Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 57:00
  Sommer i Møllehave

  Sommer i Møllehave 4:5

  Johannes Møllehave er død, men hans stemme lever i DR's arkiv. Gennem sommeren besøger vi Møllehave. I dagens udsendelse opholder vi os ved kærligheden og venner. Vært: Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 57:38
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Sofie

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en eller flere psykiatriske diagnoser. I dag er vi på Vesterbro i København hos Sofie, som fortæller om sine spiseforstyrrelser. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også 00.05 og torsdag 21.03).

  Kultur
 • 2:44:39
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  I går vandt Viktor Axelsen guld til OL i badminton. Hvorfor græder vi, når vi vinder noget stort? Skovbrande breder sig på Rhodos. Hvad gør de græske myndigheder for at stoppe eller inddæmme brandene? Hvad fik dagens sommergæster til at gå ind i sagen, om at få de danske flygtningebørn hjem til Danmark? Dagens vært er Jan Falkentoft. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 56:12
  Dillermand og urtekusse

  Dillermand og urtekusse 5:8 Hånden på låret

  Alberte troede, at hun var en stærk feminist, som kunne sige fra, når hendes grænser blev overskredet. Men i weekenden har hun haft en forvirrende oplevelse, som rystede hende. Ikke mindst hendes egen paradoksale reaktion. Så nu har hun pludselig brug for den #Metooguide for dummies, som Jan Grarup efterspurgte. Men Adam har slet ikke lavet den færdig. I stedet foreslår han, at Alberte taler med forfatter og debattør Susanne Staun. Hun har oplevet lidt af hvert og har i mange år været en stærk stemme i kvindesagen. Under #metoo bølgen har hun bl.a. gjort sig bemærket ved at forsvare mændenes rettigheder, efterlyse forældelsesfrister og kræve en nedre grænse for, hvad kvinder kan kalde en krænkelse. (Sendes også 20.03, i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 00.05).

  Kultur
 • 56:10
  Supertanker

  Supertanker: Du og jeg, venner for altid

  Verden og litteraturen er fuld af venskaber; af livslang kærlighed og livslang ærlighed. Som den franske 1500-tals filosof Michel de Montaigne siger, er venskabskærligheden mere stabil end den romantiske kærlighed. Vores venner er ofte vores livsvidner og de mennesker, vi spejler os i. Bliver til sammen med. Det var allerede Aristoteles inde på med sine tre venskabstyper; lystvenskabet, nyttevenskabet og det dybe venskab, men også Nietzsche taler om selvoverskridelsen i samværet med vores venner. En ny bog eksemplificerer og analyserer venskab, og Supertanker filosoferer med. Medvirkende: Karen Dich, journalist og forfatter. Jonas Holst, lektor i filosofi ved San Jorge Universitet, Zaragoza, Spanien. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Sendt første gang 23. marts). (Sendes også 21.03, torsdag 5.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 45:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Drukner Priden i pailetter?

  I næste uge begynder årets Copenhagen Pride, og tusindvis skal gå den farverige parade gennem København. Men er priden blevet et glimmer- og pailletcirkus af stereotyper, der skræmmer folk væk, snarere end at bringe dem tættere sammen? Eller er det netop nødvendigt, at Priden viser, hvor mangfoldigt og forskelligt LGBT+-miljøet i Danmark kan være? Og er der overhovedet plads til dem, der ikke er enige? Ring ind og deltag i debatten på telefon 7021 1919. Vært: Julie Toft. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Münchausen by internet

  I fem år fortæller Fie Oppenhagen om sit liv med cancer. Hun deltager i radio, tv og har 20.000 følgere på Instagram og inspirerer andre kræftsyge med sit mod og fortælling om sit liv. Men den 2.marts lukker hendes profil pludselig. Det hele viser sig at være løgn og opspind, Fie Oppenhagen har ikke kræft, men er psykisk syg, fortæller hendes familie. Psykiatrien kalder fænomenet 'Münchhausen by internet'. Journalist Ditte Giese er selv kræftsyg. Hun giver sit bud på, hvordan Fie Oppenhagen kunne forføre alle med sin løgn, og hvad løgnen gør ved de mennesker, den var skræddersyet til. Vært: Knud Brix. (Redigeret genudsendelse af podcast fra 17. marts). (Sendes også 19.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:10
  Mors afskedsbrev

