Baglandet: Cand.psych.sårbar

Sendt første gang d.

Angstanfald til eksamen, pauser i studiet på grund af indlæggelse og ingen studiekammerater, der rigtig forstår en. Det er ting, psykisk sårbare studerende oplever. I 23 år har Bogstøtten på Østerbro i København hjulpet og støttet unge, hvor psyken risikerer at spænde ben for deres drømme om at tage en uddannelse og få et liv som alle andre. Men det kan være det sidste år med Bogstøtten - stedet er lige nu en del af Københavns Kommunes sparekatalog og senere i april får de unge og stedets ansatte at vide, om kommunens årlige tilskud bortfalder. Baglandet har besøgt Bogstøtten og møder de st...

Angstanfald til eksamen, pauser i studiet på grund af indlæggelse og ingen studiekammerater, der rigtig forstår en. Det er ting, psykisk sårbare studerende oplever. I 23 år har Bogstøtten på Østerbro i København hjulpet og støttet unge, hvor psyken risikerer at spænde ben for deres drømme om at tage en uddannelse og få et liv som alle andre. Men det kan være det sidste år med Bogstøtten - stedet er lige nu en del af Københavns Kommunes sparekatalog og senere i april får de unge og stedets ansatte at vide, om kommunens årlige tilskud bortfalder. Baglandet har besøgt Bogstøtten og møder de studerende.
Reporter: Mie Brandstrup.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.

Næste udsendelse

P1, 28. maj. 2018 kl. 05:33 - 06:00

Rumænske Ovido har oplevet et rakkerliv på det danske arbejdsmarked og føler sig snydt af løfter om det gode liv. Adam, en polsk lastbilchauffør, bor i sin lastbil på danske rastepladser selvom han er pensionist. Den lille rumænske familie Mares har fået drømmen om det danske middelklasseliv opfyldt i Skagen, med rækkehus og bowlingaften med kollegerne. Tre skæbner ud af de 125.000 østeuropæere, der årligt arbejder i Danmark. Debatten om deres tilstedeværelse er ophedet, men tallet stiger hvert år, også selvom ambassadørerne fra deres lande for nylig opfordrede dem til at komme hjem og arbejde. Reporter: Anne Pilegaard Petersen. Produceret af Filt Cph.

Mere Baglandet

Baglandet remix: Rækkehus, rasteplads og natherberg - østarbejder i DK

28. maj. 2018 kl. 05:33
0:27:22
Rumænske Ovido har oplevet et rakkerliv på det danske arbejdsmarked og føler sig snydt af løfter om det gode liv. Adam, en polsk lastbilchauffør, bor i sin lastbil på danske rastepladser selvom han er pensionist. Den lille rumænske familie Mares har fået drømmen om det danske middelklasseliv opfyldt i Skagen, med rækkehus og bowlingaften med kollegerne. Tre skæbner ud af de 125.000 østeuropæere, der årligt arbejder i Danmark. Debatten om deres tilstedeværelse er ophedet, men tallet stiger hve...
Rumænske Ovido har oplevet et rakkerliv på det danske arbejdsmarked og føler sig snydt af løfter om det gode liv. Adam, en polsk lastbilchauffør, bor i sin lastbil på danske rastepladser selvom han er pensionist. Den lille rumænske familie Mares har fået drømmen om det danske middelklasseliv opfyldt i Skagen, med rækkehus og bowlingaften med kollegerne. Tre skæbner ud af de 125.000 østeuropæere, der årligt arbejder i Danmark. Debatten om deres tilstedeværelse er ophedet, men tallet stiger hvert år, også selvom ambassadørerne fra deres lande for nylig opfordrede dem til at komme hjem og arbejde.
Reporter: Anne Pilegaard Petersen.
Produceret af Filt Cph.

Baglandet: Jurastuderende bag tremmer

19. maj. 2018 kl. 14:33
0:27:00
Hvad kan jurastuderende og dømte kriminelle lære af hinanden? På den sikrede afdeling af Søbysøgård Fængsel på Fyn sidder 24 studerende og sveder over eksamen. 12 af dem er fra Jurastudiet på Syddansk Universitet og 12 af dem er her fra fængslet. De sidste fire måneder har de gået på det eneste fag af sin slags her i Danmark. For de jurastuderende har det været en mulighed for at se livet bag paragrafferne og hegnet, og for de indsatte studerende har det givet mulighed for faktisk at forstå,...
Hvad kan jurastuderende og dømte kriminelle lære af hinanden? På den sikrede afdeling af Søbysøgård Fængsel på Fyn sidder 24 studerende og sveder over eksamen. 12 af dem er fra Jurastudiet på Syddansk Universitet og 12 af dem er her fra fængslet. De sidste fire måneder har de gået på det eneste fag af sin slags her i Danmark. For de jurastuderende har det været en mulighed for at se livet bag paragrafferne og hegnet, og for de indsatte studerende har det givet mulighed for faktisk at forstå, hvad det er for et system, de selv er en del af. Baglandet er i dag med til den sidste undervisningsgang før eksamen - og hverdagen hver for sig - venter.
Reporter: Anne Pilegaard Petersen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt Cph.

