Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

  • 03:00
    Radioavisen

    Radioavisen

    Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

    Nyheder & Aktualitet
  • 56:04
    Supertanker

    Supertanker: Hvordan oplever jeg mig?

    I 1637 sagde René Descartes: "Jeg tænker, derfor er jeg." Jeg har en bevidsthed, derfor oplever jeg at være. Siden er der tænkt meget over og forsket i, hvad bevidsthed er, og hvor og hvordan den opstår. Vi er ikke i tvivl om, at mange dyr har en bevidsthed, men gælder det alle dyr? Og de senere år er de såkaldte panpsykister begyndt at spørge om også et træ, en stol eller en sten har en oplevelse af at være. Supertanker kaster sig over bevidsthed om og erkendelse af at være. Medvirkende: Benjamin Christensen, phd.-studerende på filosofi, Aarhus Universitet. Dan Zahavi, professor i filosofi på Københavns Universitet og Oxford Universitet, leder af Center for Subjektivitetsforskning. Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært. (Genudsendelse fra tirsdag).

    Kultur
  • 57:13
    Sygt nok

    Sygt nok: Ondt i ryggen - det må du lære at leve med

    900.000 danskere døjer med smerter i ryggen. Og det må mange af dem nok bare lære at leve med. Smerten er nemlig ikke til at finde og fjerne. Derfor er videnskaben holdt op med at bruge al krudtet på at forklare smerten, for i stedet at finde ud af, hvad der rent faktisk virker for den enkelte. Og da hverken operationer eller piller hjælper i de fleste tilfælde, findes der desværre ikke nogen magisk kur mod rygsmerter. Det bedste, rygpatienter kan gøre, er at lære sig selv at tage kontrol over smerterne - og at finde nogle øvelser, de selv tror på virker. Programmet er del 2 af en miniserie om ondt i ryggen. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre Andersen. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 00.05).

    Videnskab & Teknologi
  • 2:44:44
    P1 Morgen

    P1 Morgen

    I dag begynder retssagen mod Morten Messerschmidt. Hvad skal der ske i retten i dag? Hvorfor mener Danske Børnelæger, at svær overvægt blandt børn bør anerkendes som en kronisk sygdom? Hvordan er det for dagens sommergæst, Jesper Binzer, at være en stor rockstjerne i et lille land som Danmark? Dagens vært er Jan Falkentoft. www.dr.dk/p1morgen

    Nyheder & Aktualitet

Formiddag

  • 57:38
    Hjernekassen på P1

    Hjernekassen på Hjemmebesøg - Sofie

    Peter Lund Madsen og Morten Krøgholt tager rundt i landet og besøger forskellige mennesker, som alle har det tilfælles, at de har en eller flere psykiatriske diagnoser. I dag er vi på Vesterbro i København hos Sofie, som fortæller om sine spiseforstyrrelser. (Sendes også i morgen 6.05 og 00.05 og torsdag 21.03).

    Kultur
  • 55:39
    Tal til mig

    Tal til mig - Tobias Hamann: "Jeg har været nødt til at opsøge smerten"

    Hypnotisør og tidligere Bagedyst-vinder Tobias Hamann har følt sig nødsaget til at opsøge det usikre for at mærke sin tro. Det har ført ham ud på nogle selvdestruktive pilgrimsrejser, og til hans egen forfærdelse føler han sig ikke altid bange nok for at dø. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Sendt første gang 18. februar). (Sendes også 21.03, onsdag 5.03, lørdag 7.03, søndag 9.05 og næste torsdag 21.03).

    Kultur

Eftermiddag

  • 15:00
    Radioavisen

    Radioavisen

    Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

    Nyheder & Aktualitet
  • 45:11
    P1 Debat

    P1 Debat: Er det bare bryster?

    Er det et udtryk for, at vi blevet for snerpede, når to unge kvinder får klager fra naboerne over at have solbadet topløse på altanen? Hvor går grænsen for nøgenhed, når andre kan kigge med? I haven, på stranden eller i parken. Og hvem skal man tage hensyn til: Dem der vil være nøgne, eller dem der skal kigge på? Og bare fordi vi kan smide tøjet betyder det så, at vi skal? P1 Debat tester det danske frisind. Ring ind og deltag i debatten på telefon 7021 1919. Vært: Thomas Tjaerandsen. www.dr.dk/p1debat (Sendes også 18.05).