  Mors afskedsbrev 5:6 - Døden i guldbadeværelset

  Mens Adrians mor og far bliver skilt, skruer Margot Dreyer op for sin og morfar Thorvalds offentlige profil. 10-årige Adrian læser i de kulørte blade om morfarens luksuriøse palævilla med den swimmingpool, børnebørnene aldrig ser. Margot får en elsker til og ferierer i Rom med alle sine tre mænd. Thorvald og Margots ægteskab forsures. Margot slår sig på sprut og sovepiller, og morfar Thorvald dør under chokerende omstændigheder. Kort efter gifter Margot sig med "Stæhren" og dør efter få måneders ægteskab. Medvirkende: Lise Nørgaard, Bo Lidegaard, Lotte Dreyer, Gurli Jordan, Jørgen Stæhr Johansen, Adrian og Hywel Hughes. Jette Dreyer Hughes' breve og erindringer læses af Ghita Nørby, øvrige tekster af Tore Leifer. Original musik: Lars H.U.G, Henry Mancini m.fl. Tilrettelæggelse Adrian Hughes, dramaturg og lyddesign Kim. G. Hansen. Redaktør: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Sendes også 19.33, søndag 5.33 og 16.33).

  Dokumentar
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hvorfor deltager kunstnere ikke mere i den offentlige debat? Det spørgsmål stiller museumsdirektør og debattør, Jane Sandberg. Hun mener, at kunstnere bør udnytte deres platform til at stemple ind i den offentlig debat. Saxofonist Benjamin Koppel er en af de kunstnere, som ikke er bange for at deltage i debatten, men som også mærker konsekvenserne, når han stiller op. Mød Sandberg og Koppel i Kulturen på P1, når vi diskuterer kunstnernes plads i den offentlige debat; og om det kun er bestemte kunstnere og holdninger, som skal have taletid? Sportens kønsskifte-dilemma: I går skrev den newzealandske vægtløfter Laurel Hubbard olympisk historie, da hun som den første transkønnede person deltog i OL. Hun er blevet midtpunktet i en debat, der kan være svær at finde rundt i. For hvad er tungest? Individets rettigheder eller sportslig fairness i en verden med flydende identitet? Vi dykker ned i de forskellige argumenter og hører også et nyt digt fra Caspar Erik, som handler om transkønnede atleter. Vært: Jesper Dein. (Sendes også 1.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • 45:09
  P1 Debat

  P1 Debat: Drukner Priden i pailetter?

  I næste uge begynder årets Copenhagen Pride, og tusindvis skal gå den farverige parade gennem København. Men er priden blevet et glimmer- og pailletcirkus af stereotyper, der skræmmer folk væk, snarere end at bringe dem tættere sammen? Eller er det netop nødvendigt, at Priden viser, hvor mangfoldigt og forskelligt LGBT+-miljøet i Danmark kan være? Og er der overhovedet plads til dem, der ikke er enige? Vært: Julie Toft. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • P1 anbefaler

  P1 anbefaler

 • Nyheder fra Grønland

  Nyheder fra Grønland på dansk

  Nyheder & Aktualitet
 • Genstart - DR's nyhedspodcast

  Genstart: Münchausen by internet

  I fem år fortæller Fie Oppenhagen om sit liv med cancer. Hun deltager i radio, tv og har 20.000 følgere på Instagram og inspirerer andre kræftsyge med sit mod og fortælling om sit liv. Men den 2.marts lukker hendes profil pludselig. Det hele viser sig at være løgn og opspind, Fie Oppenhagen har ikke kræft, men er psykisk syg, fortæller hendes familie. Psykiatrien kalder fænomenet 'Münchhausen by internet'. Journalist Ditte Giese er selv kræftsyg. Hun giver sit bud på, hvordan Fie Oppenhagen kunne forføre alle med sin løgn, og hvad løgnen gør ved de mennesker, den var skræddersyet til. Vært: Knud Brix. (Genudsendelse fra 13.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 27:10
  Mors afskedsbrev

