Baglandet: Åndelige i Odsherred 3:3 | P1 | DR
Næste udsendelse

P1, 24. feb. 2018 kl. 14:33

Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling.

Baglandet: Åndelige i Odsherred 3:3

Sendt første gang d.

Baglandet er med til "sacred dance" i præstegården og dåb i kirken, hvor sognepræsten for nyligt...

Baglandet er med til "sacred dance" i præstegården og dåb i kirken, hvor sognepræsten for nyligt erklærede, at hun troede på reinkarnation. Det skabte ballade i kirkelige kredse, for i hvor høj grad skal folkekirken omfavne det spirituelle? Ifølge mange i området er det ikke tilfældigt, at det lige var i Vig, at en præst laver sacred dance og tror på reinkarnation, for hele området er rigt på åndeligt søgende danskere.
Tilrettelægger: Anne Pilegaard Petersen.
Vært: Emil Rothstein-Christensen.

Næste udsendelse

P1, 24. feb. 2018 kl. 14:33

Radioreportage fra virkelighedens afkroge i Danmark. Baglandet opsøger stemmer, skæbner og rå fortællinger fra mennesker, der oplever konsekvensen af - og handler på - politiske beslutninger og samfundets udvikling.

Mere Baglandet

Baglandet: Lærerne holder vejret

17. feb. 2018 kl. 14:33
Det gør stadig ondt på mange af landets lærere, det der skete for fire år siden. De sammenbrudte...
Det gør stadig ondt på mange af landets lærere, det der skete for fire år siden. De sammenbrudte forhandlinger og lockouten af landets folkeskolelærere i over 4 uger. Lærerne blev i medierne udråbt som dovne og forkælede, og regeringen tvang hårknuden op ved at vedtage Lov 409 der ifølge lærerne på flere måder ikke tilgodeså deres behov og gav et knæk på selvtilliden. Nu er en ny overenskomstforhandling for lærerne igen i gang med deadline 28. februar. De har igen i denne omgang vist sig at støde på problemer og lærerne på landets skoler er nervøse for endnu en lockout. Baglandet er i denne uge på besøg på en af landets største skoler, Glostrup skole, for at tale med dem om, hvordan de forbereder sig til udfaldet af forhandlingerne og hvordan fortiden stadig skræmmer.
Reporter: Mikkel Rønnau.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.

Baglandet: 1004 lærestreger

10. feb. 2018 kl. 14:33
Det er nærmest en fast del af flirten mellem to unge at sende nøgenbilleder til hinanden, fortæll...
Det er nærmest en fast del af flirten mellem to unge at sende nøgenbilleder til hinanden, fortæller et par elever på Oure Efterskole. I mandags faldt den første af 1004 domme for at have delt børneporno på sociale medier, en sag som har skabt meget debat: Er de unge uansvarlige på sociale medier? Hvorfor er det så udbredt at sende, modtage og dele intime fotos? Har de unge fået et forkvaklet syn på sex? Baglandet er i denne uge taget på Danmarks største efterskole, Oure, for at komme tættere på de unges brug af sociale medier og for at høre hvad de selv tror, at de 1004 sigtelser kan ændre ved. Reporter: Mads Petter Kühnel.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.

Baglandet: Kampen om rastepladsen

3. feb. 2018 kl. 14:33
Den ukrainske lastbilchauffør Roman koger borscht suppe og slår lejr for natten, mens hans danske...
Den ukrainske lastbilchauffør Roman koger borscht suppe og slår lejr for natten, mens hans danske kollega Jan ærgrer sig over at hans slags bliver færre og færre, og at de gode gamle dage med kammeratskab og øgenavne forsvinder. På de danske rastepladser kan man se konsekvenserne af den globale økonomi. Stribevis af udlandske lastbilchauffører overnatter i dagevis på rastepladserne til stor frustration for caféejerne pladserne, og det barsler politikerne med at sætte en stopper for. Men bag den konflikt ligger en historie om en lastbilkultur, der er ved at forsvinde.
Reporter: Anne Pilegaard Petersen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.

Baglandet: I cannabislægens venteværelse

27. jan. 2018 kl. 14:33
Midt i København ligger en af de få lægeklinikker, der bruger medicinsk cannabis i behandlingen,...
Midt i København ligger en af de få lægeklinikker, der bruger medicinsk cannabis i behandlingen, selvom en ny forsøgsordning har gjort det lettere for læger at udskrive medicinsk cannabis fra 1. januar i år. I venteværelset sidder patienter fra hele landet med kroniske smerter og terminal cancer. Smertelægen Tina Horsted har - modsat de fleste af sine lægekolleger - valgt at omfavne medicinsk cannabis. Og patienterne strømmer til, der er næsten et års ventetid for nye patienter med en henvisning fra almen læge. Hvad er det, ved cannabis, der skaber så stærke reaktioner? Baglandet har besøgt smerteklinikken i Farvergade.
Reporter: Emil Rothstein-Christensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.

Baglandet: De afviste kvinder

20. jan. 2018 kl. 14:33
De desperate unge mænd fylder meget, når der bliver talt om afviste asylansøgere. Men 20 af de 20...
De desperate unge mænd fylder meget, når der bliver talt om afviste asylansøgere. Men 20 af de 200 beboere på det omstridte Udrejsecenter Kærshovedgaard er enlige kvinder. Baglandet besøger kvindeafdelingen på centeret og møder Amina, der lever adskilt fra sin 6-årige datter, 65-årige Amal, der har ventet 16 år på at få opholdstilladelse i Danmark, Rosé der begynder at græde over lugten fra værelserne og Nadia, der bygger reoler, stole og hylder i træ for at få tiden til at gå. Reporter: Kathrine Meyer Jørgensen.
Redaktør: Rune Sparre Geertsen.
Produceret af Filt CPH.

Kasper Støvring og Adam Holm taler om bogen Mytisk Modernisme

BRAPkassen afslører, hvad Quincy Jones har sagt om Michael Jackson, Paul McCartney m.fl.

Hvorfor sætter politiinspektørens datter ild på sig selv? Og hvorfor mørkelægger PET sagen?

Stress og uddannelse hænger sammen for mange unge. Mille droppede drømmestudiet lige før start

I Pladeselskabet kan du høre den nyeste musik fra hele verden - før alle andre. Det er her,...

Kan superhypnotisøren Ulf Sandstrøm få os til at glemme vores yndlingsserier?