Live kanaler

P1 er aktualitetskanalen, der giver et kritisk og inspirerende perspektiv på verden. P1 bruger aktuelle begivenheder som relevante anledninger til at perspektivere, udfordre og oplyse lytterne inden for samfund, kultur og videnskab. Kanalen leverer nuanceret viden og spændende fortællinger til videbegærlige voksne.

Morgen

 • 03:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:05
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Sproget om bæredygtighed påvirker de valg vi træffer hver eneste dag. Både i supermarkedet, på arbejdet, i boligen og ved affaldscontainerne. Samtidig kæmper både politikere og firmaer om at være grøn, grønnere, grønnest når de kommunikerer til danskerne. Vi manøvrer i junglen mellem varm luft og reel bæredygtighed. Medvirkende: Maria Reumert Gjerding, Formand for Danmarks Naturfredningsforening. Heidi von Bülow, stifter af Maistic bio group. Thomas Hestbæk Andersen, Direktør fir Dansk Sprognævn. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 13.03 og 3.03).

  Kultur
 • 57:00
  Tal til mig

  Tal til mig - med Martin Spang Olsen

  Martin Spang Olsen fik for tre år siden konstateret diabetes 1. Diagnosen gav ham en spirituel åbenbaring... Man skal turde mørket. Vært: Iben Maria Zeuthen. (Genudsendelse fra torsdag). (Sendes også søndag 11.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 54:22
  Verden ifølge Gram

  Verden ifølge Gram: Libanons sidste chance

  To ministre er gået af - og en justitsminister blev truet af demonstranter. I Beirut er fortvivlelsen slået over i raseri efter eksplosionen i tirsdags. Den eksplosion, der kostede flere hundrede dræbte, flere tusinde sårede og gjorde 300.000 hjemløse. I årtier har landets eliter og politikere grupperinger beriget sig selv på borgernes bekostning - og nu lever over halvdelen af libaneserne i fattigdom. Deltagere: Sune Haugbølle, Sanne Gram Fadel og Michael S. Lund. Vært: Steffen Gram. (Genudsendelse fra tirsdag). (Sendes også søndag 22.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • 1:50:05
  P1 Morgen

  P1 Morgen

  - med radioavis, aktualitet, baggrund og debat. www.dr.dk/p1morgen

  Nyheder & Aktualitet

Formiddag

 • 56:36
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1

  Her får travle mennesker at vide, hvad resten af landet snakkede om i den uge, de ikke havde tid til at følge med i. Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. P1 er klog i det daglige, så her giver vi den lige et hak ekstra - som bagkloge. bagklog@dr.dk (Sendes også 21.03).

  Kultur
 • 1:00:00
  Pressemøde

  Pressemøde fra Statsministeriet

  Statsministeren vil orientere om coronasituationen. Deltagere: Justitsminister Nick Hækkerup, Ældre- og sundhedsminister Magnus Heunicke, Transportminister Benny Engelbrecht, Direktør for sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause. (Sendes også 22.03).

  Nyheder & Aktualitet

Eftermiddag

 • 15:00
  Radioavisen

  Radioavisen

  Bliv opdateret på de seneste nyheder fra ind- og udland.

  Nyheder & Aktualitet
 • Shitstorm

  Shitstorm: Tesfaye i skjul, somaliere i shitstorm og oprør på Orø

  Mattias Tesfaye ville blande sig i debatten om fodboldklubskifter imellem rivaler og endte i ugens største shitstorm. En undskyldning fra integrationsministeren skulle slukke det digitale bål, men endte i stedet med at have en særdeles opblussende effekt. I denne udgave af Shitstorm på P1 forklarer Anna Thygesen, hvorfor Tesfayes undskyldning ikke er det tweet værd, den er skrevet på. Folk går i store buer udenom somaliere på gaden i Aarhus og i internettets spalter svines de til. Vi spørger Ali Nuur, hvordan det er at være somalier i en corona-tid. Og så kan vi byde på endnu et afsnit i føljetonen "bloggerkvinder skændes", ligesom vi præsenterer nyt fra provinsen, når vi gennemgår en digital fejde i gruppen 'For os der bor på Orø'. Værter: Mads Aagaard og Anna Olrik. (Sendes også 18.03).