    Nyheder & Aktualitet
  • 25:40
    Genstart - DR's nyhedspodcast

    Genstart: Reptilernes sammensværgelse

    Du har måske aldrig hørt om David Icke. Men hans syrede teorier om en verdenselite af reptiler, har tilhængere verden over. Gennem 30 år lever David Icke af at sælge bøger og holde marathonforedrag på gigantscener. Hans vigtigste platform er de ekstremt populære profiler på sociale medier, men da David Icke begynder at corona-konspirere, bliver han smidt på porten af Facebook, YouTube og Twitter. Kan tech-giganterne tie David Ickes ideer ihjel - eller gør de ham nu til martyr? Forsker Kasper Grotle Rasmussen fortæller historien om konspirationsteoriernes førstemand. Vært: Simon Stefanski. (Sendes også 19.03).

    Nyheder & Aktualitet
  • 26:46
    En hæslig jæger

    En hæslig jæger 1:5 - Det er Knud, som skød

    Knud Brix er taget på sæljagt i det østlige Grønland, han har købt en hytte i en lille bygd, men er det en forloren kolonistdrøm? Undervejs dissekerer han Knud Rasmussens skrift. Vært: Knud Brix. Indtaling: Ida Herskind. Tilrettelæggelse: Knud Brix og Mads Petter Kühnel. Mix: Mikkel Rønnau. Redaktør: Ida Holten Ebbesen. (Sendt første gang 28. december 2020). (Sendes også 19.33, lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

    Dokumentar
  • Kulturen på P1

    Kulturen på P1

    Klemt af Belarus: Den belarussiske atletikudøver Kristina Timanovskaya stillede ikke til start på sit indledende heat i Tokyo. Ifølge sprinteren vil lederne af Belarus' olympiske komité tvinge hende hjem, efter hun i en video har kritiseret landets atletikforbund. Nu forsøger hun at søge asyl i Polen. Historien kommer samtidig med, at mange belarussiske NGO'er står til lukning; blandt andet PEN, den verdensomspændende organisation af skribenter, der kæmper for det frie ord. Vi ser nærmere på ytringsfriheden i Belarus. Tysk kulturarv drukner: Efter de voldsomme oversvømmelser i Nordtyskland står mange museer og bevaringsværdige bygninger under vand, og tyskerne frygter at miste uvurderlig kulturarv. Vi taler med en repræsentant for de tyske museer om skadens omfang. OL: Og så tager vi hul på ugens tema, som i denne uge er olympisk. I dag med historien om kunstnernes OL, for i mange år var maleri, arkitektur, og musik også blandt OL-disciplinerne - og i Danmark vandt vi også kunstneriske guldmedaljer. Vært: Tore Leifer. (Sendes også 1.03).

    Kultur
  • Orientering

    Orientering: Arbejdsmarkedet forandrer sig

    I Orienterings sommertemaer, hvor vi hver uge ser på ét emne fra forskellige vinkler, tager vi i denne uge fat på et arbejdsmarked i forandring. I dag skal vi se på nye og til tider mere usikre måder at arbejde på. På de løst ansatte med høj frihed og lav tryghed. Gør udviklingen arbejdstagerne mere usikre og pressede eller tilbyder det tværtimod en række muligheder for at indfri sit potentiale og have mere at skulle have sagt? Talebans fremmarch i Afghanistan i kølvandet på, at USA og de allierede trækker sig ud, er i færd med at udløse en ny, voldsom bølge af flygtninge fra det krigstrætte land. Siden tilbagetrækningen begyndte i maj er mere end 30.000 afghanere flygtet ud af landet hver eneste uge. Og endnu flere er på flugt inden for landets grænser. FN og nødhjælpsorganisationer advarer mod en humanitær krise med millioner på flugt. De demonstrerer for at blive fri i Frankrig. Og i Tyskland, Italien, Grækenland, Australien, USA og mange andre lande. De demonstrerer ikke kun for at blive fri for corona-begrænsninger, men også for at blive fri fra vaccinerne. Og der er tilsyneladende mange, der helst vil være fri for at blive stukket, for vaccinationsprogrammerne taber fart i mange rige lande. Så hvad stiller Macron, Merkel, Biden og sundhedsmyndighederne op, når de efterhånden har mange flere vacciner på lager end frivillige arme at stikke dem i? Og er idéen om flokimmunitet mod covid-19 i vesten endegyldigt undermineret af for stor vaccinemodstand? Mathias Bay Lynggaard er dagens vært. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Sendes også 22.03 og 3.03).

    Nyheder & Aktualitet

Aften

  • 45:11
    P1 Debat

    P1 Debat: Er det bare bryster?

    Er det et udtryk for, at vi blevet for snerpede, når to unge kvinder får klager fra naboerne over at have solbadet topløse på altanen? Hvor går grænsen for nøgenhed, når andre kan kigge med? I haven, på stranden eller i parken. Og hvem skal man tage hensyn til: Dem der vil være nøgne, eller dem der skal kigge på? Og bare fordi vi kan smide tøjet betyder det så, at vi skal? P1 Debat tester det danske frisind. Vært: Thomas Tjaerandsen. www.dr.dk/p1debat (Genudsendelse fra 12.15).

