Apropos - sandhed

Sendt første gang d.

Sandhed og børn.
Fra børn og fulde folk skal man som bekendt høre sandheden - for når man er lille, eller beruset, har man ikke de samme filtre.
Men børn kommer også til at lyve, uden at ville eller vide det. For sandhed og løgn er ikke så skarpt opdelte i det lille barns verden, fordi hjernen ikke kan skelne mellem virkelighed og fantasi. Men det kommer vi voksne ofte til at tolke ud fra et voksenperspektiv, også når de bliver større og måske betror os deres fejltrin og usandheder - så har vi en tendens til at skælde ud, og på den måde risikerer vi faktisk, at de undlader at fortælle os sa...

Sandhed og børn.
Fra børn og fulde folk skal man som bekendt høre sandheden - for når man er lille, eller beruset, har man ikke de samme filtre.
Men børn kommer også til at lyve, uden at ville eller vide det. For sandhed og løgn er ikke så skarpt opdelte i det lille barns verden, fordi hjernen ikke kan skelne mellem virkelighed og fantasi. Men det kommer vi voksne ofte til at tolke ud fra et voksenperspektiv, også når de bliver større og måske betror os deres fejltrin og usandheder - så har vi en tendens til at skælde ud, og på den måde risikerer vi faktisk, at de undlader at fortælle os sandheden.
Medvirkende: Heidi Agerkvist, psykolog, specialiseret i børnefamiliehverdagen og forældreskabet.
Vært: Mikkel Krause.
www.dr.dk/p1/apropos

Mere Apropos

0:30:44

Dansk-libaneser står bag helt nyt terrorvåben til Islamisk Stat

0:26:00

Kød eller ikke kød - vi prøver at finde hoved og hale i madkampen

0:27:06

Thomas og Susanne skal forsøge at leve med hinanden som eks'er

0:28:07

Sara frygter at hendes mors bipolare sindslidelse er arvelig

0:40:01

16-årige TopGunn løber rundt i røg og tåregas og Kidd er fængslet!

0:19:58

Hvorfor vil 24-årige Olcay giftes med sin kusine i Tyrkiet?