  Nyheder & Aktualitet
 • Kl. 13:03-14:03
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Sproget om bæredygtighed påvirker de valg vi træffer hver eneste dag. Både i supermarkedet, på arbejdet, i boligen og ved affaldscontainerne. Samtidig kæmper både politikere og firmaer om at være grøn, grønnere, grønnest når de kommunikerer til danskerne. Vi manøvrer i junglen mellem varm luft og reel bæredygtighed. Medvirkende: Maria Reumert Gjerding, Formand for Danmarks Naturfredningsforening. Heidi von Bülow, stifter af Maistic bio group. Thomas Hestbæk Andersen, Direktør fir Dansk Sprognævn. (Genudsendelse fra fredag). (Sendes også 3.03).

  Kultur
 • 27:42
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Ghita Nørby

  Zissel møder dansk skuespils førstedame Ghita Nørby, der er født ind i kultureliten og nærmest vokset op på Det Kongelige Teater. Ghita giver Zissel opskriften på, hvordan man virker mere interessant og mystisk, når man træder ind ad en dør. (Sendes også 20.03).

  Kultur
 • 27:07
  Nye skrivende

  Nye skrivende - med Rakel Haslund-Gjerrild

  En ung kvinde, måske det sidste menneske på Jorden, begiver sig ud på rejse i et postapokalyptisk landskab. Det er rammen for fortællingen i Rakel Haslund-Gjerrilds første roman 'Alle himlens fugle'. Rakel Haslund-Gjerrild er optaget af de store eksistentielle spørgsmål, og i romanen bliver det til en undersøgelse af, hvordan vi rummer at alle mennesker skal dø, ikke kun som individer, men måske også som art. Tilrettelæggelse: Diana Bach. I redaktionen: Rikke Stokholm. Vært: Diana Bach.

  Kultur
 • 57:06
  Filmland

  Filmland: Hvordan har filmverdenen det egentlig for tiden?

  De danske biografer er genåbnede ovenpå coronakarantænen, men har filmverdenen det egentlig godt i de her pandemitider, hvor amerikanerne ikke tør slippe deres dyre film løs af frygt for at miste penge, og visse biograferne overlever på repremierer på gamle blockbustere? Det ser Filmland nærmere på i de kommende uger, i første omgang ved at ta' pulsen på direktør for Danske Biografer, Lars Werge, og formanden for filmdistributørerne, Frederik Malling Juul. Derudover interview med Milad Avaz om hans tv-serie 'Alfa', og anmeldelser af bl.a. danske Christina Rosendahls 'Vores mand i Amerika' og den franske kærlighedsthriller, 'Forført'. Tilrettelæggelse: Per Juul Carlsen. www.dr.dk/film (Sendes også søndag 19.03 og mandag 20.03).

  Kultur
 • P1 Dokumentar

  Mænd der ødelægger kvinder 4:4 - Jagten på en gerningsmand

  Filerne fra den anonyme kilde, som viser hvordan kvinder og piger systematisk er blevet afpresset, har vist sig at være meget brugbare for politiet. De har igangsat en international jagt på en af afpresserne. Medvirkende: Maiken Steen Frederiksen, Frederik Hugo Ledegaard og Line Gertsen. Tilrettelægger: Christian Stemann. Klip og lyddesign: Bastian Bak. Redaktør: Jens Vithner og Anne Skjerning. (Genudsendelse fra torsdag).