    Nyheder & Aktualitet
  • P1 anbefaler

    P1 anbefaler

  • Nyheder fra Grønland

    Nyheder fra Grønland på dansk

    Nyheder & Aktualitet
  • 25:40
    Genstart - DR's nyhedspodcast

    Genstart: Reptilernes sammensværgelse

    Du har måske aldrig hørt om David Icke. Men hans syrede teorier om en verdenselite af reptiler, har tilhængere verden over. Gennem 30 år lever David Icke af at sælge bøger og holde marathonforedrag på gigantscener. Hans vigtigste platform er de ekstremt populære profiler på sociale medier, men da David Icke begynder at corona-konspirere, bliver han smidt på porten af Facebook, YouTube og Twitter. Kan tech-giganterne tie David Ickes ideer ihjel - eller gør de ham nu til martyr? Forsker Kasper Grotle Rasmussen fortæller historien om konspirationsteoriernes førstemand. Vært: Simon Stefanski. (Genudsendelse fra 13.03).

    Nyheder & Aktualitet
  • 26:46
    En hæslig jæger

    En hæslig jæger 1:5 - Det er Knud, som skød

    Knud Brix er taget på sæljagt i det østlige Grønland, han har købt en hytte i en lille bygd, men er det en forloren kolonistdrøm? Undervejs dissekerer han Knud Rasmussens skrift. Vært: Knud Brix. Indtaling: Ida Herskind. Tilrettelæggelse: Knud Brix og Mads Petter Kühnel. Mix: Mikkel Rønnau. Redaktør: Ida Holten Ebbesen. (Genudsendelse fra 13.33). (Sendes også lørdag 1.03, søndag 5.03 og 16.03).

    Dokumentar
  • 57:08
    Filmland

    Filmland: Hvem og hvad vender op og ned på det hele? Og hvorfor og hvordan? Og ikke mindst hvornår?

    De fleste vil formentlig skrive under på at verden er under hastig forandring. Intet er som det var. Det gælder også i filmens og seriernes verden, hvor gårsdagens revolutioner lynhurtigt bliver ynkelige minder for fortabte boomere. I selskab med en håndfuld branchefolk ser Filmland nærmere på de kommende disruptioner af billedfortællingerne, fx virtuel produktion, deep fake, klimabevidsthed og de amerikanske streamingtjenesters indmarch i dansk serieproduktion. Derudover anmeldelser af kærlighedsdramaet 'Cherry', skabt af folkene bag 'Avengers'-filmen, og serierne 'Wandavision' og 'Genera+ion'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Genudsendelse fra lørdag).

    Kultur
  • 55:39
    Tal til mig

    Tal til mig - Tobias Hamann: "Jeg har været nødt til at opsøge smerten"

    Hypnotisør og tidligere Bagedyst-vinder Tobias Hamann har følt sig nødsaget til at opsøge det usikre for at mærke sin tro. Det har ført ham ud på nogle selvdestruktive pilgrimsrejser, og til hans egen forfærdelse føler han sig ikke altid bange nok for at dø. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra 11.03). (Sendes også onsdag 5.03, lørdag 7.03, søndag 9.05 og næste torsdag 21.03).

    Kultur
  • Orientering

    Orientering: Arbejdsmarkedet forandrer sig

    I Orienterings sommertemaer, hvor vi hver uge ser på ét emne fra forskellige vinkler, tager vi i denne uge fat på et arbejdsmarked i forandring. I dag skal vi se på nye og til tider mere usikre måder at arbejde på. På de løst ansatte med høj frihed og lav tryghed. Gør udviklingen arbejdstagerne mere usikre og pressede eller tilbyder det tværtimod en række muligheder for at indfri sit potentiale og have mere at skulle have sagt? Talebans fremmarch i Afghanistan i kølvandet på, at USA og de allierede trækker sig ud, er i færd med at udløse en ny, voldsom bølge af flygtninge fra det krigstrætte land. Siden tilbagetrækningen begyndte i maj er mere end 30.000 afghanere flygtet ud af landet hver eneste uge. Og endnu flere er på flugt inden for landets grænser. FN og nødhjælpsorganisationer advarer mod en humanitær krise med millioner på flugt. De demonstrerer for at blive fri i Frankrig. Og i Tyskland, Italien, Grækenland, Australien, USA og mange andre lande. De demonstrerer ikke kun for at blive fri for corona-begrænsninger, men også for at blive fri fra vaccinerne. Og der er tilsyneladende mange, der helst vil være fri for at blive stukket, for vaccinationsprogrammerne taber fart i mange rige lande. Så hvad stiller Macron, Merkel, Biden og sundhedsmyndighederne op, når de efterhånden har mange flere vacciner på lager end frivillige arme at stikke dem i? Og er idéen om flokimmunitet mod covid-19 i vesten endegyldigt undermineret af for stor vaccinemodstand? Mathias Bay Lynggaard er dagens vært. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05). (Sendes også 3.03).