  Mors afskedsbrev 5:6 - Døden i guldbadeværelset

  Mens Adrians mor og far bliver skilt, skruer Margot Dreyer op for sin og morfar Thorvalds offentlige profil. 10-årige Adrian læser i de kulørte blade om morfarens luksuriøse palævilla med den swimmingpool, børnebørnene aldrig ser. Margot får en elsker til og ferierer i Rom med alle sine tre mænd. Thorvald og Margots ægteskab forsures. Margot slår sig på sprut og sovepiller, og morfar Thorvald dør under chokerende omstændigheder. Kort efter gifter Margot sig med "Stæhren" og dør efter få måneders ægteskab. Medvirkende: Lise Nørgaard, Bo Lidegaard, Lotte Dreyer, Gurli Jordan, Jørgen Stæhr Johansen, Adrian og Hywel Hughes. Jette Dreyer Hughes' breve og erindringer læses af Ghita Nørby, øvrige tekster af Tore Leifer. Original musik: Lars H.U.G, Henry Mancini m.fl. Tilrettelæggelse Adrian Hughes, dramaturg og lyddesign Kim. G. Hansen. Redaktør: Torben Brandt. Kontakt: radiofortaellinger@dr.dk (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også søndag 5.33 og 16.33).

  Dokumentar
 • 56:12
  Dillermand og urtekusse

  Dillermand og urtekusse 5:8 Hånden på låret

  Alberte troede, at hun var en stærk feminist, som kunne sige fra, når hendes grænser blev overskredet. Men i weekenden har hun haft en forvirrende oplevelse, som rystede hende. Ikke mindst hendes egen paradoksale reaktion. Så nu har hun pludselig brug for den #Metooguide for dummies, som Jan Grarup efterspurgte. Men Adam har slet ikke lavet den færdig. I stedet foreslår han, at Alberte taler med forfatter og debattør Susanne Staun. Hun har oplevet lidt af hvert og har i mange år været en stærk stemme i kvindesagen. Under #metoo bølgen har hun bl.a. gjort sig bemærket ved at forsvare mændenes rettigheder, efterlyse forældelsesfrister og kræve en nedre grænse for, hvad kvinder kan kalde en krænkelse. (Genudsendelse fra 10.03). (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05 og søndag 00.05).

  Kultur
 • 56:10
  Supertanker

  Supertanker: Du og jeg, venner for altid

  Verden og litteraturen er fuld af venskaber; af livslang kærlighed og livslang ærlighed. Som den franske 1500-tals filosof Michel de Montaigne siger, er venskabskærligheden mere stabil end den romantiske kærlighed. Vores venner er ofte vores livsvidner og de mennesker, vi spejler os i. Bliver til sammen med. Det var allerede Aristoteles inde på med sine tre venskabstyper; lystvenskabet, nyttevenskabet og det dybe venskab, men også Nietzsche taler om selvoverskridelsen i samværet med vores venner. En ny bog eksemplificerer og analyserer venskab, og Supertanker filosoferer med. Medvirkende: Karen Dich, journalist og forfatter. Jonas Holst, lektor i filosofi ved San Jorge Universitet, Zaragoza, Spanien. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også torsdag 5.03, søndag 6.03 og mandag 5.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 57:38
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på Hjemmebesøg - Sofie

  Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en eller flere psykiatriske diagnoser. I dag er vi på Vesterbro i København hos Sofie, som fortæller om sine spiseforstyrrelser. (Genudsendelse fra i går). (Sendes også torsdag 21.03).

  Kultur
 • Kulturen på P1

  Kulturen på P1

  Hvorfor deltager kunstnere ikke mere i den offentlige debat? Det spørgsmål stiller museumsdirektør og debattør, Jane Sandberg. Hun mener, at kunstnere bør udnytte deres platform til at stemple ind i den offentlig debat. Saxofonist Benjamin Koppel er en af de kunstnere, som ikke er bange for at deltage i debatten, men som også mærker konsekvenserne, når han stiller op. Mød Sandberg og Koppel i Kulturen på P1, når vi diskuterer kunstnernes plads i den offentlige debat; og om det kun er bestemte kunstnere og holdninger, som skal have taletid? Sportens kønsskifte-dilemma: I går skrev den newzealandske vægtløfter Laurel Hubbard olympisk historie, da hun som den første transkønnede person deltog i OL. Hun er blevet midtpunktet i en debat, der kan være svær at finde rundt i. For hvad er tungest? Individets rettigheder eller sportslig fairness i en verden med flydende identitet? Vi dykker ned i de forskellige argumenter og hører også et nyt digt fra Caspar Erik, som handler om transkønnede atleter. Vært: Jesper Dein. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering

  www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

  Nyheder & Aktualitet