  Dokumentar
 • 27:37
  Børnelokkeren

  Børnelokkeren 3:4 - Jeg troede, jeg havde sagt det

  En tidlig morgen i januar klokken lidt over halv 7 bliver Jens anholdt. Han er mistænkt for at have forgrebet sig på en mindreårig pige. Jens gør ingen modstand. Han virker ikke overrasket. Det får en lavine af minder til at rulle hos børnelokkerens gamle ofre, der pludselig bliver taget tilbage til alt det, der skete for 30 år siden. Ide, tilrettelæggelse og interview: Maren Urban Swart og Ole Fugl. Klip og lyddesign: Ole Fugl. I redaktionen: Oliver Hoffmann Bech og Mathias Hau Nørgaard. Redaktører: Hanne Barslund (DR) og Karen Albertsen (Munck). Produceret for DR af Munck Studios København. (Genudsendelse fra onsdag).

  Dokumentar
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Masker eller ej? I denne uge har myndighederne gjort det til et krav at bære masker i den offentlige transport i nogle områder af landet. Så skal man med tog fra København til Aarhus, skal man have masken klar og tage den på, når toget rammer Horsens. Det undrer DSB's ansatte, som også skal bære maske i myldretiden, at maskerne ikke er et krav for alle i toget hele tiden. I Malawi vil landets nye præsident have mindre magt. Præsidenten, som blev indsat i juni, har sat sig for at gennemgå landets lovgivning, så han sikrer sig, at magten bliver fordelt bedre. Halvdelen af Beiruts hospitaler er ødelagte efter den enorme eksplosion, som ramte landet i sidste uge. Det var i forvejen en presset libanesisk sundhedssektor, som manglede både penge og strøm, og nu stiger antallet af coronasmittede i landet. (Sendes også 23.03 og 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Aften

 • Shitstorm

  Shitstorm: Tesfaye i skjul, somaliere i shitstorm og oprør på Orø

  Mattias Tesfaye ville blande sig i debatten om fodboldklubskifter imellem rivaler og endte i ugens største shitstorm. En undskyldning fra integrationsministeren skulle slukke det digitale bål, men endte i stedet med at have en særdeles opblussende effekt. I denne udgave af Shitstorm på P1 forklarer Anna Thygesen, hvorfor Tesfayes undskyldning ikke er det tweet værd, den er skrevet på. Folk går i store buer udenom somaliere på gaden i Aarhus og i internettets spalter svines de til. Vi spørger Ali Nuur, hvordan det er at være somalier i en corona-tid. Og så kan vi byde på endnu et afsnit i føljetonen "bloggerkvinder skændes", ligesom vi præsenterer nyt fra provinsen, når vi gennemgår en digital fejde i gruppen 'For os der bor på Orø'. Værter: Mads Aagaard og Anna Olrik. (Genudsendelse fra 12.15).

  Nyheder & Aktualitet
 • Panorama

  Panorama: Stor kunst giver hjertebanken

  Stendahl-syndromet - betegnelsen for en tilstand, hvor mennesker bliver syge af mødet med stor kunst ... eller måske for megen stor kunst. Syndromet er opkaldt efter den franske forfatter Stendahl, som under et besøg i Firenze i begyndelsen af 1800-tallet blev svimmel og desorienteret i mødet med overvældende skønhed. Forfatteren Gorm Rasmussen tog til Firenzes skatkamre for at finde kunst-suset, men rejsen begyndte på Møn. (Sendt første gang 18. juni 2015). (Sendes også i morgen 18.48).

 • 55:56
  Tidsånd

  Tidsånd - Hagia Sophia

  Istanbuls store turistattraktion Hagia Sophia er igen blevet til en moske efter at have været museum gennem det meste af det 20. århundrede, hvor Tyrkiet har været sekulært. Hvordan skal vi forstå den symbolske gestus og hvad betyder Tyrkiets nye religiøse identitet for tyrkerne og for omverden? Iman Fatih Alev og biskop over Ribe stift, Elof Westergaard er gæster hos Christoffer Emil Bruun. (Genudsendelse fra søndag).

