fra med vold og trusler. Aktuelt er det Grækenland, der får kritik for sin hårdhændede håndtering af flygtninge og migranter ved grænsen til Tyrkiet. Men vi kan lige så godt vænne os til den græske kystvagts hårdhændede metoder, siger en militæranalytiker. Fordi for grækerne er det her et spørgsmål om nationens sikkerhed, det er en akut krise, landets sammenhængskraft er i fare på en helt anden måde end for os her i Danmark. Vi taler med militæranalytikeren og ser på, hvilke dilemmaer EU står med, når det handler om flygtninge, hvis ret det jo er at få lov at søge asyl. Der er mange måder at lokke folk til at få en corona-vaccine på. Et tilbud om gratis vaccine mod covid-19 på Draculas slot i Transsylvanien er blandt de mere utraditionelle forsøg på at lokke flere rumænere til at lade sig vaccinere. Det kniber nemlig, Rumænien ligger næstsidst i EU. Vi taler med vores kollega fra udlandsredaktionen, som netop er kommet hjem fra en reportagetur til Rumænien. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 54:40
  Slotsholmen

  Slotsholmen: Klima og Arne-pension gjorde Mette Frederiksen til statsminister

  Det var klima-dagsordenen og forslaget om pension til nedslidte, der trak stemmer over midten, så rød blok fik flertal, og Mette Frederiksen blev statsminister. Det er konklusionen hos to af Danmarks førende valgforskere i en ny bog baseret på stort datamateriale og omfattende vælgerundersøgelser. Vært Issa Mahmoud Jeppesen får besøg af forfatterne og valgforskerne Kasper Møller Hansen og Rune Stubager til en snak om, hvorfor valget endte som det gjorde. Og så gør Slotsholmen status over dansk politik, hvor magtkampene fortsætter og et dramatisk efterår venter efter sommerpausen. Hvem står stærkest? Og hvad kan vi forvente af den nye sæson? Hør analysen, når DR's skarpeste politiske eksperter, Christine Cordsen og Jens Ringberg, er gæster i Slotsholmen. Vært: Issa Mahmoud Jeppesen. (Genudsendelse fra 9.05). (Sendes også søndag 20.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Mens vi venter på medieforlig: Både støttepartier og opposition er utålmodige efter en indkaldelse til medieforhandlinger, som er blevet udskudt flere gange. Vi tager pulsen på medie- og kulturlivets forventninger, og den fælles overskrift er, at det nye medieforlig bør være bedre til at sikre dansk indhold fra globale mediegiganter. Brian Mikkelsen præsenterer Dansk Erhvervs nye mediepolitiske udspil i Kulturen på P1 i dag, men også Dansk Journalistforbund og flere andre kigger forbi. Kan man anmelde sexstillinger? Det norske public service-medie NRK står bag en omdiskuteret sexguide med fotografier af 60 sexstillinger inddelt i kategorier som 'mand og mand', 'ondt i knæene' og 'øjenkontakt'. Guiden er lavet med henblik på at nuancere unges forhold til sex, fordi de får det meste af deres viden fra porno. Vi får besøg af en gæst, der til daglig udarbejder materiale til seksualundervisning og anmelderne fotografierne og deres anvendelighed. Ta' med på kulturferie: En ny måling af danskernes kulturvaner udkommer i dag og viser at en tredjedel af befolkningen vælger deres danske rejsedestination ud fra kunst- og kulturoplevelser. Kulturen på P1 ser nærmere på tallene og har også en kulturel rejseguide klar til skolernes sommerferie, der skydes i gang i morgen. Værter: Jesper Dein og Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering: CO2 skal lagres i undergrunden

  Hvis Danmark skal nå sine klimamål, er det ikke nok at vi skærer ned på vores udledning af CO2. Vi skal også lagre CO2 i undergrunden. Det mener regeringen, der har gjort netop fangst og lagring af CO2 til en central del af sin klimapolitik. Og det kan tilmed blive et kæmpe erhvervseventyr, mener ministeren. Vi ser på hvordan? En rapport fra Amnesty International viser, at det er blevet helt normal praksis at skubbe flygtninge og migranter tilbage hvor de kom fra med vold og trusler. Aktuelt er det Grækenland, der får kritik for sin hårdhændede håndtering af flygtninge og migranter ved grænsen til Tyrkiet. Men vi kan lige så godt vænne os til den græske kystvagts hårdhændede metoder, siger en militæranalytiker. Fordi for grækerne er det her et spørgsmål om nationens sikkerhed, det er en akut krise, landets sammenhængskraft er i fare på en helt anden måde end for os her i Danmark. Vi taler med militæranalytikeren og ser på, hvilke dilemmaer EU står med, når det handler om flygtninge, hvis ret det jo er at få lov at søge asyl. Der er mange måder at lokke folk til at få en corona-vaccine på. Et tilbud om gratis vaccine mod covid-19 på Draculas slot i Transsylvanien er blandt de mere utraditionelle forsøg på at lokke flere rumænere til at lade sig vaccinere. Det kniber nemlig, Rumænien ligger næstsidst i EU. Vi taler med vores kollega fra udlandsredaktionen, som netop er kommet hjem fra en reportagetur til Rumænien. Karin Axelsson og Søren Carlsen er dagens værter. Birgitte Gadegaard er redaktør. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet