Live kanaler

Børn taler ud

Denne podcastserie er en invitation ind i børns og unges livsverden. Her taler vi ikke om de unge, men med de unge, når de deler ud af deres oplevelser om skoleskift, skilsmisser, forventninger, karakterræs, venskaber og stress. I podcastrækken 'Børn taler ud' lytter vi til de unges erfaringer og gør den voksne lytter klogere på børnenes verden i dag. Tilrettelagt, fremstillet og redigeret af: Journalist Liv Mygind og lyddesigner Ida Skjerk. Redaktør: Kåre V. Poulsen. Podcastserien er støttet af TrygFonden. God fornøjelse med denne eller én af de mange andre P1 Podcastserier.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 18:43
  Børn taler ud

  1:3 - Om ensomhed og stress

  Hvordan oplever børn og unge selv det at blive ramt af stress? Hvilke følelser overmander dem, når vennerne forsvinder, og de står alene tilbage i skolegården? Kom med helt tæt på i denne podcast, hvor vi lytter til de mindreårige. Disse nære kig ind i de unges sind er rørende, men også inspirerende for forældre og andre voksne, der interesserer sig for børn og unges livsverden. Bliv klogere på, hvad social stress er, hvad der udløser det, og hvordan I undgår det. Tilrettelagt, fremstillet og redigeret af: Journalist Liv Mygind og lyddesigner Ida Skjerk. Redaktør: Kåre V. Poulsen. Podcastserien er støttet af TrygFonden.

  Kultur
 • 21:29
  Børn taler ud

  2:3 - Om forandring og stress

  "Voksne skal være meget på vagt, når der bare er få symptomer på, at et barn har stress. Så skal man bare gøre næsten alt, hvad man kan, for det kan ødelægge et barn rigtig meget," siger Tumelo på 13 år, der har været så stresset, at han i en periode kastede op af stress og måtte være væk fra skole i længere tid. Lyt med, når de helt unge fortæller om de store forandringer: adoption, skilsmisse og flytning. I denne podcast kan de voksne få et sjældent nært kig ind i de unges verden. For børn og voksne deler i dag stort set ikke medier. Derfor går en masse dialog på tværs af generationer tabt. I podcastrækken Børn taler ud ... lytter vi til de unges erfaringer og gør den voksne lytter klogere. Tilrettelagt, fremstillet og redigeret af: Journalist Liv Mygind og lyddesigner Ida Skjerk. Redaktør: Kåre V. Poulsen. Podcastserien er støttet af TrygFonden.

  Kultur
 • 19:40
  Børn taler ud

  3:3 - Om præstation og stress

  Børn kan sagtens have et stort engagement i deres skolearbejde og bruge megen tid på lektier uden at være stressede. Så længe det bare er begejstringen og ønsket om fordybelse, der driver børnene. Men når ønsket om at præstere drives af frygten for fiasko, så risikerer børnene at udvikle stress. Her taler vi ikke om men med de mndreårige. Lyt med når Ulrikke, Sophia og Saxo fortæller om at blive stressede af at skulle præstere og leve op til egne og andres forventninger. Tilrettelagt, fremstillet og redigeret af: Journalist Liv Mygind og lyddesigner Ida Skjerk. Redaktør: Kåre V. Poulsen. Podcastserien er støttet af TrygFonden.

  Kultur