  Kultur
 • 27:42
  Zissel og Eliten

  Zissel og Eliten: Med Ghita Nørby

  Zissel møder dansk skuespils førstedame Ghita Nørby, der er født ind i kultureliten og nærmest vokset op på Det Kongelige Teater. Ghita giver Zissel opskriften på, hvordan man virker mere interessant og mystisk, når man træder ind ad en dør. (Genudsendelse fra 14.03).

  Kultur
 • 30:00
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Elisabeth Gjerluff Nielsen ved Hvide Sande

  "Det fint nok at soppe i bølgen som turist her ved Vesterhavet, men at skulle derud på havet i stormvejr og have det som erhverv. Det har været vildt!" Sådan siger forfatter, sanger og komponist Elisabeth Gjerluff Nilelsen om kysten ved Hvide Sande, der ligger 30 km fra Skjern, hvor hun selv er opvokset. Det er det sted i naturen, hvor hun bliver nysgerrig. Nysgerrig på havets betydning for fiskersamfundet og ikke mindst den tro, der knytter sig til det; Indre Mission. I "Naturen kalder" går hun tur ved havet sammen med antropolog og historiker Søren Byskov, der gør hende klogere på, hvorfor Indre Mission blev den tro, fiskerne knyttede sig til. Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen og Johanne Foersom. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også 1.30).

  Kultur
 • 56:36
  Bagklog på P1

  Bagklog på P1

  Her får travle mennesker at vide, hvad resten af landet snakkede om i den uge, de ikke havde tid til at følge med i. Hver lørdag får Esben Kjær besøg af skiftende gæsteværter, der presser ugens begivenheder og mediernes behandling af dem ud i nye og overraskende vinkler. P1 er klog i det daglige, så her giver vi den lige et hak ekstra - som bagkloge. bagklog@dr.dk (Genudsendelse fra 10.03).

  Kultur
 • 1:00:00
  Pressemøde

  Pressemøde fra Statsministeriet

  Statsministeren vil orientere om coronasituationen. Deltagere: Justitsminister Nick Hækkerup, Ældre- og sundhedsminister Magnus Heunicke, Transportminister Benny Engelbrecht, Direktør for sundhedsstyrelsen Søren Brostrøm og Afdelingschef i Statens Serum Institut Tyra Grove Krause. (Genudsendelse fra 11.00).

  Nyheder & Aktualitet
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Masker eller ej? I denne uge har myndighederne gjort det til et krav at bære masker i den offentlige transport i nogle områder af landet. Så skal man med tog fra København til Aarhus, skal man have masken klar og tage den på, når toget rammer Horsens. Det undrer DSB's ansatte, som også skal bære maske i myldretiden, at maskerne ikke er et krav for alle i toget hele tiden. I Malawi vil landets nye præsident have mindre magt. Præsidenten, som blev indsat i juni, har sat sig for at gennemgå landets lovgivning, så han sikrer sig, at magten bliver fordelt bedre. Halvdelen af Beiruts hospitaler er ødelagte efter den enorme eksplosion, som ramte landet i sidste uge. Det var i forvejen en presset libanesisk sundhedssektor, som manglede både penge og strøm, og nu stiger antallet af coronasmittede i landet. (Genudsendelse fra 17.05). (Sendes også 4.03).

  Nyheder & Aktualitet

Nat

 • 55:00
  Hjernekassen på P1

  Hjernekassen på P1: Rensningsanlæg

  Hvordan fungerer et rensningsanlæg? Hvor meget skidt kan man rense ud af spildevand? Hvad er de største udfordringer ved at opnå rent vand i vores natur? Vi har eksperter i studiet. Vært: Peter Lund Madsen. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 14.03).

  Kultur
 • 27:07
  Tynd og glad?

