Live kanaler

De højere magter

Anders Laugesen og Paula Larrain udfolder troens verden og undersøger livets mysterier gennem åbenhjertige og nærgående samtaler.

Kultur

Følg serie?

Log ind for at følge programmer, og finde dem under “Mine Programmer”

Alle udsendelser

 • 1:55:10
  De højere magter

  Tirsdag 24. dec. 2019

  Anders Laugesen og Paula Larrain udfolder troens verden og undersøger livets mysterier gennem åbenhjertige og nærgående samtaler.

  Kultur
 • 57:34
  De højere magter

  Mystik

  Hvad er en mystiker? Hvad består mystikken af i dag, når vi gennem videnskab får opklaret mere og mere? Hvor meget plads giver vi os selv til at undres over verdens mystik? Gæster: Steen Landsy, clairvoyant og healer og Madhurima Rigtrup, spirituel vejleder.

  Kultur
 • 57:07
  De højere magter

  Jesus

  Hvem var Jesus? Er der stadig grund til at lytte til Jesu ord, og hvad betyder det, at han bliver kaldt frelser? Gæster: Forfatter Lars Muhl og biskop Peter Skov-Jakobsen.

  Kultur
 • 57:20
  De højere magter

  Healing

  Man siger, at troen kan flytte bjerge, men kan den også helbrede fysiske tilstande? Healing er efterhånden almindeligt i Danmark, men hvor kommer kræfterne fra og hvor går grænsen for, hvad man kan hele? Gæster: Anne-Marie Risbjerg, reiki-healer, Ghita Ben-David, lydhealer

  Kultur
 • 56:17
  De højere magter

  Folkekirkens fremtid

  Hvordan kommer fremtidens folkekirke til at se ud? Er en ny reformation på vej, forbliver alt ved det gamle eller er folkekirken lukningstruet? Gæster: Kathrine Lilleør, sognepræst og Ulla Sandbæk, tidl. sognepræst

  Kultur
 • 57:23
  De højere magter

  Håb

  Hvordan holder vi liv i håbet, når verden ser håbløs ud? Hvordan kommunikerer vi til hinanden om de svære ting i livet uden at tage håbet fra os? Skal vi droppe håbet i klimadebatten, fordi frygten leder til hurtigere handling? Gæster: Cathrine Gyldensted, journalist og Lone Belling, forfatter.

  Kultur
 • 57:13
  De højere magter

  Forbrydelse og straf

  Er forbrydelse mere end det at begå en strafbar handling? Kan der også være sjælelige og åndelige aspekter forbundet med kriminalitet og afstraffelse? Medvirkende: Fængselspræst Erik Adrian og fængselsimam Waseem Hussain.

  Kultur
 • 56:34
  De højere magter

  Sjælen

  Hvad er sjælen? Hvad vil det sige at have en sjæl? Kan man være sjæl-løs, kan man ligefrem tabe sin sjæl, og er sjælen kun noget, der findes i os mennesker? Gæster: Annette Høst, trolddomskyndig og Lene Højholt, teolog.

  Kultur
 • 57:07
  De højere magter

  Døden

  Kan døden blive hverdag, eller vil den altid være noget, vi forsøger at skubbe væk? Medvirkende: Bedemand Frederik Andersen og læge Ingeborg Torp Hoffmann-Pedersen.

  Kultur
 • 57:06
  De højere magter

  Indisk visdom

  Hvad er det indiske guruer kan lære danskerne? Er der forskel på guru og Gud? Medvirkende: Raja Bjarne Landsfeldt, Nanna Aakard, konsulent og Manuela A. Schliemann-Haug, designer.

  Kultur
 • 56:32
  De højere magter

  Digitale mennesker

  Sætter algoritmernes verden mennesker under pres, eller gør digitale universer det blot mere spændende at være i live? Gæster: Forfatter Michael Böss og direktør Christiane Vejlø.

  Kultur
 • 57:47
  De højere magter

  Opdragelse

  Hvordan opdrager man sit barn til at stå imod verdens udfordringer? Er det rigtigt, at børn har det lettere end nogensinde, eller er de i virkeligheden mere udfordret end vi var som børn? Gæster: Per Schultz-Jørgensen, social psykolog og Lisbeth Andreassen Ryelund, fagchef, Folkekirkens Familiestøtte.