Baglandet: Færgefolket

12. maj. 2018 kl. 14:33
0:27:46
Atten gange dagligt, fra tidlig morgen til sen aften, pendulerer Langelandsfærgen imellem Tårs på Lolland og Spodsbjerg på Langeland. Her er både turister og pendlere om bord, men især lastbilchauffører udgør en stor del af det faste klientel og derfor også økonomiske fundament. Den lille færgerute er et essentielt bindeled mellem de danske sydhavsøer og Jylland. Men nu aner man en trussel - fra årskiftet bliver det nemlig minimum 15 procent billigere at køre over Storebæltsbroen og det kan f...
Atten gange dagligt, fra tidlig morgen til sen aften, pendulerer Langelandsfærgen imellem Tårs på Lolland og Spodsbjerg på Langeland. Her er både turister og pendlere om bord, men især lastbilchauffører udgør en stor del af det faste klientel og derfor også økonomiske fundament. Den lille færgerute er et essentielt bindeled mellem de danske sydhavsøer og Jylland. Men nu aner man en trussel - fra årskiftet bliver det nemlig minimum 15 procent billigere at køre over Storebæltsbroen og det kan få store konsekvenser for Langelandsfærgens økonomi og dermed også Lollands lokale erhvervsliv. Baglandet tog færgen frem og tilbage en håndfuld gange for at finde ud af, hvad den faktisk betyder for det lokale liv og den nationale sammenhængskraft.
Tilrettelægger: Emil Rothstein-Christensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt cph.

Baglandet: Niqab-kvinderne

28. apr. 2018 kl. 14:33
0:26:46
Hvem er kvinderne, der i dag skjuler det meste af ansigtet bag et stykke stof? Et flertal i Folketinget har sagt, at de vil gøre det ulovligt at dække ansigtet til i offentligheden. For en lille gruppe muslimske kvinder betyder det, at deres liv er på vej til at forandre sig voldsomt. Men bare snakken om et tildækningsforbud har allerede ændret livet for kvinderne i niqab, de har nemlig fået et fællesskab de ikke havde før, og flere af dem har valgt at tage kampen op sammen - i medierne og på...
Hvem er kvinderne, der i dag skjuler det meste af ansigtet bag et stykke stof? Et flertal i Folketinget har sagt, at de vil gøre det ulovligt at dække ansigtet til i offentligheden. For en lille gruppe muslimske kvinder betyder det, at deres liv er på vej til at forandre sig voldsomt. Men bare snakken om et tildækningsforbud har allerede ændret livet for kvinderne i niqab, de har nemlig fået et fællesskab de ikke havde før, og flere af dem har valgt at tage kampen op sammen - i medierne og på gaden. Baglandet går i denne uge tæt på nogle af de få kvinder, der går med niqab i Danmark.
Reporter: Camilla Due-Frederiksen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.

Baglandet: Ulven i baghaven

21. apr. 2018 kl. 14:33
0:27:04
I mandags skød og dræbte en mand så en hunulv på en mark lidt udenfor Ulfborg i Vestjylland. Ulven er for alvor kommet til danmark og har sat sindene i kog landet over. Til trods for at flere eksperter samstemmigt siger, at ulven er ganske ufarlig, er befolkningen i det vestjydske nervøse. Flere tør ikke gå i skoven længere, forældre kører deres børn til skole istedet for at de går, og områdets landmænd med kvæg og får ser bekymret på fremtiden med en måske øget ulvebestand.
Baglandet er tag...
I mandags skød og dræbte en mand så en hunulv på en mark lidt udenfor Ulfborg i Vestjylland. Ulven er for alvor kommet til danmark og har sat sindene i kog landet over. Til trods for at flere eksperter samstemmigt siger, at ulven er ganske ufarlig, er befolkningen i det vestjydske nervøse. Flere tør ikke gå i skoven længere, forældre kører deres børn til skole istedet for at de går, og områdets landmænd med kvæg og får ser bekymret på fremtiden med en måske øget ulvebestand.
Baglandet er taget Ulfborg for tale med dem der har ulven i baghaven og for at undersøge om hvor store problemer de 10, nu kun 9 ulve skaber i det lille lokalsamfund. Er ulvemodstanderne fra vestjylland paraniode, eller er ulvefortalerne i byerne og på universiteterne naive?
Reporter: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.
1:57:00

Quizmaster Kenneth K. udfordrer din musikviden

1:43:39

Arctic, The House that Jack Built og Guldpalme-kandidaterne

0:36:13

Kapløbet er i gang! Hvem udgiver den første danske rapplade?

0:48:40

Hvad tænker vi om anden sæson af Mikael Wulffs kærlighedsserie?

0:27:07

16-årig anholdt for at råbe Fuck Donald Trump, under demonstration

0:25:01

Er det rigtigt at hver fjerde af os har svært ved at få børn?