De glemte helte - historien om dansk-arabere, der gjorde en forskel under Det Arabiske forår 3:3

Sendt første gang d.

"Det arabiske forår" - året er 2011. En tunesisk grønthandler brænder sig selv i afmagt - og i land efter land i den arabiske verden går folket på gaden med krav om værdighed, retfærdighed og stop for korruption. Tunesien, Ægypten, Libyen, Irak, Bahrain...TV billederne fra Cairos Tahrir-plads og Mubaraks afgang brænder sig ind i vores erindring. Men hvad vi ikke ser, er 3 arabere med en fortid som flygtninge i Danmark, som bliver helte under oprøret i Libyen, Bahrain og Irak. 3 helte som samler kravet værdighed, retfærdighed og stop for korruption, i begrebet demokrati og menneskerettighed...

"Det arabiske forår" - året er 2011. En tunesisk grønthandler brænder sig selv i afmagt - og i land efter land i den arabiske verden går folket på gaden med krav om værdighed, retfærdighed og stop for korruption. Tunesien, Ægypten, Libyen, Irak, Bahrain...TV billederne fra Cairos Tahrir-plads og Mubaraks afgang brænder sig ind i vores erindring. Men hvad vi ikke ser, er 3 arabere med en fortid som flygtninge i Danmark, som bliver helte under oprøret i Libyen, Bahrain og Irak. 3 helte som samler kravet værdighed, retfærdighed og stop for korruption, i begrebet demokrati og menneskerettigheder.
I dette afsnit kan du møde Libyske Jamal al-Hajji. Han skrev artikler, der var med til at starte oprøret i Bengazi, og som fører til Gaddaffis fald. I dag kæmper han videre midt i det aktuelle politiske kaos i Libyen. Jamal al-Hajji er dansk gift og har boet her i 8 år.
Tilrettelagt af Torben Brandt.
(Sendt første gang 7. juni).

Mere De glemte helte - historien om dansk-arabere, der gjorde en forskel under Det Arabiske forår

0:42:22

Cutfather er i studiet i New York - han venter spændt på en stor rapper

2:01:00

Kawamura og Jensen i Mega-power-live-party under åben Smukfest-himmel

0:54:00

Hvordan bruger festivalgængerne de nye typer rusmidler

1:48:14

Simon Jul, Signe Lindkvist og Nicolaj Kopernikus fra årets Smukfest

1:07:44

Mission Impossible seriens 6. film er kommet - vi ser på den

0:44:21

Liv ser en ny begyndelse for sig, da hendes kæreste skal i fængsel