  Kultur
 • 56:45
  De højere magter

  Omkring generationer 3:3

  Kan tro gives videre imellem forældre, børn og børnebørn? Eller er vi henvist til at søge vores egen tro og livsfundament? Og hvad sker der, hvis troens fundament knirker imellem generationerne? Gæster: Fitnesstræner Zahra Pedersen og imam Abdul Wahid Pedersen. (Sendt første gang 12. marts).

  Kultur
 • 56:58
  De højere magter

  Rige

  Hvordan er det at være mangemillionær? Er pengene til for ens egen skyld, eller er de til låns og derfor bør gives væk? Gæster: Søren Toft-Jensen og Djaffar Shalchi.

  Kultur
 • 57:06
  De højere magter

  Unge

  Hvordan er det at være ung i en gammel verden? Byder fremtiden på plads til tro og genfortryllelse? Gæster: Kaospilot Alexandra Hasdorf og partileder Isabella Arendt.

  Kultur
 • 57:04
  De højere magter

  Gamle

  Hvad sker der, når alderdom og sygdom trænger sig på? Forandrer sindet sig på samme måde som kroppen, og kan man forberede sig på at dø? Gæster: pensionist og biskop Kjeld Holm og forfatter Egon Clausen.

  Kultur
 • 56:26
  De højere magter

  Præster

  Hvordan ser præsterollen ud i dag? Er der stor forskel på at være sognepræst på Vesterbro og i Tømmerby? Gæster: Sognepræst Birgitte Kvist Poulsen og sognepræst Julius Sebastian Bang Holst.

  Kultur
 • 56:47
  De højere magter

  Bøgernes bog

  Hvilken betydning har Bibelen i moderne tid? Ligger der en magisk kraft i den, som selv ikke-troende eller andre religioner kan bruge? Hvad kan den hellige skrift gøre for os som mennesker, når livet rammer hårdt? Gæster: Synne Garff, forfatter og international chef Bibelselskabet og Leif Andersen, teolog.

  Kultur
 • 54:51
  De højere magter

  Spirituel ledelse

  Gør klodens tilstand, at der er brug for nye former for ledelse? Skaber ledelse med spirituelle rødder større trivsel og kreativitet? Medvirkende: Professor Steen Hildebrandt og erhvervsmand Lars Kolind.

  Kultur
 • 57:19
  De højere magter

  Ægtepar II

  Kan man, eller skal man være hinandens bedste venner i sit ægteskab? Er det nødvendigt at have et ydre projekt sammen ud over ægteskabet? Man siger, at modsætninger mødes, og at man slibes til, men hvor ligger grænsen mellem dig, mig og os? Gæster: Lise og Frederik Berggren Smidt, lærer og præst. Søren Raffnsøe og Marie Hultberg, selvbyggere.

  Kultur
 • 56:57
  De højere magter

  Ægtepar

  Hvordan udvikler man en fælles spiritualitet i et ægteskab, og hvad gør det ved parforholdet, når eleven er gift med sin lærer? Vi besøger Tigerens Rede i Gedved. Medvirkende: Underviser Anne Sophie Jørgensen og hendes mand Jukas Killemose.

  Kultur
 • 56:52
  De højere magter

  Krig og tro

  Hjælper troen med mening, når man er i krig? Og holder Gud mere med den ene part end den anden? Gæst: Felttpræst Peter Sporleder. (Sendt første gang 9. april).

  Kultur
 • 56:47
  De højere magter

  Guddommelig sex

  Hvorfor har kirken blandet sig i, hvornår mennesker må dyrke sex og hvordan? Hvorfor taler man ikke åbent om sex i kirken i dag? Findes guddommelig sex og hvad står der om sex i Bibelen? Gæster: Sognepræst Poul Joachim Stender, forfatter og Amanda Lagoni, sexolog. (Sendt første gang 7. maj).

  Kultur
 • 56:42
  De højere magter

  Styr på troen?