    Nyheder & Aktualitet

Nat

  • 57:13
    Sygt nok

    Sygt nok: Ondt i ryggen - det må du lære at leve med

    900.000 danskere døjer med smerter i ryggen. Og det må mange af dem nok bare lære at leve med. Smerten er nemlig ikke til at finde og fjerne. Derfor er videnskaben holdt op med at bruge al krudtet på at forklare smerten, for i stedet at finde ud af, hvad der rent faktisk virker for den enkelte. Og da hverken operationer eller piller hjælper i de fleste tilfælde, findes der desværre ikke nogen magisk kur mod rygsmerter. Det bedste, rygpatienter kan gøre, er at lære sig selv at tage kontrol over smerterne - og at finde nogle øvelser, de selv tror på virker. Programmet er del 2 af en miniserie om ondt i ryggen. Gæster: Jan Hartvigsen, professor og forskningsleder på SDU samt seniorforsker ved Kiropraktorernes Videnscenter. Morten Høgh, adjunkt ved Aalborg Universitet og PhD i smertevidenskab. Tilrettelæggere: Victoria Touveneau og Frederik Bjerre Andersen. Vært: Maja Thiele, læge og forsker. sygtnok@dr.dk (Genudsendelse fra fredag).

    Videnskab & Teknologi
  • Kulturen på P1

    Kulturen på P1

    Klemt af Belarus: Den belarussiske atletikudøver Kristina Timanovskaya stillede ikke til start på sit indledende heat i Tokyo. Ifølge sprinteren vil lederne af Belarus' olympiske komité tvinge hende hjem, efter hun i en video har kritiseret landets atletikforbund. Nu forsøger hun at søge asyl i Polen. Historien kommer samtidig med, at mange belarussiske NGO'er står til lukning; blandt andet PEN, den verdensomspændende organisation af skribenter, der kæmper for det frie ord. Vi ser nærmere på ytringsfriheden i Belarus. Tysk kulturarv drukner: Efter de voldsomme oversvømmelser i Nordtyskland står mange museer og bevaringsværdige bygninger under vand, og tyskerne frygter at miste uvurderlig kulturarv. Vi taler med en repræsentant for de tyske museer om skadens omfang. OL: Og så tager vi hul på ugens tema, som i denne uge er olympisk. I dag med historien om kunstnernes OL, for i mange år var maleri, arkitektur, og musik også blandt OL-disciplinerne - og i Danmark vandt vi også kunstneriske guldmedaljer. Vært: Tore Leifer. (Genudsendelse fra 14.03).

    Kultur
  • Orientering

    Orientering: Arbejdsmarkedet forandrer sig

    I Orienterings sommertemaer, hvor vi hver uge ser på ét emne fra forskellige vinkler, tager vi i denne uge fat på et arbejdsmarked i forandring. I dag skal vi se på nye og til tider mere usikre måder at arbejde på. På de løst ansatte med høj frihed og lav tryghed. Gør udviklingen arbejdstagerne mere usikre og pressede eller tilbyder det tværtimod en række muligheder for at indfri sit potentiale og have mere at skulle have sagt? Talebans fremmarch i Afghanistan i kølvandet på, at USA og de allierede trækker sig ud, er i færd med at udløse en ny, voldsom bølge af flygtninge fra det krigstrætte land. Siden tilbagetrækningen begyndte i maj er mere end 30.000 afghanere flygtet ud af landet hver eneste uge. Og endnu flere er på flugt inden for landets grænser. FN og nødhjælpsorganisationer advarer mod en humanitær krise med millioner på flugt. De demonstrerer for at blive fri i Frankrig. Og i Tyskland, Italien, Grækenland, Australien, USA og mange andre lande. De demonstrerer ikke kun for at blive fri for corona-begrænsninger, men også for at blive fri fra vaccinerne. Og der er tilsyneladende mange, der helst vil være fri for at blive stukket, for vaccinationsprogrammerne taber fart i mange rige lande. Så hvad stiller Macron, Merkel, Biden og sundhedsmyndighederne op, når de efterhånden har mange flere vacciner på lager end frivillige arme at stikke dem i? Og er idéen om flokimmunitet mod covid-19 i vesten endegyldigt undermineret af for stor vaccinemodstand? Mathias Bay Lynggaard er dagens vært. Tine Møller Sørensen redigerer. www.dr.dk/orientering (Genudsendelse fra 16.05).

    Nyheder & Aktualitet