  Tynd og glad? 2:8

  Forfatter Johanne Kirstine Fall tager os med ind i en ung kvindes univers, hvor det er være tynd er vigtigere end livet selv. Hun er indlagt på psykiatrisk afdeling med diagnosen anoreksi og er slet ikke spor glad. I næste sekund kaster hun sig ud i et selvdestruktivt misbrug af sex og stoffer. Under det hele hersker angsten for at miste kontrollen og ikke blive til noget her i livet. Vært og tilrettelægger: Alberte Clement Meldal. Medvirkende: Forfatter Johanne Kirstine Fall og manuskriptforfatter og filminstruktør Anna Emma Haudal. (Genudsendelse fra mandag). (Sendes også søndag 5.03 og 16.03).

  Dokumentar
 • 30:00
  Naturen kalder

  Naturen kalder - med Elisabeth Gjerluff Nielsen ved Hvide Sande

  "Det fint nok at soppe i bølgen som turist her ved Vesterhavet, men at skulle derud på havet i stormvejr og have det som erhverv. Det har været vildt!" Sådan siger forfatter, sanger og komponist Elisabeth Gjerluff Nilelsen om kysten ved Hvide Sande, der ligger 30 km fra Skjern, hvor hun selv er opvokset. Det er det sted i naturen, hvor hun bliver nysgerrig. Nysgerrig på havets betydning for fiskersamfundet og ikke mindst den tro, der knytter sig til det; Indre Mission. I "Naturen kalder" går hun tur ved havet sammen med antropolog og historiker Søren Byskov, der gør hende klogere på, hvorfor Indre Mission blev den tro, fiskerne knyttede sig til. Tilrettelæggelse: Sara Røjkjær Knudsen og Johanne Foersom. (Genudsendelse fra mandag).

  Kultur
 • 53:55
  Følg pengene

  Følg pengene: Modebranchen i opbrud

  Der er modeuge i Danmark. Men hvor ugen normalt trækker indkøbere fra det meste af verden, så er både modeugen og tøjbranchen under pres lige nu. Coronakrisen har fået forårets kollektioner til at hobe sig op. Det har fået branchen til at se sig selv efter i sømmene, og der er store forandringer på vej. Men hvordan ender det, og hvad er konsekvenserne for os som forbrugere. Det undersøger Følg Pengene. Værter: Mette Simonsen og Jakob Ussing. (Genudsendelse fra onsdag). (Sendes også søndag 00.05).

  Nyheder & Aktualitet
 • 56:05
  Klog på Sprog

  Klog på Sprog

  Sproget om bæredygtighed påvirker de valg vi træffer hver eneste dag. Både i supermarkedet, på arbejdet, i boligen og ved affaldscontainerne. Samtidig kæmper både politikere og firmaer om at være grøn, grønnere, grønnest når de kommunikerer til danskerne. Vi manøvrer i junglen mellem varm luft og reel bæredygtighed. Medvirkende: Maria Reumert Gjerding, Formand for Danmarks Naturfredningsforening. Heidi von Bülow, stifter af Maistic bio group. Thomas Hestbæk Andersen, Direktør fir Dansk Sprognævn. (Genudsendelse fra fredag).

  Kultur
 • Orientering

  Orientering Weekend

  Masker eller ej? I denne uge har myndighederne gjort det til et krav at bære masker i den offentlige transport i nogle områder af landet. Så skal man med tog fra København til Aarhus, skal man have masken klar og tage den på, når toget rammer Horsens. Det undrer DSB's ansatte, som også skal bære maske i myldretiden, at maskerne ikke er et krav for alle i toget hele tiden. I Malawi vil landets nye præsident have mindre magt. Præsidenten, som blev indsat i juni, har sat sig for at gennemgå landets lovgivning, så han sikrer sig, at magten bliver fordelt bedre. Halvdelen af Beiruts hospitaler er ødelagte efter den enorme eksplosion, som ramte landet i sidste uge. Det var i forvejen en presset libanesisk sundhedssektor, som manglede både penge og strøm, og nu stiger antallet af coronasmittede i landet. (Genudsendelse fra 17.05).

  Nyheder & Aktualitet