  Tror vi virkeligt på, at selv babyer er fortabte, hvis de ikke bliver døbt i tide? Eller er nutidens tro løbet fra de lutherske bekendelsesskrifter? Gæster: Professor Anders-Christian Jacobsen og lektor Lars Sandbeck. (Sendt første gang 2. april).

  Kultur
 • 56:52
  De højere magter

  Det okkulte Danmark

  Skjuler der sig spøgelser og mærkelige fænomener i København? Og findes der naturengle og energifænomener ved Himmelbjerget? Gæster: Forfatter Bo Bomuld og fortatter Hans Lyngsgaard. (Sendt første gang 30. april).

  Kultur
 • 57:00
  De højere magter

  Omkring spiritualitet 1:3

  Hvad er spiritualitet? Er spiritualitet en erstatning for tro og religion eller blot et nyt ord for et gamle fænomener? I DR-Byen besøger spiritister studiet og fra Budolfi kirken i Ålborg fortæller forfatter Charlotte Rørth om åndelige oplevelser. (Sendt første gang 8. januar).

  Kultur
 • 56:12
  De højere magter

  Rødder

  Hvad kan naturen lære os? Kan vi lære at tale med den? Ligger der en visdom i træerne, som vi kan suge til os? Hvordan kan vi bruge naturen til at komme i indre balance? Gæster: Birgitte Kristensen, naturterapeut, Anders Højlund Andersen og Katrine Bach Hansen, jordbrugere.

  Kultur
 • 57:38
  De højere magter

  Salmesang

  Er salmerne i salmebogen for svære og skal derfor skrives om? Eller bliver salmerne uforståelige, fordi danskerne er dovne og ikke tilegner sig det gamle sprog? Gæster: Musiker Sigurd Barrett og forfatter Iben Krogsdal.

  Kultur
 • 56:36
  De højere magter

  Buddhisterne kommer

  Hvordan er man vestlig buddhist? Kan man oversætte Østens visdom til dansk troslære? Hvad er sammenhængen mellem buddhismen og fx kristendommen?

  Kultur
 • 57:02
  De højere magter

  Sammenhængskraft

  Er det nødvendigt, med levende tro blandt danskerne for at opretholde fælles værdier? Gæster: Chefredaktør Erik Bjerager og højskoleforstander Bjørn Bredal.

  Kultur
 • 56:19
  De højere magter

  Spinfri 3:4 Økonomi

  Hvordan hænger kristendom og økonomi sammen? Kan eller skal de to størrelser skilles ad? Hvis det er lettere at sparke en kamel gennem et nåleøje end for de velhavende at komme i Guds rige, betyder det så, at et kristent menneske skal give al sin rigdom væk? Gæster: Charlotte Dyremose, præstepraktikant og Jesper Jespersen, økonom.

  Kultur
 • 56:03
  De højere magter

  Gud og kejser

  Skal kirken tale ind i det politiske rum eller bør tro og politik holdes adskilt? Gæster: Biskop Henrik Stubkjær og Kirsten Jørgensen, sognepræst.

  Kultur
 • 57:04
  De højere magter

  Spinfri 1:4

  Fravalget. Hvad er sammenhængen mellem tro og politik, for det enkelte menneske? Hvilke dybere bevæggrunde ligger bag en opstilling, til folketinget og hvilke grunde kan der ligge for at trække sig igen? Skal man være af en særlig støbning for at overleve i det politiske liv? Gæster: Eyvind Vesselbo, fhv. MF for V og Gitte Seeberg, fhv. MF for K.

  Kultur
 • 57:00
  De højere magter

  Gæstfrihed

  Hvordan står det til med gæstfriheden i nutidens Danmark? Er gæstfrihed en vigtig værdi, vi skal bevare? Bringer gæsten Gud med sig på besøg? Gæster: Indvandrepræst Niels Nymann Eriksen, Agi Csonka, fmd Dansk Flygtningehjælp.

  Kultur
 • 57:08
  De højere magter

  Påskelys

  Kan ikonerne hjælpe til at gøre Gud nærværende? Skal de være fremstillet på en særlig måde for at virke? Og hvordan binder ikonernes verden sig ind i påskens fortælling? Gæster: Fader Poul Sebbelov og ikonograf Charlotte Weppenaar Pedersen.

  Kultur
 • 56:49
  De højere magter

  Moderskab

  Kræver det mod at sætte et barn i verden, når der er fremtidsudsigt til opbrud og krise? Hvad skal man sige til sine børn, når de viser tegn på klimadepression? Gæster: Konsulent Liv La Cour, Christina Prinds, jordemoder, ph.d. SDU/UC Syd.

  Kultur
 • 56:42
  De højere magter

  Sorg

  Hvordan navigerer vi hver især i sorgen? Kan vi lære af hinanden i processen også selvom vi sørger over noget forskelligt? Og hvordan spiller vores kulturelle kompas ind i sorgprocessen. Gæster: Forfatter, journalist Esben Kjær og inspirator, fotograf Anne Mette Holstein.

  Kultur
 • 54:46
  De højere magter

  Omkring generationer 2:3

  Kan tro gives videre imellem forældre, børn og børnebørn? Eller er vi henvist til at søge vores egen tro og livsfundament? Og hvad sker der, hvis troens fundament knirker imellem generationerne? Gæster: Folketingsmedlem Ida Auken og forfatter dr.teol., dr. phil. Erik A. Nielsen.

  Kultur
 • 56:32
  De højere magter

  Sofia - viden, visdom og Vor Frue

  Findes der i tilværelsen en indlejret visdom, som peger på skønhedens og kærlighedens mulighed? Kan det passe, at visdommen er kvindelig og at hun på dansk kaldes Sofie? Gæster: Fortæller, Brita Haugen og forfatter, Uffe Jonas.

  Kultur
 • 56:06
  De højere magter

  Mellemfolkelighed

  Kristendommen er multikulturel, men hvordan spiller den ind i forhold til mellemfolkeligheden? Har vi som kristent land et særligt ansvar for at hjælpe andre lande, der ikke kan selv? Hvad lægger man i ordet, som det bruges i dag? Gæster Tim Whyte, generalsekretær Mellemfolkeligt Samvirke og formand for Mission Afrika, Anne Mie Skak Johansen.

  Kultur
 • 56:36
  De højere magter

  Omkring spiritualitet 3:3

  Er der en særlig kristen spiritualitet, som kræver daglig praksis? Har spiritualiteten noget at tilføje den kristne barnetro og er nogle mennesker mere spirituelle end andre? Gæster: Sognepræst Eva Borbye Pedersen og retræteleder Peter Ruge.

  Kultur
 • 56:04
  De højere magter

  Omkring generationer 1:3

  Kan tro gives videre imellem forældre, børn og børnebørn? Eller er vi henvist til at søge vores egen tro og livsfundament? Og hvad sker der, hvis troens fundament knirker imellem generationerne? Gæster: Skuespiller Peter Mygind og foredragsholder Julius Mygind.

  Kultur
 • 56:35
  De højere magter

  Omkring spiritualitet 2:3

  Er der forskellige former for spiritualitet eller danner spiritualitet et fælles religiøst felt på tværs af tro og religioner? Medvirkende: Åndelig vejleder Lene Skovmark og meditationslærer Henning Daverne.

  Kultur
 • 56:01
  De højere magter

  Kirkens dæmoner

  Hvorfor vælger nogle mennesker at bekende sig til ekstreme sekter? Hvad sker der med dem - og hvad skal der til for at bryde med et så stærkt fællesskab? Kan troen på dæmoner give kirker dæmoner i egne rækker? Gæster: Camilla Johnson, tidl. Faderhuset, stifter af InsideOut, Mikael Wandt Laursen, generalsekretær, Frikirkenet.

  Kultur
 • 56:43
  De højere magter

  Katastrofen

  Hvad sker der i det pludselige sammenbrud, når døden uventet slår ned? Er det muligt at forberede sig på katastrofen, og hvor kan man søge trøst? Gæster: psykolog Rikke Høgsted og hospitalspræst Lotte Blicher Mørk.

  Kultur
 • 56:24
  De højere magter

  Kavalkade

  Hvordan gik det med ånderne og de uløste mysterier? Og hvilke guldkorn blev hængende? Paula Larrain og Anders Laugesen ser tilbage på det første år i selskab med De højere Magter.

  Kultur